zaterdag, februari 07, 2009

Grote illegale afvalexport via Antwerpen ontdekt

ANTWERPEN - In Antwerpen is een enorme illegale export van computers, tv-toestellen, koelkasten en ander elektronisch afval aan het licht gekomen.
De goederen gaan naar derdewereldlanden zoals Ghana, waar kinderen van amper zeven jaar ze uit elkaar halen zonder enige bescherming.
De illegale uitvoer is aan de kaak gesteld door het Vlaams-parlementslid Rudi Daems (Groen). De goederen zijn ingezameld voor recycling.
Maar ze gaan als tweedehandsgoederen naar ontwikkelingslanden. Deams zei voor de Vlaamse tv-omroep VRT dat het alleen al voor zijn eigen deelstaat om duizenden containers per jaar gaat. Hij meent dat er veel te weinig milieu-inspecteurs in de haven zijn.
Kennelijk is er weinig verbeterd sinds de affaire rond de Probo Koala. Dat schip, gehuurd door een Nederlands bedrijf, dumpte in 2006 een partij van 500 ton chemisch afval in Ivoorkust. Zeventien mensen kwamen om het leven en tienduizenden werden ziek door het afval.
(Bron)

Handel is handel, mensen doen er dan niet toe.
ProRail gaat spoor versneld opknappen

UTRECHT - ProRail gaat projecten versneld uitvoeren. De spoorbeheerder wil hiermee spoorbouwers snel aan extra werk helpen en voorkomen dat deze bedrijven moeten inkrimpen als gevolg van de economische crisis.
Dat heeft ProRail zaterdag bekendgemaakt. De komende zes maanden laat ProRail onder meer voor 10 miljoen euro extra onderhoud doen aan het spoor.
De spoorbeheerder zal verder in de tweede helft van dit jaar en volgend jaar opdracht geven voor herstel- en vervangingswerkzaamheden die oorspronkelijk gepland stonden voor eind 2011. Het gaat hier om een bedrag van 45 miljoen euro.
ProRail onderzoekt nog of grote infrastructurele werken zoals bijvoorbeeld de Hanzelijn en de verbinding Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad kunnen worden versneld.
Andere mogelijkheden die worden onderzocht op versnelde uitvoering zijn onder meer het plaatsen van camera's op stations, brailleplaatjes, toegangspoortjes, liften en de bouw van fietsenstallingen.
ProRail zegt met deze maatregelen ontslagen in de spoorsector te willen voorkomen. Ze zorgen voor een meer constante stroom aan opdrachten.
''Wij hebben belang bij een vitale spoorsector. Als er kennis en kunde verloren gaat is dat slecht voor ons'', aldus bestuursvoorzitter Bert Klerk van ProRail in een verklaring.
Bijkomend voordeel is volgens hem dat door de versnelde uitvoering tegelijkertijd de kwaliteit van het spoor weer verbetert.
(Bron)
Huur diplomatenhuizen deels via omweg betaald

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tot een paar jaar geleden de huur voor woningen voor diplomaten in een aantal ontwikkelingslanden deels betaald via bankrekeningen in onder meer Zwitserland en Luxemburg. Dat blijkt zaterdag uit onderzoek van NRC Handelsblad.
Met deze constructie, meestal in dollars, was het ministerie minder geld kwijt en was het voor de lokale verhuurder financieel aantrekkelijker. Het betrokken land liep wel belastinginkomsten mis.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken erkent dat tot 2005 gebruikgemaakt is van deze constructie op verzoek van de lokale verhuurder. Sindsdien is deze wijze van betalen geschrapt.
Wel is er volgens een woordvoerder nog sprake van een aantal doorlopende contracten. Zodra die afgelopen zijn, wordt daar ook de financiële constructie beëindigd.
(Bron)
Elke week minstens één verkrachting op Belgische school

BRUSSEL - Elke week gebeurt er in België minstens één verkrachting binnen de schoolmuren. Dat blijkt uit politiestatistieken over aangiftes. De politie meent dat nog veel incidenten niet zijn aangegeven.
In 2007 ging het om 69 verkrachtingen op scholen, veel meer dan de 54 en 52 gevallen in de voorgaande jaren. Het aantal aanrandingen ligt dubbel zo hoog.
De incidenten gebeuren meestal in kleedhokjes en bij besprekingen, onder meer tussen de leerkracht en een leerlinge. Maar de politie nuanceert dat de statistieken ook seksueel geweld tussen ouders op een schoolfeest bevatten.
De politiestatistieken van 2007 tonen ook toenemend geweld op scholen. Zo waren er 2324 aangiftes van opzettelijke slagen en verwondingen, beduidend meer dan in 2006 en 2005.
Ook het aantal bedreigingen en gevallen van illegaal wapenbezit nam toe, meldde de Vlaamse krant De Standaard zaterdag.
(Bron)
Katholieken straffen Holocaust-ontkenner

ROME - De ultraconservatieve katholieke groepering Pius X heeft een priester uit de beweging gezet die vraagtekens plaatst bij de Holocaust.
De Italiaanse tak van het priesterbroederschap royeerde Floriano Abrahamowicz omdat hij zich in een interview afvroeg of de gaskamers in de naziconcentratiekampen werkelijk slachtoffers maakten. Volgens hem zijn ze gebruikt voor desinfectie.
Met de uitsluiting wil het broederschap voorkomen dat de organisatie een nog slechtere reputatie krijgt, aldus een verklaring vrijdagavond. Ook de bekende Holocaust-ontkenner Richard Williamson is lid van het omstreden broederschap.
Paus Benedictus XVI liet deze geestelijke weer toe tot de katholieke kerk, wat internationaal tot afkeurende reacties leidde.
Het Vaticaan riep Williamson eerder deze week op zijn opvattingen over de Holocaust publiekelijk in te trekken. Volgens de geestelijke waren er geen gaskamers in de nazikampen en zouden er geen zes miljoen maar hoogstens 200.000 tot 300.000 Joden door de nazi's zijn vermoord.
(Bron)

Desinfectie, dat zeiden de nazi's zelf ook. Alleen hadden ze een iets andere opvatting van desinfectie dan de gebruikelijke betekenis die aan die term wordt gegeven.

Williamson wil woorden nog niet intrekken

BERLIJN - De Britse bisschop Richard Williamson is vooralsnog niet van plan zijn omstreden uitspraken over de Jodenvervolging in te trekken. Williamson zei dat tegen het Duitse blad Der Spiegel.
In een zaterdag vrijgegeven interview stelt Williamson dat hij eerst de historische bewijzen voor de Holocaust wil checken. ''En als ik die bewijzen vind, dan zal ik mezelf corrigeren. Maar daarvoor is tijd nodig.''
(Bron)

Ach, de verhalen gaan pas een dikke 70 jaar, de onderzoeken zijn al 60 jaar bezig, en meneer Betweter gaat het zelf nog even overdoen. Hopelijk bezoekt ie ook wat kampen.
Nieuwe medicijnen oplossing personeelstekort zorg

DEN HAAG - Ziekenhuizen kunnen met tienduizenden personeelsleden minder toe wanneer meer gebruik wordt gemaakt van vernieuwende medicijnen.
Dit hebben onderzoekers van de Universiteit Maastricht en het het Haagse onderzoeksbureau APE becijferd. Zij presenteren hun onderzoek woensdag in Den Haag.
Het is hard nodig te zoeken naar werkbesparende methoden in de zorg. Want door de vergrijzing dreigt daar een enorm personeelstekort. Nu werken ongeveer 1,2 miljoen mensen in de zorgsector. Tegen 2025 zou bijna een kwart van de beroepsbevolking in de zorg moeten werken om aan de stijgende vraag naar zorg te voldoen.
De onderzoekers hebben gekeken naar drie veelvoorkomende aandoeningen: COPD/astma, hart- en vaatziekten en psychische stoornissen. In 2007 werden in totaal 166.000 mensen daarvoor in een (psychiatrich) ziekenhuis opgenomen.
Door tien vernieuwende geneesmiddelen te gebruiken hebben de zorginstellingen 7200 personeelsleden kunnen besparen.
Er is een veelvoud aan nieuwe medicijnen, zegt prof. Wim de Groot, van de Universiteit Maastricht. Volgens hem krijgen zorginstellingen te kampen met een chronisch tekort aan handen aan het bed, wanneer zij geen gebruik maken van dit soort medische innovaties.
Maar de regels en de manier waarop de zorg gefinancierd wordt, nodigen niet uit tot het gebruik van vernieuwende middelen. Nog te vaak worden patiënten in een (psychiatrisch) ziekenhuis opgenomen om financiële redenen, terwijl zij ook thuis kunnen worden behandeld, aldus het onderzoek.
(Bron)
Vader zit vast voor besnijdenis dochter

HAARLEM - Een 29-jarige Haarlemse vader van Marokkaanse afkomst wordt ervan beschuldigd zijn 5-jarige dochter te hebben besneden.
De rechtbank in Haarlem heeft deze week het voorarrest van de man verlengd, zo heeft persofficier Frances Schlingemann in Haarlem zaterdag bevestigd.
De verdachte, M. El M., werd eind oktober vorig jaar al opgepakt, maar justitie heeft dat nooit naar buiten gebracht. De Haarlemmer ontkent dat hij zijn dochter heeft besneden.
De pleegouders van het meisje hebben vorig jaar aangifte gedaan. Artsen hebben vastgesteld dat de geslachtsdelen van het kind verminkt zijn.
De vader is zware mishandeling telaste gelegd. Volgens de officier moeten nog vele getuigen en deskundigen worden gehoord. De inhoudelijke behandeling van de zaak is vermoedelijk in mei.
Tussen de zomer van 2007 en het voorjaar van 2008 kwamen bij de meldpunten voor kindermishandeling (AMK's) en de Kinderbescherming 44 meldingen binnen over meisjes die waren besneden of het risico liepen besneden te worden.
Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) vreest dat dit aantal slechts het topje van de ijsberg is.
Bussemaker wil dat in de opleiding van medewerkers van AMK's en de Kinderbescherming meer aandacht komt voor de verminking van geslachtsorganen van vrouwen, liet ze de Tweede Kamer vrijdag weten.
Eerder zei ze te overwegen naar Frans voorbeeld ouders van meisjes uit landen waar deze praktijk voorkomt een contract te laten ondertekenen als de meisjes hun land van herkomst bezoeken. In dat contract staat dat genitale verminking in Nederland strafbaar is.
Bij gebleken schending van het contract volgt vervolging en mogelijk een celstraf. Als risicolanden gelden onder meer Eritrea, Sudan en Ethiopië.
(Bron)
Belgische vrouw wurgt echtgenoot om gesnurk

BRUSSEL - Een 76-jarige vrouw uit Brussel heeft haar man gewurgd omdat hij onophoudelijk hard snurkte. ''Ik was het beu'', zei de vrouw na haar daad om elf uur 's avonds.
De vrouw waarschuwde zelf het personeel van het bejaardenhuis waarin het paar woonde. Het personeel was verbaasd over haar actie. De directrice beschreef het stel als ''erg actief en een voorbeeld van huwelijkstrouw''.
De hoogbejaarde vrouw is inmiddels opgesloten in de Brusselse vrouwengevangenis. Ze zal zich normaal gesproken moeten verantwoorden voor de jury van de rechtbank op verdenking van doodslag.
De 74-jarige echtgenoot van de vrouw was de laatste jaren afgetakeld door de ziekte van Alzheimer en kanker, meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws zaterdag.
(Bron)
Grote oorbellen zijn gevaarlijk

AMSTERDAM - Eén van de trends op modegebied op dit moment zijn grote oorbellen. Veel sterren zijn er dan ook mee gespot de laatste weken. Britse artsen waarschuwen nu voor de gevaren van deze trend.
Door het gewicht van de oorbellen kunnen je oorlellen namelijk uitrekken. En in het ergste geval zouden je oorlellen zelfs kunnen scheuren. Ook komt het voor dat de oorlellen opzwellen en dat er bulten ontstaan zo groot als een knikker.
Steeds vaker komt het dan voor dat plastisch chirurgen reconstructies moeten doen van oorlellen. Ook vragen steeds meer vrouwen om hun oorlellen preventief te verstevigen.
(Bron)
Er is een duidelijk verschil tussen Tom (ex-kater) en Tijger (poes).
Als er een concukat in de tuin opduikt, jassen ze die eruit. Maar: als Tom en Tijger beide buiten zijn, komt Tijger naar binnen en laat ze het Tom opknappen. Als hij niet in de buurt is, kan ze het heel goed zelf af met veel gemauw, gekrijs en gekrab.
Als Tom binnen ligt te dutten en hij hoort gebler, dan gaat ie onmiddellijk in de sokken: er op af! Ook al zijn het twee concukatten die met elkaar op de poot zijn gegaan.
Goh, in tumtum van de Appie zit 1% vruchtensap. Zou het dan ook meetellen voor de twee stuks fruit per dag?
'Poetin is fan van Abba'

MOSKOU - De Russische premier Poetin ontkent met klem dat hij heeft gedanst op muziek van popgroep Abba. Abba-coverband Bjorn Again maakte vrijdag bekend dat het voor ongeveer 15.000 euro voor Poetin had opgetreden. Dat meldden Amerikaanse media.
Poetin, een voormalig officier van de Sovjetveiligheidsdienst KGB, heeft een zwarte band in judo en staat bekend om zijn macho-imago. Zijn woordvoerder haastte zich dan ook om te ontkennen dat het optreden heeft plaatsgevonden.
De manager van Bjorn Again beweert echter dat de band vijftien Abba-hits heeft opgevoerd tijdens een privéconcert in Rusland voor de premier en zeven andere gasten.
Zangeres Aileen McLaughlin zei eerder tegen de Britse krant The Times dat de premier enthousiast meeklapte met de muziek en ''bravo'' riep.
''Poetin had het erg naar zijn zin. Hij zat te dansen in zijn stoel tijdens het nummer Super Trooper en toen we Mamma Mia speelde stak hij zijn handen in de lucht.''
(Bron)

Met ABBA is minder mis dan met een band die voor Poetin op wil treden...
Categorie open deur:

Groene woonomgeving is gezond

UTRECHT - Mensen die in een groene woonomgeving wonen voelen zich niet alleen gezonder, ze zijn ook gezonder. Ze bezoeken minder vaak de huisarts.
Met minder bezoekjes aan de dokter voor depressie, diabetes, COPD en duizeligheid lijken ze gezonder dan mensen in de steden. Dit blijkt uit onderzoek van NIVEL-onderzoeker Jolanda Maas.
Vooral mensen met een lagere sociaal-economische status, kinderen en ouderen hebben profijt van meer groen in de woonomgeving. Volgens de onderzoekster herstellen mensen die meer tijd doorbrengen in een groene woonomgeving sneller van stress.
"Ziekte of het overlijden van een naaste hebben bijvoorbeeld bij mensen die ‘groen’ wonen minder effect op hun gezondheid. Maar ook ‘bewegen’ en ‘sociale contacten’ zijn niet helemaal weg te cijferen als verklaring voor de heilzame werking van groen.
Zo tuinieren mensen uit een groene woonomgeving vaker en langer, en fietsen zij meer minuten naar hun werk. Verder voelen zij zich minder eenzaam en ervaren ze minder vaak een tekort aan sociale contacten."
Maas stelt dan ook dat er meer aandacht moet komen voor groen in de leefomgeving bij het inrichten van wijken en steden.
Ook zou de Nederlandse gezondheidszorg groen actiever moeten inzetten voor de gezondheid van patiënten. Zo zou een huisarts bijvoorbeeld patiënten vaker aan moeten raden een wandeling te gaan maken in het bos.
(Bron)

Ik woon in een verhoudingsgewijs heel groene wijk. Hoewel - toen ik hier kwam wonen, was het nog veel groener. Tussen alle subwijkjes was veel groen, her en der waren veldjes en bosschages. Zo kon je van het station naar de winkel lopen en (in het juiste seizoen uiteraard) even wat hazelnoten plukken. Verderop stonden huizen in een hoefijzervorm rond een groot veld met flinke wilgen. Sommige plekken waren duidelijk een beetje vergeten, ze werden wel bijgehouden in de zin van eens per zoveel tijd maaien, maar dat resulteerde juist in wuivende velden bloeiende kruiden, die plots geen onkruid meer waren.
Het is allemaal weg. Er is nog veel groen, maar het meeste vind je nu rondom de wijk en langs de sloten. Veel struiken zijn gekapt want 'sociaal onveilig'. Alle verloren hoekjes zijn volgebouwd.
Zou nu de gemiddelde gezondheid van de wijkbewoners achteruit gaan?

vrijdag, februari 06, 2009

Winter houdt Groot-Brittannië in zijn greep

LONDEN - Zware sneeuwval in Groot-Brittannië heeft vrijdag opnieuw voor chaos gezorgd op de wegen.
Vooral het zuiden en zuidwesten zijn zwaar getroffen. In Devon viel meer dan 55 centimeter sneeuw, aldus de BBC.
In Devon en Somerset zijn dorpjes door de sneeuw van de buitenwereld afgesloten geraakt. Ruim twaalfduizend huishoudens in Devon zitten zonder stroom. Ook in de regio Taunton hadden achtduizend woningen geen elektriciteit.
In Devon werden donderdagavond tweehonderd automobilisten bevrijd die verrast werden door de plotselinge sneeuwval. Meer dan drieduizend scholen bleven dicht.
Het wegverkeer, de spoorwegen en de luchtvaart ondervonden vrijdag opnieuw ernstige hinder. Zeker vijf auto's raakten beschadigd door ijsbrokken die van wegwijzers en bruggen naar beneden vielen.
Op veel plaatsen dreigt een tekort aan strooizout. De luchthaven van Bristol en het vliegveld Luton bij Londen hebben veel vluchten moeten annuleren.
Koning Winter houdt al dagen huis in grote delen van het Verenigd Koninkrijk. In het zuiden van Wales, het westen en midden van Engeland en Noord-Ierland ligt een dikke laag sneeuw.
In Londen viel maandag het dikste pak sneeuw sinds achttien jaar.
(Bron)
Melkboer verkocht drugs aan bejaarde klanten

BURNLEY - Een Britse melkboer heeft zijn bejaarde klanten maandenlang meer verkocht dan alleen maar melk en yoghurt.
De 72-jarige man uit de stad Burnley dealde ook cannabis. Vrijdag werd hij daarvoor veroordeeld tot 36 weken voorwaardelijke celstraf.
De man was het handeltje naar eigen zeggen begonnen om de ouderdomskwaaltjes van zijn klanten te verzachten.
Die hadden volgens de aanklager ongeveer drie weken nodig om een levering van 255 gram op te roken; omgerekend komt dat neer op ongeveer tien joints per dag.
Door mond-op-mondreclame breidde de melkboer zijn klantenkring steeds verder uit. De oudste gebruiker zou 92 jaar oud zijn geweest.
In juli vorig jaar viel de dealende melkboer door de mand. In een krat in zijn wagen vond de politie ongeveer 170 gram hennep, verstopt tussen de eieren.
(Bron)
'Latitude is bedreiging voor de privacy'

AMSTERDAM - Google Latitude, eerder deze week gelanceerde software voor mobiele telefoons waarmee vrienden elkaar op de hoogte kunnen houden van hun lokatie, vormt een ernstige bedreiging voor de privacy.
Dat stelt althans de organisatie Privacy International, die de dienst onder de loep nam. Met Latitude kunnen vrienden op Google Maps van elkaar zien waar ze zich bevinden. De software bepaalt dat aan de hand van lokatiegegevens van gsm-masten, wifitoegangspunten en GPS.
Volgens Google is de privacy goed gewaarborgd: de dienst werkt alleen als die expliciet wordt ingeschakeld, en gebruikers kunnen precies bepalen met wie ze welke informatie willen delen.
Privacy International vindt dat onvoldoende. Volgens de organisatie kan Google niet voorkomen dat derden de dienst inschakelen zonder dat de gebruiker dat merkt. De organisatie wijst bijvoorbeeld op de mogelijkheid dat een werkgever zijn personeel voorziet van mobieltjes waarop Latitude is geactiveerd, of dat iemand de dienst op andermans telefoon inschakelt als de eigenaar even weg is van zijn bureau.
"Op dit moment is Latitude een geschenk voor stalkers, nieuwsgierige werkgevers, jaloerse partners en geobsedeerde vrienden", constateert Privacy International. De organisatie roept Google op om de software te voorzien van periodieke herinneringen, die de gebruiker er op moeten wijzen dat Latitude actief is.
"Ondanks het feit dat de meeste scenarios die worden geschetst onwaarschijnlijk zijn, nemen wij dit issue serieus en luisteren we altijd naar feedback van onze gebruikers", reageert een woordvoerder van Google Nederland.
Het bedrijf zegt "op heel korte termijn" te zullen zorgen dat de software gebruikers op de hoogte stelt dat Latitude is geactiveerd. Op dit moment is dat alleen het geval op de Blackberryversie.
(Bron)

Ik zei het al...
Minister van Verkeer rijdt 109 in bebouwde kom

DÜSSELDORF - Minister van Verkeer Oliver Wittke (CDU) van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is betrapt toen hij 109 kilometer per uur reed in de bebouwde kom van Meschede - 59 kilometer per uur meer dan de toegestane 50. Dit meldden Duitse media donderdag.
De minister van de aan Nederland grenzende deelstaat had in voorlichtingscampagnes gepleit voor 'voorzichtig' rijgedrag dat rekening houdt met de medemens.
Toen zijn vergrijp bekend werd, was dan ook spot zijn deel in het deelstaatparlement in Düsseldorf. De oppositionele SPD hekelde dat de 42-jarige minister van Verkeer zijn voorbeeldfunctie niet waarmaakt en ''vrijwillige bijscholing'' zou moeten volgen ter aanvulling op zijn rijlessen.
Wittke zei ter verdediging dat hij slechts ''in de marge van de bebouwde kom'' te hard heeft gereden waar ''slechts sporadisch huizen staan''.
Hij moet zijn rijbewijs voorlopig missen en wordt rondgereden in een auto met chauffeur.
(Bron)

Regels zijn regels.
IK WORD SPUUGZIEK VAN DIE VERDWIJNENDE POSTEN!
Thaise website moet koning beschermen

BANGKOK - De Thaise regering heeft een speciale website opgezet om de Thaise koning te beschermen tegen kritiek. Mensen worden aangespoord iedereen aan te geven die kritiek levert op het koningshuis.
De weblog op de site was een dag na de lancering alweer gesloten, omdat bezoekers commentaren plaatsen waarin juist zware kritiek op het koningshuis werd geuit.
Internetgebruikers vonden er vrijdag de mededeling: tijdelijk gesloten.
De autoriteiten openden ook een veiligheidscentrum voor het internet. Op de eerste dag verbood de regering al bijna vijfduizend websites.
Eerder had het ministerie van Informatie ook al duizenden sites laten blokkeren. Het nieuwe centrum moet de aanpak versnellen. Inmiddels zijn meerdere Thai opgepakt.
Volgens de Britse omroep BBC heeft de nieuwe Thaise regering de bescherming van het imago van het koningshuis tot een van haar topprioriteiten gemaakt. Bronnen bij de strijdkrachten meldden dat topgeneraals zich zorgen maken over de antimonarchistische gevoelens bij aanhangers van de verdreven premier Thaksin Shinawatra.
Belediging van de koning is een zeer ernstige overtreding in Thailand, waarop maximaal vijftien jaar cel staat. Veel Thai beschouwen koning Bhumibol als bijna heilig. Midden januari is een Australische schrijver wegens belediging van het Thaise koningshuis tot drie jaar cel veroordeeld.
(Bron)

Iemand die echt onaantastbaar is, heeft dit gedoe niet nodig. Kennelijk is die koning doodsbang voor de mensen die hetzelfde zeggen als hij in z'n hart heeft?
Expats laten massaal auto achter in Dubai

AMSTERDAM - Tot voor kort kon het geld niet op voor gelukzoekende ondernemers in Dubai, maar inmiddels heeft de recessie ook in het oliestaatje toegeslagen. Vele buitenlanders met financiële problemen verlaten het voormalige paradijs halsoverkop, daarbij niet alleen schulden achterlatend, maar ook luxe auto's.
De politie heeft inmiddels al drieduizend achtergelaten auto’s gevonden rondom het internationale vliegveld van Dubai. Met de autosleutels nog in het contact en een briefje - met excuses - achter de ruitenwissers laten de expats hun Mercedessen, Porches en BMW’s achter. In handschoenenkastjes liggen creditcards waarvan het maximum kort voor vertrek is bereikt, zo schrijft Times Online.
Door de economische crisis kunnen vele expats niet meer voldoen aan de rente op leningen die hun luxe levensstijl financierden. In Dubai is de Sharia van kracht. De islamitische wetgeving bepaalt dat zelfs een niet-geaccepeteerde cheque al goed is voor gevangenisstraf.
De kans is klein dat als de economie weer aantrekt de autoachterlaters hun bolide komen opeisen. Als de expats zich nog in Dubai durven vertonen is de kans op arrestatie groot.
(Bron)
Het leek goed te gaan, en nu krijg ik weer 'bad request' bij het publishen.
'Luxe' legbatterij vanaf 2017 helemaal taboe

DEN HAAG - Geen enkel pluimveebedrijf mag vanaf 2017 meer kippen houden in verrijkte kooien.
Het kabinet heeft er vrijdag mee ingestemd de overgangstermijn voor het gebruik van deze iets luxueuzere variant op de gewone legbatterij met vier jaar in te korten.
Legbatterijen voor leghennen zijn vanaf 2012 verboden in de Europese Unie. Verrijkte kooien zijn wel toegestaan, maar worden in Nederland toch verboden omdat ze niet voldoen aan de welzijnseisen.
Ongeveer dertig bedrijven in Nederland hebben vooruitlopend op de wijziging van de Europese regels al geïnvesteerd in verrijkte kooien. Voor deze ondernemingen geldt de overgangstermijn.
Kippen mogen straks alleen nog in een soort kippenren worden gestopt. Deze zogeheten koloniehuisvesting biedt, naar Duits voorbeeld, meer ruimte en is volgens minister Gerda Verburg (Landbouw) comfortabeler voor de kippen dan de legbatterij of de verrijkte kooi.
(Bron)
Adressen Nederlandse pedofielen op internet

AMSTERDAM - De namen, adresgegevens en foto's van Nederlandse pedofielen zijn vanaf vrijdagavond op een website te zien die in de Verenigde Staten wordt gemaakt.
De site is een burgerinitiatief en wordt in Amerika gemaakt om de Nederlandse privacywetgeving te omzeilen. Dat blijkt vrijdag uit een uitzending van EénVandaag.
De informatie over de pedofielen op de website wordt door slachtoffers en hun omgeving geleverd.
De site zou wel eerst controleren of het om een veroordeelde pedofiel gaat of dat hij wordt gezocht voor een seksueel misdrijf met een kind.
De website stopkindersex.com is volgens EénVandaag betrokken bij de website en linkte vrijdagavond vanaf 18.00 uur door naar de Amerikaanse site.
Volgens een woordvoerder van de Nederlandse site is het nodig de adresgegevens te publiceren, omdat er anders niets tegen de pedofielen wordt ondernomen.
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zei in de uitzending niet blij te zijn met de site omdat hierdoor burgers aan de schandpaal worden genageld.
PvdA-Kamerlid Khadija Arib heeft naar aanleiding van de uitzending vragen gesteld aan minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA). Arbib wil weten of de minister de actie goedkeurt en hoe dergelijke websites zijn aan te pakken.
Hirsch Ballin kondigde eerder aan gemeenten op de hoogte te stellen als een veroordeelde pedofiel zich in de gemeente wil vestigen.
(Bron)

De site is nu offline, lijkt het.
Verrijkt uranium gevonden bij Dordts schrootbedrijf

DORDRECHT - Een schrootbedrijf in Dordrecht heeft afval gevonden dat is verontreinigd met laag verrijkt uranium.
De verontreinigde schroot zat in twee gesloten zeecontainers die eind vorig jaar werden aangeleverd vanuit de Russische stad Sint Petersburg.
De stukken schroot zijn nu tijdelijk opgeslagen bij het Rijks Instituut voor Volksgezondheid (RIVM). Dat zal het schroot laten verwerken als radioactief afval.
Het Dordtse schrootbedrijf KMR Stainless heeft de vondst direct gemeld aan de VROM-Inspectie. De inspectiedienst maakte de ontdekking vrijdag bekend.
Het gaat in totaal om vier stukken schroot. Twee daarvan zijn verontreinigd met 13 procent verrijkt uranium. De andere twee bevatten 4 procent verrijkt uranium.
De VROM-Inspectie heeft het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) in Wenen op de hoogte gesteld van de vondst.
IAEA-medewerkers hebben deze week Nederland bezocht en monsters genomen van het schroot. Ze zullen proberen de herkomst van de verontreinigde objecten te achterhalen.
Het transport van de besmette lading en de opslag bij KMR Stainless hebben niet geleid tot risico's voor de volksgezondheid en de medewerkers van het schrootbedrijf.
(Bron)

Hoe ontdekten ze het? Wordt alles voor de zekerheid gecontroleerd? Hopelijk wel, voor de medewerkers.
Echtgenote liet Horst Tappert sterven

MÜNCHEN - Derrick-acteur Horst Tappert stierf op 13 december vorig jaar nadat hij van de beademing was gehaald en de infusen waren weggenomen.
Zijn echtgenote Ursula kon haar man niet meer zien lijden. Samen hadden ze jaren eerder een verklaring opgesteld, waarin stond dat iets dergelijks moest gebeuren als de nood aan de man kwam.
Dat heeft Ursula Tappert gezegd tegenover het Duitse blad Bunte. Ze vreest een heftige discussie, maar heeft toch gekozen voor openheid. ''Het mag niet zo zijn dat mensen tegen hun wil en zonder waardigheid moeten blijven leven.''
Tappert leed aan suikerziekte en kanker. Zijn situatie was de laatste periode dramatisch. Hij kon niet meer spreken en niets meer waarnemen. Toen ze zijn hand pakte en niets meer voelde, overhandigde ze de artsen hun verklaring.
(Bron)

Dapper.
Obama breekt eerste verkiezingsbelofte

WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn eerste verkiezingsbelofte gebroken.
Hij beloofde tijdens de race om het presidentschap dat hij iedere wet die op zijn bureau belandde waarin het geen noodsituatie betrof, pas na vijf dagen zou tekenen. In ten minste twee gevallen heeft hij deze belofte verbroken.
Dat blijkt uit de Obameter, een initiatief van de Amerikaanse krant St. Petersburg Times, op de politieke 'waarheidsvindingsite' politifact.com. De Obameter moet iedereen helpen inschatten hoe de regering-Obama het doet.
Verslaggevers van het project spitten door Obama's toespraken, websites en andere publicaties en stelden een 'to do'-lijst samen van 510 verkiezingsbeloftes. Nummer 234 op het lijstje, de 'sunlight before signing' belofte is nu gebroken.
Obama beloofde wetten eerst op de website van het Witte Huis te plaatsen ''om meer licht te werpen op het proces van wetten maken''. Amerikanen zouden vijf dagen de tijd krijgen om hun mening te geven voordat Obama ze tekent, aldus de naar nu blijkt loze belofte op barackobama.com.
Op 29 januari ondertekende Obama zijn eerste wet, die het voor vrouwen makkelijker maakt hun werkgever aan te klagen als zij financieel worden achtergesteld bij hun mannelijke collega's.
Die werd op 22 januari aangenomen door het Huis van Afgevaardigden en op 27 januari door de Senaat, waarop de wet op het bureau van Obama belandde.
Een tweede wet over de uitbreiding van een garantiefonds voor kinderen, kwam op 4 februari door het Congres. Obama zette zijn handtekening enkele uren later.
Een woordvoerder van Obama heeft bevestigd dat Obama met de zogeheten 'sunlight before signing-maatregel' meer transparantie in het regeringsbeleid wil brengen, maar zei te hopen dat de maatregel binnenkort wordt uitgevoerd.
Van de 510 beloftes in de Obameter, heeft de regering-Obama er inmiddels zeven ingelost. Zo heeft hij het Pentagon opgedragen een einde te maken aan de oorlog in Irak.
Ook heeft hij meer dan een Republikein in zijn regering opgenomen. De Obameter gaf vrijdag aan, dat Obama in het geval van een belofte een compromis heeft gesloten, dat er achttien beloftes in de steigers staan en een in de wacht. 482 staan voorlopig nog op 'geen actie'.
(Bron)
'Rochdaledirecteur hielp dochter aan studentenkamer'

AMSTERDAM - De omstreden oud-directeur Huub Möllenkamp van de Amsterdamse woningstichting Rochdale heeft zijn dochter voorgetrokken bij de zoektocht naar een studentenkamer.
Dat meldt studentenzender CampusTV vrijdag. Möllenkamps dochter kreeg een mooie kamer op een Russisch voormalig cruiseschip, dat nu onder de naam Rochdale One dient als studentenhuisvesting in de Amsterdamse Houthaven. Möllenkamps voormalige werkgever is eigenaar van de boot.
"Möllenkamp had voor zijn dochter de mooiste hut op het schip geregeld. Kamer 301 op het C dek, dat als een van de weinige hutten op een hoek gesitueerd was met vier ramen van zo’n vierkante meter groot", meldt een medebewoonster tegenover de zender. Möllenkamps dochter zou amper van de kamer gebruikgemaakt hebben, zodat die na een half jaar alsnog werd verhuurd.
Möllenkamp werd op 1 februari op staande voet door Rochdale ontslagen. Hij zou jarenlang op eigen houtje verdachte vastgoedtransacties hebben gedaan.
(Bron)

Kon ie niet gelijk een fatsoenlijk huis regelen voor haar? Gewoon onttrekken aan de verhuur?
'Puberbrein kan zich moeilijker in ander verplaatsen'

AMSTERDAM - De hersenen van tieners hebben meer moeite om zich te verplaatsen in het standpunt van anderen, zo blijkt uit onderzoek van Britse hersenwetenschappers.
Onderzoekers van het University College in Londen lieten tijdens een computerexperiment proefpersonen van uiteenlopende leeftijden een afbeelding zien van een man die voor een boekenkast stond, waarin verschillende objecten lagen.
Sommige planken in de kast waren aan één kant afgeschermd. De spullen die daarop lagen waren wel op het computerscherm te zien, maar niet vanuit het gezichtspunt van de man.
De deelnemers aan het experiment kregen vervolgens de opdracht om zich te verplaatsen in de positie van de man op het scherm en 'de bal aan de linkerkant van de kast' aan te wijzen met de muis.
Aan de linkerkant van de boekenkast lagen echter twee ballen: een golfbal die vanuit het gezichtspunt van de man niet te zien was en een tennisbal die hij wel kon waarnemen.
Uit de resultaten van het experiment bleek dat vooral tieners moeite hadden om het gezichtspunt van de persoon op de afbeelding aan te nemen, zo meldt het Britse tijdschrift New Scientist. Ruim 65 procent wees de golfbal aan in plaats van de tennisbal.
Volwassen deelnemers aan het experiment wezen meestal wel de bal aan die de man ook daadwerkelijk kon zien vanuit zijn gezichtspunt.
Hersenscans toonden verder aan dat het brein van de pubers veel harder moest werken tijdens het experiment, dan de hersenen van volwassenen.
Volgens onderzoeksleider Iroise Dumontheil suggereren de onderzoeksresultaten dat het brein van tieners nog volop in ontwikkeling is. Ook gelooft ze dat het experiment inzicht geeft in de reden waarom pubers zich vaak ongevoelig gedragen ten opzichte van anderen.
"Nieuw aan dit onderzoek is dat het laat zien waarom adolescenten zich vaak op een heel kinderlijke manier egocentrisch kunnen gedragen", aldus Dumontheil. "Het brein is op die leeftijd nog volop in ontwikkeling. Je moet nog wennen aan het feit dat iemand anders een ander ruimtelijk gezichtspunt heeft dan jij."
(Bron)
Amsterdam wil toch onderzoek naar hiv-healings

AMSTERDAM - Amsterdam wil dat minister Ab Klink (Volksgezondheid) toch onderzoek doet naar zogeheten hiv-healings in Zuidoost.
De betrokken wethouders Freek Ossel en Marijke Vos hebben hem hier in een brief om gevraagd, bevestigde een gemeentewoordvoerder vrijdag een bericht hierover in Het Parool.
Klink liet in december weten dat niet goed kan worden aangetoond dat bij de gebedsbijeenkomsten van de pinkstergemeente een aanmerkelijke kans op schade aan de gezondheid van anderen werd veroorzaakt.
Bovendien heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg geen bevoegdheden om de niet-reguliere zorg aan te pakken. Amsterdam laat het hier niet bij zitten en wil weten wat er speelt in Zuidoost.
De minister bekijkt momenteel of hij de wet kan aanpassen, zodat alternatieve genezers in de toekomst aangepakt kunnen worden. Tot die tijd kan hij weinig doen.
"We hebben gekeken of we het onderzoek zelf kunnen doen, maar dat was geen optie omdat we als gemeente geen titel hebben'', aldus de zegsman van de gemeente.
Amsterdam vraagt Klink nu vooruitlopend op de aanpassingen in de wet, de situatie in Zuidoost als pilot te nemen. Op die manier kan hij de concrete gevallen die bekend zijn toch onderzoeken, lichtte de woordvoerder toe.
De betreffende bijeenkomsten zijn vooral populair bij de Antilliaanse, Afrikaanse en Surinaamse gemeenschap, waar homoseksualiteit en hiv nog een taboe zijn.
De healings zouden mensen hiervan kunnen genezen, beweren de religieuze leiders. De gemeente vreest dat hiv-positieve mensen op deze manier van de reguliere zorg wegblijven, omdat ze in de waan verkeren dat ze beter zijn.
(Bron)
Rita V. in DWDD omdat ze bij het proefproces was tegen een café dat het rookverbod negeert.
Meer asfalt, ook in de longen!
Vliegtuigje duikt in Australische haven

DARWIN - Een piloot van een vliegtuigje met vijf passagiers aan boord heeft vrijdagochtend rond half acht (lokale tijd) een noodlanding gemaakt in zeer ondiep water in een Australische haven.
Alle inzittenden konden na de landing op eigen kracht het toestel verlaten en naar de kade waden. Dat meldden Australische media.
Het vliegtuigje, een Piper Chieftain, was met een groepje IT'ers op weg naar een afgelegen Aboriginalgemeenschap om computeronderhoud te doen.
Kort na de start vanuit het Noord-Australische Darwin viel een van de motoren van het toestel door nog onbekende oorzaak uit, waardoor de piloot gedwongen was een noodlanding te maken. Niemand raakte gewond.
Getuigen deden op de Australische tv hun verslag. ''Ik zat net te relaxen met mijn eerste kopje koffie toen er van links een vliegtuigje aan kwam, net boven het wateroppervlak'', aldus Mel Collins, die het voorval vanaf haar veranda gade sloeg.
''Ik vroeg me af wat er aan de hand was en toen landde het in het water.''
Vorige maand landde een passagiersvliegtuig met 155 inzittenden in de rivier de Hudson bij New York, zonder slachtoffers te maken.
(Bron)
Vrouw uit Texas heeft grootste borstimplantaten ooit

AMSTERDAM - Sheyla Hershey, een 28-jarige vrouw uit Texas, heeft de grootste borstimplantaten ooit, zo bericht Fox News.
Haar borsten hebben de maat 38KKK en er was 3,78 liter siliconen nodig om de borsten op te vullen. "Groter is mooier voor mij," aldus Hershey, "Ik denk niet dat ik me ergens zorgen over hoef te maken."
Het is de negende keer dat Hershey een borstvergrotende operatie liet uitvoeren. Amerikaanse doktoren weigerden haar verder te opereren toen ze maat 34FFF had, maar dat hield Hershey niet tegen.
Ze vertrok naar Brazilië waar ze haar wel wilden helpen. Vervolgens dumpte de blondine haar vriendje omdat hij tegen haar operatie was. "Ik hou erg veel van hem maar ik moest mijn droom volgen," zo verklaart Hershey aan de pers.
(Bron)

Op de foto hierbij ziet ze er als een plastic griezel uit.
Je vraagt je af hoe lang het gaat duren voor ze rug- en schouderklachten krijgt, en of zo iemand begraven dan wel gecremeerd mag worden, of bij het chemisch afval moet.
Honderden Britten gered uit sneeuwstorm

LONDEN - Reddingsdiensten hebben donderdagavond meer dan tweehonderd Britten gered, die met hun auto's waren gestrand in een sneeuwstorm in het zuidwesten van Engeland.
De bevrijde automobilisten werden opgevangen in evenementenhallen.
Een flink deel van Groot-Brittannië wordt al dagenlang geteisterd door hevig winterweer. In het zuiden van Wales, het westen en midden van Engeland, Noord-Ierland en het noordelijke gedeelte van Londen viel donderdag ongeveer 10 centimeter sneeuw.
De luchthavens van Bristol en Luton bij Londen hebben wederom een flink aantal vluchten geschrapt.
Sommige plaatsen zijn afgesneden van de buitenwereld door het dikke pak sneeuw. Verder zijn nog ongeveer vijfduizend scholen gesloten.
Ook vrijdag sneeuwt het weer flink in Groot-Brittannië.
(Bron)
Zweetvoetenman wil filosofie studeren

ROTTERDAM - De zweetvoetenman is terug. De Rotterdammer, die enige jaren geleden wegens stankoverlast geweerd werd van de Technische Universiteit Delft, wil filosofie studeren aan de Erasmus Universiteit.
Of dat kan doorgaan, is nog maar de vraag. De Rotterdamse universiteit heeft hem namelijk een campusverbod opgelegd. Maar dat stond inschrijving na een beroepsprocedure niet in de weg. De universiteit beraadt zich over de zaak, heeft een woordvoerder vrijdag laten weten.
De man verwierf landelijke en later zelfs internationale bekendheid door zijn gedrag. Bij zijn bezoeken aan de bibliotheek deed hij zijn schoenen uit,hetgeen de overige bezoekers ernstig stoorde. Over het bibliotheekverbod dat hij negeerde, werd tot in de Hoge Raad geprocedeerd.
Het campusverbod werd hem opgelegd omdat hij in Rotterdam studentes lastig viel. Hij heeft daar trouwens nog een rekening te vereffenen. Boeken uit de bibliotheek bracht hij niet terug, daardoor staat hij al sinds 1999 voor 4290,70 gulden (nu 1950 euro) in het rood.
(Bron)

Studentes lastigvallen lijkt me reden genoeg om zo iemand te weren. Dan gaat ie maar een thuisstudie doen.
Medewerker juwelierszaak in buik geschoten

ALMERE - Een medewerker van een juwelierszaak aan de Marktgracht in Almere-Haven is donderdag eind de middag zwaar gewond geraakt bij een gewapende overval. Overvallers schoten de man in zijn buik.
Hij heeft in een ziekenhuis een spoedoperatie ondergaan. De politie heeft vier verdachten aangehouden van wie de jongste 13 jaar is, liet ze donderdagavond weten.
Drie verdachten bevonden zich nog in de juwelierszaak toen de politie daar arriveerde. Ze zijn 21 en 22 jaar oud en komen uit Almere. De 13-jarige verdachte komt eveneens uit Almere en is later opgepakt aan de hand van getuigenverklaringen.
Hoe de winkelmedewerker er aan toe is, kon de politie 's avonds nog niet zeggen. Ook de leeftijd van het slachtoffer is nog niet bekend.
(Bron)

De juwelier heeft tijdens de overval het rolluik laten zakken zodat de twee oudsten opgesloten zaten. Heel slim.

donderdag, februari 05, 2009

Ik zocht info over die krankzinnige actie van Schreeuw om leven.
Zoekactie: "anti-abortus dorenbosch foetusjes"

Suggestie Google: "Bedoelde u: anti-abortus dorenbosch fetisjes"

Sja. En dan blijkt het ook nog Dorenbos te zijn. Dat ie zich niet omnoemt naar Braambos.
Jaarlijks 13.500 ongevallen in gymles

DEN HAAG - Tijdens de lessen gymnastiek op school doen zich jaarlijks zeker 13.500 ongevallen voor. Zo veel leerlingen moeten zich althans laten behandelen bij een afdeling voor spoedeisende hulp van een ziekenhuis.
Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) noemt deze cijfers in een brief aan een burger, die bij de Tweede Kamer zijn zorg had geuit over de ongevallen in zijn omgeving.
De Besturenraad, de organisatie voor christelijk onderwijs, bracht het donderdag in de openbaarheid. Het gaat om 7000 leerlingen in het primair onderwijs en 6500 in het voortgezet onderwijs.
Van de slachtoffers in het primair onderwijs is twee derde tien tot en met twaalf jaar oud. Het aantal behandelingen op de eerste hulp per 100.000 leerlingen is in deze leeftijdsgroep 760 per jaar. In het voortgezet onderwijs loopt de jongste groep het grootste risico: 910 behandelingen.
Zes van de tien slachtoffers lopen letsel op door een val, uit de ringen of uit een wandrek. Een klein percentage van de slachtoffers moet na de eerste hulp voor verdere behandeling in het ziekenhuis worden opgenomen.
(Bron)
Geen extra compensatie bij hoge servicekosten huur

DEN HAAG - Mensen met hoge servicekosten voor hun huurwoning krijgen geen extra compensatie met de huurtoeslag.
Minister Eberhard van der Laan voor Wonen en Wijken vindt dat aanvullende maatregelen te ingewikkeld uit te voeren zijn.
Dat heeft de bewindsman woensdag laten weten. Het gaat om compensatie voor een vereenvoudiging van de verstrekking van huurtoeslagen. Op dit moment mogen mensen het huurbedrag waarover zij huurtoeslag krijgen met maximaal 48 euro voor de servicekosten ophogen.
Dat systeem wordt vereenvoudigd door een vaste ophoging van 13 euro voor mensen onder de 65 jaar en 20 euro voor 65-plussers.
In grove lijnen blijft het totale bedrag aan huurtoeslag daarmee gelijk. De versimpeling pakt echter slecht uit voor bijvoorbeeld gehandicapten die in een aangepaste woning met hoge servicekosten wonen.
Een meerderheid in de Tweede Kamer had Van der Laan daarom gevraagd of hij de pijn voor deze mensen kan verzachten. Volgens de minister betekent dat echter dat de Belastingdienst tussen de 10.000 en 20.000 aanvraagformulieren handmatig moet invoeren. Daarmee wordt de, ook door de Tweede Kamer gewenste, vereenvoudiging om zeep geholpen.
Het is de vraag of het parlement meegaat met zijn redenering. Tweede Kamerlid Staf Depla van de PvdA heeft al aangekondigd dat hij de versimpeling van de huurtoeslag wil terugdraaien als de groep mensen met hoge servicekosten de dupe wordt van de vereenvoudiging.
(Bron)
Ik ga er toch een helemaal overplakken.

Dear Mr. Thatcher,

I have been a loyal user of your ‘Always’ maxi pads for over 20 years and I appreciate many of their features. Why, without the Leak Guard Core or Dri-Weave absorbency, I’d probably never go horseback riding or salsa dancing, and I’d certainly steer clear of running up and down the beach in tight, white shorts.

But my favorite feature has to be your revolutionary Flexi-Wings. Kudos on being the only company smart enough to realize how crucial it is that maxi pads be aerodynamic. I can’t tell you how safe and secure I feel each month knowing there’s a little F-16 in my pants.

Have you ever had a menstrual period, Mr. Thatcher? Ever suffered from ‘the curse’? I’m guessing you haven’t. Well, my time of the month is starting right now. As I type, I can already feel hormonal forces violently surging through my body.

Just a few minutes from now, my body will adjust and I’ll be transformed into what my husband likes to call ‘an inbred hillbilly with knife skills.’ Isn’t the human body amazing?

As Brand Manager in the Feminine-Hygiene Division, you’ve no doubt seen quite a bit of research on what exactly happens during your customers monthly visits from ‘Aunt Flo’. Therefore, you must know about the bloating, puffiness, and cramping we endure, and about our intense mood swings, crying, jags, and out-of-control behavior. You surely realize it’s a tough time for most women. In fact, only last week, my friend Jennifer fought the violent urge to shove her boyfriend’s testicles into a George Foreman Grill just because he told her he thought Grey’s Anatomy was written by drunken chimps. Crazy!

The point is, sir, you of all people must realize that America is just crawling with homicidal maniacs in Capri pants… Which brings me to the reason for my letter.

Last month, while in the throes of cramping so painful I wanted to reach inside my body and yank out my uterus, I opened an Always maxi-pad, and there, printed on the adhesive backing, were these words: ‘Have a Happy Period.’

Are you ------ kidding me? What I mean is, does any part of your tiny middle-manager brain really think happiness - actual smiling, laughing happiness, is possible during a menstrual period? Did anything mentioned above sound the least bit pleasurable? Well, did it, James?

FYI, unless you’re some kind of sick S&M freak girl, there will never be anything ‘happy’ about a day in which you have to jack yourself up on Motrin and Kahlua and lock yourself in your house just so you don’t march down to the local Walgreen’s armed with a hunting rifle and a sketchy plan to end your life in a blaze of glory.

For the love of God, pull your head out, man! If you just have to slap a moronic message on a maxi pad, wouldn’t it make more sense to say something that’s actually pertinent, like ‘Put down the Hammer’ or ‘Vehicular Manslaughter is Wrong’, or are you just picking on us?

Sir, please inform your Accounting Department that, effective immediately, there will be an $8 drop in monthly profits, for I have chosen to take my maxi-pad business elsewhere. And though I will certainly miss your Flex-Wings, I will not for one minute miss your brand of condescending bull sh*t.

And that’s a promise I will keep. Always!

Best,
(Bron)
Deze klachtenbrieven zijn ook top.
Geweldig.
De man heeft inmiddels werk aangeboden gekregen: adviseur voor voedsel en wijn aan boord van Virgin.
Griekse sekte wil lukraak politie neerschieten

ATHENE - Een nieuwe Griekse extremistische groep, de Revolutionaire Sekte, heeft donderdag via een in een krant gepubliceerde brief meegedeeld, dat ze lukraak politieagenten gaat neerschieten. ''Vanaf nu is het leven van een agent niet meer waard dan een kogel'', aldus het bericht in de Griekse krant Ta Nea.
Het doel van de aangekondigde acties is het ''executeren'' van politieagenten. ''We doen niet aan politiek, we doen aan guerrillaoorlog'', aldus de tekst, waarin gerefereerd wordt aan de Duitse links-extremistische organisatie Rote Armee Fraktion (RAF).
De leden van de RAF vermoordden in de jaren zeventig en tachtig voor zover bekend zeker 34 mensen, onder wie bankiers, politici en politieagenten.
De Griekse groep heeft de verantwoordelijkheid voor een aanval op een Grieks politiebureau in Athene eerder deze week opgeëist. Het gebouw werd door drie mannen met automatische wapens beschoten en er werd een granaat gegooid, die niet explodeerde. Niemand raakte gewond, maar het gebouw liep flinke schade op.
(Bron)
'Voorbereiding overstromingen moet nog veel beter'

DEN HAAG - Nederland is nog niet goed voorbereid op overstromingen. De voorbereidingen zijn de laatste twee jaar verbeterd, maar het is nog lang niet voldoende.
Op lokaal, regionaal en landelijk niveau is veel werk verzet maar ''er is nog zeer veel te doen''.
Dat heeft Jan Fransen, voorzitter van de Taskforce Management Overstromingen (TMO) donderdag duidelijk gemaakt tijdens de aanbieding van zijn rapportage aan het kabinet.
Volgens hem is permanente aandacht nodig om inwoners en bedrijven bewust te maken en te houden op de risico's. Zo moet regionaal om de twee jaar geoefend worden met overstromingen en landelijk eens per vier jaar.
De TMO is eind 2006 ingesteld om te onderzoeken hoe Nederland zich organisatorisch beter kan voorbereiden op overstromingen.
(Bron)
Dronken automobilist doet dutje op kruispunt

DEN HAAG - Een dronken automobilist uit Den Haag kon donderdagmorgen blijkbaar niet wachten tot hij thuis was om zijn roes uit te slapen.
Agenten zagen midden op de kruising van de Nieuwe Haven met de Uilenbomen een bestelbus staan.
In de auto lag een 50-jarige man te slapen terwijl de motor van het voertuig nog liep. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken.
De politie heeft hem meegenomen naar het politiebureau, liet een woordvoerder donderdag weten.
(Bron)
W. boos op directie De Kuip

DEN HAAG/ROTTERDAM - PVV-leider Geert W. vindt het ''ongehoord'' dat zijn partij geen bijeenkomst mag houden in het Maasgebouw bij de Kuip in Rotterdam.
De directie van Stadion Feijenoord heeft de partij laten weten de reservering met "extreem politiek getinte activiteiten" eenzijdig te annuleren.
Ook is het veiligheidsrisico volgens de directie te groot. Volgens W. zijn dat onzinargumenten. "Het is een politieke motivatie", zei hij donderdag in een reactie.
W. benadrukte dat de PVV geen extreme politiek bedrijft. Ook wees hij erop dat Rotterdam een belangrijke stad is voor de PVV, omdat veel Rotterdammers op zijn partij hebben gestemd.
W. zei vorige maand niet uit te sluiten dat zijn partij in 2010 deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.
Stadion Feijenoord weigert verder op de zaak in te gaan. "Wij bepalen zelf wie er welkom is in het Maasgebouw en wie niet", aldus een zegsman.
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb benadrukte donderdag in het vragenuurtje van de gemeenteraad dat het vooralsnog om een eenmalige afwijzing gaat. Hij kan zich niet voorstellen dat W. helemaal geen ruimte kan vinden in Rotterdam.
"Desnoods geeft u mijn telefoonnummer en e-mailadres maar door", zei hij tegen fractievoorzitter Ronald Sörensen (Leefbaar Rotterdam), die de discussie aanzwengelde.
Evenementencomplex Ahoy heeft donderdagavond te kennen gegeven de bijeenkomst van de PVV wel te willen accommoderen. W. is daar blij mee. "We gaan zeker met ze praten", zei hij.
(Bron)

Iedereen mag alles vinden, tot het meneer W. niet uitkomt. Dan is het discriminatie.
Rattenvanger krijgt tv voor record

DHAKA - Een boer in Bangladesh is donderdag gekroond tot nationaal kampioen rattenvangen. Vorig jaar ving de 40-jarige Binoy Kumar Karmakar 39.650 van deze knaagdieren. De prestatie, vermoedelijk ook goed voor een wereldrecord, leverde hem de titel en een kleurentelevisie op.
Het ministerie van Landbouw in Bangladesh maakte donderdag de resultaten bekend van een nationale campagne voor het bestrijden van ratten. ,,In het afgelopen jaar hebben onze boeren in totaal 25 miljoen ratten gevangen'', aldus een woordvoerder van het ministerie.
Karmakar kon zijn record bewijzen door de staarten te tonen van alle ratten die hij ving met behulp van vallen en vergif.
Ratten vormen een groot probleem in Bangladesh. Het ongedierte consumeert volgens schattingen ongeveer 10 procent van alle gewassen. Zo nu en dan lopen rattenplagen uit de hand.
Zo kreeg het zuidoostelijke district Chittagong vorig jaar te maken met een invasie van deze dieren. Oogsten verdwenen in de magen van de talloze ratten, en het gevolg was een hongersnood onder de bewoners van het gebied.
(Bron)

Dan zou ik die ratten opeten. Rat gevuld met oogst, dan heb je gewoon extra vlees.
Gros Nederlanders kent medische rechten niet

UTRECHT - Vier van de vijf van de Nederlanders geeft aan zijn of haar medische rechten niet te kennen.
Dat blijkt uit een enquête, die onder meer de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad), de Consumentenbond en de koepel van patiëntenorganisaties NPCF hebben laten uitvoeren. De resultaten worden donderdag gepubliceerd.
Bijna 70 procent van de ondervraagden zegt niet te weten waar men informatie over patiëntenrechten kan halen. Organisaties als de CG-Raad, Consumentenbond en NPCF lanceren donderdag de internetsite Clientenrechten.nl.
Mensen kunnen daar bijvoorbeeld informatie vinden over hoe artsen met hun medisch dossier moeten omgaan.
(Bron)
Groepsdans stimuleert kuddegedrag bij mensen

AMSTERDAM - Als mensen in groepsverband marcheren, dansen of meezingen met muziek gedragen ze zich daarna volgzamer. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond.
De onderzoekers van Stanford University deelden tijdens een experiment 96 proefpersonen op in verschillende groepen om ze vervolgens enkele gezamenlijke activiteiten te laten ondernemen.
Bij sommige opdrachten was het belangrijk dat mensen als groep opereerden, bij andere activiteiten was er meer ruimte voor eigen invulling.
De leden van de ene groep moesten bijvoorbeeld naar een liedje luisteren en de tekst zachtjes voor zich uit mompelen, terwijl andere clubjes gezamenlijk en hardop moesten meezingen.
Verder kregen sommige proefpersonen de opdracht om er met z'n allen wild op los te dansen, terwijl anderen een strak gecoördineerde groepsdans uitvoerden.
Uiteindelijk speelden alle deelnemers aan het experiment een spel met geld waarbij ze op een bepaald moment moesten kiezen tussen hun eigen belang en het groepsbelang.
Bijna alle mensen die tijdens de eerdere activiteiten meer als groep dan als individu hadden geopereerd, bleken erg gevoelig voor het groepsgevoel. Ze kozen zonder te aarzelen voor het belang van de groep.
Proefpersonen die niet hadden deelgenomen aan een groepsdans of een gezamenlijke zangsessie, waren eerder geneigd om voor zichzelf te kiezen.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist.
Volgens hoofdonderzoeker Scott Wiltermuth van Stanford University bewijst het experiment dat groepsactiviteiten zoals marcheren en dansen kunnen worden gebruikt om de gedachtegang van mensen te beïnvloeden.
"Dit soort activiteiten geven ons het gevoel alsof we onderdeel zijn van een groter geheel", aldus Wiltermuth. "Daardoor gaan we het welzijn van de groep net zo belangrijk vinden als ons eigen welzijn."
(Bron)
Leerlingen in Luik aangevallen door bende

AMSTERDAM - In het Belgische Luik werden donderdagmiddag tientallen leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Alleur aangevallen door een bende van vijftien jongeren.
De agressieve bendeleden vielen de leerlingen aan met honkbalknuppels. Ook vernielden ze de ramen van de school, meldde het Belgische persbureau Belga.
Toen de politie gealarmeerd was, ging de bende er vandoor. Er zijn nog geen arrestaties verricht.
De gewonde leerlingen werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. De ongedeerde leerlingen zijn in shock. Zij krijgen psychologische bijstand.
(Bron)
Kind vindt pistool tijdens spelen

LELYSTAD - Een kind uit Lelystad heeft begin deze week in die plaats in een grote bult zand een pistool gevonden.
De politie sluit niet uit dat het pistool is gebruikt bij een van de recente overvallen in Lelystad en is op zoek naar mensen die daarover iets meer weten. De politie maakte dit donderdag bekend.
Het kind was aan het spelen in het zand in de buurt van kerkcentrum De Lichtbron aan de Pauwenburg.
Tot grote ontsteltenis van de moeder liep het kind korte tijd later met een vuurwapen in zijn hand. Het wapen bleek niet geladen. De moeder heeft het pistool afgeleverd bij de politie. Welk type het is is onduidelijk, maar het gaat om een modern pistool, aldus een woordvoerster.
(Bron)
Op gestolen fiets bewijs van goed gedrag halen

MÜNSTER - Politieagenten hebben donderdag een 41-jarige Duitser betrapt, terwijl hij op een gestolen fiets op weg naar het gemeentehuis van de stad Münster was. Hij ging daar een bewijs van goed gedrag afhalen. Dat liet de gemeente weten.
De man kreeg het papier, maar er zal binnenkort een aantekening op prijken.
(Bron)
Kortingskaart NS fraudegevoelig

LEEUWARDEN - Reizigers van vervoersbedrijf Arriva kunnen eenvoudig frauderen met de NS-kortingskaart. Onderzoek van de regionele zender Omrop Fryslân heeft dat donderdag aangetoond.
Bij aanschaf van een NS-kortingskaart wordt vaak voor een jaar betaald, terwijl de geldigheidsdatum op de kaart in de meeste gevallen jaren langer doorloopt.
Controleurs van Arriva hebben geen apparatuur om te zien of reizigers werkelijk het abonnement voor de kortingskaart wel hebben verlengd. Op die manier zouden volgens Omrop Fryslân jaarlijks vele reizigers met korting reizen zonder dat er betaald is.
Arriva rijdt op trajecten in Friesland en Groningen en tussen Dordrecht en Geldermalsen.
(Bron)
Vrouw zakt 771 keer voor rijbewijs

SEOUL - Een Zuid-Koreaanse vrouw die al 771 keer zakte voor haar rijbewijs, gaat het onverschrokken voor de 772e keer proberen. De 68-jarige struikelde steeds over het theoretische examen.
De vrouw uit Wanju legde haar eerste test bijna vier jaar geleden af, op 13 april 2005. Ze deed sindsdien praktisch elke werkdag een nieuwe poging het papiertje te behalen.
Het verantwoordelijke bureau rijvaardigheidsbewijzen spreekt over een record, meldden Zuid-Koreaanse media donderdag. Een medewerker van het bureau beloofde de vrouw een herinneringsplaquette als ze eindelijk slaagt.
De vrouw haalde steeds een score tussen de dertig en vijftig punten, terwijl ze pas bij zestig punten is geslaagd.
(Bron)
Zorg om kwaliteit 'cowboytandartsen'

NIEUWEGEIN - De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) wil dat er meer controle komt op de kwaliteit van tandartszorg.
Een woordvoerder heeft donderdag een bericht in het AD hierover bevestigd.
Zijn organisatie krijgt signalen dat er steeds vaker commerciële tandartsketens worden opgezet die vooral zo veel mogelijk geld willen verdienen ten koste van de kwaliteit van de zorg.
Volgens de tandartsbelangenorganisatie worden er constructies gebruikt waarbij onbevoegde, buitenlandse, tandartsen worden ingezet als echte tandartsen. Volgens de NMT is hier in Nedeland geen controle op.
De NMT heeft enkele jaren geleden een register opgericht waar bonafide tandartsen zich op vrijwillige basis kunnen aanmelden. De organisatie raadt patiënten aan te controleren of hun tandarts in dit register voorkomt. Het is te raadplegen op kwaliteitsregistertandartsen.nl.
(Bron)

Via die URL kom je op de NMT-site en is het nog even zoeken, maar eht kwaliteisregister zelf vind je hier
Pas op, zombies op de weg!

Amerikaanse weggebruikers zaten deze week vreemd te kijken naar de verkeersborden in Hamilton County. Hackers waren er in geslaagd de teksten op de elektronische borden aan te passen, zodat maandagochtend automobilisten werden gewaarschuwd met de mededeling "Raptors ahead — Caution".
Maar dat was niet het enige grapje van de hackers. Een aantal dagen daarvoor verschenen al teksten als "Nazi zombies! Run!!!" en "Zombies in area! Run" op de borden bij een druk kruispunt nabij de universiteit van Texas. Afgelopen dinsdag verscheen in de spits de tekst "Daily lane closures due to zombies" op een elektronisch verkeersbord in de buurt van Collinsville.
De teksten bleven enkele uren op de borden staan voordat ze werden verwijderd. Hoe de hackers toegang hebben gekregen tot de systemen die de borden bedienen is nog onbekend. Risicovol is zo'n grapje wel, want rotzooien met officiële verkeersborden kan leiden tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 5000 dollar.
(Bron)

Mwah, als je waarschuwt voor zombies, wordt zo'n bord waarschijnlijk beter gesignaleerd dan wanneer je op normale wijze waarschuwt voor een wegversmalling...
Jongetje stopt zusje per ongeluk in wasmachine

LOS ANGELES - In de Amerikaanse staat Californië heeft een vijftien maanden oude peuter zijn vierjarige zusje per ongeluk op gruwelijke wijze om het leven gebracht.
Het meisje was thuis in de wasmachine geklauterd waarna hij nietsvermoedend het apparaat aanzette, meldden Amerikaanse media woensdag op gezag van de politie.
Het drama speelde zich maandag af in de woning van hun ouders in Mission Viejo, circa 80 kilometer ten zuiden van Los Angeles. De knoppen op machine waren op slechts 50 centimeter hoogte en daarmee binnen het bereik van de peuter. Om het toestel te starten was een simpele druk op de knop voldoende.
De moeder vond haar dochter pas toen die al twee minuten lang in de draaiende machine zat. Het toestel was op dat moment al gevuld met water. Het meisje overleed door de zware verwondingen die ze tijdens de wasbeurt opliep.
(Bron)

Wat een horrorverhaal... Voor het meisje, de moeder, maar ook het jochie - je zal er maar mee moeten leven, hoe per ongeluk ook.
'Lekker' zit in het hoofd

WAGENINGEN - Je hoofd bepaalt of iets lekkerder is dan iets anders. Mensen vinden vis lekkerder als deze het predikaat wild heeft dan wanneer het dier als gekweekt te boek staat.
Weet iemand niets van de achtergrond, dan smaken beide soorten even lekker. Dat schrijft drs. Adriaan Kole van Wageningen Universiteit en Researchcentrum in het wetenschappelijke tijdschrift Food and Quality Preference.
Smaak bestaat uit wat je proeft en wat je ziet of hoort. Samen vormt dat 'lekker' in je hoofd. Informatie op de verpakking van levensmiddelen speelt daarom een belangrijke rol in de smaakbeoordeling.
Vraag je mensen waarom ze iets kopen, dan noemen ze vooral de smaak, hun tong bedoelend, aldus Kole.
(Bron)
Christenen slaan terug met eigen busreclames

LONDEN - Vanaf maandag rijdt het christelijke antwoord op atheïstische busreclames door Groot-Brittannië. Christelijke organisaties hebben 175 bussen gecharterd om hun religieuze boodschap te verspreiden. Dat meldden Britse media donderdag.
Sinds begin dit jaar rijden Britse bussen rond met de tekst: ''Er is waarschijnlijk geen God. Maak je nu geen zorgen meer en geniet van je leven''.
De atheïstische reclamecampagne voor velen een doorn in het oog, was een idee van een journaliste die zich ergerde aan christelijke advertenties met dreigementen aan niet-gelovigen.
De Christelijke Partij slaat nu terug met de tekst ''Er is beslist een God. Dus kom bij de Christelijke Partij en geniet van je leven''. Voor deze tekst zijn vijftig bussen gereserveerd.
De Russisch-orthodoxe Kerk wil met 25 extra grote busadvertenties, gesponsord door een Russische tv-zender, de aandacht trekken met: ''Er IS een God, GELOOF. Maak je niet druk en geniet van je leven.''
Een orthodox Bijbelgenootschap neemt een slogan uit Psalm 53.1: ''Dwazen denken bij zichzelf: er is geen God''. Die tekst zal op honderd bussen verschijnen.
In januari kwamen meer dan driehonderd klachten binnen bij de Britse reclamewaakhond ASA over de atheïstische reclamecampagne.
Klagers vonden de campagne beledigend en misleidend. ASA oordeelde dat de campagne niet in strijd was met de reclamecode.
(Bron)

1) Die boodschap ''Er is waarschijnlijk geen God. Maak je nu geen zorgen meer en geniet van je leven'' is niet atheïstisch.
2) De christenen slaan niet terug, ze slaan weer: de boodschap waar ze nu over vallen, was een reactie op eerdere reli-reclames in de bussen.

woensdag, februari 04, 2009

Fransman houdt zonen elf jaar verborgen

PARIJS - Een Fransman heeft zijn zonen elf jaar verborgen gehouden nadat hij ze bij hun moeder had weggehaald. De gescheiden vader leefde met de twee kinderen onder valse naam in een schuur op het Franse platteland.
De man zit inmiddels in voorarrest, meldden Franse media dinsdag. De jongens, nu 17 en 18 jaar, gingen niet naar school. Zij hielpen hun vader bij het kweken van groenten.
De misstanden kwamen aan het licht door een inwoner van het nabijgelegen Massat (Ariège). Hij waarschuwde de politie omdat hij overeenkomsten zag tussen de twee jongens en een foto van hen op een opsporingsaffiche.
De zonen zijn inmiddels met hun moeder herenigd. Een rechtbank had de vader in 2005 bij verstek tot twee jaar cel veroordeeld wegens de ontvoering van zijn kinderen in 1998.
(Bron)
Google zet vrienden op de kaart

AMSTERDAM - Een nieuwe functie in de mobiele versie van Googles kaartendienst Maps laat gebruikers hun vrienden permanent op de hoogte houden van hun lokatie.
Voor gebruik van Google Latitude is een smartphone nodig. Aan de hand van lokatiegegevens van gsm-masten, wifi-toegangspunten of GPS bepaalt de software waar een gebruiker zich bevindt. Die informatie wordt vervolgens getoond op een plattegrond.
Vrienden kunnen via de dienst Latitude op Google Maps zien waar de gebruiker zich bevindt. Daartoe kunnen ze een speciale versie van de kaart toevoegen aan hun gepersonaliseerde homepage op iGoogle.
Google benadrukt dat de dienst niet automatisch wordt ingeschakeld. Ook kunnen gebruikers precies instellen met welke vrienden ze hun lokatie delen, en op welk niveau: het is ook mogelijk om alleen te tonen in welke stad iemand zich bevindt.
Het bedrijf zegt zelf alleen de laatstbekende lokatie van gebruikers op te slaan. Als gebruikers hun lokatie verbergen, wordt die niet door Google geregistreerd.
Latitude komt volgens Google snel beschikbaar voor zijn mobiele platform Android, de meeste BlackBerry's, de iPhone en de iPod Touch. Ook smartphones van Nokia en toestellen die draaien op Windows Mobile 5.0 of hoger kunnen de dienst gebruiken.
Met de dienst gaat Google de strijd aan met verschillende kleinere aanbieders van dergelijke persoonlijke lokatieinformatie, zoals BrightKite, Loopt en het Nederlandse Bliin.
(Bron)

Ik zou er de zenuwen van krijgen.
Vrouw in cel voor onbetaalde parkeerboetes

GRAZ - Een 38-jarige Oostenrijkse vrouw is naar de gevangenis overgebracht, omdat ze een reeks parkeerboetes niet had betaald. Het bedrag aan boetes was opgelopen tot ongeveer 24.000 euro.
Dat heeft de politie dinsdag laten weten. De ambtenaar in de stad Graz had in de afgelopen twee jaar ongeveer zevenhonderd aanmaningen ontvangen voor niet-betaalde boetes.
Op geen enkele aanmaning gaf de vrouw een reactie. Ze moet vijfhonderd dagen in de gevangenis blijven.
(Bron)
Muizen teruggevonden op Marktplaats

AMSTERDAM - Met de aanhouding van twee mannen uit Veldhoven en Veghel denkt de politie de diefstal van een partij bijzondere computermuizen te hebben opgelost.
Op 4 december werd op een parkeerplaats langs de A67 bij Veldhoven een lading computermuizen uit een vrachtauto gestolen.
Bij de mannen van respectievelijk 61 en 40 jaar oud is een deel van de lading aangetroffen. Het tweetal is verhoord en heeft een proces-verbaal gekregen, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) woensdag.
De muizen waren promotiemateriaal voor het automerk Mini. De transporteur die aangifte had gedaan, zag op internet dat de gadgets voor tien euro onder de marktwaarde te koop werden aangeboden op Marktplaats. Daarop informeerde hij het KLPD.
(Bron)
Duitse wetenschappers vinden ‘ouderdomsgen’

AMSTERDAM - Onderzoekers van de universiteit in Kiel hebben aangetoond dat een specifiek gen de levensverwachting van mensen spectaculair beïnvloedt.
De wetenschappers vergeleken het DNA van 388 Duitse proefpersonen die de leeftijd van 100 jaar hadden bereikt met dat van ruim 700 mensen uit allerlei leeftijdsgroepen. Het onderzoek wordt beschreven op de Amerikaanse nieuwssite ScienceDaily.
Ze stelden vast dat het merendeel van de 100-jarigen beschikte over een gen met de naam FOXO3A, dat al langer wordt geassocieerd met ouderdom.
In de controlegroep van jongere mensen werd datzelfde gen veel minder vaak aangetroffen.
Een eerste aanwijzing voor het ‘ouderdomsgen’ werd vorig jaar al gevonden, toen bleek dat veel Japanse mensen van 95 jaar en ouder drager zijn van FOXO3A.
Hoofdonderzoekster Almut Nebel van de universiteit in Kiel wijst erop dat het onderzoeksresultaat pas geldig is als het wordt bevestigd tijdens studies met verschillende bevolkingsgroepen.
Tussen Japanse en Europese mensen zijn grote genetische verschillen.
''We hebben nu de laatste onzekerheid weggenomen over de connectie tussen ouderdom en FOXO3A. Dit gen is waarschijnlijk overal ter wereld een belangrijke factor bij het bereiken van een hoge leeftijd.”
De wetenschappers willen nu vervolgonderzoek doen naar de precieze werking van het ‘ouderdomsgen’.
“Opvallend is bijvoorbeeld dat de invloed van het gen bij 100-jarigen veel groter is dan bij 95-jarigen”, aldus Nebel. “Maar een probleem is dat er maar erg weinig honderdjarigen zijn te vinden die mee willen werken aan een wetenschappelijke studie.”
(Bron)
Vreemd: TT 229:

"17.30-18.25 uur Tijd voor Max
Live-middagprogramma met nieuws van de dag, discussies en bekende Nederlanders uit de actualiteit.
Herhaling 29 januari,11.10 Ned 2"

Mja.
NASA waarschuwt voor donkere aarde

UTRECHT - Klimaatverandering kan beter worden afgeremd als niet alleen de hoeveelheid broeikasgassen wordt teruggedrongen, maar ook de uitstoot van roet wordt aangepakt, zeggen wetenschappers van NASA.
Een studie van de ruimtevaartorganisatie laat zien dat het terugdringen van de vervuiling met donkere roetdeeltjes de wereldwijde temperatuurstijging kan temperen. Want ook de waargenomen toename van deze koolstofresten, die in grote hoeveelheden vrijkomen bij onvolledige verbrandingsprocessen, levert een belangrijke bijdrage aan de huidige opwarming.
De minuscule zwevende deeltjes maken de atmosfeer en het aardoppervlak iets donkerder. De albedo, het weerkaatsingsvermogen van de aarde, neemt daardoor af, waarbij een groter deel van de inkomende zonne-energie in warmte wordt omgezet. Vooral wanneer roetdeeltjes neerslaan op sneeuw en ijs rond de polen is het effect groot.
Opwarming door roet werkt daarmee buiten het broeikaseffect om – en is tot nog toe voor een groot deel buiten de aandacht van klimaatwetenschappers gebleven, die hoofdzakelijk kijken naar de belangrijkste veroorzakers van klimaatverandering, broeikasgassen als CO2 en methaan.
NASA pleit er nu voor om naast CO2-reducties ook de uitstoot van roet terug te dringen. Dat heeft een aantal belangrijke voordelen, stellen de Amerikanen. Zo blijft de CO2 die wij nu uitstoten zo’n honderd jaar actief, terwijl roetdeeltjes al na korte tijd uit de atmosfeer vallen. De hoeveelheid roet terugdringen kan de opwarming dus direct temperen. Daarnaast hebben veel landen al enige ervaring met het effectief verminderen van de roetuitstoot, onder andere met betere industriële filters.
Dergelijk beleid heeft bovendien een positief effect op de volksgezondheid. Roetdeeltjes, onder andere afkomstig uit uitlaatgassen, bevatten tot 40 verschillende kankerverwekkende stoffen. Daarnaast kunnen ze ademhalingsproblemen en hartklachten veroorzaken. Jaarlijks overlijden wereldwijd meer dan twee miljoen mensen door roetvervuiling. In Nederland wordt de hoge concentratie fijnstof in verband gebracht met 10.000 sterfgevallen per jaar.
NASA concludeert: ‘Het aanpakken van deze vervuiling biedt substantiële voordelen voor de luchtkwaliteit terwijl het gelijktijdig een belangrijke bijdrage kan leveren in de strijd tegen klimaatverandering.’ Daarnaast zou het een unieke kans bieden om ontwikkelingslanden bij de klimaatonderhandelingen te betrekken. Naast transport en industrie wordt ook veel roet uitgestoten door het platbranden van landbouwgronden en door het stoken op houtvuurtjes, de dagelijkse praktijk voor honderden miljoenen arme boeren. Met name de verspreiding van biogasinstallaties kan een belangrijke bijdrage leveren aan verlaging van die roetuitstoot.
Aan het begin van het beslissende jaar voor het nieuwe klimaatverdrag wordt het voorstel van NASA door de klimaatadviseurs voor de nieuwe Amerikaanse regering serieus genomen. Maar het Washingtonse Instituut voor Bestuur en Duurzame Ontwikkeling (IGSD) waarschuwt dat de NASA-studie vooral moet worden geïnterpreteerd als ‘slecht nieuws’.
Het opwarmende effect van roet blijkt namelijk groter dan eerder gedacht en daarmee verloopt ook de huidige klimaatverandering sneller. ‘Zwarte koolstof verergert de klimaatsituatie. Snel actie ondernemen is simpelweg onze enige korte termijnoptie’, zegt Durwood Zaelke, hoofd van het IGSD.
(Bron)
Tweede Kamer ontruimd

AMSTERDAM - De Tweede Kamer is woensdagochtend tien minuten ontruimd geweest. Vlak na het begin van het Irak-debat ging het alarm af, maar het bleek later om een oefening te gaan.
Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet vond het moment ''buitengewoon ongelukkig'', zei ze na afloop. Een kwartier later ging het debat weer verder.
Volgens haar ging het om een geplande oefening in het gebouw Koloniën en was het niet de bedoeling dat het alarm door het hele Kamergebouw te horen was.
''Oefeningen moeten worden gehouden, maar niet op deze manier.'' Ze bood haar verontschuldigingen aan over de gang van zaken.
(Bron)

Hilarisch.
Vmbo'er niet gebaat bij simpele taal

UTRECHT - Leerlingen in het vmbo begrijpen teksten in Jip-en Janneke-taal minder goed dan 'gewone' teksten. Dat blijkt uit onderzoek waar taalwetenschapper Jentine Land volgende week aan de Universiteit Utrecht op promoveert.
In veel studieboeken worden korte, losstaande zinnen gebruikt zonder moeilijke woorden.
Uit het leesonderzoek blijkt dat vmbo-leerlingen deze teksten minder goed begrijpen dan langere zinnen die door verbindingswoorden, zoals omdat en immers, met elkaar zijn verbonden.
''Uitgevers gaan uit van de leesbaarheidsformule: hoe korter de zin, hoe makkelijker. Maar ze zien over het hoofd dat het onmogelijk wordt verbanden te zien als je de woorden weghaalt die de structuur aanduiden'', zegt Land woensdag in Trouw.
(Bron)
Reuzenslangen ontdekt

TORONTO/LONDEN - Ooit leefden er in de oerwouden van Zuid- en Midden-Amerika slangen van 13 meter lang, die naar schatting 1135 kilo wogen.
De grootste slangen tegenwoordig zijn tussen de 7 en 9 meter lang.
Canadese wetenschappers zijn in het noorden van Colombia in een groeve op fossielen gestuit van 13 meter lange opgerolde slangen. Ze meldden dit in de donderdaguitgave van het Britse wetenschapsblad Nature.
De vondst in Cerrejon overtreft de fanatasie van Hollywoord volgens een van de betrokkenen, Jonathan Bloch. De slangen leefden na het uitsterven van de dinosauriërs in het oerwoud.
Ze zijn afgaande op het fossiel van deze 'Titanboa cerrejonensis' veel groter dan de kunstmatige reuzenanaconda die het op de actrice Jennifer Lopez had voorzien in de film Anaconda (1997).
(Bron)
Emotionele schadevergoeding om kapotte tv

AMSTERDAM - Een rechter in Brazilië heeft geoordeeld dat een man die geen televisie kon kijken 2600 dollar schadevergoeding krijgt. Volgens de rechter is het kijken van een voetbalwedstrijd of 'Big Brother' een "primaire levensbehoefte". Dat meldt Reuters.
De man die geen televisie kon kijken, had het bedrijf Casa Bahia aangeklaagd omdat die zijn kapotte televisieset niet wilde vervangen. De man vond daarom dat hij recht had op emotionele schadevergoeding, omdat hij niet in staat was televisie te kijken.
De rechter geeft de man gelijk door te oordelen dat het hebben van een televisie tegenwoordig gezien kan worden als een primaire levensbehoefte. “Zonder televisie kan je geen mooie vrouwen in ‘Big Brother’ bekijken, het nieuws zien of een voetbalwedstrijd volgen”, aldus de rechter.
(Bron)
Obama legt limiet op salarissen topbestuurders

WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama legt een limiet op de salarissen van topbestuurders van bedrijven die financiële steun van de overheid krijgen.
Zij mogen jaarlijks niet meer dan 500.000 dollar (388.000 euro) verdienen. Dat maakte Obama woensdag bekend.
De maatregel volgt op de scherpe kritiek die werd geuit op de bonussen die topmanagers op Wall Street vorig jaar kregen, ondanks de enorme malaise in de financiële sector.
In totaal keerde Wall Street in 2008 meer dan 18 miljard dollar aan bonussen uit, terwijl grote financiële instellingen zoals Citigroup en AIG met tientallen miljarden dollars aan overheidsgeld overeind werden gehouden.
''Om ons financiële systeem te herstellen, moeten we het vertrouwen herstellen. Daarom moeten we ervoor zorgen dat het geld van de belastingbetaler niet wordt gebruikt om excessieve beloningen op Wall Street te subsidiëren'', zei Obama.
''Dat topbestuurders zichzelf zulke bonussen toekennen midden in een economische crisis, getuigt niet alleen van slechte smaak, maar is ook een slechte strategie die ik als president niet zal tolereren'', zei Obama verder.
De president liet zijn plan dinsdagavond al doorschemeren in een interview met CNN. ''Als de belastingbetaler jou helpt, dan heb je bepaalde verantwoordelijkheden. Ze krijgen nog steeds enorme bonussen ondanks het feit dat ze belastinggeld ontvangen. Ik denk dat het publiek daar woedend over is'', aldus Obama.
Sommige analisten op Wall Street zijn niet te spreken over de beperkingen die Obama wil stellen aan beloningen van bestuurders bij banken. Zij vrezen dat het nieuwe beleid ertoe leidt dat getalenteerde bankiers de grote financiële bedrijven de rug toekeren.
(Bron)
Test...

Ja, dat lukt dan wel, zul je altijd zien.
Het was verrassend wit gisteravond, en het sneeuwde vrolijk door. Vanochtend lag alles er nog, met onder de bomen van die dooiwaterdrupgaatjes.
Het verdween langzaam, behalve op de 'koude' plekken, boomspiegels, perken, stoepen die altijd in de schaduw liggen.
Vanmiddag begon het even hard te sneeuwen, dus ik stond enthousiast naar buiten te kijken terwijl mijn warmteminnende collega's me collectief voor gek verklaarden: wie houdt er nou van snééuw? Koud, nat, brr!
Maar ja... Zon kun je opzoeken. Sneeuw kun je opzoeken. Maar die dwarrelende vlokjes die voorbij komen, omhoog kijken in die wattenlaag en proberen een vlok te volgen - dat kun je niet zomaar even opzoeken. Dat vind ik een cadeautje :-)
Jeanne is volgens mij iemand die hier nooit moet komen. Hoewel andervrouws zooi altijd minder erg is (lees: minder 'daar moet ik wat aan DOEN!!!'), denk ik toch dat ze hier zou schrikken.
Lees haar log, dat me inspireerde tot de volgende reactie:

'Mix die stapels met oude kranten, brieven, een leeg chipszakje, een kwijtvergeten appel (wat ruik ik toch?), een leeg potje met deksel, een tube handcreme die al 2 jaar over datum is, een opgerold snoer kerstlichtjes, een t-shirt (daar was het!), een schrijfblok met Plannen (slaapkamer herinrichten, tuin herinrichten, huiskamer herinrichten, keuken herinrichten, badkamer herinrichten, allemaal een fluitje van een cent als ik eerst even opruim), enzovoorts, gooi de hele boel om (Tijger helpt daar graag mee) en stapel dáár dan weer op verder, net zo ongesorteerd want je hebt geen ruimte om wèl te sorteren. Ad infinitum.
Gisteravond zette ik acht vuilniszakken buiten.
Nu heb ik een gat in m'n slaapkamer. Als ik dit een paar weken volhoud, kom ik vanzelf weer te weten wat voor de kleur het zeil op de vloer heeft.'

dinsdag, februari 03, 2009

Meestal 'duurzame' baan na bijstand

DEN HAAG - Ruim acht op tien mensen die vanuit bijstand een baan hebben gevonden, zijn na een jaar nog steeds aan het werk. Daarmee is de uitstroom van bijstand naar werk meestal duurzaam.
Dat concludeert de Inspectie Werk en Inkomen (IWI) op basis van onderzoek dat staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
De IWI heeft voor het onderzoek de bijstandgegevens van de vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, gebruikt.
In het eerste jaar dat mensen de uitkering ontvangen, stromen de meesten ook weer uit de bijstand. In het eerste jaar wordt ongeveer de helft uitgeschreven. Daarna halveert de uitstroom.
Bijna 40 procent van de mensen die de bijstand verlaat, heeft een baan gevonden. Andere redenen voor uitstroom zijn het krijgen van een andere uitkering of een vermogen, waardoor het recht op bijstand vervalt.
Ook wordt de uitkering beëindigd, omdat mensen overlijden, op hun 65e in de AOW terechtkomen, in de gevangenis belanden of geen informatie willen verstrekken.
Relatief veel mensen in de bijstand die een baan vinden en die ook weten te behouden, behoren tot de meest kansrijke groep van de uitkeringsgerechtigden.
Volgens de IWI moeten gemeenten nauwkeuriger gaan bepalen wie ze in de bijstand hulp gaan bieden om aan het werk te komen.
Bijna de helft van de uitkeringsgerechtigden in de vier grote steden krijgt een zogeheten re-integratietraject. Van de personen die duurzaam aan de slag zijn gekomen, heeft 55 procent via een traject met onder meer scholing gevolgd.
Maar het is onduidelijk of deze mensen dankzij het re-integratietraject aan het werk zijn geholpen of dat het hen ook wel op eigen kracht was gelukt.
(Bron)

Het 'Werk loont!'-project in Utrecht stelt in elk geval niks voor.
Slager en bloemist vast op verdenking kannibalisme

SINT PETERSBURG - De Russische politie heeft een bloemist en een slager aangehouden, die worden verdacht van kannibalisme. De twee zouden een 16-jarig meisje hebben vermoord en daarna opgegeten.
Dat hebben Russische aanklagers dinsdag laten weten. Volgens de aanklagers verdronken de twee verdachten hun slachtoffer in bad en sneden ze het meisje daarna in stukken.
Een deel van het lichaam zouden de verdachten hebben opgegeten. De rest zou in de vuilnisbak zijn gedeponeerd.
(Bron)
Brussel maakt software tegen internetcensuur

STRAATSBURG - De Europese Commissie begint een project om software te ontwikkelen waarmee internetters in landen zoals China de censuur kunnen ontwijken.
EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek) heeft positief gereageerd op een suggestie daartoe van VVD-Europarlementslid Jules Maaten.
De VVD'er had ook gepleit voor harde strafmaatregelen voor Europese bedrijven die meewerken aan de censuur.
Sancties zoals celstraffen gaan de EU-commissaris echter te ver: ''Ik geloof dat het niet zo hard hoeft'', zei ze in een vergadering met Europarlementsleden en internetbedrijven in Straatsburg.
De commissaris wil ook een gedragscode tegen censuur helpen lanceren voor internetbedrijven.
Onder meer China blokkeert nu bepaalde sites voor internetters in eigen land. De EU-commissaris zei binnenkort met China te willen spreken over signalen dat het land de internetcensuur heeft verscherpt sinds de Olympische Spelen in augustus in Peking.
(Bron)
Google Earth 5.0 duikt de oceaan in

AMSTERDAM - Google pakt groots uit met de lancering van Google Earth 5.0. Op de vernieuwde digitale wereldkaart kan de gebruiker onder water kijken en zelfs de planeet Mars bezoeken.
In de nieuwste Earth kan men een kijkje nemen onder het wateroppervlak.
In een 3D-onderwaterwereld is het voor geïnteresseerden mogelijk zeebodems af te struinen en scheepswrakken van dichtbij te bekijken.
Ter plaatste wordt met foto- en videomateriaal meer verteld over de plek.
Een andere nieuwe functionaliteit is de tijdreis. Google biedt de gebruiker de kans historische beelden op te vragen, waarin situaties in een andere periode te zien zijn. De zoekmachinegigant heeft daarvoor gebruik gemaakt van oude satelliet- en luchtfoto's.
In Earth 5.0 is het ook mogelijk een tour te maken door een bepaald gebied en die route te delen met vrienden en familie.
Een virtuele reis naar Mars behoort ook tot de mogelijkheden. Van de rode planeet zijn hoge-resolutiebeelden en animaties van het terrein in 3D te raadplegen.
De software voor het vergaren van geografische informatie bij Google is al meer dan 500 miljoen keer gedownload.
(Bron)
Brandweer huldigt waakzaam hondje

LEEK - Het waakzame hondje Nora, dat door hard te blaffen haar baasjes waarschuwde voor brand, wordt donderdag gehuldigd door de leden van het brandweerkorps in Leek.
De brandweer van de Groningse plaats omschreef het dier dinsdag als ''rookmelder op pootjes''.
In de nacht van 22 op 23 januari ontstond brand in de kelder van het appartementencomplex waar Nora en haar baasjes wonen.
Door hard te blaffen wist de trouwe viervoeter haar eigenaren wakker te maken, die daarop het alarmnummer belden.
De 35 bewoners van het appartementencomplex, dat te kampen had met flink wat rook, konden het gebouw tijdig verlaten.
Als beloning krijgt Nora een oorkonde en wat lekkers. Haar baasjes krijgen een rookmelder overhandigd.
(Bron)
Het zou wel fijn zijn als je niet steeds hoeft te controleren of er alweer posten weg zijn en opnieuw geplaatst moeten worden. Doe er iets aan Google!
Trein ramt stootblok op emplacement

ROTTERDAM - Op een rangeerterrein in Rotterdam-Zuid is dinsdagmiddag een goederentrein door een stootblok geschoten. Hierdoor is het juk een eindje verplaatst.
Vermoedelijk remde de machinist van de trein te laat, zei een politiewoordvoerder.
De schade is beperkt. Door het ongeval bij Station Stadion raakte niemand gewond. Ook kwamen er geen gevaarlijke stoffen vrij. De trein trok slechts lege onderstellen achter zich aan. Even voor drie uur kon het voertuig alweer vertrekken.
(Bron)
Hacker kopieert gegevens paspoort op afstand

AMSTERDAM - Een beveiligingsonderzoeker heeft aangetoond dat het mogelijk is om informatie op chips in paspoorten te kopiëren zonder dat de drager dat merkt.
Moderne paspoorten zijn in de Verenigde Staten net als in onder meer Nederland voorzien van een chip met persoonlijke gegevens van de eigenaar. Dat moet helpen vervalsingen op te sporen. Volgens critici is de gebruikte technologie echter onveilig: de informatie op de RFID-chip kan op afstand worden uitgelezen.
Hacker Chris Paget reed met een zelfgebouwde chiplezer door de binnenstad van San Francisco, en slaagde er volgens The Register in om binnen 20 minuten de unieke code van twee paspoortchips van voorbijgangers te kopiëren, zonder dat de houders daar iets van merkten.
Paget wilde met zijn demonstratie het ongelijk aantonen van voorstanders van de RFID-chip. Die beweren vaak dat gebruik van de chip geen reëel gevaar zou opleveren, omdat kopiëren alleen onder gecontroleerde omstandigheden zou kunnen. Hij bouwde zijn apparaat, dat een bereik heeft van tien meter, voor slechts 250 dollar.
Paget heeft een filmpje op Youtube geplaatst, waarin hij zijn techniek demonstreert.
(Bron)
Man dood door exploderende gsm

GUANGZHOU - Een exploderende gsm is een werknemer van een computerwinkel in de Chinese stad Guangzhou noodlottig geworden.
Dat meldde de Britse krant The Times dinsdag. Het slachtoffer heeft mogelijk geknoeid met de batterij van de mobiele telefoon. De Chinees had het apparaat net opgeladen en in zijn borstzak gedaan, toen het door nog onbekende oorzaak ontplofte.
Een collega hoorde de klap, maar kwam te laat om nog hulp te verlenen. Het slachtoffer lag in een plas bloed. Zijn halsslagader bleek te zijn geraakt.
Het incident deed zich voor op 30 januari. Sindsdien brachten de autoriteiten nog niet veel details naar buiten. Zo is nog onduidelijk hoe oud de man was, om welk merk mobieltje het gaat en wat de oorzaak was van de ontploffing. De politie onderzoekt ook nog of de gsm en de batterij authentiek waren of namaak.
Sinds 2002 explodeerden in China zeker negen mobiele telefoons. In juni 2007 kwam een 22-jarige smid in een ijzermijn om het leven door een ontploffende gsm. Die telefoon bleek oververhit te zijn.
(Bron)
Iran blokkeert meer nieuwssites

TEHERAN - Iran blokkeert steeds meer websites van Westerse wereldomroepen. De Perzischtalige internetpagina's van de Franse en Duitse zenders Radio France Internationale (RFI) en de Deutsche Welle (DW) zijn recent geblokkeerd, meldde het Iraanse dagblad Etemad Melli dinsdag.
Eerder al konden internetters in Iran geen toegang meer krijgen tot de sites in het Farsi (Perzisch) van de BBC, de Voice of America (VOA) en de door de VS gefinancierde omroep Radio Farda.
Een zegsman van de uiterst conservatieve rechterlijke macht in Iran zei dat de autoriteiten meer dan vijf miljoen websites willen blokkeren omdat ze sociale, politieke, economische en morele schade zouden aanrichten. Waarnemers stellen dat een aantal internetters via een omweg toch toegang weet te krijgen tot de websites die zouden zijn weggefilterd.
(Bron)
Zware vrouw moet twee vliegtuigstoelen betalen

AMSTERDAM - Een Australische met ernstig overgewicht is boos op luchtvaartmaatschappij Jetstar. Die liet haar betalen voor twee stoelen, die ook nog eens niet naast elkaar lagen.
Samantha Scafe weegt 160 kilo en past niet op een vliegtuigstoel. Jetstar liet haar daarom op een binnenlandse vlucht twee plaatsen boeken, maar verzekerde haar dat ze zich geen zorgen hoefde te maken dat ze dubbel zou moeten betalen.
Volgens de lokale krant The Cairns Post bleek enkele dagen later echter dat Jetstar haar toch een extra stoel in rekening bracht. Tot overmaat van ramp bleken de twee stoelen ook nog eens niet naast elkaar te liggen.
Jetstar zou inmiddels excuses hebben aangeboden voor die 'menselijke fout', maar komt niet terug op de dubbele rekening. Scafe heeft daarom een klacht ingediend bij het antidiscriminatiebureau van Queensland. Ze meent dat ze vanwege haar gewicht is gediscrimineerd.
(Bron)
Emmer ziekenhuis getroffen door besmettingen

EMMEN - Het Scheper Ziekenhuis in Emmen is getroffen door een mrsa-besmetting en door het besmettelijke noro-virus. Daardoor is sprake van een noodsituatie en zijn twintig bedden niet in gebruik, meldde een woordvoerder dinsdag.
Het ziekenhuis kampt met een mrsa-besmetting op één afdeling. Hier worden geen nieuwe patiënten opgenomen en medewerkers mogen niet op andere afdelingen werken tot zeker is dat zij zelf niet besmet zijn. Daarover komt woensdag duidelijkheid.
Op een andere afdeling heerst het zeer besmettelijke noro-virus, dat diarree veroorzaakt en gevaarlijk is voor verzwakte mensen. Ook hier zijn maatregelen getroffen en ook dit personeel mag niet elders worden ingezet.
Door de griepepidemie in Nederland is het aantal patiënten op de longafdeling bovendien verdubbeld van 25 naar vijftig. Ook een aantal personeelsleden is ziek.
''De afdeling dagopname is tijdelijk omgebouwd tot een gewone afdeling. De ruimte waar bedden worden gerepareerd en een voorraadruimte zijn omgebouwd tot dagbehandelingsafdeling'', aldus de woordvoerder.
''Wij doen alle mogelijke moeite om acute zorg te kunnen blijven leveren. Mocht het nodig zijn, dan gaan we geplande operaties uitstellen, maar we bekijken de situatie van dag tot dag.'' Patiënten kunnen niet naar andere Drentse ziekenhuizen worden overgeplaatst, omdat het daar ook erg druk is.
De aanvraag die het Emmer ziekenhuis afgelopen weekend bij het ministerie van Defensie indiende om militair verpleegkundigen te sturen, werd niet gehonoreerd. Als de situatie nog nijpender wordt, doet het ziekenhuis opnieuw een aanvraag.
(Bron)