zaterdag, juli 27, 2002

Nieuw-Zeeland lijkt (weer) een linkse regering te krijgen: Labour, Greens en Progressive Coalition hebben samen een meerderheid.
Eerste reactie van vriendje: zullen we gaan trouwen?
Wat een heerlijk romantisch aanzoek...
(Hij kan niet zomaar naar NZ, dus als ie daar langer zou willen blijven, moet ie met een NZ-burger trouwen. Een verstandshuwelijk noemen ze dat geloof ik ;-))
'Wok-elleboog' door teveel koken

HONGKONG - Na de muisarm en de sms-duim is er nu de wok-elleboog. Een kok in Hongkong heeft haar voormalige werkgever aangeklaagd omdat ze door overmatig koken deze aandoening zegt te hebben opgelopen.
Volgens de South China Morning Post moest de vrouw meer dan driehonderd bedrijfsmaaltijden per dag bereiden in een ergonomisch onverantwoorde omgeving. Ze eist nu 30.000 dollar schadevergoeding van haar voormalige baas.
(Bron: Nu.nl)
NOS-TT 130 za 27 jul

WASHINGTON Op de legerbasis Fort Bragg in de VS zijn de laatste zes weken vier vrouwen vermoord door hun echtgenoot. De mannen waren net terug uit Afghanistan.

Vraag van de week: hoeveel soldaten zijn er net terug uit Afghanistan? Oftewel: hoeveel procent is gek geworden?
Het is al bijna licht, maar je kunt nog goed zien dat de maan een prachtige halo heeft.
In Nieuw-Zeeland doet trouwens een partij mee aan de landelijke verkiezingen die hier alleen lokale tegenhangers heeft.
Opiniepeiling Interview/NSS:

LPF van 26 naar 15 zetels
CDA van 43 naar 48 zetels
VVD van 24 naar 25 zetels
PvdA van 23 naar 26 zetels
SP van 9 naar 10 zetels
SGP van 2 naar 3 zetels

Intussen wacht ik op de uitslagen van de Nieuw-Zeelandse verkiezingen - verwacht wordt dat de regerende Labourpartij een grote winst gaat boeken.

vrijdag, juli 26, 2002

NOS-TT 120 vr 26 jul

VENHORST Onbekenden hebben in Venhorst honderden nertsen "bevrijd" uit een fokkerij. Zo'n 70 mensen zoeken naar de dieren. Een aantal is al doodgereden.

Dit begrijp ik dus niet. Uit oogpunt van dierenwelzijn is dit niet te verklaren. Die nertsen redden het niet zelfstandig. Dus is het waarschijnlijk alleen bedoeld om de fokker schade toe te brengen, met opoffering van de dieren. Was dat nou niet op een andere manier te doen?
Het brandnetelbeleid werpt vruchten af: er fladderen duidelijk meer koolwitjes in de tuin rond dan vorig jaar.
8 vragen aan Herman Heinsbroek op de site regering.nl.
Heinsbroek is de nieuwe minister van Economische Zaken. Bij wijze van nieuwe politiek zijn aan alle nieuwe bewindslieden 8 vragen gesteld. Eén van die vragen, en vooral het antwoord, neem ik hier graag over:

Vraag: Hebt u hobby’s of liefhebberijen?
Antwoord: Schrijven van proza, golf en politiek vind ik ook wel leuk.
Demonstranten verstoren Balkenende tijdens speech

'Hoe groot is jouw wereld', stond op een spandoek dat de (NOVIB)-betogers uitrolden. Ze hielden een 'stil' protest. Tot grote irritatie van Kamervoorzitter Weisglas vielen GroenLinks-Kamerleden de demonstranten bij met applaus. Ook Balkenende reageerde geprikkeld met de verzuchting "Het zal toch niet waar zijn..." Hij kondigde aan dat hij bij elke onderbreking weer geheel opnieuw zou beginnen met de regeringsverklaring.
NOS-TT 192 vr 26 jul

Lepeltak brandt Fiona de Vilder af

HILVERSUM Journalist Thomas Lepeltak van De Telegraaf, beter bekend als Stan Huygens, heeft voor het Radio 1 Journaal zijn verbijstering uitgesproken over de kandidatuur van Fiona de Vilder als opvolger van Philomena Bijlhout als staatssecretaris van Sociale Zaken.
Lepeltak, die De Vilder kent als mede-bestuurslid van de De Vilderstichting, noemde haar "een aardige vrouw, maar lichtelijk chaotisch". Na de flater met Bijlhout vraagt Lepeltak zich af waar de LPF mee bezig is.
"Het lijkt erop dat Ferry Hoogendijk in uiterste wanhoop zijn buurmeisje naar voren heeft geschoven", zei Lepeltak.
Kamerleden mogen geen snoepreisjes meer maken

DEN HAAG - Leden van de Eerste en Tweede Kamer mogen van minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken geen vakantie vastplakken aan reizen die zij op kosten van het departement maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om reizen naar de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York, waarbij Kamerleden deel uitmaken van de Nederlandse delegatie.
De bewindsman stelde de Kamer per brief van zijn eerste beleidsdaad in kennis, nadat het ministerie van Kamerleden verzoeken had gekregen om een privé-reis te mogen koppelen aan een dienstreis. De CDA-bewindsman vindt dat er voor Kamerleden geen uitzondering op de regel mag gelden.
Voor ambtenaren van Buitenlandse Zaken is het verboden gebruik te maken van dienstreizen om een privé-bezoek aan een land te brengen. In dat geval moet de ambtenaar de heen- en terugreis zelf betalen.
(Bron: Nu.nl)
Nog een foutje. Voor de dode momenten op het werk is het handig een boek bij je te hebben. Dat moet aan specifieke eisen voldoen: boeiend genoeg om steeds weer op te pakken, maar niet zo meeslepend dat je het niet meer weglegt - het is op die momenten dan wel rustig, maar je moet blijven opletten.
De tol van de roem van Adriaan Jaeggi leek me wel een aardig boek, over een trompettist en de liefde. Ik lees Jaeggi's columns in het Volkskrant Magazine altijd met plezier, dus dat boek zou ook wel wat zijn.
Fout. Het is geen leuk boek voor op het werk. Het is het soort boek waar ik me helemaal in kan verliezen (en heb verloren). Het geharrewar van een jazzband in wording, de opwinding van een goed concert, de chaos er omheen - en de liefde. Jazz is niet mijn muziek, maar dat doet er helemaal niet toe. Het boek is uit - ik ga op zoek naar nieuwe 'wel aardige' boeken.
Ik had een rijtje vroege diensten, nu één dag vrij, en dan een rijtje late diensten. Dus is het slim om zo snel mogelijk m'n ritme te verschuiven (hoewel dat van vroeg naar laat eigenlijk automatisch gaat, de pijn zit 'm in de laat-vroeg-verschuiving). Vandaag deden we op het werk een gaapwedstrijd, we dronken sloten koffie, wandelden wat heen en weer, keken nog eens - nee, nog steeds niet echt wat te doen.
Eenmaal thuis was ik kapot, want van niksen maar wel alert blijven word je heel, heel moe. Toen maakte ik een fout: ik probeerde wakker te blijven. Waardoor ik na een tijdje volledig afknapte, mijn bed indook en twee uur sliep. Dan ben je dus om vijf uur 's nachts nog redelijk wakker. Over een half uurtje vriendje bellen, die tegen die tijd net wakker wordt.
Als ik nou twee van deze in de tuin zet? Daarmee moet mijn grasprobleem op te lossen zijn. Alleen krijg ik daarna waarschijnlijk door overbemesting steeds meer brandnetels - en in dat geval moet ik ze gaan uitlaten in het park. Zouden ze los mogen op de hondenspeelweide?
Goh. Mailtje van een hotmale.com-adres (heeft u 'm opgemerkt, die o zo leuke woordspeling?). Met een verwijzing naar een Russische website.
Subject:
WATCH LIVE GIRLS, AT YOUR SERVICE!!!

Daar had onze Pim anders geen zin an gehad.

donderdag, juli 25, 2002

NOS-TT 107 do 25 jul

LPF komt met onervaren De Vilder

HILVERSUM De LPF heeft Fiona de Vilder naar voren geschoven als de nieuwe staatssecretaris van Emancipatie en Familiezaken. Het is niet duidelijk of het antecedentenonderzoek snel genoeg is afgerond om haar morgen te beëdigen.
De 44-jarige gescheiden moeder van drie kinderen heeft geen politieke ervaring.
Ze is dinsdag benaderd door haar goede kennis Ferry Hoogendijk. Woensdag is zij lid van de LPF geworden.
Zij werkt sinds 1989 parttime. Momenteel begeleidt ze werknemers naar een nieuwe baan. Haar broer Robin kreeg in de jaren tachtig twee jaar cel omdat hij als beleggingsadviseur geld verduisterde.
En dan ben ik nog in een goed humeur ook.
Menu van de dag: Balkenbrij met zalmfilet, en voor de veganisten onder ons herbicidevrije salade.
Doorhalen wat niet van toepassing is:

Bomhoff krijgt zijn zin niet, Van Lieshout wordt niet ontslagen.
Van Lieshout wordt overgeplaatst, Bomhoff heeft zijn zin.
O ja, nog iets: Nawijn wilde een collega aannemen. Een man die bij de Immigratiedienst ontslagen werd wegens corruptie, en na zijn veroordeling een functie kreeg bij een speciaal gebakken afdeling bij het bedrijf Nawijn Advocaten. En nu wil Nawijn hem graag op zijn ministerie.

woensdag, juli 24, 2002

www.regering.nl. Blijkbaar is er ook bezuinigd op de kwaliteit van de foto's - zelden zulke oncharmante plaatjes gezien.
NOS-TT 110 wo 24 jul

"Bomhoff eist vertrek topambtenaar"

DEN HAAG Minister Bomhoff wil af van directeur-generaal Van Lieshout van zijn ministerie van Volksgezondheid, meldt NRC Handelsblad. Bomhoff zou al voor zijn beëdiging het vertrek van Van Lieshout geëist hebben, maar daartegen had de ambtelijke top zich verzet.
De LPF-minister heeft Van Lieshout nu persoonlijk de wacht aangezegd. Bomhoff zou niet met de topambtenaar willen werken omdat die vindt dat de nieuwe regering 3 miljard euro tekortkomt om de plannen voor de zorg te realiseren.
Bomhoff kan niet zelf zijn topambtenaar ontslaan. De minister van Binnenlandse Zaken bepaalt of ontslag mogelijk is.

Tuurlijk: als iemand iets zegt waar je het niet mee eens bent, dan ga je geen discussie aan om te ontdekken waarom diegene vindt wat hij/zij vindt en om duidelijk te maken waarom jij vindt wat jij vindt, maar dan ontsla je hem/haar.
Ik heb nog steeds het gevoel dat Ralph Inbar straks tevoorschijn komt met 'Dit is Bananasplit.'. Of dat Jacobse en Van Es toegeven dat ze heropgestaan zijn. Maar ik vrees dat het bittere realiteit is.
Ik achtte mezelf niet meer in staat tot de jeugdige woede uit de jaren tachtig. Ook dat was een foute veronderstelling. Als u niets meer van mij ontneemt, ben ik gestikt in mijn woede, of ontploft.

Update: 'ontneemt' moest natuurlijk 'verneemt' zijn. En niet over Freud beginnen ;-)
NOS-TT 371 wo 24 jul

Een echtpaar uit Nebraska laat mensen die over hun stoep lopen sinds kort twintig cent betalen. Het koppel heeft inmiddels drie dollar winst gemaakt.
Jerry en Patti Hirschman moesten van de gemeente binnen negentig dagen een stoep voor hun huis aanleggen. Het zou veiliger zijn voor de leerlingen van een school uit de buurt. De school stond er echter al dertig jaar en meneer en mevrouw Hirschman vonden het daarom een absurd verzoek.
Toch moest de stoep gelegd worden. De Hirschmannetjes besloten uit wraak tol te gaan heffen.
Als je bij mijn werkgever zegt geen 'verleden' te hebben en je hebt het per ongeluk och gossie was ik effe vergeten toch wel, dan word je glashard ONeervol ontslagen zonder recht op WW want verwijtbaar werkloos.
Als de LPF echt iets tegen de achterkamertjespolitiek en tegen de Haagsche Kringen wil doen, zorgt ze er voor dat Philomena B. haar wachtgeld afstaat aan een organisatie voor slachtoffers van Desi B.

dinsdag, juli 23, 2002

NOS-TT 106 di 23 jul

Staatssecretaris Bijlhout treedt af

DEN HAAG De nieuwe staatssecretaris van Emancipatie en Gezinszaken, Philomena Bijlhout, heeft haar functie neergelegd.
Zij heeft dit besloten na spoedoverleg met premier Balkenende. Haar positie was onhoudbaar geworden, nadat RTL Nieuws foto's van haar uit 1983 had getoond.
Die foto's maken duidelijk dat Bijlhout ook na de Surinaamse Decembermoorden in 1982 deel uitmaakte van de Volksmilitie van legerleider Bouterse. Onlangs had zij nog beweerd de beweging in 1981, dus voor de moorden, te hebben verlaten.
De LPF-staatssecretaris Bijlhout (45) was de eerste allochtone bewindsvrouw in een Nederlands kabinet.

Tip voor haar opvolger: leer iets van deze (en andere, eerder gestruikelde staatssecretarissen): nóóit liegen over je verleden.
NOS-TT 101 di 23 jul

Staatssecretaris Bijlhout treedt af 106
Bijlhout:premier verkeerd ingelicht 107

Premier:vertrek enige juiste stap.. 108
Koningin beedigt kabinet-Balkenende 103

Balkenende trots op hecht team..... 104

En dat is één...

maandag, juli 22, 2002

Moeder en dochter martelen middelbare mannen

CANNES - Een 34-jarige Franse vrouw en haar 16-jarige dochter worden ervan verdacht dat ze mannen van middelbare leeftijd hebben gedrogeerd, gemarteld en beroofd. De politie heeft maandag hun arrestatie gemeld.
'Natalia' en haar dochter 'Lea' lokten hun prooi met oneerbare voorstellen in kleine advertenties in een plaatselijk gratis weekblad. Aan mannen die reageerden, stuurden ze een kaart met een paar veelzeggende zinnen en een 06-nummer.
Als ze een afspraak hadden, stelden ze hun slachtoffer voor eerst naar een geldautomaat te gaan en daarna in een café iets te eten alvorens tot de daad over te gaan. Op het menu stonden broodjes of nogarepen met slaapmiddelen erin.
Eenmaal gedrogeerd werd de klant meegenomen naar hun appartement, waar hij werd mishandeld en bestolen. Een van hen is dolend op straat gevonden. Zijn gezicht was gezwollen en hij had wonden over zijn hele lichaam. Ook bleek hij seksueel mishandeld. De man moest in een ziekenhuis worden opgenomen.
(Bron: Nu.nl)
NOS-TT 371 ma 22 jul

Een vol figuur schijnt tegenwoordig weer in te zijn. In Italië is afgelopen weekend een verkiezing gehouden voor volslanke mensen: Miss/Mr.Tubby.
De mannelijke deelnemers moesten meer dan 150 kilo wegen en de vrouwen meer dan 100 kilo. De winnares, Maria Dore uit Toscane, 190 kilo zwaar, zegt dat het geheim van haar figuur veel pizza's met champignons is. De mannelijke winnaar, Aldo Matotto uit Rome is ook 190 kilo.
De organisator licht toe: "We wilden mensen die normaal gesproken verre gehouden worden van de spotlights, nu eens in het zonnetje zetten".
NOS-TT 105 ma 22 jul

FNV dreigt kabinet nu al met acties

HILVERSUM De FNV keurt zo veel plannen van het nieuwe kabinet af, dat er nu al acties worden voorbereid. Voorzitter De Waal zegt in het Financieele Dagblad dat overleg wel de eerste inzet is.
De Waal schrok van de WAO-plannen, die volgens hem veel strenger zijn dan de SER voorstelde. Na bestudering van het regeerakkoord zag de vakcentrale steeds meer negatieve punten en "werd het ons koud om het hart".
De FNV bereidt acties voor tegen de afschaffing van het spaarloon en de Melkertbanen, en tegen de bezuinigingen in het onderwijs. Het CNV noemt de harde opstelling van de FNV "onverstandig".

Ach ja. Pim en JP, beiden een hang naar de knusse jaren '50, toen er nog ouderwetse burenhulp was. En wat de acties betreft gaan we weer terug naar de jaren tachtig (da's ook alweer op weg naar de jaren vijftig, tenslotte). De 'axie'-posters uit die tijd liggen nog op mijn kast, klaar voor gebruik. En alle sites op dit gebied heb ik al eens gelinkt, dus rookbomrecepten en zo kunnen we ook wel vinden.
Trouwens: was die aardbeving een teken van Pim?
NOS-TT 192 ma 22 jul

HOBART Op Tasmanië in Australië is een reuzenpijlinktvis aangespoeld. Het komt zelden voor dat zo'n dier strandt. De pijlinktvis weegt 250 kg en heeft acht armen. Daarnaast had het dier twee grote tentakels met een lengte van vijftien meter, zeggen deskundigen. Maar die tentakels bleken te zijn afgerukt.
De deskundigen op het eiland hebben aanwijzingen dat het om een nog niet eerder ontdekte soort gaat. Het dier heeft niet eerder vertoonde kenmerken. De belangrijkste daarvan zijn dunne spierenbundels op de acht armen.
Reuzeninktvissen leven op 500 meter diepte in de oceanen.

zondag, juli 21, 2002

Ben al een paar dagen in een zeer slecht humeur dat zich niet laat wegjagen. M'n bed uitstappen is me eigenlijk al teveel moeite.
Dus even geen leuke postjes in het vooruitzicht. Het zal wel overwaaien, ik weet alleen niet wanneer.
Reactietool werkt weer.