zaterdag, juli 22, 2006

Ik ben nog steeds verliefd op Hummel. Deels is oppassen nu veel makkelijker, omdat ze zelf achter alle weggegooide speeltjes aan kan; deels is het lastiger omdat ze nu ook de gang in kruipt om daar te spelen met schoenen (ze hééft iets met schoenen, en met veters), een kattenbrokje te proeven (afgekeurd) of met het kattenluikje te rammelen. Ballen overgooien vindt ze geweldig, en soms is ze aan het spelen en straalt het "niet storen!" er vanaf.
Soms besluit ze ineens te gaan liggen, wat het dan niet helemaal is, rol, draai, zit - het gaat allemaal soepeltjes. Wat bijna eng is: af en toe gaat ze op haar rug liggen, pakt haar voeten beet, en buigt haar armen en benen plat tegen de vloer. Niet languit, nee, in een soort parallellogram, als een slangenmens.
Vanmiddag had ze geslapen, en na wat zachte geluidjes maakte ze echt wakkergeluidjes. Zingen, giebelen, kreetjes. Dus ik loop naar boven, doe de deur open, en de dame kijkt me aan, lacht breeduit naar me, sluit de ogen en draait zich nog even lekker op haar zij om door te slapen. De warmte doet haar niks lijkt het. Om jaloers op te worden ;-)
Schijt aan alles, ontzettend dom, of beide?

Gezochte crimineel van speedboot geplukt

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdag een 48-jarige Rotterdammer aangehouden die nog 239 dagen gevangenisstraf moest uitzitten en ook nog eens 613.805 euro moest betalen in het kader van de pluk-ze-wetgeving. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag bekendgemaakt.
De man werd aangehouden door de waterpolitie op het Bergse Diep ter hoogte van Scherpenisse wegens te snel varen met zijn speedboot. Bij controle bleek dat hij stond gesignaleerd voor drie vonnissen die nog moesten worden uitgevoerd.
De man, onder meer veroordeeld wegens zware mishandeling en diefstal, is overgedragen aan de parketpolitie Middelburg. Een woordvoerder van het KLPD kon niet zeggen hoe het kon dat de man op vrije voeten was.
(Bron)
SGP en ChristenUnie willen verbod rockfestival

RIJSSEN-HOLTEN - De SGP en de ChristenUnie in Rijssen-Holten willen een verbod op het muziekfestival 'Els Rock' dat op 26 augustus in de gemeente plaatsvindt. De christelijke partijen zijn niet gediend van het taalgebruik en de uitstraling van de heavy metal-bands die gaan optreden in Rijssen. Ze maken zich onder meer zorgen over de "teksten over dood en verderf en vocalen, die hels gekrijs en diepe grunts afwisselen".
De twee partijen hebben woensdag schriftelijke vragen over de verleende vergunning gesteld aan verantwoordelijk wethouder Wim Stegeman (CDA). De SGP en ChristenUnie willen dat het college het rockfestival verbiedt op basis van een vloekverbod dat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is opgenomen.
Begin juli heeft de SGP in Staphorst om dezelfde redenen geprobeerd een concert van Normaal tegen te houden. Burgemeester Joop Alssema besloot afgelopen week dat het concert gewoon door mocht gaan omdat hij Normaal niet om principiële redenen wilde weigeren. De gemeente Rijssen-Holten was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar.
(Bron)
De zon verdween. De lucht werd grijs. Er kwamen vreemde dingetjes naar beneden, die ik volgens mij nog van vroeger ken - regen heet het geloof ik. En ineens was het nog maar 24 graden.
Dit waren toch niet de "stevige buien" waar we ons op verheugd hadden? Dit was net genoeg om de planten te laten beseffen dat ze veel, heel veel dorst hebben.

vrijdag, juli 21, 2006

Tom was een makkie: vul de etensbak bij, Tom schrokt, frut wat in die nekharen, Tom spint, knijp de tube leeg, Tom kijkt raar op, snuift eens, en eet door.
Harige huisdieren en zomer, dat gaat niet altijd goed. Blijkbaar werkt het standaard-antivlo-spul niet meer of niet goed genoeg meer, want ik heb gezelschap. Ik heb er 3 gevangen, ik zie de katten krabben en ik heb een paar verdacht jeukende plekken op m'n enkels.
Dus op naar de winkel, ander antivlooienspul gekocht en Tijger al onder protest ingesmeerd. Vanavond sprayen en dan een uurtje buiten blijven, dat is met dit weer goed te doen. Daarna luchten, sja, alles openzetten lukt wel, maar of er dan veel 'luchteffect' ontstaat? Ik waag het er maar op, alles beter dan een echte vlooienplaag.
Vroeger was het altijd raak na de vakantie: zodra je de huiskamer instapte, werd je belaagd. Onze kat werd behandeld met een poeder, maar dat was blijkbaar ook niet erg effectief. Of misschien wel tegen de vlooien maar niet tegen de eitjes. Ik heb nu dus ook vlooien-anticonceptiespul, wat bij de katten naar binnen gewerkt moet worden (ja! leuk! feest! pleisters heb ik ook nog...). Opvallend: dat middel is niet schadelijk voor dieren. Vlooien tellen duidelijk niet mee.
School weert televisiekijkende leerling

AMSTERDAM - Het Hoornbeeck College in Amersfoort weigert een leerling toe te laten, omdat hij thuis een televisie en een 'open' internetverbinding heeft. De leerling, Thomas Roest uit Veenendaal, eist in kort geding dat hij alsnog wordt toegelaten. Dat meldt zijn advocaat Gert de Gelder.
Thomas wil aan het Hoornbeeck College de opleiding tot onderwijsassistent volgen. Zowel zijn ouders als hij zijn bewust christen en daarom wil hij graag naar het reformatorisch college in Amersfoort. Om de school tegemoet te komen, heeft de familie thuis een filter geplaatst op de internetverbinding. De televisie willen ze niet de deur uit doen.
Als onderdeel van de toelatingsprocedure van de school vulde het gezin een vragenlijst in en antwoordde dat er thuis televisie en ongefilterd internet aanwezig is. In inleiding tot de vraag stelt de school: moderne lectuur, muziekuitingen, en massamedia worden kritisch beoordeeld en zo nodig afgewezen. Het gebruik van televisie en open internet in de gezinnen wordt veroordeeld vanwege het godonterende en mensverwoestende karakter van veel programma's en sites.
Volgens De Gelder mag de school iemand niet uitsluiten omdat hij televisie kijkt of internet gebruikt. Bovendien voldoet Thomas aan de normale toelatingsvoorwaarden. De school meent dat het om een principieel punt gaat. Volgens De Gelder meet het college dan met twee maten. Van veel leerlingen en leerkrachten is bekend dat ze thuis televisie en internet hebben. De rechtbank doet 1 augustus uitspraak.
Het Hoornbeeck College was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.
(Bron)

donderdag, juli 20, 2006

Het wolkt wel een beetje, het is minder heet dan gisteren maar een stuk benauwder.
Zeg... Het zou de komende dagen toch wat koeler worden? Ik werd helemaal hoopvol toen het vanochtend even begon te rommelen. Maar de meerdaagse voorspelling op Teletekst, van Weathernews, heeft als koelste dag zondag, 28 graden, en verder 29, 30, 31...
En dat onweer zette ook al niet door, het is alleen wolkerig en benauwd. Ik hoorde al van meer mensen die van plan waren om bij regen gillend en dansend naar buiten te gaan, maar misschien moeten we dat gewoon nu doen, als regendans ;-)

woensdag, juli 19, 2006

Het is om half elf 'nog maar' 25 graden, maar even die paar potplanten water geven en ik druip alweer. Het is plakkerig vochtig en het voelt eigenlijk niet eens echt koeler/minder warm dan vanmiddag toen het 11 graden warmer was :/
De Bilt breekt warmterecord van bijna een eeuw

DEN HAAG - In De Bilt werd woensdag door de KNMI 35,7 graden gemeten. Dat is een nieuw warmterecord voor de maand juli en de op één na de warmste dag ooit gemeten van het KNMI. Het juli-warmterecord stond in De Bilt op 35,6 graden op 28 juli 1911.
Het absolute record voor De Bilt is 36,8 graden op 27 juni 1947. Dat meldde de weerdienst woensdag.
De landelijke warmterecords zijn net niet bereikt: voor juli is dat 36,9 graden op 28 juli 1921 in Maastricht, terwijl het absolute warmterecord voor Nederland nog altijd staat op 38,6 graden op 23 augustus 1944 in Warnsveld.
De tweede hittegolf van deze zomer, door het KNMI vanochtend om 09.20 uur vastgesteld, gaat langer duren dan de eerste van dit jaar in begin juli. De komende tien dagen houdt het warme zomerweer aan met temperaturen tussen 25 en 30 graden.
(Bron)
Photobucket - Video and Image Hosting

dinsdag, juli 18, 2006

Dag Marion. Ik zal je missen.
Twee doden bij Vierdaagse

NIJMEGEN - Bij de Vierdaagse in Nijmegen zijn dinsdag op de eerste dag twee doden gevallen. Dat heeft André Sonneville van de organisatie bevestigd. Dertig mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen, vijf van hen moesten worden gereanimeerd. Van deze vijf zijn er twee overleden. De wandeltocht is dinsdagavond door de organisatie afgelast.
Het is nog niet duidelijk of het om deelnemers gaat. Bij de hulpdiensten kwamen in totaal 250 tot driehonderd meldingen binnen dat mensen onwel waren geworden.
De organisatie overlegde dinsdagavond met de burgemeester van Nijmegen en vertegenwoordigers van de hulpverleningsdiensten over de voortgang van de wandeltocht. Daar is besloten de tocht af te gelasten.
Wandelaars en toeschouwers vielen dinsdagmiddag bij bosjes flauw door de hitte. Heel veel wandelaars klaagden over misselijkheid, zij kregen het advies te stoppen. Een verpleegkundige op een motor reed heen en weer om bij problemen te beoordelen hoe erg ze waren en eventueel hulp in te roepen. In Lent konden wandelaars afkoelen onder een sproeinevel van de brandweer.
Tussen twee en vijf uur behandelde het verzorgingscentrum van het Rode Kruis -naast wandelaars met blaren- 176 mensen, aldus coördinator Suzan Dirkx. De meesten hadden last van flauwtes, uitdroging of oververhitting. In plaats van de normale tien stretchers voor de medische dienst waren het er nu dertig. Volgens Dirkx was het extreem druk.
De organisatie was dinsdagmiddag nog, ondanks de tropische temperatuur, niet van plan het traject van woensdag in te korten.
De luchtvochtigheid is met 36 procent nog steeds vrij gunstig. Bij drukkend weer loopt de luchtvochtigheid op tot 80 procent. Wel is voor woensdag al berekend dat de wandelaars twee liter vocht per uur moeten drinken: fase zwart.
(Bron)

Zijn ze toch wijs geworden.
Het standaardnieuws met dit weer:

Detailhandel zucht onder warm zomerweer

AMSTERDAM - Een deel van de Nederlandse detailhandel lijdt onder het warme zomerweer. De consument blijft en masse weg bij meubelboulevards, tapijtzaken en schoenenwinkels. Andere sectoren, waaronder levensmiddelen en buitensport, profiteren juist van de hitte.
"Het is duidelijk dat het warme weer van de laatste drie, vier weken niet goed is geweest. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor andere bedrijven in de sector", aldus Pat Hünen van Macintosh Retail dinsdag. "Consumenten hebben geen zin om bij dertig graden een tapijt te kopen of in de meubelzaak te staan."
Het moederbedrijf van winkelketens waaronder BelCompany, Halfords en Kwantum, schoenenprijsvechter Scapino en van de meubelzaken Stoutenbeek en Piet Klerkx moet het deze zomer vooral hebben van de verkoop van fietsen en -accessoires. "Op dit moment lopen de fietsen prima. Er is vooral veel vraag naar onze Union-fiets", aldus de woordvoerder van Macintosh Retail.
"Buitensport is deze zomer erg in trek", weet ook Ilya Bruggeman van het Platform Detailhandel Nederland. De Nederlander blijft met het mooie weer gewoon in eigen land en geeft zijn geld uit aan barbecuesets en digitale camera's. "Op dit moment loopt de geheugenkaart erg goed. Zonnebrillen en zonnebrandcrème en frisdranken, ijs en bier vinden uiteraard ook gretig aftrek."
Sectoren die met het huis te maken hebben, zoals klusmarkten, hebben het dit seizoen traditioneel moeilijk en dat is volgens Bruggeman deze zomer niet anders.
(Bron)

Zodra de detailhandel ophoudt met klagen moet er landelijk alarm gegeven worden...

zondag, juli 16, 2006

Onderdeel rapport Schipholbrand uit kofferbak gestolen

DEN HAAG - Een onderdeel van het conceptrapport van de Onderzoekersraad voor de Veiligheid (OVV) over de Schipholbrand is onlangs uit de kofferbak van een medewerker van de GGD Amsterdam gestolen. Het betreft een hoofdstuk over de opvang en nazorg van slachtoffers van de brand in het cellencomplex, bevestigde een woordvoerder van de OVV in een artikel in de Telegraaf van zondag.
De medewerker stond met zijn auto voor een verkeerslicht te wachten toen plotseling iemand de kofferbak opentrok en een tas meenam, met daarin het onderdeel van de rapportage.
Het rapport is nog niet voltooid en wat circuleert zijn slechts onderdelen, aldus de onderzoeksraad. De afronding wordt pas in het najaar verwacht.
(Bron)

Ze gaan toch niet beweren dat de informatie uit dit 'onderdeel' nu ook weg is?