vrijdag, september 28, 2001

Boven deze pagina staat altijd een reclame. Vanochtend viel die me erg op:



Toen ik er op klikte, kwam ik op een leerzame site terecht.
Eindelijk! De oplossing van het raadsel! Wat gebeurt er met je sokken in de wasmachine? Waarom doe je er zes in en komen er vijf uit? Wat eet die zesde sok op?
De antwoorden vind je op The Bureau of Missing Socks.
Je kunt je er ook aanmelden bij het Missing Socks Team, en ze dreigen met "several sock themed feature films, television shows, and interactive CDs are in development". Ai ai.

Ook op internet kun je handige pagina's tegenkomen, die je direct duidelijk maken waar je nou precies zit op het net. Kijk maar ergens. Heel verhelderend.
Kevin & Adrienne hebben een beetje merkwaardige hobby: ze onderhouden een site over de wc's van Disneylandvestigingen. Compleet met beoordelingen over spiegels, spoelsystemen, wasbakken en meer.
Het kan heel handig zijn om wat elementaire kennis van de natuur te hebben. Zoals dat narcisbollen giftig zijn, en tulpenbollen minder. Dus kun je tulpenbollen eten (zolang je er niet teveel van eet), en narcisbollen niet.
Bij Een rug te ver wisten ze dat niet. Gevolg: twee dames in het ziekenhuis.
Ik heb nog wel wat tips voor het programma:
- paddo's eten (kies voor de dodelijk giftige groene knolamaniet)
- kogelvis zelf bereiden en opeten (die vis waar Japanse koks jaren op moeten studeren voor ze 'm mogen klaarmaken - en dan gaat het nog wel eens mis)
- verkleed als Pamela Anderson naar Afghanistan
- met een wekker in een pakje binnen proberen te dringen in de Amerikaanse ambassade
- geblinddoekt de snelweg oversteken
De eigenaar van de Britse speelgoedketen The Entertainment Shops heeft geen moeite met de Harry Potterboeken. Hij weigert echter om HP-speeltjes te verkopen, ook al denkt hij dat dat hem 500000 pond (1,76 miljoen gulden) zou kunnen opleveren. Reden om af te zien van dit bescheiden bedrag? Hij is bang dat "children playing with the toys would act out scenes of witchcraft and sorcery".
"My concern is that children start off with something quite innocent which can get out of hand. As a parent I do not want them drawn into ouija boards and the occult."
We gaan er vanuit dat de kids niet zelf gaan hannesen met de spreuken en recepten uit het boek.
Wie behoefte heeft om zijn of haar naam op een lijst te zetten om (aan wie?) duidelijk te maken dat ze genoeg hebben van terrorisme, kan terecht op Stop this madness. Nu maar hopen dat er iemand luistert. Bin Laden heeft geen internetaansluiting, dus hem ontgaat het.
Is 24 april nog een leeg gat in je agenda? Hou je van hardlopen? Heb je nog 7800 dollar in een oude schoen? Grijp dan je kans en doe mee aan de North Pole Run! Voor dat bedrag is de reis van en naar Moskou inbegrepen (hoe je daar komt, mag je zelf weten).
Jammer dat ik op die dag iets anders te doen heb...

donderdag, september 27, 2001

P. heeft zowaar iets bedacht als verjaardagscadeau: twee exemplaren van de Acanthophthalmus kuhlii, oftewel de Indische modderkruiper. Hij had er drie, er ging er één dood, er bleken er op wonderbaarlijke wijze nog steeds drie te zijn, maar nu, ruim tien jaar later, is er nog maar één. Hij had vaak mot met de algeneter, die na jaren doorkreeg dat er eten was waar modderkruiper zo fanatiek aan het doen was. Algeneter zwom dan op modderkruiper af en verjoeg hem door hem steeds aan te stoten. Algeneter heeft nooit begrepen dat dat zinloos was, omdat hij met zijn grote zuigmond nou eenmaal niet zo geschikt was om in de bodem te wroeten.
We kwamen terug van vakantie en de aquariumlamp was aan het knipperen. Snel vervangen, maar toch iets te laat. Ik vond het een veeg teken dat de slakken niet op het voer afkwamen. Dan denk je toch dat ze iets anders te eten hebben. P. heeft na wat zoeken het algeneterlijkje verwijderd - er was niet veel meer van over. Modderkruiper bleek wat stressbestendiger, die rommelt nu weer vrolijk rond.

Melkkoeien lijken zo'n mooi bestaan te hebben, als je ze dromerig in de wei ziet staan. Dat blijkt tegen te vallen, vooral als de boer een 'lactophiliac' is, kijk maar op I'm a cow. Het is een Flash-animatie, dus hij kan traag laden.

Tringgg... bed uit, kleren aan, uithoesten voor je de deur opendoet (lang leve de bronchitis). Daar zijn ze weer! "We hebben een tijdje terug een tijdschrift achtergelaten, heeft u dat gelezen?" Nou, eigenlijk niet, en ik ben niet geïnteresseerd. Er wordt nog even gepraat over de warmte van god, maar nee, ik ben een erg ongelovig iemand. Ik deed laatst de geloofstest die op Snotverjeppie was gelogd, en daar kwam ook al zoiets uit. Ik ben niet geschikt als Jehova's getuige.
Op Gentle hints kun je een pakje bestellen om mensen op een vriendelijke, anonieme manier te vertellen dat ze ergens iets aan moeten doen: slechte adem, gezichtshaar (voor dames), of teveel praten en interrumperen.
Bij de 'slechte adembrief' wordt mondspray gevoegd, in het gezichtshaarpakje zit een pincet, en het 'teveel pratenpakje' bevat een '3-minute egg timer'. Sja.

woensdag, september 26, 2001

Weer een weirdo gevonden. Lees eerst even verder voor je eventueel op de link klikt.
Digital information society, oftewel Phreak.org.
Met een lijst plaatjes met onderwerpen als een teen met gangreen en maden, een openliggende schedel, een hoofd na executie en meer smakelijks. Ik ben maar niet gaan kijken, de opsomming maakte me al een beetje misselijk.
Herfst en mist geven soms prachtige plaatjes.
Zoals deze, van Gibocentrum:



Op de pagina van Teun Veldman staan ook prachtige foto's. Voorbeeldje:


Dit verhaal stond op Teletekstpagina 401, Kladblok (altijd leuk):

"Een groep dames van het Australische eiland Tasmanië is spontaan uit de kleren gegaan om poedelnaakt voor een kalender te poseren. De opbrengst van de blotedames-kalender komt ten goede aan... gordijnen voor hun clubhuis.
Al direct na het verschijnen van de ondeugende (zwart-wit) kalender liep het storm: in een mum van tijd vlogen er duizend de deur uit en moest er tot een herdruk worden besloten.
De foto's tonen de dames met niets meer dan een emmer en een parelketting.
O ja, de leeftijd van de blote chicks ligt tussen de 65 en 82 jaar. Dit voor de geïnteresseerden onder jullie."

Alweer een kalender die me waarschijnlijk niet aanspreekt ;-)
Nog een Volkskrantfeitje, uit Dag in dag uit: volgens Altavista is de populairste zoekopdracht op internet Osama bin Laden. Hij heeft Pamela Anderson van de eerste plaats verdreven;-)
Volgens een NIPO-onderzoek in opdracht van de Volkskrant is tweederde van de Nederlanders voor een identificatieplicht. Die plicht is er in zekere zin al, maar die zou uitgebreid moeten worden. En valse paspoorten moeten verboden worden, denk ik?
Ik pleit voor een oormerk of een chip voor alle inwoners van Nederland. Veel makkelijker, en ook handig als je iemands gangen wilt nagaan. Je zet overal poortjes neer, en je weet precies hoe lang iemand in de supermarkt was, hoe laat iemand de bus pakte, hoe lang een reis duurde...
Earth Wind & Fire gaat weer op toernee. Gevraagd naar het waarom van hun opvallende keuze voor de sponsor, zeggen ze dat ze dat bewust hebben gedaan, omdat er veel mannen van middelbare leeftijd op hun concerten afkomen.
De sponsor is Viagra.



Vroeger werden concerten toch nooit gesponsord?

dinsdag, september 25, 2001

Tjongejonge... Wanadoo meldt groot nieuws:
"Het surf-gedrag op het internet blijkt sterk toe te nemen van gebruikers die thuis van smalband zijn overgegaan op een breedband ‘high-speed’ internetaansluiting. Dit blijkt uit een studie-onderzoek door onderzoeksbureau Nielsen/NetRatings. Na de upgrade naar breedband blijken de pageviews met 130% zijn toegenomen. Het aantal webpagina’s dat hierna door één persoon werd bezocht, is toegenomen met 55%. Nieuwe breedband-gebruikers besteden 23% meer tijd op het internet, tot meer dan 15 uur nadat zij van een smalband- naar een breedbandaansluiting zijn overgegaan."
Ik was altijd erg tevreden over Wanadoo, maar de laatste week gaat het wel erg regelmatig mis: verbinding verbroken, geen verbinding kunnen krijgen... Zou het te druk worden?
In Berkel-Enschot wordt gejaagd op een wildpoeper. 5 in het land bracht uitgebreid verslag uit en meldde daarna te hopen 'dat u niet net zat te eten'...
Soms ontdek je iets waarvan je niet begrijpt dat je er al die tijd zonder hebt gekund: Possum Fur Nipple Warmers. (Als je niet direct bij de Nipple warmers uitkomt: kijk onder eco-fur.)



Oftewel: hoe maak je nuttig (?) gebruik van een beest dat geïmporteerd werd voor de jacht, en nu een vreselijk uit de hand gelopen plaag is geworden. Zie ook Possumproducts.
Possums zijn vriendelijk uitziende knagers, maar ze kunnen flink bijten. Mijn vader wilde ooit 's nachts de kat binnen halen. In een boom lichtten twee oogjes op, m'n pa stak zijn hand uit en het bleek een possum. Het leverde akelige bijtwonden op.
Een lichtgevende kalender met maanfasen... En met wat speurwerk nog wat goedkoper bij Amazon. Hij zal binnen twee weken verzonden worden.
Ik word altijd een beetje gek rond deze tijd van het jaar. En heel hebberig. Gelukkig vind ik veel kalenders niet mooi.
Vind ik toch zowaar een jeugdliefde terug!

Hokey Pokey

5tbsp sugar
2tbsp golden syrup

Boil for c. 4 mins.
Take off heat.
Add 1tsp baking soda.
Beat until light golden colour and frothy.
Pour onto greased tray.
Break apart when set.
Visit dentist.

Dat laatste is geen slecht advies: het spul wordt vrij hard. Voor wie de Crunchie kent: het lijkt op een steviger uitvoering van de vulling daarvan.
Ik maak het nog wel eens, gewoon een flinke hoop suiker en een beetje water in een pan met dikke bodem, al roerend zachtjes laten smelten (pas op, het brandt snel aan als je het te hoog zet).
Als het egaal lichtbruin is van het vuur afhalen en een schepje maagzout* erdoor roeren. De massa gaat schuimen, pan omkeren boven ingevet oppervlak. Er blijft veel aan de pan kleven, dus schrapen maar.
Als je teveel maagzout gebruikt, smaakt het smerig. Als je te weinig gebruikt, schuimt het niet goed. Een kwestie van uitproberen.
Tip: giet het niet op aluminium folie. Tenminste niet als je vullingen in je gebit hebt...

*Maagzout kun je bij de drogist krijgen

Het onweer lijkt eindelijk weggetrokken te zijn. Wie op het weerbericht de sliert buien zag: daar zat ik precies onder. Tegen middernacht leek het over, maar om half één kwam er nog een bui. Het begon met zo'n harde klap dat ik vermoed dat iedereen in de omgeving wakker geworden is, waarna alweer een spectaculaire licht- en geluidsshow volgde, met van die prachtige rollers: KLABAM-ddddddrrrreeeeeuuuuunnnnn.



Vroeger was ik panisch voor onweer. Ik had ooit gehoord dat de bliksem via de grond kon gaan, en ik voelde me alleen veilig op de bank, met mijn benen opgetrokken. Nu vind ik onweer meestal vooral erg mooi, van het groene licht dat er vaak aan vooraf gaat, en die prachtige loodgrijze wolken waarin het soms kolkt, tot aan de bliksem en de ozonlucht.
Eén keer ben ik nog bang geweest, in een tentje op een duin op Texel. We zaten echt middenin het onweer, je voelde je haren overeind komen, werd doof van de donder - en we durfden het niet eens aan om naar het wc-huisje vlakbij te vluchten, want dan moesten we een hoger duin over. Dat leek niet verstandig.


Nog een keer Teletekst. Ik ben verslaafd aan de Teletekstbrowser. Ik vind 'm snel en handig. Ik ben er alleen niet zo tevreden over dat het programma alle pagina's in drievoud opslaat: als txt, gif en htm. Nu moet ik elke keer het mapje Data leegkiepen. Er zit al gauw een halve Mb per dag in.
Internet is een goed medium als je actueel wilt zijn. Als je daar tenminste wat moeite voor doet. Dit vind ik op de site van Jerry Springer onder het kopje This week:

10/04/99 "Honey, I'm A Prostitute"
10/05/99 "Bizarre One Night Stands"
10/06/99 "Sexy Secrets Unveiled"
10/07/99 "Scandalous Confessions"
10/08/99 "Invasion Of The Ex-Lovers"

Ik weet dat er een tijdsverschil is met de USA, maar ik was me er niet van bewust dat het verschil zo groot was. Lekker originele onderwerpen ook.
Een knipje van Teletekst:

"WASHINGTON
In de VS is een e-mailvirus actief onder de naam "vote". Ontvangers wordt gevraagd te stemmen of de VS op oorlogspad moet na de aanslagen van 11 september. Het virus wist alle gegevens. Het heeft Europa nog niet bereikt."
U bent gewaarschuwd...

maandag, september 24, 2001

Gevonden op Bieslog: de Military Codename Generator
Geef gebied en type actie op, en voilà: een prachtige codenaam voor je actie...
Creatief met knijpers. Ik heb een sterke voorkeur voor houten knijpers, maar ik gebruik ze toch anders dan de dame hier... Minder geschikt voor jeugdige kijkers ;-)
Mijn onaangetrouwde wederhelft is zó romantisch...
Vandaag de formulieren ingevuld voor de aanvraag van een buitenlands paspoort. Nee, niet via die ene site, gewoon keurig netjes via het Passport office van mijn geboorteland. Ik wil er volgend jaar een tijdje heen, en dan is een 'eigen' paspoort wel zo handig.
Zegt P.: als het hier uit de hand loopt, kan ik altijd nog met je trouwen en mee daarheen.
Geef toe, da's een bijzonder huwelijksaanzoek, ook al is het voorwaardelijk ;-)
De BVD krijgt meldingen van burgers die anderen van terroristische activiteiten verdenken.
Eén van de tekenen schijnt te zijn: altijd de gordijnen dichthebben. Daar zit je dan met je raam op het zuiden, pal aan een pad. Ik zwerf al ergens in de BVD-archieven, want in mijn kraaktijd kreeg ik bezoek van meneer De Bruin. Gekleed in een opvallend onopvallende bruine trenchcoat, met de kraag omhoog. Hij zei dat ik vast wel wat kon vertellen over 'mijn' kraakgroep? Er heeft bij mij echter altijd een verschil gezeten tussen kunnen en willen.
In principe kun je iedereen wel verdenken van gevaarlijke activiteiten: wie heeft er geen aanstekers, wekkers, lucifers en/of chemische middelen in huis? Kunstmest is nog veel verdachter, de Oklahomabom bestond voor een groot deel uit kunstmest. In Toulouse weten ze inmiddels helaas ook dat ammoniumnitraat zeer explosief is. Misschien was het ook niet zo slim om een kunstmestfabriek en een fabriek waar ze explosieven en raketbrandstof maken, naast elkaar te zetten. Het is alleen zonde dat dat altijd pas achteraf bedacht wordt.
Op het net is wel het één en ander te vinden over bommen maken - maar de meeste sites schijnen incorrecte recepten te geven. Veel verwijzingen naar The anarchist cookbook en The terrorist handbook
Er zit een disclaimer bij: 'This is merely for reading enjoyment, and is not intended for actual use!!'
Gelukkig maar.

zondag, september 23, 2001

Uit meligheid maar weer eens de Celebritymatch gedaan. Op basis van het bioritme past Hugh Jackman het beste bij mij. Nooit van gehoord... Wat betreft de dames moet ik mijn geluk zoeken bij Martie Seidel. Ik ben waarschijnlijk oud en suf aan het worden want nee, ook nooit van gehoord.
Meneer Jackman is een Australiër, getrouwd, een zoon, en veel te glad voor mij.
Mevrouw Seidel blijkt één van de Dixie Chicks - die ken ik tenminste nog van naam. Maar ik val niet op blonde dames, dus P. kan gerust zijn ;-)
Zo eens rondspeurend naar online dumpstores kom je vreemde vogels tegen: Pistolen Paultje is ook online. De site wordt onderhouden door Webmobsters. Ach ja.
Het jaarlijkse probleem dient zich weer aan: wat geef je iemand die alles al heeft, niks nodig heeft, geen hebberd is en in het uitzonderlijke geval dat ie iets echt wil/moet hebben, het onmiddellijk zelf aanschaft? Ik val al jaren terug op het enige dat ie nooit voor zichzelf koopt: cognac. Maar dat wordt zo saai.
Een nieuwe computer valt buiten het budget. Hoewel: ik kreeg laatst een leuk briefje van Wehkamp, dat ik nog maar eens in de catalogus moest kijken, want ik mocht wel tot ƒ 8000,- bestellen, op krediet. Jaja. En dan ruim 20% kredietvergoeding betalen - ik dacht het niet.
Terug naar het cadeau: het enige dat hij onlangs noemde als iets dat hij wil gaan aanschaffen, weiger ik absoluut te kopen. Hij werkt in Den Haag, en loopt op weg naar zijn werkplek langs de Amerikaanse ambassade. Dùs (?) hij overweegt een gasmasker aan te schaffen. Dat iemand je na 15 jaar nog zo kan verbazen... In de goeie ouwe kraaktijd had je genoeg aan een Palestinasjaal en een citroen, maar P. begint dan een verhaal over Sarin en miltvuur en die 'Arabische types' die in Duitsland probeerden sproeivliegtuigjes te kopen.
Een eng scenario.
De risico's van miltvuur als bio-wapen schijnen nogal mee te vallen.
Biologische oorlogsvoering is al heel oud, getuige deze site.
Toch eens kijken of de legerdump geen cadeaubonnen heeft?
Overigens zijn gasmaskers online te koop; Belgische voor €10, Duitse voor €15. (Site is niet erg snel!)