zaterdag, januari 18, 2003

Rode vlekken op de huid. Misselijkheid. Koppijn. Buikpijn. Regelmatig een heftig 'NEEEEE!'.
Diagnose: overdosis veelsprekende maar nietszeggende politici in alle media waar niet aan te ontsnappen valt. (TV uit, radio uit, internet uit, geen contact met andere mensen, geen kranten of tijdschriften lezen en een blinddoek voor als je de straat op gaat - misschien is dat wat veel gevraagd.)
De onderwaarde van de nieuwe thermostaat is 4 graden. Genoeg om de boel niet te laten bevriezen. Maar waarom is de bovenwaarde 39 graden? Voor degenen die trainen voor een woestijnreis of zo?
Webcamoverzicht van Amerikaanse cams. Wegen, stranden, steden, vliegvelden, bergen en nog veel meer.
Webcamsearch heeft wereldwijde links.
TT 401
Vliegen in de blote kont, willen we dat niet allemaal? Het kan, als je boekt bij Castaway Travels. Deze firma biedt op 3 mei aanstaande een vlucht aan van Miami naar Cancun en weer terug. Als de kist 'airborne' is, gaan niet alleen de gordels af, maar nog veel meer. De eerste blootvlucht ter wereld kost 499 dollar.
In Frankrijk is een boer door zijn buren voor de rechter gedaagd. De 140 koeien van de agrariër loeien te hard en verspreiden bovendien met hun mest een ondraaglijke stank, aldus de buren.
De klagende familie is vanuit de stad naar het platteland verhuisd, op zoek naar rust en ruimte. Dat ze er ook koeiengeloei en de geur van mest zouden aantreffen, was voor hen een verrassing.
Tijdens de eerste zitting waren 300 sympathisanten van de boer naar de rechtszaal gekomen. Over een maand maakt de rechter bekend of de boer met zijn koeien voor overlast zorgt, of niet.

Zouden die mensen het platteland alleen van TV kennen of zo?? En ze zijn toch zelf naast de boer gaan wonen, lijkt me. Wel de lusten, niet de lasten...
TT 110
NRC: informatie over Krekar onjuist

RIJSWIJK Het ministerie van Justitie heeft informatie achtergehouden over de vorige week naar Noorwegen uitgezette Mullah Krekar. Dit blijkt uit een AIVD-ambtsbericht, meldt NRC Handelsblad.
Jordanië had om uitlevering gevraagd.
Justitie heeft de raadkamer in Haarlem en het OM, die het uitleveringsverzoek behandelden, niet gemeld dat Jordanië Krekar verdenkt van betrokkenheid bij terrorisme en niet van heroïnehandel.
Volgens minister Donner heeft Justitie bewust gehandeld. Het OM mocht niet de gegevens over de Irakees krijgen, omdat die van de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) afkomstig waren.
TT 401
In plaats van heerlijk in hun warme nest van de winterslaap te genieten, zijn de pinguïns in de dierentuin van San Francisco bijzonder actief.
De dieren trekken de hele dag in een razend tempo baantjes in hun zwembad. "Ze zijn volledig de kluts kwijt", aldus hun oppasser Jane Tollini. De 52 dieren vertonen dit toch wel vreemde gedrag al sinds kerst.
Jane vermoedt dat de komst van 6 nieuwe pinguïns uit Sea World in San Diego er debet aan is. De nieuwelingen zijn erg goede en vooral fanatieke zwemmers. De groep heeft de nieuwkomers goed bestudeerd en imiteren hun zwemgedrag.

vrijdag, januari 17, 2003

Mooie actie: Koerswijziging.
'Koerswijziging.nl heeft genoeg van de negatieve beeldvorming over Marokkaanse Nederlanders en vertrouwen in de intrinsieke kracht van de Marokkaanse gemeenschap. Het initiatief bestaat uit een Manifest en een Elfstedentocht.
Van januari t/m juni vinden in de volgende elf steden Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Ede, Eindhoven, Gouda, Haarlem, Rotterdam, Utrecht en Venlo ludieke Koerswijziging.nl acties plaats die in het teken staan van burgerschap.'
'Wij ontmoeten in Nederland geboren en getogen jongeren die zich niet meer welkom voelen. Wij zien terugtrekkende bewegingen en het vermijden van discussies in een tijd waarin dialoog en het elkaar met open vizier tegemoet treden cruciaal zijn. Ook onder sterk maatschappelijk betrokken jongeren rijzen vandaag de dag ernstige twijfels over de houdbaarheid van de huidige situatie. Te lang zijn Marokkaanse Nederlanders in een hoek gedrukt. Collectieve boetedoening is voor deze groep gemeengoed geworden. De laatste jaren neigen wij mee te gaan in een negatieve spiraal van opeenvolgende incidenten en worden we telkenmale impliciet gedwongen gebeurtenissen in binnen- en buitenland te veroordelen en te verklaren.'
O ja: met al dat rondschuiven van spullen heb ik die andere bril ook teruggevonden. Die leg ik dan maar weer op de plek waar ik dacht dat ie lag ;-)
Inmiddels is in de slaapkamer alles zodanig gestapeld dat ik in ieder geval m'n bed in kan.
Het is zoooo lekker om warm te douchen in een warme badkamer, en daarna ook nog te kunnen rondwandelen zonder gevaar op onderkoeling :-)
Wat kun je dat ontwennen in een paar dagen.
Ik zit een potje groene olijven met piment en amandel leeg te eten. Aai de kat met de hand waar net nog een olijf in zat. Hand wordt helemaal afgelikt, en er wordt zachtjes in gebeten. Ik heb haar maar een stukje olijf gegeven, en nu ligt er een kat onder mijn stoel heen en weer te rollen. Nog een stukje olijf op de vloer gegooid - als je iets aangeeft waar ze erg dol op is, pakt ze het met een pootje aan, en als ze erg enthousiast is gaat dat mis, slaat ze met die poot. Dus maar op de vloer. Kat vreet het stukje op en likt daarna de vloer af. Gaat weer heen en weer liggen rollen en begint daarna de hypnotiseeractie 'ik wil olijf'.
Ik ga me al bijna schuldig voelen. Ze zit naast me, grote ogen strak op mij gericht, af en toe de bek aflikkend, het hele lijf gespannen.
Ik eet wat sneller door, en we delen de laatste olijf.
Kluis
Lang heeft een 37-jarige inbreker in Hengelo niet van zijn buit kunnen genieten. De man werd woensdag kort nadat hij in een pand een kluis had gestolen aangehouden. De dief maakte het de politie ook niet al te lastig. Met een steekwagen en daarop de kluis wandelde hij over straat.
(Bron)
Wat frustrerend als Blogger eruit ligt. Steeds maar even kijken of de boel alweer werkt. Nee. Hm. En als ie het weer doet, gaat dan niet iedereen tegelijk inloggen, met alle risico vandien?
Ik wacht af, en probeer intussen wat aan het puin in de slaapkamer te doen. Vanavond moet ik toch gewoon mijn bed weer in kunnen, want slapen op de bank heeft een effect.
Als je dan eindelijk een houding hebt gevonden met je onderbenen over de leuning en toch onder de deken, doet poes 1 'Tsjoep' en gaat eens lekker over je buik wandelen, flink spinnend. En poes 2 gaat op je hoofd liggen spinnen. Daarna knokken ze even, poes 2 wint, en zoekt zijn favohouding met zijn kop in je mouw, spinnend en kwijlend. Poes 1 wacht haar kans af op de leuning pal boven je hoofd. Als je wegsuft en dus ophoudt met aaien, gaat poes 2 gewoon trappelen tot je weer bij de les bent.
Het meest belachelijke is nog dat het zo leuk is als ze allebei bovenop je liggen.
Whizzkid Woldring gaat internationaal

GRONINGEN - De Groningse whizzkid Ben Woldring heeft zijn internetbedrijf uitgebreid naar België. De 17-jarige internetondernemer lanceert deze week ook een Belgische versie van zijn site www.bellen.com.
Woldring bedacht vier jaar geleden de Nederlandse versie van de site, waarop gebruikers gemakkelijk kunnen uitrekenen welke telefoonaanbieder voor hem of haar de goedkoopste is. De site maakte de tiener uit het noord-Groningse dorpje Usquert euromiljonair.
Twee jaar geleden schreef Woldring al een biografie, waarvan er meer dan 10.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan.
De jongen doet dit jaar eindexamen atheneum. In september gaat hij aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) economie studeren.
(Bron)
Brit onthoofdt zichzelf met guillotine

LONDEN - Met een zelfgebouwde guillotine heeft een 36-jarige Brit zelfmoord gepleegd. De bouwvakker had in zijn slaapkamer naar Frans voorbeeld een guillotine van 2,40 meter hoog gebouwd.
Hij had de constructie van hefbomen, touwen, houten planken en keien aangesloten op een tijdklok en was op een luchtbed onder de valbijl gaan liggen. Zijn vader vond de man maandag, zo heeft de politie donderdag gemeld.
(Bron)
Politie waarschuwt voor oplichting via sms

ARNHEM - Bij de politie in Arnhem hebben zich sinds maandag al drie mensen gemeld die het slachtoffer zijn geworden van vermoedelijke oplichting via hun mobiele telefoon. Het zou volgens een woordvoerder van de Arnhemse politie gaan om een nog niet eerder vertoonde oplichterij door een sms-bericht te versturen. Wie eenmaal met de oplichters in zee is gegaan kan dat niet meer zelfstandig beeindigen.
In de Arnhemse binnenstad sprak een nog onbekende man zaterdag passanten aan. Hij zei dat hij namens een overigens onbekend bedrijf collecteerde. Het bedrijf zou bossen willen aanplanten in Costa Rica om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. Wie geld wilde schenken moest een sms-bericht versturen, waarna 80 eurocent van het beltegoed als gift zou worden afgeschreven. Deelnemers maakten bovendien kans op een reis naar Costa Rica ter waarde van tienduizend euro.
Gebleken is dat de bellers die het bericht hebben verzonden daarmee een soort automatische afschrijving van hun beltegoed hebben geactiveerd. Zij ontvangen telkens ongevraagde milieuberichten op hun telefoon, die 80 eurocent per keer kosten. Alleen de verzender van die berichten, die vermoedelijk tevens het geld ontvangt, kan een einde maken aan die actie.
Het is niet bekend hoeveel mensen op deze manier zijn opgelicht en in welke plaatsen de collectant actief is, aldus een politiewoordvoerder. De politie is een onderzoek begonnen naar het bedrijf. Woensdag is al gebleken dat het in elk geval geen vergunning had om een collecte in Arnhem te mogen houden. Ook heeft het bedrijf geen loterijvergunning, die wettelijk voorgeschreven is voor wedstrijden waarbij een grote prijs valt te winnen.
(Bron)
Het is opvallend hoeveel je zou willen doen, maar niet doet omdat er wildvreemden in je huis rondlopen.
Bananen met uitsterven bedreigd

LONDEN/MONTPELLIER - De banaan dreigt uit te sterven. Wetenschappers in het Zuid-Franse Montpellier hebben het Britse wetenschapsblad de New Scientist laten weten dat zonder grootschalig ingrijpen er over tien jaar waarschijnlijk geen eetbare bananen meer zijn.
(Bron)

donderdag, januari 16, 2003

Fraude met werkuren neemt toe

AMSTERDAM - Werknemers frauderen in toenemende mate met het opgeven van werkuren. Van alle fraudes binnen bedrijven ging het in 2002 in 15 procent van de gevallen om foutief ingevulde werkbriefjes. Dit meldt de Telegraaf woensdag naar aanleiding van een onderzoek van Hoffmann Bedrijfsrecherche uit Almere.
Een jaar eerder had nog slechts 2 procent van de fraude hiermee te maken. Werknemers kennen zichzelf zo op oneigenlijke wijze vakantiedagen of vrije uren toe. Vooral magazijnmedewerkers (15,2 procent van alle fraudeurs), managers (13,9 procent) en verkopers (12,7 procent) maken zich schuldig aan 'tijdfraude'. Geldfraude is nog steeds de meest voorkomende vorm van fraude (39 procent), gevolgd door goederenfraude (37 procent).
(Bron)
En er was warmte...

Het begon net lekker op te warmen in de huiskamer doordat de zon naar binnen schijnt toen de tweede ploeg de verwarmingen weer in elkaar kwam zetten en ging testen. En jawel: alles lijkt te werken! Ik heb een instructie gehad over hoe de thermostaat te bedienen - héél ingewikkeld, je drukt op een knopje, that's all.
Warme kachels, warm water, hoera!
Nu zou ik willen douchen en mijn bed in willen duiken.
Maar.
Het huis verkeert in staat van chaos. Erger dan normaal. Tis een gruwelijke puinzooi. Alles wat toch al chaotisch door elkaar stond, ligt nu zo'n beetje op mijn en rond mijn bed.
Ik heb alle lekwater al opgedweild. Ik ben moed aan het verzamelen om de badkamer te douchen - die is inmiddels bruin van het roestige lekwater, wat overal zit: vloer, muren, plee, wasbak, plafond, wasmachine.
En dan moet ik eens zien hoe ik al die rotzooi die zolang op bed gestapeld ligt, een beetje slim verplaats.
Als ik daarmee klaar ben, is het waarschijnlijk middernacht :(
Wegpoetsen van alle vlekken op de kachels zelf komt nog wel eens - daar erger ik me altijd aan, dus dat gebeurt snel.
Winst Yahoo stijgt in vierde kwartaal

SAN FRANCISCO - Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo heeft zijn winst in het vierde kwartaal van 2002 zien stijgen. De winst per aandeel kwam uit op 8 dollarcent en dat is 2 dollarcent meer dan analisten hadden verwacht. In dezelfde periode van 2001 schreef Yahoo nog rode cijfers met een verlies per aandeel van 2 dollarcent.
(Bron)
1884 unieke bezoekers. Da's toch 12 keer zoveel als het oude 'record'. En een zeer groot deel van die mensen dacht waarschijnlijk hier de foto's te vinden. Ik heb veel teleurgestelde bezoekers vandaag ;-)
Stinkende mensen komen bus niet in

In het Amerikaanse stadje Bend, Oregon, beslist de gemeenteraad vandaag over een wet die het mogelijk maakt mensen die stinken te weigeren in het openbaar vervoer. De nieuwe wet zou het verboden maken mensen te spugen, hun behoefte te doen, te roken, skateboarden en stinken in de bus of bushokje.
De stad heeft al een verordening die het mogelijk maakt mensen die stinken van stads eigendom te verwijderen. Het is de bedoeling het openbaar vervoer zo plezierig en veilig mogelijk te maken, verklaarde een woordvoerder van de stad.
(Bron)
SGP: De Jong brengt Kamer in diskrediet

KAPELLE-BIEZELINGE (ANP) De SGP vindt dat Tweede-Kamerlid Winnie de Jong de Kamer in diskrediet heeft gebracht door te poseren voor het blad Panorama.
Partijleider en lijsttrekker Van der Vlies vindt dat Kamervoorzitter Weisglas De Jong tot de orde moet roepen, maar die liet woensdagmiddag al weten geen commentaar te geven op de foto’s van De Jong in ’stoeipakje’.
„Wat betreft het eigenlijke werk in de Tweede Kamer hebben we in de afgelopen periode zo goed als niets van mevrouw De Jong vernomen”, klaagt Van der Vlies woensdag. „Dat is al erg genoeg, maar dan ook nog eens zó stemmen proberen te winnen, is beneden alle peil.”
De Jong zelf, lijsttrekker van Conservatieven.nl bij de komende verkiezingen, is duidelijk over haar motieven om te poseren. „Om kiezers te winnen natuurlijk!” zegt ze in Panorama.
In een vraaggesprekje bij de foto’s laat ze verder weten dat haar hobby’s politiek en seks zijn en dat volgens haar premier Balkenende „geen ballen heeft”.
SGP–voorman Van der Vlies is niet alleen boos over de reportage van De Jong. Hij wil ook dat Weisglas stappen onderneemt tegen de „evenzeer stuitende” reclame van slipjesfabrikant Sloggi. Hierin is gebruik gemaakt van een foto van de Tweede–Kamerbankjes.
(Bron)

woensdag, januari 15, 2003

Overigens trekt de TopStat-teller het niet helemaal - die loopt ongeveer 200 bezoekers achter bij de Site Meter-telling, hoewel TopStat views meet en Site Meter unieke bezoekers.
Het leuke van statistieken: 'Gebaseerd op het bezoekersaantal van het afgelopen uur, komt het totaal aantal bezoekers deze maand uit op 88573'.
Tuurlijk.
Ik moet bijna denken aan verkiezingspeilingen.
Vriendje laten zien op welke pagina de 'Winnie-zoekers' uitkomen. Ik scroll langs de pissebed en vriendje krijgt een rolberoerte van het lachen: 'Een pagina met een pissebed! Een náákte pissebed nog wel!'

Okee, ik zet 'm er opnieuw in. Naaktfoto van pissebed:



Ik kan het natuurlijk nog wat erger maken. Naaktfoto. Blootfoto. Winnie de Jong. Winny de Jong. Bloot. Winnie bloot. Winny bloot.
:-)
Vriendje heeft een dubbele moraal: 'Ze heeft een lelijke rotkop, en van de rest zie je niks.'
Vechthaan doodt baasje

ZAMBOANGA - Voor de ogen van honderden mensen heeft een haan die ingezet zou worden in een hanengevecht zijn baasje gedood. Volgens de Filipijnse politie bereidde het 24-jarige slachtoffer de haan voor op het gevecht toen die hem aanviel.
De haan was net uitgerust met scheermessen waarmee hij de man ernstige snijwonden toebracht. De man bloedde vervolgens dood. De toeschouwers bij de hanengevechten in de stad Zamboanga waren te verrast om in te grijpen. Hanengevechten zijn ongekend populair op de Filipijnen.
(Bron)
TT 109
Vanaf maart twee of drie in één cel

DEN HAAG In verschillende gevangenissen worden vanaf 1 maart twee gedetineerden in één cel geplaatst. Minister Donner van Justitie heeft hierover afspraken gemaakt met gevangenisdirecteuren. Circa 300 cellen zullen worden aangepast.
Alleen lichtgestraften kunnen samen in één cel. Er komt geen verdubbeling van het aantal plaatsen voor gevangenen. In sommige gevallen kunnen volgens de CDA-bewindsman drie gevangenen in één cel.
Donner prijst de voortvarendheid van zijn partij om het cellentekort aan te pakken. "Vroeger zouden we het niet doen vanwege de risico's. Nu kijken we of we de risico's anders kunnen ondervangen."

Dat zou ik dan eerst maar regelen, vóór ik mensen bij elkaar ging zetten. Zo groot zijn die cellen trouwens niet. Het lijkt mij dat je bijvoorbeeld een risico op toegenomen geweld krijgt.
TT 103
Bendes overvallen drugskoeriers

SCHIPHOL Bendes overvallen sinds kort op Schiphol mensen van wie ze vermoeden dat ze drugskoerier zijn. Ze nemen hen onder bedreiging van wapens mee naar een toilet en dwingen hen de drugs af te geven. Er zou een speciaal team zijn geformeerd om de bendes te bestrijden.
Deze week staan de eerste zogenoemde rippers terecht voor de rechtbank in Haarlem. Volgens de marechaussee gaat het om een nieuw verschijnsel en wordt de omvang ervan momenteel onderzocht.
De pas ingestelde rechtbank op Schiphol verwacht dit jaar circa 2800 zaken afhandelen, onder meer drugsdelicten, valse paspoorten, diefstal en illegale invoer.
Inmiddels is dit log ook over de 25000 bezoekers heen.
De laatste duizend of zo kwamen hier dus alleen maar omdat ze op een verkeerd gespelde naam zochten, die in combinatie met de naam van het blad maar drie links oplevert.

Linke soep
... Winnie de Jong zegt bedreigd te zijn en zit thuis ... Advertentie in de Panorama: 'I'ma
real man - Are you?' Met een verhaal over football, drinking with the boys ...
linkesoep.blogspot.com/ 2002_05_12_linkesoep_archive.html - 59k - In cache - Gelijkwaardige pagina's

www.laprensacur.com
... Sinembargo, informashon di último ora ta indiká ku Winnie de Jong no tabata presente
den e ... Pues aki e panorama ta kambia i Skina di Sorti ta premirá ku PVDA ...
www.laprensacur.com/archive/May2002/may16.html - 52k - In cache - Gelijkwaardige pagina's

november2002
... Koop eens een Panorama voor hem, of een Donald Duck. ... Misdaad Winnie de Jong, Hilbrand
Nawijn, Peper en Kroes; Frits Barend en Henk van Dorp kunnen niet genoeg ...
www.wimaalbers.nl/november2002.html - 64k - In cache - Gelijkwaardige pagina's

Je kunt aan de datum al zien dat het niet recent is, en dat er de zoeker niet goed zoekt - die krijgt dus gewoon een pagina waar beide termen (los van elkaar!) op voorkomen.

Als service:

Op 16 mei schreef ik:

- Winnie de Jong zegt bedreigd te zijn en zit thuis.

Op 15 mei schreef ik:

- Advertentie in de Panorama: 'I'm a real man - Are you?'

Hoewel het wel net die pagina is waar die prachtige foto van de blauwe pissebed op staat.
Overigens opvallend: veel mensen zoeken op 'Winnie de Jong', maar het is Winny. Omdat ik een keer de fout gespelde naam citeerde, komen alle foutspellers dus ook hier terecht.
Nu ja, we kunnen concluderen dat de stunt is geslaagd, en dat de politiek erg leeft in Nederland ;-)
Tis wel politiek als in 'ik koop de Playboy voor de interviews', maar toch.
Panorama bekeken, en de Winny de Jong-foto's zijn erg onschuldig. Net zo 'heftig' als die op de voorpagina.
En de rekenfout van die acht jaar is door de verslaggever gemaakt, en niet gecorrigeerd door W. de J.
Het interview is ook niet echt spectaculair. Tenzij je er op kickt om te weten dat André, de vriend van Winny, een echte billenman is. En dat Winny cupmaat 85B heeft.
Het spaarloonverhaal wordt een complete roman geloof ik.
Vrijdag kon ik bellen, en mijn saldo opvragen, en een formulier aanvragen om het vrije deel (in mijn geval alles) op te nemen. Dat kon uitsluitend telefonisch. Maar er werd om een toegangscode gevraagd.
Nooit gehad, dus na 3 keer 1234 intoetsen kwam het bandje met het nummer van het callcenter (10 cent per minuut).
Gebeld, code werd gereset, dan zou ik maandag kunnen terugbellen naar dat ene nummer, zou mijn geboortedatum gevraagd worden, kon ik een nieuwe code opgeven en kwam het allemaal goed.
Maandag: toets uw toegangscode.
Weer het callcenter gebeld. Ja, nee, dat klopte, want dat resetten duurde twee werkdagen. Maar dinsdag zou het zeker in orde zijn.
Dinsdag: toets uw toegangscode. Grrr.
Callcenter: goh wat gek, ja, er zijn meer mensen die het niet lukt.
Probeer het morgen nog eens, misschien is er gewoon vertraging.
Woensdag: toets uw toegangscode.
Callcenter: ja, maar die code is wel gereset hoor, en als er om uw code wordt gevraagd, moet u dus uw geboortedatum intoetsen, dat is xxxxxx (hé, fijn, nu weet ik mijn geboortedatum!! Stoer!)
Opnieuw gebeld. Toets uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningnummer (waarom zou je het kort zeggen tenslotte).
Toetstoets.
Toets uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningtoegangscode.
xxxxxx.
Uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningnummer is niet juist ontvangen.
Toets nogmaals uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningnummer. Diepe zucht.
Toetstoets.
Toets uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningtoegangscode.
xxxxxx.
Uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningnummer is niet juist ontvangen.
Toets nogmaals uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningnummer. Diepe zucht.
Toetstoets.
Toets uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningtoegangscode.
xxx - De combinatie van uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningnummer en uw Nationale Nederlanden bedrijfsspaarrekeningtoegangscode is niet juist.
Toen heb ik maar opgehangen.

Ik ga een aangetekende brief sturen waarin ik schrijf dat ik binnen een week een opnameformulier en een saldo-overzicht thuis verwacht, dan wel het geld op mijn girorekening. Dat ik de rekening dus ophef.
Ik ben benieuwd.
Ik heb last van verregaande verbijstering. Gisteren logde ik het stuk van Nu.nl over de foto's van Winny de Jong in Panorama.
Gisteravond viel me op dat het steeds erg druk was. Statistieken nagekeken: heel erg veel mensen kwamen via de zoekopdracht - inderdaad.
Vandaag, net m'n statistieken bekeken om te zien wat het effect gisteren was. 250 bezoekers, toch ruim 100 meer dan gewoonlijk.
Niet verder gekeken, kijk ik op m'n log, zie ik bij het WIE-tooltje staan:
'Ruud, Hippo, 31 gasten'. Da's veel.
Nog eens op m'n statistieken gekeken. Teller gaat op dit moment over de 700 bezoekers!
En ze komen allemaal voor dat ene stukje.
Zelfs die bezoekers vanuit het NATO-netwerk.
Allemachtig.
Zou Winny er nou nog stemmen mee trekken?

dinsdag, januari 14, 2003

Image server voor LandSat satellietfoto's. De aarde opgedeeld in hapklare brokjes, 30 Mb per foto, te bekijken met een GIS-reader. Vriendje meldde enthousiast dat je allebei de pieren van Brighton kunt zien - de foto's zijn uit 1990 of zo.
De polen en het oosten van Rusland zijn niet gedekt.
De oven suist gezellig door - alleen heb ik nu steeds het onrustige gevoel: 'Is het nog niet klaar?' Terwijl er natuurlijk niets in de oven staat dat kan aanbranden. Alleen rook het na de pizza's van net even erg naar gebakken kaas (er was een krummeltje afgevallen).
En tijdens het bakken van die pizza's moest de oven lager, waardoor het weer kouder werd. Da's ook nieuw: kleumen omdat je een diepvriespizza bakt.
Uitgebreid afscheid genomen van vriendje - buiten. Waar het helemaal niet zo koud is, en waarna het binnen zoooo lekker warm is :-)
(17 graden nu).
Ik heb ineens extreem veel bezoekers op mijn log. Even de referrals nagekeken.
Van de laatste 80 unieke bezoekers die via een zoekmachine kwamen, zochten er zes _niet_ op (een variatie op) 'winny de jong panorama' :-)
Mijn log is recenter geüpdate dan de nu.nl-pagina waar ik het vandaan heb, dus kom ik (en vermoedelijk ook andere logs) meer bovenaan dan het originele bericht.
Als Winny dit wist, zou ze er niet blij mee zijn ;-)
Ik ben zielig.
De CV-monteur is geweest. Resultaat: de ventilator blijkt overleden.
Dan doen dus en het warm water en de CV het niet.
Nou zou er theoretisch een nieuwe ventilator in kunnen. Als het niet zo'n oude ketel was dat er geen onderdelen meer voor zijn. Het is niet voor niks dat de woningbouwvereniging al deze ketels aan het vervangen is.
Dus: iemand van de Gasservice stuurt nu een noodfax naar de wbv, dat ze mij per direct aan een nieuwe ketel moeten helpen. Daar bellen ze dan morgenochtend nog achteraan, en ik kan daarna bellen hoe of wat.
Als ik mazzel heb, wordt het 'al' maandag gefixt. En als ik pech heb, word ik volgende week gebeld om een afspraak te maken :-(
De monteur zei wel: als het lang gaat duren, bel dan, dan kijken we gewoon of een ventilator in z'n geheel uit die vervangen ketels kunnen slopen, en repareren we het provisorisch.
Intussen probeer ik de huiskamertemperatuur boven de 13 graden te krijgen door de oven volop te stoken (met het rooster als kattenbescherming er voor), en moet ik maar douchen bij vriendje.
Dikke kans dat ik dus (hopelijk binnenkort) een vrije dag moet nemen of vriendje moet vragen hier te zijn. Tot die tijd is het kleumen :-(
Sommige mensen doen heel erg veel om stemmen te trekken...

Pikante fotoreportage Winny de Jong in Panorama

AMSTERDAM - Winny de Jong signeert woensdag 15 januari het nieuwste nummer van weekblad Panorama. Aanleiding hiervoor is een pikante fotoreportage waarin de lijsttrekster van deconservatieven.nl halfnaakt verschijnt.
De foto's zijn gemaakt door de Panorama-fotografen Hans Toonen en Hans Wientjens. Naast de fotoreportage staat er ook een interview met De Jong in het tijdschrift.
De Jong in het Panorama interview: "…of die vent die vroeg of hij met me naar bed kon in ruil voor een stem. Daar kan ik natuurlijk niet aan beginnen, want dan wil iedereen. Stel dat ik driehonderdduizend stemmen haal, en ik doe er tien per nacht dan ben ik nog acht jaar bezig."
[Da's een klein rekenfoutje... H.]
Volgens Panorama-hoofdredacteur Frank Hitzert is het idee van de signeersessie van de lijsttrekster zelf afkomstig. "Het idee van een signeersessie is zo belachelijk dat het eigenlijk ook wel weer leuk is."
De signeersessie vindt plaats vanaf 12 uur in tijdschriftenhandel Walk In aan de Herengracht 11 in Den Haag.
(Bron)
TT 401

Het nafluiten van dames is niet aan bouwvakkers en Zuid-Europese mannen voorbehouden. In Japan kunnen ze er ook wat van. En hoe!
Zo stond een Japanner voor een kruising en floot naar een meisje. Tot zijn stomme verbazing reageerde ze niet. Een beetje Japanner laat dat uiteraard niet op zich zitten. In zijn auto reed hij achter haar aan het station in (waarom zou je lopen als je een Toyota hebt?!).
Twintig traptreden omhoog en daarna weer omlaag konden hem niet tegenhouden en hij belandde met wagen en al op het perron. Het meisje zag hem na deze actie nog steeds niet staan, de politie wel!
TT 371

SCHOOLGELD

Een privéschool in Zweden gaat de leerlingen betalen om de lessen bij te wonen.
De school kampt met een ernstig spijbelprobleem. Hoofdonderwijzer Bengt Walter denkt dat dit komt doordat veel leerlingen bijbaantjes hebben. Vandaar dat iedere leerling nu 72 euro per maand krijgt, als hij of zij geen enkele les mist. Elke keer als een leerling ziek is of te laat komt, worden er euro's van het bedrag afgetrokken.
Voor Nederlandse kinderen die per direct willen emigreren:de school ligt in het Zweedse plaatsje Falkenberg.

Niet helemaal eerlijk dat spijbelen net zo beboet wordt als ziek zijn, maar ja...
"Waarom eten jullie vanavond pizza?"
"Omdat de verwarming het niet doet..."
Logisch toch? Het is hier nu krap 14 graden, en met de oven aan wordt het wat warmer. Kun je die pizza's er net zo goed in gooien.

maandag, januari 13, 2003

Goeie timing: het warme water en de CV houden er pas mee op als het niet meer vriest.
Kleum...
TT 110

Tegenvallers bij vrije energiemarkt

DELFT De liberalisering die nu op de energiemarkt wordt doorgevoerd, heeft niet het gewenste effect. Het is slecht voor het milieu, de levering is niet gewaarborgd en forse prijsstijgingen liggen op de loer, staat in een rapport van de Technische Universiteit Delft.
Zo heeft inefficiënt gebruik van de energiecentrales al tot meer vervuiling geleid en zijn de stroombedrijven meer geld kwijt aan verkoop en reclame.
Dit weekeinde kondigde staatssecretaris Wijn (Economische Zaken) een onderzoek aan na berichten over risico's voor de leveringszekerheid bij Eneco, omdat dat bedrijf op onderhoud zou beknibbelen.

Dat is dan het effect van die veelgeprezen vrije-marktwerking, die de politiek nastreeft. Ook te zien bij het spoor en de post.
Bonnefooi
Een 19-jarige kelner uit Praag is door middel van leugens de halve wereld afgereisd op kosten van het Tsjechische parlement. Lukas Kohout deed zich tegenover reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen voor als een parlementsmedewerker. Op die manier slaagde hij erin aan de lopende band gratis vluchten te boeken. Van januari tot april 2002 ondernam de ober op kosten van het parlement veertien buitenlandse reizen.
(Bron)
Soms werkt het enorm in je nadeel als je niet kunt opruimen. Meestal zijn dingen terug te vinden via een archeologische truc: het was net na kerst, dus even doorgraven tot ik de kranten van rond die tijd vind, dáár moet het bij in de buurt liggen.

Soms ben je dapper en ga je wat ruimen. Waardoor lagen verschuiven en alles veel moeilijker vindbaar wordt, want gehusseld.

Resultaat: grote hopen 'nog niet uitgezocht' naast het bed.

Dan is het ochtend. Je steekt een arm uit naar je bril, en je hoort 'm vallen: kling, doet ie. Hij valt dus ergens tegenaan.
Probleem: zonder bril je bril zoeken in een teringzooi.

Aanpak: alle losse rotzooi uitzeven - bewaarspul zolang op bed, echte rommel in de vuilniszak. Je hebt al gezocht naar je reservebril, maar die heb je een tijd geleden een logische plek gegeven, die je vergeten bent.

Resultaat: nihil. Geen bril. Wat niet kan, want hij is op die plek gevallen die je net hebt ontruimd - daar moet ie gewoon liggen. Alleen ligt ie er niet.

Geen paniek. Geen paniek. Een bril heeft wel pootjes, maar kan niet lopen. Het zou wel fijn zijn als je niet meer elke tweede minuut dacht: 'Even m'n bril opzetten, dan zie ik het beter.'

Je zeeft nog een keer de inhoud van de inmiddels al twee vuilniszakken - het zal je toch niet gebeuren dat je 'm per ongeluk weggooit...

Dan opeens een briljante ingeving: het kan natuurlijk ook dat je de bril al bij de eerste spullen die je op bed legde, hebt meegenomen. Dat ie gewoon op bed ligt.
Alles wat op bed ligt opnieuw uitzoeken. En jawel: daar is ie. Veilig in een plooi van het dekbed.

Inmiddels heb je ook ontdekt dat uren turen zonder bril resulteert in hoofdpijn als je die bril weer opzet. Dat die hoofdpijn vanzelf weer verdwijnt. En dat opluchting een mooi gevoel is.

zondag, januari 12, 2003

RTL4 zendt een documentaire uit over lichaamsdysmorfie. Dysmorfie kan vele vormen aannemen, en een symptoom zijn of een op zichzelf staand iets. Denk aan de anorexia-patiënt die in de spiegel een wanstaltig dik lijf ziet.
Deze reportage gaat over hele gewone mensen. Alleen voelen ze zich niet compleet, en weten ze zeker dat ze dat pas zullen zijn als er een been afgezet zal zijn, of in 1 geval, beide benen ver boven de knie worden geamputeerd.
In Engeland was een ziekenhuis dat deze operaties uitvoerde, tot het verboden werd. De angst bestaat dat de patiënten in hun wanhoop weer zullen terugvallen op de 'oplossingen' van vroeger: naar een kwakzalver gaan voor een operatie, hun been er afschieten, zo voor de trein of een auto gaan liggen dat de benen niet meer te redden zijn.
Ik zie de mensen, ik zie dat ze er van overtuigd zijn, ik hoor verhalen van mensen die zich inderdaad met een been minder meer mens voelen - en ik begrijp er niets van.
Portugezen bidden met billen bloot

LISSABON - Gelovigen met aambeien bidden in een kerk in het Portugese Murtosa in hun blote billen om genezing. De katholieken met hemorroïden laten voor het beeld van de plaatselijke heilige Sint Gonçalo de broek zakken in de hoop hun kwaal kwijt te raken.
De heilige uit de 13e eeuw heeft ook de reputatie om mensen van puistjes af te helpen. Een priester stak echter een stokje voor de wens van een door acne geplaagde vrouw om geheel naakt voor de heilige te bidden.
Volgens de Portugese krant Jornal de Noticias zondag helpt Sint Gonçalo verder vrouwen bij hun speurtocht naar een man. Tijdens een festival voor de heilige elke juni geven ongetrouwde mannen en vrouwen elkaar gebak in de vorm van een penis.
(Bron)
Update taartincident: hoe heet de persofficier van justitie? D. Kruimel. Als de club daar maar niks achter gaat zoeken...
Katten-update: voor het eerst sinds ik ze heb, liggen beide katten op de bank. Zij in het midden, hij in het hoekje. Zonder uithalen, zonder gedoe - gewoon lekker opgekruld.
Marten Fortuyn zei een week of wat terug dat hij niet op de LPF zou stemmen.
Nu is hij beschikbaar als minister voor de LPF, liefst op Volksgezondheid.
Hij past er in elk geval goed bij - geen vaste mening en overschatting van de kansen van de partij.
TT 371

In het Nieuw-Zeelandse MacKenzie zou zaterdag een internationaal festival voor nudisten beginnen.
Normaal gesproken zou het rond deze tijd van het jaar in Nieuw-Zeeland warm genoeg moeten zijn, maar een poolwind gooide roet in het eten. Een plotselinge daling van de temperatuur dwong de deelnemers van het festival zich snel warm aan te kleden.
De feestelijke opening moest helaas uitgesteld worden. Als het festival dan wèl van start gaat, staan er diverse activiteiten, zoals een golftoernooi en een paardenrace op het programma.
(Meer)