zaterdag, april 19, 2008

TT 130 Een Eurostar-trein van Londen naar Parijs heeft een recordvertraging gehad van bijna tien uur. Normaal duurt de rit twee uur en een kwartier. Bij Lille ging de trein kapot en even later begaf ook de reservetrein het. Bij aankomst kregen de passagiers een vergoeding, ontbijt en een sterrenonthaal van de media.
Eerste mammaduck gesignaleerd hier, met zeven ieniemienie pulletjes.
Meerkoet broedt nog steeds, en aanstaande papa meerkoet is reuze agressief tegen alles boven pulletjesgrootte dat in de buurt komt, zelfs een hondje dat uit de sloot wilde drinken werd weggejaagd (het beest wist duidelijk niet wat 'm overkwam).
Ruimteveer Sojoez op verkeerde plek geland

BAIKONOER - Het Russische ruimteveer Sojoez is zaterdag bij terugkeer op aarde geland op de vlakte van Kazachstan op 60 kilometer van waar het had moeten neerkomen.
De bemanning, onder wie een Zuid-Koreaanse astronaut, is veilig, aldus een functionaris van het ruimtecentrum Baikonoer. Een helikopter met reddingswerkers is onderweg en heeft inmiddels radiocontact gelegd met de bemanning.
De shuttle keerde terug van het internationaal ruimtestation ISS dat zich op 350 kilometer afstand van de aarde bevindt. De bemanning van de Sojoez verbleef hier tien dagen. De terugtocht van het ruimtestation duurde ruim drie uur.
Nadat de Sojoez in de dampkring was gearriveerd, werd een landingsmotor gestart om de vaart af te remmen. Een parachute moest vervolgens zorgen voor een zachte landing op de steppe. Gedurende dit traject is de shuttle waarschijnlijk van zijn koers afgeweken.
(Bron)

Teletekst heeft het over 400 kilometer van de landingsplaats.
Waardeloze munt uit Malawi gebruikt als 2-euromunt

VERVIERS - Consumenten moeten goed opletten als ze een 2-euromunt in handen krijgen: soms gaat het om een goed gelijkende munt uit Malawi. Die is slechts 2 cent waard.
De politie van district Vesdre rond de Belgische stad Verviers waarschuwt daarvoor, na klachten van bedrogen burgers.
De munt van 5 kwacha heeft dezelfde grootte als een 2-euromunt en een zelfde bronskleurig rondje in het midden, omgeven door een rand van nikkel.
De politie waarschuwde eerder voor de grote gelijkenis van de 2-euromunt met de Turkse 1-liramunt: hetzelfde formaat, zilverkleurige rand om een bronskleurig hart.
Sinds de euro-invoering in 2001 bleken al meer problemen. Zo ontdekte de automatenbranche dat de Thaise munt van 10 baht ongeveer evenveel weegt als een 2-euromunt. De muntenweger in automaten is sindsdien scherper gesteld, hoewel daardoor sommige beschadigde euromunten worden geweigerd.
(Bron)
Rijkswaterstaat laat opspuiten zand toetsen

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat vraagt vergunningen aan voor het op drie plaatsen versterken van de kust met zand.
Het gaat om Domburg, Texel en Vlieland. Rijkswaterstaat zegt hiermee tegemoet te willen komen aan natuurorganisaties die pleiten voor een toetsing van ecologische gevolgen die zandsuppleties, het opspuiten van zand, met zich meebrengen.
Rijkswaterstaat benadrukt altijd al onderzoek gedaan te hebben naar de aanwezigheid van voedsel voor vogels en andere bodemfauna.
Ook achteraf worden de effecten gemeten. Het is voor het eerst dat Rijkswaterstaat besluit tot het aanvragen van vergunningen.
Voor dit jaar moet ruim dertien miljoen kubieke meter zand bijgestort worden. Zandsuppleties dienen om kusterosie tegen te gaan.
Zo wordt Nederland niet kleiner en stijgt de zeebodem mee met de zeespiegel, meldt Rijkswaterstaat vrijdagavond.
(Bron)
Dronken automobiliste rijdt voetgangers ziekenhuis in

TILBURG - Een 18-jarige vrouw uit Tilburg is zaterdagochtend in haar woonplaats met te veel drank op doorgereden nadat zij drie voetgangers had aangereden. Dat heeft de politie gezegd.
De bestuurster, die geen rijbewijs heeft, had ruim twee keer te veel gedronken. Ze verloor in een bocht de macht over het stuur en reed daarbij de drie mensen, twee mannen en een vrouw, aan. Na de aanrijding reed ze door.
Een man uit Rijen (25) brak beide benen en liep een hersenschudding op. De andere man (36), uit Etten-Leur, hield een zware hersenschudding over aan het ongeluk.
Beiden liggen nog in het ziekenhuis. De vrouw (28), uit Tilburg, kon na behandeling van schouderletsel naar huis.
De automobiliste is later aangehouden.
(Bron)
Bofepidemie treft Biblebelt

BILTHOVEN - Voor het eerst in twintig jaar heerst in Nederland een bofepidemie. Het virus is gesignaleerd in de streek tussen Zeeland en de Veluwe, waar veel orthodox-protestanten wonen die zich niet laten inenten.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bevestigde zaterdag een bericht hierover in de Volkskrant.
In het getroffen gebied, de zogenoemde Biblebelt, weigeren veel bevindelijke gereformeerden om religieuze redenen elke vaccinatie.
Het Centrum voor Infectiebestrijding heeft in de afgelopen maanden in 61 bloedmonsters het virus aangetroffen. Maar omdat huisartsen kinderen met de bof (symptomen: koorts en opgezette wangen) momenteel niet hoeven te melden is de omvang van de epidemie onduidelijk. Vanaf 1 januari 2009 geldt wel een meldplicht.
Volgens het RIVM is de ziekte niet ernstig. Slechts zelden leidt de aandoening tot ernstige complicaties als hersenvliesontsteking.
Wel bekijkt het Nederlands Vaccin Instituut of er iets moet veranderen aan de vaccinatie tegen de bof, omdat het huidige vaccin geen volledige bescherming biedt voor jonge kinderen, blijkt uit onderzoek.
Het Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) wil dat wordt onderzocht of ouders kunnen worden gedwongen hun kinderen in te laten enten. Arib zei dat in het NCRV-radioprogramma Cappuccino. Zij wil daarover vragen stellen aan minister Ab Klink (Volkgezondheid).
(Bron)

Toen ik een kind was, werd er niet geënt tegen de bof. Ik kan me nog goed herinneren hoe de kleuterjuf me op liet halen toen ik steeds maar over m'n wang zat te wrijven.
Het grootste risico waar men het toen over had, was onvruchtbaarheid bij mannen die de bof kregen als ze al geen kind meer waren. Dat risico schijnt overdreven te zijn, volgens een artikel op Wikipedia, maar ik weet dat bij de bof weleens kinderen gestald werden bij zieke kinderen, om maar te zorgen dat ze het vast gehad hadden.

Dus hoe gevaarlijk is die bof helemaal? Weet u de polio-uitbraak nog?
"In 1978 was er in Nederland een polio-epidemie op de Veluwe en Staphorst. Op de Veluwe werden vooral de dorpen Elspeet, Nunspeet, Uddel getroffen, waarbij meer dan 100 personen besmet raakten. De laatste polio-epidemie in Nederland was in 1992 in Streefkerk. Bij alle polio-uitbraken in Nederland waren de lijders om religieuze redenen niet ingeënt: ("God brenge over mij uit wat Hij over mij bescheiden heeft"). Ook waren deze polio-epidemieën het gevolg van groepen niet-gevaccineerde kinderen die bij elkaar in de buurt woonden zodat de kudde-immuniteit niet meer voldoende aanwezig was. Andere levensbeschouwelijke groepen, waaronder de antroposofen en macrobioten, zijn eveneens tegen het inenten van kinderen tegen besmettelijke ziekten maar komen niet zozeer bijeen in groepsverband als de bevindelijk gereformeerden."
(Bron)
Journalisten nachtje achter de tralies

UTRECHT - Acht journalisten verdwijnen zondag achter de tralies van het nieuwe cellencomplex van de regiopolitie Utrecht in Houten.
Ze hebben niets misdaan, maar maken gebruik van een aanbod van de politie om te ervaren hoe het is om een nacht in een cel door te brengen.
Het gaat hierbij om een van de activiteiten die georganiseerd zijn rond de officiële opening van het honderd cellen tellende complex.
De journalisten worden bijna gelijk behandeld als gewone verdachten, aldus politiewoordvoerder Thomas Aling. "Veters, riemen, sieraden en de telefoon moeten ze afgeven. Ze mogen alleen wel een notitieblok, camcorder of een geluidsopnameapparaat meenemen."
De inventaris van de politiecel is sober, alleen een bed met een matras, een toilet, verlichting en een radio. Luchten is er niet bij, dat gebeurt alleen overdag. 's Ochtends krijgen de journalisten een sneetje brood en een kop koffie en daarna mogen ze weg.
Verslagen van het nachtje cel zijn te verwachten bij onder meer NOS-radio en tv, AD/UN, RTV Utrecht, NRC en Nieuwe Revu.
(Bron)

Een radio in de cel? Ik ken de variant 'geen radio' en de variant 'centrale radio net niet goed afgestemd op zender met gruwelijke muziek'.
En als je weet dat je 's ochtends weer wordt vrijgelaten, terwijl je je werkspullen bij je hebt, dan is het toch heel anders...
Groot gedeelte van Europeanen nooit online

AMSTERDAM - Terwijl in Nederland en Denemarken vrijwel alle volwassenen regelmatig op het web surfen, gebruikt 40 procent van de Europeanen het internet nooit.
Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie dat vrijdag is gepubliceerd. Volgens de EC is het zorgelijk dat zoveel Europeanen 'achterblijven' omdat steeds meer commerciële en overheidsdiensten via het internet worden aangeboden.
Ongeveer tweederde van alle Roemenen, Bulgaren en Grieken heeft bijvoorbeeld geen enkele ervaring met internet.
Europese overheden moeten meer doen om internetgebruik door hun burgers te stimuleren, is een van de aanbevelingen in het rapport.
(Bron)

Waarom _moeten_ mensen online? Er zijn ook hordes mensen die nooit een boek lezen, of die geen auto hebben bijvoorbeeld.
Zorg maar gewoon dat die diensten ook op een andere manier bereikbaar zijn.
Kat overleeft gooi van derde verdieping

DORDRECHT - De politie heeft zaterdag een 58-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden nadat hij zijn kat van de derde verdieping van zijn huis door het raam naar beneden gooide. Dat heeft de politie gemeld.
Het dier overleefde de dierenmishandeling maar verkeert in shock en liep een gekneusde long op.
De dierenambulance heeft het diertje naar het dierenziekenhuis gebracht.
(Bron)
Die Google-ads leveren soms echt vreemde combinaties op:

• +18 Films Gratis in echt alle categorieen.
• Darmspoeling Rotterdam Hoge Darmspoeling uw gezondheid is onze zorg
• AOV Verzekering Compleet onafhankelijk AOV-advies.
• Kennismaking Met Vrouw Vind jouw passende flirtpartner

vrijdag, april 18, 2008

Man doet poging tot diefstal met kaaiman

AUSTIN - Een 30-jarige Texaanse man heeft geprobeerd zijn baas te beroven met een kaaiman. De Texaan had de bijna twee meter lange Amerikaanse krokodil in een sloot gevonden en op de hoedenplank van zijn auto meegenomen, meldde Fox News vrijdag.
De diefstal mislukte omdat de man was vergeten zijn kompaan in te lichten over zijn meegebrachte 'wapen'. Toen de twee mannen een breedbeeldtelevisie naar een auto droegen schrok de kompaan toen hij de kaaiman zag en liet hij het apparaat vallen.
De 30-jarige man werd later aangehouden door de politie omdat hij op de openbare weg bijna een ongeluk veroorzaakte toen hij wilde draaien. De kaaiman is in beslag genomen.
(Bron)
Spanjaard (82) studeert voor dertiende keer af

AMSTERDAM - Een 82-jarige Spanjaard studeerde onlangs af in de geesteswetenschappen. Het was het dertiende universitaire diploma voor de eeuwige student die op zijn negentiende begon met een rechtenstudie. Voor de komende jaren staat een studie Arabisch gepland.
Na zijn studie rechten ("omdat mijn vader dat wilde") studeerde José Luis Iborte Baqué filosofie, geografie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, Engels, Frans, Duits, Hebreeuws, economie, bedrijfseconomie en geneeskunde. Zo schrijft Het Laatste Nieuws.
Die laatste studierichting was het gevolg van een snedige opmerking. Een arts verzocht Baqué geen kritiek te leveren op zijn werk, tenzij hij zelf ook een studie geneeskunde had afgerond. "Vier jaar later stuurde ik hem met kerst een kopie van mijn diploma."
(Bron)

Een doorzetter dus.
'Armen schenken relatief meer dan rijke donateurs'

AMSTERDAM - Arme mensen geven een relatief groter percentage van hun inkomen weg aan goede doelen dan rijke Nederlanders. Donateurs met een hoger inkomen geven niet vaker aan goede doelen dan mensen die minder hebben te besteden.
Dat constateert socioloog Pamala Wiepking, die maandag promoveert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
De promovenda hield een steekproef onder 1400 huishoudens. Ze plaatste de huishoudens die meer dan 48 duizend euro verdienen bij de hoge inkomens, en schaarde respondenten die minder dan achtduizend euro opstrijken onder de lage inkomens.
Huishoudens met een laag inkomen schenken gemiddeld 2,45 procent van hun inkomen aan seculiere doelen, en 1,71 procent aan religieuze instellingen. Bij huishoudens met een inkomen boven de 48 duizend euro per jaar liggen die percentages respectievelijk op 0,87 en 0,77 procent.
Gelovigen geven in absolute bedragen meer geld aan goede doelen dan niet-religieuze donateurs. Relatief geven religieuze mensen 'iets meer', maar dit is niet significant. Uit eerder onderzoek blijkt dat protestanten de meest vrijgevige donateurs zijn, licht Wiepking vrijdag toe.
Haar proefschrift toont ook aan dat donateurs geld geven om zich te onderscheiden. Mensen met een hogere opleiding of een hoger inkomen geven vaker geld aan doelen met een 'hogere' status. Het gaat dan bijvoorbeeld om culturele instellingen en organisaties die voor armen zorgen.
Wie overigens twijfelt of klachten heeft over een goed doel kan dit sinds donderdag melden op internet. Het meldpunt is een initiatief van het Comité tegen de Goededoelengekte en het Solidariteitsfonds X-Y. Klachten moeten betrekking hebben op een groep of organisatie in Nederland die een eigen project of programma in het buitenland tot 'goed doel' heeft uitgeroepen, en daar in het openbaar geld voor vraagt.
(Bron)
Mannen langer vergeetachtig dan vrouwen

Mannen op leeftijd blijken vaker last te hebben van geheugenproblemen dan oudere vrouwen, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Ook krijgen mannen meer problemen met andere vaardigheden van de hersenen.
Oudere mannen bleken ruim anderhalf keer zoveel kans te hebben op een licht aangetast denkvermogen. In totaal had bijna 17 procent van de deelnemers aan het onderzoek een lichtelijk aangetast hersenfunctie en 10 procent was dementerend. Dit onderzoek werd gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van the American Academy of Neurology.
Oudere vrouwen hebben volgens andere onderzoeken overigens wel vaker last van een dementie. De onderzoekers denken het bij mannen wellicht langer duurt voordat ze gaan dementeren. Ze blijven dan langer in de 'vergeetachtig' fase hangen.
In het onderzoek werden ruim 2000 mensen tussen de 70 en 89 jaar ondervraagd. Ook de familie of verzorger van de deelnemers werden geïnterviewd over de hersenfunctie van de deelnemer. De deelnemers werden daarbij over drie categorieën verdeeld; gezond denkvermogen, licht aangetast denkvermogen of een dementie.
Bij een licht aangetast denkvermogen (mild cognitive impairment, MCI) zijn bepaalde hersenfuncties aangetast. Dit kan bijvoorbeeld het taal- of concentratievermogen zijn, maar meestal wordt een slecht geheugen bedoeld. Bij dementie is het denkvermogen in zoverre aangetast dat je niet meer voor jezelf kunt zorgen.
(Bron)
Treinvertraging door brand op station Rijswijk

RIJSWIJK - Het station in Rijswijk is donderdagmiddag ontruimd na een brand in een treinstel. Daardoor reden er ruim een uur geen treinen meer tussen Schiedam en Den Haag. Volgens een woordvoerder van de politie raakte niemand gewond.
De brand woedde sinds ongeveer half vijf aan de onderkant van het achterste treinstel. De trein stond in de tunnel van het ondergrondse station. Door de brand was er geen treinverkeer tussen Schiedam Centrum en Den Haag Centraal mogelijk.
Het vuur veroorzaakte hevige rookontwikkeling in het station. Volgens een woordvoerder van de brandweer was de ontruiming van het station dan ook volledig terecht. Hij stelt dat de brand ontstond in het technische gedeelte van de trein.
Om kwart voor zes werd de spanning op de bovenleiding weer aangesloten.
(Bron)
Puber masturbeert tegenover politiekantine

DORDRECHT - Een 14-jarige jongen uit Dordrecht is woensdag aangehouden omdat hij in het Dordtse Overkamppark aan het masturberen was. De jongeman koos echter een ongelukkige plek voor zijn seksuele genot, want hij deed het tegenover de kantine van het politiebureau.
Zijn actie werd dan ook aanschouwd door tientallen agenten, maakte de politie donderdag bekend.
De jongen pleegde de schennis op een fietspad, terwijl in het park onder anderen moeders met kleine kinderen wandelden. De schennispleger werd na verhoor op vrije voeten gesteld.
(Bron)

Slimpie.
Amerikaanse studenten kweken huid voor gewonde militairen

AMSTERDAM - Meerdere onderzoeksteams van Amerikaanse universiteiten willen nieuwe huid, oren, spieren en andere soorten lichaamsweefsel kweken voor militairen die in de oorlog in Irak of Afghanistan gewond zijn geraakt. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie.
De onderzoeksteams worden gesubsidieerd door de Amerikaanse overheid en willen meer fondsen om de terugkerende troepen te helpen. Het Pentagon heeft tot nu toe 250 miljoen dollar geschonken en probeert daarmee aan de enorme vraag aan zorg voor terugkerende militairen tegemoet te komen.
"Sinds het begin van de oorlogen in Irak en Afghanistan hebben we ruim 900 mensen binnengekregen, zowel mannen als vrouwen, die hulp nodig hebben", legt Ward Casscells, assistent van het Amerikaanse ministerie van Defensie uit. "Veel soldaten hebben amputaties, brandwonden, letsel aan ruggenwervels of zijn hun zicht kwijtgeraakt."
"Nu is het onze taak om ervoor te zorgen dat deze mensen weer kunnen functioneren en de mogelijkheid hebben om terug te keren in de maatschappij."
Het Pentagon heeft twee teams samengesteld voor het project. Een team uit North Carolina en Pittsburgh en een team uit New Jersey en Cleveland. Het doel van de teams is om in vijf jaar tijd manieren te ontwikkelen om brandwonden beter te genezen, gezichten te reconstrueren en amputaties en wonden te herstellen zonder littekens achter te laten.
De onderzoekers van de universiteitsteams laten weten dat deze technieken al bestaan, maar vooralsnog alleen op dieren zijn getest.
Het hoofd chirurgie van het Amerikaanse leger, Eric Schoomaker, hoopt dat de nieuwe ontwikkelingen de zwaar gewonden militairen binnen een paar jaar kunnen helpen. Volgens Schoomaker zijn de gezichten van militairen zelfs in 40 operaties nog niet te herstellen.
"De studenten proberen methodes te ontwikkelen waarbij stamcellen van militairen worden gebruikt om hun oren of een neus te reconstrueren. De stamcellen worden dan op een mal in de vorm van een oor of neus gesmeerd en kunnen op die manier in de juiste vorm groeien", legt Schoomaker uit. "Na een periode van een aantal weken zou het lichaamsweefsel volgroeid moeten zijn en opnieuw geïmplanteerd kunnen worden. We hebben nu een nieuwe generatie aan wetenschapsonderzoekers die de zorg voor onze militairen gaan herdefiniëren", meldt Schoomaker aan het Pentagon.
(Bron)

Militairen als proefdieren, ik ben benieuwd wanneer burgers hier van mogen meeprofiteren (vooropgesteld dat het lukt, natuurlijk).
Rita V. gaat voor veertig zetels

AMSTERDAM - "Mijn ambitie is veertig zetels en daarvoor zal ik me helemaal uit de naad werken. Met dat aantal hoop ik de grootste partij van Nederland te zijn." Trots op Nederland lijsttrekker Rita V. steekt in een interview met NU.nl haar ambitie niet onder stoelen of banken.
V. wil de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden en hoopt dat te bereiken door het volk te betrekken bij haar politiek.
Via een website waarop burgers kunnen meedenken over een tiental onderwerpen en middels talloze bezoeken in het land, denkt V. het volk voor zich te winnen.
"Ik zet de ambitie en dus het kader neer. In dat kader moeten de oplossingen zijn. Ik heb nu op 4 onderwerpen een visie neergelegd: onderwijs, regelgeving, veiligheid en integratie."
[De files zijn weer verdwenen?]
"De andere punten komen in de loop van het jaar. Het is namelijk niet alleen een kwestie van neerzetten. Je moet ook mensen hebben die de stukken schrijven en de site beheren. Deze mensen komen allemaal uit het land."
V. wuift de kritiek op de problemen rond de eerste versie van de wiki waarin bezoekers konden meedenken, weg.
"Een groepje kwaden verpest het voor de goeden. Dat is altijd zo. Nu zijn we opnieuw gelanceerd met een beveiligde versie."
Ook de kritiek dat ze haar oor te luisteren legt bij de burgers pareert ze. Het volk fungeert slechts als een denktank en een slijpsteen van haar eigen visie.
V. krijgt veel mailtjes en reacties uit het land op haar ideeën. Ook bestuurders lopen warm voor de ideeën van Trots op Nederland en zijn zelfs bereid hun eigen partij te verlaten.
"We krijgen allemaal mailtjes van bestuurders die over willen stappen. Wethouders, burgemeesters die graag wat bij Trots op Nederland willen doen. Gecombineerd met nieuwelingen moeten daar goede mensen uit voort komen. We organiseren 19 kieskringen en van daaruit gaan we kijken in hoeveel gemeenten we kunnen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Met de Tweede Kamerlijst ben ik nog helemaal niet bezig, al weet ik zeker dat er niemand uit het huidige bestuurlijke circuit hier in Den Haag op zal komen."
Trots Op Nederland werd op 3 april gepresenteerd in Amsterdam en de peilingen geven sindsdien V. gelijk. Verkneukelt ze zich niet een beetje om de dalende populariteit van haar vroegere partij de VVD?
"Ja natuurlijk! Dat is gewoon zo. Het was heel spannend om te kijken hoe er werd gereageerd na 3 april."
Met de ambitie om de eerste vrouwelijke premier te worden, is het verstandig om in het gezelschap te verkeren van gelijkgestemden. Zo staat een ontmoeting met bondskanselier Merkel van Duitsland al op de agenda.
"Gewoon, even leren kennen. Na een moeilijke start gaat ze op een rustige zekere manier haar eigen gang. Daar kijk ik met veel respect en plezier naar."
(Bron)

Het mens lijkt stapelgek.
Erectiespin tussen de bananen in supermarkt

BOLSWARD - Tussen de bananen in de Jumbo-supermarkt in Bolsward is kort geleden een giftige spin gevonden. Een beet van deze spin kan bij mannen een pijnlijke erectie veroorzaken.
De spin werd door een supermarktmedewerker gevonden en heeft niemand gebeten, aldus chef Johan Dijkstra van de groenteafdeling donderdag.
De zogenoemde Braziliaanse loopspin (Phoneutria nigriventer) zat tussen een partij bananen uit Costa Rica. Een medewerker van de groenteafdeling heeft de spin in een glazen potje gedaan, waarna het diertje een dag op de balie heeft gestaan.
De Dierenartsen Praktijk Bolsward heeft de Phoneutria nigriventer daarna meegenomen. De spin is door een arts verdronken en in de prullenbak gegooid. "We moeten aan de eigen gezondheid denken", aldus een medewerker van de praktijk.
(Bron)

Een soort Viagraspin dus.
Vreemd verhaal: die bananen worden gegast, mede om meeliftende dieren te bestrijden. Waarom zet je het een dag in een potje op de balie? En waarom verzuipt een dierenarts zo'n beest, in plaats van pakweg een dierentuin of een arachnoloog of zo te bellen?
Man overlijdt na aanval stier

HANTUMHUIZEN - Een 21-jarige inwoner van Driesum (Friesland) is vrijdagmiddag overleden na, vermoedelijk, een aanval door een stier. Dat heeft de politie gemeld.
De man was vrijdagochtend in een stal van een boerderij aan de Dokkumerwei in Hantumhuizen (Friesland) aan het werk. Halverwege de ochtend hoorde de boer geschreeuw en gegil uit de stal. Toen hij ging kijken vond hij de Driesumer zwaar gewond in de box bij een stier.
Hoewel de precieze toedracht niet bekend is, vermoedt de politie dat het dier de 21-jarige heeft aangevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later op de dag aan zijn verwondingen overleed.
(Bron)
Herfkens wil vergoedingen niet terugbetalen

DEN HAAG - Oud-minister Eveline Herfkens wil de ten onrechte aan haar betaalde vergoedingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken echt niet terugbetalen. Het departement heeft een aantal malen contact met haar gehad over terugvordering, maar Herfkens wil hier niet aan meewerken.
Dat zei minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) donderdag in een overleg in de Tweede Kamer over de kwestie. Herfkens wil volgens de minister niet terugbetalen, omdat dit de suggestie zou wekken dat ze schuldig is.
"Naar haar mening is het geld aangeboden door Buitenlandse Zaken en wist zij niet dat het niet mocht", aldus Verhagen.
Herfkens ontving als medewerkster van de VN-organisatie UNDP jarenlang een vergoeding voor de huur van haar woning in New York. Het ging omgerekend om ongeveer 190.000 euro.
Volgens de regels van de VN mag dat niet. Ook enkele anderen kregen onterechte vergoedingen, zo bleek na onderzoek. Zowel Verhagen als de Kamer spraken al eerder uit dat het onverteerbaar is dat zo met belastinggeld is omgesprongen.
De VN is zelf nog bezig met een onderzoek naar de gang van zaken. Verhagen wil dat afwachten. Als hieruit blijkt dat Herfkens willens en wetens wist dat ze onterecht deze gelden kreeg, zal hij volledig gaan terugvorderen.
De Tweede Kamer steunt dat, ook de PvdA, de eigen partij van Herfkens.
De oppositiepartijen SP, VVD, PVV en GroenLinks willen verder gaan en eisen dat Herfkens direct terugbetaalt of een schikking wordt getroffen.
Verhagen wil echter het VN-onderzoek afwachten, omdat hij dan eventueel het hele bedrag kan terugvorderen. Zolang de uitkomst van het onderzoek niet duidelijk is, heeft het departement geen poot om op te staan.
Ook een verzoek van GroenLinks om minister van Staat Wim Kok in deze zaak te laten bemiddelen, vindt Verhagen niet zinvol en wees hij af. Volgens hem leidt dat nu niet tot een andere uitkomst.
(Bron)

Sja, die dame die per ongeluk een bak geld op haar rekening kreeg, wilde dat ook niet. Mensen die ten onrechte teveel toeslagen kregen of een te hoge belastingteruggave, willen dat ook niet.
De truc is dat zeker een Herfkens zou moeten weten hoe de regels zijn.
Cola geneest Chinese vrouw

Chinese artsen hebben een prop in het maagdarmkanaal van een 73-jarige vrouw met behulp van één blikje cola verwijderd. De prop verdween toen de artsen de frisdrank bij de vrouw inspoten. Dat bericht het medisch weekblad de Huisarts.
Cola blijkt het wondermiddel te zijn om een geval van fytobezoar te genezen. Een fytobezoar is een prop van onverteerbaar voedsel dat zich nestelt in het maagdarmkanaal.
Het zuur in de cola zorgde waarschijnlijk voor het oplossen van vezels. Verder zit er in cola ook het zuur NaHCO3, dat ervoor zorgt dat slijm oplost. De CO2-bubbels in de cola hebben een functie bij het uiteentrekken van de prop.
Vooral mensen die regelmatig plantaardig voedsel eten met een hoog gehalte aan onverteerbare bestanddelen kunnen last krijgen van deze aandoening. Mensen die al eerder last hebben gehad van bijvoorbeeld een vertraagde maaglediging zijn het meest vatbaar voor de aandoening.
De colamethode kan een alternatief zijn voor de klassieke behandeling, omdat de resultaten daarvan nogal eens tegen vallen.
(Bron)

Soort mensvriendelijke gootsteenontstopper...

donderdag, april 17, 2008

Ik had al zo'n vermoeden, maar nu weet ik het zeker. Ook een groenling is in de conifeer gaan wonen. Het wordt druk daar.

woensdag, april 16, 2008

Chipo vond iets geweldigs.
Man vergeet peperdure viool

LONDEN - In Engeland heeft een man een peperdure viool in de trein laten liggen. Het instrument, een Goffriller uit 1698, is ruim 220.000 euro waard en lag in het bagagerek, zo meldden Britse media dinsdag.
"Het was vreselijk. Mijn eerste instinct was om op de trein te springen, maar dat is natuurlijk stom", vertelt Robert Napier, die op weg was naar huis nadat hij het instrument had laten taxeren.
Hij sloeg meteen alarm. Toen de trein werd doorzocht was de viool spoorloos verdwenen.
Het instrument is een erfenis van zijn moeder, een professionele violiste die in 2006 overleed. De verzekering heeft een beloning van 12.000 euro beloofd als de vinder het instrument teruggeeft aan de eigenaar.
(Bron)
Censurerende burgemeester halfbloot in filmpje

BRUSSEL - De burgemeester van het Vlaamse plaatsje Borgloon heeft zichzelf in een lastig parket gebracht. Eerst liet hij de vrouwentepels in een kunstwerk in zijn dorp afplakken, vervolgens acteerde hij zelf halfbloot in een promotiefilmpje voor de wedstrijd 'mooiste dorp van Vlaanderen'.
Volgens burgemeester Eric Awouters toont de clip dat zijn dorp 'puur natuur' is.
"Ze hebben ons aangeraden een filmpje te maken met bloot erin, want dat onthouden de mensen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. Acteurs werden zo snel niet gevonden. "Dus besloten we zelf te spelen."
Een glanzende bijrol in het filmpje van de burgemeester is weggelegd voor de socialistische wethouder Danny Deneuker. Die rijdt af en toe voorbij, naakt op een oude brommer. Tenminste, zo lijkt het. Volgens Het Laatste Nieuws draagt hij een vleeskleurige onderbroek.
(Bron)

Ik ga niks zeggen over die naam...
Meer slecht betaalde werknemers

AMSTERDAM - Het aantal werknemers in Nederland met een laag uurloon is sinds 1979 sterk gegroeid, van circa 0,6 miljoen naar 1,25 miljoen.
Dit concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) dinsdag op basis van eigen onderzoek.
Ook het aantal laagbetaalde uren per hoofd van de beroepsbevolking steeg sterk, van 80 uur van het totale aantal gewerkte uren in 1979 naar 120 uur.
Tegelijkertijd daalde het aantal uren hoogbetaald werk dezelfde periode licht, van ongeveer 670 tot 650.
Als belangrijkste reden noemen de onderzoekers dat het aantal deeltijdwerkers sterk is toegenomen. Meer studenten, scholieren en vrouwen werken parttime. Een andere reden is de verlaging van het minimumloon sinds eind jaren zeventig.
De onderzoekers noemen de stijging van het aantal laagbetaalde uren verontrustend omdat het opleidingsniveau in Nederland in dezelfde periode sterk is gestegen.
De resultaten spreken de gedachte tegen dat een hoger opleidingsniveau leidt tot een hoger inkomen.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakte maandag bekend dat het aantal hoogopgeleiden bijna even groot is als het aantal laagopgeleiden.
In 2007 had ongeveer 28 procent van de bevolking een hbo-opleiding of een opleiding op academisch niveau. Het aantal mensen met een lagere opleiding is 29 procent.
(Bron)
Hoogopgeleide Nederlander heeft het te druk

NIEUWEGEIN - Hoogopgeleide Nederlanders willen zich graag verder ontwikkelen, maar hebben hier weinig tijd voor. Ze zijn te druk met hun dagelijkse beslommeringen.
Ook vergt het vinden van een balans tussen het werk en een sociale levensstijl veel van de werknemer. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van automatiseerder Getronics PinkRoccade en TNS Nipo onder 729 hoogopgeleide werknemers.
Vrijheid en zelfontplooiing zijn na een goede beloning de eerste basisvoorwaarden van werknemers om voor een werkgever te kiezen.
Volgens het onderzoek wil 56 procent van de hoogopgeleide werkers vaker een cursus volgen. Bij degenen met minder dan tien jaar werkervaring is dat zelfs 73 procent.
(Bron)
Politie houdt medewerkers Netwerk aan

ZEVENAAR - De politie heeft dinsdag in Zevenaar vier medewerkers van actualiteitenprogramma Netwerk aangehouden. Dat gebeurde nadat er tussen de ploeg van Netwerk en plastisch chirurg Edwin van Onselen een handgemeen was ontstaan.
De arts deed daarop aangifte. De vier journalisten zijn inmiddels weer vrij, meldde Netwerk dinsdag.
Van Onselen kwam vorig jaar in het nieuws na de dood van een 21-jarige patiënt. De vrouw overleed na een liposuctiebehandeling door de chirurg in een privékliniek in Utrecht.
Netwerk wilde hem dinsdag aan de tand voelen over een ontevreden patiënt die bij het programma had aangeklopt. Deze vrouw had een hersteloperatie nodig na een behandeling bij een andere chirurg.
De EO-medewerkers van het actualiteitenprogramma confronteerden van Onselen met de bevindingen van twee artsen die deze vrouw na de operatie hebben onderzocht. Volgens hen zouden er bij de vrouw operaties in rekening zijn gebracht die niet zijn verricht.
"Toen Netwerk deze bevindingen voorlegde aan Van Onselen werd hij kwaad en probeerde de apparatuur van de cameraploeg te vernielen", aldus Netwerk. Er ontstond een handgemeen, waarna de arts de politie inschakelde.
De journalisten werden aangehouden en zaten bijna zes uur in de cel.
(Bron)

En als er geen nieuws is, dan máken we nieuws.
Man loopt met moeders hoofd op straat

MADRID - In Spanje is een man gearresteerd die met het hoofd van zijn moeder op straat liep. De 34-jarige Angelo Carotenuto Santomera verklaarde tegen de politie dat hij haar met een groot mes had onthoofd, meldden de lokale autoriteiten.
De man in de plaats Santomera in het zuidoosten van Spanje had het hoofd in een doek gewikkeld en zei tegen omstanders op straat dat dat van zijn moeder was.
De geestelijke gestoorde had in het verleden al geweld tegen zijn moeder gebruikt en was meerdere keren in een kliniek opgenomen.
(Bron)

Leuke klus voor die agenten :-(
Multinationals zweren legbatterij af

BRUSSEL - McDonald's en Unilever stoppen voor 2012 in heel Europa met het gebruik van kooi-eieren in hun producten. De twee multinationals hebben dit toegezegd aan dierenwelzijnsorganisatie Compassion In World Farming (CIWF).
De bedrijven kregen daarvoor woensdag in Brussel een Good Egg Award van de dierenbeschermers. McDonald's en Unilever beloven alleen nog eieren te gebruiken van scharrelkippen en kippen met vrije uitloop.
McDonald's gebruikt nu 117 miljoen eieren in de EU. Hiervoor zijn 400.000 kippen nodig. Unilever verwerkt zelfs circa 475 miljoen eieren per jaar in haar Europese producten, waardoor jaarlijks ongeveer 1,7 miljoen kippen nodig zijn.
Ook het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (namens alle Nederlandse supermarkten) en het ministerie van Landbouw kregen woensdag een Good Egg Award.
Nederlandse supermarkten verkopen sinds 2005 geen legbatterij-eieren meer. Het ministerie van Landbouw verkoopt in haar kantine alleen nog EKO-eieren.
De dierenbeschermers hebben Good Egg Awards uitgereikt aan totaal 25 bedrijven en instellingen uit dertien landen.
In de EU worden circa 300 miljoen legkippen gehouden. Zo'n driekwart daarvan zit in een traditionele legbatterij, aldus de CIWF. Vanaf 2012 is de kale legbatterij in de EU verboden, maar andere kooitypen blijven toegestaan.
(Bron)
Dramatisch schoolreisje in Nieuw-Zeeland

WELLINGTON - Een schoolreisje in Nieuw-Zeeland is uitgelopen op een drama met zes dode tieners en een dode docent. Volgens The New Zealand Herald van woensdag waren de scholieren op een survivaltocht in het nationale park Tongariro.
Tijdens een canyoning-evenement, waarbij in wetsuits onder meer een rivier moest worden bedwongen, werden de deelnemers overvallen door hevig noodweer.
De groep werd vermoedelijk gegrepen door het rap wassende rivierwater, waardoor ze verdronken.
(Bron)

"Survivaltocht" is dan wel een erg cynische term.
Moslimjongere moet kiezen tussen twee identiteiten

AMSTERDAM - Marokkaans-Nederlandse jongeren hebben het gevoel dat ze moeten kiezen tussen de islam en hun thuiscultuur en de Nederlandse normen en waarden. Zij ervaren deze twee culturen veelal als onverenigbaar.
Dat blijkt uit onderzoek van Martijn de Koning, waar hij donderdag aan de Vrije Universiteit op promoveert.
De 223 jongeren die De Koning in Gouda zes jaar onderzocht, staan onder grote druk in de Nederlandse samenleving. "Ze worden altijd in het hokje moslim gestopt, ongeacht de mate waarin en de wijze waarop ze praktiseren. Daardoor is hun religie ook iets waar ze niet meer aan kunnen ontsnappen", aldus De Koning. Jongeren worden daardoor gedwongen een keuze te maken over hun identiteit, terwijl ze die keuze eigenlijk niet willen maken.
(Bron)

Ze blijven in dat hokje geduwd worden tot ze succesvol zijn - dan zijn het ineens Nederlanders met een andere achtergrond. Als ze iets uitspoken wat niet mag of niet hoort, zijn het kut-Marokkanen.
Juist de (grote) groep die hecht aan de eigen cultuur en aan meedoen met de Nederlandse cultuur, lijkt geheel uit het oog verloren te zijn.
'Planten verdienen meer respect'

GENEVE - Planten krijgen niet het respect dat ze verdienen. Dat schreef een groep Zwitserse wetenschappers maandag in een rapport over de 'waardigheid van de van wezens in de plantenwereld'.
Volgens het ethische comité voor niet menselijke gentechnologie is het 'doden' van planten moreel verwerpelijk, tenzij er mensenlevens mee gered kunnen worden. Het plukken van bloemblaadjes mag van de wetenschappers wel.
Ook het genetisch bewerken van planten is toegestaan, mits de automie van de plant er niet door wordt aangetast. Dat wil zeggen: het vermogen van een plant om aan te passen of te reproduceren.
(Bron)

Maar dan wordt het wel erg ingewikkeld - geen vlees, geen planten, wat dan wel?
Vrouw moet riante 'fooi' terugbetalen

AMSTERDAM - Een vrouw uit Lelystad moet het geld dat een woontextielzaak per ongeluk aan haar had overgemaakt terugbetalen. Dat heeft de rechtbank Zwolle-Lelystad dinsdag bepaald. De vrouw vond dat ze het geld gewoon kon houden.
Woontextielzaak Roobol in Barendrecht wilde eind vorig jaar 25 duizend euro overmaken naar een Zweedse rekening, maar dat geld kwam terecht bij de vrouw in Lelystad, die hetzelfde rekeningnummer heeft.
De vrouw had twintigduizend euro al terugbetaald, laat een woordvoerder van Roobol weten. "We zijn blij met de uitspraak, we hadden niet anders verwacht. De vrouw mag ons zo snel mogelijk terugbetalen."
De rechtbank bepaalde dat ze de resterende vijfduizend euro met rente moet overmaken. Ook draait ze op voor de proceskosten, ruim negenhonderd euro. Het bedrijf had ook een vergoeding geëist voor onder meer administratieve kosten. Dat wees de rechtbank af wegens onvoldoende onderbouwing.
De vrouw, die donderdag bij de behandeling van de zaak overigens niet kwam opdagen in de rechtbank, wilde het geld houden. Volgens dagblad De Pers stond ze drieduizend euro rood. Daarnaast zou ze voor tweeduizend euro de bloemetjes buiten hebben gezet.
(Bron)

Het is ook wel een pietsje dom als je denkt dat je daarmee wegkomt. Hoe groot de verleiding misschien ook is.
Ehsan Jami heft comité ex-moslims op

AMSTERDAM - Ehsan Jami stopt met zijn comité voor ex-moslims. Hij krijgt het comité niet van de grond omdat geloofsafvalligen het niet aandurven lid te worden. "Ze hebben geen zin in bedreigingen."
Het gemeenteraadslid uit Voorburg bevestigde woensdag dat hij uitspraken van die strekking heeft gedaan tegen weekblad HP/De Tijd.
"Ik moet constateren dat het comité niet gelukt is door aanhoudende bedreigingen van de kant van moslims", zei hij in een toelichting. "Mensen worden angstig, waardoor ze alleen achter de schermen willen meewerken."
Jami zal de organisatie zeer binnenkort opheffen, maar wil zijn opvattingen blijven uitdragen in debatten en opiniestukken. Hij zegt gesprekken te voeren over deelname aan de komende Tweede Kamerverkiezingen voor een bestaande politieke partij. Het raadslid wil nog niet zeggen met welke partij hij praat.
Jami kwam voor de PvdA in de gemeenteraad van Voorburg, maar begon in oktober een eenmansfractie na conflicten over zijn scherpe uitspraken in de media.
Jami verwierf afgelopen zomer in korte tijd bekendheid met zijn plannen om een comité op te richten voor afvallige moslims. Hij deed gepeperde uitspraken over de islam en werd in augustus gemolesteerd. Daarna kreeg het raadslid extra beveiliging.
Om zijn boodschap over de islam kracht bij te zetten, kondigde Jami aan een tekenfilm te maken over het leven van de profeet Mohammed. Na bedreigingen uit het buitenland en een oproep van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie), besloot Jami vorige maand af te zien van zijn voornemen.
Hoewel het comité voor ex-moslims voortijdig verdwijnt, vindt Jami dat hij zijn doel gedeeltelijk heeft bereikt. Onderwerpen als de vrijheid om van geloof te wisselen zijn onder de aandacht gebracht en staan op de politieke agenda, aldus de politicus.
(Bron)

Wat zou het volgende stampvoet-ik-wil-aandacht-project worden? Zich aansluiten bij de PVV?
Een op de vijf melkkoeien komt stal niet uit

VOORBURG - Een op de vijf melkkoeien stond in 2007 het hele jaar op stal. Daarmee is dit aantal (ruim 300.000 koeien) stabiel gebleven in vergelijking met 2006.
Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft gepubliceerd.
Het aantal melkkoeien dat gedurende het weideseizoen op stal bleef, nam de laatste jaren toe. Tussen 1990 en 2001 bleef 10 procent van de melkkoeien het hele jaar in de stal. In 2004 steeg dat aantal naar 15 procent en in 2006 naar 20 procent.
De boeren die hun melkvee wel weiden, houden hun beesten steeds vaker 's nachts op stal. Tien jaar geleden stonden de melkkoeien nog bijna de helft van het weideseizoen dag en nacht buiten. In 2007 was dat nog maar ongeveer een kwart van het seizoen.
(Bron)

Nieuw gat in de markt naast de 'gewone' melk, de vitaminemelk, de vetvrije melk, de lactose-arme melk en de biomelk: de buitenmelk.
Taakstraf voor dominee wegens kinderporno

UTRECHT - Een dominee uit Overberg is woensdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 240 uur taakstraf en driehonderd dagen celstraf, waarvan 253 voorwaardelijk.
De rechtbank achtte bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan het bezit en de productie van kinderporno en pogingen om drie meisjes te verleiden tot ontuchtige handelingen.
De 60-jarige A. de K. maakte afgelopen oktober drie seksueel getinte foto's van een 7-jarig meisje in een zwembad in Kootwijk. Bovendien bleek dat op de computer van de man ruim honderd afbeeldingen van kinderporno hadden gestaan.
Ook nodigde hij een 4-jarig meisje uit zijn geslachtsdeel te betasten en vroeg hij twee zusjes van 8 en 9 om bij hem in bed te kruipen terwijl hij naakt was. Toen zij weigerden, "kocht" hij voor een euro een kusje van hen.
(Bron)

Als ie maar niet schoolpleinen moet gaan vegen.
Complicaties van rimpelvullers behandelbaar

Vijf cosmetisch artsen hebben zich toegelegd op een nieuwe techniek om complicaties van permanente rimpelinspuitingen te behandelen: Intraleasional Laser Treatment (ILT).
Permanente injectables kunnen complicaties geven, zoals verhardingen, kapselvorming, toenemende zwellingen of granulomen en ontstekingen. Tot voor kort was er weinig anders mogelijk dan chirurgische verwijdering van het materiaal met littekens tot gevolg.
Permanente injectables hebben vaak een plasticachtige structuur en sommigen zijn ook temperatuurgevoelig. De nieuwe techniek maakt gebruik van een dunne laserfiber, waarmee de ingespoten substantie onderhuids verwarmd wordt. Hierdoor wordt de substantie vloeibaar.
De gel kan dan relatief eenvoudig verwijderd worden door een klein gaatje in de huid te prikken. Dit heeft geen blijvende littekens tot gevolg. Naast versmelting van de filler, wordt ook de biofilm gesteriliseerd en het kapsel vernietigd.
Geschikte fillers die verwijderd kunnen worden zijn Bio-Alcamid, Dermalife, Dermapolymeren en andere wateroplosbare fillers. Vetoplosbare fillers, zoals siliconenolie, reageren niet. En ook granulomen waarin geen fillersubstantie meer aanwezig is, kunnen niet verwijderd worden.
(Bron)

Klinkt allemaal heel eng.
Nederland wint strijd tegen muskusrat

LEEUWARDEN - De strijd tegen de muskusrat is succesvol. Sinds de bestrijding is begonnen waren er niet eerder zo weinig muskusratten in de Nederlandse binnenwateren, aldus landelijk coördinator muskusrattenbestrijding Margreet van Willegen dinsdag.
Het 'waterkonijn' wordt al tientallen jaren bestreden omdat het schade aan oevers en dijken veroorzaakt.
In 2006 werd gemiddeld 0,46 rat per uur gevangen. Dat daalde vorig jaar volgens kersverse cijfers naar 0,44 rat per uur. Dat komt niet omdat de rattenvangers minder hun best doen, maar juist omdat het aantal ratten afneemt.
De provincie en waterschappen, die verantwoordelijk zijn voor de rattenbestrijding, hebben 0,25 gevangen rat per uur als doel gesteld. Onder die 0,25-grens is de rat onder controle. Inmiddels zitten Noord-Brabant, Gelderland, Noord-Holland, Zeeland, Limburg en Flevoland onder de norm. In Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe, Utrecht en Zuid-Holland wordt de norm nog niet gehaald.
Het aantal ratten in Friesland, het grootste waterschap in Nederland, is in 2007 zelfs gestegen ten opzichte van 2006. Volgens bestuurslid Herre Kingma van het Friese waterschap komt dat mede door een een tekort aan rattenvangers. Het waterschap wil daarom jongeren opleiden om de jacht op de rat te intensiveren.
De muskusrat hoort eigenlijk niet in Europa thuis. Een Tsjechische graaf bracht het dier begin twintigste eeuw vanuit Alaska naar Europa om er op te jagen. In korte tijd had het dier zich over heel Europa verspreid.
(Bron)
Laatst had ik het met iemand over 'hockeymeisjes', het klassieke corpsmeisje uit een gegoed milieu, en opvallend vaak met hees stemgeluid. Voor dat laatste blijkt een simpele verklaring:

Lawaaiheesheid door harde muziek

Door harde muziek kunnen er niet alleen problemen aan de oren ontstaan, ook de stem heeft er onder te lijden. Lawaaiheesheid is een veel voorkomende kwaal bij vooral vrouwelijke studenten.
Mensen die te veel en te lang in uitgaansgelegenheden harde muziek proberen te overstemmen, moeten hard praten en forceren daarmee hun stem. Klachten die daardoor ontstaan zijn heesheid en een schorre stem. Herstellen krijgt vaak geen kans, omdat ze meestal snel weer uitgaan.
Chronische heesheid komt heel veel voor bij vooral vrouwelijke studenten die lid zijn van een studentenvereniging. Vooral jongerejaars zijn meerdere malen per week in uitgaansgelegenheden te vinden.
De reden dat meer vrouwen last hebben van de klachten is omdat vrouwen gemiddeld een kleiner strottenhoofd en een zachtere stem hebben. Ook spreken ze gemiddeld een octaaf hoger dan mannen. Hierdoor is het aantal stemplooitrillingen verdubbeld ten opzichte van het aantal trillingen dat mannen maken als ze even lang spreken.
Vooral huisartsen en logopedisten in studentensteden hebben veel patiënten met deze problemen.
(Bron)

dinsdag, april 15, 2008

Ik lijd aan brokkelslaap. Twee uur slapen, wakker, uurtje slapen, Wakker. Een uur voor ik op moet staan sukkel ik dan weer in slaap, om vervolgens redelijk goed wakker te worden, waarna ik om 9 uur een ernstig inzakmoment heb.
Morgen is het vuilnisdag, maar de zakken en bakken mogen pas na half tien de straat op. Dus ik waag het er maar op, vroeger naar bed, en dan hopelijk morgenochtend wakker genoeg en discipline genoeg om vroeger uit bed te komen, niet te denken 'nog even blijven liggen want het is nog zo vroeg', zodat ik dan de vuilniszakken buiten kan zetten.
Welterusten...

maandag, april 14, 2008

Zo zit je in de tram, en zo sta je op straat. In een verwarring die alleen maar groter wordt naarmate er meer hulptroepen komen: tram, drie ambulances, twee politieauto's, een brandweerwagen met manschappen om het slachtoffer uit de auto te zagen, de oploop die je krijgt op een drukke weg om 5 uur in de middag als er iets te zien is.
Mensen zijn toch ook een soort aaseters - het slachtoffer leefde nog, bewoog, maakte geluid, en sommige toeschouwers waren duidelijk ietwat... teleurgesteld.
Dat vind ik doorgaans huiveringwekkender dan zo'n ongeluk op zich.

zondag, april 13, 2008

Zorggeld gemeenten terug in schatkist

DEN HAAG - De gemeenten storten 30 miljoen euro die zij vorig jaar hebben bespaard op de WMO-regeling voor huishoudelijke hulp, terug in de schatkist.
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft dat afgesproken met staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS).
De gemeenten mogen bijna 200 miljoen euro wel houden als reservering voor de huishoudelijke hulp dit jaar.
Een woordvoerster van VWS bevestigde zaterdag een bericht daarover in de NRC. De gemeenten hebben in 2007 in totaal 1,3 miljard euro gekregen om de nieuwe regeling voor huishoudelijke hulp uit te kunnen voeren.
Daarvan hielden zij 228 miljoen euro over, aldus het Sociaal en Cultuur Planbureau SCP, dat de WMO-uitgaven controleert.
Het SCP heeft geadviseerd om de gemeenten 60 miljoen terug te laten betalen maar Bussemaker heeft de helft daarvan gevraagd.
Zij verwacht dat de kosten voor de huishoudelijke hulp dit jaar gaan stijgen doordat zorgaanbieders een hogere prijs gaan berekenen.
(Bron)

"Bespaard" heet dat dan.
Rusland schaft ruimtetoerisme af

MOSKOU - Rusland neemt vanaf 2010 geen toeristen meer mee de ruimte in wegens ruimtegebrek op het Internationale Ruimtestation ISS.
Dat maakte het hoofd van de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos, Anatoli Perminov, zaterdag op de Russische Dag van de Kosmonauten bekend.
De Amerikaanse ondernemening Space Adventures heeft tot 2009 toeristenplaatsen aan boord van de Russische Sojoez-capsule gereserveerd.
In de toekomst is Roskosmos wel bereid om privébedrijven te helpen ruimtereizen op te zetten.
Met hulp van de Russen hebben tot op heden vijf toeristen het heelal bezocht. Sinds de recente prijsverhogingen kost een tripje 40 miljoen dollar (25 miljoen euro).
Op 12 april 1961 maakte de Russische kosmonaut Joeri Gagarin als eerste mens ter wereld een ruimtereis.
(Bron)
Lonely Planet-schrijver bekent plagiaat

MELBOURNE - Eén van de schrijvers van de populaire reisboekenserie Lonely Planet heeft toegegeven dat hij grote delen van zijn boeken heeft bedacht.
Ook zou hij plagiaat hebben gepleegd en drugs hebben verkocht om zijn salaris aan te vullen. Dat meldden Australische media zondag.
De bekentenissen van schrijver Thomas Kohnstamm hebben in Australië een hoop stof doen opwaaien. Lonely Planet is één van de meest vermaarde reisgidsenseries ter wereld. De boeken gaan jaarlijks wereldwijd meer dan zes miljoen keer over de toonbank.
Kohnstamm heeft naar eigen zeggen aan meer dan een dozijn Lonely Planet boeken gewerkt. In één geval heeft hij het land waar hij over schreef niet eens bezocht. "Ze betaalden me niet genoeg om naar Colombia te gaan", aldus de auteur.
Kohnstamm heeft een boek geschreven over zijn ervaringen. Volgens de reisboekenuitgever geven zijn uitlatingen geen goed beeld van Lonely Planet.
De reisboeken waar Kohnstamm aan heeft gewerkt zijn inmiddels door de uitgever onder de loep genomen. Er zouden geen fouten zijn gevonden.
(Bron)

Hij zou via een vriendin op de ambassade informatie hebben gekregen, dus hij heeft wel een béétje moeite gedaan ;-)
Italiaan eet uit onvrede stembiljet op

NAPELS - Een Italiaan heeft het zo gehad met de politiek dat hij zondag tijdens de verkiezingen zijn stembiljet verscheurde en opat. Dat meldde het persbureau ANSA.
"Politiek doet me walgen", zei de 41-jarige Ciro D'Esposito in het dorp Sorrento nabij Napels. De zakenman zei dat alle politici "klote zijn".
Hij is aangehouden wegens vernietiging van kiesmateriaal. Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft Italië 62 regeringen gehad.
(Bron)

Als je walgt van politiek, zou je toch juist niet ook nog es je biljet moeten opeten?
En dat je daarvoor aangehouden wordt, brr.
Belgische parachutist landt in boom

TEUGE - Een 45-jarige parachutist uit België was zaterdagavond even duidelijk de weg kwijt.
Hij was vanaf Vliegveld Teuge opgestegen en maakte kort daarna een sprong die eindigde op 20 meter hoogte in een boom aan de Zandenallee in Teuge.
De brandweer heeft de Belg uit zijn benarde positie bevrijd. De parachutist bleef ongedeerd, meldt de politie.
(Bron)
EU wil import zeehondenbont deels verbieden

BRDO - Europees commissaris Stavros Dimas (Milieu) wil de import verbieden van zeehondenproducten "die niet op een humane wijze zijn verkregen". Het verbod kan leiden tot een mogelijk handelsconflict met Canada.
Invoering van het verbod "zal nog enige tijd duren" omdat Dimas de steun moet zien te krijgen van de rest van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU. Het verbod zou voor alle zeehondproducten gelden inclusief bont, huid- en gezondheidsmiddelen.
België en Nederland verboden vorig jaar al de import van zeehondproducten. Dimas wilde niet zeggen wat een humane manier is om zeehonden te doden.
Hij verwees naar een rapport van de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA). Dat stelt dat dieren snel moeten worden gedood. Verder moet gecontroleerd worden dat de dieren dood zijn voor ze worden gevild.
(Bron)

Wij hebben het bont niet nodig, waarom dan geen totaal importverbod?
Man schiet in de trein

NIJMEGEN - Een 19-jarige man uit Wijchen is zondagmorgen vroeg aangehouden, omdat hij volgens een conducteur in de trein van Wijchen naar Nijmegen geschoten zou hebben.
De politie heeft geen wapen gevonden, maar wel hulzen. De kleding van de arrestant wordt onderzocht op kruitsporen, aldus een woordvoerster van de politie.
De NS meldde het schietincident bij de politie. Agenten op de fiets konden de verdachte in de buurt van het NS-station aanhouden. Andere politiemensen vonden bij het station in Wijchen patroonhulzen. De Wijchenaar is in verzekering gesteld.
(Bron)
Levensvraag: waarom krijg je nooit, nóóit al het zand uit de prei?
Vorige week, bij de minuut stilte ter herdenking van Jeu Sprengers, meldde een verslaggever dat in het stadion sommige mensen zich daar niets van aantrokken. Hij zei iets als 'Die hebben maar één hersencel en die is nu bezet door het plaatszoeken', ook nog respect opbrengen voor iemand en/of je aanpassen aan de rest is dan kennelijk te moeilijk.
Wat te denken van die Z-vakkers van Groningen? Ongetwijfeld ook niet allemaal, maar een paar hebben ook duidelijk een wat beperkt denkvermogen.
Misschien voor de zekerheid voortaan de tribune en het publiek nathouden...