zaterdag, april 11, 2009

Wederom snap ik iets niet. Jongeren die zich als tuig of erger gedragen en van bepaalde afkomst zijn, krijgen altijd het etiket 'Marokkanen' of minstens 'van Marokkaanse afkomst'.
Die omgekomen soldaat is een Nederlander. Maar zijn vader is Marokkaan, dus waarom hierbij dan niet 'van Marokkaanse afkomst'?
Meisje sms't 20.000 keer in één maand

Sommige mensen telefoneren en sms'en zoveel dat ze maandelijks nogal wat duiten kwijt zijn. Een dertienjarig meisje uit het Amerikaanse Wyoming maakte het wel erg bont. In een maand tijd stuurde en ontving ze maar liefst 20.000 sms'jes.
Sms'en was echter niet bij het abonnement van haar ouders inbegrepen, en dus resulteerde dit in een telefoonrekening van bijna 5.000 dollar. De vader van het meisje besloot onmiddellijk in te grijpen. Hij sloeg een paar uurtjes nadat de rekening binnen kwam de mobiele telefoon van zijn dochter kapot, zo verklaarde hij tegenover KUSA-TV Denver. Hij dacht al die tijd dat de smsfunctie op het toestel geblokkeerd was.
Volgens de man is de provider bereid de rekening iets te verlagen. Het meisje heeft voorlopig huisarrest. Ze zegt dat ze spijt heeft en dat ze haar les geleerd heeft.
(Bron)

Vooral niet gaan uitrekenen hoeveel sms'jes dat gemiddeld per uur waren...
Roofvogelhater hakt illegaal flink stuk bos om

Een 56-jarige man uit Rutten, een dorp in de Noordoostpolder, heeft deze week een bekeuring gekregen wegens illegale houtkap. De man hakte maar liefst eenderde bunder boompjes om. Volgens de hobbyhouthakker hielden zich roofvogels in het bosje op, en die zouden weidevogels verjagen.
Na een tip van de provincie Flevoland werden drie agenten in opleiding eropuit gestuurd om poolshoogte te nemen. Het drietal kwam tot de ontdekking dat er een flinke bos hout op de grond was verzameld.
De man bleek een stuk van maar liefst 12 bij 280 meter te hebben gekapt. Een vergunning hiervoor was niet nodig, zo vond de beste man. Dat de man wegens het broedseizoen überhaupt niet mocht kappen, bleek hij echter te zijn vergeten.
De man zal waarschijnlijk nog een keer tekeergaan met zijn kettingzaag. Bij de actie werd namelijk geen enkel vogelnest vernield.
(Bron)
Explosieve toename pinpasfraude op stations

AMSTERDAM - Het aantal gevallen van pinpasfraude bij kaartjesautomaten van de NS is vorig jaar vertwintigvoudigd ten opzichte van een jaar eerder.
In 2008 sloegen zogenoemde skimmers 750 keer toe, blijkt uit cijfers die het AD opvroeg bij de spoorwegpolitie.
Een jaar eerder waren er nog 36 incidenten, in 2006 slechts dertien.
Bij het skimmen op treinstations werden geregeld honderden pinpassen gekopieerd. De criminelen nemen vervolgens geld op met de gekopieerde passen.
De Nederlandsche Bank schat de schade op tientallen miljoenen euro's. De meeste gevallen van pinpasfraude vonden plaats in de Randstad, vooral in Noord-Holland en Utrecht.
Bij treinstations in Amsterdam vonden vorig jaar 68 gevallen van pinpasfraude plaats. De daders komen meestal uit Oost-Europa, meldt het AD.
(Bron)
Overgewicht slecht voor carrière vrouw

MICHIGAN - Overgewicht is slecht voor de carrière van een vrouw. uit onderzoek van de Michigan State University is gebleken dat vrouwen zelfs een promotie mis kunnen lopen als ze te dik zijn.
De onderzoekers analyseerden de resultaten van 29 studies over werving en selectie, promotie en ontslagen.
Uit de studie bleek dat 61 procent van de mannen in het Amerikaanse topmanagement overgewicht heeft. Dat is 20 procent meer dan het gemiddelde bij de mannelijke bevolking.
Van de vrouwelijke managers heeft 22 procent overgewicht. Dat is 7 procent lager dan bij de gemiddelde vrouwelijke bevolking.
Over dikke werknemers blijken veel mensen vooroordelen te hebben. Vaak worden ze beschreven als lui, vies en ongedisciplineerd. Vrouwen kregen vaker negatieve reacties dan mannen.
De resultaten van het onderzoek lijken te suggereren dat overgewicht voor mannen geen enkel probleem oplevert op carrièregebied, terwijl het de carrière van een vrouw juist schaadt.
De resultaten zijn gepubliceerd in Britse tijdschrift Equal Opportunities International.
(Bron)

Wie zei daar discriminatie?
Toiletten in treinen Veolia Limburg op slot

MAASTRICHT - Vanaf dinsdag gaan de toiletten in de treinen op de lijnen van Veolia in Limburg op slot. Voor het gebruik van de speciale toiletten is een milieuvergunning nodig en die moet nog aangevraagd worden, liet het bedrijf zaterdag weten.
De wc's in de treinen tussen Roermond en Nijmegen en Kerkrade en Maastricht lozen niet op het spoor maar vangen afval op in speciale tanks. Deze tanks worden leeggepompt in het riool.
Spoorbeheerder ProRail is verantwoordelijk voor de milieuvergunning en heeft alle medewerking toegezegd om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Hoe lang dat gaat duren, blijft uit de verklaring van Veolia onduidelijk.
(Bron)

Schijt aan de passagiers? Ach, er zijn al meerdere treintrajecten waarop sowieso geen wc aanwezig is in de trein. En dan maar hopen dat je geen vertraging hebt.
Het lijkt erop dat ik een omweggetje heb gevonden voor het 400 bad request-probleem.
Eerst je post maken, bewaren, publishen. Dan wordt ie keurig op je pagina gezet, dat was ook het probleem niet.
Vervolgens krijg je die foutmelding, en als je dan een volgende post maakt, overschrijft ie de voorgaande. Dus: eerst helemaal uitloggen, opnieuw inloggen, en dan gaat het goed. Zij het erg omslachtig.
'Sinaasappels en mango het beste fruit'

DEN HAAG - Wie van fruit houdt en van vezels doet er goed aan sinaasappels te eten. Ook de mango en de peer zijn in dit opzicht niet te versmaden. Deze vruchten bevatten per portie meer dan drie gram vezels. Dat meldt de Gezondgids van de Consumentenbond op basis van een eigen onderzoek.
Vezels zijn goed voor gezondheid en de stoelgang.
Appels kunnen er ook mee door, al blijft de elstar (2 gram) achter bij de golden delicious en de granny smith (2,7 gram). In alle drie de gevallen betreft het ongeschilde appels. Schillen scheelt 0,9 gram per portie.
Bij de groenten kwam broccoli als onbetwiste winnaar uit de bus (4,5 gram per portie van 150 gram), gevolgd door rode kool, sperziebonen en bospeen (3,8 gram).
Onderaan de fruitlijst staan meloenen, aardbeien en druiven. Ze bevatten relatief de minste vezels per portie. Bij groenten zijn dat ijsbergsla, tomaat, komkommer, witlof en courgette.
(Bron)
Jongeman mept met gevulde vuilniszak

AMSTERDAM - Mensen in Apeldoorn moeten dezer dagen oppassen voor een jongeman die een wel heel bijzonder wapen bij zich draagt: een gevulde vuilniszak.
Woensdag kregen twee mensen in Apeldoorn een mep met een gevulde vuilniszak, meldt de politie. Een vrouw raakte hierbij gewond aan haar kaak.
Omstreeks 16.25 uur werd de vrouw terwijl ze over het fietspad langs Kanaal-Zuid fietste ter hoogte van de Rietdekkersdreef door een nog onbekende jongeman geslagen met de gevulde vuilniszak.
De vrouw fietste vervolgens door, maar meldde de mishandeling wel bij de politie. Later ontving de politie nog een melding van een mishandeling aan de Marchantstraat, waarbij ook iemand werd gemept met een vuilniszak.
(Bron)
Opnieuw iemand weggepest uit Utrechtse wijk

UTRECHT - Een transseksueel is weggepest uit de wijk Zuilen in Utrecht. Dat heeft burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht vrijdagavond gezegd in het programma Pauw en Witteman.
Jongeren krasten onder andere beledigende teksten in de voordeur van de vrouw. Het zou gaan om een groep van dertig tot veertig jongeren van Marokkaanse afkomst. Wolfsen sprak zijn afschuw uit over het wegpesten van de vrouw.
Eerder vertrok onder anderen een lesbisch stel omdat het zich in de wijk bedreigd voelde.
Naar aanleiding hiervan zijn maatregelen genomen, zoals het aanbrengen van "technische voorzieningen'' om de jongeren scherper in de gaten te kunnen houden. Utrecht zet ook extra toezichthouders in.
(Bron)

'Technische voorzieningen'? Pak al die jongeren op en laat ze tijdens een fikse celstraf ook wat lessen maatschappijleer volgen. Want als een gemiddelde Utrechter beledigende teksten bij die Marokkaanse jongeren in de voordeur krast, breekt de hel los - en terecht. Maar als jij vindt dat je iemand mag discrimineren, verlies je wel het recht om zelf te klagen als je vindt dat je zelf gediscrimineerd wordt.
TT 130 Texaanse oogst sperma dode zoon

Texas heeft een vrouw het sperma laten afnemen van haar overleden zoon. De 21-jarige zoon overleed vorige week na een vechtpartij in Austin.
Zijn moeder kwam vervolgens op het idee om zijn sperma te bewaren. Volgens de vrouw van 42 had haar zoon vaak gezegd dat hij een vurige kinderwens had. Hij wilde drie zonen, en volgens de moeder had hij ook al namen bedacht.
De rechter gaf een uroloog toestemming om sperma van het lijk af te nemen. De meeste cellen bleken nog levensvatbaar. De vrouw gaat binnenkort op zoek naar een moeder voor het kind van haar overleden zoon.

Dat je kinderen wilt, betekent niet automatisch dat je ze krijgt. En stel dat deze jongen was blijven leven, misschien had hij dan wel dochters gekregen. Of ruzie met zijn vrouw over de namen voor hun zoons ;-)
Daarnaast: 'Ja schatje, jouw pappa was al dood vóór jij verwekt werd' - toch een beetje vreemd...

vrijdag, april 10, 2009

Het knalt, rommelt en DREUNT hier.
Bultrug duikt op in New York

NEW YORK - Een bultrug is donderdag plotseling opgedoken in de haven van de Amerikaanse stad New York.
De walvis zwom onder de Verrazano brug, die Brooklyn verbindt met Staten Island. Dat meldde de kustwacht.
Het gaat niet om een groot exemplaar. De bultrug is tussen de 6 en 7 meter lang. Volwassen bultruggen kunnen soms wel 15 meter lang worden.
De kustwacht zorgt ervoor dat het dier niet in aanvaring komt met schepen. Volgens de laatste gegevens zwom de bultrug in de richting van Coney Island, bekend van het amusementspark dat daar staat. Dat is ook de weg naar open zee.
(Bron)

Zo'n beest wil ook weleens een paasuitje...
Het is 23 graden - in de schaduw. Op de een of andere manier valt brandnetels en kleefkruid uittrekken in de zon dan niet mee. Het vervelendste is nog wel dat je geen verschil ziet - het hoge onkruid groeit boven de schijnaardbei uit die nu werkelijk overal staat. Die wil ik graag kwijt maar zonder afgraven, jaren bedekken met plastic of bestrijden met puur gif gaat dat niet lukken.
Die tulpen die gisteren nog volledig in knop waren, staan er nu sjofeltjes bij, alsof ze al dagen bloeien, de pioenrozen produceren flink wat stelen, de guldenroede komt ook alweer overal op. De kamperfoelie heeft er dit jaar duidelijk echt zin in.
Er wordt druk gewerkt aan het hommelnest in de muur, en de merel zie ik heen en weer vliegen naar de conifeer.
Tijger bakt in de zon, Tom schuilt op een stoel half achter een struik, af en toe opgeschrikt door vogels die boven hem in de boom landen.