zaterdag, oktober 28, 2006

Een bitmap opslaan als jpg geeft hier altijd een smoezelig resultaat, maar de bedoeling zal wel duidelijk zijn:

Photobucket - Video and Image Hosting
Blathering on blogs is un-Christian, an Evangelical church has warned.
"Blogging has become a socially accepted practice - just as are dating seriously too young, underage drinking and general misbehaving," notes the monthly of the Reformed Church of God, Ambassador Youth.

Hm, ik ben te oud voor dating seriously too young en underage drinking. Dan blijft alleen general misbehaving over...
Met dank aan Branwen, die de link logde.
Sommige fluweelbomen zijn al kaal, anderen schitteren nog:

Photobucket - Video and Image Hosting
Toch lastig, een plataan kieken in de wind:

Photobucket - Video and Image Hosting
Verkiezingsbord:

Photobucket - Video and Image Hosting


Het verschil tussen Balkenende en Pechtold valt een beetje weg, zij het dat de een groen is en de ander oogt of ie een boksbitje heeft ingedaan. Bos staat als luisterend oor onder betrekkende luchten, en Halsema lijkt neer te kijken op het torentje. Van der Vlies houdt zich bij de keurige foto met oranje kader.
Waren de foto's eerder ook zo prominent? En wat zeggen die foto's precies?
Afgevallen krentenblad op een motterige dag:

Photobucket - Video and Image Hosting
Pluimessen verkleuren mooi, en vooral bij zonnig weer zijn ze dan prachtig:

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting
Soms kom je vreemde huisdieren tegen...

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting


Hij is wel regenbestendig tot nu toe.
Dit oogt best als 'natuur in de stad':

Photobucket - Video and Image Hosting


Maar het hele plaatje oogt net iets anders (en wat is het lastig, dat lage licht):

Photobucket - Video and Image Hosting
Deze esdoorn verkleurt eigenaardig: links is ie nog groen, rechts is ie rood. Rechts een deel van de buurboom, die vreemd genoeg links rood is en rechts groen. Ze staan op vergelijkbare plekken.

Photobucket - Video and Image Hosting
Nederlandse cappuccino ver onder de maat

AMSTERDAM - Nederland is een koffieland, maar de kwaliteit is niet altijd om over naar huis te schrijven. Van de zestig cappuccino's die het Algemeen Dagblad in een onderzoek heeft getest, krijgen slechts vier een voldoende.
Cappuccino is volgens het AD in de meeste cafés "veel te slap". De grote winnaar van de Koffietest is Grand Café Van Bleiswijk in Enkhuizen. De koffie daar kreeg een 7,5, de cappuccino het cijfer 8,5.
De allerslechtse bakkies zijn te koop bij de NS-Kiosk in Lelystad en Eethuis 't Smitje in Wouwse Plantage. Zowel cappuccino als koffie kreeg het cijfer 0 van koffie-expert Barend Boot. Het was de vijfde keer dat AD de Nationale Koffietest deed.
(Bron)
Verhit debat over toiletgebruik parlementslid

ROME - Het Italiaanse parlement heeft vrijdag een verhit debat gevoerd over het bezoek dat een transseksueel parlementslid eerder op de dag had gebracht aan het damestoilet. Een andere vrouwelijke afgevaardigde voelde zich daardoor seksueel bedreigd. Dat berichtte het persbureau Ansa.
De rel draaide om Vladimir Luxuria van de communistische partij PRC, die zichzelf beschouwt als man noch vrouw maar het liefst wordt aangeduid met 'zij'. Luxuria stapte tijdens een schorsing het damestoilet binnen, waar op dat moment ook Elisabetta Gardini was, een voormalig naaktmodel dat tegenwoordig de woordvoering doet namens de partij van ex-premier Silvio Berlusconi.
Gardini stuurde Luxuria weg, en noemde het incident naderhand een schande voor de parlementaire organisatie. Ze stelde voor Luxuria een eigen toilet te geven als zij er een probleem mee heeft het mannentoilet te gebruiken. Parlementsvoorzitter Fausto Bertinotti probeerde het gekijf te beëindigen door op te roepen tot wederzijds respect, maar de rechtse oppositie bleef ophef maken over de kwestie.
Luxuria, die geboren is onder de naam Guadagno, werd eerder dit jaar gekozen als parlementslid. Activisten voor de rechten van homoseksuelen zagen dat als een grote doorbraak in het conservatieve en katholieke Italië. Zij hopen dat Luxuria een bijdrage kan leveren in de strijd voor gelijke rechten voor homo's en lesbiennes.
(Bron)

vrijdag, oktober 27, 2006

Risico van dit weer: het in de avond ineens wel errug koud krijgen, en je dan pas realiseren dat je bij thuiskomst het raam helemaal open had gezet.
Daar trekt weer een enorme vlucht gakkers over, op weg naar het zuiden...
Surinamers willen excuses van Balkenende

DEN HAAG - Premier Jan Peter Balkenende moet zijn excuses aanbieden voor zijn uitspraken over de VOC-mentaliteit. Dat zei Glenn Codfried van de actiegroep Wi Sten (Surinaams voor onze stem) vrijdagmiddag tijdens een demonstratie bij het slavernijmonument in het Oosterpark in Amsterdam. Een kleine tweehonderd mensen kwamen naar het protest uit woede en verontwaardiging over de woorden van de premier.
Even daarvoor liet Balkenende nog weten dat hij met zijn uitlatingen over de VOC-mentaliteit niet fouten uit het verleden had willen rechtpraten. Hij hoopte hiermee de demonstratie te voorkomen. De Surinamers zijn boos omdat Balkenende onlangs in de Tweede Kamer de VOC-mentaliteit tijdens de Gouden Eeuw roemde. Het ging hem om de handelsgeest en de moed om over de wereldzeeën te varen en niet om wat Balkenende noemde de "duistere periode van de slavernij".
De reactie van de premier ging er vrijdag vooralsnog niet in bij de Surinamers. "Balkenende moet zijn excuses aanbieden, zoals het hoort", zei Codfried in zijn toespraak. "De nazaten van de slaven moeten een stem hebben in dit land. Onze kinderen worden op school nog steeds aangeduid als buitenlandse kinderen. Die onzin moet ophouden!" Hij meent dat de premier en andere bestuurders wat historisch besef moet worden bijgebracht. "Wíj hebben niet gevraagd onze mensen weg te halen uit Afrika."
Humphrey Ryssel, een van de demonstranten, zei: "Natuurlijk moet er keihard gewerkt worden". "Maar nu is het de premier naar zijn hoofd gestegen, alsof de VOC-tijd niet besmet is met het bloed van zwarte mensen." Het feit dat niet de VOC maar de West-Indische Compagnie in Suriname opereerde, maakt voor hem geen verschil. "Het is van hetzelfde laken een pak. Het waren dezelfde schepen die onze voorouders uit Afrika hebben gehaald."
Tijdens de betoging werden emotionele toespraken gehouden en zongen de aanwezigen het Surinaamse volkslied. De betogers maakten veel lawaai. Ze schreeuwden, floten, joelden en sloegen op trommels. De demonstranten riepen massaal 'samen staan we sterk' en sommigen droegen Surinaamse vlaggen met zich mee. Na het protest bij het monument verplaatste de menigte zich richting het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) voor een lawaaidemonstratie.
(Bron)
Vakbeweging laaiend over ontslagplan CDA

DEN HAAG - FNV en CNV zijn woedend over de CDA-plannen voor versoepeling van het ontslagrecht. FNV-bestuurder Wilna Wind noemt de plannen onbarmhartig. Het CNV vraagt zich af of het CDA de weg kwijt is.
De christelijke vakcentrale kwam er via het Centraal Planbureau achter dat de christendemocraten vinden dat werkgevers alleen de eerste drie maanden een vergoeding gelijk aan WW hoeven te betalen aan ontslagen werknemers.
Het CNV spreekt van stiekem gedoe, omdat het CDA in zijn verkiezingsprogramma niks over de plannen meldt en het ook niet is voorgelegd aan de leden tijdens het verkiezingscongres eind september. "Als je zo flink wilt timmeren in het ontslagstelsel, dan moet je ook het lef hebben dat in je verkiezingsprogramma te zetten", aldus CNV-voorzitter René Paas vrijdag.
(Bron)
Ik heb weer Gefaald :-(
Ik zit hier achter de comp. mail lezen, loggen, van alles - en Tom springt op m'n werkblad. Best, meestal wil ie even een paar minuten geaaid worden en dan is ie weer weg. Nu niet - meneer ging liggen, kop op m'n arm. Op zich prima. Alleen produceerde meneer wat geureffecten die mij niet konden bekoren. Toen ik m'n arm bewoog, kwam meneer grommend overeind en sprong maar weer op de grond.
Het blijft een zwaar leven, met personeel dat niet eens stil blijft zitten als jij weer eens lekker languit ligt, ruftend en wel...
Omstreden moslimgeestelijke preekt voorlopig niet

CANBERRA - De Australische moslimgeestelijke sjeik Taj al-Hilali verzorgt de komende twee tot drie maanden geen preken, omdat ophef is ontstaan over uitspraken die de moefti over vrouwen heeft gedaan. Hilali weigert echter ontslag te nemen, aldus de Australische nieuwszender ABC vrijdag.
Hilali nam het besluit om voorlopig geen preken te houden in overleg met de Australische Libanese Moslim Associatie. Die organisatie is de eigenaar van de moskee waarin Hilali preekt.
De sjeik van Egyptische komaf vergeleek tijdens een preek vrouwen zonder hoofddoek met onbedekt vlees. Als je onbedekt vlees ergens buiten neerlegt en katten komen erop af om het op te eten, "wiens schuld is het, die van de katten of van het onbedekte vlees", vroeg Hilali zich af.
Hij noemde het onbedekte vlees het probleem. Als de vrouw thuis was gebleven en zich had bedekt, was het probleem niet opgedoken, stelde de 66-jarige moefti.
De Australische premier John Howard noemde de opmerkingen ontstellend en laakbaar, omdat ze een excuus lijken voor verkrachting.
(Bron)

Blijkbaar heeft meneer zelf een gebrek aan zelfbeheersing, als hij op deze manier zijn lusten moet verdedigen.
Kwart over zeven in de ochtend. In het oosten zie ik in de gaten in de bewolking al een duidelijk lichtere lucht. Hier en daar heldere sterren, nog goed te zien in het donker. Het is minder koud dan verwacht, en net zoals in de tuin hoor ik in diverse struiken en bosschages winterkoninkjes zingen.
Vroeg bij m'n werkplek zodat ik buiten nog een peuk kan roken - ja, ongezond, ik weet het. Als ik stilzit en er komen niet teveel mensen voorbij, zoeft er regelmatig iets voorbij: ratten die gaan scoren in de vuilcontainers verderop en dan snel weer terugrennen naar de struiken waar ze blijkbaar onder wonen.
Op het werk van zes hoog uitzicht op het oosten, noorden en zuiden, dus een mooi zicht op de opkomende zon en de wegtrekkende bewolking, met soms donkere wolken achter de Dom en een zonnestraaltje op de haan er bovenop: een fel lichtje tegen een zwartblauwe achtergrond.
Morgen gaat de wintertijd in...

donderdag, oktober 26, 2006

'Werkloze met onvoldoende scholing weinig geholpen'

DEN HAAG - De ministers Aart Jan de Kneus (Sociale zaken) en Maria van der Hoeven (Onderwijs) hebben de afgelopen jaren te weinig gedaan om scholing te organiseren voor werklozen met te weinig opleiding. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een donderdag gepubliceerd rapport. De Rekenkamer spreekt over een urgent probleem.
Onvoldoende geschoolde mensen blijken in het rapport ongeveer tweemaal zo vaak werkloos dan mensen met genoeg diploma's. De Rekenkamer telt circa 270.000 werklozen zonder de vereiste opleiding. Onder hen zijn veel jonge allochtonen en herintredende vrouwen.
Een opleiding op het tweede niveau mbo, havo of vwo is volgens de overheid de minimale voorwaarde voor een duurzame baan, voldoende inkomen en een volwaardige plek in de samenleving.
Volgens Europese afspraken moet ook in 2010 minimaal 80 procent van de Nederlandse beroepsbevolking voldoende geschoold zijn. Nu is dat 77 procent.
Volgens de Rekenkamer heeft De Kneus niet vastgelegd wat er moet gebeuren om de Europese doelstelling te halen. Het rijk heeft de afgelopen jaren onvoldoende de regie gevoerd. Gemeenten, uitkeringsinstituut UWV, het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en regionale opleidingscentra (ROC's) werden te weinig gestimuleerd om zich te richten op duurzame re-integratie van te laag geschoolde werklozen.
De hulp bij het vinden van werk is "vaak gericht op de korte termijn, omdat het zo snel mogelijk uit de uitkering komen centraal staat, terwijl scholing een investering is op de langere termijn". Ook werken de instellingen in de regio onvoldoende samen.
Bovendien is het onderwijs niet flexibel genoeg. Door de wijze waarop ROC's budgetten krijgen toebedeeld, richt het onderwijs zich vooral op 'gewone' leerlingen. Het is voor de instellingen financieel vaak niet aantrekkelijk om mensen op verschillende momenten in het jaar te laten instromen en kleinere onderwijspakketten op maat aan te bieden.
De betrokken bewindslieden kunnen zich niet helemaal vinden in het rapport van de Rekenkamer. Zij wijzen op de daling van het aantal mensen in de bijstand en hun inspanningen via de Projectdirectie Leren en Werken en de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Ze proberen het opleidingsniveau omhoog te halen via leerwerkbanen en het vertalen van opgedane werk- en levenservaring in diploma's.
Wel erkennen de bewindspersonen dat gemeenten bij de invoering van de Wet werk en bijstand in 2004 eerst begonnen zijn de meest kansrijken aan het werk te helpen. Maar volgens hen komen automatisch de kansarmen aan de beurt. Ook stellen zij vast dat ROC's flexibeler en meer vraaggericht kunnen werken.
(Bron)
Kamer toch akkoord met werken voor uitkering

DEN HAAG - Mensen in de bijstand kunnen vanaf volgend jaar met behoud van uitkering twee tot vier jaar aan het werk worden gezet. In de Tweede Kamer bleek woensdag na lang gesteggel toch een meerderheid van CDA, VVD en PvdA voor plannen hiertoe van staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken. De bewindsman noemt de werkervaringsplekken participatieplaatsen.
Afgelopen maandag verzette het CDA zich nog tegen de plannen. De christendemocraten vreesden dat mensen door gemeenten te lang op een goedkope manier aan het werk worden gezet. Maar volgens CDA-Kamerlid Eddy van Hijum heeft Van Hoof voldoende waarborgen ingebouwd om ervoor te zorgen dat mensen maar tijdelijk aan de slag kunnen tegen betaling van een bijstandsuitkering.
Bovendien stelde Van Hijum "niet doof te willen zijn" voor de argumenten van gemeenten. Deze zeggen dat sommigen in de bijstand door onder meer sociale of psychische problemen een dusdanig grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, dat ze langer dan twee jaar werkervaring moeten opdoen.
De staatssecretaris benadrukt in een wetsvoorstel dat woensdag aan de Kamer is gestuurd dat de maximale termijn voor een participatieplaats in principe twee jaar blijft. Op verzoek van VVD en PvdA kan de termijn twee keer verlengd worden met een jaar. Dat mag volgens Van Hoof geen automatisme worden.
"De duur moet juist zo kort mogelijk zijn, bij voorkeur korter dan twee jaar", omdat mensen zo snel mogelijk moeten doorstromen naar een vervolgtraject met bijvoorbeeld scholing, stage of direct al een 'gewone' baan. Van Hijum heeft er nu vertrouwen in dat dit ook gaat gebeuren.
Hij wijst erop dat mensen niet langer dan twee jaar op dezelfde plek mogen zitten. Zij moeten elders werkervaring opdoen als blijkt dat ze niet verder komen.
Daarbij worden vaste evaluatiemomenten ingesteld. Ook moet het college van burgemeester en wethouders eraan te pas komen om de participatieplaats te verlengen.
(Bron)
Kinderen in groene wijken minder dik

WAGENINGEN - Kinderen die in zogenoemde groene wijken wonen, zijn minder dik dan leeftijdsgenootjes uit vergelijkbare wijken zonder groen. In wijken met veel gras en bomen is het percentage kinderen met overgewicht ongeveer vijftien procent lager.
Dat blijkt uit een onderzoek, dat het Wageningse universiteitsbureau Alterra heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), omdat minister Cees Veerman meer inzicht wil hebben in de effecten van groen in en om de stad. Alterra vergeleek de gegevens van kinderen uit zes verschillende GGD-regio's.
De onderzoekers hebben de gegevens van de kinderen gecorrigeerd voor mogelijke etnische invloeden of sociaal-economische omstandigheden, aldus Alterra. Dan blijkt nog steeds dat overgewicht meer voorkomt in een woonomgeving met weinig groen. Voor deze bevinding is volgens Alterra zelfs internationaal al veel belangstelling getoond.
Alterra stelt, dat nader onderzoek moet worden gedaan naar het verband tussen overgewicht bij kinderen en hun woonomgeving. Voor de hand ligt dat kinderen in groene wijken beter en veiliger buiten kunnen spelen en dus meer bewegen, waardoor ze minder vaak te dik worden, maar dat kan niet uit de onderzochte gegevens worden gehaald.
Het inkomen van de ouders zou ook een rol kunnen spelen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk, dat iedereen wel graag in een groene wijk wil wonen, maar dat dat voor hogere inkomens makkelijker bereikbaar is. Huizen met uitzicht op groen zijn ook duurder dan dezelfde soort huizen in een woonstraat. Alterra concludeert daar uit, dat mensen wel bereid zijn te betalen voor groen in de buurt.
(Bron)
Kamer wil treinen sneller laten rijden

DEN HAAG - Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil dat treinen op korte termijn harder (tot 160 kilometer per uur) mogen rijden op een aantal trajecten in Nederland. Er moet de komende jaren ongeveer 70 miljoen euro worden geïnvesteerd in beveiligingssystemen, extra spoor en andere spoorinfrastructuur om dat mogelijk te maken.
Het CDA en de PvdA komen hoogstwaarschijnlijk donderdag tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Verkeer en Waterstaat met een amendement waarin ze zich in grote lijnen scharen achter een plan van de Nederlandse Spoorwegen. "Door dit extra geld te reserveren, zijn snel verbeteringen van de dienstregeling mogelijk", stelt Eddy van Hijum van het CDA.
Nu mag nog maximaal 140 kilometer per uur worden gereden op het Nederlandse spoor. Binnen twee jaar moeten er nieuwe, snellere bochten worden aangelegd op een aantal spoortrajecten. In die periode kunnen ook de seinen en de procedure voor de binnenkomst van treinen op stations worden verbeterd.
Daarnaast moeten de beveiligingssystemen op een aantal trajecten worden aangepast. Als dat allemaal door gaat kunnen treinen straks 160 kilometer per uur rijden op de drukke lijnen Schiphol-Den Haag, Utrecht-Amsterdam, Boxtel-Eindhoven en op de Flevolijn (richting Lelystad).
Door de extra investeringen is tot drie minuten reistijdwinst mogelijk op een flink aantal trajecten. De Tweede Kamer klaagde onlangs nog over de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen, omdat de reistijd daarin toeneemt op een aantal trajecten.
Verkeersspecialist Pieter Hofstra van de VVD is net als het CDA en de PvdA enthousiast over het plan. "Op zich steunen we het van harte, maar dan moet wel duidelijk zijn dat het geld niet wordt weggehaald bij de aanleg van wegen".
Hofstra stelt dat het snelle verbeterplan gefinancierd moeten kunnen worden uit de pot van een miljard euro die jaarlijks is gereserveerd voor spoorbeheerder ProRail. "Zij zijn toch al verantwoordelijk voor het onderhoud en de aanleg van nieuw spoor".
Sharon Dijksma van de PvdA opperde vlak voor het debat dat het overgebleven geld uit de pot onvoorzien van de Betuweroute kan worden aangesproken, als de budget van ProRail en NS niet toereikend mocht zijn. Van Hijum denkt er net zo over. "Op 1 januari gaat de Betuwelijn van start en volgens mij zit er nog 100 miljoen euro in de pot onvoorzien. Dat geld kan worden gebruikt om dit nieuwe plan te realiseren".
Verkeersminister Karla Peijs heeft nog niet gereageerd op het plan. Donderdag komt de Tweede Kamer aan het woord over haar begroting en kunnen de partijen wijzigingsvoorstellen indienen. De bewindsvrouw komt maandag met haar officiële reactie.
(Bron)

Laten ze eerst eens zorgen dát ze rijden.
Veerman naar providers om dierenhandel

DEN HAAG - Minister Cees Veerman gaat internetproviders en sites als Marktplaats.nl onder druk zetten om actie te ondernemen tegen de handel in beschermde dieren.
Dat kondigde de bewindsman, verantwoordelijk voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, donderdag aan tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Veerman wil dat de providers en grote veilingsites een gedragscode opstellen waarin ze afstand nemen van handel in dieren die te boek staan als beschermd. "Ik zal daarover met hen in overleg treden", aldus de CDA-bewindsman.
Diverse partijen in de Tweede Kamer wezen er in het overleg op dat de handel in dieren via internet de laatste jaren fors is gegroeid en dat maatregelen nodig zijn om illegale praktijken tegen te gaan.
(Bron)
Otto.nl verkoopt per ongeluk lcd-tv's voor spotprijs

AMSTERDAM - Postorderbedrijf Otto heeft op zijn site per ongeluk een lcd-televisie voor een spotprijs aangeboden. Het Philipstoestel, met een diameter van 80 centimeter, kost normaal gesproken rond de duizend euro, maar is op de site voor 99 euro te koop.
Otto ontdekte de fout al begin deze week na telefoontjes van verbaasde klanten. De fout is waarschijnlijk afgelopen vrijdag al ontstaan, toen de prijs van de televisie in het computersysteem werd verwisseld met die van een bijpassende wandsteun. Donderdagochtend hadden zo'n elfhonderd klanten geprobeerd de televisie te bestellen. Sinds de fout in de publiciteit kwam, is dat aantal flink opgelopen.
Donderdagmiddag stond de verkeerde prijs nog altijd op de website. Volgens woordvoerster Nicole Severijns kan alleen Otto's moederbedrijf in Duitsland de fout herstellen, en dat is "kennelijk erg ingewikkeld". Bij de Nederlandse Otto-vestiging in Tilburg zitten ze inmiddels "met de handen in het haar". "Het systeem is helemaal niet flexibel," verzucht Severijns.
Otto gaat alle klanten telefonisch benaderen om excuses en een "pleister op de wonde" aan te bieden, maar de televisie wordt niet voor de foutieve prijs geleverd. Dat zou volgens de algemene voorwaarden van het bedrijf niet hoeven. Weliswaar ontvangen bestellers per e-mail een bevestiging, maar volgens Otto's juristen zou dat geen bindende overeenkomst zijn.
(Bron)

De meeste bedrijven hebben zo'n clausule over 'kennelijke fouten' - maar bedrijven doen ook weleens leuke aanbiedingen, dus wanneer is iets een kennelijke fout?
IVF-kinderen meer kans op kanker en autisme

NEW ORLEANS - Kinderen die worden geboren nadat de ouders een vruchtbaarheidsbehandeling hebben ondergaan, hebben een grotere kans op autisme, kanker en spastische verlamming.
Het hogere risico kan worden verklaard uit medische problemen van de ouders, zoals suikerziekte, maar kan ook met de vruchtbaarheidsbehandeling zelf hebben te maken.
De kinderen die bij voorbeeld na een IVF-behandeling werden geboren, hebben een vier keer zo grote kans op autisme, zei een onderzoeker van de universiteit van Californië in San Francisco woensdag op een conferentie in New Orleans. Hyperactiviteit komt 40 keer zo vaak voor en de kans op gezichts- en gehoorproblemen is bij de kinderen verdubbeld, meldde The Guardian donderdag.
De wetenschappers onderzochten 2000 vrouwen die na een lange periode van onvruchtbaarheid een kind kregen en vergeleken hen met 2000 normaal vruchtbare vrouwen. De gezondheid van de kinderen werd tot hun zesde levensjaar vergeleken.
(Bron)
Geen extra geld voor dijkversterking

DEN HAAG - Minister Karla Peijs (Verkeer) komt niet met extra geld over de brug voor versterking van de dijken, maar heeft wel een prioriteitenlijstje gemaakt. Peijs maakte dat woensdag duidelijk aan de vooravond van de behandeling van haar begroting voor 2007 door de Tweede Kamer.
Zij houdt vast aan de 420 miljoen euro die zij in die begroting voor de periode tot en met 2011 geheeft gereserveerd om belangrijke waterkeringen te verbeteren. In een brief aan de Kamer schreef de bewindsvrouw dat zij na overleg met waterschappen en provincies heeft bepaald welke dijken voorrang krijgen. Hoe onveiliger, hoe hoger de prioriteit, is het uitgangspunt.
Elke vijf jaar is er controle van de dijken en andere primaire waterkeringen die Nederland moeten beschermen tegen overstromingen. Dit jaar gebeurde dat voor de tweede keer. Uit dat onderzoek bleek dat 680 van de 2875 kilometer primaire keringen niet aan de wettelijke beschermingsnormen te voldoen.
Zo bleek de 75 jaar oude Afsluitdijk toe aan een flinke opknapbeurt, à raison van 750 miljoen euro, aldus de minister. Maar die kering wordt nu nog niet aangepakt, aldus een woordvoerster van Verkeer en Waterstaat.
Dat geldt wel voor de Houtribdijk, tussen Enkhuizen en Lelystad, de Markermeerdijken, de Buitendijk van Strijen, de Lekdijk van Kinderdijk naar Groot Ammers en de Waddenzeekering Ameland. Zij vormen de top vijf van duurste projecten. Bedragen noemt het ministerie niet. "Anders gaan aannemers daarop zitten."
Tot en met 2020 is er 1,6 miljard euro nodig om de gebreken te herstellen. Peijs stelt dat het aan de volgende kabinetten is om extra geld uit te trekken. Voor de door haar gereserveerde 420 miljoen kunnen ruim veertig van de 89 noodzakelijke werken aangepakt worden.
Peijs verdedigt in de brief de kabinetsaanpak. Volgens de Adviescommissie Water (ACW), die wordt geleid door prins Willem-Alexander, holt het waterbeleid echter achter de feiten aan. Volgens de kroonprins zouden achterstanden veel sneller moeten worden weggewerkt. "Langer talmen tast de geloofwaardigheid van de overheid aan", aldus een ACW-advies.
Volgens de minister bevestigt de ACW haar lijn dat het volgende kabinet zo spoedig mogelijk geld opzij moet zetten voor de noodzakelijke dijkversterkingen om op zo kort mogelijke termijn te voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen.
(Bron)
Haai valt model aan tijdens fotoshoot

AMSTERDAM - Het Amerikaanse model Renate Foucre heeft tijdens een fotoshoot de schrik van haar leven gekregen. Het 26-jarige model poseerde onder water in een zeemeermin-kostuum, toen ze werd aangevallen door een haai.
De haai beet Foucre meerdere malen in haar voet. Daarop probeerde het model zo snel mogelijk naar de oppervlakte te zwemmen. De wonden moesten gehecht worden en daarnaast kreeg het Foucre een antibioticakuur voorgeschreven.
"Ik ben blij dat ik het nog kan navertellen", aldus Foucre. "Ik had ook meteen door dat het hier om een haai ging, aangezien ik de schaduw zag. Ik weet niet of ik ooit nog zo'n shoot zou doen."
Ook een ander model kwam in aanraking met een haai tijdens de fotoshoot. De haai raakte verstrikt in het visnetkostuum van het model. De vrouw kon nog net op tijd ontsnappen, zo meldt het Amerikaanse PalmBeachPost.
(Bron)

Sinds wanneer dragen zeemeerminnen visnetten?
Britse kinderen dood gevonden in hotel Corfu

ATHENE - Twee Britse kinderen van vijf en zeven jaar zijn dood aangetroffen in hun hotelkamer op het Griekse vakantie-eiland Corfu. De ouders van beiden lagen buiten bewustzijn op bed. De vader en moeder zijn in coma, meldde de Britse omroep BBC. Hun situatie zou kritiek zijn.
De Griekse justitie zei donderdag aanwijzingen te hebben dat de vier "een sterk gif" in hun lichaam hebben. Mogelijk gaat het om voedselvergiftiging, zeiden Griekse media. Een criminele daad is volgens de politie nagenoeg uitgesloten.
De 38-jarige vader en de 28-jarige moeder waren met hun kinderen op vakantie. Hotelpersoneel heeft verklaard dat het gedrag van de vier volstrekt normaal was gedurende hun verblijf. Op de lichamen van de kinderen zal nader onderzoek worden gedaan om duidelijkheid te krijgen over de precieze doodsoorzaak.
(Bron)
Seksueel verlangen naar eigen kind grootste taboe

HILVERSUM - Seksueel verlangen naar het eigen kind geldt als het grootste taboe in Nederland. TNS-NIPO deed onderzoek naar taboes en maakte met behulp van 1200 respondenten een rangorde van één tot honderd. Woensdagavond stonden deze taboes centraal in het KRO-programma Het Grootste Taboe van Nederland.
Veel taboes kon het onderzoeksbureau staven met cijfers. Zo niet het taboe op nummer 1, seksueel verlangen naar het eigen kind. "We hebben geen enkel idee hoeveel Nederlanders seksueel verlangen naar hun eigen kind", aldus TNS-NIPO. "Incestcijfers helpen ons geen steek verder. We hebben het immers over seksueel verlangen náár je eigen kind, niet om seksueel handelen mét je eigen kind."
Hoewel er in bepaalde kringen in andere tijden (de jaren zeventig) wel eens anders over werd gedacht, geldt nu als norm voor een gezonde relatie tussen ouder en kind dat hun contact zeer lichamelijk en tegelijkertijd volstrekt aseksueel is. Seksueel verlangen naar het eigen kind geldt voor 86 procent van de ondervraagden als taboe.
Op twee staat Je partner of kinderen mishandelen (voor 80 procent een taboe). Vooral vrouwen zijn slachtoffer van geweld in huiselijke kring en ook veel kinderen treft dit lot. Maar ook mannen worden mishandeld door hun vrouw en ouders door hun kinderen. Hoe vaak het ook voorkomt, het is nooit onderwerp van gesprek bij de koffieautomaat.
Op drie staat: Iets waardevols stelen van je baas (76 procent). Het gaat om meer dan een schrijfblok of pen. De top vijf van meest voorkomende vormen van bedrijfsdiefstal: Valse declaraties indienen, apparatuur ontvreemden, koffie en wc-papier meenemen, illegaal kopiëren en frankeren, en relatiegeschenken stelen.Op vier: Je huisdier verwaarlozen of mishandelen. 5. Collega's ongewenst intiem benaderen. 6. Alcohol nodig hebben om te kunnen functioneren in je werk. 7. Een buitenechtelijke seksuele relatie. 8. Een prostituee bezoeken. 9. Een geslachtsziekte hebben. 10. Fysieke of psychische druk uitoefenen op je partner om bepaalde seksuele handelingen te verrichten of ondergaan.
Alle taboes, cijfers en andere wetenswaardigheden zijn terug te vinden in het TNS-NIPO-boek 'Taboe. 100 gevoelens waar Nederlanders zich voor schamen' van Marcel Maassen en Frans Oosterwijk.
(Bron)
NASA lanceert twee ruimtevaartuigen

CAPE CANAVERAL - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft woensdag een raket met twee ruimtevaartuigen gelanceerd. De Stereo-missie gaat gedurende twee jaar onder meer 3D-opnames maken van de zon.
De drietrapsraket Delta II werd vanaf de ruimtevaartbasis Cape Canaveral gelanceerd. De raket vervoerde de twee ruimtevaartuigen die ongeveer 25 minuten later werden gescheiden van de raket en hun eigen antennes instelden.
De twee ruimtevaartuigen van de Solar Terrestrial Relations Observatory (STEREO) zijn bijna identiek en gaan op geruime afstand van elkaar driedimensionale foto's maken voor een stereobeeld. De missie moet meer inzicht geven in het ontstaan van magnetische stormen.
(Bron)
Hirsch Ballin licht Kamer verkeerd in

DEN HAAG - Net een maand na zijn aantreden is minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie hard geconfronteerd met desinformatie door eigen ambtenaren. Daardoor heeft hij de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd, zei de CDA-bewindsman woensdagavond laat in een opmerkelijke wending in het debat tussen Kamer en kabinet over de Schipholbrand.
Volgens Hirsch Ballin is de gang van zaken "niet aanvaardbaar". Hij sprak van een "zeer pijnlijke vaststelling", die niet zonder gevolgen zou blijven. Dit betekent dat het debat volgende week dinsdag onverwacht een vervolg krijgt. Het is dan de laatste vergaderdag voor de Kamer, die daarna voluit op verkiezingscampagne kan.
Hirsch Ballin zal voordien in een brief de kwestie verder toelichten. Diverse Kamerleden reageerden onthutst dat hij zo op het verkeerde been is gezet. "De twijfel is toegeslagen of we mogen vertrouwen op het lerende vermogen van de overheid", stelde GroenLinks-fractieleidster Femke Halsema.
De aanleiding voor Hirsch Ballins bekentenis is een rapport uit 2004 waarin stond dat de brandpreventie in het cellencomplex op Schiphol-Oost onacceptabel was. Twee opstellers van dat rapprt schreven al in september 2003 na een bezoek "dat een groot aantal celbewoners zal omkomen bij brand". Bijna een jaar geleden brak er brand uit. Elf mensen kwamen om. Vrijdagochtend is de herdenking.
Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), die de Schipholbrand onderzocht, is dat verslag besproken met de directeur van het cellencomplex. Hirsch Ballin zei echter aanvankelijk in het debat dat dat, voor zover bekend, niet is gecommuniceerd met de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dat hield hij tot twee keer toe vol.
's Avonds laat moest hij echter erkennen dat hij fout zat en de onderzoeksraad het goed had. OVV-voorzitter Pieter van Vollenhoven, die net als dinsdag het debat achterin in de vergaderzaal zelf volgde, vond dat "meer dan sportief". Die informatie stond al in het voorlopige OVV-rapport waarop geen kritiek kwam. "Het is merkwaardig dat er geen bellen zijn gaan rinkelen."
De verklaring van Hirsch Ballin overschaduwde zijn opmerkingen aan het begin van het debat dat het kabinet erkent dat er vermoedelijk minder of geen doden waren gevallen bij de brand in het cellencomplex als de overheid de eigen regels voor brandveiligheid had nageleefd. Daarmee aanvaardde het kabinet de belangrijkste veronderstelling van de onderzoeksraad. Tot dusver wilden de verantwoordelijk ministers vooral naar de toekomst kijken en niet ingaan op de conclusies van de raad over het falende optreden van de overheidsinstanties.
In het debat bleef minister Rita V. (Vreemdelingenbeleid) overeind. Haar veel bekritiseerde opmerkingen direct na de brand over adequaat handelen door het personeel kwamen aan de orde. Dat gold ook voor de volgens de OVV gebrekkige nazorg voor de overlevenden.
V. zei dat ze de ochtend van de brand niets meer en niets minder wilde zeggen dan dat de betrokken medewerkers met gevaar voor eigen leven hun uiterste best hebben gedaan om zoveel mogelijk levens te redden. Ze had er toen bij gezegd dat er adequaat was gehandeld "bij wat we nu hebben aan gegevens".
Van Vollenhoven nam in zijn rapport vooral de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) op de korrel. Hirsch Ballin haalt er de bezem door, kondigde hij woensdag aan. De meeste leidinggevenden van de dienst worden vervangen. De reorganisatie moet leiden tot een cultuur van openheid, met ruimte om veiligheidsproblemen aan te kaarten. "Er mag geen cultuur van angst zijn."
De DJI-hoofddirecteur blijft wel aan, maar hij gaat niet de werkgroep leiden die een nieuw veiligheidsprogramma moet uitvoeren. Dat was aanvankelijk wel de bedoeling. Maar er was kritiek omdat de man al ver voor de brand was gewaarschuwd voor gebreken in de brandbeveiliging. Er komt nu een aparte directeur aan het hoofd van de werkgroep.
(Bron)
Man brengt handgranaat naar milieustraat

BRUNSSUM - Een onbekende man heeft woensdagmiddag een handgranaat afgeleverd bij de milieustraat in Brunssum. Hij vertelde dat het om een speelgoedgranaat zou gaan, maar na zijn vertrek kreeg een medewerker de indruk dat de granaat toch echt zou kunnen zijn, meldde de politie woensdagavond.
Argwanend belde de man de politie, die zich over de granaat ontfermde, en gelijk het Explosieven Opruimingscommando (EOC) inschakelde. Die bevestigde aan de hand van de beschrijving dat het om een echte handgranaat gaat. Donderdag komt het EOC de handgranaat ophalen om hem elders onschadelijk te maken.
De medewerker van het milieupark was volgens de politie vergeten om, zoals voorgeschreven, het kenteken van de auto van de brenger van de handgranaat op te schrijven, zodat het moeilijk te achterhalen is wie de verdachte is.
(Bron)
Schiphol per trein niet bereikbaar

SCHIPHOL - Het treinverkeer van en naar Schiphol heeft donderdag ruim een uur stilgelegen. Een kapotte bovenleiding zorgde vanaf 12.00 uur voor vertragingen van meer dan een uur.
Reizigers konden geen kant op, aangezien de treinen die op het station binnenkwamen niet weg konden rijden. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.
De trein die het defect heeft veroorzaakt is inmiddels weggehaald en ProRail verwacht dat de vertragingen langzaam afnemen. Het is nog onbekend hoe lang het duurt voordat het treinverkeer weer volledig kan worden hervat.
(Bron)

Het rijdt nu weer wel, behalve op de rechtstreekse lijn Utrecht-Schiphol.
De lidcactus bloeit. Ik heb een plant ernaast even weggehaald voor het effect, met als gevolg dat je nu heel goed ziet hoe vaak ik mijn vensterbank poets.

Photobucket - Video and Image Hosting
Tom zat ook op de uitkijk, maar een foto tussen de conifeer en de klimop door viel wat donker uit. De rode schemer op de muur achter Tom is de wingerd in herfstkleur - op twee hoog is ie echt scharlakenrood.

Photobucket - Video and Image Hosting
Dit is de voet van het vogelhuisje. De stam is soms een krabpaal, en je kan ook fijn uitkijkpost spelen op die voet. Tijger stond niet helemaal stil, dus ze staat er niet helemaal scherp op.

Photobucket - Video and Image Hosting
Meer herfst, de vierde bloeironde van de Spirea (ja, het is 26 oktober, en het was 20 graden):

Photobucket - Video and Image Hosting
Herfst. Precies op de rand van de strooisellaag onder de coniferen en het grassige gedeelte, begint het flink te zwammen, ik vermoed de Grote parasolzwam, Macrolepiota procera:

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

woensdag, oktober 25, 2006

Een stevige bank met lekker zachte kussens. Verscholen hoekjes in de kast. Een bed met een oud dekbed bovenop dat je al half versnipperd hebt. Een warm kleed. Een passend doosje met een lap fleecestof erin. Een los kussen, een beetje weggestopt onder een tafeltje. Waar ga je als kat dan liggen?
Je frommelt je op, zodat je voor driekwart op de gereedschapskist past, en je laat je kop hangen op het veel lagere verfblik dat er naast staat.
Witte duifridder. Schubbige taaiplaat. Reuzendikhoed. Voorjaarspronkridder. Poederzwamgast. Spikkelplooiparasol. Grote knoflooktaailing. Hoorn van overvloed. Krulzoomridder. Roodbruin trechtertje. Judasoor. Waaiertje. Plooirokje. Vleeskleurige korrelhoed. Paardenhaartaailing. Blauwwordend kaalkopje. Zwartwitte veldridder. Aardtong. Roze slijmkop. Eikhaas. Dennenmoorder. Meelkop. Tranende franjehoed. Pagemantel. Fluweelpootje. Duivelsbrood. Roze pronkridder. Weerhuisje. Peperbus. Scharlaken wasplaat. Grauwe barsthoed. Moederkoren. Gazonvlekplaat. Elfenbankje.
Wat zijn er toch mooie namen voor paddestoelen ;-)
Hij staat in zwermen langs het fietspad, de Lactarius controversus of de populiermelkzwam. Tenminste, ik vermoed dat het die is. De link met de populieren ernaast is duidelijk en hij oogt exact zoals al die foto's die ik op het net vond. Dit is de duidelijkste.

dinsdag, oktober 24, 2006

Kamer blijft verdeeld over 'terugkeerbanen'

DEN HAAG - De Tweede Kamer blijft verdeeld over de terugkeerbanen, waarmee mensen in de bijstand met behoud van uitkering aan het werk gezet kunnen worden. Daar waar VVD en PvdA gemeenten meer ruimte willen geven om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te laten opdoen, vrezen CDA, D66, GroenLinks en SP dat mensen te lang goedkoop aan het werk worden gezet.
Dat bleek maandag tijdens een debat met staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken). Aanvankelijk zei de VVD-bewindsman dat mensen in de bijstand maximaal twee jaar aan de slag kunnen met behoud van hun uitkering. Maar Van Hoof kwam zijn eigen partij en de PvdA tegemoet door gemeenten toe te staan deze termijn twee keer met een jaar te verlengen als meer werkervaring nodig blijkt. Dat was weer tegen het zere been van de andere partijen.
CDA-Kamerlid Eddy van Hijum verweet zijn coalitiegenoot en PvdA "nieuwe Melkertbanen" te willen, waarbij mensen niet doorstromen naar een normale baan. Boris Dittrich van D66 vraagt zich af welke bescherming mensen krijgen als ze zich door gemeenten gedwongen voelen om goedkoop tegen een uitkering te werken. De linkse oppositie wil daarom dat mensen na verloop van tijd een contract tegen het minimumloon krijgen.
Maar volgens Van Hoof creëer je dan juist nieuwe Melkertbanen, omdat het om mensen gaat die nog onvoldoende productief zijn voor de 'normale' arbeidsmarkt. "Dan is het aantrekkelijk om er in te blijven hangen, want het loon staat niet in verhouding tot wat ze produceren."
De bewindsman benadrukte dat het verlengen van de maximale termijn geen automatisme zal zijn. Mensen mogen niet langer dan twee jaar op dezelfde plek zitten en moeten elders werkervaring opdoen als blijkt dat ze niet verder komen. Daarbij worden vaste evaluatiemomenten ingesteld.
Ook wil de staatssecretaris na vier jaar bekijken of de terugkeerbanen werken. Het CDA wil liever een onderzoek na twee jaar. "Dan kun je beoordelen of alsnog verlenging voor sommige mensen nodig is.", aldus Van Hijum.
(Bron)
Franse geheime dienst waarschuwt voor nieuwe rellen

PARIJS - Bijna een jaar na het begin van de onlusten in Franse voorsteden die het land wekenlang in de greep hielden, is de kans op nieuwe rellen zeer groot. De Franse geheime dienst waarschuwt daar voor in een geheim rapport waaruit de krant Le Figaro maandag heeft geciteerd.
Het rapport rept van een zeer waarneembare onrust in een aantal voorsteden, vooral rond Parijs. Volgens de dienst is het geweld niet langer spontaan maar op een haast militaire manier georganiseerd, waarbij voornamelijk de politie het doelwit is.
De afgelopen weken was er een aantal geweldsincidenten waarbij agenten in de val werden gelokt en in elkaar werden geslagen door groepen allochtone jongeren. Dagelijks zijn er gemiddeld vijftien incidenten waarbij overheidsdienaren het doelwit zijn. Ruim honderd auto's worden dagelijks in brand gestoken.
In de buitenwijk Grande-Borne bij Parijs kwam het zondag tot ongeregeldheden nadat tientallen relschoppers een bus in de brand hadden gestoken. De chauffeur en de passagiers bleven ongedeerd.
Wat volgde was een ware veldslag met de toegesnelde politie, waarbij twee personen werden gearresteerd.
(Bron)
NAM mag gas winnen in de Waddenzee

DEN HAAG - De NAM kan in januari 2007 het eerste gas uit de Waddenzee winnen. De poging van Vogelbescherming Nederland het begin van de gaswinning tegen te houden, is mislukt omdat de Raad van State dinsdag het verzoek afwees.
De vogelbescherming vecht de vergunning aan waarmee de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gas mag winnen in de Waddenzee. Dat gebeurt via een bodemprocedure waarin de uitspraak in de tweede helft van 2007 wordt verwacht. "We betreuren deze uitspraak, maar het was pas de eerste stap niet het einde. We hebben goede hoop dat we via de bodemprocedure alsnog een verbod op de gaswinning kunnen realiseren", aldus Hans Peeters, woordvoerder van de Vogelbescherming.
De vogelliefhebbers beschouwen de Waddenzee als het allerbelangrijkste vogelgebied van Nederland en een belangrijke schakel in de Oost-Atlantische trekroute. Volgens de vogelbescherming wordt te gemakkelijk heengestapt over mogelijke gevolgen van gaswinning voor de natuur en is het niet voldoende dat de overheid belooft in te grijpen als zich bij de gaswinning calamiteiten voordoen.
"Hiermee wordt de indruk gewekt dat als men de vingers maar aan de knoppen houdt, schadelijke effecten snel kunnen worden gestopt. Dat is een simplificatie die geen recht doet aan de complexiteit van de gevolgen van gaswinning."
De NAM is verheugd over de uitspraak. Het bedrijf wacht de uitkomst van de bodemprocedure niet af en gaat op eigen risico verder met de voorbereiding van de gasproductie. Naar verwachting kan begin volgend jaar op de eerste locatie, bij het Friese Moddergat, de gaswinning beginnen. De locaties bij Lauwersoog en Vierhuizen komen later in gebruik.
De NAM ziet het beroep met vertrouwen tegemoet. Dat organisaties als de Waddenvereniging en Natuurmonumenten zich wel in de voorwaarden kunnen vinden, geeft vertrouwen in de gekozen weg, aldus het bedrijf.
(Bron)
Kind dagvaardt minister om behandelplek

HAARLEM - De 12-jarige Leo uit Haarlem heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie en bureau Jeugdzorg Noord-Holland gedagvaard. De jongen, die gedragsproblemen heeft, verblijft al drie maanden in een jeugdgevangenis in afwachting van behandeling.
Zijn advocaat Jelle Klaas wil donderdag in een kort geding een behandelplaats voor het kind afdwingen.
Klaas voelt zich gesteund door een uitspraak van de kinderrechter, die enkele weken geleden aangaf de situatie hoogst onwenselijk te vinden. Volgens de kinderrechter is het de verantwoordelijkheid van het ministerie van Justitie om, samen met bureau Jeugdzorg die optreedt als voogd, op korte termijn een einde aan deze situatie te maken. Volgens de raadsman heeft Jeugdzorg aangegeven binnen een paar maanden voor een behandelplek te kunnen zorgen. Dat duurt Klaas te lang. Hij wil dat Leo binnen twee weken wordt overgeplaatst.
De jongen is eind juli uit huis geplaatst, omdat hij niet meer te handhaven was. Leo heeft dringend psychiatrische hulp nodig.
Omdat er niet meteen een plek voor hem vrij was in een kliniek, kwam Leo terecht in een jeugdgevangenis in Vught. Daar zitten voornamelijk jongeren die strafbare feiten hebben gepleegd.
Klaas: "Het is daar echt een gevangenis en dat is geen goede omgeving voor Leo. Hij krijgt nu totaal geen behandeling, krijgt amper onderwijs en mag twee keer per dag een half uur naar buiten om te luchten." Ook wordt het kind geboeid als hij naar de dokter moet en moet hij zich helemaal uitkleden als hij bezoek van zijn advocaat heeft gehad.
Defence for Children International Nederland, dat zich inzet voor de belangen van het kind, ondersteunt het kort geding. Volgens de organisatie hoort een kind dat snelle behandeling nodig heeft, niet thuis in een gesloten jeugdinrichting met een gevangenisregime. De overheid dient deze groep kinderen juist extra te beschermen, aldus Defence for Children. Een medewerker van de organisatie treedt donderdag tijdens de besloten zitting in Haarlem op als deskundige.
Het ministerie van Justitie wil in afwachting van het geding niet reageren.
Vorig jaar besloot het kabinet dat er in 2007 in de jeugdzorg 2000 extra plaatsen zouden zijn voor jongeren met psychische problemen die ten onrechte in een jeugdgevangenis verblijven. Deze zomer bleek dat de capaciteit van de jeugdzorg nog tekort schiet, zodat pas per 1 januari 2010 geen enkele jongere zonder strafblad meer in de gevangenis hoeft te zitten, maar in de jeugdzorg terecht kan.
(Bron)
Huisartsen vinden roken chronische ziekte

ROTTERDAM - Meer dan de helft (55 procent) van de Nederlandse huisartsen beschouwt roken als een chronische ziekte. Volgens 49 procent is roken moeilijker te behandelen dan overgewicht, te hoog cholesterol of een te hoge bloeddruk.
Meer dan de helft van de huisartsen zegt ook te weinig tijd te hebben om patiënten te helpen bij het stoppen met roken. Een op de vier huisartsen geeft recepten mee voor medicijnen om te stoppen met roken, 45 procent adviseert andere middelen, zoals nicotinepleisters.
Dat blijkt dinsdag uit een internationaal onderzoek dat marktonderzoeksbureau Harris Interactive in opdracht van farmaceut Pfizer heeft uitgevoerd. In Nederland zijn hiervoor 200 van de ongeveer 8000 huisartsen ondervraagd.
De Nederlandse huisartsen schatten het aantal rokers in hun cliëntenbestand op ongeveer 30 procent, 23 procent van die rokende patiënten probeert volgens de huisarts te stoppen. 21 Procent van de huisartsen begint daar over bij elk doktersbezoek. Ruim de helft (52 procent) doet dit af en toe, 23 procent alleen als de patiënt klachten heeft die met roken te maken kunnen hebben.
Uit de enquête blijkt dat de meeste Nederlandse huisartsen (67 procent) vinden dat de verantwoordelijkheid om te stoppen bij de patiënt zelf ligt. De overgrote meerderheid snapt wel dat het heel moeilijk is.
Ongeveer 37 procent noemt gebrek aan wilskracht en toewijding van de patiënt een belemmering, een op de drie ervaart een gebrek aan motivatie bij de patiënt.
(Bron)
Dittrich bekritiseert Balkenende

AMSTERDAM - Tijdens beslissende momenten in de regeerperiode van het kabinet Balkenende II was premier Jan Peter Balkenende afwezig. "Hij greep pas in als alles al uit de hand was gelopen.
Jan Peter belde praktisch nooit. Soms hadden we maandenlang geen contact", zegt oud-D66-fractieleider Boris Dittrich deze week in Vrij Nederland.
In een terugblik van het weekblad op Balkenende II hekelt Dittrich het gebrek aan leiderschap en communicatie van de premier. Als voorbeeld haalt hij het conflict in de coalitie over de WAO in 2005 aan, waarbij CDA en en VVD ruzie maakten maar Balkenende volgens Dittrich niets deed.
"Toen hebben we als fractievoorzitters gezegd: we gaan het zelf doen. We hebben Gerrit Zalm en Aart Jan de Kneus erbij betrokken. Uiteindelijk zijn zij naar Balkenende gegaan om te melden wat we hadden besloten. Voor de show zijn ze een uur gebleven zodat ze de pers konden melden dat Jan Peter de oplossing had bedacht. Maar dat was niet zo."
(Bron)
NS doet proef met nieuwe remblokken

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen gaan het komende jaar een proef uitvoeren met remblokken die de herrie van treinen met de helft kunnen terugdringen. Dat maakte projectleider Ruud Boer Rookhuiszen maandag bekend tijdens een presentatie in Utrecht.
De proef is gericht op treinen die zijn voorzien van een verouderd remsysteem. Het gaat om 40 procent van de NS-vloot. Deze treinen beschikken nu over remblokken van gietijzer. "Deze rem werkt uitstekend, maar veroorzaakt na verloop van tijd meer herrie in vergelijking met modernere treinen", aldus Boer Rookhuiszen.
De remmen van gietijzer beschadigen na verloop van tijd het wielvlak en daardoor neemt de geluidsoverlast toe. "In deze proef maken we gebruik van remblokken die zijn gemaakt van andere materialen", legt Boer Rookhuiszen uit. "In het goederenvervoer zijn hiermee al goede resultaten geboekt. De alternatieve materialen zijn een stuk duurder, maar het lijkt erop dat de remmen minder snel slijten en dat ze dus langer meegaan. Halverwege volgend jaar maken we de balans op."
De vernieuwde remblokken veroorzaken 8 decibel minder geluid dan de gietijzeren exemplaren. "Dat ervaar je als een halvering van de herrie", weet Boer Rookhuijszen.
(Bron)
Persvrijheid in Nederland het grootst

AMSTERDAM - De persvrijheid is het grootst in Nederland en het kleinst in Noord-Korea. Dat blijkt maandag uit een wereldwijd onderzoek van Verslaggevers zonder Grenzen (VzG). Nederland deelt de eerste plaats met Ierland, IJsland en Finland.
De Verenigde Staten zijn terug te vinden op de 53e plaats, samen met Kroatië, Botswana en Tonga. In 2002, toen de lijst voor het eerst werd opgesteld, stond de VS nog op een 17e plaats. De betrekkingen tussen de media en de regering van president George Bush zijn verslechterd.
Dat komt doordat de president het voorwendsel van nationale veiligheid gebruikt om elke journalist die vraagtekens zet bij de zogenoemde oorlog tegen het terrorisme, verdacht te maken, stelt Verslaggevers zonder Grenzen.
Rusland staat op de 147e plaats. De democratie in het land is volgens VzG fundamenteel gebrekkig en de overgebleven vrije media worden langzaam maar zeker ontmanteld. Op 7 oktober werd de Russische onderzoeksjournaliste Anna Politkovskaja vermoord; ze had felle kritiek op het beleid van president Vladimir Poetin in Tsjetsjenië.
Na Noord-Korea is het ook in Turkmenistan, Eritrea, Cuba, Birma, China, Iran en Saudi-Arabië slecht gesteld met de persvrijheid, stellen de verslaggevers. Journalisten in die landen lopen het risico te worden vermoord of gevangengezet.
De ranglijst wordt samengesteld op basis van gegevens van de 130 correspondenten van de journalistieke belangenvereniging Verslaggevers zonder Grenzen, juridische deskundigen, mensenrechtenactivisten en verslaggevers.
(Bron)
Wilders wil crimineel in boevenpak

ROTTERDAM - Criminelen moeten in een duidelijk herkenbaar pak buiten aan het werk worden gezet. Dat zou een afschrikwekkende werking hebben op met name niet-westerse allochtonen. Dat stelt politicus Geert Wilders dinsdag in het AD.
De politicus heeft het punt over de 'boevenpakken' opgenomen in de veiligheidsplannen van zijn Partij voor de Vrijheid die hij deze week presenteert. Criminelen moeten volgens hem worden gedwongen in deze kleding werkzaamheden te verrichten zoals werken bij de plantsoenendienst. "Dat willen mensen echt niet", aldus Wilders.
"Dat geldt voor iedereen, niet alleen voor Marokkanen. Maar in bepaalde culturen is het gevoel van schaamte wel groter."
(Bron)

Mee eens. Allemaal verplicht een Wilders-coupe.
Politiek kan erg leuk zijn:

Kamerlid herkent minister Allerlaagst niet

AMSTERDAM - Het Kamerlid Gonny van Oudenallen heeft dinsdag in de Kamer voor de nodige hilariteit gezorgd door minister Hans Allerlaagst (Volksgezondheid) niet te herkennen. Dat meldt NOS Teletekst.
Tijdens het wekelijkse vragenuurtje stelde ze hem vragen over het griepvaccin, maar meende een vervanger voor zich te hebben. Nadat voorzitter Weisglas had gezegd dat Allerlaagst al geruime tijd aanwezig was en Allerlaagst zelf haar vragen had beantwoord, dacht Van Oudenallen nog steeds dat ze niet met de minister zelf van doen had.
Allerlaagst zei daarop dat hij de echte minister Allerlaagst was. "Sinds de invoering van het zorgstelsel word ik op straat herkend en ik hoop dat dit in de Kamer ook zo is", zo zei hij.
Van Oudenallen is sinds 7 juli 2006 Tweede Kamerlid. In 2003 was zij nummer acht op de kandidatenlijst van de LPF. Deze partij zette haar vanwege een fraude-affaire met lokale politieke subsidies aan de kant. Daarop besloot ze een onafhankelijke eenmansfractie te vormen, Groep van Oudenallen.
(Bron)

Hoewel het natuurlijk om te huilen is. Wat was er aan de hand? Dacht ze dat ze in de maling werd genomen?

maandag, oktober 23, 2006

Ik heb een aantal moslimcollega's, dus vandaag was het ook voor ons niet-moslims feest: ze namen allerlei verrukkelijke hapjes mee.
Ze kregen allemaal de middag vrij, op voorwaarde dat ze die tijd later in de week inhalen (elke dag een uur langer werken), anders was het een te groot 'gat' in de planning. Een aantal van ons riepen gekscherend: wel hapjes meenemen! En dat deden ze dus.
Turks fruit, de meenemer had speciaal de minst zoete uitgezocht maar dan voel je je vullingen nog springen, gefrituurde zoete beignets, kokoscakejes, allerlei balletjes suikergoed, dadels - we hebben ons helemaal volgegeten.
Iedereen liep iedereen te feliciteren, hoewel me niet helemaal duidelijk is of dat een soort 'hoera het vasten etc. is voorbij' is of vergelijkbaar met nieuwjaar of nog anders. Ik zal ze morgen weleens uithoren. Vandaag was in elk geval heel leuk, en lekker!
'Salarissen gezondheidszorg onacceptabel hoog'

DEN HAAG - Een Kamermeerderheid van CDA en PvdA wil opheldering van minister Hans Allerlaagst (Volksgezondheid) over topsalarissen in psychiatrische instellingen. Aanleiding is een lijstje dat het vakblad Psy heeft opgesteld van de tien meest verdienende bestuurders van instellingen voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).
Het CDA wil de minister daar dinsdag over op het matje groepen.
Ook de VVD reageert geschrokken op de hoogte van de salarissen. Uit de lijst blijkt dat die tien vorig jaar meer dan 210.000 euro (inclusief sociale lasten en pensioenpremies) verdienden. Dat is meer dan zou mogen volgens de gedragscode die dit jaar van kracht is geworden.
Volgens de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen is het hoogste salaris voor een GGZ-bestuurder in de dit jaar ingestelde gedragscode 144.000 exclusief sociale lasten en pensioenpremies. Doorgaans moet er voor sociale lasten en pensioenpremies zo'n 25 procent bovenop geteld worden, aldus de NVTZ. Volgens de vereniging van bestuurders in de zorg (NVZD) zijn de hoge salarissen het gevolg van al veel langer bestaande contracten. Een aantal mensen in de top tien zal over een aantal jaren met pensioen gaan.
In de code is de hoogte van het salaris afhankelijk van onder meer de omzet en het aantal personeelsleden en de functiezwaarte van de directeur. GGZ-instellingen lopen geen financieel risico, zij worden gefinancierd uit premies van de volksverzekering AWBZ.
Uit de lijst van Psy blijkt dat de bestuursvoorzitter van de Riagg Rijnmond Noord West in de top drie staat. Hij kreeg vorig jaar 227.999 euro (inclusief sociale lasten en pensioenpremies). De Riagg Rijnmond Noord West had vorig jaar een omzet van ruim 23 miljoen euro. De directeur van 's lands grootste GGZ-instelling, de Parnassia Groep, stond op de zeventiende plaats.
Vakbond Abvakabo FNV die woensdag begint aan CAO-onderhandelingen voor personeel in de GGZ, noemt de hoge salarissen "onacceptabel". Koepelorganisatie van GGZ-instellingen GGZ Nederland spreekt van "hoge salarissen", maar stelt dat ze "niet exorbitant" zijn. GGZ Nederland benadrukt dat de koepelorganisatie zelf niet over de salarissen gaat.
(Bron)

Opvallend dat dat nu ineens ophef verwekt. Dit is al jaren zo...
De Stemwijzer van de FNV. Zeven thema's die je zelf belang toedicht, bij elk 6 verschillende 'pakketten' die je kunt schalen zeer oneens tot zeer eens; zes partijen die meedoen (PvdA, CDA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, SP).
Hm, weer GroenLinks bovenaan.
'Zingen onder de douche is geldverspilling'

SYDNEY - Mensen verspillen massaal water, energie en dus geld door onder de douche te zingen en te dagdromen. Dat heeft de directeur van het Australische energiebedrijf Energy Australia Anthony O'Brien zondag gezegd, aldus de televisiezender ABC.
Onderzoek van Energy Australia heeft bovendien aangetoond dat veel mensen zich scheren of hun tanden poetsen onder de douche. Ook dat zijn volgens O'Brien dingen waarvan mensen zich af zouden moeten vragen of ze die wel onder de douche moeten doen.
De gemiddelde douche in Australië duurt zeven minuten. Dat kan veel korter, meent O'Brien. Daardoor kunnen gezinnen veel geld besparen op hun energierekening.
(Bron)

Wat levert het op aan ontspanning?
Ambtenaar in de Randstad verdient meer

AMSTERDAM - Werken in de Randstad voor de publieke sector loont het meest. Ambtenaren en medewerkers in de zorg of het onderwijs verdienen gemiddeld 10 tot 20 procent meer dan werknemers in de private sector.
Bovendien ontvangt personeel in de Randstad gemiddeld 6 procent meer salaris dan daarbuiten. Maar overal krijgen vrouwen minder betaald dan mannen.
Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van Regioplan, dat in opdracht van de stichting Loonwijzer is verricht. Voor het onderzoek hebben 100.000 werknemers in 2005 en 2006 hun gegevens verstrekt aan de stichting, die een samenwerkingsverband is van onder meer de Universiteit van Amsterdam en de vakcentrale FNV.
(Bron)
Eerdmans pleit voor een stroomstoot voor een TBS-er die weg probeert te komen. Waarom niet gewoon een chaingang? En kan de heer Eerdmans zelf ook even een stroomstoot door de kop jagen?
Thuistap heeft een imagoprobleem

AMSTERDAM - De thuistap heeft een imagoprobleem. De bierdrinkende man schaft het apparaat niet aan, omdat hij bang is gezien te worden als feestbeest, leeghoofd of meeloper. Dat blijkt uit een vrijdag gepresenteerd onderzoek van TNS Nipo.
Niet de prijs, de ruimte of de energierekening van een Beertender of PerfectDraft weerhoudt de bierliefhebber van de aanschaf. "De typische niet-thuistapper is bang om controle te verliezen wanneer hij wel een thuistap zou aanschaffen", meldt TNS.
Producenten zouden kleinere fusten en exclusievere bieren moeten aanbieden en duidelijker moeten maken dat het een simpel apparaat is.
(Bron)
'Albert Heijn stopt met prijzenoorlog'

AMSTERDAM - Albert Heijn stopt in december met zijn prijzenoorlog. De grootste supermarktketen van Nederland wil de prijsverschillen met zijn concurrenten niet verder verkleinen.
Dat zegt directeur Dick Boer zaterdag in NRC Handelsblad. "We hebben in 2003 een driejarenplan opgesteld. De doelen die we hebben gesteld, hebben we gehaald." Maar als concurrenten de prijzen verlagen gaat Albert Heijn mee, aldus de supermarktdirecteur.
Albert Heijn begon in het najaar van 2003 op grote schaal met prijsverlagingen. Op die wijze hoopte het bedrijf marktaandeel terug te winnen van goedkopere concurrenten. De prijzenslag bracht het concurrerende supermarktconcern Laurus, bekend van Super de Boer, naar de rand van de afgrond.
(Bron)
Schoolmeisjes voor straf aan de drank

PEKING - Een leraar in China heeft twee schoolmeisjes voor straf gedwongen samen een fles sterke drank op te drinken, omdat ze te weinig aandacht voor hun schoolwerk zouden hebben. Dat heeft de krant Beijing News maandag bericht.
"De leraar vond tussen hun spullen een brief en een haarkruller en besloot ze te straffen, omdat ze zich niet concentreerden op hun studie", aldus de krant. De meisjes werden in een ziekenhuis opgenomen toen ze duizelig werden en moesten overgeven. Een jongen die protesteerde tegen deze strafmaatregen kreeg van de leraar een pak slaag.
In september sloeg een geschiedenisdocent een 11-jarig meisje bewusteloos en gooide haar vanaf de vierde verdieping uit het raam, waarna ze overleed.
(Bron)
'Vluchtelingen uit Srebrenica slachtoffer van willekeur'

RIJSWIJK - De asielzoekers uit Srebrenica die na februari 2000 naar Nederland kwamen, zijn het slachtoffer geworden van willekeur en grove onzorgvuldigheid. Een correcte behandeling van asielaanvragen door de IND was uitzondering, geen regel.
Dat constateert de Nijmeegse journalist en jurist F. van Workum na onderzoek van ongeveer 160 gevallen. CDA, VVD en LPF hielden indertijd een ruimhartig beleid tegenover de vluchtelingen uit de Oost-Bosnische stad tegen.
Ongeveer honderd van deze 'late' vluchtelingen hebben nog altijd geen status, 65 kregen wel een verblijfsvergunning na tussenkomst van een rechter, aldus Van Workum. Volgens hem heeft de IND zich tegenover hen niet aan de eigen beleidsregels gehouden en zich regelmatig schuldig gemaakt aan schending van het gelijkheids- en zorgvuldigheidsbeginsel.
D66 heeft indertijd voorgesteld de betrokkenen alleen terug te sturen als zij naar hun oorspronkelijke woonplaats kunnen en dat ernstig getraumatiseerden niet gedwongen terug hoeven. Minister Rita V. Vreemdelingenzaken) is nooit enthousiast geweest over dit voorstel. Volgens Van Workum is de door de Tweede Kamer beoogde 'ruimhartigheid' tegenover deze vluchtelingen uitgedraaid op het tegendeel.
Van Workum kreeg toegang tot de dossiers nadat dankzij zijn argumenten een vrouw uit deze groep alsnog een verblijfsvergunning had gekregen. Hij brengt alle dossiers maandag naar de Tweede Kamer, waar ze op de fractiekamer van de ChristenUnie ter inzage liggen.
(Bron)

Geen nieuws helaas :-(
Klanten NS weer positiever

UTRECHT - Een meerderheid van de klanten van de Nederlandse Spoorwegen is positief over de prestaties van het spoorbedrijf. Van de reizigers geeft 71 procent de NS een rapportcijfer van 7 of hoger. Daarmee ligt de waardering op het hoogste niveau sinds het jaar 2000.
Dat bleek maandag uit het doorlopende onderzoek naar klanttevredenheid bij de Nederlandse Spoorwegen. Elk kwartaal brengen de NS een rapportage naar buiten. De NS benadrukten dat het gaat om onafhankelijk onderzoek, dat zij samen met consumentenorganisaties en met de overheid laten verrichten.
In 2001 gaven slechts vier op de tien klanten de NS een rapportcijfer van 7 of hoger. In de afgelopen zes jaar is de klant steeds iets positiever gaan oordelen over het grootste openbaarvervoerbedrijf van Nederland. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de waardering wat betreft de sociale veiligheid in de treinen en op de stations en wat betreft het op tijd rijden.
Commercieel directeur Bert Meerstadt van de NS is tevreden over de meest recente onderzoeksresultaten, maar maakt ook een kanttekening. "De waardering voor de klantgerichtheid van ons personeel laat nog geen structurele verbetering zien in de periode 2000-2006. Dit is voor ons een speerpunt, waar wij extra aandacht aan besteden."
Meerstadt raakt daarmee een gevoelig punt. Over de afgelopen drie maanden gaf 54 procent van de reizigers het NS-personeel een ruime voldoende. In het derde kwartaal van 2001 was dat met 52 procent maar een fractie minder. In 2003, 2004 en 2005 steeg het percentage reizigers dat tevreden was over de klantgerichtheid van de NS'ers naar 58. Maar dit jaar zit de klad er dus in, tot ontevredenheid van Meerstadt.
(Bron)

Moeten ze deze week maar even meten, na die herhaaldelijke chaos vorige week...
Chinese webloggers moeten anonimiteit opgeven

PEKING - China werkt aan een systeem dat de miljoenen webloggers verplicht tot registratie onder hun echte naam. Dat heeft Huang Chengqing, hoofd van de Chinese internetmaatschappij ISC gezegd, aldus Chinese staatsmedia maandag.
Huang zei tegen het staatspersbureau Xinhua dat ISC de autoriteiten een rapport met aanbevelingen heeft overhandigd. Daarin wordt een systeem voorgesteld waarbij webloggers onder een pseudoniem mogen publiceren. Bij de autoriteiten moeten ze zich echter wel onder hun echte naam laten registreren.
Critici vrezen dat hierdoor de vrijheid van meningsuiting nog meer onder druk komt te staan. Huang meent dat het nieuwe systeem een goede balans biedt tussen ,vrijheid en verantwoordelijkheid".
Volgens eerdere publicaties van Chinese staatsmedia zijn in het Aziatische land ruim 17 miljoen webloggers actief.
(Bron)
Taliban dreigen met aanslagen in Europa

LONDEN - Militante Afghanen bereiden aanslagen voor op doelen in Europa. Dat heeft mullah Mohammed Amin, een commandant van de Taliban, maandag tegen de Britse zender Sky News gezegd.
Mullah Amin zei dat de militanten met de aanslagen wraak willen nemen voor de "invasie door buitenlanders" in Afghanistan in 2001. "Het is acceptabel om gewone mensen in Europa te doden, want dat zijn de mensen die de regeringen hebben gekozen", zei de commandant van de Taliban in een verwijzing naar de regering van Tony Blair in Groot-Brittannië en die van George W. Bush in de Verenigde Staten.
Mullah Amin zei dat de Taliban grote voorraden wapens hebben opgeslagen. Verder liet hij weten dat buurland Pakistan een toevluchtsoord van strijders van de Taliban is. Mullah Amin stelde dat de Afghaanse militanten hebben geleerd van de opstandelingen in Irak. De Taliban zetten nu steeds vaker zelfmoordenaars in en maken veelvuldig gebruik van landmijnen en van op afstand tot ontploffing te brengen bommen.
(Bron)
VWS stelt nationale griepcampagne uit

DEN HAAG - Het ministerie van Volksgezondheid heeft maandag besloten de Nationale Griepcampagne vooralsnog een week uit te stellen. De campagne zou in de loop van deze week beginnen. De vaccins zouden maandag uitgereden worden, zo maakte het ministerie bekend.
Aanleiding voor het uitstel is de tijdelijke stopzetting van het griepvaccinatieprogramma in Israël. Daar overleden vier personen binnen één tot 5 dagen na een griepprik. De Israëlische autoriteiten en fabrikant Sanofi Pasteurs MSD zoeken op dit moment uit of er enig verband is tussen het griepvaccin en het overlijden.
Tot nu toe zijn meer dan 140.000 Israëlische risicopatiënten tegen griep gevaccineerd.
Sanofi Pasteurs MSD is een van de twee leveranciers van het griepvaccin in Nederland. Voor zover bekend is volgens een woordvoerder van Sanofi Pasteurs MSD in Nederland nog niemand gevaccineerd. De verstrekking van de jaarlijkse griepprik liep dit jaar al drie weken vertraging op, omdat er problemen waren bij de productie van het vaccin.
Deskundigen verwachten dat de vaccins betrouwbaar zijn, zo meldt het ministerie. Desondanks heeft minister Hans Allerlaagst op advies van het Centrum Infectieziektenbestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Nederlands Vaccininstituut (NVI) besloten met de campagne te wachten tot er meer bekend is over de oorzaak van het overlijden van de vier mensen in Israël.
(Bron)
Amerikaan gearresteerd na seks met pitbull

AMSTERDAM - Een 26-jarige Amerikaan is donderdag aangeklaagd op verdenking van seks met zijn hond. De man werd de avond daarvoor betrapt door zijn echtgenote, die met behulp van een mobiele telefoon enkele foto's maakte en de politie waarschuwde.
Dat meldt de het Amerikaanse Kirotv. De man heeft de twijfelachtige eer de eerste te zijn die in de staat Washington op verdenking van dierenseks is gearresteerd.
Bestialiteit is in Washington sinds juni verboden. Aanleiding voor de wetswijziging was de dood van een man die een paard had misbruikt.
(Bron)

Je laten pijpen door een pitbull is best stoer. Maar zo zal het wel niet gegaan zijn.
KLM houdt zwangere stewardess aan de grond

AMSTELVEEN - KLM houdt alle zwangere stewardessen binnenkort aan de grond. Nu mag iemand tot de 26ste week van de zwangerschap doorvliegen. Maar vanaf 1 januari mag een stewardess niet meer de lucht in zodra bekend is dat ze een kind verwacht.
Dit is beter voor haar gezondheid, zei een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij maandag.
KLM heeft onlangs onderzoek gedaan naar de gevolgen van vliegen voor zwanger cabinepersoneel. Daaruit kwam naar voren dat een zwangere stewardess beter niet kan vliegen.
Zo moet een zwangere vrouw bij turbulentie eigenlijk gaan zitten, maar het cabinepersoneel moet dan juist rondlopen om te controleren of alles goed gaat. Ook de veiligheidstrainingen, waaronder een evacuatietest, zijn niet goed voor personen die in verwachting zijn.
KLM biedt zwangere stewardessen vanaf 1 januari de mogelijkheid om vervangend grondwerk te doen. Ook kunnen de werknemers ervoor kiezen om op een soort sabbatical te gaan.
De Vereniging van Nederlands Cabinepersoneel (VNC) ondersteunt de maatregel van KLM. Wel wil de vakbond dat er eerst goede alternatieven voor het vliegen komen. Zwangere stewardessen moeten kunnen kiezen, aldus de VNC.
(Bron)
'Internetverslaafden net zo ziek als alcoholici'

AMSTERDAM - Eén op de acht Amerikanen is 'problematisch internetgebruiker'. Zij vertonen symptomen die overeenstemmen met die van drankverslaafden, aldus een onderzoek van de universiteit van Stanford. Dat meldt de New Scientist.
Van de ruim 2500 ondervraagden gaf veertien procent toe het moeilijk te vinden om een paar dagen offline te blijven. Twaalf procent blijft vaak langer achter de computer zitten dan gepland.
De onderzoekers maken zich vooral zorgen over de acht procent die zegt zijn internetgebruik te verbergen voor anderen, of online te gaan om te vluchten voor problemen in hun leven. Een deel van deze fanatieke surfers zegt dat hun persoonlijke relaties lijden onder hun excessieve internetgebruik. Dergelijk gedrag is vergelijkbaar met dat van probleemdrinkers, aldus de onderzoekers.
Internetverslaving wordt steeds meer erkend als serieus probleem. Volgens de onderzoekers melden zich in de Verenigde Staten steeds vaker mensen met klachten over dwangmatig internetgebruik bij de dokter.
(Bron)

Et tu...

zondag, oktober 22, 2006

Topmiddag en - avond gisteren :-)
Hij begon wat minder: om 2 uur was ik in de stad en onmiddellijk drong tot me door waarom ik het centrum op zaterdagmiddag al heel lang mijd. Wat een drukte! En mijn slechtste eigenschappen nemen het dan over. Zo kan ik er niet tegen dat ik niet mijn eigen tempo kan lopen. Raak ik dan erg boos op degenen voor me, die net 'verkeerd' lopen of plots stilstaan, uiteraard midden in dat ene gaatje dat ik al had gezien waardoor ik ze kon passeren. Vermoedelijk denken degenen achter me precies zo over mij.
Heel vroeger ging ik weleens met ex naar de markt, waar hij kaas haalde. Ik liep dan dóór tot op een hoekje, zodat ik iets meer ruimte had. Eigenlijk wil ik gewoon vooraan lopen, en dat gaat niet in een drukke stad ;-) Ex ging al snel alleen naar de markt, en dat stopte toen ie een keer zag hoe een medewerker een flinke snotklont uit zijn neus haalde, zijn hand afveegde aan zijn kleren en weer verder ging met kaassnijden. Mijn grapje dat de kaas misschien juist daarom zo lekker was, viel niet in goede aarde ;-)
Hoe dan ook, aangekomen waar ik wilde zijn: Broese, de grote boekhandel. Ook druk, dat had ik wel voorzien. Ik wilde bij de tuinboeken en dergelijke kijken. Maar daar zat een clubje van een tuinprogramma te signeren. Dus eerst geneusd bij de thrillers, en pas toen er wat meer rust was, bij die tuinafdeling gaan kijken. Eigenlijk niks gevonden, alleen boeken over onderwerpen die me niet aanspreken of over tuintypes die _niet_ de mijne zijn.
Wel een paddestoelengids gekocht, deels heel handig, deels onhandig - er staat geen determinatiesleutel in, alle hoedzwammen staan in 1 hoofdstuk maar niet alle verschillende types staan logisch bij elkaar. Dus als je een paddestoel vindt, moet je maar net zolang bladeren tot je 'm hebt. Er staan wel goede foto's en beschrijvingen in, ook van standplaatsen. En definitieve kenmerken bij doorsnijden - dat een paddestoel bij doursnijden op een bepaalde manier verkleurt of een bepaalde tekening heeft. Maar ik ben geen paddestoelensnijder, ik laat ze altijd lekker staan.

Daarna was het nog veel te vroeg voor m'n afspraak. Bankje gezocht op een niet te druk punt vlak voor het afspraakpunt. Bladerend door de gids, en intussen van iedereen een paar zinnen uit het gesprek opvangen. Dat kan erg grappig zijn.
Na een tijdje dook de eerste persoon van de afspraak op, en vanaf die tijd was het alleen maar gezellig, leuk, en zeer voor herhaling vatbaar. Geborreld, gegeten, en nageborreld (gecolaad, feitelijk, maar dat klinkt anders).
Intussen ook nog van iemand een boek gekregen waar ik heel blij mee ben.

Gek genoeg kom je dan thuis op een tijd dat je normaal al uren slaapt, en kun je dan nog niet gelijk je bed in. Te leuk om niet nog een tijdje na te genieten :-)