zaterdag, augustus 23, 2003

Langharig werkschuw tuig
(Via)
TT 853 Op de eerste dag van de WK in Parijs heeft Lima Azimi in de series van de 100 meter geschiedenis geschreven. Niet haar prestatie, maar haar meedoen was opvallend. Azimi is de eerste Afghaanse die aan de start van een WK verscheen.
Haar tijd van 18,37 was goed voor een persoonlijk en nationaal record. Het was uiteraard ruim onvoldoende om de tweede ronde te bereiken.
"Dit is belangrijk voor mijn land. Mijn deelname is veel belangrijker dan mijn prestatie", aldus de 22-jarige Azimi, die de 100 meter aflegde in een lange broek en ook voor het eerst op spikes liep. De een-na-langzaamste tijd in de series was van Temreta Martin (Kir): 14,42.
TT 192 Nat pak bij feest in centrum Leiden

LEIDEN De eerste berichten waren even schrikken, maar het instorten van een brug vol mensen in Leiden blijkt erg mee te vallen. Toen het houten bruggetje
het begaf, kwamen gisteravond tien tot 15 mensen in het water terecht, maar ze konden allen ongedeerd de wal bereiken.
Het bruggetje bezweek rond half elf bij café Annie's Verjaardag, waar een groot feest aan de gang was. De brug leidde naar een terras op twee pontons.
Terwijl de persberichten nog zorgelijk meldden dat er met duikers werd gezocht naar drenkelingen, waren de betrokkenen zelf, naar later bleek, in het café vrolijk verder gegaan met feesten.
TT 105 IVF mogelijk niet langer vergoed

DEN HAAG Het kabinet denkt erover om de vergoeding van IVF-behandelingen voor ziekenfondspatiënten te schrappen. Als de maatregel wordt doorgevoerd, betekent dat een jaarlijkse besparing van E 54 miljoen op de zorgbegroting.
Elk jaar vinden in Nederland 13.000 tot 14.000 IVF-behandelingen plaats. Daaruit worden circa 3000 kinderen geboren.
Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) moet E 1,5 miljard bezuinigen op de zorg. Hij overweegt om naast de IVF ook de anticonceptiepil en de tandarts uit het ziekenfonds te halen. Ook wil hij per doktersrecept een eigen vergoeding van E 1,50 (de medicijnknaak) invoeren.

Wat blijft er nog in het ziekenfonds eigenlijk? Ziekenhuisopname? En verder?
TT 103 AbvaKabo wil staken tegen kabinet

ZOETERMEER De ambtenarenbond AbvaKabo heeft plannen voor een landelijke staking tegen het bezuinigingspakket van het kabinet. "We wilden eerst rustig en beheerst actievoeren. Maar nu is de maat vol", verklaart een woordvoerster.
De staking zou medio oktober moeten plaatsvinden, gelijktijdig met het najaarsoverleg. AbvaKabo legt de plannen maandag voor aan de andere FNV-bonden.
De extra bezuinigingen, die vooral de ambtenaren zwaar treffen, zijn slecht gevallen bij de bonden. Zij vinden dat het kabinet niet naar hen luistert. De FNV en het CNV besloten deze week alle overleg met het kabinet op te schorten.

vrijdag, augustus 22, 2003

Brug ingestort in centrum Leiden

LEIDEN - In het centrum van Leiden is vrijdagavond rond 22.30 uur een brug ingestort. Volgens de brandweer liggen er veel mensen in het water. Het is niet duidelijk of er onder de ingestorte brug, in de Hoogstraat, nog mensen liggen.
Het is zeer druk in de binnenstad van Leiden, er is een groot feest aan de gang.
(Bron)
Council staff warned of 'danger' kitten

A council put a kitten on its "violent animals" database because it scratched a building inspector. The council in Colne, Lancashire, told Brian Jackson that due to the "attack" his address would be blacklisted.
Mr Jackson doesn't even own the kitten, it belongs to a neighbour, so his address has now been cleared on appeal.
The inspector was supervising repairs to Mr Jackson's home when four-month-old Sascha hopped on to his shoulder. Brian, 55, said: "He screamed and terrified the poor kitten. She was only small so she dug her claws in to hold on." He has criticised the council for wasting time and money over the "incident".
He added: "Snarling, bloodthirsty dobermans or pit bulls are violent - not a cute little kitten."
Following representations to the council, Sascha and Mr Jackson were taken off the database, says The Sun.
(Bron)
Gamer goes to court after losing virtual weapons

A computer gamer is taking a software firm to court after he suddenly lost all of his virtual weapons.
Li, from Beijing, had built up his stock of virtual weaponry while playing Red Moon over the last two years.
He has now filed a lawsuit against the game provider, demanding £780 in compensation, reports the Hong Kong edition of China Daily, quoting the Beijing Morning Post.
When he discovered all of his awarded equipment had disappeared, he contacted the provider for help, but the company refused to take any responsibility for the loss.
Li decided to sue the company at the Chaoyang District People's Court, demanding the return of his virtual weapons as well as £780 for mental anguish.
(Bron)
En als we dan weer geld hebben, kunnen we hier eens wat anders bestellen.
Als we dan toch gaan bezuinigen: hier wat praktische recepten.
Weet u al of u helderziend bent?
Acteur schiet met echte kogels: collega dood

Een Mexicaanse acteur heeft tijdens een filmopname een collega doodgeschoten nadat hij een pistool met echte kogels in plaats van losse flodders had gekregen.
In de scène moest Flavio Peniche zes mensen neerschieten. Na twee keer te hebben gevuurd realiseerde hij zich dat collega-acteur Antonio Velasco gewond was geraakt. Leden van de crew belden een ambulance. Velasco overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Peniche, die vooral in low-budgetfilms speelt die alleen op video verschijnen, werd na het incident, dat zich zaterdag voordeed, gearresteerd op verdenking van doodslag. Woensdag werd hij op borgtocht vrijgelaten. De producent en de decormanager zijn sinds het incident spoorloos.
(Bron)
Gratis vakantie voor eerlijke Nederlanders

ATHENE - De Griekse autoriteiten hebben twee Nederlanders die een portemonnee met 11.000 euro aan de rechtmatige eigenaar teruggaven een gratis weekje vakantie aangeboden. Dat heeft de Griekse voorzitter van het bureau voor toerisme (EOT) Yiannis Patellis vrijdag gezegd.
De twee Nederlanders vonden op hun hotelkamer een portefeuille met 11.000 euro en een leren tas met twee paspoorten. Ze staken het geld niet in hun eigen zak maar gaven het samen met de reisdocumenten terug aan de Russische eigenaren.
De Nederlanders verblijven in een vakantieoord in Kreta. Patellis zei dat de twee eerlijke vinders naast de week vakantie ook geld hebben gehad. Over het bedrag liet hij zich niet uit.
(Bron)
Wim de Bie pleit voor een bejaardenluik.
Ik stel daarnaast een politici-luik voor.
Die bezuinigingen op de zorgsector - ik heb een beter voorstel.
Een ieder werkt door tot zijn/haar 70e.
Op de 70e verjaardag of de eerstvolgende werkdag, meldt de persoon zich bij de Keuringscommissie. Deze Commissie, bestaande uit wijze jonge mensen, zal beoordelen of de zeventigjarige nog een praktisch nut heeft in de samenleving. De persoon wordt in een van de drie volgende categoriëen geplaatst:
- nuttig
- onnuttig
- twijfelachtig.
Iemand is nuttig als hij/zij bijvoorbeeld unieke kennis en/of vaardigheden bezit, die eerst overgedragen moeten worden. Uiteraard krijgt iemand dan wel een boete omdat hij/zij die kennis dan wel vaardigheden niet eerder heeft overgedragen.
De twijfelgevallen krijgen een week de tijd om de Commissie een verzoekschrift te doen toekomen, waarin zij met referenties aantonen dat ze in de categorie Nuttig ingedeeld zouden moeten worden. Als de tweede beoordeling wederom tot twijfel leidt, wordt iemand in de categorie onnuttig geplaatst.
De Onnuttigen krijgen een week de tijd afscheid te nemen van hun familie en vrienden, en moeten zich dan melden bij een centraal punt, alwaar zij een pil van Drion krijgen die zij ter plekke moeten innemen.

Wie dit onmenselijk vindt, moet eens in een verpleeghuis gaan kijken, bij voorkeur op de psychogeriatrische afdeling. En zich dan proberen voor te stellen hoe dat eruit gaat zien als er nog minder personeel is. (Waardoor het achterblijvende personeel waarschijnlijk weer meer kans maakt ziek of arbeidsongeschikt te worden.)
Je dementerende oma wordt om elf uur uit bed gehaald, een bed dat al urenlang nat is omdat oma nog best zindelijk is, maar niet in staat om langer dan acht uur haar urine op te houden. Om twaalf uur krijgt ze eten, dat haar gevoerd wordt door een hulp die nog 15 mensen moet helpen. Als het eten koud is, wil oma niet meer. Doordat ze niet genoeg eten binnenkrijgt, wordt haar lichamelijke toestand ook slechter. En omdat er geen tijd is om haar vaak genoeg te verschonen en te draaien, gaat de huid op haar billen en heupen stuk.
Na verloop van tijd heeft oma een doorligwond op haar heup die vuistgroot is en tien centimeter diep. De wond wordt uitgespoeld met waterstofperoxide, wat pijnlijk is. De rottende delen vlees worden regelmatig weggeknipt. Maar zolang oma niet goed eet, zal haar lijf door het eiwittekort niet in staat zijn de wond zelf te helen.
Nog wat later kan oma niet meer zitten of liggen zonder pijn. Omdat ze zich ellendig voelt, wil ze niet meer eten. Omdat ze niet meer eet, gaat ze zich steeds ellendiger voelen. Ze begrijpt er niets meer van.
Je opgewekte oma, met altijd een wijs woord, je oma die je stiekem snoepjes toestopte, je oma die zo trots was op haar planten - die is weg. Een schaduw van haar is achtergebleven.
Haar conditie gaat steeds verder achteruit - lichamelijk en geestelijk. Ze heeft bijna geen weerstand meer en krijgt longontsteking. De artsen hogen de hoeveelheid pijnstillers wat op, en besluiten met jullie, de familie, dat behandelen weinig zin heeft. Uiteindelijk overlijdt oma aan een longontsteking (en de medicijnen). Als ze overleden is, lijkt haar gezicht plots weer op dat van oma: ontspannen en zacht. En dan realiseer je je hoe oma de laatste jaren veranderd was.

Laten we zeggen: dit soort kabinetsplannen zijn ook slecht voor mijn persoonlijke gezondheid. Ik krijg er torenhoge bloeddruk van. En laten we voor de bewindslieden hopen dat Volkert geen inspiratiebron vormt voor mensen die op een bepaald moment besluiten dat het genoeg is geweest.
Gierigaard laat vermogen na

LONDEN - Een Britse vrek heeft een vermogen nagelaten aan instellingen die het algemeen nut beogen. De gierigaard, die op 93-jarige leeftijd stierf, spaarde 4,9 miljoen euro bij elkaar.
Volgens de Britse krant The Times vrijdag draaide Henry Reddaway uit Shillingstone (Dorset) elk dubbeltje drie keer om. De vrijgezel die werkte als vertaler, droeg twintig jaar lang elke dag hetzelfde tweedjasje. Hij vroeg een hulpkracht van de thuiszorg het onkruid uit zijn verwilderde tuin te verwijderen.
De spaarzame Engelsman raapte elke spijker op die hij op straat zag liggen. Toen de vrouw van een buurman een papiertje gebruikte om de opbrengst van een collecte te noteren, schold Reddaway als penningmeester van het kerkbestuur haar uit voor de verkwisting.
(Bron)
Poes heeft een nieuwe hobby. Eerst harkt ze de badkamerdeur open, en na een rondje achter plee en wasmachine door, rolt ze zich in het (doorzichtige) douchegordijn en gaat vanuit dat holletje de wereld bekijken. De tour is helemaal àf als ze daarna nog een tijdje mag liggen trappelen op een oude wollen trui. Ze vindt het alleen irritant als ik de plee doortrek - dat lawaai vindt ze niks.
Dit is nou echt een nuttig onderzoek:

Veel mensen hebben pluisjes in de navel

HAMBURG - Tweederde van de volwassenen heeft pluisjes in de navel. Die vormen zich doordat stofdeeltjes van kleding via de lichaamsbeharing een weg vinden naar de plek waar de navelstreng is doorgeknipt. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Sydney.
Het onderzoek staat in de septembereditie van het Duitse wetenschapsmagazine 'Nationale Geographic Deutschland'. Onderzoeker Karl Kruszelnicki ondervroeg 4800 mensen en bekeek hun navel. Daaruit bleek dat mannen en ouderen daar vaker opgehoopte pluisjes hebben dan vrouwen en jongeren.
Overigens heeft de prestigieuze universiteit Harvard het navelonderzoek van Kruszelnicki al genomineerd voor de 'Nobelprijs voor het meest onwaardige onderzoek'. Die prijs is een aanbeveling om vooral niet door te gaan op het ingeslagen onderzoeksterrein.
(Bron)

Ik stel een vervolgonderzoek voor, met als stelling: 'Bij blootlopers is de hoeveelheid navelpluis significant minder, en anders van samenstelling.' Wie neemt deze uitdaging aan?
Les in allochtone talen volgend schooljaar afgeschaft

DEN HAAG - Basis- en middelbare scholen krijgen vanaf 1 augustus volgend jaar geen geld meer voor onderwijs in allochtone levende talen (OALT). Zoals verwacht is de ministerraad vrijdag akkoord gegaan met het wetsvoorstel dat minister Van der Hoeven (Onderwijs) daarover binnenkort naar de Tweede Kamer stuurt.
De maatregel levert een bezuiniging op van 29 miljoen euro in 2004 en vanaf 2005 jaarlijks 71 miljoen euro. De bezuiniging werd al aangekondigd in het strategisch akkoord van het vorige kabinet (Balkenende I).
Over de gevolgen van het wetsvoorstel voor het personeel overlegt het ministerie nog met de onderwijsbonden. Maar volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) verlopen die onderhandelingen over het sociaal plan voor de ongeveer 1400 OALT-docenten ,,erg stroef'' en dreigen ze vast te lopen. ,,We overwegen de arbitragecommissie in te schakelen'', aldus een woordvoerder.
(Bron)

Dus geen Frans, Duits, Engels meer? Dat zijn toch ook allochtone levende talen.
De pil gaat UIT het ziekenfonds.
Ik ben benieuwd. Want hoewel ik het raar vind dat de pil wel en condooms niet worden vergoed, vind ik dit wel een gevaarlijke bezuinigingsmaatregel.

Update: de pil blijft vergoed worden tot 18 of 21 jaar. Daarna moet je zelf betalen.
TT 192 IJsbrokken vallen neer in Twente

LONNEKER De hittegolf is nog maar net weggetrokken of Nederland krijgt te kampen met een ander fenomeen. In Twente kwamen afgelopen week tenminste twee ijsklompen uit de lucht vallen met een doorsnee van 30 tot 40 centimeter.
Het KNMI denkt niet dat de winter dit jaar vroeg is begonnen, maar gaat ervan uit dat de ijsklompen afkomstig zijn van vliegtuigen. Die verliezen wel vaker ijsklompen als er te veel ijs op een toestel is afgezet.
In Lonneker kwam een ijsbrok terecht in een paardrijbak van een manege. In Enter stortte een klomp ijs door het dak van een woning.Gewonden vielen er niet.
TT 130 LJUBLJANA De laatste gletsjer in het zuidoostelijke deel van de Alpen smelt compleet weg. De Zeleni Led in Slovenië omvatte in 1946 nog 15 hectare. Er zijn nog een paar vuile restanten van over.
TT 128 "Australië dikte Irak-rapport aan"

CANBERRA Premier Howard van Australië heeft het publiek bewust voorgelogen om de oorlog in Irak te rechtvaardigen. Dat heeft een voormalige medewerker van de Australische inlichtingendienst gezegd op de eerste dag van de parlementaire hoorzittingen in Canberra over 'Irak'.
Andrew Wilkie getuigde eerder voor een soortgelijke Britse commissie. Volgens de getuige zijn de gegevens van de inlichtingendienst over Irak op het kantoor van premier Howard aangedikt. De premier spreekt de beschuldiging tegen.
Tijdens de oorlog in Irak vochten 2000 Australische militairen aan de zijde van de Amerikaanse en Britse troepen.

Nog even en het zal blijken dat het bestaan van Irak aangedikt is.
Ei van de dag:

TT 120 ERM De politie heeft een 39-jarige man uit Nieuw-Dordrecht aangehouden toen hij met zijn motor op de N234 bij Erm 253 kilometer per uur reed. De man, die zijn motor en rijbewijs kwijt is, wilde proberen hoe hard zijn machine kon.

Die kon dus 153 kilometer per uur te hard...
TT 120 TEN BOER Een tweejarig meisje uit het Groningse Ten Boer is er gisteren in geslaagd de auto van haar moeder te starten. De peuter ramde vervolgens een tuinlantaarn en reed door een rij coniferen. De rit eindigde op een oprit, waar een gloednieuwe wagen werd geramd.

Hoe doen ze dat toch? Laten mensen er gewoon de sleuteltjes inzitten??
Hèhè. Ik tel weer mee in de wereld. Eindelijk heb ik de worm binnen. Mooie gelegenheid om mijn virusscanner eens uit te proberen - en jawel: kreeg direct een waarschuwing. Worm is nu geëuthanaseerd, om het zo maar uit te drukken.
Zullen we nu maar ophouden over die Schipholdiscussie? Ze doen toch wat ze willen, dus laten we er dan ook maar geen onderzoeks- en rapportagecenten meer aan spenderen.
Deze link is niet geschikt voor Zeppo...
(Je bent gewaarschuwd!)
Ehm...?
Afperser zuivelbedrijf Campina aangehouden

UTRECHT - De politie in Utrecht heeft onlangs een man aangehouden die ze verdenkt van afpersing van zuivelonderneming Campina. Ook zou hij producten van het in Woerden gevestigde bedrijf hebben vergiftigd. Een vrouw in het zuiden van het land werd in juni ziek na het eten van een product van Campina, dat door de verdachte met landbouwgif was besmet.
De 45-jarige man werd op 3 juli aangehouden, zo maakte de politie donderdagavond bekend. De aanhouding is naar buiten gebracht toen duidelijk werd dat een journalist over de zaak wilde publiceren. De politie had de zaak nog binnenskamers willen houden, omdat het onderzoek nog gaande was.
Het politieonderzoek in de zaak begon in juli vorig jaar toen Campina aangifte van afpersing deed bij de politie. Het bedrijf had een brief ontvangen waarin de verdachte dreigde producten te manipuleren en geld eiste. De politie en het Openbaar Ministerie zijn toen direct een onderzoek begonnen.
Later volgden meer dreigbrieven, waarvan de dader afschriften aan Ahold stuurde. Nadat in juni dit jaar een consument onwel was geworden na het nuttigen van een door de dader besmet product, is het politieonderzoek in een versnelling gekomen.
De vrouw had het product gekocht in een supermarkt van Albert Heijn in het zuiden van het land. Dezelfde dag had Campina een brief ontvangen van de afperser, waarin hij de vergiftiging van twee producten in de bewuste supermarkt aankondigde.
Vervolgens haalde het winkelpersoneel alle producten van dat type uit de schappen en verkochte producten werden op basis van de kassagegevens bij de klanten thuis opgehaald.
[Toch praktisch, zo'n Bonuskaart...]
Daarbij kwam ook het tweede vergiftigde product aan het licht, nog voordat iemand ervan had gegeten.
Vervolgens werd besloten om toch op de eisen van de afperser in te gaan om het risico voor de volksgezondheid te minimaliseren en de opsporingskansen te verhogen, aldus de politie. De afperser vermeed persoonlijk contact en wilde zonder een persoonlijke overdracht in het bezit van geld komen. Deze manier van communiceren bood de politie vrijwel geen opsporingsmogelijkheden.
Dat veranderde toen de man via internet eiste dat er bankrekeningen geopend moesten worden waarop geld gedeponeerd moest worden. Door codes die Campina via het internet aan hem kenbaar moest maken, wilde hij bankpassen maken en geld opnemen. De man dacht door gebruik te maken van een buitenlandse internetprovider zijn anonimiteit te waarborgen.
Dat bleek niet het geval. De man werd aangehouden toen een observatieteam hem in Panningen zag pinnen met de voor hem aangemaakte bankpas en codes.
Met zijn aanhouding kwam een einde kwam aan de bedreigingen. Ruim 150 politiemensen van verschillende politiekorpsen hebben aan het onderzoek meegewerkt. Tijdens het onderzoek hadden de volksgezondheid en de veiligheid van de consument de hoogste prioriteit, aldus de politie. Het politieonderzoek en het pakken van de verdachte kwam op de tweede plaats. Ook werd rekening gehouden met mogelijke imagoschade en economisch risico voor Campina en Ahold.
De verdachte heeft inmiddels bekend. Daarnaast heeft hij ook bekend dat hij in de periode van 1999 tot en met 2001 nog drie andere bedrijven geprobeerd heeft af te persen. Het gaat volgens de politie om Ahold, Sara Lee en de Nederlandse Spoorwegen.
De politie verwacht dat de zaak tegen de afperser, wiens woonplaats niet wordt bekendgemaakt, half oktober voor de rechter komt. De man wordt meervoudige afpersing, poging tot moord en het in gevaar brengen van de volksgezondheid ten laste gelegd.
(Bron)
Ik wil u niet besmetten, maar ik heb nu al de halve dag een wijsje in mijn hoofd. Geen idee hoe ik eraan kom, en vooral: geen idee hoe ik er_af_ kom.
Pom, pom, pomdopompompom Pommetje Horlepiep...
Vervolg: van poes het botje afgepakt (slechts lichtgewond geraakt, dank u); kater een paar stukjes van mijn deel gegeven. Hebben ze allebei wat gehad - hoewel poes méér heeft gehad, maar dat klopt wel met het verschil in activiteit tussen poes (type stuiterbal) en kater (type haardkleedje).

donderdag, augustus 21, 2003

Niet doen: bedenken dat je nog drie drumsticks in de ijskast hebt liggen, ze eruit halen om ze te magnetronnen en er dan een laten vallen.
Vanonder de tafel klinkt enthousiast gekluif en gespin.
Blijkbaar zijn ze opnieuw begonnen met de telling?

U heeft een te hoog niveau voor deze baan.
U heeft geen relevante werkervaring.
U heeft geen diploma.
U heeft geen recente werkervaring in dit vakgebied.
U bent te intelligent.

Een niet helemaal afgemaakte HBO Informatiedienstverlening & -management, werkervaring op klantenservices en callcenters en bibliotheken, met beperkte leidinggevende ervaring. Snel lerend, slim, flexibel maar niet geschikt voor onregelmatig werk wegens epilepsie. Niet geschikt voor wat heet 'zwaar lichamelijk werk' wegens een rugblessure en een arm die regelmatig uit de kom dreigt te schieten.

En wat suggereert het CWI dan als geschikte functie? "Gaat u maar schoonmaken."
'Bush-bewind manipuleert wetenschap'

WASHINGTON - De regering van de Amerikaanse president Bush manipuleert de wetenschap om de belangen te dienen van conservatieve Republikeinen en van invloedrijke industriëlen. Dit stelt een groep Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden in een 33 pagina's tellend rapport, dat zij recent naar buiten hebben gebracht.
Zo zou informatie over efficiënt condoomgebruik van overheidswebsites over de volksgezondheid zijn weggehaald. Periodieke onthouding wordt als voorbehoedmiddel betrouwbaarder voorgesteld dan zij is.
Bush heeft een antiabortusactivist benoemd tot voorzitter van een commissie die toezicht houdt op medicijnen die met de menselijke voortplanting verband houden. Die conservatief beveelt vrouwen aan bij menstruatieklachten in de bijbel te gaan lezen.
In een commissie die kinderen moet helpen beschermen tegen loodvergiftiging, zijn personen benoemd die nauwe banden hebben met de loodindustrie, aldus het rapport dat de parlementariër Henry Waxman heeft gepresenteerd.
Onderzoeksgegevens van overheidsinstanties over het broeikaseffect worden weggemoffeld, omdat er geen "wetenschappelijke consensus" is over het fenomeen. Subsidieaanvragen voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten worden langzamer afgehandeld, als het woord 'homoseksueel' erin voorkomt, aldus Waxman en de zijnen.
Een woordvoerder van het Witte Huis spreekt tegen dat Bush de wetenschap manipuleert. Volgens hem handelt de president gewoon in het belang van het Amerikaanse volk.
(Bron)
TT 401 De Amerikaanse 30-jarige goochelaar David Blaine, ook wel 'De moderne Houdini' genoemd, wordt op 5 september in een kooi van plexiglas over de rivier de Thames in Londen gehangen. Het is de bedoeling dat hij daar 44 dagen blijft, zonder eten bij zich te hebben.
Blaine krijgt wel twee slangetjes mee: één om door te drinken en de ander om door te plassen. Zijn prestatie, of een deel ervan, wordt live uitgezonden op de Britse televisie.
De waaghals verbleef eerder 61 uur in een blok ijs, was gedurende een week begraven en stond 35 uur lang op een 24 meter hoge paal in Manhattan.
TT 401 De 39-jarige Valdemar Lopes de Moraes uit een dorpje in Brazilië, vader van twee kinderen, ging vorige week naar een kliniek omdat hij zo'n oorpijn had.
In de wachtkamer werd de naam Aldemar Aparecido Rodrigues omgeroepen en Valdemar stond op. Toen de dokter hem vervolgens in gereedheid bracht voor een operatie aan een lichaamsdeel dat niets met zijn oren te maken had, ging er nog steeds geen lichtje branden.
Valdemar kwam thuis met oorpijn én een sterilisatie. Hij zei later te hebben gedacht dat de oorontsteking naar zijn testikels was overgeslagen. De man liet woensdag alsnog naar zijn oren kijken.
Het CWI zegt: "Joh, schrijf je gewoon in één keer in bij alle uitzendbureaus, en geef ze een voor een op op je werkbriefje".
Op dat werkbriefje moet je steeds per vier weken voor elke kalenderweek 1 sollicitatieactiviteit opgeven (dus inschrijving uitzendbureau; sollicitatiebrief; sollicitatiegesprek, etc.).
Onderaan dat formulier moet je je handtekening zetten, bij het "Ik verklaar dat dit formulier en de de eventuele bijlagen volledig en naar waarheid zijn ingevuld. [...] Ik weet dat onjuiste of onvolledige gegevensverstrekking leidt tot een administratieve boete of strafvervolging."
Maar dat gaf niet zeiden ze bij het CWI (want dit is de derde keer dat ik deze 'tip' krijg, en steeds weer in de vorm van 'dat moet je doen'), want "Er kijkt toch niemand naar die briefjes".
GAK maar eens gebeld, want het zal allemaal wel, maar als ik problemen krijg, zal het CWI niet zeggen: 'We vullen die sanctie even aan', vermoed ik.
GAK-dame begon te briesen, zei dat ik gelijk had en dat je gewoon de sollicitatieactiviteit in de week zelf moet noteren, en dat het anders valsheid in geschrifte is, en wie waren dat, die CWI-ers? Dat kon ik me prompt niet meer herinneren - daar had ik geen zin in - maar misschien toch wel handig dat ze bij het GAK weten dat dit soort 'tips' gegeven worden.
Nu moet ik volgende maand wéér aan het CWI uitleggen waarom ik nog niet bij alle uitzendbureaus ingeschreven sta. En dan zullen ze weer zeggen: 'Joh..."
En nog meer jeugdsentiment:

TT 120 DEN HAAG Op 1 september keert het maandelijkse testen van de sirenes op de eerste maandag van de maand terug. De calamiteitensirenes loeien om 12 uur. De laatste jaren was de test beperkt tot één maal per jaar, waardoor velen zich dan afvroegen waarom de sirene afging.
TT 105 Vakbeweging woedend op kabinet

UTRECHT De vakbeweging is woedend over de bevriezing van de uitkeringen en de ambtenarensalarissen. Zowel de FNV als het CNV willen voorlopig niet meer met het kabinet praten. Eerst moet "dit dictaat van tafel".
De FNV stelt dat het kabinet er niet op hoeft te rekenen dat zij op deze manier ook loonmatiging in de marktsector afdwingt.
Ook de andere bezuinigingsmaatregelen vallen slecht. Volgens de FNV "blijven de maatregelen voor verdere afbraak van de sociale zekerheid zich opstapelen".
Het CNV is onthutst over het schrappen van de aftrekbaarheid van de vut.

Ik voorspel een ouderwets hete herfst.
TT 104 Uitkeringen voor één jaar bevroren

DEN HAAG Het kabinet gaat voor één jaar de ambtenarensalarissen en uitkeringen bevriezen. Er werd een bevriezing voor twee jaar overwogen, maar daarvan is afgezien om de vakbeweging niet al te zeer tegen de haren in de strijken.
De afschaffing van de aftrekbaarheid van de vut wordt van 2007 vervroegd naar 2005. Hierdoor haalt het kabinet 1 miljard euro binnen.
De zorg moet enkele honderden miljoenen inleveren. Nog niet besloten is of de pil uit het ziekenfonds gaat en of er een eigen bijdrage voor medicijnen komt. Een verhoging van de accijns op alcohol en tabak zal 500 mln opleveren.
Merkwaardig: Parlement en politiek:
"H.M. Beatrix Wilhelmina Armgard, koningin der Nederlanden, prinses van O"
Wekt bij mij eigenaardige associaties...
Mobieltje ontploft in gezicht vrouw

AMSTERDAM - Een 33-jarige vrouw heeft dinsdagmiddag brandwonden opgelopen in haar gezicht en haar nekstreek toen haar gsm ontplofte. Het opmerkelijke incident vond plaats in cd-winkel Fame aan de Kalverstraat in Amsterdam. Dat bevestigde de politie in Amsterdam donderdag.
De vrouw liet haar mobieltje per ongeluk op de grond vallen, waardoor deze uitging. Toen ze het toestel opnieuw aanzette en tegen haar oor hield, ontplofte de batterij in het apparaat en vatte vlam.
De vrouw moest ter plekke door de GG&GD worden behandeld. Het ging volgens medewerkers van de cd-winkel om een toestel van het merk Nokia. Volgens de politie Amsterdam is het bij haar weten de eerste keer dat er in Nederland een mobieltje ontploft.
Een woordvoerder van Nokia in Helsinki meldt dat bij hen bekend is dat er vaker gsm-toestellen zijn ontploft of vlam hebben gevat. "We hebben gehoord dat er mobieltjes oververhit zijn geraakt, smolten en, in het ergste geval, ontploften", aldus de woordvoerder.
De incidenten werden volgens hem veroorzaakt door een mankement in de oplaadbare batterijen in het toestel. Het gaat volgens de fabrikant niet om de originele Nokiabatterijen maar om exemplaren van andere producenten. Nokia kan geen namen noemen van die batterij-producenten. De beveiliging om oververhitting te voorkomen, deugde niet, denkt Nokia.
(Bron)
TT 103 Ministers eens over bezuinigingen

DEN HAAG Premier Balkenende en de ministers Zalm (Financiën), Brinkhorst (Economische Zaken) en De Geus (Sociale Zaken) zijn het eens geworden over de extra bezuinigingen voor volgend jaar. Naar verluidt gaat het om ongeveer vier miljard euro.
Zalm had eerder gepleit voor 5 miljard extra bezuinigingen, terwijl De Geus aan een bedrag van 3 miljard vasthield. Zalm zal het nu overeengekomen compromis vandaag voorleggen aan de ministerraad.
Pensioenfondsen hoeven vanwege hogere beurskoersen minder te reserveren, toont een CPB-rapport. Dat werkt door in de premies en daardoor in de loonkosten.

Dus: accijns op alcohol en tabak fors omhoog, uitkeringen bevriezen voor (minimaal) een jaar. En wat leveren de heren zelf in?
Ik zit me al te verheugen. Ik mag om twee uur weer naar het CWI. Ik heb een afspraak met de dame die ik al twee keer eerder zag, en die 'gewoon' is (tot nu toe geen idiote brillentips van haar gehad). Maar je weet bij het CWI nooit of je niet een andere persoon voor je neus krijgt, of een tijd moet wachten.
Ik heb besloten dat ik vast een kant-en-klaar briefje meeneem: 'Na x tijd wachten ben ik vertrokken. U kunt per e-mail een nieuwe afspraak maken.'

woensdag, augustus 20, 2003

Site met een luchtje?
Makers Fokke & Sukke ontvangen Stripschapprijs

AMSTERDAM - De drie makers van de strip Fokke & Sukke krijgen de Stripschapprijs 2003. Het Stripschap, een organisatie van stripliefhebbers, heeft dat woensdag laten weten. De cartoons van de eend (Fokke) en de kanarie (Sukke), waarin die de spot drijven met de actualiteit, staan sinds 1999 zes dagen per week in NRC Handelsblad.
Ook in andere bladen maakt het tweetal geregeld zijn opwachting. De makers van Fokke & Sukke, John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc van Tol, hebben volgens Het Stripschap "een succesvolle slag gemaakt van studentikoze humor naar humor voor een breed publiek".
(Bron)
Dan maar iets heel anders.

Heeft u nog stilgestaan bij de datum? Als u nu verwilderd gaat nadenken wat u gemist heeft - hier is een hint: Frank Boeijen zong erover in Zwart-wit.
Kerwin Duinmeijer. 5 juni 1968 - 20 augustus 1983
Wat krijgen we nu dan toch! We hebben een illegaal kabinet - kijk maar.
The story goes on...

TT 127 Perschef Tony Blair in het nauw

LONDEN Perschef Alastair Campbell van premier Blair is tijdens het onderzoek naar de dood van de Britse wapenexpert Kelly in het nauw geraakt. De officiële regeringswoordvoerder Godric Smith zei vandaag dat Campbell degene is die de naam van Kelly naar de pers had gelekt.
Kort daarvoor had de BBC op basis van een anonieme wapenexpert (Kelly) gemeld dat de Britse regering de slagkracht van Irak in een rapport had verdreven.
Volgens Smith maakte Campbell Kelly's naam bekend omdat zijn baas Tony Blair de volgende dag moest verschijnen voor een parlementaire commissie. Campbell zelf wast zijn handen in onschuld.
Poezen van bont in de ban

AMSTERDAM - De organisatie Bont voor Dieren heeft een aantal cadeauwinkels en tuincentra opgeroepen geen decoratieve poezenbeeldjes van echt bont meer te verkopen. Goede informatie over de populaire beestjes ontbreekt. Het konijnenbont, waarvan de net echte poezen zijn gemaakt, kan ook afkomstig zijn van de vacht van een hond of kat.
Bont voor Dieren liet woensdag weten te willen dat Xenos, de Kijkshop, Action en tuincentrum Groenrijk de uit China afkomstige poezen uit de verkoop halen. Groenrijk heeft aan die oproep gehoor gegeven, de andere ketens hebben toegezegd na verkoop van de huidige voorraad de schappen niet meer bij te vullen.
Klanten weten onvoldoende over samenstelling en herkomst van de poezenbeeldjes. Bont voor Dieren vindt dat klanten de poezenbeeldjes terug moeten kunnen brengen.
De inkopers van de bedrijven zeggen dat het om konijnenbont gaat. Voor Bont voor Dieren maakt het niet uit welk dier het betreft, omdat de organisatie alle gebruik van bont afwijst. DNA-onderzoek heeft volgens de groep echter aangetoond dat het risico groot is dat de poezenbeeldjes zijn gemaakt van huisdierenbont. De Marskramer en Intratuin besloten al eerder na een brief van Bont voor Dieren de verkoop van poezenbeeldjes van bont te staken.
Vorig jaar heeft het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, in opdracht van Bont voor Dieren, een groot aantal bontartikelen getest op DNA van honden en katten. Uit dit onderzoek kwam ook een poezenbeeldje, vergelijkbaar met die uit het assortiment van de betreffende winkelketens, gemaakt van hondenbont.
Er is veel honden- en kattenbont in de handel. Dat komt vooral uit Aziatische landen, zoals China. In dat land worden elk jaar 2 miljoen honden en katten gefokt voor bont. Voorheen werden veel van deze producten uitgevoerd naar de Verenigde Staten. In 2000 is echter een import- en handelsverbod voor honden- en kattenbont in de Verenigde Staten afgekondigd, waardoor steeds meer producten een weg vinden naar Europa en dus ook naar Nederland.
CDA-minster Veerman van Landbouw heeft begin juli in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat hij geen enkel bezwaar heeft tegen de verkoop van honden- en kattenbont in Nederland. Hij weigert de handel te verbieden. Hij wil deze wel binnen de Europese Unie ter sprake brengen.
(Bron)
Auto-ongeluk zet Parijse politie op spoor moordenaar

PARIJS - De politie van Parijs heeft woensdag een moordenaar kunnen pakken, omdat de man meteen na de moord op zijn echtgenote een auto-ongeluk kreeg.
Volgens de recherche had de man zijn vrouw in stukken gehakt in de garage van zijn huis in het noorden van Parijs. Toen hij er met de auto vandoor ging, raakte hij in een buitenwijk bij een ongeluk betrokken.
De politie beschouwde de botsing aanvankelijk als een routinezaak. Agenten gingen langs het huis om tegen de echtgenote te zeggen dat haar man in het ziekenhuis lag. Zij zagen toen dat de garagedeur openstond. De agenten keken naar binnen en vonden het verminkte lichaam van de vrouw.
(Bron)
Poolse kinderen vinden vijf babylijkjes

WARSCHAU - Kinderen bij het Poolse Lublin hebben een uiterst macabere vondst gedaan. In een vat in de kelder van een huis troffen ze de lijkjes van vijf pasgeboren babies aan, meldde de politie woensdag.
De meisjes van acht en elf jaar oud meldden de vondst aan hun vader die op zijn beurt de politie inschakelde. De stoffelijke overschotten verkeerden in verregaande staat van ontbinding, meldden de autoriteiten volgens het Poolse persbureau PAP.
Eerder deze maand deed de Poolse politie ook al een lugubere vondst. In de stad Lodz troffen agenten in een appartement de gemummificeerde resten aan van twee jongetjes en twee baby's in een plastic vat in een kast. De ouders van de vier worden vervolgd wegens viervoudige moord.
(Bron)
3FM reageert op Brein met 'download top-10'

HILVERSUM - Als reactie op het plan van de stichting Brein om individuele gebruikers van muziekdownloadprogramma's op internet aan te pakken, begint het 3FM-programma Stenders Vroeg met een download-toptien. Dat heeft presentator Rob Stenders dinsdag laten weten.
Het betreft een overzicht van de tien meest gedownloade nummers op internet. Het programma baseert zich op cijfers van het populaire downloadprogramma KaZaA en een van de drukst bezochte downloadsites, mp3sfinder.com.
Volgens dj Stenders is het downloaden van muziek van internet een perfecte manier om kennis te maken met nieuwe stromingen en ontwikkelingen. "Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen na het downloaden van bepaalde tracks overgaan tot de aanschaf van een compleet album op cd." Net als de Consumentenbond vindt ook Stenders de reactie van Stichting Brein zwaar overtrokken.
De download-toptien is op internet te vinden op 3fm.nl. Elke vrijdag wordt de lijst doorgenomen in het programma Stenders Vroeg en worden enkele nummers uit de top-10 gedraaid. Het is de bedoeling dat het initiatief zeker een half jaar duurt.
(Bron)
KLM-top zit met waardeloze opties in de maag

AMSTELVEEN - De toplieden van luchtvaartmaatschappij KLM hebben niet kunnen profiteren van de bonus die ze kregen in 1998. In dat jaar kregen president-directeur L. van Wijk en zijn medebestuursleden per persoon 25.500 opties. Die gaven het recht om aandelen KLM te kopen voor 36,52 euro.
De opties moesten uiterlijk afgelopen maandag worden verzilverd, maar bij de actuele koers van ongeveer 10 euro waren ze al maanden waardeloos. Van Wijk heeft nu nog 125.500 opties over, zo blijkt uit het register van beurstoezichthouder AFM. Naast Van Wijk en twee andere bestuurders zagen ook 120 topmanagers van KLM hun bonus vervallen.
Voor een deel van de KLM'ers met opties is de bonus bovendien een financiële strop omdat ze vooraf belasting hebben betaald over de opties. In mei bleek dat houders van waardeloze optierechten uit 1997 daar voor zijn gecompenseerd door KLM. Dat is nu niet gebeurd, aldus een woordvoerder van KLM woensdag. Hij kon niet aangeven hoeveel belasting betaald is over de opties.
Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën betaalden werknemers van een onderneming in 1998 7,5 procent belasting over de waarde van de aandelen waar de personeelsopties recht op gaven. Bij de toenmalige koers van ongeveer 36,50 euro zou Van Wijk bijna 70.000 euro hebben moeten betalen aan de fiscus voor opties die later waardeloos bleken. KLM kon dit woensdagavond niet bevestigen.
Eind mei van dit jaar ontstond veel ophef over de beloning van de KLM-bestuurders. Ondanks het verlies van 416 miljoen euro kregen Van Wijk en zijn collega's 6 procent meer loon en 25.000 opties, het maximale aantal.
De extra beloning krijgen de toplieden voor de geleverde prestaties. Vakbonden reageerden boos omdat in dezelfde periode 3000 arbeidsplaatsen werden geschrapt. Dat is later verhoogd tot 4500.
(Bron)
Deel binnenstad Utrecht zonder stroom

UTRECHT - In een deel van de binnenstad van Utrecht is woensdag rond 13.45 uur door nog onbekende oorzaak de elektriciteit uitgevalllen. Volgens een woordvoerder van energiebedrijf Eneco zitten in de omgeving van de Oudegracht en de Maliesingel vijf- tot achthonderd aansluitingen zonder stroom.
Ook Hoog Catharijne werd door de storing getroffen, maar kon na korte tijd overschakelen op de noodstroomvoorziening, meldde een woordvoerder van het winkelcentrum.
(Bron)
De bovenburen gaan op zeer korte termijn verhuizen naar een vierkamerwoning in een andere gemeente. Dat moet een stuk beter zijn dan hun huidige tweekamerwoning. Ik hoop alleen dat dat ook een wat rustgevend effect op pa heeft.
TT 401 Porno-actrice Mary Carey, één van de 135 kandidaten voor het gouverneurschap van Californië, gaat uit eten met een ieder die 5000 dollar doneert aan haar campagne. "Ik heb geen politieke partij achter me, dus ik moet op andere wijze aan geld komen", verklaarde Carey. Het is overigens niet de bedoeling dat de date in bed eindigt. "Het is net een gewoon afspraakje", aldus de pornoster.
TT 192 Overstroming in droge tijden

HARMELEN Een boerderij in het Utrechtse Harmelen moet, ondanks de droogte, worden beschermd met zandzakken tegen wassend water. De hoeve ligt aan de Oude Rijn. Waar boeren in andere delen van het land smeken om regen is het in Harmelen alle hens aan dek.
De Oude Rijn vervoert tijdelijk extra water uit het Amsterdam-Rijnkanaal naar het uitgedroogde Westland. Het waterpeil staat daardoor een halve meter hoger dan normaal.
Eigenaar Van Leeuwen weet niet wat hem overkomt. "Zelfs in de natste tijden van het jaar is de situatie niet zo bedreigend als nu."
TT 104 Concert van Rolling Stones afgelast

HILVERSUM Het concert van vanavond in de Amsterdamse Arena van de Rolling Stones gaat niet door. Mick Jagger heeft last van zijn keel. Voor het concert waren 50.000 kaartjes verkocht.
De band haalt het concert aan het einde van de 'Forty-Licks-Tour', vermoedelijk opnieuw in de Arena, in. De datum die het meest voor hand ligt is 22 september. De gekochte kaartjes kunnen ook ingeleverd worden bij een voorverkoopadres.
TT 192 Belgen houden reddingsbrigade bezig

VLIELAND De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij op Vlieland heeft flink wat werk gehad aan een Belgisch gezin met een rubberbootje. De ouders met hun drie kinderen waren met de boot overgestoken van Texel naar Vlieland.
Op 2 mijl van Vlieland viel het bootje droog, waarop het werd achtergelaten. De volgende dag gingen de ouders de boot zoeken, zonder de kinderen. Toen ze erg lang wegbleven, werd alarm geslagen.
Een helikopter en reddingboot voeren uit. De ouders bleken echter ongedeerd te zijn. Ze wilden met hun boot terug naar Texel, maar nu sloeg de boot lek. De reddingboot zette hun daarop maar over.
TT 111 Stones-concert niet live op Radio 2

HILVERSUM De live-uitzending op Radio 2 van het concert dat de Rolling Stones vanavond in de Arena geven, gaat niet door. Dat meldt Radio 2. De uitzending op de televisie van de 40 Licks Tour door RTL4 gaat wel door.
De EBU, de overkoepelende organisatie van Europese publieke omroepen, kon uiteindelijk geen akkoord bereiken met het management van de Stones over de uitzendrechten.
In 25 Europese landen worden kijkers en luisteraars van de publieke omroepen gedupeerd. Op Radio 2 wordt vanavond tussen 17.00 en 20.00 een Stones Top 40 aller tijden uitgezonden.
TT 110 Wisse Smit had omgang met Bruinsma

DEN HAAG Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso, ging in haar studententijd om met de Amsterdamse topcrimineel Klaas Bruinsma. Volgens de RVD behoorde ze "korte tijd tot de bekenden van die meneer". Ze ontmoette hem 15 jaar geleden bij het zeilen.
Op het moment dat de relatie met Johan Friso werd bestendigd, heeft ze haar contacten met Bruinsma bekendgemaakt. [Dus niet vooraf?] Dit is ook besproken met de premier.
Na de in 1991 vermoorde Klaas Bruinsma heeft Mabel Wisse Smit ook contacten gehad met de Bosnische oud-minister en ambassadeur Mohammed Sacirbey. Hij wordt verdacht van gesjoemel met hulpgelden.

Dat laatste 'contact' was gewoon een relatie - was dat contact met 'die meneer' ook een relatie?
TT 108 Verkeer spreekt "misleiding" tegen

DEN HAAG Het ministerie van Verkeer spreekt pertinent tegen dat de Kamer bewust misleid is over de geluidshinder die een groter Schiphol met zich mee zou brengen, zoals de Volkskrant meldt.
Het ministerie stelt dat alle stukken van de commissie-Berkhout naar de Kamer zijn gestuurd. Volgens de krant sprak Berkhout zijn zorg uit voor de gevolgen van de uitbreiding van Schiphol voor omwonenden, maar werd de Kamer daarvan onkundig gehouden. Bovendien zouden zijn woorden door Verkeer zijn verdraaid.
Minister Netelenbos zou echter serieus met Berkhouts bevindingen zijn omgegaan en niets hebben achtergehouden.

dinsdag, augustus 19, 2003

Dokter onthoofd door fout in lift

Het lijkt wel op de film 'De Lift'. Blijkbaar bestaat de horror-lift echt. En wel in Dallas. De 35-jarige dokter Hitoshi Nikaidoh van een ziekenhuis in deze stad stapte in een lift naar de tweede verdieping.
Door een fout in de lift sloten de deuren zich op het moment dat de dokter wilde uitstappen. Hierdoor bleef hij met zijn schouders beklemd zitten, terwijl de lift weer op het punt stond omhoog te gaan. Uiteindelijk verloor de dokter dus zijn hoofd toen de lift in beweging kwam.
Een medewerkster van het ziekenhuis was op het moment van het ongeval aanwezig in de lift. Door de storing heeft zij twintig minuten met het onthoofdde lichaam opgesloten gezeten, alvorens de brandweer haar kwam redden. Zij werd in hevige shock opgevangen.
Het ziekenhuis heeft inmiddels al haar liften stopgezet, aangezien er zich de afgelopen tijd al meerdere problemen voordeden. De naam van de lift-fabrikant wil men niet vrijgeven.
(Bron)
Tongvibrator voor luie minnaars

Luie minnaars kunnen voortaan met een beetje hulp toch goede minnaars zijn. Het Groningse bedrijf Viafair heeft namelijk een tongvibrator op de markt gebracht, een roestvrijstalen piercing met aan de bovenkant een minuscule vibrator en aan de onderkant een batterij. De batterij zorgt voor trillingen in het bovenste deel van het speeltje. "Het klusje is er heel snel mee geklaard", aldus een gebruiker.
De tongvibrator is geschikt voor mensen die al een tongpiercing hebben. Volgens een kaakchirurg van het Universitair Medisch Centrum Utrecht is de batterij geen bezwaar. Wel vreest hij dat het in- en uithalen van de piercing en de trillingen een extra risico op infecties vormen. "Ik heb nog nooit zo'n apparaat gezien, maar zeker als dat ook nog gaat trillen kun je makkelijker de piercing-gang beschadigen. Helemaal als je misschien zo opgewonden bent dat je hem er niet netjes insteekt", aldus de chirurg in het Rotterdams Dagblad.
"Het is een zachte sensuele trilling. Ik heb hem uitgetest op een vriend. Die vond het geweldig", zo zegt een gebruiker die het apparaatje van een vriend kreeg. Zij noemt de tongvibrator echter wel wat groot om mee te praten: "Je kunt er eigenlijk niet mee te praten." Bij Viafair en de piercingshop in Groningen zijn de tongvibrators inmiddels uitverkocht.
(Bron
Douche?
De Duitse politie heeft dinsdag in de zuidelijke stad Fürth een 36-jarige man aangehouden omdat hij wilde douchen in een autowasserette. Volgens de politie kleedde de man zich uit en wilde hij de wasmachine starten. Die werkte echter niet. "Het was geen goed idee. Hij kon een laag autowas over zich heen krijgen, worden afgespoten door heet water en ruw worden afgewreven door de borstels", aldus een politiewoordvoerder.
(Bron)
De pil uit het ziekenfonds.
Er is nog steeds niemand die me heeft kunnen uitleggen waarom de pil wel vergoed wordt en condooms niet.
En dat geblaat van 'pil uit het ziekenfonds geeft meer tienerzwangerschappen' is natuurlijk ook erg dubieus: condooms zijn makkelijker verkrijgbaar en beschermen tegen veel geslachtsziektes. Dat kun je van de pil niet zeggen.
Waarom heft Hoogervorst niet het hele ziekenfonds op? Gewoon ouderwets: gezondheidszorg voor de rijken. Dan gaan veel mensen eerder dood, scheelt AOW.
Maak speciale ziekenhuizen voor niet-verzekerden, met lage salarissen en beperkte zorg. Alle goede artsen gaan dan naar de eersteklas ziekenhuizen, alle noodgevallen bij de rest van de bevolking is aangewezen op die paar armoehospitalen.
Zo was het vroeger ook. Leverde mooie literatuur op.
Variant op Blastervirus slaat snel toe

RIJSWIJK - Voor de tweede keer binnen een week worden computers en internetverkeer geteisterd door een hardnekkig computervirus. Het nieuwe wormvirus Welchia verwijdert het oude virus Blaster, dat wereldwijd 500.000 computers infecteerde.
Tegelijkertijd zorgt de nieuwe worm echter voor veel dataverkeer waardoor computers en netwerken extreem worden vertraagd. Volgens Symantec, producent van beveiligingssoftware, zijn veel grote bedrijven getroffen. Welchia is maandag ontdekt en veroorzaakt volgens Symantec inmiddels evenveel overlast als Blaster.
Een woordvoerder stelt dat de schrijver van Welchia geen kwaadaardige bedoelingen heeft, integendeel. Het virus richt geen schade aan. Omdat de worm automatisch op zoek gaat naar oplossingen voor Blaster, veroorzaakt hij wel een grote toename in het dataverkeer.
(Bron)
Russen willen kerncentrale op Mars

MOSKOU - Russische wetenschappers bereiden de bouw van een kerncentrale op de planeet Mars voor. De nucleaire energiecentrale moet een toekomstig permanent onderzoeksstation van elektriciteit voorzien en in 2030 gaan draaien.
Volgens de bedenkers van het plan, verbonden aan het Russische ministerie van Nucleaire Energie, zijn de tekeningen voor het ambitieuze project al klaar. De constructie zou snel kunnen beginnen, meldde de Britse omroep BBC dinsdag.
Plannen voor het transport zijn er ook al. Onbemande landers moeten de onderdelen naar de planeet brengen, waarna astronauten basis en centrale in elkaar kunnen zetten. De wetenschappers hebben alleen nog geen oplossing voor de grote dosis straling waaraan ruimtereizigers bij een langdurig verblijf op Mars worden blootgesteld.
Rusland maakte vorig jaar bekend dat het rond 2015 een eerste bemande missie naar de rode planeet wil sturen. Ook de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bezint zich op een dergelijke reis, maar heeft nog geen uitgewerkte plannen voor zo'n uiterst kostbaar avontuur.
(Bron)
Klein extraatje voor belastingbetaler

DEN HAAG - Ongeveer 650.000 belastingbetalers krijgen deze week een extraatje op hun rekening van de Belastingdienst. Het gaat om 9 euro. Alleen de mensen die een voorlopige teruggaaf voor de algemene heffingskorting hebben aangevraagd, komen in aanmerking voor het douceurtje. De Tweede Kamer besloot eerder de heffingskorting te verhogen en die verhoging wordt nu uitbetaald.
De Belastingdienst stuurt er geen aparte brief over aan degenen die het bedrag krijgen. De ontvangers kunnen op hun rekeningafschrift zien dat het geld van de Belastingdienst afkomstig is
(Bron)

NEGEN euro!! Tsjongejonge... Ik wrijf in mijn handen. Wat zal ik daar eens mee gaan doen? Weet u al hoe u deze meevaller gaat besteden? Bij het spaartegoed, of gaat u eens lekker patsen?
Sms'je redt Canadese van gijzeling in Tilburg

TILBURG - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een einde gemaakt aan de gijzeling van een 36-jarige Canadese in een Tilburgse woning. Via een sms'je aan een vriendin in haar thuisland kwam de bevrijding op gang. Interpol Canada informeerde de politie in Tilburg maandag die vervolgens een kijkje ging nemen.
De vrouw is volgens een woordvoerder van de politie in Tilburg vier weken lang tegen haar wil vastgehouden in de woning van een 42-jarige man. Het slachtoffer heeft verklaard dat ze de man via internet heeft leren kennen. Volgens de woordvoerder spraken ze voor de ontmoeting in Nederland al twee maanden met elkaar in een chatbox, soms tot vier uur per dag en met gebruik van een webcam.
De vrouw is dinsdag elders ondergebracht en heeft aangifte gedaan. De man is aangehouden.
(Bron)
TT 401 Wetenschappers in Australië zijn tot de ontdekking gekomen dat veel koffie niet goed voor je tanden is. Naast een bruine aanslag is er nog een negatief effect: bij een overdosis caffeïne (een bakkie of 20 per dag) maak je te weinig speeksel aan. En juist dat speeksel zorgt voor de bescherming van je gebit.
TT 110 Kankerpatiënte klaagt goeroe aan

DORDRECHT Een vrouw met borstkanker heeft sekteleider Heinrich van Geene van het Efraïm-genootschap aangeklaagd, omdat hij haar een levensreddende borstamputatie zou hebben afgeraden.
De vrouw besloot van de operatie af te zien, omdat Van Geene haar verzekerde dat ze in een gebedsdienst zou genezen. Ook zou hij haar hebben verteld dat alleen gave mensen in de hemel komen.
De vrouw, een voormalig sektelid, heeft aangifte gedaan van dood door schuld en van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Toen zij zich vorig jaar alsnog liet opereren, bleek de kanker al uitgezaaid te zijn.

Dit is de club waarbij mensen al hun bezittingen aan de leider schonken omdat de wereld zou vergaan en ze vrij moesten zijn van hun aardse goederen. (Wat die leider er dan mee moest?)
Helaas verging de wereld niet, en hebben de mensen nu met een schok ontdekt dat ze gewoon domweg opgelicht zijn, dat ze met open ogen in een val getrapt zijn.
Daar sta je dan, zonder huis, zonder geld, en waarschijnlijk met een zeer uitgedunde vriendenkring.
TT 108 Waterpeil Rijn snel aan het stijgen

LELYSTAD Het water in de Rijn stijgt pijlsnel dankzij de forse regenval in Zuid-Duitsland en het Roergebied. Om 13.00 uur was het waterpeil bij Lobith 7,29 meter boven NAP. Dat is 12 cm hoger dan het laagterecord van zondag.
De stijging gaat harder dan voorspeld. Het Informatiecentrum Binnenwateren ging er gisteren nog vanuit dat de Rijn vandaag niet hoger zou komen dan 7,20 meter boven NAP. Voor morgen wordt nu een waterstand van 7,45 meter verwacht.
In Nederland zal tot na het weekeinde geen regen van betekenis vallen, meldt het KNMI. Het watergebrek in de landbouw wordt daardoor voorlopig niet opgelost.

maandag, augustus 18, 2003

Tis mooi dat ze die oude muurschilderingen in stand houden, maar deze is wat ehm...

Beeldsoep is weer bijgewerkt.
Duitser bedreigt Bush via e-mail

FORT LAUDERDALE - Een Duitser die in een e-mail had gedreigd de Amerikaanse president Bush te vermoorden, is in de VS aangeklaagd. Dit meldt de krant Sun-Sentinel zaterdag.
Vanuit een openbare bibliotheek had de 33-jarige Volker Czechanowsky de volgende e-mail naar de politie in Miami gestuurd: "Ik zal de president voor 30 mei 2003 doden; pak me als jullie dat kunnen; lang leve Saddam."
Czechanowsky werd gepakt. Hij riskeert nu 10 jaar cel of een boete van 500.000 dollar. De aanklacht omvat twee punten: dreigen de president te doden en dreigen de president te verwonden. Nadere details, zoals de datum waarop de e-mail is verstuurd, zijn niet meegedeeld.
(Bron)

Een ei hoort erbij... Of _is_ erbij, in dit geval.
TT 124 E-mail brengt Blair in verlegenheid

LONDEN Het inlichtingendossier op basis waarvan de Britse premier Blair de aanval op Irak rechtvaardigde, bevatte geen bewijs dat van het regime van Saddam Hussein een dreiging uitging.
Dat blijkt uit een e-mail van Blairs kabinetschef Powell aan een hoge veiligheidsfunctionaris, die vandaag is geopenbaard voor de commissie die de dood van wapenexpert Kelly onderzoekt.
Irak had "wel de middelen, maar niet het motief om zijn buren aan te vallen, laat staan het Westen", schrijft Powell. Blair zei de Britten voor de oorlog dat Iraks wapenprogramma een "groot en acuut gevaar voor de vrede vormt".
TT 401 Een 16-jarige tiener uit het Duitse Hepberg gaf stiekem een feestje toen zijn ouders een weekendje de deur uit waren. Na afloop had hij geen tijd meer om de troep op te ruimen, dus zei hij dat er was ingebroken. De politie kreeg argwaan omdat er niets was gestolen, waarop de jongen zijn smoes toegaf.
TT 192 Posteractie moet Saddam-fans lokken

TIKRIT De Amerikanen zijn vindingrijk, ook als het gaat om het opsporen van de laatste aanhangers van Saddam Hussein in Irak.Maar die lopen niet meer over straat met portretten van de verdreven dictator.
Om de Saddam-getrouwen uit hun tent te lokken, moet zijn thuisstad Tikrit vol worden gehangen met posters waarop de voormalige president belachelijk wordt gemaakt. Eén van de posters toont Saddam met stevig uitgevallen boezem, à la Rita Hayworth, de wulpse Amerikaanse actrice.
De meeste Irakezen zullen daar hard om lachen, verwacht het Pentagon. Wie er aanstoot aan neemt, valt door de mand.

Dan ga je er vanuit dat Irakezen hetzelfde gevoel voor humor hebben als Amerikanen. Ik ben benieuwd.
(En zijn de posters al verkrijgbaar via de veilingsites?)
TT 130 TBILISSI Een enorme stroomstoring heeft Georgië getroffen. Ongeveer 80% van het land zit zonder stroom. Volgens de autoriteiten is het net gesaboteerd.

TORONTO De Canadese provincie Ontario heeft de burgers opgeroepen om vandaag zuinig met stroom om te gaan omdat de capaciteit nog niet op sterkte is. De kans op nieuwe storingen is daardoor groot, waarschuwen de autoriteiten.
TT 120 AMSTERDAM Op de A10 bij Amsterdam is vanmorgen 7 km file ontstaan toen een vrouw op weg naar het ziekenhuis van een dochter beviel. Moeder en kind maken het goed. De geboorte vond plaats op de vluchtstrook bij de afrit RAI.
TT 107 LTO: droogte treft aardappeloogst

RIJSWIJK Voor veel aardappelboeren zal de oogst dit jaar desastreus zijn, zegt woordvoerder Maarsingh van de afdeling akkerbouw van LTO-Nederland. Als deze week flinke regenval uitblijft, dan valt de oogst op niet-beregende velden 30% lager uit dan gemiddeld.
De prijzen lopen op en de aardappelen dreigen ondermaats te blijven. Ook de groententelers [sic] produceren minder dan normaal. De conservenfabriek Hak draait daardoor op 80% van zijn capaciteit. Ook lijdt de graszodenindustrie verlies. Het gras verdort en de afzet is ingestort.
De dijken lopen nog geen gevaar door de droogte, zegt de Unie van Waterschappen.
TT 105 Extra taxibaan: meer groei Schiphol

AMSTERDAM Schiphol kan de komende jaren harder groeien dan verwacht dankzij de aanleg van een extra taxibaan. Volgens D66 is deze optie er in de Tweede Kamer bij het opstellen van de Luchtvaartwet per ongeluk "doorgeglipt".
Schiphol wil niet alleen ten zuiden van de Polderbaan een taxibaan aanleggen, maar ook noordelijk daarvan. Het verkeer op de Zwanenburgbaan kan dan over twee jaar verdrievoudigen. De milieunormen worden niet overschreden, zegt Schiphol.
De wetstekst spreekt van een rijbaan ten behoeve van de veiligheid. Dat wordt dus een taxibaan, tegen de wens van D66. De partij eist nu een spoedevaluatie.

Er 'glipt' wel erg veel bij die regels voor Schiphol.

zondag, augustus 17, 2003

Lastig kiezen:

Damesmode > Sieraden > Voor hem&haar > Ringen
Damesmode > Sieraden > Voor heren > Ringen
Herenmode > Sieraden > Voor dames > Ringen
Herenmode > Sieraden > Voor hem&haar > Ringen
Herenmode > Sieraden > Voor heren > Ringen
(Bron)
Woodstocktickets te koop...
Een tijdje terug meldde een Engels meisje dat ze besnuffeld was door een haai - maar het zou ook een zeehond kunnen zijn geweest, als ik dit lees:

Man's foot broken in seal attack

A swimmer has suffered a fractured foot during a seal attack. Levi Clarke's right foot was cracked in three places as the 6ft animal rammed him in water off Leigh-on-Sea, Essex. Trainee teacher Levi, 21, and four friends were swimming half a mile off a beach at the time.
He said: "We saw some seals up ahead. I was amazed because I've never seen seals in the wild before. I was apprehensive and kept away.
"Suddenly a seal charged at me beneath the water. It went straight into my right leg. The pain was incredible and I went under the water because I had been thrown off balance."
A friend saw the attack and swam to Levi's rescue. He will be in plaster for six weeks, says The Sun.
Coastguards said this is the breeding season for seals and the attack probably happened because there were pups in the area.
(Bron)
En deze is voor Jeanne ;-)
U dacht dat dat ene programma ranzig was? Dat waarbij mensen een uitdaging kregen voor 100 piek? (Ik heb de naam gewist geloof ik.)
Kijk dan hier eens.
TT 107 ZDF: gijzelaars in Mali vrijgelaten

BAMAKO De Europese gijzelaars in Mali, onder wie Arjen Hilbers, zijn vrij. Dat meldt het Duitse tv-station ZDF, op gezag van een verslaggever ter plaatse.
Volgens het ZDF staan functionarissen uit Nederland, Duitsland en Zwitserland klaar om de 14 vrijgelaten toeristen in de hoofdstad Bamako te onthalen. Vandaag arriveerde de Duitse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in Bamako met een ziekenboeg. De gijzelaars zouden daar vandaag of morgen aankomen.
De groep werd dit voorjaar ontvoerd in de Algerijnse Sahara. De verslaggever in Bamako zegt dat er losgeld is betaald, vermoedelijk door de regering van Mali.
TT 121 Noodweer treft Frankrijk en Spanje

PARIJS Na weken van hitte en droogte is het weer in Frankrijk en Spanje zondag compleet omgeslagen. Zware stormen met onweer- en hagelbuien trekken over het zuiden en oosten van Frankrijk en het noorden en oosten van Spanje.
In Frankrijk bereikt de wind snelheden van 120 kilometer per uur. Meteorologen waarschuwden automobilisten voorzichtig te rijden.
In Spanje zijn vooral Catalonië en Valencia getroffen door het noodweer. Daar werden daken van huizen gerukt en bomen ontworteld. Het treinverkeer is er gestremd. De schade is groot, maar er zijn geen berichten over slachtoffers.
De regen zet door, en wat ruikt het nu lekker!
De katten vinden het maar niks.
Heb je een hond en ben je fan van een Britse voetbalclub? Dan moet je hier eens een kijkje nemen.
TT 401 Een 57-jarige Israëlier is er in geslaagd 12 uur te blijven drijven in het meer van Tiberias, zonder te verdrinken. Het was echter geen poging een record te vestigen. De man was straalbezopen in slaap gevallen toen hij aan het baden was.
Hulpbrigades hebben de man uit het water gered, toen ze telefoontjes kregen van mensen die meenden een lijk in het water te zien drijven.
De stomdronken man mag volgens zijn redder in nood van geluk spreken dat hij niet verdronken is. Maar is het wel geluk, want volgens de evangelie was dit
het water waar Jezus over liep!
TT 127 "Aftreden minister Hoon ophanden"

LONDEN De dagen van Geoff Hoon als de Britse minister van Defensie lijken geteld. Volgens de Sunday Telegraph heeft hij collega-kabinetsleden gezegd dat hij als gevolg van de dood van de wapenexpert Kelly ontslag zal nemen.
Hoons positie wankelt al sinds de BBC berichtte dat de informatie die de aanval op Irak moest rechtvaardigen, is aangedikt. Voor de commissie die de dood
van Kelly onderzoekt, bleek deze week dat Hoon Kelly gedwongen heeft in de zaak een getuigenis af te leggen.
Dr. Kelly werd op 18 juli, kort na zijn verhoor, dood aangetroffen. Hij heeft vrijwel zeker zelfmoord gepleegd.
TT 106 Brandbrief kabinet over droogte

DEN HAAG Als de droogte nog veel langer aanhoudt, zal de elektriciteitsproductie van sommige centrales tijdelijk worden beperkt. Daardoor zal de elektriciteit, wisselend per regio, eventueel worden afgeschakeld. Minister Remkes heeft dat aan gemeentes en provincies geschreven.
Remkes spreekt nog niet van een crisis, maar er treden ingrijpende maatregelen in werking als de droogte aanhoudt.
Er liggen extra maatregelen klaar om het grondwaterpeil en het waterpeil in de binnenwateren te regelen. In verband met brandgevaar kunnen natuurgebieden worden afgesloten. De binnenscheepvaart kan ook een beperking worden opgelegd.

'Brandbrief' lijkt me een ongelukkige term in dit verband.
TT 104 Rijn nog lager dan verwacht

HILVERSUM De Rijn heeft zijn laagste stand ooit bereikt. Om 8.40 uur werd bij Lobith een stand gemeten van 7,17 meter boven NAP, nog 3 cm lager dan eerder was verwacht. Het oude record stond op 7,22 meter en dateert van 13 september 1991.
Bij Düsseldorf bereikte de rivier gisteren al de laagste stand ooit. Sinds vrijdag is het water daar 5 centimeter gedaald. Gisterochtend was het peil bij Lobith 7,25 m. De lage waterstand levert voor de scheepvaart grote problemen op.
Het Infocentrum Binnenwateren denkt dat het waterpeil morgen weer een beetje stijgt, omdat er zaterdag in het zuiden van Duitsland regen is gevallen.