zaterdag, februari 23, 2008

Balkenende bezorgd over toenemende spanningen

DEN HAAG - Premier Jan Peter Balkenende vindt dat er ongenuanceerd en in te harde bewoordingen over moslims en Antillianen wordt gesproken. Daardoor lijken de verhoudingen in de samenleving weer op scherp te komen staan.
De premier zegt dit in een interview in de Volkskrant van zaterdag, waarover de krant vrijdag op de website al bericht.
"Als ik zie hoe de PVV de laatste tijd het debat voert, met het pleidooi voor het verbieden van de Koran. Je kunt niet tegen moslims zijn omdat het moslims zijn. Nee, je bent tegen criminelen of tegen onhebbelijk gedrag."
De veranderende sfeer merkt Balkenende in de toon van het debat. "Je merkt het in de discussie rondom een zekere film. In het buitenland bestaan zorgen. In Nederland ook."
In de ogen van Balkenende vallen er "grote woorden". "Moefti ben ik al genoemd. Het zal allemaal wel, denk ik dan."
De premier wijst ook op de harde taal van PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman die zei dat de Nederlandse Antillen moesten worden verkocht via marktplaats.nl. "Respectloos en onverstandig", aldus Balkenende.
PVV-leider Geert Wilders vindt dat de uitspraken van Balkenende aantonen dat de minister-president een "beroepslafaard" is.
Hij vindt dat de premier juist onrust veroorzaakt door problemen te negeren en geen aandacht te schenken "aan de stem van een groeiend deel van de bevolking".
(Bron)
Snacks minder populair in de kantine

WAGENINGEN - Nederlandse werknemers laten snacks in het bedrijfsrestaurant steeds vaker links liggen. Dat blijkt uit het jaarlijkse landelijke cateringonderzoek van het Wageningse onderzoeksbureau Foodstep.
Vorig jaar aten bezoekers van het bedrijfsrestaurant gemiddeld 0,95 gefrituurde snacks per week. Een jaar eerder was dat nog 1,36.
Het gaat daarbij om mensen die in principe elke dag in de kantine eten en daar hun hele lunch kopen. Foodstep ondervroeg 12000 mensen naar hun eetgedrag in het bedrijfsrestaurant.
Mannen eten meer snacks dan vrouwen, maar de daling heeft ook bij de mannen sterk ingezet. Aten zij in 2006 nog een goede anderhalve snack in de week, vorig jaar was dat er een. De afname is het grootst onder mannen jonger dan 30 jaar.
De tijd die wordt doorgebracht in de kantine, is iets afgenomen. In 2006 was dat nog 25,5 minuten, afgelopen jaar was dat 25,3 minuten. In die tijdspanne wordt wel meer besteed. Werd in 2006 nog 2,77 euro neergeteld voor een volledige lunch, vorig jaar was dat 2,87 euro.
Steeds minder mensen bezoeken het bedrijfsrestaurant omdat zij voor hun werk buiten de deur eten. Gold dat in 2006 nog voor een op de tien werknemers, in 2007 was dat het geval bij 15 procent.
Het grootste deel van de mensen dat de kantine mijdt, doet dit omdat de bammetjes van thuis net zo lekker dan wel lekkerder zijn. Overigens neemt dat aandeel wel af, van 26 procent in 2006 tot 22 procent vorig jaar.
(Bron)
Een op vier werknemers heeft vaak stress

NAARDEN - Ruim een kwart van de Nederlandse werknemers ervaart (zeer) vaak stress op het werk. Dat is minder dan vorig jaar, toen 34 procent klaagde over stress.
Bovendien blijkt Nederlands personeel meer relaxed dan collega's in België en Frankrijk. Van onze zuiderburen klaagt 42 procent van de werknemers over stress en van de Fransen 36 procent.
Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van Zebrazone, waarvoor ongeveer 2230 Nederlanders in loondienst zijn ondervraagd.
Een hoge werkdruk wordt door de meesten (58,5 procent) als grootste veroorzaker van stress genoemd. Verder wijst bijna de helft op slechte werkomstandigheden.
Stress heeft negatieve effecten op zowel het personeel als op organisaties. Meer dan vier op de tien medewerkers met veel stress is neerslachtiger dan anders.
Ook verzuimt een gestreste werknemer gemiddeld negen dagen per jaar, terwijl een relaxte collega zich per jaar zes dagen ziek meldt.
Bovendien zegt 26 procent van de gestreste personeelsleden niet goed te functioneren, tegen 13 procent van de niet-gestresten onder hen.
Werknemers die veel steun van leidinggevenden en collega's krijgen, ervaren minder stress. Ook personeel dat het werk naar eigen inzicht kan organiseren, klaagt minder over werkdruk en slechte arbeidsomstandigheden.
Verder wordt de minste stress ervaren door medewerkers van kleine organisaties (minder dan tien personeelsleden) en mensen die minder dan twintig uur per week werken.
(Bron)
Yoghurt houdt tandvlees gezond

Regelmatig yoghurt eten helpt je tandvlees schoonhouden. Ook andere drankjes met melkzuur houden je mond gezond. Maar zuivelproducten als melk en kaas weer niet.
Tot nu toe was er vrij weinig te doen tegen tandvleesontsteking. Alleen goed tandenpoetsen, flossen en desnoods spoelen, kon verlichting geven. Maar nu blijkt melkzuur effectief om het tandvlees schoon te houden. Mogelijk door de probiotica die in melkzuur bevattende producten zitten.
In Japan zijn ruim duizend mensen met tandvleesontsteking ondervraagd. Er bleek een relatie te zijn tussen hoeveel melkzuurhoudende producten mensen aten en de toestand van hun tandvlees. De Japanse onderzoekers raden aan om dagelijks ten minste 55 gram yoghurt te eten.
Tandvleesontsteking komt veel voor. Bij tandvleesontsteking wordt het tandvlees rood, pijnlijk en gezwollen. Het tandvlees kan ook los gaan zitten [waardoor je tanden los gaan zitten!] en bloeden. Zo'n ontsteking wordt veroorzaakt door allerlei bacteriën die zich in de mond bevinden. Probiotica van bijvoorbeeld yoghurt zouden deze slechte bacteriën kunnen verstoten.
(Bron)
Kind gearresteerd voor bedreiging docent

TILBURG - De politie heeft vrijdag in Tilburg een 12-jarige scholier opgepakt omdat hij twee docenten van zijn school heeft bedreigd.
Dat maakte de politie vrijdag bekend. Beide leraren (26 en 37) hadden aangifte gedaan, aldus een woordvoerder.
De jongen had onder meer tegen zijn docenten gezegd dat hij ze "door hun kop zou schieten". De incidenten gebeurden weken geleden.
Na vooronderzoek en toestemming van het Openbaar Ministerie besloot de politie de jongen alsnog op te pakken. "We kunnen dit verbale geweld tegen docenten niet tolereren", aldus de zegsman.
Hij legde uit dat de politie het gedrag van de jongen "in de kiem wil smoren". In verband met de privacy kon hij verder niet ingaan op de achtergrond van de verdachte, die wel weer op vrije voeten is.
(Bron)

Als ie zich nou maar niet extra stoer gaat voelen. De kneus.
Zwols zwembad weigert moslima's in boerkini

ZWOLLE - Het Hanzebad in Zwolle weigert moslimvrouwen die tijdens de reguliere openingsuren in boerkini willen zwemmen. Volgens directeur Hans Meijer van het zwembad zou de lichaamsbedekkende badkleding ervoor zorgen dat andere badgasten wegblijven. Afgelopen week is daarom een vrouw in boerkini het bad uitgestuurd.
"Andere bezoekers nemen er aanstoot aan. Zwolle is nog niet rijp voor de boerkini", aldus Meijer. Volgens de directeur is iedereen welkom in het zwembad. "We hebben speciale openingsuren voor allochtonen, voor mensen met obesitas of Parkinson of naaktzwemmers. Iedereen mag bij ons komen zwemmen, maar niet tijdens de reguliere openingstijden."
De Zwolse wethouder Janco Cnossen (sport) reageert terughoudend. "Ik neig niet naar een verbod op de boerkini. Ik denk dat we hier buitengewoon zorgvuldig mee moeten omgaan. Als de enige reden is dat andere mensen het zwembad dan gaan mijden, is dat onwenselijk. Stel nou dat we gekleurde mensen gaan weren omdat blanke mensen niet tegelijk met ze willen zwemmen."
Meijer vindt niet dat hij de moslima's discrimineert. "Ik discrimineer niemand, dat is zeker niet mijn bedoeling."
De Zwolse vrouw die donderdag het zwembad uit werd gestuurd vanwege haar boerkini, Liselotte Buitelaar, heeft de wethouder inmiddels geschreven. Hij heeft haar een gesprek met de zwembaddirecteur aangeboden. "In eerste instantie is dit een zaak tussen het zwembad en deze mevrouw", vindt Cnossen.
Het Meppelse bedrijf Woortman Sportswear heeft het alleenrecht voor Europa en Noord-Afrika voor de distributie van de boerkini. "Het is een lichaamsbedekkend badpak tot aan de enkels en de polsen, met een tuniek met een hijood, een soort nauwsluitende capuchon waarin de vrouwen hun haren kwijtkunnen. Het is niet anders dan een duikpak", zegt eigenares Dorelies Woortman.
"Sinds we in november zijn gestart hebben we vooral positieve reacties gehad en we hebben al heel veel klanten. Bestellingen in Europa gaan met honderden tegelijk, maar naar Noord-Afrika gaan containers met tienduizenden boerkini's."
Staatssecretaris Jet Bussemaker (Sport) zei vorige maand dat de boerkina bijdraagt aan de integratie van moslimvrouwen in de sport, omdat de moslima's daarmee ook gewoon naar het zwembad kunnen.
(Bron)
SGP-voorman vindt dat Kamerleden er niet uit zien

DEN HAAG - SGP-voorman Bas van der Vlies ergert zich aan de kleding waarmee sommige parlementariërs zich in de Tweede Kamer vertonen. Dat zegt hij in een interview met het Historisch Nieuwsblad.
"Ik zeg niet dat iedereen in driedelig zwart moet rondlopen, maar soms lijkt het wel of Kamerleden rechtstreeks van de camping komen."
Van der Vlies, het langst zittende Tweede Kamerlid, zegt gezag en respect te missen in de huidige politiek. "Men accepteert geen leiders meer en ze staan ook niet meer op.
Toen ik in 1981 de Kamer binnenkwam, waren er mensen waar ik als jongeling tegenop keek. Als voorzitter Dick Dolman een punt van orde vaststelde, werd daar niet meer over gebakkeleid, zoals nu dikwijls wel het geval is. Ik vind dat not done."
Volgens de SGP-voorman is het Kamerlidmaatschap "niet langer meer een jongensdroom, maar een opstapje op een carrièrelijn." Dat spijt hem enorm. "Ik denk dat als mensen dat zien op televisie, ze denken: wat is dat voor zooitje ongeregeld?"
(Bron)

Als ik Van der Vlies zie, denk ik: 'Dat is een fossiel'. Dat geeft niks, maar de maatschappij verandert intussen, hoe hard hij ook probeert dat tegen te houden.
Palmolie-import bedreigt mensenrechten

AMSTERDAM - De productie van palmolie in Indonesië gaat gepaard met schendingen van mensenrechten. Families worden met geweld door de sector van hun land verjaagd om plaats te maken voor palmoliebedrijven.
Pesticiden en kunstmest vervuilen het drinkwater. Voornamelijk vrouwen ondervinden schade, omdat zij als gifsproeiers werken op de plantages.
Dat staat in een rapport dat Milieudefensie maandag aan minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) wil aanbieden. De organisatie vindt dat Nederland moet stoppen met de import van palmolie en dat de verwerking van eetbare oliën in biobrandstoffen niet mag worden gestimuleerd.
Volgens Milieudefensie is Nederland de grootste importeur van palmolie in Europa. De actiegroep wil dat Nederland zich verzet tegen een plan van de Europese Unie waarin staat dat in 2020 10 procent van de brandstof uit biobrandstoffen moet bestaan.
(Bron)

vrijdag, februari 22, 2008

Vannacht voor het eerst hier: te-pieieieiet! Te-pIEIEIEIEt!! Tepiettepiettepieieiet!!
Ze zijn terug :-)

donderdag, februari 21, 2008

Woningcorporatie Ommen wil uit het bestel

OMMEN - Woningcorporatie De Veste uit Ommen wil uit protest tegen het kabinetsbeleid uit het publieke bestel stappen. Directeur Jan Sinke van De Veste heeft donderdag een bericht hierover in het Financieele Dagblad bevestigd.
Volgens Sinke zijn er voor zijn organisatie geen voordelen meer om in het bestaande stelsel van woningcorporaties te blijven nu het kabinet de vennootschapsbelasting heeft aangescherpt.
Hij verwacht buiten het stelsel zelfs beter af te zijn. Zijn stichting wil zich wel blijven inzetten voor sociale volkshuisvesting van burgers met een smalle beurs.
Volgens Sinke is het nog nooit eerder gebeurd dat een corporatie deze stap wilde maken. Het is onduidelijk of de wet het toestaat. Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie heeft de woningverhuurder uitgenodigd voor een gesprek op het ministerie. Een definitieve afspraak is volgens Sinke nog niet gemaakt.
(Bron)
Amerikanen stoppen te laat met eten

Amerikanen blijven over het algemeen eten, ookal zijn ze vol. Fransen blijken daar echter juist helemaal geen last van te hebben.
Franse studenten hebben vrijwel altijd nog genoeg ruimte voor een toetje als ze dat van tevoren weten. Amerikaanse studenten vaak niet. Dit komt omdat ze niet stoppen met eten als ze genoeg hebben gehad. Ze blijven dooreten totdat er een signaal van buitenaf komt om te stoppen.
Vooral mensen met overgewicht, ongeacht waar ze vandaan komen, stoppen niet tijdig met eten. Ze schijnen niet door te hebben wanneer ze vol zitten. Stoppen met eten doen ze meestal naar aanleiding van een teken uit hun omgeving. Bijvoorbeeld omdat anderen stoppen, of omdat het televisieprogramma waar ze naar kijken is afgelopen.
Ruim 130 studenten uit Parijs en bijna 150 uit Chicago zijn hiervoor ondervraagd over hun eetgewoonten. Er werd vervolgens een verband gezocht tussen de antwoorden en hun BMI. Met dit onderzoek lijken de onderzoekers uit Amerika te verwijzen naar een theorie die al uit de jaren zestig stamt.
De oorspronkelijke theorie, van Schachter, zegt dat beslissingen altijd worden genomen op basis van twee factoren: signalen van buitenaf en van binnen. Bij het eten zou je dus vooral naar signalen van binnen (het vol zijn) moeten luisteren om op een gezond gewicht te blijven.
(Bron)
Honderden jongeren dood door roekeloos gedrag

DEN HAAG - Per jaar overlijden 390 jongeren als gevolg van risicovol gedrag. Nog eens 220.000 jongeren worden op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis behandeld en 17.000 moeten worden opgenomen in het ziekenhuis ten gevolgde van dat gedrag.
Een woordvoerder van de Stichting Consument en Veiligheid bevestigde woensdagavond berichtgeving over deze cijfers in RTL Nieuws.
De stichting deed onderzoek naar het gedrag van deze jongeren. Het betreft jongeren in de leeftijd van 13 tot 24 jaar.
De stichting is in samenwerking met tv-zender TMF een campagne begonnen om deze jongeren te leren risico's in te schatten.
"Risico's vermijden is jongeren niet te leren", aldus de woordvoerder. "Impulsief gedrag hoort bij die leeftijdsgroep, dat moet je niet willen dwarsbomen. Wel kun je ze trainen na te denken over risico's."
De campagne behelst een tv-serie op TMF en een spel op internet, te vinden op www.splittherisk.nl. Later dit jaar worden ook scholen betrokken bij het project.
(Bron)
Onderdrukken agressieve fantasieën werkt averechts

ROTTERDAM - Het onderdrukken van agressieve fantasieën werkt averechts en leidt eerder tot agressief gedrag. Dat concludeert de Rotterdamse psychologe Marleen Nagtegaal die volgende week vrijdag promoveert aan de Erasmus Universiteit.
Ze deed onderzoek naar de invloed van gedachtencontrole en persoonlijkheid op agressief gedrag.
Volgens Nagtegaal heeft iedereen agressieve fantasieën. Leeftijd, intelligentie en sociale achtergrond doen er niet toe, ook niet hoe vaak ze voorkomen.
Het hebben van agressieve gedachten is zo gek niet, stelt de onderzoekster. "Belangrijker is wat je er mee doet. Onderdruk je die, praat je erover of zoek je afleiding". In de laatste twee gevallen is de kans kleiner dat je agressief gedrag vertoont. Onderdruk je die agressieve fantasieën, bestraf je jezelf ervoor of pieker je erover, dan is de kans groter op agressief gedrag.
De psychologe onderzocht vrouwelijke en mannelijke studenten, mannelijke leden van een schietsportvereniging en mannelijke gedetineerden. Ze vroeg naar het hebben van agressieve fantasieën zoals de behoefte om iemand uit te schelden of in elkaar te rammen en het hebben van moordneigingen. Iedereen blijkt die fantasieën te hebben, maar gaat verschillend met de controle ervan om.
Nagtegaal maakte gebruik van het zogenoemde witteberenexperiment om die controlestrategie te meten. "Je vraagt aan iemand vijf minuten niet te denken aan een witte beer en die blijkt dit dan juist te doen. Het proberen te onderdrukken van ongewenste gedachten is dus erg moeilijk."
Deze controlestrategieën bepalen mede of deze fantasieën agressief gedrag veroorzaken. Onderdrukken en bestraffen als controlemiddel werkt niet, de agressieve gedachten verminderen niet en kunnen leiden tot agressief gedrag en depressies.
Van de onderzochte groepen blijken gedetineerden het moeilijkst om te kunnen gaan met die gedachten. Zij piekeren vaker, straffen zichzelf voor het hebben van die fantasieën en onderdrukken de gedachten.
Sommige strategieën zorgen ervoor dat je zelfs minder agressieve gedachten hebt, zoals het praten met vrienden over die ongewenste gedachte. Ook zoeken naar afleiding door andere dingen te doen werkt, waardoor je vergeet welke agressieve gedachte je had.
(Bron)
Werkloosheid vooral onder vrouwen gedaald

VOORBURG - Vrouwen zijn nog wel vaker werkloos dan mannen, maar de laatste maanden is vooral onder vrouwen de werkloosheid gedaald.
Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag heeft gepubliceerd.
Tussen november en januari zaten gemiddeld 313.000 mensen werkloos thuis. Dat zijn er 66.000 minder dan een jaar eerder. Onder vrouwen nam het aantal werklozen met 40.000 af, bij mannen met 26.000.
(Bron)

En hoe komt dat?
Amerikaanse marine haalt satelliet neer

WASHINGTON - De Amerikaanse marine heeft in de nacht van woensdag op donderdag met succes een spionagesatelliet neergehaald. Dat meldden Amerikaanse nieuwszenders.
Het leger verloor de controle over de sonde al kort na de lancering in december 2006. De USA 193 vormde volgens het Pentagon een gevaar als het op aarde zou storten omdat de kunstmaan was gevuld met giftige brandstof.
Om 04.26 uur Nederlandse tijd vuurde het Amerikaanse marineschip USS Lake Erie een SM-3 raket af. Het projectiel trof de satelliet op een hoogte van circa 247 kilometer boven de Stille Oceaan.
Op het moment van de inslag vloog de ruimtesonde voorbij met een snelheid van ruim 27.000 kilometer per uur. Er was slechts 10 seconden beschikbaar om de operatie met succes uit te voeren.
Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie zullen de eerste brokstukken van de 2300 kilo zware satelliet vrijwel meteen in de atmosfeer neerdalen en verbranden. Binnen 48 uur zal vrijwel alles verdwenen zijn.
In de komende 24 uur moet duidelijk worden of de raket ook de brandstoftank gevuld met 450 kilo hydrazine heeft vernietigd. De kosten van de actie lopen naar schatting op tot 60 miljoen dollar (40,7 miljoen euro). Bevroren Zonder de ingreep zou de USA 193 begin maart naar de aarde terugkeren en vermoedelijk grotendeels in de atmosfeer verbranden. De brandstoftank, die is bevroren, zou dan waarschijnlijk intact blijven en op de aarde hebben kunnen vallen. Daarbij zouden potentieel dodelijke gassen hebben kunnen vrijkomen, verklaarde het Pentagon.
De operatie is niet onomstreden. China en Rusland uitten kritiek. Peking vroeg Washington donderdag om meer informatie, aldus de BBC. De Chinezen schakelden vorig jaar nog met een raket een weersatelliet uit waarmee de vrees voor een wapenwedloop in de ruimte groeide. De Verenigde Staten ontkennen dat de manoeuvre donderdag een reactie was op de Chinese test.
Moskou verdenkt de VS ervan dat de operatie een dekmantel was voor het uittesten van antisatelliettechnologie in het kader van het Amerikaanse raketdefensieprogramma.
Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn in het verleden al vaker satellieten met giftige brandstof neergestort op aarde zonder dat er ooit dit "soort buitengewone maatregelen" nodig waren.
(Bron)
Bouwbond wil afspraken over werken bij hitte

WOERDEN - FNV Bouw wil met werkgevers afspraken maken over werken bij hitte en wateroverlast. Een enquête onder leden en op bouwplaatsen heeft uitgewezen dat meer dan 80 procent van de werknemers daar behoefte aan heeft, zo heeft de bond donderdag gemeld.
Bijna driekwart van de meer dan duizend ondervraagde werknemers kreeg tijdens extreme hitte van zijn werkgever geen extra drinken.
Bijna zes op de tien mensen kregen geen gelegenheid in de schaduw te werken.
Wateroverlast is ook een probleem. Bijna de helft van de ondervraagden ploegt regelmatig door de modder op een bouwterrein. Slepen met materiaal over een moeilijk begaanbaar terrein, maakt het werk extra zwaar.
In de cao voor dakdekkers staan al afspraken over werken bij hitte. FNV Bouw wil de discussie hierover aanzwengelen in de hele bouwnijverheid, inclusief de wegenbouw. Een machinist op een asfalteermachine zit in een open cabine bovenop kokend heet asfalt.
Een temperatuur van meer dan 50 graden is dan in de zomer geen uitzondering, aldus de bond.
Oplossingen zijn soms heel simpel. Zo zette een straatmakersbedrijf tijdens een hittegolf een partytent op, zodat de straatmakers in de schaduw konden werken.
(Bron)
Den Haag verstrekt gratis kakzakjes

DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat gratis hondenpoepzakjes verstrekken.
De biologisch afbreekbare zakjes met ingebouwde schepvoorziening moeten hondenbezitters extra stimuleren de uitwerpselen van hun geliefde viervoeters op te ruimen.
De papieren zakjes zijn vanaf begin maart verkrijgbaar bij alle stadsdeelkantoren, zo liet de gemeente dinsdag weten.
Het opruimen van hondenpoep is sinds mei vorig jaar verplicht in de hofstad, maar nog altijd zijn er baasjes die verzuimen om hondendrollen in de afvalbak te gooien.
De gemeente hoopt dat de gratis zakjes bijdragen aan een schoner Den Haag.
(Bron)

Zouden gratis zakjes uitmaken voor wie schijt heeft aan de vervuiling die zijn/haar hond veroorzaakt?
Dvd in jaszak houdt kogel tegen

AMSTERDAM - Een 'kogelvrije' dvd heeft een brandweercommandant uit de Amerikaanse staat South-Carolina dit weekend het leven gered.
Toen Barry McRoy zaterdag een restaurant in de plaats Walterboro verliet, renden er op dat moment twee mannen naar binnen die ruzie hadden over een vuurwapen.
In hun worsteling werd een kogel afgevuurd, die een van hen raakte, en vervolgens door een ruit vloog en McRoy trof. Een dvd die hij toevallig in zijn zak had ving daarbij de kogel op.
De brandweerman liep wel een blauwe plek op, maar hij had aanvankelijk niet in de gaten dat hij door een kogel was geraakt. Pas toen hij de gebeurtenissen later aan een agent vertelde, merkte hij het kogelgat in zijn jas op. Uit zijn zak haalde hij een compleet vernietigde dvd-hoes en een stuk van de kogel.
"Gered door een dvd. Hoeveel geluk kan een mens hebben?", zei hij. De dvd was hem cadeau gedaan door een collega die voor hem een programma over brandblusapparatuur van tv had opgenomen.
(Bron)
Kikkerkoorts treft Nederland

AMSTERDAM - De Nederlandse kikkers dreigen het slachtoffer te worden van een schimmelinfectie die voorheen alleen voorkwam in warme landen, meldt het Nederlands Dagblad.
De infectie is bij kikkers die leven in gevangenschap eenvoudig te verhelpen, de amfibieën die leven in het wild lopen meer gevaar.
"Buiten is de besmetting nauwelijks te bestrijden en kunnen we met massale kikkersterfte te maken krijgen. Het hele ecosysteem kan erdoor worden ontwricht", zegt Eugène Bruins van de Amsterdamse dierentuin Artis.
Bruins, hoofd van de afdeling koudbloedigen, geeft bezitters van kikkers een tip om besmetting te voorkomen. "Dode kikkers mogen niet zomaar worden weggegooid. Ze moeten eerst een paar dagen in bleekwater worden gelegd om de schimmel onschadelijk te maken."
(Bron)
Hotelkamer online 890 euro goedkoper

DEN HAAG - Bij het boeken van een hotelkamer is het zeer lonend om op internet de prijzen te vergelijken op een aantal sites.
De betreffende kamer, in het viersterrenhotel Royal Eagle in Londen, was bij Ebookers.nl in het paasweekeinde te boeken voor 144 euro. Wie rechtstreeks bij het hotel boekte, betaalde 1033 euro. Hotels.nl rekende volgens de Consumentenbond 1000 euro.
De bond vergeleek op 29 en 30 oktober vorig jaar de voordeligste aanbiedingen voor tweepersoonskamers in 25 hotels op 10 hotelboekingssites met elkaar.
Het ging om boekingen voor drie zaterdagen, 24 november 2007, 19 januari 2008 en 22 maart 2008 (Pasen, hoogseizoen). Naast de prijzen van de boekingssites werden ook de tarieven op de sites van de hotels meegenomen, aangezien veel mensen rechtstreeks boeken.
"Als één ding duidelijk wordt uit dit onderzoek, dan is het wel dat u een dief van uw eigen portemonnee bent als u het aanbod van hotelboekingssites niet met elkaar vergelijkt", concludeert de Reisgids. "Gemiddeld is het prijsverschil 80 euro."
(Bron)
Duitser onthoofdt vrouw en steekt woning in brand

AMSTERDAM - In het Duitse Leer, een plaats vlakbij de Nederlandse grens, heeft de politie na een explosie in een woning het lijk van een vrouw zonder hoofd aangetroffen.
De eigenaar van de woning, een 32-jarige man, kwam kort daarvoor om het leven bij een verkeersongeluk.
De man kwam frontaal in botsing met een vrachtwagen na op de verkeerde weghelft te hebben gereden in een poging aan de politie te ontkomen.
In een rugzak in de totaal vernielde auto van de man werd het hoofd van de vrouw gevonden. In de badkamer van de man werd een met bloed besmeurd kapmes aangetroffen, alsmede een jerrycan.
De politie vermoedt dat de man zijn huis in brand heeft gestoken na het onthoofden van de vrouw.
Hoe de man en de vrouw (27) zich tot elkaar verhielden is nog niet duidelijk. De vrouw woonde al jaren samen met een andere man, die haar in de nacht van dinsdag op woensdag als vermist heeft opgegeven.
(Bron)

Het zal je werk maar zijn om het uit te zoeken, brrr.
Vesting van ruim 3200 jaar oud ontdekt in Roemenië

TIMISOARA - Onderzoekers hebben in de buurt van de stad Timisoara in het westen van Roemenië een archeologische nederzetting met verdedigingswerken van ruim 3200 jaar oud blootgelegd.
Het complex heeft een oppervlakte van 2000 hectare. Volgens de onderzoekers is het wellicht de grootste archeologische opgraving in Europa tot nu toe, meldde de Roemeense televisie.
De vondst is vooral bijzonder door de oppervlakte en omdat de nederzetting geheel intact is gebleven. De onderzoekers hebben nog geen idee wie de bouwers van de vesting waren. In de tijd dat deze gebouwd moet zijn, 1200 voor Christus, bestond het schrift nog niet.
Tegen de tijd dat de nederzetting beschreven kon worden, moet deze al lang verlaten zijn geweest.
De ontdekking is gedaan aan de hand van satellietopnamen en met behulp van het Google Earth-systeem. Voor het verdere onderzoek zijn immense bedragen nodig, zo heeft het museum van Banat in Timisoara inmiddels laten weten.
De hulp van onder meer de VN-cultuurorganisatie Unesco is inmiddels ingeroepen.
(Bron)
Irak pakt bedelaars op om aanslagen te voorkomen

BAGDAD - De Iraakse politie gaat bedelaars en geestelijk zieke mensen oppakken die in Bagdad op straat leven.
De autoriteiten vrezen dat deze kwetsbare groepen kunnen worden misbruikt door militante organisaties om aanslagen te plegen. Dat meldde BBC woensdag.
Mensen die op straat zijn aangehouden, gaan terug naar hun familie of worden ondergebracht in inrichtingen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.
De maatregel volgt na twee aanslagen begin deze maand op dierenmarkten in de hoofdstad waarbij 98 doden vielen. De aanslagen zouden zijn gepleegd door twee geestelijk gehandicapte vrouwen.
Vorige week werd de directeur van het psychiatrische ziekenhuis Rashad opgepakt in verband met de beide bomaanslagen.
Volgens het Amerikaanse leger wordt de man ervan verdacht informatie over zijn patiënten te hebben doorgegeven aan al-Qaeda in Irak.
(Bron)
Dieren ervaren pijn als emotioneel onaangenaam

UTRECHT - Onderzoek aan de Universiteit Utrecht heeft aangetoond dat het brein van dieren niet alleen pijnprikkels registreert, maar dat dieren de pijn ook echt als emotioneel onaangenaam ervaren.
Iets wat tot op heden nog steeds een punt van discussie is in de wetenschappelijke wereld, volgens de onderzoekers.
Tijdens het onderzoek werd bij ratten en honden de pijnperceptie vastgesteld door het meten van hersenactiviteit. Als pijnprikkel zijn kleine elektrische pulsjes gebruikt die aanvoelen als een speldenprik.
Tijdens het onderzoek is naar zogenoemde pijn gerelateerde 'evoked potentials', aangeduid met SEP, gekeken. Een SEP is de gemeten hersenactiviteit die optreedt als reactie op een pijnprikkel. Bij mensen is al aangetoond dat de hoogte van een SEP aangeeft hoe pijnlijk de toegediende prikkel wordt ervaren.
De onderzoekers laten zien dat ook bij dieren de hoogte van de SEP aangeeft hoe vervelend de toegediende pijnprikkels waren voor het dier.
Het is overigens niet zo dat de onderzoekers in de praktijk pijn kunnen meten bij elk dier en in elke denkbare situatie. Het is met dit onderzoek dus nog niet mogelijk om antwoord te geven op vraag wat een big voelt tijdens castratie of wat een aan de haak geslagen vis voelt, aldus de onderzoekers.
(Bron)

Het tocht hier, volgens mij staan er een paar deuren open.
Vlieland wil opheldering over gifgasproef

OOST-VLIELAND - Burgemeester Baukje Galema van Vlieland wil opheldering van het ministerie van Defensie over een test met gifgas op het eiland begin jaren vijftig.
TNO deed in opdracht van Defensie op de militaire oefenterreinen De Vliehors op Vlieland en de Harskamp op de Veluwe een test met gifgas in de buitenlucht. "Heeft de test impact op de situatie vandaag de dag?", aldus Galema woensdag.
Vlieland stuurt een brief naar Defensie. De verbaasde Galema wil onder meer weten waarom het gemeentebestuur nooit is ingelicht over de experimenten die HP/De Tijd-journalist Mark Traa in de archieven van Defensie aantrof.
Ook eist Galema opheldering over een bodemonderzoek op de Vliehors een paar jaar geleden naar stoffen die door militaire oefeningen zijn vrijgekomen. Dat onderzoek was nodig omdat een kabel in de grond werd gelegd. "Defensie zei na dat onderzoek dat de stoffen geen gevolgen hadden voor de volksgezondheid. Is de gifgasoefening in dat onderzoek meegenomen?", zo vraag Galama.
TNO verklaarde dinsdag echter al dat de bevolking bij de proeven niet is blootgesteld aan de gifgassen. Volgens Defensie heeft TNO ook duidelijk gemaakt dat de stoffen indertijd zeer kort na de experimenten verdwenen waren.
(Bron)

Ach, een beetje gifgas, en een beetje Waddenwind...
Den Dikken trouwt Den Dunnen

HARDINXVELD-GIESSENDAM - 'What's in a name?' Dat moet Nelly den Dikken uit Hardinxveld-Giessendam hebben gedacht toen ze haar vriend Bastiaan den Dunnen ontmoette. Vanaf vrijdag zijn de twee getrouwd en heet Nelly derhalve Nelly den Dunnen-den Dikken.
Bastiaan en Nelly zijn al acht jaar samen, maar hebben nog niet vaak iets gehoord over de opmerkelijk combinatie van hun beider achternamen.
"We hebben elkaar er in ieder geval niet op uitgezocht", zei de aanstaande bruidegom donderdag. "Het is heel toevallig. Maar Nelly hoort sinds de verloving op de school waar ze werkt wel veel opmerkingen van mensen die het een hilarische grap vinden."
Nog toevalliger is het overigens dat de achternaam van Nelly's moeder Den Dikken-den Breejen is. Nelly's oma luisterde naar de namen Den Dikken-Buik.
(Bron)
Milieudefensie zet metingen gif op fruit op rijtje

AMSTERDAM - Wie wil weten of er op groente en fruit restanten van landbouwgif zijn aangetroffen, kan sinds donderdag terecht op de internetpagina weetwatjeeet.nl.
Milieudefensie, Natuur en Milieu en Goede Waar & Co maken op de site de resultaten bekend van metingen die de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) tussen juli 2006 en juli 2007 deed in supermarkten.
Consumenten kunnen zien welke supermarkten de schoonste waar aanbieden, welke groente- en fruitsoorten het meest zijn vervuild en uit welke landen die producten komen, aldus de initiatiefnemers.
Zij stellen dat in Nederland geteelde groente en fruit veruit het schoonst zijn. Van de grote supermarkten vinden zij Lidl en Super de Boer relatief het best, terwijl Dirk van de Broek en C1000 vaak zwaar vervuilde producten aanbieden.
De organisaties maken zich zorgen over de toegestane hoeveelheden reststoffen die niet goed zouden zijn voor jonge kinderen. Ze vragen het kabinet dan ook om strengere eisen, "om onnodige risico's te voorkomen".
Volgens de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) is er geen enkele aanleiding tot zorgen over groente en fruit in de supermarkten. Deze producten voldoen aan de Europese normen. Fruiteters hoeven zich volgens de toezichthouder niet ongerust te maken over hun gezondheid.
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) vindt dat Milieudefensie mensen onterecht bang maakt en "volkomen onterecht" de indruk wekt dat de volksgezondheid in gevaar is. "Milieudefensie werkt met compleet andere maatstaven dan de overheid en wetenschappers", aldus het CBL, dat stelt dat ook de VWA aangaf dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid.
Het CBL rept van een lastercampagne. "De supermarkten kopen groente en fruit in volgens de normen van de wet. Als blijkt dat bepaalde groente en fruit niet voldoen aan de eisen, verkopen de supermarkten de producten niet."
(Bron)

Misschien kopen de supers wel in volgens de normen van de wet, maar deugt die wet niet.
Ik raak zowaar een beetje 'ontheemd' - van m'n werk vertrekken terwijl het nog licht is, naar m'n werk gaan terwijl alles al zingt (de vogels dus) en het min of meer vaag een beetje licht lijkt te worden achter de nevel.
Nog even aanrommelen thuis voor ik aan het eten begin, en dan is het al bijna bedtijd.

[Verdikkeme om 2 uur wakker vannacht, maar vergeet het maar: bewolkt, bewolkt en bewolkt. Da's pas echt een maansverduistering :-( ]

Gisteren was het toch nog december? Hoe kan het nu dan al bijna maart zijn?

woensdag, februari 20, 2008

Het vriest al en het is knap mistig - ben benieuwd of ik morgenochtend nog iets van die maansverduistering kan zien...

dinsdag, februari 19, 2008

'Terreurgevoelige gebouwen Hofstad slecht beveiligd'

DEN HAAG - Gebouwen in Den Haag die gevoelig zijn voor terreuraanslagen, zijn niet goed beveiligd. Om de beveiliging van objecten als ambassades en consulaten te optimaliseren, zijn miljoenen euro's nodig.
Dat blijkt uit een brief die de Haagse oud-burgemeester Wim Deetman in zijn functie als korpsbeheerder van de politie Haaglanden in december aan het regionaal College heeft gestuurd. Dit is het regionaal overleg van politie, justitie en burgemeesters.
(Bron)
Huisvesting voor 500 Polen op mobilisatiecomplex

VENRAY - De gemeente Venray koopt het mobilisatiecomplex van Defensie in IJsselsteijn om daar 500 werknemers uit Midden- en Oost-Europa te huisvesten. De gemeenteraad beslist over dit plan op 25 maart, heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.
In Venray zijn duizend buitenlandse werknemers vaak onder schrijnende omstandigheden of op verkeerde plaatsen gehuisvest, aldus de gemeente.
Op het zogeheten tmob-complex komen naast tijdelijke woningen ook winkels, sport-, recreatie- en horecavoorzieningen. Defensie sluit het complex op 31 december. De eerste helft van volgend jaar kunnen de eerste Polen er terecht.
(Bron)
Boter en kaas sterk in prijs gestegen

VOORBURG - De prijzen van boter en kaas zijn in een jaar tijd met respectievelijk 24,5 procent en 20 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat een top 5 bijhoudt van sterkst gestegen prijzen in een jaar.
De enorme prijsstijgingen van zuivel zijn volgens het productschap Zuivel en zuivelproductenten toe te schrijven aan de situatie op de wereldmarkt. Volgens het productschap kenmerkt de wereldmarkt voor zuivel zich de laatste tijd door flinke golfbewegingen, die zich nu zouden stabilliseren. Daarmee is niet gezegd dat er een eind komt aan de prijsstijgingen; het tempo zal wat afvlakken.
Op de wereldmarkt voor zuivel is de vraag de laatste tijd enorm toegenomen en het aanbod afgenomen, met prijsstijgingen tot gevolg. De vraag is vooral in Azië, en dan met name in China, flink toegenomen. Het aanbod uit landen als Australië en Nieuw-Zeeland is juist afgenomen door de grote droogte.
(Bron)
Politie zoekt internetsurveillanten

AMSTERDAM - In de strijd tegen criminaliteit gaat de politie Hollands-Midden een nieuw wapen inzetten. Het korps is op zoek naar internetsurveillanten die rechercheurs gericht van informatie gaan voorzien.
De surveillanten gaan de recherche helpen bij het zoeken naar informatie in lopende onderzoeken, maar ze zullen ook zelf gaan zoeken naar criminele activiteiten.
De surveillanten zullen geen politieagent worden en hebben dus beperkte bevoegdheden. Ze zullen het internet gebruiken zoals iedereen dat kan en mag doen. Voor zaken die buiten dat gebied vallen worden internetrechercheurs ingezet.
Het korps zoekt naar mensen die hun weg weten op het net. "Internet is een open informatiebron en daar kunnen we nog meer gebruik van maken dan we nu doen," zegt een woordvoerster.
De politie maakt nu ook gebruik van het internet bij onderzoeken, maar dat is nog incidenteel. Met de inzet van de surveillanten wil het korps daar verandering in brengen.
De internetsurveillanten moeten op den duur een vraagbaak worden voor de rechercheurs en lokale politieteams.
Ze zullen bijvoorbeeld in de gaten gaan houden wat er zoal op Marktplaats wordt aangeboden. "Als er een hausse aan inbraken is geweest en er worden ineens gestolen spullen op het web aangeboden, dan kan die informatie nuttig zijn voor een onderzoek," zegt een woordvoerster.
Ook zullen de nieuwe medewerkers oplichting- en fraudepraktijken en diefstal van persoonlijke informatie zoals phising in de gaten gaan houden.
Hoe het werk precies zal worden ingevuld moet nog worden bekeken volgens de woordvoerster. "Maar dat je met internet als bron heel veel kunt staat vast en we verwachten ook dat het ons veel zal opbrengen."
De politie lijkt het internet de laatste tijd steeds meer te ontdekken. Zo werd vorige maand een Roermondse jeugdbende opgerold met behulp van Youtube-beelden. De bendeleden hielden zich bezig met scooterdiefstallen en straatroven.
Op een filmpje dat een van de leden online had gezet was te zien dat ze met de gestolen scooters in Duitsland reden. Een jongen werd herkend en aangehouden waarna al snel de hele bende kon worden opgerold.
Het Korps Rotterdam-Rijnmond plaatste in december een opsporingsverzoek op Youtube. Agenten van bureau Waterweg Noord zetten een beroving in scène en riepen de kijker op om mededelingen te doen over de dader.
(Bron)
Blootfilmpje YouTube nieuw spoor Bende van Nijvel

BRUSSEL - Een filmpje op YouTube waarin een aantal naakte volwassenen in een bad met jam aan het stoeien is, vormt mogelijk een nieuw spoor in de zaak rond mysterieuze de Bende van Nijvel.
Bij zeer gewelddadige roofovervallen door die bende vielen in België in de jaren tachtig zeker 28 doden.
Het bestaan van het filmpje, opgenomen in een Brusselse nachtclub, was bij de onderzoekers al veel langer bekend. Maar hen interesseert wie het filmpje op YouTube heeft gezet, waarom en waarom juist nu.
Een van de hoofdrolspelers in het 42 seconden durende fragment is de vroegere adjunct-directeur Jean Bultot van de gevangenis in de Brusselse deelgemeente St.Gillis. In één van de theorieën rond de Bende werden prominente Belgen afgeperst met filmpjes en foto's van seksfeesten in het Brusselse nachtleven.
De Bende van Nijvel zou daarop zijn ingezet om die afpersers en getuigen van de seksfeesten te vermoorden. Om dat plan te camoufleren zouden ze bij gewapende overvallen in winkels en supermarkten zijn gedood, samen met een groot aantal onschuldige mensen. Bewijzen voor dergelijke theorieën zijn nooit gevonden.
(Bron)
'Schade internetkabels mogelijk werk saboteurs'

DOHA - De beschadiging van onderzeese communicatiekabels waardoor delen van Azië en het Midden-Oosten zonder internet zaten, was mogelijk het werk van saboteurs. Dat meldde de Internationale Telecommunicatie Unie ITU maandag.
"We willen niet op het onderzoek vooruitlopen, maar we sluiten zeker niet uit dat de kabels door sabotage zijn beschadigd", aldus Sami al-Murshed van het VN-agentschap.
In januari en begin februari van dit jaar zijn vijf onderzeese communicatiekabels zo beschadigd geraakt dat in grote delen van het Midden-Oosten en Azië het internetverkeer ernstig was verstoord of helemaal uitgevallen. Ook het internationale telefoonverkeer was getroffen.
(Bron)

Waar is McClane als je 'm nodig hebt?
Kinderen jarenlang opgesloten en mishandeld

AMSTERDAM - Twee Amsterdamse kinderen van tien en dertien jaar oud zijn volgens justitie jarenlang in hun huis opgesloten en ernstig mishandeld. De moeder van het tweetal moet volgende week voor de rechtbank in de hoofdstad verschijnen.
De vader heeft vorig jaar zelfmoord gepleegd in huis van bewaring De Koepel in Haarlem, liet een justitiewoordvoerder dinsdag weten.
De 43-jarige vrouw zou haar kinderen hebben verboden met de buitenwereld om te gaan. Ze hield ze met webcams in de gaten. In de weekeinden sloten de ouders hun kroost zelfs op in een schuur of op hun kamer.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de vader de kinderen ernstig mishandeld. Hij zou hen onder meer hebben geslagen met bamboestokken en een honkbalknuppel.
Volgens de zegsman gingen de kinderen wel naar school, maar mochten ze onder geen beding over hun thuissituatie praten. De vermeende gruwelijkheden begonnen in 1995, nog geen jaar na de geboorte van het eerste kind.
De zaak kwam vorig jaar mei aan het licht. Volgens justitie hebben de kinderen zwaar lichamelijk en psychisch letsel opgelopen.
Justitie verdenkt de vrouw er ook van dat zij haar zoon heeft onttrokken aan het gezag van de jeugdzorg. Het oudste kind stond onder toezicht van een jeugdzorginstelling.
Hij zou zijn weggehaald of zijn weggelopen uit een opvanghuis. Daarna zou de verdachte haar kind hebben verborgen bij een kennis of bevriend gezin.
De Amsterdamse afdeling van Bureau Jeugdzorg liet dinsdag weten dat de zaak bekend is maar dat het gezin onder een andere instelling viel. Meer kon de een woordvoerster er niet over kwijt.
De advocaat van de vrouw zei dinsdag dat haar cliënte ontkent dat ze de kinderen heeft opgesloten.
"De vader stelde volgens haar wel regels op waar de kinderen mochten spelen, maar zij hield zich er niet aan als haar man er niet was. Mijn cliënt is bovendien ook slachtoffer van de gewelddadige kant van haar man."
(Bron)
Kadavers en aaseters op de webcam

OOIJ - Kadavers van aangereden reeën en de aaseters die zich daaraan tegoed doen, figureren vanaf dinsdag op een webcam van Staatsbosbeheer en ARK Natuurontwikkeling in de Ooijpolder.
De beelden zijn vanaf dinsdag te zien op de website www.dooddoetleven.nl.
Nederlanders zijn nog steeds niet gewend aan dode dieren in de natuur, terwijl het een volstrekt natuurlijk verschijnsel is, zegt Johan Bekhuis van ARK Natuurontwikkeling. "Gevonden kadavers worden vaak naar de verbranding gebracht. Kadavers bevatten echter belangrijke bouwstoffen voor aaseters, schimmels en bacteriën."
De kadavers liggen in de natuur en zijn dus toegankelijk voor het publiek. Gevaar voor verspreiding van ziekten is er niet, aldus de initiatiefnemers. "Het gaat om gezonde reeën die geen ziekten meedragen. We raden mensen wel aan het kadaver niet aan te raken, maar gewoon van een afstandje toe te kijken."
Bij wijze van proef is vanaf oktober al een kadaver gefilmd. De camera betrapte onder meer steenmarters, vossen, kraaien en een buizerd. De gegevens worden voor wetenschappelijk doeleinden genoteerd.
Voorlopig gaat het om steeds één kadaver op een vaste plek in de dunbevolkte Ooijpolder. Omwonenden zijn geïnformeerd en hebben positief en belangstellend gereageerd, aldus Staatsbosbeheer. In de toekomst worden mogelijk op meer plekken in het gebied dode reeën neergelegd, wederom met camera's die het geheel filmen.
Bekhuis hoopt dat dode dieren vaker in de natuur worden achtergelaten voor aaseters. Het zou de kansen op de terugkeer van gieren en zeearenden in Nederland vergroten.
Een vergelijkbare situatie deed zich volgens Bekhuis voor in de jaren zeventig. "Dood hout in de bossen werd toen gezien als een bron van ziekten. Nu blijkt dat juist in de gezondste bossen veel dood hout is te vinden."
Een selectie van de opgenomen beelden zal worden getoond omdat dat volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer technisch makkelijker was en "omdat er het meest van de tijd niets gebeurt bij de kadavers."
(Bron)
Predikant maant echtparen tot seks

LONDEN - De Amerikaanse predikant Paul Wirth heeft echtparen in zijn gemeente opgeroepen een maand lang elke dag seks te hebben. Dat zou hun huwelijk ten goede komen.
Voor vrijgezellen heeft hij een andere uitdaging: zij moeten zich een maand lang juist van elke seksuele activiteit onthouden.
Dat heeft de Engelse zender Sky News dinsdag gemeld. Wirth is predikant van de Relevant Church in Ybor City in de Amerikaanse staat Florida.
Hij heeft al eerder met opmerkelijke initiatieven de publiciteit gehaald. Zo vertoonde hij in een preek de film Shrek The Third om te laten zien "wat er gebeurt als wij op God vertrouwen".
Wirth wil met zijn oproep het aantal echtscheidingen terugdringen. "Voor gehuwden lijkt seks aanvankelijk geweldig, maar dan neemt om welke reden ook het leven weer zijn loop".
Voor vrijgezellen heeft hij de andere uitdaging bedacht, omdat die de hele dag aan seks denken, waardoor de kans op een gezonde relatie zodra zij getrouwd zijn, afneemt.
De Relevant Church noemt zichzelf een "losse, moderne christelijke kerk". De diensten richten zich speciaal op "stedelingen met een hogere opleiding en op jonge gezinnen".
(Bron)
Extra maatregelen tegen ganzen rond Schiphol

HAARLEM - Ganzen die binnen een straal van 10 kilometer van de start- en landingsbanen van Schiphol vliegen, mogen voortaan worden gevangen of afgeschoten. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben dat besloten, zo is dinsdag bekendgemaakt.
De maatregel geldt voorlopig alleen voor grauwe ganzen, die in grote groepen over de luchthaven vliegen en daarmee volgens de provincie een gevaar vormen voor het vliegverkeer.
Behalve het vangen en afschieten van ganzen mogen rond Schiphol ook ganzeneieren worden doorgeprikt. Tot nu toe mocht dit allemaal binnen een straal van 6 kilometer.
De provincie schat het aantal ganzen rond de luchthaven tussen de 5000 en 10.000. Elke twee jaar verdubbelt dat aantal. "Met het aantal ganzen neemt ook de kans op incidenten toe", aldus de Noord-Hollandse gedeputeerde Peter Visser. "Daarom is het noodzakelijk om nu extra maatregelen te nemen."
Of de extra maatregelen zinvol zijn, gaat de provincie eind dit jaar bekijken.
(Bron)

Soms blijkt dat kunstmatige populatiebeperkingspogingen (Scrabblewoord!) alleen maar leiden tot een populatietoename: meer ruimte, meer eten, meer eieren, meer jongen die groot worden, enzovoorts.
Kalmerende sinaasappelgeur voor politiekorps

AMSTERDAM - Na proeven met chocolade om agressie tegen te gaan en de inmiddels landelijk bekende mosquito tegen hangjongeren heeft het politiekorps van Rotterdam Rijnmond opnieuw in de roos geschoten met een experiment.
Ditmaal met sinaasappelgeur die wordt losgelaten in het hoofdbureau van politie. Dit heeft een positief effect op de medewerkers en een rustgevende werking op arrestanten, aldus personeelsblad 'Geboeid'.
Met het geurexperiment dat in januari is begonnen, wordt onderzocht of medewerkers zich prettiger gaan voelen en wat de uitwerking is op arrestanten. Later wordt ook gekeken wat het publiek dat het politiebureau bezoekt ervan vindt.
Uit de eerste resultaten blijkt de geur vooral goed te werken op de arrestantenafdeling, de vraag naar kalmerende middelen nam af.
(Bron)
Rouvoet wil meer kinderen

AMSTERDAM - Nederlanders mogen wel wat meer baby's maken. Dat vindt minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet. Meer kinderen kunnen volgens hem helpen om de kosten van de vergrijzing op te vangen.
Dat zegt hij in De Pers. Het gemiddelde geboortecijfer van 1,7 kinderen kan wat Rouvoet betreft omhoog naar 2,1.
Rouvoet zegt zich daarom te willen verdiepen in de kinderopvang in Scandinavische landen, die beter geregeld is dan in Nederland. Hoewel vrouwen in die landen meer werken dan hier, krijgen ze ook meer kinderen.
Zowel de coalitiepartijen als de oppositie reageren terughoudend op het pleidooi van Rouvoet, die vader is van vijf kinderen.
"We moeten het geboortecijfer niet koppelen aan de vergrijzing", zegt CDA-Kamerlid Coskun Çörüz. "De keuze voor kinderen moet komen uit liefde en alleen daaruit. Kinderen als een oudedagvoorziening of iets wat daar op lijkt, dat moeten we absoluut niet willen."
(Bron)
Man hangt eigen schilderij in museum

EINDHOVEN - Een man heeft vrijdag een eigen schilderij opgehangen in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het kleine linnen doek in lijst werd zaterdagochtend ontdekt en weggehaald. Een woordvoerster van het museum heeft dat dinsdag verklaard.
Jeffrey Cools kwam vrijdagmiddag tegen sluitingstijd binnen en nam het werkje onder zijn jas mee naar binnen. Met plakkertjes heeft hij het schilderijtje aan de muur bevestigd, zei hij dinsdag.
Bewakers van het museum hebben hem niet opgemerkt. Desondanks zegt het museum dat de beveiliging op orde is. De woordvoerster spreekt van een ludieke actie.
De hobbykunstenaar bevestigt dat het gaat om een stunt voor de kick. Verder handelde hij omdat musea de laatste tijd alleen maar in het nieuws komen als schilderijen worden gestolen of beschadigd.
Met zijn kleurige, abstracte creatie wilde hij graag een positieve bijdrage leveren. "Maar eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zou lukken."
(Bron)

Dat vind ik nou kunst ;-)
In 2007 warmste lente sinds 1862

DEN HAAG/DE BILT - Het jaar 2007 heeft de warmste lente opgeleverd in bijna anderhalve eeuw. De maanden maart, april en mei waren met een gemiddelde temperatuur van 11,7 graden precies 1 graad warmer dan het vorige record uit 1862.
Dat staat te lezen in het dinsdag verschenen rapport De Staat van het Klimaat 2007. Een keur van klimaatonderzoekers van zeven instellingen zoals KNMI, ECN en MNP werkte eraan mee.
Het ontbreken van neerslag, samen met het vaak uitzonderlijk warme en zonnige weer, zorgde volgens het rapport in de aprilmaand bovendien voor een ongekend tekort. Op 6 mei kwam een einde aan een nagenoeg droge periode van 45 dagen; sinds de eerste metingen daarvan in 1901 was dit niet voorgekomen.
Maar daarna was het goed raak: in De Bilt viel in mei niet eerder zoveel regen, namelijk 135 millimeter tegen normaal 57 millimeter. Terwijl het warmer was dan normaal.
Het afgelopen jaar evenaarde wat de gemiddelde temperatuur betreft het record van 2006 van 11,2 graden. Het normale jaargemiddelde is 9,8 graden. Eind december zag het er nog naar uit dat er een nieuw hoogtepunt in het vat zat.
Het zachte voorjaar van 2007 volgde op een zachte winter. Een relatief warme Noordzee zorgde vooral aan de kust voor wat hogere temperaturen. De vraag rijst of er in de toekomst meer van dit uitzonderlijk warme seizoenen te verwachten zijn.
Volgens de klimaatexperts zit het er niet in dat uitschieters in de lente, de herfst en de winter vaker zullen voorkomen dan vroeger. Voor de zomer, ook al was dat in 2007 vanaf de maand juli qua temperatuur een normaal seizoen, wordt dit echter wel verwacht. Met onder meer een grotere kans op hittegolven.
Premier Jan Peter Balkenende nam dinsdag in Den Haag het rapport in ontvangst. De Staat van het Klimaat is een jaarlijkse inventarisatie van de stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen inzake klimaatonderzoek eñ klimaatbeleid. In dat opzicht was 2007 een bijzonder jaar.
Naast de film An inconvenieth truth van Al Gore die klimaatverandering volgens het rapport "op geheel eigen wijze" op de publieke en politieke agenda zette, kwam de wetenschap volop aan bod. Daarbij draaide het om de IPCC-VN-klimaatrapporten.
KNMI-onderzoeker Rob van Dorland, voorzitter van de wetenschapsredactie achter het rapport, is niet bang dat de aandacht voor het klimaatprobleem een tijdelijk verschijnsel is, mensen klimaatmoe worden en het draagvlak voor maatregelen afkalft. "Ik noem het geen hype, er is terecht aandacht voor een groot wereldprobleem."
(Bron)

maandag, februari 18, 2008

Nederlandse toeristen aangeklaagd wegens leugens

WELLINGTON - Drie Nederlandse toeristen zijn maandag in Nieuw-Zeeland in staat van beschuldiging gesteld omdat ze hebben gelogen tegenover de politie.
Het trio had verklaard begin deze maand slachtoffer te zijn geweest van een gewapende overval op hun camper, maar volgens de politie is dat onzin.
The New Zealand Herald berichtte dat de Nederlanders dinsdag worden voorgeleid.
Het bericht van de overval leidde in Nieuw-Zeeland tot enige beroering in de media. Anderhalf jaar geleden ontstond grote ophef toen een Nederlands stel onder bedreiging van vuurwapens werd beroofd in Haruru Falls. De vrouw werd verkracht. De daders waren de camper van het stel binnengedrongen.
Een 30-jarige man kreeg tbs met een minimum van tien jaar, de tweede dader van 27 jaar kreeg negen jaar cel, waarvan zes onherroepelijk.
De drie nu aangeklaagde Nederlanders hadden gezegd dat er digitale camera's, laptops en contanten waren buitgemaakt.
(Bron)
Thee maakt vrouwelijke bloedvaten schoon

Vrouwen die veel thee drinken, lopen een minder grote kans op het krijgen van dichtgeslibde vaten. Daarmee gaat ook het risico op hart- en vaatziekten omlaag.
Uit een groot Frans onderzoek komt naar voren dat drie koppen thee per dag de vaten schoon blijkt te houden. Bij vrouwen, wel te verstaan. Bij mannen trad dit gunstige effect niet op; de onderzoekers hebben nog geen idee waarom dit zo is.
In totaal zijn ruim vierduizend vrouwen van gemiddeld 79 jaar onderzocht. Van degenen die geen thee dronken, had 44 procent last van plaque in de bloedvaten. Bij degenen die meer dan drie koppen thee per dag dronken, was dat bij 33,7 procent het geval.
Er is niet onderzocht welke types thee een positief effect hebben op de vaten. Thee in het algemeen blijkt vettige aanslag en andere vormen van plaque op te lossen.
(Bron)
CDA wil strengere regels voor kopen op afbetaling

DEN HAAG - Het CDA vraagt om strengere regels voor het kopen op afbetaling. Volgens de grootste regeringspartij is ook een onderzoek nodig om de "werkelijke omvang van de problematiek" in kaart te brengen van mensen die door de aanschaf van spullen op afbetaling steeds dieper in de schulden kunnen komen.
Dat heeft Tweede Kamerlid Elly Blanksma van het CDA minister Wouter Bos van Financiën en staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken maandag voorgelegd in schriftelijke vragen.
Volgens Blanksma bleek uit het televisieprogramma Zembla dit weekeinde dat mensen die kopen op afbetaling nu geen enkele informatie krijgen over de voorwaarden, waaronder zij een lening aangaan.
Het CDA maakt zich bovendien zorgen over de wachtlijsten die bestaan voor schuldhulpverlening. Volgens Blanksma blijkt de gemiddelde wachttijd bij gemeenten anderhalf jaar te zijn.
Een woordvoerster van Aboutaleb stelde dat er al een onderzoek loopt naar schuldhulpverlening. De resultaten hiervan worden deze zomer of in het najaar verwacht.
Het onderzoek is volgens de zegsvrouw juist ingezet om een beter beeld te krijgen van de hulpverlening en problematiek. Zo is er volgens haar nu nog sprake van 'een diffuus beeld' van de wachtlijsten.
Aboutaleb heeft vorig jaar bij de lancering van het beleidsprogramma van het kabinet wel al gesteld dat de wachtlijsten naar nul moeten. Daarvoor wordt tot en met 2009 circa 60 miljoen euro uitgetrokken, bovenop het extra geld dat gemeenten krijgen voor armoedebestrijding.
Maar Blanksma maakt zich zorgen, omdat het extra geld voor schuldhulpverlening in het algemene gemeentefonds wordt gestort. "Hoe controleren we nu dat dit geld niet opgaat aan nieuwe lantaarnpalen en de lijsten niet nog verder oplopen?"
(Bron)
Kwart militairen heeft na gevecht hulp nodig

HILVERSUM - Een op de vier militairen die in Uruzgan gevechten hebben meegemaakt, heeft hulp ingeschakeld van psychische of maatschappelijke hulpverleners.
Dat is iets meer dan de 20 procent waar Defensie van uit ging. Dat blijkt maandag uit cijfers die RTL Nieuws van het ministerie van Defensie heeft gekregen.
De gegevens zijn afkomstig van de vragenlijst die militairen zes maanden na hun uitzending hebben ingevuld. Van de 3500 militairen hadden 721 dit gedaan. Van deze militairen heeft 1,9 procent (67 militairen) last van ernstige stressklachten of posttraumatische stressstoornis. Dat is minder dan Defensie verwachtte.
Defensie hanteert de regel dat ongeveer 5 procent dergelijke klachten ontwikkelt en dat van deze mensen uiteindelijk 1 procent langdurige problemen houdt.
Van de 200 mensen die betrokken waren bij de gevechten waarbij twee militairen door eigen vuur om het leven kwamen, hadden twintig mensen direct daarna last van acute stressklachten. Zes militairen hadden ter plaatse begeleiding van psychologen nodig, twee mensen zijn na de uitzending nog verder psychologisch behandeld.
In totaal zijn in 2007 en 2008 14 militairen tijdens hun uitzending naar Nederland teruggestuurd.
(Bron)
Vieze lucht verlaagt IQ van kinderen

Kinderen uit wijken waar veel luchtvervuiling is, scoren lager op intelligentie tests dan kinderen uit schone wijken. Het effect van vervuilde lucht is vergelijkbaar met een moeder die gedurende de zwangerschap tien sigaretten per dag rookt.
Dat vieze lucht inademen slecht is voor de gezondheid was al langer bekend. Nu blijkt het ook nog een groot effect op de ontwikkeling van de hersenen te hebben. Hoe meer uitlaatgassen de kinderen inademen, hoe lager hun intelligentie. Ook hun geheugen en taalvaardigheid is slechter dan die van kinderen die vooral schone lucht inademen.
Het onderzoek is door de universiteit Harvard uitgevoerd in Boston. Hiervoor zijn ruim tweehonderd kinderen van ongeveer 10 jaar oud getest op intelligentie, geheugen en taal. De uitkomsten werden gekoppeld aan de hoeveelheid uitlaatgassen in de woonwijk van de kinderen. Er werd hierbij ook gecorrigeerd voor andere factoren die ook van invloed zijn, zoals het opleidingsniveau van de ouders.
Of uitlaatgassen ook negatieve effecten hebben op de hersenen van volwassenen is niet bekend.
(Bron)
Strenge aanpak werklozen in Rotterdam loont

ROTTERDAM - De strenge aanpak van Rotterdamse bijstandstrekkers die mogelijke frauderen of niet meewerken aan re-integratie op de arbeidsmarkt loont. Het project heeft tot nu toe een besparing van 11 miljoen euro opgeleverd, aldus de gemeente Rotterdam maandag.
Dankzij het project WerkDirect is sinds mei 2005 het aantal bijstandstrekkers met ongeveer 1500 afgenomen. "Het project is voor die werklozen die kunnen werken, maar niet willen", aldus wethouder Dominic Schrijer (Werk en Sociale Zaken).
De bijstandsgerechtigden hebben een baan aangeboden gekregen bij het Rotterdamse reinigingsbedrijf Roteb. Zij kunnen gedurende drie maanden 32 uur per week op diverse plekken terecht binnen het bedrijf.
Tot nu toe hebben 804 personen het werkaanbod bij Roteb aangenomen. Van 460 mensen is de uitkering gestopt omdat zij niet kwamen opdagen bij afspraken of zelfs helemaal niet op de oproep hebben gereageerd. Daarnaast hebben 246 personen hun uitkering opgezegd nadat ze een oproep van WerkDirect hebben gekregen.
Wethouder Schrijer wil graag door met het project, al denkt hij dat het aantal bijstandsgerechtigden uit deze groep werkweigeraars nog verder daalt. "Dit was een inhaalslag waarbij het bestand is opgeschoond." Sinds 2004 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstand en niet meer het Rijk.
(Bron)

De echte hufters filter je er niet uit. De gasten die bij zo'n traject om 10 uur aan komen kakken en dan zeggen: 'Ja, sorry, ik had een klus in Duitsland', waarmee iets vaags met auto's bedoeld wordt.
De welwillenden help je misschien met zo'n traject wel.
Wat gebeurt er met de uitschrijvers en degenen van wie de uitkering gestopt is wegens niet-reageren?
Hersenen wietrokende schizofreen krimpen sneller

UTRECHT - Het hersenvolume van schizofreniepatiënten die cannabis gebruiken neemt meer af dan van niet-gebruikende patiënten.
Dat concludeert Monica Rais van het UMC Utrecht na onderzoek.
Rais volgde patiënten met schizofrenie die cannabis gebruikten, schizofrenen die niet gebruikten en een groep gezonde mensen. Via MRI-scans bepaalden Rais en collega's het hersenvolume van alle deelnemers. Vijf jaar later deden ze dat weer. De hoeveelheid grijze stof, een maat voor het aantal hersencellen, nam in cannabisgebruikende schizofreniepatiënten het meest af.
De resultaten bewijzen niet dat cannabisgebruik leidt tot een kleiner hersenvolume, benadrukt Rais. Het omgekeerde kan ook het geval zijn. Een kleiner hersenvolume zou drugsgebruik kunnen stimuleren. Mocht cannabis inderdaad een daling van het hersenvolume veroorzaken, dan zou het ook een indirect effect kunnen zijn, bijvoorbeeld doordat de drug psychotische symptomen verergert.
Rais roept psychiaters op patiënten en jonge mensen in het algemeen te waarschuwen voor de mogelijke risico's van cannabisgebruik. Bij genetisch kwetsbare individuen kan cannabisgebruik het ontstaan van schizofrenie vervroegen en de symptomen verergeren.
(Bron)
Sneeuwchaos in Griekenland

ATHENA - Zware sneeuwval heeft in het zuiden van Griekenland en in grote delen van Turkije tot chaotische taferelen en overlast geleid.
De Griekse hoofdstad Athene was maandagochtend met een laag van zeker 20 centimeter sneeuw bedekt, waardoor het verkeer tot stilstand kwam. Op sommige plekken was het pak zelfs aangegroeid tot een halve meter.
Trams en bussen rijden niet meer. Het vliegveld van de Griekse hoofdstad was grotendeels dicht. Landingen en starts hadden zondagavond niet meer plaats.
In opdracht van de autoriteiten blijven alle scholen in en rond de hoofdstad maandag dicht. In Athene daalden de temperaturen tot min 3 graden Celsius. In het midden van het land was het met min 15 nog een stuk kouder.
Ook Turkije zucht onder zware sneeuwval. Honderden scholen verspreid door het land zijn gesloten, het transport is vrijwel tot stilstand gekomen en de wegen staan vol met mensen die hun bestemming niet kunnen bereiken en wachten op hulp.
In grote delen van Turkije is zware sneeuwval in de winter normaal. In het oosten zijn vele dorpen al weken van de buitenwereld afgesloten. In westelijke en zuidelijke steden is het pak sneeuw, dat zondag begon te vallen, minder gebruikelijk: in het onder Nederlanders populaire vakantieoord Antalya was bijvoorbeeld al vijftien jaar geen vlokje gevallen.
Volgens meteorologen houden de problemen nog zeker tot het eind van de week aan.
(Bron)
Meer dodelijke kanker bij arme Amerikanen

WASHINGTON - Als kanker wordt geconstateerd bij onverzekerde Amerikanen, is die vaker in een vergevorderd stadium dan bij Amerikanen met een particuliere ziektekostenverzekering. Particulier verzekerde Amerikanen kunnen gebruikmaken van preventief routineonderzoek, waardoor kanker vaak in een vroeg stadium wordt opgespoord, wanneer de ziekte vaak nog goed te behandelen is.
Voor onverzekerde Amerikanen en mensen die gebruikmaken van armenzorg van het Medicaid-programma is dat preventieve kankeronderzoek niet beschikbaar.
Dit blijkt uit een studie onder 3 miljoen Amerikanen die zondag is gepubliceerd in het tijdschrift Lancet Oncology.
Bij onverzekerden is de kans 2,1 keer zo groot, vergeleken met de particulier verzekerde groep, dat kanker bij de eerste diagnose in een vergevorderd stadium is.
(Bron)
Boekendief krijgt na halve eeuw berouw

AMSTERDAM - Medewerkers van een bibliotheek in Apeldoorn hebben vorige week wel heel bijzondere post gekregen. In de brief bood een dief zijn excuses aan voor de diefstal van een aantal boeken, bijna vijftig jaar geleden.
Dat meldt Omroep Gelderland maandag.
De spijtbetuiging kwam volgens de omroep helemaal uit Australië. In de brief schrijft de boekendief dat hij voor 1960 twee of drie boeken heeft gestolen en daar spijt van heeft.
De dief had bij zijn brief ook dertig euro gestopt, met het opmerkelijke verzoek van dat geld kinderboeken te kopen over dieren in tropische landen.
(Bron)
Man steekt zichzelf in brand bij sociale dienst

DEN HAAG - Een 50-jarige Hagenaar heeft zichzelf maandagochtend voor het pand van de sociale dienst in Den Haag in brand gestoken en is daarna brandend naar binnen gelopen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Volgens een woordvoerder van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam een man iets na negenen in de ochtend het kantoor aan de Laan van Meerdervoort binnenlopen, om zijn post op te halen.
De man is een bekende van de sociale dienst. Het gaat om een dak- en thuisloze die in een speciaal traject zit.
Vervolgens liep hij weer naar buiten. "Daar overgoot hij zichzelf met iets, stak zichzelf in brand en liep weer naar binnen", aldus de woordvoerder. Beveiligers hebben geprobeerd de vlammen te doven.
Het personeel dat getuige was van het incident is opgevangen door slachtofferhulp. De man is met brandwonden en ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het Brandwondencentrum in Beverwijk.
In het pand aan de Laan van Meerdervoort zitten behalve de sociale dienst ook vestigingen van het CWI, UWV en de Mondriaan Onderwijsgroep. Direct na het incident is het pand ontruimd. In de loop van de ochtend keerden medewerkers terug naar hun werkplek. Vooralsnog is het pand gesloten voor klanten.
Wethouder Henk Kool (Sociale Zaken) van Den Haag zal maandagmiddag in de hoedanigheid van loco-burgemeester een bezoek brengen aan het pand.
(Bron)
File door technische problemen op nieuwe A73

ROERMOND - De nieuwe tunnels op de A73-Zuid tussen Venlo en Roermond, die maandagochtend werden geopend, hebben maandag tot problemen geleid.
Door een technische storing stond er rond 19.00 uur bijna 10 kilometer file voor de tunnel in Swalmen. Dat heeft de ANWB gemeld.
Rond 18.00 uur vielen de camera's in de tunnel in Swalmen uit, waarna de toegang tot de tunnel met slagbomen automatisch geblokkeerd werd. Daardoor ontstonden kilometers lange files. Het verkeer wordt omgeleid.
Om 15.00 uur maandagmiddag waren er problemen bij de tunnel in Roermond. Een te hoge vrachtwagen reed de tunnel in, waarop de veiligheidssystemen in de tunnel in werking traden en de tunnel afsloten. De vrachtwagen reed zich overigens net niet klem en verdween. Rijkswaterstaat en politie hebben de vrachtwagen wel op video vastgelegd. De tunnels zijn toegankelijk voor vrachtwagens lager dan 4,1 meter.
De tunnels hadden eigenlijk 1 januari al open moeten gaan, maar de aannemer bleek het project niet tijdig te kunnen opleveren. Daarom dreigen de provincie Limburg en de gemeente Roermond Rijkswaterstaat (RWS) en de aannemer nu met schadeclaims.
RWS had volgens hen eerder moeten laten weten dat de aanleg van 32 veiligheidssystemen in de 2,4 kilometer lange tunnel in Roermond en de 400 meter lange tunnel in Swalmen maandenlange vertraging zou gaan oplopen.
Bizarre bijkomstigheid is dat een afslag vanuit Roermond naar de A73 niet mag worden geopend. De afslag is volgens de nieuwe tunnelwet te kort en het verkeer heeft vlak voor de tunnel te weinig ruimte om in te voegen.
De aanleg van de A73-Zuid, op de oostoever van de Maas, was decennia lang omstreden. Milieugroepen, gemeenten en politieke partijen verzetten zich tegen het opofferen van vele hectaren natuurgrond. Zij wilden dat de weg aan de minder kwetsbare westkant van de Maas zou worden aangelegd.
(Bron)
Ook vrouw denkt vaak aan seks

Vrouwen denken net zo vaak aan seks als mannen. En dan vooral op de werkvloer.
Uit Brits onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld elke veertien minuten aan seks denken; zo'n 34 keer per dag. Van de duizend ondervraagde vrouwen zegt bijna 70 procent vooral op het werk een seksuele fantasie te beleven.
De helft van de vrouwen is ontevreden over haar seksleven; veertig procent gaf toe dat zij wel eens aan een ander denkt tijdens seks met de eigen partner. Meer dan de helft van de vrouwen vindt stiekem een collega aantrekkelijk.
Het onderzoek is uitgevoerd door de Britse datingsite Dating Direct.
(Bron)
Aangelijnde hond veroorzaakt gaslek

AMSTERDAM - Een ongeduldige hond heeft maandagochtend een gaslek veroorzaakt in een woning aan de Kramatweg in Amsterdam-Oost.
Volgens de politie zat de groot formaat viervoeter vastgelijnd aan de gastoevoer van de gevelkachel omdat zijn baasje even de deur uit was.
De hond kon klaarblijkelijk niet langer wachten tot de bewoner weer terug was en rukte zich los. Daardoor ontstond een gaslek. De brandweer moest eraan te pas komen om de toevoer te sluiten.
De politie heeft aangegeven een hartig woordje te zullen spreken met de eigenaar van het dier.
(Bron)
Anita Renfroe maakte een variant op Wilhelm Tell's Ouverture. Voor iedereen die moeder is (geweest) of een moeder heeft (gehad).
(Met dank aan J3 voor de tip.)