zaterdag, mei 04, 2002

Met al die verhalen over kikkers ga ik toch weer twijfelen: zal ik niet...
Maar ik heb al padden in de tuin (vooral omdat ik een rommeltuin heb, en dat is vooral verregaande luiheid). Zouden padden geen kikkertjes eten? En waarschijnlijk is mijn tuin beter geschikt voor bruine kikkers.
In mijn oude huis hoorde ik de groene kwaken, als de wind niet pal de andere kant opstond. Hier is ook een kikkerrijke sloot vlakbij, maar ik verdenk deze kikkers ervan bruin te zijn (moeilijk vast te stellen bij die kleine kommaatjes, maar vorig jaar heb ik niets gehoord).
Bij vriendje thuis staat een afgrijselijk ding dat hij van mij cadeau kreeg: een bewegingsmelder in de vorm van een kikker. Ik zag 'm en moest 'm hebben. Dus als ik echt wil, kan ik wel mechanisch gekwaak in de tuin hebben. Maar ja...
Zou je niet een kikkerlokspoor uit kunnen zetten van sloot naar tuin?

vrijdag, mei 03, 2002

In het kader van Suffies spamposting: deze zat in mijn mailbox:
"THE BEST XXX Incest site on the @net!
Click here! Only Incest!"
Met daarbij ook nog:
'This is NOT SPAM [Dat maak ik zelf wel uit] - You have received this e-mail because at one time or another you entered the weekly draw at one of our portals or FFA sites. [Ben ik me niet van bewust] We comply with all proposed and current laws on commercial e-mail under (Bill s. 1618 TITLE III passed by the 105th Congress). If you have received this e-mail in error, we apologize for the inconvenience and ask that you remove yourself.' [Maar een adres staat er niet bij, en replyen is ook niet mogelijk].
386 afkortingen. Soms hele logische, soms volstrekt cryptisch. Die moet ik uit (of liever _in_) mijn hoofd leren. Eén en ander naast de vaklingo die voor een buitenstaander ook al duister is.
Ik ploeter en zal (ooit) bovenkomen. Wel voor 22 mei, want dan heb ik examen. Brr.
Het is weer zover: ik zit af en toe te gapen, maar heb geen zin om naar bed te gaan. Nog stapels leesvoer naast het bed, morgen late dienst, als ik nu blijf zitten zit ik hier om vier uur nog. Maar ja, blijven zitten is zo makkelijk.
Toch maar gaan dan, en de hippolamp een plekje naast mijn bed geven.
Slaap ze - u zult morgen/vandaag (vrijdag dus) weinig last van mij hebben, in ieder geval niet op deze plek.
Referrals via zoekmachines:

oude monitor
how to use poortscan
flyer folder verschil tussen
epileptische tong
bomrecepten
timelock
bingo web
menno b
suikerglas
rutgers stichting
gebruikte ambulance
grondstoffen
penis
megalodon
luchtgitaar wk
noordpoolcirkel lengte
Balthasar Gerards Kommando
at your service geluid
wallpapers politie
rubiks kubus
postsorteerder
Breda prostitutie buurt
Nou zit ik nog te denken over die opmerking van Trix: 'een schattig nichtje, een kleindochter, één in de maak en één bijna in de maak', of zoiets. Bijna in de maak?

donderdag, mei 02, 2002

Op Bij de wilde spinnen af staat een geweldig zoekplaatje :-)
Fred Teeven van Leefbaar Nederland krijgt bij Barend en Van Dorp de opdracht: pleit voor of tegen de vaste boekenprijs. Hij pleit voor, want dat is goed voor het lezen. Waarna Jan Mulder vaststelt dat hij niet weet waar het over gaat, want dat de vaste boekenprijs geen bokaal is.
Gelukkig voor Teeven (die tegen bleek toen hem duidelijk werd gemaakt waar het wel om ging) viel er een glas wijn om.
Wim de Bie zat erbij en bleef tactisch.
Ik heb de voor de hand liggende link tussen Netelenbos en tang niet gelegd, goed hè?
Netelenbos die als conductrice op zoek is naar een tang.
"We halen die voeten van de bank".
En dan dat toontje.
Krijg ik een mail van iemand die op vrouwen met een grote schoenmaat valt, en wil weten hoe lang ik ben (1.86) en of ik al een vriend heb.
Dan heeft ie toch niet zo goed gelezen - ik heb het hier toch redelijk vaak over vriendje. Vriendje heet P en we gaan richting het 16-jarig jubileum, dus ik geef de mailer weinig kans. Ook omdat ik een beetje iebel word van 'jij hebt dit-of-dat en daarom ben je leuk'. Dat is net zoiets als: je bent leuk want je hebt grote tieten. Of: ik val op je want je bent blond. Dan voelt de rest van lijf en geest en persoonlijkheid zich zo genegeerd.
Dus nee W, misschien moest je je maar aanmelden bij de Klub lange mensen Nederland. De KLM is een vereniging van lange mensen: vrouwen vanaf 1,80 m en mannen vanaf 1,90 m.
Je hebt ook de Stichting Lange Mensen Nederland, en een MSN-community voor lange mensen onder elkaar.
Als je zelf niet lang bent, kun je geen lid worden. Misschien is Tall Women Admirers dan iets voor je.
Ik ben ineens weer verslaafd aan Yahtzee...
Nanoarchaeum equitans. Ofwel: oerdwerg die de vuurbol berijdt. Het is een bacterie die de kleinste tot nu toe bekende levensvorm is, alleen kan leven in kokend water, geen zuurstof verdraagt en leeft van zwavel en vulkanische gassen. Biotoop: de zee bij IJsland, op 120 meter diepte. Zijn naam dankt de bacterie aan het feit dat hij/zij op de Ignicoccus (ofwel vuurbol) leeft.
Hij/zij is een 400 miljoenste millimeter en leeft nu in kokend water in een lab in Duitsland.
Jerry Springer bestaat deze keer meer uit piepjes dan wat anders.

woensdag, mei 01, 2002

Wanadoo/Casema is weer aan het rommelen vandaag: mail blijft hangen, of je kunt wel ontvangen maar niet versturen, pagina's krijgen na tien minuten een time-out, 'server has dropped connection'...
Zucht.
Knor. Dat kwam hard aan - ik weet het allemaal best. Maar ik wens het niet te weten.
'Ik hou van die beesten' - tsjak, staart afgeknipt. 'Ze hebben het hier goed' - tsjak, ballen eraf.
Ach ja. Ik hou ook veel van boeren. Maar met dat excuus zou ik niet wegkomen. En toch ben ik net zo schuldig: vanavond nog salami gegeten, en die was niet vegetarisch. Ik ben nu wel misselijk.
Welke leraren blijven hangen? Mevrouw S, een dame waar de halve school verliefd op was, en ze gaf nog Frans ook ;-)
Helaas was ze tot veler verbijstering getrouwd met meneer S, een zeer formele, strenge leraar Nederlands. Andere meneer S voor Duits, joviale man van wie verder weinig is blijven hangen. Nog een meneer S, een onvoorstelbaar schele wiskundeleraar die onrustige klassen stilkreeg door te vertellen van zijn oogoperaties en die met 1 blik de hele klas zag - afkijken onmogelijk. Meneer B, de leraar aardrijkskunde - aardig maar verder ook weinig van blijven hangen. Conrector en leraar Nederlands (in een ander jaar) meneer O. Voornaamste herinnering: de spuuglok, die bij enthousiast voordragen steeds afzakte. Zo'n kaal hoofd met een streepje brillantinehaar erop geplakt. De biologieleraar die erg jong was en het steeds over zijn geliefde P had - tot we ontdekten dat ie daar de papyrusplant op zijn bureau mee bedoelde ;-) Van W, de gehate leraar Engels: losse handjes, losse voeten, losse tong. Verloor meestal binnen tien seconden het gezag over de klas, ging dan schreeuwen en slaan, en foute taal uitslaan jegens de Molukkers in onze klas. Meneer ?, van scheikunde, een buurman van een vriendin van mijn moeder, die vertelde dat de man als hobby hydrocultuur had. Ontdekking: leraren hadden een leven buiten school, sterker, leraren konden zelfs hobby's hebben! Die leraar van handelskennis die steeds over mijn mooie tanden begon, tot ik het zat was en een zwart papiertje over mijn voortanden plakte. Het kwam niet meer goed die les.

Het roept wat op, zo'n reüniebericht...

Update: De scheikundeleraar was ook een meneer O, en de handelskennisleraar was meneer L.
NOS-TT 401 wo 01 mei

Zelfs boeven zijn de beroerdste niet en steken af en toe eens flink de handen uit de mouwen om op een (bijna) eerlijke manier geld te verdienen.
In Washington kwamen een man en een vrouw zwaaiend met een pistool een koffieshop binnen en gaven de verkopers te verstaan dat ze de inhoud van de kluis wilden hebben.
Het bedrag stond de twee bandieten niet aan en ze besloten over te stappen op plan B. Het personeel van de shop werd aan het werk gezet en de twee dieven gingen zelf in de bediening. Toen een half uurtje later de kas goed gespekt was ging het duo er alsnog mee vandoor.

dinsdag, april 30, 2002

Dinersuggestie:

- Dolle kervelsoep
- Fuguburger of (vegetarisch) groene knolamanietragout, met moederkorenbrood
- Eenbessengelei
- Koffie met appelpittenkoekje en kruidenlikeur
Ik had besloten lekker thuis te blijven vandaag, en toch heb ik iets van de vrijmarkt: vriendin S kwam een geweldige lamp in de vorm van een hippo brengen. Ik heb ineens een erg goed humeur en heel veel energie. Dank je wel S!
RIP Tol Hansse...

maandag, april 29, 2002

Ik zie ze nog steeds af en toe in folders, de huiskamerwatervalletjes. Ik vind ze altijd erg lelijk. Toch moet ik bekennen dat ik er nu ook een heb. Vanmiddag zat ik me af te vragen waar dat rare geluid toch vandaan kwam. Onderzoek wees uit dat er water uit mijn luxaflex stroomde. Beetje raar, want doorgaans gebeurt dat niet. Daarnaast: de luxaflex hangt voor het keukenraam, en dat keukenraam kijkt uit op een trappenhuis. Het moet heel merkwaardig waaien wil er regen op het kozijn komen - ik heb het nog niet meegemaakt in de tijd dat ik hier woon. Dus waar komt het water vandaan? Ik ben op een stoel geklommen in een poging de bovenkant van het raam te bekijken - aan de buitenkant steekt het kozijn uit, en de houten afdekplaat wekte bij voelen de indruk niet erg massief meer te zijn. Doorgerot? Maar ook dan: hoe komt dat?
Ik besloot bij de bovenburen te informeren of zij misschien een verstopping hadden gehad. Lastig, want F spreekt nauwelijks Nederlands, en een heel klein beetje Frans (ongeveer net zoveel als ik, dus dat schiet niet op). Gelukkig kwam er net een vriendin van F langs - zij spreekt vlekkeloos Nederlands. En ze wist dat er geen lekkage of verstopping was geweest.
Uiteraard was het net na vijven, dus de woningbouwvereniging was niet meer bereikbaar. Maar snel een klachtenbriefje op de bus gegooid, dat hebben ze dan woensdag - als ik niet thuis ben. Hopen dat het water niet via de muur komt, want dan heb ik een probleem :-(
Inmiddels ligt er een dweil onder de luxaflex. Het water drupt op het aanrecht en loopt de gootsteen in, en ik hoop dat de lekkage niet ineens veel erger wordt - ik heb een laminaatvloer.
Het wordt geen mooi weer.
Ik kom altijd wel iets tegen waar ik al mijn hele leven niet zonder kan.
Mijn huis is al vol.
Ik word altijd een beetje misselijk als ik goed naar de eettentjes kijk.
Vriendje en ik neigen nogal naar fietsbotsingen op koninginnedag.
Ik sleep altijd meer naar huis dan gepland.
De vriend bij wie we altijd even uitbliezen, woont niet meer in Utrecht.
Ik ben niet koningsgezind.
Massa's slenterende mensen maken dat ik mijn bijnaam eer aan wil doen: breed maken en dóórlopen.
Volgens mij blijf ik thuis morgen.

zondag, april 28, 2002

The full monty op TV. Blijft leuk :-)
Mijn middelbare school houdt in oktober een reünie. "Een grootse reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers... optredens van het jubileumcabaret... het jubileumboek zal verkrijgbaar zijn (prijs wordt nader bekend gemaakt)... een podium wordt ingericht voor spontane optredens... .... ."
Tjongejonge, dat wordt een wilde boel. Ik zou best willen weten wat er van mijn oud-klasgenoten is geworden. Aan de andere kant: die schooltijd is een zwarte bladzijde in mijn leven, omdat het destijds erg slecht met mij ging. Ik had een raar soort driedubbelleven dat door elkaar ging lopen, wat de warboel alleen maar groter maakte. Vrienden had ik niet, ik zweefde een beetje rond, had wel een uitgesproken hekel aan sommige leraren (die er nog steeds werken, terwijl ik me van toen al herinner dat de school zei naar een manier te zoeken om één bepaalde leraar met losse handjes te ontslaan - hij zit er nog), ging plichtmatig naar klassenfeesten en schoolavonden (altijd Barrelhouse of The Bintangs - die laatsten zijn er ook nog, zouden ze al geboekt zijn?) en stond dan ergens in een hoekje af te wachten tot ik weer naar huis kon.
Kan me wel herinneren dat er één keer zowaar een nieuw bandje geboekt was. Niemand had er van gehoord, maar dat gaf niet. Doordat er vlak voor de geplande datum een leerling verongelukte, werd het optreden uitgesteld. Voor de nieuwe datum overleed een leerling aan kanker, en werd het concert weer uitgesteld. Toen de schoolavond uiteindelijk doorging, had de band net een hitje en wist de leiding van de christelijke school waar ze aan begonnen waren. Toontje Lager, het klonk erg onschuldig, maar ze hadden een liedje 'In gedachten' (de B-kant van 'Ben jij ook zo bang"), met een tekst die echt niet kon op onze nette school. De band mocht het nummer wel spelen, maar zonder tekst. In mijn herinnering brulde het publiek die tekst wel ;-)

Je doet het met het meisje dat je gisteravond zag
Ergens een verlaten strand, ergens midden op de dag
In de telefooncel van een bomvol postkantoor
Staande met haar kleren aan, even tussendoor
En als je haar weer tegenkomt, dan weet je: "Ze loopt door"

Je doet het met het meisje van verderop in de straat
Je belt er aan. Ze wil wel weten hoe dat gaat
Na een goed gesprek over milieu en het behang
Komt het uiteind'lijk tot gemeenschap op de bank
En als je weggaat fluistert ze in je oor: "Bedankt"

Je doet het met een ander als je met je moppie vrijt
Je doet het met z'n vieren, even vlak voor het ontbijt
Het meisje van de kassa, ze laat je niet meer los
Die juffrouw van het ziekenfonds en soms die van de TROS
Laten je zien hoe mooi het is in het bos
Het ANP meldt:
De klok op de Utrechtse Domtoren loopt zo vaak achter dat medewerkers van de gemeente regelmatig naar boven moeten klimmen om de wijzers een paar minuten vooruit te schuiven. De klok is zo erg versleten dat een rustende kraai op een wijzer er al voor kan zorgen dat het zeven minuten vroeger of later wordt.

Komt tijd, komt kraai?