zaterdag, juli 31, 2004

Duitser zonder rijbewijs gaf 43 jaar autorijles

Een Berlijnse rij-instructeur die meer dan duizend mensen heeft leren autorijden, heeft toegegeven dat hij zelf nooit zijn rijbewijs heeft gehaald. Hij kon het door zijn enorme nervositeit niet opbrengen om het examen over te doen nadat hij 43 jaar geleden bij zijn eerste poging was gezakt.
"Ik zakte omdat ik te hard reed op een rotonde en omdat ik niet helemaal stilstond bij een stopbord'', vertelde instructeur Wolf-Dieter R. aan de krant Bild Zeitung. "Ik was te bang om het nog eens te proberen.''
Wolf-Dieter liep tegen de lamp toen de politie na een aanrijdinkje zijn papieren wilde zien. Hij vertelde dat het zijn eerste ongeval was in meer dan veertig jaar tijd.
(Bron)
Vaticaan noemt feminisme gevaarlijk voor gezin

De strijd van het moderne feminisme voor macht en gelijkheid van de seksen ondermijnt het traditionele gezin en schept een klimaat waarin huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht worden gezien als acceptabel. Dit staat in een nieuw document van het Vaticaan, dat zaterdag openbaar is gemaakt. Daarin stelt de kerk dat feminisme "in strijd is met de waarachtige vooruitgang van vrouwen''.
In het 37 pagina's tellende geschrift "Over de samenwerking van mannen en vrouwen in de Kerk en in de Wereld'' stelt het Vaticaan dat vrouwen gerespecteerd moeten worden en dat zij op de werkvloer dezelfde rechten moeten hebben als mannen, maar dat de verschillen tussen de seksen moeten worden erkend en geprezen. Rivaliteit tussen de seksen is taboe.
De opsteller van het document, curiekardinaal Joseph Ratzinger, haalt fel uit naar de feministische neiging het verschil tussen man en vrouw vooral historisch en cultureel te verklaren en de biologische verschillen tot een minimum terug te brengen.
(Bron)
Leden Italiaanse parlement op de vuist

Een zitting van het Italiaanse parlement is zaterdag geschorst omdat onder afgevaardigden een vechtpartij was uitgebroken. Aanleiding was onenigheid over staatssteun voor de nationale luchtvaartmaatschappij Alitalia.
"Dit is waanzin'', zei voorzitter Pier Ferdinando Cassini van het lagerhuis nadat hij de vergadering had geschorst. Afgevaardigden van coalitiepartij Lega Nord (LN) blokkeerden een plan voor een lening aan Alitalia. Toen iemand van de Socialisten daar kritiek op had, riepen LN-Kamerleden beledigende opmerkingen naar de Socialisten. Daarop ontstond een knokpartij.
LN'er Davide Caparini stompte oppositielid Roberto Giachetti in het gezicht. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Caparini is voor drie dagen geschorst. Leider Bobo Craxi van de Socialisten kondigde aan dat zijn twee afgevaardigden pas weer met de coalitie zullen vergaderen als Lega Nord zijn excuses heeft aangeboden.
(Bron)
Microsoft dicht lekken in Internet Explorer

Softwaregigant Microsoft heeft vrijdag oplossingen uitgebracht voor drie ernstige lekken in het surfprogramma Internet Explorer. Het concern adviseert gebruikers om de herziene versies van het programma zo snel mogelijk te installeren.
De kwetsbaarheden maakten het voor computerkrakers mogelijk om systemen op afstand te besturen en zo bijvoorbeeld wachtwoorden en betaalkaartgegevens te stelen, bestanden te wissen of computers te misbruiken voor aanvallen op andere systemen. Wegens de ernst van de problemen heeft Microsoft de oplossing gepubliceerd tussen de maandelijkse herzieningen in.
(Bron)
Inburgeren: plak een half broodje op je rug, een half broodje op je buik; augurkje in elk oor; beetje mayo en ketchup her en der; afmaken met wat uiringen.
Vliegenvangen. Maar dan wel met stokjes.
Nog een bizarre: de Aldiwachters.
CrashBonsai. Sja.
Meer foto's.

Koning Zomer:



En spek-champignons-kaas:



vrijdag, juli 30, 2004

Aantal bezwaren bij UWV in vier jaar verdubbeld

De uitkeringsinstelling UWV krijgt steeds meer bezwaren te verwerken. Het aantal is tussen 1999 en vorig jaar bijna verdubbeld tot 121.000 per jaar. Dat wil zeggen dat 3,9 procent van de uitkeringsgerechtigden het niet eens is met een beslissing van het UWV. Daarvan is 30 procent gegrond.
Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde studie van Winnie Sorgdrager naar de juridische procedures van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).
De toename van het aantal bezwaarschriften heeft volgens Sorgdrager meerdere oorzaken. Zo wijst ze op de ingewikkelde regelgeving en de economische malaise, die zorgt voor meer werklozen. Ook het feit dat er de komende jaren veel banen verdwijnen bij het UWV door een interne reorganisatie, zorgt voor extra bezwaarschriften. Dossiers worden dan minder secuur afgehandeld, concludeert het onderzoek.
De procedures moeten korter, zo blijkt uit de studie. Dat is in het belang van de uitkeringsgerechtigden en bevordert de klanttevredenheid. Deze is niet zo heel hoog, staat in het onderzoek over 2003. De uitkeringsgerechtigden geven het UWV als beoordeling een 5,1. Het jaar daarvoor was dat een 5,2. De uitkeringsinstelling had de norm voor 2003 gesteld op 6,5.
Uit het onderzoek blijkt verder dat veel bezwaren te voorkomen zijn bij een betere telefonische benadering van uitkeringsgerechtigden. Ook het opstellen van duidelijkere brieven werkt preventief. Volgens een woordvoerster van het UWV werkt de instantie hard aan het herschrijven van de folders. Daarnaast heeft het inmiddels één centraal telefoonnummer ingesteld voor alle klantencontacten.
De negatieve publiciteit die het UWV in maart en april van dit jaar te verwerken kreeg, zorgde niet voor meer bezwaren. De uitkeringsinstelling kwam in opspraak wegens een dure verhuizing.
Het UWV heeft zelf opdracht gegeven voor het onderzoek door Sorgdrager. Volgens de woordvoerster wil het UWV op die manier inzicht krijgen in de organisatie om zo tot een reductie te komen van het aantal bezwaren. "Procentueel valt het aantal bezwaren nog best wel mee", aldus de woordvoerster.
De 121.000 bezwaren vloeiden voort uit ongeveer drie miljoen besluiten van het UWV over onder andere uitkeringen. De instantie werkt niet met een bepaald percentage bezwaren als streefgetal. Het UWV verzorgt per jaar voor 960.000 Nederlanders een arbeidsongeschiktheidsuitkering en een WW-uitkering voor 290.000 mensen.
(Bron)
Onschuldigen moeten achttien jaar cel betalen

Twee broers moeten de Britse staat betalen voor hun levensonderhoud gedurende de achttien jaar dat zij onschuldig in de cel zaten. Dat meldde de Britse omroep BBC maandag.
Na hun vrijlating in 1997 kregen de broers Michael (42) en Vincent (49) Hickey van de Britse overheid een schadevergoeding van respectievelijk 1,5 miljoen euro en 780.000 euro, minus kost en inwoning.
Deze werden door een assessor van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken berekend op een kwart van de uitgekeerde vergoeding. De broers vochten de korting op hun schadevergoeding aan, maar de rechter stelde het tweetal donderdag in het ongelijk.
Michael en Vincent Hickey werden in 1978 samen met James Robinson en Patrick Molloy gearresteerd voor de moord op de dertienjarige krantenjongen Carl Bridgewater. Een jaar later werd het viertal veroordeeld op basis van een valse getuigenis van Molloy.
Deze stierf in 1981 in de gevangenis en heeft altijd beweerd zijn getuigenis onder zware druk van agenten te hebben afgelegd. Robinson werd ook in 1997 vrijgelaten, maar hij heeft zijn schadevergoeding niet aangevochten.
(Bron)
'Albert Heijn betaalt Poolse uitzendkracht te weinig'

FNV Bondgenoten beschuldigt Albert Heijn ervan Poolse uitzendkrachten in distributiecentra onder te betalen ten opzichte van hun Nederlandse collega's. "Het is prima als het supermarktbedrijf met werknemers uit nieuwe EU-lidstaten in zee wil, maar dan moeten ze de mensen wel volgens de CAO betalen. Gelijk loon, voor gelijke arbeid", aldus FNV-bestuurder H. Westerhof vrijdag.
De vakbondsbestuurder heeft namens circa 35 Poolse leden van FNV Bondgenoten die werkzaam zijn (geweest) bij het AH-distributiecentrum in Tilburg, juridische procedures in voorbereiding voor het vorderen van te weinig betaald salaris.
Westerhof zegt echter wel eerst een gesprek met Albert Heijn volgende week donderdag te willen afwachten.
(Bron)
Oorzaak jeugdpuistjes ontdekt

De genetische code van de acne-bacterie is door Duitse wetenschappers gekraakt. Dat schrijft de Volkskrant op basis van een artikel in het Amerikaanse blad 'Science' dat vrijdag verschijnt.
De bacterie Propionibacterium acnes bestaat uit 2333 genen. Hieruit kan worden afgeleid welke mechanismen de huidaandoening veroorzaken. Dezelfde bacterie wordt ook verantwoordelijk gehouden voor hoornvliesontsteking en galstenen.
In westerse landen heeft tachtig procent van de pubers last van jeugdpuistjes. De farmaceutische industrie heeft al zeer veel belangstelling getoond voor de bacterie. Het verkopen van middelen tegen acne is een lucratieve markt.
Medisch microbioloog Tjaco Ossewaarde van het Erasmus Medisch centrum in Rotterdam denkt dat concrete medicijnen nog op zich laten wachten. "De resultaten van dit onderzoek zijn niet rechtstreeks te vertalen naar bruikbare geneesmiddelen. Daar zit nog wel een aantal stappen tussen."
(Bron)
Agenten moeten boetes uitschrijven

Agenten moeten een verplicht aantal bekeuringen uitschrijven. In Amsterdam en Rotterdam worden agenten verplicht driehonderd bonnen per jaar uit te schrijven, wat ongeveer neerkomt op anderhalve bekeuring per werkdag. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.
Door de prestatiecontracten die de korpsen met minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken hebben afgesproken zijn hoofdcommissarissen streng op het halen van een bepaald aantal bekeuringen per agent.
Wanneer een agent niet aan het quotum voldoet kan dit gevolgen hebben voor zijn of haar positie binnen het korps. Agenten zouden daardoor voor de kleinste zaken een bekeuring uitschrijven. De Amsterdamse Politie Vakorganisatie pleit voor het verlagen van het boetequotum.
(Bron)

Fietsers, zorgt dat uw verlichting in orde is...
Bonden definitief naar rechter om 40-urige werkweek

De vakbonden CNV Dienstenbond en FNV Kiem spannen definitief een kort geding aan tegen kantoormeubelfabrikant Smead in Hoogezand. Het bedrijf gaat niet in op het ultimatum van de bonden om zijn plan voor een 40-urige werkweek in te trekken.
Dat hebben de bonden en het bedrijf vrijdag gezegd. Het kort geding dient waarschijnlijk volgende week voor de rechtbank in Groningen.
Smead wil het personeel in zijn vestigingen in Hoogezand en Reuver 40 uur per week laten werken in plaats van de 36 uur die in de CAO is afgesproken. Voor de extra uren krijgen de werknemers niet betaald.
Volgens de vakbonden is het niet toegestaan om afspraken te maken die niet voldoen aan de CAO. De directie van Smead stelt echter dat werknemers langer moeten werken tegen hetzelfde salaris in antwoord op gestegen kosten.
(Bron)
Zes Haagse 'loverboys' opgepakt

Politie en justitie in Den Haag hebben in juni en juli zes mannen aangehouden die vrouwen verplichtten tot prostitutie. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie (OM) om zogeheten loverboys, mannen die meisjes en jonge vrouwen eerst in de watten leggen en ze daarna de prostitutie in loodsen.
Een woordvoerder van het OM meldde vrijdag dat de arrestanten zes mannen uit Den Haag zijn, tussen de 21 en 25 jaar. Vijf van hen zitten al sinds eind juni vast, de zesde sinds vorige week. Voor zover bekend werkten ze niet samen. Voor zover nu duidelijk is, zijn de slachtoffers vrouwen van 15, 18 en 22 jaar uit Den Haag en twee meisjes van 16 uit Veenendaal.
De slachtoffers van loverboys zijn over het algemeen meisjes of jonge vrouwen die kwetsbaar zijn doordat ze een negatief zelfbeeld hebben. Ook hebben ze in veel gevallen slechte sociale contacten en komen ze uit gebroken gezinnen. Met het geven van complimentjes en dure cadeaus geven de loverboys - meestal knappe, snelle jongens - deze vrouwen het gevoel dat ze speciaal zijn. Tegelijkertijd maken ze hun slachtoffers afhankelijk. Na verloop van tijd willen de mannen geld zien en moet het meisje gaan werken, meestal als prostituee.
Volgens het OM verricht de politie de komende tijd mogelijk meer arrestaties. Ook kan het zijn dat zich nog meer slachtoffers melden bij de politie. De zaak kwam aan het rollen doordat de vrouwen aangifte deden tegen de uitbuiters. Het team Commerciële Zeden van de politie Haaglanden onderzoekt sinds december 2003 de loverboy-zaken.
Hoeveel meisjes en vrouwen slachtoffer worden van loverboys is niet helemaal duidelijk. Schattingen lopen uiteen van duizend tot 2000 per jaar. Diverse steden, waaronder Zwolle, begonnen de afgelopen jaren met een speciaal op loverboys gerichte aanpak, waaraan justitie, politie en hulpverlening meewerken.
De Tweede Kamer pleitte in april bij minister Donner van Justitie voor een hardere aanpak van loverboys. Zwaardere straffen, registratie van de achtergronden en onderzoek naar de omvang van het probleem zouden daarbij moeten worden ingezet. Donner zag echter niets in die maatregelen, omdat het probleem volgens hem al wordt aangepakt binnen de bestrijding van minderjarigenprostitutie. De aanpak van loverboys wordt nog niet landelijk geregeld.
Beware of Loverboys (Nederlands)
(Bron)
Man overlijdt tussen metrodeuren in München

Een 27-jarige man is vrijdag om het leven gekomen in München toen hij klem kwam te zitten tussen de deuren van de metro.
De man probeerde de hond van zijn vriendin terug de metro in te krijgen toen het dier net voordat de deuren sloten de trein uit sprong. Passagiers wisten de deuren weer open te krijgen. De vriendin van de man sprong het perron op. Hijzelf kwam klem te zitten tussen de deuren, sloeg met een snelheid van 40 kilometer per uur met zijn bovenlichaam tegen de spiegels die aan het einde van perron staan opgesteld, en was op slag dood.
De bestuurster van de metro had niets in de gaten en werd pas op de volgende halte door passagiers op de hoogte gesteld van het ongeluk. Volgens de directeur van de Münchense metro zijn de veiligheidsvoorschriften overtreden. De bestuurder van de metro krijgt een signaal als de deuren na vertrek open worden geforceerd en moet dan nagaan of er sprake is van een voor passagiers gevaarlijke situatie.
(Bron)
'20 procent Amerikanen koopt via spam'

Eenvijfde van de Amerikanen koopt wel eens een product naar aanleiding van een ontvangen spambericht, zo meldt USA Today. De krant haalt zijn informatie uit een enquête van Yahoo onder 3100 internetgebruikers.
Eenderde van de ondervraagden stuurt wel eens een e-mail terug naar de spammer. Meestal gaat het om beledigingen. In Japen stuurt 50 procent de spammer een "boodschap" terug. Voor de spammers is dit een teken dat het e-mailadres aan wie de spam is verstuurd bestaat.
"Spam kan handig zijn," aldus de Amerikaanse computerboek-schrijver Robert Reinhardt, "andermans spam kan voor iemand anders een koopje zijn." Volgens psychologe Debra Mandel zijn mensen die de hele dag achter de computer zitten bevattelijker voor spam dan mensen die minder vaak achter het beeldscherm zitten.
(Bron)
Frankrijk: automaten met zoetigheid weg uit scholen

Het Franse parlement heeft vrijdag een wet aangenomen die snoep- en frisdrankautomaten op scholen verbiedt. In Frankrijk staan ongeveer 8000 van dergelijke automaten op middelbare en hogere scholen. De apparaten moeten voor september 2005, als het nieuwe schooljaar begint, verwijderd zijn.
Sommige leraren verzetten zich echter tegen de maatregelen. Zij stellen dat de automaten een "nuttige sociale functie" hebben.
Volgens een recent onderzoek van de Franse ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid is maar liefst 20 procent van alle kinderen van tien en elf jaar te zwaar.
(Bron)
Lekkere dag gehad, vriendin op bezoek gehad en lekker bij het theehuis een pannekoek gegeten (ik wil die tussen-n helemaal niet). Op de een of andere manier zaten we daarna héél erg vol. Uitgebuikt op een dooie boomstam in de schaduw, winterkoninkje gekeken (het was maar 28 graden of zo, en vriendin had net een bergje zomerkoninkjes op - dus die winterkoning was wel logisch ;-)). Staan schommelen op een drijvend aanlegding in de Kromme Rijn, en daarna nog lekkere kersen en pruimen gekocht bij een boomgaard.
Ondanks een overdosis muggen en vooral wespen slechts beperkte steek- en prikschade, alleen wat muggenprikken.
En in de auto met de raampjes open viel de warmte best mee ;-)
Rolling sheep

Schapen in het Noord-Engelse Yorkshire hebben een manier gevonden om wildroosters te overwinnen. De ijzeren staven in de weg moeten de dieren eigenlijk tegenhouden, maar zij rollen inmiddels gewoon over de drie meter brede barrière heen. De dieren zijn klaarblijkelijk aangelokt door het sappige groen in tuinen aan de andere kant van de roosters.
(Bron)
Nep-krokodil zorgt voor paniek in Enschede

Een bewoonster van Enschede kreeg woensdagmiddag de schrik van haar leven toen ze een krokodil in haar achtertuin zag. In paniek had ze het tuinhek dichtgedaan en haar huisdieren naar binnengehaald. Ze vertelde de politie dat het beest zeker een meter groot was, liet de politie donderdag weten. Het roofdier zag er zo echt uit dat twee opgetrommelde agenten met veel omzichtige bewegingen de krokodil van achteren naderden. Toen ze het beest aan de staart omhoogtrokken zagen de agenten dat het om een rubberen krokodil ging. Toen de politie het 'gevaar' overmeesterd had, meldde een aangelopen buurjongetje dat het om zijn speelgoed ging. De bewoonster kon weer opgelucht ademhalen.
(Bron)
Priester en non veroordeeld na seks in auto

Een rechtbank in Malawi heeft donderdag een 43-jarige katholieke priester uit Malawi en een 26-jarige non uit het buurland Zambia veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf en dwangarbeid wegens aanstootgevend gedrag. De twee waren woensdag betrapt toen zij seks hadden in een geparkeerde auto op het vliegveld van de stad Lilongwe.
De politie was op de auto afgegaan toen voorbijgangers hadden gemeld dat die plotseling "op een vreemde manier begon te schudden". De priester en de non moesten de nacht doorbrengen in een politiecel. Voor de rechter gaven zij toe dat zij zich schuldig hadden gemaakt aan aanstootgevend gedrag.
Vertegenwoordigers van de roomskatholieke kerk, die geestelijken verbiedt seks te hebben of te trouwen, wilden geen commentaar geven op de zaak.
(Bron)
Onder de zestien na negenen niet meer buiten in Londen

Jongeren onder de zestien mogen binnenkort na 21.00 uur niet meer zonder begeleiding van een oudere op straat in het centrum van de Britse hoofdstad Londen. Dat meldde de BBC donderdag.
De politie zal "niet iedereen gaan arresteren, maar zij let wel speciaal op groepen jongeren die problemen veroorzaken en kinderen die kwetsbaar lijken", zei de plaatsvervangend hoofdcommissaris van de politie, Ian Blair.
Jongeren die in overtreding zijn, worden door de politie naar huis gebracht. Onder de delen van de stad die na negen uur 's avonds verboden terrein zijn voor de jongeren, zijn het theaterdistrict West End en de toeristische gebieden rond Oxford Street, Regent Street, Piccadilly Circus en Trafalgar Square.
Deze gebieden, die veel ook jonge toeristen trekken, hebben veel last van kleine criminaliteit. Volgens de politie voelen bendes van jonge criminelen zich ertoe aangetrokken. Ook komt alcoholisme onder jongeren er relatief veel voor.
(Bron)

donderdag, juli 29, 2004

Invasie van krekels op luchthaven Nice

Miljoenen krekels hebben de luchthaven in het Zuid-Franse Nice als hun voorlopige verblijfplaats gekozen. De insecten, vermoedelijk uit Italië of Noord-Afrika afkomstig, vormen momenteel geen gevaar voor het luchtverkeer, maar de autoriteiten bestrijden de diertjes met man en macht.
De vrees bestaat dat de krekels grote aantal vogels zullen aantrekken en dat is wel gevaarlijk voor de vliegtuigen. Bovendien doen de dieren zich tegoed aan het gras langs de start- en landingsbanen. Dat gras houdt juist zand, stof en stenen vast.
(Bron)
Dokters halen dertien centimeter lange worm uit oog van patiënt

In Israël hebben dokters een worm van dertien centimeter uit het oog van een patiënt gehaald.De 60-jarige man uit Haifa werd onderzocht voor een ooginfectie, toen het dier ontdekt werd. Het beestje werd verdoofd met cocaïne, zodat het niet meer kon bewegen en voorzichtig kon verwijderd worden.Het bleek om een rondworm (nematode) van het type dirofilaria te gaan. Dat is een plantenparasiet die wel vaker ooginfecties veroorzaakt, meestal bij honden of varkens.Waarschijnlijk was de man aan het tuinieren toen de worm in zijn oog belandde. En het beest is er mogelijk verscheidene maanden in blijven zitten.
(Bron)
Kijkers vergeten nieuws van journaal

Zeven op de tien Duitse tv-kijkers weet niet meer wat de vorige dag het belangrijkste politieke nieuws in de journaals was. Liefst 98 procent van het ondervraagde publiek was na een etmaal een item over de herinvoering van de 40-urige werkweek alweer vergeten.
Dat blijkt uit een onderzoek door het Hamburgse instituut Gewis. Volgens het blad TV Hören und Sehen onthouden tv-kijkers vooral nieuws met een emotionele inhoud of met krachtige beelden. Het verslag over het terugtreden van Rudi Völler als Duitse bondscoach wist 54 procent van de kijkers zich de volgende dag te herinneren. Ook gewelddadigheden en natuurgeweld blijven hangen.
(Bron)
Nederlandse mannen allergisch voor roze

"Flikker op met je roze", "wat een homokleur" en "ik ben geen wijf". Zomaar wat reacties van mannen op de vraag wat ze van de kleur roze vinden. Hoewel roze in de top drie van modekleuren staat deze zomer, huivert de Nederlandse man op zijn zachtst gezegd bij het idee een kledingstuk in deze kleur te dragen.
Uit donderdag gepubliceerd onderzoek door onderzoeksbureau Blauw Research in opdracht van Robijn blijkt overigens dat een op de tien heren roze stiekem wel mooi vindt, maar het niet durft te dragen. Bijna de helft van de mannen weet zeker dat roze hun absoluut niet staat.
Blauw is favoriet in Nederland. Deze kleur dragen mensen zowel naar het werk als in hun vrije tijd en geeft de ondervraagden net als zwart een zelfverzekerd gevoel. Bovendien vinden ze deze kleuren gemakkelijk te combineren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld groen of bruin.
Geel en rood maakt Nederlanders vrolijk en wit geeft hen een zomers gevoel. De jonge generatie (18 tot 24 jaar) draagt meer wit dan ouderen, 46 procent tegenover 29 procent van de in totaal 535 ondervraagden.
De kleur van kleding die iemand draagt, zegt volgens het onderzoek iets over hoe iemand zich voelt. Tweederde van de ondervraagden denkt dat mensen die felle kleuren dragen extravert zijn. De helft is van mening dat dragers van opvallende kleuren vrolijke en gezellige mensen zijn. Kleurrijke kleding geeft een jeugdige uitstraling volgens 60 procent van de Nederlanders.
(Bron)

Al die stoere kerels zijn gewoon hysterisch bang dat ze voor homo worden aangezien. Of misschien zelfs wel dat ze homo wòrden als ze roze zouden dragen.
Je gaat wel rare dingen van ze denken als ze blijkbaar zo weinig overtuigd zijn van hun eigen seksuele oriëntatie.


Dierenbeschermers fel tegen boksende mensapen

Dierenbeschermers hebben de directie van een safaripark in de Thaise hoofdstad Bangkok opgeroepen een einde te maken aan boksgevechten tussen orang-oetans.
In het park Safari World vechten de mensapen, gekleed in een korte broek en met bokshandschoenen aan, in de ring tegen elkaar. Daarbij gebruiken de apen handen, voeten, knieën en ellebogen.
Vrouwtjesapen, gekleed in bikini, geven met borden aan wanneer een nieuwe ronde begint. Het geheel wordt begeleid door muziek uit de boksfilm 'Rocky'.
Volgens de directie van het park zijn de gevechten in scène gezet en lopen de apen geen gevaar. Dierenactivisten menen echter dat de apen worden uitgebuit. Bovendien zou de dieren na hun 'bokscarrière' nog slechts een kort en ellendig leven te wachten staan.
(Bron)
Alpengletsjers kunnen in 2080 gesmolten zijn

WENEN - De alpengletsjers zouden in 2080 vrijwel geheel weggesmolten kunnen zijn door het warmer worden van het klimaat. Dat blijkt uit een studie die woensdagavond is gepubliceerd in Kaprun, in de Oostenrijkse Alpen.Prof. Heinz Slupetzky van de universiteit van Salzburg heeft die conclusie getrokken uit onderzoek naar het slinken van de gletsjer van de Pasterze in Hohe Tauern, in het westen van Oostenrijk. Het smelten daarvan wordt door satellieten geobserveerd en in tal van modellen gebruikt om de verliezen in te schatten van gletsjers elders in de wereld.Volgens een recent rapport van milieuorganisatie Greenpeace hebben de Europese Alpen sinds 1850 de helft van hun hoeveelheid ijs verloren en zou 95 procent van de alpengletsjers in de komende honderd jaar kunnen verdwijnen.
(Bron)
Koeien trappen auto total loss

Zes dolgeworden koeien hebben de auto van een 52-jarige Britse vrouw totaal vernield. De vrouw was in haar Toyota Yaris via een rustige landweg op weg naar haar werk, toen zij geconfronteerd werd met zes koeien die vanuit een weiland de weg opstormden, meldden Britse media donderdag.
Barbara Epps uit Quedgeley ervoer de gebeurtenissen als een nachtmerrie. "Ik reed daar gewoon toen die koeien plotseling uit een wei kwamen. Sommige stampten over de motorkap en anderen gingen het dak op. Ik zie nog steeds hun koppen tegen de voorruit smakken terwijl die versplintert."
Hoewel haar auto in een wrak was veranderd, kwam Epps ongedeerd vrij. Zij moest wel worden behandeld wegens een shock.
(Bron)

Wow, da's nog eens wat anders dan het verhaal van vriendje die met een collega meereed, de auto bij een stel koeien moest parkeren en 'm daarna geheel afgelebberd terugvond...

woensdag, juli 28, 2004

Dikke vrouwen terroriseren stad Durban

De Zuid-Afrikaanse politie meldt dat de havenstad Durban al twee maanden wordt geteisterd door een bende 'dikke vrouwen.' Zij intimideren bewakingspersoneel van winkels met hun gewicht, terwijl hun collega-bendeleden met de gestolen goederen aan de haal gaan, aldus politie-inspecteur Michael Read. De bende werkt in groepjes van vier tot tien, vooral kledingwinkels en winkels met cosmeticaproducten zijn doelwit. De gestolen spullen worden door de vrouwen doorverkocht aan straatventers. Volgens Read zijn de meeste vrouwen inmiddels gearresteerd, maar hij heeft het bewakingspersoneel in Durban geadviseerd alert te blijven op zwaarlijvige vrouwen.
(Bron)

Hm, ik zie carrièremogelijkheden...
Hoe gek kan een mens worden... De dominee uit Kansas die in NOVA zat, zegt dat zo ongeveer iedereen op weg is naar de hel, en dat komt geloof ik doordat homo's niet verbrand worden en doordat abortus nog legaal is.

"We stand on, drag, spit upon, etc. the flag because it is a symbol not of America, but of fagdom.  There is no respect due that flag, and none will be given. Get over it, and stop worshiping the flag. If you spent half as much time actually worshiping God as you do that piece of cloth, this country wouldn't be in the straits it is. Anyone worried about that flag being trampled should just let their god stand up for itself.  If your flag (read Beelzebub, Baal, Dagon, Ashtoreth, Satan) is a god, let it get our feet off of it and stand before The Creator as an equal.  Until then, shut your mouth and start worrying about your own soul."
"On September 11, 2001, God Almighty struck the United States of America with the worst terrorist attack in her history. Thousands died, millions, even billions of dollars lost and spent in subsequent recovery, cleanup, and security measures, and what has changed? Nothing. One week after America is struck by God's Hand, the Pervert in Chief George W. Bush swears in an out of the closet, militant homosexual, Michael Guest to be Ambassador to Romania! The representative face of America to Europe is an out of the closet fag! Guest, along with his fag lover, live as husband and wife in the American Embassy in Bucharest, flaunting their perversion at every opportunity, representing America as a fag nation!!"

Heel, heel eng.
Uitgeprocedeerde Somalische asielzoekers vermoord

Twee afgewezen Somalische asielzoekers, die door Nederland het land zijn uitgezet, zijn kort na terugkeer in hun vaderland vermoord. Dit heeft Amnesty International (AI) woensdag laten weten.
De twee behoren tot de groep van 26.000, die minister Verdonk van Vreemdelingenzaken dit jaar wil uitzetten.
Volgens Martin Hill van Amnesty werd Mohamed Yahya, die tot een vervolgde etnische minderheid behoort, in mei teruggestuurd en enkele dagen later vermoord. Een andere afgewezen Somaliër, Abdinassir Abdulatif, werd eveneens in mei teruggestuurd. Hij werd ontvoerd en vervolgens in juni op straat vermoord.
Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zegt niets over de zaak te kunnen zeggen omdat de relatie tussen de lotgevallen van de mannen en het Nederlandse terugkeerbeleid niet te leggen is.
Nederland besloot begin juni bepaalde groepen uitgeprocedeerde Somaliërs tijdelijk niet uit te zetten. Het gaat om Somalische asielzoekers die terug moeten naar het noorden van het land en die behoren tot een minderheid en daar geen familie- of clanbanden hebben. Dit geldt voor maximaal een jaar.
Aanleiding was een uitspraak van de Raad van State in de zaken van drie Somaliërs die hun uitzetting aanvochten in verband met de onveilige situatie in hun thuisland.
(Bron)
BBC: gaskamers in Noord-Korea

De Britse omroep BBC heeft dinsdag een interview uitgezonden met een Noord-Koreaanse chemicus die zegt experimenten met dodelijk gas te hebben uitgevoerd op politieke gevangenen. "We wilden weten hoe veel gas nodig was om heel Seoul uit te roeien."
De man, aangeduid als Dr. Kim, zei dat de experimenten waren bedoeld om vast te stellen hoe lang het duurde voor iemand doodgaat. Kim beschreef een gaskamer met glazen wanden waar wetenschappers toekeken hoe gevangenen werden vergast. Kim was vanaf 1979 bij dergelijke experimenten betrokken. Twee jaar geleden vluchtte hij naar Zuid-Korea.
Kims verhaal vertoont overeenkomsten met dat van een andere Noord-Koreaan, Kwon Hyok. Deze man, naar eigen zeggen een voormalige officier van de militaire inlichtingendienst van Noord-Korea, speelde een hoofdrol in een in februari uitgezonden BBC-documentaire over gifgasexperimenten in Noord-Koreaanse kampen. Ook hij vertelde over gaskamers met wanden van glas.
Hoeveel er waar is van dit soort verhalen is niet of nauwelijks vast te stellen. Noord-Korea ontkent steevast. Dat Noord-Korea tienduizenden politieke gevangenen onder beroerde omstandigheden vasthoudt, is wel zeker, maar het bestaan van gaskamers is nooit echt bewezen. Mogelijk gebeurt het echt, mogelijk is het een verzinsel van mensenrechtenactivisten die meer aandacht voor Noord-Korea willen.
Zuid-Koreaanse activisten meldden in februari dat zij documenten hadden waaruit bleek dat Noord-Korea gasexperimenten uitvoerde op politieke gevangenen. Een maand later beweerde de Noord-Koreaanse ingenieur die de papieren het land uit zou hebben gesmokkeld opeens dat hij ze had vervalst.
(Bron)
Presentator moet oog missen door straatgeweld

Presentator Harmen Roeland (52) is het gezichtsvermogen aan zijn linkeroog kwijt als gevolg van straatgeweld. Dat vertelde hij woensdag, nadat een drie uur durende operatie op dinsdag geen positief resultaat had gehad. Roeland werd op 17 juli op de pont over het IJ aangevallen door een "verwarde man" die hem met de achterkant van een zaklantaarn in het oog sloeg.
Roeland was op de betreffende avond op weg naar een muziekfestival in Amsterdam-Noord. Achter het Centraal Station sprak zijn latere belager hem aan en vroeg om geld. Roeland weigerde en werd door de man in het water geduwd. Toen hij weer op de wal stond wilde hij eigenlijk naar huis, maar de gearriveerde pontbemanning vroeg hem toch mee te varen, zodat de politie de man aan de overkant kon arresteren.
Onderweg bood de persoon hem geld aan om het hele incident te vergeten. Roeland wilde dat niet. Toen de pont in Noord aankwam was de politie er nog niet. De man wilde vluchten en Roeland wilde hem dat beletten. Daarbij deelde de man de bewuste klap uit.
"In de ambulance was mij al duidelijk dat het mis was", zei Roeland woensdag. "Ik kreeg eerst een rode waas op mijn linkeroog en daarna werd het zwart, alsof je een tv uitzet. 'Nu is het gebeurd', zei ik tegen de ambulancebroeders." De presentator werd meteen geopereerd en onderging dinsdag de niet geslaagde vervolgoperatie.
Roeland, die werkt als communicatieadviseur en af en toe bij de TROS presentatiewerk verricht, vraagt zich nu af hoe het beschadigde oog zich gaat gedragen. "Nu is het geen gezicht, dus ik hoop dat het oog in cosmetisch opzicht herstelt. Dan hoeft het ook geen beletsel voor mijn werk te zijn. Maar het is mogelijk dat ik de controle over het oog verlies, waardoor een zogenoemd 'dansend oog' ontstaat. Dan is een ingreep noodzakelijk. Het kan ook dat ik een ondraaglijke pijn aan het oog krijg en dan moet alles eruit."
Roelands belager is aangehouden en zijn voorarrest is onlangs met dertig dagen verlengd. De nieuwsveteraan heeft advocaat T. Hiddema in de arm genomen om zijn zaak te behartigen. Roeland hoopt dat hij zijn presentatiewerk kan voortzetten. "Met de TROS waren daarover in augustus gesprekken gepland en ik neem aan dat die doorgaan. Al duurt het nog minstens een jaar voordat helemaal duidelijk is hoe het met mijn gezichtsvermogen is gesteld."
(Bron)
Duitse vrouw vernielt verkeerde auto

Een Duitse vrouw was zo kwaad na een telefonische ruzie met haar man, dat zij gewapend met een hamer naar buiten stormde om zijn auto te vernielen.
De 43-jarige inwoonster van Essen sloeg de voorruit in, vernielde de koplampen en brak de zijspiegels af. Pas toen zij uitgeraasd was, bemerkte zij dat zij niet de blauwe Ford Fiesta van haar echtgenoot onder handen had genomen, maar de blauwe Opel Corsa van haar buurman. De reparatiekosten bedragen duizend euro.
(Bron)
Justitie onderzoekt mogelijkheid zespersoonscel

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Justitie werkt aan een nieuw concept van een gevangenis om kortgestraften met zes mensen bij elkaar op te sluiten. De cellen hiervoor moeten als het aan de DJI ligt, 50 tot 55 vierkante meter bedragen.
Dat zegt de scheidend hoofddirecteur van de DJI in een interview met het weekblad Elsevier. Er komt als het aan de DJI ligt een proef in een paviljoen dat naast de bestaande gevangenis in Lelystad wordt gebouwd. Volgens een woordvoerster van het ministerie van Justitie wordt er nu gekeken of het plan in de praktijk haalbaar is.
In het te bouwen paviljoen moeten ongeveer 25 meerpersoonscellen komen. Daarin komen in totaal 150 gedetineerden die een straf van maximaal vier maanden opgelegd hebben gekregen. De gevangenen die aan de proef meedoen, worden speciaal geselecteerd.
De Eerste Kamer zette begin deze maand het licht definitief op groen voor de invoering van meerpersoonscellen. Dit gebeurde om het heersende cellentekort aan te pakken.
Minister Donner van Justitie wil dat alle huizen van bewaring vanaf 1 september afdelingen inrichten voor duocellen. Gedetineerden kunnen worden verplicht hun cel te delen, tenzij ze hier niet geschikt voor blijken te zijn, bijvoorbeeld vanwege een psychische stoornis of drugsverslaving.
Een woordvoerder van de vakbond Akvakabo FNV vindt dat de proef met zes gevangenen op een cel op dit moment "een paar stappen te ver is".
"De proef met twee op een cel is net afgerond en daaruit is gebleken dat het opsluiten van twee gedetineerden bij elkaar nog lang niet vlekkeloos verloopt", stelt hij. "Dat moet eerst maar eens goed geregeld worden, voordat je verder kan gaan kijken."
(Bron)

We hebben toch ook 50000-persoonscellen? In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem...
17-jarige automobilist overlijdt na botsing

Een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom is woensdagochtend om het leven gekomen door een ongeval met een auto in zijn woonplaats. Hij zat zelf achter het stuur. Een 15-jarige plaatsgenoot die bij hem in de auto zat, raakte zwaargewond.
De jongen reed omstreeks half elf met een geleende auto achter op een vrachtwagen die op de randweg-west voor het verkeerslicht stond te wachten. Volgens de politie reed de jongen met hoge snelheid en merkte hij de vrachtwagen te laat op.
Ondanks heftig remmen raakte de wagen met de linkerflank de achterzijde van de truck. De jongen was op slag dood. De passagier is met zware verwondingen afgevoerd naar het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom.
Het slachtoffer, dat gezien zijn leeftijd nog geen auto mocht rijden, had volgens de politie de auto geleend van een familielid.
(Bron)

Wie leent een 17-jarige een auto?
NASA bestelt krachtigste supercomputer

De Amerikaanse luchtvaartorganisatie NASA heeft een supercomputer besteld bij chipfabrikant Intel. De computer moet echter nog wel ontwikkeld worden door de chipmaker. De NASA wil de computer gaan gebruiken om een simulatie te maken van het heelal, zo meldt CNet.
De computer zal worden uitgerust met twintig Altix-systemen met elk 512 Itanium 2 processors van Intel. Dit staat gelijk aan maar liefst 10.240 processoren. De computer, Space Exploration Simulator genaamd, zal de grootste supercomputer worden, gebaseerd op het Linux-besturingssysteem.
De krachtigste computer tot nu toe is de Earth Simulator van NEC, deze computer heeft 'slechts' 5120 processors.
(Bron)
In de woonkamer staat een bak vers (kraan-)water. Dat is natuurlijk lang niet zo lekker als dat ouwe kraanwater in de speciekuip buiten.
Dat water is bruin omdat er planten in hebben gestaan, het stikt van de beestjes als muggenlarven, slakjes, tubifex (via een vogel misschien??), allerlei kevertjes waarvan sommigen op hun buik zwemmen, anderen op hun rug, en geheimzinnige wormpjes met een zweepje aan hun kont.
Tijger kwam naar buiten, had wat gegeten, en wilde wat drinken. Ik zag haar rondkijken, en ze besloot het toch maar te proberen. Met de voorpootjes op de rand van de kuip zag ze dat het water laag stond, dus mevrouw klom maar helemaal op dat randje, zette haar voorpootjes schrap tegen de binnenkant van de kuip, net boven het water, liet haar kop zakken en dronk dat heerlijke bruine water.
Daarna lazerde ze heel elegant in haar geheel in de kuip en ik pieste bijna in m'n broek van het lachen - het was een beetje zielig, maar je zag het gewoon aankomen, en ze heeft zat plekken waar ze water kan drinken en geen risico loopt.
Ze spóót er werkelijk weer uit en sprong gelukkig zowat twee meter ver weg voor ze zich ging uitschudden.
Daarna heb ik maar een bakje water geschept, waar ze na een uitgebreide poetsbeurt nog wat van gedronken heeft. Ze ligt nu op te drogen ;-)

dinsdag, juli 27, 2004

Meer.



Het baggerbootje:


Geen naaktfoto? Geen visum

Vrouwelijke strippers die naar Canada komen om daar hun beroep uit te oefenen moeten een naaktfoto van zichzelf naar de ambassade sturen om in aanmerking te komen voor een visum. Dit heeft een woordvoerder van de ambassade laten weten op de Canadese radio.
"Foto's van u tijdens het werk zijn een absolute must", aldus de woordvoerder. Na ontvangst zal het ambassadepersoneel de foto's uitgebreid bestuderen en vaststellen of de aanvrager echt een stripper is, waarna het visum kan worden toegekend (of niet). De maatregel is naar eigen zeggen genomen om oplichters buiten de grenzen te houden. Over foto's van mannelijke strippers werd echter met geen woord gerept.
(Bron)
Ernstige geomagnetische storm treft Aarde

Momenteel is er een ernstige geomagnetische storm gaande, veroorzaaktdoor uitbarstingen op de zon. Dit kan leiden tot mooie verschijnselen zoals het noorderlicht, maar ook tot problemen. De boosdoener van defenomenen is zonnevlek 652 die onder andere op 25 juli een deeltjesuitbarsting richting de aarde stuurde.
Space Weather Now meldt dat de snelheid van de zonnewind momenteel dusdanig is, dat de huidige meter inzake de geomagnetische storm op "G4-Severe" staat. Er is slechts één schaal hoger, en dat is "G5-Extreme".
Volgens de NOAA kan de storm wijdverspreide elektriciteitsproblemen veroorzaken, en beveiligingssystemen kunnen fouten maken. Satellieten enandere ruimtevaartuigen kunnen problemen hebben dat de wand geladen wordt, en er kunnen besturingsproblemen ontstaan.
De hoogfrequent-radio kan tijdelijk onderbroken worden, en satellietnavigatiesystemen kunnen uitvallen. Ook laagfrequentradionavigatiesystemen kunnen onderbroken worden.
Het toppunt van de storm was vanmiddag al voorbij, maar blijft tot vannacht nog enigszins actief. Het Noorderlicht kon tot zelfs in Californië gezien worden, dit ligt ver zuidelijker dan Nederland, dus bij helder weer is de kans groot op het noorderlicht in Nederland.
(Bron)
Het zaaispul dat nog wat door moet groeien voor het een plekje in de tuin krijgt:




De guldenroede zit vol bijen, je ruikt de bloemen op meters afstand al: een bedwelmende honinggeur.


Een pop aan de vensterbank, geen idee wat het gaat worden...


Ik heb net heeeeel lang lekker buiten gezeten, beetje plantjes verpotten, foto's maken, poezen aaien, genoten van alle hommels en bijen en vlinders, en van de guldenroede die prachtig bloeit maar nu ook bedwelmend honingzoet geurt.
Ik had een boek meegenomen, maar ik kwam er niet aan toe. Pal voor het terras bloeien een kaasjeskruid en een buddleja, en op het terras staat oregano te bloeien. Daar zoemt steeds van alles omheen, van vlinders en zwaarbeladen hommels en bijen tot heel actieve zweefvliegjes.
Verderop in de tuin zie ik steeds meer verschillende soorten waterjuffers en echte libelles, en het stikt als altijd van allerlei kevertjes en spinnetjes. Ik ben niet zo'n spinnenmens, maar als ik er een zie wandelen met een bolletje op haar rug dat bestaat uit een netje waarin allemaal babyspinnetjes zitten, sja, dat vind ik toch wel erg mooi om te zien. Helpt ook dat dat niet dat snelle, langharige type is, zoals de kelderspin, want die vind ik echt een beetje eng ;-)
De padden en kikkers houden zich nu verscholen.
Kweenie, de wbv kan wel zeuren, maar aan de flora en fauna te zien doe ik toch iets goed, en zolang er geen planten en/of beesten zitten die last geven, vind ik het best. Ik heb liever een levende tuin dan een betegelde tuin met drie plastic planten, zoals je ze hier ook in de wijk ziet. Vast heel praktisch, maar niet mijn smaak...
Politie zoekt snelheidsduivel

De politie is op zoek naar een motorrijder die maandagavond met 240 kilometer per uur over de A28 bij Zeist raasde. De man beging daarbij de nodige overtredingen zoals rijden over de vluchtstrook. Een agent die hem achtervolgde, stopte daarmee toen de risisco's te groot werden.
Later meldde een automobilist de politie dat hij de motorrijder ter hoogte van Amersfoort met 200 kilometer per uur onderuit had zien gaan. Hij had de man hulp aangeboden, maar die sloeg het aanbod af, stapte op zijn motor en reed weg.
De politie heeft de snelheidsduivel later op de avond op zijn woonadres bezocht, maar daar bleek hij niet aanwezig. De man kan er volgens een woordvoerder van de politie vanuit gaan dat hij alsnog zal worden aangehouden.
(Bron)
Kampioen eet 840 gram watermeloen in minuut

 In de Italiaanse stad Parma, beroemd om zijn ham, heeft Robert Bonzani maandagavond laat het kampioenschap watermeloen-eten in de wacht gesleept. Hij deed dat door in 1 minuut tijd 840 gram van de waterrijke vrucht te verorberen, deelde een woordvoerder van de organisatie mee.
De best geklasseerde buitenlander bij de heren was een Tunesiër, die op de 20e plaats kwam met 399 gram. De winnares in de categorie dames was Gianna Iaschi uit Parma, die 516 gram wist weg te werken.
Tijdens de wedstrijd aten de deelnemers in totaal 2 ton watermeloen op. Het kampioenschap is bedoeld om de watermeloen te promoten. De vrucht is weliswaar erg geliefd in warme tijden, maar niet bij de jongere Italianen. Die vinden dat de meloen te veel plaats inneemt in de koelkast.
(Bron)
Fietser ergert zich nog aan verkeerslicht en wegdek

Het comfort en veiligheid van fietsers is de afgelopen jaren toegenomen, maar ze blijven zich ergeren aan hobbelige wegen en slechte afstelling van verkeerslichten. Dat zijn uitkomsten een grote meting van de Fietsersbond.
De bond stuurde een meetfiets met computer en camera naar 125 grote gemeenten. Uit de zogenoemde Fietsbalans die de bond dinsdag presenteerde, blijkt dat negen op de tien bezochte steden in de laatste vijf jaar fietsvriendelijker zijn geworden.
Fietsenstallingen zijn bijvoorbeeld steeds beter en de bond noemt dat een zeer goede ontwikkeling in de strijd tegen diefstal. Ondanks alle lof voor de verbeteringen, constateert de Fietsersbond ook nog ergernissen. Oneffen paden en slecht afgestelde verkeerslichten blijven wrevel veroorzaken, verklaarde onderzoeker F. Borgman.
(Bron)
Nederland blijft te veel vis vangen

Nederland overschrijdt voor het derde jaar op rij de Europese quota voor visvangst. Vooral bij haringvangst overschrijden Nederlandse vissers de toegestane limieten met iets minder dan 1 tot iets meer dan 4 procent, afhankelijk van de visserijgebieden. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Europese Commissie over de handhaving van de EU-afspraken over visserij.
Nederland is ook de enige lidstaat die volgens de commissie, het dagelijks bestuur van de EU, voor de derde keer op rij de toegestane quota overschrijdt. De commissie is wel tevreden over de wijze van rapportage door Nederland. Ook wordt nog steeds te veel gevangen door vissers uit Spanje en België, van waaruit tegenwoordig ook grotendeels Nederlandse reders opereren.
(Bron)
Het tuinbankje is nu gedeeltelijk blauw ;-)
Aanval op Britse dierenactivisten geopend

De Britse justitie heeft de aanval geopend op dierenactivisten. De procureur-generaal gaat met een speciaal team aanklagers zijn pijlen op de militante milieubeschermers richten.
Het openbaar ministerie beoogt vooral meer leiders van de terreurcampagnes tegen wetenschappers voor de rechter te slepen, meldde de Britse krant The Times dinsdag.
Met dreigementen en vandalisme proberen dierenactivisten te bereiken dat instanties en firma's afzien van experimenten op dieren. De regering in Londen maakt zich steeds meer zorgen dat door dergelijke intimidaties enorme investeringsverliezen ontstaan.
Vorige week trok een Brits bouwbedrijf zich na dreigementen aan aandeelhouders terug uit het project voor een omstreden dierenonderzoekscentrum in Oxford.
(Bron)
DNA bedreigde diersoorten ingevroren

Het DNA-materiaal van bedreigde diersoorten wordt voortaan bewaard. Wetenschappers zullen in een zogeheten Bevroren Ark de genetische gegevens opslaan van zoogdieren, vogels, insecten en reptielen die met uitsterven worden bedreigd, meldde de omroep BBC dinsdagochtend.
De Bevroren Ark is vernoemd naar de bijbelvertelling van de ark van Noach, waarin alle diersoorten voor de zondvloed worden gered. De eerste monsters met DNA-materiaal zijn al afgenomen en bevroren.
Het betreft de genetische gegevens van de Sorocco duif, de Arabische Oryx-antilope en het gele zeepaardje. De diersoorten die binnen vijf jaar zijn uitgestorven en die alleen nog in dierentuinen overleven, hebben de hoogste prioriteit van de wetenschappers.
Het genetisch instituut van de universiteit van Nottingham ondersteunt het project. De diepgevroren monsters worden opgeslagen in het Natural History Museum en het Institute of Zoology in Londen. Voor de zekerheid gaat er ook materiaal naar het Californische San Diego en het Australische Melbourne.
(Bron)
Dieet kan agressie gevangene verminderen

De Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie stelt pogingen in het werk om in ons land te experimenteren met diëten in gevangenissen. Minder suiker in de voeding zou de agressie van de gedetineerden kunnen verminderen.
Minister Donner van Justitie beloofde eerder in antwoord op Kamervragen om onderzoeken in de Verenigde Staten hiernaar te bezien "op bruikbaarheid en toepassing in het Nederlandse gevangeniswezen".
Dieetmaatregelen kunnen helpen tegen gedragsstoornissen bij kinderen met ADHD. Uit onderzoek in een Engelse jeugdgevangenis blijkt dit ook te gelden voor gedetineerden. Na toediening van extra vitamines, mineralen en vetzuren daalde agressief gedrag met een kwart.
Voor beleidsmedewerker Zaalberg bij de Dienst Justitiële Inrichtingen zijn de resultaten aanleiding om te pleiten om ook in ons land onderzoek te doen. Hij wil dat samen met universiteiten doen en benadert jeugdinrichtingen om hieraan mee te werken.
(Bron)
'Iran kan binnen enkele maanden kernbom maken'

Iran is nog maar 'enkele maanden verwijderd' van de mogelijkheid uranium te verrijken voor een kernbom. Dit meldde de Britse krant The Times dinsdag op gezag van 'westerse diplomatieke bronnen'.
Het land heeft volgens de bronnen van de krant "tijd gekocht door te doen alsof het meewerkte met het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) en met een diplomatiek initiatief van Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland".
Nu blijkt dat het land veel verder is met het verwerven van de relevante nucleaire technologie dan iedereen dacht, zei een Britse functionaris tegen The Times. "In feite zijn zij gewoon doorgegaan met onderzoek en nu zijn ze nog maar een paar maanden verwijderd van de completering van het programma."
(Bron)
Virus verspreidt zich via zoekmachines

Een nieuw computervirus Mydoom.M., dat zoekmachines voor internetsites belaagt op zoek naar slachtoffers, heeft zich maandag op grote schaal verspreid. Mensen die de sites, waaronder Google, bezoeken en op zoek gaan naar e-mailadressen, krijgen een foutmelding.
Dat meldden veiligheidsdeskundigen op internetgebied. Zoekmachines als Google, Yahoo en Lycos raakten maandag door het massale bezoek overbelast en werden een stuk trager.
Het virus, eigenlijk een worm, is een variant op Mydoom en verspreidt zich via e-mail. Computers die geïnfecteerd zijn met dit nieuwe virus, vragen massaal bij zoekmachines e-mailadressen aan. Vervolgens worden naar deze adressen weer e-mails gestuurd.
Geadresseerden die de e-mail vervolgens openen, raken zelf besmet, tenzij zij de juiste anti-virusprogramma's op hun computer hebben. Dagelijks gebruiken alleen al tweehonderd miljoen mensen Google. Vooral gebruikers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk zijn het slachtoffer van de worm. In andere landen lijkt er niets aan de hand.
Het virus sloeg toe op de dag dat Google de prijs van zijn aandelen heeft bekendgemaakt bij de komende gang naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. De beursintroductie moet ongeveer drie miljard dollar opleveren.
Google bevestigde dat Mydoom.M. de prestaties van de zoekmachine enigszins beïnvloedde. Een woordvoerder van Yahoo bevestigde eveneens dat de zoekmachine iets trager was geworden. De problemen bij de zoekmachines waren in de nacht van maandag op dinsdag nagenoeg opgelost.
(Bron)
Afwezig maar toch op kantoor

Na het teruglopen van het ziekteverzuim doemde de discussie over de langere werkweek op. Steeds meer bedrijven willen de werkweek oprekken om de productiviteit te verhogen. Werkgevers zien zich echter geconfronteerd met een nieuw fenomeen: mentaal verzuim. Daarover bericht Trouw dinsdag.
"Wel op de zaak zijn, maar niet met de zaak bezig zijn", zo omschrijft 'organisatievitalisator' Hans Visser het verschijnsel in de krant. Hij houdt zich met zijn bedrijf United Sense op verzoek van zijn opdrachtgevers bezig met het vaststellen en oplossen van het probleem, dat volgens Visser enorme financiële gevolgen heeft voor het bedrjifsleven.
Het veelvuldig staren naar een computerscherm of het al te lang leunen tegen het koffieapparaat kan een onderneming met 1.800 werknemers jaarlijks tientallen miljoenen euro's kosten, zegt Visser. "De tijd die niet productief wordt besteed kan wel oplopen tot 40 procent."
Hij denkt dat het mentaal verzuim ontstaat doordat ze zich in omstandigheden bevinden waar ze geen macht over hebben. Visser kan zich derhalve niet voorstellen dat invoering van een langere werkweek een positieve invloed heeft op de barometer van het mentale verzuim.
(Bron)

Nogal logisch: als je aanwezigheid niets waard is, zou ik ook niet al te veel moeite doen.
Amerikaans vliegtuig na dreiging terug naar Sydney

Op de luchthaven van de Australische stad Sydney zijn noodmaatregelen van kracht sinds een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij United Airlines als gevolg van een bedreigende situatie naar Sydney moest terugkeren. Het toestel, een Boeing 747 met 246 passagiers en achttien bemanningsleden aan boord, was al anderhalf uur op weg naar Los Angeles toen het rechtsomkeert maakte.
Na de landing werd het vliegtuig op de taxibaan enige tijd geïsoleerd. De inzittenden zijn inmiddels van boord. Zij zijn met een bus opgehaald. De autoriteiten gingen bij het nemen van maatregelen uit van de ernstigst denkbare noodsituatie. Daarom werden ook de wegen rond de luchthaven afgesloten en werd het luchtverkeer enige tijd stilgelegd om de landing van het UA-toestel mogelijk te maken. Ambulances en brandweerwagens stonden klaar.
Wat er aan de hand is of was, is ook na de landing van het toestel op Kingsford Smith Airport nog niet duidelijk. Het Australische ministerie van Verkeer kondigde aan op korte termijn met een verklaring te komen.
Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN was er sprake van dreiging door een passagier, waarna de piloot besloot terug te keren. Op de terugweg naar de luchthaven heeft hij een deel van de brandstof geloosd, aldus CNN. De dreiging zou hebben bestaan uit een briefje waarop werd gemeld dat in het toestel een bom was verstopt.
Andere bronnen meldden dat er aan boord van het toestel een verdacht voorwerp was aangetroffen. Een woordvoerster van de luchthaven wilde alleen zeggen dat geruchten als zou iemand de cockpit van de Boeing zijn binnengedrongen 'absoluut onjuist' waren. Een woordvoerder van United Airlines zei dat de terugkeer van het vliegtuig naar de plaats van vertrek 'alleen maar een voorzorgsmaatregel' was.
(Bron)

maandag, juli 26, 2004

Dodelijke parasiet bedreigt rundvee

DIEVER - Een dodelijke parasiet die wordt overgedragen door teken vormt een bedreiging voor rundvee. De parasiet, die tot nu toe zelden opdook in Nederland, is bij zes koeien in het Drentse Diever aangetroffen. Dat zei dierenarts J. Glas uit die plaats maandag.De parasiet, Babesia divergens genaamd, is dodelijk voor runderen. Het vee krijgt na besmetting acuut hoge koorts en bloedarmoede. Hierdoor produceren de dieren rode urine en sterven niet veel later. Volgens Glas, die de ziekte in Diever constateerde, kan de parasiet de komende tijd een groot probleem worden. "Bij mijn weten kwam de parasiet vroeger alleen in enkele duingebieden voor. Nu hij ook in de Drentse bosgebieden is opgedoken, kunnen reeën de ziekte snel overdragen. Bovendien besmetten koeien op hun beurt teken." Glas pleit ervoor boeren toestemming te geven om de bosjes rond de weilanden te kappen, om verdere besmetting te voorkomen. Het ministerie van LNV treft volgens een woordvoerder voorlopig geen extra maatregelen. Wel zegt het ministerie de ontwikkelingen op de voet te volgen.Landbouworganisatie LTO zegt dat de ziekte die de parasiet overbrengt in ons land slechts sporadisch voorkomt. Als er problemen zijn, is dat alleen in de buurt van natuurgebieden. Dat er geen noodvoorraden met een vaccin zijn, ziet LTO niet als een probleem. In Frankrijk is er een medicijn tegen de dodelijke parasiet op de markt. Omdat Babesia divergens tot nu toe vrijwel nooit voorkwam, is het middel in Nederland niet geregistreerd en daardoor niet verkrijgbaar.
(Bron)

Fijn dan. Vriendje is bioloog en heeft al last zat met teken en Lyme-risico en zo :-(
Poli voor mensen met overgewicht

Bij de Robert-Fleury Stichting in Leidschendam is met succes een polikliniek geopend voor mensen met ernstig overgewicht. De poli, die nu drie maanden draait, voldoet volgens een woordvoerder ruimschoots aan de verwachtingen. Inmiddels zijn twintig mensen in behandeling.
Het initiatief tot de poli is genomen nadat de Gezondheidsraad in 2003 constateerde dat obesitas (overgewicht) een toenemend probleem wordt in Nederland. Daaruit is het verzoek aan de gezondheidsinstellingen gekomen om daar iets aan te doen. Op grond daarvan is de poli bij het Landelijk Centrum voor Eetstoornissen De Ursula van de Robert-Fleury Stichting in Leidschendam geopend.
Het is een poli voor mensen met ernstig overgewicht en daardoor ook psychische klachten hebben. Voorbeelden daarvan zijn persoonlijkheidsproblemen of problemen in de psychosociale sfeer zoals pesten, met de nek aangekeken worden en sociaal geïsoleerd raken. De poli is in principe alleen bedoeld voor bewoners in de regio.
Het doel van de behandeling is het eetpatroon van de mensen weer te normaliseren, hun gewicht te verminderen van 5 tot 15 procent, het opbouwen van dagelijks extra beweging van ongeveer dertig minuten en stabiliseren daarvan op lange termijn.
In Nederland is meer dan 40 procent van de bevolking te zwaar. Bij obesitas neemt de kans op onder meer hart- en vaatziekten, long- en gewrichtsproblemen en diabetes 2 toe. "Patiënten met obesitas hebben meestal een ontregeld eetpatroon. Zij zijn vaak bezig met eten, lijnen en gewicht. Door eerdere lijnpogingen kan het jojo-effect optreden, waardoor het gewicht juist toeneemt", aldus contactpersoon bij de poli T. Steman.
(Bron)
Escortbaas opgepakt voor prostitueren minderjarigen

De politie heeft 12 juli een 48-jarige eigenaar van een escortbureau in Alkmaar opgepakt. Dat heeft ze maandag bekendgemaakt. De man wordt ervan verdacht dat hij minderjarigen in de prostitutie heeft gebracht. Ook verdenkt de politie hem van verkrachting en bedreiging.
De eigenaar zou bij het escortbureau onder meer geen toezicht hebben gehouden op de leeftijd van medewerksters. Dat blijkt uit politieonderzoek dat bijna een jaar duurde. Escortbureaus zijn verplicht toezicht te houden op de leeftijd van de medewerksters. Er mogen geen minderjarigen werken. De betrokken escortdames werken niet meer bij het bureau en hebben inmiddels de meerderjarige leeftijd bereikt, aldus de politie.
De politie probeerde al eerder de man aan te houden. Hiervoor deed ze invallen in het escortbureau en in een woning in Almere. In de woning werden de drug GHB en een vuurwapen aangetroffen. De eigenaar was op het moment van de invallen onvindbaar en stond sindsdien bij de politie te boek als voortvluchtig. Hij kon op 12 juli uiteindelijk in de woning van kennissen van hem in Almere worden opgepakt. De man zit nog steeds vast.
Naast de eigenaar hield de politie op 19 juli ook een 47-jarige medewerkster van het escortbureau aan. Zij kwam na verhoor weer vrij. De politie doet in belang van het onderzoek verder geen mededelingen over de zaak.
(Bron)
Miss Chubby

De deelnemers van de Miss Dikzak verkiezing in Italie maken zich niet dik. Ze zijn het namelijk al. Voor de titel van Miss Dik is weinig vereist. Degene die de weegschaal laat springen wint. En dat deed de dikste dikkerd van Italie, ze weegt 189 kilo. Haar geheim? Ze heeft haar eigen restaurant. Terwijl in Italië de forse dames een ereplaats op een podium krijgen, zijn ze in China als de dood dat hun kinderen het zelfde lot beschoren zal zijn. Vetkampen moeten obese kinderen al vroeg leren bewegen.
(Bron)
Ik word gek.
Vannacht werd ik wakker van een kattengevecht. Toen de rust was weergekeerd, hoorde ik iets anders. Een soort geknerp, alsof iemand met zijn vingers over een kammetje ging. Het leek me een kikker of pad. Ik weet dat ik veel padden in de tuin heb, ook veel bruine kikkers, laatst zag ik voor het eerst groene kikkers.
Op de RAVON-site kun je de beesten zien, compleet met geluid. En dit geluid is niet van een gewone pad, en ook niet van een kikker. Wat ik hoorde was een rugstreeppad, of een pad die zijn vreemde talen goed sprak.
Ik zal m'n ogen openhouden, want als ze er zitten wil ik ze ook zien.

zondag, juli 25, 2004

Na die stuip van donderdagochtend ben ik nog niet helemaal opgeknapt. Ik kan wel bLIJven slapen.
Zzzzzzzzzz...
(En ja, 'bzzzzzzzz' hoor ik helaas ook, en de katten vangen alles behalve muggen :/)
Britten krijgen folder over wat te doen bij aanslagen

Alle Britse huishoudens krijgen in augustus een brochure van 22 pagina's met aanwijzingen over wat te doen in het geval van een terroristische aanslag of andere noodgevallen. In totaal worden van de brochure 25 miljoen exemplaren gedrukt.
Minister Blunkett van Binnenlandse Zaken vertelde zondag op de BBC-televisie dat de regering met de brochure geen paniek wil zaaien en dat zij wil dat de mensen ,,alert maar niet gealarmeerd'' zijn. ,,Het is bedoeld om de mensen te helpen te doen wat zij moeten doen en te weten wat zij moeten weten'', zei Blunkett. ,,Dat kan van alles zijn van een terroristische aanslag tot een brand of een overstroming of een situatie waarin je andere mensen moet helpen.''
Het boekwerkje wordt volgens een woordvoerster van Blunketts ministerie niet gemaakt omdat er een verhoogde dreiging is. "Het is het antwoord op de vraag van de Britten naar simpele en gemakkelijke informatie over wat zij moeten doen in noodgevallen."
(Bron)
Scheidsrechter schiet coach dood

In Zuid-Afrika heeft een scheidsrechter een coach doodgeschoten en twee spelers verwond nadat zij, tijdens een duel tussen twee plaatselijke clubs in de plaats Kenton-on-Sea, een beslissing van hem in twijfel hadden getrokken. De coach en spelers waren het niet eens met een gele kaart die aan een van de spelers was gegeven. Hierop volgde een felle discussie, waarna een gevecht losbrak. De scheidsrechter trok vervolgens een wapen en vuurde een gericht schot op de coach af. De coach werd in zijn borst geraakt en overleed ter plaatse. Twee spelers liepen door hetzelfde schot verwondingen aan de handen op. De scheidsrechter vluchtte het stadion uit en is nog steeds voortvluchtig. De politie denkt hem snel te kunnen arresteren.
(Bron)
Jongens stelen fiets van potloodventer

De politie heeft zondagochtend in Groningen twee jongens aangehouden die te voet op de vlucht sloegen nadat ze voor de ogen van een agent van een fiets waren gevallen. De fiets bleek gestolen en was eigendom van een potloodventer, aldus de politie zondag.
De jongens, zestien en achttien jaar oud, gingen op de Grote Markt onderuit toen ze plots een klapband kregen. De agent die het schouwspel aanzag had al snel door dat er iets niet in de haak was toen de jongens de fiets lieten liggen en wegrenden, vooral toen er op dat moment een man aan kwam rennen die beweerde dat zijn fiets was gestolen. Na een korte achtervolging wist de agent de jongens aan te houden, waarna hij ze naar het bureau bracht.
Daar verklaarden de jongens dat ze de eigenaar van de fiets een poets wilden bakken omdat hij hen een oneerbaar voorstel had gedaan en hen vroeg met hem mee naar huis te gaan. Daarbij zou hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek hebben gehaald. Op dat moment pikten ze de fiets van de man en gingen er vandoor. De jongens zijn direct na verhoor weer vrijgelaten.
(Bron)