zaterdag, februari 23, 2002

In verband met iets heel anders op zoek naar websites over anorexia. En jawel, er blijken dus ook anorexia-porno-sites. (Die zocht ik niet, voor alle duidelijkheid...) Het zou me niet moeten verbazen, maar dat doet het toch. En nee, geen link.
Hatsjoe!
Internet is een open medium, waar iedereen min of meer zijn/haar gang kan gaan. Gelukkig wordt een en ander wel een beetje gemonitord, getuige deze site van de Anti-Defamation League, die waarschuwt tegen foute spelletjes.
Het leukste van de vorige site is dat je een voorbeeldje van het geluid kunt horen, waarbij de file keurig de Finse naam heeft (Nokia is Fins). Zo wordt de scholekster plotseling meriharakka. En de merel heet mustarastas. Dan klinken ze ineens erg exotisch.

Aanvulling: de koolmees (talitiainen) klinkt nog het minst slecht.
Ik pleit ervoor dat ze dit hier ook gaan doen: vogelgeluiden als ringtones. Het lijkt me geweldig om in een overvolle coupé de schreeuw van een buizerd te horen, of de roep van een ijsduiker :-) Iedereen is direct wakker.
NOS-TT 192 za 23 feb

Veilig krabben met 'EarScratcher'

TERNEUZEN Mensen die graag in hun oor zitten te peuteren, zijn voortaan niet meer aangewezen op lucifer, paperclip, balpen of wattenstaafje. Een inventieve huisarts uit Terneuzen heeft een veilig en effectief alternatief ontworpen.
Zijn 'EarScratcher' bestaat uit een handvat van kunststof waarin een lus zit van roestvrij staal. Die schraapt mengsels van oorsmeer en huidschilfers weg. De andere voorwerpen duwen die vaak verder de gehoorgang in, met het gevaar dat het trommelvlies wordt beschadigd.
Of de vinding ook geschikt is voor het neuspeuteren, is onbekend. De arts is nu bezig met een 'mondstuk' tegen roken.

Kweeniet, maar - roestvrij staal?? Dat klinkt ook niet echt ongevaarlijk.
Mijn vriendje is blond... Hij stuurt me via de Webshotssite een kaartje. Verbaast zich erover dat het maar niet aankomt, tot ik vraag waar ie het precies heeft heen gestuurd. Blijkt ie een spelfout in mijn naam te hebben gemaakt! Na ruim 15 jaar maakt ie een spelfout in mijn naam. Dat is op zich al een prestatie. Maar het zal wel een typefoutje zijn - hoop ik ;-) Okee, hij krijgt een foutmelding van de site, met daarin de link naar de kaart. Wat doet ie: hij klikt op de link, slaat de hele pagina op, zipt die en stuurt 'm naar mij. Belt me op dat hij de hele pagina heeft opgestuurd. Ik ben erkend wazig vandaag, maar ik heb toch maar gevraagd waarom ie nou niet gewoon die link heeft geforward. Lange stilte, en toen een gegeneerd gegniffel.
Je kunt een hoop lol hebben van een kaartje :-)
Overigens: Webshots was een grote favoriet van me, maar de laatste tijd zijn er steeds vaker problemen, en steeds meer popups. Jammer.
Wat is dat toch irritant: keelpijn, opgezette klieren, okee. Niet leuk, maar er valt mee te leven. Maar waarom moet je er gelijk zo'n wattenhoofd bij krijgen?
Behoefte aan wc-icoontjes? Kijk hier eens.
Ik wist het wel! CJNetworks geeft me volledig gelijk. Het is één grote samenzwering.
Suffie maakt me attent op Google snacking...
Even uitgeprobeerd: hippo wokkel; hippo leverworst.
Hippo smeerkaas, hippo chipito (speciaal voor Ramon), hippo kaaskoekje leveren niets op.
Hippo rookworst geeft weer ouderwets één vondst.

vrijdag, februari 22, 2002

Getty thesaurus of geographic names
Ik ben geboren op 40.00 graden Zuid en 175.30 graden Oost...
En nu woon ik op 52.6 graden Noord en 5.7 Oost.
Niet dat ik weet wat u daar mee moet (of ikzelf), maar toch.
Schaap.tv heeft trouwens nog een heel eigenaardige: laatste maaltijden, aangevraagd door terdoodveroordeelden in Texas, compleet met alle gegevens van de veroordeelden.
"Become an ordained minister in less than 3 minutes and start your own ministry or church of any faith or religion, TODAY.
After your instant ordination, proceed to print your instant full color ordination credential with your name and ordination date,
all within 3 minutes and absolutely 100% legal."

Het nadeel:

"The Universal Life Church Has More Than 20 Million Ordained Ministers World-Wide Since 1959."

Ik Krijg Zelf Altijd Een Beetje Vlekken Van Dat HOOFDlettergebruik...
(via Weblog Schaap.tv)
Pulp phantom, een mix van - inderdaad. Grappig.
Iets heel anders: ik heb een nieuwe baan. En om de één of andere reden gaat iedereen er een beetje van grijnzen... Alsof de NS niet een respectabele werkgever is ;-)
Als je om tien voor vier vannacht nog wakker bent, kun je (bij heldere lucht) een Jupiterverduistering zien. Op dat tijdstip schuift Jupiter achter de maan, en om zeven over half vijf piept ie er weer achteruit.
Jupiter is zo groot dat je 'm met het blote oog kunt zien; als je een verrekijker gebruikt, kun je ook twee van z'n maantjes zien. Met een telescoop zie je natuurlijk nog meer, maar dan heb je deze info waarschijnlijk ook niet nodig.
John Thaw, Jip Golsteijn...
Soms ga je je ineens oud voelen :-(
NOS-TT 401 vr 22 feb

Een bezorgde vader uit Uddel heeft de politie gebeld om een poging tot ontvoering aan te geven. Twee mannen hadden zijn zoontje van 2 aangesproken en gevraagd waar zijn moeder woonde.
De politie nam de melding serieus en controleerde het kenteken van het tweetal. Onderzoek wees uit dat het hier niet ging om kinderlokkers maar agenten in een onopvallende politieauto.
De dienders hadden het ventje gezegd dat hij niet midden op de weg moest staan en beter naar zijn moeder kon gaan. Nadat het mysterie was opgelost kon de buurt weer rustig ademhalen.

woensdag, februari 20, 2002

Het zijn maar meningen... The Mad Revisionist.
Als een man van 40 ineens helemaal into Buffy the vampire slayer is, moet je je dan zorgen gaan maken?
Hij zegt zelf dat dat pas hoeft als ie een Harley koopt en zich laat tatoeëren, maar toch...

dinsdag, februari 19, 2002

Ik zocht iets anders, maar ik vond weer zo'n site:
"We welcome you warmly and congratulate you for your presence on this site. It is a proof for your sophisticated sence for the present era and specially for possible solutions and ways, out of the golden cage of community, which is as a matter of fact nothing else than an illusion, a cunning trap with a timelock not easy to recognize."

Dit is nodig voor een citizenship:

"Necessary Documents
- 4 Portraits
- Policerecords certification
- Copies of all pages of valid Passport
- Detailed Curriculum Vitae
- Detailed description of actual activities
- Formless "Letter of Application"
- Application / Contract
Duration of procedure: > 2 months
Appropriate donation : > 30'000.- USD"

Als je meer voelt voor een professoraat of een doctorstitel - kan ook:

"Necessary Documents
- 4 Portraits
- Copy of ID or Passport
- Curriculum Vitae
- Description of present activities
- School Certificates, University Certificates
- Certificates for Continuos Education
- Formless application letter
- Application form / Contract
Duration of procedure: about 5 weeks
Appropriate donation : 18'000.- USD"

Ik zal er eens over denken als ik weer eens wat tienduizenden dollars heb rondslingeren.
Professor in de Hippologie? Doctor in de webloggerij?
Online Russisch roulette spelen.

maandag, februari 18, 2002

UPC-slachtoffer reageert zich af. Misschien een idee voor UPC om deze pagina bij hun website te voegen?
Nu.nl:

"Man bekent sekschats in de VS

CHICAGO/UTRECHT - Ruim vijf maanden na zijn arrestatie in Chicago heeft de 23-jarige 'seksmailer' Menno B. uit Utrecht voor de rechtbank in de Amerikaanse stad alsnog bekend. Hij heeft toegegeven met een minderjarig meisje over seks te hebben gechat op het internet. De vader van M.B. maakte dat vrijdag bekend.
De computerprogrammeur reisde in augustus vorig jaar naar Chicago voor een ontmoeting met een 14-jarig meisje, dat hij in een chatroom op het internet had leren kennen. Het 'meisje' was echter een agente van de FBI. Toen B. in Chicago aankwam, stonden een paar FBI-agenten hem op te wachten, die hem arresteerden.
De aanklacht dat B. naar de Amerikaanse stad zou zijn afgereisd om seks te hebben met een minderjarige is met de bekentenis komen te vervallen. Hij kon voor deze aanklacht een straf van maximaal 15 jaar krijgen. Nu B. heeft bekend, zal de rechter in Chicago hem waarschijnlijk een straf van tussen de 24 en 30 maanden opleggen."

Ik snap het nog steeds niet. Is afreizen voor een ontmoeting hetzelfde als plannen om seks te hebben? En in hoeverre heeft de FBI dit uitgelokt? Hoe valt dit te rijmen met het feit dat er wel meisjes van 14 trouwen in de VS? Hoeveel meisjes rond die leeftijd hebben niet een vriendje dat de leeftijd van M.B. heeft? Stel dat er inderdaad een 14-jarig meisje op hem had gewacht, wat dan? Het kan een meisje zijn dat in de val van een pedofiel is gelokt, maar het kan ook een meisje zijn dat weet wat ze doet. Een afspraak is toch niet direct hetzelfde als seks.
Stel dat er inderdaad een 14-jarig meisje op hem had gewacht, en ze hadden inderdaad seks gehad - wat was dan de maximumstraf geweest? En als hij haar verkracht had? En als hij met haar getrouwd was en dan seks had gehad?
Vriendje vroeg zich al af: wat als een meisje van 14 zich uitgeeft voor FBI-agente en je maakt dan een afspraak?
24 tot 30 maanden, dat is een verrekt lange date...
Ja leuk: nudistisch skiën en andere winterpret.


Alle niet-terroristische (pro-)Amerikaanse patriotten worden opgeroepen zich te registreren. Nu maar hopen dat deze site het Witte huis niet op een idee brengt...
Er wordt wel eens gemopperd op de maten van Barbie. Omgerekend heeft ze nog geen maatje 6 (89-66-94). Er is nu weer iemand die een Barbie XL op de markt brengt: Emme, genoemd naar een bestaand 'plusmodel', dat miljonair werd met winkels in XL-kleding. De Emme-pop heeft maat 16 (105-83-110). Helaas is Emme ook iets duurder dan Barbie (90 euro tegen 25 euro). Je krijgt natuurlijk ook meer voor je geld, maar ik betwijfel toch of Emme heel succesvol wordt.



Een beetje dikke dame vindt dit nog steeds een mager ding...

zondag, februari 17, 2002

Een eh... beetje wild idee: iedereen met een foto op internet. Wil iedereen dat wel? Heeft dit project genoeg ruimte voor 16 miljoen foto's?
Dit moet het worden: "'Het boek van 16 miljoen' een encyclopedie waarin de Nederlander wordt voorgesteld als individu."
Je kunt zoeken op naam, leeftijd, woonplaats, beroep, afkomst, maar ook op uiterlijk.
Mocht je mee willen doen: let op de spelregels:
"Als u besluit beelden en tekst in te sturen naar Everydaylife.nl / Algemeen Dagblad geeft u Everydaylife.nl en Algemeen Dagblad onbeperkt het exploitatierecht ervan. Everydaylife.nl en Algemeen Dagblad mogen de ingezonden teksten en beelden onbeperkt gebruiken en kopiëren op bijvoorbeeld internet, de krant, in boekvorm, bij een expositie, op cd-rom en in een zoekmachine.
U gaat ermee akkoord dat uw teksten en beeldmateriaal kunnen worden geredigeerd en geweigerd indien nodig geacht door Everydaylife.nl en Algemeen Dagblad zonder dat u daarvoor wordt geraadpleegd. U staat garant dat u de publicatierechten van de foto heeft en dat u de auteur van de bijbehorende tekst bent, en niet iemand anders."
Ik mag zomaar weer online!
Wat kun je een mens toch snel dankbaar maken voor kleine dingen: verbinding er een tijdje uitgooien en ze gaan bijna kwijlen als ze weer contact krijgen.
Wanadoo/Casema, twee weken (aangekondigd) af en toe dood wegens onderhoud, met als doel de verbinding betrouwbaarder maken. Ik mag hopen dat de werkzaamheden wat uitgelopen zijn, tot en met nu, dat dit weekend dus geen voorbeeld is van die betrouwbaarder verbinding. Hoewel: geen verbinding hebben zorgt ook dat je weet waar je aan toe bent. Maar daar betaal je niet voor.
Ik heb nog steeds de indruk dat WC één van de beste is als het op basiskabelen aankomt, maar wie net een abonnement heeft, zal daar anders over denken.