zaterdag, mei 06, 2006

Duitser wil vader worden van 1000 kinderen

BERLIJN - Een 56-jarige Duitser probeert de wettige vader te worden van duizend buitenlandse kinderen. Op die manier kunnen ze de Duitse nationaliteit krijgen en hebben ze kans op een goede opleiding en recht op sociale voorzieningen.
Jürgen Hass, die in Paraguay woont, vertelt in de editie van tijdschrift Der Spiegel van komende week dat hij probeert mazen in de Duitse vaderschapswet uit te buiten. Zo heeft de 56-jarige Duitser al driehonderd kinderen uit Paraguay, een reeks Oost-Europese landen en India erkend.
Hass zegt met de Duitse vaderschapswet uit 1998 te "spelen". Die regeling staat mannen toe een kind wettig te erkennen, als de moeder er ook mee instemt en geen andere man het vaderschap opeist.
(Bron)
De XS4All-er die hier om 22:43 kwam via de zoekopdracht "erik spijkers weblog tilburg rabobank" was de 150000e bezoeker.
Ik werd wakker van een geluid. En na een tijdje hoorde ik het weer: krAAk. Een beetje stiekem geluidje, en niet erg snel achter elkaar. Net zacht genoeg en met zulke lange pauzes dat je kon gaan denken dat je je het maar verbeeld had. Maar nee: kraaAAAak. Stilte. KnErp. Stilte. KrAAAAAAk.
Het kwam uit de huiskamer. Dus toen had ik snel een vermoeden - ik was alleen een beetje bang voor wat ik zou ontdekken als ik ging kijken.
Toch maar uit bed gekomen, en jawel: Tijger zat heerlijk op een botje te knagen, vermoedelijk van wijlen een kip - en denkelijk een bbq-restje van een van de buren.
Ze ging ook direct brommen toen ik in de buurt kwam, maar ik heb het toch maar afgepakt, die botjes splinteren zo.
Die voortandjes die ze kwijt is beperken haar duidelijk absoluut niet ;-)

vrijdag, mei 05, 2006

Erg lekker: net vóór de bui thuis zijn, op het terras veilig onder het balkon kijken naar hoe de tuin een flinke douche krijgt en vooral die geur...

donderdag, mei 04, 2006

NS sluit toiletten in strijd tegen wildpoepers

LEEUWARDEN - Poep en plas op het spoor in het station van Leeuwarden heeft er in de afgelopen maand vier keer voor gezorgd dat treinen door een stootblok gleden. De NS hebben inmiddels besloten dat conducteurs de toiletten moeten afsluiten als de trein langer dan een paar minuten stilstaat in Leeuwarden.
Dat heeft een woordvoerder van NS woensdag laten weten in een reactie op een klacht van de conducteursvakbond VVMC. Deze bond stelde dat het station niet goed wordt schoongemaakt en deed hierover haar beklag bij spoorbeheerder ProRail.
De viezigheid is inmiddels opgeruimd. "Vannacht zijn de sporen in Leeuwarden schoongemaakt", benadrukte de NS-woordvoerder.
Afgelopen vrijdag ging het volgens de VVMC voor het laatst mis in Leeuwarden door uitwerpselen op het spoor. De trein liep tijdens de glijpartij een beschadigde koppeling op. Bij de incidenten ligt de snelheid van de treinen erg laag en het is volgens VVMC-bestuurder Eilert daaraan te danken dat er geen machinisten of reizigers gewond zijn geraakt.
Het is niet de eerste keer dat een treinstation wordt getroffen door wildpoepers en -plassers. Eerder trof het spoorbedrijf al maatregelen tegen het fenomeen in Groningen. "Onze toiletten zijn al voorzien van stickers, waarin we klanten oproepen om er alleen gebruik van te maken als de trein rijdt", aldus de zegsman van NS.
(Bron)

Poepvandalen - als ze niet uitkijken wordt het nu juist een sport.
Handwerkers in Hongarije hebben een vat Jamaicaanse rum leeg gedronken waarin zich een lijk bevond. Het bleek om een diplomaat te gaan die twintig jaar geleden op Jamaica was gestorven. De werklieden troffen de ton aan tijdens restauratiewerk aan het huis van de weduwe van de diplomaat. Nadat zij de laatste druppel rum hadden gedronken, verbaasden zij zich erover dat zij het vat van driehonderd liter nog steeds niet konden verplaatsen. In de ton troffen zij tot hun ontzetting een gemummificeerd lichaam aan.
(Bron)
27 graden in de schaduw is best weer even wennen, ondanks dat heerlijk zoele windje.
Even binnen afkoelen hoor. Het is hier KOUD, 22 graden.

woensdag, mei 03, 2006

Tis fris. Na een zonnige middag is het nu bewolkt (en 23 graden).
Die idiote Tijger schoof de hele middag mee met de lijn van de zon, lekker bakken in die hitte, het beest is echt maf. Tom is onzichtbaar, die zit ergens onder tegen de warmte denk ik.

dinsdag, mei 02, 2006

Het is weer mooi weer. Determinatiekenmerk: fantasieën over geluidszoekende raketten.
(Het ergste is dat je wéét dat die gasten in zo'n versterker op wielen zelf steeds dover worden, dus de muziek harder draaien, nog dover worden, de muziek harder draaien, enzovoorts.)
Lekker puh! Ik kan ook een kat hypnotiseren. Heel simpel: je maakt een pizza, mèt salami. Opeten, en hop: hele tijd een kat smachtend aan het loeren in de vensterbank. Ze heeft wel begrepen dat het NEE is, maar ze gelooft dat nog niet helemaal, dus ze blijft toch op ren-afstand.
Kritiek op strenger boetebeleid NS

RIJSWIJK - Vakbonden hebben kritiek op het nieuwe, strengere boetebeleid van de NS waarbij conducteurs altijd een boete moeten geven als iemand geen kaartje heeft. FNV Bondgenoten en de conducteursorganisatie VVMC willen dat de conducteurs weer meer zelf moeten kunnen bepalen of ze iemand een boete opleggen of niet, zo lieten ze dinsdag voor Radio 1 weten.
"Conducteurs lopen met de ziel onder hun arm," aldus de zegsman van FNV Bondgenoten. Hij spreekt van een "raar en hard beleid" waar conducteurs mee worstelen.
Volgens de bonden is de administratieve afhandeling van boetes in de trein een groot probleem. Dat kost zoveel tijd dat conducteurs op drukke tijdstippen "liever om de rottigheid heenlopen", zegt FNV-woordvoerder Roel Berghuis.
Als een zwartrijder zich niet kan identificeren, moet de conducteur hem overdragen aan de Spoorwegpolitie, maar die is niet op alle stations aanwezig. "Spoorwegpolitie vind je bijna alleen nog op de grootste stations", stelt Berghuis. De NS onderkent dit probleem en wil een eigen beveiligingsdienst op de treinen.
Conducteurs met extra bevoegdheden die een deel van de taken van de Spoorwegpolitie overnemen, moeten zorgen voor meer veiligheid en betere handhaving in de trein.
De NS zijn verbaasd over de kritiek omdat volgens het bedrijf het nieuwe boetebeleid succes heeft. "Calculerende zwartrijders kopen nu een kaartje en kunnen niet meer met een smoes onder een boete uitkomen", aldus een woordvoerder van de NS.
Wie nu beboet wordt, maar voor het kaartloos reizen een geldige reden kan aanvoeren, hoeft niet te betalen. Een geldige reden is bijvoorbeeld een defecte kaartautomaat. NS kan dan achteraf controleren of dat probleem zich inderdaad heeft voorgedaan.
In oktober wordt het boetebeleid door de NS geëvalueerd. De NS zegt te hopen dat conducteurs hun ervaringen en ergernissen dan kenbaar maken.
(Bron)

Je kunt één keer per jaar in aanmerking komen voor kwijtschelding van een boete - mits alle automaten defect waren.
Iemand die blind is kan nauwelijks meer zelfstandig reizen, en als je de trein die eens per uur rijdt nog net zou kunnen halen dankzij vertraging van de bus, heb je pech: eerst een kaartje kopen.
Als de NS echt wil voorkomen dat er mensen zonder kaartje in de trein zitten, moeten ze de perronbemensing weer instellen, en misschien ook het perronkaartje.
Verband tussen geboortemaand en risico zelfdoding

LONDEN - Wie in de lente of het begin van de zomer is geboren, heeft een grotere kans door zelfdoding om het leven te komen dan wie in de herfst ter wereld is gekomen. Dat concluderen twee Britse wetenschappers uit een onderzoek naar bijna 30.000 gevallen van zelfdoding in de periode van 1979 tot 2001 in Engeland en Wales.
Vrouwen die in april, mei of juni zijn geboren lopen 29,6 procent meer risico dan seksegenoten die in de herfst en in het begin van de winter zijn geboren. Bij mannen is dat percentage 13,7. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek - het omvangrijkste dat ooit naar dit onderwerp is gehouden - zijn gepubliceerd in het meinummer van de British Journal of Psychiatry.
Onderzoekers Emad Salib en Mario Cortina-Borja zeggen in het wetenschappelijk blad dat zij niet precies weten waarom in de lente en vroege zomer geboren mensen een groter risico lopen. Als mogelijke verklaring noemen zij het feit dat in deze maanden geboren mensen vaker dan gemiddeld lijden aan alcoholisme, depressie en stemmingsstoornissen.
Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat er verbanden bestaan tussen de periode waarin iemand geboren is en bepaalde vormen van kanker en hartziekten. Zo hebben onderzoekers ontdekt dat wie in december geboren is een grotere kans heeft op schizofrenie, de ziekte van Alzheimer, epilepsie en de 'slaapziekte' narcolepsie.
Onderzoeker Salib, die psychiater en universitair docent is in Liverpool, zei dat de vooruitzichten voor de gezondheid van baby's te maken kunnen hebben met hun seizoensbeleving in de baarmoeder. "Terwijl het embryo zich in de baarmoeder ontwikkelt, zijn de hersenen erg gevoelig voor veranderingen in de toestand van de moeder, zoals infecties en zelfs temperaturen. Dat kan effect hebben op de manier waarop de hersencellen worden geordend. Wij worden allemaal gelijk geboren, maar sommigen van ons zijn kwetsbaarder dan anderen voor sommige ziektes."
(Bron)

Hm, ik ben in september geboren, eind winter/begin lente. Wat zou dat zeggen over mijn kansen?
En, niet scherp, een meerkoet op het nest. Die nesten worden net zo goed opgebouwd van zooi die in de sloot drijft als van plantenstengels, meerkoeten zijn slim en handig.

Photobucket - Video and Image Hosting
Pinksterbloemen van dichtbij:

Photobucket - Video and Image Hosting
Tuin vol pinksterbloemen, lastig te foto'en:

Photobucket - Video and Image Hosting
Een spirea, ik denk een Grefsheim, met bewoner:

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting
En die zomer komt wel, maar voorlopig is het flink bewolkt en zelfs Tijger gaat niet verder dan de vensterbank. Altijd meer een kleumer dan Tom, die zich al de hele dag in en rond de tuin vermaakt.

maandag, mei 01, 2006

Justitie vordert gegevens bibliotheekbezoekers

VUGHT - In een onderzoek naar een gewapende overval op een juwelier in Vught heeft de officier van justitie in maart de gegevens van 250 bezoekers van de nabijgelegen bibliotheek opgeëist. Een woordvoerder van de politie heeft dat maandag bevestigd. Voor zover bekend is het de eerste keer dat justitie van deze mogelijkheid uit de nieuwe wet Bevoegdheden Vorderen Gegevens gebruik heeft gemaakt.
Op 1 januari werd de wet van kracht. Voor politie en justitie is het sindsdien eenvoudiger om persoonsgegevens op te vragen bij maatschappelijke instellingen en bedrijven. Vooral de bibliotheken hebben zich tegen de ruimere bevoegdheden verzet. Ze maken zich zorgen over de privacy van hun bezoekers. Behalve hun naam, adres, woonplaats, klantnummer, geslacht komen bijvoorbeeld ook hun interesses (zoekgedrag, leeninformatie en internetgebruik) voor de politie beschikbaar.
De recherche wilde met haar verzoek aan de bibliotheek de gegevens van eventuele getuigen verzamelen, aldus de politiewoordvoerder. Directeur M. van Iersel van de bibliotheek in Vught zegt dat specifiek was gevraagd naar de bezoekers rondom het moment van de overval. De bibliotheek beschikte daar niet over. Van Iersel: "Tijdstippen zijn voor ons niet relevant."
Om toch te voldoen is de informatie van alle bezoekers die dag afgestaan, legde Van Iersel uit. De bibliotheekleden zijn per brief geïnformeerd over de vordering. Ze zijn allemaal benaderd. "Helaas zonder resultaat", erkende de politie maandag. Zelfs na uitzending van duidelijke camerabeelden van de dader op landelijke en regionale televisie is tot op heden niemand aangehouden.
Juridisch adviseur W. Mossink van de Federatie van Organisaties in het Bibliotheek-, Informatie-, en Documentatiewezen (FOBID) noemt de vordering in Vught een onwenselijke consequentie van een wet die onder het mom van terrorismebestrijding eenvoudig door het parlement is geloodsd. "Het is precies waar we bang voor waren. We weten niet meer wat er met de gegevens van onze bezoekers gebeurt."
Ook directrice Van Iersel spreekt van een bedenkelijke uitwerking. De digitale burgerrechtorganisatie Bits of Freedom constateert een ontwikkeling waarbij grote groepen onschuldige burgers steeds vaker worden betrokken in een opsporingsonderzoek.
Een woordvoerder wijst op de benadering per sms van getuigen in het onderzoek naar de moord op activist Louis Sévèke en dat van de rellen rondom Feyenoord-Ajax, een jaar geleden.
(Bron)
Stroom 40 procent duurder

RIJSWIJK - De prijs van elektriciteit is in Nederland in zes jaar tijd met ruim 40 procent gestegen. Vergeleken met andere Europeanen krijgt de Nederlandse consument een hoge stroomrekening.
Alleen in Italië en Denemarken is stroom nog duurder, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend.
De prijzen voor elektriciteit zijn sinds 2000 het snelst gestegen in Ierland, Zweden, Noorwegen en Nederland. De verhoging van de Nederlandse stroomprijs met ruim 40 procent is aanzienlijk meer dan de gemeten inflatie van bijna 13 procent.
De relatief hoge stroomprijs in Nederland is vooral te wijten aan de hoge energiebelasting en btw.
(Bron)
Wikipedia populair in Amerikaanse verkiezingsstrijd

AMSTERDAM - De internet encyclopedie Wikipedia blijkt een belangrijk wapen in de verkiezingsstrijd in Amerika. Een aantal stafleden van het Amerikaanse Congres ?herschrijft? de biografieën van politieke tegenstanders met zo?n grote regelmaat dat Wikipedia besloten heeft sommige internet-adressen van Capitoll Hil de toegang tot de website te ontzeggen.
Volgens FOX News werd de leeftijd van het oudste lid van de Senaat, Robert Byrd, veranderd van 88 in 180 en kreeg een aantal andere politici nieuwe bijnamen. Jim Marshall, senator van Georgia, werd bijvoorbeeld betiteld als "te liberaal voor zijn Staat". Vooral het profiel van president George W. Bush moet het regelmatig ontgelden.
Wikipedia-oprichter Jimmy Wales zegt dat ongeveer duizend vrijwilligers de komende tijd de website in de gaten gaan houden om te voorkomen dat er nog meer feitelijke onjuistheden over kandidaten worden geplaatst. "De schoonheid van een forum als dit is de vrije meningsuiting. Maar wij promoten ook een neutraal standpunt", aldus Wales.
(Bron)
Energiebesparing lage inkomens krijgt prioriteit

DEN HAAG - Minister Dekker van VROM stelt dit jaar 2 miljoen euro beschikbaar voor projecten om mensen met een laag inkomen te helpen bij energiebesparing. Deze groep wordt het hardst getroffen door de hoge energieprijzen. Dat heeft het ministerie van VROM maandag bekendgemaakt.
Met speciale projecten kunnen huishoudens met een inkomen van maximaal 14.000 euro per jaar hulp krijgen bij het besparen van energie. Die huishoudens krijgen bijvoorbeeld advies over concrete aanpassingen in de woningen zoals tochtstrips, radiatorfolie en spaarlampen. Met het extra geld voert de minister een motie van PvdA-Tweede Kamerlid Samsom uit.
(Bron)

Ik wil best aan de spaarlampen. Als minister Dekker de winkel even uitlegt dat ik die kan betalen nadat ik ze al een tijdje heb?