zaterdag, april 20, 2002

Ik ga weer verder slapen. Welterusten ;-)
Five people have been arrested with a metre-long joint.
They were caught by police smoking the massive spliff in a public park in Darwin, Australia.
All five are members of cannabis campaign group Network Against Prohibition.
(Bron: Ananova)
Ik heb een telefoon in de huiskamer en een in de slaapkamer. Want in de slaapkamer hoor ik die andere telefoon niet. De slaapkamertelefoon is een oud draaitoestel, dat regelmatig hapert. Als vriendje dan belt, hoort ie niets, en ik ook niet. U ziet het scenario voor u: vriendje belt, geen gehoor, vriendje paniekt en springt op de fiets. Komt vervolgens hier binnen stormen en begint te mopperen, terwijl ik mijn best doe wakker te worden en te begrijpen wat er aan de hand is. Vóór ik ga slapen, luister ik altijd even of ik een kiestoon heb - dan maakt de telefoon contact en kan ik gebeld worden. Vanochtend belde ik vriendje om te melden dat ik een stuip had gehad en verder zou gaan slapen. Om drie uur stond hij voor de deur, om vier uur kocht ik een nieuwe telefoon ;-)
Het is het simpelste en goedkoopste model. Het zou kunnen dat het probleem niet in de telefoon zat, maar in de haspel van het verlengsnoer, maar daar komen we dan snel genoeg achter.
Opvallend: de gebruiksaanwijzing.
"Opgebeld worden:
Indien de bel gaat kunt u simpelweg de hoorn opnemen."
Goh... de techniek schrijdt voort. Bij mijn oude telefoon ging dat heel anders...
People are being advised to avoid a metre-long lizard on the loose in a Lancashire seaside resort.
RSPCA officers in Morecombe say the carnivorous monitor lizard could be aggressive and bite people.
The reptile went missing more than a week ago but the warm weather means it can survive for a long time outdoors.
(Bron: Ananova)

vrijdag, april 19, 2002

Het leger heeft ergens een stukje land afgeschoten (!) om te oefenen in een stadsachtige omgeving. Straten, huizen, ANWB-borden om de weg niet kwijt te raken.
Eerste reactie van vriendje, op een toon die het midden houdt tussen querulantisme en dromerig verlangen: 'En daar dan een huisje kraken..."
Remember Russia

Another heartache for me
Another thorn in my side
Another warning, another warning.
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)

Another stain on humanity
Another scar we can't heal
Another warning, another warning.
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
And damn those satellites to hell.

Another waste of brain
And now they've poisoned
They've poisoned our rain
Another warning, another warning.
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
And damn those satellites to hell.

Remember Russia, Remember Russia,
Remember Russia, Remember Russia,
Remember Russia, Remember Russia,
Remember Russia

En dan dus het aftellen van tien naar één, en een grote plof.
Ananova meldt ook nog het verhaal van een meneer die wij een béétje dom zouden noemen:

Four men have been charged with conning an American tourist in Bangkok into buying wads of black paper claiming they could be turned into US dollars worth £620,000. Police did not, however, recover the £20,000 that the 63-year-old tourist, Robert Francis Riddle, paid for the "black money."
Police said the four were from Kenya, Liberia and Guinea. They were charged with fraud and face up to three years in prison if convicted.
Ook voor koeien is buurmans gras soms groener:

A rescue operation is planned to recapture six renegade cows which escaped from a farmer's field and swam to an island in the middle of a river.
The one-year-old heifers fled their home at Faxfleet Hall Farm near Broomfleet, East Yorkshire, last Wednesday under the cover of darkness. They trudged over a quarter of a mile to the edge of the fast flowing Humber Estuary before swimming out to a grassy abandoned island, where they have stayed for the past week.

Update:

The six cows who swam halfway across a river to start a new life on an abandoned island in East Yorkshire have been airlifted ashore.
The Charolais cows, who had fled their home at Faxfleet Hall Farm near Broomfield, last Thursday, had walked through fields before swimming across part of the River Humber. The cows settled down on the 200-acre Whitten Sand.

(Bron: Ananova)
Ben moe dus is het handig als vriendje hier komt eten (uiteraard met medeneming van boodschappen). Ben moe dus eet liever bij hem, zodat ik niet over die enorme stapel afwas hoef na te denken. Ben moe dus wil naar bed - maar dan word ik weer om twaalf uur wakker.
Zit mezelf in de weg.
Vervolg: vriendje belt me wakker: er is een vliegtuig een toren in Milaan ingevlogen! Net wakker, snap er niks van, vriendje vindt dat ik maar even op TV moet kijken, ik vind dat ik te weinig puf heb om naar de huiskamer te wankelen.
Verder slapen. Twaalf uur wakker, nog maar eens naar de drie keuzeroosters gekeken want maandag moeten we onze keuze hebben doorgegeven. Shit, maandag, dan ben ik vrij, dus ik moet het morgen al doorgeven.
De roosters zijn geprint op drie verschillende kleuren papier. Eén valt er direct af wegens te vaak zes dagen achter elkaar werken. Zo zit je dan midden in de nacht te kiezen: om en om een weekend vrij en af en toe doordeweeks twee dagen, of liever vaker een dag en af en toe een driedaags weekend? Rooster 1 heeft vaker een late dienst voor vrije dagen, het andere een vroege dienst na vrije dagen. Schemaatje maken, plusjes, minnetjes...
Ik heb een keuze gemaakt en ben weer gaan slapen. Werd om tien voor half zes wakker van de wekker en om kwart over zes met het gevoel dat ik iets vergeten was. Werk gebeld en gemeld dat ik er aan kwam.
Op mijn werk bedacht dat ik van het weekend die roosters weer moet bekijken, want iedereen moet in een andere week instappen, dus ik moet kiezen met welke week ik wil beginnen.
Eenmaal thuis gekomen lagen de oproepen voor de verkiezingen en het referendum in de bus. Het referendum biedt de keuze uit twee mogelijkheden: 1 (zakelijk) en A (gevarieerd). Er horen kaartjes bij die logischerwijs zuid-noord staan in plaats van noord-zuid. 1 duurt 10-15 jaar om te realiseren en levert 15 miljoen op verdeeld over 15 jaar (en daarna??); A kost 91 miljoen verdeeld over 20 jaar en duurt 15-20 jaar om te realiseren. Utrecht kennende beginnen we gewoon ergens (bij de kantoren namelijk), waarna alles enorm uitloopt en halverwege (vóór de woningbouw) afgeblazen wordt. In dat opzicht is 1 veiliger. Maar 1 legt het accent op kantoren ( 240000 vierkante meter kantoren en minimaal 850 woningen) en een levendige Catharijnesingel, terwijl A het accent legt op woningen (190000 vierkante meter kantoren en minimaal 1700 woningen) en een groene Catharijnesingel. Nu vind ik dat er wel genoeg kantoren zijn, en niet genoeg huizen. Ik vermoed wel dat het geen huizen voor weinigverdieners zullen zijn. En ik ben nogal gehecht aan de groene Catharijnesingel, ik moet er niet aan denken dat daar (plan 1) stenen kades, winkels en horeca komen.
Kiezen, kiezen, kiezen, en dat kan ik helemaal niet. Ik vind het al heel wat dat ik voor de politieke verkiezingen weet wat ik wil. En dan ook nog een rooster, een week, en een plan waarvan ik nu al weet dat het niet uitgevoerd gaat worden zoals gepland.

donderdag, april 18, 2002

En dan nu het nadeel van fulltime beginnen na ziekzijn alsmede om vier uur wakker worden:

SLAAP!!!

Welterusten. Doet u een beetje zachtjes?
Humor in de CD-winkel.
Het lekkere van vroeg naar bed gaan is dat je soms ook heel vroeg weer wakker bent. Meestal heb ik een verschrikkelijk ochtendhumeur, maar nu ben ik blijkbaar echt uitgeslapen: geen spoor van een slecht humeur te bekennen. En als Teletekst dan ook nog meldt dat het zondag en maandag 19 graden wordt...
Wel slecht nieuws van een vriendin met wier dochter het heel slecht gaat. Op de een of andere manier is zij niet te bereiken voor hulpverlening, iedereen staat met de rug tegen de muur. Haar ouders en broer houden vol, ze kunnen niet anders, maar wat moet dat een energie kosten. Ik wou dat ik iets voor ze kon doen.

woensdag, april 17, 2002

Pronk sluit opstappen niet uit

Helemaal snappen doe ik het niet. Je hebt een baan voor vier jaar, met een chef die op een bepaald moment zegt: zo kunnen we niet verder, we hebben ernstige fouten gemaakt, we houden ermee op. We ruimen het kantoor nog even op, en dan zijn we weg. Demissionair klinkt voor mij als: ontslag genomen. Maar dat is het niet, want de ontslag-genomenen werken door en krijgen hun salaris doorbetaald. En nu wil één van degenen die ontslag genomen heeft, ontslag nemen.
Je zou bijna denken: twee keer ontslag, twee keer salaris?
Ik snap Pronks redenatie wel, maar is ie niet zeven jaar te laat?
Nog een fijn Teletekstberichtje:

Parachutespringer Miguel Garcia uit Spanje is een ijzingwekkende sprong aan het voorbereiden die volgend jaar moet plaatsvinden.
Met een voorbereiding van ruim een jaar is het dan ook niet zomaar een sprong. Miguel wil het hoogterecord verbreken. Nu staat dat nog op naam van een Amerikaan die in 1960 van een laffe 32 kilometer hoog naar beneden sprong.
Het is de bedoeling dat een speciale ballon de waaghals naar een hoogte van 38 kilometer brengt. Miguel zal een vrije val van ruim 34 kilometer hebben en daarbij een snelheid van ruim 800 kilometer per uur ontwikkelen.
Verkeer en meer:

Ananova meldt:
A man facing charges of driving while disqualified had a crash on the way to court with the judge who was due to hear his case.
The 25-year-old New Zealander was driving to Westport District Court when the accident happened.
Judge Raymond Kean was also driving to the court after travelling from Christchurch. They crashed at a junction.

Teletekst meldt:

Een 30-jarige man uit Elburg heeft gisteren op weg van zijn werk naar huis getracht een nieuw snelheidsrecord te vestigen.
Iedereen weet dat als je tegenwoordig een beetje op tijd bij moeders thuis wilt zijn, je de snelweg beter maar kunt mijden. Zo ook onze Elburgenaar; hij nam de provinciale weg door de Flevopolder en trapte het gaspedaal eens flink in.
Als je (te) hard rijdt moet je wel blijven opletten. Vooral als er voor je een politiewagen rijdt. De Elburgernaar was kennelijk niet zo gehecht aan zijn rijbewijs en haalde de politie met een vaartje van 180 kilometer per uur in...
Reactie vriendje toen ik zei dat we nu niet alleen zonder kabinet zitten, maar ook zonder landmachtbevelhebber: ach, dat maakt niks uit, bevelen gaf ie toch niet.
DEN HAAG - Luitenant-generaal Ad van Baal (55) heeft woensdag zijn functie als bevelhebber van de landmacht neergelegd. Dit heeft demissionair minister De Grave van Defensie aan de Tweede Kamer medegedeeld in een brief.
(Bron: Nu.nl)
Het was èrg vroeg vanochtend, maar het was leuk om weer aan de slag te gaan :-)
Vanavond gaat het ook erg vroeg worden.

dinsdag, april 16, 2002

Vanaf morgen ga ik weer aan de slag. Ik begin met twee vroege diensten, dus om zes uur de deur uit. Even geen late postjes meer...
Hoe lang is het geleden dat er zoveel politici in één dag op tv waren?
****NU OP TV!!!****

Een verslag van hoe de journalisten op nieuws wachtten!!!
Spanning en sensatie!!!

****MIS HET NIET!!!****
Kok is op weg naar Trix.
De gemeente gaat langs de hoofdfietsroute in deze wijk alle groene bolletjes door nieuwe lampen vervangen. Er staan nu dus palen met daarop halve groene bollen, die een getint licht uitstralen. Eén van de groootste hobby's van sommige bewoners van deze wijk is die lampen slopen. De nieuwe lampen zijn getest en lijken sloopbestendiger (ofwel: een uitdaging voor de gevorderde vandaal). Ze geven wit licht, en omdat ze anders in elkaar zitten, geven ze ook meer licht over een groter gebied. Dat voelt veiliger voor veel mensen.
Als ik nu van vriendje naar huis fiets, langs een lange sloot, fiets ik eerst langs huizenblokken, geflankeerd door groene bolletjes. Dan kom ik langs een speelveld waar de lampen altijd stuk zijn (vervangers zijn binnen een dag weer stuk), en dan whaaaammmm langs een rij nieuwe lampen. Meer licht, witter licht, en ik ben elke keer blij dat ik die route letterlijk bijna blind kan fietsen - want de lampen verblinden me zoals halogeenlampen van auto's dat doen. Links de gymzalen, rechts een pleintje dat lager ligt dan het fietspad, op gevoel het midden houden. Misschien komt het doordat ik nachtblind ben. Wat er ook toe leidt dat ik tien meter verderop, waar weer oude lampen staan, niets zie behalve vlekken.
Ik heb het wijkbureau maar eens gemaild, en ja, overal langs de sloot komen nieuwe lampen.
Binnenkort moet ik een zonnebril op als ik 's avonds tussen vriendje en mijn huis heen en weer fiets.
Vallen, een maand voor de eindstreep. Wat zal Kok de pest inhebben. Daarnaast kan er nu geen beslissing genomen worden over de JSF.
Lekkere recepten met beer, bever, eland, muskusrat en meer wild. Eend, duif en konijn hebben we hier ook, maar vermoedelijk is het niet raadzaam die op te eten. Bever en houtsnip mag je volgens mij niet vangen. Maar een creatieve kok past daar wel een mouw aan.
Als je naar Jerry Springer kijkt, krijg je wel een aardig beeld hoe een ouderwets volksgericht er uitzag.
De plannen voor de Nieuw-Zeelandreis nemen vastere vormen aan. En nu breekt het me op dat ik meestal op vakantie ga met de trein. Ik heb drie keer gevlogen: een keer in een heli, een keer een rondvlucht boven Ameland, en een keer voor een studiebezoek naar Londen. Eigenlijk is het enige dat ik weet, dat ik verschrikkelijk last van mijn oren krijg, maakt niet uit wat ik doe, dat ik met mijn figuur problemen krijg met de stoel, en dat ik vanwege de epilepsie beslist een stopover moet maken om te slapen, anders ben ik na aankomst een paar dagen kwijt omdat ik een aanval krijg.
Dus speuren maar, info vragen bij ervaren reizigers, zoeken en denken. En intussen bladeren in de NZ-literatuur om te zien wat ik wil zien.

maandag, april 15, 2002

Hippo gaat de politiek in:

Ik pleit voor autoselectie: als je je geen Bentley, Jaguar of dergelijke auto kunt veroorloven, hoor je niet op de weg: voetvolk, het woord zegt het al. De duurste auto's mogen in de stad overal komen en op alle wegen buiten de stad.
De tweedeklasse-auto's mogen op de snelweg op de rechterrijbaan en moeten bij de stadgrens in een transferium geparkeerd worden.
Derdeklasse-auto's mogen alleen op speciale wegen van en naar speciale stations, waar de berijders verder kunnen reizen met speciale treinen die eens in het uur rijden.
Fileprobleem opgelost, parkeerprobleem opgelost, treinvertragingen minder dramatisch want minder treinen. In één klap de rijken blij, verkeers- en milieuproblemen opgelost, en de stad mooier gemaakt. Wat wil je nog meer. Ik krijg er zin an ;-)
Nu.nl:
Twintig procent tienermeisjes in Tokio heeft anorexia

TOKIO - Een op de vijf vrouwelijke middelbare scholieren in de Japanse hoofdstad lijdt aan de eetstoornis anorexia nervosa. Dit blijkt uit een studie in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid onder ruim tweehonderd meisjes van 14 en 15 jaar, zo meldt het Japanse persbureau Kyodo.
Zucht... Een slimmerik heeft een verborgen boodschap ontdekt in een song van Madness. Waar ze het hebben over 'the nuttiest sound' hoort hij iets anders: 'the naziest sound'. En nu vraagt ie zich af of Madness een undercover extreem-rechtse band is. Tuurlijk! En elke zingerd over blauwe ogen is een fascist, die ons zodanig probeert te beïnvloeden dat wij ons afkeren van mensen met bruine ogen. Green green grass of home is eigenlijk van uw lokale tuincentrum dan wel coffeeshop. Enzovoorts en zo verder.
'plaatjes over sterilisatie van mensen onder de operatie en niet over dieren' werkt natuurlijk ook niet.
Bij Google kun je kiezen voor afbeeldingen, en dan geef je als zoekopdracht:
sterilisatie NOT dieren.
Google werkt met woorden, die begrijpt geen zinnen.
Ik werk door aan de zoektips...

zondag, april 14, 2002

Toch flauw als je een log bezoekt waarvan de eigenaar net jouw log heeft bezocht, en er worden sites gelinkt die jij ook net gelinkt hebt, maar dan zonder bronvermelding. Beetje kinderachtig.
Sex foto's uit Breda porno
Ga je je toch afvragen of Breda-porno een speciale variant is. Zoeker, probeer het eens met
(porno OR sexfoto's) Breda
Krijg je alle sites waar Breda op genoemd wordt en het woord porno of het woord sexfoto's.

Binnenkort ga ik een cursus zoeken op internet maken, want soms kom je echt hele onzinnige zoekopdrachten tegen. Overigens kan het ook nooit kwaad om de aanwijzigingen op zo'n zoeksite eens door te lezen.
In Rotterdam zijn ze nu bezig met controles op fietsverlichting. Kwestie van prioriteiten stellen denk ik, als je verder niks te doen hebt, ga je dat maar doen.
In Utrecht controleren ze (vaak ook nog aangekondigd met 'deze week zijn er controles, nog net niet op welke plek) in de herfst. Als het langer donker blijft en eerder donker wordt. Tegelijkertijd staat dan de Fietsersbond op zaterdagmiddagen in de stad met een standje waar je tegen materiaalkosten je verlichting kunt laten maken. Op de een of andere manier vind ik dat toch zinvoller overkomen.
Israël heeft een nieuw wapen ontdekt: geluidsterreur. Je hebt beloofd een heilige kerk niet meer te beschieten, dus laat je er een geluidsbombardement op los.
Als echte hippo moet ik deze natuurlijk loggen ;-)
Je weet wel - zo'n dinges, hoe heet het...
Oplossing: het Omgekeerde woordenboek.
Je typt een beschrijving in, en krijgt een lijst met woorden die het zouden kunnen zijn, met de betekenis van elk woord.
Soms is Word toch wel erg leuk: spellingscontrole geeft bij het woord providers als eerste suggestie: profiteurs.
Referrallijstje:

Geldvouwen
Bizar bericht muziek
Ik wil niet dat anderen mensen de rechter muis knop kunnen gebruiken op mijn site
Britney Spears eerste blowjob
Kiwi met schil eten
Hoe maak ik een stinkbom
Streekbussen gratis
Nepborsten
Burberry Utrecht
Diergeneeskunde Utrecht
Minderjarig seks foto
Pijnlijke landing voor Netelenbos

AMSTERDAM - Minister Tineke Netelenbos is onlangs op pijnlijke wijze het slachtoffer geworden van haar eigen beleid, zo schrijft de Telegraaf. Na een vermoeide buitenlandse dienstreis arriveerde zij per Fokker-50 van de Koninklijke Luchtmacht 's nachts op het Rotterdamse vliegveld Zestienhoven.
Toen ze zou landen stond haar chauffeur al met draaiende motor op haar te wachten.
Per 1 november 2001 geldt op Zestienhoven een nachtelijk vliegverbod van 23.00 tot 07.00 uur voor alle vliegtuigen met negentien of meer stoelen om de geluidsoverlast te beperken. Een regeling die zij zelf heeft ingevoerd.
"De minister liet de verkeerstoren via haar piloot weten dat slechts enkele stoelen van de Fokker-50 waren bezet en dat ze toestemming vroeg om te landen," aldus functionarissen van het vliegveld in de Telegraaf.
Helaas voor de minister mocht het vliegtuig niet landen. De Fokker-50 moest uitwijken naar Schiphol van de verkeersleiding. De chauffeur van de minister racete toen naar het Amsterdamse vliegveld.
"Ze was pisnijdig," zo glimlacht een functionaris van Zestienhoven volgens de krant. "Ze kent haar eigen regeling niet."
(Bron: Nu.nl)
Stel dat je op zoek bent naar een leuke hond... Kijk dan eens hier. Ter waarschuwing: de site heet niet voor niets Ugly animals... Deze is ook charmant.