zaterdag, oktober 18, 2003

Volkskrant Magazine interviewt wekelijks een winkelend persoon. Deze week een stel dat bij een woonwarenhuis in Delft had gewinkeld. Hij zegt hij nu veel minder verdient, en dat ie dus boodschappen doet bij de Aldi. Als freelancer verdiende ie echt veel meer; nu, met een vaste baan, nog maar 3500 bruto.
Poe.
Dode inbreker na zes dagen gevonden

De politie heeft vrijdagnacht een lijk aangetroffen in een nauwe spleet tussen twee panden in de Nieuwe Nieuwstraat. De man, mogelijk een inbreker, was een week eerder al op het dak gezien. Vrijdag kwamen bewoners terug van hun vakantie en zagen de man, die drie etages naar beneden bleek te zijn gevallen, in een spleet van zo'n 40cm.
Een bewoonster had eerder wel gekreun gehoord, maar dacht dat het de buren waren die in een vrijpartij verwikkeld waren. De man is klem komen te zitten in de spleet en overleden. Een aannemer moest een gat maken in de buitenmuur om het stoffelijk overschot te bergen.
(Bron)

Merkwaardig dat AT5 in de kop over een inbreker spreekt, terwijl het in het bericht over 'mogelijk een inbreker' gaat.
Sommige mensen zijn echt een beetje maf - Escher in Lego...
TT 402 Na een verrassingsoptreden in het openingsconcert van Simon and Garfunkel zullen Don en Phil Everly van de Everly Brothers ook tijdens de rest van de Old Friends Tour optreden. Voor het eerst in twintig jaar zijn Art Garfunkel en Paul Simon weer op toernee in de Verenigde Staten. Donderdag gaven ze hun eerste concert in Wilkes Barre, Pennsylvania.
TT 107 "Vreemde" granaten gevonden in Irak

DEN HAAG Nederlandse mariniers hebben in Irak granaten gevonden waarvan de lading "niet duidelijk" is. De granaten zijn anderhalve week geleden ontdekt in de provincie Al-Muthanna, het gebied waar de Nederlanders zijn gelegerd.
De Nederlanders hebben het Britse leger ingeseind, omdat de militairen onder Brits commando staan. Britse deskundigen zullen de explosieven onderzoeken.
Een woordvoerder van het ministerie van Defensie sluit niet uit dat de granaten een chemische of biologische lading hebben. Ondanks intensief speurwerk door wapenexperts zijn in Irak tot nu toe geen massavernietigingswapens gevonden.
Student brengt FBI in rep en roer met stanleymessen

WASHINGTON - Een student heeft de Amerikaanse federale recherche FBI in rep en roer gebracht door in vliegtuigen stanleymessen en andere verdachte voorwerpen achter te laten. Na de vondsten gaf de overheid opdracht alle 7000 Amerikaanse passagierstoestellen te inspecteren.
De aangehouden student verklaarde dat hij met zijn actie zwaktes in de beveiliging wilde aantonen. Hij sprak over een daad van ’burgerlijke ongehoorzaamheid’. Het gaat om een 20-jarige student uit North Carolina, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN zaterdagochtend.
In de toiletten van twee toestellen van Southwest Airlines op de luchthavens New Orleans en Houston waren vrijdagochtend plastic zakken met daarin de messen en andere voorwerpen aangetroffen. De kapers van de vliegtuigen op 11 september 2001 overmeesterden de bemanning met behulp van stanleymessen. Ook waren in de toestellen briefjes gevonden met de tekst: Beveiliging is niet toereikend.
(Bron)
Gewonden bij ongeluk met draagvleugelboot

AMSTERDAM - Bij een ongeluk met een draagvleugelboot in Amsterdam zijn zaterdag tien mensen gewond geraakt. Drie mensen liepen middelmatige verwondingen op, aldus een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Bij de andere zeven vielen de verwondingen mee.
Onder de gewonden bevonden zich twee bemanningsleden. De schipper raakte bekneld en is naar het ziekenhuis vervoerd. De andere slachtoffers en de overige passagiers zijn in eerste instantie opgevangen in twee nabijgelegen bedrijfskantines. De Geneeskundige Dienst is ter plaatse bezig met de verzorging.
De draagvleugelboot, de zogeheten Fast Flying Ferry van Connexxion, was op weg van Velsen naar Amsterdam. In het westelijk havengebied van Amsterdam voer de boot tegen een kade vlakbij de Fosfaatweg. “De boot raakte even stuurloos”, aldus een woordvoerder van de KLPD. Er waren ongeveer zeventig mensen aan boord. De boot kan tachtig mensen vervoeren.
Over de oorzaak is nog niets bekend. De waterpolitie is een onderzoek begonnen naar het ongeval. De Fast Flying Ferry, die een lijndienst verzorgt op het Noordzeekanaal, kan een maximale snelheid bereiken van 60 kilometer per uur.
(Bron)
Hevige prijzenoorlog onder supermarkten

ZAANDAM - Albert Heijn begint een nieuw offensief in de prijzenoorlog tussen supermarkten. De supermarktketen verlaagt komende week van ruim duizend producten de prijzen. Dat zegt het vakblad Distrifood op basis van een folder die het in handen heeft gekregen.
Volgens J. Holla van marktonderzoeksbureau GfK klopt dit. AH zou de folder vanaf zaterdag verspreiden. Holla denkt dat andere supermarkten de prijsverlagingen volgen. “AH verlaagt ook de prijzen van A-merken. Dan gaan een aantal andere supermarktketens reageren”, zegt hij.
Eerder al gaf AH aan dat het meer aandacht zou schenken aan zijn eigen goedkope merk Euroshopper. Het bedrijf worstelt met een duur imago. Concurrent Edah, van het concern Laurus, kondigde in de zomer al aan scherper op de prijzen te gaan letten.
AH verloor de eerste helft van dit jaar marktaandeel en omzet. Klanten kozen voor goedkopere supers. C1000, voor 73 procent in handen van AH-moeder Ahold, zou volgens een vrijdag verschenen bericht in de Levensmiddelenkrant de omzetgroei zien teruglopen. Over enkele weken begint C1000 een nieuw prijsoffensief in een poging het tij te keren.
Een woordvoerder van Albert Heijn wilde niet ingaan op het bericht. “Wij lopen nooit vooruit op mogelijke activiteiten”, was het enige dat hij kwijt wilde. De woordvoerder van C1000 was niet bereikbaar.
(Bron)
Albert Heijn voert grootste prijsverlaging ooit door

ZAANDAM - Supermarktconcern Albert Heijn verlaagt vanaf maandag de prijs van ongeveer duizend artikelen in de winkels. Het bedrijf doet dit nadat klanten hadden geklaagd over te dure spullen. Per artikel worden de prijzen structureel tussen de 7 procent en 35 procent verlaagd.
Een woordvoerster van Albert Heijn liet zaterdag weten dat dit de grootste prijsverlaging ooit is die het supermarktconcern in één dag doorvoert. De woordvoerster geeft toe dat het een enorm grote investering is voor Albert Heijn, een bedrag wil ze echter niet noemen. Ook doet ze geen uitspraken over het aantal klanten dat Albert Heijn extra hoopt te krijgen door de prijsverlagingen. “Wij willen de klanten die bij ons zijn weggelopen, weer terugwinnen.”
Met de prijsverlaging verhevigt de prijzenslag in de supermarktwereld zich. Dat komt omdat Albert Heijn niet alleen het eigen merk goedkoper maakt, maar ook diverse A-merken. Laurus (Edah, Konmar en Super de Boer) is ook al langer bezig met het structureel in prijs verlagen van diverse A-merken. “En wij gaan daar ook de komende tijd mee door”, zo liet een woordvoerder weten.
(Bron)

Deze consument wacht in spanning af.
Is het u ook opgevallen dat het nieuwe bonusboekje een goedkopere indruk maakt?
Er was eens een Hippo die op een zaterdag dacht: 'Ik moet boodschappen doen'.

Nou ja, zo beginnen sprookjes, en dit is echt gebeurd, dus laat die stijl maar zitten.
Ik raak altijd wat kortlontig van boodschappen doen in een volle super. Mensen parkeren hun wagentje even dwars voor je, komen links de bocht door terwijl er drie mensen keurig staan te wachten tot de oudere dame voorbij is, dat soort dingen.
Maar: ik had de super overleefd, ik was weer buiten, lucht licht en ruimte - ging goed. Dacht ik.
Nog even naar de dierenwinkel, adreskokertje halen voor poes (die 'm al een keer kwijt heeft weten te maken, maar ook bij uitstek een kat is die overal in, op en achter gaat kijken en dus eens ergens ingesloten zou kunnen raken).
Dan maar naar huis via het plein. Waar je niet mag fietsen, en waar de helft van de mensen fietst. De helft daar weer van past de snelheid aan aan het feit dat er wandelaars op dat plein zijn (die alle recht hebben er te zijn, in tegenstelling tot de fietsers). De andere helft beschouwt het als sport om zo scherp mogelijke bochten om mensen heen te maken, nèt niet de kindertjes plat te rijden en vooral zo hard mogelijk te fietsen.
Ik was het plein bijna over toen ik in een ooghoek iets in een groene jas zag. Niets alarmerends, ware het niet dat er iets in een blauwe jas naast liep. Zo'n blauwe jas met van die streepjes op de schouder.
"Zullen wij even afstappen?" (Terwijl er drie crossers langskwamen, maar die gingen vast te hard zodat ze ze niet zag.)
Ik ben afgestapt, tenslotte had ze daar gelijk in. Ik greep haar hand, schudde die, noemde mijn naam en zei dat ik het leuk vond om haar, Beatrix, eens te ontmoeten. Want zij was Beatrix, dat is tenslotte de enige die in koninklijk meervoud hoort te spreken.
Zij was intussen met een preek bezig, maar nu viel ze stil. Waarop ik meldde dat verder alleen smerissen en artsen zich het recht aanmatigen om in wij-vorm te praten, en ik haar een beetje rood en erg kwaad zag worden. Daarna heb ik haar flink op de schouder geklopt, waarbij het hielp dat ze ongeveer tot borsthoogte kwam, en heb ik luidkeels geroepen: 'En! Hoe gaat het met Òns vandaag!'
Waarna ik weer op de fiets ben gestapt en snel ben weggefietst. En zomaar ineens blij was dat er geen kenteken op een fiets zit.
Binnenkort: prijzenoorlog in de supermarkt. Gossie.

vrijdag, oktober 17, 2003

Computer disasters. Er zitten wel erge bij:

"I once had a user saying that he could not read his important data off of one of the old 5.25 disks, some years ago. Turns out he had run out of sticky labels and had stapled a new one on, clean through the disk."
Ik kreeg bij mijn comp een mooi cd/dvd-brandprogje. Cd's branden werkte feilloos.
Toen crashte de comp, nieuwe harde schijf erin, progje natuurlijk weer geïnstalleerd - maar het serienummer werd geweigerd.
Nu ben ik na al die tijd mekkeren her en der (leverancier cd; producent cd in NL; producent cd in US; helpdesken in diverse landen) niet veel verder gekomen. Tot ik gewoon in heel veel draadjes op het gebruikersforum mijn probleem postte.
Ineens twee heren geactiveerd die zich erover buigen. En met idiote tips komen (zie je VV niet voor W aan?) enzovoorts.
Nu mailt een van de twee me, en als ik even iets aan de retourmail hang, mailt hij me een nieuw serienummer. Dan is het dus blijkbaar zo dat elke cd twee serienummers heeft, maar goed.
Hij wil een scan van de aanschafbon.
Ik heb geen scanner. Dat valt op te lossen via vriendjes scanner - maar ja, probleem 2: ik hèb helemaal geen bon. Ik kreeg de cd gewoon mee toen ik de comp ging ophalen, en hij staat niet op die bon.
Dus ik heb maar teruggemaild dat ie de winkel mag bellen (telefoonnummer en ordernummer erbij vermeld) om na te gaan of ik deze cd wel officieel verkregen heb.

Zucht. Heb ik eens echte puur legale software die geen freeware is, krijg je dit allemaal.

(O, en ik heb ook maar niet verteld dat het niet meer zo nodig is omdat ik eindelijk een ander goed functionerend progje heb...)
Sterappel logt een site waar je reproducties van oude meesters (en nog veel meer) kunt kopen.
Maar deze zou ik toch niet aan de muur hangen geloof ik.
Ben ik nou gek? Of is het normaal dat katten die heel goed weten dat ze niet aan je bord mogen zitten, elkaar bijna afmaken voor een _tuinboon_ en daarna ondanks alles toch proberen die bonen van je bord te jatten???
Beer roeit alle mensen Siberisch eiland uit

Een witte beer heeft op het eiland Vrangel, ten noorden van het schiereiland Tsjoechotka in Siberië, de laatste menselijke inwoner gedood. Dat meldden donderdag onderzoekers van het dierenbestand ter plaatse.
De onderzoekers kwamen te laat om de 25-jarige Vasilina Alpaoen te redden. Vasilina werd voor haar woning aangevallen door het dier. Het dorpje Oesjakovskoje, waar de aanval plaatsvond, is sinds 1997 verlaten. Toen verhuisden alle inwoners om plaats te maken voor de berenpopulatie. De vrouw keerde kort daarna terug naar het dorp en ging er in haar oude huis wonen.
"De beren die op het eiland wonen zijn over het algemeen niet agressief", aldus Leonid Bove, hoofd van de onderzoekers. Hij vermoedt dat het slachtoffer de beer die haar doodde, uitgedaagd heeft.
(Bron)
Malle Mabel.
(WMA-file)
TT 401 De Roemeense douane heeft een bizarre ontdekking gedaan: in een koffer van een Franse vrouw zat haar Turkse echtgenoot 'opgevouwen' en wel.
De 22-jarige vrouw probeerde middels het valies haar 35-jarige eega, met wie ze net getrouwd was, Hongarije binnen te smokkelen. Haar man had geen visum om het land in te komen.
De douane werd achterdochtig omdat de vrouw, terwijl ze probeerde een kaartje voor de trein naar Curtici te krijgen, zeer nerveus overkwam. Het stel kan een gevangenisstraf van twaalf maanden krijgen voor het illegaal smokkelen over de grens.
TT 401 Een Duitse man heeft in een park in Aken een gigantisch gat gegraven in een poging om een briefje van honderd euro te vinden. Die had hij daar een week eerder begraven.
De politie dacht aanvankelijk dat de gravende man een gemeentewerker was. Maar de Herren von der Polizei kregen argwaan toen het heerschap 's avonds laat nog steeds aan het delven was.
De man had het biljet begraven omdat hij op die manier wilde voorkomen dat hij de 100 euro zou uitgeven aan glazen sterke drank. Hij besloot echter zijn spaargeld op te graven om zijn eigen verjaardag te kunnen vieren.
TT 130 KOEWEIT De 50.000 schapen die al weken op een schip ronddobberen in de Golf zijn op de terugweg naar Australië. Daar worden de dieren geslacht uit vrees dat ze onderweg ziektes hebben opgelopen.
TT 126 Bondsdag steunt hervormingsplannen

BERLIJN Het Duitse parlement is akkoord gegaan met de vergaande plannen van de regering-Schröder om de economie te hervormen. Duitsland, de belangrijkste handelspartner van Nederland,verkeert in een recessie.
De Bondsdag ging onder andere akkoord met het plan werklozen te verplichten om elke baan te accepteren en met een eerdere invoering van de aangekondigde verlaging van de inkomstenbelasting.
De coalitiepartijen SPD en de Groenen steunden de plannen na felle debatten. Verwacht wordt dat de Duitse Bondsraad, waar de oppositie in de meerderheid is, nog wijzigingen zal afdwingen.
TT 123 Anglicanen betreuren benoeming homo

LONDEN De leiders van de Anglicaanse Kerk hebben, na twee dagen crisisberaad, de benoeming veroordeeld van bisschop Gene Robinson in de Amerikaanse staat New Hampshire. Robinson is homoseksueel en werd twee maanden geleden benoemd. Over twee weken wordt hij ingewijd.
De 37 kerkleiders waarschuwen voor een scheuring binnen de Anglicaanse Kerk als de ceremonie doorgaat. Zij hopen dat Robinson, door de druk die op hem wordt uitgeoefend, zal afzien van inwijding.
Het bisdom van New Hampshire ziet niet af van benoeming van de homobisschop. De kerkleiders waren bijeen op verzoek van de aartsbisschop van Canterbury.

Misschien dat het bisdom van New Hampshire net iets meer voeling met de moderne maatschappij heeft, of iets minder behoefte aan het schijnheilige gedoe 'bij ons zijn geen homo's'?
TT 121 Sharon tegen verbanning Arafat

JERUZALEM De Israëlische premier Sharon stelt dat "het niet goed zou zijn voor Israël" als de Palestijnse president Arafat wordt verbannen. In een interview met The Jerusalem Post zegt hij dat dan de kans groot is dat hem iets overkomt.
Met deze uitspraak komt Sharon terug op het besluit van zijn kabinet, een maand geleden, dat Yasser Arafat "in principe" uitgezet moet worden.

Was er niet ook al gedacht over het regelen dat Arafat iets zou overkomen?
TT 109 Kabinet beschermt allochtone vrouw

DEN HAAG Allochtone vrouwen die door hun echtgenoot worden mishandeld, komen in de toekomst voor een zelfstandige verblijfsvergunning in aanmerking, los van hun partner. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft dat aan de Tweede Kamer geschreven.
Verdonk komt hiermee tegemoet aan twee PvdA-moties. Veel buitenlandse vrouwen die worden mishandeld, kunnen niet van hun partner af, omdat ze dan het land worden uitgezet.
Eerder signaleerde Verdonks voorganger Nawijn al dat hier een groot probleem lag. Hij kondigde aan hierop maatregelen te nemen.

Mooi dat dit eindelijk geregeld wordt. Nu misschien nog even regelen dat vrouwen recht hebben op een zelfstandige verblijfsvergunning punt?
TT 108 Cohen: probleemjongeren heropvoeden

AMSTERDAM Burgemeester Cohen wil jongeren die overlast geven het liefst laten heropvoeden in internaten als Glen Mills en Den Engh. Normale straffen werken niet, meent Cohen. Een bedreiging voor zijn plan vormen de bezuinigingen: de internaten krijgen minder geld.
Cohen reageert daarmee op incidenten in de wijk Osdorp waarbij jongeren agenten met de dood bedreigden en aanvielen. Als het aan Cohen en politiecommissaris Van Riessen ligt, krijgen de jongens zware straffen.
Amsterdam telt zo'n 1500, merendeels Marokkaanse jongeren die stelselmatig misdrijven plegen en geweld gebruiken.

Hoe effectief zijn die instellingen? Is dat bekend? En die subsidies: tis maar net waar je je geld aan wilt besteden. Als er 1500 stukkies tuig rondbanjeren, zou ik geneigd zijn te zeggen: sluit ze maar op, probeer ze te hervormen en hou ze anders maar vast. Dat lijkt me een investering waard.
Ze verpesten het voor mensen in hun buurt, ze verpesten het voor andere jongeren, ze verpesten het voor andere Marokkanen. En ze zijn wat mij betreft al veel te vaak veel te ver gegaan - denk aan de verstoringen van dodenherdenkingen, en aan de laatste 'stunt' met de agentenpoppen aan stroppen in lantaarns.
(Volkskrantartikel)
TT 105 Zalm: akkoord slikken of stikken

DEN HAAG Vice-premier Zalm heeft na de ministerraad verklaard dat het kabinet niet opnieuw gaat onderhandelen over een sociaal akkoord, als de FNV-leden het Najaarsakkoord verwerpen. In dat geval vervallen de concessies die het kabinet deze week gedaan heeft.
Zalm zat de raad voor aangezien premier Balkenende bij de EU-top in Brussel is. Sommige ministers vroegen zich af of het kabinet deze week niet te veel heeft weggegeven, zei de vice-premier.
"Het is alles of niks met dit akkoord", sprak Zalm. Hij heeft er vertrouwen in dat de leden van FNV en CNV het akkoord in meerderheid zullen aanvaarden.

Ik blijf erbij: gerookte zalm is heerlijk. Om je vingers bij op te vreten zelfs.
Trouwen met je huisdier? Het kan hier.
Lees vooral de disclaimer ook goed door.
Velen hebben geen idee van resultaten najaarsoverleg

HILVERSUM - Meer dan de helft van de Nederlanders heeft geen idee wat de vakbonden hebben bereikt tijdens het najaarsoverleg. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van onderzoeksbureau De Vos & Jansen onder 724 Nederlanders, in opdracht van het Radio 1 Journaal.
In het najaarsoverleg werd dinsdag afgesproken dat de lonen twee jaar lang bevroren worden. Op de vraag wat de regering daar tegenoverstelt, wist bijna 57 procent van de mensen geen antwoord te geven. Ondervraagden in de leeftijdsgroep van 15 tot 34 jaar zijn het slechtst op de hoogte en ook het minst geïnteresseerd.
Toch vindt 44 procent van de ondervraagden dat de bonden het tamelijk goed hebben gedaan. Bijna 10 procent noemt het optreden van de bonden zelfs zeer goed. Onder vaksbondsleden ligt dat percentage zelfs nog hoger, daar zegt 67 procent van de ondervraagden dat de bonden het redelijk tot goed gedaan hebben.
Als de vakbonden zouden oproepen om actie te voeren, is 68 procent van de ondervraagden daartoe niet bereid. 22 Procent wil dat wel, 10 procent weet het nog niet.
(Bron)

Het kabinet heeft het gewoon slim gespeeld. Eerst heel hard roepen dat er niks kan, nu niet, nooit niet, voor niemand. En daarna een heel klein piezeltje toegeven, zodat er vooral in het nieuws komt dat er 'toch' 'iets' bereikt is, en wie niet verder kijkt is dan tevreden.
Overigens vind ik een enquête onder 724 mensen nou niet echt je dat.
Tanzania verbiedt tweedehands ondergoed

DAR ES SALAAM - De regering van Tanzania verbiedt de import van tweedehands ondergoed. Volgens een woordvoerder vergroot het dragen van de gebruikte boxershorts en slipjes de kans op huidziektes. Dat meldde de BBC vrijdag.
Het dragen van tweedehands kleding is voor veel Tanzanianen noodzakelijk vanwege de lage prijs. Volgens een handelaar in tweedehands kleding in Dar es Salaam valt het wel wat mee met het risico van huidziektes. "De leveranciers zeggen ons dat de kleding gedesinfecteerd is, maar we adviseren onze klanten altijd de kledingstukken nog even in heet water te wassen voordat ze worden gedragen", aldus de kledingverkoper.
Een andere handelaar zei dat de regering beter naar de kwaliteit van het geïmporteerde voedsel kan kijken. Volgens hem is veel voedsel over datum, van slechte kwaliteit of helemaal niet geschikt voor consumptie door mensen.
(Bron)
Ruimere toegang persoonsgegevens voor opsporing

DEN HAAG - Als het aan het kabinet ligt krijgen justitie en politie meer bevoegdheden om persoonsgegevens op te vragen bij maatschappelijke instellingen en bedrijven. Dat moet dan wel noodzakelijk zijn voor de opsporing. Dat staat in een wetsvoorstel van minster Donner (Justitie) waar het kabinet vrijdag mee heeft ingestemd.
Op dit moment zijn de bevoegdheden van politie en justitie om gegevens op te vragen te beperkt en soms te onduidelijk naar de zin van Donner. Zo zijn opsporingsambtenaren nogal eens aangewezen op vrijwillige verstrekking van gegevens en is voor bedrijven en instellingen niet altijd duidelijk of ze wel mogen meewerken. Het bedrijfsleven en opsporingsdiensten zijn gebonden aan de Wet bescherming persoonsgegevens en niet altijd vrij om gegevens op te vragen of beschikbaar te stellen.
Donner wil daarom een aantal algemene bevoegdheden opnemen in het Wetboek van Strafvordering die daar verandering in brengen. Die moeten het mogelijk maken dat een opsporingsambtenaar niet alleen iemands naam, adres, woonplaats, geboortedatum of geslacht, maar ook zijn of haar klantnummer, nummer van een polis of bankrekeningnummer kan opvragen.
De officier van justitie, die een opsporingsonderzoek leidt, mag daarnaast ook andere gegevens opvragen. Hij of zij mag informatie opvragen over bijvoorbeeld aan een verdachte geleverde diensten, de duur, data, plaats en aard van de dienstverlening, maar ook gegevens over rekeningen en ander betalingsverkeer. Is er sprake van een specifiek reisgedrag of zijn er financiële transacties? Dergelijke informatie is volgens Donner vooral van belang als het onderzoek verder is gevorderd.
Daarnaast biedt het wetsvoorstel de mogelijkheid zogenoemde gevoelige gegevens te vorderen, zoals informatie over iemands godsdienst, ras, politieke voorkeur, gezondheid of seksleven. Dat mag de officier van justitie echter pas als hij toestemming krijgt van de rechter-commissaris.
Justitie en politie kunnen op basis van deze bevoegdheden ook gegevens voor het onderzoek vergaren over bijvoorbeeld een slachtoffer, of personen waar de verdachte contact mee heeft onderhouden.
(Bron)
Mabel Wesson Smith
De Mabeltjeskrant
FabelMabel
Peetmoeder van Nederland
MafiaMabel
PeetMabel
Maak het maar Mabelachelijk
PeetMabel van Oranje- Wesson Smith
Is Mabel aimabel?
Mee-bel d'r telefoon wordt afgeluisterd, Wisse en zeker
Mabelonië
Abomi-mabel
Mabellisima
FormiMabel

Anagram: swimmable sites
Gemaild gekregen:

De fabel van Mabel

Op Bruinsma's unieke bootje
Legde menig crimineel het loodje.
Op bordeeltje Jacoba werd natuurlijk gepit
En tussen dat volk sliep ook Wisse Smit.

Want Charly da Silva, die dikke Chileen,
Herinnert zich alles en zei dus meteen:
"Wij deden van alles aan boord van die schip
Dus ook Mabel Wisse die kwam voor een wip.

De volgende dag was 't al uit met die pret,
En werd rap die wijf van het schip afgezet.
Dat deed dan die Lange, en altijd heel fluks,
Want Mabel wist ook: er was handel in drugs."

Wippen was goed, maar verder geen gezeik,
Voordat je 't weet is 't bekend op Soestdijk.
En inderdaad, na Bruinsma en ander gespuis,
Draaide Mabel haar kontje in 't Koninklijk Huis.

De Queen, al kende ze haar pas,
Was met die Mabel geweldig in haar sas:
Ze was intelligent en sportief, want ze zeilde,
Dat was genieten, 't oranjevolk kwijlde.

Maar als je bijna van Oranje bent,
Moet je ook op visite bij de minister-president.
Er kwamen toen geruchten, dat Mabel ons wou foppen,
Voer voor de Kamer! het journaal! en vette krantenkoppen.

En simpel dacht het wicht "zo 't is mooi geweest,
Nu alle aandacht voor ons huwelijksfeest."
Maar dat was vreselijk misgegokt,
D'oranjetrut en chocoprins hadden wèl gejokt!

En temidden van al die ellende,
Triomfeerde die steile Balkenende.
Na wat "indringende gesprekken"
Kon het paar, wat hem betreft, verrekken.

En zo hoort het ook, Jan-Peter,
Je deed het goed, alleen: De Vries was beter.
Want Peter R., dat is de gein,
Raakt het hart van de ware republikein!

En na zoveel oranjeverdriet
Is een republiek zo erg nog niet.
En jij Mabeltje, jij kunt zeggen "ziezo!"
Kruip nu maar lekker onder Johan Friso!

Lang leve de republiek!!!
Ik heb iets met poezenvoetjes. Ze zijn meestal heel zacht, er zitten grappige kussentjes onder, en het zijn moordwapens. Dat fascineert me. Ook omdat een poes je meestal alleen aan een voetje laat zitten als ze je echt aardig vindt, anders krijg je een haal.
Ik weet dat er ook echte voetfetisjisten zijn. Zoals hier. Dat is toch anders...

donderdag, oktober 16, 2003

Verbal Jam valt over de ranzige Hertog-reclame (ja, de adel in het algemeen zit danig in het slop...).
Ik zag vandaag twee keer een papierreclame langs komen: kopieerpapier geloof ik. Dame met minirok moet papier hebben, klimt op kopieerapparaat, dat begint al flitsend papier te spugen, en een meneer komt binnen en kijkt naar de kopietjes. "Háárscherp beeld", hahaha, jaaaa, we snappen 'm hoor, leukleukleuk. Wat een humor.
BRAAK.
Binnenkort een reclame met een klimmende man en een punchline over de vergrotende functie van het apparaat?
Je neemt een spammail, en een balorig vriendje. Dan is dit het resultaat.
(Beetje te groot om hier neer te zetten.)
20 keer klikken per goed doel - en dit levert het op:

Today, You Have Contributed...

20 donations for cancer research
10 cups of food for the hungry
5 hours of shelter for the homeless
20 pencils for education
250 square feet of rainforest
3.3 servings of vaccine for children
20 donations for AIDS research
20 donations for the arts

Overzicht van dit soort sites.
Oudejaarslotenreclame. Aankondigingen van gewijzigde openingstijden rond kerst en oud & nieuw.
Waar blijven de paaseitjes?
Poes heeft een slecht humeur. Ze heeft namelijk helemaal niks gehad. Ze heeft vanmiddag (toch al gauw vijf slaapjes geleden, oftewel in de prehistorie) een klein stukje leverworst gehad. En toen vriendje en ik pizza aten, kreeg ze niks (en ik betwijfel of ze het had gewild als ze het had kunnen proeven - ananaspizza?). Dus nu is ze narrig.
Kater heeft zich voor de veiligheid teruggetrokken onder tafel, hij heeft weer een schrikkerig dagje en hij niest me iets te vaak. Volgens mij is ie niet helemaal fit (en dus houd ik 'm in de gaten, wat hem ook maar matig bevalt).
Ik zit nu tussen een bankkrabbend boos monster dat uitdrukkelijk naar me staart, en een verstopt beest (letterlijk en figuurlijk) dat snurkt of niest.
Zo gezellig, huisdieren.
Masturberende Franse rechter wacht straf

PARIJS - De Franse minister van Justitie Dominique Perben heeft de Hoge Raad van Rechters gevraagd een onderzoek in te stellen naar de masturbatiepraktijk van een magistraat in Angoulême. Dat meldde een bron binnen het ministerie van Justitie donderdag.
De zaak werd naar buiten gebracht door de West-Franse krant Charente Libre. Een van haar verslaggevers zag de rechter tijdens een pleidooi van een advocaat zichzelf seksueel bevredigen.
Verscheidene toeschouwers in de zaal bevestigden het verhaal later. Minister Perben heeft de Hoge Raad van Rechters nu gevraagd de kwestie te onderzoeken. Als de rechter schuldig wordt bevonden, hangt hem een schorsing boven het hoofd.
(Bron)
Anticonceptiepil tegen rattenplaag in Shanghai

SHANGHAI - In de Chinese stad Shanghai hebben de autoriteiten in hun strijd tegen het groeiend aantal ratten naar een nieuwe middel gegrepen. In plaats van vergif gaan de autoriteiten de plaag te lijf met anticonceptiepillen, zo meldden Chinese staatsmedia donderdag.
De pil moet het rattengif vervangen omdat het gif de ratten slechts twintig dagen buiten de deur houdt. Zodra er nieuwe jongen zijn, komen de ratten weer terug naar de huizen, aldus de mediaberichten. In een drie maanden durende campagne zal tien ton van de anticonceptiepillen op 300.000 locaties worden verspreid.
Deskundigen hopen de rattenpopulatie uiteindelijk uit te roeien. De pillen zijn bedoeld voor mannetjesratten en moeten de zaadproductie stoppen. Een voordeel van de pillen is dat ze niet schadelijk zijn voor mensen of andere dieren, aldus een functionaris van de stadsvolksgezondheidsdienst.
(Bron)

Nu maar hopen dat ze het eten, want ratten kunnen erg kritisch zijn.
'Steden moeten nieuwkomers kunnen weigeren'

TILBURG - De Lijst Smolders, de nieuwe lokale partij van oud-LPF-Kamerlid Hans Smolders in Tilburg, vindt dat grote steden het recht moeten krijgen om allochtonen en vluchtelingen te weren.
"Omdat de grote steden in het verleden te veel allochtonen en vluchtelingen op hebben moeten nemen, behouden wij ons het recht voor om nieuwkomers in Tilburg te weigeren, en zeker als ze niet economisch aan onze stad verbonden zijn", is op de website van de partij te lezen.
Enkele weken geleden maakte de oud-chauffeur van Pim Fortuyn bekend dat hij terugkeert in de politiek. Smolders wil in 2006 aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg deelnemen.
(Bron)

Ik zou heel graag in een stad wonen waar dit soort mens niet woont.
Aangifte tegen topambtenaar vals

DEN BOSCH - De 28-jarige man die aangifte heeft gedaan tegen een topambtenaar van het ministerie van Justitie wegens ontucht met een minderjarige, heeft woensdag toegegeven dat het om een valse aangifte gaat.
Volgens de man is hij daartoe aangezet door "iemand uit de journalistiek, die hem ook betaling heeft beloofd", zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch donderdag bekend. Het doen van een valse aangifte is strafbaar, evenals het uitlokken ervan. De politie zoekt de zaak verder uit. Het OM in Den Bosch ziet nu geen aanleiding verder strafrechtelijk onderzoek te doen naar de ambtenaar.
De valse aangever vertelde dinsdag bij het SBS6-programma Stem van Nederland dat de topambtenaar hem zowel in Nederland als in Tsjechië heeft misbruikt. Dat zou zijn gebeurd toen hij minderjarig was.
De Gay Krant en Panorama publiceerden vorige week een artikel over bezoekers van het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, waar mannen seks zouden hebben met minderjarige jongens, soms tegen betaling. In het artikel werd ook de topambtenaar van Justitie onder een gefingeerde naam opgevoerd. De bladen zeggen zich te baseren op getuigenverklaringen die zij bij een notaris hebben ondergebracht.
(Bron)
Als je bij Google per ongeluk op e-crads zoekt, krijg je toch nog 251 sites...
Nou heb ik toch al twee dagen "Ma belle amie" in m'n hoofd. Maar dan als "Mabel amie".
TT 401 Je moet niet raar opkijken als je achter ramen en in het postverkeer ineens steunbetuigingen aan koningin Beatrix tegenkomt. Oranjeklant Johan Vlemmix heeft te doen met onze vorstin en is daarom een posteractie begonnen.
Vlemmix gaat duizenden briefkaarten en posters verspreiden die het portret van Beatrix dragen, plus de tekst "Majesteit we houden van U". Hij hoopt dat mensen de posters voor de ramen hangen en de ansichten naar Paleis Noordeinde sturen met een persoonlijke boodschap.
De man betaalt alles zelf en verspreidt het gratis. "Omdat ik zo van de vorstin hou", aldus oranjeliefhebber Vlemmix.
TT 104 Onvrede binnen FNV over akkoord

HILVERSUM Binnen de vakbond FNV bestaat veel onvrede over het akkoord dat het kabinet en de sociale partners dinsdag hebben gesloten. Kaderleden hebben de grootste bond binnen de vakcentrale, FNV Bondgenoten, opgeroepen het akkoord te verwerpen.
De CAO-onderhandelaars voelen zich door de afgesproken bevriezing van de lonen met de rug tegen de muur geplaatst. Voor het eerst legt de FNV dit akkoord aan de leden ter goedkeuring voor.
Het bestuur van FNV Bondgenoten wil niet inhoudelijk reageren op de oproep, en wacht het resultaat af van de schriftelijke raadpleging van de leden.
Help! Hippo krijgt spontaan vlekken, en die zijn niet zomaar weg te poetsen...
Doden door ongeluk met veerpont in New York

NEW YORK - Bij een ongeluk met een veerboot woensdag in New York zijn zeker tien personen om het leven gekomen. Burgemeester Bloomberg van de metropool verklaarde donderdagochtend dat ruim dertig personen naar ziekenhuizen zijn vervoerd. Bij enkele gewonden ontbreken ledematen. De burgemeester sloot niet uit dat er meer slachtoffers zijn.
(Bron, met video)

CNN (met pop-ups) heeft het over 42 gewonden en meldt dat de kapitein van de pont later zelfmoord probeerde te plegen. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Wereldvoedseldag, genoeg eten voor iedereen

RIJSWIJK - Donderdag 16 oktober is het op initiatief van de Verenigde Naties Wereldvoedseldag. Meer dan 840 miljoen mensen lijden honger. Maar toch is er genoeg eten voor iedereen, hoe gek het ook klinkt.
De VN-voedsel- en landbouworganisatie FAO heeft uitgerekend dat er per aardbewoner elke dag 2,4 kilo voedsel valt te verorberen. Maar van een gelijke verdeling is geen sprake door oorlog, slechte infrastructuur, prijspolitiek, natuurrampen en overconsumptie in de westerse wereld.
Om het probleem onder de aandacht te brengen worden donderdag op verscheidene plaatsen in ons land zogeheten Wereldmaaltijden geserveerd. Dat gebeurt onder meer in Eindhoven, Den Haag, Stoutenburg (bij Amersfoort) en Tilburg. In een Wereldmaaltijd zijn niet meer ingrediënten verwerkt dan de hoeveelheden die per persoon per dag bij een eerlijke verdeling beschikbaar zijn.
Volgens de bedenker van het concept, de organisatie Omslag voor duurzame ontwikkeling, is een Wereldmaaltijd "smakelijk en voedzaam". Tussen de gangen door wordt informatie gegeven.
In de Jaarbeurs in Utrecht organiseert de Stichting Wereldvoedsel een bijeenkomst onder het motto 'De buik vol van honger!' Deelnemende organisaties proberen daar vooral jongeren bij het debat te betrekken. Ramon Beuk, presentator/kok van het culinair tv-programma Born2Cook is dagvoorzitter. Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) geeft ook haar visie.
(Bron)
Geen campagne voor organen van levende donoren

DEN HAAG - In navolging van het advies van de Gezondheidsraad ziet minister Hoogervorst (Volksgezondheid) af van een overheidscampagne om orgaandonatie van levende donoren aan te moedigen. Dat zou paternalistisch zijn en het respect voor de autonomie van de burger in het gedrang brengen.
Dat heeft Hoogervorst geschrven in een brief aan de Tweede Kamer. De minister erkent het tekort aan organen en onderschrijft de aanbevelingen van de raad om daar verandering in aan te brengen. Volgens de Gezondheidsraad is het mogelijk om het aantal donornieren jaarlijks met ruim 125 te vergroten. Vorig jaar zijn 560 niertransplantaties uitgevoerd.
(Bron)

Dan weet ik nog wel wat dingen die de overheid mag laten...
Losers van de week:

Jongeren bedreigden agenten met de dood

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft zes jongens tussen de 15 en 17 jaar oud opgepakt omdat zij herhaaldelijk agenten met de dood hebben bedreigd. Dat maakte de politie donderdag bekend.
De jongeren uit Amsterdam-West hingen op straat poppen aan een strop in een boom en aan een lantaarnpaal, met daarop doodsbedreigingen en de naam van een betrokken agent. Ook schreven zij opruiende teksten op objecten op straat en intimideerden zij een vrouwelijke agent die in haar vrije tijd in de tram zat.
(Bron)
DSM loost geheimzinnige stof in de Maas

MAASTRICHT - Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) blijkt twee maanden te zijn gestopt met winning van water uit de Maas vanwege vervuiling met een onbekende stof. De chemische verbinding was afkomstig van DSM die het goedje een jaar lang in de rivier loosde. Of de stof gevaarlijk is voor de mens is niet bekend. De winning is afgelopen vrijdag hervat.
Dat hebben het Zuiveringschap Limburg en de waterleidingmaatschappij donderdag laten weten. De vervuiling werd op 8 augustus ontdekt. WML stopte meteen met het winnen van water uit de rivier. In plaats daarvan werd grondwater opgepompt en gebruikt.
De vervuiling kwam aan het licht door de lage waterstanden van de Maas, waardoor de concentraties van het vreemde spul toenamen. Rijkswaterstaat spoorde de bron van de vervuiling op, waarna DSM op 10 september stopte met de lozingen na een vordering van het Zuiveringschap.
DSM loosde de stof volgens WML sinds april 2002 in de Maas. Na het stoppen duurde het nog een maand voordat het spul uit de Maas was verdwenen: door de lage waterstanden op dat moment kon het niet snel worden verdund en afgevoerd. DSM heeft het productieproces inmiddels gewijzigd, de onbekende stof wordt nu verbrand.
Het oppompen van grondwater levert voor WML een forse kostenpost op, omdat over grondwater, in tegenstelling tot Maaswater, belasting moet worden betaald. WML gaat dit waarschijnlijk niet bij DSM claimen. "DSM heeft ook flinke kosten gemaakt om het probleem op te lossen", aldus een woordvoerder.
Volgens de zegsman van het waterbedrijf heeft DSM op zich niets fouts gedaan: de geloosde stof komt niet voor op een door het zuiveringschap opgesteld lijstje van stoffen die niet in de Maas geloosd mogen worden. Het kan nog maanden onderzoek kosten voor vaststaat om wat voor soort moleculenstructuur het gaat. DSM kon donderdag nog niet reageren.
(Bron)

Je zou toch verwachten dat DSM wel weet wat ze dumpen?
Politie verijdelt ontvoering PSV-spits Kezman

EINDHOVEN - De politie heeft een ontvoering van PSV-spits Mateja Kezman verijdeld. Vanaf zaterdag beschikte de politie over informatie dat de voetballer zou worden ontvoerd om losgeld te vragen. Zondagavond hield de politie in verband daarmee een 59-jarige man uit Arnhem aan.
Die verdachte is donderdag in vrijheid gesteld omdat er onvoldoende bewijs was om hem langer vast te houden. Het hoofd van de regionale recherche in Zuidoost-Brabant, W. van den Brand, heeft dat donderdag meegedeeld.
Kezman speelde zaterdag voor Servië-Montenegro een interland in en tegen Wales. De spits was afgelopen weken vaak in het nieuws nadat hij na het krijgen van een rode kaart in het duel ADO Den Haag-PSV een aantal boude uitspraken deed. Hij zei onder meer niet meer van Nederland te houden omdat hij door publiek en tegenstanders niet als een 'ster' en zonder respect zou worden behandeld.
Kezman wordt inmiddels uitvoerig en 24 uur per dag beveiligd. Op welke manier wil de politie niet zeggen. Donderdag is ook de spelersgroep van PSV geïnformeerd. Volgens trainer Guus Hiddink heeft Kezman de afgelopen dagen gewoon gewerkt en is hij ook inzetbaar. Wel is het uitlekken van de dreigende ontvoering "enorm ingeslagen", aldus de oefenmeester. "De verslagenheid was groot, maar Kezman heeft de draad weer opgepakt", aldus Hiddink.
(Bron)
Balkenende onder spervuur van vragen over Mabel

DEN HAAG - De Tweede Kamer eist complete opheldering over de onderzoeken die zijn verricht naar de achtergronden van Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Friso. Premier Balkenende heeft een waslijst kritische schriftelijke vragen over zich uitgestort gekregen van de fracties in de Tweede Kamer. Donderdagmiddag moeten de fracties hun vragen inleveren.
Alle partijen willen van de premier horen wie tot welke onderzoeken heeft besloten en op welk tijdstip dat gebeurde. Het paar maakte op 16 juni aan de regering kenbaar te willen trouwen, waarna een onderzoek plaatsvond door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Op 30 juni werd de verloving wereldkundig gemaakt. Gevraagd wordt of dit een te krappe periode is voor onderzoek, waar dat uit bestond en wat de conclusie ervan was.
PvdA, GroenLinks en D66 willen weten of en van wie Mabel het advies heeft gekregen om slechts beperkte informatie naar buiten te brengen. Een vriendin van Mabel heeft dat op televisie verklaard. Bijna alle fracties stellen vragen over de rol van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in de kwestie.
Ook willen fracties weten wat Balkenende precies wist op het moment dat hij de gesprekken aanging en waar hij precies naar heeft gevraagd. GroenLinks wil weten of de premier het verloofde paar wel voldoende heeft gewezen op "het precaire politieke karakter" van de te verstrekken informatie en de "ernstige consequenties" voor zowel het paar als de regering als er informatie werd achtergehouden.
Verder stellen de meeste partijen vragen over de ministeriële verantwoordelijkheid van Balkenende in de aanloop naar een verloving die leidt tot een lidmaatschap van het Koninklijk Huis.
(Bron)
Kraai
Kattenvoer gedrenkt in een stevige fruitschnapps heeft de nodige opschudding veroorzaakt in Duitsland. Een kraai snoepte van het alcoholische lokaas en viel vervolgens een vrouw en jong meisje aan. De gealarmeerde politie heeft de gewelddadige kraai 'aangehouden'. De kraai was volledig van de kaart. Het beest sliep zijn roes uit in een dierenasiel.
(Bron)

Het wordt ook weer de tijd dat de spreeuwen op de lijsterbessen aanvallen. Niets zo grappig als spreeuwen die gistende lijsterbessen eten en dan teut uit de boom dwarrelen. Ze komen altijd goed terecht, maar ik vraag me ook steeds af of vogels ook een kater krijgen.

woensdag, oktober 15, 2003

Hoe krijg je heeeeele zoete katten?
Niet willen koken ;-) En dus van die enge kant-en-klare kipdingen halen, die ik normaliter niet eet omdat ik, erkend lafbek in dit opzicht, liever geen dingen eet waarbij ik botten moet afknagen. Gegrillde kuikenbouten. Vriendje knaagt vrolijk, ik haal eerst een beetje viezig dat vel eraf, pulk dan de grote brokken vlees er af, en zo blijft er véél over.
Katten krijgen een velletje, katten krijgen een hompje vlees, en na het eten rag ik de resten af en verzamel zo heel veel kleine stukjes kip.
En jawel - voor het eerst sinds ik ze heb: ze kregen het niet helemaal op. Ze lieten een stuk vel liggen. En na een zeer uitgebreide poetsbeurt, wat drinken en - voor haar - wat gymmen (bank op en af, kamer door crossen, in de gordijnen klimmen) liggen ze nu compleet voor pampus.
Nieuw gastenboek. Het oude vond het plots nodig om alles op de 10 oudste entries na weg te mieteren. Dus vond ik het nodig eens te verhuizen.
Koot&Bie-verkiezing!!!
Maar hoe kan ik nou in vredesnaam 5 fragmenten kiezen uit 129??
"Kijk zondagavond 16 november naar de Koot & Biebliotheek op Nederland 3."
Staat genoteerd...
Webcams. Tja. Offe... Doe-het-zelf-cam. Alles-cam. Tandartscam. Tahiti-cam. Neighbourhood-watch-cam.
En zo dus nog veel meer.
Sticker met kogelgaten rage onder autobezitters VS

De nieuwste rage onder Amerikaanse autobezitters die met hun auto op willen vallen zonder er al te veel geld aan uit te geven: stickers met kogelgaten. "Zo levensecht dat u er met uw eigen vinger aan wil voelen", aldus de website van U.S.Auto Trends in Michigan, dat plakkers met .50-kaliber gaten verkoopt, maar ook kleinere met .22-kaliber.
Niet iedereen vindt de stickers grappig. "Het stuurt de verkeerde boodschap aan onze jongeren", zegt Gregory Wims, voorzitter van een stichting die zich inzet voor de rechten van vuurwapenslachtoffers. "Alsof het een soort ereteken is."
De 21-jarige Daniel Morton ging het te ver om zijn negen jaar oude Honda Accord met kogels te doorzeven, daarom plakte hij de gaten er maar op. "Een boel mensen vragen mij ernaar en denken dat mijn auto onder vuur is genomen, maar ik wil alleen maar anders zijn", zegt hij. Een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld siervelgen of spoilers zijn de stickers in elk geval wel.
(Bron)
TT 401 In Duitsland is weer eens onderzoek gedaan naar seksgewoontes - en terecht.
Het blijkt dat de meeste Duitsers na seks het liefst gaan slapen, in plaats van iets anders te doen, zoals nog een keer seks. Twaalf procent van de ondervraagden had helemaal geen seks.
TT 401 Dolblij zijn wetenschappers met hun ontdekking: een nieuwe kikkersoort. In de bergen van Zuid-India werden de paarse diertjes met piepkleine ogen gevonden.
Voorouders van deze kikker sprongen al rond tussen dinosauriërs. Aangenomen werd dat de soort nooit had bestaan of miljoenen jaren geleden verdwenen was.
"Je zou het een levend fossiel kunnen noemen", aldus een van de geleerden.
TT 401 In China keken mensen raar op toen ze Sneeuwwitje beminnelijker zagen omgaan met de zeven dwergen dan de gebroeders Grimm ooit bedoeld hadden.
Een medicijnfabrikant in de provincie Jiangsu, die groeipillen op de markt brengt, bedacht een promotiecampagne rond het sprookje. In de reclame nemen de dwergen de pillen en groeien zo tot normale lengte. Vervolgens krijgen ze een polygame relatie met Sneeuwwitje.
Tot nu toe zijn er geen klachten over de spot vernomen, al meldde de South China Morning Post wel dat kinderen in Nanjing "verbaasd" reageerden op het onorthodoxe einde van het verhaal.
Kinderontvoerder opnieuw de cel in

ASSEN - De 32-jarige H.D. is opnieuw veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar omdat hij weigert mee te werken aan de terugkeer van zijn zesjarige zoon Hamza, die hij in 1999 ontvoerde naar Algerije. De rechtbank in Assen beschouwt dit als een voortdurend delict en veroordeelde de man conform de eis van de officier van justitie. D. gaat in hoger beroep.
Met de uitspraak heeft de Asser rechtbank jurisprudentie geschreven. De strekking is dat kinderontvoerders niet na een paar jaar cel vrijkomen en hun kind in de armen sluiten. D. kan nu tot 2015, wanneer Hamza meerderjarig wordt, telkens opnieuw worden vervolgd.
De rechtbank neemt het D. zeer kwalijk dat hij halsstarrig blijft weigeren mee te werken aan de terugkeer van het kind en vindt dat hij daarmee de belangen van moeder en kind blijft minachten.
In 2000 werd D. al veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar wegens ontvoering. Hij beloofde de rechtbank vervolgens schriftelijk contact op te nemen met zijn familie in Algerije, waar Hamza verblijft. Hij zou ze verzoeken het kind naar de Nederlandse ambassade in Algerije te brengen.
Twee weken geleden constateerde officier van justitie M. Geerds dat D. zich niet aan de afspraak had gehouden. Hij kon niet bewijzen dat hij de brief had geschreven en zei vervolgens dat de gevangenis in Vught, waar hij verblijft, de brief weigerde te versturen. Verder weigert D. een document te ondertekenen waardoor het voor Hamza mogelijk wordt om buiten Algerije te reizen.
S. Karkache, advocaat van D., kondigde direct hoger beroep aan: "Het verweer van mijn cliënt dat hij wel medewerking verleent, maar zijn familie in Algerije niet, wordt door de rechtbank niet geloofd. Ik heb er vertrouwen in dat het gerechtshof in Leeuwarden dit wél gaat onderzoeken."
(Bron)
Drugsgeld witgewassen via crèche

ANTWERPEN - De ontsnapte drughandelaar Patrick van L., die vorige week in Antwerpen is opgepakt, wordt ervan verdacht tijdens zijn verdwijning een kindercrèche te hebben gebruikt om drugsgeld wit te wassen.
De Belg Van L. is in Nederland bekend als kroongetuige in de rechtszaak tegen de Surinaamse legerleider Bouterse. Hij ontsnapte in 2000 tijdens een proefverlof.
In de Antwerpse wijk Wilrijk blijkt hij boven een crèche te hebben gewoond. Daar werkte hij samen met de voorzitter van de kinderopvangplaats, die vorige week ook is opgepakt.
Samen met twee anderen smokkelden ze cocaïne via België naar Nederland en Engeland. Waarschijnlijk maakte de bende gebruik van twee im- en exportfirma's in garnalen. Die firma werd gerund door de voorzitter van de crèche.
(Bron)
Onderzoek: Computerangst nog taboe

ROTTERDAM/MAASTRICHT - Bang voor de computer. Zweterige handjes en verkrampte spieren bij het zien van een beeldscherm. Het komt in onze sterk gedigitaliseerde samenleving nog steeds vrij vaak voor, ontdekte onderzoeker John Beckers. "Computerangst is een taboe. De meeste mensen durven het niet te bekennen, zeker niet als ze jong zijn."
Beckers hoopt donderdag aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam te promoveren op zijn studie naar computerangst. Hij ontdekte dat vrees voor het apparaat ontstaat doordat beginnende gebruikers een aantal vervelende ervaringen opdoen en vervolgens afhaken. Ze kunnen daarna zelfs angstig worden als ze maar aan een computer denken.
"Iedereen maakt wel eens mee dat een computer rare dingen doet", zegt Beckers. "De ene persoon gaat daar gemakkelijk mee om en zoekt rustig uit wat er aan de hand is. De ander klapt dicht en schiet in de stress."
De angstige gebruiker zit verkrampt achter het scherm. Gedachten zoals 'wat ben ik toch dom' en 'als dat maar goed gaat' spoken door zijn hoofd. Het belemmert mensen om met de computer te werken. Beckers ziet een relatie met RSI (muisarm). "Die aandoening wordt niet alleen veroorzaakt door het uitvoeren van repeterende handelingen, maar ook omdat iemand in vlucht- of vechthouding achter het scherm zit."
Volgens de promovendus ligt computerangst eerder aan een gebrek aan computerervaring, dan aan leeftijd. In principe kan iedere beginnend gebruiker met geloof in eigen kunnen de eerste obstakels overwinnen. Naarmate iemand meer werkt met computers, wordt de kans groter dan hij of zij het leuk gaat vinden.
Computerangst is te voorkomen door ervoor te zorgen dat de eerste computerervaringen plezierig, ontspannen en succesvol zijn. In het begin is het belangrijk steun te krijgen van iemand die er verstand van heeft. Beckers ziet hier een taak voor de helpdesk van een bedrijf. "Zij hebben vaak niet in de gaten dat er achter een hulpvraag veel emotie zit. Iemand die net een heel bestand is kwijtgeraakt zit in een soort staat van verstandsverbijstering achter zijn computer."
De computersoftware kan ook stukken simpeler, vindt de onderzoeker. Alleen het wijdverbreid ingevoerde tekstverwerkingsprogramma Word kent bijvoorbeeld al duizend commando's.
Bij sommige mensen gaat de computerangst voorbij wanneer ze meer ervaring krijgen. Bij anderen zit de angst diep en is er een relatie met een meer algemene angststoornis. "Die stoornis kan bijvoorbeeld te maken hebben met rouwverdriet", denkt Beckers. "In dat geval helpt een cursus niet en moet eerst de bron van de twijfel worden gezocht."
(Bron)
Ook vergoeding vertraging voor late trein of veerboot

BRUSSEL - Passagiers die forse vertraging oplopen op een internationale treinreis binnen Europa mogen in de toekomst ook op een schadevergoeding rekenen. Hetzelfde geldt voor reizigers die uren stranden in havens voor veerboten tussen Europese bestemmingen. De Europese Commissie gaat voorstellen daarvoor uitwerken, die sterk zullen lijken op het syteem van vergoedingen voor gestrande vliegreizigers.
Vertegenwoordigers van het Europees Parlement en de EU-lidstaten bereikten woensdagochtend overeenstemming over de compensatie voor vliegreizigers die uren stranden op een luchthaven of door overboeking helemaal niet kunnen reizen. Tijdens die onderhandelingen is afgesproken om ook een vergoedingenstelsel uit te werken voor boot- en treinreizigers.
Een passagier die wegens overboeking niet kan vliegen, krijgt standaard een vergoeding van 250 euro voor een vlucht tot 1500 kilometer. Voor vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer komt er een vergoeding van 400 euro. Voor alle langere vluchten komt er een standaardcompensatie van 600 euro.
In geval van vertragingen van vijf uur of meer moeten passagiers de keuze krijgen tussen een volledige terugbetaling van de prijs van het ticket binnen zeven dagen of een reis met de eerst volgende vlucht. Voorts moeten luchtvaartmaatschappijen zorgen voor maaltijden, drankjes en eventueel hotelovernachtingen als zij grote vertragingen verwachten.
(Bron)
Echtpaar licht 20 jaar bijstand op

HUIZEN - Een 51-jarige man heeft samen met zijn 50-jarige vriendin twintig jaar lang de sociale dienst in Huizen opgelicht door te verzwijgen dat zij samenwoonden. Het stel streek zodoende onterecht 186.000 euro bijstand op. Dat maakte de gemeente Huizen woensdag bekend. De uitkering is stopgezet.
Sinds 1983 had de man een uitkering. Zijn vriendin had enkele jaren een eigen uitkering, maar werkt de laatste jaren. Afgelopen zomer kwam de sociale dienst achter de fraude en stelde een onderzoek in.
Aangezien een deel van de oplichting is verjaard, kan de sociale dienst 73.000 euro terugvorderen. Volgens een woordvoerder is het afwachten wat de gemeente uiteindelijk zal terugkrijgen.
Tegen beide fraudeurs is proces-verbaal opgemaakt wegens valsheid in geschrifte. De vrouw heeft daarbij een procesverbaal gekregen wegens vermoedelijke heling.
(Bron)

Ik zal wel een sukkel zijn, maar ik begrijp niet dat dat pas na 20 jaar ontdekt wordt?
Hitlergroet
Een 54-jarige hondenbezitter is een beetje doorgeschoten wanneer het gaat om de opvoeding van zijn herdershond. De Berlijner staat donderdag terecht omdat hij zijn hond de Hitler-groet heeft geleerd, zo schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel. De zwarte herdershond Adolf zou vorig jaar maart op bevel van zijn baas zijn rechterpoot in de lucht hebben gestoken in het bijzijn van twee agenten.
(Bron)
Ik leef nog, dank u wel. Alleen ben ik nog wat waziger en slomer dan anders.

dinsdag, oktober 14, 2003

Ik heb een wattenhoofd...
Kent u de stichting Brein? En kent u de site stichtingbrein.nl? Zoek de verschillen...
'Wisse Smit 'vaak' in Amstel Hotel met Bruinsma'

AMSTERDAM - Mabel Wisse Smit heeft volgens 'zeer betrouwbare' bronnen rond het kabinet ook 'vaak' een nacht met topcrimineel Klaas Bruinsma in het Amstel Hotel doorgebracht, dat meldt het Algemeen Dagblad. Bij deze ontmoetingen zou sprake zijn van van 'één op één' contact. De krant noemt dit opmerkelijk, omdat Wisse Smit en haar verloofde Johan Friso steeds hebben volgehouden dat er geen sprake was van een 'liefdesrelatie' met Bruinsma.
Het kabinet besloot vorige week af te zien van de toestemmingswet voor het huwelijk tussen de prins en zijn verloofde. Johan Friso heeft op dat moment afstand gedaan van zijn recht op troonopvolging. Wisse Smit moest, na publicaties in de media, erkennen dat zij had gelogen tegen de minister president over de 'aard, duur en frequentie' van de relatie.
De Tweede Kamer zal deze week schriftelijke vragen stellen aan minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes over de rol van de Algemene Inlichtingen- en veiligheidsdienst (AIVD). De Kamer zal daar waarschijnlijk na de herfstvakantie over debatteren. Veel fracties hebben hun twijfels over de kwaliteit van het onderzoek van de inlichtingendienst naar het verleden van Wisse Smit.
(Bron)
Aanstaande vader blijkt liegende hardrijder

ROTTERDAM - Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. De politie in Rotterdam hield op 17 september een automobilist uit Velserbroek aan die met 150 kilometer per uur over de ringweg rond de stad raasde. Hij verklaarde met spoed op weg te zijn naar zijn vrouw, die in het ziekenhuis aan het bevallen was.
De dienstdoende agent streek met de hand over zijn hart en liet de man gaan. De politie kreeg later een prachtig geboortekaartje toegestuurd. Toch vertrouwde de agent het verhaal niet. Hij deed navraag bij het stadhuis. Het kind bleek niet in de geboorteregisters voor te komen. Ook het betreffende ziekenhuis wist van niets.
De man bekende dat er helemaal geen kind was geboren. Hij kreeg alsnog een bekeuring.
(Bron)
Onderzoek: Wraaknemen is nutteloos

MAASTRICHT - Wraaknemen helpt niet, is volkomen nutteloos en slurpt alleen maar tijd en energie. Je kunt je tijd beter besteden aan plezieriger zaken. Bovendien kan wraak een tegenreactie uitlokken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht.
Het onderzoek door de Maastrichtse jurist Hans Crombag en de psychologen Eric Rassin en Robert Horselenberg toont aan dat de meeste proefpersonen afzagen van wraak nemen op iemand die hen had gekwetst. Voor de verwerking op de langere termijn maakt wraak nemen of geen wraak nemen geen verschil uit.
De onderzoekers vroegen aan 513 studenten van de faculteiten Rechtsgeleerdheid en Psychologie of ze wel eens zodanig gekwetst waren dat ze wraak wilden nemen. Van hen zei 64 procent ja, maar bijna driekwart van deze 328 gekwetsten voerde de wraak toch niet uit. De 185 studenten die wel wraak namen, wilden aantonen dat ze niet met zich lieten sollen. De meesten van hen voelden zich daarna tevreden. Maar beide groepen voelen op de iets langere termijn dezelfde gemoedsrust, of ze nu wel of geen wraak hadden genomen. Wraaknemen maakt zaken alleen maar erger, concludeert Crombag. " De huidige gang van zaken in Israël lijkt mij in dat opzicht leerzaam. Die uitzichtloze opeenvolging van wraak en weerwraak; iedere nieuwe wraakactie lijkt de wederzijdse wraakbehoefte hoger te doen oplaaien. Een kind kan zien dat het zo alleen maar erger wordt". Verwerking van problemen is belangrijk, want doe je dat niet, dan worden de wraakgevoelens sterker, weet Crombag. Bovendien roept elke wraak nog meer wraak op.
(Bron)

Maar soms is wraaknemen zo lekker...
Konijn verjaagt inbreker

ENSCHEDE - Een konijn heeft in de nacht van maandag op dinsdag in een woning in Enschede een inbreker verjaagd. Rond 05.00 uur werd er via de achterdeur ingebroken. Het konijn, dat in een hok in de woonkamer verblijft, sloeg alarm toen de inbreker de kamer in kwam. Het dier begon hard met zijn poten te stampen.
Dat alarmerende geluid wekte de 47-jarige bewoner die naar beneden ging om poolshoogte te nemen. De inbreker koos daarop snel het 'hazenpad'. Door het alerte optreden van het konijn bleef de schade beperkt tot een gestolen portemonnee.
(Bron)
TBC-onderzoek na overlijden schoolhoofd

TEXEL - De GGD Kop van Noord-Holland gaat de leerlingen van basisschool De Akker in Oosterend (Texel) onderzoeken op besmetting met tuberculose. Dat meldde de GGD dinsdag. Bij het 57-jarige schoolhoofd is de ziekte vastgesteld. Hij overleed zondag.
GGD-directeur G. Vogel benadrukte dinsdag tijdens een persconferentie op het Waddeneiland dat de directeur hoogstwaarschijnlijk niet is overleden ten gevolge van tbc. De man leed aan de ziekte van Crohn (een infectieziekte aan de darmen). De combinatie van deze ziekte en de tbc-besmetting zijn hem waarschijnlijk fataal geworden.
Behalve de ongeveer honderd leerlingen worden ook collega's, familie en vrienden van de overleden leerkracht bij het onderzoek betrokken. Het onderzoek onder de leerlingen is op donderdag 23 oktober.
Op basisschool De Akker werd in 1994 ook al eens een grootschalig tbc-onderzoek uitgevoerd, nadat de bacterie bij een leerkracht was aangetroffen. Destijds bleken vijftien personen besmet.
(Bron)

Kleine correctie: de ziekte van Crohn is geen infectieziekte.
Demonstratie in Den Haag tegen kabinetsplannen

DEN HAAG - Enkele duizenden demonstranten hebben zich dinsdagmiddag voor het SER-gebouw in Den Haag verzameld na een protesttocht door de Haagse binnenstad. Ze protesteren tegen het bezuinigingsbeleid van het kabinet. In het SER-gebouw houden het kabinet en de sociale partners vanaf 15.00 uur hun zogeheten najaarsoverleg.
De demonstranten maken een hels kabaal met onder meer ratels en dragen spandoeken met zich mee. De politie houdt de demonstratie in de gaten. De voorzitter van FNV Bondgenoten Lodewijk de Waal zal de menigte toespreken.
Het kabinet wil fors ingrijpen in de WAO, WW, de koppeling van uitkeringen aan lonen, het vroegpensioen en de gezondheidszorg. Een zwaar geschilpunt met de vakcentrales is de eis van het kabinet om de lonen de komende twee jaar niet te laten stijgen.
(Bron)
De bedrieger dubbel bedrogen

BARNEVELD/NIJMEGEN - Een 28-jarige Nijmegenaar, die bedrogen was via een advertentie op internet, is dinsdag door de politie aangehouden. Hij probeerde op zijn beurt zijn schade te verhalen door een ander er via internet in te laten lopen. De Nijmegenaar was daar al voor gestraft omdat het geld dat hij dacht te verdienen met zijn bedrog op onnaspeurbare wijze is verdwenen.
De Nijmegenaar kocht begin dit jaar via internet een mobiele telefoon voor 300 euro. Hij kreeg echter een lege doos thuisbezorgd. De man deed daarvan aangifte, maar was blijkbaar op een idee gebracht. Hij bood zelf twee telefoons te koop aan voor 575 euro.
Een 16-jarige inwoner van Barneveld ging op het aanbod in. Deze jongen ontving twee lege dozen, waarvoor hij echter aan een bodedienst uit Twello die het pakket kwam afleveren 575 euro had betaald. De aangehouden Nijmegenaar beweert dat hij het geld nooit heeft ontvangen. De bode uit Twello zegt dat hij het geld heeft afgegeven aan zijn chef. Waar het geld daarna is gebleven, is volgens de politie een raadsel.
(Bron)
Dankzij H. eindelijk ontdekt wat nou toch die stortvloed van foutmeldingen gaf bij sommige logbezoekers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er pas sinds kort van hoorde, en maar van een aantal mensen, maar misschien hadden meer mensen last en meldden die dat niet.
Zowaar een verstopte foute regel code gevonden en verwijderd, en het probleem lijkt opgelost. Mocht u toch nog last hebben, zou u dan zo lief willen zijn dat met beschrijving van het probleem te melden in een comment of een mail?

maandag, oktober 13, 2003

Olifant sloopt met slagtanden onderkomen in Emmen

EMMEN - Radza, de grootste Aziatische olifant in Europa, sloopt zijn onderkomen in het Noorder Dierenpark in Emmen. Het dier heeft een schofthoogte van 3,15 meter en een gewicht van 7200 kilo. Volgens een dierenverzorger van het park is de olifant groter dan verwacht: "Ons was vermeld dat hij zo'n 5700 kilo zou zijn." Het park is gedwongen het onderkomen van de olifanten aan het dier aan te passen.
Radza, die afkomstig is uit een dierentuin in de Letse hoofdstad Riga, kwam vorige week zaterdag in Emmen aan. De olifant werd naar het park overgebracht om voor nageslacht te zorgen. Door zijn reusachtige afmetingen kan het dier met zijn grote slachttanden [sic] overal bij. Ook tilt Radza zonder moeite de beveiligingshekken omhoog.
"De hekken staan voor de veiligheid van de verzorgers. Als de olifanten aan de ene kant zijn, kunnen de verzorgers aan de andere kant van de hekken aan het werk. Als Radza ze omhoog tilt, komen de verzorgers tussen de olifanten terecht. En dat kan niet", aldus de dierenverzorger.
Ook heeft de reus inmiddels de camera's in de hokken ontdekt. Zonder problemen tilt hij het apparatuur van de muur. De verzorger merkt op dat een kleine verbouwing onvermijdelijk is: "Een kleine aanpassing aan de olifantverblijven is nodig, zodat het ook met Radza veilig vertoeven is'.'
Volgens de woordvoerder houdt de nieuwe olifant zich prima. De eerste ontmoeting met de veertien olifanten tellende kudde verliep heel rustig. Inmiddels heeft hij het eerste vrouwtje in Emmen gedekt. Het gaat om Mingalar Oo (De eerste). Zij werd in 1992 in het Noorder Dierenpark geboren. Volgens woordvoerder Wiebren Landman duurt het nog een tijdje voordat het duidelijk is of Mingalar Oo ook daadwerkelijk is bevrucht. Een olifantendracht duurt 22 maanden.
(Bron)
Computerclub sleept Dell voor de rechter

DEN HAAG - De vereniging voor computergebruikers HCC daagt Dell voor de rechter. Volgens HCC gebruikt computerfabrikant Dell algemene voorwaarden die in strijd zijn met het Nederlandse recht.
Dell vraagt klanten onder meer hun bestelling volledig vooruit te betalen. In Nederland mag echter slechts een deel van de aankoop vooruit worden betaald, aldus HCC maandag. Ook hebben consumenten volgens de computerclub te weinig rechten als blijkt dat een bestelling niet deugt.
HCC zegt dat het diverse malen geprobeerd heeft om de problemen met Dell te bespreken. Omdat de fabrikant niet op deze uitnodigingen reageerde, heeft de computerclub besloten naar de rechter te stappen. Daarbij maakt HCC gebruik van de mogelijkheid om een zogeheten collectieve actieprocedure aan te spannen namens de leden.
(Bron; update)

Hm, die folder die elke maand bij het HHC-blad is bijgevoegd is tot nu toe steeds van Dell...
In september 2 procent meer mensen op zoek naar baan

AMSTERDAM - Het aantal werkzoekenden zonder baan is in september met 2 procent gestegen tot 635.200. Vooral meer jongeren tot en met 26 jaar en mensen met een mbo-, havo- en vwo-opleiding waren op zoek naar werk. Met een toename van 4,5 procent was de stijging echter het grootst onder 60-plussers. Dat heeft het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) maandag gezegd.
Eind september stonden bij het CWI 34.500 60-plussers zonder baan ingeschreven. Dat betekent een stijging van 76 procent in vergelijking met september vorig jaar.
(Bron)

Maar er wordt niet op leeftijd gediscrimineerd hoor!
Wie kan me vertellen wat er nou zo sensationeel is aan The sixth sense? Toch niet alleen the gimmick? Want die zag ik al vanaf het begin aankomen, en meestal ben ik bij films niet de slimste.
Opsporing verzocht

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende: In de nacht van zondag 12 op maandag 13 oktober heeft Beatrix Wilhelmina Armgard van Oranje-Nassau uit 's-Gravenhage na een ruzie in huiselijke kring haar woning in overspannen toestand verlaten. Sindsdien ontbreekt van haar ieder spoor. Voor een ongeluk wordt gevreesd.
Zij was gekleed in een witte bontmantel met zwarte stippen en een excentriek hoofddeksel van onbekende samenstelling. Mogelijk heeft zij reservehoofddeksels uit haar omvangrijke collectie meegenomen.
Het is bekend dat zij omging met lieden met dubieuze achtergronden, mogelijk speelt dit een rol in haar verdwijning. Zij zou ook in het buitenland kunnen verblijven of zich op een boot kunnen bevinden.

Heeft u Beatrix Wilhelmina Armgard van Oranje-Nassau op of na zondagnacht ergens gezien, neemt u dan contact op met telefoonnummer 070-3564200
RTL Nieuws meldt dat er een kamermeerderheid zou zijn voor een anti-kraakwet. Gerard van As (LPF) werd opgevoerd, die meldde dat ook de 'heren studenten' [vrouwen studeren niet, in de wereld van de LPF?] maar eens hun huis uit moeten - die types die na het beëindigen van hun studie gesubsidieerd blijven wonen, 'daar betalen we allemaal voor'. Ik kon de link met het kraken niet helemaal vinden, behalve dat er een studente van een kraakspreekuur werd opgevoerd die meldde dat het erg moeilijk is om woonruimte te vinden.
De meeste panden die gekraakt worden zijn nog steeds 'speculatiepanden', die gewoon leegstaan (anders word je ook direct weer uit het pand gezet, dat regelt zich allang vanzelf).
De meeste studenten betalen idiote prijzen voor lullige kamertjes, vóór ze na een wachttijd door kunnen verhuizen naar een studentenwoning die lagere prijzen kennen.
Vriendje schuimbekte dat ze eens aan al die bejaarden moeten denken die in hun eentje in een groot huis wonen.
Daar zit wat in. Laten we zeggen dat elk mens recht heeft op twee kamers; studenten betalen minder voor één kamer. Wie geld heeft, kan het recht op een derde kamer bijhuren. Dus: per persoon maximaal drie kamers. Een stel kan zo maximaal zes kamers hebben. Wie een huis heeft met tien kamers en daar met twee personen in woont, heeft een overschot van vier kamers en krijgt vier studenten in huis - wie zo'n huis heeft, heeft ook wel geld om dat zo in te richten dat die medebewoners niet in de weg lopen.
Daarnaast wordt een deel van de langdurig leegstaande bedrijfspanden omgebakken tot appartementencomplexen - appartementen voor starters: niet al te groot, vrij lage huur- of koopprijs, zodat de doorstroming bevorderd wordt. Wie een vast contract krijgt voor een goedbetaalde baan, moet doorverhuizen naar een andere woning.
Iemand mag meer kamers hebben, als hij/zij per extra kamer ook huisvesting regelt voor een student.

Zoiets?
Kat krabt vrouw dood

THESSALONIKI - Een 76-jarige vrouw uit de Griekse stad Thessaloniki is woensdag doodgebloed nadat haar kat een ader in haar been had opengekrabd.
De vrouw leed aan de vaatziekte flebitis (aderontsteking). Buren troffen haar dood aan in de deuropening van haar flatwoning. Kennelijk had ze nog geprobeerd hulp te halen, aldus de politie.
In haar been werd een kattennagel aangetroffen. Volgens buren had de vrouw wel vaker verwondingen opgelopen doordat haar kat haar krabde.
(Bron)
'Condooms beschermen niet tegen aids'

LONDEN - Diverse rooms-katholieke kerkleiders houden hun gelovigen voor dat condooms niet beschermen tegen de verspreiding van aids. Dat blijkt uit een documentaire van het BBC-televisieprogramma Panorama, dat zondag wordt uitgezonden.
Kerkelijke vertegenwoordigers beweren in het programma dat het HIV-virus, dat kan aids veroorzaken, zo klein is dat het door een condoom kan dringen. " Het aids-virus is grofweg 450 keer kleiner dan de zaadcel", aldus kardinaal Alfonso Lopez Trujillo, hoofd van de pauselijke raad voor het gezin. "En de zaadcel kan al gemakkelijk door het net dringen dat wordt gevormd door het condoom."
Een woordvoerster van de Wereldgezondheidsorganisatie verwierp die bewering tegenover BBC News Online als gevaarlijk. "Er zoveel bewijs dat laat zien dat condooms geen seksueel overdraagbare infecties als HIV doorlaten. Iedereen die iets anders zegt, heeft het gewoon bij het verkeerde eind."
Als een van de weinige kerkleiders in de wereld zei bisschop Muskens van Breda in 1999 dat de aids-epidemie in Afrika vraagt om het uitdelen van condooms. Hij legde zich later echter neer bij een verklaring van de Nederlandse bisschoppen waarin condoomgebruik wordt afgewezen.
(Bron)

Als de zaadcel al makkelijk door het condoom heen kan - wat is dan het bezwaar van de kerk tegen het gebruik ervan?
En wanneer gaan dit soort opmerkingen vallen onder misdaden tegen de menselijkheid?
Wie naakt komt, keert gekleed terug

Een Portugese kledingzaak in het hart van Lissabon organiseert woensdag een wel erg bijzondere actie voor de voorstelling van het nieuwe herfst- en winterseizoen. Wie woensdag naakt deelneemt aan een kledingjacht, gaat gratis gekleed terug naar huis.
"Wie naakt komt, keert gekleed terug", aldus Vera Guedes, een van de verantwoordelijken van 'Yorn Store', dat deel uitmaakt van de Britse telecom groep Vodafone.
"Nadat ze zich hebben ingeschreven, moeten de deelneemsters zich uitkleden, een handdoek omslaan en voor de winkeldeuren wachten op het startsignaal voor de kledingjacht", legt Rita Costa Gomes, van xn Productions die het evenement 'Be Happy, go naked' organiseren, uit.
Eens het startsignaal is gegeven, moeten de deelneemsters volledig naakt de winkel binnen om er gekleed terug buiten te gaan. "Afgezien van de schoenen, mag iedereen die zich heeft ingeschreven, vertrekken met een volledig ensemble", aldus Gomes. "Het is een initiatief gericht op de klanten van Yorn", zegt Costa Gomes, "maar het is natuurlijk ook een manier om nieuwe klanten binnen te halen en ruchtbaarheid te geven aan het bestaan van de winkel".
De kledingzaak biedt een ruim assortiment aan buitenlandse merken en kledij van nationale modeontwerpers.
(Bron
'Nederlandse vrouw is de hoer'

ZEIST - Marokkaanse schoolkinderen uit Zeist randden zeven volwassen vrouwen aan. Een van de oorzaken is het gebrek aan seksuele opvoeding in een complexe maatschappij. 'Toch proef je dat er onderhuids weinig respect is'
Net om de bocht in de Laan van Vollenhove in Zeist ligt bij een beruchte flat de troep hoog opgestapeld. De laan biedt ook talloze donkere plekjes, waar zeven vrouwen werden betast, beledigd en uitgescholden door Marokkaanse schoolkinderen. Onder hen twee broertjes van 8 en 11 jaar. Hun vader ontkende boos.
Jan Hendriks, psycholoog, pedagoog en gespecialiseerd in jonge daders, noemt als belangrijke oorzaak voor de aanrandingen het verwrongen vrouwbeeld dat bij jonge zedendelinquenten een rol speelt. Zeker bij allochtone aanranders.
Hendriks is hoofd behandeling jeugd bij de tbs-polikliniek De Waag en deed onderzoek naar jeugdige groepsverkrachters. Hendriks: 'In de islamitische samenleving blijven vrouwen veelal op de achtergrond, ze zijn tweederangs en worden niet geacht hun lichaam te tonen.'
Uitbundig bloot en vrije omgang met seksualiteit leiden tot verknipte omgangsvormen. Hendriks spreekt van het Madonna-hoer-complex.
'Nederlandse vrouwen zijn de hoer. Ze gaan makkelijker om met hun lichaam. De Marokkaanse jongeren ontgaan de subtielere omgangsvormen die in de Nederlandse samenleving gelden.'
Zo gaat het geregeld mis op straat, in zwembaden en op het strand. In juni nog randde een groep van vijftien jonge Marokkanen in de trein uit Zandvoort een 22-jarige vrouw uit Haarlem aan.
Die jongens krijgen thuis meestal geen seksuele voorlichting, stelt Hendriks. Dat was vroeger in Nederlandse gezinnen ook zo, maar toen was de samenleving veel minder complex. Daar komt bij dat die jongens, vaak onbewust, het negatieve vrouwbeeld van thuis krijgen opgedrongen. Hendriks: 'Marokkaanse vaders zeggen niet expliciet: Nederlandse meisjes zijn sletten, dus pak ze maar. Toch proef je dat er onderhuids weinig respect is voor Nederlandse vrouwen.'
Overigens geldt dat net zo goed voor veel jeugdige autochtone zedendelinquenten. Hendriks: 'Die koesteren ook een ander vrouwbeeld dan gangbaar is.'
Autochtonen zijn veel vaker solo-plegers. Bij hen speelt seksuele problematiek een grotere rol. Bij groepsdaders, van wie ruim de helft allochtoon is, is de seksuele component vaak onderschikt. Het is een onderdeel van macho-groepsgedrag.
Bij zo'n groep is vaak ook sprake van overlast en criminaliteit. De oudste is vaak de leider, de jongeren volgen.
Toen de vader van de twee broertjes van 8 en 11 om uitleg werd gevraagd, werd hij boos. Directeur J. Ronday van de openbare school Op Dreef, waar de jongens op school zitten: 'Wie wil dat nou ook van zijn kinderen horen of geloven? Ik zou ook boos zijn.'
Op Dreef is een school met 125 leerlingen en twintig nationaliteiten. De jongens gaan er alweer naartoe en gedragen zich normaal. Ze kunnen goed leren en zijn niet moeilijk opvoedbaar. Volgens Ronday is de school op zoek naar externe hulp, want zoveel weten ze niet van kinderen die volwassen vrouwen aanranden. In het verleden is wel een keer gesproken over groepsverkrachting. Een van de leerkrachten liet toen filmbeelden zien van de dochter van koning Hassan, die zonder hoofddoek in een kort rokje tenniste.
'Maar dat is sport', zeiden de kinderen. 'Sport is anders.' Ze zeiden nog net niet, zoals vorige week 5-jarige moslimkinderen op Radio 1 deden, dat westerse vrouwen vuile honden zijn.
Pedagoog Hendriks schrikt al lang niet meer van de extreem jonge leeftijd. In Nederland wordt jaarlijks 800 tot 900 keer aangifte gedaan van een zedendelict gepleegd door jongeren.
Lessen op school waarin wordt verteld dat aanranding niet normaal is, zijn nodig, meent Hendriks. 'Uitgelegd moet worden dat als een meisje nee zegt, ze nee bedoelt. En dat uitdagende kleding niks zegt over seksuele bedoelingen.'
Naast de kennelijk broodnodige seksuele voorlichting, denkt de Zeister buurt waar de aanrandingen plaatsvonden aan meer vertier. Er is bijna niets voor de jeugd. Eenmaal per week houdt een omgebouwde SRV-wagen halt bij de patattent op de Laan van Vollenhove. Het is een mobiel clubhuis, bedoeld voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. 'Wij hebben anderhalve formatieplaats voor kinderwerk. De rest is wegbezuinigd', zegt Hans de Bree, directeur van de stichting Meander voor sociaal-cultureel werk. Hij voegt eraan toe: 'Maar we moeten nu toch weer de grens verleggen. Voor zulke jongeren passen kinderactiviteiten niet.'
(Bron)

Jongens en mannen die zo denken moeten misschien gewoon verplicht op cursus: respect krijg je alleen als je ook respect geeft.
TT 130 TBILISI In het westen van Georgië zal een berg worden genoemd naar de acteur/politicus Arnold Schwarzenegger. Dat was al langer de wens van veel Georgiërs.
Mabel verzweeg meer voor Balkenende

AMSTERDAM - Mabel Wisse Smit heeft in juni meer belastende dingen over haar verleden verzwegen voor premier Balkenende dan zij tot nu toe heeft toegegeven. Het zou om andere gebeurtenisen gaan dan haar overnachtingen op de boot van Klaas Bruinsma. Dat schrijft het Algemeen Dagblad maandag.
Het is nog niet duidelijk om wat voor informatie het gaat. Inlichtingendiensten onderzoeken momenteel de nieuwe gegevens. Uit een gesprek dat Wisse Smit op 3 oktober met Balkenende voerde bleek al dat zij in juni niet de volledige waarheid heeft verteld. De premier stelde vast dat Wisse Smit hem onvolledig had ingelicht over haar contacten met de vermoorde topcrimineel.
Tijdens het gesprek zouden ook nieuwe feiten boven tafel zijn gekomen. Balkenende heeft toen meteen koningin Beatrix laten weten dat het kabinet geen toestemmingswet zou indienen. Beatrix is hier naar verluidt direct mee akkoord gegaan.
De nieuwe feiten hebben mogelijk betrekking op contacten tussen Bruinsma en de bankier Peter Wisse Smit, de vader van Mabel.
Koningin Beatrix is zondag afgereisd naar haar buitenverblijf in het Italiaanse Tavernelle. Zij heeft daar haar toevlucht gezocht om bij te komen van de kwestie rond haar zoon prins Johan Friso en zijn verloofde, Mabel Wisse Smit. Dat schrijft De Telegraaf op basis van 'welingelichte bronnen rond het hof'.
Beatrix zou woedend zijn op het paar, en zij is het eens met premier Balkenende dat toestemming voor het huwelijk door de verenigde vergadering van de Staten Generaal niet aan de orde is.
(Bron)
Schilderij van rommelmarkt goed voor 68.000 euro

AMSTERDAM - Een schilderij van Maximilien Luce, twee maanden geleden op een Franse rommelmarkt voor 4 euro gekocht, heeft zondag op een veiling in Nancy 68.000 euro opgebracht.
Het schilderij Oevers van de Seine in Parijs uit 1892 was ingezet op 15.000 euro. Het had enkele punaisegaatjes in de hoeken, maar verkeerde voor het overige in goede staat.
Luce, die in 1941 in Parijs overleed, was bevriend met Camille Pissarro en behoorde tot de neoimpressionisten.
(Bron)
Milieudefensie wil kwartje van Kok voor openbaar vervoer

AMSTERDAM - Op het Stationsplein in Amsterdam gaf Milieudefensie maandag de aftrap voor een campagne voor beter openbaar vervoer in Nederland. De actiegroep zamelt handtekeningen in om het kabinet ertoe over te halen het zogeheten kwartje van Kok in te zetten voor bus- en treinvervoer in plaats van investeren in autowegen.
Milieudefensie liet maandag voor het Centraal Station in Amsterdam een doormidden gezaagde stadsbus symbolisch in de grond verdwijnen. Aan de vooravond van de actie hadden al ruim 25.000 mensen hun handtekening gezet voor een beter openbaar vervoer. Actievoerders van Milieudefensie gaan de komende weken op pad om meer handtekeningen te verzamelen.
Milieudefensie wijst erop dat door de aangekondigde bezuinigingen veel buslijnen zullen verdwijnen. Ook het onderhoud aan het spoor kan niet of onvoldoende worden uitgevoerd, waardoor vertragingen zullen toenemen. Vakbonden en tal van belangenorganisaties steunen de actie van Milieudefensie.
(Bron)
Donner wil strafproces vereenvoudigen

DEN HAAG - Minister Donner van Justitie maakt met een viertal wetsvoorstellen de procedures in het strafproces eenvoudiger. Hierdoor worden rechtbanken en officieren van justitie ontlast en komt er tijd vrij om sneller en meer strafzaken af te handelen. Donner heeft de voorstellen maandag naar de Tweede Kamer gestuurd.
De voorstellen maken onder andere de procedures voor bewijs bij bekennende verdachten eenvoudiger. Als dit voorstel het haalt, is het straks niet meer nodig om bij een verdachte die heeft bekend de bewijsmiddelen verder uit te werken, zoals nu nog moet.
Verder wordt het gemakkelijker voor de rechter om voorwerpen in beslag te nemen, zonder dat daar al te veel administratieve rompslomp bij komt kijken. Ook kunnen rechters straks eenvoudiger getuigen weigeren, en voorkomen dat een strafzaak nodeloos wordt aangehouden.
Door een wijziging in de regels voor voorlopige hechtenis kan een verdachte in de toekomst meteen twee weken worden vastgezet. Nu is dat nog tien dagen. Ook ontstaat dan de mogelijkheid om een verdachte meteen negentig dagen gevangen te houden. Dat is nu dertig dagen, met de mogelijkheid tot twee verlengingen.
De voorstellen hangen nauw samen met de plannen van het kabinet om de criminaliteit terug te dringen. Hierdoor dreigen het Openbaar Ministerie en de rechtbanken nog meer werk te krijgen. Om te voorkomen dat het hun boven het hoofd groeit, neemt de regering maatregelen om het strafproces efficiënter te laten verlopen.
(Bron)
Hoog aantal zelfdodingen VS-militairen in Irak

WASHINGTON - De Amerikaanse strijdkrachten hebben deskundigen op het gebied van de geestelijke volksgezondheid naar Irak gestuurd om erachter te komen waarom het aantal zelfdodingen onder Amerikaanse militairen zo hoog is. Dat meldde de Amerikaanse krant USA Today maandag.
In de afgelopen zeven maanden zijn elf Amerikaanse soldaten en drie mariniers door zelfdoding om het leven gekomen. De meeste gevallen deden zich voor na 1 mei, de datum waarop president Bush verklaarde dat er een einde was gekomen aan de grote militaire gevechtsoperaties in Irak. Op jaarbasis zouden dat zeventien doden op 100.000 militairen zijn.
Gemiddeld bedraagt het aantal zelfdodingen binnen de Amerikaanse strijdkrachten dertien per 100.000 militairen.
(Bron)

Misschien is het gewoon een verschrikkelijk ongezonde baan?
Eet smakelijk
Een 78-jarige vrouw uit Noord-China heeft de afgelopen zeventig jaar naar schatting ongeveer 10.000 kilo aarde verzwolgen. Hao Fenglan ontwikkelde haar bijzondere smaak voor modder en slijk op 8-jarige leeftijd. Ze stelt dat ze zich lichamelijk niet goed voelt als ze niet minstens een portie aarde per dag tot zich kan nemen.
(Bron)

zondag, oktober 12, 2003

Online therapeut?
Meer roddel:

"Vrijdag nog verklaarde de vrouw van de gouverneur van de Amerikaanse staat Maryland, Kendel Ehrlich, dat ze Spears wilde neerschieten. Ze zei vervolgens wel dat haar opmerkingen met een korreltje zout moeten worden genomen.
Mevrouw Ehrlich sprak op een bijeenkomst over huiselijk geweld over de negatieve invloed van Spears op de jeugd. De gouverneursvrouw sprak over hoe belangrijk het is dat kinderen naar school blijven gaan en verklaarde daarna dat ze, als ze de kans had, Britney Spears zou neerschieten omdat ze het verkeerde voorbeeld zou geven."
Nu.nl houdt ook de roddelpers goed bij:

"Oh nee hè, daar is Emile 'Tsjakkaa' Ratelband weer. Waar komt die nou opeens vandaan? In elk geval probeert hij hard mee te liften op het succes van Linda de Mol. Die staat door haar nieuwe tijdschrift enorm in de belangstelling en Emile pikt daar graag een graantje van mee. 'Linda is mijn droomvrouw' roept hij in Weekend. Hij doelt daarmee op de uitspraak van Linda dat een vrouw zin moet maken als haar partner sex met haar wil bedrijven. 'Eindelijk een vrouw als Linda die mijn gelijk erkent, na jaren vol hoon en geschreeuw van lelijke feministes,' vindt die ouwe gek. Maar hij maakt het weer veel te bont door haar woorden te verdraaien: 'Linda leert nu als een verstandige juffrouw haar plaats kennen, namelijk ondergeschikt zijn aan haar vent.' Emile loves Linda dus, maar omgekeerd zal dat zeker niet het geval zijn."
Antisemitische leuzen aangebracht op gedenkplaats

BERLIJN - Vermoedelijk neonazi's hebben in het weekeinde antisemitische leuzen en tekens aangebracht op een gedenkplaats van het voormalige concentratiekamp voor vrouwen Ravensbrück, niet ver van Berlijn.
Rechtsextremisten waren ook actief op een joodse begraafplaats in Gudensberg, nabij Kassel. Daar werden 42 grafstenen besmeurd met teksten als 'Sieg Heil' en 'Heil Hitler', aldus de Duitse politie zondag.
(Bron)
Vriendje belt van Sixflags, dat ie 'de grote' best eng vond en er geen tweede keer in wilde. En dat daarna prompt de wagentjes op de helling bleven hangen. Wie zegt er dat mannen geen intuïtie hebben?
Boven me wordt druk geklust. Er klinken schraap-, klik-, zuig-, klop- en veeggeluiden. Poes kijkt steeds geïnteresseerd naar boven, kater bangig. Kater in de tuin terwijl boven de balkondeur openging: kater roetsjt naar binnen. Terwijl er eerder toch ook mensen woonden. Hij zal wel weer wennen. Poes kijkt af en toe alsof ze zit uit te denken hoe ze nou toch op dat balkon kan komen om daar eens een kijkje te nemen.
Vriendje is met huisgenoten naar Sixflags. Ze hadden eerst allerlei andere plannen, maar ja, je kunt tegenwoordig niet meer zomaar gaan zeilen met wat mensen.
De creativiteit in Nederland leeft weer op:

Voor de volledigheid dan maar: de columns van beroepsquerulant Oltmans. Brief aan Friso en Valt Mabel op nichten?. De sint fitis moet natuurlijk wel de Sint Vitus zijn...
Aantal onverzekerde patiënten neemt toe

HILVERSUM - Een aantal ziekenhuizen in de randstad heeft te maken met een forse toename van het aantal onverzekerde patiënten. De behandeling van deze mensen leverde het Erasmus Medisch Centrum, het AMC en het VU Medisch Centrum vorig jaar een extra kostenpost op van 1,7 miljoen euro, bleek uit een steekproef van het tv-programma Knevel op Zaterdag.
Het Rotterdamse Erasmus ziekenhuis kreeg de grootste stijging te verwerken. Daar liep het aantal onverzekerde patiënten in drie jaar tijd op van 108 naar 623. Bij het AMC steeg het aantal onverzekerden in vier jaar tijd van 234 naar 477 per jaar en bij het VU-ziekenhuis van 196 naar 275. Het gaat meestal om illegalen, zwervers, gestrande toeristen of mensen die vanwege religieuze overwegingen of uit kostenoogpunt geen verzekering hebben afgesloten.
Bijkomend probleem is dat ziekenhuizen en zorginstellingen moeilijk van deze patiënten afkomen. Er is een verharding opgetreden bij de verpleegzorg en de thuiszorg, constateerde directeur Timmer van het Amsterdamse Sint Lucas Andreas ziekenhuis. Deze instellingen weigeren vaak onverzekerde patiënten over te nemen, waardoor de doorstroom in de ziekenhuizen stokt.
Het is nog niet duidelijk of het hier om een landelijke trend gaat. "Daar hebben we nog geen onderzoek naar gedaan, aldus een woordvoerster van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. De organisatie pleit samen met de zorgverzekeraars al wel voor de instelling van een koppelingsfonds, waaruit de extra kosten van de behandeling betaald kunnen worden.
(Bron)
CDA wil woningkraak verbieden

HILVERSUM - Het CDA wil het kraken van woningen verbieden. De partij wil daarmee ondermeer voorkomen dat criminele organisaties uit het buitenland Nederland als vestigingsplaats kiezen. Dat zei het Tweede-Kamerlid Ten Hoopen zondag in het radioprogramma 'De andere wereld van zondagmorgen'.
De CDA-er sprak van een vervolgstap op de poging van zijn partij om het kraken van bedrijfspanden te verbieden. Een Kamermeerderheid stemde vorige week in met een CDA-motie om leegstaande bedrijfspanden te beschermen tegen krakers.
Volgens Ten Hoopen gaat er van het huidige gedoogbeleid te veel aantrekkingskracht uit. In het buitenland zijn de regels veel strenger. Hij wil niet dat Nederland een vrijplaats wordt voor (buitenlandse) kraakbewegingen. Daarnaast wordt met een verbod ook het eigendomsrecht hersteld, aldus Ten Hoopen.
(Bron)

Zullen we dan eerst leegstand van langer dan een half jaar verbieden? En hoeveel criminele organisaties gaan in een kraakpandje zitten? Die huren gewoon keurig een kantoor volgens mij.
Alteregootje, die mijn Hippogekte weleens aanwakkert, had een leuke tip: dans de rugpijn weg. Ik heb in elk geval erg moeten lachen :-)
Het nadeel van hangen in de bios en de volgende dag met rugpijn toch een stukje lopen (hoe kort dat stukje ook was): ik verga nu van de pijn in mijn rug.
Ik heb een wervel die na een val ooit besloot dat ie helemaal niet altijd op z'n plek wilde blijven. Hij danst en wiebelt en schuift en schurkt gezellig tegen z'n buren aan. Destijds werd er gezegd dat er eventueel wat aan te doen was, een operatie om die wervel aan de wervels ernaast vast te zetten. Zou de rug wat stijver maken - niet zo'n probleem - en er was een kans op complicaties. Vooral de rolstoelvariant van die complicaties stond me niet aan, dus ik rommelde maar door. Af en toe bijna m'n bed niet uitkunnend, maar soms ook zonder al te veel last. Een rugcorset was ook een optie maar zou tot verslapping van de spieren leiden en zichzelf zo steeds meer noodzakelijk maken.
Toen ik bijkwam na een auto-ongeluk, was het eerste wat ik deed m'n benen bewegen en kijken of ze ook ècht bewogen. Want die wervel kan verder verschuiven, met alle gevolgen vandien. M'n rug heeft toen wel een klap gehad - ik heb een paar jaar géén rugpijn gehad. Niet, niks, geen. Alleen spierpijn na zware inspanning, zoals iedereen dat weleens heeft.
Langzaamaan ging het weer mis. Ik ben ook veel te dik, wat een extra belasting is. Ik zou m'n rug- en buikspieren moeten oefenen, maar ik weet niet goed hoe. Dus zit ik nu met spierpijn hoog in mijn rug wegens scheeflopen en scheefzitten om minder pijn te hebben. Kan ik alleen kleine stapjes zetten omdat het nu fysiek even onmogelijk is grote stappen te zetten. En ben ik doodmoe en wil ik niet naar bed omdat dat ook zeer doet (ja, zitten doet ook zeer, maar dan kan ik makkelijker even wiebelen om de boel nog iets te ontspannen).
Dus wat nu? Afvallen, dat zeker. En proberen die spieren te versterken zonder intussen de wervelkolom extra te belasten. Moed houden. Niet zeiken want er zijn ergere dingen.
En voor nu direct: weer eens de oude rek- en strekoefeningen doen, zodat ik misschien toch kan slapen.
Welterusten.
Hippo is normaal nogal een huismus. Maar dit is ineens een sociaal weekend geloof ik. Bios, kroeg, tea. Het Sixflagsbezoek van morgen laat ik aan me voorbijgaan...
Gisteren ben ik met Zeppo op stap geweest, naar Phileine zegt sorry. Ik ga zelden naar de bios, vooral omdat ik zowel in de lengte als in de breedte niet in de stoelen pas en de film uiteindelijk toch wel op tv komt. En in veel bioscopen denken ze dat het publiek stokdoof is - nog iets dat me erg afschrikt. Maar bij toeval hadden we plaatsen op de rij pal achter de doorloop - dus ik kon mijn stelten strekken, en me ongeveer languit in de stoel wurmen. Dat is een houding die niet lang vol te houden is, dus ik heb ook nog een tijd voorover hangend gezeten (ja, sorry achterburen, het was niet om jullie te pesten).
M'n rug was al niet in topconditie, dus na de film kon ik alleen heel langzaam naar de kroeg sjokken, Zeppo geduldig naast me. Biertje, chipje, kletsen (niet in die volgorde). Toen ik moe begon te worden keek ik eens op mijn horloge. Zeppo dacht dat het tien uur zou zijn, wat me onwaarschijnlijk leek wegens pas om half tien de bios uit en we zaten beslist al langer dan een half uur. Nou ja, we waren nog net op tijd voor de laatste bussen ;-)
Besefte pas thuis dat ik niet eens een foto van Zeppo heb gemaakt. De volgende keer ontsnapt ze niet :-)
Vandaag had ik een afspraak met vriendinnen van een maillijst. We deden ooit een high tea, leuk maar duur, en we dachten: 'Dat kunnen we zelf ook!' Allemaal wat meenemen, intensief duimen dat die treinstaking toch maar niet door zou gaan (u weet nu aan wie u het te danken heeft), en een hele middag te gast bij een van de lijstdames.
Het was gezellig, het was leuk, lekker en teveel ;-)