zaterdag, juli 12, 2008

:D


Vladimir Punikki, één van de allerleukste katten in cyberspace! Op Webshots staan 25 albums vol foto's van dit gekke wezen, kat, kung fu master, acrobaat, turner en danser. Ik blijf om het beest lachen, al 2 jaar lang geniet ik elke keer weer als er een nieuw album bijkomt.

vrijdag, juli 11, 2008

Altijd leuk: katten anti-vlo-teek-etc-spul geven.
Tom komt even bij me zitten en hoppa: aai, spin, aai, spin, aai, spin, kroel, spin, kroel door z'n nekhaar: spuit, aai, spin, spin, spin. Tom vindt het meeste wel best.
Tijgerscenario: alles klaarleggen. Tijger op een slinkse manier vangen, beethouden, hand losmaken terwijl je haar vastklemt, pak de tube, graai Tijger terug, gauw dop eraf (dat kon niet eerder), nekkie pakken terwijl je hoe dan ook dat lijfje verder in bedwang houdt en doof wordt van het geblèr op maximaal volume, laat dat 'houd de nekharen opzij' maar zitten, en spuit! Nog effe vasthouden, anders is het echt binnen 3 seconden weggelikt, en dan Tijger snel weer op de grond deponeren waarna slechts een stofwolkje achterblijft en het gordijn bij het raam nog nabeweegt. Ze is weer buiten. Beledigd. Zeer Beledigd.

donderdag, juli 10, 2008

Nederlandse besmet met Marburgvirus

BILTHOVEN - Een Nederlandse toerist heeft tijdens een vakantie in Uganda het ernstige en zeldzame Marburgvirus opgelopen. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag bekendgemaakt.
De ziekte, verwant aan het beruchte ebola, veroorzaakt onder meer hevige bloedingen en is in de meeste gevallen dodelijk. Het Marburgvirus komt voor in het midden en oosten van Afrika.
Een vaccin bestaat niet. Het belangrijkst is om de patiënten zo snel mogelijk te isoleren en alle mensen op te sporen met wie ze contact hebben gehad om verdere verspreiding tegen te gaan. De laatste grote uitbraak van het virus was in 2005 in Angola.
De vrouw is hoogstwaarschijnlijk besmet via een vleermuis. Ze bracht in Uganda een bezoek aan de Python Cave in het Maramagambo Forest. De grot staat bekend om haar grote vleermuispopulatie. Tijdens het bezoek werd de vrouw aangevlogen door een van de dieren.
Volgens Roel Coutinho van het RIVM werd twintig jaar geleden op soortgelijke wijze een Deense jongen in Kenia besmet met het Marburgvirus.
De vrouw bezocht de grot met een reisgezelschap. De anderen hebben geen klachten volgens het RIVM. "Eigenlijk heeft deze vrouw verschrikkelijke pech gehad", aldus Coutinho. [Dáár heeft ze wat aan...]
De vrouw werd aanvankelijk verpleegd in de Elkerliek Kliniek in Helmond. Inmiddels is de patiënt verplaatst naar het Leids Universitair Medisch Centrum.
De 40-jarige vrouw ligt op de intensive care. "De vrouw is ernstig ziek, maar haar toestand is wel stabiel", aldus Jaap van Dissel van het LUMC. Ze ligt in een kamer met een sluis. Door 'onderdruk' kan lucht niet van binnen naar buiten. "Iedereen die de kamer betreedt, draagt een overall en ook de oogslijmvliezen worden beschermd", aldus Van Dissel.
Honderd mensen worden medisch in de gaten gehouden om een uitbreiding van het Marburgvirus uit te sluiten. De kans op verdere verspreiding van de infectie in Nederland is heel klein, stelt het RIVM.
De groep van honderd mensen die de afgelopen dagen tijd contact heeft gehad met de zieke vrouw, moet onder meer worden gecontroleerd op koorts. Ook een groep van 45 medewerkers van het Helmondse ziekenhuis moet twee keer daags temperatuur opnemen.
Het virus kan worden overgebracht door lichaamsvloeistoffen. Dit kan alleen als de drager van het virus ook daadwerkelijk ziekteverschijnselen heeft. Als er een direct contact is geweest met de zieke, de kans op besmetting 40 tot 80 procent.
Er zitten 21 dagen tussen het moment dat iemand wordt besmet met het virus en het moment dat de ziekteverschijnselen zich openbaren. Aan het einde van de maand zou het besmettingsgevaar geweken moeten zijn, aldus het RIVM.
(Bron)

De patiënte is inmiddels overleden.
Nu een onbetwiste goede daad: een vlinder naar buiten helpen. Een fiks beest, sterk ook. Vlinders vliegen tegen het raam aan, omdat ze naar buiten willen - dan zet ik voorzichtig een turfpotje over ze heen, til dat een fractie op en schuif er een papiertje onder. Bij deze vlinder was een papiertje geen optie, het beestje raasde direct het potje weer uit. Dan maar een kartonnetje, extra voorzichtig.
Bekijken lukte ook niet, daar was ie te snel voor. Dus ik dènk dat het een graswortelvlinder was, maar zeker weten doe ik het niet.

woensdag, juli 09, 2008

Mereljong tsjukte vanochtend vroeg nog/weer. Dus de nacht heeft ie overleefd.
De katten heb ik vandaag expres binnen gelaten.
Nu is het stil - is ie dood of is ie weg?

dinsdag, juli 08, 2008

Van de site van de Vogelopvang Utrecht:

Wanneer kunt u beter een vogel laten zitten waar ie zit? Aan de hand van een aantal voorbeelden proberen we u hierover duidelijkheid te verschaffen. In de volgende gevallen hoeven de vogels meestal niet naar de Vogelopvang:

Jonge merels: jonge merels verlaten het nest als ze nog niet vliegvaardig zijn. Omdat ze de vliegkunst niet goed beheersen, verstoppen ze zich op de grond. De ouders blijven ze in die periode voeren. Mocht u jonge bevederde merels op een open plek vinden, dan kunt u hen het beste naar een beschutte plek in de buurt brengen. De ouders vinden hen terug en ze zijn niet meer voor de poes.
Ik heb een dubieuze goeie daad verricht.
De katten zaten binnen te eten, maar buiten gingen twee merels als dollen tekeer. En na een tijdje luisteren, hoorde ik naast het felle getik ook een zacht 'tsjuk'. Wat meteen dat getik verklaarde: een merelstel, doodongerust om hun jong dat in/achter/onder een struik zat, daar kennelijk niet op eigen kracht uit kon komen, en dat in een tuin met katten.
Dus richting tuin, en hm, die ouwe bootschoenen die daar altijd bij de deur staan, stonden er nu niet. Blijkbaar vergeten uit te trekken na de kattenhorror.
Op sokken (opschieten!) de kletsnatte tuin in. Ergens onder een conifeer hoorde ik weer 'tsjuk!'. Waarop pa en ma direct weer aan kwamen vliegen, pal boven me in de wilg gingen zitten roepen naar hun jong, en ik wachtte op een volgend roepje van het merelkind.
Onder en achter de (lage) conifeer groeit klimop, en zo te horen zat het beestje daar ergens.
Na lang zoeken ontdekte ik onder de klimop een oude plastic pot, en jawel: daar was ie. Met nog brede randjes aan de snavel en van die kuifjes die ze dan nog opzij van het koppie hebben. En nauwelijks een staart. Hm. Was ie nog zo jong? Of was ie onstnapt aan een van de katten en was daarbij de staart ernstig beschadigd?
Ik durfde het niet aan om 'm uitgebreid te bekijken, dan had ik 'm beet moeten pakken. Fladderen kon ie al, maar vliegen nog niet. En wat dan? Pa en ma kunnen 'm niet zelf vervoeren, maar de gok nemen dat ie uit dat ene nest in de (andere) conifeer komt, is ook een risico - als ie daar niet hoort, is het zeer de vraag of z'n ouders andermerels nest kraken omdat hun nog niet vliegvlugge jong daar zit.
Misschien was het beest wat te vroeg uit het nest gekomen en in een soort zeilvlucht op de schutting beland en zo naar beneden gekukeld. Dat hoop ik maar, want dat zou betekenen dat ie zich wel een beetje zelfstandig door de lucht kan verplaatsen. Maar zonder staart??
Ik heb 'm een klein naaktslakje toegeschoven (dierenliefde is noodzakelijkerwijs selectief) en dat ging er vlot in.
Daarna heb ik 'm met plantenpot en al min of meer in de conifeer geprikt, zodat z'n ouders bij hem konden komen, hij uit de wind, zon en regen zou zitten en er - mits een beetje handig - zelf uit kon komen.
Het bleef een tijd stil, en nu hoor ik af en toe van verderop wat getik.
Ik hoop dus maar dat er een wonder geschied is en dat het beest weg heeft kunnen komen, of dat z'n ouders bezig zijn hem te voeren zolang ie het niet zelf redt.
Maar ik heb m'n twijfels.

zondag, juli 06, 2008

Broers pogen trouwgrage broer te kidnappen

BRUSSEL - Drie Belgische broers hebben zaterdag geprobeerd hun andere broer te ontvoeren toen hij op het punt stond in het huwelijksbootje te stappen, meldde de politie. Ze waren het niet eens met het huwelijk.
De bruidegom stond klaar voor de ceremonie toen zijn drie broers hem aanvielen, probeerden vast te binden en in een auto te duwen. Getuigen voor het huwelijk wisten een ontvoering te voorkomen en vielen de ontvoerders aan.
De politie heeft de drie overvallers aangehouden. Het omstreden huwelijk is voltrokken.
(Bron)
Shell overweegt vertrek uit Zimbabwe

LONDEN - De Nederlands-Britse oliemaatschappij Shell overweegt te vertrekken uit het politiek en economisch instabiele Zimbabwe.
Uit een bron bij het concern is vernomen dat Shell een plan bekijkt om zijn activiteiten in het land te stoppen, meldde de Britse krant The Observer zondag.
Shell voorziet samen met BP 74 onafhankelijke tankstations van brandstof die zij uit het buurland Mozambique aanvoeren. De maatschappij zou zijn aandeel van de samenwerkingsovereenkomst aan een derde partij kunnen verkopen. Shell heeft zich eerder al teruggetrokken uit landen waar de situatie moeilijk was, citeerde The Observer de bron.
Naar verluidt zou de omstreden president Robert Mugabe de verkoop van brandstoffen op tankstations uitsluitend aan aanhangers van zijn partij willen gunnen.
Een woordvoerder van Shell wilde zondag geen commentaar geven op het bericht.
(Bron)
Bestelbus rijdt flatgebouw binnen

ENSCHEDE - Een bestelauto is zondagmorgen een flatgebouw in Enschede ingereden. De 22-jarige bestuurder, die een slok op had, had de macht over het stuur verloren en ramde van alles en nog wat om uiteindelijk tegen de gevel tot stilstand te komen. De man bleef ongedeerd.
De ravage was volgens de politie groot. De brandweer moest de boel stutten om de wagen veilig te kunnen verwijderen. De bewoners hoefden hun huizen niet te verlaten. De schade aan het gebouw aan de Hoge Bothofstaat wordt geschat op 30.000 euro.
Het ongeluk gebeurde rond half zeven. De Enschedeër, die ook nog eens te hard reed, maakte een paar flinke klappen. Hij botste achtereenvolgens tegen een verkeersgeleider, een lichtmast, een boom en een bushaltepaal voor hij de flat raakte.
De politie zegt dat de verdachte een alcoholpromillage had van 1,51. Zijn rij- en kentekenbewijs zijn in elk geval al ingevorderd.
(Bron)
Neppriester gepakt in Sint Pieterskerk

VATICAANSTAD - In de Sint Pieterskerk is een man gepakt die deed alsof hij een priester was en probeerde plaats te nemen in een biechtstoel.
Dit heeft de Vaticaanse rechter Gianluigi Marrone zaterdag gezegd in een interview met de krant van het Vaticaan, de Osservatore Romano. De man droeg priesterkleding, maar beveiligingspersoneel van de basiliek constateerde verdacht gedrag bij de man.
Bij controle bleek de neppriester ook geen overtuigend verhaal te hebben.
(Bron)
Roemeen onthoofdt moeder omdat hij niet mag trouwen

IASI - Een 38-jarige man in de Roemeense stad Iasi heeft zijn moeder met een sabel in één slag onthoofd, omdat ze hem verbood in het huwelijk te treden.
Dat heeft de Roemeense televisiezender PRO TV zaterdag gemeld.
Haar hoofd posteerde hij vier uur lang voor het raam van hun woning, voordat voorbijgangers alarm sloegen en de politie het appartement bestormde. Daarop liet de man zich uit het raam vallen. Tegen toegesnelde omstanders verklaarde hij dat hij "nu eindelijk recht had gedaan". De ernstig verwarde man overleefde de val en ligt nu met een gebroken been in het ziekenhuis.
Uit de eerste verhoren blijkt dat de man stemmen in zijn hoofd hoorde die hem opdracht gaven zijn moeder te vermoorden, omdat hij van haar niet mocht trouwen. Volgens getuigen had de dader op het moment van de moord niet eens een vriendin.
Het slachtoffer had geen schijn van kans; haar handen waren door haar zoon vastgebonden voordat hij haar met één slag van het leven beroofde.
(Bron)
Veertien demonstranten opgepakt in Dordrecht

AMSTERDAM - Bij een demonstratie van antiglobalisten in Dordrecht zijn zaterdagmiddag veertien mensen opgepakt. Actievoerders hadden een wedstrijd uitgeschreven, waarbij een vlag moest worden geplaatst op de detentieboot in de Tweede Merwedehaven.
Daar is plaats voor bijna vijfhonderd illegalen. De gemeente had wel een vergunning gegeven voor een demonstratie, maar de haven was verboden gebied, zegt een politiewoordvoerder.
De demonstranten liepen rond 14.00 uur van het Weizigtpark naar het centrum. Er was niets aan de hand, zegt de woordvoerder, maar wel werden zes mensen aangehouden voor het spuiten van graffiti.
Daarna ging een aantal antiglobalisten toch naar de haven en ontstond een soort kat-en-muisspel, omdat de activisten de bajesboot met bootjes probeerden te benaderen. Daarbij werden acht mensen aangehouden.
Antiglobalisten hebben zaterdag uitgeroepen tot internationale antikapitalistische actiedag, omdat maandag in Japan de G8-top van start gaat. In Nederland werd daarom de wedstrijd 'Enter Fort Europa' georganiseerd.
De vlag is ondanks diverse pogingen volgens de politie niet geplant.
(Bron)

Ouderwets landjeveroveren.
Ik weet dat ik een muggenzifter ben. Maar deze kop is vreemd:
"Bezoeker begraafplaats Vlissingen vindt lijk". Als er één plek is waar je lijken kunt vinden... Ik snap wat er bedoeld wordt, maar de formulering is wat typisch.

Op een begraafplaats in Vlissingen is zondag een lijk aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om een vrouw, meldt een woordvoerder van de politie. De politie sluit een misdrijf niet uit.
Van grafschennis is geen sprake.
Een bezoeker van de begraafplaats aan de President Rooseveltlaan deed de melding rond 12.30 uur. Het kerkhof is tijdelijk gesloten voor sporenonderzoek. Of er sporen van geweld op het lichaam zijn gevonden, kan de politiewoordvoerder nog niet zeggen.
(Bron)
Als je nú naar de 'Victoriacam'van het Universiteitsmuseum Utrecht kijkt, zie je vreemde dingen. Vandaag worden er baby's gefotografeerd op een blad van de Victoria.
De webcam is online omdat de waterlelie bloeit.
TT 125 Anti-homogeweld op parade Boedapest

De Roze Zaterdag-parade in Boedapest is ernstig verstoord door honderden rechts-extremisten. Ze gooiden eieren en vuurwerk naar de deelnemers. De politie gebruikte waterkanonnen en traangas om de extremisten te verjagen.
Er vielen zeker acht gewonden en de oproerpolitie arresteerde 45 mensen. Ook in 2007 werd de homoparade verstoord.
Homoseksuelen durven in Hongarije en andere Oost-Europese landen nauwelijks voor hun geaardheid uit te komen. Aan de andere kant krijgen homoparen steeds meer gelijke rechten. Zo kunnen homo's in Hongarije vanaf 2009 hun relatie officieel laten registreren.