zaterdag, januari 12, 2002

En nu ga ik lekker intellectueel Saturday night fever kijken.
BBC 2, da's toch in-ter-lec-tu-eel, of niet? Want anders kan ik natuurlijk niet kijken.
"Strong language and saucy bits" - en dan 25 jaar oud.
Ik vond disco drie keer niks (dat heb je hè, als in-ter-lec-tu-eel), maar alle meisjes die ik kende waren verliefd op John Travolta. Herinnert u zich Sandy nog? "Ik ben verliefd op John Travooooooltaaaaa..."
Leon de Winter laat zich weer eens van zijn beste kant zien in de Kijkweek in VARA-TV-magazine:
Zondag:
"Zou ik naar Zeeman met boeken kijken als het vandaag was? Nee. Ik zou me ongelooflijk ergeren. Er is geen publiek bij en daarom is het een onderonsje voor getraumatiseerde intellectuelen. En die stuitende arrogantie. Ik bespeur nooit liefde voor de literatuur bij Zeeman. Bij hem gaat het om de macht carrières te kunnen maken en breken en zo zijn plaats in de literatuur te krijgen. Een plek die hij niet door eigen talent kan vergaren.Misschien kan Zeeman het niet hebben, zoals veel intellectuelen, dat er anderen zijn die dommer zijn met minder encyclopedische kennis, maar die toch meer creatief talent hebben en veel gelezen worden. Nee, ik ben toevallig een van de schrijvers die wel over encyclopedische kennis beschikt en gelezen wordt."
Maandag:
"Schrijvers over vaders. Daar zit ik niet in en dat had natuurlijk wel gemoeten."

Enzovoort en zo verder.
Ach, ik heb ook encyclopedische kennis, en ik word ook gelezen ;-)
Sneeuwuilplaatjes van dichtbij en iets verderaf.
Dan ook maar een plaatje van de grote trap.
Over de DBA gesproken:
"De jaarlijkse vogeldag van de Dutch Birding Association vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 februari 2002, zoals altijd in het Hoofdgebouw Diergeneeskunde, Yalelaan 1, Utrecht (De Uithof). Deze locatie is bereikbaar met de bus vanaf Utrecht CS met de lijnen 11 en 12, en met de auto via afslag 'De Uithof' vanaf de A27 en A28, na het AZU-ziekenhuis de eerste weg links (zie ook de Dutch Birding-borden). Voor het gebouw bevindt zich een groot parkeerterrein, waar gratis geparkeerd kan worden. De toegang is 5 euro, zowel voor leden als niet leden."
Vriendje overweegt het maken van een booby-uil of een booby-trap.
Belachelijk verhaal van de sneeuwuil.
Vriendje vroeg zich af of het DBA-ers waren. (Dutch Birding Association, oftewel een club vogelaars die zeldzame vogels 'scoren', en wel eens gesignaleerd worden terwijl ze met takken in struiken slaan om de vogel te zien te krijgen, en zich niet veel aantrekken van bijvoorbeeld boerenhekken die met grote regelmaat open blijven staan - wat er dan weer toe kan leiden dat de volgende DBA-golf met een buks wordt opgewacht. Ik neem aan dat ze niet allemaal zo zijn.)
Vriendje vertelde ook het grote trapverhaal. Een grote trap is een bijzondere vogel, die hier soms in de winter gezien wordt.
Een onverdachte vogelkenner meldde de grote trap ergens in afgelegen gebied. Dus: DBA-ers verzamelen zich, fototoestellen mee, koffie mee, mutsen op, sjaals om, bus in, op naar het afgelegen veen waar de grote trap gezien was. Hij stond er inderdaad.
Een huishoudtrap van de Blokker.

donderdag, januari 10, 2002

Zorbballen, uilenballen, geishaballen, bitterballen, temariballen, trackballen, dierenballen, oogballen...
Ballen van A tot Z.
Aangebrande boerenkool blijft nog heel lang stinken :-(
Mijn vriend heeft de oplossing voor de problemen met de drugskoeriers op Schiphol:

de Bulderbajes


Hij denkt dat het komt omdat de politie geen stillen kan inzetten. Volgens mij hoor je op Schiphol sowieso niet veel.
NOS-TT 371 do 10 jan

STOKEN

De gevangenen van de Midlands Jail in Groot-Brittannië zijn en masse alcohol aan het stoken.
Sinds kort is het bijna onmogelijk geworden om drugs de gevangenis binnen te smokkelen. Waarschijnlijk zijn de gevangenen daarom op zoek gegaan naar een alternatief.
De directie ziet een duidelijk verband tussen vermindering van het aantal drugsovertredingen en een stijging van het aantal veroordelingen vanwege alcohol.
De daders gebruiken gestolen groente en fruit uit de keuken. Voor de gist gebruiken ze Marmite.

Dan is mijn Marmite-verslaving natuurlijk ook ineens heel verdacht...
Kreet van een mailvriendin:
huisje boompje beestje scharreltje
Tja. Het ideaal van sommige mannen?

woensdag, januari 09, 2002

Ik kijk regelmatig even bij Wolverlei of ze nieuwe foto's hebben: prachtige natuurfoto's die me erg aanspreken.
Ik zou er graag één hier neerzetten, maar daar is ie wat te groot voor, vandaar alleen een link. De volledige naam van de foto is: 'Oude beuk op Boekesteyn,'s-Graveland, Noord-Holland'.
Vage uit eten-plannen, die in steeds meliger sfeer besproken werden. Waarbij ook de naam V&D viel. We vermijden de V&D een beetje: het restaurant is verbouwd. En nu zijn we bang dat ons luikje weg is.
Je haalde je eten en/of drinken, zocht een tafel, werkte het spul weg en dumpte je dienblad op een lopende band. Die lopende band verdween de muur in, op weg naar de afwasruimte (lijkt me).
Vriendje en ik zaten een keer in een hoek van het restaurant, beetje te balen, want het leukste aan die plek is het uitzicht op de stad, en dat heb je nou eenmaal niet bij een muur. Maar in die muur zat een luikje. Pathologisch nieuwsgierig als ik ben, schoof ik dat luikje open - en daar was de lopende band. Met alle dienbladen, en halfvolle koppen koffie, nauwelijks aangeroerde taart, broodjes waar alleen de salade uit gegeten is...
We besloten ter plekke dat dit onze vaste plek zou worden als het ooit heel slecht met ons zou gaan. Als we helemaal aan de grond zouden zitten, zou het de moeite lonen om te investeren in 1 bakje koffie, zolang je maar bij het luikje ging zitten. En het zou minder opvallend zijn dan uit vuilnisbakken eten.
We zitten niet aan de grond en zien dat ook niet echt gebeuren, maar toch... dat luikje had wat.
Nu is de boel verbouwd, en zelfs de restaurantheren van het Volkskrantmagazine waren blij verrast. Maar wij zijn bang dat het luikje weg is...
Eef Berns heeft een opvallende hobby: grenspaalwandelen.
Hij zegt er zelf dit over:
"Tussen Nederland en België staan zo'n 400 grenspalen. Tussen 1992 en 1998 hebben we alle grenspalen bewandeld en gefotografeerd. Nu zijn we bezig met de bijna 900 Duitse grenspalen.
Deze website geeft een beeld van deze projecten en is een informatiebron over grenspalen. Ik hoop anderen enthousiast te maken voor het 'grenspaalwandelen'."
Bieslog gaat verhuizen!
"In verband met de vele werkzaamheden die in het nieuwe onderkomen moeten worden verricht, wordt deze Bieslog in blogspotvorm vandaag gesloten.
Maarrrr... wij komen terug! Binnen enkele weken. Weer als dagelijks log, even eenvoudig van uiterlijk, maar met een paar extra mogelijkheden (waarvan ik de techniek onder de knie moet krijgen en daar heb ik tijd voor nodig, vandaar -DeB.).
De proefperiode is voorbij, het 'echte' Bieslog is in de maak!
Mogen wij dit afspreken: als u 1 februari a.s. hier terugkomt, berichten wij hoe het ervoor staat."

Drie weken Bie-loos!!!
Da's niet Bie, da's boe :-(

dinsdag, januari 08, 2002

Zoek je voor het nieuwe jaar een nieuwe hobby? Kijk eens op Alles over zelf zeep maken. Met recepten, een FAQ-lijst en een discussieforum.
Eieren koken is makkelijker volgens mij.
Leuke site: Koken voor Klunzen.
Compleet met verantwoording.
Voorbeeld:

Hoe kook ik een ei?:

"Een van de criteria waarmee u kunt vaststellen of u het onderhavige werkje zou moeten lezen is: kunt u een ei koken? Zo nee, dan lijkt lezing aangewezen. Betekent dat dat eieren koken simpel is? Nou nee.
Als u nog niet over een eierprikker beschikt, is het nuttig toch even naar de winkel te gaan. U hebt hem wel? Prima. U neemt een pannetje met koud water. U neemt het ei, duwt het met de spitse kant naar beneden in de eierprikker tot het naaldje een paar milimeter [sic] naar binnen is gedrongen. U legt het ei in de pan. Herhalen tot voldoende eieren gehad. Pan op het vuur zetten, en af en toe even kijken of de zaak al kookt. "Koken" is hier: water dat duidelijk bubbelt."

Ik doe het dus verkeerd. Nou kook ik zeer zelden eieren, maar als ik er al aan denk dat ze vaak ontploffen in de pan, dan bèng ik ze even op het aanrecht. Al doende leert men, na wat totaal gekraakte eieren weet je hoe hard je ermee moet tikken om een klein deukje te maken. Ach, en anders heb je een gekookt ei met van die leuke sliertjes aan de buitenkant. Gewoon zeggen dat het zo hoort.
Zoek je een bepaalde single? Zo'n ouderwets 45-toerenplaatje?
Kijk eens op 45toeren.nl!
Op zoek naar radioflaters? Het NOB zet een en ander online...
NOS-TT 192 di 08 jan 14:20:49

Hoofd strippende thesaurier geeist

MÜNCHEN De penningmeester van de Duitse ijshockeybond (DEB) hangt ontslag boven het hoofd. Leden van de vrouwenploeg die in 2000 in Canada op het WK 7e werd, eisen het hoofd van Wolfgang Sorge.
Na afloop van het WK ging Wolfgang op het afsluitende feest helemaal uit zijn dak. Hij besloot dat een striptease op dat moment bijzonder op zijn plaats zou zijn en voegde de daad bij het woord.
Nu dreigt die actie Sorge alsnog fataal te worden. Toen bekend werd dat hij mee zou gaan naar de Olympische Spelen, brachten de ijshockeysters de affaire naar buiten. De DEB onderzoekt de zaak en oordeelt voor de Spelen beginnen.

Het zal wel geen Brad Pitt-type zijn...

maandag, januari 07, 2002

De mail naar de webmaster van de NS kwam retour ;-)
Ik had het kunnen weten natuurlijk.
De Appie bij mij in de buurt heeft een groot bord hangen:
- kleine boodschappen mogen niet met grote coupures worden betaald
- extra geld opnemen is niet mogelijk

Sommige andere winkeliers geven 5% korting als je pint - terwijl je eerst moest bijbetalen als je een klein bedrag pinde, kijken ze je nu aan alsof je al jááááren hun meest geliefde klant bent als je dat doet.

Ben benieuwd hoe dit verder gaat.
De NS heeft een nieuwe site (nu alleen goed te zien met IE, en redelijk met Opera, voor andere browsers geldt: vertraging).
Ze hebben nu ook een uitgebreidere reisplanner. In de standaarddoelen staat een rijtje met trefwoorden als: station, universiteit, ziekenhuis, crematorium. Even getest: van Utrecht Centraal naar Utrecht crematorium. Dan blijkt al snel dat onder dat trefwoord ook de begraafplaatsen verstopt zitten. En er wordt me gevraagd een crematorium te selecteren, bijvoorbeeld rouwcentrum De Boskam** (meer paste niet op de regel, dus een deel van de naam valt weg) - dat is via station Assen en dan 3 km lopen. Typisch, want ik gaf toch echt op dat ik het Utrechtse crematorium bedoelde.
Na selectie van crematorium Daelwijck moet de planner even nadenken, en meldt dan opgewekt: naar station Overvecht, en dan 4,1 kilometer lopen.
Nu woon ik in Utrecht, en ik maak me sterk dat er een bus in de buurt van het crematorium komt.
Even nakijken op OV9292. Waarbij ik dan eerst het adres van Daelwijck moet opzoeken, en me erger omdat ik elke keer weer vergeet hoe ze bij OV9292 ook al weer het station noemen. O ja, treinstation centraal.
Deze site adviseert me om op CS de streekbus te nemen, waar ik na een goed kwartier uitmoet, om vervolgens nog vier minuten te lopen. Dat is toch wat dichterbij dan station Overvecht aan de andere kant van de wijk, maar ja, die streekbus is natuurlijk niet van de NS.
Nog iets opvallends aan de NS-site: als je na gebruik van de Planner plus weer terug wilt naar de Snelplanner, wordt die op hetzelfde scherm gezet, waarbij het venster in dit geval een beetje schuil gaat onder de keuzemogelijkheden van de Plusplanner.
Kortom: oude vertrouwde NS-kwaliteit.
Ik heb er maar een mailtje naar de webmaster aan gewaagd, een mens mag zijn illusies koesteren, nietwaar?
Het De Mirandabad in Amsterdam krijgt deze zomer een digitale badmeester. De digitale badmeester zou drenkelingen en zwemmers in nood signaleren die door een echte badmeester nog niet zijn waargenomen. Dat meldde het Parool donderdag.
Camera's en sensoren moeten alarm slaan als zwemmers twintig seconden of langer niet hebben bewogen. De badmeester krijgt een kastje dat lawaai maakt als de computer onraad ruikt. Het geeft hem ook de coördinaten door van de zwemmer in nood, zodat hij die niet hoeft te zoeken. De apparatuur moet zo afgesteld worden dat het niet alarm slaat bij ronddobberende zwemmersattributen of speeltuig dat naar de bodem zakt.

Ik voel 'm al aankomen: het wordt daar een sport om je 20 seconden dood te houden.
PHILADELPHIA - Chemici werken in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Defensie aan een stinkbom met geurstoffen die weerzin opwekken bij mensen. De bom kan worden gebruikt om grote mensenmassa's uiteen te jagen. Dat meldde het Amerikaanse chemieblad Chemical & Engineering News maandag.
Meer dan vijftig wetenschappers van het Monell Chemical Senses Center in Philadelphia werken mee aan de stinkbom. Ze onderzoeken welke geuren het meest afstotend zijn, zoals die van rottend afval, menselijke uitwerpselen, brandend haar en varkensmest.

Dat is nog eens werk met een luchtje...
De geur moet onschadelijk zijn, maar wel in alle culturen als walgelijk worden ervaren.
De invoering van de Euro levert voor de meeste mensen weinig problemen op. Voor de Italiaanse striptease-danseressen is er echter wel een probleem.
Normaal gesproken kregen zij meestal briefjes van 1000 lire in hun ondergoed gestopt. Nu de briefjes afgeschaft zijn, denken zij dat de meeste bezoekers met munten van 50 eurocent hun bewondering zullen uiten. Zij vrezen dat deze munten erg oncomfortabel aan zullen voelen.
Maar een nachtclubeigenaar heeft een oplossing bedacht: zijn danseressen krijgen magnetische lingerie, waar de muntjes aan kunnen blijven kleven.
(Bron: Teletekst pag. 371)
Een vijfendertigjarige man uit Nieuw-Zeeland is gearresteerd wegens gevaarlijk rijgedrag. Hij reed zonder licht door de straten. De man verklaarde dat hij op zoek was naar zwarte gaten in het heelal en zonder licht kon hij ze beter vinden.
(Bron: Nu.nl)

zondag, januari 06, 2002

1-13 januari: nominatieronde
15-28 januari: stemmingsronde (o, wel goed, dank u... - ze bedoelen vast stemronde)
31 januari: bekendmaking DutchBloggies 2002

DutchBloggies
Zoek je een heel bijzonder horloge? Een unieke koelkastmagneet? Een originele ansicht? Of `gewoon' een mooi boek? Surf eens naar De Winkel van Jeanne!
Ik moet er niet te vaak komen, want ze heeft veel te veel leuke dingen, en ik heb vaak zin de halve winkel op te kopen ;-)