zaterdag, oktober 04, 2003

TT 401 Sommige aanbiedingen lijken echt te mooi om waar te zijn. Met acht vrienden gratis borrelen en hapjes eten en daar 130 euro voor betaald krijgen en dan ook nog eens worden thuisgebracht???
Dat kan aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, waar maandag een onderzoek begint naar alcohol en groepsgedrag. De vriendengroepjes vullen aan het begin van de avond een vragenlijst in over hun persoonlijkheid en alcoholgebruik.
Dan gaat de tap open en komen de hapjes op tafel en mag iedereen helemaal los. Later moeten ze dezelfde lijsten nog eens invullen en wordt gekeken of er iets veranderd is aan hun beoordeling.
TT 130 WELLINGTON In de hoofdstad Wellington van Nieuw-Zeeland woedt een zware storm die de stad volledig van de omgeving heeft afgesneden. Waarschijnlijk zijn vier mensen omgekomen door de storm.
TT 109 Premier laat vaste commissaris los

ROME Premier Balkenende heeft in Rome vier eisen voor de Europese grondwet genoemd: voldoende macht voor kleinere landen, behoud van het vetorecht op de meerjarenbegroting van de EU, meer macht voor het EU-parlement en een verwijzing naar de joods-christelijke tradities.
Balkenende eiste niet het behoud van een stemgerechtigde vertegenwoordiger in de Europese Commissie. Daarom hadden CDA en VVD wel nadrukkelijk gevraagd.
[O jee, JPB luistert niet naar CDA en VVD?]
Opvallend was dat hij zei bang te zijn dat landen het referendum gebruiken als chantagemiddel om hun zin te krijgen. Nederland is een van de landen waar een referendum over de EU-grondwet komt.
TT 108 Betaald thuiszitten Helderse plaag

DEN HELDER Zeker 30 ambtenaren van de gemeente Den Helder (1 op de 20) zitten al 2 tot 10 jaar betaald thuis. Dit kost de gemeente jaarlijks 1,5 miljoen euro, zegt de Helderse wethouder J. de Groot.
De omvang van het betaald thuiszitten kwam aan het licht na een onderzoek van een adviesbureau, uitgevoerd in opdracht van De Groot. Een oud-gemeentesecretaris van de stad krijgt bijvoorbeeld al tien jaar wachtgeld: dit jaar 79.000 euro.
De ambtenaren raken om diverse redenen, zoals ruzies, uit de roulatie. Omdat er vervolgens niet meer naar hen wordt omgekeken, blijven ze thuis, hoewel ze meestal niet ziek zijn, aldus De Groot.

Misschien ook zinvol eens een onderzoek te doen naar het functioneren van de afdeling personeelszaken? Je laat je medewerkers toch niet zomaar eindeloos thuiszitten lijkt me.
TT 105 "Da Silva fantaseerde over Mabel"

HILVERSUM Een voormalige lijfwacht van Klaas Bruinsma heeft twijfel gewekt aan de uitlatingen van de Charlie da Silva over de relatie van de topcrimineel met Mabel Wisse Smit. Voor Radio 1 zei hij zich haar slechts vaag te herinneren.
Geurt Roos was net als Da Silva in de jaren 1988-1990 lijfwacht van Bruinsma. Hij noemt de Chileen "een fantast en een drol". Bruinsma had volgens hem heel veel vriendinnen en liet zich niet door één vrouw het hoofd op hol brengen.
[Dat zei Da Silva dus ook, dat dat uitzonderlijk was.]
Roos sluit niet uit dat er vriendinnen waren die niets wisten van Bruinsma's criminele activiteiten. Vrouwen werden daar volgens hem altijd buitengehouden.
Grote stroomstoring in Velsen

VELSEN - Een stroomstoring heeft vrijdagavond een groot deel van Velsen-Zuid getroffen. Medewerkers van elektriciteitsbedrijf Nuon hadden het lek na ongeveer twee uur opgespoord. Rond 23.30 uur was de storing verholpen. Dat heeft een woordvoerder van Nuon meegedeeld.
Door de stroomuitval werd de wedstrijd Telstar-Stormvogels in het Telstar-stadion halverwege de tweede helft gestaakt. De storing trof ook de Velsertunnel, waar de noodaggregaten in werking kwamen. Volgens Nuon deden zich voor zover bekend geen grote problemen voor.
(Bron)

Het lijkt wel een epidemie.

vrijdag, oktober 03, 2003

Zonder baarmoeder ook goede seks

UTRECHT - Vrouwen bij wie de baarmoeder wordt verwijderd, hoeven niet bang te zijn dat hun seksuele genot hieronder te lijden heeft. Onderzoek van het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht onder ruim vierhonderd vrouwen wijst uit dat zij hun seksleven beter waarderen na de operatie. Vrouwen met seksuele klachten zeggen dat deze in de helft van de gevallen na de operatie zijn verdwenen.
Tot dusverre werd altijd gedacht dat het seksleven van de vrouw sterk te lijden had onder verwijdering van de baarmoeder en soms ook de baarmoedermond.
Het missen van een essentieel orgaan voor de voortplanting zou een negatieve uitwerking hebben op het seksleven, bovendien zouden beschadiging van zenuwen fnuikend zijn voor het seksgenot.
De vrouwen in het onderzoek van gynaecoloog-in-opleiding J.P. Roovers, dat zaterdag wordt gepubliceerd in het British Medical Journal, gaven aan dat op een schaal van 1 tot 10 de kwaliteit van hun seksleven met een half punt gestegen was.
Bij de seksuele klachten die in de helft van de gevallen verdwenen, gaat het om problemen met het orgasme, pijn in de vagina, en moeite met opgewonden en vochtig raken. Tien procent van vrouwen zonder dergelijke klachten kregen er na verwijdering van de baarmoeder wel last van.
Roovers waarschuwt dat verwijdering van de baarmoeder niet kan worden gezien als de oplossing voor tal van seksuele problemen. Doorgaans is de operatie nodig voor vrouwen die problemen met de menstruatie hebben. Door het verhelpen van deze klachten neemt de kwaliteit van hun leven toe en dus ook van hun seksleven, redeneert Roovers.
(Bron)

Kweenie, maar ik leerde vroeger bij biologie al dat bij penetratie vooral de vagina een rol speelde, en niet de baarmoeder. En er werd zelfs bij verteld dat in sommige houdingen de penis de baarmoedermond kan raken wat erg onprettig kan zijn.
En volgens mij had ik geen revolutionaire biologieleraren, op die goed gristelijke school.
Trillende schoenen voorkomen val van bejaarden

LONDEN - Trillende inlegzolen in schoenen kunnen ouderen helpen rechtop te blijven staan. Dat constateren Amerikaanse onderzoekers in de nieuwe editie van het gezaghebbende Britse medische tijdschrift The Lancet .
Mensen houden hun balans onder meer door signalen die ze vanuit hun voeten krijgen. Ouderen verliezen vaak het vermogen die signalen goed te ontvangen in hun hersenen, waardoor ze onzeker op de been worden en sneller vallen.
Onderzoekers van de universiteit in de Amerikaanse stad Boston hebben proeven gedaan met een zacht trillende plaat, die de zenuwen in de voetzool stimuleerde.
Uit proeven bleek dat de motoriek en stabiliteit van ouderen duidelijk verbetert door de trilling. De onderzoekers denken dat ouderen daarom gebaat kunnen zijn bij trillende inlegzolen.
(Bron)
Ahold was scheutig met bonussen

ZAANDAM - Supermarktconcern Ahold was vorig jaar scheutig met bonussen voor de top. In totaal kregen zeven bestuurders 9,4 miljoen euro aan extra's over het boekjaar 2002. Dat kwam bovenop de basislonen van in totaal 5,4 miljoen euro. Als pensioenbijdragen worden meegerekend, kregen de bestuurders een bedrag van 20,3 miljoen euro.
Dat staat in de informatie die Ahold aan de banken heeft overhandigd. De voormalige topman C. van der Hoeven ontving vorig jaar een bonus van 1,3 miljoen euro. Hij stapte in februari van dit jaar op na de fraude bij US Foodservice.
Er wordt volgens Ahold met Van der Hoeven niet gepraat over een afvloeiingsregeling. "Daarover zijn geen afspraken gemaakt", aldus advocaat P. Wakkie donderdag bij de presentatie van de uitgestelde jaarcijfers. "Dus kunnen we er ook niet over onderhandelen."
Uit het formulier dat naar de banken is gegaan staat ook dat W. Grize aan bonus bijna 2,4 miljoen binnensleepte. Daarmee was hij degene met de grootste bonus. Zijn totale loon inclusief pensioenen kwam over het jaar 2002 uit op 3,9 miljoen euro.
Over het boekjaar 2001 ontvingen de bestuurders gezamenlijk een bedrag van 18,7 miljoen euro. Van der Hoeven ontving dat jaar in totaal een bedrag van 3,4 miljoen euro.
(Bron)
Aanhoudingen rond 'Phileine zegt sorry'

DEN HAAG - De opsporingsdienst FIOD-ECD heeft de afgelopen dagen vier mensen aangehouden die illegale kopieën van de film Phileine zegt sorry hebben aangeboden via het internet.
Een woordvoerster zei vrijdag dat de dienst de verspreiding op het spoor kwam na een tip van Stichting BREIN (Stichting Bescherming Rechten EntertainmentIndustrie Nederland). Deze stichting strijdt tegen internetpiraterij namens de film- en muziekindustrie en wist de internetadressen van de aanbieders te traceren.
De woordvoerster van de FIOD-ECD wilde niets zeggen over de identiteit van de verdachten. Op drie niet nader genoemde adressen werden woonhuizen doorzocht, waarbij apparatuur in beslag is genomen.
De film Phileine zegt sorry gaat op 9 oktober in première in de Nederlandse bioscopen. De film was woensdagavond de opening van het Nederlands Film Festival in Utrecht en heeft negen nominaties voor een Gouden Kalf. De prijsuitreikingen zijn vrijdagavond plaats.
(Bron)
Buschauffeurs Connexxion staken in Zaandam

ZAANDAM - De wilde staking onder de buschauffeurs van Connexxion in Zaandam is voorbij. Dat deelde een woordvoerder van het bedrijf vrijdag mee.
Buschauffeurs van Connexxion hebben vrijdag in Zaandam bij de aanvang van de dienstregeling om 05.00 uur het werk neergelegd. Door de staking vielen er circa vijftig bussen uit. Busreizigers in Zaandam zelf en richting Amsterdam en Beverwijk/Wijk aan Zee werden de dupe van de actie. Volgens stakingswoordvoerder H. van de Vegte wil het personeel met de werkonderbreking het ziekteverzuimbeleid van Connexxion aan de kaak stellen.
Het ging om een wilde staking. Het ziekteverzuimbeleid is sinds kort aangepast en volgens de chauffeurs veel te streng geworden.
Volgens Connexxion-woordvoerder H. Opmeer houdt het nieuwe beleid in dat de chauffeur eerder wordt aangesproken op het ziek zijn. Van een 'jacht op de zieke chauffeur' is volgens Opmeer absoluut geen sprake. "We proberen zieke werknemers alleen eerder en beter te begeleiden."
Ook willen de chauffeurs verder dat de bedrijfsleiding meer aandacht besteedt aan de veiligheid op de bus. Aanleiding is een incident in Zaandam, waarbij vorige week een chauffeur met een vuurwapen werd bedreigd en van zijn wisselgeld werd beroofd. "De leiding stelt dat de sociale veiligheid een maatschappelijk probleem is en doet er verder weinig aan", aldus Van de Vegte, tevens kaderlid van FNV Bondgenoten.
Opmeer bestrijdt die zienswijze: "Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om de veiligheid op de bus te verbeteren, maar incidenten doen zich overal voor. We kunnen beleid niet inrichten op incidenten." Volgens Opmeer willen de chauffeurs op elke bus een controleur, maar dat is budgettair gezien onmogelijk. "Dan moeten we twee keer zoveel personeel aannemen en dat gaat dan ten koste van de kwaliteit van het openbaar vervoer in Zaandam."
Connexxion heeft recent al extra toezicht ingesteld, benadrukt de woordvoerder. "En een incident zoals in Zaandam is in de afgelopen drie jaar niet eerder voorgekomen."
(Bron)
Britse ouders moeten dokken voor spijbelende kinderen

LONDEN - Ouders die met een kind worden gesnapt dat op school had moeten zijn, moeten onmiddellijk een boete tot 143 euro betalen. Dit heeft de Britse regering volgens de BBC voorgesteld.
Indien een kind zonder toestemming van de school verzuimt, dient dat volgens de plannen terstond te worden bestraft. Schoolhoofden of politieambtenaren zouden de boete moeten innen.
De overheid stelt dat dagelijks ongeveer 50.000 kinderen verzuimen. De meesten zijn gewoon thuis. Eenvijfde van de schoolkinderen op de lagere school is ieder jaar wel eens zonder toestemming afwezig, met een gemiddelde duur van vijftien halve schooldagen per schooljaar.
De nieuwe maatregelen beogen vooral dat ouders of verzorgers van spijbelaars snel worden gestraft. De Britse wet voorziet al in strenge straffen voor hen.
(Bron)
Terrorist Bush
De schooldeur blijft niet langer dicht voor Bretton Barber. De 16-jarige scholier van de Dearborn High in Detroit werd geweigerd wegens het dragen van een T-shirt met afbeelding van president Bush en tekst 'International Terrorist'. De rechter stelde Barber in het gelijk. Het shirt zou geen ontwrichtend effect hebben.
(Bron)
Vrouw veel ouder dan man

AMSTERDAM - De vrouw is veel ouder dan de man. Vijftig miljoen jaar om precies te zijn. Dat stelt prof. dr. C. Netelenbos vrijdag in de oratie bij de aanvaarding van het hoogleraarschap endocrinologie.
Netelenbos baseert zich op onderzoek naar de hormoongeschiedenis van man en vrouw. De zogeheten oestrogeenreceptor ontstond 450 miljoen jaar geleden, heeft de wetenschapper uitgezocht. De receptor voor het mannelijk hormoon kwam 'pas' 50 miljoen jaar later.
Dat de vrouw veel ouder is dan de man, is voor een hoogleraar aan de Vrije Universiteit een pikante conclusie. Het is strijdig met het bijbelverhaal dat de eerste vrouw Eva is geschapen uit een rib van Adam, de eerste man.
Netelenbos bestudeerde de geschiedenis van hormoongebruik bij vrouwen. Hij waarschuwt voor het gebruik van 'internethormonen' waaraan onbewezen effecten worden toegeschreven. Met name noemt hij de phytoestrogenen, plantaardige stoffen die werken via de oestrogeenreceptor.
Volgens Netelenbos is veel angst voor hormonen ongegrond, zeker als er op verantwoorde manier mee wordt omgesprongen. Netelenbos verwacht veel van nieuwe hormonen voor patiënten met stofwisselingsziekten als osteoporose, vetzucht en diabetes.
(Bron)
TT 192 HMG stopt uitzending 'Casino Kings'

HILVERSUM De Holland Media Groep heeft besloten de voor morgenavond geplande slotaflevering van het tv-programma Casino Kings niet uit te zenden.
Het besluit komt nadat minister Donner van Justitie de commerciële zender per brief liet weten dat het programma in strijd is met de Wet op de Kansspelen en het anti-gokbeleid van de regering.
Bij het programma,dat werd uitgezonden op RTL4, konden volwassenen via sms of internet meegokken met een bekende Nederlander in een casino. Volgens de regering bevordert dit gokverslaving. HMG zal het geld dat televisiekijkers al hebben overgemaakt, terugstorten.
Poederbrief gevonden bij Joh. Enschedé

AMSTERDAM - Vrijdagmiddag omstreekts tien voor half drie is de brandweer met minstens tien voertuigen uitgerukt naar waardepapierdrukker Joh. Enschedé in Haarlem. Medewerkers van het bedrijf hebben een envelop geopend met een verdacht soort poeder, zo meldt Friso Huizinga van het weekblad De Jutter.
De omgeving is afgezet. De betrokken medewerkers zijn geïsoleerd. Het verdachte pakketje wordt momenteel grondig onderzocht. "De recherche is nu bezig met een onderzoek. Of het antrax is, weten we niet zeker. Het kan net zo goed gaan om een vreselijk misplaatste grap," aldus Esther van Tunen, politiewoordvoerster van regio Kennemerland.
De brief is omstreeks 15.30 uur door brandweerlieden in speciale pakken uit het pand gehaald. De uitslag van het onderzoek wordt vrijdagavond verwacht. De directie van Joh. Enschedé wilde vrijdagmiddag geen commentaar geven.
(Bron)

Ik begrijp het niet zo goed. Hoe groot is de kans dat het miltvuur is? Lijkt me eerlijk gezegd minimaal.
Geen medicijnenknaak, wel hoger eigen risico

DEN HAAG - Het kabinet heeft vrijdag besloten af te zien van de medicijnenknaak, een eigen bijdrage van 1,70 euro per doktersrecept die volgend jaar zou moeten ingaan. Om het financiële gat te dichten gaat het eigen risico, dat in 2005 moet ingaan, omhoog van 200 naar 250 euro.
Dat heeft minister Hoogervorst (Volksgezondheid) vrijdag meegedeeld na afloop van de wekelijkse vergadering van de ministerraad
(Bron)
"Nader onderzoek". Ai...
Kabelinternetters niet blij met lagere snelheden @Home

AMSTERDAM - Klanten van @Home klagen over de flink lagere downloadsnelheden via de kabel, zo meldt WebWereld.
"De afgelopen dagen ontvangt de gebruikersvereniging Troublesathome steeds vaker klachten van @Home Breedband-abonnees die een langzamere downloadsnelheid ervaren dan voorheen. Waar voorheen een snelheid van 450 kB/sec. te halen viel, wordt nu vaak een maximum van 320 kB/sec. gemeten. Het lijkt geen toeval te zijn dat @Home onlangs de productspecificatie van de Breedband-variant juist bijstelde van 'gemiddeld 1-2 Mbps' naar 'tot 2560 kbps'," aldus Troublesathome.nl.
Sommige gebruikers van kabelinternet van @Home zijn niet te spreken over dit verschijnsel: "Wat een gezeur, ik houd er mee op. Ik hak de knoop door en zeg mijn abbo op." en "Download is verlaagd naar 320kb, dus ga ik deze week mijn abbonement opzeggen en stap over op een 8mbit dsl lijn".
"Het is een juiste constatering dat wij in de positionering van @Home Breedband de formulering van gemiddeld 1-2 Mb/s hebben veranderd in tot 2560 kb/s. Wat niet correct is is hieruit te concluderen dat wij de snelheid omlaag hebben "geschroefd," aldus de woordvoerder van @Home op de site van de gebruikersvereniging.
(Bron)
Kazaa-gebruik met 40 procent gedaald

NEW YORK - Het gebruik van Kazaa, het populairste programma voor het uitwisselen van muziekbestanden, is de afgelopen drie maanden met 41 procent gedaald. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse onderzoeksbureau Nielsen/Netratings.
Het aantal bezoekers aan de Kazaa-website daalde in deze periode van 6,5 miljoen tot 3,9 miljoen. Nielsen/Netratings begon het gebruik te meten in juni nadat de brancheorganisatie van de Amerikaanse muziekindustrie, de RIAA, waarschuwde hard te gaan optreden tegen individuele gebruikers van uitwisseldiensten. Kazaa blijft de meest gebruikte ruilbeurs, gevolgd door Morpheus die het aantal bezoekers in deze periode met 11.000 zag dalen tot 261.000.
Hoewel het internetverkeer gewoonlijk afneemt in de zomer, is de daling volgens een analist van Nielsen/Netratings vooral een gevolg van de wijze waarop de muziekindustrie piraterij aanpakt. "De industrie heeft een duidelijk signaal afgegeven aan mensen die illegaal downloaden en blijkbaar is de boodschap overgekomen", aldus Greg Bloom.
De RIAA diende in september 261 aanklachten in tegen internetgebruikers die illegaal muziekbestanden verspreiden. Het gaat om personen die gemiddeld duizend liedjes hebben gedownload. De belangenorganisatie meldde daarna de aanklachten in te zullen trekken van mensen die zwart op wit willen zetten dat ze nooit meer illegaal muziek zullen downloaden. Met 52 gedaagden is een schikking getroffen voor bedragen die variëren van 2500 tot 7500 dollar.
(Bron)

donderdag, oktober 02, 2003

Misschien moeten we Char eens laten babbelen met Klaas...
Mabel Wesson Smith
(© Arendsoog)
TT 114 Proef met no cure no pay advocaten

DEN HAAG Advocaten beginnen komend jaar in letselschadezaken een proef met een 'no cure no pay-systeem'. Daarbij is de beloning van de advocaat afhankelijk van de uitkomst van de rechtszaak. Dat heeft de Orde van Nederlandse Advocaten vandaag besloten.
Alleen letselslachtoffers die zelf geen rechtsbijstand kunnen betalen, komen in aanmerking voor het experiment. Nu is werken op basis van no cure no pay nog verboden.
De Nederlandse Mededingingsautoriteit sprak zich vorig jaar al tegen dat verbod uit. Ook de Consumentenbond is voorstander van een resultaatbeloning.
TT 128 Knieval Schwarzenegger voor vrouwen

SAN DIEGO Arnold Schwarzenegger heeft tijdens zijn campagne als kandidaat voor het gouverneurschap van Californië openlijk excuses aangeboden voor zijn vroegere hanige gedrag tegen vrouwen.
De filmster reageerde op mediaberichten waarin zes vrouwen vertellen hoe ze door de acteur waren lastiggevallen. "Tijdens opnames heb ik dingen gedaan die verkeerd waren", zei Schwarzenegger.
Het was nooit mijn bedoeling om vrouwen te kwetsen, zei de Republikein. 'Arnie' gooit hoge ogen in de polls over de opvolging van de huidige Democratische gouverneur Davis. Die ontkent iets van doen te hebben met de krantenberichten.
TT 113 Wisse Smit overnachtte bij Bruinsma

HILVERSUM Mabel Wisse Smit heeft in '89 enkele maanden en daarna nog enkele malen contact gehad met de topcrimineel Klaas Bruinsma. Misdaadreporter Peter R. de Vries zei voor SBS6 dat de RVD dat namens haar aan hem heeft geschreven.
De verloofde van prins Johan Friso zou ook hebben erkend dat ze met Bruinsma op diverse schepen heeft gevaren, ook op de Neeltje Jacoba, waar hij volgens zijn ex-lijfwacht bijna niemand toeliet. Zij zou erkennen daar te hebben overnacht.
Zij blijft erbij dat zij geen intieme of zakelijke relatie met Bruinsma had. De contacten lijken echter intensiever te zijn geweest dan zij eerder toegaf.
'Castratie' door kreeft

Een hongerige dief die 5 levende kreeften in zijn broek had laten glijden, heeft zijn lesje wel geleerd: "misdaad loont niet"; De kreeften waren met hun scharen in zijn mannelijkheid aan het knijpen en knippen.
De 24-jarige winkeldief had de rode waterdieren uit een aquarium gehaald en had ze in zijn broek verstopt. De kassadames schrokken zich een hoedje toen de man het begon uit te schreeuwen nadat hij snel langs de kassa's weg probeerde te lopen. De kreeften hadden zich stevig in zijn penis en ballen vastgeknepen.
"Alle wonden zullen genezen, en de man zal zich weer volledig met het seksuele bezig kunnen houden". Drie weken ziekenhuis rest de man nog, daarna kan hij het avontuur vergeten. De winkeleigenaar vindt dat de dief genoeg geleden heeft voor zijn daden: "Ik denk niet dat hij ooit nog iets zal stelen..."
(Bron)
TT 192 Loeki verbannen naar de middag

HILVERSUM Reclameheld Loeki de Leeuw zal voortaan alleen nog maar te zien zijn rond de kinderprogramma's van Z@ppelin, heeft de AVRO-radio gemeld. De STER kampt met ruimtegebrek, waardoor er in de reclameblokken minder plaats is voor de avonturen van de lollige leeuw.
De Loeki-grapjes worden uitgezonden in 'restzendtijd', die erg schaars is. Ook voor non-profitorganisaties heeft de STER steeds minder ruimte beschikbaar.
De STER heeft echter ook nog andere overwegingen. "De avonturen van Loeki passen niet meer bij de intellectueel uitdagende programma's van de publieke omroepen", zegt de marketingmanager.
TT 121 Weense kardinaal:paus is stervende

VATICAANSTAD Aartsbisschop Schönborn van Wenen heeft in het openbaar op het naderend einde van paus Johannes Paulus II gezinspeeld. De hele wereld ervaart een paus die ziek is, die gehandicapt is, en die stervende is, zo verklaarde Schönborn voor de Oostenrijkse radio.
De Oostenrijkse kardinaal is het eerste hooggeplaatste lid van de Roomse kerk die toegeeft dat de 83-jarige kerkvorst stervende is. "Ik weet niet hoe dichtbij zijn eind is, maar hij nadert de laatste maanden en dagen van zijn leven."
Een zegsman van de kardinaal zei later dat Schönborns woorden "filosofisch geïnterpreteerd moeten worden".
TT 110 Geluidsisolatie Schiphol duurder

DEN HAAG De kosten voor de isolatie van woningen tegen het lawaai van Schiphol lopen steeds verder op. Het ministerie van Verkeer verwacht nu dat met de geluidsisolatie en de koop en sloop van huizen 600 miljoen euro is gemoeid.
Voor de behandeling en de uitbetaling van schadeclaims zal nog ongeveer 100 miljoen euro opzij worden gelegd. De kosten van het isolatieprogramma werden aanvankelijk geraamd op 235 miljoen. In augustus liep de raming op tot 410 mln.
Schiphol overweegt omliggende woningen op te kopen om ze door te verkopen aan mensen die geen bezwaar hebben tegen de herrie. Het Rijk zou moeten meebetalen.

Ach ja, Schiphol is een klein armlastig bedrijfje.
TT 104 Economie krimpt harder dan gedacht

VOORBURG De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal harder gekrompen dan gedacht. Volgens het CBS groeide de economie met -1,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het CBS becijferde in augustus nog een groei van -0,9%. In het eerste halfjaar kromp met economie met 0,7%.
De correctie is vooral het gevolg van lagere consumentenuitgaven. Daarnaast vielen de overheidsuitgaven meer terug dan het CBS eerder had aangenomen.
Door de tegenvaller wordt de kans kleiner dat de groei over het hele jaar op nul uitkomt. Op deze prognose van het CBP is het kabinetsbeleid gebaseerd.

Sja, als je alsmaar toetert dat het zo slecht gaat en je kondigt aan dat iedereen fors moet inleveren, dan houden de mensen hun geld in hun zak.
Korte werkonderbrekingen in bus en trein

De twee grootste FNV-bonden FNV Bondgenoten en ABVAKABO FNV roepen hun leden op om van 6 tot en met 13 oktober mee te doen aan korte werkonderbrekingen. In een pamflet leggen de vakbonden uit dat de acties tegen de kabinetsplannen ook in het belang van de reizigers zijn.
Zaterdagochtend 11 oktober rijden de hele ochtend (tot 12.00 uur) treinen noch streekbussen, als het aan FNV Bondgenoten ligt.
"Natuurlijk is het vervelend dat de bus niet rijdt, dat u de tram niet kunt pakken of dat er geen trein is. De FNV vraagt toch uw begrip en zelf uw steun voor de acties, want die zijn bedoeld om het kabinet te laten zien dat Nederland het niet eens is met het bezuinigingsbeleid’, aldus het informatiebulletin dat de vakbondsleden de reizigers zullen geven.
De acties zijn uitdrukkelijk ook gericht tegen de voorgenomen bezuinigingen op het openbaar vervoer. Lijnen worden geschrapt, dienstregelingen beperkt.
De eerste werkonderbreking is, zoals het er nu naar uitziet, op 6 oktober van 11.00 tot 14.00 uur in het stadsvervoer van Utrecht. Twee dagen later liggen in dezelfde periode de stadsdiensten in Rotterdam plat. Op 10 oktober is het menens in Amsterdam als het stadsvervoer staakt.
Behalve bij de NS en het streekvervoer zijn op 11 oktober ook in Nijmegen en Groningen werkonderbrekingen. Een dag voor het Najaarsoverleg met kabinet en werkgevers is er op 13 oktober nog een actie bij de stadsdienst van Maastricht.
(Bron)
Nostalgie: Hill Street Blues kijken.
Weer een databasefoutje dat een leuk effect sorteert: als je bij Webshots zoekt op 'Alaska', vind je onder andere deze foto. Het gaat toch hard met dat broeikaseffect.
'Steiger in de stoomketel wankelde onder te veel gewicht'

DEN HAAG - Onder het gewicht van veel grit en te veel onderhoudsmedewerkers is de steiger in de stoomketel van de Amercentrale in Geertruidenberg zondag ingestort. Dat hebben drie gritspuiters van uitvoerder Amanos woensdag verklaard tegenover actualiteitenrubriek NOVA.
Een van de gritspuiters hoorde bij de getroffen ploeg, maar was toevallig even buiten het ketelhuis op het fatale moment. Twee onderhoudsmedewerkers hoorden bij de ploeg die zaterdagavond werd afgelost.
De onderhoudsmedewerkers toonden zich verbaasd over de steigerplatformen. In plaats van planken hadden ze roosters verwacht. Op de planken bleef veel grit liggen, zeggen ze. "De steiger wankelde", aldus gritspuiter Gumus. Volgens de gritspuiters was de steiger gebouwd voor zes mensen. Op het moment van het ongeluk waren vier Turken en vier Amerikanen aan het werk op de steiger. "De Amerikanen kwamen er later bij", aldus Gumus.
Directeur Knoll van onderaannemer en steigerbouwer Hertel zegt dat zowel roosters als planken veilig zijn. "Op beiden blijft grit achter."
(Bron)

Toch kan ik me voorstellen dat op roosters minder grit blijft liggen dan op planken...
Groot nieuws: Saddam heeft waarschijnlijk gebluft over zijn slagkracht!
Ik heb echt even tijd nodig gehad om dit sensationele feit tot me door te laten dringen.
Legitimatieplicht bij elke medische behandeling. Kijk, dat lost die chip (zie verderop) ook in één klap op.
Komodovaranen geboren in dierentuin

TORONTO - De dierentuin in de Canadese stad Toronto heeft twee bijzondere geboortes meegemaakt met de komst van twee komodovaranen .
De grootste levende hagedis telt wereldwijd nog maar vijfhonderd exemplaren en plant zich zelden in gevangenschap voort. Het eerste varaantje werd eind augustus geboren, de tweede zag dinsdag het levenslicht, meldde de dierentuin woensdag.
De komodovaraan kan 3 meter lang worden en leeft in het wild alleen op vier Indonesische eilanden.
(Bron)
Die reclame ook: "In de woonmall"... Ik _wil_ helemaal niet mal wonen ;-)
Rijles wellicht uitgebreid met truck-uurtje

DEN HAAG - Rijlessen worden binnenkort wellicht uitgebreid met een uurtje meerijden met een vrachtwagen. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen wil cursisten daarmee de beperkingen van een vrachtwagen laten zien en begrip daarvoor kweken. Wanneer het truck-uurtje wordt ingevoerd is nog niet duidelijk, aldus een woordvoerder van het CBR donderdag.
Het nieuwe rijbewijsonderdeel wordt wellicht toegevoegd aan de Rijopleiding in Stappen (RIS), een nieuwe vorm van lessen waarmee op dit moment wordt geëxperimenteerd. De cursisten zouden dan meerijden met vrachtwagens die bij opleidingscentra worden gebruikt bij rijlessen voor het groot rijbewijs.
(Bron)
Poging tot verkrachting in trein

HEEMSTEDE - Een onbekende man van ongeveer 25 jaar oud heeft in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd een 18-jarige vrouw uit Haarlem te verkrachten in de trein. Dat gebeurde op het traject tussen Den Haag en Haarlem, vlak voor station Heemstede/Aerdenhout. De politie heeft de vrouw daar opgevangen, zo is donderdag bekendgemaakt.
Toen de trein op het station stopte, vluchtte de man. Bij de fietsenstalling sprong hij op een fiets en reed weg in onbekende richting. De politie heeft de wijde omgeving afgezocht, maar kon hem niet vinden.
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze een aantal kneuzingen had opgelopen.
(Bron)
Handtasverlichting maakt einde aan oeverloos zoeken

LONDEN - Een vinding van twee Duitse deskundigen moet een einde maken aan oeverloze zoekpartijen in het donkere binnenste van handtassen. Geen ergernis meer over het feit dat kleine voorwerpjes altijd op de bodem van de tas blijken te liggen, zei Axel Bree tegen de Britse krant The Times van donderdag. Hij en zijn broer hebben een handtasverlichting ontwikkeld, die net als het lampje in de koelkast aanspringt als de tas opengaat.
Axel Bree en zijn broer Philipp, Duitse handtasspecialisten, hebben jaren onderzoek gedaan naar de beste manier om het interieur van handtassen overzichtelijker te maken. "Wij speelden al geruime tijd met het idee om de binnenkant van handtassen te verlichten, maar er was tot dusver eigenlijk geen elegante oplossing", aldus Axel Bree.
Volgend jaar hopen de broers op de markt te komen met hun vinding, die dank zij een nieuw soort plastic goed in vorm te brengen is en die geen warmte produceert.
(Bron)
Plattelandsvrouwen krijgen per ongeluk pikante film te zien

WINSCHOTEN - Zestig plattelandsvrouwen uit Groningen werden deze week in een bioscoop in Winschoten getrakteerd op een erotisch getinte film in plaats van een oorlogsfilm. Ze kregen niet de diepgravende oorlogsfilm The Pianist van Roman Polanski, maar de erotisch getinte film La Pianiste te zien.
De bioscoop had bij het bestellen een foutje gemaakt. De plattelandsvrouwen bezoeken eens per zes weken films zoals De Tweeling en The Horse Whisperer.
Ze klaagden niet tijdens de onverwachte vertoning van het visuele spektakel. "De dames bleven allemaal zitten. Waarom zou je weggaan", aldus voorzitster H. Klappe. De plattelandsvrouwen krijgen van de bioscoop vrijkaartjes en kunnen binnenkort alsnog de juiste film bekijken.
(Bron)
Vrachtwagen verliest vat op snelweg

HETEREN - Van een vrachtwagen die op de snelweg A50 tussen Heteren en Valburg reed is donderdagmiddag een vat afgevallen. Omdat er rook uit het beschadigde vat komt neemt de gealarmeerde brandweer allerlei voorzorgsmaatregelen. Onderzoek moet uitwijzen wat er in het vat zit, aldus een woordvoerder van de politie.
Het zeer drukbereden snelweggedeelte is niet afgezet voor verkeer. Wel verwacht de politie dat er zeer lange files zullen ontstaan. Tussen de knooppunten Grijsoord en Valburg staat normaal elke dag al een file van ongeveer zes kilometer lengte.
(Bron)
Vingerafdruk in toekomst in paspoort

BRUSSEL - Paspoorten van EU-lidstaten moeten in de toekomst ook twee vingerafdrukken van de eigenaar bevatten. Dat hebben de Europese ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken donderdag besloten. Volgens minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) zorgt de opname van vingerafdrukken in een paspoort voor een "veel waterdichter systeem".
Vooral de Verenigde Staten dringen na de aanslagen van 11 september 2001 aan op extra veiligheidsmaatregelen. Washington dreigde ermee dat zonder aanpassing van de Europese paspoorten, EU-burgers voorafgaand aan vertrek naar de VS anders weer een visum moesten aanvragen. Dat visum vooraf werd jaren geleden al afgeschaft voor Europese reizigers. ook vroegen de Amerikanen ook om opname van gegevens over de iris van het oog in reisdocumenten.
De EU-bewindslieden stemden daar nog niet mee in. Wel is afgesproken dat er een sprake moet zijn van een "duidelijke gezichtsherkenning" in de vorm van een pasfoto en twee vingerafdrukken. Europees commissaris Vitorino (asiel en justitie) gaat nu concrete voorstellen uitwerken voor de verplichte vingerafdrukken. Volgens Verdonk leidt die aanpassing wel tot extra kosten, maar weegt de betere controle daar zeker tegenop.
(Bron)

Volgende stap is een chip onder de huid en een DNA-profiel in je paspoort (ter controle of je niet met die chip hebt gefraudeerd). Die chip geeft ook meer mogelijkheden in strafrechtelijke zin, zoals veroordelingen tot straatverboden 's nachts. Wie zich in het donker buiten begeeft terwijl hij/zij een nachtelijk buitenverbod heeft, krijgt via de chip een stroomschok toegediend, waarna hij/zij machteloos blijft liggen en opgehaald kan worden door de automatisch gealarmeerde politie, die via de chip ook de lokatie van de overtreder doorkrijgt.

Ik ga 1984 weer eens herlezen.
Verdachte claimt 'black-out' bij treinmoord

ARNHEM - Een 60-jarige inwoner van Varik zegt dat hij een 'black-out' heeft gehad op de middag dat zijn echtgenote bij een treinongeluk in Culemborg om het leven kwam. Justitie verdenkt de man ervan dat hij zijn vrouw opzettelijk in de auto op een spoorwegovergang voor een aanstormende trein heeft geparkeerd.
Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Arnhem donderdag gezegd. Het voorarrest van de man uit Varik is donderdag voor de tweede maal met dertig dagen verlengd. Het OM heeft de rechter-commissaris in Arnhem gevraagd een deskundige te benoemen, die kan onderzoeken of het mogelijk is dat de Varikker op 1 augustus inderdaad last heeft gehad van een tijdelijke hersenstoornis.
Het echtpaar reed in een auto een beveiligde spoorwegovergang op, toen de intercity van Haarlem naar Maastricht eraan kwam. De man zag kans op tijd uit de auto te springen, maar zijn vrouw werd in de auto honderden meters met de trein meegesleurd. Ze was op slag dood.
Vijf dagen later hield justitie de echtgenoot na een uitvoerig sporenonderzoek en het horen van een aantal getuigen aan op verdenking van moord. De man ontkent tot nu toe elke opzet. Hij zegt dat hij zich niets kan herinneren van het voorval en pas later te horen kreeg dat zijn vrouw om het leven was gekomen.
(Bron)

woensdag, oktober 01, 2003

Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Friso, ontkent een liefdesrelatie te hebben gehad met de inmiddels vermoorde topcrimineel Klaas Bruinsma.
Vriendje riep: 'Het was zeker strikt zakelijk?'
Aanbieding Bijenkorf: Barpapapabeeld, van 109,95 nu voor 85 euro.
En nog een leuke: een rookoventje, waarbij je 500 gram geróókte paling krijgt...
TT 109 Voetbalfans slaags op Leidseplein

AMSTERDAM Op en rond het Leidseplein in Amsterdam zijn aanhangers van Ajax en het Belgische Club Brugge met elkaar op de vuist gegaan. De Mobiele Eenheid is aanwezig om escalatie te voorkomen. Een onbekend aantal relschoppers is door de politie gearresteerd.
Rond half vijf werden zo'n tweehonderd Belgische voetbalfans opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde. Ze hadden zich verschanst in een café en gooiden stenen naar de Mobiele Eenheid.
Voor het Leidseplein en omgeving is een noodverordening van kracht. Ajax speelt vanavond in de Arena voor de Champions League tegen Club Brugge.
De Albert Heijn belde. Dat het bestelde mes teruggevonden is, of ik het op wil komen halen.
Update Banenmarkt.
(Da's nou psychologie: ik mailde dit ook, en zag voor het versturen gelukkig nog net dat ik als subject 'Bananenmarkt' had getypt...)

Briefje CWI. Van de contactpersoon Vacatureteam. Beetje aparte naam, maar vooruit. Betreft: Bezoek Banenmarkt.
Ik word hartelijk bedankt voor mijn bezoek. 'Gezien de drukte hebben wij helaas niet veel tijd aan u kunnen besteden die dag.' Nee, dan moet je ook maar geen banenmarkt houden.
'Op uw registratieformulier heeft u niets aangegeven'- ???? Ik had er toch iets over de database en de site opgezet.
Maar: 'mocht u vragen hebben dan zijn wij bereikbaar op telefoonnummer blabla.
Mogelijk dat een bezoek aan de Ruim Baan Beurs iets voor u kan betekenen!'

Poepoe. Nounou.
TT 130 MESA In Mesa is een Amerikaanse man veroordeeld voor het doodschieten van een Sikh, vier dagen na de aanslagen van 11 september. De schutter dacht dat de man een Arabier was, en wilde wraak nemen voor de aanslagen.

...
TT 125 Israël gaat nieuw stuk muur bouwen

JERUZALEM Het Israëlische kabinet heeft ingestemd met de voortzetting van de bouw van de veiligheidsmuur langs de grens met de Palestijnse gebieden. Het gaat om een tweede stuk omheining met een lengte van 45 kilometer, ongeveer van Kalkylia naar Ofer bij Ramallah.
Het kabinet besloot de grote kolonie Ariël niet in de muur mee te nemen. Dat zou een te grote aanslag betekenen op het Palestijnse gebied. Ariël krijgt een
eigen muur en 20 km naar het westen een doorgang door de grote veiligheidsmuur.
De VN en de VS hebben veel kritiek op de muur, die op Palestijnse grond staat en het vredesproces zou belemmeren.

Stel je voor, je hebt vrienden aan het eind van de straat. Maar dan komt er een muur, en moet je drie uur omrijden en met pasjes wapperen, waarbij je uren opgehouden wordt.
Dat Israëlische kabinet heeft een muur voor z'n kop.
TT 112 Nederland krijgt geld terug van EU

BRUSSEL De regering-Balkenende mag de komende jaren rekenen op een meevaller uit Brussel. In het gunstigste geval kan die uitkomen op 275 miljoen euro, maar diplomatieke bronnen rond de Europese Unie denken aan een lager bedrag.
De Europese Commissie, het dagelijkse bestuur van de EU, stelt momenteel de eindafrekening op van de begrotingen tussen 1994 en 1999. In dat tijdvak zou 5,5 miljard euro niet zijn uitgegeven uit de pot voor achtergebleven regio's.
Nederland draagt voor 5% bij aan de Europese begroting, en zou een evenredig bedrag kunnen terugkrijgen. Bij de EC komen echter nog rekeningen binnen.

Aangezien we allemaal de rekening betalen, wordt de teruggave ook verdeeld, en dan ook weer de minima het meeste en twee keer modaal niks. Toch?
TT 107 FNV-actiekaravaan trekt door land

AMSTERDAM De FNV is vanochtend in Groningse verpleeghuizen begonnen met estafetteacties. Met deze acties wil de vakcentrale het kabinet ertoe aanzetten de aangekondigde bezuinigingen op onder meer de WAO, WW, het prepensioen en de gezondheidszorg wat te verzachten.
Behalve in Groningen wordt ook actie gevoerd in Eindhoven. Enschede is morgen aan de beurt, gevolgd door Den Haag. Voor maandag staat een werkonderbreking bij het busbedrijf in Utrecht gepland.
De FNV wil tijdens het najaarsoverleg van kabinet, werkgevers en bonden op 14 oktober horen of het kabinet zwicht. Als dat niet gebeurt, volgen hardere acties.

Ik hoor steeds maar verhalen over een OV-staking op zaterdag 11 oktober?
TT 106 Eis: 18 jaar voor schieten bij disco

ARNHEM Voor de rechtbank in Arnhem is achttien jaar gevangenisstraf geëist tegen de 30-jarige C.A., die verdacht wordt van moord en poging tot moord. Hij schoot op 3 november op portiers van de discotheek The Matrixx in Nijmegen.
Bij de schietpartij kwam portier Van den Acker om het leven en raakte zijn collega zwaargewond. Volgens justitie handelde A. uit wraak, omdat hij eerder die avond uit de discotheek was gezet.
Volgens getuigen schoot hij gericht vijf keer op de portiers. De verdachte heeft bekend in een opwelling te hebben geschoten. Hij heeft geen verklaring voor zijn daad gegeven.

Tijd voor een cursus opwellingsbeheersing?
TT 105 Feyenoord-fans te hard aangepakt

AMSTERDAM De politie van Amsterdam heeft onnodig geweld gebruikt tegen supporters van Feyenoord na afloop van een wedstrijd tegen Ajax in maart 2002. Dat concludeert de klachtencommissie van het korps Amsterdam-Amstelland.
Bij de wedstrijd in de Arena raakten tientallen Feyenoorders gewond nadat ze werden geslagen door de ME. Enkelen moesten naar het ziekenhuis. Vijftig Feyenoorders dienden een klacht in.
De commissie vindt dat de betrokken commandant van de politie op het matje moet komen bij burgemeester Cohen van Amsterdam en dat hij zijn excuses moet aanbieden aan de supporters.

Als de klachtencommissie dat zelf vindt, is het inderdaad fors uit de klauw gelopen.
TT 104 Twee op één cel toch ingevoerd

DEN HAAG De Tilburgse gevangenis begint met het plaatsen van twee gevangenen op één cel. Eerder was er sprake van dat dit uitgesteld zou worden. De andere zes Nederlandse gevangenissen voeren de meermanscellen de komende tijd in.
Met de invoering van meermanscellen moet ruimte gecreëerd worden voor 450 extra plaatsen in de gevangenissen. Een commissie bekijkt of de inrichtingen klaar zijn voor meermanscellen. Justitie zegt dat de invoering op schema ligt.
Groepsgebruik van cellen is in Tilburg al tien jaar ingevoerd, maar alleen voor afgewezen asielzoekers die uit het land moeten worden gezet.
TT 103 Kinderopvang wordt flink duurder

UTRECHT De kinderopvang wordt komend jaar 3,5 tot 8,5 procent duurder, heeft de brancheorganisatie MO-Groep gemeld. De ouderorganisatie Boink is laaiend over de stevige prijsstijging.
Een volledige crècheplaats kost om en nabij 13.500 euro per jaar. De ouders draaien steeds vaker op voor het hele bedrag, omdat recentelijk subsidies zijn vervallen. Vorig jaar stegen de kosten al met zo'n 10 procent. Dat kwam onder meer door de loonstijging en doordat de wettelijke regels zijn aangescherpt.
Boink pleit nu voor de instelling van een onafhankelijke toezichthouder die toetst of de prijsstijging reëel is.

Gewoon net als vroeger: grote gezinnen met een thuismoeder en een meneer die op zondag het vlees snijdt (want dat kan er doordeweeks niet af).
Duizelig door straling umts-antennes

AMSTERDAM - De nieuwe generatie mobiele telefoons, die werken op het zogenaamde umts, zorgen voor duizeligheid, tintelingen in de vingers en concentratiestoornissen. De duizeligheid wordt veroorzaakt door de straling van zendmasten voor umts. Deze effecten treden niet op bij de huidige straling van gsm-antennes, aldus Trouw woensdag.
De krant baseert zich op onderzoek van TNO. Zij heeft het onderzoek in opdracht van de overheid verricht en deze ziet in de resultaten daarvan aanleiding tot nader onderzoek. TNO zegt: 'UMTS-mast maakt duizelig, maar ook alerter.' Het is volgens het ministerie van Economische Zaken te vroeg om de bouw van de umts-antennes stil te leggen.
(Bron, met video)
Masturberen groter taboe dan druiper

ROTTERDAM - Nederlanders vinden masturberen een groter taboe dan geslachtsziekten, of het bespreken van incontinentie en seks. Ook seks op oudere leeftijd is een minder beladen onderwerp dan zelfbevrediging. Maar Nederlanders vinden tegelijk dat masturberen geen taboe meer zou moeten zijn.
Dat blijkt uit een onderzoek dat farmaceutisch bedrijf Pfizer ter ere van het vijfjarig bestaan van de potentiepil Viagra heeft laten uitvoeren door TNS NIPO. De onderzoekers hebben daarvoor 1120 mensen ondervraagd.
Twee van de vijf ondervraagden noemden masturbatie zijn of haar grootste persoonlijke taboe. Een nog grotere groep (60 procent) heeft het in zijn of haar topdrie van taboes staan. Zelfbevrediging staat daarmee boven aan de lijst van seksuele taboes in Nederland.
Op de tweede plaats komen erectieproblemen, die door 14 procent wordt genoemd als het grootste persoonlijke taboe. Bijna 45 procent vindt het moeilijk om erover te praten. Uit eerder onderzoek bleek al dat slechts een op de tien mannen met erectieproblemen medische hulp zoekt.
Geslachtsziektes staan op de derde plaats van beladen onderwerpen, 12 procent ziet dit als zijn of haar grootste persoonlijke taboe. Incontinentie en seks staan op de vierde plaats, 'geen zin' op de vijfde, homo- en biseksualiteit komt op zes en seks op oudere leeftijd op de zevende plaats.
Het gebruik van voorbehoedmiddelen lijkt nog nauwelijks een seksueel taboe te zijn in Nederland. Slechts 4 procent van de bevolking vindt het een beladen onderwerp. Niemand ervaart het als zijn of haar persoonlijke taboe.
Vrouwen hebben overigens minder moeite met het bespreken van erectieproblemen dan mannen. [Duh...] Maar zij vinden zelfbevrediging weer een ingewikkelder gespreksonderwerp. Opleiding en inkomen zijn ook van invloed. Hoe lager de sociale klassen, hoe groter het taboe op erectieproblemen.
Tot slot speelt ook leeftijd een rol. Zo vinden 40- tot 60-jarigen erectieproblemen en 'geen zin in seks' ingewikkelder en hebben 60-plussers meer moeite om te praten over seks op oudere leeftijd dan jongeren. Maar bij alle leeftijdsgroepen staat masturberen boven aan.
(Bron)
Siberië getroffen door zware aardbeving

MOSKOU - Het zuidwesten van Siberië is woensdag getroffen door een aantal zware aardbevingen, waarvan de zwaarste een kracht had van 8,0 op de schaal van Richter.
Dat meldde het Russische persbureau Interfax woensdag bij mondde van seimologen. Hoewel enkele huizen zijn beschadigd, is er geen melding van slachtoffers.
[Tis daar ook niet zo héél dicht bevolkt, dat zal schelen.]
Het epicentrum van de zwaarste aardschok lag in het gebied Altai, in een bergachtig gebied 350 kilometer ten zuiden van de regionale hoofdstad Barnaul. De schokken waren ook in een aantal Siberische steden te voelen, zoals Novosibirsk, Krasnojarsk en Belokurukha.
(Bron)
'Nederland niet kindvriendelijk'

AMSTERDAM - Jongvolwassenen krijgen niet genoeg steun van de overheid in de keuze om aan kinderen te beginnen. Vrouwen krijgen daardoor tegenwoordig steeds vaker op 'kritische leeftijd' hun eerste kind. Dat concludeert de Nederlandse Gezinsraad (NGR) in het tweejaarlijkse rapport dat in opdracht van het kabinet wordt opgesteld. Het rapport draagt de naam 'Signalement' en legt de maatschappelijke positie van gezinnen en andere leefvormen vast.
Door een gebrek aan consistent en betrouwbaar overheidsbeleid om arbeid en zorg te combineren, twijfelen partners soms langdurig over het nemen van kinderen. Hoger opgeleiden blijven door het beleid zelfs in toenemende mate kinderloos. Lager opgeleide vrouwen leveren na de komst van hun kind economische zelfstandigheid in, aldus NGR.
De Raad concludeert dan ook dat het 'hoogst noodzakelijk is om een geëmancipeerd gezinsbeleid te voeren'. Beleid dat tegelijkertijd gericht is op het scheppen van voorwaarden voor een goed functionerend gezinsleven en op maximale maatschappelijk participatie van beide ouders. Gezinsbeleid is een ondergeschoven kindje in het kabinet Balkenende II, meent de NGR.
[Vat u 'm? Vat u 'm?]
De Gezinsraad roept staatssecretaris Ross-Van Dorp van Volksgezondheid op de 'hoge waarde die individuen hechten aan het gezin en de erkenning van het maatschappelijk belang te vertalen in regeringsbeleid'. Zij zal dit doen tijdens de presentatie van het rapport, die woensdag vanaf 15.00 uur gehouden wordt in de Haagsche Lobby aan het Spui in Den Haag.
(Bron)
Door de aanhoudend lage waterstand is het veer tussen Millingen aan de Rijn en Pannerden voor het eerst in de geschiedenis van de pont uit de vaart gehaald. Veerbaas B. Kievits vindt het niet langer verantwoord om heen en weer te varen, aangezien hij bijna niet meer kan aanleggen bij de op- en afritten aan weerszijden van de rivier. Kievits haalde al maanden geleden zijn andere veerboot tussen de Millingerwaard en Gendt uit de vaart.
Een flink aantal toeristische fiets- en wandelroutes, waaronder het Pieterpad, is 'doorgeknipt' nu de veren in het natuurgebied Gelderse Poort niet meer varen. Dat geldt al geruime tijd voor tal van andere plaatsen langs Rijn en Waal. De voetveren hebben een heel slecht seizoen achter de rug door de lage waterstand en komen dit jaar niet meer in de vaart, zo heeft het Recreatieschap besloten.
(Bron en meer)
Ophef in Den Haag over reizende 'penis-show'

DEN HAAG - De fractie van de ChristenUnie in Den Haag heeft felle kritiek geuit op een theatershow waarin twee mannen kunstjes met hun geslachtsdeel vertonen. Het gaat om de show 'Puppetry of the Penis' van twee Australiërs die wereldwijd al vijf jaar volle zalen trekt.
Puppetry of the Penis reist deze maand door Nederland. In drie weken geven de artiesten 18 shows. De première in Nederland vond dinsdag plaats in het Rotterdamse Oude Luxortheater. Donderdag spelen de mannen in de Leidse Schouwburg en maandag in het Haagse Lucent Danstheater.
Simon Morley ontwikkelde het idee voor de show in 1996. Hij werkte als kind aan zijn 'penis-trucs' en werd goed omdat hij beter wilde zijn dan zijn broer. David Friend ontwikkelde zijn trucs in de badkuip.
De ChristenUnie in Den Haag noemt de show 'smakeloos'. Volgens de partij hebben mensen hun geslachtsdeel niet gekregen om kunstjes mee te vertonen. In Australië is de show een keer door plaatselijke autoriteiten verboden. Daar wil de partij niet op aansturen. Wel moet er snel een gesprek met de directie van het Lucent theater komen.
Het theater zegt in een reactie nog steeds achter de beslissing te staan om de show toe te laten: het is gewoon een voorstelling, en heeft niets met porno te maken, aldus een woordvoerder.
(Bron, met video)

"hun geslachtsdeel niet gekregen om kunstjes mee te vertonen" - sja.
Ik moet vooral erg denken aan ondeugende kleine jongetjes ;-)
Britse vrouwen mogen embryo's ex-man niet gebruiken

LONDEN - Een Britse rechtbank heeft twee vrouwen verboden om de bevroren embryo's van hun ex-partners te gebruiken.
[De embryo's VAN hun partners? Ben je dan niet erg pedofiel?]
De twee begonnen beiden een ivf-behandeling, maar hun voormalige vrienden willen nu dat de behandeling wordt gestaakt en dat de embryo's worden vernietigd.
De vrouwen, de 31-jarige Natallie Evans en de 38-jarige Lorraine Hadley, vochten bij een rechtbank in Londen een wet aan die eist dat embryo's moeten worden vernietigd, zodra een van beide partners zijn of haar toestemming intrekt. De rechter zei "aanzienlijke sympathie" te hebben voor het standpunt van de vrouwen, maar oordeelde toch dat de wet op hun situatie van toepassing is.
Beide vrouwen menen echter dat de ingevroren embryo's hun enige kans zijn om een kind te krijgen. Volgens hen worden hun mensenrechten geschonden als de behandeling niet doorgaat. Als zij op natuurlijke wijze zwanger waren geworden, hadden hun ex-partners immers ook geen einde aan de zwangerschap kunnen maken, zo redeneren de vrouwen. Zij hebben aangekondigd in hoger beroep te gaan.
(Bron)
Als je altijd het linkerraam openhebt, omdat daar een makkelijke uitstap voor de katten is, en je doet ineens het rechterraam open omdat je zo goed zicht hebt op die planeet, raakt poes gestresst. Want dan wil ze eruit maar ze durft niet door de planten heen te banjeren.
Raam is allang weer dicht maar poes duikt nog af en toe onder het gordijn om de boel te inspecteren - wat ze voorheen alleen links deed om op de vensterbank te gaan liggen danwel naar buiten te gaan.
Celstraf voor indeuken borstkas baby

DORDRECHT - Een 26-jarige vrouw uit Streefkerk krijgt acht maanden celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, wegens ernstig mishandelen van haar baby. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht dinsdag bepaald.
De vier maanden oude baby werd vorig jaar met botbreuken, blauwe plekken en een ingedeukte borstkas in het ziekenhuis opgenomen. Tien dagen geleden wees de rechtbank de voogdij over het 21 maanden oude kind nog toe aan de verminderd toerekeningsvatbare moeder op advies van het Dordtse Bureau Jeugdzorg.
Het kind werd in een pleeggezin geplaatst in afwachting van de uitspraak van de strafzaak. Het bureau beraadt zich nu over herziening van het advies.
(Bron)
Medicijnenknaak komt er waarschijnlijk niet

DEN HAAG - De medicijnenknaak van circa 1,70 euro per recept die het kabinet wil invoeren, komt er waarschijnlijk toch niet. Het CDA wil dat de maatregel niet doorgaat. Coalitiepartners VVD en D66 vinden eigenlijk dat de knaak er wel moet komen om het medicijnengebruik af te remmen. Maar als het CDA met een degelijk financieel alternatief komt, zijn ze bereid zich daar bij neer te leggen.
Financieel woordvoerder De Grave van de VVD en zijn D66-collega Bakker lieten dat dinsdag doorschemeren tijdens een pauze bij de financiële beschouwingen in de Tweede Kamer. Aan het begin van dat debat had CDA'er De Nerée voorstellen gedaan om de medicijnenknaak van tafel te krijgen. Hij denkt onder meer aan het altijd in rekening brengen van een doktersbezoek bij spoedeisende ziekenhuishulp.
De voorstellen van De Nerée lijken op steun van oppositiepartij PvdA te kunnen rekenen, waarmee ze een Kamermeerderheid zouden verwerven. Het CDA doet echter liever zaken met zijn coalitiegenoten. Ook VVD en D66 vinden het beter als het CDA niet buiten de coalitie hoeft te 'winkelen'.
Of de dekking van het CDA-voorstel voor deze twee partijen acceptabel is, hangt af van de opstelling van het kabinet. Bakker is eventueel ook bereid na te denken over alternatieven die GroenLinks en de SP hebben gedaan.
(Bron)
En er was licht... Tis me gelukt. :-)))

dinsdag, september 30, 2003

Burp...
Eerst uitbuiken van de spinaziesalade met gerookte lamsfilet en een Banyulsdressing, de gegrilde sardines met geuzeantiboise, huisgemaakte compote, warme groenten en "luie wijven frieten" en de parfait van citroengras en citroenblad met in balsamico gemarineerde aardbeien, en dan eens kijken of ik Mars in zicht kan krijgen :-)
TT 401 Mosterd, ketchup, rijst en rauwe pasta, het klinkt niet overdreven gezond. Toch heeft een tweejarig meisje zichzelf daarmee drie weken in leven gehouden.
Het peutertje was al die tijd alleen thuis, terwijl haar moeder in de bajes zat. Na drie weken werd het kind door haar vader in huis aangetroffen, terwijl ze tekenfilmpjes aan het kijken was.
TT 401 Blaadjes op de rails, bovenleidingen die nat zijn, stroomuitval... Er is altijd wel een reden waarom de treinen in ons land niet, of niet op tijd rijden.
In Engeland is het al niet veel beter. Lange rijen forensen die vergeefs op de trein of de metro staan te wachten, en de meest fantastische excuses te horen krijgen. Maar deze kenden ze nog niet.
De reden waarom een Londense metro vanmorgen niet kwam opdagen, was dat... de metrobestuurder was flauwgevallen. De machinist-in-opleiding was in katzwijm geraakt nadat een collega hem in geuren en kleuren over zijn sterilisatie had verteld. Dat bleek too much.
TT 192 Kikker kost Groningen 50 euro

GRONINGEN De gemeente Groningen is door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 50 euro voor het verstoren van de verblijfplaats van een zeldzame groene kikker.
In opdracht van de gemeente werd vorig jaar 8000 kuub grond in een meertje op het industrieterrein Eemspoort gestort. De aannemer had daarvoor echter geen vergunning aangevraagd.
Een natuurliefhebber die daar woont, had het vergrijp geconstateerd en de Algemene Inspectie Dienst ingeschakeld. Die trof daar de rana esculenta aan, een zeldzame groene kikker, die beschermd wordt door de Flora- en faunawet.

Rana (klepton) esculenta is de middelste groene kikker, een kruising ontstaan na de laatste IJstijd. Plaatje en geluid vind je hier. Enne... esculenta betekent eetbaar, maar doe toch maar niet.
TT 125 Rel over CIA-lek probleem voor Bush

WASHINGTON Prominente Democraten eisen een onafhankelijk onderzoek naar aantijgingen dat het Witte Huis via de CIA wraak wilde nemen op een criticus.
Ene Joseph Wilson ging in 2002 voor de CIA naar Niger om te onderzoeken of Irak uranium in dat land had gekocht. Wilson meldde dat het gerucht niet klopte. Toch noemde Bush het als bewijs voor de ernst van de Iraakse dreiging.
Wilson verweet Bush daarna openlijk dat hij het gevaar van Irak aandikte. Daarop meldde een krant dat Wilsons vrouw CIA-agente is. Het Witte Huis zou achter die onthulling zitten. Het ministerie van Justitie stelt nu een onderzoek in.
TT 112 Maas en Hammerstein uit LPF-bestuur

AMSTERDAM Ed Maas en Oscar Hammerstein stappen alsnog uit het bestuur van de Lijst Pim Fortuyn. De twee kondigden op 19 juni hun vertrek al aan, maar toen daarop onder het lagere partijkader een opstand uitbrak, besloten ze te blijven.
De voorzitter en de secretaris zeggen nu dat ze, "hoewel met grote meerderheid gekozen, het vertrouwen ontberen om leiding te geven aan de organisatie van een jonge politieke partij".
Maas en Hammerstein verwijzen naar de "voortdurende en niet aflatende ruzies in de partij", zoals de rel rond Simon Fortuyn, die deze maand opzegde als lid en het vertrek van het bestuur eiste.

Ben benieuwd of ze nu echt gaan. En die actie van Simon Fortuyn: als je je lidmaatschap opzegt heb je toch niks meer te eisen?
TT 109 Agressie tegen de brandweer groeit

NIJKERK Van de brandweerlieden ontmoet 78% steeds meer agressie, zo blijkt uit onderzoek van de vakbond CNV Publieke Zaak onder 700 brandweerlieden. Bijna 25% noemt de situatie onbeheersbaar.
Situaties waarin de brandweer te maken krijgt met agressie zijn bijvoorbeeld brandveiligheidscontroles in de horeca, branden of lekkages in xtc-laboratoria en hennepplantages en mensen die afzettingen bij branden negeren.
In vergelijking met vijf jaar geleden vindt 88% het werk zwaarder geworden, zowel lichamelijk als geestelijk. 95 procent van de ondervraagden wil een eigen brandweer-CAO.
TT 106 'Koninklijk' predikaat KLM onzeker

DEN HAAG De KLM raakt door de alliantie met Air France vermoedelijk het recht kwijt om zich 'koninklijk' te noemen. Dat valt althans op te maken uit de bijzondere voorwaarden die gesteld worden aan predikaatgerechtigden.
In de Staatscourant van 5 oktober 1988 staat dat het recht tot het voeren van het predikaat vervalt bij wijzigingen in de juridische of de feitelijke structuur van de gerechtigde.
De KLM behoudt de komende vijf jaar wel haar naam, logo en nationale identiteit. De KLM kreeg ook de garantie dat de Nederlanders hun kennis op het gebied van vliegtuigonderhoud niet verliezen.

Dus de naam blijft, maar ze mogen zich niet koninklijk meer noemen? De K LuchtvaartMaatschappij????
Verdwaalde Britten gered dankzij flitslicht

CORTINA D'AMPEZZO - Twee Britse alpinisten die waren verdwaald in de Italiaanse Dolomieten, zijn maandag gered doordat ze met het flitslicht van hun fotocamera's de aandacht van reddingswerkers hadden getrokken.
Het tweetal zat vast op de rotswand van een berg bij het dorp Cortina d'Ampezzo en wisten in het donker niet meer naar beneden te komen.
Een van de mannen belde met zijn mobiele telefoon naar familie in Groot-Brittannië, die daarop het Britse consulaat in Rome waarschuwde.
De gealarmeerde reddingswerkers probeerden eveneens met het duo te telefoneren, maar inmiddels waren de batterijen van hun telefoon op. Met hulp van de flitslichten van hun camera's konden de Britten echter duidelijk maken waar ze zich precies bevonden.
(Bron)
Postpakket met poeder in Hoevelaken

HOEVELAKEN - Een postbeambte in Hoevelaken heeft maandag de politie ingeschakeld toen hij tussen andere poststukken een pakketje met een zakje poeder aantrof.
De politie heeft het pakketje naar het infectieziektenlaboratorium in Lelystad gebracht voor nader onderzoek. De uitslag van het onderzoek is nog niet bekend. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag bekendgemaakt. Volgens de woordvoerder is de afzender van het verdachte poederpakket onbekend.
Nadat de beambte de politie had gewaarschuwd, besloot die de brandweer en de GGD te alarmeren. Het postkantoor is korte tijd gesloten. De technische recherche stelde het pakje veilig en zorgde voor vervoer naar Lelystad.
Volgens de zegsman van de politie vonden deskundigen het niet nodig om groter alarm te slaan, aangezien het pakketje niet open was geweest, zodat het poeder zich niet had kunnen verspreiden.
Toen een inwoner van Gorinchem vorige maand een envelop met poeder uit Irak opende, stelde die gemeente het rampenplan in werking. Later bleek het poeder verpulverd steengruis te zijn, dat door een uitgezonden militair in Irak naar huis was gestuurd.
(Bron)

Poeder moet je ook gewoon naar Poederoyen sturen.
Ongevallen 75-plussers kosten jaarlijks 241 miljoen

AMSTERDAM - De directe medische kosten die gemoeid zijn met privé-ongevallen van 75-plussers bedragen jaarlijks 241 miljoen euro. Voor alle ongevallen die mensen boven de 55 jaar in en om huis overkomen is de kostenpost 331 miljoen euro op jaarbasis. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Consument en Veiligheid.
Volgens de organisatie is een op de negentien zelfstandig wonende ouderen van 75 jaar en ouder jaarlijks het slachtoffer van een ongeval in en om huis. In 84 procent van de gevallen gaat het om een val. Zo'n val kan ernstig letsel veroorzaken, zoals heupfracturen.
Consument en Veiligheid stelt dat als er geen preventieve maatregelen worden genomen, het aantal privé-ongevallen en de kosten daarvan in 2020 zijn gestegen met circa 33 procent. Ongevallen bij 75-plussers leiden vaak tot verlies van zelfstandigheid, mobiliteit en zelfredzaamheid, ervaart de stichting. Ouderen die zijn gevallen, lopen grote kans dat ze dit nog een keer overkomen.
Over preventieve maatregelen om ongelukken in en om huis te voorkomen, heeft Consument en Veiligheid een tentoonstelling samengesteld. Ouderenorganisatie ANBO zet deze reizende tentoonstelling vanaf woensdag, de Dag van Ouderen, in om de kans op ongevallen in de privé-sfeer te verminderen.
(Bron)

Bezuinigingsmogelijkheden: of laat de ouderen gewoon werken, dan hebben ze minder privétijd; of verbied ouderen boven de 75. Dit kabinet is er gek genoeg voor.
De regel is nu officieel:

Geboorte levert Italianen 1000 euro op

ROME - De Italiaanse regering hoopt de bevolking met een geldbedrag te stimuleren om meer kinderen te krijgen. Vanaf de geboorte van een tweede kind krijgen ouders 1000 euro, zo maakte de regering dinsdag in Rome bekend.
De maatregel treedt per 1 oktober in werking en duurt in ieder geval tot eind augustus 2005. Italië behoort tot de landen met het laagste geboortecijfer.
(Bron)
Mabel ontkent liefdesaffaire met Bruinsma

DEN HAAG - Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Friso, ontkent een liefdesaffaire te hebben gehad met de inmiddels vermoorde topcrimineel Klaas Bruinsma. Dat heeft ze de Rijksvoorlichtingdienst dinsdag laten melden, kort nadat de PvdA in de Tweede Kamer opheldering had gevraagd over de vermeende relatie.
Het Algemeen Dagblad meldde dinsdagochtend dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries deze week op tv komt met een lijfwacht van Bruinsma die beweert dat Mabel wel degelijk de minnares van de crimineel was.
"Op verzoek van mevrouw Mabel Wisse Smit" deelt de dienst mee: "Mevrouw Wisse Smit heeft geen liefdesrelatie gehad met Klaas Bruinsma. Dit is haar reactie naar aanleiding van een publicatie in het Algemeen Dagblad van heden.
Hierin wordt gesteld dat de verloofde van Prins Friso volgens een ex-lijfwacht van Bruinsma een maandenlange liefdesaffaire met de crimineel heeft gehad. Dit zou blijken uit een interview van misdaadverslaggever Peter R. de Vries met deze lijfwacht, een zekere Charlie. Mevrouw Wisse Smit laat weten uit de naaste omgeving van de heer Bruinsma zich geen Charlie te kunnen herinneren."
Mabel heeft vragen van Peter R. de Vries beantwoord "ervan uitgaande dat de antwoorden herkenbaar hun plaats in de uitzending zullen vinden". De uitzending is donderdag. De RVD herhaalde dinsdag nog eens eerdere mededelingen over Mabel: "Mevrouw Wisse Smit heeft reeds geruime tijd geleden een aantal mensen uit haar omgeving, onder wie leden van het Koninklijk Huis, op de hoogte gebracht van haar contacten met de heer Bruinsma. Ook de minister-president is hierover ingelicht.
De contacten met Bruinsma vonden gedurende enige maanden plaats in haar studententijd, toen zij ook deelnam aan zeilwedstrijden. Nadat mevrouw Wisse Smit zich realiseerde met welke praktijken Bruinsma zich bezighield besloot zij deze contacten te beëindigen. Het betrof overigens geen zakelijke of intieme relatie."
Prins Johan Friso wil naar verluidt op 24 april volgend jaar in Delft trouwen met Mabel. De prins is dan na de baby van Willem-Alexander en Máxima derde in de lijn van troonopvolging. De prins heeft te kennen gegeven dat hij toestemming voor het huwelijk van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal wil.
Bij toestemming houdt hij zijn plek in de troonopvolging. Wanneer de regering het voorstel voor de toestemmingswet indient, is nog niet bekend. Het zal vermoedelijk nog dit jaar zijn. Direct na de verloving deze zomer liet de Tweede Kamer doorschemeren het paar geen strobreed in de weg te zullen leggen. Het parlement was echter toen slechts op de hoogte van de relatie van Mabel met oud-ambassadeur bij de Verenigde Naties van Bosnië Muhamed Sacirbey, die nu van fraude wordt verdacht.
(Bron)

Als Mabel Wisse Smit straks trouwt met Friso, en WimMax overkomt wat, dan wordt Mabel koningin.
Vriendje wond zich alweer op: MafiaMabel en Peetmoeder der Nederlanden zijn al gehoord.
Er is hoop!

Gestolen fiets na 24 jaar terug

AMSTERDAM/ENSCHEDE - Een vrouw kon dinsdag na 24 jaar eindelijk worden herenigd met haar gestolen fiets. De politie in Amsterdam overhandigde de tweewieler aan de oorspronkelijke eigenaar, nadat het rijwiel door stom toeval weer boven water was gekomen.
De vrouw deed in 1979 aangifte van diefstal van haar damesfiets die toen uit een kelder van een ziekenhuis in Enschede werd ontvreemd. De tweewieler was pas twee weken oud. Sindsdien heeft zij niets meer van haar fiets vernomen.
[Wat gemeen dat ie niet eens een kaartje stuurde.]
Pas geleden hield de politie een man aan die in de Amsterdamse binnenstad een rijwiel probeerde te stelen. De ooit ingegraveerde postcode leidde naar een adres in Enschede waar nog een familielid van de eigenaar bleek te wonen. De vrouw zelf woont al jaren in Duitsland, maar dinsdag reisde ze meteen naar de hoofdstad om haar gestolen tweewieler op te halen.
Het is onbekend hoeveel omzwervingen de fiets in de afgelopen 24 jaar heeft gemaakt en hoeveel eigenaren in bezit waren van het oerdegelijke exemplaar.
(Bron)
Schip vol schapen terug naar Australië

ROTTERDAM - De ruim 50.000 schapen aan boord van het Nederlandse vrachtschip Cormo Express gaan hoogstwaarschijnlijk terug naar hun land van herkomst Australië.
Volgens een woordvoerder van rederij Vroon uit Breskens dinsdag is het lot van de schapen in handen van de Australische autoriteiten. "Wij zijn slechts vervoerder en wachten op een telefoontje naar welke bestemming we moeten varen."
Het schip vertrok op 5 augustus vanuit West-Australië naar Saudi-Arabië met ruim 57.000 schapen aan boord. De dieren werden echter geweigerd door de Saudische douane, omdat veel schapen bekschurft zouden hebben.
Door de extra lange verblijfsduur op het schip, zijn ruim 4300 schapen inmiddels om het leven gekomen, vooral door de hitte en stress. Een poging om de schapen te schenken aan de bevolking van Irak mislukte toen de Britse legerleiding hier wegens 'logistieke problemen' een stokje voor stak.
Volgens het Franse persbureau AFP heeft Australië de schapen teruggekocht van de Saudische eigenaar voor een bedrag van 3,1 miljoen Amerikaanse dollars (2,7 miljoen euro). Eenmaal terug op Australische bodem zullen de dieren worden geslacht.
De woordvoerder van Vroon kan dit niet bevestigen, maar weet wel dat er beweging zit in de zaak, die internationaal veel reacties heeft ontketend. De Nederlandse reder heeft er herhaaldelijk op aan gedrongen de Cormo Express met z'n levende have terug te sturen naar 'down under'.
(Bron)
Strings taboe in Poolse bedrijven

WARSCHAU - Poolse werkgevers hebben de oorlog aan strings verklaard. Ze zien de rust in hun bedrijven in gevaar komen door de 'prikkelende' lingerie van hun werkneemsters. In sommige bedrijven is het inmiddels verboden strings te dragen.
Dit berichtte het magazine Newsweek Polska dinsdag. Door de voorliefde van de Poolse vrouwen voor strakke kleding zijn de strings zeer goed zichtbaar. Een van de bedrijven droeg zijn werkneemsters op het 'fatsoen van het bedrijf' in acht te nemen.
Alleen de textielindustrie is blij met de toenemende belangstelling voor weinig verhullend ondergoed. In vergelijking met vorig jaar steeg de omzet met 30 procent.
(Bron)

Op naar de Afghaanse hobbezak. (Ja, dat is respectloos, maar ik weet nu even niet meer hoe die blauwe dingen heten en ik kan het ook niet vinden.)
Slim?
Een Deense professor heeft de nodige ophef veroorzaakt. Helmuth Nyborg roept hoog opgeleide ouders op meer kinderen te verwekken. Mensen die lager op de sociale ladder staan, worden afgeraden zich voort te planten. Alleen zo gaat de Deense samenleving een betere toekomst tegemoet, stelt Nyborg, professor psychologie aan de universiteit van Aarhus. Nyborg is gespecialiseerd in intelligentie.
(Bron)

Het klinkt toch een beetje ehm... fout.
Father detained after son picks pebbles

A German man is facing up to 10 years in a Turkish prison because his nine-year-old son picked up pebbles from a beach. The 34-year-old financial advisor, from Muenster, named only as Stefan G, was arrested at Antalya airport after security guards found a bag of stones in his suitcase. He was charged with smuggling archaeologically valuable national treasures and put in a cell with 14 criminals.
The man's wife Manuela, 34, who returned to Germany with their three children, said: "It is unbelievable. I don't know what to do." She said they explained to Turkish authorities that their nine-year-old son Philipp had unwittingly taken the stones from the beach for a school project but added her husband was arrested anyway.
German member of the European parliament, Hedwig Keppelhoff-Wiechert, has now appealed to the Turkish ambassador to the EU to personally see to it that the man is set free.
(Bron)
Cruise ship pool turns passengers' hair green

Cruise passengers ended up with bright green hair after taking a dip in a ship's luxury pool. Chlorine in the water on the P&O ship Oceana dyed the hair of nine passengers when they went for a swim. On-board hairdressing staff had to work to change their hair colour back to normal before the ship docked at Southampton today.
A spokeswoman for P&O Cruises confirmed the incident had happened and that as a "gesture of goodwill" the passengers had been referred to the ship's beauty salon for corrective treatment. She said: "We checked all of the chemical levels at the time and they all fell into acceptable levels. We are looking into it but initial tests proved that the levels were OK."
The swimmers were men and women, all with either very fair or dyed hair, she said. The pool was emptied and refilled as a precautionary measure.
There were 2,000 passengers on board the Oceana during the 10-day cruise around Spain, Portugal and the Canary Islands.
As well as the swimming pool incident, 95 passengers were struck by a mild gastro-intestinal illness during the voyage.
The spokeswoman said that an investigation was under way to establish the cause of the illness although the symptoms were short-lived.
"Everyone fully recovered," she said. "And really both were very mild complaints affecting relatively small numbers of passengers. But we do take any incident like this very seriously."
(Bron)
Leuk kostuumpje nodig?
Police called out to deal with angry parrots

Police called out to deal with a family feud found themselves face to face with two angry parrots.
Neighbours had heard loud screams and suspected there was a fight amongst family members in a flat in Remscheid, near Dusseldorf. According to the police report, the woman living in the flat "kindly opened the door and unmasked the two culprits". They turned out to be her two parrots, who appeared to be involved in a screaming match. "They were arguing so loudly it really sounded like human screams," the statement said.
(Bron)
Woman, 90, hid hubby's wheelchair

A 90-year-old German women hid her husband's wheelchair to stop him from meddling with the housework.
Police were called to a house in Koblenz, south-west Germany, after two pensioners, both aged 90, had a domestic row. The wife admitted that she had hidden her husband's wheelchair as he kept on interfering with her daily chores.
A police spokesman said: "We ordered the couple to stop arguing and go to bed."
(Bron)
Neem je weleens een banaan mee naar je werk? Of zou je dat willen doen? Misschien is dit wat voor je.
Advertising authorities in Moscow have banned a poster campaign showing the euro having sex with the US dollar.
(Bron, met afbeelding van de poster)
Nieuw wereldrecord masturberen

Er is een nieuwe koning van het masturberen: Niven! De onaneerder wist het om, met veel vastbeslotenheid, maar liefst 36 keer klaar te komen binnen 24 uur! Hiermee brak hij het record van 27 orgasmes in 24 uur door Hans Blickstein uit Duitsland.
Met hazeslaapjes als korte onderbrekingen, bleef Niven gefocust en zeer opgewonden. Al kwam dat laaste waarschijnlijk door de enorme hoeveelheid pornografisch materiaal. Meer dan 400 films en drie televisies die de pornofilms continu toonden, gaven hem genoeg 'kracht' om tot zijn opmerkelijke prestatie te komen.
Commentaar van Niven op zijn nieuwe record: "masturbation for me is a way of life. I've been training for this day since I was 13 years old and I'm happy with my performance today".
Op de vraag of hij het record nog scherper wil stellen zei hij: "my immediate goal is to get a bag of ice and some lotion on my penis to soothe the burning".
(Bron)
Gorilla ontsnapt voor de tweede keer

WASHINGTON - Gorilla Little Joe is afgelopen weekeinde voor de tweede maal binnen een maand ontsnapt uit zijn verblijf in een dierentuin in Boston.
Volgens de krant The Boston Herald werd de mensaap pas na een urenlange zoektocht gevonden en verdoofd.
Kort na de tweede ontsnapping griste de gorilla een baby uit de armen van een dierentuinbezoeker, maar beiden raakten slechts lichtgewond.
Na de eerste ontsnapping in augustus is het verblijf van de ruim tien jaar oude gorilla extra beveiligd. Het is niet duidelijk hoe het dier ditmaal de kuierlatten kon nemen.
(Bron)

maandag, september 29, 2003

TT 401 Je kent dat wel. Moeders wil een dagje shoppen en vaders loopt er met zó'n gezicht bij. Geen nood: in Hamburg is er nu de Noxbar Kindergarten for Men.
Voor nog geen 7 euro mag de jengelende echtgenoot een tijdje in de 'ballenbak' en kan Mutti einkaufen doen. Na afloop wordt vaders weer opgehaald. Het idee heeft ook hier kans van slagen, want in het 'pakket' zijn een lunch en twee biertjes inbegrepen.
Twee 'kindermeisjes', Jenny en Bianca, passen op de pappies. Na afloop van het winkelfestijn is er nog een belangrijke rol voor de mannen weggelegd: ze mogen de volle tassen naar de auto dragen.
TT 401 Als je ooit in Nieuw-Zeeland bent, pas dan maar op voor vliegende varkentjes. Zondag kreeg een motorrijder bijna een biggetje op zijn knar. De man zag het roze knorrebeest naast hem in de bosjes vallen. Het diertje was door een havik bij zijn moeder weggeplukt, waarna hij al snel te zwaar werd voor de vogel. Het biggetje overleefde de val en is naar een dierenopvangcentrum overgebracht.
TT 192 Kleuter afgestaan voor kleuren-tv

ROME Een straatarm Albanees echtpaar heeft bekend in 1999 een kind te hebben afgestaan aan een criminele bende, in ruil voor een kleurentelevisie. Het jongetje werd in Zuid-Italië voor 5000 euro verkocht aan een ouder Italiaans echtpaar, dat zondag is aangehouden.
De Albanese ouders zouden ook uit angst voor de bende hebben gehandeld. Het kind is inmiddels zeven en ondergebracht bij de Italiaanse sociale dienst zolang er over zijn toekomst wordt overlegd.
De zaak kwam uit door de aanhouding van een Albanese bendeleider in Italië. Toen de Albanese moeder daarvan hoorde, eiste ze via de justitie haar zoontje terug.

Arm kind...
TT 130 LIER In Lier, België, hebben overvallers van een supermarkt een aantal klanten gegijzeld. De overval gebeurde rond acht uur toen de zaak sloot. Het is niet bekend hoeveel mensen gegijzeld zijn.
TT 121 Jakarta overweegt strenge moraalwet

JAKARTA De Indonesische regering denkt na over een wet die ongehuwden verbiedt geslachtsgemeenschap te hebben of samen te wonen. Op het samenwonen zou maximaal 2 jaar celstraf komen te staan. Een man die een vrouw bevrucht en niet met haar wil trouwen, kan vijf jaar krijgen.
Met de wetswijzigingen wordt voor het eerst sinds de koloniale tijd het Wetboek van Strafrecht aangepast. Het oude wetboek is moslimgeestelijken een doorn in het oog.
Ook vormen van hekserij zouden worden verboden. Op het schaden of doden van iemand door middel van magie zou vijf jaar komen te staan.
TT 114 Turkse organisaties tegen eerwraak

ALMELO De eerwraak is een achterlijk verschijnsel dat verbannen moet worden uit de Turkse gemeenschap. Dat hebben de samenwerkende Turkse Organisaties in een ongewoon harde veroordeling gezegd in het NOS Journaal.
Volgens woordvoerder Arslan is het de hoogste tijd dat eerwraak openlijk aan de kaak wordt gesteld. Hij maakt zich er zorgen over dat ook jongeren geneigd zijn naar de oude traditie te grijpen.
De veroordeling volgt na een oproep van een schooldirecteur in Almelo. Hij wil een openbaar debat over eerwraak na de dood van een Turkse leerlinge. Haar vader doodde haar na familieproblemen.
Iets uitgebreidere info over de verhuurdersactie in Amsterdam:

TT 112 Goed-gedragbrief huurders Amsterdam

AMSTERDAM Huurders in Amsterdam hebben vanaf 1 januari een verklaring van goed gedrag nodig,als ze willen verhuizen naar een andere huurwoning. Die krijgen ze van de woningcorporatie als ze geen huurachterstand hebben en geen overlast hebben veroorzaakt.
De woningcorporaties (AFW) willen zo wanbetalers en mensen met asociaal gedrag afschrikken. De verklaring is nodig voor alle 12 woningcorporaties in de hoofdstad.
Bij een huurachterstand gaat het om drie maanden of meer, en bij overlast moet er een echt dossier met klachten over mensen bestaan.
TT 111 B&W Rotterdam verliest meerderheid

ROTTERDAM De coalitie in de Rotterdamse gemeenteraad is haar meerderheid kwijt. Raadslid J. van Heijgen van Leefbaar Rotterdam is uit de fractie gestapt, waardoor het college van LR, VVD en CDA nog maar op 22 van de 45 zetels steunt.
Van Heijgen sluit zich aan bij de rechts-extremist Michiel Smit, die in februari uit de LR-fractie werd gezet. Van Heijgen is al de vierde LR-er die de fractie verlaat.
Fractieleider Ronald Sörensen meent dat het collegebeleid door de perikelen in zijn fractie niet in gevaar is. Volgens hem steunen eigenlijk alle partijen dat beleid, in ieder geval de hoofdlijnen.
TT 110 Beul Congo in Nederland aangehouden

ROTTERDAM De nationale recherche heeft in de Groningse plaats Zandeweer een 51-jarige Congolees aangehouden, die in zijn land mensen zou hebben gefolterd.
De man is een voormalige kolonel bij de burgerlijke garde in Congo. Hij was in de jaren negentig waarschijnlijk betrokken bij mensenrechtenschendingen als verkrachting en zware mishandeling. De verdachte is in Congo bekend onder de bijnaam 'Koning der beesten'.
De man vroeg in 1998 in Nederland asiel aan. Dat werd geweigerd, omdat de IND in hem al een misdadiger vermoedde. De arrestatie komt nadat rechercheurs in Congo drie slachtoffers hebben gehoord.
TT 106 Dwangsom voor bewoners vakantiepark

BUREN De gemeente Buren gaat illegale bewoners van het vakantiepark aan het Lingemeer maandelijkse dwangsommen van 4500 euro opleggen. Als ze dan na tien maanden niet weg zijn, volgt ontruiming.
De maatregel volgt op een uitspraak van de Raad van State. Die bepaalde onlangs dat 23 gezinnen niet langer permanent in hun villa's in het vakantiepark mogen wonen. De villa's zijn nooit voor permanente bewoning bedoeld en zijn gebouwd in kwetsbare natuurgebieden.
Om de dwangsom te ontlopen, moeten de bewoners aantonen dat zij elders hun hoofdadres hebben. Permanente bewoning van vakantieparken komt veel voor.

De bewoners hebben boter op hun hoofd: in alle contracten van recreatiewoningen staat uitdrukkelijk dat permanente bewoning niet is toegestaan.
De gemeente heeft boter op het hoofd: als je een kwetsbaar natuurgebied wilt beschermen, bouw je daar geen huizen, ook niet voor recreatie.
Joost Eerdmans, LPF, zegt dat kinderverkrachters niet in een buurt met kinderen en scholen zou mogen wonen. Zo iemand moet in een buurt met bejaardenflats.
Meneer Eerdmans, hoeveel wijken kent u in Nederland die aan dat beeld voldoen?
Havenwerkers slaags met ME in Rotterdam

ROTTERDAM - De mobiele eenheid en een aantal demonstrerende havenwerkers zijn maandag weer met elkaar in botsing gekomen. Bij de Maastunnel in Rotterdam raakten de ME en de actievoerders slaags, nadat de politie iemand probeerde te arresteren.
De ME voerde een korte charge uit. Havenwerkers sloegen er met vlaggenstokken en paraplu's op los. Boven de menigte hing een politiehelikopter.
Het begin van de protestmars op het Zuidplein was ook al grimmig. Havenwerkers bekogelden de ME met bierblikjes en vuurwerk. Een aantal van hen is gearresteerd.
De mobiele eenheid veegt met paarden en auto's de Wilhelminakade schoon. Enkele honderden demonstrerende havenwerkers bekogelden de ME daar met bakstenen en vuurwerkbommen. Ze worden richting de bussen gedreven die ze naar huis moeten brengen.
(Bron)
Kleuter (4) schiet 5-jarig zusje dood

WASHINGTON - Een 4-jarig jongetje heeft in Washington zijn 5-jarige zusje doodgeschoten en zijn 7-jarige broertje zwaar verwond. Dit berichte de Washington Post maandag.
De ouders hadden hun 10-jarige dochter de opdracht gegeven op haar jongere broertjes en zusje te passen. Toen ze op een gegeven moment merkte dat de jongste een pistool in zijn handen had, wist ze de andere kinderen nog naar buiten te brengen. Het jongetje schoot echter dwars door de deur. De kogel raakte eerst zijn broertje in de rug en vervolgens zijn zusje in het bovenlichaam.
De vader van de kinderen wilde niet zeggen of het wapen van hem was en waar zijn zoontje het wapen gevonden had. Volgens de politie kan de persoon, die het wapen binnen bereik van de 4-jarige heeft achtergelaten, worden aangeklaagd.
(Bron)
Kinderen zijn geen bouwpakketjes

NIJMEGEN - Kinderen zijn geen bouwpakketjes die door ouders en andere opvoeders in de loop van hun jonge leven in elkaar worden gezet. Opvoeding bestaat namelijk niet uit het vormen en corrigeren van kinderen. Kinderen leren het meest van volwassenen die onder alle omstandigheden zichzelf blijven.
Dat stelde opvoedingsfilosoof prof. dr. J. Bransen vrijdag bij zijn aanvaarding van de leerstoel Filosofie en Geschiedenis van Opvoeding, Vorming en Onderwijs aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Volgens Bransen onderscheidt een academische opleiding in de pedagogiek zich van vergelijkbare hbo-studies omdat wetenschappelijke studenten leren filosofisch naar hun vak te kijken.
De hoogleraar meent dat opvoeders eigenlijk meer met zichzelf dan met de kinderen bezig zijn. "Een ouder wordt boos op een kind omdat het gedrag van dat kind de ouder irriteert. Dat zegt meer over de ouder dan over het kind", zegt hij. Bransen denkt dat kinderen moeten leren zichzelf te worden. Dat doen ze niet door allerlei regels na te leven, maar door te kijken naar het gedrag van hun opvoeders. Pressie en repressie werken juist averechts, aldus de professor.
Bransen wil studenten leren wijsgerig te kijken naar de vele paternalistische normen, die juist in de opvoeding in groten getale aanwezig zijn. "Termen als ouder, leerkracht, kind en leerling zijn niet meer dan morele statusbegrippen. Het is belangrijk dat aanstaande pedagogen zich daarvan bewust blijven", aldus de hoogleraar.
(Bron)
Ben Bot. Toch een merkwaardige naam voor een diplomaat.
Natuurlijke selectie werkt niet altijd even goed:

Snelheidsduivel
Een Ferrari-bestuurder heeft op de Duitse snelweg een slippartij overleefd terwijl hij 300 kilometer per uur reed. Door regenval raakte de auto in de deelstaat Beieren in een slip en belandde via een wildscherm in de greppel. De 54-jarige snelheidsduivel en zijn zoon bleven ongedeerd.
(Bron)
Mja. Hoe ga je veilig met je laptopje over straat? Doe of het een pizza is. Het is wel aan te bevelen je op een bijpassend brommertje te verplaatsen.
Wat doet een kat die lastiggevallen wordt?
"Huren met verklaring van goed gedrag"

De Amsterdamse federatie van woningcorporaties pleit voor een standaard verklaring van goed gedrag die huurders van sociale woningbouw bij een verhuizing moeten overleggen. Hiermee willen ze voorkomen dat overlastveroorzakers steeds maar weer de buurt verpesten.
In de verklaring wordt vermeld dat de huurder geen huurachterstand heeft gehad of overlast heeft veroorzaakt. Op dit moment is het wel mogelijk voor verhuurders om deze gegevens op te vragen, maar de procedure is omslachtig.
Als de twaalf Amsterdamse woningcorporaties meewerken, dan kan de nieuwe procedure begin 2004 worden ingevoerd.
(Bron)

Stel je hebt ooit huurachterstand gehad - kun je dan geen sociale huurwoning meer krijgen in Amsterdam?

zondag, september 28, 2003

Rijn bereikt opnieuw dieptepunt

LELYSTAD - De waterstand van de Rijn bij Lobith heeft zondag opnieuw een historisch dieptepunt bereikt: 6.91 meter boven NAP. Het Infocentrum Binnenwateren in Lelystad verwacht dat de rivier de komende dagen rond dit peil blijft schommelen, zei een woordvoerster.
In het stroomgebied van de Rijn in Duitsland wordt op korte termijn weinig neerslag van betekenis verwacht. De neerslag daar is belangrijk voor de rivier. Ook in Duitsland blijft het water zakken naar niet eerder voorgekomen standen.
Het extreem lage waterpeil is het gevolg van de droge zomer. Sinds eind augustus is bij Lobith het laagterecord enkele malen gesneuveld. Het record ervoor dateerde van 1947 toen het water bij Lobith daalde tot 7.22 meter boven NAP.
Voor de scheepvaart wordt de toestand steeds dramatischer. De schepen kunnen nog maar maximaal 30 procent van hun normale lading meenemen. Als de waterstand nog lager wordt, is transport per schip niet meer rendabel.
(Bron)

Wat is het peil van de bodem van de Rijn eigenlijk?
Premier Tsjetsjenië opgenomen in ziekenhuis

MOSKOU - De door Moskou aangewezen premier van de onrustige Russische deelrepubliek Tsjetsjenië, Anatoli Popov, is zondag met verschijnselen van vergiftiging in het ziekenhuis opgenomen. Het is nog onduidelijk wat hem is overkomen. Moskou sluit een moordaanslag nadrukkelijk niet uit. De toestand van de premier is volgens Russische media slecht.
Popov werd zaterdagavond ziek nadat hij in de plaats Goedermes aan een banket had gezeten. Hij zou naar Moskou worden overgebracht voor nader medisch onderzoek in een militair hospitaal, maar de artsen hebben besloten dat de eerste minister voorlopig niet vervoerd mag worden.
In Tsjetsjenië worden op 5 oktober presidentsverkiezingen gehouden, waarvoor Popov overigens geen kandidaat is. Popov fungeert momenteel formeel als president, omdat de eveneens door Moskou aangewezen president Kadyrov op campagne is. Kadyrov is de grote favoriet, nu zijn belangrijkste rivalen zich hebben teruggetrokken of niet mogen meedoen. De moslimseparatisten in Tsjetsjenië verwerpen de stembusgang, die in hun ogen door Moskou is geregisseerd.
De centrale Russische overheid stuurde eind 1999 militairen naar de deelrepubliek om de separatisten daar te bestrijden. Sindsdien is de regio het toneel van geregeld bloedvergieten.
(Bron)
Massagraf ontdekt in tuin van ‘Ali Chemicali’

KIRKUK/BAGDAD - In de tuin van een villa van de gevreesde ’Ali Chemicali’ in de Noord-Iraakse stad Kirkuk is een massagraf aangetroffen met daarin de resten van ten minste tweehonderd mensen. Dat meldde de Iraakse krant ‘al-Sabah’ zondag.
Ali Hassan al-Majid al-Tikriti is een volle neef van Saddam Hussein en verwierf zijn bijnaam ‘Ali Chemicali’ door eind jaren tachtig gifgas te gebruiken tegen Koerden in het noorden van Irak. Hij werd in augustus aangehouden en wordt door de Amerikanen vastgehouden.
Volgens de Jordaanse krant ‘al-Arab al-Yom’, die zich beroept op een Irakees die recent door de VS werd vrijgelaten, heeft de neef van Saddam het zwaar in gevangenschap. Andere kopstukken die ook door de Amerikanen in een speciale afdeling van het vliegveld van Bagdad worden vastgehouden, beschuldigen hem van verraad.
(Bron)
Grootscheepse zoekactie naar luchtscheppende man

WOUDENBERG - Een 92-jarige man uit Woudenberg heeft wel heel lang een frisse neus gehaald. Hij verliet zaterdagavond zijn woning aan de Zeisterweg om een rondje te lopen. Pas op zondagochtend, 14 uur na zijn vertrek, werd hij in goede gezondheid lopend aangetroffen langs de Doornseweg.
De politie kreeg zaterdagavond kort voor acht uur een telefoontje van ongeruste familieleden. De bejaarde man was een uur daarvoor een luchtje gaan scheppen, maar nog altijd niet terug. Een zoektocht in de buurt leverde niets op.
Agenten namen de vermissing serieus en besloten om kwart over negen een speurhond in te zetten. Ook werden de open plekken in bos afgezocht door een helikopter. Toen dit allemaal niets opleverde, werden rond middernacht veertig agenten ingezet, die op linie ongeveer tweede van het bosgebied rond het huis van de man afzochten. Deze actie werd twee uur later gestaakt.
Een agente die zondagochtend op haar fiets richting huis reed, vond de man uiteindelijk. Hij liep in de richting van Maarn. De wandelaar zelf was zich van geen kwaad bewust, al erkende hij dat hij iets te ver van huis was weggelopen. De man maakt het goed en is inmiddels weer herenigd met zijn blije familie.
(Bron)
Peking sluit ‘orgiehotel’

PEKING - De Chinese autoriteiten hebben een vijfsterrenhotel in de Zuid-Chinese plaats Zhuhai gesloten na berichten over omvangrijke orgieën in het International Convention Center Hotel.
Volgens Chinese media heeft een groep van circa vierhonderd Japanse zakenmannen er deze maand een driedaags seksfeest met ongeveer vijfhonderd Chinese prostituees gevierd.
Een hotelmedewerker had de orgie georganiseerd, aldus het Japanse persbureau Kyodo zondag. Het incident heeft tot extra commotie geleid, omdat het seksfeest gebeurde in de periode dat China de Japanse inval van Noordoost-China uit 1931 herdenkt.
(Bron)
Zware verliezen voor FPÖ in Oostenrijk

WENEN - De rechtse Oostenrijkse Vrijheidspartij FPÖ van Jörg Haider heeft zondag fors verloren bij regionale verkiezingen. De grote winnaars waren de christen-democratische ÖVP van premier Schüssel en de sociaal-democratische SPÖ. Dat berichtte het Oostenrijkse persbureau APA zondagavond.
In de deelstaten Opper-Oostenrijk en Tirol konden zondag 1,5 miljoen Oostenrijkse kiesgerechtigden hun stem uitbrengen voor het regionaal bestuur.
In Tirol kwam de ÖVP als beste uit de bus. De partij behaalde zelfs de absolute meerderheid in zeteltal. De FPÖ haalde 8 procent van de stemmen binnen, bijna 12 procentpunten minder dan bij de vorige verkiezingen.
In Opper-Oostenrijk ging de vlag uit bij de sociaal-democraten, een oppositiepartij op federaal niveau. De partij behaalde bijna 38 procent van de stemmen, tegen circa 27 procent bij de vorige regionale verkiezingen. Ook de Groenen won in dit deel van Oostenrijk fors. De ÖVP won een beetje en bleef met 44 procent de grootste partij. De FPÖ zag de steun met 12 procentpunten afkalven en belandde op 8,5 procent.
In maart leed de FPÖ al een gevoelige nederlaag bij verkiezingen in Karinthië, de provincie waarvan Jörg Haider gouverneur is. De voormalige FPÖ-leider deed toen zelf niet mee aan de verkiezingen.
Haider, die drie jaar geleden aftrad als voorzitter van de landelijke FPÖ en in juni een comeback zag mislukken, wordt nog altijd als de sterke man binnen de partij gezien. Veel partijleden denken dat de populistische politicus de enige is die de politieke beweging uit het slop kan halen. Het nieuwe verkiezingsfiasco zou er volgens politieke waarnemers toe kunnen leiden dat Haider alsnog de leiding in de partij naar zich toe trekt.
(Bron)
Update over de makreel: de restjes van gisteren staan in de koelkast, wil ik nog wat afpeuteren voor de katten. Maar poes probeert nu zelf steeds of ze niet stiekempjes in de koelkast kan komen ;-)
TT 122 Bij een scheepvaartongeluk op de Rijn zijn vanmiddag zeker 40 mensen gewond geraakt. Tussen Bingen en Koblenz liep het toeristenschip Loreley op een rots. De aandrijving was vermoedelijk al door de lage waterstand onklaar geraakt waardoor het schip stuurloos ronddreef.

Is het ook niet de goden verzoeken als je een schip zo noemt?
TT 124 EC: meer stroomverbindingen nodig

BRUSSEL Europees commissaris De Palacio van Energie zegt dat de capaciteit van de hoogspanningsleidingen die van het ene EU-land naar het andere lopen, tekortschiet. Zij vindt dat er nieuwe verbindingen moeten worden aangelegd, om stroomstoringen zoals dit weekeinde in Italië te voorkomen.
De stroomaanvoer uit Zwitserland naar Italië lag vannacht urenlang stil net als de stroomleverantie uit Frankrijk naar Italië. Mogelijk was de uitval van een hoogspanningskabel in Zwitserland de oorzaak van de storing in Italië.
Het Zwitserse Genève zat daardoor vannacht ook zonder elektriciteit.

Wel typisch dat de stroomtoevoer uit twee landen tegelijk wegvalt.