zaterdag, augustus 09, 2003

Het koelt weer af, de katten worden actiever, hoewel kater op z'n dooie gemak een mug bestudeerde die voor z'n neus voorbij kwam. Dus ben ik zelf maar op moordtocht geweest. Geen zin in nog meer bulten.
Vacature:

Perenplukker m/v
Richting: agrarische sector
Plaatsingsdatum: 2 augustus 2003
voor een bedrijf in Woerden. Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het plukken van peren.
(Bron)

Goh.
Watergebruik Friesland neemt verder toe

LEEUWARDEN - Waterleidingbedrijf Vitens heeft zaterdag de bevolking van Friesland nogmaals met klem opgeroepen te stoppen met het besproeien van tuinen en het wassen van auto's.
[Kun je autowassen niet gewoon verbieden nu? Als het per se moet, gaan mensen maar naar een wasserette, die zijn zuiniger met water.]
Ondanks verzoeken eerder deze week, stijgt het waterverbruik met de dag. Ook de terugkomst van vakantiegangers draagt daar aan bij. Bovendien is er ook nog eens een lek geslagen in een transportleiding.
"We draaien op onze maximale productiecapaciteit", aldus directeur J. van Winkelen van Vitens. Hij voorziet bij een verdere stijging van het drinkwaterverbruik dat de druk uit de kraan nog meer zal afnemen. In de toeristische centra langs de Friese IJsselmeerkust komt er al minder water uit de kraan.
Bij het bedrijf hebben tot nu toe zeven klanten geklaagd dat ze bruin water uit de kraan krijgen. Volgens Vitens wordt het water weer helder als de kraan een poosje wordt open gezet.
[En dat water kun je best gebruiken om de plee door te spoelen - want zomaar de kraan openzetten is niet echt 'zuinig doen met water'...]
Ook de bewoners van het gebied tussen Harlingen, Franeker en Bolsward moeten rekening houden met een verminderde druk. De reden is een opgetreden lek in een grote transportleiding van Vitens tussen Spannenburg en Hommerts. Het bedrijf heeft het lek echter nog niet kunnen traceren. De directie overweegt het water door een reserveleiding te transporteren.
Volgens woordvoerder F. Silvus wordt op zaterdag traditioneel het meeste water verbruikt. "Maar het verbruik bereikt steeds hogere pieken omdat veel Friezen dit weekeinde terugkomen van vakantie. Bovendien verblijven in de provincie nog veel toeristen." Silvus verwacht dat zaterdagavond alle records van de afgelopen dagen opnieuw zullen worden gebroken. "Dan wordt het echt spannend of we nog wel aan de vraag kunnen voldoen."
Vitens kreeg afgelopen dagen al hulp van het Waterbedrijf Groningen met wat extra drinkwater. Maar dat was volgens Vitens "slechts een druppel op een gloeiende plaat".
(Bron)
TT 192 Bomschoen-grap valt verkeerd op JFK

NEW YORK Een Franse piloot die lollig probeerde te zijn, heeft gisteravond op het New Yorkse vliegveld JFK commotie veroorzaakt. De Fransman zei als grap bij de veiligheidscontrole dat hij een bom in zijn schoenen had verborgen. Hij werd meteen in de boeien geslagen.
De man zou als co-piloot meevliegen op een Air France-vlucht naar Parijs, maar die werd geannuleerd. De 350 passagiers moesten de nacht doorbrengen in New York en konden pas vandaag vertrekken.
De piloot is officieel in staat van beschuldiging gesteld omdat hij een 'valse verklaring' zou hebben afgelegd. Hij kan maximaal elf jaar cel krijgen.

Elf jaar, voor een misplaatst grapje. Da's wel erg veel.
TT 130 BREMEN Het Noord-Duitse luchtverkeer is ernstig ontregeld door een defecte airco bij de luchtverkeersleiding in Bremen. Door de storing werkt de radar niet meer. Veel vluchten zijn vertraagd of worden omgeleid naar andere steden.
Tsjonge. De NL-ers in Irak komen sneller terug, ze blijven vier ipv zes maanden. En waarom? Tis daar warm.
Dus het leger stuurt die lui naar een plek waar het 50 graden is, om er dan achter te komen dan 50 graden een beetje warm is. Dan heb je niet geluisterd naar die info of je bent eigenwijs geweest. Echt een ideale werkgever.
De zon begint nu door te komen. Tijd om de luiken te sluiten en voorbereidingen te treffen voor de siësta...
Naar de super gefietst met jack aan! (Het was wel erg frisjes.) Spullen gehaald voor aardappelsalade, plus vla voor als we daar meer zin in hebben. Laatste Mars-ijsjes meegenomen en in de rij eens uitgebreid bekeken wat de anderen kochten. Winkelwagentjes vol fris en sap. Ladingen ijs. Barbecuespullen. Veel bier en mixdrankjes.
We zijn erg voorspelbaar...
Eigenlijk is het zaak _nu_ boodschappen te doen, tis nog koel, en dan is de overgang binnen-buiten ook niet zo schokkend.
Ik heb alleen geen zin, en ik kan ook niks bedenken om te eten.
Misschien alleen maar koude vla met fruit of zo.
Gore laat geen spaan heel van beleid Bush

NEW YORK - George Bush misleidt het Amerikaanse volk over tal van onderwerpen en moet bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar naar huis gestuurd worden, zodat hij niet nog meer schade aan kan richten. Dat heeft de voormalige Amerikaanse Democratische presidentskandidaat en running mate van Bill Clinton, Al Gore, donderdag gezegd.
Tijdens een toespraak op de New York University hekelde Gore de regering van Bush, die het open debat schuwt en consequent weigert om de bevolking betrouwbare wijze te informeren over het regeringsbeleid , aldus Gore, die zijn zorgen uitsprak over de richting waarin de Republikeinse regering de VS leidt.
De voormalige vice-president riep Bush op minister van defensie Donald Rumsfeld en minister van justitie John Ashcroft, volgens Gore de meest radicale leden van Bush' kabinet, in te tomen.
De huidige regering heeft geen respect voor burgerrechten en is bezig in de strijd tegen het terrorisme een staatsapparaat op te bouwen dat rechtstreeks uit de roman '1984' van George Orwell zou kunnen komen, zei Gore.
Bush heeft het Congres en de bevolking foutief ingelicht over de motieven van de oorlog tegen Irak en lijkt er een patroon op na te houden om het volk en de volksvertegenwoordiging onjuist of onvolledig in te lichten als dat nodig is om beleidsvoornemens zonder tegenstand uit te kunnen voeren, aldus Gore. Dat patroon heeft zich voorgedaan in de kwestie-Irak en hehaald in de informatievoorziening over bijvoorbeeld de economie en het milieubeleid.
Volgens Gore voert de Republikeinse regering een desastreus beleid dat gekarakteriseerd wordt door historische blunders en strategische inschattingsfouten, aldus Gore, die concludeerde dat het Amerikaanse volk volgend jaar van de kans gebruik moet maken om de president naar huis te sturen. De man die drie jaar geleden meer stemmen kreeg dan Bush, maar desondanks de verkiezingen verloor, zal daarbij zelf geen kandidaat zijn, al wordt er vanuit de Democratische partij van verschillende kanten druk op Gore uitgeoefend om zijn besluit te heroverwegen.
(Bron
Scooterdief uit boom geplukt

UTRECHT - Een 24-jarige man uit Utrecht is door politieagenten letterlijk uit een boom geplukt, nadat hij had geprobeerd een scooter te stelen. Agenten zagen de man donderdagnacht rond half één op een scooter over de stoep door Utrecht rijden. Hij droeg geen helm en geen verlichting. Op het moment dat de dienstdoeners een achtervolging inzetten, sloeg de man op de vlucht.
De verdachte gooide de scooter uiteindelijk in de struiken en vluchtte een tuin in. Daar kon hij geen kant meer op en besloot als laatste redmiddel een boom in te klauteren. De agenten ontdekten hem echter al snel en hielden hem aan.
(Bron)
Verklaring voor deze zomer.
Teletekst meldt voor donderdag nog maar 23 graden. Truien uit de kast!
TT 401 De inzet van haviken om het aantal duiven in een park nabij New Yorks Times Square op een redelijk peil te houden, is voorlopig opgeschort. Eén van de haviken zag namelijk een poedelhondje aan voor een rat.
Het hondje kwam er overigens met enkele schrammen af. Het gebruik van haviken is een groot succes. Vijf haviken doen bij toerbeurt dienst, hetgeen zo'n 6.000 dollar per maand kost.
De vogels zijn zeer geliefd bij de parkgangers. Ze zorgden ervoor dat het aantal duiven gehalveerd werd en men daardoor minder last kreeg van hun uitwerpselen.
TT 401 Als in Texas de zon hoog aan de hemel staat en de thermometer 100 graden Fahrenheit (38 gr.C, niets bijzonders dus) laat zien, piekert president Bush van de VS er niet over zich terug te trekken op zijn comfortabele ranch.
Hij trekt zijn short aan en nodigt mensen die dat willen uit voor een flinke duurloop van 3 mijl (4,8 km). Degenen die hem bij kunnen houden en onderweg niet gestopt zijn, worden toegelaten tot de '100-degree-club'.
Met Bush' conditie schijnt er niets aan de hand te zijn. De watjes die afhaken moeten het met een groepsfoto doen, ook geschikt voor op het nachtkastje.

Hele mooie verwoording: 'Met Bush' conditie schijnt er niets aan de hand te zijn.'...
TT 401 James Murray, een wiskundige aan de universiteit van Washington in Seattle, heeft twee formules bedacht waarmee hij met 94% zekerheid kan voorspellen of een pas gesloten huwelijk lang stand kan houden.
Murry bestudeerde 700 pasgetrouwde stellen tijdens een conversatie van vijftien minuten. Daarvoor koos hij onderwerpen als seks, opvoeding en geld. Het gesprek werd beoordeeld op basis van plus- en minpunten. De resultaten werden ingevoerd in twee vergelijkingen. De formules voorspelden met bijna volledige nauwkeurigheid welke huwelijken zouden stranden.
TT 121 Plan voor AIDS-remmers Zuid-Afrika

PRETORIA De regering van Zuid-Afrika heeft besloten om AIDS-remmers te gaan verstrekken. Voor eind september moet het ministerie van Volksgezondheid een plan presenteren voor de distributie van de medicijnen.
President Mbeki heeft lang het verband tussen het HIV-virus en de ziekte AIDS ontkend. Volgens hem stierven mensen door slechte voeding en hygiëne. De dure medicijnen zijn nu alleen toegankelijk voor een kleine groep rijke patiënten.
In Zuid-Afrika is 1 op de 9 inwoners besmet met het HIV-virus. Met bijna 5 miljoen besmettingen is Zuid-Afrika het zwaarst getroffen land ter wereld.

vrijdag, augustus 08, 2003

Wat schofterig, wat láág om te zeggen dat werklozen heus wel aan het werk gaan, als je ze maar afknijpt.
Jaaaaaaaa.... Alle deuren en ramen open, en dan in de deuropening gaan staan en wegtochten. Kippenvel krijgen. Heerlijk!!!
TT 103 Vervolguitkering WW wordt geschrapt

DEN HAAG De vervolguitkering van twee jaar, die volgt op de WW-uitkering, wordt met ingang van maandag afgeschaft. Dat heeft het kabinet besloten. Na de WW volgt vanaf nu direct de bijstand.
Iedereen die werkloos wordt, heeft recht op zes maanden tot vijf jaar WW. Daarna kwam tot nu toe een vervolguitkering op bijstandsniveau van twee jaar. 40.000 mensen hebben momenteel zo'n uitkering.
De afschaffing treft werklozen met een eigen vermogen of een partnerinkomen. Voor de vervolguitkering telden die dingen niet mee, maar voor de bijstand wel. Die groep krijgt daarom na de WW voortaan geen geld meer.

Dat houdt in dat ik per 4 september in de bijstand zit. Hoewel ik netjes heb meebetaald voor die vervolguitkering. Dus of ik wil die uitkering, of m'n ten onrechte betaalde premies terug.
En ik lever niets in zonder dat de leden van het kabinet mij hebben aangetoond dat zij ook inleveren.
TT 119 DEN HAAG Het zeewater aan de kust heeft een recordwarmte bereikt van 22 tot 25 graden Celsius. Het Rijksinstituut voor Kust en Zee stelt dat het water zeker sinds 1990 niet zo warm is geweest.
Steeds als er buiten een auto langskomt, denk ik: 'Hé, het regent!' Want alles wat langskomt maakt zo'n zuigend geluid, alsof het asfalt nat is.
Origineel.
Twente, 16.00 uur: 36 graden.
Dit wordt leuker naarmate je gekkere antwoorden geeft.
De 1st International Collection of Tongue Twisters, met leuke dingen als:

- Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla. (Fins; The windy wind of Tuula and Tuuli blows in the winter here and there.)

- Tertariw tetertariwen seletereterew, tetertariw betertariw bemeterteru teteratro tertariwen tereterew. (Amhaars; Since the suspector suspected the suspected, the suspected became suspicious of the suspector.)

- 2 Y's U R. 2 Y's U B. I C U R 2 Y's 4 me! (Too wise you are. Too wise you be. I see you are too wise for me!)

En nog veel meer.
Dit ligt niet aan de warmte.
Heerlijk: lijf nat maken en voor de ventilator gaan staan tot je het echt koud hebt. Okee, daarna krijg je het automatisch weer heel warm, maar dan heb je het tenminste eventjes niet-heet gehad.
Beam me up, Scotty

AMSTERDAM - In films, zoals Star Trek, kan het al veel langer: in een flits naar een andere locatie reizen. In de echte wereld kan het nu ook. Teleportatie is geen sciencefiction meer. Het Belgische bedrijf Teleportel heeft een teleportatietechniek ontwikkeld die in eerste instantie als nieuwe vorm van videoconferentie wordt geïntroduceerd. Maar wellicht dat de teleportatietechniek over enkele jaren in de Nederlandse huiskamers te vinden is.
"Teleportatie is geen 3D videoconferencing", benadrukt Luc de Backer (Teleportel) tijdens een demonstratie van de techniek in MediaPlaza. In een futuristische vergaderzaal staat een doorzichtig teleportatiescherm waarop een collega van De Backer verschijnt. Het beeld is helder en door de 3D setting is er diepte zichtbaar. De collega bevindt zich op dat moment achter een teleportatiesysteem ergens in Frankrijk en ziet ons ook allemaal zitten. Hij zwaait dan ook beleefd terug als één van de aanwezigen zijn hand opsteekt.
Het levensgrote beeld van De Backers collega wordt digitaal doorgezonden via ISDN of internet. In zijn spraak en bewegingen zit geen merkbare vertraging. Het grote verschil met videoconferentie is dat het beeld van de gesprekspartner op ware grootte wordt doorgezonden. De mensen aan de vergaderzaal hoeven bovendien niet op een beeldscherm te kijken om de persoon te zien: hij zit 'gewoon' aan tafel. Ook zijn er geen monitors, speakers of camera's zichtbaar aanwezig. Niet aan de vergadertafel en niet op de locatie waar de virtuele persoon zich echt bevindt.
Een van de belangrijkste voordelen van teleportatie is wellicht dat er oogcontact mogelijk is met de verre gesprekspartner. Met de huidige techniek bevindt de virtuele persoon zich nog op een doorzichtig beeldscherm. Teleportel heeft echter al patent op een techniek waarbij het beeld van de doorgezonden persoon op het netvlies van de aanwezigen wordt geprojecteerd. Net als Scotty bevindt de virtuele persoon zich dan 'daadwerkelijk' midden in een ruimte op duizenden kilometers van zijn ware verblijfplaats.
Nu nog ruik- en voelsensoren aan de techniek toevoegen en reizen is niet langer nodig. Ook alleen eten behoort tot de verleden tijd. Je 'beamt' je gasten gewoon naar de eettafel.
(Bron)
Bekeuring voor hardrijdende politieman

GENEVE (ANP) - Een Zwitserse agent is donderdag door een collega op de bon geslingerd omdat hij met 198 kilometer per uur over een weg raasde, waar 80 kilometer is toegestaan. De snelheidsduivel moest meteen zijn rijbewijs inleveren.
Volgens de politie in Genève is nog niet besloten wat er verder met de agent gebeurt. Politieagenten staan niet boven de wet, aldus een woordvoerster.
(Bron)
Eigenaardig bericht in de Volkskrant vandaag: 'Het Nova College in Haarlem heeft een incassobureau ingeschakeld om studenten te dwingen de vrijwillige bijdrage te betalen.'
Het lijkt er wel op dat het volgende week in ieder geval een deel van de week helder weer is (afgezien van de smog). Da's mooi, want het is weer Perseïdentijd. Als je dan toch door de hitte je bed uitdrijft, kun je beter lekker buiten gaan zitten en vallende sterren kijken.
(Meer info)
De katten eten nauwelijks, ikzelf trouwens ook niet.
Ik heb ons gisteren heel laat getrakteerd op wat blikvoer (zij) en watermeloen (ikke). Dat viel wel in de smaak.
Eet u nog met dit weer?
TT 107 Waterproblemen na aanhoudende hitte

LEEUWARDEN De aanhoudende hitte heeft voor het watergebruik ernstige gevolgen voor Friesland en Overijssel. Het waterleidingsbedrijf Vitens vraagt de consument vooral 's avonds spaarzaam te zijn met water. In de genoemde gebieden valt 's avonds vaak de waterdruk weg, zodat niet kan worden gedoucht. Het watergebruik is per dag 40% tot 50% hoger, meldt Vitens, dat water levert aan 4 miljoen mensen in de Noordoostpolder, Overijssel, Gelderland en Friesland.
Vitens raadt aan om 's avonds niet de tuin te sproeien of de auto te wassen. De waterproblemen doen zich vooral voor aan de IJsselmeerkust.
Verwachting voor overmorgen, door Meteoconsult:

donderdag, augustus 07, 2003

Tis hier nog maar 24 graden!
Vandaag dus weer overdag geslapen, zij het niet lang (genoeg) - en als gevolg daarvan verrek ik nu van de pijn in mijn nek. Raar gelegen en net even omkijken naar de kat - slechte combi.
Au.
Ik heb geen berenconditie. Maar fietsen kost me nauwelijks inspanning, en dat houd ik doorgaans uren vol.
Vanmiddag kwam ik dus uit de stad terug, goed kwartiertje fietsen. Maar op 5 minuten van huis ging het niet meer. Ik heb normaal een hartslag van 80, ik heb het vanmiddag voor de zekerheid gecontroleerd: 140. Dus dan maar op het bankje blijven zitten tot de boel wat gekalmeerd was.
Zo snel mogelijk de buitenlucht uit is dan het beste, maar ja, die buitenlucht zit ook echt wel in huis.
Het enige voordeel van de luchtvervuiling: je krijgt er een prachtige oranje maan van.
Het recreatiebinnenbad van het Amsterdamse Mirandabad gaat in ieder geval tot en met maandag dicht. De temperatuur in het subtropische zwemparadijs loopt op tot 50 graden Celsius. Ongezond warm voor toezichthouders en bezoekers, oordeelt het zwembad.
(Bron)

Is het eens echt subtropisch, is het weer niet goed ;-)
TT 401 Twee taxichauffeurs hebben een 64-jarige vrouw aangeklaagd wegens fraude. De van oorsprong Bosnische vrouw vroeg of de twee haar van Wenen naar Zweden konden brengen. Na een reis van 932 kilometer verklaarde de vrouw dat ze geen geld had om de rekening van 2500 euro te betalen.
RTVUtrecht weet het wel:

Postagentschap Oudegracht weer doelwit van overvallers

Utrecht - Tenminste twee mannen hebben donderdagochtend een postagentschap aan de Oudegracht overvallen. De overvallers kwamen rond half 10 gewapend binnen met bivakmutsen op. Er is niet geschoten.
De politie begon onmiddellijk een grote klopjacht op de daders, maar zij zijn nog niet gevonden. Het is ook nog niet bekend wat hun buit is. De recherche doet ter plaatse onderzoek.
Het postagentschap werd 13 juni ook al overvallen door twee gewapende mannen. Die werden later opgepakt. De politie zoekt uit of zij wel de echte daders waren. Agenten postten sinds de overval regelmatig bij het agentschap.
En dan fiets je door de stad en zie je in een straal van 500 meter ongeveer een dozijn politieauto's. Dat valt toch op, om de een of andere reden. Paar motoragenten erbij om het nog onopvallender te maken.
Ik heb niet gauw medelijden met politieagenten, maar ja - in de zon in een stilstaande auto met een kogelvrij vest aan - dat kan niet aangenaam zijn.
Bij de persberichten staat niets over wat dit nou was, maar wel iets over een zatlap die Amsterdamned even ging nadoen:

Speedbootbestuurder aangehouden
UTRECHT - Woensdagmiddag 6 augustus heeft de politie de 26-jarige bestuurder van een speedboot aangehouden. Hij stond dronken achter het stuur en voer opvallend snel en onverantwoord door de Tolsteegsingel.
Om 16.10 uur zagen motoragenten de speedboot met vijf opvarenden met hoge snelheid in zuidelijke richting varen. Bij een bocht voer hij rakelings langs de kade en vervolgens rakelings langs de pijlers van de Absterdebrug. Agenten hebben de bestuurder naar de kant geroepen. Zij roken bij de bestuurder, een 26-jarige man uit Nuland, een sterke alcohollucht. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De Nulander is aangehouden. Ademanalyse wees uit dat de bestuurder 505 ugl in zijn bloed had. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.
(Bron)
Duitse kinderen voor straf naar Chili

SANTIAGO - De Chileense autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar een Duitse stichting die kinderen op verzoek van hun ouders voor straf onderbrengt in arme Chileense gezinnen. Dat heeft een woordvoerder van de Chileense kinderbescherming woensdag gezegd.
Volgens media in Chili heeft de stichting Life Jugendhilfe Project de afgelopen acht jaar ongeveer twintig Duitse kinderen ondergebracht bij arme gezinnen, die daarvoor 200.000 pesos (385 euro) per maand krijgen. De kinderen tot veertien jaar, die niets van Chili weten en de taal niet spreken, moeten twee jaar lang een harde opvoeding krijgen voordat ze naar Duitsland terug mogen.
"Wij moeten ons op de hoogte stellen van de omstandigheden van elk kind dat nu in Chili woont. We hebben een nogal negatieve indruk van dat instituut en zijn methodes. Het is ontoelaatbaar om kinderen te ontwortelen en ver weg te sturen", aldus Carmen Andrade, directrice van de Chileense kinderbescherming.
(Bron)
Lekker in het open raam zitten met bijna-kippenvel, en dan lezen dat het 37 graden kan worden. Dan gelóóf je dat gewoon niet.
De middagtemperatuur bereikt waarden tussen 26 graden in het kustgebied tot plaatselijk 36 in het zuidoosten.
(Bron)
De extremen van temperatuur en neerslag in het voorgaande etmaal.
Ierse vrouw lag mogelijk al jaren dood in bed

DUBLIN - Een 70-jarige vrouw uit het West-Ierse Ballyhaunis heeft zeker enkele maanden tot mogelijk drie jaar lang thuis dood op bed gelegen, terwijl haar broer en zus in hetzelfde huis woonden. Het rottende lijk werd ontdekt toen een huisarts een bezoek kwam brengen.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van haar dood, maar gaat er vanuit dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven. Het stoffelijk overschot van Agnes Lyon werd ontdekt in een verregaande staat van ontbinding. Het bed waarop ze lag, was bezaaid met wormen. Grote hoeveelheden oude kranten en weggegooide verpakkingen lagen verspreid door de kamer.
Lyon woonde met haar 65-jarige zus en 74-jarige broer in een afgelegen gebied. De vrouw leefde erg teruggetrokken op haar kamer, want ze zou 'communicatieproblemen' hebben gehad met haar broer en zus. Ze hield contact met haar familie door briefjes onder deur te steken. Zij deden ook boodschappen voor de vrouw.
(Bron)
Ontsnapping kost politiemedewerker baan

APELDOORN - Een medewerker van de politie Noord- en Oost-Gelderland is ontslagen nadat hij tijdens aan ademanalyse was ontsnapt uit het politiebureau van Apeldoorn. Dat meldde de politie woensdag.
De 53-jarige medewerker was in december door zijn collega's aangehouden, omdat hij met teveel drank op achter het stuur was gekropen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Tijdens deze procedure wist hij te ontsnappen.
"Hiermee bracht hij zijn collega's ernstig in verlegenheid", aldus een woordvoerder. De man is vorige week na een intern onderzoek door de korpsbeheerder ontslagen.
(Bron)
Raket blijft meest gelikte ijs

ROTTERDAM - Nederlanders blijven verkoeling zoeken in de Raket. Het waterijsje is deze zomer weer het best verkochte ijs, aldus fabrikant Unilever. De verschillende Magnum-ijsco's zijn nog steeds erg populair, maar de meest gelikte Magnum moet dit jaar toch de aloude Cornetto voor zich dulden.
Unilever is de grootste ijsverkoper van Nederland en heeft meer dan de helft van de markt in handen. Het concern denkt dit jaar 35 miljoen Raketjes te verkopen. De Cornetto Classico bezet de tweede plaats in de eerste zes maanden van dit jaar, gevolgd door drie Magnums: Classic, Almond en White. Vorig jaar belandde de Cornetto nog op plaats vier achter de Magnum Classic en Magnum Almond.
De ranglijst voor het meest verkochte ijs in supermarkten ziet er volgens onderzoeksbureau GfK iets anders uit. Gebaseerd op omzetcijfers over de eerste helft van dit jaar staat de Magnum daar op één, gevolgd door de Raket, Festini-ijsjes, de Cornetto en Mars-ijs.
(Bron)

Ik vind de Raket het meest verfrissend (hoe lang bestaat dat ding eigenlijk al?); een Magnum is erg lekker maar teveel met dit weer. Mars-ijsjes zijn wel goed weg te werken ;-)
Cornetto's vind ik niet zo geweldig, maar dat wordt statistisch helemaal goed gemaakt door vriendje: die is eraan verslaafd.
Vleessector bang voor aanslagen

ZOETERMEER - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft haar leden in een nieuwsbrief gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen door dierenactivisten. Dat heeft voorzitter W. van Pelt woensdag bevestigd.
Van Pelt heeft deze informatie over nieuwe dreigementen volgens eigen zeggen uit bronnen die deze activisten volgen en die hij anoniem wil houden. Wat voor plannen de activisten hebben en welke organisaties het zijn, kan hij niet zeggen, alleen dat hij de komende weken problemen verwacht.
De COV kan alleen maar de aangesloten slachterijen en andere bedrijven waarschuwen. Elk bedrijf moet voor zich bepalen welke maatregelen het neemt. Dat zit hem voornamelijk in extra beveiliging en een goede verzekeringspolis, aldus Van Pelt.
De COV lobbyt al jaren voor strenger optreden tegen dierenrechtenactivisten die over de schreef gaan. "Maar het is verdomd moeilijk voor de politie om op te treden tegen dit soort organisaties. We leven echter wel in een democratie en zij hebben recht op hun mening. En een politiestaat zou ik zelf ook niet willen", aldus Van Pelt.
Een voorbeeld van van dit soort agressieve protestacties is de brand die in 2001 de varkensslachterij Dumeco in Boxtel verwoestte. De actie werd geclaimd door het Dierenbevrijdingsfront, dat eerder al aanslagen opeiste op vleeshandelaren en nertsenfokkerijen. Ook MacDonald's, door sommige activisten MacMurder genoemd, is een mikpunt voor sommige dierenactivisten.
Het is de tweede keer dit jaar dat de COV haar leden via de nieuwsbrief waarschuwt voor mogelijke aanslagen.
(Bron)

Als je vindt dat deze sector geweld tegen dieren gebruikt en dat dat niet mag - geeft dat je het recht zelf geweld tegen de sector te gebruiken?
Nertsen vrijlaten - heeft dat zin?
Aan de andere kant: als je beestachtig met dieren omgaat, mag je dan klagen als er geprotesteerd wordt? (En dan heb ik het over protesten, en niet over aanslagen, laat dat duidelijk zijn.)
Trein en telefoon duurder door inflatie

DEN HAAG - Diverse producten en diensten zijn mogelijk te duur door de verkeerde berekening van de inflatie door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De prijzen van onder meer treinkaartjes en telefoontjes worden jaarlijks aan de hand van het inflatiecijfer vastgesteld.
De Nederlandse Spoorwegen (NS) verhoogden eind december 2002 de prijs voor een treinkaartje met 4,9 procent. Aan de basis van die verhoging lag de inflatie van dat jaar van 3,5 procent. Dat cijfer zal over enkele weken door het CBS worden verlaagd.
Volgens een woordvoerster van de NS zullen de treinkaartjes waarschijnlijk niet goedkoper. "Mocht de aanpassing leiden tot een lager inflatiecijfer voor 2002, dan ga ik ervan uit dat we de prijzen niet gaan verlagen."
De NS zegt zich voor een deel op de cijfers van het CBS te baseren. "We gebruiken ook de prognoses van Centraal Planbureau. Als die achteraf hoger of lager uitvallen passen we de prijzen ook niet aan", stelt de woordvoerster die benadrukt dat de NS nog precies bekijkt wat de gevolgen kunnen zijn.
KPN verhoogde zijn telefoontarieven voor het vaste net afgelopen juli met 3,5 procent op basis van de inflatiegegevens van vorig jaar. "Wij wachten af wat de daadwerkelijke correctie van CBS zal zijn", aldus een woordvoerster van het telecombedrijf. Wanneer er sprake is van een enorme afwijking zal KPN overleggen met toezichthouder Opta over een mogelijke aanpassing van het telefoontarief. "Het lijkt ons mee te vallen."
(Bron)

Dus kaartjes duurder maken doet de NS vast van tevoren, met de inflatiecijfers als 'oorzaak' - en als die oorzaak incorrecte gegevens blijkt te bevatten, dan geeft dat niet. Waarom denk ik nou dat een correctie de andere kant wel geleid zou hebben tot prijsaanpassingen?
Misschien toch weer tijd voor een grijsrijdactie: kaartje kopen voor 95,1% van de route.
Hete was
Om te voorkomen dat de wassen beelden in een museum bij Londen smelten, leggen de medewerkers stapels ijs tussen de dubbelgangers van beroemde personen. Volgens Britse media woensdag zouden de beelden inmiddels een door de hitte bevangen indruk maken.
(Bron)
Grin, weerbericht Stads-tv-Utrecht: "Het blijft kurkdroog." Nou waren het niet echt hoosbuien, maar kurkdroog was (en is) het beslist niet :-)

woensdag, augustus 06, 2003

TT 122 Hitte breekt record in Londen

LONDEN Londen heeft vandaag met 35,4 graden Celsius de hoogst gemeten temperatuur ooit beleefd. Ook in Parijs was het met 39,5 graden extreem warm. Daar werd het record uit 1947 van 40,4 graden net niet geëvenaard.
Door de extreme hitte zijn in Italië nu ook bosbranden uitgebroken. Met name de bosrijke kuststrook van Toscane wordt getroffen. De A12 bij Genua werd afgelopen nacht enige tijd afgesloten.
Volgens de Griekse televisie maken de taxichauffeurs in de hoofdstad Athene flink misbruik van de hitte. Zij vragen namelijk een euro bovenop de ritprijs om de broodnodige airco aan te zetten.
Kater zit nu gefascineerd naar The singing detective te kijken. Raar gezicht.
TT 121 IJsland wil walvisjacht heropenen

REYKJAVIK IJsland wil nog deze zomer 38 dwergvinvissen vangen, naar eigen zeggen voor wetenschappelijke doeleinden. Het land stopte in 1989 onder zware druk met de walvisjacht.
IJsland zegt onderzoek te willen doen naar de walvissenpopulatie rond het eiland. Die zou zo'n 40.000 dieren tellen. Volgens het IJslandse ministerie van Visserij heeft de vangst van bijna 40 exemplaren nauwelijks effect.
[Vangen ze er dan 39,5?]
Onder anderen het Amerikaanse lid van de Internationale Commissie voor de Walvisvaart reageert teleurgesteld. Hij ziet geen enkele reden om de dieren te doden.

Wie gaat er mee IJslanders vangen? Er zijn er genoeg. (Bovendien is het daar lekker koel...)
Yes! Yes! Yes! Het regent!
(Wolkenfoto's hier.)
TT 401 Toen een buschauffeur in Zweden van zijn werkgever geen korte broek mocht aantrekken, verscheen hij de volgende dag in een rok! Dat mocht volgens de voorschriften namelijk wel. Door de hitte vond de man het veel te warm om zich in een lange broek te hijsen.
Maandag gaan we kleumen, dan wordt het (zoals het er nu uitziet) nog maar 28 graden.
TT 110 Explosie Rotterdam mogelijk opzet

ROTTERDAM De recherche in Rotterdam heeft twee bewoners aangehouden van de flat waar op 27 juli een gasexplosie plaatsvond. Het stel (22 en 19) wordt ervan verdacht de explosie opzettelijk te hebben veroorzaakt. Bij de explosie raakten drie mensen gewond.
In het belang van het onderzoek wil Justitie niet zeggen waarom gedacht wordt aan opzet.
Buren van het stel, dat een baby van 7 maanden heeft, melden dat de twee een week na de explosie uit hun huis zouden worden gezet. Er liep al acht maanden een uitzettingsprocedure, vanwege problemen met het betalen van de huur.
TT 109 Fotoverbod De Horsten opgeheven

DEN HAAG Het fotoverbod dat de gemeente Wassenaar heeft ingesteld in de directe omgeving van het woonhuis van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, is door de Haagse rechter opgeheven.
De rechter deed uitspraak in een kort geding van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en de vakbond NVJ. Zij vonden het algemene fotoverbod rond Villa Eikenhorst veel te algemeen en te breed geformuleerd.
Volgens de rechter had Wassenaar niet meteen een fotoverbod moeten instellen, maar eerst andere maatregelen moeten proberen. De rechter noemde het verbod in zijn vonnis "disproportioneel."
Ik krijg een stokje van Chipo: "aanbevolen literatuur of lectuur tijdens een hittegolf."

Afgezien van Een Afrikaan op Groenland?
Bij Jeanne kocht ik ooit:
- Island at the edge of the world, a South Georgian odyssey - Stephen Venables
- The crystal desert, summers in Antarctica - David G. Campbell
- Terra Incognita, travels in Antarctica - Sara Wheeler
Heerlijk koude boeken over de zuidpool.
Daarnaast zijn ijssites erg prettig; net als geselecteerde sportsites; weerkaarten; bepaalde oude logs en je kunt ook zoeken naar een frisse achtergrond.



Coole foto, ik daag Maup uit om ook een verkoelende foto te maken ;-)
Ah, de boel doet het alweer.
Wat een rust op de pagina...

dinsdag, augustus 05, 2003

TT 192 Gerard Spong beboet voor naaktlopen

LELYSTAD De topadvocaat Gerard Spong is door de kantonrechter in Lelystad tot een boete van 68 euro veroordeeld. De strafpleiter gaf toe dat hij vorig jaar naakt op het Almeerderzand rondgelopen had. Naaktrecreatie is daar verboden.
Volgens de advocaat, die zijn eigen verdediging voerde, wist hij niet dat hij in overtreding was. "Er liepen zo'n dertig tot veertig mensen naakt, daarom dacht ik dat dat daar wel mocht."
De kantonrechter was niet onder de indruk van Spongs pleidooi, die het nog probeerde met "ik had daar wel bordjes gezien, maar het waren zulke kleine lettertjes dat ik ze niet kon lezen".

Naaktlopen is dus ook 'zonder brilletje'. Met bril zie je ook de politie beter aankomen.
Er had op die bordjes een waarschuwing voor vervuiling of blauwalg kunnen staan, toch slim om ze even te lezen ;-)
TT 130 CANBERRA De Australische premier Howard heeft zich fel uitgesproken tegen het homohuwelijk. Hij zei dat hij nooit zal instemmen met de invoering ervan, omdat zo'n verbintenis niets bijdraagt aan "de overleving van de soort".

Tact draagt daar ook niet aan bij, anders was Howard wel weggeselecteerd.
TT 122 Stemming homo-bisschop uitgesteld

MINNEAPOLIS In Minneapolis in de VS is een stemming over de benoeming van Gene Robinson tot bisschop in de Amerikaanse Anglicaanse Kerk uitgesteld. De 56-jarige Robinson is omstreden vanwege zijn openlijk homoseksuele relatie.
Vlak voor de stemming onder bisschoppen werd Robinson beschuldigd van het bezit van pornografisch materiaal en het plegen van seksuele intimidatie.

Ik begreep dat hij meegewerkt heeft aan het opzetten van een homosite, waar - o schande - ook links op zouden staan naar pornosites.
Wat natuurlijk vele malen erger is dan aan kleine kindertjes zitten.

Update 6/8: Robinson is benoemd nadat de aantijgingen ongegrond bleken.
TT 110 Taakstraf politieman sekscamperzaak

ROTTERDAM Een 48-jarige politiechef is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur wegens ambtsmisbruik. De man dwong illegale prostituées in sekscampers tot gemeenschap waarbij hij zich voordeed als lid van de vreemdelingenpolitie.
De verdachte heeft bekend drie vrouwen te hebben gedwongen tot seks. Het OM had drie jaar cel tegen hem geëist wegens verkrachting. De rechtbank in Rotterdam achtte geweld echter niet bewezen en sprak de man vrij van die aanklacht.
De politieman werkte 27 jaar bij de politie en zit nu in de ziektewet. Het korps in Schiedam is een procedure gestart voor oneervol ontslag.

Vragen komen bij me op: waarom wordt zo iemand niet op staande voet ontslagen? Wat doet de politie als een willekeurig iemand dit soort acties onderneemt? Hoe kun je dwang bekennen zonder dat geweld bewezen is? Is geweld strikt lichamelijk, is chantage geen vorm van geweld?
TT 104 Rechter doorkruist IND-beslissing

DEN HAAG De IND mag van de rechtbank in Maastricht een uitgeprocedeerde vrouw uit Somalië niet uitzetten. De vrouw, die drie jaar geleden asiel aanvroeg, deed in juli een beroep op de pardonregeling voor schrijnende gevallen. Twee weken later ontving zij al een afwijzing.
Volgens de rechter heeft het ministerie die afwijzing onvoldoende gemotiveerd. Zo zijn de "schrijnende omstandigheden" die de vrouw aanvoerde, niet getoetst.
Justitie spreekt van "een individuele uitspraak" en gaat hiertegen in beroep.
VluchtelingenWerk adviseert honderden asielzoekers die op dezelfde wijze zijn afgewezen, ook bezwaar aan te tekenen.
From: "email marketing"
Subject: Meer klanten? Meer omzet? Meer productie? Klantenwerving middels e-mail? Dat kan zeer voordelig!
Date: Tue, 05 Aug 03 21:17:35 GMT

Meer klanten? Meer omzet? Meer productie?

Klantenwerving middels e-mail? Dat kan zeer voordelig!

Middels deze cd-rom's wordt het u nog makkelijker gemaakt.

De cd-rom's bevatten voornamelijk Nederlandse emailadressen (600.000 .nl adressen)!!!! Daarnaast veel .com/.net en andere adressen, welke gevonden zijn op Nederlandse zoekwoorden. Totaal ruim 7.000.000!
De adressen staan willekeurig op de cd-rom's, dus niet gecategoriseerd. De .nl adressen staan apart in een bestand, evenals de zakelijke adressen. De bestanden tellen elk 10.000 verschillende adressen.
Op uw verzoek kan er tegen betaling worden gezocht naar specifieke emailadressen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld sportverenigingen, bouwbedrijven,scholen, particulieren die hun huis verkopen en ga zo maar door.
Tevens staan er tips over het verzenden van e-mail op de cd-rom.
De 4 cd-rom's kosten slechts 499 Euro incl. verzendkosten binnen Nederland

Bestellen?
Er zijn een aantal mogelijkheden:

1. Dit kan middels overmaking van 499 Euro op girorekening: 5702667 Ten name van R. van der Wal te Apeldoorn ovv cd-rom's emailadressen. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden.
2. Of verzending onder rembours, u betaalt de verzendkosten. Totaalprijs komt dan op 509 Euro.
U kunt bestelling onderstaand adres sturen of faxen.

Stuur of fax onderstaande bon naar:
R. van der Wal
Postbus 20119
7302 HC APELDOORN
het faxnummer is: 0847-110157

Ook kunnen wij uw emails verzenden. Kosten 1/2 cent per adres. Indien u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u ook naar onderstaand postadres schrijven of faxen. Wij zullen hierna contact met u opnemen.
Speciale aanbieding: 500.000 emails verzenden voor slechts 499 Euro!

Voor al uw andere vragen kunt u zich tevens wenden tot het postadres of het faxnummer.

Met vriendelijke groet,

Email marketing
R. van der Wal
Het jaarlijkse augustusnieuws:

TT 103 Hoge huren voor studenten in steden

UTRECHT De woningnood onder studenten leidt tot hoge kamerprijzen, stelt de Landelijke Studenten Vakbond na een onderzoek naar de kamerverhuur door particulieren in twaalf grote steden. In Amsterdam en Utrecht wordt voor kamers van 3 bij 3 m zelfs 400 euro gevraagd.
Volgens het puntensysteem van VROM mag een kamer gemiddeld 14,15 euro kosten per vierkante meter. De LSVb onderzocht 25 willekeurige kamers in iedere stad. Tien van de 12 steden zitten ruim boven deze maximumprijs van het ministerie. Eindhoven en Tilburg zitten er onder.
De LSVb vindt dat de gemeenten en de woningbouwcorporaties moeten ingrijpen.

maandag, augustus 04, 2003

Noorse dood na haren in bootschroef

OSLO - Een 23-jarige vrouw uit Noorwegen is vlakbij Oslo om het leven gekomen nadat zij met haar haren verstrikt was geraakt in de draaiende schroef van een speedboot. Dat meldde maandag de krant Aftenposten.
De vrouw wilde zondagavond een vriend uit het water aan boord trekken toen de boot omsloeg. Twee mannen konden snel wegzwemmen, maar de vrouw raakte met haar haren verstrikt in de schroef. Zij is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze enkele uren later overleed.
(Bron)
Ik krijg trouwens verdacht veel bezoekers die zochten op daas of varianten ervan.
Tis weer zomer. Een natte lap helpt soms, evt. met wat azijn. Krabben helpt niet, die verschrikkelijke jeuk verandert in brand zodra je de bult aanraakt. Azaron helpt ook nauwelijks.
(Troost: een jarenlange heftige reactie hoeft niet in te houden dat je eeuwig en altijd zulke bulten ter grootte van een schoteltje zult krijgen. Sinds twee jaar zijn mijn dazenbulten plots 'gewoon' muggenbultgrootte.)
Apis Mellifica, een homeopatisch middel, schijnt soms te helpen. Voor paarden heb je een spray met ceder, citronella, kruidnagel, idris-yaghi-olie, eucalyptus, pepermuntolie, walnootolie, avocadolie, sesamolie - grotendeels vliegwerende middelen. Dus misschien dat insmeren met zoiets helpt (anti-muggenspul misschien?).
Wat laurierbladeren een halve dag laten sudderen in een bodempje water, het spul in een spuitflesje doen en maar sprayen als die krengen in de buurt zijn - kan helpen.
Over het algemeen: let goed op, vooral in de buurt van vee. Die vliegen die je zo hinderlijk volgen, zijn tien tegen een dazen - zeker als ze vooral geïnteresseerd zijn in onbedekte huid.
Hier zie je een foto van een regendaas, hier een Chrysops-variant, die in elk geval de opvallende vleugels heeft. Een vlieg met grote groene of gouden ogen en geblokte vleugels is een foute vlieg.
Dazen en horzels zijn _niet_ dezelfde beesten. Een daas wil je bloed; een horzel wil eitjes leggen op of in je huid. Van een daas krijg je een bult; van een horzel krijg je een nare wond met een made erin.
(Eerder stuk over hetzelfde onderwerp, met foto's.)
Buiten, naar de lucht turend of er nog een leuke foto te maken is.
En wat komt daar aanlopen? Het gelukkige gezinnetje. Ik kijk demonstratief naar de lucht, rommel met mijn camera - en de buurman roept me. Dat er speelgoed van zijn zoon in mijn tuin ligt. Dus ik zeg dat dat op hun balkon teruggezet is, en kijk eens naar buurvrouw. Ze ziet er vreselijk moe uit, maar lijkt geen verwondingen te hebben. Ik maak een opmerking dat het wel niet mee zal vallen, hoogzwanger zijn met deze hitte. En zeg iets als 'Goh, jullie hadden flink ruzie daarnet.' Man zegt met stralende lach: "Ja, dat waren mijn vrouw en mijn schoonzus, vrouwen krijgen altijd ruzie. Gisteren en vandaag."
Wel raar dan dat buurvrouw ruzie met haar schoonzus heeft terwijl die er niet is.
Man en zoontje lopen door naar boven, buurvrouw drentelt nog wat rond. Als man naar binnen is en de deur vrijwel helemaal dicht heeft gedaan, komt ze naar me toe, kijkt me indringend aan en zegt: 'Dank je wel'.
Dan word je onmiddellijk amateurpsycholoog. Is het heel simpel nogmaals een bedankje voor dat speelgoed? Of omdat ik heb laten merken dat ik de ruzie heb gehoord en er iets van gezegd heb? En als dat laatste het geval is: was dat dan slim? Of krijgt ze straks op haar kop omdat de buren zich ermee bemoeien?
Wordt vervolgd, vrees ik.
Politie gebeld en overlegd - morgen met de wijkagent praten en bij elke keer dat het weer gebeurt 0900-8844 bellen - als dat in gesprek is gewoon 112.
Ze zijn nog niet terug.
Ik heb erg de neiging met spoed mijn Frans op te gaan halen, zodat ik wat makkelijker met bovenbuurvrouw kan praten. Al is het maar over de warmte.
Bovenburen komen thuis. Er barst een heftig gekrijs gegil geschreeuw gepets gebonk los.
Ik heb die tas speelgoed uit de tuin nog in de gang staan, en denk na een uur: zal ik die gaan brengen, en doen alsof m'n neus bloedt? Misschien leidt het af.
Maar dan zwelt het lawaai nog veel harder aan, beiden schreeuwen de longen uit hun lijf en ik dub: net doen of ik niks merk? Of juist wel?
Het gillen verplaatst zich naar de trap en neemt zulke vormen aan dat ik naar buiten vlieg. Buurvrouw stampt voorbij, tasje onder de arm, huilend en nietsziend naar de bus.
Ik hoop dat ze naar haar zus of een goede vriendin gaat.
Ik zit te trillen :(

Vervolg: alle buren buiten, allemaal overstuur.
Man is met zoon onder de arm z'n vrouw achterna gegaan, we hebben ze niet terug zien komen en goed in de gaten gehouden of we niets hoorden uit de richting van de bushalte.
Alle verhalen op een rijtje zettend hebben we drie getuigen van het feit dat ze weleens met een blauw oog loopt en weten alle langwonenden dat ze in haar eerste jaar hier door meneer werd opgesloten. Hij ging werken en draaide de deur op slot.
Inmiddels wandelt ze regelmatig buiten met haar zoontje - maar ik heb de indruk dat die man er vaak niet is en dat ze dan vrijer is.
Ze wonen met z'n 3en in een 1 à 2persoonshuis, over een maand komt kind 2.
De man heeft al een aantal (grote) woningen afgewezen, niemand weet daar het fijne van. Maar de kans is dus groot dat ze binnenkort verhuizen.
Ik ga morgen maar eens overleggen met de wijkagent, en als ze terugkomen en de pleuris breekt weer uit, bel ik de politie en gaan we er met een aantal mensen op af.
Verdomme.
Tis hier binnen 27 graden, ik verlep en verlep. Zelfs Tijger-de-zonaanbidder is naar binnen gekomen.
Ik wil een comfortabele ligbank, onder een parasol, naast een hele grote fan, aan het zwembad, met een onzichtbare hand die me koele drankjes en blokjes watermeloen uit de ijskast aanreikt...
In Groenland is de verwachting voor de maximumtemperatuur: 7 tot 10 graden. Ik moet prompt denken aan Tété-Michel Kpomassie, de schrijver van 'Een Afrikaan op Groenland'. De Togolees die in 1965 op bij de Eskimo's ging kijken (en zwaar teleurgesteld raakte omdat de mythische jagers in de praktijk vooral vervelende zatlappen bleken).
Een beetje rondbladerend kom ik het verhaal van Eboko (wat overigens nijlpaard betekent...) tegen - een Congolees die, jawel, naar Groenland gaat. Zeven delen, fascinerend.
Warm lijstje.
TT 130 LA PAZ De politie in Bolivia heeft met vijf ton cocaïne in twee dagen tijd een historische drugsvangst gedaan. Drie ton van de drug waren vermengd met een scheepslading aardappelpuree.

Aardappelpuree??
TT 130 MINNEAPOLIS De Amerikaanse Anglicaanse Kerk staat op het punt voor het eerst een openlijk homoseksuele bisschop te kiezen. Bij een algemene kerkvergadering stemde een tweederde meerderheid van de kerkleden voor de omstreden benoeming, die vandaag bekrachtigd moet worden.
TT 122 Topman Hyundai pleegt zelfmoord

SEOUL Directeur Chung Mong-hun van het Zuid-Koreaanse concern Hyundai heeft zelfmoord gepleegd. De 55-jarige Chung, een zoon van de oprichter van Hyundai, sprong de dood tegemoet vanaf de 12de etage van het Hyundai-kantoor in Seoul.
Chung werd verdacht van het betalen van 100 miljoen dollar smeergeld aan Noord-Korea. Dit geld zou Hyundai namens de Zuid-Koreaanse regering hebben betaald om de Noord-Koreanen over te halen deel te nemen aan een vredestop in 2000.
Chung was in juni aangeklaagd, omdat hij de bedrijfsboeken zou hebben vervalst om de dubieuze transactie te verbergen. Hij kon daarvoor drie jaar cel krijgen.

Afgezien van de rest van het bericht: dit lijkt wel een vrij edel doel voor smeergeld.
TT 105 Consument bezuinigt op vakantie

VOORBURG De Nederlander beknibbelt het eerst op zijn vakantie, uitgaan en op huishoudelijke artikelen en andere duurzame goederen als het inkomen daalt. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Het CBS stelt dat de afgelopen 20 jaar het lijstje met bezuinigingen sterk is gewijzigd. In 1982 wilde een op de vier de auto als eerste de deur uit doen. Dat is nu nog maar een op de elf.
De consument, wiens vertrouwen in de economie de laatste 20 jaar nog nooit zo laag was, wil pas als laatste op voeding, drank en tabak bezuinigen. Ook op kleding wordt niet snel beknibbeld.

Dat er nu op duurzame goederen bezuinigd wordt is niet zo gek - vooral als het gaat om vervanging van al aanwezige dingen. Veel mensen hebben de afgelopen jaren van alles gekocht, zodat een bezuiniging op dit gebied misschien meer een uitstel dan een afstel is: laat die nieuwste breedbeeldtv maar even zitten, we doen nog wel een tijdje met de oude?
Misschien gaan we wel weer terug naar pas iets nieuws kopen als het te vervangen artikel op/kapot is, net als vroeger. Zal veel schelen in de diverse vervuilingen - maar ook in werkgelegenheid in de productie-, transport- en winkelsfeer.
Dood zijn duurt zo lang

Het is niet fijn om dood te zijn.
Soms maakt me dat een beetje bang.
Het doet geen pijn om dood te zijn,
maar dood zijn duurt zo lang.

Als je dood bent, droom je dan?
En waar droom je dan wel van?

Droom je dat je in je straat
langzaam op een trommel slaat?
Dat iemand je geroepen heeft?
Droom je dat je leeft?

Maar ach, wat maak ik me toch naar,
het duurt bij mij nog honderd jaar
voor ik een keertje dood zal gaan.

Ik laat vannacht een lampje aan.

Willem Wilmink
Volkskrantstatistieken:
Hoogste temperaturen op deze datum: nacht 17,8 (in 1994); dag 35,3 (in 1990)
Laagste temperaturen: nacht 6,3 (1922); dag 17,0 (1985)
Die 35 graden wordt wel gehaald, zij het misschien niet officieel. Ik vermoed dat veel mensen iets zouden geven voor een dagje 17 graden. Lekker kleumen met een trui aan - want dat gevoel geeft die temperatuur wel na deze warmte.
Controversial body parts artist unveils exhibits

A German professor whose exhibits of preserved human corpses have caused controversy worldwide has unveiled his latest morbid project.
Gunther von Hagens posed with the bodies, which have been skinned to reveal tendons and bones, at the old city morgue in Edinburgh. The musty, low-lit temporary venue was found after institutions including the city council refused to house the exhibit. He has not found anyone willing to take it on long term.
Prof von Hagens called the press conference to promote Futurehuman, a new TV documentary.
The programme will feature his search for a terminally ill donor to take part in his project to redesign and perfect a dead body and preserve it for posterity.
He defended Body Worlds and his new project against claims that they were freak shows, comparing himself with Renaissance anatomists such as Leonardo da Vinci, who practised the science for educational purposes.
In broken English, Prof von Hagens added: "It's no fun, it's no mockery. It's earnest science."
Of the Futurehuman project, he said it would add positively to the debate on genetic engineering by making people more aware of the flaws of their bodies.
"This person will be a landmark human being," he said.
(Bron)
Het 'Sniper at work'- shirt is per 29 juli uit de Sinn Fein-webshop verwijderd, zie ik. Het gaf wat teveel onrust en er werd gefluisterd dat de provider er ook niet zo heel blij mee was.
Man who beat fiancee with cat faces animal cruelty charges

A German man who whipped his fiancee with a cat faces prosecution under strict animal-rights laws. The 43-year-old, of Ludwigslust, picked up the cat and repeatedly beat his fiancee with it while he was drunk.
It isn't known whether the 49-year-old woman would file charges of assault. She suffered cuts and bruises.
The cat died during the attack.
(Bron)

Als je dat met mijn katten zou proberen, zou je zelf in het ziekenhuis eindigen volgens mij. Zowel dankzij de beesten zelf, als door mij.
MARATHON DOOR MAN REACHES GOAL

A 30-year-old Geordie celebrated with a pint of beer at John O'Groats yesterday after completing an end-to-end charity marathon - carrying a door.
Brian Walker, from Newcastle, is poised to win a place in the record books as the first to achieve the feat.
The self-employed joiner left Land's End on June 22, shouldering the 40lb pinewood door. He originally intended attempting to make the fastest cycle ride between the two extremities, but he switched to the more offbeat attempt after recalling an early childhood memory.
Speaking shortly after crossing the finishing line, he said: "I remember when I was very young being very impressed by my father, Harry, carrying a door about four miles from the builder's yard to our house."
Mr Walker, who was supported throughout by his wife, Nicki, had to have a day off early in his journey to recover from painful shoulder sores and blistered feet.
But he maintained an average of 25 miles a day and completed the last 20-mile leg yesterday from just south of Wick.
Mrs Walker said: "We cer tainly got a few strange looks on the way up. There were a lot of puzzled looks as well as smiles and we got a lot of drivers giving us some friendly toots."
Her husband's effort has been approved by the Guinness World Records and will be entered once it is validated.
The effort is set to raise more than £5,000 in sponsorship for Cancer Relief Macmillan Nurses.
(Bron)

Sja, als je dan toch Walker heet...
Nog een happig nieuwtje:

Flasher bitten on testicles

A flasher who exposed himself to a woman in Croatia was bitten in the testicles by her dog. The 36-year-old from Zagreb dropped his trousers after spotting a woman in her front garden. But when he put his penis through a hole in the woman's garden fence her dog, named Medo, pounced on him, Croat news agency Hina reports. The man was taken to hospital where doctors said he had sustained injuries to his testicles. He was later arrested after admitting the cause of his injury.
(Bron)
Tis warm... Tis komkommertijd... Dan worden gewone feiten plots Nieuws.

Girl, 15: I saw Great White Shark ... in Devon

A teenage girl believes she spotted a great white shark off the north Cornwall coast. And a shark conservation expert said 15-year-old Chaynee Hodgetts, from Birmingham could be right.
The youngster, who saw the creature through binoculars, is studying marine biology, and was able to give a detailed description of what she saw from Baggy Point, north Devon. She said the creature had a grey back and a black, ragged fin and a long conical snout. "I know it had teeth because I saw it with binoculars," she told Westcountry Live TV News programme. She said its feeding behaviour, biting and spitting out the fish and going back for them, to her "signifies a great white shark."
Shark expert Richard Pearce, who next week sets off from Padstow, north Cornwall, for a expedition to study great whites and other species in local waters, said the teenager had given an "extraordinary description. "As described, what she saw is highly likely to be a white shark," adding that UK water temperatures were well within the range of white sharks. "They have been possibly coming here for hundreds of years," said Mr Pearce who added: "I would not expect anyone to start getting bitten." He said his research had convinced him that great whites were "vagrant visitors to these shores."
(Bron)
Stemt u nog even? Er is keus genoeg, en je komt op die manier ook weer eens andere logs van buiten het eigen kringetje tegen.
Zo heb ik me geamuseerd met Mike's GOS. En ik speur verder.
Ik ben jaloers op Zeppo. Want daar staat de ultieme Google-Ad, de enige die ik zou willen:

'This blank space brought to you by Google'.

zondag, augustus 03, 2003

Tip: als je een elektrische barbecue hebt, kun je dus binnen barbecuen. Maar als je dan de ramen dicht doet tegen jattende katten, en stokbrood in de oven gooit, moet je niet mekkeren als de temperatuur oploopt tot 28,5 graden.
Hijghijg.
Ik vond het net frisjes buiten. Thermometeren - slechts 22 graden ;-)
Een stukje van de pompoenplant in buuvs tuintje is te zien op Beeldsoep.
Goh.
VS eisen visum voor passagier op doorreis

WASHINGTON - Als maatregel tegen terrorisme hebben de Amerikanen de vrijheid van internationale luchtreizigers op doorreis beperkt. Dergelijke vliegtuigreizigers moeten met onmiddellijke ingang over een visum voor de Verenigde Staten beschikken, maakte het Amerikaanse ministerie voor Binnenlandse Veiligheid zaterdag bekend.
Tot nu toe hadden buitenlandse reizigers die in de VS een korte tussenstop maakten om naar een bestemming elders te vliegen, geen visum nodig. Volgens het ministerie zouden terroristen hiervan misbruik hebben willen maken om illegaal het land binnen te komen.
(Bron)

Tip voor reizigers die ook aan recalcitrantie lijden: bestel een halal maaltijd, draag een hoofddoek of een Palestinasjaal, en leg een Arabische versie van de Koran op schoot. Plan de reis wat ruimer dan geadviseerd.
Mogelijk internetaanval op komst

AMSTERDAM - Een grote aanval van hackers, met als doel het platleggen van internet, is mogelijk aanstaande. Internetdeskundigen zeggen dat er de afgelopen dagen grote aantallen scans zijn uitgevoerd op computers die mogelijk gehackt kunnen worden. Dat schrijft CNN op haar site.
Het Amerikaanse ministerie voor binnenlandse veiligheid zegt dat de hackers een gat, waarvoor Microsoft op 16 juli reparatiesoftware uitbracht, willen misbruiken. Het gaat om een kwetsbaarheid die voorkomt in Windows 2000, Windows XP, Windows NT en Windows Server 2003. Experts zijn bang dat computergebruikers de benodigde reparatiesoftware nog niet hebben, zodat die computers open staan voor een aanval.
De computers kunnen worden beschermd door de reparatiesoftware van Microsoft te downloaden.
(Bron)
TT 192 Koelbloedige Fin wint WK sauna

HELSINKI De Fin Timo Kaukonen heeft in Finland het WK sauna gewonnen. Ondanks de hittegolf hield de koelbloedige Fin het zestien minuten uit in een sauna van 110 graden celsius. Bij de vrouwen won de Wit-Russische Natalia Trifanova, die het dertien minuten volhield.
De deelnemers staan bij het WK onder streng medisch toezicht. Door een raam worden ze continu in de gaten gehouden door medisch personeel. Een Australische deelnemer verbrandde zijn oren.
Er was ook een Nederlandse deelnemer. Onbekend is hoeveelste hij is geworden. In totaal deden er 65 mannen en 15 vrouwen mee.
TT 125 ZEEBRUGGE De bergers van het Noorse vrachtschip Tricolor worden gehinderd door toeristen in speedbootjes die het vaarverbod negeren.

Kunnen ze die niet gewoon torpederen?
TT 120 SPAARNWOUDE De negende editie van Dance Valley is goed verlopen. Niet meer dan vier mensen raakten lichtgewond. Ook de politie kwam nauwelijks in actie. Het openluchtfestijn trok 40.000 bezoekers.

Vier gewonden op veertigduizend bezoekers - da's een topprestatie.
Dichter en schrijver Willem Wilmink overleden

ENSCHEDE - Schrijver en dichter Willem Wilmink is zaterdagavond in zijn woonplaats Enschede op 66-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager Jan Willemsen zondag bekendgemaakt. Wilmink was al enige tijd ernstig ziek.
Wilmink schreef teksten voor onder meer Herman van Veen en de cabaretgroep Don Quishocking. Hij was betrokken bij televisieprogramma's als De stratemakeropzeeshow, De film van Ome Willem, Sesamstraat, Het Klokhuis en Kinderen voor Kinderen.
Verder schreef hij liedjes voor musicals en heeft hij talloze kinderboeken op zijn naam staan. Hij schreef voor De Tijd, Spektator poëzierecensies en vertaalde gedichten. Hoewel hij zich eerst op volwassenen richtte, werden later kinderen zijn voornaamste doelgroep.
Wilmink werd in 1936 geboren in Enschede, Hij studeerde Nederlands en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte daarna als leraar en doceerde van 1960 tot 1978 moderne letterkunde in de hoofdstad. Hij debuteerde in 1966 met de bundel 'Brief van een Verkademeisje'. Vanaf 1970 vormde hij met Karel Eijkman, Hans Dorrestijn, Ries Moonen, Fetze Pijlman en Jan Riem het schrijverscollectief.
Het waren niet altijd anderen die zijn liedjes ten gehore brachten. Wilmink trad af en toe zelf op, spelend op een accordeon. In de jaren negentig bracht hij een eigen theatertoer. In zijn loopbaan ontving Wilmink talloze prijzen. De eerste was in de zeventiger jaren, de Louis Davids-prijs. In 1983 en 1994 ontving hij de Zilveren Griffel, in 1986 de gouden versie ervan. Ook ontving hij in 1988 de prestigieuze Theo Thijssen Prijs.
Op internet is inmiddels een condoleanceregister geopend.
(Bron)

Dat register weet alleen nog van niets zo te zien.