zaterdag, september 02, 2006

Duur dutje

Een Bulgaarse jongedame heeft een dutje in het vliegtuig duur moeten bekopen. De tiener viel in slaap tijdens haar vlucht van Malta naar Bulgarije en werd wakker toen het vliegtuig alweer terug in Malta was. Het personeel had niet opgemerkt dat het meisje nog aan boord was toen ze terugvlogen. Volgens Air Malta is een vliegtuig geen plek om te slapen, en het meisje moest 200 euro betalen voor de terugvlucht. De moeder van het meisje wil een vergoeding van de maatschappij. "Ik heb nergens een bord met 'verboden te slapen' gezien".
(Bron)

Je zou toch denken dat een vliegtuig even doorgelopen wordt na aankomst en/of voor vertrek.
Weet u nog? Aan het eind van die verschroeiende juli zeiden de weerologen dat augustus ook erg droog en heet zou worden. Inmiddels is augustus achter de rug en heeft die maand ertoe geleid dat de eerste winterdepressies al gediagnosticeerd zijn, omdat augustus zo nat en vooral zo donker was.
Tot voor een paar jaar ging ik altijd eind augustus/begin september op vakantie. Meestal naar de wadden, en meestal met opvallend mooi (en soms wel érg warm) weer.
Toch heel anders dan even tussen de buien door naar de winkel, waarbij 'tussen de buien door' opgevat moet worden als 'nu regent het niet meer zo heel hard', en dan alsnog je schoenen moeten leeggieten en je jas in de badkamer moeten laten uitdruipen.
Hopelijk zit er nog een nazomer in.

vrijdag, september 01, 2006

Kleinkind vast voor mishandelen hoogbejaarde oma

ROTTERDAM - Justitie verdenkt een 28-jarige Rotterdamse van het opsluiten, mishandelen en bestelen van haar 85-jarige oma. De zaak kwam eind juli aan het licht na een melding bij het Meldpunt Ouderen Mishandeling. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft donderdag de voorlopige hechtenis van de verdachte met negentig dagen verlengd, maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.
De kleindochter 'verzorgde' haar dementerende oma al bijna een half jaar. De bejaarde bleek ernstig vermagerd toen de politie haar vond. Zij is op een veilige plaats ondergebracht, aldus een woordvoerster van het OM.
De politie trof de 85-jarige vrouw aan in de woning van de kleindochter. In het Rotterdamse huis waren gas en elektra afgesloten omdat de 28-jarige schulden had. De kleindochter woonde in het huis van oma in dezelfde woonplaats. De politie is nog op zoek naar de partner van de 28-jarige vrouw.
(Bron)
Lijk vermiste vrouw gevonden in achterbak echtgenoot

DEN BOSCH - De Duitse politie heeft vrijdag de echtgenoot van een 46-jarige vermiste vrouw uit Uden aangehouden. De man zat op een parkeerplaats langs de Duitse snelweg achter het stuur van een personenauto waarin achterin een stoffelijk overschot lag. Zeer waarschijnlijk betreft het hier het stoffelijk overschot van de vrouw.
Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Bosch meegedeeld. De Udense werd sinds 1 juli vermist. De Duitse politie trof de geparkeerde auto aan langs de snelweg A1 tussen Osnabrück en Bremen.
Duitsland draagt de 52-jarige echtgenoot over aan de Nederlandse autoriteiten. Het Nederlands Forensisch Instituut zal onderzoek doen om de identiteit en de doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen. Politie en justitie doen verder geen mededelingen over de zaak.
Een week nadat zijn vrouw was verdwenen, deed de man aangifte van vermissing. Op zijn verzoek maakte de politie niet bekend waar zij voor het laatst zou zijn gezien. Het stel lag in scheiding.
Justitie in Den Bosch sprak begin augustus al het vermoeden uit dat de vrouw slachtoffer was geworden van een misdrijf. Haar echtgenoot was daarvoor vrijwillig met de politie meegegaan en verhoord. Hij was toen geen verdachte. In het huis van de vrouw deed de technische recherche een sporenonderzoek.
(Bron)
Nieuwe browser laat geen sporen achter

AMSTERDAM - Bijna driekwart van de internetters maakt zich zorgen om zijn privacy tijdens het surfen, zo blijkt uit onderzoeken. Een vrees die niet ongegrond is, en daar speelt de nieuwe browser Browzar handig op in. Het zoekprogramma zorgt ervoor dat het surfgedrag van de internetter geen enkel spoor achter laat.
De browser verwijdert na elke surfsessie automatisch de cookies en houdt geen browsergeschiedenis bij. Gegevens over de gebruiker worden niet opgeslagen. Ook houdt Browzar kwaadaardige software buiten de deur. Bij de meeste browsers moeten gebruikers handmatig hun gegevens wissen.
Het pakket aan maatregelen kost de gebruiker wel wat extra tijd. Half ingetypte urls worden niet automatisch afgemaakt. Gebruikers moeten continu opnieuw inloggen en het is niet mogelijk om een favorietenlijst aan te maken.
De nieuwe browser, slechts 264 kilobytes groot, is sinds donderdag gratis te downloaden. Browzar bevindt zich momenteel in de testfase en draait enkel op computers met het Windows-besturingssysteem. Versies voor de Mac en Linux worden binnenkort verwacht.
Het idee is afkomstig van de Brit Ajaz Ahmed. Hij richtte ook Freeserve op, de eerste gratis internetprovider van Groot-Brittannië.
(Bron)
Bedorven Duits vlees in buitenland verkocht

MUNCHEN - Een nieuw vleesschandaal in Duitsland wordt steeds omvangrijker. Bedorven vlees dat in de deelstaat Beieren is ontdekt is ook elders in Duitsland en in het buitenland verkocht. In welke landen van de Europese Unie is nog onbekend, meldden de Duitse autoriteiten vrijdag.
Controleurs hebben vrijdag in Beieren 80 ton bedorven vlees bij twee distributeurs in beslag genomen, een dag nadat al 10 ton was geconfisqueerd. Het gaat om ingevroren kalkoen-, varkens- en rundvlees dat vier jaar over tijd was.
Het vlees, dat volgens een controleur "groen uitsloeg en misselijkmakend was", is verkocht aan vooral shoarmazaken en Aziatische restaurants. In de Beierse stad München zijn vrijdag invallen gedaan in eettenten. Van de twintig steekproeven bleken er zeventien niet in orde.
Ook elders in Duitsland zijn controleurs op zoek naar bedorven vlees. Volgens de autoriteiten is er geen gevaar voor de volksgezondheid. In november werden in Duitsland ook al grote partijen bedorven vlees in beslag genomen.
De Duitse minister van Landbouw, Horst Seehofer, nam daarop maatregelen om de vleeszwendel aan te pakken. Hij kondigde een forse uitbreiding van de inspecties in koelhuizen, winkels en eetgelegenheden aan en beloofde de samenwerking tussen de betrokken autoriteiten en deelstaten te verbeteren.
(Bron)

Vier jaar! Dat het niet zelf al ontsnapt was...

donderdag, augustus 31, 2006

TT 120 De verkeersveiligheidsorganisatie 3VO heet weer Veilig Verkeer Nederland. In 2000 werd voor 3VO gekozen nadat drie verkeersveiligheidsorganisaties waren samengegaan. Bestuur en achterban vinden bij nader inzien de oude naam beter.

En wat heeft dat gekost aan nadenken, creabureaus, nieuw papier, logo, publiciteit etc?
Boze oude mannen krijgen minder lucht

LONDEN - De longen van mannen van middelbare leeftijd die zich vaak boos maken en vijandelijke gevoelens koesteren gaan in de loop van de tijd sneller achteruit dan die van rustigere types. Hoe groter de woede, hoe slechter de longfunctie, zo blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van het Amerikaanse Harvard.
De wetenschappers testten in 1986 een groep van 670 mannen tussen de 45 en 82 jaar oud. Zij bepaalden aan de hand van een speciaal scoresysteem, de zogenoemde Cook-Medley Scale, de mate van boosheid en stress onder de proefpersonen. Ook moesten de mannen een longfunctietest doen, waarmee de hoeveelheid lucht wordt gemeten die iemand in een keer kan uitademen.
Dezelfde groep onderging in de acht jaar die volgden nog drie longfunctieonderzoeken. Uit het onderzoek bleek dat boosheid en longcapaciteit nauw met elkaar waren verbonden. De longen van de mannen die in de acht jaar meer vijandelijke gevoelens gingen koesteren gingen sneller achteruit dan die van mannen wiens gemoedstoestand niet veranderde of positiever werd.
Overigens krijgt iedereen met het vorderen der jaren te maken met een verminderde longfunctie.
Bekend was al dat stress en boosheid een negatief effect hebben op onder meer de ontwikkeling van hartfalen, astma en maagstoornissen. Mogelijk verlaagt stress het afweersysteem, waardoor ziekten meer kans krijgen zich te ontwikkelen.
(Bron)

woensdag, augustus 30, 2006

Agressieve dolfijn terroriseert Bretonse kust

BREST - Een dolfijn terroriseert de Bretonse kust. Het dier brengt roeiboten tot zinken, maakt visnetten kapot en viel een vissersboot zo fel aan dat de visser overboord sloeg. "Het lijkt wel een dolle hond. Hij heeft de afgelopen week al voor meer dan 1500 euro schade aangericht", zei directeur Henri Le Lay van de jachthaven van Brezellec aan het westelijkste puntje van Bretagne.
Die materiële schade is vervelend, maar het is erger dat het dier mogelijk ook mensen aanvalt. Deskundigen waarschuwen dat de mensen niet moeten denken dat het dier een leuke Flipper is, zoals in de televisieserie van vroeger. De dolfijn weegt meer dan driehonderd kilo en is bijzonder wendbaar.
"Seksueel rijpe mannetjes kunnen door hun dominante persoonlijkheidsstructuur zeer gevaarlijk worden", zei zeezoogdierenexpert Sami Hassani uit Brest. Hij denkt dat het dier, dat inmiddels 'Jean Floch' is genoemd, uit zijn kudde is gestoten. Hij is sinds 2002 al vele keren in het gebied gesignaleerd, maar is deze zomer zo agressief geworden dat de prefect een crisisstaf heeft ingericht.
De deskundigen adviseren aan de Bretonse kust een zwemverbod in te stellen. Veel mensen willen de dolfijn graag zien en willen graag met hem zwemmen. Daarom wordt binnenkort geprobeerd het dier met geluid weg te jagen.
(Bron)

dinsdag, augustus 29, 2006

Geestelijke verdrinkt na Jezus-imitatie

AMSTERDAM - Een Franse voorganger van een pinkstergemeente is maandag verdronken bij een poging om, net zoals Jezus Christus, over het water te lopen. Dat meldt de Franse krant L'Union dinsdag.
Nadat de geestelijke een visioen had gekregen, meende hij dat hij over het stuwmeer in Libreville naar het strand van Pointe Denis kon wandelen. Met de boot duurt deze overtocht maar liefst twintig minuten.
De geestelijke van Kameroense afkomst had een fotograaf meegenomen, zodat het wonder ook op de gevoelige plaat kon worden vastgelegd. Ook liet hij zich vergezellen door enkele gelovigen, die hij beloofd had te genezen.
Sommige voorgangers van pinkstergemeentes beweren dat ze wonderen kunnen verrichten en zieken kunnen genezen van allerhande kwalen.
(Bron)
NS heeft tekort aan treinen en personeel

AMSTERDAM - Duizend van de vijfduizend treinritten die de Nederlandse Spoorwegen (NS) dagelijks maken, worden uitgevoerd met te korte treinen. Van die duizend treinen zijn er vierhonderd 'ernstig tekort' en vijftig worden aangemerkt als 'crisistrein'.
Het Hoofd Jaarplan van NS, Léon Jansen, schrijft dat aan productiedirecteur Nol Groot in een memo, dat uitlekte via de Volkskrant. Volgens het memo zit NS vooral in de spits klem, omdat dan "alles is ingezet". Het ene knelpunt in de spits oplossen betekent elders een tekort vergroten, aldus de brief.
Behalve een materieeltekort verwacht NS ook een groter personeelstekort dan eerder was voorzien. Dat komt volgens Jansen onder meer doordat er, volgens afspraak met het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov), meer treinen rijden aan het begin en einde van de dienstregeling.
Om de problemen op te lossen is NS al een tijd op zoek naar extra materieel, dat wordt gekocht of geleased. Verder zoekt het bedrijf steeds naar de efficiëntste inzet van materieel, zei een NS-woordvoerder dinsdag. "We variëren continu met treinen om de optimale bezetting te krijgen."
NS heeft 2700 rijtuigen op het spoor met daarin 240.000 zitplaatsen. Op een gemiddelde werkdag reizen ongeveer 1,1 miljoen mensen met de trein. De bezettingsgraad van de zitplaatsen is in een week gemiddeld 30 procent.
Roel Berghuis van FNV Bondgenoten ziet de interne memo als een waarschuwing aan de directie in de trant van: "Er moet nu wat aan gebeuren, anders kunnen we de nieuwe dienstregeling niet uitvoeren".
Reizigersvereniging Rover zei dinsdag zeer bezorgd te zijn over de gevolgen van het tekort aan treinen en personeel bij de NS. "Nu al moeten in de spits veel te veel reizigers staan, soms worden ze als haringen in een ton vervoerd."
Volgens de reizigersvereniging is het goed dat NS reservetreinen achter de hand had, maar "NS zal alles op alles moeten zetten om het tekort snel op te lossen".
NS zegt dat de tekorten worden veroorzaakt door de reizigersgroei van 7 procent, stelt Rover. Maar die groei rechtvaardigt volgens de vereniging niet het tekort aan treinen. "Immers de verhouding tussen 20 procent te korte treinen en 7 procent reizigersgroei ligt scheef."
(Bron)

Is dit nou Nieuws? Dit is toch al jaren zo?

maandag, augustus 28, 2006

Zo. Dat was de eerste werkdag.
Ik zou op pakweg 8 km van huis gaan werken, tussen 9 en 21, maandag tot en met zaterdag (in die tijden dus wisselend geroosterd). Klantenservice-achtig maar wel met harde verkooptargets, waar ik nogal over twijfelde.
Alleen was het team daar niet klaar, dus of ik ook naar een andere afdeling wilde. Op ruim 3 km van huis, werkend tussen 8 en 17.30, meer servicegericht met een groepstarget die zodanig is dat ie goed haalbaar is. Met oog voor de realiteit: als iemand een abonnement opzegt wegens overlijden, heeft het geen zin een ander abonnement aan te bieden. Sterker, er wordt erg meelevend gereageerd als iemand begint te spuien.
Vandaag veel informatie gehad, meegeluisterd, sfeer geproefd, geoefend met de computersystemen, en met een heel goed gevoel naar huis gegaan. Zelfs zodanig dat ik zelfs nog steeds happy was toen ik werkelijk zeiknat thuiskwam - de watervalachtige bui barstte zo snel en zo hevig los dat schuilen of de plu pakken geen enkele zin meer had.
Ik was moe toen ik naar huis ging, en eenmaal thuis was ik helemaal energiek. Komt dat doordat ik dit werk zie zitten, door de megadouche onderweg of door de combi? ;-)

zondag, augustus 27, 2006

Ze zijn er weer! Kruidnootjes ;-) En ja, ook al in de winkels: kerstkaarten en kerstversiering. We wachten op de paaseieren.
Ja, dit wordt weer zo'n verhaal.
Modem was dood, dus nieuwe modem, zonder enige installatie vlot werkend. Hoera! Helemaal niet des Hippo´s!
Dus moedig voorwaarts. Als ik nou eens die WinXP installeerde, dan kon ik een geluidskaart kopen en eindelijk weer eens m'n MP3tjes luisteren. Je kan 2 systemen op 1 comp hebben, dus dat was wel een idee. Kon er niks misgaan.
Je moet dat soort gedachtes ook gewoon vasthouden...
CD van XP erin, je kunt Win98 ook gewoon updaten naar XP. Okee, doen we dat. Helemaal aan het einde: een foutmelding. Maar het installeren ging wel gewoon verder. En de boel deed het prima. Alleen gaf m'n modem nu ineens een oranje lampje waar eerst een groene brandde. Oranje is ook goed, zolang het niet knippert. Dus alles deed het. Alleen kon ik niet online. En ik ontdekte al snel dat mijn mail inderdaad keurig geïmporteerd was - alleen wel die van 2004...
Klooien en klooien met die instellingen, van de modem, de netwerkkaart, de internetinstellingen, de netwerkinstellingen. Toen de hele kaart niet meer gevonden werd dacht ik: vooruit, ik wil toch een geluidskaart kopen, ik koop er gewoon een nieuwe netwerkkaart bij, zo duur zijn ze niet.
Ik fiets naar de winkel, paar kilometer, kaarten gekocht, boodschappen gedaan, besloten een stukje om te fietsen naar huis. Je gelooft het niet, ik woon hier al 16 jaar, maar ik ben dus verdwaald. Ik wist wel waar ik zat, maar niet meer hoe ik terug kon komen ;-) Het stukje omfietsen werd uiteindelijk een dikke 30 kilometer. Niet erg, maar je voelt je knap suf als je in je eigen omgeving de weg kwijt bent (terwijl het steeds donkerder werd, maar gelukkig bleef het nog droog).
Uiteindelijk toch thuis. Aan de slag met de kaarten. Eerst die netwerkkaart maar eens. Lukte niet. Kaart erin, werd direct gevonden, maar het leverde niks op. Behalve de melding dat de kabel niet aangesloten was. Kabel in de andere kaart geplugd, andere netwerkkabel, alle varianten geprobeerd - niks.
Frustratie. Dus die geluidskaart geprobeerd. Inpluggen, hoppa, comp herstarten, oh ja, die vreselijke Windowsgeluiden :/ Maar die werkte dus. WinAmp aan, geen geluid. Na veel gepriegel bedacht dat Windows nog weleens erg beschermend is - en inderdaad, in de Windows Media Player deed alles het prima, alleen krijg ik daar niet de weergave van de bestanden die ik wil. Maar dat komt nog wel.
Uiteindelijk maar gaan slapen, want ik werd er erg moe van ;-)
Vanmiddag verder rommelen, en uiteindelijk toch verbinding gekregen. Geen idee waarom nu wel, maar het werkt.
En voorlopig wil ik even helemaal niets aan de comp doen ;-)