zaterdag, augustus 12, 2006

Ik hoor half Nederland klagen over extreme moeheid. Gevolg van de hitte?
Net scheen de zon nog, inmiddels is het donker met verderop nog wat zonnestralen, veel regen en vooral oorverdovend onweer...
Een weggetje tussen twee sloten, een sloot grenst aan een wei van de kinderboerderij en is open, de andere sloot grenst aan de afscheiding van de autoweg en ligt onder wilgen:

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting
Oerwoud?

Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Raadselachtige constructie onder de Waterlinieweg, een autoweg:

Photobucket - Video and Image Hosting


Het lijkt een degelijk iets, maar de betonnen vloer voor de ingang wiebelt:

Photobucket - Video and Image Hosting


Alles is schuin, en achterin zie je onder de wand door een soort gat erachter. Maar waar het toe dient?

Photobucket - Video and Image Hosting
Ben je echt de weg kwijt, kijk dan of je een bemoste boomstam ziet - dat is het zuidwesten.

Photobucket - Video and Image Hosting
Kijk, daar heb je wat aan. Links: Houten, Nieuwegein - rechts: Utrecht, De Uithof.

Photobucket - Video and Image Hosting
Veldje dat duidelijk als ruigte bedoeld is:

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting
Gele plomp:

Photobucket - Video and Image Hosting


Detail, de druppels kwamen uit de wilgen erboven:

Photobucket - Video and Image Hosting
Lisdodde oud en nieuw:

Photobucket - Video and Image Hosting
En de zon kwam een beetje door:

Photobucket - Video and Image Hosting
Lisdodde, zelfde plant, ander beeld:

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting
Veel populieren, die overal en nergens opslaan. Als je goed kijkt zie je rechtsboven volwassen exemplaren.

Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Rondje door het park in het zuidoosten van Utrecht, De Koppel. Op weg er naar toe door een leuke straat gekomen - 'Ik woon op de Seychellen', dat klinkt toch mooi?

Photobucket - Video and Image Hosting

vrijdag, augustus 11, 2006

Japanner belt 37.760 keer naar telefonistes

AMSTERDAM - Een Japanner uit Hiroshima is aangehouden wegens het veelvuldig bellen naar de inlichtingendienst. Tussen maart en juli pleegde de man maar liefst 37.760 telefoontjes, naar eigen zeggen om de vriendelijke stemmen van de telefonistes te horen.
De man belde ongeveer 905 keer per dag met zijn mobiele telefoon naar het bedrijf, Nippon Telegraph and Telephone Corp. Iedere keer wanneer hij een telefoniste aan de lijn kreeg hield hij zijn mond.
De Japanner kwam om het idee toen hij de dienst een keer belde met een klacht. "Die telefoniste was zo aardig dat ik bleef bellen om hun stemmen te horen", aldus de man.
De telefonistes zelf waren niet gecharmeerd van de zwijgzame Japanner. Het bedrijf moest psychologische hulp voor meer dan 100 van zijn medewerkers inroepen.
(Bron)

Jaren gewerkt voor een bedrijf met een gratis infonummer, waar ook veel hijgers, zwijgers, mensen met nepvragen enzovoorts heen belden. We hadden al snel een systeem waardoor de bewuste telefoon met 1 druk op de knop geblokkeerd was. Dat moet in Japan toch ook mogelijk zijn lijkt me.
'Koopkracht stijgt volgend jaar voor iedereen'

AMSTERDAM - De koopkracht stijgt komend jaar voor iedereen in Nederland. Dat meldt De Telegraaf vrijdag op basis van vertrouwelijke berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB). De koopkracht neemt gemiddeld met een procent toe.
Dit is volgens het CPB vooral te danken aan een lastenverlichting van vijfhonderd miljoen euro die het kabinet volgend jaar wil doorvoeren.
Met het geld voor de lastenverlichting wordt onder meer de ww-premie verlaagd. Ook voor het bedrijfsleven heeft het kabinet vijfhonderd miljoen euro gereserveerd. Eerder ging het kabinet uit van een groei van een halve procent en voorspelde het CPB nog dat enkele groepen in 2007 minder te besteden zouden hebben.
Bij zijn afscheid volgend jaar als minister van Financiën hoopt Gerrit Zalm (VVD) volgens de krant een begrotingsoverschot achter te kunnen laten. Dat lijkt te gaan lukken. Voor 2007 gaat het CPB uit van een klein plusje op de begroting.
(Bron)

Eerst zien...
Gratis sterilisatie voor Argentijnen

BUENOS AIRES - Het Argentijnse parlement heeft donderdag besloten vasectomie voor iedereen mogelijk te maken, ondanks verzet van de rooms-katholieke kerk in het Zuid-Amerikaanse land. De staat gaat voortaan voor de kosten van elke ingreep opdraaien.
Belangstellenden hoeven geen medische reden meer aan te voeren. Ook is geen toestemming van een partner meer nodig. Het besluit komt enkele dagen na een noodkreet van een Argentijnse vader van 37 kinderen.
De werkeloze en arme schilder (44) eiste een recht op sterilisatie, zodat er een einde zou komen aan de geboortegolf die hij veroorzaakt. Sterilisatie was tot nu toe alleen tegen forse betaling mogelijk.
(Bron)

Goh, hebben ze daar geen enkele andere anticonceptie?
Half augustus. Het is middag, ik zit met een trui aan bij de lamp, met twee chagrijnige katten die naar binnen geregend zijn. Buiten is het 12 graden en als ik het raam openschuif hoor ik de mannen van het groenonderhoud vloeken - met die regen kunnen ze niet werken, met dat ge-onweer kunnen ze niet in de bomen aan de slag, grasmaaien is niet handig met dit weer. Misschien moet ik warme chocolademelk voor ze maken ;-)

Het verwarrende is: nu wordt het alweer lichter en bijna droog. (Katten weer naar buiten, komen straks weer als natte kleedjes binnen.) Over 10 minuten is het weer donker, rommelend en hozend. En zo maar door.

12 graden, hoe lang is het geleden dat we daar _'s nachts_ naar smachtten?
Net terug van de winkel, spullen voor het avondeten ingeslagen en wat voorraadspul (eindelijk weer eens aan wasmiddel gedacht, dat heb ik altijd in huis en dus vergeet ik dat weleens te kopen - nu zag ik eens op tijd dat de bodem in zicht komt; en gloeilampen voor een lamp die ik al heel lang geleden kocht op Ebay voor een fractie van de nieuwwaarde ;-)).
Heen een bui op de kop, terug een bui op de kop, maar terug heel langzaam gefietst: spectaculair uitzicht op zwarte luchten met daarvoor kolkende witte wolkjes, nooit zoiets gezien. De 'hoge' lucht was langzaam bewegend zwart, de 'lage' lucht zwierende wolkjes die bijna leken te exploderen. Toen het echt hard ging regenen ook maar wat harder gefietst. Eenmaal thuis werd het nog donkerder, ging het compleet hozen en begon het indrukwekkend te rommelen - drie keer en dat was het, maar ik vermoed dat er meer onderweg is.
Tom zit weggedoken onder zijn struik, Tijger zit me met grote ogen te bekijken, een beetje de blik van: 'Je wou toch niet beweren dat je niet iets lekkers voor MIJ hebt meegenomen?' Als het echt gaat onweren komt Tom wel binnenrennen, als het droger wordt zoeft Tijger weer naar buiten.

donderdag, augustus 10, 2006

Augustus zou heet en droog zijn. Vannacht was het 9 graden, nu is het 14 graden.
En ik zit te wachten tot de ergste buien overgetrokken zijn, want ik wil fietsen ;-)

woensdag, augustus 09, 2006

Oh jee:

TT 130 In de Franse Elzas dreigt een tekort aan zuurkool. Door de droogte ligt de koolproductie er 40% lager dan normaal. De inwoners van de Elzas eten gemiddeld anderhalve kilo zuurkool per jaar.

Inslaan dan maar vast?
Ik heb een kast in mijn slaapkamer gezet.
Dat klinkt vrij gewoon hè? Maar in mijn geval is het een behoorlijke prestatie.
Eerst de slaapkamer zodanig leeghalen/reorganiseren/sorteren dat er plek is voor de kast. Dat heeft lang geduurd, heel lang. Vervolgens veel uit de berging zodat de kast eruit kon. Daarna kast min of meer wrikkend zover de gang van de berghokken in dat ik er met de fietsen weer langs kon, zodat die nu veilig achter slot en grendel staan (en nu eindelijk ook genoeg plek hebben omdat die kast niet meer in de weg staat). De kast is al een oud beestje, dus lichte beschadiging van de onderkant gaf niet.
Verder wrikkend door de gang, intussen in gesprek met de buurman. Wrikwrikwrik, over de drempel van de bergingen. Wrikwrikwrikdraai, richting voordeur. Draai, kantel, zweet. Over de drempel van de deur, en eenmaal binnen kon ik 'm zo over het zeil slepen. Slaapkamerdeur open, sleep duw sjouw trek: hoppa! Kast op z'n plek!
Nu de kast volladen met spullen, waardoor plek ontstaat voor die andere kast, en als die vol is is er weer plek om de linnenkasten eens goed in te ruimen. En theoretisch zou er dan flink wat ruimte in m'n slaapkamer moeten zijn.
Het wordt ooit wel wat.
Geld genoeg

Een dronken Duitser heeft dinsdag in Darmstadt geld uitgedeeld aan voorbijgangers. Hij zat op een bankje voor de bank waar hij zojuist dertienduizend euro van zijn rekening had gehaald. Het geld zat in zijn zakken en in plastic tassen en sommige bankbiljetten waaiden weg. Gearriveerde agenten namen de 63-jarige terug de bank in en telden het geld. De man bleek 1.505 euro te hebben weggegeven aan vreemden, maar zei dit geen probleem te vinden "omdat hij toch genoeg had". De agenten beslisten niettemin de rest van het geld bij zich te houden totdat de man weer nuchter was.
(Bron)

Mooie instelling. Wat zou hij gedaan hebben toen ie weer nuchter was? Terug naar het bankje of terug naar de bank?
Juli was heet en droog, en augustus zou ook wel heet en droog zijn.
Ik schrijf dit terwijl ik - met het licht aan - naar buiten kijk en zie dat het weer regent. Niet al te hard, Tijger ligt nog opgerold onder de coniferen, maar heet en droog, nee. Druppelig, fris en donker zijn meer de termen die bij me opkomen. De tuin leeft er in elk geval van op.
Vaak is het tegen eind augustus nog een tijd mooi weer, voorlopig mogen we ons opmaken voor zware buien met kans op wateroverlast. Ik zet de kliko die als regenton dient weer open ;-)

maandag, augustus 07, 2006

Het weer zwabbert wat. Op het moment drupt het zachtjes en is er vreemd licht.
Zonder flits zie je niks op een foto, met flits krijg je nog raardere effecten. Zoals deze libelle, rustend op dat onkruidje waarvan ik de naam steeds vergeet:

Photobucket - Video and Image Hosting


En een beschadigd spinneweb in de conifeer, vol met minieme druppeltjes:

Photobucket - Video and Image Hosting
Wetenschap dichterbij vaccin tegen overgewicht

AMSTERDAM - In de strijd tegen overgewicht is de wetenschap weer een stapje verder. Amerikaanse onderzoekers hebben een experimenteel vaccin tegen overgewicht ontdekt, zo meldt persbureau Reuters dinsdag.
Onderzoekers van het Scripps Research Institute in California hebben een vaccin ontwikkeld tegen het zogenaamde hongerhormoon ghrelin.
Dit medicijn kan ervoor zorgen dat iemand kan eten wat hij wil, zonder aan te komen. Het vaccin werd getest op ratten. Op de lange termijn zullen dezelfde resultaten ook voor mensen kunnen gelden.
Deze ontdekking is een geheel nieuwe benadering van de behandeling van overgewicht. Het hongerhormoon reguleert eetlust, stofwisseling en gewicht, maar houdt calorieverbranding en vetafbreking tegen. Door het vaccin kan de activiteit van dit hormoon worden afgezwakt.
Voordat dit 'wondermiddel' op mensen kan worden getest, moet eerst meer onderzoek worden gedaan naar de veiligheid van het vaccin. Het menselijke systeem van honger, stofwisseling en gewicht is erg complex, aldus de wetenschappers.
Of een ghrelin vaccin veilig en effectief op een mens kan worden toegepast, moet dus nog blijken.
(Bron)

zondag, augustus 06, 2006

Acht zwaargewonden waarvan drie kritiek, is het laatste nieuws.
Vanmiddag en vanavond was de Muzikale Botenparade hier in de stad. Ik wilde er wel heen, maar er kwam wat tussen. Gelukkig maar...

Gewonden na val houten trap in Utrecht

UTRECHT - Een nog onbekend aantal mensen is zondagavond gewond geraakt bij een openluchtoptreden van een band in het centrum van Utrecht. De band Zuco 103 was net begonnen met een optreden op de Oudegracht, toen een trap met bezoekers instortte, zegt een woordvoerder van de organisatie. De trap kwam terecht op een boot.
Volgens de persvoorlichter van de politie Utrecht zijn er vijf zwaargewonden en een nog onbekend aantal lichtgewonden. Ooggetuigen melden NU.nl dat er veel brandweer en ambulancediensten aanwezig zijn.
Het is nog onduidelijk hoe het met de slachtoffers is. Een ooggetuige meldt dat zeker één persoon is overleden, maar de politie kan nog niets zeggen over slachtoffers.
Zuco 103 vormde de slotact van de Muzikale Botenparade in Utrecht. Op en onder de trap ter hoogte van de Stadhuisbrug stonden toeschouwers naar het optreden te kijken. Het evenement is direct na het ongeval stilgelegd. De politie zegt dat het op het moment van het incident 'heel erg druk' was bij het optreden.
Volgens een andere ooggetuige is een trap aan het water in elkaar gestort. Behalve politie en ambulancepersoneel zijn duikers ingezet om de gracht te doorzoeken op eventuele slachtoffers.
(Bron)