zaterdag, augustus 03, 2002

Zo kijk je op een augustusavond naar het eerste deel van het eerste deel van de Godfather-trilogie, je loopt even de kamer uit en als je terugkomt val je in de speciale kerstaflevering van Sex Court.
Ik verwacht zometeen paasreclame.
Twee vierkante meter ontbrandneteld en ontzuringd; vijver bijgevuld; gedumpt fietswiel asiel verleend; overhangende takken van buurvrouws struiken geknipt; overhangende takken van mijn struik teruggebogen; wilg een beetje in vorm geduwd.
Veel slakken geplet helaas, en wat zitten er onvoorstelbaar veel naaktslakken in m'n tuin!
NOS-TT 110 za 03 aug

Advocaten: rechter Van der G. besmet

HILVERSUM Volgens de Vereniging van Strafrechtadvocaten is de rechter in het proces tegen Volkert van der G. (de verdachte van de moord op Pim Fortuyn) "besmet" door de kritiek van de LPF op diens linkse verleden. In het Journaal zegt een woordvoerder dat het beeld van de onafhankelijke rechter is aangetast.
De vereniging vreest dat een hoge straf leidt tot reacties als "dat komt door de politieke druk" en een lage straf of niet-ontvankelijkheid van het OM tot verwijzingen naar "links-activisme".
De advocaten vinden dat de LPF met zijn opmerkingen de scheiding tussen recht en politiek heeft aangetast.
NOS-TT 106 za 03 aug

DEN HAAG LPF-minister Nawijn ziet af van de wachtgeldregeling die hij kreeg bij zijn vertrek bij de IND. De minister van Vreemdelingenzaken en Integratie wil voorkomen dat zijn integriteit door de uitkering in het geding komt.
Nawijn verliet in 1996 de Immigratie- en Naturalisatiedienst na een reeks conflicten. De als 'hardliner' geldende directeur bedong daarbij dat hij tot zijn 65ste wachtgeld zou ontvangen, ter hoogte van 70 procent van zijn salaris.
De 53-jarige Nawijn heeft na afloop van zijn termijn als minister recht op ten hoogste zes jaar wachtgeld. Hij spreekt van "een groot offer".

Toch netjes. Hoewel een eeuwigdurend wachtgeld natuurlijk bizar is, en Nawijn nu een 'offer' doet vanuit een luxe positie. Maar hij had ook kunnen afwachten of er een haan naar gekraaid had.
Vriendje had een leuke tip, met in het achterhoofd Van Kooten en De Bie en de piramide van Austerlitz.
Verspreid op internet het gerucht dat de buit van een overval daar-en-daar ligt. Met de coördinaten van buuvs tuin erbij. Binnen een uur is die tuin omgespit waarschijnlijk ;-)
Mandeligheid, kent u die uitdrukking, dames en heren?
Nadat ik de voordeur had dichtgegooid en buurvrouw kwaad naar huis gestampt was, heb ik het voor de zekerheid nog maar even opgezocht. En ja: we hebben een mandelige schutting. Omdat zij de erfscheiding OP de erfgrens heeft gezet, is ie ook van mij. En had ze me mee kunnen laten betalen aan de kosten. Buuv kwam melden dat ik een touwtje aan haar schutting had gebonden. Dat klopt, dat zit er al een jaar, om de roos een beetje binnen de perken te houden. Maar buurvrouw vindt dat volkomen niet goed, het is háár schutting, het is geen gezicht, en de touwtjes moeten deze week nog weg anders knipt ze ze zelf door. En dat ik het niet moest wagen om gaatjes in haar schutting te boren (later bedacht ik dat ze natuurlijk bang is dat ik de roos dan op een wat steviger manier aan de schutting vastzet). Ik heb haar uitgelegd dat ik die roos ergens aan vast moest maken, dat ik zelf bezig ben met een schutting maar daar nog niet aan toegekomen ben. Dat het doorknippen van die touwtjes ertoe zal leiden tot roos omkukelt en dat ik 'm dan helemaal weghaal, als in uitgraven, als in 'dan moet ik dus een groot gat graven naast de schutting, en ik weet niet wat daar de consequenties van zijn'. Ik heb haar uitgelegd dat de schutting juridisch van ons is en niet van haar. Dat dat ook inhoudt dat ik mijn kant pimpelpaars zou mogen verven. Dat ze hem niet weg mag halen zonder mijn toestemming - wat ze beslist niet zal doen want dan kijkt ze tegen mijn tuin aan.
Hoe dan ook, buuv werd steeds kwader naarmate ik haar de juridische ins en outs uitlegde. Ze heeft me gemeld dat ze de touwtjes gaat doorknippen, en dat ze dat wel eerst aan de wbv zal melden. ?? Ja, als ze ze doorknipt, is mijn roos direct weer een puinzooi, en gaat de wbv weer klagen.
Ik merk het wel, als ze haar dreigement uitvoert, verzin ik wel een andere manier om de roos vast te zetten. Met of zonder gaatjes in 'haar' schutting.
Op de een of andere manier lijkt dit een dwarse dag te worden.
Rechter proces Van der G. is 'radicale beroepsactivist'

DEN HAAG - DE LPF-fractie in de Tweede Kamer vindt dat rechter Vermolen zich terug moet trekken uit het proces tegen de verdachte van de moord op Fortuyn. Vermolen was vroeger nauw betrokken bij Vluchtelingenwerk Nederland, een organisatie die zich inzet voor het belang van onder andere asielzoekers. Vice-fractievoorzitter Hoogendijk noemt hem een "radicale beroepsactivist."
Hij zei vrijdagavond in het NOS Journaal het "onbegrijpelijk" te vinden dat Vermolen met zijn verleden tot rechter is benoemd. Laat staan dat hij geschikt zou zijn om de verdachte van de moord op Fortuyn, Volkert van der G., te berechten. Hoogendijk twijfelt aan de onafhankelijk van rechter Vermolen.
Woordvoerder Janssen van Raay van de LPF-fractie is het echter niet met zijn vice-fractievoorzitter eens. Hij vindt de LPF-fractie niet in eerste instantie de aangewezen instantie om een mening te ventileren over de kwaliteit van de rechters. "Dat moeten de familieleden van Fortuyn doen. Als zij bezwaar hebben tegen de rechter, moeten zij hem wraken. Wij moeten ons neerleggen bij het besluit van de familie."
Broer Marten Fortuyn zei vrijdagavond alle vertrouwen te hebben in de onafhankelijkheid van Nederlandse rechters. "Wij maken geen bezwaar tegen welke rechter dan ook."
De rechtbank van Amsterdam heeft laten weten geen aanleiding te zien deze rechter te vervangen, omdat ook de rechtbank gelooft in zijn objectiviteit.
"In 1998 was Vermolen werkzaam bij Vluchtelingenwerk Nederland en verwoordde hij de standpunten van deze organisatie. Daarna is hij via de gebruikelijke porocedures door de Kroon tot rechter benoemd. Zijn werkzaamheden daarvoor zijn geen enkele belemmering geweest voor deze benoeming," verklaarde woordvoerster M. Grootscholten.
"Hoe Vermolen nu denkt over deze kwestie, staat buiten de discussie. Rechters zullen individuele standpunten hebben zonder dat dit hun onbevooroordeeldheid bij de berechting van zaken zal beïnvloeden en er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit voor rechter Vermolen anders is dan voor andere rechters," aldus Grootscholten.
(Bron)

Wat zal dat prettig voor de familie Fortuyn zijn, dat de LPF-fractie zich hier op deze manier over uitspreekt. En wat fijn ook voor de LPF-aanhang dat de fractieleden elkaar wéér tegenspreken. We wisten al dat de heer Hoogendijk met geen mogelijkheid van enige genuanceerdheid beticht kan worden, maar ik zie er nog wel van komen dat straks elke rechter die niet de doodstraf eist (ook al kan dat helemaal niet) voor een 'radicale rooie' wordt uitgemaakt. We wisten toch al dat niet alle rechters even goed doorgelicht worden of in ieder geval werden. Ik ken een verhaal van iemand die voor deelname aan een demonstratie tot twee maanden veroordeeld werd. Diegene kwam er pas achteraf achter dat de bewuste rechter vroeger een heel ander uniform had gedragen, ook als lid van een rechtbank - in '40-'45. Hoe noem je zo iemand dan? Een 'radicale beroepsfascist'?
Enne, als deze rechter een 'radicale beroepsactivist' is, dan ben ik dat ook. Maar dat wist u natuurlijk al.

vrijdag, augustus 02, 2002

Leuke test voor wie zich belezen acht: First lines. Aan de hand van openingszinnen boeken raden.
Zou het gaan gebeuren? Een dag zonder LPF-rel?
NOS-TT 401 vr 02 aug

Een vakantieganger in het Duitse toeristenplaatsje Reit im Winkl, heeft wel erg duur betaald voor het feit dat hij zijn auto niet afgesloten had toen hij met zijn gezin in een restaurant een hapje ging eten.
Bij het eten was het niet opgevallen dat het zoontje van 3 jaar niet meer aan de dis zat. Maar die was toen al lang in de auto gekropen, was achter het stuur gaan zitten en had daarna zijn veiligheidsriem aangedaan.
Was het daar maar bij gebleven. Helaas kwam hij ook nog even aan de rem, zodat de wagen enige seconden later stil kwam te staan tegen een boom, total loss.

Jong geleerd...
NOS-TT 192 vr 02 aug

DEN HAAG 101 oud-bewindslieden en voormalige Kamerleden ontvangen op dit moment wachtgeld, blijkt uit onderzoek van het AD. Ruim 80 van hen verlieten de politiek al in 1998 of nog eerder. Zij hebben nog steeds geen volledige baan. In mei kwamen er 20 politici bij.
Gemiddeld krijgen de 101 wachtgelders 2400 euro bruto per maand. Ze kosten de overheid per jaar bijna 3 miljoen euro.
Ook politici die moeten vertrekken door eigen schuld, krijgen wachtgeld. Zo kan Philomena Bijlhout de komende twee jaar in totaal 154.000 euro tegemoetzien. De Tweede Kamer debatteert na de vakantie over een beperking van de regeling.

Laten ze eerst maar eens die sollicitatieplicht invoeren (daar was Bijlhout zelf overigens ook voor). En dan wel een sollicitatieplicht met dezelfde controlesystemen als bij de bijstand: controleur niet tevreden? Inleveren maar. Formulier verkeerd ingevuld? Inleveren maar. Te lang werkloos? (En ja, vier jaar is véél te lang!) Inleveren maar! En een verplichte baan ergens, tegen het bij die baan horende salaris.
Nu meldt:
'Wereldbaan
Fortnum & Mason, een van de chicste zaken in Londen, zoekt een chocoladeproever. Hij of zij kan rekenen op een salaris van 35.000 pond (55.000 euro) per jaar. Directeur personeelszaken Cathy O' Neill zegt dat ze met sollicitaties wordt overspoeld, sinds zij een advertentie plaatste voor de "beste baan in de wereld".'
Alles lijkt het weer te doen...
Onnoot logde een leuke test:
Which animal are you?
Eén keer raden wat daar uitkwam toen ik 'm deed :-)
posted by Hippo 10:45 PM <2002_07_28_linkesoep2_archive.html>

Beilen staat vrijdag in het teken van een bijzondere race. Vooralsnog veertig deelnemers, onder wie tien ouderen, strijden vrijdagavond voor het Nederlands kampioenschap rollatorracen. De deelnemers moeten met de rollator een parcours met een lengte van tachtig meter afleggen waar een rotonde van strobalen is ingebouwd. (ANP/NU.nl)
posted by Hippo 9:32 PM <2002_07_28_linkesoep2_archive.html>

Ik ben ook zo vreselijk frustratiebestendig :-( Voor anderen kan ik met eindeloos geduld dingen uitzoeken, maar dan moet ik wel een idee hebben waar ik het zoeken moet.
Hallo Blogger!! Geef eens antwoord op mijn vraag!
Grmpf...
posted by Hippo 9:20 PM <2002_07_28_linkesoep2_archive.html>

En wie wil reageren ondanks het ontbreken van een reactietool:
linkesoep@hotpop.com
posted by Hippo 8:38 PM <2002_07_28_linkesoep2_archive.html>

Nog even samengevat: ik schrijf iets, post het, publish het: geen vuiltje aan de lucht. Alleen komt het niet tevoorschijn op m'n log. Editen helpt niet, deleten en opnieuw posten helpt niet, ik heb niets veranderd aan settings noch template...
posted by Hippo 8:01 PM <2002_07_28_linkesoep2_archive.html>

Ik heb alles wat zich verstopte maar even overgeheveld: Reservesoep. Zo gauw alles weer werkt, linkt de loglijst weer naar de gewone soep ;-)
posted by Hippo 7:51 PM <2002_07_28_linkesoep2_archive.html>
Wederom een test...

donderdag, augustus 01, 2002

Initiatiefnemer LPF Oss uit partij gezet

UTRECHT/OSS. - 01/08/02 - De initiatiefnemer van de LPF Oss, P. Haex, is uit de lokale partij gezet. Interim-voorzitter F. Gijsbers, woordvoerder van de zaterdag opgerichte LPF Oss, heeft dat donderdag laten weten. De LPF Oss wil in november als eerste lokale afdeling van de LPF aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen.
"Op grond van informatie die ons heden bekend is geworden, kunnen wij niet anders besluiten", aldus een officiële verklaring van de plaatselijke LPF. Haex (53) werd in 1994 veroordeeld wegens ontucht met een minderjarig meisje. "Ik heb mijn straf daarvoor gehad", reageerde Haex donderdag. Hij kreeg 240 uur werkstraf opgelegd. "Sindsdien heb ik mij altijd netjes gedragen." Ook had hij bij de LPF verzwegen in 1994 actief lid te zijn geweest van de omstreden partij Centrum-Democraten.
(Bron)
Nog een testje...
Test...
Honger (een lege maag), en niks eetbaars in huis. Ja, genoeg eetbaars, maar niets wat ik nu kan eten. En naar de winkel kan ook niet, want ik ben ziek en mag dus de deur niet uit. Ik betrapte mezelf al op een verlekkerde blik op dat blik erwtensoep. Dat kan ik helemaal niet eten, is veel te 'zanderig', maar toch...
Alles wordt zonder haperen gepublished, alleen verschijnt het niet.
"We are sorry, but a temporary problem is preventing your request from being completed.
The system administration team for Blog*Spot has been notified.
Error: 500"

Met een banner over stressbusting...
Jongen schiet met luchtbuks op paus

MEXICO-STAD - Een 14-jarige jongen heeft woensdag in Mexico-Stad met een luchtbuks op het konvooi van de paus geschoten. Volgens het Mexicaanse persbureau Notimex werd een politieman geraakt.
De jongen schoot vanaf een dakterras toen paus Johannes Paulus II in zijn 'pausmobiel' voorbij reed. De schutter is gearresteerd.
De Mexicaanse autoriteiten hadden 35.000 agenten ingezet om de kerkvorst te beschermen. De straten waar de stoet doorheen kwam, waren tot op flinke afstand afgezet. In 1981 raakte de paus bij een aanslag in Rome destijds door meerdere schoten zwaargewond.
(Bron: Nu.nl)
NOS-TT 512 do 01 aug

ENGLEWOOD Liberty Media uit de VS neemt voor 750 miljoen euro in contanten de kabelexploitant Casema over van France Telecom. De mededingingsautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren.
Casema is de derde kabelexploitant van ons land, met 1,4 miljoen aansluitingen, in onder andere Utrecht, Breda en Den Haag. Liberty verwacht geen aanzienlijke veranderingen in de werkgelegenheid.
Casema gaf eerder al aan dat 150 banen worden geschrapt om in 2004 na jaren van verlies weer winstgevend te zijn.
Liberty Media heeft ook de controle over concurrent UPC. Het bedrijf wil de 2 niet fuseren, maar laten samenwerken.

750 miljoen euro in contanten?!?! Merkwaardig - als je het equivalent van 25000 gulden stort, heb je direct een onderzoek aan je broek. Maar bedrijfsovernames, ach ja, dan heb je nog wat klein geld in je broekzak zitten of zo?
Enne... Casema klooit soms heel wat af, maar desondanks heb ik de indruk dat ik (Casema-klant) veel tevredener ben dan veel UPC-/Chello-klanten die ik ken. En ik betaal nog minder ook. Maar hopen dat dat ook zo blijft: een betaalbare aansluiting met een redelijke service.
NOS-TT 122 do 01 aug

"Politie Genua plaatste bommen"

ROME De Italiaanse politie heeft vorig jaar tijdens de G8-top in Genua zelf twee molotovcocktails verstopt in een schoolgebouw. Dit heeft een agent bekend tegenover een onderzoekscommissie die het hardhandige politieoptreden tegen demonstranten in Genua onderzoekt.
De benzinebommen werden door de politie en premier Berlusconi gebruikt als bewijs dat de activisten geweld wilden gebruiken tijdens de demonstraties.
Politie-eenheden vielen de school in de nacht binnen toen er activisten lagen te slapen. Bij de inval raakten zeker 60 mensen gewond, van wie enkele ernstig. De politie-actie ontlokte veel kritiek.
Tussen het raam en een conifeer hangt een spinnenweb, bepareld door de regen. Het is hier net weer even droog, maar het lijkt niet lang te gaan duren. Vriendje al twee keer aan de lijn gehad - hij doet veldwerk en is compleet aan het wegspoelen. Het weerbericht heeft het optimistisch over langdurig regen, en kans op onweer. Als vriendje slim is, gaat ie vroeg naar huis.
Ik heb iets van een gluurder in me: ik blijf het leuk vinden om af en toe op Metaspy te kijken. Daar kun je zien welke zoekopdrachten zoal worden ingevoerd bij grote broer Metacrawler.
Je hebt de gewone Metaspy, en een 'exposed version' waarbij je eerst plechtig moet beloven dat je minstens 21 bent en weet waar je aan begint (da's dè manier om kindertjes te lokken, lijkt me). Een en ander wekt dus de indruk dat alle dubieuze zoekopdrachten, of termen die naar een dubieus resultaat zouden kunnen leiden, weggefilterd worden naar Metaspy exposed. Zoals Oracle Consulting. Of Google. New York city tourism. Food. Yellow Pages. Camping. Ik blijf me erover verbazen. Is 'sunrise clipart' obsceen? 'desnudas galeria' begrijp ik dan beter.
Wel flauw is dat je met een 800x600-scherm nu nog maar driekwart van de lijst kan zien - de rest wordt afgedekt door een xxx-reclame.
Het wachten is op een virtueel LPF-kegelspel, waarbij het moeilijkste is dat je ze op de goede volgorde moet omgooien.
In mijn hoofd is het geloof ik net mei, maar het is al augustus. En dan zet ik bij data ook nog consequent 2001 neer...

woensdag, juli 31, 2002

Als ik een hek om m'n tuin had ging ik vannacht buiten slapen. Onder het balkon van de bovenburen, lekker droog, vanzelf gewekt worden door de zon in je gezicht (of natuurlijk opspattend water vanaf het gras).
Grootste risico: wakker worden onder de muggenbulten, met een poes ergens bovenop je, en een stel naaktslakken op je gezicht. Survival in de achtertuin.
NOS-TT 109 wo 31 jul

LPF-woordvoerster op non-actief

DEN HAAG De woordvoerster van de LPF- fractie, Ines Scheffers, is op non-actief gesteld. Volgens vice-fractievoorzitter Hoogendijk heeft ze haar functie voor privé-doelen misbruikt.
Scheffers heeft onlangs in een e-mail LPF-minister Bomhoff (Volksgezondheid) gevraagd een arts van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam aan te pakken. De arts zou medische fouten hebben gemaakt bij een buikoperatie van de broer van Scheffers.
Het e-mailtje is ook naar de redacties van diverse media verstuurd. De LPF zal nu gaan bekijken of Scheffers nog op haar post kan terugkeren.
Liggen er bij u ook zoveel lege ventilatorverpakkingen op straat?
Recept voor mensen met een kapotte tong die o zo graag iets warms en hartigs willen eten: gooi een blik ragout en een potje erwtjes in een pan (uiteraard na ontblikken en ontpotten). Voorzichtig opwarmen, en als je hebt nog wat ham en kaas doorheen snipperen.
Als het iets warmer dan lauw is, voorzichtig oplepelen. Met een stukke tong proef je minder, maar wel dat het zoutig is. Heerlijk :-)
De Franse politie heeft in de kamer van een 68-jarige bewoner van een bejaardentehuis een waar wapenarsenaal aangetroffen, zo meldt het Gazet van Antwerpen. In totaal werden 130 wapens aangetroffen, waaronder verschillende geweren, sabels en zelfs een klein kanon. (NU.nl)

dinsdag, juli 30, 2002

Typisch, waar dat andere log dus een foutmelding geeft en niet gepublished kan worden, dook ie keurig op in de loglijst, en blijkt ie net zo keurig gepublished te zijn. Weer een zorg minder en een raadsel erbij.
Goede doelen:

Free donation: met een klik kun je doneren (betaald door sponsors) aan goede doelen in de VS: tegen kanker, AIDS, honger, dakloosheid, voor het milieu, onderwijs, kunst en kinderen.
Op Total kun je zien wat het effect is, omgerekend in bijvoorbeeld uren shelter voor daklozen, doses vaccin of aantallen potloden. Je mag vaker klikken.

Op Stop the hunger kun je één keer per dag klikken, een klik levert 3,3 cups eten op voor hongerigen in de VS.

The hungersite (inclusief pop-up) geeft per klik 1,1 kop voedsel aan hongerigen waar dan ook. De site heeft een lugubere wereldkaart waarop landen zwart kleuren als er een dode valt - met 24000 mensen per dag die aan honger sterven, zie je dat zwarte vlakje dus steeds verspringen :-(

Een overzicht van dit soort sites vind je op Gratis doneren, waar de sneeuwvlokjes gezellig voorbij dwarrelen.
De wolkbreuk is over, het drupt nog wel. En het is krap 18 graden - verrukkelijk!
Dit log heeft nergens last van, maar een ander log is niet meer te publishen wegens serverproblemen: de templateserver ligt eruit.
De electriciteitsmeter van een vrouw die altijd klaagde over haar te hoge rekening, blijkt al 35 jaar vast te zitten aan 3 lantaarnpalen. Na jarenlang onbegrip en zeuren stemde de gemeente eindelijk in een nieuwe meter te plaatsen; toen werd het 'foutje' ontdekt.
(Bron: NU.nl)
NOS-TT 112 di 30 jul

Noodweer veroorzaakt veel overlast

ALMELO Hevig noodweer heeft met name in het zuiden en het oosten van het land voor overlast gezorgd. Ook elders kunnen vanavond problemen ontstaan. Het verkeer ondervindt last van omgewaaide bomen en zware regenbuien.
Het Almelose Twenteborg-ziekenhuis werd getroffen door een stroomstoring na blikseminslag, tegen 17.00 uur. Omdat het noodaggregaat niet aansloeg, moest extra personeel worden ingezet.
In Roermond moest de politie scouts van de Maas halen, omdat die in hun bootjes in de problemen waren gekomen. Op een aantal plaatsen heeft blikseminslag het treinverkeer ernstig ontwricht.
Ik heb vreselijk zin in hartige, kauwbare dingen. maar ik zal me moeten beperken tot zoete, dikvloeibare vla en misschien een hapje zalmsalade-plus-een-groot-glas-water (om dat zanderige effect van de aardappels weg te spoelen). Inderdaad: weer een stuip gehad. Spierpijn en een kapotte tong. Normaal kun je met wat wriggelen met je tong alle restjes uit je mond verzamelen en wegslikken, maar dat gaat dus niet met een tong die aan een kant open ligt en twee keer zo dik is als normaal. En wie mij nu hoort praten, denkt er het zijne van. (Wie mij nu hoojjjjt pjjjaten, denkt er het ssssijnne vann.)
Voor morgen maar ziek gemeld, want mijn werk is grotendeels praten, en verstaanbaar zijn.

Overigens hoost het hier op het moment.
Net was het hier nog zonnig, met stapelwolken en één aambeeld (donderkop). Nu is het hier donkergrijs.
NOS-TT 371 di 30 jul

Inwoners van Sneek keken raar op toen ze op zaterdag ineens kattengejank door de binnenstad hoorden schallen. Het ging hier niet om een slechte zangeres, maar om een kat die opgesloten zat in een moskee in het centrum van Sneek.
Het dier was waarschijnlijk op vrijdag na het middaggebed de moskee ingelopen en kon er vervolgens niet meer uit.
Op de een of andere manier heeft hij de geluidsinstallatie aan weten te zetten, waardoor zijn gejank tot in de verre omtrek te horen was. Gelukkig hoorde ook zijn baasje het gejammer en werd hij uit zijn benarde positie bevrijd.

maandag, juli 29, 2002

Jawel: toen ik van vriendjes huis naar mijn huis fietste, hoorde ik ze. Ik zag er maar één, maar dat was genoeg. De meeste vleermuizen hier in de buurt zijn inderdaad muisgroot (vleugels niet meegeteld), maar deze was groter, meer hamstergrootte. Boven de sloot, jagend tussen de bomen.
Nu is het echt zomer :-)
PF-fffft...
En weer die link naar de semi-fascisten van SOS - zo overtuig je niet echt.
Op sommige dagen lijkt het alsof ik geen huid heb. Dan kan ik huilen om Z-films (dat zijn héle slechte films), een brok in mijn keel krijgen als ik een ouder met kind zie knuffelen, en - zoals vanavond - zit ik met tranen in mijn ogen te kijken hoe een hardloopster op een geweldige manier wint en daar voluit van geniet. Zet ik mijn favoriete muziekjes op en verdwijn er helemaal in, kan extatisch worden van een basloopje of een tekstregel. Vriendje begrijpt vooral van dat laatste niets, hij vindt muziek wel leuk, vooral als ie erop kan pogo-en, maar ik geloof niet dat melodie of tekst hem veel zegt (en vriendje, als je het er niet mee eens bent, moet je maar eens over je reactietool-angst heenstappen...). Dus dan zit ik: 'Hoor dan!! Hóór dan!!! HOOR DAN!!!' terwijl ik het stukje muziek 40 keer laat horen. Intussen zie ik hem dan naar de afstandsbediening gluren, braaf ja knikken, en in zijn ogen zie ik de verbijstering.
Ik geef toe dat ik op zulke momenten wat sektarisch met muziek omga. Ik ben in staat om één nummer een uur of wat in de herhaling te gooien. Waarbij ik dan deels gelukzalig ben, en deels o zo vreselijk ziedend jaloers: dat wil ik ook kunnen!!
Maar zelfs dat jaar blokfluitles is lang, lang geleden. En toen ik tien jaar na die lessen mijn blokfluit terugvond, kon ik alleen maar schelle piepgeluiden maken, meer geschikt voor een griezelfilm dan voor de categorie mooie muziek.
In de trein terug vond ik een plekje in een halfgesloopte werkcoupé: asbakken op de grond, rugleuning in het bagagerek, alles volgekladderd en -gesmeerd, en overal lege blikjes en snoepverpakkingen. Ik hoefde maar een klein stukje, dus vooruit maar. Even later stapte er een zeer keurige oudere heer binnen, die om zich heen keek en moest lachen toen ik zei dat je wel kon zien dat het een erg drukke dag was geweest. Weer iets later kregen we gezelschap van een wat minder keurige middelbare mevrouw - ik schatte haar in op een vrouw die nog niet zo lang een zware tijd te boven was en nog geen puf had om zich druk te maken om hoe ze eruit zag: slonzig, moe en verdrietig. Iets aan haar wekte de indruk dat ze vroeger wel veel zorg aan haar uiterlijk besteedde. De vierde persoon in ons hok was een ernstig alternatieve jonge meneer met hoed en een t-shirt met een oud, heel oud automerk erop geprint. Een keurige heer, een verdrietige vrouw, en een alternatieveling. En ik. Ik verbaasde me over de combinatie, des te meer omdat de drie anderen direct in een zeer geanimeerd gesprek verwikkeld raakten, over hun werk bij de junkie-opvang. Als ik ze op het eerste gezicht had moeten indelen, had ik ze ingeschat op zakenman, ex-verslaafde en kunstenaar. Misschien waren ze dat ook wel. Maar het was mooi om te ontdekken dat iets ze bond, dat ze op een bepaalde manier bij elkaar hoorden, hoe verschillend ze ook waren.
De aloude sterretjes-screensaver heeft soms een hapering, waardoor er sterren 'vast' blijven zitten. Meestal is het er maar één, maar deze keer waren het er meer, bijna precies in de vorm van de Grote Beer. Zonde als je dan de muis beweegt.
Het blijft leuk om vanaf het station naar huis te fietsen, zeker met dit weer (dan heb ik het over fietsen om half twaalf, dat is met dit weer toch anders dan om half vier): overal nachtvlinders, geurende teunisbloemen, vrolijke mensen op balkons, een enkel kampvuurtje, 'schaduwgeuren' van barbecues eerder op de avond. Ik miste alleen de vleermuizen.

zondag, juli 28, 2002

Thermometer in de vensterbank (raam op het zuiden) geeft nu 53 graden aan ;-)
Ontvangen op een mailinglijst:

Getting Ready for Mammograms

Many women are afraid of their first mammogram, and even if they have had them before, there is fear. But there is no need to worry. By taking a few minutes each day for a week preceding the exam and doing the following practice exercises, you will be totally prepared for the test, and best of all, you can do these simple practice exercises right in your home.

EXERCISE 1:
Open your refrigerator door, and insert one breast between the door and the main box. Have one of your strongest friends slam the door shut as hard as possible and lean on the door for good measure. Hold that position for five seconds. Repeat in case the first time wasn't effective.

EXERCISE 2:
Visit your garage at 3 a.m. when the temperature of the cement floor is just perfect. Take! off all your clothes and lie comfortably on the floor sideways with one breast wedged under the rear tire of the car. Ask a friend to slowly back the car up until your breast is sufficiently flattened and chilled. Switch sides, and repeat for the other breast.

EXERCISE 3:
Freeze two metal bookends overnight. Strip to the waist. Invite a stranger into the room. Have the stranger press the bookends against
either side of one of your breasts and smash the bookends together as hard as he/she can? Set an appointment with the stranger to meet next year to do it again.

You are now properly prepared!

Gelukkig kan het erg meevallen, als je een professionele mammapoli in de buurt hebt met ervaren medewerkers...
Nu.nl meldt: 'De nieuwe minister van Economische Zaken, Heinsbroek, heeft verboden dat er buiten voor de deur van het ministerie gerookt mag worden. Ook een broodje eten voor de deur mag niet meer, zo schrijft de Telegraaf. Heinsbroek vindt het "slordig" staan.'

Volgende stap: auto's onder een bepaald bedrag mogen niet meer in de buurt geparkeerd worden ;-)