zaterdag, oktober 26, 2002

Meedoen aan de mode:

Googlism for: hippo

hippo is enormous
hippo is sexy
hippo is evil
hippo is "in yo face"
hippo is whale's cousin the two animals share an ancestor
hippo is made from durable heavy gauge polyethylene
hippo is the reason
hippo is removing any news
hippo is the little purple one
hippo is a name that stands for 'help international plant protein organisation'
hippo is the world's second
hippo is large
hippo is out there
hippo is
hippo is able to close it's ears and nostrils when it goes
hippo is submerged
hippo is large purplish and lovable click me to enlarge
hippo is for life
hippo is an amphibious animal with a bulky body supported by strong short legs
hippo is one of the largest land mammals
hippo is a booger
hippo is offered here
hippo is a variable time step option
hippo is listed as threatened
hippo is a herbivore
hippo is a spam filtering program from newsguy
hippo is ready to eat
hippo is found only south of the sahara
hippo is in the river
hippo is right
hippo is kicking
hippo is making a big push this season in the united states
hippo is really hungry
hippo is out of the water for a long time
hippo is available
hippo is capable of remaining underwater for as long as 25 minutes
hippo is the most dangerous animal in africa
hippo is a self
hippo is updated
hippo is a contextual menu module
hippo is a rocking horse with a twist
hippo is sure earning his keep
hippo is one of three neutron scattering spectrometers constructed under the short pulse spallation
hippo is a small plastic bag which can easily be fitted into your toilet cistern
hippo is approximately 11 feet with a shoulder height of 4
hippo is really a college kid named jason thompson
hippo is extremely aggressive
hippo is well known for its slogan
hippo is er niet alleen in goede tijden
hippo is het nummer één merk van engeland
hippo is capable of altering its density and walking along the bottom of rivers
hippo is gemiddeld 25gr per dag

Dat u het maar weet.
Nu zit ik nog met twee vragen:

- wat was dat gas dat ze gebruikt hebben?
- hoe lang gaat het duren voordat paranoïde uitspraken als 'ze moesten alle moslims het land uitzetten, gewoon de zee injagen' niet meer gehoord worden?
Het is weer zover:

ZON zaterdag zondag
op : 08.23 uur 07.25 uur
hoogste punt : 13.23 uur 12.23 uur
onder : 18.23 uur 17.21 uur
Het hoost hier weer, met harde wind, en licht- en geluidseffecten.
Ik heb het al dagen net te koud of net te warm, heel ergerlijk. Ik trek een trui aan, zet de verwarming hoog en zit te rillen, op een ander moment loop ik in een shirt en begin te zweten. Ik heb verhoging, maar ben niet ziek. Ik hoop wel dat het over is voor ik de griepprik krijg - ik heb geen trek in een heftige reactie, pal voor een week vakantie.
Nu zit ik weer in de klappertandfase. Brrr.

vrijdag, oktober 25, 2002

Iets heel anders dan maar. Eén van de dagmenu's van ons bedrijfsrestaurant (waar we nooit gebruik van maken - broodjeszaken en de visboer zijn dichterbij, en veel bezorgers komen gewoon aan de deur): paëlla met atjar. Multiculti? En ook hier: wat is de volgende stap?
Ik heb lang gedacht dat ik ergens op een nieuwsredactie zou moeten werken. Ik wil namelijk het nieuws altijd zo graag als eerste weten, en aan anderen vertellen.
Vandaag is het een beetje op. Ik wil eigenlijk geen nieuws meer horen of zien.
Die gijzeling waarvoor geen oplossing is - de daders zijn gek, ze hebben wel gelijk dat ze hun land voor zichzelf willen hebben natuurlijk, maar dit is geen manier om dat af te dwingen. En dan ook nog zo geraffineerd met die mobiele telefoontjes. Als het mis gaat, mag iemand straks horen hoe een familielid of vriend wordt afgemaakt. Ultieme horrorscenario: of al die gijzelaars worden doodgeschoten door de gijzelnemers, of iedereen komt om in een bestorming door het leger. Het kan toch gewoon niet goed aflopen?

Is nou de hele wereld aan het afzakken in gekte? Moorden we elkaar straks allemaal uit? Waar houdt dit op? Houdt het op?
Domain name:
deconservatieven.nl (first domain)

Organisation:
St. Fractie-Ondersteuning Groep de Jong
Plein 2
2511 CR DEN HAAG

Administrative Contact:
M.D.F. Aelmans
Phone: +31 703185820
E-mail: postmaster@deconservatieven.nl

Domain first registered: 18-10-2002
(Winny) De Jong zal met De Conservatieven.nl zeker van de partij zijn. [knip] De Jong wil zich gaan inzetten voor mensen "met een behaalde status in de maatschappij''. Ze wil het "doorgeschoten beleid'' op het gebied van de integratie, veiligheid en volksgezondheid "corrigeren''. Ook Europees beleid wordt een speerpunt.
Net als de LPF en de LNP neemt ze het gedachtegoed van Pim Fortuyn als uitgangspunt. Ze verwacht niet dat die elkaar in de wielen gaan rijden. "De nieuwe politiek hoeft niet één ventiel te hebben. De kiezer kan uitmaken welke vorm hem of haar het meest aanspreekt. '' Mogelijk voegt ook Kamerlid-Eberhard, met wie De Jong sinds ze samen uit de LPF-fractie zijn gezet een tweemansfractie vormt, zich bij De Conservatieven.nl.
(Bron)
Wat was er het eerst: Bombay calling van It's A Beautiful Day of Child in time van Deep Purple? Of is het allebei gejat, en van wat dan?
Waar we gisteren met man en macht tegen de klippen opwerkten om de boel draaiende te houden (jawel, het kan, drie clichématige beeldspraken in één zinsnede), zaten we vandaag vooral te kletsen. Af en toe even wat doen, even kijken, nee, niks verder, doorkletsen maar weer. Je leert je collega's wel steeds beter kennen zo.
De hectiek van gisteren werd veroorzaakt door een aannemer die iets had gedaan wat in de categorie minder slim valt. Gelukkig kwamen er daarna mensen die wel wisten wat ze deden, en alle rotzooi hebben opgeruimd.
Een fout is makkelijk te maken, en hoeft geen dramatische gevolgen te hebben. Maar dit was er een in de categorie 'laat de gevel schilderen en de pui dondert eruit', of: 'nee hoor, dit is geen dragende muur'.
Collega's en ik houden elke keer ons hart vast als er weer klussen zijn. Er staan er nog erg veel op het programma :-/

donderdag, oktober 24, 2002

Gisteren lag ik om tien uur al bijna te slapen, toen de wereld ineens ontplofte: ik had al wel één klein dondertje gehoord, maar de tweede (en laatste) was echt zo hard dat mijn bed schudde en mijn oren zeer deden. Ik vraag me dan altijd af hoe groot het gebied is waar zo'n klap te horen is - het voelt aan alsof minimaal de hele provincie het gemerkt moet hebben. Maar misschien is zoiets alleen maar lokaal.
NOS-TT 401 do 24 okt

Het is te mooi om waar te zijn: je kijkt op je bankafschrift en tot je verbijstering ben je in een klap de rijkste persoon van het land.
Een Zweedse vrouw kon haar ogen niet geloven toen ze op het internet inlogde om haar banksaldo te bekijken en zag dat er zo'n 8.4 miljard euro op stond.
Na een aantal dagen bekeek ze het saldo weer en nog steeds stond de enorme som geld op haar rekening. Een mooi bedrag voor dure snoepreisjes, peperdure auto's en superluxe villa's, maar nee, de vrouw besloot de bank te bellen. Deze wist niet hoe snel ze het geld weer van haar rekening af moest boeken. Foutje!!

Hm... Zou je met 8,4 miljard niet makkelijk spoorloos kunnen verdwijnen?
Overspoeld door virusmails met als subject dat incest met pappie zo lekker is.
En omdat de afzender steeds een ander lijkt, kan ik 'm ook niet blokken.
Bleeeeh.

woensdag, oktober 23, 2002

NOS-TT 371 wo 23 okt

Een hekel hebben aan je ouders begint niet in de puberteit, maar pas op je 45-ste. Dit blijkt uit een onderzoek van NFO Trendbox.
Driekwart van de ondervraagden gaf aan een goede relatie met zijn familie te hebben. Het meest positief is de groep tot 35 jaar. 89 procent heeft zelfs een goede of een zeer goede relatie.
Vanaf 45 jaar zijn de Nederlanders echter minder positief. Deze groep zegt zich regelmatig te ergeren aan de familie. Een op de vijf zegt dat dit komt omdat zij nog steeds niet als volwassene behandeld worden.
Je bent 18 jaar, je bent te achterlijk om jezelf te beheersen, en in een paar minuten gooi je een (hopelijk lang) deel van je toekomst weg, en de complete toekomst van een ander.
Vriendje zei al: 'Ik ben blij dat ze 18 zijn', met het idee dat ze tenminste niet onder het jeugdstrafrecht vallen.
Maar hoe gek moet je zijn om zoiets te doen? Is het raar als je je helemaal niet kunt voorstellen dat je zoiets doet? Is het raar als je je afvraagt hoe de familie (van alle betrokkenen) zich voelt? Hoe de mensen zich voelen die het zagen gebeuren?
Die sluipschutter zien we hier niet zo snel actief. Wij hebben 18-jarigen met helmen. Om het hoofd te beschermen. Cynisch.

dinsdag, oktober 22, 2002

"Verraad" en "niet in het landsbelang". Poepoe.
Stemt 22 januari allen op Linke Soep!
Bollen-update: weer wat krokussen erin, de irissen zijn geplant, en 1/3 van de narcissen.
Nog zo'n 250 te gaan.
Sluikreclame!

NOS-TT 401 di 22 okt

Ook soep eten is niet zonder gevaar. Of liever: het opdringen van soep. Toen een Portugese vrouw zondag haar zoontje van vier zijn bord soep wilde laten opeten, gebeurde er iets vreselijks. Het mannetje bliefde zijn soep niet, pakte het pistool dat op tafel lag en schoot daarmee zijn mammie overhoop. De vrouw moest met spoed naar een ziekenhuis worden overgebracht.

KLADBLOK: LINKE SOEP

maandag, oktober 21, 2002

Schadevergoeding voor 'geplette' vrouw

LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic heeft een passagiere 13.000 pond (20.000 euro) betaald. De vrouw werd 'geplet' tijdens een vlucht waarin ze naast een dikke medepassagiere moest zitten.
De vrouw, afkomstig uit Wales, heeft trombose en een verdraaide beenspier aan haar onaangename elf uur durende vlucht van Londen naar Los Angeles overgehouden. Sinds haar reis twee jaar geleden heeft ze pijn en moet ze met een stok lopen. Na de landing is de vrouw direct in een ziekenhuis opgenomen. Daar lag ze een maand op bed, meldde de Britse BBC maandag.
De vrouw had al voor aanvang van de vlucht geklaagd over de zitplaats naast de aan overgewicht lijdende medepassagiere. Die had wel voor haar heen- maar niet voor haar terugreis twee zitplaatsen geboekt. Het vliegtuig was echter tot op de laatste stoel bezet.
Virgin Atlantic had eerst geprobeerd de passagiere met een cadeaumand tevreden te stellen, maar ging tot de schadevergoeding over nadat ze met een proces had gedreigd. Naast de vergoeding heeft de maatschappij de vrouw ook uitgebreid excuses aangeboden.
(Bron)

Ik zeg niks... (Mental note - misschien toch een rechtsbijstandsverzekering afsluiten?)
Even bezig geweest vanmiddag en wat bollen geplant. Ik heb nu 10% de grond in. Ik ben vreselijk slecht in 'nu doen, later beloond worden', dus ik heb erg de neiging al die bollen maar gewoon rond te strooien. Toch sta ik braaf met zo'n bollenplanter (handig, behalve dat je er blaren van krijgt en eerst de ruwe randjes moet bijschuren) in de grond te boren, tot op de juiste diepte. Volgens mij is het voor krokussen makkelijker om inderdaad de grasmat op te rollen, alles in het zo ontstane gat te stoppen en de grasmat er weer overheen te leggen. Alleen vermoed ik dat dat ook niet zo'n makkelijk klusje is, tenzij je net een nieuw gazon maakt van die grasmatten. Maar ik heb al gras, doorgroeid met onkruid, dus flink geworteld. Niet zomaar los te pulken.
Ik neem aan dat de boel gewoon op gaat komen en dat ik in het voorjaar allang vergeten ben wat een klerenkarwei het was. Maar tien bollen is niks, dus had ik flink ingeslagen. Theoretisch kan er nog een hoop misgaan, waardoor ik in de lente alleen maar wat sprietig groen hebt, zonder één bloemetje. Of dat alleen de gele krokussen opkomen, die waarvan de merels op tilt gaan omdat ze denken dat het een jong snaveltje is, waar wormen in moeten. Zodat je na een paar dagen gerafelde gele frummels hebt staan.
Een _deel_ van de krokussen is nu dus geplant, de narcissen, de (10) bijna zwarte tulpen, de winterakonieten, vogelmelk, bosanemonen, irissen en een merkwaardige hyacintenvariëteit moeten nog.
Iemand stopt zo tegen vier uur het (gelezen) Algemeen Dagblad in mijn bus. Ik verdenk de bovenbuurman, maar hij ontkent het.
Nou is er bijna geen krant waar ik zo weinig mee heb als het AD, maar toch. Waarom doet iemand dit? Heb ik tegen buurman gezegd dat ik (op dit moment) geen krantenabonnement heb en vindt ie dat zielig? De eerste keer was na een flinke politieke discussie, waarbij we het erg eens waren. Dus de eerste krant bladerde ik door, met het idee dat er misschien ergens iets aangestreept zou zijn of zo. Dat was niet het geval, dus blijkbaar is het gewoon goed bedoeld: laat dat meisje ook eens wat te lezen hebben. Alleen verzuip ik al in het leesvoer...
NOS-TT 718 ma 21 okt

Het is vandaag Volle Maan. Na 23.00 uur zijn er mogelijk enkele opvallende sterren of meteoren te zien. Door het felle licht van de Maan zullen alleen de helderste te zien zijn. Deze meteoren zijn brokstukjes van de komeet Halley.

zondag, oktober 20, 2002

NOS-TT 371 zo 20 okt

Iedereen heeft thuis wel een of ander doosje met daarin een aantal knopen. Altijd handig voor als je ineens een knoop verliest.
De Belg Victor Bleus uit Kortessem denkt een gat in de markt te hebben ontdekt. Op een veiling in Duitsland kocht hij maar liefst 50 miljoen knopen. Hij is van plan ze te sorteren op formaat en kleur en ze vervolgens te koop aan te bieden in de cafetaria van de dierentuin waar hij werkt.
Het kostte de Belg 15 ritjes naar Hamburg om alle knopen naar Kortessem te vervoeren.
NOS-TT 129 zo 20 okt

Irak laat alle gevangenen vrij

BAGDAD De Iraakse regering heeft besloten alle gevangenen vrij te laten. Minister van Informatie Saeed maakte dat bekend op de televisie. De regeling betreft "alle Irakezen die vastzitten, dus ook de politieke gevangenen".
Moordenaars komen echter alleen vrij als de familie van het slachtoffer dat goed vindt. Met de maatregel wil Saddam Hussein de natie bedanken voor zijn herverkiezing met 100% van de stemmen.
Hij zou zo ook de saamhorigheid willen bevorderen, nu de Verenigde Staten een einde aan zijn bewind dreigen te maken.
Irak is ook begonnen Koeweit de in 1991 meegenomen archieven terug te geven.
NOS-TT 108 zo 20 okt

Nawijn doet beroep op koningin

DEN HAAG De zeven bewindslieden van de LPF hebben koningin Beatrix in een brief verzocht een lijmpoging te doen om het kabinet te redden. Het initiatief is afkomstig van minister Nawijn.
Als de koningin het verzoek honoreert, kan volgens Nawijn het kabinet al na twee of drie dagen een doorstart maken. Dat is noodzakelijk gezien de penibele economische situatie, zo stelt hij.
Nawijn beraadt zich dezer dagen over het aanbod uit de LPF om partijleider te worden.In het programma Buitenhof zei hij nog te twijfelen, mede omdat hij het vooruitzicht Kamerlid te worden niet aantrekkelijk vindt.

Trix zal echt zin hebben om te proberen de ontplofte boel weer bijeen te zoeken. En de andere partijen natuurlijk ook - als je mag kiezen tussen verder met een club die zich nogal onbetrouwbaar toont of verkiezingen waarbij je waarschijnlijk stemmen terugwint, dan kies je natuurlijk voor het eerste.
Ik vind dat de koningin niet langer recht heeft op een rouwperiode dan een ander, maar elk ander die net een partner verloren heeft, zou ik ook ruim de tijd gunnen om zijn of haar eigen leven weer op orde te krijgen. Ze heeft zelf voor dit vak gekozen, met alle voors en tegens die erbij horen, maar toch.
En hoe dramatisch is die economische situatie nou precies? De groei is minder. Dat is niet hetzelfde als 'we zijn failliet'. Dan kun je Trix beter vragen of zij en haar familie wat wil inleveren van de royale uitkeringen...
Mja: iemand overlijdt in de trein. Het treinstel wordt leeggehaald op het lijk na, en wordt apart naar het station gereden, waar mensen klaarstaan om het lichaam af te voeren.
Op het moment dat de overledene opgetild wordt, begint ie zich heftig te verzetten: hij was niet dood, maar straalbezopen. Het 'lijk' is afgevoerd naar een ziekenhuis, de geschrokken 'ophalers' zijn opgevangen.