zaterdag, juli 06, 2002

Zoek de overeenkomst:

Geeuw Noorderlicht Wielewaal Cato Oeral Watermolen Siertuin Dennenhout Burggraaf Bronmos Edelsteen Vlamoven Zoetwatermeer Marmolada Teenschiller Zebraspoor Mercury Appelboomgaard Hazenweide Korne Leiwerk Eng Seychellen
Gaag Ruimtevaartbaan Stuurboord Schoener Landszoom Kerkhof Dorpel Golfbaan Trambaan Schouw Lotsbrug Nautilus Vroedschap Warande Slappedel
Aparte e-card...
Dubieus: volgens mijn Topstatlijstje is het zoekwoord dat het meest gebruikt wordt om hier te komen 'soep' (heeee!). Direct daarna volgt 'buikgriep'...
In het lijstje staat ook de eeuwige earscratcher. Misschien binnenkort maar eens op zoek gaan en een postje over schrijven - nu komen die zoekers hier voor niks ;-)

vrijdag, juli 05, 2002

Tis toch minder leuk als je niet kan publishen.
"Server maintanence"
Moet dat niet maintenance zijn?
Zoek de fout...

NOS-TT 371 vr 05 jul

VERGRIJZING

De jaarlijkse Drentse Fiets4Daagse staat weer voor de deur. Van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juli is jong en oud van de partij om deel te nemen aan de 37ste editie. Hoewel...jong?
De gemiddelde leeftijd van deelnemers aan het fietsevenement wordt steeds hoger. Liefst tachtig procent van de aanmelders is vijftig jaar of ouder.
De oudste deelnemer hoopt tijdens de Vierdaagse 90 te worden. Ook fietsen een 89-jarige Groninger, een 86-jarige Westerborker en een 85-jarige Emmenaar mee. De organisatie maakt zich zorgen: "De mensen blijven steeds vitaler".

donderdag, juli 04, 2002

NOS-TT 120 do 04 jul

DEN HAAG In mei zijn politieke partijen en individuele politici bijna duizend keer bedreigd of beledigd per brief en telefoon, maar vooral per e-mail. Volgens Binnenlandse Zaken kregen de politici en partijen na de moord op Pim Fortuyn zo'n 825 e-mailtjes met dreigende taal.
Weten zij iets dat ik niet weet? Kreeg voor de derde keer (!) in korte tijd een aanbod voor een begrafenisverzekering van mijn ziekenfonds. Terwijl ik twee jaar terug uit balorigheid een formulier heb opgestuurd voor een gratis minimale verzekering, lopend tot 2005. Als ik voor die tijd doodga, zijn de basisdingen gedekt. Ik heb ook al heel lang een codicil waarin ik heb vastgelegd wat er met mijn spullen moet gebeuren (geld etc. kun je niet via een codicil regelen, andere roerende goederen wel). Ik heb ook al sinds dat kon een kaartje met wat er na mijn overlijden met mijn organen mag gebeuren. Van mij mogen ze alles er uit halen wat nog bruikbaar is, maar ik heb mijn vriendje aangewezen als beslisser - en hij is panisch dat iemand schijndood kan zijn en dan echt overlijdt omdat alle organen verwijderd worden. Dus als hij het voor het zeggen heeft, mogen ze van alles wat je dubbel hebt, één exemplaar. Dat is dus 1 long, 1 nier, 1 oog.
Nu maar hopen dat we voorlopig nog geen beslissingen van dien aard hoeven te nemen.
Naar de winkel gefietst met m'n jas open, het was warmer dan ik gedacht had. Het voelde als zo'n herfst-cadeaudag: dat er plots nog een warme, zonnige dag komt, terwijl je al op de storm zit te wachten die alle bladeren van de bomen zal waaien. Ik hoop toch dat er meer van dat soort dagen komen voor die storm arriveert ;-)
NOS-TT 371 do 04 jul

Een slecht geweten of gewoon domheid? Een voortvluchtige man maakte het de politie wel heel makkelijk. Hij trok een T-shirt aan met daarop de tekst: "Ik ben voortvluchtig. Je hebt mij niet gezien".
Christopher Antus was al een tijdje op de vlucht, nadat hij niet op zijn rechtszaak was verschenen. Hij maakte een kleine verkeersovertreding in de staat Indiana en werd tegengehouden door een politieauto.
De dienstdoende agent zag zijn T-shirt en checkte voor de zekerheid maar even of het geen grapje was. En inderdaad, er was een arrestatiebevel voor ene Antus.
NOS-TT 103 do 04 jul

Links valt "grijs" akkoord fel aan

DEN HAAG De plannen van CDA, LPF en VVD zijn in de Tweede Kamer fel aangevallen door de nieuwe oppositie. De partijen hebben er geen goed woord voor over dat er vrijwel geen geld is voor onderwijs, zorg en veiligheid. Ook van de beloofde politieke vernieuwing blijkt niets.

NOS-TT 105 do 04 jul

Kabinet: tijd van meevallers voorbij

DEN HAAG CDA, LPF en VVD hebben in de Kamer het regeerakkoord verdedigd. Zij wijzen daarbij op de slechtere situatie in de economie. De tijd van meevallers is voorbij, we moeten door de zure appel heenbijten, zei CDA-leider Balkenende.

Appeltaartje voor Balkenende?
Een man heeft woensdagavond met zijn huisdier voor de nodige opschudding gezorgd in Den Haag. Buurtbewoners zagen rond negen uur hoe hij zijn kangoeroe in een sporttas stopte en deze achter in zijn auto legde. De gealarmeerde politie kwam voor niets. Uit navraag bij de Algemene Inspectie Dienst (AID) bleek dat het is toegestaan een kangoeroe als huisdier te houden.
(Bron: Nu.nl)
Ik vrees dat veel LPF-stemmers erg teleurgesteld zullen zijn als ze merken wat het regeerakkoord daadwerkelijk gaat opleveren.
Beetje als een kind dat om een koekje vraagt, dat toegezegd krijgt mits ie z'n kamer opruimt, en zich na het opruimen in blijde afwachting weer bij mamma meldt, om te horen dat ie eerst zijn meest gehate groente moet opeten - en daarna dat mamma geen centjes meer had voor koekjes omdat ze groente had gekocht.
Het LPF-congres:
Ik moest vooral hard lachen om die hoogblonde, felrood gelippenstifte, bezonnebrilde dame die zich liet interviewen. Vraag: wat vindt u van al die onrust in de partij? "Welke onrust?"
Nou, wat er allemaal in de media "Media, hahaha, dat geloof ik niet want dat is toch niet waar." Of iets van gelijke strekking.
Waardoor ik nu met een paradox zit: heeft de dame dit gezegd - dan heeft ze het niet gezegd. Want wat in de media komt, is niet waar. Dus heeft ze dit niet gezegd. Dus heeft ze geen gelijk. Maar dat zei ze nou juist.
Washington (The Mirror) - Bij de militaire acties in Afghanistan zijn al dubbel zoveel onschuldige burgers gedood, dan er slachtoffers vielen bij de aanslag op de WTC-torens. De teller staat vandaag -op de Amerikaanse nationale feestdag- op 5000.
(Via Het mafste nieuws)
Voor het geval het nog niet duidelijk was: ik ben een beetje boel boos.
Regeerakkoord, te downloaden als .doc en als .pdf.
Doorstroming in het verkeer kan naast verbreding van wegen ook worden bevorderd door een uitbreiding van het inhaalverbod voor vrachtwagens, extra rijstroken en toeritdosering, evenals door terugdringen van het autoverkeer door o.a. verkorting van afstanden van woon- werkverkeer en door ICT-toepassingen in werk- en vervoerssituaties.

Gewoon al die goederen die nu per truck vervoerd worden, upbeamen. Scheelt bakken op de weg.
Een vitaal platteland en natuur

Onder dit kopje zijn ze wat vergeten, want het gaat alleen over land- en tuinbouw, en voedselveiligheid.
In veel gevallen waarin mensen thans op een WAO-uitkering aangewezen raken had dit voorkomen kunnen worden door een tijdig, adequaat ingrijpen door werkgever en werknemer.

Klopt - iemand met een chronische, invaliderende ziekte had best zelfmoord kunnen plegen voor ie in de WAO kwam.
De nieuwkomers zullen de kosten van de verplichte inburgeringcursus vooraf moeten betalen. Na tijdige en succesvolle afronding van de cursus -aan te tonen met een toets- wordt de helft van dat bedrag gerestitueerd. Het tijdig en succesvol afronden van de cursus wordt tevens voorwaarde voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Zij die eerder toegelaten zijn tot ons land, afhankelijk zijn van een uitkering, geacht worden te werken en de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen, zullen ook de inburgeringcursus moeten volgen. Het niet tijdig en succesvol afronden van de cursus dient consequenties te hebben voor de uitkering.

Dus voortaan alleen naar NL vluchten als je wat geld uit handen van de smokkelaar hebt weten te houden...
En is het niet inburgeringScursus? Of val ik, allochtoon, nu door de mand?
Naar aanleiding van recente commotie over uitlatingen van imams, zal het kabinet op korte termijn een notitie opstellen over de vraag welke grenzen de Nederlandse wet stelt aan uitlatingen van godsdienstige aard.

Als ze nou gewoon allemaal even Gristen worden, is er niks meer aan de hand.
Een overheid die handhaaft, handelt en hoedt

Ik wil niet gehoed worden. Ik ben geen schaap.
"Criminaliteitsbestrijding en rechtshandhaving zullen doeltreffender moeten worden door invoering van een algemene identificatieplicht, ruimere toepassing van DNA-technieken en van cameratoezicht op plaatsen met een verhoogd risico op criminaliteit. Ook uitbreiding van controlebevoegdheden van de politie op wapens in voertuigen en uitbreiding van de mogelijkheden tot koppeling van bestanden in het belang van de rechtshandhaving en opsporing moet daaraan bijdragen. Meer in het algemeen dient het kabinet te streven naar een herstel van de balans tussen de bescherming van de samenleving en (potentiële) slachtoffers tegenover de rechten van (potentiële) daders en de bescherming van hun persoonlijke levenssfeer."

In ieder geval kunnen weer veel mensen samen Tegen zijn. Dat is dan weer een voordeel.
Tegens aller provinciën, verenigt u!

woensdag, juli 03, 2002

Ach ach, alweer zo'n Nigeriaanse meneer die o zo graag zijn centjes naar mij wil sturen, per diplomatieke post nog wel. En als ik het dan even wil stallen, mag ik 5% houden - da's toch zo'n 2,5 miljoen dollar. Als ie dat nou eerst even stuurt, regel ik de rest daarna.

Update: nog eens goed gekeken - ik mag zelfs 30% houden, 15 miljoen dollar. Dan moet die 2,5 miljoen voorschot er zeker af kunnen ;-)
Het lijkt erop dat de legitimatieplicht nu echt doorgevoerd gaat worden. Ehm, als u geen naam heeft in het W.I.E.-tooltje, stuurt u dan even een foto van uzelf met paspoort in uw handen plus een goed leesbare scan van dat paspoort naar mij voordat u zich de volgende keer op dit log begeeft?
Test: sinaasappel-aardbeisap, vers geperst op 29-06, te gebruiken tot en met 05-07. Het glazuur springt zowat van mijn tanden. Zuur, zuur, zuur :-(
NOS-TT 371 wo 03 jul

Veel ouders proberen hun kinderen de beginselen van muziek bij te brengen, door ze naar blokfluitles te sturen. Uit onderzoek blijkt echter dat zij hierdoor eerder een hekel aan muziek krijgen dan dat ze er enthousiast voor worden.
Een Brits onderzoeksbureau ontdekte dat kinderen het instrument kinderachtig vinden. Zij blijken het spelen op de blokfluit niet te associeren met de muziek die hun volwassen idolen maken.
Maar de scholen zweren erbij, omdat blokfluiten goedkoop zijn en omdat ze jarenlang meegaan.

Kinderen zijn zo gek nog niet. Misschien moet er een campagne gestart worden, dat Britney Spears zegt dat ze met de blokfluit begonnen is? En K3 een blokfluitlied laten opnemen?
Adelaar doodt 'per ongeluk' twee mensen

AMSTERDAM - In een bizar ongeluk op een snelweg nabij de Iranese stad Khaf heeft een slang twee inzittenden in een auto doodgebeten. Dat meldt het Islamitische persbureau IRNA. Het ongeluk gebeurde toen een adelaar, die een slang tussen de klauwen had, de slang liet glippen.
De slang viel toevalligerwijs door het zonnedak van een auto en beet in de paniek die daarop onstond, vier inzittenden. Twee inzittenden bezweken aan de slangenbeet, twee anderen werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
Nu.nl)

Dit lijkt op dat verhaal van de mannen die gestolen koeien per vliegtuig vervoerden, waarbij 1 koe losbrak en naar beneden tuimelde: op een vissersboot...
De tomatensoep van de stationsrestauratie voldeed niet helemaal aan de verwachtingen, en toch was het leuk :-)
Morgen/vanavond (3 juli) in Paradiso: de derde nacht van de 45 toeren, deze keer over de Deutsche Welle, van Du tot Da Da Da. Doet u mij de Neue Welle maar (ondanks die storende spelfout in het artikel). Hoewel, bij de andere Welle staan Elvis Presley en Beatles in de lijst...
Ergerlijk: stickers (met prijzen of magazijnnummers) die midden op de flaptekst van boeken zitten geplakt. Ik weet niet of het beleid is of dat alleen de lokale vestiging het doet, maar de V&D is er in gespecialiseerd. Al is er een flaptekstje van drie centimeter: de sticker zit er pontificaal bovenop. Tekst onderaan, sticker onderaan; tekst bovenaan, sticker bovenaan. Je zou gaan geloven in een anti-lezerstactiek.
Utrecht krijgt waarschijnlijk een filmhuis in het oude politiebureau op het Ledig Erf. Alleen de garage en de bijgebouwde cellen zouden het veld moeten ruimen.
Ik vraag me wel af hoeveel bioscoopzalen we dan uiteindelijk gaan krijgen...
Burgemeester weg na 'lippenstiftaffaire'

HEYTHUYSEN - Burgemeester I. Maks-van Veen (PvdA) van Heythuysen treedt af. Zij kwam begin vorige maand in opspraak, omdat ze bij het afrekenen in een winkel een lippenstift over het hoofd zou hebben gezien. Bij het verlaten van de winkel ging vervolgens het alarm af.
Maks vindt dat ze door de affaire niet langer kan functioneren als burgemeester. De gemeenteraad respecteert haar besluit. Maks was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.
(Bron: Nu.nl)
Limburger maakt agent bang met tas explosieven

MEIJEL - Een 45-jarige inwoner van het Limburgse Meijel heeft een politieman in zijn woonplaats dinsdagmorgen de schrik van zijn leven bezorgd. De Meijelnaar zette tijdens het spreekuur van de politie in wijkcentrum d'n Binger een plastic zak op tafel met daarin verschillende soorten oorlogstuig.
In de tas zaten een rookgranaat, enkele scherpe mijnontstekers, een deel van een brisantgranaat en diverse stuks scherpe munitie, die hij uit zijn tuin had opgegraven.
(Meer op Nu.nl)
Morgenochtend zullen ze hier weer rondlopen. Heel vroeg, maar in de zomer geeft dat niet, dan is het toch al licht. Ze scharrelen een beetje stiekempjes rond, van vuilniszak naar vuilniszak. Ze bekijken de rommel die los bij de zakken is neergezet en tillen zakken op om er vervolgens mee te schudden. Ze luisteren met een geoefend oor naar de geluiden die de inhoud maakt. Vooral gerammel lijkt ze te interesseren. Uiteindelijk maken ze een aantal vuilniszakken open. Als je om zeven uur op blote voeten in je ochtendjas naar buiten komt om je eigen vuilniszakken bij de grote hoop te zetten, kijken ze zowel betrapt als goedkeurend. Ze wachten tot je weer binnen bent voor ze doorgaan met het leeghalen van vuilniszakken. Als ze vinden wat ze zoeken, kijken ze erg enthousiast, en bergen hun vondst op in een plastic zakje. Dat wordt zorgvuldig weggestopt, waarna ze verder gaan met de volgende zak. Hun handschoenen worden besmeurd met resten eten die in de biobak zouden moeten zitten, maar dat lijken ze niet erg te vinden. Wat wel erg opvallend is: ze dragen wìtte handschoenen. Dat lijkt geen slimme keuze voor mensen die er hun werk van hebben gemaakt om vuilniszakken te doorzoeken.
Mensen die iets met hun adres erop in de zak hebben gestopt, kunnen een schrijven tegemoet zien, waarschijnlijk met acceptgiro. Als er ook glas in de zak zat, krijgen ze een verzoek om dat glas voortaan tien meter verderop in de glasbak te deponeren. Waarna iedereen in de omgeving weer een tijdje zorgvuldig zal zijn - niet zozeer met het te vroeg buiten zetten van vuilnis, maar wel met het weggooien van adresgegevens.
Ik weet niet wat mijn provider allemaal uitspookt, maar vanavond kon ik of niet online, of wel online en dan alleen mail ontvangen, of online en wel pagina's bekijken maar niet mailen... Het lijkt nu over (klopklop). Duimen dat het zo blijft.

dinsdag, juli 02, 2002

En jawel, de commentaarfunctie is weer even weg...
De eerste zwart-witte Congreskandidaat van de USA!!
NOS-TT 371 di 02 jul

Japan tilt de reality-tv naar nieuwe hoogten. Japanse televisiekijkers konden onlangs live een inbraak volgen.
Afgelopen mei betaalde een tv-station in Tokyo 3000 euro aan een informant. Deze had informatie over een op handen zijnde inbraak. Toen de nietsvermoedende dieven bij het constructiebedrijf aankwamen waar zij in wilden breken, stond daar een complete televisieploeg klaar.
Ook de politie was geinformeerd, dus de tv-kijkers konden ook de arrestatie van de mannen meemaken. Gek genoeg wisten twee inbrekers toch nog te ontkomen.
Beruchte lustkapper slaat weer toe in Emmen

EMMEN - De in Noord-Nederland beruchte 'lustkapper' is momenteel actief in Emmen en omgeving. De politie waarschuwt voor de praktijken van de man, die al sinds 1995 met zijn praktijken bezig is in het Noorden.
De lustkapper, de oorspronkelijk uit Alkmaar afkomstige Emmenaar H. S. biedt met een smoes vrouwen aan hun haar gratis te knippen. Achteraf blijkt dan dat hij het kapsel van de vrouwen heeft geruïneerd en alleen maar voor zijn eigen lustbeleving de schaar hanteerde.
De politie kan er niets tegen beginnen, omdat de man geen strafbare feiten pleegt. De vrouwen gaan namelijk bewust op het aanbod van de man in en hij verricht geen seksuele handelingen. "De reden dat we nu toch weer aan de bel trekken, is dat hij zich meldt namens bekende kapperszaken in Emmen", aldus politiewoordvoerder E. Zinsmeyer.

Schamen

Bij de politie zijn meldingen van de gedupeerde kappers binnengekomen, maar nog niet van de slachtoffers zelf. In het verleden trokken de gedupeerde vrouwen nog wel eens aan de bel bij de politie: "Het kan zijn dat de vrouwen die nu het slachtoffer zijn zich schamen of een tijdlang met een pet op lopen, maar het kan ook zijn dat de man in kwestie inmiddels voldoende bedreven is in het kappersvak", suggereert Zinsmeyer.
Begin 2000 kwam de nepkapper in het nieuws toen hij actief was in Groningen en Haren en zich uitgaf namens het Harense kappersbedrijf Onnes. De betrokken kapper pikte dit niet en spande met succes een kort geding aan tegen S., die zich van de rechter in Assen niet meer namens Onnes mocht uitgeven.
(Bron: Nu.nl)
Penisverlenging niet populair bij Swazischen

MBABANE - Tal van mannen in Swaziland maakt gebruik van de diensten van de Tanzaniaanse sekstherapeut Mohammed Disopi die penisverlenging oplopend tot 25 centimer belooft. [25 cm totaal, of 25 cm erbij??] Sommige Swazische vrouwen zijn echter niet gediend van het vergrote orgaan van hun partner.
Volgens de krant Swazi News past Disopi een soort elektrotherapie toe. Tot zijn grote klantenkring behoren Swaziërs uit alle maatschappelijke gelederen, van parlementariër tot voetbalfunctionaris. Vooral mannelijke studenten tonen belangstelling voor een "superstengel", aldus de krant. [Jee, dat vrouwelijke studenten hun stengel niet willen verlengen...]
Sommige vrouwen in het zuid-Afrikaanse koninkrijkje klagen echter over pijn bij het vrijen sinds hun man de behandeling heeft ondergaan. Enkele Swazischen hebben hun man gevraagd de operatie ongedaan te maken, aldus Swazi News.
Ook het Franse persburerau AFP kreeg bij straatinterviews in de hoofdstad Mbabane afkeurende commentaren van Swazische vrouwen. "Als mijn man daar naartoe gaat, stuur ik hem weg. Ik heb nooit tegen hem gezegd dat zijn werktuig naar mijn smaak te klein is", zei er een. "De lengte van de penis is voor mij niet van belang", aldus een ander.
(Bron: Nu.nl)

maandag, juli 01, 2002

Naar sommige programma's moet ik eigenlijk gewoon niet kijken: Een gevaar op de weg. Twee zussen in de auto, te hard rijdend, zonder gordel, en dan de onsterfelijke discussie over een medeweggebruiker: 'Zeker een wijf.' "Nee, het is een kerel.' "Nou, dan rijdt ie als een wijf.' Ik vraag me dan onwillekeurig af wat de dames zouden zeggen als iemand zei dat _zij_ als een wijf rijden?
Ook nog leuke beelden van een meneer die (met vriendin naast hem, beiden zonder gordel) met een noodgang een rotonde links neemt, in één keer rechtdoor.
Ik zeik misschien wel erg over die gordels, want als dit soort mensen zich te pletter rijdt noem ik dat natuurlijke selectie, maar ja, ik heb zelf ooit een ongeluk gehad in een bedrijfswagen (waar toen nog geen gordel in aanwezig hoefde te zijn), en ik ben uit de auto geslingerd bij een aanrijding met een vaart van misschien wel 40 kilometer per uur. Ik wéét hoe hard dat aankomt. Je wilt het _niet_ meemaken. Gelukkig had ik niet zoals eerst gedacht mijn rug beschadigd, en had ik niet zoals eerst gedacht ernstig hoofdletsel. Alleen maar mijn arm verbrijzeld, overal heftig gekneusd, en sinds die tijd ook wat last van mijn been en een spraakstoornis bij moeheid (niet op woorden kunnen komen, of zonder het zelf door te hebben een ander woord gebruiken zodat je gesprekspartner absoluut niet begrijpt waar je het over hebt, en jij het onbegrip bij de ander niet snapt want je hoort de fout zelf niet).
Maar ja, zij die zonder zonde zijn... Hoe zat het ook al weer met roken?
NOS-TT 401 ma 01 jul

Een Duitse visser kreeg de schrik van zijn leven toen hij dit weekeinde zijn lijntje binnenhaalde. Aan de vishaak bengelde een vis van een dikke vijftig centimeter (formaat walvis!).
Niets aan de hand zou je zeggen, maar de vis in kwestie bleek een ruim drie kilo zware piranha te zijn, een dier dat je normaal gesproken niet zo snel in de Neckar aan zou treffen.
De autoriteiten staan voor een raadsel hoe de roofvis in de rivier terecht is gekomen. Het vermoeden bestaat dat het dier door iemand is uitgezet. Nog een geluk dat de piranha zijn tanden alleen maar in het aas gezet heeft.

Wel sneu natuurlijk dat iedereen aan wie deze visser zijn verhaal vertelt, zal denken: 'Tuurlijk joh...'
Uitzicht op het noorden: grauwe wolkenlucht, met in het westen een opklaring waar de zon met verblindend licht onder de wolkenrand doorpiept en van elke regendruppel een kristalletje maakt.
Uitzicht op het zuiden: gewoon grijze lucht en regen, met licht dat snel van groen via geel naar steeds lichter verandert, terwijl de regen steeds minder wordt.
Als je binnen zit, is dat best mooi.
NOS-TT 108 ma 01 jul

Aantal soa-patienten stijgt fors

BILTHOVEN Het aantal soa-patienten is opnieuw sterk toegenomen. In 2001 liepen 21% meer mensen dan in 2000 een soa, een seksueel overdraagbare aandoening, op.
Dit meldt het RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. In 2000 was er ook al sprake van een forse groei.
Vooral het aantal gevallen van gonorroe (32%) en chlamydia (40%) is gestegen, bij vrouwen sterker dan bij mannen. Meer dan 60% van de vrouwen met chlamydia of gonorroe is jonger dan 25 jaar.
Het aantal HIV-testen is 30% gestegen. Zestig mensen (0,7%) waren positief. Het RIVM concludeert dat er een toename is van onveilig seksueel gedrag.

Sja, waarom zou je ook opletten. AIDS lijkt wat minder dodelijk te zijn geworden (net doen of je niet weet dat er nog veel mensen wel degelijk aan doodgaan). Chlamydia maakt je alleen maar onvruchtbaar. Syfilis lijkt minder vaak voor te komen, maar die zal z'n kans ook wel weer grijpen, en met wat mazzel zijn artsen in opleiding dan niet meer aangewezen op archiefmateriaal om te zien wat die ziekte met iemand kan doen.
Alles simpel te voorkomen met een condoom. Waarvan ik nog steeds vind dat die gratis verkrijgbaar zouden moeten zijn.

RIVM-rapport
Onderstaande links zijn wederom niet geschikt voor mensen met een zwakke maag, maar mensen met een zwak condoombeleid zouden er misschien juist wèl even maar moeten kijken...

Syfilis 1
Syfilis 2
Gonorroe
Chlamydia 1
Chlamydia 2
Chlamydia 3
NOS-TT 113 ma 01 jul 19:50:28

Alarm over tekort arrestatieteams

LEUSDEN Het tekort aan arrestatieteams bij de politie is zo nijpend dat het tot gevaarlijke situaties kan leiden. Dat stelt voorzitter Joop Vogel van de politievakbond ACP.
De leden van deze specialistische teams zijn zelf ook bang voor ongevallen die door vermoeidheid bij acties dreigen te ontstaan. Politieregio's stellen nu uit nood eigen teams samen om gevaarlijke aanhoudingen te verrichten. Die zijn daar echter niet voor getraind.
Vogel is de afgelopen tijd met enkele teams op stap geweest en baseert zijn uitspraken onder meer op gesprekken met leden van de bezochte arrestatieteams.

zondag, juni 30, 2002

Nog een in de categorie 'scroll niet naar benden als je geen sterke maag hebt': Stone baby. En die naam klopt.
Voor wie zich verveelt: Misleidende vragen. Niet geactualiseerd, en met wat spelfouten, maar ach.
Het zijn vragen als:
- Hoeveel zand zit in een gat van 3 meter diep, 3 meter lang en 4 meter breed?
- Laura is erg aantrekkelijke verkoopster in een snoepwinkel. Ze is 19 jaar oud, en is eerstejaars student aan de Koninklijke Universiteit Brabant, draagt de nieuwste mode, en is een begaafd wiskundige. Ze heeft tijdens de laatste twee jaar een minimale kwadraatanalyse op haar gewicht uitgevoerd en concludeert dat de best passende polynomiale de kubieke vergelijking is. Wat weegt Laura?
- Waar grenst Nederland aan Nepal?
- In ons standaard Nederlands is één woord dat, als het gespeld wordt, altijd incorrect is. Welk woord is dat?
Uiteraard met antwoorden.
NOS-TT 371 zo 30 jun

Het nationale team van Bhutan heeft het WK-voetbal gewonnen. In de finale werd zondag Montserrat met 4-0 geklopt.
Himalayastaat Bhutan en Montserrat, een Caribisch eiland, staan stijf onderaan de wereldranglijst van de FIFA, op plek 202 en 203. Daarmee zijn ze officieel 's werelds slechtste voetbalnaties. Van deelname aan het WK in Zuid-Korea en Japan konden ze alleen maar dromen.
De Nederlander Matthijs de Jongh verzon daarom een alternatief 'WK', voor de twee voetbaldwergen. De wedstrijd in Bhutans hoofdstad Thimpu trok 25.000 enthousiaste toeschouwers.
Iemand vroeg waarom ik mijn andere log niet logde. Nou vooruit dan, één keer:
Ontspoord. Ontstaan uit woede en machteloosheid toen ik nog elke dag in de trein zat (duik maar in de archieven van het begin...). Nu houd ik vooral nog opvallende NS-feiten en -falen bij, en is het meer een soort knipselkrant. Maar zo af en toe zit ik in de trein en gaat er iets mis. Of zit vriendje in de trein en gaat er iets mis.
Als u alle archieven doorleest, begrijpt u waarom ik een baan hier in de omgeving heb gezocht ;-)
NOS-TT 105 zo 30 jun

Moord Fortuyn schaadt imago milieu

HILVERSUM Sinds de moord op Pim Fortuyn heeft 27 procent van de Nederlanders minder vertrouwen in de milieubeweging omdat de vermoedelijke moordenaar een milieuactivist was. Dat blijkt uit een NIPO-enquete onder 30.000 mensen, in opdracht van de IKON en Milieudefensie.

Logisch. Zoals veel dictators van hondjes houden/hielden, en elke hondjesfan dus een dictator is? Ik heb een bril, als ik iets geks doe, zijn alle brildragers gek?
Ik ben bang dat 27% van de ondervraagden wat makkelijk 'conseclusies' trekt.
(Het blijft toch hangen als je naar Cruyff geluisterd hebt.)
Duizenden Palestijnse vlaggen aan het wapperen; Rosemary Clooney overleden; een broer en zus uit Barneveld, van 9 en 10 jaar oud vermist, terwijl hun fietsjes wel zijn teruggevonden; ambulancemedewerkster op de A16 doodgereden; verwarde man breekt in in het huis van prins Charles en valt daar in slaap; Israël ontruimt een aantal kolonies.
Youri Mulder gaat steeds meer als zijn vader klinken, valt me ineens op.
Prachtige verhaal, met mooie foto's, over dame Pietje.
2-0
Ergerlijk bij Google-zoeken:
je geeft je zoektermen op, klikt 'Zoeken in Nederlandse pagina's' aan, entert, en krijgt een resultatenlijst met bovenaan het belerende:
'Tip: In de meeste browsers kunt u gewoon op de Enter-toets drukken in plaats van op de zoek-knop te klikken.'. Dat wéét ik, goocheme Google! Ik klik ook niet op de zoek-knop, ik klik op de NL-knop, omdat je die niet op een andere manier kunt selecteren.
Er is vanavond iemand zeer blij vertrokken met zijn Eurocollector.
Inmiddels heeft ie al gebeld dat de NL-munten al op hun plek zitten, dat ie er erg happy mee is, en dat het ding in ingeklapte staat gewoon bovenop de boeken kan liggen, en dat het informatieve boekje hem heeft geleerd dat Nederland een koninkrijk is.
Het blijkt dat er een soort kartonnen muntjes met afbeelding in zitten, die je er uit kunt drukken om ze te vervangen door echte.
Wie het acht-uur-journaal heeft gezien: daar was de collector ook in te zien. Ik kon vriendje bijna hóren grijnzen ;-)
Zouden ze nou ook nog een aanvulling gaan uitgeven voor de San Marino- en Vaticaanstadmunten?
De voorbeeldige huisvrouw.

Plannen:
- was doen
- afwas doen
- stofzuigen
- slaapkamer enigzins opruimen
- gras maaien
Bij tijd over: kast verplaatsen (kan pas als slaapkamer wat geordend is), boekenkast herindelen, planten verpotten, uitgebreide sopbeurt all over.

Praktijk:
- min of meer uitgeslapen
- afgewassen wat nodig was om te koken en te eten
- keukenkastjes opgeruimd
- op een terras gezeten
- plannen gemaakt voor morgen

Ik ga steeds meer zien in de pro-biologie-standpunten: ik denk dat het huishoudgen bij mij volledig ontbreekt.
Al de hele avond last van zo'n irritante triller in een ooglid. Een soort ooglidhik of zo. Leidt erg af.