zaterdag, juni 12, 2004

Ik weet het: Spiraea Douglasii!
Met dank aan een tuinlijst :-)
Wie weet wat dit is? Ik kreeg 'm als Buddleia, dat is het niet. Hij vriest in de winter fiks in, maar laat zich daardoor niet tegenhouden flink wat bloemen te produceren.
Erachter zie je links een stukje conifeer, en rechts een stukje kronkelwilg met clematisslingers.

Mezelf getrakteerd op pioenrozen:

Onscherp, maar toch: eigen kweek!

Amsterdam stijgt op lijst van duurste wereldsteden

AMSTERDAM - Amsterdam is het afgelopen jaar 26 plaatsen gestegen op de ranglijst duurste wereldsteden. De hoofdstad verschoof van plaats 52 vorig jaar naar plaats 26. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek in 144 wereldsteden naar de kosten van levensonderhoud. Tokio is onveranderd de duurste stad.
Adviesbureau Mercer Human Resource Consulting voert het jaarlijkse onderzoek uit. Volgens een woordvoerster van Mercer is met name kleding en voeding aanzienlijk duurder geworden. "Een spijkerbroek kostte vorig jaar gemiddeld 89 euro, voor dezelfde broek betaalt men dit jaar 107 euro", aldus de woordvoerster. De kosten van huisvesting bleven relatief gelijk.
De sterke positie van de euro is volgens het adviesbureau een reden dat Amsterdam alsmaar duurder wordt. Andere Europese steden stegen ook op de lijst, maar niet zo sterk als Amsterdam. Vorig jaar steeg de hoofdstad met vijftig plaatsen nog harder. Alle Amerikaanse steden daalden in de ranglijst als gevolg van de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van het Europese, Canadese en Aziatische muntstelsel.
Drie van de vijf goedkoopste steden liggen in landen die in mei toegang kregen tot de Europese Unie. Het adviesbureau verwacht dat de kosten in levensonderhoud in deze steden de aankomende jaren fors zullen stijgen. Tokio blijft de duurste wereldstad, London schuift vijf plaatsen op en komt hiermee op een tweede plaats terecht. Moskou zakte een plaatsje naar nummer drie. Asuncion in Paraguay is van alle 144 wereldsteden het goedkoopst.
(Bron)
Cassières frauderen voor vrienden en bekenden

LEIDSCHENDAM - Kassamedewerkers worden steeds vaker door vrienden en bekenden onder druk gezet om producten niet langs de scanner te halen. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft hierover de laatste maanden "enkele tientallen meldingen" binnengekregen van diverse supermarktketens. Dat heeft adjunct-directeur Roorda van de koepelorganisatie van supermarkten zaterdag gezegd.
Diefstal bezorgt supermarkten een jaarlijkse schadepost van 180 miljoen euro. Daarvan komen enkele tientallen miljoenen voor rekening van het eigen personeel. Het bewust niet scannen van boodschappen is "helaas een nieuw fenomeen, dat in toenemende mate plaatsvindt", stelde Roorda. Hij weet niet precies hoe groot de schade is. "Maar het gaat niet om een paar tientjes. We praten over duizenden euro's per geval."
De adjunct-directeur benadrukte dat het om "welwillende cassières" gaat. "Ze worden door vrienden en bekenden onder druk gezet om vooral de duurdere boodschappen niet te scannen." De frauderende kopers zijn vooral happig op cosmetica, koffie, vlees, luiers en wasmiddelen.
CBL broedt op een aantal maatregelen om de diefstal te bestrijden. "Te denken valt aan extra en verscherpt toezicht door hoofdcassières en wellicht met behulp van camera's", zei Roorda. Daarnaast denkt het CBL over de uitwisseling van personeelsgegevens. Hierbij belanden frauderende kassamedewerkers op een zwarte lijst om te voorkomen dat ze na ontslag weer bij een andere supermarkt kunnen werken."
(Bron)
Politie grijpt in bij blote fietstocht

APELDOORN - Een naaktfietstocht in Apeldoorn is zaterdagmiddag na ingrijpen door de politie vroegtijdig beëindigd. De deelnemers werd gevraagd hun kleren aan te trekken. De organisatie besloot daarna het vervolg van de fietstocht gekleed te volbrengen, mede dankzij het slechte weer.
De eerste Nederlandse editie van de World Naked Bike Ride begon rond 12.20 uur met ongeveer dertig deelnemers bij het Centraal Station in Apeldoorn. Aan het begin van de fietstocht waren de deelnemers nog gekleed, maar onderweg naar recreatiegebied Bussloo trokken ze hun kleding uit. Volgens de organisatie gebeurde dat om niet te provocerend te zijn.
Na enkele telefonische klachten en nadat de politie constateerde dat de naaktfietsers in overtreding waren, werd na een uur ingegrepen. Deelnemers werd verzocht hun kleren weer aan te trekken, wat de meeste fietsers ook deden. Slechts een klein groepje wist volgens de organisatie naakt het naturistendeel van recreatiegebied Bussloo te bereiken.
In het recreatiegebied besloot de organisatie het vervolg van de tocht, terug naar het station in Apeldoorn, gekleed te volbrengen. Volgens de organisatie kwam het verzoek van de politie niet geheel ongelegen. "Het weer zat niet echt mee. We hadden het best wel koud. Een paar deelnemers begonnen naakt aan de terugweg, maar vanwege het slechte weer hebben ook zij hun kleren weer aan gedaan", aldus een woordvoerder.
Ondanks de vroegtijdige beëindiging van de naaktfietstocht spreekt de organisatie van een groot succes. "Veel mensen langs het parcours reageerden enthousiast en staken hun duim op. Daarnaast is het ingrijpen van de politie een interessante aanleiding voor een discussie over wat wel en niet mag in Nederland." De organisatie wil het evenement de komende jaren opnieuw organiseren, bij voorkeur steeds in een andere stad.
Doel van de naaktfietsers is het "terugclaimen van de vrijheid om naakt te mogen zijn", aldus de organisatie. De naaktfietsers hadden voor hun fietstocht geen vergunning aangevraagd bij de gemeente Apeldoorn. De groep is principieel tegen het aanvragen van een vergunning om naakt te mogen zijn. Daardoor is de naaktfietstocht formeel illegaal en is sprake van nudisme in plaats van het legale naturisme. De organisatie verwachtte niet dat de politie zou ingrijpen.
De naaktfietstocht is de eerste Nederlandse versie van de World Naked Bike Ride. Het evenement wordt in meerdere landen gehouden. Landen zoals Spanje, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland hebben al ruime ervaring met naaktfietstochten.
(Bron)
Jackson Five maken comeback

De Jackson Five maken een comeback. Jermaine Jackson heeft aangekondigd dat de vijf broers weer bij elkaar komen voor een tournee, inclusief Michael Jackson. Begin jaren '70 werd er een punt gezet achter de Jackson Five nadat Michael een succesvolle solocarrière begon. Nu duiken de vijf broers weer de studio in om een nieuw album op te nemen.
Daarna willen ze op wereldtournee en meewerken aan een talentenshow op televisie. De winnaar van de talentenshow waar ze aan gaan meewerken mag samen met de broers optreden in een musical in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In 2001 traden Jermaine, Tito, Jackie en Marlon op tijdens een feest van Michael Jackson, omdat hij 30 jaar in het vak zat. Dit is toen zo goed bevallen dat ze besloten hebben een comeback te maken.
[Na drie jaar bedachten ze dat plotseling?]
(Bron)
Meisjes op schoolreisje aangerand

Het schoolreisje van basisschool Sint Aloysius uit Schagen is uitgelopen op een drama voor de leerlingetjes. De kinderen uit groep 5, 6 en 7 bezochten afgelopen donderdag pretpark Duinrell. Daar werden de 9 en 10-jarige meisjes op grove wijze lastiggevallen door leerlingen van een basisschool uit Den Haag.
Enkelen werden bedreigd met een mes, en aangerand. "Het was ongelofelijk. Allochtone jochies, echt niet ouder dan tien jaar, knepen in billen, wilden zoenen en verkering. Dat was heel beangstigend", aldus een ouder van de school.
[Verkering willen is niet beangstigend natuurlijk, maar dit klinkt meer alsof er verkering geëist werd?]
Toen de jongens uit Schagen hun vrouwelijk klasgenootjes te hulp schoten dreigde het zelfs uit te lopen op een bloedige confrontatie. Eén van de Haagse jongetjes trok een mes.
De Aloysiusschool heeft aangifte gedaan en inmiddels een officiele klacht ingediend bij Duinrell.
(Bron)
Publieke omroepen boos over kabinetsplan

DEN HAAG/HILVERSUM - De publieke omroepen hebben vrijdag verbitterd gereageerd op een kabinetsbesluit over de toekomst van het Nederlandse omroepbestel. "Dit is weer een stap op weg naar een centralistisch geleide staatsomroep", stelde een boze TROS-voorzitter K. van Doodewaerd. "Deze voorstellen ademen de geest dat men eigenlijk liever af wil van de omroepverenigingen", zei AVRO-voorzitter M. Sanders.
Als het aan het kabinet ligt, verdwijnen de omroepvoorzitters voor 1 januari uit de raad van toezicht Publieke Omroep (PO). Onafhankelijke kroonleden nemen hun plaats in. Het kabinet wil verder de uitzendlicenties drastisch inkorten. Op het moment hebben die licenties een looptijd van vijf jaar. Tussen 2005 en 2008 moet dat drie jaar worden.
Met deze maatregelen loopt het kabinet vooruit op een uitgebreid plan over de toekomst van het Nederlandse omroepbestel, dat over een klein jaar gereed moet zijn. Haast is volgens het kabinet geboden, omdat de toekomstvisie anders niet binnen de lopende regeerperiode in wetgeving valt om te zetten.
Staatssecretaris Van der Laan (Media) en het kabinet nemen een aantal van de aanbevelingen over uit het rapport van de commissie-Rinnooy Kan, die het publieke bestel doorlichtte. Het kabinet besloot tot actie omdat Rinnooy Kan oordeelde dat de individuele omroepen wel goed presteren, maar dat zij niet goed samenwerken. Van der Laan vindt dat de raad van bestuur van PO meer macht moet krijgen, ten koste van omroepvoorzitters als Van Doodewaerd en Sanders.
Nu is het zo dat de omroepvoorzitters belangrijke beslissingen over bijvoorbeeld de programmering kunnen blokkeren via hun lidmaatschap in de raad van toezicht. In het kabinetsvoorstel krijgen zij daarom een plaatsje in een te vormen college van voorzitters.
De omroepvoorzitters hebben nu hun hoop gevestigd op de Tweede Kamer. "Daarin blijf ik vertrouwen houden", aldus TROS-voorzitter Van Doodewaerd. "Maar deze situatie is niet iets om opgewekt van te worden". AVRO-voorzitter Sanders had ook al geen goed woord over voor de kabinetsplannen. "Ik ben teleurgesteld, kan dit niet anders zien dan als een aantasting van ons publieke bestel op de lange termijn".
(Bron)
Lubbers wil Europees asielcentrum

RIJSWIJK - Het asielbeleid moet niet op nationale schaal worden uitgevoerd, maar Europees. Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, Ruud Lubbers, wil dat Nederland het komende maanden als voorzitter van de Europese Unie probeert een Europees asielcentrum op te zetten, zei Lubbers zaterdag in de Volkskrant.
Daar zouden alle vluchtelingen en asielzoekers van een nationaliteit, bijvoorbeeld Oekraïners, naartoe worden gestuurd, of ze nou asiel aanvragen in Brussel of Kopenhagen. Zo'n Europees centrum zou de vluchtelingen een faire behandeling moet geven en effectiever zijn om de mensenhandel te bestrijden.
In het interview kraakt Lubbers opnieuw het asielbeleid van minister Verdonk. Hij noemt het "hard en in zijn uitwerking hardvochtig".
Lubbers verwacht ook niet dat het beoogde aantal uitzettingen zal worden gehaald. Lubbers gaat niet substantieel in op het onderzoek dat momenteel tegen hem loopt na een klacht over seksuele intimidatie.
(Bron)
Brommerovertreding telt mee voor puntenrijbewijs

DEN HAAG - Automobilisten kunnen in de toekomst hun rijbewijs na twee ernstige overtredingen kwijtraken, ook als een van die fouten op de brommer is begaan. Dat schrijft minister Peijs (V&W) in een brief aan de Tweede Kamer over de invoering van het toekomstige puntenrijbewijs.
Mensen met een rijbewijs die binnen vijf jaar twee keer in de fout gaan, kunnen dan hun bevoegdheid verliezen. Het gaat om bijvoorbeeld het rijden onder invloed, het veroorzaken van een verkeersongeval en grove snelheidsovertredingen.
De rechter zal bepalen hoe lang iemand zijn rijbewijs kwijt is. Als de rijontzegging langer duurt dan de geldigheid van het rijbewijs, zal de betrokken weggebruiker een nieuw rijbewijs moeten aanvragen.
Peijs verwacht in het voorjaar van 2005 een wetsvoorstel over het puntenrijbewijs aan de Tweede Kamer te sturen. In juli ontvouwt de bewindsvrouw in het kabinet haar plannen voor het bromfietsrijbewijs.
(Bron)
Vijftien procent van aardbeien bevat verboden gif

Vijftien procent van de aardbeien die in Nederlandse supermarkten worden verkocht, bevat verboden bestrijdingsmiddelen. Dat melden Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en consumentenvereniging Goede Waar & Co na onderzoek bij 35 supermarkten. Eén winkel verkocht aardbeien waarin de wettelijke norm voor de hoeveelheid toegelaten bestrijdingsmiddelen werd overschreden.
De 'gezondste' aardbeien liggen in het schap bij de Aldi en Plus-markt. Dirk van den Broek kwam er met twee verboden stoffen het slechts van af. In aardbeien van Albert Heijn werd van een verboden middel de residunorm overschreden. Deze stof, pyridaben, speelt volgens wetenschappers een rol bij het veroorzaken van hersenschade, die kan leiden tot de ziekte van Parkinson.
Van de vijf aangetroffen bakjes met een verboden middel waren er vier gewoon uit Nederland afkomstig. De vijfde kwam uit Spanje. In drie van de onderzochte bakjes aardbeien kwam het verboden en volgens de organisatie zeer gevaarlijke middel dichloorvos voor.
De milieuorganisaties zien ondanks de slechte resultaten wel een verbeterende trend bij de supers; bij eerdere metingen werden meer verschillende bestrijdingsmiddelen per bakje aangetroffen en waren er meer overschrijdingen van de norm. "De aangetroffen verboden middelen werpen helaas een smet op de beter resultaten", aldus de instanties in een gezamenlijke verklaring.
Onderzoekers onderzochten aardbeien van telkens vijf winkels van zeven verschillende supermarktketens.
(Bron)

vrijdag, juni 11, 2004

Dode dolfijnen spoelen aan op strand Mauritanië

DAKAR - Op de stranden van Mauritanië zijn afgelopen week 49 dode dolfijnen aangespoeld. Dat meldde Mika Diopp van het Mauritaanse Oceanografie-instituut vrijdag.
Wetenschappers van het instituut troffen de dolfijnen aan op het strand van het eiland Mboyo, dichtbij de grens met Senegal. Milieuactivisten vermoeden dat de dieren het slachtoffer zijn geworden van explosies onder het wateroppervlak. Die explosies waren bedoeld om olie te vinden. Diop stelde echter dat de officiële doodsoorzaak nog niet is vastgesteld.
(Bron)
Nederlander ontdekt nieuw diersoort

RIJSWIJK - De Nederlandse wetenschapper Marc van Roosmalen heeft in Brazilië een nieuw soort zoogdier ontdekt. Dat heeft de onderzoeker vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om een zogeheten navelzwijn.
Tot nu toe waren er drie soorten navelzwijnen bekend. Het door de Nederlander beschreven dier wijkt in formaat en wat betreft de tekening op zijn vacht af van die drie andere soorten. Het zwijn heeft een lengte van ongeveer 1,3 meter en beweegt zich, in tegenstelling tot zijn soortgenoten, vrijwel geruisloos door het bos.
Het is niet de eerste keer dat Van Roosmalen, die in Brazilië woont, nieuwe diersoorten in dat land in kaart brengt. Eerder ontdekte hij al twee nieuwe apensoorten in het Amazone-regenwoud. Een van de diersoorten, de Callicebus Bernhardi, vernoemde hij toen naar prins Bernhard.
(Bron)
Heineken-medewerkers stelen voor 200.000 euro aan bier

DEN BOSCH - Bij bierbrouwer Heineken in Den Bosch is het afgelopen jaar voor ongeveer 200.000 euro aan blikjes bier gestolen. De dieven waren veertien werknemers van het opslagbedrijf van de bierbrouwer. Dat maakte een woordvoerder van de politie vrijdag bekend.
De veertien verdachten uit Den Bosch zijn in de leeftijd van 20 tot 50 jaar. In de periode februari 2002 tot maart 2003 stalen zij de blikjes bier van het terrein van hun werkgever. Het bier werd 's nachts in een gehuurde vrachtwagen afgevoerd. Soms gebruikten de verdachten meerdere vrachtauto's per nacht. Het gestolen gerstenat werd verkocht aan een heler.
De verdachte werknemers zijn inmiddels ontslagen. Het bedrijf heeft eerst zelf een onderzoek naar de bierroof ingesteld en daarna aangifte gedaan bij de politie.
(Bron)
Indonesië arresteert 'sms-terrorist'

JAKARTA - De Indonesische politie heeft een tandarts gearresteerd die westerlingen bedreigde per sms. Dat meldde de Indonesische politie vrijdag. De tandarts werkte voor een Canadees mijnbouwbedrijf dat actief is op het eiland Sulawesi. Tientallen medewerkers hadden onder druk van de bedreigingen het land verlaten.
De tandarts, een Indonesiër die al meer dan tien jaar voor het bedrijf werkte, deed zich in de sms'jes voor als een lid van Jemaah Islamiyah. Deze extremistische moslimbeweging wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de bloedige aanslag op Bali in 2002, waarbij meer dan tweehonderd doden vielen. Ook zou de organisatie banden hebben met het terreurnetwerk al-Qaeda.
De tandarts handelde uit onvrede over het beleid van zijn werkgever, aldus een woordvoerder van het mijnbouwbedrijf.
(Bron)
Amsterdamse politie stuit op XTC en wapens

AMSTERDAM - Een arrestatieteam van de Amsterdamse politie heeft donderdag in een woning aan het Reigerbos in de Bijlmer 200 kilo XTC en bijzonder wapenarsenaal aangetroffen. Een aanwezige verdachte werd gearresteerd. De XTC vertegenwoordigt een straatwaarde van 10 miljoen euro, aldus de politie.
In de woning lagen drie anti-tankwapens, vier pistoolmitrailleurs, vier handvuurwapens, een kist met negen handgranaten en munitie. Volgens het onderzoeksteam waren de wapens uitsluitend bedoeld voor criminele activiteiten.
De woning aan het Reigerbos kwam in beeld in een onderzoek naar XTC. Bij de inval bleek dat deze dienst deed als opslagplaats, niet voor de productie van XTC. Het aangetroffen wapentuig was reden om het Explosieven Opruimingscommando (EOC) te waarschuwen. Het EOC liet de naastgelegen woningen ontruimen. De brandweer en de GG&GD waren paraat, maar ongelukken deden zich niet voor. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
(Bron)
De Kneus: Mensen met uitkering ontzien

DEN HAAG - Het kabinet zal niet garanderen dat niemand er volgend jaar in koopkracht op achteruit gaat, maar zal op prinsjesdag wel met maatregelen komen om mensen met een uitkering en ouderen met een klein aanvullend pensioen te ontzien.
Dat zei minister De Kneus (Sociale Zaken) vrijdag in een reactie op de nieuwste cijfers van het Centraal Planbureau (CPB). Het CPB gaat er niet meer vanuit, dat de Nederlandse economie volgend jaar met 1,5 procent groeit, maar met 1,25 procent.
Voor werkenden zou dat een verlies aan koopkracht met zich brengen van 1 procent, voor AOW-ers van 1,5 procent en voor uitkeringsgerechtigden van 2 procent. Welke maatregelen het kabinet precies gaat nemen om te komen tot een "evenwichtige" inkomensverdeling wilde De Kneus nog niet zeggen.
Voor hem komen de nieuwe cijfers van het CPB "niet als een verrassing". Ze zijn "licht negatief ten opzichte van de vorige voorspelling, en daar schrik ik niet van," aldus de minister van Sociale Zaken. Het CBS meldde vrijdag een groeiend aantal vacatures. Volgens De Kneus is dat een van de eerste signalen die erop duiden dat de Nederlandse economie gaat aantrekken.
(Bron)
TT 401 Ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken mogen de bloemetjes niet langer buiten zetten. En binnen ook niet trouwens. Het departement hoopt zo dit jaar 500.000 euro te bezuinigen.
Het verwijderen van de verse ruikertjes bij secretariaten en directies levert alleen al 25.000 euro op. Voor een reis naar Brussel moet voortaan een gewone trein worden gepakt in plaats van de Thalys. Dat scheelt 40 euro, terwijl het maar tien minuten langer reizen is.
Het assortiment in de bedrijfskantine verschraalt ook. De ambtenaren kunnen niet meer kiezen uit achttien soorten kaas, maar slechts uit twaalf.
TT 124 Labour afgestraft in verkiezingen

LONDEN De Labourpartij van premier Tony Blair heeft een afstraffing gekregen in de lokale verkiezingen. Die vielen samen met de Europese verkiezingen, waarvan de uitslag zondag bekend wordt. Gebaseerd op het totaal van uitgebrachte stemmen is Labour gereduceerd tot derde partij.
In 50% van de districten is de uitslag bekend. De Conservatieven staan op 38% van de stemmen, de liberalen op 30% en Labour valt terug tot 26%. Wel blijft de partij in zeteltal de grootste. Algemeen wordt het Irak-beleid van Blair gezien als reden voor de nederlaag van Labour.
Londen koos gisteren ook een nieuwe burgemeester. Die uitslag volgt vandaag.

Derde! Dat is wel heel pijnlijk.
Antilliaanse jongeren in Nederland verenigen zich

AMSTELVEEN - Antilliaanse jongeren in Nederland slaan de handen ineen om de problemen die deze groep veroorzaken aan te pakken. Ze verenigen zich vrijdag in het Antilliaanse Jongeren Forum Nederland (AJFN), liet een van de bestuursleden weten.
Volgens de initiatiefnemers, ex-studenten, jongeren en enkele jongerenwerkers uit de grote steden, heerst een gevoel van machteloosheid onder Antilliaanse jongeren.
Gemeenten kiezen steeds vaker voor een harde en repressieve aanpak van deze probleemjeugd en de hulpverlening schiet tekort aan de behoefte van de probleemjeugd. Reguliere instanties hebben volgens het forum te weinig inzicht in wat er binnen de doelgroep speelt. Bovendien vindt er geen serieus overleg plaats met de jongeren zelf.
(Bron)
VS: Rapport over daling terreur klopt niet

WASHINGTON - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, heeft donderdag erkend dat een in april verschenen rapport over de vermeende daling van terrorisme niet deugt. Het aantal gevallen van terroristische aanvallen is juist gestegen, zo zei Powell tegenover de tv-zender ABC News.
"We onderzochten alle gegevens niet diepgaand genoeg om te constateren dat er inconsistenties inzaten. Het was geen poging om te misleiden. Het is een administratieve fout van een nieuwe organisatie die met nieuwe mensen werkt", aldus de bewindsman. Hij kondigde aan dat binnenkort een nieuw en correct rapport wordt samengesteld.
Volgens het gewraakte rapport Patterns of global terrorism 2003 liet het jaar 2003 het kleinste aantal internationale terreuraanslagen zien sinds 1969. Dit was een opsteker voor president Bush die de aanpak van terreur tot speerpunt van zijn beleid heeft gemaakt.
Het rapport was onder meer gebaseerd op gegevens van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, het ministerie van Defensie en de FBI. Volgens Powells woordvoerder Richard Boucher was deze informatie niet correct en niet volledig.
Hoewel er in de Verenigde Staten sinds 11 september 2001 geen aanslagen meer zijn geweest, waren elders in de wereld wel veel terroristische acties.
Terroristen kiezen nu vooral doelen uit, waardoor ze zoveel mogelijk burgers slachtoffer worden, zoals hotels en markten.
Zo kwamen door de aanslagen op treinen in Madrid in maart van dit jaar bijna tweehonderd mensen om.
(Bron)
Wedstrijd muizeneten krijgt staartje

SYDNEY - De Australische dierenbescherming is op zoek naar twee mannen die tijdens een wedstrijd in een kroeg de kop van levende muizen hebben afgebeten. Dat heeft de organisatie RSPCA gezegd, aldus het persbureau ABC News vrijdag.
De twee namen de uitdaging aan om voor 500 Australische dollar (300 euro) de staart van levende muizen af te bijten. De mannen werden vervolgens aangemoedigd om ook hun tanden in de rest van de diertjes te zetten. Ze werkten de muizen naar binnen, kauwden erop om ze vervolgens weer uit te spugen. Als het aan de dierenbescherming ligt, krijgt dit muisje nog een staartje. De organisatie wil de twee muizeneters en de organisatoren van de wedstrijd aanklagen wegens dierenmishandeling. Ze kunnen een boete krijgen van omgerekend 48.000 euro en twee jaar cel.
(Bron)
'Aantal gevallen van kanker stijgt sterker'

AMSTERDAM - Het aantal mensen dat kanker krijgt, stijgt de komende jaren sterker dan verwacht. In 2015 zullen zich 95.000 nieuwe gevallen van kanker voordoen. Tot nu toe was de prognose 85.000. Dat zegt voorzitter van KWF Kankerbestrijding Oosting zaterdag in zijn jaarrede in Amsterdam. In 2000 werden nog 69.000 nieuwe kankerpatiënten geregistreerd.
De toename van het aantal gevallen hangt vooral samen met de vergrijzing. Tweederde van alle kankerpatiënten is ouder dan 60 jaar. Volgens Oosting is de prognose met 10.000 naar boven bijgesteld na een nieuwe studie van de Kankerbestrijding. Het eindrapport van dat onderzoek komt eind dit jaar uit. Oosting heeft dat rapport niet willen afwachten. De nieuwste prognose vraagt dringend om maatregelen, aldus de voorzitter. Hij pleit voor een 'Nationaal programma kankerbestrijding'.
In 2015 stijgt het aantal mensen met kanker of die ooit kanker hebben gehad tot 690.000 van 450.000 nu. Dankzij verbeterde technieken overleven meer mensen de ziekte. Toch stijgt het aantal mannen dat aan de ziekte overlijdt in diezelfde periode 15 procent tot 24.000 per jaar. Bij de vrouwen is de toename relatief iets sterker met 17 procent tot 20.000 per jaar.
De KWF Kankerbestrijding geeft dit jaar 38,4 miljoen euro uit aan onderzoek. De organisatie verwacht van de overheid een goede 'infrastructuur' voor het wetenschappelijk onderzoek. Volgens Oosting moeten woorden van de overheid op dit terrein nog worden omgezet in daden.
(Bron)
Ruimtesonde Cassini bereikt 'waakhond' van Saturnus

AMSTERDAM - De Europees-Amerikaanse ruimtesonde Cassini passeert vrijdag Phoebe, de eerste maan van Saturnus, en betreedt daarmee de nabije omgeving van de op een na grootste planeet uit ons zonnestelsel. Dat heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA donderdag gemeld.
Cassini scheert op tweeduizend kilometer afstand langs Phoebe, de 'waakhond' van Saturnus. De geringe afstand biedt de kans om de maan grondiger dan ooit te onderzoeken met camera's, spectrometers en radar. De maan heeft een diameter van slechts 220 kilometer en is in tegenstelling tot de andere manen van de geringde planeet donker van kleur. Wetenschappers leiden daaruit af dat het kleine hemellichaam waarschijnlijk een door Saturnus ingevangen object is, afkomstig uit de Kuipergordel, een verzameling van miljarden kometen en ijsdwergen ver voorbij de baan van de planeet Neptunus.
Met de waarnemingen van Cassini hoopt men de herkomst van Phoebe te verklaren. Cassini bevindt zich momenteel 1,49 miljard kilometer van de aarde en vliegt met toenemende snelheid op Saturnus af. Op 1 juli remt de sonde af om in een baan rond Saturnus te geraken.
(Bron)
'Generaal keurde gebruik honden tegen Irakezen goed'

WASHINGTON - Het intimideren van gedetineerden in de Abu Ghraib gevangenis bij Bagdad gebeurde met goedkeuring van een Amerikaanse tweesterrengeneraal. Dat heeft een officier van de militaire inlichtingendienst gezegd tegen ondervragers die onderzoek doen naar de mishandelingen in het Abu Ghraib complex.
The Washington Post heeft dat vrijdag gemeld. De krant baseert zich op documenten met verklaringen van betrokkenen bij het gevangenisschandaal.
Een ondervrager van de militaire inlichtingdienst deed uit de doeken hoe twee hondenbegeleiders te werk gingen. De twee mannen zouden onder meer een wedstrijd hebben gehouden wie met zijn hond het eerst een gevangene zoveel angst zou aanjagen dat deze moest plassen.
(Bron)
Rita Verdonkeremanen eist domeinnaam terug

AMSTERDAM/DEN HAAG - Minister Verdonkeremanen (Vreemdelingenzaken en Integratie) komt in het verweer tegen de protestsite ritaverdonk.nl. Een aantal Amsterdamse rechtenstudenten is op de internetpagina kritisch over het uitzetbeleid van de minister.
Verdonkeremanen heeft de domeinnaam van de eigenaar teruggevraagd. In een brief aan de eigenaar van het domein beargumenteert Verdonkeremanen dat de internetpagina voor verwarring en misleiding kan zorgen. Verder beschouwt de minister de registratie van haar naam als een inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer.
Eigenaar S. Timmer van het domein heeft Verdonkeremanen laten weten dat hij alleen de webruimte ter beschikking stelt. Het is een zaak tussen de studenten en de minister, stelt hij.
De domeinnaam ritaverdonk.nl is nog geen twee maanden geleden geregistreerd. Direct na haar aantreden legde het ministerie van Justitie wel de domeinnaam ministerverdonk.nl vast.

(Bron)
Tientallen mensen geëvacueerd door gaslek

TERMAAR - In Termaar, gemeente Voerendaal, heeft de brandweer vrijdagochtend ongeveer vijftig mensen geëvacueerd na een gaslek. Het lek in een hoofdtransportleiding ontstond omstreeks tien uur toen tijdens werkzaamheden aan de Straterweg een gasleiding werd doorboord. Na een uur wist energiebedrijf Essent het lek te dichten en konden de meeste mensen weer naar huis.
Alleen enkele mensen die vlakbij het lek wonen, mogen nog niet terug. In hun huizen hangt te veel gas. De brandweer verricht metingen om te bepalen wanneer deze mensen weer terug kunnen.
De brandweer rukte vrijdagmorgen met groot materieel uit en legde een groot waterscherm aan rondom de gaswolk, meldde de regionale alarmcentrale in Maastricht. Alle inwoners van het dorp Ransdaal, waarvan Termaar deel uitmaakt, hebben inmiddels de hoofdkraan van de gasleiding op last van de brandweer moeten dichtdraaien.
Een woordvoerder van de alarmcentrale zei dat er serieus explosiegevaar bestond, omdat het gas uit de hoogdrukleiding spoot. De inwoners van Ransdaal moeten hun gaskraan dicht laten totdat het lek gerepareerd is. Die reparatie is waarschijnlijk in de loop van vrijdag afgerond. Alle inwoners moeten hun huizen op last van de brandweer goed luchten.
(Bron)
British Library zet 19e eeuwse kranten op internet

LONDEN - De British Library zet meer dan een miljoen pagina's van negentiende eeuwse kranten op internet. De BBC berichtte vrijdag dat met het project een bedrag van 2 miljoen pond (ruim 3 miljoen euro) is gemoeid.
Mensen die artikelen uit negentiende eeuwse Britse kranten willen raadplegen, moeten zich nu nog in de Newspaper Library in Noord-Londen vervoegen. De British Library verwacht dat digitale kopiëen van die artikelen binnen anderhalf jaar beschikbaar zijn.
Onder de kandidaten voor een plaats op internet is The Morning Chronicle. Deze hervormingsgezinde krant had onder anderen Charles Dickens in dienst als verslaggever en W.M Thackeray als kunstcriticus.
(Bron)
Man in het nauw na dutje op zandplaat in zee

SCHIERMONNIKOOG - Een man is donderdag van een zandplaat bij Schiermonnikoog gered nadat hij in slaap was gevallen terwijl de vloed opkwam. De man liep bij eb de zandplaat op, waarna hij in slaap viel. Op het moment dat hij ontwaakte, kon hij door de hoge waterstand het strand niet meer bereiken.
Een vuurtorenwachter op het Friese eiland zag de man en schakelde de reddingsmaatschappij in. De man werd met een rubberboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van de zandplaat gehaald, aldus een woordvoeder van de KNRM op Schiermonnikoog vrijdag.
(Bron)
Verongelukte jongeren raceten met auto

AMSTERDAM - De drie jongeren uit Doetinchem die half mei om het leven kwamen toen zij met hun auto tegen een trein botsten, waren waarschijnlijk met de wagen aan het racen. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. De slachtoffers waren waarschijnlijk aan het 'schampen'. Dit betekent in de volksmond dat zij met hoge snelheden reden en met de auto los van de grond probeerden te komen. Ze gebruikten de spoorwegovergang als springschans.
Het ongeval gebeurde op een onbewaakte overweg bij een zandpad tussen de Gelderse plaatsen Terborg en Doetinchem. De slachtoffers waren twee jongens van 19 en een meisje van 17 jaar. De jongens waren op slag dood; het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
Politieonderzoek heeft aan het licht gebracht dat de slachtoffers vaker in het bosrijke gebied aan het racen waren. Tegen vrienden zeiden zij dat ook het noodlottige weekend van plan te zijn. De heuvel bij de spoorwegovergang is volgens de politie ideaal van hoogte om met de wielen van de grond te komen. Omdat er geen remsporen zijn gevonden, bestaat het vermoeden dat het drietal volledig is verrast door de naderende stoptrein, van vervoersmaatschappij Synthus. In de trein raakte niemand gewond.
De slachtoffers behoorden tot een groep jongeren die regelmatig samenkomen in Doetinchem. De politie gaat de jongeren binnenkort benaderen en waarschuwen voor het 'schampen'.
(Bron)
'Computer berekent winst op Duitsland'

AMSTERDAM - Weinig mensen geloven nog in een heldenzege van het Nederlands elftal in Portugal. Groningse wetenschappers weten echter zeker dat Oranje de eerste wedstrijd, dinsdag tegen Duitsland, zal winnen. Medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) hebben een computer ontwikkeld om de uitslagen te berekenen.
Volgens de wetenschappers tonen eerder gespeelde wedstrijden aan dat de effectiviteit van het Nederlands elftal is toegenomen. De computer voorziet verder in een stijgende trend, vooral dankzij de inbreng van spelers Roy Makaay en Arjen Robben. Na een kwartier voetballen zou Nederland al hebben gescoord.
Over het verdere verloop van het toernooi doet de RuG geen uitspraken.
(Bron)

Zou niet verkeerd zijn als ze gelijk hebben :-)
Toename aantal vacatures zet door

VOORBURG - Het aantal vacatures is in het eerste kwartaal van 2004 gegroeid, net als in de laatste drie maanden van vorig jaar. Er waren ruim 111.000 banen beschikbaar. Dat zijn er 12.000 meer dan een kwartaal eerder. Dat meldde het CBS vrijdag.
Het aantal vacatures is de afgelopen drie jaar voortdurend gedaald. Pas in het laatste kwartaal van vorig jaar trok het aantal weer aan. Met de stijging in dit kwartaal denkt het CBS dat 'een omslag zich lijkt af te tekenen'.
(Bron)

Opvallend: meer vacatures èn meer werkzoekenden...
Olielozingen op zee harder aangepakt

LUXEMBURG - Europa pakt olielozingen door schepen op zee harder aan. Ministers van Verkeer hebben dat vrijdag in Luxemburg besloten; ze namen een richtlijn aan die verder gaat dan huidige verdragen.
Voor Nederland betekent het besluit dat reders en kapiteins in meer gevallen aansprakelijk zijn voor olieschade. Bovendien kan justitie voortaan ook anderen aanpakken, zoals het classificatiebureau dat een tanker heeft gekeurd.
Aanvankelijk was het plan dat justitie alle olielozingen zou moeten onderzoeken en vervolgen. "Schier ondoenlijk", vond Nederland, gezien de 350.000 scheepsbewegingen in het Nederlandse deel van de Noordzee. Op verzoek van minister Peijs (Verkeer) is die verplichting uit het voorstel geschrapt.
De richtlijn heeft vooral gevolgen voor zuidelijke lidstaten als Spanje en Portugal. Die hadden nog weinig mogelijkheden om lozende schepen te vervolgen: dat bleek bijvoorbeeld een probleem na de ramp met de Prestige.
(Bron)
Russische spelersvrouwen bloot in krant

MOSKOU - Om hun mannen extra te motiveren voor de Europese titelstrijd zijn negen vrouwen van de spelers van het Russische nationale voetbalelftal uit de kleren gegaan. Ze hebben zich in pikante verschijningsvormen laten fotograferen voor de Russische krant Komsomolskaja Pravda.
Daarin zijn ze dagelijks bijna in hun blootje te bewonderen. Om niet alles prijs te geven, bedekken de vrouwen hun intiemste delen met een lievelingsfoto van hun voetballende partner. Rusland start de strijd om de Europese voetbaltitel zaterdag met het duel tegen Spanje.
(Bron)
Brutaal

Terwijl hun klant zat te wachten op zijn bonnetje gingen twee obers van een restaurant in Shanghai er met zijn creditcard vandoor om bij een winkel in de buurt een paar mobiele telefoons te kopen. Ze vielen door de mand toen de klant, aan wie zij verteld hadden dat er "een klein probleempje bij het afboeken" was, door zijn creditcardbedrijf werd gebeld met de vraag of het klopte dat hij zojuist 25.000 yuan (2.500 euro) had uitgegeven aan nieuwe mobieltjes.
(Bron)

donderdag, juni 10, 2004

In de cel door smoesje over bom

Een Amerikaanse vrouw en een Britse man zitten vast vanwege een valse bommelding. Het tweetal deed de bommelding omdat de vrouw haar paspoort kwijt was en hierdoor niet kon vliegen.
De 18-jarige Hatice Ceylan, een studente uit New Jersey, had ingestemd met het plan van de 33-jarige Brit Ilyas Savas om het Embassy Suites hotel vlakbij het vliegveld van Philadelphia te bellen. In dit telefoongesprek op 2 juni werd gemeld dat er bommen aan boord waren van de vluchten van Philidelphia naar Londen via Boston.
Beide vluchten werden vertraagd en de vliegtuigen doorzocht. Ceylan en Savas wordt een valse bommelding ten laste gelegd en ze kunnen nu uitkijken naar een maximale gevangenisstraf van tien jaar en een boete van $500.000.
Ceylan had een niet vergoedbaar ticket gekocht naar Londen en realiseerde zich dat haar paspoort nog in een gebouw lag wat op dat moment gesloten was. Hierdoor was het voor haar niet mogelijk om naar Londen te vliegen. De man, die getrouwd is en twee kinderen heeft, deed de bommelding vanuit Engeland en vloog vervolgens naar Philadelphia. Beiden werden op 4 juni gearresteerd toen zij probeerden het ticket van Philadelphia naar Londen in te wisselen dat Ceylan twee dagen eerder niet had gebruikt.
Ceylan en Savas zijn beide geboren in Turkije, maar Ceylan heeft de Amerikaanse nationaliteit en Savas de Britse. De vrouw was uitgehuwelijkt en stond op het punt te trouwen met een andere Turkse man. De advocaat van het tweetal kon niet zeggen of er een verhouding was tussen Ceylan en Savas.
(Bron)
Automobiliste komt in botsing met vliegend toilet

Een Duitse automobiliste die woensdag in Hamburg reed, is met de schrik vrijgekomen na een tamelijk opmerkelijk ongeval. Zij kwam daarbij onvrijwillig in botsing met... een vliegend toilet.
Het mobiele toilet was door een stevige windvlaag gegrepen en werd vervolgens over de straat geblazen juist op het moment dat de 32-jarige vrouw in haar auto passeerde. De toiletunit kwam bij haar op de motorkap terecht, waardoor er een schade aan haar auto ontstond van ca. 5000 euro. De dame raakte zelf, zoals gezegd, gelukkig niet gewond.
(Bron)
'Duivel' redt jongen uit reuzenrad

Een dappere medewerker van het Zweedse attractiepark 'Gröna Lund' heeft gisteren het leven van een 16-jarige parkbezoeker gered. Toen de man, die in het naastgelegen spookhuis de duivel speelt, zag dat de jongen aan het reuzenrad hing aarzelde hij geen moment, klom naar boven en redde de knul.
De gehandicapte jongen was bezig het reuzenrad te betreden, toen het wiel zich in beweging zette. De tiener raakte hierdoor buiten de gondel en kon zich alleen nog met zijn handen aan het rad vasthouden. Medewerker Ben-Hur Pereira zag de jongen hangen en verliet meteen het spookhuis om in zijn kostuum het reuzenrad in te klimmen. Vlak nadat de man de jongen gezekerd had viel de tiener, maar werd een halve meter lager door de kabel tegengehouden.
Pereira verklaarde naderhand "puur impulsief" gehandeld te hebben en dat zijn opleiding als klimmer en zijn uitrusting van grote hulp waren bij de reddingsactie. Ondanks deze bescheiden houding ontving hij niets dan lof. "Ben-Hur Pereira is onze held", aldus de directeur van het park.
(Bron)
Dorpje in Utah: Helft politiekorps polygaam

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van het politiekorps van het Amerikaanse dorpje Hildale in Utah met meer dan één vrouw getrouwd is. Volgens procureur-generaal Mark Shurtleff hebben zeven van de dertien agenten die het dorp rijk is meerdere huwelijkspartners.
Hoewel polygamie bij wet verboden is, zullen de agenten niet vervolgd worden. "We hebben gewoon de middelen niet", aldus Shurtleff. De burgemeester van het dorp noemde het onderzoek vervelend en hinderend en beschuldigt de procureur van een directe aanval tegen polygamie.
De bevolking van Hildale is grotendeels lid van de 'Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints', een fundamentalistische mormoonse groepering die, in tegenstelling tot de algemene mormoonse stroming, polygamie praktiseert.
(Bron)
Ontsnapte mega-krokodil na acht maanden gevangen

In Hongkong is de -inmiddels beroemde- ontsnapte mega-krokodil na acht maanden eindelijk gevangen.
Het beest werd internationaal nieuws toen het in november verscheen in een modderige sloot in een buitenwijk van Hongkong. Het dier, dat mogelijk is ontsnapt van een krokodillenfokkerij in China, leefde van de karkassen van vissen die het vervuilde water niet hadden overleefd.
Acht maanden lang slaagde de krokodil in Hongkong erin uit handen te blijven van zijn achtervolgers, onder wie 's werelds beroemdste krokodillenjager John Lever.
Inmiddels is zijn vrijheid dan toch ten einde. Het Hongkong-Chinese ministerie voor Natuurbeheer maakte de vangst van de anderhalf meter lange krokodil opgelucht bekend. Veel kwaad heeft de krokodil overigens niet gedaan. Hoewel hij af en toe een woning binnen wandelde, heeft de krokodil nooit een mens aangevallen.
(Bron)
Kabinet: publieke omroep moet koers wijzigen

Het kabinet schrijft in een nog geheime notitie dat Nederland 1, 2 en 3 de koers drastisch moeten wijzigen. Het kabinet wil nog deze regeerperiode orde op zaken te stellen.
Belangrijkste oorzaak van de malaise: de bureaucratische cultuur. In de nota vergelijkt het kabinet de publieke omroep met een slecht presterend voetbal-elftal: "Eerst zullen individuele hoogstandjes nog applaus oogsten, maar als mooie combinaties en doelpunten uitblijven, dan zullen de fans teleurgesteld het stadion verlaten."
Het kabinet wil dat de macht en invloed van omroepbazen flink wordt beperkt. Verder moet de zendvergunning van de omroepen wordt teruggebracht naar drie jaar in plaats van de huidige vijf jaar. Ook moet de publieke omroep meer geld investeren in nieuwe, kwalitatief hoogstaande programma's in plaats van amusement. In 2008 moet de publieke omroep vernieuwd zijn.
(Bron)
Economisch herstel blijft voorlopig uit

De economische groei blijft achter en de werkloosheid loopt verder op. Dat staat in vertrouwelijke berekeningen van het Centraal Planbureau, meldt RTL Nieuws.
Eerder werd op een economische groei van 1,5% gerekend, dat wordt nu 1,25%. Volgend jaar leveren we opnieuw koopkracht in: werkenden 1%, mensen met een uitkering 2%. Reden hiervoor is de inflatie die hoger uitvalt door de hoge olieprijzen.
Het zijn de eerste berekeningen die moeten leiden tot de begroting voor volgend jaar, zoals die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Het beeld is somberder dan gedacht. Door de lagere groei, loopt de werkloosheid verder op dan eerder gedacht; dit jaar geen 515.000 maar 520.000 en volgend jaar geen 550.000 maar 565.000 mensen zonder baan.
Met het begrotingstekort gaat het iets beter; volgend jaar blijven we met 2,7% ruim onder de Europese norm van 3%.
(Bron)

Natuurlijk wèl volhouden dat die mensen te stom zijn om een baan te vinden.
Ernstig lek in Internet Explorer

DEN HAAG - Computerbeveiligers hebben twee nieuwe lekken ontdekt in het internetprogramma Explorer van Microsoft. Computerkrakers kunnen de kwetsbaarheden misbruiken om systemen op afstand te besturen. De softwareproducent heeft nog geen oplossingen beschikbaar.
Gebruikers lopen een risico wanneer ze gaan surfen met Explorer of hun e-mail bekijken. De officiële waarschuwingsdienst van de overheid adviseert internetters om met andere programma's te surfen. Een andere raad is om e-mail alleen in tekstvorm te lezen en het gebruik van scripts uit te schakelen.
Desgevraagd laat Microsoft donderdag weten dat er wordt gewerkt aan een oplossing.
(Bron)
Een op drie antizonnebrand beschermt onvoldoende

DEN HAAG - Een op de drie antizonnebrandmiddelen beschermt minder goed dan de factor op het etiket aangeeft. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Daarnaast heeft de VWA de cosmeticabranche op de vingers getikt, omdat sommige verzorgingsproducten kankerverwekkende stoffen bevatten.
Volgens een woordvoerster van de VWA zijn er waarschuwingen en boetes uitgedeeld voor het overschrijden van wettelijke normen. "Er was geen sprake van een direct gevaar voor de volksgezondheid. Het was dan ook niet nodig in te grijpen door bijvoorbeeld producten uit de handel te nemen."
(Bron)
Hacken op bestelling bij internetpiraten

MOSKOU - Wie een internetsite voor enige tijd uit de lucht gehaald wil hebben, kan daarvoor in Rusland nu een 'hackbestelling' plaatsen. Volgens de krant Vedemosti bieden internetpiraten zich voor dergelijke klussen aan.
Een 'gewone' internetpagina platleggen voor zes uur kost 60 dollar. Lastiger pagina's zoals die van het Kremlin onbereikbaar maken kost 1000 dollar per week. Een 'aanval' op de webstek van Microsoft gaat in de papieren lopen; 80.000 dollar per week.
(Bron)
Urkers roken opgeviste coke op

URK - Zes Urkers die in leeftijd variëren van 19 tot 38 jaar en een 35-jarige inwoner van Ens (Noordoostpolder) moeten voor de rechter verschijnen, omdat zij een kilo opgeviste cocaïne uit de Noordzee niet hebben aangegeven bij de politie, maar zelf oprookten. Dat maakte de Flevolandse politie donderdag bekend.
Een van de aangehouden verdachten werkte op een Urker kotter en sloeg de cocaïne aan de haak. De politie kwam de vangst op het spoor door een tip. In het onderzoek dat daarop volgde, werden alle zeven verdachten aangehouden en ingesloten. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, in afwachting van hun rechtszitting.
Bij twee huiszoekingen in het vissersdorp werd van de opgeviste kilo coke nog acht gram gevonden. Volgens de verdachten is de rest van de cocaïne niet verkocht, maar onderling verdeeld en opgerookt.
(Bron)
Pffffffffffffffffffffft. Retour Den Haag met de trein.
Heen via Rotterdam, met een uur vertraging. Terug een lift naar Woerden, vrij vlot naar Utrecht, en daar alsnog een uur vertraagd.
'Onfatsoenlijke uitzendingen' bestraft met recordboete

WASHINGTON - Het mediaconcern Clear Channel Communications betaalt een recordboete van 1,75 miljoen dollar aan de Amerikaanse toezichthouder op de branche. De grootste uitbater van radiostations in de Verenigde Staten komt met het bedrag over de brug na klachten over onfatsoenlijke uitzendingen, zo werd donderdag bekend.
Met de boete koopt Clear Channel verdere vervolging naar aanleiding van de klachten af. De toezichthouder Federal Communications Commission had een berg klachten gekregen, onder meer over uitspraken van populaire dj's. De boete voor Clear Channel is de hoogste die de toezichthouder ooit heeft opgelegd.
(Bron)

Het 'onfatsoen' zou 'seksueel getinte uitspraken' betreffen.
Brit vindt vermoorde schoondochter in koelkast

LONDEN - Een Britse man heeft tijdens een bezoek aan de woning van zijn zoon, in een buitenwijk van de hoofdstad Londen, het in stukken gezaagde lijk van zijn schoondochter aangetroffen in de koelkast. Dat meldde boulevardblad The Sun donderdag.
De man had zichzelf toegang verschaft tot de woning, nadat hij had geconstateerd dat er niemand thuis was. Hij trok de koelkast open om een glas melk in te schenken. Daar vond hij de lichaamsdelen van zijn schoondochter, verpakt in plastic zakken.
De politie is een klopjacht begonnen op de 34-jarige echtgenoot van de vermoorde vrouw. Zijn vader is hevig ontdaan en heeft aangeklopt bij Slachtofferhulp, zo meldde een politiewoordvoerder aan de Britse sensatiekrant.
(Bron)
'Consument is moe van prijzenslag'

AMSTERDAM - Supermarkten weten niet langer meer klanten te krijgen door alsmaar de prijzen te verlagen. Consumenten verlangen alleen nog naar 'steeds gekkere acties', zoals het sparen van hoofden en lichamen van Oranjevoetballers. Dat blijkt uit het 'Zommerrapport 2004' van marktonderzoeker GfK , waaruit Algemeen Dagblad donderdag citeert.
"Mensen zijn enorm verwend", meent GfK-directeur Joop Holla.
[Of: mensen hebben gewoon recht op goede producten en een goede service.]
Zijn organisatie heeft achtduizend consumenten gevraagd naar hun mening over de prijzenslag in de supermarkten. Mensen konden daarbij hun oordeel geven over onder meer kwaliteit, het assortiment en vriendelijkheid van het personeel.
De resultaten van het rapport worden donderdag gepubliceerd in het vakblad 'Foodmagazine'. De Noord-Hollandse supermarktketen Deen komt als beste naar voren uit het onderzoek.
(Bron)
Kweenie, ik zit niet zo vaak meer in de trein als toen ik met Ontspoord begon. Maar als ik ga is er vaak wel iets mis. Vandaag wil ik naar Den Haag. Als alles goed gaat hoef ik maar een half uur eerder weg, als het mis blijft, moet ik een uur eerder weg omdat via Rotterdam naar Den Haag reizen nou eenmaal meer tijd kost.
Ik heb gestemd.
TT 120 LEIDEN Vier Leidenaren (17-25) hebben bekend de valse bommelding op 25 maart op Leiden CS te hebben gedaan, die een chaos op het spoor veroorzaakte. De vier zijn gepakt op basis van verklaringen van getuigen en stemherkenning. Van de melding bestond een geluidsband.

woensdag, juni 09, 2004

"Ik heb Hirsi Ali niet bedreigd"

Een 21-jarige Tilburgse student die VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali onlangs in een restaurant zou hebben bedreigd, ontkent de aanklacht van de politica. De jongeman, die anoniem wil blijven, zegt dat Hirsi Ali de zaak verdraait. Het Kamerlid schreef onlangs in een column dat ze in een restaurant in Den Haag door een jonge Nederlandse moslim met de dood werd bedreigd. Nadat ze de man een tafelmes had aangeboden zou deze zijn afgedropen.
De student, die niet met zijn naam in de krant wil, zegt erg geschrokken te zijn van de ophef. Hij zou namelijk alleen hebben gezegd hij 'het jammer vond dat ze haar ongelukkige jeugd misbruikte om de hele moslimcultuur zwart te maken' en dat hij hoopte dat ze uit de Nederlandse politiek zou verdwijnen. Toen het kamerlid hem opeens een mes aanreikte stond hij perplex. "Ik dacht dat ze een morbide grapje maakte." Volgens de student heeft hij het mes niet aangepakt omdat hij pacifistisch is. "Ik wil Hirsi Ali niet dood hebben. Ik ben tegen alle vormen van geweld en dat heb ik ook tegen haar gezegd." In haar column zegt Hirsi Ali ook dat de student hoopte dat moedjahedien haar zouden 'pakken en doodmaken'. Volgens haar is hij waarschijnlijk tot de Islam bekeerd. De student ontkent dat en zegt dat ze dit waarschijnlijk verzonnen heeft. Hij zegt geen Arabische woorden als moedjahedien en inshallah of andere verwijzingen naar de Islam in de mond te hebben genomen.
Hirsi Ali blijft echter achter haar column staan. "Hij heeft mij wel degelijk doodgewenst." Ze denkt dat de student van zijn handelen is geschrokken en zich nu wil ontrekken aan de gevolgen. Een vrouw, die tijdens de confrontatie aan de tafel van Hirsi Ali zat, bevestigt de lezing van het kamerlid. Hirsi Ali is nog steeds onder de indruk van de perfecte Arabische uitspraak van de man. "Het gleed zo makkelijk van zijn tong. Hij zou niet moeten ontkennen dat hij geen Arabisch heeft gesproken, hij zou trots moeten zijn op zijn uitspraak." Ook is ze nog steeds onder de indruk van het verschil tussen het vriendelijke voorkomen van de man en zijn agressiviteit. Juridische vervolging van de student is niet mogelijk. Hirsi Ali ziet dan ook af van aangifte.
(Bron)
Rutte: 'Huisbezoek bij bijstandsuitkering'

Staatssecretaris van Sociale Zaken Mark Rutte (VVD) vindt dat gemeenten via huisbezoeken moeten controleren of mensen terecht een bijstandsuitkering krijgen. Volgens de bewindspersoon zou op die manier minimaal 400 miljoen euro aan fraude naar boven kunnen komen, vier keer zoveel als nu.
In Amsterdam vinden al controles aan huis plaats. Het aantal afgewezen aanvragen is daar in het eerste kwartaal van 2004 gestegen van 29 naar 45 procent. In Almere kondigde de gemeente maandag aan met een proef te willen beginnen. Sinds dit jaar zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstand. Geld dat op deze manier wordt bespaard kan bijvoorbeeld gebruikt worden om werklozen aan een baan te helpen.
De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) is verrast over de oproep van Rutte. De VNG stelt in een reactie dat gemeenten onderling al veel informatie uitwisselen. "Gemeenten zijn sinds dit jaar zelf verantwoordelijk", zei een woordvoerster. Het kabinet kan daarom de maatregel niet dwingend opleggen. Rutte wil binnenkort met de VNG om de tafel om over dit onderwerp te praten.
(Bron)

Meneer Rutte mag bij mij langskomen, op voorwaarde dat ie een week blijft en meeëet met me. En ook meegaat boodschappen doen.
47-jarig nijlpaard baart 24ste kalf

Een dierentuin in Rusland claimt een nieuw wereldrecord te hebben. Een nijlpaard genaamd Mary heeft namelijk op 47-jarige leeftijd het leven geschonken aan haar 24ste kalfje. Een woordvoerder van de Kaliningrad Zoo, waar Mary een enorme attractie is, zei: "Ik denk dat dit een record is, want 24 gezonde kalfjes baren is een geweldige prestatie."
Nijlpaarden worden vanaf hun vijfde seksueel actief en krijgen meestal om de twee jaar een baby. Het oudste bekende nijlpaard stierf op 61-jarige leeftijd in München. Een woordvoerder van het Guinness Book of Records liet weten dat ze nog nooit zo'n record hebben geregistreerd en daarom graag meer informatie van de betreffende dierentuin willen.
(Bron)
Beetje afwijkende xylofoon.
Man doodt vrouw na castratie

Een 50-jarige Duitse vrouw heeft woensdag de penis van haar voormalige levenspartner afgesneden en is daarna door de man met messteken om het leven gebracht. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt. Artsen hebben in het ziekenhuis de penis van de man er weer aangenaaid.
Het incident deed zich voor in Kassel toen de vrouw haar ex-partner, een 37-jarige Ghanees, en hun zoon bezocht. In de woning sneed de vrouw de penis van de man af, waarna de man de vrouw tot op straat achtervolgde en haar neerstak.
De vrouw overleed een uur later in het ziekenhuis. Of de operatie waarbij de penis weer is aangezet succesvol is verlopen, is nog niet bekend. Hoe de vrouw in een positie kwam om haar ex-partners genitaliën er af te snijden is evenmin duidelijk.
In 1993 sneed de Amerikaanse Lorena Bobbitt de penis van haar man af na door hem misbruikt en mishandeld te zijn. Ook in die zaak wisten artsen het geslachtsdeel weer te bevestigen. Deze operatie verliep succesvol. John Bobbitt speelde om dit te 'bewijzen' enkele jaren later een rol in een pornofilm.
(Bron)

Overigens is castratie strikt genomen iets anders.
TT 128 Gewonden bij bomexplosie in Keulen

KEULEN Bij een explosie in een woning- en winkelcomplex in Keulen zijn zeker 17 gewonden gevallen. De politie gaat uit van een aanslag met een spijkerbom. Enkele gewonden zijn er slecht aan toe.
De politie kon nog niets zeggen over de achtergronden van de aanslag, die zich voordeed op de onderste etage van het complex. Volgens de Duitse televisie wonen in de wijk Mühlheim, waar het incident gebeurde, veel Turkse gezinnen.
De meeste schade werd aangericht in een kapperszaak en een pizzeria, die op de begane grond zijn gevestigd. Volgens ooggetuigen is de straat voor het pand bezaaid met duizenden spijkers.
Kazaa-gebruiker in Duitsland veroordeeld

AMSTERDAM - In Duitsland is voor het eerst iemand veroordeeld die muziek aanbood via een internet-ruilbeurs, zo heeft een justitiewoordvoerder dinsdag bekendgemaakt.
Een 22-jarige man die bijna driehonderd mp3-bestanden beschikbaar had gesteld met het programma Kazaa, kreeg 25 mei van de rechtbank in Cottbus 400 euro boete opgelegd. De zaak was aangebracht door een samenwerkingsverband van Duitse platenmaatschappijen, die de veroordeelde ook persoonlijk kunnen aanspreken wegens gederfde inkomsten.
(Bron)
Oost-Europeanen mogen in land- en tuinbouw werken

DEN HAAG - Werknemers uit Midden- en Oost-Europa kunnen deze zomer definitief versneld aan de slag in de land- en tuinbouw. Landbouworganisatie LTO Nederland en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) hebben hierover een akkoord bereikt. Dat heeft LTO woensdag gezegd.
Voor de inzet van werknemers uit de nieuwe EU-lidstaten in de sector stelde het kabinet eerder als voorwaarde dat het CWI en LTO afspraken moesten maken om meer Nederlanders, onder wie bijstandsgerechtigden, aan het werk te helpen. Zij hebben dat nu gedaan.
(Bron)
Jongen onder puin bedolven bij sloopwerkzaamheden

MAASTRICHT - Een 16-jarige jongen uit Epen is woensdag rond negen uur omgekomen bij sloopwerkzaamheden in een pand aan de Van Akenweg in Maastricht.
Hij kwam onder het puin van een instortende muur terecht. Het slachtoffer was werkzaam bij het bouwbedrijf dat de verbouwing in het woonhuis uitvoert. De politie gaat uit van een ongeval.
(Bron)
Bonus voor werknemers van energiebedrijven

DEN HAAG - De circa 24.000 werknemers van energiedistributiebedrijven zoals Nuon, Essent en Eneco, krijgen dit jaar een eenmalige uitkering van 1 procent van hun jaarsalaris. Dat is afgesproken in een nieuwe CAO, zo heeft de CNV-bond Publieke Zaak woensdag bekendgemaakt.
Volgens CNV-bestuurder T. Quist hebben de werknemers de bonus verdiend wegens "hun grote inspanning om administratieve processen op orde te krijgen", zodat consumenten straks zonder problemen van het ene naar het andere bedrijf kunnen overstappen. Door de energieliberalisering kan iedereen vanaf 1 juli zelf een elektriciteits- en gasleverancier uitzoeken.
De nieuwe CAO voor de energiedistributiebedrijven kent een looptijd van een jaar en gaat met terugwerkende kracht in per 1 april 2004. De eenmalige uitkering wordt uitbetaald in september.
(Bron)
Man lag twintig jaar dood in flat

TOKIO - In een flatwoning in de Japanse hoofdstad Tokio hebben slopers de stoffelijke resten aangetroffen van een man die naar alle waarschijnlijkheid twintig jaar geleden is overleden. Al die tijd heeft niemand hem als vermist opgegeven bij de politie, meldde het Japanse persbureau Kyodo woensdag.
In het appartementengebouw in de dichtbevolkte wijk Ikebukuro heeft sinds de bouw in 1973 niemand officieel gewoond omdat de eigenaar failliet was gegaan. De overleden man, die voor de bouwer gewerkt had, heeft er volgens de politie illegaal gewoond. Ongeveer twintig jaar geleden verscheen de man ineens niet meer op zijn werk.
Het geraamte van de dode man werd aangetroffen toen de nieuwe eigenaar van het al meer dan twintig jaar leegstaande gebouw met de sloop wilde beginnen. Naast het skelet, dat op een futon lag, lagen kranten uit 1984.
(Bron)
Duitse scholieren veroordeeld voor martelen klasgenoot

HILDESHEIM - Drie scholieren uit het Duitse Hildesheim zijn woensdag tot gevangenisstraffen van veertien tot achttien maanden veroordeeld wegens het martelen van een 17-jarige klasgenoot. Zes andere betrokken leerlingen kregen in verband met hun leeftijd voorwaardelijke straffen, jeugdarrest of taakstraffen.
De hele klas met leerlingen was aangeklaagd, maar twee verdachten gingen vrijuit omdat zij uitsluitend toekeken.
Het drietal dat het zwaarst is gestraft, perste drie maanden lang bijna dagelijks de klasgenoot af. De daders, 16 tot 18 jaar, sloegen het slachtoffer met stokken en staven en ze vernederden hem seksueel. Ook dwongen ze hem om schoolkrijtjes en sigaretten te eten. Na te zijn mishandeld moest de jongen zijn kleren uittrekken. Vervolgens filmden zijn mishandelaars hem met een digitale camera en plaatsen zij daarna de beelden op internet.
Volgens justitie was de mishandeling een publiek geheim op de Werner von Siemens-beroepsopleiding. Het slachtoffer hield aan de mishandelingen littekens op gezicht, borst en rug over. Hij staat nu onder psychiatrische behandeling.
(Bron)
Volle harde schijf geveild op eBay

AMSTERDAM - Per ongeluk de verkeerde harde schijf te koop zetten op het internet. Dit gebeurde een financiële dienstverlener maandag, zo meldt Breekpunt.nl. De koper, Pointsec Mobile Technologies, wil de naam niet vrijgeven van de dienstverlener, omdat er nogal gevoelige informatie op de harde schijf staat.
Op de harde schijf staan onder andere een klantendatabase, de toegangscodes en wachtwoorden van de intranet van de verkoper, salarislijsten, personeelsgegevens en financiële informatie.
Pointsec Mobile Technologies kocht de harde schijf voor 5 pond.
(Bron)
Gevonden!

De politie in Friesland is dinsdagavond massaal op zoek gegaan naar een 10-jarig jongetje uit Holwerd dat werd vermist. Tientallen politiemensen, buurtbewoners en een helikopter deden aan de zoekactie mee. Na 4,5 uur werd het ventje in de portiek van een speelgoedwinkel in Dokkum teruggevonden.
(Bron)
Donner komt met alternatieven voor celstraffen

DEN HAAG - Geen resocialisatie meer voor kortgestraften, een sober regime voor bepaalde groepen gedetineerden en vaker elektronisch huisarrest. Het zijn enkele van de maatregelen die minister Donner (Justitie) gaat nemen om veroordeelden effectiever en goedkoper te straffen.
Dat heeft de bewindsman woensdag geschreven in een brief aan de Tweede Kamer. Ondanks de uitbreiding van het aantal cellen blijven er ernstige tekorten. Dat komt doordat het aantal celstraffen sinds 1997 is toegenomen met 40 procent en het aantal taakstraffen is gestegen van ongeveer 15.000 in 1995 tot 31.000 in 2003.
Naast alternatieve straffen wil Donner bekijken of sommige groepen niet ten onrechte in het strafrecht zijn beland. Hij denkt daarbij aan psychiatrische patiënten, verstandelijk gehandicapten, illegale vreemdelingen en verslaafden. Voor deze groep moeten andere voorzieningen worden getroffen.
Gedetineerden die een lange straf uitzitten mogen pas resocialeren als uit een grondige risicotaxatie blijkt dat dit ook kans van slagen heeft. Ook bekijkt Donner of het mogelijk is gevangenen een deel van hun straf buiten de gevangenismuren te laten uitzitten. Verder ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor de meermanscel bij het oplossen van de capaciteitsproblemen.
(Bron)
Recreatiebedrijven zoeken meer vakantiewerkers

DRIEBERGEN - Recreatiebedrijven, zoals campings, hotels, bungalow- en attractieparken, zoeken deze zomer meer vakantiekrachten. "We verwachten 5 tot 10 procent meer vakantiewerkers nodig te hebben", aldus een woordvoerster van de brancheorganisatie Recron woensdag.
De grotere behoefte aan vakantiewerkers schrijft de Recron vooral toe aan de aanscherping van de WW-regels, waardoor seizoenswerkers in de bijstand kunnen belanden. "Hierdoor worden ondernemers gedwongen om meer werknemers in vaste dienst te nemen of ze kunnen meer vakantiekrachten inhuren."
Voorzitter B. Francooy van de FNV Horecabond noemt het logisch dat werkgevers in de huidige economisch onzekere tijd huiverig zijn om meer mensen in vaste dienst te nemen. "De horeca en recreatiebedrijven zullen dan ook eerder een beroep doen op vakantiekrachten als ze het straks druk krijgen, omdat het toevallig een hele mooie zomer is in Nederland."
Wel vindt Francooy een stijging van 5 à 10 procent erg groot. Hij wijst erop dat onlangs in de recreatie-CAO afspraken zijn gemaakt om werkgevers meer mogelijkheden te geven hun vaste werknemers in drukke tijden meer uren te laten draaien en in de rustige wintermaanden minder. Onder de recreatie-CAO vallen circa 35.000 werknemers, van wie 30 tot 40 procent scholieren, studenten met een vakantiebaantje en andere tijdelijke hulpkrachten zijn.
Volgens het bedrijfschap Horeca en Catering herinneren echter veel ondernemers zich de afgelopen twee jaar, toen ze te veel vast personeel in dienst hadden en daar moeilijk vanaf kwamen. "Sommigen kampen nog steeds met een overschot. Als het werk aantrekt, zullen ze eerder vakantiekrachten inhuren", aldus economisch onderzoeker F. Meeuwse van het bedrijfschap.
In de horeca werken op jaarbasis ruim 300.000 mensen, van wie ongeveer eentiende seizoenmedewerkers.
(Bron)

Typisch, want eerst werd er gezegd dat veel Nederlanders na die prachtzomer vorig jaar in Nederland zouden blijven, en nu blijkt dat veel bungalowparken stunten met aanbiedingen omdat veel mensen toch ingaan op de stuntreizen naar bijvoorbeeld Turkije.
Politie toont foto's veelplegers op wijkavond

UTRECHT - De Utrechtse politie heeft dinsdag tijdens een wijkavond over veiligheid in Utrecht voor het eerst foto's van veelplegers aan het aanwezige publiek getoond. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag bevestigd.
P. Vogelzang, de korpschef in Utrecht, kwam tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in januari dit jaar met het idee om veelplegers uit de anonimiteit te halen door hun foto's openbaar te maken in wijken waar ze actief zijn. Hij noemde daarbij het internet als medium, maar ook plekken als buurthuizen.
(Bron)
Klanten breedbandinternet ontevreden over verbinding

LEIDEN - Mensen met breedbandinternet zijn over het algemeen erg ontevreden over hun verbinding. Zo is de verbinding te traag, de prijs te hoog en de helpdesk ondeskundig. Dat blijkt uit een woensdag gepresenteerd onderzoek van iPing onder 778 mensen met een internetverbinding via adsl of kabel.
Driekwart van de mensen met breedbandinternet vinden dat ze teveel betalen voor hun abonnement. Tweederde vindt de prijzen zelfs niet door de beugel kunnen. Ook over het bedrijf dat de internetverbinding aanbiedt, zijn de respondenten niet te spreken.
Bijna alle ondervraagden zeggen dat de aanbieder niet aan relatieopbouw met klanten doet, 76 procent krijgt nooit of bijna nooit aanbiedingen. Ongeveer 83 procent vindt nieuwe producten en diensten niet relevant.
Over de helpdesk wordt ook niet positief geoordeeld. Volgens 40 procent is de helpdesk slecht bereikbaar. Meer dan de helft vindt dat er geen daadwerkelijke oplossing wordt geboden en 38 procent is zelfs van mening dat de medewerkers van de helpdesk geen verstand van zaken hebben.
Een kwart van de mensen heeft minstens één keer per maand een storing. Circa 60 procent zegt dat ze in het ongewisse blijven over de oorzaak daarvan. Ook het oplossen van het probleem gaat te traag, vindt de helft van de ondervraagden.
(Bron)

Mijn provider is net zo duur als de anderen (en ja, tuurlijk mag dat bedrag omlaag). En de helpdesk is net zo eh... laten we zeggen: van dezelfde kwaliteit als bij andere providers. Bel je om te melden dat er een storing is, krijg je standaard te horen dat dat komt doordat je een firewall hebt.
Ik moet zeggen: vroeger had ik kabel (Casema/Wanadoo), nu ADSL (HCCnet), en sinds die ADSL heb ik beduidend minder storingen - zelden zelfs. Maar of dat betekent dat het systeem beter is, of dat de ene provider misschien heel erg slecht is of de ander heel erg goed, weet ik niet.
Die relatieopbouw, sja, bij de HCC ben je automatisch lid van de club, en krijg je elke maand een tijdschrijft met veel info. Daar betaal je dan ook voor, maar dat is het waard.
Ik moewt eerlijk zeggen dat ik verder nooit gebruik maak van hun aanbiedingen, maar ze zijn er wel. Misschien een idee voor wie dat zoekt bij zijn provider?
'Eurocenten worden thuis opgepot'

AMSTERDAM - De Duitse Centrale Bank heeft dinsdag geklaagd dat consumenten het vertikken te betalen met de munten van 1, 2 en 5 eurocent. Ze laten ze thuis ongebruikt liggen, wat inmiddels heeft geleid tot tekorten in Duitsland en diverse andere lidstaten die de euro hebben ingevoerd.
Volgens de Bundesbank is het fenomeen niet nieuw. Toen Duitsers nog met de mark betaalden, bleef de pfennig (0,5 eurocent) ook veelvuldig in spaarpotten achter. Na 2,5 jaar betalen met de euro blijkt nu ook het merendeel van de eurocenten een min of meer vaste verblijfplaats te hebben gevonden.
Veel mensen vinden de kleine muntjes maar vervelend en potten ze thuis op. Finland besloot al bij de invoering van de euro op 1 januari 2002 de munten van 1 en 2 eurocent af te schaffen. Duitsland en andere eurolanden bleken echter meer gehecht aan hun kleingeld.
De Bundesbank heeft de Duitse munt gevraagd om meer van de koperen muntjes te slaan en deed een oproep aan de Duitsers om zoveel mogelijk gepast te betalen. Winkels moeten erop letten dat ze over voldoende wisselgeld beschikken.
(Bron)
Staatssecretaris Nijs afgetreden

AMSTERDAM - Staatssecretaris Nijs van Onderwijs is afgetreden. Dat heeft een VVD-woordvoerder woensdag bekendgemaakt. Premier Balkenende zal de Tweede Kamer in de loop van woensdagmiddag officieel op de hoogte stellen. Daarna wordt er beslist of de Kamer een spoeddebat houdt.
De VVD-secretaris overleefde dinsdagavond een spoeddebat. De Tweede Kamer viel massaal over haar heen vanwege een interview dat zij aan weekblad Nieuwe Revu gaf. Nijs kwam in grote problemen nadat ze in een interview minister Van der Hoeven van Onderwijs had beschuldigd van het spelen van politieke spelletjes en een gebrek aan vertrouwen in haar staatssecretaris.
Van der Hoeven reageerde volkomen verrast op het nieuws. Ze sprak van "een donderslag bij heldere hemel" en noemde het "jammer".
Nijs verklaarde dinsdag dat ze met het interview "voor eens en altijd duidelijk wilde maken" dat de relatie tussen de minister en haarzelf "een goede zakelijke relatie is".
(Bron)
Ik lag om twaalf uur in bed, werd om vijf uur voor de derde keer wakker en dan echt Wakker, en op de een of andere manier zakken nu mijn ogen steeds dicht.
Ik duik er maar weer in. Truste!
Het voelt frisjes aan, tis 23 graden binnen. Het went toch altijd weer sneller dan gedacht.
Minirokjes wakkeren het dierlijke instinct van mannen aan

Vrouwelijke werknemers in Kaliningrad, in Rusland, mogen van het kamerlid Oleg Shlyk, geen minirokjes meer aan en moeten minder make-up dragen. Volgens het kamerlid wakkeren minirokjes en make-up immers de dierlijke instincten van mannen aan.
"Natuurlijk mogen vrouwen de aandacht zoeken van mannen, maar er zijn normen die niet overschreden mogen worden, en op de werkplaats moet het niet aangemoedigd worrden," zei Oleg Shlyk aan de plaatselijke televisie.
Als het voorstel wordt aangenomen, mogen vrouwen in Kaliningrad geen minirokjes en geen juwelen dragen, en maar in beperkte mate make-up. Het voorstel van Oleg Shlyk heeft voor veel oproer gezorgd, ook bij de mannen.
"Als dat hem al afleidt, heeft hij de verkeerde job gekozen. En als hij zijn energie niet in andere zaken kan steken, zou hij beter ander werk zoeken," zegt Matochkin, van het plaatselijke parlement.
(Bron)

Dus omdat mannen blijkbaar geen zelfbeheersing kennen, moeten vrouwen zich aanpassen?
"Terreurtekst" blijkt onschuldige punkmuziek

Een agent van de Britse 'Special Branch' heeft een bezoekje gebracht aan een punk-rockmuzikant. De speciale veiligheidseenheid van de Britse politie verdacht de man van terrorisme nadat hij een sms met een tekst van de Brits punkband The Clash naar een verkeerde persoon had gestuurd.
Mike Devine uit Bristol kreeg tot zijn eigenste verbazing op zijn werk het bezoek van de politieagent in burger. Die toonde hem een kopie van het sms-bericht dat hij op 30 april had verstuurd: "How about this for Tommy Gun? OK - so let's agree about the price and make it one jet airliner for 10 prisoners".
Het blijken de woorden uit het nummer 'Tommy Gun' van de bekende punkgroep uit de jaren '70 en '80 van wijlen Joe Strummer.
De 35-jarige vader van twee kinderen die als basgitarist in een Clash-coverband speelt, dacht dat hij de tekst naar zijn zanger had gestuurd. Maar de tekst kwam bij iemand anders in Engeland terecht en die persoon waarschuwde de politie.
Volgens Devine werd hem gevraagd uit te leggen wat de boodschap betekende. Toen hij vertelde dat dit een muziektekst was van The Clash, was de politieagent helemaal uit zijn lood geslagen. De agent was "een beetje beschaamd" als hij vertrok, grijnsde Devine nog.
(Bron)
Gratis seks na elke goal van Oranje

Emmen - Hoe krijg je als seksbedrijf tijdens de EK-voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal toch klanten in de zaak?
Arie Schouten, exploitant van Eros Centre Pretty Women in Emmen, denkt dè oplossing gevonden te hebben. Alle mensen die bij hem in het bordeel een duel van Oranje bekijken, krijgen een gratis lotnummer. Na ieder doelpunt van Oranje wordt er een nummer getrokken. De winnaar mag een half uur gratis met een meisje van zijn keuze naar een kamer.
"Voetbal is voor ons soort bedrijven een grote concurrent. Tja, wat doe je dan? Dan bedenk je wat ludieks", zegt Schouten. De Emmenaar zegt dat de winnaars na de trekking wel eerst gewoon de wedstrijd uit mogen kijken. De actie van het bordeel aan de Kapitein Nemostraat duurt tot en met de finale.
(Bron)
Sexy model moet mannen van voetbal weghouden en aanzetten tot lezen

In een poging om mannen van het voetbal op televisie weg te lokken, stuurt een Engelse uitgever een sexy model op pad. Zij geeft een prijs ter waarde van 1837 euro aan elke man die ze een bepaald boek ziet lezen.
Deze maand zijn de lezers van Nick Hornby?s ?31 Songs? de gelukkigen. Elke maand wordt een ander boek van de uitgevrij Penguin Books gekozen. "We proberen zo de boekenindustrie aantrekkelijker te maken, wat nodig is. Bovendien lezen er steeds minder mannen, wat een probleem kan worden," zegt schrijver Neil Griffith.
Volgens de uitgeverij heeft een lezende man ook meer succes bij de vrouwen. In een recente enquête door Penguin zelf uitgevoerd, antwoordde 85 procent van de vrouwen dat een man meer kans bij hen maakt als ze over hun favoriete boek praten.
Dit in tegenstelling tot de mannen, die er van overtuigd waren dat een vrouw complimentjes geven voldoende was om een afspraakje te versieren.
(Bron)
Man verschanst zich in nucleaire bunker

Een man heeft zich in Troywood (Schotland) in een voormalig nucleaire bunker verschanst. De bunker, die tegenwoordig dienst doet als museum van de koude oorlog, bevat een grote verzameling replica's van wapens en messen. De politie heeft de bunker omsingeld. Over de motieven van de man is tot dusver niets bekend.
De bunker ligt zo'n dertig meter onder de grond verborgen en is toegankelijk vanuit een boerderij in Troywood nabij Anstruther. Gewapende politie is aanwezig, maar hebben geen notie waar de man zich bevindt. Het complex is erg uitgebreid onder de grond en er is genoeg plek om je te verbergen. De politie wordt ondersteund door getrainde onderhandelaars. Er is een camerasysteem aanwezig, maar dat is tot op heden niet erg tot nut geweest. "De man brak in in het gebouw en liet het alarm afgaan", aldus hoofdinspecteur Alan Maich. "Omdat het complex zo uitgebreid is en omdat hij toegang heeft tot wapens, is uiterste voorzichtigheid geboden."
Er wordt vermoed dat de man in de buurt woont. Hij reed in een graafmachine naar het museum toe.
De bunker bestaat uit twee etages onder de grond en er zijn veel kamers aanwezig. De bunker werd in 1952 in gebruik genomen door de Royal Air Force maar werd in 1960 overgenomen door de Civil Defence Corps. Het was ontworpen als regeringszetel voor de Schotse regering ten tijde van een nucleaire oorlog. Er is ruimte voor zo'n 300 mensen om in te leven, werken en te slapen. De muren bestaan uit ruim vijf meter dik beton. In 1994 werd de bunker geopend voor het publiek.
(Bron)
Cameraman bedreigd na interview met imam

Een cameraman uit Leeuwarden is verleden week tot driemaal toe telefonisch met de dood bedreigd door een man met een buitenlands accent. F.Layeb is cameraman en programmamaker van lokale omroep 'Mercurius', die momenteel bezig is met een documentaire over integratie. Layeb heeft reeds aangifte gedaan bij de politie.
In de documentaire deed de Leeuwarder imam Mustafa Önlü uitspraken over terroristische aanslagen van Palestijnen in Israël. Volgens de imam zijn de aanslagen absoluut geen vorm van terrorisme, maar zelfverdediging in oorlogstijd. "De Joden gooien immers vanuit helikopters met bommen." Ook vindt de imam aanslagen van Palestijnen op autobussen vol kinderen "absoluut geen terrorisme". Recentelijk is de imam opnieuw gekozen tot voorzitter van de overkoepelende allochtonenorganisatie 'Kleurrijk Beraad'.
De Joodse gemeenschap in Leeuwarden heeft laten weten uit de organisatie 'Kleurrijk Beraad' te stappen als de imam zijn uitspraken niet terug neemt. Önlü heeft al laten weten dat hij vierkant achter zijn mening blijft staan.
(Bron)
Grafstemming door brieven SVB

De brief die Nico de Keijser uit het Zeeuwse Bruinisse afgelopen zaterdag op de deurmat vond, heeft zijn weekend flink verprutst. De pijn en het verdriet rond het overlijden van zijn vrouw, twee jaar geleden, kwamen weer in alle hevigheid boven.
Niet één, maar zelfs twee keer heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) dit jaar een brief naar De Keijser gestuurd om te informeren naar de inkomensgegevens van zijn overleden vrouw. De verzekeringsbank wilde deze gegevens gebruiken om te kunnen beoordelen of hij in aanmerking komt voor een toelage op zijn ouderdomspensioen. "Ik begrijp best dat er kort na het overlijden van iemand voor de nabestaanden wel eens pijnlijke situaties kunnen ontstaan door post of telefoontjes", zegt de Zeeuw, voor wie het duidelijk allemaal wat te veel is geworden.
Nadat hij begin dit jaar de eerste brief ontving, besloot De Keijser naar het SVB-kantoor in Breda te gaan om uit te leggen wat voor leed dit soort brieven bij nabestaanden kan veroorzaken. Daar werd hij goed ontvangen, uitvoerig te woord gestaan en kreeg hij welgemeende excuses aangeboden. Ook werd afgesproken dat voortaan niet De Keijser zelf, maar diens boekhouder zou worden geraadpleegd om vragen te beantwoorden over zijn inkomsten in het jaar dat zijn vrouw hem ontviel. De voormalig mosselvisser was dan ook volledig uit het lood geslagen toen hij zaterdag wederom een brief kreeg met de tekst: "Uw (huwelijks)partner is jonger dan 65. Daarom heeft u naast uw Nederlandse ouderdomspensioen (AOW) in principe recht op een toeslag. De hoogte van de toeslag is echter afhankelijk van het inkomen van uw (huwelijks) partner". Hoewel het om een zakelijk opgestelde brief gaat, is de oud-mosselvisser er nog steeds kapot van. "Er werken daar blijkbaar allemaal debielen.", zei hij.
De medewerkster van de Sociale Verzekeringsbank die de brief heeft ondertekend, laat desgevraagd weten dat ze "blijkbaar iets niet goed hebben gedaan", maar wil verder geen commentaar geven. "Ik bel die man in Bruinisse zelf wel terug. Het hoeft allemaal niet in de krant hoor." Daar dacht de redactie van de PZC duidelijk anders over.
(Bron)
'Vampierdoder' schiet collega neer

De politie van Jacksonville heeft een man gearresteerd die geloofde dat hij een "vampierdoder" was. Hij schoot een collega twee keer in het gezicht, omdat hij dacht dat de collega een vampier was. De dader, Timothy White, die een obsessie heeft voor vampiers en duivels, werd vrijdag gearresteerd door de politie in de buurt van een kerk.
Getuigen vertelden later dat White de pizza-tent op Normandy Boulevard inliep en beweerde dat zijn collega, David Harrison genaamd, op een vampier leek. Hierna schoot hij hem direct twee keer in het hoofd. Volgens de politie was Timothy White, toen hij werd gearresteerd, zwaarbewapend met een mes, een sawed-off shotgun en drie pistolen. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook de gasten van de pizza-tent werden door hulpverleners over de ergste schok heen geholpen.
(Bron)
Maffia in Turkije sterk groeiende

In Turkije is de maffia goed voor een omzet die gelijkhoudt met zo'n 25% van de nationale economie. Dat heeft de Kamer van Koophandel van Ankara deze week in een speciaal rapport gemeld. De Turkse maffia zet middels de illegale economie 49 miljard euro per jaar om, ruim de helft van de Turkse begroting voor 2004.
Tussen 1998 en 2002 werden in Turkije ruim 17.000 mensen gearresteerd wegens banden met de georganiseerde misdaad. Verder werden voldoende wapens in beslag genomen om "het leger van een klein land te kunnen uitrusten".
De Turkse maffia houdt zich onder meer bezig met drugshandel, prostitutie, geldhandel, handel in kinderen en organenhandel. De Turkse Kamer van Koophandel stelt dat de maffia is uitgegroeid tot één van de grootste binnenlandse bedreigingen.
(Bron)
Rumsfeld keurde speciale ondervragingstechnieken goed

WASHINGTON - De Amerikaanse minister van Defensie, Rumsfeld, heeft vorig jaar zeven ondervragingstechnieken goedgekeurd die niet voorkomen in de officiële handleiding van het leger. Dat bevestigde een woordvoerder van het Pentagon dinsdag.
De 'buitengewone' methoden zijn toegepast op gedetineerden die vastzitten in de Amerikaanse basis Guantanamo op Cuba. Een deel van hen wordt ervan verdacht lid te zijn van terreurorganisaties zoals al-Qaeda.
De zegsman zei geen details te kunnen geven over de gebruikte technieken, omdat die geheim zijn. Rumsfeld gaf vorig jaar zijn toestemming voor 24 methoden.
(Bron)
Planten flink water gegeven, nog even snel voor de zon in de tuin staat. En dan vanavond maar maaien en sproeien, want gisteren kwam dat er niet van.
Philips maakt lichtjes van de Eiffeltoren zuiniger

PARIJS - Philips gaat de komende jaren de Eiffeltoren een stuk zuiniger belichten. Het elektronicaconcern meldde dinsdag dat het alle 352 lampen die schijnen op de draagbalken van het 324 meter hoge symbool van Parijs, heeft vervangen. De nieuwe lampen gebruiken 38 procent minder energie.
De vorige lampen waren alweer negentien jaar oud. Ook die kwamen van Philips, zo zei een woordvoerder. Over de inkomsten uit de opdracht wilde hij niets zeggen. "Het is vooral een leuke opdracht."
(Bron)
Explosie op Italiaanse verkiezingsbijeenkomst

ROME - In de Italiaanse stad Bologna zijn dinsdag zes mensen gewond geraakt door een explosie tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de partij Nationale Alliantie van Gianfranco Fini. Volgens de politie ging het om een eenvoudige bom, gemaakt van kunstmest en een ontstekingsmechanisme.
Fini, wiens partij deel uitmaakt van de regeringscoalitie van premier Berlusconi, bleef ongedeerd. Twee van de gewonden moesten in een ziekenhuis worden behandeld. De anderen kregen ter plaatse medische hulp.
Volgens het Italiaanse persbureau Ansa richt het politieonderzoek naar de aanslag zich in de eerste plaats op extreem-linkse, anarchistische groeperingen.
Bologna, van oudsher een links bolwerk, is de thuisbasis van een anarchistische beweging die de autoriteiten verantwoordelijk houden voor een reeks bombrieven in december en januari. Een van die brieven was gericht aan de voorzitter van de Europese Commissie Romano Prodi.
(Bron)
Nijs komt met de schrik vrij tijdens spoeddebat

DEN HAAG - Het ziet ernaar uit dat staatssecretaris Nijs van Onderwijs met de schrik vrijkomt. De regeringspartijen lijken genoegen te gaan nemen met de verklaring dat ze haar uitspraken in het vraaggesprek met Nieuwe Revu niet zo had bedoeld. Nijs wilde alleen maar zeggen dat ze heel goed kan samenwerken met haar minister Van der Hoeven.
"Ik wilde aangeven dat we wel degelijk samen door één deur kunnen. Ik herken mij alleen niet in beelden die ik heb opgeroepen", zei ze dinsdag in de Tweede Kamer. Het beeld was dat Nijs haar minister niet vertrouwt en dat ze informatie achterhoudt.
Nijs (VVD) probeerde in de Kamer dat beeld te weerleggen. "Ik heb niet gezegd dat de minister politieke spelletjes speelt en informatie heeft achtergehouden", zei ze. Van der Hoeven (CDA) verklaarde dat de opstelling van de staatssecretaris haar genoeg vertrouwen geeft om met haar verder samen te werken. Voorwaarde was wel dat Nijs afstand zou nemen van de tekst en haar excuses zou aanbieden, aldus de minister. Nijs zei niet te hebben overwogen af te treden.
De Kamer kon dat maar moeilijk volgen. "Je kunt niet tegelijk erkennen dat je iets gezegd hebt en het dan weer ontkennen", zei PvdA'ster Hamer. Volgens haar heeft Van der Hoeven haar geloofwaardigheid verloren en moet Nijs zich afvragen of ze niet de eer aan zichzelf moet houden.
Afgezien van de VVD stelden alle partijen zich uiterst kritisch op. Ook Van der Hoevens eigen CDA, die vond dat de minister nadrukkelijk het vertrouwen moet uitspreken in haar staatssecretaris. Uiteindelijk kwam de oppositie met een motie die treurnis uitspreekt over de schade die de affaire het onderwijs zou hebben berokkend.
Van alle kanten klonk op het Binnenhof het woord "onverstandig" als het gewraakte interview ter sprake kwam. Premier Balkenende zei dat Nijs dat zelf ook wel zou inzien. Maar na een gesprek met beide kemphanen maandagavond stelde hij vast dat de lucht is geklaard en dat de twee weer door een deur kunnen.
Tot dezelfde conclusie kwam Nijs' partijgenoot Van Aartsen. "Aan de slag meiden", adviseerde de liberale voorman. "Er is genoeg te doen op Onderwijs."
Van der Hoeven liet dinsdag weten dat de lucht inmiddels is geklaard. "De staatssecretaris heeft zich in haar verklaring intussen openlijk gedistantieerd van haar uitlatingen. Fouten maken mag, en ik ga ervan uit, heb er vertrouwen in, dat dit in de toekomst niet meer voorkomt."
In het interview zei Nijs het te vertikken politieke spelletjes met haar minister te spelen. "Ik doe niets stiekem, ik heb geen dubbele agenda." In een toelichting liet zij dinsdag weten: "Het was mijn bedoeling in het interview voor eens en altijd een streep te zetten onder de discussie over de relatie tussen de minister en mij. Het is mij niet gelukt dat beeld correct neer te zetten. Mijn formuleringen hadden anders gemoeten en ik betreur dat."
Zo verwijt Nijs in het gewraakte interview Van der Hoeven een tactiek van verdeel-en-heers. De CDA-minister vergeet ook informatie door te spelen. Om de relatie te verbeteren had het ministerie een interactief computerprogramma aangeschaft.
[Huh?]
Nijs constateert in het vraaggesprek dat de manier waarop zij en Van der Hoeven politiek bedrijven nogal uiteen loopt. "Zij organiseert eerst voldoende draagvlak voor een beslissing - en neemt hem dan. Ik werk precies andersom: ik beslis eerst, dan ga ik daarmee de boer op."
Tussen Nijs en Van der Hoeven heeft het nooit geboterd. In het eerste kabinet-Balkenende bleek dat beiden maar moeilijk met elkaar overweg konden. De VVD drukte de benoeming van Nijs in het tweede kabinet-Balkenende echter door.
(Bron)
IMF: meer Nederlanders moeten aan het werk

WASHINGTON - Meer Nederlanders zullen moeten gaan werken om de economie structureel te laten groeien. Ook moet de arbeidsproductiviteit omhoog, zo stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepubliceerd rapport over het financieel-economische beleid in Nederland.
In het rapport ondersteunen de IMF-economen het huidige kabinetsbeleid, dat voorziet in hervormingen van de WAO, de WW en de prepensioenregelingen. Voor de oudere werknemers heeft de instelling uit Washington een vervelende boodschap: de pensioenleeftijd moet worden gerelateerd aan de levensverwachting. Daarmee pleit ze impliciet voor langer doorwerken.
(Bron)

Nou IMF, ik wil heel graag aan het werk. En ik ken veel werklozen die dat ook willen. Maar steeds meer bedrijven kiezen ervoor om het werk van 10 mensen door 7 te laten doen - die dan onbetaald overwerken. Dus waar zit het probleem dan?

dinsdag, juni 08, 2004

Regelmatig seks goed voor studenten

Studenten die regelmatig de liefde bedrijven hebben een grotere kans examens en betere cijfers te halen, aldus de Duitse socioloog Werner Habermehl. Hij had samen met zijn medestudenten aan de Universiteit van Hamburg een aantal studenten getest zowel voor als na de seks.
Uit hun onderzoek bleek dat studenten die regelmatig seksueel actief zijn een veel beter denkvermogen hebben. Studenten die weinig tot geen seks hebben vinden het moeilijker om een goed cijfer te halen. "De actieve studenten hadden ook minder tijd nodig voor een oefening en haalden ook nog eens een beter cijfer", aldus Werner.
Het onderzoek was in samenwerking met het Duitse onderzoeksbureau GEWIS uitgevoerd.
(Bron)
Bij de Google-ads:



Heeft u ook al geen dagblad?

(Via)
Een vrouw in Bunnik belde 's nachts de politie: er zat een slang in haar vijver! Ze trof een meldkamermedewerker met kennis van zaken, want die wist zeker dat het een (ongevaarlijke) ringslang was.
Later belde ze nog een keer, en toen is de dierenambulance gaan kijken. Het was inderdaad een ringslang. Propvol goudvis...
Heel lekker, ook zonder mosterd en zelfs als je na het eten pas aan de olijven denkt. Met stokbrood, kruidenboter en die hamburgers die op moesten.
Lift

Een Nieuw-Zeelandse D-Day-veteraan heeft zondag na de herdenking in Normandië een lift gekregen van de Franse president Chirac. Hij was in een verkeerde bus gestapt, maar werd vervolgens naar Parijs gevlogen aan boord van een presidentieel vliegtuig. De 86-jarige Keith Coleman, een oud-boordschutter van de RAF, stapte zondag na de herdenking op goed geluk in een bus.
(Bron)
Recordlading illegale sigaretten ontdekt

AMSTERDAM - De douane in Duiven heeft bij een controle een transport van 11,8 miljoen illegalen sigaretten onderschept. De lading werd in een vrachtwagen aangetroffen aan de Nederlands-Duitse grens op de A12.
De sigaretten waren verpakt in plastic zakken, die vervolgens in kartonnen dozen waren verstopt. De sigaretten waren verder niet verstopt onder een andere lading, de hele vrachtwagen zat vol met de illegale rokertjes.
De lading was afkomstig uit Oostenrijk en vermoedelijk op weg naar Engeland. Wanneer de partij op de markt was gekomen, zou de Engelse overheid 3,7 miljoen euro zijn misgelopen.
(Bron)
TT 106 Verdonk ontbiedt Dijkstal vrijdag


DEN HAAG Minister Verdonk heeft vrijdag een gesprek met oud-VVD-leider Dijkstal over zijn harde kritiek op haar beleid in het AD. Verdonk eiste gisteren dat hij het woord jodenster terugneemt dat hij gebruikte in verband met een plan om een inburgeringsvignet in te voeren.
Een besluit over het instrument dat de inburgering meet, valt in september. De minister kiest uit twee systemen. Een daarvan maakt gebruik van een vignet.
Dijkstal verweet VVD-fractieleider Van Aartsen de hardliner Wilders te veel ruimte te geven. Die vindt dat Dijkstal de commissie-PaVEM, voor participatie van allochtone vrouwen, moet verlaten.
Opnieuw internetzwendel in Rotterdam

AMSTERDAM - Opnieuw is een buitenlander het slachtoffer geworden van internetzwendel in Rotterdam. Een 40-jarige Belg uit Mechelen werd zaterdagmiddag 2000 euro op kinderlijk eenvoudige wijze afhandig gemaakt.
De man had via het internet gereageerd op een aanbieding van palmtops en had in de Errol Garnerstraat afgesproken, waar de koop zou plaatsvinden. Nadat de Belg het geld had afgegeven moest hij blijven wachten terwijl de verkoper de palmtops ging halen. Uiteraard kwam die niet meer terug. De Belg heeft vervolgens aangifte gedaan.
Al verschillende malen zijn de laatste tijd in Rotterdam mensen opgelicht met goedkope aanbiedingen via internet. Daarbij ging het voornamelijk om mobiele telefoons. Een speciaal rechercheteam van vijf mensen is ingezet om onderzoek te doen naar de oplichtingen. De politie kon nog niet zeggen of de Belg slachtoffer is van dezelfde dader.
(Bron, meer info)
Werkelijke kosten van printers schrikbarend hoog

AMSTERDAM - De werkelijke kosten van printers over de gemiddelde levensduur zijn onthutsend hoog. Dat concludeert Computer Idee op basis van eigen onderzoek. Een printer die in de winkel 65 euro kostte, bleek de gebruiker over een periode van 18 maanden tot wel ruim 1725 euro te kosten.
Voor het onderzoek werd in het testlab eerst onderzocht hoeveel pagina's er met zowel een zwartwit- als een kleurencartridge te printen zijn. Aan de hand daarvan werd berekend hoeveel inkt een gebruiker over een periode van 18 maanden moet kopen bij een gemiddeld aantal van 10 en 30 geprinte velletjes per week. Dat bedrag werd opgeteld bij de aanschafprijs, waarmee de zogeheten Total Cost of Ownership (TCO) was vastgesteld.
Opvallendste conclusie: met name de goedkoopste printers zijn in gebruik peperduur. Zeker wie veel print is goedkoper uit met een wat duurdere printer.
(Bron)
Man verpletterd door betonblok

AMSTERDAM - Een 28-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn is maandagavond door een betonblok verpletterd. Het betonblok, een 30 meter lange viaductlegger, kantelde door nog onbekende oorzaak van de oplegger waarop het werd vervoerd af.
De motorrijder passeerde net in tegenovergestelde richting het zwaar transport op het moment dat dit gebeurde. De man overleed ter plaatse. Zijn bijrijdster werd met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Het wegtakelen van het betonblok heeft nog tot laat in de nacht geduurd.
(Bron)
Ruim 28 graden in de schaduw in de tuin. Ik heb zowaar even in de zon gezeten, maar nu eerst binnen weer even stollen.