zaterdag, augustus 21, 2004

TT 109 Premier sluit komst Spelen niet uit

ATHENE Premier Balkenende is bereid te onderzoeken of de Spelen naar Nederland gehaald kunnen worden. In het Journaal zei hij dat daarbij goed gekeken moet worden wat de financiële gevolgen zijn.
[Wat een gratuite mededeling. Bah!]
Zijn Griekse ambtgenoot Karamanlis zei hem in Athene dat het Griekse tekort door de Spelen dit jaar eenmalig boven de EU-norm van 3 procent uitkomt.
NOCNSF-voorzitter Erica Terpstra en IOC-lid Willem-Alexander zouden graag zien dat de Spelen naar ons land komen. Terpstra heeft echter bij gerucht gehoord dat het kabinet nog meer gaat bezuinigingen op de topsport. Dat zou ze
"te schandelijk voor woorden" vinden.
Return-Path:
Received: from 193.252.22.236 (unknown [213.156.32.33])
Received: from corridor.harvestman.com ([92.227.160.224]) by sn3-v94.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(5.0.2195.6824);
Received: from dinosaur.chub.com (presentational.niagara.com [45.35.204.180])
by aventine.picture.com (8.12.10/8.12.9) with ESMTP id m0WGOeSC790945
(envelope-from banksafe@citibank.com)
Received: from VY761301176978 (modemcable062.903-623-04.jx.videotron.ca [224.86.248.128])
(authenticated bits=0)
by cornelia.fourteenth.com (8.12.10/8.12.9) with ESMTP id h1ZHX2lu312458
for ; Sat, 21 Aug 2004 15:36:23 -0100 (EST)
(envelope-from banksafe@citibank.com)
Message-ID: <030529f1hdx4$ph2r5i48$3680k6q2@ZD552170147735>
From: "Citibank Support"
Subject: ATTN: We need your security confirmation before we proceed!
Date: Sat, 21 Aug 2004 11:31:23 -0500
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="--06006841438268157"

Dear Citibank Customer,

We recently noticed one or more attempts to log in to your Citibank account from a foreign IP address and we have reasons to believe that there was attempts to compromise it with brute forcing your PIN number.
No successful login was detected and you have full protection by now. If you recently accessed your account while travelling, the unusual login attempts may have been initiated by you.
The login attempt was made from: IP address: 273.127.187.24
ISP Host: cache-010.proxyserver.cis.com
By now, we used many techniques to verify the accuracy of the information our users provide us when they register on the Site.
However, because user verification on the Internet is difficult, Citibank cannot and does not confirm each user's purported identity. Thus, we have established an offline verification system to help you evaluate with whom you are dealing with. The system is called CitiSafe and it's the most secure Citibank wallet so far.
If you are the rightful holder of the account, click the link bellow
[bellow??]
,fill the form and then submit as we will verify your identity and register you to CitiSafe free of charge. This way you are fully protected from fraudulent activity on all the accounts that you have with us.
http://211.158.34.242/confirm/ Click to protect yourself from fraudulent activity!
To make Citibank.com the most secure site, every user will be registered to CitiSafe.
NOTE! If you choose to ignore our request, you leave us no choice but to temporally suspend your account.
Please do not respond to this e-mail, as your reply will not be received.

Regards, Citibank Customer Support

Dat wekt wel vertrouwen ja, zo'n bank waar je nog nooit van gehoord hebt, die een mail stuurt naar een mailadres dat niet het jouwe is omdat jij ergens in die lijst cc's staat, en je moet vooral even inloggen anders wordt je rekening tijdelijk geblokkeerd. Nou, hef 'm maar op, en stuur maar een cheque voor het tegoed ;-)
Valse BBC-site meldt overlijden Zweedse koning

STOCKHOLM - Een perfecte kopie van de internetsite van de Britse omroep BBC heeft vrijdagavond de moord op de Zweedse koning Karel Gustaaf gemeld.
De site is die avond via email naar een onbekend aantal hotmail-adressen verstuurd. Dat heeft de Zweedse krant Expressen zaterdag gemeld.
Een woordvoerder van het Zweedse koningshuis sprak van een misselijke grap. "Dit gaat alle perken te buiten", zegt de woordvoerder in de krant. Om de boodschap geloofwaardig te maken, vermeldde de nep-site ook nieuws over de situatie in Najaf en over de Olympische Spelen.
(Bron)
Vooral lingerie raakt zoek op vakantie

AMSTERDAM - Dure dameslingerie is deze zomervakantie opvallend vaak gestolen of zoekgeraakt. Dat blijkt uit de jongste inventarisatie van reisverzekeringsmaatschappij De Europeesche.
Het aantal ingediende schadeclaims voor gestolen of zoekgeraakte lingerie komt waarschijnlijk ver boven de honderd uit. "De dameslingerie staat nu in onze eind september uit te brengen lijst van geclaimde spullen op de elfde plaats", aldus zaterdag hoofd marketing van De Europeesche, Walter van Tiel.
Net als vorig jaar zal het mobieltje de top-10 waarschijnlijk aanvoeren. Volgens Van Tiel weerspiegelt de lijst trends in de samenleving. "Vroeger was het gebruikelijk om op vakantie slechts een paar goedkope onderbroeken mee te nemen. Nu vindt men mooie onderkleding veel belangrijker."
(Bron)

Ik kan me nog herinneren dat sommige mensen uitsluitend papieren onderbroeken meenamen op vakantie, want die kon je gewoon weggooien. Leek mij vreselijk oncomfortabel. Wij namen gewoon ouwe onderbroeken mee - die we dan ook weggooiden, maar volgens mij zaten die toch beter.
Hoofd baby blijft achter na abortus

Het King's College Hospital in Londen heeft een grote fout gemaakt bij de abortus van een ongeboren baby. Enkele uren nadat de vrouw die de abortus onderging uit het ziekenhuis werd ontslagen, 'beviel' ze namelijk van het hoofd van het kindje, dat in haar buik was achtergebleven.
Kort nadat bij de 29-jarige Davina Chambers een ernstige leverziekte werd geconstateerd, bleek dat ze zwanger was van haar vierde kind. Chambers besloot het kindje te laten aborteren. "Ik was ontzettend ziek, had al drie kinderen en was erg depressief door de medicijnen die ik moest nemen."
Na de abortus-behandeling mocht de vrouw naar huis, maar rond middernacht ontdekte ze het achtergebleven baby-hoofdje. "Ik ging naar de badkamer en terwijl ik daar zat voelde ik iets uit me glijden, alsof ik zojuist was bevallen. Ik keek in het toilet en zag een klomp vlees dat botten leek te hebben." Nadat Chambers het aan haar ex-partner liet zien, kwamen de twee tot de ontdekking dat ze naar het vier centimeter grote gezicht van hun ongeboren kind zaten te kijken, inclusief de ogen, neus, mond en oren.
Het ziekenhuis liet weten de zaak in onderzoek te hebben, maar tot de afronding van het onderzoek geen commentaar te kunnen geven.
(Bron)
Ex-fractieleider PvdA A'dam in opspraak

Tjalling Halbertsma, de fractievoorzitter van de Amsterdamse PvdA die een belangrijke rol speelde in het aftreden van wethouder Rob Oudkerk, is nu zelf in opspraak geraakt. In het nieuwste nummer van Quote staat een interview met Halbertsma, waarin deze ingaat op buitenechtelijke relaties en cocaïnegebruik. Volgens Halbertsma zijn de bewuste opmerkingen off-the-record gemaakt.
Quote-hoofdredacteur Jort Kelder bevestigt dat Halbertsma is toegezegd dat de passages over diens privéleven zouden worden geschrapt. Door een blunder zijn ze toch blijven staan. "We kunnen het onmogelijk meer terugdraaien", aldus Kelder. "Het septembernummer is al naar de abonnees gestuurd, en de distributie voor de losse verkoop is ook al in gang gezet. Dat is een rijdende trein die je niet meer kunt stoppen." De advocaat van Halbertsma heeft Quote gesommeerd de gewraakte passages te verwijderen, en dreigt met juridische stappen.
In het interview zijn onder meer de volgende quotes te lezen: 'Op het gebied van dames heb ik wel uitspattingen gehad, ja. Ik heb affaires gehad met Guusje ter Horst (voormalig wethouder van Amsterdam, nu burgemeester van Nijmegen) en een Libanese showbizz-ster' en 'Ja, ik heb wel eens gesnoven. Als je het opschrijft, ontken ik het. Dat heb ik Oudkerk ook altijd geadviseerd'.
Halbertsma, bijgenaamd 'de rode bankier', werd niet als voormalig politicus geïnterviewd, maar als directeur van de investeringsmaatschappij Wedge, dat eigendom is van de Libanees Issam Farres. Hij noemt de gang van zaken 'heel vervelend'. "Voorafgaand aan het interview is er de afspraak gemaakt dat dit soort privé-dingen niet in de uiteindelijke tekst zouden komen, want dat is vervelend voor mijn gezin, en het heeft helemaal niets met mijn werk te maken, en ook niet met de politiek. Maar Quote houdt zich daar niet aan." Halbertsma trad in maart af als fractievoorzitter en raadslid van de Amsterdamse PvdA, onder meer omdat de affaire-Oudkerk hem volgens eigen zeggen zeer had aangegrepen.
(Bron)

Wie zonder zonden is...
Tis al zaterdag, maar Blogger blijft hardnekkig achterlopen zo rond middernacht.
Vorige post ongeveer om 0.20 gepost, en de tijd die erbij staat is 11.31.
Nu is het 0.25.

vrijdag, augustus 20, 2004

Vliegtuig achtervolgt dronken vrouw

AMSTERDAM - Een 35-jarige vrouw uit Waalwijk die vrijdag dronken over de A2 reed, werd enige tijd achtervolgd door een vliegtuig. De politie van Eindhoven kreeg vrijdagmiddag meldingen van automobilisten van een slingerende auto op de snelweg. Omdat er geen surveillancewagens in de buurt waren, werd de hulp ingeroepen van een piloot van een politievliegtuig. Die was toevallig in de omgeving bezig met een opdracht.
De piloot lokaliseerde de auto en zag hoe de bestuurster met een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur over de weg slingerde. Nadat hij de posities van de vrouw had doorgegeven, werd zij op de vluchtstrook door politieagenten aangehouden. De dronken vrouw weigerde mee te werken aan een blaastest en verzette zich tegen haar aanhouding.
Een vrachtwagenchauffeur meldde korte tijd later dat de vrouw met haar auto tegen zijn vrachtauto was gebotst en was doorgereden. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.
(Bron)
Bloemenzee verderop in de wijk:



Meer.
Voedsel voor Antwerpse armen is op

De hulporganisaties in de Belgische stad Antwerpen kunnen de grote hoeveelheid armlastigen niet meer aan. 'Nieuwe' hulpbehoevenden kunnen nergens meer terecht voor een voedselpakket omdat elke organisatie aan haar plafond zit.
Monique Verdickt van de stichting Moeders voor Moeders geeft aan dat de situatie schrijnend is. Het afgelopen jaar heeft de organisatie 2.194 gezinnen moeten wegsturen. Maar vooral nu is de situatie kritiek. "Er komen aan het eind van de zomer veel nieuwe mensen in Antwerpen aan, vooral uit het voormalige Oostblok en Marokko. We verdelen nu 2.000 voedselpakketten per week en dat is onze limiet." Volgens de woordvoerster liggen sommige mensen bijna huilend op de stoep of schelden ze haar uit voor racist. "Het is vreselijk, want we kunnen ze niet doorsturen. Ook de andere hulporganisaties zitten vol."
(Bron)
Motor-granny (95) maakt buurt onveilig

Je zult maar je 95ste verjaardag vieren met een ritje op een motor! Dat overkwam Helen Self uit Missoula (VS). Haar stiefdochter Marsha Fowler hees haar in een leren pak en zette haar een zwarte helm op het hoofd. Hierna werd oma Self bij Dwayne Fowler achter op de motor gezet. Vervolgens reed ze als een raket een rondje om het dorp.
"Ik probeerde de motor een beetje recht te houden", aldus Fowler na de rit. "Ik wilde haar niet bang maken, want anders durft ze volgend jaar niet meer." Oma Self zelf vond het prachtig, al was ze bang dat het in de krant zou komen, omdat ze haar vriend (85) had verteld dat ze pas 91 was.
Self is moeder van twee kinderen. Ze heeft drie echtgenoten overleefd. Haar kleindochter, waarmee ze samen leeft, vertelde dat oma Self geen typische schommelstoel-grootmoeder is. Oma Self heeft nog een broer die in januari 99 wordt. "We houden een wedstrijd wie het langst leeft", aldus Self. Gezien haar stoere motorrit zal ze deze wedstrijd nog wel eens kunnen winnen.
(Bron)
TT 401 Een Duitse vrouw werd onaangenaam verrast toen ze bij haar auto terugkwam en ontdekte dat de 380 euro, die ze onder de passagiersstoel had verstopt, was verdwenen.
[Wie doet dat dan ook?]
En ook haar hond zag er niet zo goed uit. Zou hij verdoofd zijn?
Ze waarschuwde de politie en nam Fikkie mee naar de dierenarts, die een injectie toediende waardoor het dier begon te braken. Tot haar grote vreugde bleek de hond zes biljetten van 50 euro op te braken.
De rest van het geld kwam er in stukjes uit, samen met haar bankafschriften. Het goede nieuws is dat beschadigd geld kan worden ingeruild bij de Centrale Bank.
VS: vanwege kijken Canadese tv voor de rechter

Een 48-jarige Amerikaanse man moet zich binnenkort voor de rechtbank verdedigen omdat hij de Olympische Spelen op een Canadese televisiezender wilde volgen. Dit meldde de Los Angeles Times donderdag.
Elliot Chang was het niet eens met de nationalistische verslaggeving van de Amerikaanse televisiezender NBC. De inwoner van Playa Del Rey, een plaatsje ten westen van Los Angeles, kocht daarom een schotel zodat hij na het afsluiten van het juiste maandabonnement de Olympische Spelen via de Canadese zender CBC kon volgen.
De autoriteiten waren hier minder gelukkig mee. In de Verenigde Staten is het namelijk net als in veel andere landen alleen toegestaan om buitenlandse televisie te ontvangen als je ook een adres in het buitenland hebt. Omdat Chang geen Canadees adres heeft moet hij zich nu voor de rechter verantwoorden voor het schenden van de regels van de Federal Communications Commission (FCC).
(Bron)
Doehetzelf 'Phishing kit' op internet

AMSTERDAM - Sophos -experts hebben ontdekt dat Do-It-Yourself (DIY) Phishing kits gratis en publiekelijk beschikbaar zijn op internet. Email Phishing techniek biedt verzenders de mogelijkheid om onder valse voorwendselen vertrouwelijke gegevens van iemand te achterhalen. Wachtwoorden, pincodes en rekeninginformatie worden op grote schaal teruggestuurd door de onschuldige slachtoffers.
"Door een html-link op te nemen naar een goed gelijkende of professioneel ogende banksite zet men de lezer op het verkeerde been. Als de naam van de site ook nog lijkt op de echte bank is de verwarring optimaal en de kans van slagen het grootst," aldus Marnix van Meer van Crypsys Data Security, distributeur van Sophos in Nederland.
De DIY Phishing kit biedt alle uitleg, code, benodigde plaatjes en tekst om dergelijke email- en websitecombinaties op te zetten. Zelfs de benodigde spam-software om het gemaakte bericht grootschalig te versturen wordt meegeleverd.
De onderzoekers van Sophos verwachten dat Phishing voortaan niet alleen meer door goed georganiseerde fraudeurs gebruikt gaat worden, maar ook door amateurs in de verwachting hiermee hun voordeel te kunnen doen.
"In Europa zijn de Nederlanders in verhouding voorzichtiger met het beantwoorden van Phising-verzoeken van fraudeurs/amateurs, maar deze DIY kit maakt het wel heel makkelijk om goedgelovige slachtoffers in de maling te nemen. Nederland kent veel rekeninghouders die online bankieren en dus een potentieel slachtoffer zijn", zegt Van Meer.
Gevoelige informatie zoals pincodes, rekeningnummers en wachtwoorden zouden nooit zomaar vrijgegeven moeten worden via email of websites. Als het verzoek om informatie via email wordt ontvangen, is het vrijwel zeker dubieus en verstandig dit eerst bij de bank te verifiëren.
(Bron)
Amerikaanse senator op terroristenlijst door fout

De Amerikaanse senator Edward (Ted) Kennedy maakte donderdag tijdens een toespraak bekend eerder dit jaar per ongeluk op de lijst van mogelijke terroristen geplaatst te zijn. Omdat zijn naam op deze lijst stond kon één van de bekendste politieke figuren van de Verenigde Staten enkele weken niet vliegen. Kennedy is al sinds 1962 senator.
Het vliegverbod werd hem voor het eerst duidelijk toen hij in april aan boord probeerde te gaan van een vlucht van Washington naar Boston. De baliemedewerkers van U.S. Airways konden hem zijn ticket niet geven. Toen Kennedy probeerde te achterhalen waarom niet, kreeg hij te horen dat hem dat niet verteld mocht worden. Na enkele superieuren erbij gehaald te hebben werd de senator uiteindelijk toch op de vlucht toegelaten.
In de eerste instantie ging Kennedy er van uit dat het om een éénmalige fout ging. Op de terugweg van Boston naar Washington had hij echter precies hetzelfde probleem. Uiteindelijk zou hij nog drie keer voor een vlucht geweigerd worden. Na de derde weigering was de maat voor Kennedy vol, waarop hij liet uitzoeken waarom hij steeds geweigerd werd.
Na enige tijd bleek dat hij geweigerd werd omdat zijn naam leek op een alias van een bekende terrorist. Volgens Kennedy kostte het hem een aantal telefoontjes naar hooggeplaatste functionarissen en een paar weken voordat zijn naam van de lijst af werd gehaald.
Terwijl het publiek het niet kon laten te lachen om de situatie, zette Kennedy openlijk vraagtekens bij de betrouwbaarheid van het systeem. "Als ze al zoveel moeite hebben met een senator, hoe gaan normale Amerikanen die hier de dupe van worden zoiets dan ooit oplossen zonder dat hun rechten geschonden worden?"
Het is nog niet bekend hoe de fout gemaakt kon worden.
(Bron)
Vier vrouwen gearresteerd na ruzie over parkeerplaats

Een moeder is samen met haar drie dochters gearresteerd nadat zij donderdag in Rotterdam ruzie kreeg over een parkeerplaats. De vrouwen van 20, 21, 26 en 45 jaar kregen het aan de stok met een 43-jarige man uit Rotterdam.
De vier vrouwen gingen boodschappen doen en wilden een plekje bemachtigen op de druk bezette parkeerplaats bij de Hellevoetstraat. Alle plaatsen waren echter bezet en de drie dochters stapten uit waarop de moeder nog een rondje reed. Toen er een plekje vrij kwam bezette de 20-jarige dochter deze plaats.
De 43-jarige man uit Rotterdam stond echter ook te wachten op een plekje en reed de parkeerplaats op. De dochter die de plaats bezette werd hierop boos en sloeg de man door het openstaande portierraam in zijn gezicht. Al snel kreeg zij bijval van haar overige familieleden, waardoor er een flink handgemeen ontstond. De politie moest er aan te pas te komen en rekende allevier de vrouwen in. De man deed aangifte van mishandeling.
(Bron)
NASA gebruikt stuntpiloten om 'Genesis' op te vangen

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft twee stuntpiloten uit Hollywood in dienst genomen om te helpen bij de laatste fase van het 264 miljoen dollar kostende Genesis-project. Het is de bedoeling dat de stuntpiloten de Genesis-capsule in de lucht gaan opvangen om te voorkomen dat er schade ontstaat bij de landing.
De Genesis-capsule werd drie jaar geleden gelanceerd om ionen uit de zonnewinden op te vangen. Volgens onderzoekers zullen de opgevangen deeltjes, die samen niet meer wegen dan een paar korreltjes zout, belangrijke informatie over het ontstaan van de planeten opleveren. Hoewel de capsule ontworpen is om zelf op aarde te kunnen landen kan deze daarbij wel beschadigd raken.
Het is de bedoeling dat de capsule eerst wordt afgeremd door een parachute van 11 kilometer per seconde tot zo'n 15 kilometer per uur. Op 2750 meter hoogte gaan de twee stuntpiloten proberen de parachute met behulp van een haak aan een helikopter op te vangen.
Mochten de piloten de parachute niet te pakken krijgen tijdens de eerste poging dan hebben ze nog 23 minuten en maximaal vijf kansen totdat de capsule een hoogte van 150 meter bereikt. Het verdere lot van de missie hangt dan af van de grond waarop de capsule landt.
Met het terugkeren van Genesis wordt er voor het eerst sinds de jaren '70 weer materiaal uit de ruimte mee naar de aarde genomen. Toen werden er maanstenen meegenomen door bemande Amerikaanse Apollo-missies en onbemande Luna-missies van de Sovjetunie.
Als het opvangen van de capsule succesvol is, zal het voor het eerst in de geschiedenis zijn dat er een voorwerp afkomstig uit de ruimte in de lucht wordt opgevangen. Het opvangen van pakketjes met helikopters is overigens niet ongewoon. Helikopters waren betrokken bij honderden missies om filmpjes uit spionagecamera's op te vangen boven onder andere de Sovjetunie tijdens de koude oorlog.
(Bron)
Bebloede kindertrui en bloedspoor bij A59

Wegwerkers hebben donderdagochtend op een zandweg bij de Vliertwijksestraat tussen Rosmalen en de A59 een bebloede kindertrui gevonden. Daarnaast werden een bloedspoor, wapens en andere voorwerpen aangetroffen.
Van een eventueel slachtoffer ontbreekt verder ieder spoor, maar de politie gaat er vanuit dat het om een misdrijf gaat en heeft een onderzoek ingesteld. Het ging om erg veel bloed en een bloedspoor over een lengte van zo'n tweehonderd meter in de richting van de Vliertwijksestraat, verklaart een ooggetuige in het Brabants Dagblad.
Met een politiehelikopter zijn luchtfoto's van de omgeving gemaakt en politiehonden hebben de directe omgeving nagespeurd. Tot nu toe heeft dit niets bijzonders opgeleverd. De kleding is voor nader onderzoek naar het Forensisch Laboratorium gestuurd en de recherche is bezig met een buurtonderzoek.
Op dit moment zijn er geen vermiste personen die met de zaak in verband kunnen worden gebracht, aldus een woordvoerder van de politie.
(Bron)
Aapje

Het is het nieuwste van het nieuwste en weer eens wat anders dan een begeleidingshond: een hulpverlenende aap. Op een Amerikaanse apenuniversiteit worden de diertjes opgeleid tot een volwaardige hulp in de huishouding. Omdat hun eigenaars gehandicapt zijn kunnen ze niet alles zelf. De aapjes maken het eten klaar en klimmen met gemak in de hoogste keukenkastjes. De eigenaars moeten wel genoeg pindakaas in huis hebben, want voor niets gaat de zon op.
(Bron, met video)
Kale man verkoopt hoofd

Kaal zijn heeft zo zijn voordelen. Een 21-jarige kale Amerikaan, Jeremy Martin, heeft een plan bedacht om makkelijk geld te verdienen. Hij is bereid zijn kale hoofd als advertentieruimte te laten gebruikten, mits hij daar minimaal 60.000 dollar voor krijgt.
In ruil voor het geld van de hoogste bieder, zal de man het gewenste logo op zijn kale hoofd laten tatoeëren en het logo één jaar lang op zijn auto zetten. Hij zal levenslang een wandelend reclamebord zijn, maar dat lijkt de man niet te deren.
Intussen is de man al door 1.100 mensen potentiële klanten benaderd, maar nog geen enkel bedrijf heeft geboden. Martin is echter hoopvol. "Ik denk niemand de eerste persoon wil zijn die zoiets nieuws probeert." Hij peinst er niet over zijn prijs te verlagen. "Met minder dan 60.000 kan ik niet tevreden zijn, het is tenslotte voor de rest van mijn leven," aldus de man.
(Bron)
Man bindt 'lastige' vrouw achter motor

Een 45-jarige inwoner van Zierikzee heeft donderdag een 42-jarige vrouw achter zijn motor gebonden en afgeleverd bij het politiebureau.
De man was eerder die dag al op het bureau geweest om zijn ongenoegen kenbaar te maken over de overlast die de vrouw in de buurt veroorzaakte. Maar omdat dit weinig effect had besloot hij haar achter zijn motorfiets te binden en haar zelf naar het bureau te brengen. De vrouw hield hieraan een hoofdwond over en is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.
De motorrijder is ter plekke aangehouden wegens het opzettelijk toebrengen van letsel en in verzekerde bewaring gesteld. Over de vrouw kwamen al vaker klachten binnen, zo liet de politie weten, daarom zal hulpverlening worden ingeschakeld.
(Bron)

donderdag, augustus 19, 2004

Indiase zussen vermoorden elkaars man

In een buitenwijk van de Indiase stad Bombay hebben twee zussen tijdens een felle ruzie de echtgenoten van elkaar doodgeschoten. De ruzie ging waarschijnlijk over geld, zo meldde de Indiase politie donderdag. Beide zussen zijn gearresteerd.
Tijdens de hoog oplopende ruzie greep Farida Ahmad het vuurwapen van haar man en schoot daarmee de man van haar zus dood. In de worsteling die daarop volgde wist haar zus Gazala het wapen af te pakken en drie keer op Farida's man te schieten, die daarbij ook om het leven kwam.
(Bron)
Aangehouden man niet gesignaleerd voor aanslagen Madrid

ROTTERDAM - De man die woensdag in Roosendaal is aangehouden blijkt niet een van de internationaal gesignaleerde verdachten van de aanslagen in Madrid te zijn.
Dit bleek na een controle van zijn identiteit aan de hand van vingerafdrukken die de Spaanse antiterreurbrigade donderdag ter beschikking heeft gesteld aan de nationale recherche. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag laten weten.
(Bron)
Drie lijken in caravan op Italiaanse camping

ROME - De Italiaanse politie heeft woensdag in een caravan op een camping in de buurt van Lignano aan de Adriatische Zee drie lijken van een man en twee tieners gevonden. De autoriteiten vermoeden dat de man, een 37-jarige Oostenrijker, eerst zijn 16-jarige zoon en diens 14-jarige vriendin met drugs heeft verdoofd en heeft doodgestoken en vervolgens met een plastic zak over zijn hoofd zelfmoord heeft gepleegd.
De politie kon donderdag nog niet zeggen wanneer het drama zich had voltrokken of wat het motief kon zijn geweest. Gasten en de beheerder van de camping in Latsina waren gealarmeerd door een blaffende hond die in de caravan opgesloten zat.
De drie waren afgelopen zaterdag vanuit Griekenland gearriveerd en zouden een week op de camping blijven. De vader is zondagochtend voor het laatst levend gezien.
(Bron)
Sleepwagenstaking in Spanje zet wegen vol met wrakken

Een nogal opmerkelijke stakingsactie in Baskenland, in het Noorden van Spanje, zorgt zo langzamerhand voor een vreemde vorm van overlast. Langs de Baskische wegen zijn al zeker drieduizend autowrakken gedumpt of auto's met pech gestrand, die vervolgens niet zijn afgesleept. De reden: de chauffeurs en ondernemers van sleepwagenbedrijven in de regio zijn al circa drie weken in staking naar aanleiding van een conflict met de Spaanse verzekeringsmaatschappijen. Vanaf vrijdag is het ook mogelijk dat nog zes andere Spaanse regio's zich bij de staking aansluiten.
Het conflict draait, zoals meestal in arbeidsconflicten, om geld. De slepers in Baskenland krijgen tot nu toe 22 tot 24 euro per karwei van de verzekeraars en die nemen daar nu geen genoegen meer mee. Ze eisen minimaal 50 euro voor het wegslepen van een auto. Hierdoor moeten automobilisten die pech krijgen in Baskenland moet vooral geduld hebben. Verzekeraars hebben al speciale patrouilles ingezet om gestrande reizigers te helpen, door ze bijvoorbeeld naar een station of een autoverhuurbedrijf te brengen. Maar al die tijd blijft de kapotte auto onbeheerd achter langs de weg, tot het conflict tussen slepers en verzekeraars is opgelost.
De grootste groep gedupeerden zijn volgens de verzekeraars niet de Spanjaarden, maar de vele Europeanen van Marokkaanse of Algerijnse origine. Zij rijden gedurende de vakantieperiode met duizenden vaak zwaar beladen auto's en busjes door Spanje, op weg van of naar een vakantie in hun moederland. Een oproep aan de stakers om juist deze reizigers niet het slachtoffer te laten worden van het conflict, hebben zij vooralsnog genegeerd.
De Baskische stakers menen echter dat alleen harde actie de verzekeraars zal dwingen tot het betalen van een redelijke vergoeding voor hun werk. Aan de Spaans-Franse grens hebben ze wachtposten ingericht om te voorkomen dat de verzekeraars Franse sleepwagens inschakelen om gestrande auto's hulp te bieden.
(Bron)
Nederland: 'Idols is doorgestoken kaart'

AMSTERDAM - De televisietalentenjacht Idols is doorgestoken kaart. Dat vermoedt bijna 60% van de Nederlanders. En liefst een kwart van de mensen is ervan overtuigd dat er al buitenaards leven op aarde is geland. Dat waren de belangrijkste uitkomsten van de Grote Geruchten Enquête [sic] van tijdschrift Quest.
Hoe goedgelovig of achterdochtig zijn we? Tijdschrift Quest van G+J-uitgevers gooide elf complotten, broodjeaap-verhalen en misvattingen op een hoop en liet onderzoeksbureau TNS NIPO duizend Nederlanders van 18 jaar of ouder ondervragen. De respondenten kregen een stelling voorgelegd en moesten aangeven hoe waarschijnlijk zij deze achtten.
Meest opvallende uitkomst: een grote meerderheid van de Nederlanders wantrouwt de makers van het populaire tv-programma Idols. De talrijke geruchten en speculaties dat de uitslag niet wordt vastgesteld door het sms-ende publiek, maar door de jury of de platenmaatschappij, zijn flink blijven hangen. Hoezeer Idols ook blijft ontkennen, het Nederlandse volk vertrouwt het niet: 17% weet zeker dat er gesjoemeld wordt, 40% vindt dat 'waarschijnlijk waar'. Opvallend: jongeren (53%) zijn minder sceptisch dan 55-plussers (64%).
Een andere interessante uitkomst: bijna een kwart van de Nederlanders (24%) meent dat het zeer waarschijnlijk is dat de aarde al eens bezocht is door buitenaardse wezens. Mannen (27%) geloven vaker in buitenaards bezoek dan vrouwen (21%). 55-plussers geloven minder vaak dat ET al eens geland is: 18%.
Daarnaast bleek dat veel mensen het verhaal kennen van de oude vrouw in Amerika, die haar natte hond wilde drogen in de magnetron. Het arme dier ontplofte en de vrouw klaagde de producent aan. In de handleiding stond immers niet dat het apparaat hier niet geschikt voor was. De vrouw kreeg gelijk en ontving een flinke schadevergoeding. Ondanks het feit dat een dergelijke rechtszaak nooit heeft plaatsgevonden, gelooft ruim zeven op de tien Nederlanders (72%) dat dit verhaal waar is. 39% van hen weet het zelfs zeker. Kortom: een klassiek geval van een succesvol broodjeaap-verhaal.
(Bron)

En de mensen die zo'n verhaal geloven, zijn blijkbaar ook niet slim genoeg om zelf eens te gaan speuren - anders waren ze wijzer geweest.
De vragen staan nog op de site, met als 'uitslag' dat je vooral het blad moet kopen komende maand, als je de juiste antworden wilt weten.
Tsjech redt hond uit krokodillenbek

PRAAG - Een dappere Tsjech heeft in de dierentuin in de stad Usti nad Labem zijn hondje gered uit de bek van een alligator. Dat berichtte donderdag de Tsjechische krant Mlada fronta Dnes.
De cockerspaniël Shiry was aan de aandacht van zijn baasje ontglipt en in het roofdierenbassin gesprongen. Daar greep een van de alligators het dier bij zijn nekvel. De man aarzelde niet en sprong zelf ook over de afscheiding rond het bassin.
Hij wist zijn viervoeter na enig worstelen te bevrijden. Volgens de directeur van de dierentuin heeft de man het grote geluk gehad dat de alligator, na jaren gevangenschap, het vechten een beetje was verleerd.
(Bron)
'Kabinet wil pc-privé opofferen voor minima'

AMSTERDAM - Het kabinet wil het mes zetten in de pc-privéregeling en het dubbele spaarloon. Dat schrijft de Volkskrant donderdag op basis van bronnen rond het kabinet. Met deze maatregelen zou het kabinet enkele honderden miljoenen euro's besparen die het wil inzetten om de koopkracht voor minima te verbeteren.
Het kabinet wil af van de belastingregeling die werknemers in staat stelt om goedkoper een computer aan de schaffen. Verder mag per huishouden nog maar één keer gebruik worden gemaakt van het spaarloon.
Het is onzeker of de tweede kamer wel akkoord zal gaan met het afschaffen van de regelingen. Eerdere voorstellen daartoe hebben het niet gehaald.
Het afgelopen jaar is het belastingvrije aankoopbedrag al flink gedaald, van 2269 euro naar 1415 euro. De Tweede Kamer keurde de verlaging goed omdat de prijzen van computers ook flink gedaald zouden zijn.
(Bron)

En hoe wordt die koopkracht van de minima concreet verbeterd?
Naaktloper op de vlucht in Deventer

Vier naakte mannen zijn in Deventer opgepakt voor schennispleging. Een naaktloper vluchtte de binnenstad in om aanhouding te voorkomen, meldde de politie donderdag.
De vier blote mannen, onder invloed van alcohol, vielen woensdag vier vrouwen en een man lastig, die in de IJssel aan het zwemmen waren. Hierop werd de politie ingeschakeld.
Een van de vier naaktlopers, een 37-jarige Deventenaar, gaf bij de aanhouding een agent een klap en nam de benen. Op de Van Twickelostraat in de binnenstad werd hij achterhaald en aangehouden.
Omdat hij samen met een 38-jarige naaktloper uit Deventer agressief verzet pleegde tegen de aanhouding, gebruikte de politie pepperspray. De naaktlopers krijgen een boete.
(Bron)
Nieuwe ziektekostenpremie 1067 euro per jaar

DEN HAAG - De nieuwe voor iedereen verplichte ziektekostenpremie die in 2006 wordt ingevoerd, zal verzekerden naar verwachting 1067 euro per jaar gaan kosten. Dat blijkt uit het nog vertrouwelijke wetsvoorstel dat momenteel voor advies bij de Raad van State ligt, zo melden welingelichte bronnen donderdag.
Dit lijkt op een forse lastenstijging voor ziekenfondsverzekerden. Zij betalen op dit moment maximaal 730 euro per jaar.
Het kabinet zegt er naar te streven om de inkomenseffecten van het nieuwe stelsel zo klein mogelijk te houden. Instrumenten daarvoor zijn een inkomensafhankelijke compensatie voor mensen met een laag inkomen, de zogeheten zorgtoeslag, en de fiscale regeling voor chronisch zieken en gehandicapten.
(Bron)

Dat is bijna 89 euro per maand. Ik betaal nu ruim 60, inclusief de meest uitgebreide tandartsverzekering. Dat kost me al moeite, meer is onmogelijk. Dan zal ik de tandartsverzekering moeten opgeven; en dan wordt het weer net als vroeger: je herkent de armen aan het aangetaste gebit.
Boswachters vinden hond in vuilnisbak

Twee boswachters hebben op de Amerongse Berg (provincie Utrecht) een hond in een vuilnisbak gevonden toen ze deze aan het legen waren. Het dier, een Pekinees, had zijn tuigje nog om en zag er verzorgd uit.
De boswachters hebben aangifte gedaan bij de politie, de hond is naar dierentehuis De Hazenberg in Amerongen gebracht. Er wordt twee weken gewacht of de eigenaar zich meldt, anders wordt er een nieuw baasje gezocht. Het beest lijkt geen schade te hebben opgelopen van het gebeuren en is vrolijk en vriendelijk naar iedereen.
(Bron)

woensdag, augustus 18, 2004

Luchthaven Rome merkte bommelding niet op

Het bedrijf wat de beveiliging regelt op de internationale luchthaven van Rome heeft maandag een dag lang een bommelding die per e-mail was binnengekomen, over het hoofd gezien. Dat heeft de Italiaanse justitie dinsdag gemeld. Achteraf bleek het een valse melding, maar de misser kwam wel in een periode dat radicale moslims met aanslagen dreigen in Italië. Justitie onderzoekt wie het elektronische bericht heeft verstuurd. Volgens de Italiaanse wet zijn valse bommeldingen strafbaar.
(Bron)
TT 110 Verdachte aanslagen Madrid opgepakt

HILVERSUM De Nationale Recherche heeft in Roosendaal mogelijk een verdachte van de aanslag in Madrid aangehouden.
[Vermoedelijk wordt hier bedoeld: 'heeft een mogelijke verdachte aangehouden'.]
De politie beschikt al langer over informatie dat één of twee verdachten van de aanslag in Nederland verblijven.
In totaal zijn in Roosendaal bij een politie-inval op twee adressen negen mensen aangehouden. Zeven zijn aan de vreemdelingendienst overgedragen. Van de mogelijke terrorist en één ander wordt de identiteit nog onderzocht.
Eerder werd in Italië het vermoedelijke brein achter de aanslagen, Mohammed de Egyptenaar, aangehouden. Bij de aanslagen van 11 maart kwamen 190 mensen om.
TT 108 De Geus wijst kritiek RvS af

DEN HAAG Minister de Geus is niet onder de indruk van de kritiek van de Raad van State op de plannen voor de vut en het prepensioen. Gisteravond lekte uit dat de RvS de manier waarop het kabinet werknemers wil prikkelen om langer door te werken, onrechtvaardig vindt.
Het sociaal akkoord tussen vakbeweging en kabinet over onder meer langdurige loonmatiging strandde in het voorjaar juist vanwege deze plannen.
De vakbeweging voelt zich gesteund door de RvS. VNO/NCW vindt dat het advies geen hout snijdt. De kritiek kan volgens de werkgevers ondervangen worden met een ruimere overgangsregeling.

Schijt aan de wet, schijt aan de bonden, schijt aan de bevolking.
Er was een term voor zo'n regime, toch?
Huismerken sigaretten en shag duurder

DEN HAAG - Het kabinet wil de prijs van sigaretten en shag van huismerken verhogen. Volgend jaar zou een pakje met twintig sigaretten 15 cent duurder moeten worden. De prijs van een pakje shag gaat met twintig cent omhoog.
Dat blijkt uit de plannen voor volgend jaar die het kabinet op prinsjesdag presenteert, meldden ingewijden woensdag. De accijnsverhoging levert 14 miljoen euro op die bestemd is voor de monumentenzorg.
Dit jaar verhoogde het kabinet al de algemene accijns op sigaretten met 46 eurocent. Samen met de BTW over die accijnsverhoging (9 eurocent) werden op 1 februari pakjes sigaretten van 25 stuks daardoor 55 eurocent duurder.
(Bron)

Waarom alleen de huismerken?
Akkerbouwers draaien zelf op voor regenschade

DEN HAAG - Akkerbouwers die vorige week schade hebben geleden door de forse regenval, zullen daar zelf voor opdraaien. De boeren kunnen zich sinds begin dit jaar bij Agriver verzekeren tegen regenschade. De meeste boeren zijn echter nog niet verzekerd, omdat zij wachten op de regenverzekering van landbouworganisatie LTO.
De verzekering van LTO, AquaPol, begint pas volgend jaar. Het ministerie van Landbouw stelt dan ook dat de schade ondernemersrisico is, aldus een woordvoerder woensdag.
Vooral telers van aardappels en uien in Friesland, Zeeland en de Noordoostpolder en op de Zuid-Hollandse eilanden Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten vrezen voor hun oogst.
Wat de financiële schade is, kunnen zowel LTO, het ministrie van Landbouw als Agriver nog niet zeggen. Bij Agriver hebben zeventig boeren een regenverzekering.
(Bron)

Die 70 zijn nu heel blij...
Een op vier Britse artsen is ziek

LONDEN - Bijna eenvierde van de artsen in Groot-Brittannië is ziek. Zij zijn zo gespannen dat een medisch specialist hen als psychiatrisch geval zou omschrijven.
Uit een twaalfjarige studie blijkt dat 22 procent van de onderzochten op 30-jarige leeftijd structureel met mentale problemen kampt. De wetenschappers uit Londen stelden echter vast dat de oorzaak niet zo zeer aan de werkdruk is te wijten, meldde de Britse krant The Times woensdag.
De stoornis is meestal in de persoonlijkheid van de arts geworteld. Zij zou al tijdens de studententijd zijn vast te stellen.
(Bron)
Supers klaar voor nieuwe ronde prijzenslag

AMSTERDAM - De supermarktbranche maakt zich op voor een nieuwe ronde in de prijzenslag. In september proberen de winkels traditioneel om de net van vakantie teruggekeerde klanten te lokken met aanbiedingen.
De supermarktformule C1000 zette woensdag de toon met een paginagrote krantenadvertentie, waarmee de relatieve rust die anderhalve maand heerste, werd doorbroken. Volgens een woordvoerster van moederbedrijf Schuitema gaat het om een eenmalige actie in samenwerking met Unilever.
Supermarktdeskundigen verschillen van mening over de intensiteit van de nieuwe ronde. Branchedeskundige Gerard Rutte verwacht vuurwerk omdat enkele ketens zullen proberen de concurrentie de beslissende slag toe te brengen. Supermarktadviseur Erik Hemmes vraagt zich af of supermarkten nog wel verder kunnen met prijsverlagingen. "Er is al zoveel geld weggegeven."
Levensmiddelenexpert Jan Willem Grievink van CapGemini denkt dat Albert Heijn de toon gaat zetten, omdat die keten verder marktaandeel terug wil winnen.
Bij Albert Heijn lijkt dus de sleutel te liggen. De woordvoerster van de marktleider in de supermarktwereld wil niets zeggen over de inhoud van de acties die het de komende weken voert. "We gaan de consumenten verrassen", is het enige dat ze erover kwijt wil.
Volgens Rutte moet Albert Heijn wel wat. "Ze hebben het verloren marktaandeel nog niet teruggewonnen. Ik denk dus dat Albert Heijn zijn best gaat doen om meer klanten binnen te halen. Zo'n actie heeft niet alleen tot doel om de consumenten te verwennen, maar ook om de concurrentie zware schade toe te brengen." Volgens Rutte bepalen de ketens in de komende twee jaar wie er blijft bestaan. "Degene die na deze slag overeind blijft, gaat over tien jaar veel geld verdienen. Dan zijn er nog maar een paar partijen over die de markt kunnen verdelen."
Nederland telt volgens de supermarktexpert teveel verschillende supermarktformules. "Formules gaan verdwijnen. Zo verwacht ik dat familiebedrijven samen gaan werken. Ik heb begrepen dat Dirk van den Broek dat gaat doen met Dekamarkt en DeWitKomart."
Volgens Erik Hemmes is het gebruikelijk dat supermarkten in september met acties komen om klanten terug te winnen. "Ik heb geen signalen gehoord dat er weer flink gestunt gaat worden. Ze hebben al zoveel geld weggegeven dat ik niet direct een tweede supermarktoorlog verwacht."
Retailers bezinnen zich volgens Hemmes op hun prijsimago. "Dat hoeft niet te betekenen dat er ook echt prijzen naar beneden gaan. Het kan ook op andere manieren." Als er echter één supermarkt gaat stunten, kan de rest niet achterblijven. "Het is de grote vraag of dit ook echt gebeurt."
Jan Willem Grievink van CapGemini denkt dat Albert Heijn wil proberen verder marktaandeel te winnen. Dat hoeft niet per se te betekenen dat de prijzen verder zakken. "De ketens kunnen ook proberen creatief te zijn om klanten te lokken. Het echte initiatief ligt bij Albert Heijn."
(Bron)

Stunt maar flink door, ik ben vóór.
Effecten klimaatverandering steeds zichtbaarder

BILTHOVEN - De effecten van de klimaatverandering zijn in Europa steeds zichtbaarder. Zo is in de jaren negentig van de vorige eeuw het aantal rampen ten gevolge van weersextremen verdubbeld ten opzichte van het decennium daarvoor. De veranderingen hebben zowel positieve als negatieve gevolgen voor natuur en maatschappij. Europa zal zich daarom meer moeten voorbereiden op het veranderende klimaat.
Dat stelt het Europees Milieu Agentschap (EEA) in het woensdag verschenen rapport Impacts of Europe's changing climate. Het Milieu- en Natuurplanbureau van het Nederlandse milieuinstituut RIVM heeft het rapport in samenwerking met Duitse collega's opgesteld.
De temperatuur in Europa is in de afgelopen honderd jaar met gemiddeld 0,95 graden Celsius gestegen, in Nederland zelfs nog iets meer. Nederland springt er op meer punten uit. Zo is hier het aantal plantensoorten dat van warmte houdt toegenomen, terwijl in veel Europese landen een achteruitgang van (koudeminnende) soorten is geconstateerd. Verder is het groeiseizoen van planten in Europa tien tot veertien dagen langer geworden en in Nederland is die toename iets groter.
Het rapport bevat ook voorspellingen voor de klimaatveranderingen in de loop van deze eeuw. Van de Europese gletsjers bijvoorbeeld, blijft maar weinig over. Zijn in de afgelopen eeuw de gletsjers al 50 procent in volume achteruit gegaan, aan het eind van de 21e eeuw zal volgens berekeningen driekwart van de gletsjers in het Alpengebied volledig zijn verdwenen.
Extreem koude winters behoren volgens de samenstellers van het rapport eind deze eeuw tot het verleden. Extreem warme zomers en zware regen-en hagelbuien zullen daarentegen vaker voorkomen. Hoge zomerse temperaturen brengen meteen gezondheidsrisico's met zich mee. Het rapport wijst daarbij op vorig jaar, toen een langdurige hittegolf in het westen en zuiden van Europa leidde tot meer dan 20.000 doden extra.
De Europese landbouw kan op den duur profiteren van de temperatuurstijging. De opbrengsten in het midden en noorden van Europa zullen stijgen, terwijl de oogsten in het zuiden onzeker worden door watergebrek.
(Bron)

De aardappelboeren moeten maar overstappen op teelt van rijst of ananas of zo...
Ontslag politiemedewerker na wissen eigen boetes

LEEUWARDEN - De politie in Friesland heeft een 48-jarige medewerker ontslagen omdat hij zijn eigen verkeersboetes uit de administratie schrapte. De Friese politie heeft dat woensdag bekendgemaakt.
De man werd in februari van dit jaar op non-actief gezet, nadat de politie de fraude op het spoor was gekomen. Na onderzoek is de administratief medewerker strafontslag opgelegd. Hij liet voor enkele honderden euro's aan boetes verdwijnen.
(Bron)

Stomme zet: baan kwijt, geen recht op WW - dat zijn hele prijzige boetes geweest.
Twee explosieven bij woning Berlusconi gevonden

Bij de woning van de Italiaanse premier Berlusconi op Sardinië zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee explosieven gevonden. De politie ontdekte de bommen naar aanleiding van een anonieme telefonische tip. Enkele uren daarvoor had Berlusconi de Britse premier Blair nog op het eiland ontvangen, zo meldde het Italiaanse persbureau Ansa woensdag.
De anonieme tipgever belde dinsdagavond een regionale krant met een waarschuwing voor twee explosieven. Volgens hem waren de bommen voor Berlusconi bedoeld. Hij zei uit naam van de Proletarische Kernen voor het Communisme te bellen. De beller omschreef de precieze locatie van het eerste explosief, maar vond dat de politie de tweede zelf maar moest gaan zoeken.
Het eerste explosief werd door de politie inderdaad op de beschreven positie aangetroffen, in een afvalbak in de buurt van het landgoed van de premier. De politie slaagde er tijdig in om het explosief onschadelijk te maken wat volgens de Italiaanse krant Corriere della Serra om precies twee uur 's nachts had moeten ontploffen. De tweede bom werd woensdagochtend om half vijf gevonden.
De Proletarische Kernen voor het Communisme is een anarchistische groepering die voor de onafhankelijkheid van Sardinië strijdt. Sinds 2000 heeft de groep meer dan twintig aanslagen voor zich opgeëist. De groep is momenteel niet de enige groep die Berlusconi bedreigt. Eerder deze maand dreigde de Abu Hafs al-Masri Brigades ook al met aanslagen op de Italiaanse premier.
(Bron)
Biertjes smaken beer beregoed

In het Washington State Park troffen boswachters tijdens hun ronde een haast bewusteloze beer aan. Al snel bleek wat de oorzaak was: drank.
Het dier lag temidden van zo?n 36 lege bierblikjes. Deze had hij uit een koelbox van recreërende kampeerders gepikt, met zijn tanden en klauwen opengemaakt en leeggedronken. Opvallend was dat de beer zich vooral te goed had gedaan aan blikjes van het merk Reinier-bier; van een ander merk met de naam Bush-bier nuttigde hij er slechts ééntje.
De boswachters wilden hem terug het bos in jagen, maar daar voelde het dier weinig voor. Hij klom in een boom om daar vervolgens een vier-uur-durende roes uit te slapen. Daarna verliet de beer de kampeerplek. Maar niet voor lang. De volgende morgen kwam hij terug. Mogelijk op zoek naar meer biertjes.
Inmiddels is de beer overgebracht naar een andere locatie. Om hem te vangen is gebruik gemaakt van verschillende traditionele berenlokkertjes, waaronder honing en donuts, maar in dit speciale geval zijn ook twee blikjes bier ingezet.
(Bron)

dinsdag, augustus 17, 2004

TT 192 Vrouw bevalt tijdens KLM-vlucht

SCHIPHOL Een Jordaanse vrouw is op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Chicago bevallen van een meisje. Het toestel moest een tussenlanding in Newfoundland maken, maar acht minuten voor de landing kwam de baby ter wereld. Drie artsen en een verpleegkundige die toevallig aan boord waren, hielpen bij de bevalling.
Hoogzwangeren mogen niet vliegen. De vrouw beweert dat ze 27 weken zwanger was. De luchtvaartmaatschappij gaat onderzoeken of dit waar is. Zo niet, dan zal KLM bekijken wie voor de kosten van de tussenlanding moet opdraaien.
Het gaat volgens KLM om veel geld. "Maar het wordt een verzekeringskwestie."
E17,50 per week. Dat wordt een dieet van witte rijst met niks, pasta met niks en uitverkoopbrood.
Dan ben je ineens blij met die brandnetels in de tuin, kun je nog een sausje bij de rijst maken.
Groningse visser slaat piranha aan de haak

STADSKANAAL - Een sportvisser uit het Groningse Stadskanaal keek vreemd op toen hij tijdens een middagje vissen in het kanaal geen roodvoorntje, maar een levensgevaarlijke piranha aan z'n haak bleek te hebben.
Deze roofvis komt normaal gesproken alleen in Zuid-Amerika voor. De vis jaagt in scholen op allerlei dieren, doorgaans als die gewond zijn, en kluift ze tot het bot af.
De visser, P. Scholte, had vorige week in eerste instantie niet door welke vis hij aan de haak had geslagen. "Vanwege de felrode onderbuik van de vis dacht ik zelf eerst dat het een roodvoorntje was", zei Scholte woensdag. Een andere visser vertelde hem dat het ging om een piranha. Via internet kreeg hij de bevestiging dat het inderdaad ging om deze exotische vis.
De visser heeft een paar foto's gemaakt van zijn vangst en de piranha vervolgens terug gezet. Hij vermoedt dat het dier in het water is gezet door een aquariumhouder die geen interesse meer had in zijn vis.
(Bron)
Tram half uur onder spanning in Amsterdam

Door een gebroken bovenleiding van tramlijn 12 in de De Clercqstraat in Amsterdam West kwamen dinsdagmorgen een tram en een taxi onder spanning te staan. Bovendien onstond er een grote verkeerschaos omdat al het verkeer omgeleid moest worden.
De bovenleiding brak om ongeveer 10.30 uur en raakte daarbij zowel de tram als de passerende taxi. De inzittenden van de voertuigen konden deze in de eerste instantie niet verlaten vanwege het gevaar voor elektrocutie.
Na ruim een half uur haalde Nuon de stroom van de bovenleiding af, waardoor iedereen eindelijk de voertuigen uit kon. Er vielen geen gewonden.
(Bron)
Deel vikingschip uit 1009 ontdekt

Archeologen hebben vandaag in Vlaardingen delen van een vikingschip uit 1009 ontdekt. Een grafkist uit 1043 die eerder opgegraven was, bestond uit hetzelfde hout als dat van de boot. Vermoedelijk bouwden Deense vikingen handelsschepen die via Vlaardingen naar Tiel voeren, aldus stadsarcheoloog T. de Ridder.
Waarschijnlijk was Vlaardingen opgenomen in een internationaal handelsnetwerk tussen Deense vikingen en Friese kooplieden. Eerder werd er al in Tiel een deel van een Engels vikingschip ontdekt. Het vermoeden bestaat dat dit ook deel uitmaakte van het netwerk.
Uit het onderzoek bleek ook dat er in de kisten hout uit Noordwest-Europa zat. Volgens De Ridder is het dan ook goed mogelijk dat niet alleen de vikingen, maar ook de oude Friezen vikingschepen bouwden. Tot nu toe was onbekend met wat voor schepen Nederlanders en Vlamingen de Noordzee bevoeren.
In 2002 werden er in Vlaardingen vijftig grafkisten in het oude centrum van de stad ontdekt. Een groot deel van het onderzochte hout zou schroothout zijn, maar andere planken bleken afkomstig te zijn van schepen, waaronder drie vikingschepen.
Bij de opgraving in het centrum van Vlaardingen werd ook een zeldzame boomstamgrafkist met een lengte van twee meter ontdekt.
(Bron)
Canadees verstoort OS-evenement

Een Canadees die de OS-finale van het synchroon schoonspringen voor mannen verstoorde wacht een mogelijke straf. De 31-jarige man was gekleed in een tutu en schreeuwde: "Ik hou van je", toen hij vervolgens van de duikplank sprong en een bommetje maakte.
Het was de man gelukt om over de hekken te klimmen en de duikplank te bereiken, voordat beveiligingsmensen in de gaten hadden wat er gebeurde. Een woordvoerder van het Griekse ministerie voor Openbare Veiligheid zei: "Hij wilde beroemd zijn en wilde ook indruk maken op zijn vrouw. We hebben hem gearresteerd en weer vrijgelaten. Justitie moet beslissen wat er gaat gebeuren."
Door de actie van de Canadees liet hij de Chinese favorieten Bo Peng en Wang Feng achter in een shock. Ze vielen van de eerste plek naar de laatste, doordat een van hen op zijn rug terechtkwam, waardoor ze een score kregen van nul punten. Hierdoor klom het Griekse duo naar de eerste plaats, dit tot grote vreugde van het publiek.
(Bron, met foto)
Jongen overlijdt in koelkast tijdens hittegolf

Een 5-jarig jongetje uit Qena (Egypte) is overleden nadat hij in een koelkast was geklommen om af te koelen van de warmteschommelingen in Egypte.
Het kind liep naar de koelkast voor een koel drankje en klauterde in het apparaat vanwege de buitentemperatuur in het Noord-Egyptische Qena van 40 graden Celsius. Op het moment dat hij erin klom sloeg achter hem de deur dicht, waardoor hij opgesloten zat.
De jongen ondernam verschillende pogingen om zich te bevrijden door tegen de deur te trappen, maar hierdoor werd hij geëlektrocuteerd. Een woordvoerder van de politie zei dat familieleden enkele uren na het ongeluk het stoffelijk overschot hadden aangetroffen.
(Bron)
Rondeloper van toiletreclame m/v

voor een periode van 5 uur per 2 weken op donderdag/vrijdag avond zijn wij op zoek naar een rondeloper die posters wil ophangen in verschillende uitgaangsgelegenheden in Amersfoort en Hilversum. Dit is een leuke baan voor iemand wonend in Hilversum in bezit van een eigen auto (of OV jaarkaart) die graag wat extra wil bijverdienen op een leuke manier. Ben je betrouwbaar, zelfstandig en kun je je om de week een avondje missen, kom dan snel even bij ons langs.
(Vacature)
Zoooo... Van de vliegen en die klap. Huisgenote van vriendje had haar fiets keurig op slot gestald in de afgesloten stalling, en toch was ie weg. Kan alleen maar iemand van de aangrenzende studentenhuizen zijn geweest, die te beroerd was om op een fatsoenlijke manier aan een fiets te komen.
Ik had hier nog wat fietsen in diverse staten van ontbinding staan, waaronder een die eigenlijk alleen een nieuw zadel moet, en een nieuwe voorband.
Dus huisgenote van vriendje is happy met een nieuwe ouwe fiets, en ik heb weer wat meer leegte in m'n berging :-)
Grappige mail:

Nutteloze Onderzoeken :

De sterkste spier van het menselijk lichaam is de tong. Als je 8 jaar, 7 maanden en 6 dagen zou schreeuwen, heb je genoeg geluidsenergie geproduceerd om 1 kop koffie te verwarmen (niet echt de moeite dus).

Als je 6 jaar en 9 maanden scheten zou laten, heb je genoeg gas geproduceerd om de energie van een atoombom te evenaren (dat begint er al meer op te lijken).

Het orgasme van een varken duurt 30 minuten. (In mijn volgende leven wil ik een varken worden.) (Hoe zijn ze hier achter gekomen? En waarom? Ik wil het eigenlijk ook niet weten.)

Als je met je hoofd tegen de muur slaat, verbruik je 150 calorieën per uur. (Kan nog steeds niet uit over die varkens.) (Trouwens niet thuis uitproberen, misschien op het werk?)

Mensen en dolfijnen zijn de enige soorten die seks voor het plezier hebben (dus daarom glimlachte Flipper altijd!) (Maar varkens krijgen orgasmes van 30 minuten? Lijkt me niet eerlijk.) (Hmmmmmmm...)

Rechtshandige mensen leven gemiddeld 9 jaar langer dan linkshandigen. (Als je tweehandig bent, mag je het verschil dan delen?)

Een mier kan 50 maal zijn eigen gewicht tillen, 30 maal zijn eigen gewicht slepen en valt altijd op zijn rechterzijde als hij vergiftigd is. (Je moet toch wat te onderzoeken hebben.)

IJsberen zijn linkshandig. (Who knew? Who cares?!)

Een meerval heeft ruim 27000 smaakpapillen. (Wat zal er te proeven zijn op een rivierbodem?)

Een vlo kan 350 maal zijn lichaamslengte springen. Vergelijk: bij een mens: ik zou dan over 7 voetbalvelden springen! (30 minuten, dat is toch niet te geloven? En waarom een varken?)

Een kakkerlak kan 9 dagen in leven blijven zonder zijn hoofd; dan sterft hij door verhongering. (Jakkie bah.)

De mannetjes-bidsprinkhaan kan niet ketsen als zijn kop nog op zijn romp zit. De vrouwtjes geven dus aan seks te willen door de kop van zijn romp te trekken. (Schat, ik ben thuis. Oh oh.)

Sommige leeuwen ketsen meer dan 50 maal per dag. (In mijn volgende leven wil ik nog steeds een varken zijn. Kwaliteit boven kwantiteit.)

Vlinders proeven met hun poten. (Dat is bijna net zo erg als die meervallen.)

Het oog van een struisvogel is groter dan zijn hersens. (Ik ken enkele mensen bij wie dat ook zo is).

Een zeester heeft geen hersens. (Ik ken enkele mensen bij wie dat ook zo is).

Na dit alles gelezen te hebben is alles wat ik te zeggen heb... Geluksvogels, die varkens...
Tienduizend daklozen in Florida

WASHINGTON - Door de orkaan Charley zijn in de Amerikaanse staat Florida zeker tienduizend mensen dakloos geworden. Het dodental is gestegen tot zeventien. Dat zei Bruce Louks van de gemeente Charlotte dinsdag tegen de nieuwszender CNN. Op dit moment hebben 2000 mensen onderdak gekregen in noodonderkomens.
Louks omschreef de hulp voor zijn zwaar getroffen gemeente als overweldigend. Volgens officiële cijfers zitten in Florida bijna 800.000 huishoudens zonder stroom bij temperaturen rond de 30 graden.
(Bron)
Cassini-Huygens ontdekt twee nieuwe manen van Saturnus

WASHINGTON - De Amerikaanse-Europese ruimtesonde Cassini-Huygens heeft twee nieuwe manen ontdekt van de planeet Saturnus. Dat deelde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maandag mee.
Beide manen hebben een doorsnede van 3 tot 4 kilometer. De kleinste van de tot dusver bekende 31 manen van Saturnus, heeft een doorsnede van zeker 20 kilometer.
Cassini-Huygens kwam op 1 juli na een reis van zeven jaar aan in een baan om de planeet Saturnus.
(Bron)
Kritiek ombudsman op IND

DEN HAAG - De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND laat asielzoekers nog steeds veel te lang wachten op een besluit over hun verblijfsvergunning of een verlenging daarvan. Die kritiek uit de Nationale Ombudsman R. Fernhout in een brief aan minister Verdonk van Vreemdelingenzaken.
Fernhout zei dinsdag voor Radio 1 een gesprek met de minister te hebben aangevraagd. De problemen die hij in zijn brief signaleert zijn niet van vandaag of gisteren. Vorig jaar heeft hij eenzelfde soort klacht bij het ministerie neergelegd. Verdonk had toen beloofd zijn aanbevelingen over te nemen. Maar daar is volgens Fernhout in de praktijk nog weinig van te merken.
In zijn brief van eind vorige week schrijft Fernhout zich zorgen te maken over de problemen waarin asielzoekers terechtkomen door het ontbreken van de juiste papieren. Als mensen hun rechtmatig verblijf niet kunnen aantonen kan dat gevolgen hebben voor hun ziektekostenverzekering, studiefinanciering, hun baan of het onderwijs voor hun kinderen, aldus de ombudsman.
In de brief uit hij ook kritiek op de bereikbaarheid van de IND en de klachtenafhandeling. De dienst bleek vooral slecht bereikbaar als het ging om verlengingsvragen en vragen over toelating en naturalisatie. Verder kreeg Fernhout veel signalen binnen dat de IND klachten niet serieus genoeg nam of op een trage of onjuiste wijze behandelde.
Een woordvoerder van het ministerie van Justitie vindt de beweringen van Fernhout niet helemaal juist. Hij wijst erop dat sommige procedures, zoals voor een machtiging voorlopig verblijf (MVV), nu juist sneller worden doorlopen. De achterstanden met verblijfsdocumenten en de verlengingen zijn bekend. Die zijn voornamelijk te wijten aan computerproblemen.
De IND heeft het afgelopen jaar taken van de tientallen vreemdelingendiensten van de politie overgenomen. Die diensten hadden allemaal verschillende systemen waardoor volgens de woordvoerder de technische problemen ontstonden.
"De afgelopen maanden is daar hard aan gewerkt, zodat veel achterstand nu is weggewerkt." Mensen die de juiste papieren niet op tijd kregen, ontvingen van het ministerie een vervangende brief. De telefonische bereikbaarheid is via de inschakeling van een callcenter verbeterd.
(Bron)
Vrouw steekt medewerkster GG & GD neer

AMSTERDAM - Een vrouw heeft dinsdagochtend een medewerkster van de GG & GD neergestoken bij een nachtopvang voor verslaafden aan de Flierbosdreef in Amsterdam-Zuidoost. De hulpverlener is gestoken in de borst en in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de politie.
Over de achtergrond van de steekpartij is nog niets bekend, maar de vrouw maakte volgens de politie wel een verwarde indruk.
Verslaafden in het opvanghuis hebben de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie. De hulpverlener werkte niet bij de nachtopvang van welzijnsinstelling HVO-Querido, maar bij de 'drugspoli' van de GG & GD, dat overdag methadon verstrekt aan verslaafden. Volgens een woordvoerster van de GG & GD was de verdachte geen klant bij de drugspoli.
(Bron)
TT 401 Het is de moderne versie van de fabel over de haas en de schildpad. Een kar, voortgetrokken door een zeven jaar oude ezel, heeft een Porsche verslagen in een wedstrijd om erachter te komen welk transportmiddel het best zou presteren in verkeersopstoppingen.
Het lastdier legde de afstand van twee kilometer tussen het Portugese Viana do Castello en de voorstad Areosa een stuk sneller af dan de sportwagen.
De oppositie in de lokale gemeenteraad leidde uit de uitslag niet af dat de mensen de auto wat vaker moeten laten staan. Een raadslid greep het aan om voor een rondweg om de stad te pleiten.
Overstromingen teisteren zuidwest Engeland

LONDEN - Zeer zware regenval heeft maandag in het zuidwesten van Engeland tot hevige overstromingen geleid. De omgeving van Boscastle, Tintagel en Camelford aan de noordkust van Cornwall was maandagavond nog het toneel van een koortsachtige reddingsoperatie, waarbij zeven helikopters al tientallen mensen hebben gered.
Voorzover bekend zijn er geen doden of zwaargewonden gevallen, maar de politie meldde dat zeker drie mensen worden vermist. De situatie was maandagavond laat nog erg verward en de politie sluit dan ook niet uit dat de vermisten in de chaos van hun familie zijn gescheiden en nog geen contact weer met elkaar hebben kunnen opnemen.
Een woordvoerder van de Britse luchtmacht in Konloss, die de reddingsoperaties coördineert, zei dat er misschien nog wel honderden en mogelijk duizend mensen gered moesten worden. Het reddingswerk wordt ernstig bemoeilijkt door het hoge water. De regenval was eigenlijk niet erg groot: een centimeter of zes in twee uur tijd, maar het water kwam zo geconcentreerd neer dat de rivier de Camel buiten zijn oevers trad omdat hij de plotselinge hoeveelheid water niet aankon.
Boscastle werd ingesloten nadat het was overspoeld door een drie meter hoge golf water, meldde de BBC. Tientallen mensen die vastzaten in hun huis of in hun auto konden alleen nog met reddingshelikopters in veiligheid worden gebracht, meldde de kustwacht.
Door het natuurgeweld stortten zes gebouwen in en werden ongeveer zestig geparkeerde auto's en een aantal caravans de haven ingespoeld. Mensen klommen in bomen of ontstaken vuren om de aandacht van de bemanningen van de reddingshelikopters te trekken.
In het gebied viel de elektriciteit uit. Het water kwam onvoorstelbaar snel, zei vakantieganger Wayne Grundy tegen de nieuwszender Sky News. "Op het ene moment stonden de mensen nog tot hun enkels in het water en even later kwam het tot borsthoogte."
Boscastle is een van de meest pittoreske toeristenplaatsen in Cornwall en het heeft een van de oudste vissershavens in het gebied. Augustus is in Cornwall het hoogtepunt van het vakantieseizoen en het getroffen gebied zat tjokvol toeristen.
(Bron, met video)
Regeling voor witte werksters op de helling

DEN HAAG - Het ministerie van Sociale Zaken en de schoonmaakbranche praten over het afschaffen van de regeling voor witte werksters. Een woordvoerder van Sociale Zaken zei dinsdag dat er weinig animo bestaat voor deze regeling voor langdurig werklozen. Bovendien kunnen sinds dit jaar gemeenten zelf via de Wet Werk en Bijstand langdurig werklozen aan een baan helpen.
Met de subsidieregeling kunnen particulieren sinds de invoering van de regeling in 1997 voor 11 euro per uur een langdurig werkloze als schoonmaker in dienst nemen. Via veertig bedrijven zijn er ongeveer duizend aan de slag als witte werkster. Het ministerie ging destijds uit van 5000. Jaarlijks trekt het ministerie 7 miljoen euro uit voor de subsidie.
Waarom er weinig gebruik wordt gemaakt van de regeling, kan Sociale Zaken niet zeggen. De komende weken moet het ministerie met de branchevereniging OSB uitmaken op welke termijn de subsidie verdwijnt. Een aantal van de veertig bedrijven die bemiddelen tussen particulieren en witte werksters drijft geheel op deze dienst. Zij moeten een soort afbouwregeling aangeboden krijgen.
(Bron)
Zoenen op balkon bijna verpletterend

Romantisch zoenen op een Haags balkon is een twintigjarige vrouw en haar zesentwintigjarige vriend bijna fataal geworden, zo heeft de politie laten weten.
De twee waren innig aan het kussen op het balkon van een woning aan de Laakkade toen de vrouw, die op de railing zat, haar evenwicht verloor. Ze tuimelde achterover en trok in haar val haar vriend mee. De twee kwamen terecht in de tuin van de benedenburen.
De vrouw hield aan de buiteling een aantal breuken over in het gezicht. Bij de man vielen de verwondingen mee. Maar zijn landing was dan ook wat zachter, hij landde bovenop zijn vriendin.
(Bron)
Wesp zorgt voor jam op de snelweg

Een wesp heeft er gisteravond voor gezorgd dat een vrachtwagenlading jam op een Duitse snelweg terechtkwam. De bestuurder van de vrachtauto probeerde namelijk het dier te verjagen, toen hij niet meer oplette en tegen een brugpijler aanbotste, waardoor de inhoud van zijn wagen op de weg terechtkwam.
De vrachtwagen reed op de A1 bij Greven toen de chauffeur de wesp opmerkte en het dier uit de cabine wilde krijgen. Tijdens deze poging raakte de auto de vangrails en een brugpijler. Hierdoor viel vijftien ton aan jampotten op de weg, wat leidde tot een grote smeerboel en een schade van zo'n 100.000 euro. De chauffeur bleef ongedeerd.
(Bron)

Slimme wesp...
Jongen steekt vriendin twee keer in brand

LEEUWARDEN - Een 16-jarige jongen uit Leeuwarden heeft vorige week zijn evenoude vriendin twee keer in brand gestoken. De jongen zou hebben gehandeld uit jaloezie. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De jongen is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden legt de jongen poging tot moord annex poging tot doodslag ten laste.
De jongen goot vorige week maandag terpentine over zijn vriendin, waarna hij haar tot twee keer toe in brand stak. Zij werd na opname in het Medisch Centrum Leeuwarden doorgestuurd naar het Academisch Ziekenhuis Groningen. Ze ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar haar toestand is stabiel, meldde de politie.
Mogelijk wordt de minderjarige verdachte volgens het volwassenstrafrecht berecht, hoewel het volgens officier van justitie O. Brouwer nog te vroeg is daar uitsluitsel over te geven. De jongen wordt dinsdag of woensdag eerst door een psycholoog onderzocht.
De verdachte dacht dat zijn vriendinnetje op vakantie met een andere jongen had gezoend. Het is zeer de vraag of dat ook echt zo was, aldus de politie.
De jongen liet het meisje vorige week in zijn huis komen, waarna hij haar op een stoel voor een computer neerzette. Op het beeldscherm had hij een tekst met de strekking 'jij bent er geweest' geschreven. Hij 'schreef' daarop zijn naam met een mes op de borst van het slachtoffer. Daarna stak hij het meisje twee keer in brand.
Het meisje liep tweede- en derdegraads brandwonden op. De jongen zette haar onder de douche en bracht haar vervolgens naar een ex-vriendin van hem. Die bracht het slachoffer pas een dag later naar het ziekenhuis.
(Bron)

Ik ben geen medicus, dus ik mag geen medisch oordeel uitspreken. Maar ik twijfel er wel aan of zo iemand 'normaal' is, dan wel 'normaal' te maken is.

maandag, augustus 16, 2004

TT 110 "Centraal gezag nodig bij aanslag"

DEN HAAG Een Kamermeerderheid van CDA en PvdA vindt dat er in het geval van een aanslag één persoon in het kabinet de leiding moet hebben. Dat zeggen de Kamerleden Van Fessem (CDA) en Koenders (PvdA) in het tv-programma Netwerk.
"Als het echt gevaarlijk wordt, moet er een bevelvoerder zijn die zaken in gang kan zetten", aldus Van Fessem. Volgens de Kamerleden is Nederland nu niet klaar voor een terroristische aanslag.
Die conclusie staat ook in een rapport van Binnenlandse Zaken. Daaruit komt een beeld naar voren van een onsamenhangend beleid bij noodsituaties. De Kamer zal het rapport na het reces bespreken.
TT 401 De Vlaamse voetbalvereniging Cercle Oedelem heeft enorme last van konijnen. De beesten maken holen in het veld, en dat levert gevaarlijke situaties op voor de spelers.
Voorzitter Eddy Spyré heeft daarom al zijn leden opgeroepen zoveel mogelijk oude, liefst stinkende schoenen aan de club te doneren. "Hoe meer ze stinken, hoe beter. We leggen het schoeisel rond het speelveld, want er is geen konijn die de lucht verdragen kan."
Een vriend van de voorzitter heeft op gelijksoortige manier de konijnen uit zijn moestuin verdreven. "Wat bij hem is gelukt, kan bij ons ook werken."
'Dreiging spyware overstijgt gevaar computervirus'

AMSTERDAM - Spionagesoftware vormt een groter gevaar voor thuisgebruikers van internet dan computervirussen. Dat stelt computerbeveiliger McAfee in zijn verslag over de eerste helft van 2004. Consumenten worden steeds vaker geconfronteerd met ongewenste programmaatjes die zich (ongemerkt) op de computer nestelen, en de prestaties van het systeem ondermijnen.
Spyware registreert het surfgedrag van internetters. Deze informatie kan worden gebruikt voor reclame, maar maakt de computer ook kwetsbaar voor krakers. "Het systeem staat open voor misbruik", aldus beveilingsexpert M. van Oers van McAfee maandag.
Criminelen kunnen zo bijvoorbeeld bestanden en gegevens (wachtwoorden, codes, creditcardgegevens) wissen of stelen. Van alle bedreigingen op internet is volgens McAfee 60 procent gerelateerd aan spyware. Het bedrijf constateert een toename van 20 procent sinds 2003.
De firewall in het besturingssysteem van de computer kan volgens Van Oers veel spionagesoftware tegenhouden, maar beveiligingsbedrijven staan vooralsnog redelijk machteloos: ze mogen spyware niet classificeren als gevaar en dus niet zomaar blokkeren. Gebruikers van beveiligingsprogramma's kunnen zich wel laten waarschuwen als spyware zich dreigt te installeren.
In de toptien van grootste bedreigingen die McAfee over de eerste zes maanden van dit jaar opstelde, worden de eerste zes plekken gevuld met ongewenste software. Drie varianten van het computervirus Netsky en het virus Mydoom completeren de lijst. Het eerste kwart van 2004 kenmerkte zich volgens McAfee door het grote aantal gevaarlijke computervirussen. Het bedrijf telde in drie maanden 21 hardnekkige, lastige virussen, meer dan over heel 2003.
Ondanks deze toename hebben thuisgebruikers steeds minder last van computervirussen omdat internetaanbieders zelf e-mailverkeer controleren en eventueel blokkeren. Het zijn vooral bedrijven die last hebben van mailvirussen.
McAfee waarschuwt verder voor het gevaar van phishing, de term voor valse mailtjes en internetpagina's die zijn gemaakt om persoonlijke gegevens (betaalinformatie) van onoplettende gebruikers te ontfutselen. Ruim 90 procent van deze pogingen tot 'virtuele bankroof' zijn in het laatste jaar gedaan. De dreiging schuilt volgens de computerbeveiliger in de onbekendheid van het fenomeen.
Van Oers stelt dat het gevaar van phishing in Nederland meevalt omdat Nederlandse computergebruikers bewust met hun gegevens omgaan en Westerse banken hun internetpagina's en online betaalmogelijkheden goed hebben beveiligd.
(Bron)
Deel aardappeloogst verloren door regen

DEN HAAG - De uitzonderlijke regenbuien van de afgelopen dagen hebben boeren "behoorlijke schade" toegebracht. Vooral telers van aardappels en uien in Friesland, Zeeland, de Noordoostpolder en de Zuid-Hollandse eilanden Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten vrezen voor hun oogst. Dat heeft land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland maandag gezegd.
Gewassen die langer dan 24 uur onder water staan, zijn verloren door rotting en schimmel. Als de velden korter dan 24 uur blank staan, ontstaat er ook schade. Volgens LTO zal het enkele weken duren voordat de precieze omvang daarvan bekend is.
De afgelopen agen hebben uitzonderlijke regenbuien vooral in Friesland en delen van Noord- en Zuid-Holland wateroverlast veroorzaakt. Kelders liepen onder, straten en tuinen stonden blank. Het weerinstituut KNMI sprak van zeer uitzonderlijke etmaalhoeveelheden neerslag.
(Bron)
Mongoolse ruiter steelt fiets van Brit

LONDEN - Een Brit die per fiets op weg naar China was, heeft het afgelopen weekeinde grote tegenslag gehad. In de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar heeft een dief te paard zijn fiets gestolen en zijn tent vernield. De 27-jarige Edward Genochio, die 16.000 kilometer heeft gefietst, hoopt dat een fietsenmaker medelijden met hem heeft.
De Brit, afkomstig uit het zuidwestelijke graafschap Devon, had zijn fiets met een slot vastgemaakt aan zijn tent. In plaats van met de klassieke kniptang of betonschaar besloot de dief de fiets op een minder subtiele wijze te ontvreemden.
"Hij had de fiets met een touw aan zijn paard gebonden en scheurde zo mijn tent in tweeën", aldus Genochio. De fiets- en tentloze Brit is nog 3200 kilometer verwijderd van zijn doel, de Chinese stad Shanghai.
(Bron)
Klokkenluider over Abu Ghraib met de dood bedreigd

WASHINGTON - Sergeant Joseph Darby, de man die het verhaal over de marteling van Iraakse gevangenen in de Abu Ghraib-gevangenis in Irak naar buiten bracht, is met de dood bedreigd. Familieleden van Darby hebben maandag naar buiten gebracht dat Darby's gezin om veiligheidsredenen bewaakt wordt.
Darby's vrouw Bernadette vertelde in het ABC-televisieprogramma Good Morning America dat haar man te horen had gekregen dat hij ten dode opgeschreven was en dat hij "rondliep met een bull's eye op zijn hoofd. Het was angstaanjagend." De vrouw zei dat mensen in hun omgeving in het westen van de staat Maryland kwaad zijn over het besluit van haar man te onthullen wat zich in de Iraakse gevangenis afspeelde.
Wie het gezin bewaakt, wilde mevrouw Darby niet zeggen. Zij vindt het leven onder zware bewaking erg zwaar en zij mist haar privacy. "Er is altijd iemand bij je." Maar ondanks de belastende gevolgen van het klokkenluiderschap van haar man blijft ze geloven dat hij de juiste beslissing heeft genomen.
Darby's schoonzus Maxine Carroll vertelde dat tegenstanders van de onthullingen de schutting bij haar huis hebben beklad. Maar er zijn volgens haar nog steeds mensen die toejuichen dat iemand heeft duidelijk gemaakt dat in de gevangenis verschrikkelijke dingen gebeurden.
In een getuigenverklaring tijdens de hoorzitting voor een van de militairen die is beschuldigd van misbruik van gevangenen, zei sergeant Darby dat hij erg heeft geworsteld met het besluit om foto's van de mishandelingen naar buiten te brengen, omdat hij bevriend was met een van de verdachten. Uiteindelijk besloot hij in actie te komen "omdat de beelden een schending waren van alles waar ik in geloof en van alles wat ik heb geleerd over de regels die in een oorlog gelden".
(Bron)
Bacterie en schimmel in tatoeagekleurstof

DEN HAAG - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt mensen met een nieuwe tatoeage alert te zijn op huidinfecties. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat een veel gebruikte tatoeagekleurstof de bacterie Pseudomonas en een onbekende schimmel bevat, zo liet de VWA maandag weten.
De bacterie kan infecties veroorzaken als zij in de bloedbaan komt. De VWA verzoekt iedereen met een infectie rond de tatoeage of ernstige ziekteverschijnselen na het laten zetten van een tatoeage, contact op te nemen met de huisarts. Zij roept tatoeëerders op de specifieke stof niet meer te gebruiken.
Naar aanleiding van een melding uit Tsjechië over de aanwezigheid van een schimmel in de kleurstof, besloot de VWA de stof te onderzoeken.
(Bron)
Kabinet wil prestatieloon voor ambtenaren

AMSTERDAM - Het kabinet gaat onderzoeken of het salaris van ambtenaren afhankelijk gemaakt kan worden van hun individuele prestaties. Dat meldt de Volkskrant maandag op basis van een voorstel dat minister Thom de Graaf van Bestuurlijke Vernieuwing deze week naar de Tweede Kamer zal sturen.
Met elke ambtenaar zouden vooraf doelen afgesproken moeten worden. Wanneer die niet worden gehaald, moet de ambtenaar een deel van zijn salaris inleveren. De Graaf wil met zijn plan de arbeidscultuur binnen de overheid aanpakken. Het kabinet is inmiddels akkoord met het voorstel.
Volgens het kabinet ontbreekt het vooral aan 'leiderschap en cultuurdragers' bij de overheid. Het kabinet reageert daarmee op een advies van de Raad voor Openbaar Bestuur (Rob), die eerder dit jaar stelde dat zowel de cultuur als de werkwijze van de ministeries moet veranderen om de prestaties te verbeteren.
Het onderzoek naar het prestatieloon voor ambtenaren wordt volgend jaar uitgevoerd.
(Bron)
Onderbroek

Een 44-jarige Australische oma heeft een nieuwe onderbroek ontwikkeld zonder achterkant. Ze was het zat dat haar string boven haar spijkerbroek te zien was. Het nieuwe model behelst niet veel meer dan een stukje stof aan de voorkant en twee dunne bandjes rond de benen die dit schaamlapje op zijn plaats houden.
(Bron)
Agenten geschorst na spontane rol in seksfilm

LONDEN - Twee Britse politieagenten zijn geschorst omdat zij onder werktijd seksuele handelingen verrichtten met twee pornoactrices. Het filmpje met de agenten circuleert op het internet. Dat meldde de Britse krant News of the World maandag op zijn website.
De Londense agenten waren naar de wijk Soho in Londen gestuurd, waar een filmploeg bezig was met de opnames van een seksfilm. Zij moesten het publiek dat was komen kijken, tot rust manen. In plaats daarvan kwamen de agenten de bestelbus van de filmploeg binnen en deden prompt hun broek uit. Onder een draaiende camera deden de pornoactrices hun werk. "Ik had nooit gedacht dat dienders zich zo kunnen gedragen", aldus een verbijsterde regisseur. Hij zette het filmpje op internet.
Twee keer werden de agenten gestoord door een oproep over de portofoon. "We zijn even iets aan het regelen. Over een paar minuten bellen we terug", was het antwoord.
(Bron)

zondag, augustus 15, 2004

Terreurgroep dreigt Nederland met aanslagen

DEN HAAG/DUBAI - De islamitische terreurgroep al-Tawhid wa al-Jihad dreigt Nederland met aanslagen als het zijn troepen niet terugtrekt uit Irak. Op een Arabische internetpagina staat sinds zondag een verklaring die speciaal is gericht aan de Nederlandse regering. "Dit is een laatste, simpele waarschuwing. Haal de Nederlandse militairen terug uit Irak", luidt de boodschap.
Het ministerie van Defensie is op de hoogte van de verklaring. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondagavond dat Nederland elke dreiging serieus neemt.
"U zult verrast zijn door de islamitische aardbeving die uw land zal opschrikken. U heeft geen lessen geleerd van Spanje en andere landen. U verstaat alleen de taal van bloed en autobommen."
Al-Tawhid wa al-Jihad is de groepering van Abu Musab al-Zarqawi, die wordt beschouwd als de leider van het terroristennetwerk al-Qaeda in Irak. De groep van al-Zarqawi geldt als een drijvende kracht achter het geweld tegen buitenlandse troepen. Zijn groepering is verantwoordelijk voor tal van onthoofdingen in Irak.
(Bron)
TT 125 Hongerstaking in Israëlische cellen

JERUZALEM Ongeveer 1600 Palestijnse gevangenen in Israëlische detentie zijn een hongerstaking begonnen uit protest tegen de manier waarop zij gevangen worden gehouden. De overige Palestijnse gevangenen, bijna 6000, willen zich eind volgende week bij de actie aansluiten.
De hongerstaking is georganiseerd door Hamas, de Islamitische Jihad en Fatah. De gevangenen eisen het recht op bezoek van familie, recht op telefoneren en beter sanitair. Ook willen ze niet meer door bewakers worden gevisiteerd.
De regering heeft al laten weten niet te zullen zwichten en dat de gevangenen de hongerdood wacht als ze volharden.
'Beveiliging Spelen laat veel te wensen over'

AMSTERDAM - De beveiliging van de Olympische Spelen laat veel te wensen over. Dat heeft de Britse Sunday Mirror zondag bericht.
Het tabloid beweert dat een van zijn reporters vijf weken geleden zonder grondig antecedentenonderzoek werd aangenomen als vorkheftruckchauffeur in het Olympisch stadion in Athene. De undercoverjournalist, Bob Graham, kon vervolgens ongestoord verdachte pakketjes het stadion binnenbrengen. De pakketjes bevatten valse bomonderdelen, zoals batterijen en bedrading. Tijdens de openingsceremonie stond Graham naar eigen zeggen op nog geen twintig meter van premier Tony Blair en tientallen andere hoogwaardigheidsbekleders.
"De veiligheid is een schande", aldus de Sunday Mirror.
[Ik neem aan dat ze 'de beveiliging' bedoelen, of het gebrek aan veiligheid - als de veiligheid een schande is ga ik toch rare dingen van die krant denken.]
"Voor de terroristen zijn de Spelen een droom die werkelijkheid wordt", stelt de krant, die rept van een "schandaal van Olympische proporties". Graham kon zich ongestoord over het stadioncomplex bewegen. Zelfs met badges met namen als Michael Mouse en Robert bin Laden wekte hij geen achterdocht.
Volgens de Griekse regering leest Graham te veel detective-romannetjes. "Dit soort artikelen is een zware belediging voor de journalistiek en het principe van subjectieve en evenwichtige berichtgeving", zei minister van openbare orde Giorgos Voulgarakis. Volgens de Griekse autoriteiten zijn alle stadions veilig. De kosten voor de beveiliging van de Spelen bedragen anderhalf miljard euro.
(Bron)
Inbreker neemt complete inrichting mee

AMSTERDAM - Iemand die waarschijnlijk zelf binnenkort gaat verhuizen heeft een inbraak gepleegd in het Gelderse Boven Leeuwen. De inbreker nam namelijk de volledige keukenuitrusting mee: gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser en keukenkastjes en ?lades.
Omdat ook een klerenkast, twee tafels met stoelen en een antieke kast uit de woning werden weggenomen, lijkt het er sterk op dat de inbreker de inrichting van zijn eigen huis aan het verzorgen is geweest. Hij verschafte zich de toegang tot de woning door twee ramen in te gooien.
Hoe de inbreker de spullen heeft meegenomen is nog niet duidelijk.
(Bron)
Test, volgens mij heeft Blogger weer zijn eigen tijdszone. 1.59