zaterdag, maart 06, 2010

Rel om 'autoverkoper' John Lennon

NEW YORK/ LONDEN - Fans van de in 1980 vermoorde Beatle John Lennon zijn woedend om een tv-reclame van automerk Citroën, waarin Lennon de DS-3 aanprijst.
Ze vinden dat de weduwe van Lennon, Yoko Ono, zijn reputatie te grabbel gooit.
In de advertentie zegt Lennon, dat het niet rock'n'roll is als je het verleden kopieert.
Je moet iets nieuws te doen, aldus Lennon, die deze woorden ooit gebruikte als kritiek op de heersende nostalgie voor de jaren '60 en '70, aldus The New York Times vrijdag (lokale tijd) op zijn website. Zijn woorden ondersteunen in de nieuwe reclame de slogan voor de DS, die als 'anti-retro' gepresenteerd wordt.
De zoon van Ono en Lennon, Sean, heeft via Twitter laten weten dat het niet om het geld te doen was, maar om de nagedachtenis aan Lennon levend te houden.
(Bron)

Dan gaat het geld vàst naar een goed doel.
'Dienstverlening in grote gemeenten matig'

HILVERSUM - De dienstverlening aan burgers is in de grootste Nederlandse gemeenten matig. Het slechtste kwamen Haarlem en Vlissingen naar voren uit een onderzoek dat consumentenprogramma Kassa liet uitvoeren door bureau Store Support.
Utrecht, Arnhem en Assen kwamen als beste uit de bus. Het Vara-programma maakte de uitkomsten zaterdag bekend.
Zogeheten mystery shoppers bestookten de gemeenten met vragen per mail en per telefoon. In Haarlem en Vlissingen duurde het lang voordat de telefoon werd opgenomen of mails werden beantwoord.
Een mail sturen is over het algemeen minder effectief dan bellen. Op bijna een vijfde (18 procent) van de mails kwam geen antwoord.
Bellen naar de gemeente levert in Rotterdam en Zwolle geen frustratie op. Zij scoren het beste op dit gebied. Groningen, Delfzijl en Haarlem kunnen daar van leren, want zij staan onderaan de lijst. Utrecht en Groningen reageren snel en adequaat op e-mails.
Emmen en Vlissingen hebben op dat punt nog heel veel te verbeteren, blijkt uit het Kassa-onderzoek. In Heerlen zijn spellingslessen niet overbodig. De helft van de mails bevat taalfouten.
Behalve de wachttijd, werden ook de kwaliteit van het antwoord en de klantvriendelijkheid in het onderzoek meegenomen.
(Bron)

Utrecht heeft wel een verschrikkelijke site.
Man vermoordde ex om Facebook-foto

LONDEN - Een man uit Trinidad heeft zijn Britse ex-vriendin in Londen vermoord nadat hij op de sociale netwerksite Facebook een foto van haar met een andere man had gezien.
De 26-jarige man stak haar dood en werd schuldig bevonden aan moord door een rechtbank in Londen. Dat meldden Britse media zaterdag.
De dader had de 27-jarige accountant ontmoet toen zij drie jaar lang werkzaam was voor het internationaal opererende accountantsbedrijf PricewaterhouseCoopers in Port of Spain in Trinidad en Tobago. De man werkte toen als IT'er voor een ministerie.
Eenmaal teruggekeerd in Londen hield de vrouw een relatie met de man in Trinidad, maar ze maakte het uit toen ze iemand anders was tegengekomen. Ze zou de man echter niets over de nieuwe liefde hebben verteld.
Toen de dader erachter kwam pakte hij het vliegtuig naar Londen en stak de vrouw dood. Hij stak daarna zichzelf en reed met haar auto tegen een boom, maar overleefde dit.
Volgens zijn advocaat kwam hij naar Londen om haar voor zich terug te winnen.
(Bron)
Overval op groot pokertoernooi in Berlijn

BERLIJN - Zes zwaarbewapende personen hebben zaterdag een spectaculaire overval gepleegd in een luxehotel in Berlijn, waar op dat moment een groot internationaal pokertoernooi aan de gang was.
Dat meldden Duitse media op gezag van de politie in de Duitse hoofdstad. Onder meer de Duitse zender RTL heeft beelden van de overval uitgezonden.
De gemaskerde overvallers stormden zaterdag aan het einde van de middag de Grand Hyatt op de Potzdamer Platz in het centrum van de stad binnen. Ze hadden machinegeweren, handgranaten en kapmessen bij zich.
Volgens de politie wisten de overvallers een geldbedrag buit te maken en te vluchten. Om hoeveel geld het gaat wilde de politie niet zeggen.
Maar volgens de Berlijnse nieuwswebsite B.Z. zou het om circa 800.000 euro gaan.
Onder de deelnemers en toeschouwers van het toernooi brak paniek uit. In het gedrang dat daarop ontstond zouden enkele mensen gewond zijn geraakt.
(Bron)

Waar was George Clooney?
Klink wil vaccins terugverkopen aan bedrijven

DEN HAAG - Demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid wil overtollige vaccins tegen de Mexicaanse griep terugverkopen aan de bedrijven van wie ze zijn afgenomen.
Een woordvoerder van het ministerie bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in NRC Handelsblad.
Eerder liet Klink al weten de 19 miljoen teveel bestelde vaccins te willen verkopen aan andere landen. NRC Handelsblad meldt dat dit niet lukt, maar een woordvoerster van het ministerie wilde dat niet bevestigen.
De zegsvrouw stelt dat er onderhandelingen lopen met de bedrijven Novartis en GlaxoSmithKline. Naar verwachting halverwege maart wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over hoe de verkoop vordert.
Klink had 34 miljoen doses van het vaccin ingekocht. Wegens het milde verkoop van de epidemie waren die niet allemaal nodig. Volgens NRC Handelsblad hebben de teveel bestelde vaccins Nederland 200 tot 300 miljoen euro gekost.
(Bron)

Waarom zouden bedrijven die vaccins terugkopen?
Zesjarige redt babybroer uit vlammenzee

MANILLA - Een zesjarig meisje in de Filipijnen heeft heldenmoed getoond door haar broertje van vier maanden uit een brandende woning te redden.
Ze liep daarbij zware brandwonden op, meldde een Filipijnse krant zaterdag.
Het meisje Virginia Rojo en haar broertje Joren waren aan het slapen in de houten woning in een sloppenwijk op het eiland Negros toen er brand uitbrak.
''Jezus zei mij wakker te worden en mijn babybroertje te redden'', aldus Virginia in de krant Daily Inquirer.
Tijdens de reddingsactie beschermde ze haar broertje met haar eigen lichaam tegen de vlammen, waardoor hij ongeschonden bleef. Virginia liep brandwonden aan haar gezicht en handen op. Vermoedelijk is een sigaret de oorzaak van de brand.
(Bron)
TT 122 De eerste vijf kandidaten van Trots op Nederland in Utrecht willen niet de gemeenteraad in. De partij won woensdag één zetel. De nummer zes zal nu ToN in de raad vertegenwoordigen. In Utrecht stond de broer van Rita Verdonk op de 12de plaats als lijstduwer. Ad Verdonk kreeg 1200 voorkeursstemmen, veel meer dan de nummer zes.

Die partij heeft het echt allemaal top geregeld.
Meer mannen dan vrouwen zonder baan

AMSTERDAM - Voor het eerst in de geschiedenis is het werkloosheidspercentage onder mannen hoger dan onder vrouwen. Dit weerspiegelt de effecten van de economische crisis, die 'mannelijke' sectoren als bouw en productie relatief hard raakt, zo blijkt uit gegevens van Eurostat.
Afgelopen januari zat in Europa 9,3 procent van de vrouwen zonder werk, terwijl dit percentage onder mannen 9,7 procent bedroeg. De grootste verschillen in het voordeel van vrouwen zijn zichtbaar in Estland, Litouwen, Letland, en Ierland.
In Nederland was in januari 2010 vier procent van de vrouwen werkloos, tegenover 4,4 procent van de mannen. Nederland heeft overigens nog altijd het laagste werkloosheidspercentage van Europa.
In een aantal landen zitten juist meer mannen dan vrouwen zonder werk. Dit is onder meer het geval in Griekenland en Italië.
In 2009 maakte 15 procent van beide seksen gebruik van het internet om een baan te zoeken of een sollicitatiebrief te versturen. Vooral in Denemarken, Finland, Letland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk is het gebruik van internet bij de zoektocht naar werk populair.
Eerder deze week maakte het Europese statistiekbureau al bekend dat de crisis tot gevolg heeft dat minder mensen van baan veranderen. Bovendien is het aandeel parttimers vrijwel overal licht gestegen.
(Bron)
Drugs tussen bloemen uit Nederland

LONDEN - Een Britse bende heeft twee jaar lang cannabis met een waarde van omgerekend zo'n 70 miljoen euro gesmokkeld tussen bloemen uit Nederland.
De twaalf criminelen loodsten de drugs door de havens van Essex en Hull, waarna de lading werd uitgepakt en opgeslagen in Londen en Surrey.
De 40-jarige bendeleider en twee andere kopstukken bekenden schuld, meldde de Britse omroep BBC vrijdag. Lagere bendeleden zijn al schuldig bevonden.
Het team kon worden opgerold na een politieonderzoek van veertien maanden, waarbij ook undercover werd gewerkt.
In totaal ging het om 88 zendingen. Op het hoogtepunt van de operatie kwam er wekelijks 250 kilo binnen. De bende verdiende zo veel geld, dat 60.000 pond werd vergeten en beschimmeld aangetroffen in een ondergrondse kluis in een garage.
(Bron)
Opnieuw treinongeluk België

BRUSSEL - Ongeveer drie weken na het treinongeluk bij Halle heeft zich in België opnieuw een incident op het spoor voorgedaan.
Donderdagavond is een goederentreinen van achteren op een andere goederentrein ingereden in de Waalse deelgemeente Glaaien (provincie Luik).
Er vielen geen gewonden, berichtten Belgische media. Ook hoefden er geen omwonenden te worden geëvacueerd.
Een van de treinen vervoerde ethanol en lpg. De brandweer is ter plaatse, net als chemici van chemieconcern BASF om te onderzoeken of de getransporteerde stoffen een gevaar vormen voor de omgeving.
Een van de locomotieven lekt diesel, maar er is geen ontploffingsgevaar.
Volgens de lokale autoriteiten was het niet nodig om het gemeentelijke rampenplan af te kondigen. Drie wagons ontspoorden door de aanrijding.
Het incident heeft geen gevolgen voor treinreizigers, omdat het ongeluk gebeurde op een spoor voor goederenverkeer.
Dat heeft een woordvoerster van spoorbeheerder Infrabel laten weten. De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend.
Bij het ongeluk op 15 februari bij Halle kwamen achttien mensen om het leven en vielen ongeveer 170 gewonden. Het zware ongeluk bracht een discussie op gang over de veiligheid op het spoor.
(Bron)
'Magnetisch veld op aarde zou snel kunnen omkeren'

AMSTERDAM – Het is bijna onmogelijk om op lange termijn te voorspellen wanneer het magnetisch veld van de aarde zal omdraaien, zoals dat eerder in de geschiedenis al gebeurde. Dat blijkt uit een Franse studie.
Wetenschappers van de Universiteit van Parijs hebben een computersimulatie van het magnetisch veld gemaakt, die is gebaseerd op gegevens over de buitenkern van de aarde. In deze aardlaag zit vloeibaar ijzer dat constant in beweging is en elektriciteit opwekt die het magnetisch veld op aarde veroorzaakt.
Maar op basis van gegevens zoals viscositeit, temperatuurverschillen en elektrische geleiding konden de wetenschappers alleen op korte termijn voorspellen wanneer het magnetisch veld in hun simulatie omkeerde. Hun voorspellingen waren slechts plausibel als ze een periode besloegen van maximaal een of twee decennia.
Langer van tevoren kunnen we een omslag van het magnetisch veld op aarde waarschijnlijk niet zien aankomen, zo suggereren de wetenschappers in het wetenschappelijk tijdschrift Geophysical Research Letters.
“Je kunt het een beetje vergelijken met het voorspellen van het weer”, verklaart hoofdonderzoeker Gauthier Hulot in het Britse tijdschrift New Scientist.
Het magnetisch veld op aarde is in de loop van de geschiedenis al een aantal keer omgekeerd. Dat is gebleken uit geologisch onderzoek. De magnetische noord- en zuidpool wisselden waarschijnlijk ongeveer 800.000 jaar geleden voor het laatst van plek.
Een omslag van het magnetisch veld zou grote gevolgen kunnen hebben voor de mensheid. Tijdens de ommekeer wordt de aarde mogelijk bloot gesteld aan een grote hoeveelheid kosmische straling. Ook satellieten en andere bepaalde elektronische apparaten zouden waarschijnlijk niet meer goed functioneren.
(Bron)
Britse piloot vliegt door na Talibankogel tussen ogen

AMSTERDAM - De Britse piloot Ian Fortune (28) kreeg een Talibankogel tussen de ogen maar bleef toch doorvliegen. Hiermee redde hij het leven van de twintig inzittende soldaten.
Dat meldt de Britse tabloidkrant The Sun. Fortune was onderweg naar Garmsir in Afghanistan om gewonden op te pikken. In de Afghaanse stad was een hevig vuurgevecht gaande tussen Amerikaanse en Afghaanse soldaten en bewapende rebellen.
Fortune kreeg het advies om niet te landen omdat de situatie te gevaarlijk zou zijn. Toen hij aan het rondcirkelen was, kreeg de piloot de melding dat het vuurgevecht afgenomen was.
Tijdens het landen werd de helikopter toch onder vuur genomen, ook tijdens het oppikken van de gewonden. De piloot werd door zijn helm door tussen zijn ogen geraakt door een kogel en raakte hierbij ernstig gewond. Ondanks zijn verwondingen bleef Fortune de controle houden over de helikopter. Na acht minuten slaagde hij er uiteindelijk in om het toestel veilig op de grond te krijgen.
Het is de eerste keer in negen jaar oorlog met Afghanistan dat een piloot in de lucht geraakt wordt door een kogel. Een woordvoerder van de Britse luchtmacht RAF: “Als de kogel de piloot een milimeter lager had geraakt, hadden de inzittenden geen schijn van kans gehad. En hetzelfde geldt als de piloot minder bekwaam had gehandeld.”
(Bron)

Ik voorzie ladingen naamgrappen.
Nog veel handel bedreigde dieren op internet

DEN HAAG - Op Nederlandse websites worden nog steeds bedreigde dieren en producten van bedreigde dieren verhandeld. Dat blijkt uit een rapport van de International Fund for Animal Welfare (IFAW) dat vrijdag is gepubliceerd.
Handel in bedreigde dieren is verboden. De Nederlandse tak van het dierenwelzijnsfonds zocht zes weken op het web en vond op negen Nederlandse websites 522 aanbiedingen van bedreigde dieren of producten van bedreigde dieren. In 73 procent van de gevallen ging het om ivoor.
Op zo goed als alle grote verkoop- en veilingsites in Nederland is verboden handel aangetroffen. De meeste producten werden verhandeld op marktplaats.nl, de grootste Nederlandse handelssite.
Marktplaats heeft het rapport gezien en gaat volgende week in gesprek met het IFAW Nederland om een oplossing te zoeken voor dit probleem.
Het IFAW roept de overheid op de wet aan te passen waardoor dergelijke handel op internet efficiënter kan worden aangepakt. Ook vraagt het fonds de Nederlandse veilingwebsites hun verantwoordelijkheid te nemen en de handel in illegale dieren en dierproducten te weren.
Het IFAW komt met het rapport aan de vooravond van de zogeheten Cites-conferentie in Qatar, waar afgevaardigden van 75 landen gaan praten over bedreigde dieren. De conferentie is van 13 tot en met 25 maart. Illegale dierhandel op internet is een van de onderwerpen waarover gesproken wordt.
(Bron)
'Veel prostituees hebben onveilige seks'

AMSTERDAM - Een op de drie prostituees in Nederland en België heeft wel eens onbeschermde seks met een klant. Dit blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool-Universiteit Brussel.
Het gaat vooral om orale seks. Hoeren in het duurdere segment hebben vaker seks zonder condoom dan prostituees aan de onderkant van de markt.
De onderzoekers kwamen aan hun gegevens door op de website hookers.nl, een internetforum waar hoerenlopers hun ervaring uitwisselen, beoordelingen van meer dan zevenduizend prostituees in Nederland te verzamelen.
Ruim dertien procent van de straat- en raamprostituees heeft wel eens onbeschermde seks, onder prostituees in clubs en bordelen ligt dit percentage op 39,1 procent.
Bij escort of privé-ontvangst bedraagt het percentage vrouwen dat wel eens onveilige contacten heeft 52,7 procent.
Onbeschermde contacten komen in België vaker voor dan in Nederland. Volgens de onderzoekers komt dit omdat prostitutie in Nederland beter gereguleerd is. Overigens komt bij raamprostitutie in Nederland vaker onveilige seks voor dan in België.
(Bron)
Sneeuwpopvrouw moet kleren aan

WASHINGTON - De politie van de Amerikaanse staat New Jersey heeft een gezin bevolen een vrouwelijke sneeuwpop kleren aan te trekken nadat een buur had geklaagd over haar naaktheid.
Eliza Gonzalez uit de plaats Rahway bouwde met haar zoon en dochter op het grasveld voor haar huis een rondborstige sneeuwpop naar het voorbeeld van de Venus van Milo, een wereldberoemd marmeren beeldhouwwerk uit de Griekse klassieke oudheid.
Na het bevel van de politie trokken de makers de sneeuwpop een bikini en een sarong aan. ,,Wij wilden geen problemen met de politie, dus hebben we haar aangekleed'', aldus mevrouw Gonzalez.
Maar volgens de maakster komt de schaars geklede sneeuwpop nu juist 'geseksualiseerder' over dan voor de ingreep, zo meldt de BBC.
'No nudity!' (Geen naaktheid!) is voor veel Amerikanen een belangrijke stelregel in het openbare leven.
(Bron)

Had dan ook een sneeuwpop met een pistool gemaakt, dat mag wel.
Internetverslaafde ouders laten baby verhongeren

SEOUL - Internetverslaafde ouders in Zuid-Korea hebben hun pasgeboren kind laten verhongeren, terwijl ze via internet een virtueel meisje probeerden op te voeden.
Dat meldde de BBC vrijdag.
Het stel voedde de drie maanden oude baby één keer per dag en zaten de rest van de dag in een internetcafé. Volgens de Zuid-Koreaanse politie waren ze geobsedeerd geraakt door het opvoeden van een virtueel meisje via het spel Prius Online.
De ouders zouden hun baan hebben verloren en sindsdien hun toevlucht op internet zoeken om aan de realiteit te ontkomen.
De 25-jarige moeder en haar 41-jarige echtgenoot werden eerder deze week gearresteerd, vijf maanden nadat ze bekend hadden gemaakt dat hun kind was overleden. Een autopsie heeft uitgewezen dat hun dochter een hongerdood was gestorven.
(Bron)
Tientallen schepen vastgevroren op zee

STOCKHOLM - Tientallen schepen hebben uren vastgevroren gezeten in het ijs op de Oostzee tussen Zweden en Finland.
Met behulp van ijsbrekers wisten de meeste schepen zich te bevrijden, maar onder andere twee veerboten van veerdienst De Viking Line, met allebei ruim duizend mensen aan boord, zitten nog vast in het ijs. Dat meldden de Zweedse autoriteiten vrijdag.
Een woordvoerder van Viking Line verzekerde dat ondanks de invriezing er nog geen gevaar bestaat voor de opvarenden van de veerboten. Voor de zekerheid heeft de kustwacht al wel helikopters en hovercrafts klaarstaan.
Zweden beleeft één van de koudste winters sinds jaren. Grote ijsblokken maken het voor de schepen onmogelijk zich een weg uit het ijs te banen. Het is voor het eerst sinds midden jaren tachtig dat er zo massaal schepen ingevroren raken op de Oostzee.
(Bron)
Sumoworstelaar steelt pinautomaat

MOSKOU - Het personeel van een winkel in Moskou keek vrijdag vreemd op toen een sumoworstelaar een 90 kilo wegende pinautomaat loswrikte, op de schouders nam en ermee op de vlucht sloeg.
De zwaargebouwde sporter en een handlanger kwamen niet ver.
Een winkelbediende alarmeerde de politie, die de twee korte tijd later kon arresteren nabij het winkelcentrum.
De buit was sowieso bescheiden. Er zat slechts 25.000 roebel, omgerekend 613 euro, in de automaat. De dader vertelde de politie tijdens een verhoor dat hij professioneel sumoworstelaar is.
(Bron)
Dierenartsen doen antibioticum in de ban

HOUTEN - Dierenartsen stoppen met het voorschrijven van antibioticasoort cefalosporinen bij pluimvee omdat het gevaar kan opleveren voor de volksgezondheid.
Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) vrijdag laten weten naar aanleiding van berichtgeving in het NOS-journaal.
De KNMvD en veterinair deskundigen hebben bij dierenartsen aangedrongen op de maatregel. Het preventief voorschrijven van het medicijn bij kuikens kan namelijk bijdragen aan resistentie van bacteriën tegen het antibioticum, zo meldt de maatschappij voor diergeneeskunde.
Het medicijn wordt ook gebruikt bij mensen met een ernstige bacteriële infectie. Bij mensen geldt dit antibioticum als laatste redmiddel. Om die reden zouden dierenartsen terughoudend moeten zijn met het gebruik van het middel bij dieren, aldus de KNMvD.
(Bron)
Vibrator veroorzaakt rumoer in Duitsland

BERLIJN - Een vibrator heeft vrijdag voor veel heisa gezorgd in de West-Duitse stad Bochum. Een vrouw waarschuwde de politie nadat ze verdachte geluiden had gehoord in haar woning.
De Duitse vrouw belde de politie, die het harde en vreemde geluid door de telefoon hoorde en meteen een politiewagen stuurde. Een toegesnelde agent ontdekte in een lade van haar kledingkast een trillende vibrator.
De politie meldde dat de agent ,,een zeer persoonlijk voorwerp op batterijen had gevonden, dat blijkbaar uit zichzelf was aangegaan''.
De bewoonster verschoot volgens de politie onmiddellijk van kleur. Daarop wensten de agenten haar nog een fijne avond en verlieten de flat.
(Bron)

Dan sta je wel even voor lul...
Wilders doet beladen uitspraken in Londen

PVV-leider Wilders heeft in het Britse parlement zijn anti-islamfilm Fitna vertoond.
Op de daarop aansluitende persconferentie haalde hij opnieuw flink uit naar de islam, zo meldt RTL Nieuws.
De profeet Mohammed noemde hij 'een barbaar, een massamoordenaar en een pedofiel'. De Turkse premier Erdogan deed hij af als 'een mafkees'. Als Turkije lid wordt van de Europese Unie, dan wil hij dat Nederland er uit stapt.
Geert Wilders verklaarde te hopen premier van Nederland te worden. Hij zou dan meteen alle islamitische scholen sluiten, en de immigratie uit moslimlanden stoppen, zei hij.
Wilders zou ook een bouwstop voor moskees afkondigen en criminele moslims met een dubbel paspoort Nederland uitzetten.
Bij de vertoning van Fitna waren in Londen zo'n 60 mensen aanwezig. Wat zij van de film vonden, is nog niet bekend. In Nederland kreeg de film een lauwe ontvangst van zijn collega-politici.
Wilders wilde de film vorig jaar al in Londen tonen, maar toen werd hij bij de douane tegengehouden. Volgens de regering vormden zijn ideeën over de islam een bedreiging voor de publieke veiligheid.
Wilders ging tegen het besluit in beroep en mocht daarom alsnog naar Groot-Brittannië reizen.
(Bron)
Gedwongen seks om auto ouders af te betalen

AMSTERDAM - Om de auto af te kunnen betalen, dwong een koppel uit Georgia hun dochter seks te hebben met de autohandelaar.
Het meisje van veertien moest zich elke maand prostitueren aan de autodealer in ruil voor afbetaling van de tweedehandse Dodge Caravan,dat melden lokale media. De man schold 281 dollar per keer kwijt.
Deze seksdeal was al twee jaar aan de gang toen de politie de zaak op het spoor kwam. De namen van de ouders van het veertienjarige meisje kwamen aan het licht tijdens een drugsonderzoek. “Wellicht ging het huishoudbudget grotendeels naar verdovende middelen”, aldus een sheriff van Dodge County.
De autohandelaar en de ouders zijn inmiddels gearresteerd vanwege beschuldiging op kindermishandeling. Het meisje is ondergebracht bij een pleeggezin.
(Bron)
EU pakt salarisverschil tussen seksen aan

BRUSSEL - De Europese Commissie wil de salarisongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de komende vijf jaar aanzienlijk verminderen.
Het gemiddelde beloningsverschil tussen mannen en vrouwen in Nederland was in 2008 gemiddeld 23,6 procent.
In de EU bedroeg het gemiddelde beloningsverschil 18 procent, zo heeft Viviane Reding, EU-commissaris voor Justitie en Grondrechten, vrijdag in Brussel bekendgemaakt.
In de tweede helft van dit jaar presenteert de commissie een nieuwe vijfjarenstrategie voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Daarin zal de aanpak van de ongelijke beloning van mannen en vrouwen met alle beschikbare middelen centraal staan.
De commissie wil verder werkgevers bewustmaken van de salarisongelijkheid en initiatieven ondersteunen die de gelijkheid van mannen en vrouwen bevorderen.
Vooruitlopend op de internationale vrouwendag op maandag 8 maart presenteerde de Europese Commissie vrijdag een vrouwenhandvest.
In deze politieke verklaring verplicht de commissie zich ertoe de komende jaren in al haar beleid aandacht te besteden aan sociale en culturele vraagstukken rond sekseongelijkheid en daar waar nodig maatregelen te nemen.
De commissie wil met name geweld tegen vrouwen aanpakken. ''Ik zal ervoor zorgen dat daadkrachtige maatregelen voor de uitroeiing van genitale verminking van vrouwen deel uitmaken van deze strategie'', aldus EU-commissaris Viviane Reding.
(Bron)

donderdag, maart 04, 2010

'Prominenten CDA zijn klaar met Balkenende'

AMSTERDAM - Het rommelt in het CDA over de positie van Jan-Peter Balkenende. Prominente leden van het CDA zouden klaar zijn met Balkenende als partijleider en lijsttrekker. Dat meldt het RTL Nieuws donderdagavond.
Veel prominenten wilden niet voor de camera reageren, maar anoniem velden zij een hard oordeel.
In de peiling van Synovate van gisteren, waarbij Nederlanders gevraagd werd wat zij zouden stemmen als er Tweede Kamer-verkiezingen zouden zijn geweest, verloor het CDA twaalf zetels. Ook wat betreft gemeenteraadszetels verloor het CDA flink. Donderdag werd duidelijk dat de partij 182 raadszetels had verloren.
Prominenten noemden de peiling "teleurstellend". Een andere prominent zei over de demissionair premier: "Balkenende moet zelf aanvoelen dat het klaar is."
Bijna een kwart van de CDA-stemmers ziet liever dat Jan Peter Balkenende vertrekt als lijsttrekker van het CDA. Hoewel de CDA-achterban meestal trouw is, geeft 24 procent aan nu liever een andere lijsttrekker te willen voor de komende verkiezingen. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het tv-programma Netwerk.
Een kwart van de CDA-stemmers noemt Maxime Verhagen als een geschikte opvolger. Eveneens een kwart ziet in Camiel Eurlings een geschikte opvolger; 22 procent ziet Ab Klink als kroonprins.
(Bron)
'Advocaten jatten befjes'

AMSTERDAM – De rechtbank in Haarlem stopt per 1 mei 2010 met het verstrekken van befjes aan advocaten. De reden: er zouden er te veel verdwijnen. Dat meldt het Juridisch Dagblad donderdag.
De afgelopen twaalf maanden verdwenen er volgens een woordvoerder van het juridische instituut maar liefst 135 befjes, de gesteven witlinnen strook die onderdeel is van de toga.
De kosten hiervan bedragen bijna 15 euro per stuk en om die reden is gekozen de items niet langer te verstrekken. Het financiële plaatje staat volgens de rechtbank immers niet langer meer in verhouding tot het doel dat het dient. “Namelijk, het bieden van service”, aldus een woordvoerder.
(Bron)
Doorbraak bestrijding eikenprocessierups in Drenthe

AMSTERDAM - Insectendeskundige Silvia Hellingman uit Wapserveen is zeker van een doorbraak bij de bestrijding van de eikenprocessierups. Deze diertjes rukken snel op in de provincie Drenthe.
De insectendeskundige is donderdag in Alteveer een boom in gekropen, op zoek naar eitjes van de rups, om daar de parasiet op te testen.
De haren van de beestjes zorgen voor grote ongemakken. Zo kunnen ze allergische reacties en zelfs blindheid veroorzaken.
De rups moet op een natuurlijke en betaalbare manier worden bestreden, zegt Hellingman in een radio-interview. Momenteel worden de beesten nog opgezogen door een bestrijdingsteam.
''De natuur geeft ons problemen, maar de natuur zorgt ook voor een oplossing. Wij zoeken naar een natuurlijke oplossing die betaalbaar is voor alle gemeenten.''
Momenteel wordt onderzocht of er een parasiet kan worden ingezet, die de rups vervolgens doodt. Die aanpak zou al dit jaar plaats moeten vinden.
(Bron)
Vrouw met vier borsten klaagt chirurg aan

AMSTERDAM - Een New Yorkse vrouw heeft haar chirurg aangeklaagd na twee mislukte borstoperaties. In plaats van een borstvergroting kreeg de vrouw een borstverdubbeling. Ze eist een schadevergoeding van vijf miljoen dollar.
Dit meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws donderdag. Maria Alaimo liet zich zeven jaar geleden opereren. Een luttele 5000 euro moest ervoor zorgen dat ze de borsten uit haar jeugd terug zou krijgen, maar het ging snel mis.
Haar borsten waren na de operatie zo vervormd, dat ze een ‘double-bubble’ effect kreeg. Haar natuurlijke borsten zijn aan de onderkant platgedrukt, en aan de bovenkant heeft de vrouw twee zwellingen zo groot als een honkbal. “Maria heeft nu vier borsten”, omschrijft haar advocaat.
De New Yorkse onderging nog een tweede herstellende operatie bij de chirurg, maar zonder succes. Meer littekens maakte het nog erger voor de vrouw. Een derde operatie bij een andere chirurg had echter ook geen effect.
Naast het verlies van haar zelfrespect leverden haar mislukte borsten vooral schaamte op, zo vertelt ze de krant.
De advocaat van de chirurg reageert echter niet begripvol op de situatie. “Er is bij elke chirurgische ingreep geen enkele garantie dat er niets kan misgaan. Elke patiënt reageert anders.”
(Bron)
Veel ouderen dupe van id-plicht bij stembus

UTRECHT - Voor veel ouderen ligt de drempel om een identiteitsbewijs te verlengen of te laten aanmaken hoog. Hierdoor konden zij woensdag geen stem uitbrengen.
Dat signaleert ouderenbond ANBO naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. De bond wil dat gemeenten zich inspannen om het senioren gemakkelijker te maken een id-bewijs in het bezit te krijgen.
Ouderen kunnen ontmoedigd raken door het idee lang in de rij te moeten staan voor een gemeenteloket, zo meldde een woordvoerster van de ANBO. Gemeenten zouden ouderen daarom de mogelijkheid moeten bieden op afspraak te komen op een door henzelf uitgekozen tijdstip, vindt de ouderenbond.
Ook zou een gemeente op lokaties waar veel ouderen bij elkaar wonen, zoals verzorgingshuizen, een soort loket kunnen inrichten waar bewoners formulieren kunnen krijgen en invullen of pasfoto's kunnen laten maken, aldus de woordvoerster.
''De gemeente zou er goed aan doen ouderen op de extra mogelijkheden te wijzen'', zei de woordvoerster. In de aanloop naar de landelijke verkiezingen zou dit voor gemeenten een thema moeten zijn, aldus de ANBO.
(Bron)

Wel vreemd, want ze moeten een id-bewijs hebben.
'Dioxine verstoort groei kinderen'

AMSTERDAM - Kinderen die in hun babytijd dicht bij een verbrandingsoven hebben gewoond en die borstvoeding kregen, vertonen in hun puberteit lichamelijke afwijkingen en gedragsproblemen.
Vooral de longfunctie is verstoord, terwijl meisjes ook een vertraagde borstgroei hebben.
Dat concludeert geneeskundige Marike Leijs, die deze maand aan de Universiteit van Amsterdam promoveert op een onderzoek naar de invloed van dioxines op de groei van kinderen.
Leijs analyseerde alle gegevens die sinds eind jaren tachtig worden bijgehouden van moeders en kinderen die in de buurt van een verbrandingsoven wonen of gewoond hebben.
Leijs constateert dat kinderen tussen de 14 en 19 jaar verstoringen hebben in de suikerhuishouding en in hun afweersysteem. Ook hun schildklier werkt minder goed. Meisjes lopen zeker een jaar achter wat betreft hun borstgroei.
Ook op jongere leeftijd vertonen de kinderen al achterstanden, bijvoorbeeld in hun psychomotorische groei en in de ontwikkeling van hun hersenen.
De uitkomsten van het onderzoek van Leijs zijn opmerkelijk, omdat eerder op diverse plekken in het land onderzoek is gedaan toen omwonenden van een vuilverbrander meenden vaker ziek te zijn dan anderen. Dergelijke onderzoeken leverden meestal op dat er in de buurt inderdaad meer ziekte was, maar dat er geen directe relatie met de verbrandingsoven kon worden gelegd.
Leijs stelt nu op basis van haar bevindingen dat zelfs een zeer lage blootstelling aan dioxines al gevolgen heeft. Ook wanneer de giftige stof nauwelijks terug te vinden is in het bloed, zijn er lichamelijke effecten.
(Bron)
'Nederlandse vrouw wil niet fulltime werken'

TILBURG - De gemiddelde Nederlandse vrouw is zeer tevreden met een parttimebaan. Deeltijdwerken is geen tussenfase op weg naar een volledig dienstverband, maar een einddoel.
Het is wat de Nederlandse vrouw met een partner wil, stellen hoogleraar Jan van Ours van de Universiteit van Tilburg en zijn Australische collega Allison Booth in een donderdag verschenen onderzoek.
Nederland is wereldwijd koploper als het om in deeltijd werkende vrouwen gaat. Meer dan de helft van de vrouwen tussen de 25 en 54 jaar heeft een parttimebaan. Sinds 2000 is in Nederland zelfs het wettelijk recht op deeltijdwerken vastgelegd.
Voor zover bekend is niet eerder uitgezocht of de in deeltijd werkende vrouwen ook gelukkig zijn met hun baan. Dat blijkt dus zeker voor vrouwen die een relatie hebben, het geval te zijn. De meesten van hen willen hun werkuren ook niet veranderen, zelfs niet als ze daarvoor de kans krijgen.
Voor het onderzoek zijn arbeidsgegevens van tal van welvarende westerse landen vergeleken. De Nederlandse vrouw blijkt het liefst een baan te hebben van tussen de 20 en 27 uur.
De rest van haar tijd besteedt zij onder meer aan het huishouden. Want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mannen het liefst een volledige baan en een in deeltijd werkende vrouw hebben.
Mannen zijn de laatste vijftien jaar wel iets meer in het huishouden gaan doen, maar lang niet voldoende voor een eerlijke verdeling, aldus de wetenschappers. Overigens zijn beide partners zeer tevreden met de verdeling van werk en huishouden.
Veelal wordt aangenomen dat vrouwen in deeltijd gaan werken als zij kleine kinderen hebben en dat zij later weer meer gaan werken. De onderzoeksgegevens tonen echter aan dat er ook onder vrouwen van boven de 40 jaar weinig animo is om hun arbeidsuren uit te breiden.
''Een belangrijk deel van de Nederlandse beroepsbevolking zal in deeltijd werken. Dat gegeven is de komende decennia niet uit te vlakken'', concluderen Van Ours en Booth.
(Bron)
Zwarte markt voor Japanse stewardessuniformen

SYDNEY/TOKIO - Japanse luchtvaartmaatschappijen hebben behalve van de crisis ook last van fetisjistische belangstelling voor stewardessuniformen. Een uniform van de maatschappij ANA is op internet aangeboden voor meer dan 4000 euro.
De onderneming heeft inmiddels chips in de door ontwerper Hanae Mori ontworpen mantelpakjes laten aanbrengen om gestolen of illegaal verkochte exemplaren terug te vinden. Dit berichtten Australische en Britse media donderdag.
De luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (JAL) ging in januari bijna failliet en probeert een doorstart te maken. Ze doet dat liever zonder fetisjisten die op de uniformen bieden.
De prijs van het JAL-tenue is allerminst gedaald, ondanks het feit dat deze maand honderden stewardessen bij JAL hun baan dreigen te verliezen. JAL probeert de pakjes binnen de boedel te houden en heeft het personeel inmiddels streng gemaand geen uniformen te koop aan te bieden. Dan dreigt vervolging wegens diefstal.
JAL zou zelf uniformen op het internet hebben teruggekocht. Volgens een woordvoerster van de door de crisis zwaar getroffen maatschappij wil de onderneming niet dat mensen het imago van JAL schade berokkenen.
De prijs van een volledig JAL-stewardessenuniform is deze week op internet omgerekend zeker 2200 euro, aldus het Australische dagblad Sydney Morning Herald.
(Bron)
Na jaren weer een vrouw in raad Staphorst

STAPHORST - Staphorst krijgt voor het eerst sinds zestien jaar weer vrouwen in de gemeenteraad. De laatste vrouw die in 1994 in de raad zat, wordt opgevolgd door kandidaten van het CDA en de PvdA.
''We hadden eerder weinig vrouwen die beschikbaar waren. Nu had de partij vrouwen op plek twee en op zes staan die wel de raad in wilden'', zei Jacob Spiker, lijsttrekker van CDA Staphorst, donderdag.
De partij heeft haar drie zetels weten te behouden. Ook een vrouwelijke kandidaat van de PvdA komt in de raad terecht. Spiker denkt dat de komst van de twee vrouwen van zijn partij en de PvdA in de raad drempelverlagend kan werken voor andere vrouwen. ''Het is hier toch altijd een mannenwereld geweest. Vrouwen zorgen voor een ander geluid.''
Jippe Hoekstra, lijsttrekker van de PvdA, denkt dat het zeker in Staphorst goed is dat er vrouwen in de raad komen. ''De SGP is hier een grote partij en is om religieuze redenen tegen een dergelijke rol voor vrouwen. Al verwacht ik geen problemen, omdat ze wel accepteren dat andere partijen andere opvattingen hebben.''
De PvdA had problemen in de aanloop naar de verkiezingen. ''Het was eerst nog de vraag of we überhaupt mee konden doen. Er waren geen kandidaten te vinden die de raad in konden nadat de gedoodverfde lijsttrekker ernstig ziek werd.''
Dat de partij de laatste jaren geen vrouw hoog op de lijst had staan, had te maken met de keuze voor ervaring. ''Maar als een vrouw nooit de raad in komt, zal ze die ervaring ook nooit krijgen. Het is goed dat het nu wel kan.''
(Bron)
Politie pakt scholier met vuurwapen op

VENRAY - De politie heeft donderdagochtend op het Raayland College in Venray een 17-jarige scholier uit dat Limburgse stadje gearresteerd.
Dat gebeurde nadat enkele medescholieren de politie getipt hadden dat de jongen een pistool bij zich had. Dat maakte de politie bekend.
Agenten controleerden op school de tas en het kluisje van de leerling, die een gasalarmpistool bij zich bleek te hebben, evenals een bivakmuts en enkele zakjes amfetamine. De jongen is in verzekering gesteld.
De school heeft de klasgenoten van de opgepakte leerling op de hoogte gesteld en stuurt een brief aan alle ouders. De directie heeft de leerling de toegang tot de school ontzegd en wil hem van school verwijderen, aldus de school in een verklaring.
(Bron)
Amerikanen vinden orale seks geen seks

BLOOMINGTON - Wat is seks? Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat de definitie van seks nogal uiteen ligt. 30 procent van de respondenten tussen de 18 en 96 jaar vindt dat orale seks geen seks is.
Ook anale seks geldt niet als seks, aldus een vijfde van de bijna vijfhonderd mensen die meededen aan het onderzoek.
Voor een op de vijf ondervraagden telt ook geslachtsverkeer tussen man en vrouw niet als seks als de man niet is klaargekomen.
Vooral de mannen in de oudste groep gaven aan dit niet als seks te zien, aldus het onderzoek dat donderdag gepubliceerd werd.
Volgens de onderzoekers van het Kinsey Intitute van de Indiana University in Bloomington is het belangrijk voor artsen die bijvoorbeeld seksueel overdraagbare aandoeningen behandelen, te weten wat mensen precies als seks beschouwen.
(Bron)

Ik moet ineens aan Bill Clinton denken ;p
Zagende Duitser wekt buurt

BRAUNSCHWEIG - Omdat hij de slaap niet kon vatten, besloot een man in de Duitse stad Braunschweig in Nedersaksen een boom in de tuin te gaan omzagen.
Een buurvrouw werd echter wakker van ratelend geluid, zag een ladder en belde van schrik de politie omdat ze dacht dat er ingebroken werd.
De politie rukte massaal uit en kwam met zes wagens op de vermeende inbraak af. De agenten vonden echter geen braaksporen of inbreker, zei een politiewoordvoerder donderdag.
Korte tijd later kwam de bewoner van het huis tevoorschijn. Hij had zich van schrik verstopt toen de politiemacht voor zijn deur stond.
(Bron)
NS onvoldoende voorbereid op winterweer

AMSTERDAM - De Nederlandse Spoorwegen (NS) is medeschuldig aan de chaos op het spoor in december. Samen met spoorwegbeheerder ProRail was het bedrijf onvoldoende voorbereid op het strenge winterweer.
Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van verkeersminister Camiel Eurlings. Zo blijkt voor het eerst dat de NS tussen 20 en 22 december meer dan de helft van alle treinen heeft geschrapt.
Volgens de onderzoekers hebben beide ondernemingen na de winter van 2006 maatregelen genomen maar hadden deze amper effect. Dat kwam voor een groot deel door verkeerde simulatietests, waardoor NS en ProRail zichzelf op het verkeerde spoor zetten.
Door de sneeuw raakte 30 procent van alle treinen defect. Daarnaast was de reisinformatie en aanpassing van de dienstregeling 'verre van optimaal', werkten ProRail en NS niet goed samen, en liet de wisselverwarming het op veel plekken afweten.
Er moet volgens Eurlings nu hard worden gewerkt om het spoor 'winterhard' te maken. NS en ProRail zijn inmiddels een nieuw programma begonnen ('Actieplan Winterhard Spoor'), met onder andere de oprichting van een speciaal weerbureau.
Om te controleren of NS en ProRail wel echt op de goede weg zijn, laat Eurlings in mei een nieuw onderzoek uitvoeren.
(Bron)
Dan ben je toch aardig geïntegreerd. RTLnieuws vraagt een vrouw met een hoofddoek wat ze van de winst van Wilders vindt. Zij: 'Geen commentaar'.
Vrouw en hond aangevallen door drie pitbulls

SINT-OEDENRODE - Een 22-jarige vrouw uit Sint-Oedenrode is donderdagmiddag op de Van der Horststraat bij het uitlaten van haar hondje aangevallen door drie pitbulls.
De vrouw is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan bijtwonden aan armen en onderrug. Het hondje is naar de dierenarts gebracht. Dat meldde de politie.
De pitbulls werden uitgelaten door een 53-jarige vrouw. Zij werd meegesleurd toen de honden het kleine hondje in het vizier kregen.
De 22-jarige vrouw probeerde haar hondje te beschermen door het beestje op te tillen. Buurtbewoners schoten direct te hulp om de vechtende honden bij de vrouw weg te halen.
De pitbulls zijn eigendom van de dochter van de 53-jarige vrouw. De eigenaresse wacht een bekeuring.
(Bron)
Hogere boete Arriva voor onveilige bussen

DEN BOSCH - Vervoersmaatschappij Arriva krijgt een boete opgelegd van 27.500 euro voor het rijden met onveilige en gammele bussen in 2007. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag beslist.
Arriva kreeg eerder van de rechtbank 6.000 euro boete opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) ging tegen die uitspraak in beroep omdat het de boete te laag vond.
Het hof verwijt Arriva dat het zonder deugdelijke controle vooraf bussen, met in sommige gevallen ernstige gebreken, de weg heeft opgestuurd.
Daardoor kwam de veiligheid van passagiers, chauffeurs en andere weggebruikers in gevaar.
Arriva kreeg eind 2006 de concessie voor Noordoost-Brabant. Om direct te kunnen gaan rijden kocht het bedrijf oude bussen. Al vrij snel kwam een klachtenstroom op gang van reizigers en vakbonden over mankementen aan de bussen.
De toenmalige minister Karla Peijs (Verkeer) gaf opdracht om de bussen te controleren. Bij de check vonden de controleurs een groot aantal gebreken en keurden 21 van de 22 gecontroleerde bussen af.
(Bron)
Sekte liet kind verhongeren wegens weigering 'amen'

WASHINGTON - Leden van een Amerikaanse sekte hebben een klein kind laten verhongeren omdat het voor het eten niet amen zei.
De drie sekteleden werden donderdag in Baltimore (Maryland) schuldig bevonden. Zij moeten ieder rekening houden met een gevangenisstraf tot zestig jaar.
De jury achtte het bewezen dat de sekteleidster, haar dochter en een ander lid schuldig zijn aan de dood van de zestien maanden oude Javon Thompson drie jaar geleden.
De 23-jarige moeder van de jongen had eerder al schuld bekend en tegen de drie sekteleden getuigd. Haar zoontje had amen moeten zeggen op het einde van het gebed voor de maaltijd. Het is onduidelijk of het kind überhaupt al kon spreken.
De sekte geloofde dat de aan ondervoeding gestorven jongen zou worden wedergeboren. Toen dat uitbleef, werd het lijkje in een koffer gestopt en in een tuinhuisje verstopt.
(Bron)

woensdag, maart 03, 2010

Mooie foto van Martijn Lammerts - let op hoe het stemhokje gemonteerd is...
Leuke uitkeringsspecificatie van de zorgverzekering. 165 euro, acceptgiro volgt. Het eigen risico heb ik in elk geval al gehad voor dit jaar.
Wat vreemd is: er staan meerdere data op, omdat ik op die data medicijnen en verbandzooi heb besteld - da's nog logisch, maar waarom staat er dan bijvoorbeeld van 4 dingen op 11 januari 1 ding vermeld, en dan van 3 dingen op 21 januari 2 dingen, en van de 3 in februari ook 1 ding?
De thuiszorg is 19,64 per keer. De eerste zes keer moet ik dus betalen (daarna was dat eigen risico 'vol'). Logischerwijs staat er dan eerst het bedrag en dan het te betalen eigen risico.
Onlogischerwijs staat er bij de eerste datum 'bedrag 19,64, eigen risico 14,90', en bij de latere data 'bedrag 19,64, eigen risico 19,64'.
Ik belde daarover, en kreeg heel vlot iemand aan de lijn (het kan wel, zie je wel?), die me uitlegde dat ik daar niet zo zwaar aan moest tillen want al met al klopte het wel. Eigenlijk zou die 14,90 inderdaad beter bij de laatste datum kunnen staan, maar ach, het maakte niet uit. (Behalve dat het verwarrend werkt dus.)
Later belde ik ook nog het UWV omdat ik m'n jaaropgave van de Ziektewet nog niet heb. Eerst een bandje dat je belt tegen lokaal tarief, dan het verzoek je BSN in te toetsen, dan een keuzemenu, en dan de mededeling 'Op dit moment is het heel erg druk, we verzoeken u op een later tijdstip terug te bellen' - waarna ik niet in een wachtstand kwam maar de verbinding ook niet verbroken werd. Twijfel: was dit nou 'u mag wel wachten maar dat duurt lang' of 'we doen niks, goedemiddag'? Ik heb maar opgehangen.
TT 137 Op een cruiseschip uit Cyprus zijn twee passagiers omgekomen toen het voor de Spaanse kust werd getroffen door reusachtige golven. Zes mensen raakten gewond. De Louis Majesty was met 1350 vakantiegangers en 580 bemanningsleden op weg van Marseille naar Barcelona.
Agenten belaagd na boete voor niet dragen gordel

AMSTERDAM - Enkele agenten zijn woensdagmiddag in Oosterhout belaagd door omstanders, nadat ze een man een boete voor het rijden zonder gordel wilden geven. Verschillende politie-eenheden moesten eraan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te krijgen.
Drie mensen zijn aangehouden, meldt de politie.
Agenten hielden de man staande omdat hij zonder gordel reed. Aanvankelijk verliep het gesprek normaal, maar de man uit Oosterhout werd gaandeweg steeds agressiever en viel de dienders aan.
Enkele jongeren begonnen zich er vervolgens echter mee te bemoeien, waarop de agenten om assistentie vroegen.
Tijdens de schermutseling werden nog twee mannen, een 19-jarige en een 25-jarige Oosterhouter, aangehouden. Alle verdachten zitten nog vast. Hen wordt onder meer openlijke geweldpleging ten laste gelegd.
(Bron)
Mini-condooms voor 12-jarigen geproduceerd

AMSTERDAM – Om jonge jongens die al seksueel actief zijn de kans te geven veilig te vrijen heeft de Zwitserse regering speciale condoompjes laten maken. De beschikbare maten volstaan voor 12 tot 14-jarigen namelijk niet.
De extra kleine rubbers kregen de naam Hotshot mee en zijn geproduceerd naar aanleiding van een onderzoek, dat werd gedaan op last van de Zwitserse regering en werd uitgevoerd door de Universiteit van Basel.
Hieruit kwam naar voren dat jongens nu eerder seks hebben dan in de jaren ’90 het geval was en dat hiervoor onvoldoende geschikte bescherming voor handen is.
"De uitkomst dat jonge jongens zich zo risicovol gedragen was een schok", reageert onderzoekster Nancy Bodmer tegenover de Daily Mail. "Ze hebben de neiging zich niet te beschermen en het ontbreekt ze aan 'seksuele kennis'. Ze overzien de consequenties niet en laten meisjes met de problemen zitten."
In zich niet beschermen en zich niet kúnnen beschermen zit volgens sommigen nog altijd wel een verschil. “Jonge jongens kunnen vaak niet aan de goede maat condooms komen”, vindt Bettina Maeschli, van de Zwitserse Aids Federatie. Deze en twee andere stichtingen hebben campagne gevoerd om de mini-comdooms in de winkels te krijgen.
In eerste instantie zullen 55.000 pakjes aangeboden worden.
De leeftijd waarop in Zwitserland gemeenschap mag plaatsvinden is 16 jaar. Strafvervolging is echter uitgesloten wanneer desbetreffende personen jonger zijn, maar het leeftijdsverschil tussen hen kleiner is dan drie jaar.
(Bron)
Enorm netwerk gekaapte computers opgerold

MADRID - De Spaanse politie en de Amerikaanse federale recherche FBI hebben samen een netwerk opgerold dat de controle over ongeveer dertien miljoen computers wereldwijd had overgenomen.
Het is het grootste netwerk van 'zombie-computers' dat ooit is ontdekt.
Drie Spanjaarden die achter de computerkapingen zouden zitten, zijn opgepakt. Ze stuurden virussen naar onwetende computerbezitters.
Zo konden ze de controle over hun computers overnemen en wachtwoorden en creditcardgegevens stelen.
Op de computer van de hoofdverdachte werden de persoonlijke gegevens van 800.000 mensen gevonden.
Zowel particulieren als grote bedrijven zijn het slachtoffer geworden.
''Het is makkelijker om een lijst te geven van de bedrijven die niet zijn getroffen, dan de lange lijst van bedrijven die wel zijn getroffen'', zei de directeur van het computerbeveiligingsbedrijf dat het 'zombie-netwerk' vorig jaar op het spoor was gekomen.
(Bron)
'Dinosaurusetende slang ontdekt'

AMSTERDAM – Wetenschappers hebben in India overblijfselen gevonden van een slang die op het punt stond om een nest met jonge dinosaurussen aan te vallen.
De onderzoekers van de Universiteit van Michigan vonden het 67 miljoen jaar oude fossiel van de slang en het nest met sauropoden in de Indiase deelstaat Gujarat.
De slang - die Sanajeh indicus wordt genoemd - was ongeveer 3,5 meter lang en had zich rond een ei gekronkeld, dat net was uitgekomen.
De overblijfselen van de dieren wijzen er echter op dat de slang en de jonge sauropoden plotseling werden bedolven onder een laag zand die werd verplaatst door een storm.
Een gedetailleerde beschrijving van de vondst is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PLoS Biology.
Volgens hoofdonderzoeker Jeff Wilson is het voor het eerst dat een fossiel suggereert dat een nest van sauropoden werd bedreigd door een roofdier.
“De slang leefde waarschijnlijk in de buurt van het nest en jaagde op de jongen”, verklaart Wilson in het Britse tijdschrift New Scientist. “Maar alle dieren stierven onmiddellijk toen ze werden bedolven onder een laag sediment van een nabijgelegen heuvel die werd weggeblazen door een storm.”
De sauropoden behoorden waarschijnlijk tot de soort Titanosaurus. Die dieren bereikten een lengte van ongeveer 20 meter. Het jong was waarschijnlijk nog maar 50 centimeter lang.
“De slang maakte gebruik van de mogelijkheid om deze dieren op te eten toen ze nog erg klein waren”, aldus Wilson.
(Bron)
Australiër beveiligde huis met nepbommen

AMSTERDAM - De politie van het Australische Sydney heeft explosieven gebruikt om bommen te laten ontploffen die in en rondom het huis van een overleden man lagen.
De bommen bleken echter nep. Dat heeft de politie woensdag gezegd.
De 69-jarige man, een kluizenaar die vorige week in het ziekenhuis overleed, plaatste meer dan vijftig 'bommen' waarschijnlijk om mensen af te schrikken, zei politiechef Gavin Dengate.
De politie was gealarmeerd door vrienden van de man die na zijn dood het huis moesten leegruimen en toen de 'bommen' hadden zien liggen.
Omwonenden werden geëvacueerd, waarna het explosievenopruimingsteam robots naar binnen stuurde die zes exemplaren onklaar maakten.
Ze bleken nep, evenals de andere tientallen 'bommen' die werden aangetroffen.
"Ik geloof niet dat hij iemand wilde verwonden", zei Dengate. "Hij was een kluizenaar en dat wilde hij blijven."
(Bron)
'Een op de tien tienermeisjes in de fout met webcam'

AMSTERDAM - Bijna 10 procent van de tienermeisjes die bij internetten een webcam gebruiken, is wel eens 'in de fout gegaan'.
Onder psychologische dwang zijn ze bijvoorbeeld uit de kleren gegaan of hebben seksueel getinte handelingen voor de minicamera verricht.
Belangrijkste redenen om het zover te laten komen zijn nieuwsgierigheid, gein en spanning, schrijft dagblad Sp!ts woensdag.
Van de meiden die wel een onder druk iets gedaan of gezien hebben wat zij eigenlijk niet wilden, vertelt zo'n 20 procent dat aan een vriendin. Slechts respectievelijk 10 en 4 procent vertelt het aan de ouders en politie.
Verruit het grootste deel van de tienermeiden (bijna 84 procent) gebruikt de webcam voor contact met vriendinnen. Een op de acht camt wel eens met jongens en tien procent laat zichzelf zien aan vreemden. Een veel kleiner percentage (3,2 procent) heeft ooit de webcam aangezet voor een oudere man.
De gegevens komen uit onderzoek onder meer dan zesduizend tienermeiden tussen tien en achttien jaar op de online community goSupermodel.
(Bron)
Duits dorp verkoopt gaten in de weg

NIEDERZIMMERN - Veel Duitse overheden weten niet hoe ze de reparaties van de door de harde winter beschadigde straten en wegen moeten betalen.
Het dorp Niederzimmern heeft er iets op gevonden: de gemeente in deelstaat Thüringen verkoopt de gaten in het wegdek.
Voor 50 euro kunnen belangstellenden 'eigenaar' worden van een gat in de weg. Bij de reparatie worden plaquettes verwerkt in het wegdek.
De 'eigenaar' van het opgevulde gat mag bepalen welke tekst erop komt te staan.
(Bron)
Belangrijke stap in onderzoek Q-koorts

LELYSTAD - Onderzoekers van het Central Veterinary Institute (CVI), onderdeel van de Wageningen Universiteit, hebben de Q-koortsbacterie geïsoleerd uit weefsel en slijm van Nederlandse Q-koortspatiënten.
De bacterie kan nu in een laboratorium worden gekweekt en dat kan het onderzoek naar de ziekte een belangrijke impuls geven.
Dat maakte het onderzoeksinstituut woensdag bekend. Het is voor het eerst in Nederland dat wetenschappers erin zijn geslaagd de Q-koortsbacterie bij mensen te isoleren.
Bij geiten en schapen was dat al wel gelukt. De bacterie werd gewonnen uit de hartklep van een chronische Q-koorts-patiënt en uit slijm van een patiënt met acute klachten.
Met de gekweekte bacteriën kan beter worden onderzocht voor welke antibiotica de Q-koortsbacterie wel en niet gevoelig is.
Ook hopen de onderzoekers meer te weten te komen over genetische factoren die mogelijk een rol spelen bij de overdracht van dieren op mensen en over eventuele verschillen tussen chronische en acute Q-koorts.
Het CVI werkt samen met onder meer het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Gezondheidsdienst voor Dieren (RD) en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen.
Het onderzoek wordt gefinancierd door de ministeries van Landbouw (LNV) en Volksgezondheid (VWS).
Bij de verspreiding van Q-koorts naar mensen lijken in ieder geval de hoeveelheid begroeiïng en de vochtigheid van de bodem rondom besmette boerderijen een beschermende rol te spelen.
Dat blijkt uit een andere studie van onderzoeksbureau FutureWater in samenwerking met het RIVM.
Rondom boerderijen in een droge omgeving met weinig vegetatie raakten de afgelopen jaren naar verhouding meer mensen besmet.
Dat ondersteunt volgens de onderzoekers de theorie dat Q-koorts door de lucht wordt verspreid.
Op plaatsen met meer begroeiïng en vocht in de grond, zitten minder stofdeeltjes in de lucht waaraan ziektekiemen zich kunnen hechten.
(Bron)
Amsterdam legt massagesalons aan banden

AMSTERDAM - Amsterdam wil dat er een einde komt aan de explosieve groei van het aantal massagesalons in de binnenstad.
Er mag er per direct geen een meer bijkomen. Het stadsdeel Centrum heeft daartoe een wijziging opgenomen in het bestemmingsplan.
Een woordvoerder bevestigde woensdag een bericht hierover in Het Parool.
In 2008 waren er vijftien massagesalons in de Amsterdamse binnenstad. Momenteel zijn het er al veertig. Amsterdam-Centrum vindt dat aantal te hoog. Ook speelt mee dat de masseuses in sommige zaken seksuele handelingen verrichten.
De bedrijven zijn volgens de zegsman in handen van Chinese ondernemers. Ze zitten vooral aan de Zeedijk (onderdeel van het Amsterdamse Chinatown) en in het Singelgebied. Onduidelijk is wat de oorzaak is van de enorme groei.
De gemeente Amsterdam is bezig met het terugdringen van onder meer het aantal prostitutieramen, coffeeshops en smartshops in de oude binnenstad.
Deze operatie staat bekend als project 1012, naar de postcode van het gebied. Het stoppen van de groei van het aantal massagesalons sluit aan bij deze aanpak.
(Bron)
Rel in Oostenrijk om Holocaust en FPÖ

WENEN - In Oostenrijk is woensdag een rel losgebarsten rond Barbara Rosenkranz (51), die dinsdag door de rechtse FPÖ naar voren is geschoven als enige tegenkandidaat van Heinz Fischer bij de presidentsverkiezingen in april.
Rosenkranz vindt dat het Oostenrijkse verbod op ontkenning van de Holocaust moet worden geschrapt.
Volgens haar valt het ontkennen van de moord op miljoenen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de vrijheid van meningsuiting.
De sociaaldemocratische SPÖ hekelde woensdag de ''afschuwelijke instelling'' van Rosenkranz. De Groenen vinden haar iemand uit de ''meest rechtse hoek'' van Oostenrijk, die geen staatshoofd mag worden.
De Israëlitische Gemeente sprak over een ''bespotting van de 65.000 tijdens de Shoah vermoorde Oostenrijkse Joden''.
De conservatieve ÖVP, de Groenen en de rechtse BZÖ komen niet met een eigen presidentskandidaat, zodat de race gaat tussen de zittende president Fischer en Rosenkranz.
De leiding van de FPÖ hoopt op 35 procent van de stemmen voor haar kandidate, aldus Oostenrijkse media.
(Bron)
Familie zet ziekenhuis op stelten

AMSTERDAM - Een familie heeft maandag in het Vlietlandziekenhuis in Schiedam personeel bedreigd en met meubilair gegooid.
De 25-koppige familie wilde op de intensive care-afdeling afscheid nemen van een overleden familielid, maar het ziekenhuis was het daar niet mee eens. De politie moest ingrijpen om escalatie te voorkomen.
Volgens de zegsvrouw is de ic niet bedoeld voor afscheid en zeker niet met zo'n grote familie. Andere patiënten en medewerkers zouden last hebben gehad van de drukte.
Om die reden werd voorgesteld het lichaam, zoals gebruikelijk, te verplaatsen naar het mortuarium, waar wel gelegenheid is tot afscheid nemen.
De familie wilde daar niets van weten en bedreigde ziekenhuismedewerkers en gooide met meubilair. Niemand raakte gewond en de schade viel volgens het ziekenhuis mee.
De politie was snel ter plaatse om de familie tot kalmte te manen. Uiteindelijk is niemand aangehouden.
Het ziekenhuis zegt begrip te hebben voor de emoties die komen kijken bij een sterfgeval, maar vraagt ook om begrip van de familie.
"Zij moeten begrijpen dat we ons werk doen en dat ze ons niet op zo'n manier kunnen bejegenen."
Bezoekers van het ziekenhuis kunnen gele of rode kaarten krijgen bij ongepast gedrag, maar of dat nu ook gebeurd is nog niet bekend.
"Normaliter zijn die kaarten bedoeld om incidenten te voorkomen." Het ziekenhuis heeft geen plannen om met de familie in gesprek te gaan over het incident.
Dergelijke incidenten gebeuren volgens de zegsvrouw in elk ziekenhuis wel eens. Zij heeft niet de indruk dat er sprake is van een toename.
"Het zijn nog steeds incidenten. We zitten hiermee al drie of vier jaar op hetzelfde niveau."
(Bron)
Aids belangrijkste doodsoorzaak jonge vrouwen

NEW YORK - Aids is wereldwijd doodsoorzaak en ziekte nummer één onder vrouwen in de leeftijd van 15 tot 49.
Een belangrijke reden hiervoor is dat tot 70 procent van de vrouwen met geweld te maken heeft, wat het voor hen moeilijk maakt om te onderhandelen over veilige seks.
Unaids, de VN-organisatie die strijdt tegen aids, heeft dinsdag in New York een plan gelanceerd om de problematiek de komende jaren aan te pakken, berichtte CNN.
Unaids stelt dat, bijna 30 jaar na het begin van de epidemie, hiv-diensten niet zijn afgestemd op de speciale behoeften van vrouwen en meisjes.
De organisatie gaat het onderwerp van geweld tegen vrouwen opnemen in hiv-preventieprogramma's. Zangeres Annie Lennox steunt de campagne.
Toen de ziekte begin jaren tachtig aan bekendheid won, werden vooral mannen getroffen, terwijl nu vooral vrouwen slachtoffer zijn. In Afrika beneden de Sahara is 60 procent van de hiv-patiënten vrouw.
In Zuid-Afrika bijvoorbeeld hebben jonge vrouwen drie keer zo veel kans om te worden geïnfecteerd met de ziekte als jonge mannen. Dat is vooral te wijten aan het hoge aantal verkrachtingen in het land.
Eind 2008 waren ruim 33 miljoen mensen besmet met het hiv-virus.
(Bron)
Starbucks in de knel tussen wapenliefhebbers en -haters

AMSTERDAM - De koffieketen Starbucks zal zijn Amerikaanse klanten voorlopig niet verbieden om hun revolvers te dragen. Het concern reageerde woensdag op een actiegroep die aandringt op een wapenverbod.
Starbucks vreest dat het bedrijf het slachtoffer wordt van een oplaaiende strijd tussen Amerikaanse wapenbezitters en activisten die wapens willen afschaffen.
In januari begonnen wapenliefhebbers in verschillende staten Starbucksvestigingen te bezoeken om te testen of de keten zich zou houden aan de lokale wetgeving. In 43 van de 50 staten is het open en bloot dragen van wapens toegestaan.
Als reactie startte de anti-wapenlobby The Brady Campaign een campagne om Starbucks over te halen een wapenverbod in te voeren. "Starbucks weigert een wapenvrije winkel worden, terwijl dit wel mag volgens de wet", aldus een oproep van de organisatie.
"De praktijk van het wapens dragen op plekken zoals Starbucks is intimiderend." Vergelijkbare ketens hebben wapens wel uitgebannen, voert de actiegroep aan. Onder het mom 'offer espresso shots, not gunshots' leverde de groep woensdag een petitie met 28.000 handtekeningen af bij het bedrijf.
Starbucks zelf liet woensdag weten zich liever aan de lokale wet te houden, maar maakt zich wel zorgen over het verhitte debat. "We vragen alle betrokken partijen om Starbucks niet het middelpunt te laten zijn van deze omstreden kwestie", aldus een verklaring van het bedrijf.
"Debatten hierover horen thuis in de volksvertegenwoordiging of in de rechtbank, niet in onze winkels." Als de keten een wapenverbod zou invoeren, zo stelt het bedrijf, "dan zouden we klanten die zich aan de wet houden uit onze winkels moeten verwijderen, waardoor onze winkeliers in een oneerlijke en mogelijk gevaarlijke situatie terecht kunnen komen."
De pro-wapengroep OpenCarry.org sprak eerder zijn waardering uit voor het besluit van de koffieketen om wapens voorlopig toe te staan.
(Bron)
Kind werkt als luchtverkeersleider

AMSTERDAM - Een kind heeft in februari in de verkeerstoren van het Amerikaanse vliegveld John F. Kennedy in New York, een van de drukste vliegvelden van de Verenigde Staten, piloten aanwijzingen gegeven. Dat bleek uit audio-opnames uit de toren.
De Amerikaanse Federale Luchtvaartdienst (FAA) liet woensdag weten de zaak te onderzoeken.
Vorige maand werden opnames geplaatst op een website voor hobbyisten die naar het radioverkeer van de luchtverkeersleiders luisteren.
Op de opnames is te horen hoe een kind vijf keer radiocontact maakt met piloten die zich voorbereiden op de start. Op een van de opnames zegt het kind: "JetBlue 171 contact departure", waarop de piloot antwoordt: "Over to departure JetBlue 171, awesome job."
Het kind leek onder supervisie van een volwassene te staan, want even later is een mannenstem te horen die lachend zegt: "Dat krijg je ervan jongens, als de kinderen niet op school zitten."
Volgens de FAA is de verkeerstoren een zwaarbewaakt gebied en alleen bedoeld voor luchtverkeersleiders en andere mensen die daar beroepshalve moeten zijn. Een woordvoerder van de FAA zei echter wel dat kinderen van luchtverkeersleiders soms een bezoekje mogen brengen aan de toren, maar alleen als ze daarvoor toestemming hebben gekregen van de FAA.
De medewerkers die betrokken waren bij het incident zijn volgens de FAA op non-actief gesteld. "Dergelijk gedrag is onacceptabel en laat niet de professionaliteit zien die verwacht wordt van alle FAA-medewerkers." Ook de vakbond voor luchtverkeersleiders keurde de actie af.
(Bron)
Cyberoplichters incasseren 150.000 dollar met nepbeurs

AMSTERDAM - De politie in de Amerikaanse stad Boston is op zoek naar een groep oplichters die in totaal zo'n 150.000 dollar heeft verdiend met een fictieve huwelijksbeurs, die op internet werd aangeprezen.
De daders maakten op Twitter en Facebook reclame voor een beurs voor trouwlustige stellen. Het publiek kon voor 15 dollar een entreekaartje kopen, terwijl bedrijven tussen de 350 en 4000 dollar moesten betalen voor een kraampje op de beurs.
Zo'n vijfduizend particulieren en tweehonderd bedrijven trapten daar in, zo meldt de Boston Globe. Ze maakten geld over naar een Paypal-account. In totaal wisten de oplichters op die manier zo'n 150.000 dollar te incasseren.
Volgens de krant ontbreekt van de daders ieder spoor. De plaatselijke politie organiseerde deze week een persconferentie over de zaak uit vrees dat anders duizenden mensen zouden komen opdagen bij het Hynes-beurscomplex, waar het evenement volgens de aankondigingen van de oplichters komend weekeinde zou plaatsvinden.
(Bron)
Israëlische soldaat lekt missie op Facebook

JERUZALEM - Het Israëlische leger heeft een operatie op de Westelijke Jordaanoever moeten afblazen omdat een militair de missie had aangekondigd op Facebook.
Dat meldden Israëlische media woensdag. De soldaat had op de profielensite geschreven: ''Woensdag Qatanna schoonmaken, donderdag weer naar huis''.
In Qatanna, een dorpje bij Jeruzalem, moesten ze een Palestijnse strijder oppakken. Collega's zagen de tekst en gaven de militair aan bij zijn meerderen. Die schorsten de soldaat.
(Bron)
Installateur vindt 109.000 euro

AMSTERDAM – Een Duitse installateur was in een leegstaande woning bezig werkzaamheden aan de waterleiding te verrichten toen hij op een waardevolle verrassing stuitte.
Om beter bij de leidingen te kunnen, moest de 23-jarige inwoner van München het bad namelijk verplaatsen waarachter hij een enveloppe aantrof. Hierin bleken liefst 218 briefjes van 500 euro te zitten, een totale waarde van 109.000 euro.
De installateur besloot hierop zijn baas te bellen, die op zijn beurt contact zocht met de politie. Verwacht wordt nu dat het geld toebehoort aan de vorige bewoner, een 88-jarige man die inmiddels in een tehuis woont. De man is getroffen door dementie en herinnert zich echter niets van het geld, aldus De Bild woensdag.
“Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik wel even getwijfeld heb om het geld te houden”, reageert Kai Struve desgevraagd tegenover de krant. “Ik had nog nooit zoveel geld bij elkaar gezien. Daar kun je wel een mooie reis van maken!”
Hij doorstond de verleiding echter en kan nu uitkijken naar een vindersloon van waarschijnlijk zo'n 3000 euro. "Kan ik eindelijk mijn rijbewijs halen", aldus Struve.
De politie probeert momenteel te achterhalen of de vorige bewoner van de woning inderdaad de rechtmatige eigenaar is.
(Bron)
Vraagtekens rond vermissing Harderwijk

HARDERWIJK - Een 15-jarige jongen uit Harderwijk is dinsdag aangehouden wegens een mishandeling in het centrum van die plaats.
De jongen wordt ook verdacht van een ruzie waarbij afgelopen zaterdagavond een bewusteloos slachtoffer in het water zou zijn gegooid.
Onduidelijk is of deze mishandeling daadwerkelijk plaats heeft gehad, aldus een woordvoerder van de politie dinsdag.
De verdachte is bij de politie bekend als minderjarige veelpleger. Hij meldde zaterdagavond aan omstanders dat hij iemand bewusteloos in het water had gegooid. Afgelopen zondag en maandag zocht de politie met behulp van sonarapparatuur Strand Horst af.
''Er is niemand vermist en er heeft zich ook niemand gemeld die in het water heeft gelegen. We hebben ook geen directe getuigen van deze mogelijke vechtpartij aan de waterkant'', aldus de woordvoerder.
Wel houdt de politie het strand in de gaten. Concrete zoekacties heeft de politie niet in voorbereiding.
(Bron)
Radio 1, verkiezingsprogramma, vanuit Almere. Doodmoe word ik er van, al die Almeerders met een vet Amsterdams accent die zeggen dat ze op Wilders gaan stemmen (journalist: 'Die doet niet mee hoor, de PVV wel, maar Wilders staat niet op de lijst', geïnterviewde: 'Oh, nou dat weet ik niet').
Gevraagd naar een reden krijg je motiveringen als 'Ze moeten allemaal uitgezet worden', 'Ze motten keihard aangepakt want ze lopen op het fietspad', 'U weet wel wie het probleem zijn, het stikt hier van dat tuig'. Volgens mij wonen er vooral Amsterdammers in Almere, dus wie worden er bedoeld?
Nog los van het feit dat de PVV-fractie in de Tweede Kamer waarschijnlijk nogal uitgebreid moet worden na de landelijke verkiezingen, en wie weet komt de PVV in de regering - en zowel de lokale lijsttrekker van Den Haag als die van Almere zijn Kamerleden die de gemeenteraad 'erbij' gaan doen. Kennelijk kunnen ze nu al niet genoeg goeie mensen vinden, dus hoe gaan ze dat straks doen? En wat te denken van mensen die Kamerwerk en gemeenteraadswerk wel denken te kunnen combineren?
Piloot vliegt 13 jaar zonder brevet

DRIEBERGEN - Op Schiphol is dinsdag een piloot aangehouden die al jarenlang met een vals vliegbrevet vloog.
Op het moment van zijn arrestatie aan boord van een Boeing 737 stond de 41-jarige Zweed volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) op het punt om met 101 passagiers naar Ankara te vliegen.
De luchtvaartmaatschappij was vantevoren over de arrestatie ingelicht en zorgde voor een vervanger zodat de vlucht zonder de neppiloot kon vertrekken.
De in Milaan woonachtige Zweed verklaarde dat hij al 13 jaar met valse papieren achter de knuppel zat en dat hij in die tijd minstens tienduizend vlieguren had gemaakt voor maatschappijen in België, Groot- Brittannië en Italië.
Hij toonde zich opgelucht dat zijn bedrog aan het licht was gekomen en deed ter plekke zijn strepen af. De man had wel een brevet maar dat was verlopen en ook niet geldig voor verkeersvliegtuigen. Om toch te kunnen vliegen had hij een brevet nagemaakt.
Het KLPD en de Inspectie van Verkeer en Waterstaat kwamen in actie na een tip van de Zweedse autoriteiten.
(Bron)
Tijger heeft weer een nieuw kattenspeeltje ontdekt. Er ligt een archiefmap op de grond, zo'n map met om de hoeken dikke katoenachtige elastieken.
Als je nou je nagels in zo'n elastiek slaat en je trapt tegen de map aan, dan beweegt ie! Leuk! Spannend!
'Aantal internettaps stijgt explosief'

AMSTERDAM - Justitie en de AIVD hebben in 2009 335 internet- en voipverbindingen afgetapt bij providers die zijn aangesloten bij stichting NBIP. Als dat cijfer representatief is, komt het totale aantal taps in Nederland op minstens 3350. Dat betekent een explosieve stijging.
Dat blijkt uit cijfers waaruit Webwereld citeert. De stichting NBIP is een organisatie die de wettelijk verplichte tapapparatuur beheert van 59 internetproviders, die samen 1,5 miljoen aansluitingen vertegenwoordigen.
Veel providers hebben die taak uitbesteed, om de kosten te drukken.
Volgens de cijfers van NBIP - naar eigen zeggen goed voor zo'n tien procent van de markt - is het aantal taps op internetverbindingen sinds 2006 met 385 procent toegenomen. Toen werden 69 taps geïnstalleerd. Wel zijn de taps van kortere duur. In 2006 werd gemiddeld 35 dagen getapt, in 2009 nog 27 dagen.
Onduidelijk is bij welke providers precies getapt is. Bij NBIP zijn onder meer Tele2, Ziggo en BBeyond aangesloten, naast een groot aantal kleine internetproviders.
Internetproviders zijn sinds 2001 verplicht om hun aansluitingen aftapbaar te maken voor opsporingsdiensten. Drie jaar eerder werd die verplichting al ingevoerd voor telecombedrijven. Het aantal telefoontaps bedroeg in Nederland in 2008 al meer dan 26 duizend.
(Bron)
Boerenzakdoek als protestmiddel in Den Haag

DEN HAAG - Ruim honderd vrouwen en enkele mannen protesteerden woensdag in Den Haag bij het stembureau aan de Riviervismarkt tegen de wens van de PVV om het dragen van hoofddoekjes te verbieden in alle openbare gebouwen.
Moslima's vonden die hoofddoekjes op die autochtone koppies wel grappig. ''Dit is een actie voor godsdienstvrijheid, voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van expressie en tegen het uitsluiten van bevolkingsgroepen.''
Iedere deelnemer heeft zo zijn eigen redenen om te protesteren tegen de wensen van de PVV. Philip Peters vindt dat je wat moet doen. Daarom tooide hij ook een doek om zijn hoofd.
Volgens een van de organisatoren krijgt het initiatief veel navolging in andere plaatsen in Nederland, waaronder Almere waar de PVV ook meedoet aan de verkiezingen. De deelnemers willen vooral geen aandacht voor Geert Wilders en de zijnen, maar erkennen dat het met deze 'hoffelijke actie' erg moeilijk is.
''Het is in ieder geval een positief geluid, want alles rond Geert Wilders is al zo negatief'', licht mede-initiatiefneemster Christie van der Haak toe.
De demonstratie is volgens haar geen pleidooi voor de hoofddoek. ''We willen laten zien dat er in ieder geval Nederlanders zijn die er anders over denken dan Geert Wilders.'' Elly Winkel draagt een boerenzakdoek omdat ze vindt dat met de wensen van Wilders geen problemen worden opgelost. ''Hij maakt ze alleen maar groter en zeker als hij bepaalde groepen het land wil uitzetten. Dat leidt tot een burgeroorlog.''
Moslima Zara Alwash uit Leidschendam ziet het tafereel met een glimlach aan, maar gesteund voelt ze zich. ''Ik vind het vooral leuk omdat het allemaal autochtone vrouwen zijn.'' Ze zegt zich niet bedreigd te voelen door Wilders, maar ervaart wel de negativiteit rondom de hoofddoekjes. ''Ik merk dat vooral bij sollicitaties. Je weet het nooit zeker, want ze vertellen het natuurlijk niet, maar ik ben zo vaak afgewezen bij sollicitaties omdat ik een hoofddoek draag.''
(Bron)
'Inschrijving bel-me-niet-register heeft gevolgen'

AMSTERDAM - Wie denkt, na zich te hebben opgegeven bij het 'bel-me-niet'-register, dat hij niet meer wordt lastiggevallen, komt van een koude kermis thuis. Dat schrijft het AD.
Het is volgens de krant gebleken dat verkopers aan de deur de lijst met adresgegevens van het register gebruiken.
En dat betekent een nieuwe ergernis voor de ruim vier miljoen mensen die in het register staan.
Binnenkort zouden de colporteurs wel eens bij hen kunnen aanbellen in plaats van opbellen.
(Bron)
Hoe maak je een kat helemaal gelukkig? Leg een pen op tafel. Tijger hockeyde 'm eerst van tafel af, waarna ie op een kleed viel en dus niet makkelijk ver weg kon schuiven. Daarna heeft ze ongeveer een uur als een dolle op de pen gejaagd: loeren, bespringen, harken, weer afstand nemen en kijken of pen er niet stiekem toch vandoor ging, weer jagen... Minstens zo leuk als dat touwtje dat aan de sleutel van de gangkast hangt :-)

dinsdag, maart 02, 2010

Modelvliegtuigje doodt man

KUALA LUMPUR - Een modelvliegtuigje heeft een man in Maleisië dodelijk getroffen. De 48-jarige elektrotechnicus stond met vrienden op het vliegveld en was zijn eigen op afstand bestuurbare speelgoedvliegtuigje aan het klaarmaken voor de start toen het ongeval plaatsvond.
Dat berichtte de Maleisische krant New Straits Times dinsdag.
Een circa 1,30 meter lang langsvliegend vliegtuigje raakte de man vol op zijn hoofd, waarop hij al bloedend op de grond viel en in coma raakte. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij korte tijd later overleed.
De 49-jarige eigenaar van het 'dodelijke' vliegtuigje, een Richmodel Quickie 40 RC, zou tegenover de politie hebben verklaard, dat hij de macht over het toestel verloor toen het in de lucht op grote snelheid een bocht maakte. Het in China gefabriceerde vliegtuigje kan snelheden tot 200 kilometer per uur behalen.
(Bron)
Nieuw-Zeelandse man mag naakt rondfietsen

WELLINGTON - Het hooggerechtshof in Wellington heeft een Nieuw-Zeelandse nudist in het gelijk gesteld. De veertiger had van een lagere rechtbank een boete gekregen wegens aanstootgevend gedrag maar dat was onterecht, meende het hooggerechtshof.
Dat berichtten Nieuw-Zeelandse media dinsdag.
Bouwvakker Nick Lowe fietste vorig jaar naakt op een landweggetje toen een automobiliste stopte en de politie alarmeerde, omdat ze zijn gedrag aanstootgevend vond.
Toen agenten arriveerden zei Lowe bereid te zijn zich te kleden waarop hij zijn G-string aantrok. In de rechtbank kwam het naakt fietsen hem op omgerekend 100 euro boete te staan.
Het hooggerechtshof bepaalde echter dat fietsen op een landweg lang niet zo aanstootgevend is als naakt op een trottoir wandelen. Lowe zei zich prettiger te voelen zonder kleding: ''waarom een berg bezweet wasgoed produceren als het niet nodig is?''
(Bron)
JSF vermoedelijk vertraagd en duurder

WASHINGTON - Het gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter JSF/F-35 wordt zeer waarschijnlijk duurder en zal vermoedelijk pas in 2015 door de Amerikaanse luchtmacht in gebruik worden genomen.
Dat zei de Amerikaanse onderminister van Defensie belast met de luchtmacht, Michael Donley, dinsdag.
Vorige maand zei minister van Defensie Robert Gates nog ervan uit te gaan dat de JSF in 2013 operationeel zou worden.
Hij maakte toen ook bekend 614 miljoen dollar (441 miljoen euro) op zijn bijdrage aan het bedrijf Lockheed Martin te korten wegens problemen met de bouw van het nieuwe gevechtsvliegtuig.
Ook verving hij binnen het Pentagon het team dat toezicht houdt op de ontwikkeling van de JSF dat het duurste wapenprogramma op de begroting van het ministerie van Defensie is.
Volgens Donley houdt de Amerikaanse regering vast aan de JSF ondanks alle tegenslagen. ''Op dit moment is er geen goed alternatief voor de F-35'', zei hij volgens Amerikaanse media. ''Dit is een programma waar we volledig aan zijn toegewijd'', voegde hij eraan toe.
Nederland wil de JSF als opvolger van de F-16. Vorig jaar is een eerste testtoestel besteld, maar besloot het kabinet ook een besluit over de aanschaf van 85 vliegtuigen uit te stellen tot 2012. Voor de aanschaf is 6,1 miljard euro gereserveerd.
(Bron)
Man steelt koper van honderd graven

AMSTERDAM - Een 57-jarige man uit Leeuwarden is dinsdag aangehouden omdat hij een groot aantal graven zou hebben vernield.
De afgelopen weken werd van zo'n honderd graven op de Noorderbegraafplaats en de Huizumerbegraafplaats in de Friese hoofdstad koper en lood afgesloopt, meldt de politie.
De verdachte verkocht het lood aan een ijzerhandel. Daar herkende een man het patroon van het koper van een graf en sloeg alarm.
De eigenaar van de ijzerwinkel had bij aankoop van het koper ook al een 'vreemd gevoel', en had het kenteken van de verkoper van de auto genoteerd. Zo kon deze worden opgespoord en aangehouden.
De politie neemt de zaak hoog op. "Een graf heeft grote emotionele waarde. Als dat vernield wordt doet dat enorm pijn bij nabestaanden", aldus een woordvoerder.
De winkelier wordt niet verdacht, hij heeft het koper tegen een normale prijs gekocht en handelde volgens de politie te goeder trouw.
(Bron)
Genetisch gemodificeerde aardappel goedgekeurd in EU

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft dinsdag de teelt van een genetisch gemodificeerde aardappel goedgekeurd. Het is de eerste keer in twaalf jaar dat dit gebeurt.
Het gaat om een product van het Duitse chemieconcern BASF. Volgens eurocommissaris John Dalli (Volksgezondheid) is bij het besluit naar alle veiligheidsaspecten gekeken.
Milieuorganisatie Greenpeace noemt het schokkend dat een van de eerste daden van de nieuwe Europese Commissie het toelaten van een genetisch gemodificeerd product betreft dat een risico vormt voor milieu en volksgezondheid.
BASF teelt de aardappel voor industriële doeleinden, maar resten mogen ook als veevoer worden gebruikt. Het genetisch gemodificeerde gewas bevat een gen dat resistent is tegen antibiotica.
De Europese Commissie gaf dinsdag ook groen licht voor het in Europa op de markt brengen van drie genetisch gemodificeerde maïssoorten, maar die mogen niet in de EU worden geteeld.
(Bron)
Duits hooggerechtshof torpedeert bewaarplicht

AMSTERDAM - Het hoogste Duitse gerechtshof heeft een streep gezet door de bewaarplicht van telecomgegevens. De omstreden maatregel is in zijn huidige vorm ongrondwettig.
Dat bepaalde het constitutionele hof in Karlsruhe dinsdag, zo melden Duitse media. In Duitsland worden sinds 2008 alle verkeersgegevens van telefoongesprekken en internetgebruik een half jaar opgeslagen. De gegevens moeten helpen om criminaliteit en terrorisme te bestrijden.
Volgens het gerechtshof is de maatregel, die voortvloeit uit Europese regelgeving, in strijd met de Duitse grondwet. Om daar verandering in te brengen, zouden strengere voorwaarden moeten worden gesteld aan inzage en beveiling van de gegevens, en moet het gebruik van de informatie transparanter worden.
Gegevens die tot nu toe zijn verzameld, moeten worden vernietigd, aldus het vonnis.
Over de Duitse uitwerking van de Europese maatregel waren bij het hof ruim 35 duizend klachten binnengekomen. Nooit eerder leidde een maatregel tot zo veel bezwaren van burgers.
In Nederland wordt over de invoering van de bewaarplicht nog gesteggeld tussen de Eerste en Tweede Kamer. De senaat drong er bij minister Hirsch Ballin (Justitie) vorig jaar op aan de bewaartermijn voor internetgegevens terug te brengen van twaalf tot zes maanden. Telecomgegevens zouden wel een jaar worden opgeslagen.
Hirsch Ballin zegde dat toe, maar in de Tweede Kamer gaan stemmen op om de termijn toch op een jaar te handhaven, of zelfs te verlengen tot achttien maanden.
In een interview met het Duitse blad Der Spiegel zegt de nieuw aangetreden eurocommissaris Viviane Reding van Justitie de huidige bewaarplicht te willen heroverwegen. Ze wil onder meer weten of de maatregel niet in strijd is met de grondrechten voor Europese burgers die zijn vastgelegd in het Verdrag van Lissabon, dat in december van kracht werd. Daarin is onder meer het recht op gegegevensbescherming verankerd.
Reding zegt te willen onderzoeken of de opslag van de gegevens werkelijk noodzakelijk is, en of geen andere mogelijkheden bestaan om de doelstelling van de bewaarplicht te bereiken. Wat haar betreft gaat de maatregel daarom 'in de teststand'.
(Bron)
Studenten sturen deur op reis

AMSTERDAM - Een losse voordeur in een trein heeft maandagnacht aardig wat vragen opgeroepen bij de spoorwegagenten die hem vonden.
De deur was rond 01.30 uur op weg van Delft naar Den Haag. De politiemensen zetten de deur op de eerste trein terug naar Delft.
Tegelijk gingen agenten in Delft kijken bij een pand aan de Buitenwatersloot. Daar was een studentenfeestje aan de gang en de studenten misten hun voordeur.
De agenten vogelden al snel uit dat leden van een andere studentensociëteit hun collega's een loer hadden gedraaid. Ze hadden de deur meegenomen en op de trein gezet.
(Bron)
Student vermoordt snurkende kamergenoot

PEKING - Een Chinese student had zó genoeg van zijn snurkende kamergenoot dat hij hem heeft vermoord. Hij stak met een 20 centimeter lang mes vijf keer op het slachtoffer in, meldde het Chinese persbureau China News Service dinsdag.
De 23-jarige Guo Liwei stoorde zich al langer aan het gesnurk van zijn een jaar jongere medestudent Zhao Yan.
Guo had daarom een foto van zijn kamergenoot in slapende toestand en een geluidsopname van het gesnurk op het interne netwerk van de landbouwuniversiteit in de stad Changchun in het noordwesten van China geplaatst.
Zhao kon de grap helemaal niet waarderen en had hevig ruzie gemaakt. Daarna was het niet meer goed gekomen tussen de twee. De ruzie escaleerde toen ze stennis kregen over een spel op internet.
Bij Guo was daarna het idee ontstaan om Zhao om te brengen. Na zijn daad belde hij de politie. De dader moet maandag voor de rechtbank van Changchun verschijnen.
(Bron)
Weer een opruimdag. Paar uur bezig en ineens kan ik rond de tafel lopen. Onder de tafel is het LEEG. Achter de tafel: leeg. Op de tafel: vrijwel leeg. Weer wat zakken gevuld, oud papier gedumpt, boekenplank hervuld.
De katten wennen er al aan. Tijger heeft zelfs al aan de dame gesnuffeld, misschien dat ze de volgende keer een aai toestaat.
Zeven jaar geëist tegen kettingtrekker

UTRECHT - De officier van justitie in Utrecht heeft dinsdag zeven jaar gevangenisstraf geëist tegen de 30-jarige Stanley L. uit Utrecht. De aanklager achtte L. schuldig aan poging tot doodslag en acht straatroven.
Volgens de aanklager was het de specialiteit van deze verdachte om onverhoeds de ketting van de hals van weerloze oude dames te trekken.
In totaal stonden er twaalf kettingdiefstallen op de dagvaarding. L. zocht de vrouwen uit in een winkelcentrum op Kanaleneiland of in de buurt van het Centraal Station in Utrecht. Het oudste slachtoffer was 87 jaar oud.
Wanneer de dames tegenstribbelden, deelde hij een klap uit of dreigde hij met een mes. L. had bij de politie de meeste zaken bekend.
De aanklager liet tijdens de zitting beelden zien van een gewelddadige beroving op Hoog Catharijne. De verdachte rolde daar samen met een 75-jarige vrouw van de roltrap. L. gaf toe dat hij daar als overvaller in beeld was, maar verder kon hij zich niets herinneren.
De aanklager moest vijf andere zaken laten vallen omdat het geheugen van de verdachte was verdwenen. De aanklager vertelde dat hij daarom een jaar minder eiste dan hij zich had voorgenomen. De verdachte kan nog wel worden vervolgd voor die vijf zaken.
De advocaat van de Franstalige L. richtte zijn pijlen op de politieverhoren. De raadsman betoogde dat daar geen tolk bij aanwezig was geweest. Daarom zouden al die bekentenissen van L. veel minder zwaar mogen wegen, stelde de advocaat. De uitspraak is op 16 maart.
(Bron)
Amerikaan sterft na urineren over elektriciteitskabel

AMSTERDAM - Een Amerikaan is waarschijnlijk om het leven gekomen toen hij na een auto-ongeluk over een afgebroken elektriciteitskabel urineerde. Dat heeft de politie van Grays Harbor County maandag gezegd.
De man, Roy Messenger, reed vrijdag tegen een elektriciteitspaal aan. Hij raakte slechts lichtgewond en belde een familielid om hem te helpen de auto uit een greppel te trekken.
Toen zijn familieleden arriveerden troffen ze Messenger dood aan. Hij leek geëlektrocuteerd.
Volgens de politie waterde Messenger waarschijnlijk in de greppel, waar hij de elektriciteitskabel niet had zien liggen. Hoewel een autopsie volgt, is uit de brandplekken wel duidelijk hoe de elektriciteit zijn lichaam binnenkwam.
(Bron)
Man met geladen pistool gepakt op Schiphol

SCHIPHOL - De marechaussee heeft maandag op Schiphol een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij een geladen pistool bij zich droeg. Dat meldde de marechaussee dinsdag.
Twee andere verdachten (24 en 26 jaar) zijn aangehouden wegens medeplichtigheid.
De drie mannen bevonden zich maandagmiddag in het winkelgebied van Schiphol. Omdat zij zich verdacht gedroegen, besloot de politiedienst op de luchthaven de drie met beveiligingcamera's en een speciaal observatieteam te volgen.
Toen marechaussees in burger de drie onderwierpen aan een controle, werd bij één van hen het geladen vuurwapen aangetroffen. De man had het pistool opgeborgen in zijn binnenzak. Alle drie de verdachten zijn daarop gearresteerd.
De man bij wie het wapen is gevonden, zit nog vast. De andere twee zijn in inmiddels in vrijheid gesteld.
Volgens een woordvoerder is het signaleren en onderscheppen van de gewapende man een vrucht van het onlangs vernieuwde cameratoezicht op Schiphol. Een nieuwe ruimte hiervoor biedt speciaal opgeleide marechaussees de mogelijkheid om cruciale plekken op het vliegveld voortdurend, 24 uur per dag, in de gaten te houden.
(Bron)
Russen koken dood in zwembad

MOSKOU - Twee mannen in een Russische sauna die een verfrissende duik wilden nemen in het zwembad na een verblijf in de zweetruimte, zijn op gruwelijke wijze aan hun einde gekomen.
Het water was namelijk per ongeluk tot kookpunt verhit, meldde de krant Komsomolskaya Pravda dinsdag.
Een derde man had direct na het incident nog geprobeerd de mannen te redden, maar tevergeefs. De twee lichamen waren totaal verminkt door het kokende water.
Volgens de politie in de stad Kirov in Centraal-Rusland had een van de slachtoffers de vergissing gemaakt om het water op te warmen. De slachtoffers waren de directeur van een bejaardentehuis en de directeur van een psychiatrische instelling.
(Bron)
Geert Wilders heeft geen spijt van zijn plan om een belasting in te voeren op het dragen van een hoofddoekje. Dat zegt hij in een interview met Playboy.

In Playboy. Sja.

Volgens Wilders zijn plan helemaal niet zo onrealistisch als steeds wordt gesteld. ‘In Frankrijk gebeurt het nu: de boerka wordt verboden. Maar dat schrijven de kranten, die zo boos zijn op de PVV, niet.”
(Bron)

Er zit nogal een verschil tussen een hoofddoek en een boerka. Maar dat zegt Wilders niet.
Onbedoeld sarcasme? RTL heeft een item over het misbruik binnen de katholieke kerk.
"Betastingen en verkrachtingen", en dan zegt de verslaggever: "De bisschoppen hebben een intern onderzoek aangekondigd".
Kweenie...
Weer ganzen op weg naar het zuiden, en de eerste krokusbloemen komen tevoorschijn.
Driftig geknetter en geratel in de top van de kronkelwilg: tikkerdetiktiktiktiktikkerdetik. De roodborst heeft er zin in.

maandag, maart 01, 2010

Rita Verdonk canvast in Eindhoven. Verslaggever vraagt wat ze van de lijsttrekker vindt. Rita: 'Geweldige kerel', en gaat door over goeie samenwerking en zo, heel complimenteus en ze kent hem blijkbaar goed.
Verslaggever: 'Maar de lijsttrekker hier is een vrouw hoor'.
Gênant ;-)
Er zit hier een heggemus werkelijk oorverdovend te zingen. Net als bij de roodborst en zeker de winterkoning, is het bijna niet te begrijpen dat uit zo'n klein beestje zoveel volume kan komen.
Verkiezingsdebat in verband met de lokale verkiezingen, met alle landelijke lijsttrekkers en onderwerpen als filebestrijding.
Wilders is erbij, ondanks dat de PVV maar in twee gemeentes meedoet.
Noem het dan gewoon een lijsttrekkersdebat met aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen.
'Honderden doden door gevechten in Darfur'

KHARTOEM - Recente gevechten tussen het Sudanese leger en rebellen hebben aan mogelijk honderden mensen het leven gekost.
Dat hebben bronnen bij de Verenigde Naties en de rebellen maandag onthuld. Een VN-bron zei dat het aantal burgerslachtoffers tussen de 140 en vierhonderd wordt geschat.
Een Sudanese legerwoordvoerder heeft ontkend dat er gevechten in de regio plaatsvonden. Eerder maakten het Sudan Liberation Army (SLA) en de Franse tak van Artsen zonder Grenzen (AzG) al melding van gevechten in het gebied.
Volgens AzG zijn er 100.000 mensen ontheemd geraakt door de gevechten.
(Bron)
SGP noemt protestactie homo's crimineel

DEN HAAG - De SGP wil dat het kabinet snel actie onderneemt tegen het verstoren van de orde tijdens kerkdiensten, zoals zondag in de Sint-Jan in Den Bosch.
De protestactie waarbij homo's tijdens de ochtendmis in de Sint-Jan kabaal maakten, is volgens Tweede Kamerlid Kees van der Staaij van de SGP een ,,criminele actie''.
Aanleiding voor het protest was de weigering van de communie door de Reuselse pastoor Luc Buyens aan de openlijk homoseksuele prins carnaval in het dorp.
Van der Staaij is bezorgd, omdat is aangekondigd dat de acties zullen doorgaan. De SGP wil weten of het Openbaar Ministerie (OM) actie gaat ondernemen, omdat het opzettelijk verstoren van een plechtigheid of openbare samenkomst voor het belijden van een godsdienst of levensovertuiging strafbaar kan zijn.
Fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks reageerde direct kritisch. ,,Zo kennen we de SGP. Direct de roep om de sterke arm bij kerkelijke belangen, maar diepe stilte als homo's worden gekwetst.''
(Bron)

Gereformeerden die opkomen voor katholieken, dat krijgen de homo's toch maar voor elkaar!
En homo's zijn nu niet alleen zondig maar ook crimineel. Zullen we het even over vrouwenrechten hebben, SGP?