zaterdag, juli 10, 2004

Geheime info gestolen uit Amerikaans lab

Uit het Amerikaanse nucleaire onderzoeksinstituut in Los Alamos zijn twee diskettes met geheime informatie verdwenen. Een woordvoerder van het lab spreekt van een 'zeer ernstige' situatie, maar wilde niet zeggen wat er op de schijfjes staat.
De media speculeren dat het om informatie over lopende onderzoeksprojecten gaat. Volgens plaatselijke kranten is het al de derde keer binnen acht maanden dat er informatie uit het lab in New Mexico is gestolen. In de vorige gevallen werd gemeld dat er geen gevaar was voor de nationale veiligheid.
(Bron)
Konijntje gereanimeerd door Duitse politie

Zaterdag heeft de Duitse politie een bewusteloos konijntje succesvol gereanimeerd. Het konijntje raakte bewusteloos tijdens een binnenbrandje in een flat in Berlijn.
Tijdens de brand had de brandweer de kooi met het dier naar buiten gehaald. De politieagenten openden het bekje van het konijn, genaamd Napoleon, beademden hem via een balpen en gaven ook nog hartmassage.
De reanimatiepoging had succes, en Napoleon logeert nu een paar dagen bij een dierenarts.
(Bron)
TT 192 Republikeinse ketchup tegen Kerry

WASHINGTON De strijd om het Amerikaanse presidentschap wordt vaak gevoerd met onorthodoxe middelen. Ook dit jaar zijn weer bijzondere wapens ingezet. Zoals de ketchup waarmee de Republikeinen de Democraten dezer dagen bestrijden.
De rode tomatensaus is een wapen tegen de Democratische kandidaat John Kerry. Die is getrouwd met Teresa Heinz, de erfgename van het oorspronkelijk uit het buitenland afkomstige ketchup-merk.
De Republikeinen hebben nu het merk W(ashington)-ketchup gelanceerd: "In tegenstelling tot de Heinz-producten volledig Amerikaans. U steunt de Democraten niet, waarom uw ketchup wel?"
Rusland brengt bloedyoghurt op de markt

In Voronezh (Rusland) hebben wetenschappers een nieuwe manier ontdekt om eten te maken. In ieder slachthuis gaat dagelijks ongeveer zeven ton bloed verloren, en daar kan nu zeer gezond voedsel van worden gemaakt. Het bloed bevat eiwitten die voor mensen zelfs beter zijn dan de eiwitten in kippeneieren.
Er wordt op dit moment met meerdere leveranciers onderhandelt om de producten op de markt te brengen. Melk, yoghurt, chocolade en de Russische nationale drank Kvas, die allemaal bij wijze van proef in beperkte mate zijn geproduceerd, verschillen qua geur, smaak, en consistentie helemaal niet van de originele koeienmelkproducten.
(Bron)

Ik hou ook al niet van bloedworst...
Nieuw Rechts wil van LBR-site af

De politieke vereniging Nieuw Rechts van Michiel Smit wil dat het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) de omschrijving van de partij van haar website verwijdert. In een onlangs geopend dossier over extreem-rechts wordt Nieuw Rechts omschreven als een extreem-rechtse partij, en ook ingedeeld in die categorie.
Volgens Nieuw Rechts zeggen diverse prominente politicologen dat Nieuw Rechts wellicht radicaal is in sommige opzichten, maar ontbreekt de basis om de partij als extreem te bestempelen. Zo stelt de Amsterdamse politicoloog Jos de Beus dat iemand radicaal is als hij een grote verandering van de maatschappelijke orde wil bereiken en dus verder gaat dan enkel wisseling van personen en beleidsvormen. "Zeg voor het gemak dat een radicaal politicus (links of rechts) de politieke gemeenschap en de grondwet van die gemeenschap wil wijzigen. Volgens mij is uw partij rechts, op sommige punten radicaal-rechts, maar niet extreem-rechts."
Michiel Smit stelt dat het LBR met overheidsgeld wordt gesubsidiëerd en dat het LBR meer zorgvuldigheid had moeten betrachten bij het opstellen van het overzicht van extreem-rechtse partijen. Het LBR deelt Nieuw Rechts onder andere in bij partijen als de NVU en de NNP.
Als het LBR niet ingaat op de eis van Nieuw Rechts zal er een klacht worden ingediend bij het Ministerie gaat men via juridische weg genoegdoening eisen.
(Bron)

De reactie van Jenga zegt al genoeg: Smit noemt de PVDA zelf extreem-links, dus wat wil ie nou...
Amsterdam heeft zijn laatste gaarkeuken terug

Ruim tweeënhalf jaar nadat de Keuken van 1870 zijn deuren moest sluiten, gaat zaterdag de eetgelegenheid aan de Spuistraat weer open. Voor 7,50 euro kun je er terecht voor een voor-, hoofd- en nagerecht.
In 2000 dreigde de gaarkeuken al te moeten sluiten. Het pand was toe aan een renovatie en er was een exploitatietekort van vele duizenden euro's. Vele prominenten en sympathisanten wisten toen de ondergang tegen te gaan door geld in te zamelen.
Een jaar later moest de keuken alsnog dicht. De medewerkers bleken het niet zo nauw te nemen met de geldende regels. Er kwam een omvangrijke fraude aan het licht. Het geld van de reddingsactie was overigens buiten schot gebleven.
Het restaurant had al in mei geopend kunnen worden, maar de vergunningen waren nog niet rond. Vorige week donderdag reikte stadsdeelvoorzitter A. van der Stoel de exploitatie-, drank- en horecavergunning persoonlijk uit en zo kan zaterdag de officiële heropening van de Keuken van 1870 plaatsvinden.
(Bron)
Eland krijgt assertiviteitstraining

Een mannetjeseland in het Noorder Dierenpark Emmen heeft de afgelopen weken noodgedwongen assertiviteitstraining gekregen, zo meldt De Telegraaf. De eland werd namelijk al tijden door een vrouwtjeseland getreiterd en deed niets terug.
De eland, Kenwood genaamd, is nog jong, maar al behoorlijk groot. Hij liet zich de afgelopen weken voortdurend achternazitten door één van de vrouwtjes in het park. Het vrouwtje, Winya, een kleine doch felle eland, schopte en beet Kenwood. "Kenwood is veel groter, maar wel een beetje een watje", aldus biologe Agaath Kooi.
De medewerkers van de dierentuin konden het getreiter niet langer aanzien en besloten hem in therapie te laten gaan. Daartoe sloten ze Kenwood een tijdje samen met een lieve vrouwtjeseland op om zijn zelfvertrouwen weer te laten groeien. Toen hij afgelopen week weer voor het eerst het park in mocht, liet hij direct zien dat de training succesvol was: Wynia kon een schop en een ram incasseren. Verwacht wordt dat de eland nu het respect van de andere vrouwtjeselanden kan behouden. Nu is het voor Kenwood wachten op het paarseizoen.
(Bron)

vrijdag, juli 09, 2004

TT 127 Esa wil asteroïde van koers brengen

ROME De Europese ruimtevaartorganisatie ESA wil twee ruimtesondes lanceren naar een asteroïde. De ESA wil onderzoeken of het mogelijk is om zo'n voortrazend rotsblok van koers te laten veranderen.
Het project is Don Quichot gedoopt en zal bestaan uit de sondes Sancho en Hidalgo. Als alles voorspoedig verloopt, vertrekken ze over vijf jaar naar een nog niet nader bepaalde asteroïde.
Als het eenmaal zover is, zal Hidalgo de rots met 36.000 km/u naderen en enkele raketten met explosieven afvuren. Zijn broertje Sancho zal op veilige afstand metingen van de explosies verrichten en die doorsturen naar de aarde.
Verhoogde dreiging terroristische aanslagen in Nederland

DEN HAAG - Op verschillende plekken in Nederland zijn vrijdagmiddag en -avond extra veiligheidsmaatregelen genomen wegens een verhoogde dreiging van terroristische aanslagen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdagavond bekendgemaakt.
Een aantal van deze maatregelen zijn volgens een een woordvoerder van het ministerie te zien voor iedereen. Het gaat dan om de opstelling van extra toezichthuisjes of extra observatie door politie.
De overheid heeft tot de maatregelen besloten, omdat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) aanwijzingen heeft, dat enkele radicale moslims mogelijk bezig zijn terroristische aanslagen voor te bereiden.
(Bron)
Kabinet werkt aan aanpak maatschappelijke verloedering

DEN HAAG - Overheid en psychiatrische instanties moeten middelen krijgen om maatschappelijke verloedering en overlast aan te pakken. Komend najaar zal het kabinet daarvoor een plan presenteren.
Vrijdag heeft de ministerraad de eerste bakens uitgezet voor die aanpak met plannen voor aanpassingen van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ). Zo wil het kabinet de mogelijkheden om mensen met psychische problemen zo nodig onder dwang te laten verplegen.
Nu kunnen burgemeesters en rechters die mensen, als ze een gevaar voor zichzelf of hun omgeving zijn, dwingen tot opname. Minister Laager van Volksgezondheid meent dat de mogelijkheden van de wet niet volledig worden benut.
(Bron)
Dode bij achtervolging politie

DEN HAAG - Bij een achtervolging door de politie in Den Haag is vrijdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer zat met een ander op een scooter die tijdens de achtervolging dwars door een tramhokje reed. De ander is zwaargewond in een ziekenhuis opgenomen. Onbekend is wie de scooter bestuurde. Een woordvoerster van de politie heeft dat gezegd.
De achtervolging vond plaats op de Leyweg nabij het Ziekenhuis Leyenburg. De politie was naar de parkeerplaats van het hospitaal gegaan na een melding over auto-inbrekers. Ter plaatse zagen politieagenten de twee personen op de scooter met hoge snelheid wegrijden. De twee passagiers negeerden stoptekens waarna de politie de achtervolging inzette. Op een gegeven moment reed de scooter vanaf een fietspad dwars door het wachthokje van lijn 6.
(Bron)
TT 110 Vier grote steden trotseren Verdonkeremanen

DEN HAAG De burgemeesters van de vier grote steden willen niet meewerken aan het op straat zetten van asielzoekers die zijn uitgeprocedeerd. Het gaat om mensen die de afgelopen drie jaar asiel aanvroegen en zodoende vallen onder de nieuwe asielwet.
Zij moeten binnen 28 dagen Nederland verlaten. Doen ze dat niet, dan worden ze door de politie op straat gezet. De burgemeesters vragen met spoed om een terugkeercentrum voor deze groep.
Als er niets gebeurt, verdwijnen ze in de illegaliteit, aldus de burgemeesters. Ze vragen minister Verdonkeremanen (Integratie) om nadere voorstellen te doen.
Collegegeld gaat 'maar' met 100 euro omhoog in plaats van het dubbele, en op de OV-kaart wordt niet bezuinigd.
Goh.
Vaseline in strijd tegen foutparkeren

Bewoners van de Heerenveense Meineszstraat hebben hun eigen manier gevonden om foutparkeren tegen te gaan. Onder het motto "Zij plagen ons, wij plagen hun" smeren ze vaseline op de voorruit van foutparkeerders. Na de derde overtreding van een foutparkeerder wordt de voorruit besmeurd met een 'in dotsje vaseline'. "Daarna komen ze niet meer in onze administratie voor.", aldus bewoner Arjen van der Veen.
Van der Veen heeft zelf altijd de pot vaseline bij de hand. Er staan altijd veel geparkeerde auto's in de Meineszstraat omdat deze grenst aan het centrum waar betaald parkeren geldt. Soms is het er zo druk dat de bewoners amper hun eigen oprit kunnen verlaten.
Ondanks dat Van der Veen spreekt van een onschuldig geintje heeft de politie de bewoners onlangs gesommeerd te stoppen met het gesmeer. Ze mogen immers niet aan iemands auto komen. Maar het dreigement imponeert hen niet. Eenmaal zijn de bewoners te ver gegaan erkend Van der Veen. Een notoire foutparkeerder kreeg toen een kwak montagekit op zijn zijruit. "Maar dat was ook een hele vervelende man." aldus Van der Veen. Voor hem zijn de foutparkeerders een leuk tijdverdrijf. "Ik lach erom. Ik zit in de AOW, ik heb toch de hele dag de tijd."
(Bron)

Mijn vorige stekkie was een kamer op een hoog, boven een invalidenparkeerplek. Daar werd steevast door 'gewone' automobilisten geparkeerd, die het te ver vonden lopen naar de parkeerplaats 75 meter verderop. Op zich niet zo'n probleem, maar soms bleef er in zo'n auto iemand achter, die dan de radio lekker hard zette. Een keer stond er een auto met de radio zo hard dat mijn ramen trilden - en ze hadden de motor nog aan, zodat ik de walm binnenkreeg. Ik ben eerst gaan vragen of de motor uitkon en de radio iets zachter, waarop ik allerlei bedreigingen naar mijn hoofd kreeg. Teruggegaan naar mijn kamer en oeps, zomaar een ei laten vallen, ach jee.
Een dag later kreeg ik politie aan de deur, twee agenten die gnuivemd vroegen of ik met eieren gegooid had. Dus braaf gemeld dat het één ei was, en waarom ik dat gedaan had. Na wat gegniffel overlegden de agenten: 'Eieren gooien, staat niet in het wetboek hè? Geluidsoverlast en bedreiging wèl. En dat had de autodame er even niet bij verteld.'
Waarna met een brede grijns de conclusie volgde: 'Mevrouw, eigenlijk moeten we nu zeggen dat u maar niet meer met eieren moet gooien. Als er weer zo'n auto staat, belt u maar gewoon, dan komen we een boete uitdelen voor foutparkeren'.
Routekaart uit 1914 nekt Amerikaanse toerist

In Duitsland heeft de politie onlangs een reddingsoperatie op touw moeten zetten om een verdwaalde Amerikaanse toerist te redden. De 79-jarige Hank Edwards was verdwaald geraakt omdat hij een wegenkaart gebruikte die 90 jaar oud was. De vader van de verdwaalde toerist had de kaart begin vorige eeuw gekocht.
Edwards had zijn hele leven gespaard om een reis naar Duitsland te kunnen maken. Toen hij het geld bij elkaar had, nam hij zijn lievelingsboek (Beautiful Bayreuth) en bijbehorende landkaart over de streek rond de Duitse stad Bayreuth mee.
Maar door de enorme herbebossing en twee wereldoorlogen klopte er nog weinig van de landkaart. Het hotelpersoneel sloeg alarm toen de Amerikaan 's avonds niet teruggekeerd was. Twee dagen later werd de Amerikaan door een reddingsploeg in het bos gevonden. De man was met zijn auto in een modderpoel vast komen te zitten. "De streek is nog heel mooi, maar het is toch niet wat ik verwacht had", zo verklaarde Edwards na zijn avontuur.
(Bron)
Man haalt met mobieltje gokkast leeg

Op een camping in Tienhoven is een 33-jarige man uit Utrecht betrapt op het leeghalen van een gokkast met behulp van zijn mobiele telefoon. Het viel op dat de man, die een vaste bezoeker van de camping was, altijd met "winst" weg ging na een bezoekje aan de gokkast. De man is door de politie ingerekend op verdenking van oplichting.
Men vermoedt dat er bepaalde types Nokia in de handel zijn waarmee je de elektronica in de gokkast zodanig kunt beïnvloeden, dat je er de gokkast mee leeg kunt halen. De politie stelt een onderzoek in en ook de fabrikant van de gokkast is inmiddels op de hoogte gesteld.
(Bron)
Toch wel slim: je laat studenten eerst een deel van hun beurs inleveren voor de OV-kaart. Na een hoop gemor ontdekken de studenten de voordelen van die kaart, en de rust keert weer.
En nu verhoog je het collegegeld even flink (en volgend jaar weer), en o ja, die OV-kaart moet na de studie terugbetaald worden.
Studenten, de nieuwe melkkoeien.
Martha de Zeemeeuw

Martha de Zeemeeuw kan niet vliegen en heeft maar één echte poot. Maar dat is niet wat haar zo bijzonder maakt. Ze heeft namelijk een kunstbeen van Barbie en een kunstvoet van een poppenhandje gekregen. Martha werd opgepikt door zeelieden die de gewonde meeuw naar de dierenarts brachten. Die kon haar gehavende poot niet meer redden; het moest worden geamputeerd. Geïnspireerd door piraten met hun houten poot, besloten de heren haar een barbiebeen aan te meten. Martha kan nog steeds niet vliegen, maar al hinkend krijgt ze volop aandacht van toeristen.
(Bron, met video
Vissers beperken garnalenvangst

ZOUTKAMP - Duitse en Nederlandse vissers zullen voorlopig minder garnalen vangen. Dat hebben de vissers afgesproken tijdens overleg in het Duitse Büsum. De garnalenprijs is door de geringe vraag en de grote aanvoer ver onder de kostprijs gedaald. De vissers hopen met de vangstbeperking het prijspeil op te krikken.
Op dit moment ligt de prijs voor een kilo garnalen rond 1,70 euro. Om kostendekkend te kunnen werken, moet de prijs echter 3 euro per kilo zijn. Volgens directeur M. van der Ploeg van visbedrijf De Rousant in Zoutkamp is de vraag naar garnalen door het slechte zomerweer 20 procent lager dan normaal. De opbrengst ligt echter 10 procent hoger. "We kunnen daarom wachten tot de natuur zijn werk doet, of zelf wat aan de situatie doen. Omdat veel vissers het water financieel aan de lippen staat, hebben we nu afgesproken dat ieder schip per dag niet meer dan 2000 kilo garnalen vist."
De maatregel zal alleen effect hebben als elk schip zich aan de afspraken houdt. Eerder deze week legden Duitse en Deense vissers hun schepen al aan de ketting teneinde de vangst te beperken. Schippers uit Wieringen voeren echter wel uit en riepen daarmee de woede van hun Duitse collega's over zich af. Duitse garnalenvissers bekogelden de Nederlandse vissers met eieren en jeneverflessen.
Van der Ploeg heeft het idee dat de Wieringers dit keer wel zullen meewerken. "De meeste schippers hebben toegezegd zich aan de afspraak te zullen houden. De garnalenvisserij lijkt op dit het meest moment gebaat bij weersverandering. Van der Ploeg: "Een flinke storm zorgt ervoor dat de vangst daalt, mooi weer zal de vraag naar garnalen, vooral in België, doen stijgen. Dan gaat men daar weer massaal aan de broodjes garnalen en garnalenkroketten."
(Bron)
Naturisten verlost van overlast kudde koeien

ZEEWOLDE - Staatsbosbeheer zet stroomdraden in om naturisten te beschermen tegen een loslopende kudde koeien en stieren in het Hulkesteinse Bos in het Flevolandse Zeewolde. Dat heeft districtshoofd L. Kragt vrijdag gezegd. De beesten zijn de bewoners van het nabijgelegen naturistenpark Flevo-Natuur tot last.
Staatsbosbeheer wil naar aanleiding van diverse klachten binnen twee weken stroomdraden langs de enige toegangsweg naar het naturistenpark neerzetten. Sommige naaktrecreanten durven daar nu niet langs, omdat de dieren geregeld de doorgang blokkeren. Al langere tijd gold een tijdelijk hondenverbod, omdat de kudde uit bescherming van de eigen kalveren enkele honden had belaagd.
Kragt benadrukt dat Staatsbosbeheer samen met de eigenaar van de koeien en stieren een definitieve oplossing zoekt. Die particuliere boer heeft de kudde volgens Kragt te groot laten groeien. Hij zegt dat voor volgend voorjaar vooral het aantal stieren omlaag moet, omdat zij onderling om de vrouwtjes vechten. "Nu ingrijpen zou voor nog meer onrust zorgen bij de dieren. Gelukkig loopt de graasvergunning voor dit jaar in oktober af."
(Bron)
Cubing

Op 7 en 8 augustus sneuvelen in het Amsterdamse museum Nemo waarschijnlijk enkele records. Want dan komen de beste Rubik's Cubers bijeen voor de Europese kampioenschappen in diverse categorieën. Twee dagen die draaien om de kubus van 3x3x3 gekleurde vlakjes. Het officiele record staat met 12,11 seconden op naam van de Japanner Shotade Makisumi. Snelste Nederlander is Ron van Bruchem met een persoonlijk 'onofficieel' record van 10,88 seconden.
(Bron)

Ik werd zo gek van dat ding dat ik uiteindelijk de stickertjes verwisseld heb ;-)

donderdag, juli 08, 2004

Ouderen racen in scootmobiel op Zandvoort

AMSTERDAM - Bewoners van diverse verzorgingstehuizen zullen het eind deze maand op het racecircuit van Zandvoort tegen elkaar opnemen tijdens de eerste Nederlandse Scootmobiel Kampioenschappen. Het evenement is georganiseerd door het Nationaal Fonds Ouderenhulp en vormt het startsein voor het 'Scootmobiel-Poolplan'.
Het plan begint met een proefproject, dat inhoudt dat elf verzorgingstehuizen een half jaar gratis twee scootmobiels voor algemeen gebruik ter beschikking krijgen. Het fonds zal tijdens die periode in de tehuizen op speciale bijeenkomsten de bewoners leren hoe zij veilig met het voertuig om moeten gaan.
Volgens het Nationaal Fonds Ouderenhulp kan gebruik van een scootmobiel de eenzaamheid van ouderen tegengaan, doordat ze meer mobiel zijn. De organisatie wil verder bedrijven benaderen een scootmobiel te sponsoren, om zo hun maatschappelijke betrokkenheid te laten zien.
(Bron)
Meisje (12) maakt nachtelijke autorit

EMMELOORD - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag de handen vol gehad aan een meisje van 12 jaar oud dat in de auto van haar ouders door nachtelijk Emmeloord croste. De tiener ramde enkele stoepranden, reed over het fietspad en negeerde stoptekens, meldde de politie donderdag.
Surveillerende agenten zagen haar rond half drie in de inmiddels gedeukte auto zonder licht langskomen. Ze reageerde niet op stoptekens. Ook blauwe zwaailichten maakten geen indruk.
De politie wist de tiener uiteindelijk op een fietspad tot stoppen te dwingen. De jeugdige joyridester werd naar het politiebureau gebracht. Ze had geen verklaring voor haar gedrag. De auto is in beslag genomen. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel schade ze heeft gemaakt.
(Bron)
Wetgeving tegen spook-telefoneren door 'autodialers'

DEN HAAG - Minister Brinkhorst van Economische Zaken wil met nieuwe regels en wetgeving het probleem van "autodialers", dat leidt tot spookrekeningen van telefoonbedrijven, tegengaan. Hij schrijft in antwoord op vragen van PvdA-Kamerlid Van Dam dat het bedrijfsleven dit niet op eigen houtje kan oplossen.
Computergebruikers kunnen ongemerkt een "autodialer" installeren, bijvoorbeeld door het aanklikken van informatie op een website. Zonder dat dit kenbaar wordt gemaakt, gaat daarna een programma aan de slag dat de computer laat inbellen op 0900-nummers waarvoor extra moet worden betaald. De computergebruikers merken dat pas, als ze de soms torenhoge rekening van de telefoonmaatschappij binnen krijgen.
Al meer dan twee jaar klagen de klanten van telefoonbedrijven steen en been over deze praktijken, die worden toegeschreven aan een kleine groep die herhaaldelijk in de fout gaat via veel verschillende telefoonnnummers. De Stichting Informatiedienstencode (Stic) moest hiertegen een dam opwerpen, maar had gerekend op veel minder klachten. De Stic moest hierdoor veel meer contributie heffen bij aanbieders van informatiediensten dan voorzien, en die willen dit niet meer opbrengen.
Brinkhorst wil nu het bestaande stelsel van zelfregulering afschaffen. Op basis van de Telecommunicatiewet gaat hij de aanbieders van openbare telefoondiensten nieuwe verplichtingen opleggen.
(Bron)
Bejaarde hoeft cel niet in voor moord op echtgenote

Een 100-jarige Brit die heeft bekend zijn vrouw de keel te hebben doorgesneden, hoeft niet de gevangenis in. Een rechter oordeelde donderdag dat de moord "een daad van liefde" was, begaan in een moment van verstandsverbijstering.
Bernard Heginbotham, een gepensioneerde slager, kreeg op 1 april te horen dat zijn 87-jarige, zieke vrouw Ina, met wie hij 67 jaar was getrouwd, naar alweer een ander verzorgingstehuis moest. Diezelfde dag vond het verplegend personeel haar dood in haar kamer, met een wond aan de hals. Heginbotham deed vervolgens een zelfmoordpoging, waarna de politie hem arresteerde.
(Bron)
Al-Qaeda wil met aanslagen verkiezingen verstoren

WASHINGTON - Het al-Qaeda-terreurnetwerk van Osama bin Laden wil door middel van aanslagen het democratische proces in de Verenigde Staten verstoren. De organisatie bereidt een "grootschalige aanslag" voor op Amerikaanse grondgebied, zo maakte de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Tom Ridge donderdag bekend.
De Amerikaanse autoriteiten maakten zich de afgelopen dagen al in toenemende mate zorgen over de komende campagne voor de presidentsverkiezingen van 2 november. Ze gingen zelfs zo ver te stellen dat de kandidaten Kerry en Bush mogelijkerwijs als doelwit zouden zijn uitgekozen.
De komende conventies van de Democraten eind juli en die van de Republikeinen een maand later, zouden ook al genoemd zijn als evenementen waarop mogelijk een aanslag zou kunnen plaatshebben.
De aanslagen in Madrid van 11 maart dit jaar zouden als voorbeeld kunnen dienen. Meer dan 190 personen kwamen om toen drie dagen voor de algemene verkiezingen verscheidene bommen in forensentreinen ontploften. De regerende conservatieve Partido Popular verloor prompt de stembusgang van de socialisten.
(Bron)
Te laat betalen rekeningen kost 23.200 banen

ROTTERDAM - Het te laat betalen van rekeningen door het Nederlandse bedrijfsleven kost jaarlijks ruim 1 miljard euro en 23.200 banen. Als bedrijven zich beter aan betalingstermijnen zouden houden, scheelt dat een hoop faillissementen, komen er meer mogelijkheden voor economische groei en hoeft er minder geld en tijd aan incassoactiviteiten te worden besteed.
Dat blijkt uit een onderzoek van het economisch instituut Nyfer, dat de Rotterdamse Kamer van Koophandel donderdag heeft gepresenteerd. De algemeen aanvaarde betalingstermijn in het bedrijfsleven is dertig dagen. "Met het huidige elektronisch betalingsverkeer zou dat technisch geen enkel probleem hoeven zijn", stelt Nyfer. Nederlandse bedrijven betaalden hun rekeningen vorig jaar echter gemiddeld 13,6 dagen te laat.
(Bron)
Vrouw op fiets gedood na botsing met vliegtuig

AMSTERDAM - Een 77-jarige vrouw op een fiets is donderdag bij een botsing met een landend vliegtuig op het vliegveld van Buochs in Zwitserland gedood. Via een verbindingsweg die met slagbomen afgesloten had moeten zijn stak de vrouw de landingsbaan over toen er een klein propellervliegtuig aankwam.
De vrouw kwam tegen de propeller en was op slag dood. De piloot van het het eenmotorige toestel raakte in een shock, aldus de autoriteiten.
(Bron)
Man uit Vlaardingen bekent schieten op acht mensen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 26-jarige man uit Vlaardingen heeft woensdag bekend acht mensen en een woning met een luchtdrukwapen te hebben beschoten. Dit maakte de politie donderdagmiddag bekend. Van vier beschietingen in Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Zevenhuizen zijn de slachtoffers bekend.
Een 60-jarige wielrenner uit Bodegraven, een 43-jarige Amsterdammer die aan een abri werkte, en een 46-jarige Zevenhuizenaar raakten gewond. In Waddinxveen schoot de man een 10-jarig jongetje in een rubberbootje in de vingers. De jongen werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.
De verdachte gaf tijdens het verhoor toe regelmatig vanuit zijn auto op willekeurige passanten te schieten en biechtte nog eens vier incidenten in Rotterdam en de beschieting van een woning in Vlaardingen op. Hij noemde baldadigheid als motief voor zijn acties.
Tijdens de arrestatie nam de politie een luchtdrukgeweer in beslag. De man wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie. De politie verwacht binnenkort een tweede verdachte aan te houden, die samen met de verdachte opereerde.
(Bron)
Total Strikes: 89643
(Bron)
Ik geloof dat dat wel het hoogste aantal is dat ik daar ooit zag. En het front in Duitsland dat er vooral verantwoordelijk voor is, is nog erg actief, dus wie weet waar het op gaat uitkomen.
Cola light goed tegen voedselvergiftiging

WAGENINGEN - Cola light kan ziektekiemen als salmonella en shigella doden. Deze ziektekiemen zijn beruchte veroorzakers van voedselvergiftiging. Gewone cola werkt niet vanwege de suiker die die frisdrank bevat.
Dat zei dr. R. Beumer van de leerstoelgroep Levensmiddelenmicrobiologie van de Wageningse universiteit deze week in het universitair huisorgaan Wb. Beumer denkt dat het fosforzuur in cola light de bacteriën te lijf gaat. Suiker in gewone cola beschermt de ziektekiemen tegen het fosforzuur. Er is overigens wel een hele fles cola nodig om een hap besmet voedsel te neutraliseren, aldus de wetenschapper.
De zomervakantie laat elk jaar een fikse stijging van het aantal gevallen van voedselvergiftiging zien. Beumer noemt een aantal onverwachte oorzaken van dagenlange diarree en misselijkheid in het universiteitsblad. "Gesteriliseerde melk is bijvoorbeeld een bekende boosdoener. Mensen denken dat dat geen kwaad kan, omdat alle bacteriën in die melk zijn gedood. Maar ieder mens heeft staphylococcus aureus op zijn handen. Bij het openen van het pak breng je die bacteriën in de melk."
Omdat de staphylokok het goed naar de zin heeft in een eiwitrijke omgeving is een geopend pak houdbare melk na een dag al flink toxisch, aldus Beumer. En koken helpt niet meer, omdat de gifstof bestand is tegen hitte.
Vakantiegangers moeten ook beducht zijn voor vliegen. Beumer: "Vliegen braken hun maaginhoud uit als ze op voedsel gaan zitten. Daarna zuigen ze het vloeibare hapje weer op, maar de ziekteverwekkers blijven achter. Daar komt nog bij dat vliegen graag op uitwerpselen zitten en dus met vieze pootjes op menseneten landen."
Vlees dat in verre landen rauw op de markt wordt verkocht, is volgens de Wageningse wetenschapper maar zelden de oorzaak van voedselvergiftiging. "Het vlees is aan het eind van de dag niet goed meer. Dat kun je ruiken. Maar als het goed gebakken wordt is er niets aan de hand. Vleesbacteriën zijn niet giftig voor mensen." Om voedselvergiftiging thuis en op vakantie te voorkomen heeft Beumer maar een advies: hygiëne.
(Bron)
Ex-minister De Vries: kabinet bezuinigt te drastisch

RIJSWIJK - Het kabinet-Balkenende bezuinigt te drastisch. De versobering van de verzorgingsstaat gaat te snel, zegt ex-CDA-minister en ex-partijvoorzitter De Vries donderdag in de Volkskrant.
"Als de conjuctuur tegenvalt grijpen we meteen stevig in. Drie jaar later blijkt dat we te hard hebben bezuinigd en dat er geld over is. Dan staat staatssecretaris Wijn klaar om de vennootschapsbelastig voor bedrijven te verlagen. En dat gebeurt dan. In elke cyclus wordt een nieuwe argumentatie opgebouwd om de verzorgingsstaat af te breken."
De Vries, die tien jaar geleden minister van de Sociale Zaken was en toen meewerkte aan forse ingrepen in de WAO, vindt dat het kabinet de vakbonden te hard aanpakt. "Helaas werkt het kabinet mee aan de marginalisering van de vakbeweging. Verbaal wil men van alles overlaten aan het middenveld. Maar als de partijen iets doen wat het kabinet niet zint, wordt er meteen ingegrepen."
(Bron)
'Nederland tapt veel telefoons af'

AMSTERDAM - Nederland is bijna wereldkampioen in het aftappen van telefoons. Alleen in Italië worden meer telefoons afgeluisterd. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag op basis van een onderzoek van het Duitse Max Planck Institut.
Per 100.000 inwoners worden er in Nederland 62 taps geplaatst, tegenover 76 in Italië. Het instituut heeft twaalf Europese en 4 niet-Europese landen vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat in de verenigde Staten en Groot-Brittannië veel minder telefoons worden afgeluisterd. Dat zou komen omdat die landen meer opsporingsmogelijkheden hebben.
Het Ministerie van Justitie erkent in de krant dat het middel in Nederland vaak wordt ingezet, maar weet niet precies hoe vaak. Een woordvoerder: "Wij gebruiken weer veel minder vaak zwaardere middelen, zoals huiszoekingen en infiltratie."
(Bron)
'Zweten en snurken uit het ziekenfonds'

DEN HAAG - Minister Laager (Volksgezondheid) wil behandelingen tegen zweten en snurken uit het ziekenfondspakket halen, evenals ooglidcorrecties. De VVD-bewindsman denkt zo enkele tientallen miljoenen euro's te bezuinigen.
Deze maatregel hoort bij het pakket, dat op prinsjesdag wordt bekendgemaakt.
(Bron)
Potvis te koop in Vlieland

VLIELAND - Bijna anderhalve meter van het skelet van de op Vlieland aangespoelde potvis is al verkocht. Mensen kunnen voor 25 euro een centimeter potvis kopen.
Beheerder M. ter Ellen van het Informatiecentrum De Noordwester op Vlieland is verrast door de grote belangstelling. "We krijgen uit het hele land reacties." De mensen kopen het stukje potvis niet echt. Ze sponsoren met hun betaling de preparatie van het skelet dat in totaal 35.000 euro kost.
(Bron)
Bier

Bier dat volgens grootmoeders recept is gemaakt, klinkt al authentiek, maar een Japanse bierbrouwer heeft nu bier gemaakt naar een recept van 5000 jaar oud. In piramiden in Egypte zijn hiërogliefen aangetroffen, waarop precies staat uitgetekend hoe ze een biertje brouwden. Van glashelder gerstenat en een schuimkraag was nog geen sprake, maar die farao's hielden wel van een sterke pint. Het mummiebier is twee keer zo zwaar als standaard pils.
(Bron, met video)
TT 120 NIJMEGEN De politie in Nijmegen is 7 uur bezig geweest met het losmaken van krakers die zich op diverse manieren in een kraakpand vastgemaakt hadden.
Enkelen hadden zich gedeeltelijk in beton laten gieten.

woensdag, juli 07, 2004

Blinde man bestuurt auto - dronken maat wijst de weg

Een blinde man reed met een golfautootje meer dan twee kilometer door de kronkelige straten van het Amerikaanse Peachtree City; dat deed hij met zijn geleide hond op de schoot. Naast hem zat zijn dronken kompaan die hem instructies gaf tot het golfautootje frontaal botste op een geparkeerde wagen.
Niemand raakte hierbij gewond. Bestuurder Samuel McClain en zijn vriend Michael Johnston zullen worden vervolgd voor roekeloos rijden en het negeren van de verkeersveiligheid.
De blinde McClain kroop achter het stuur terwijl zijn maat Johnston, die naar verluidt zeven blikken bier op had, hem instructies gaf. Het golfautootje is door de aanrijding tot een hoop schroot herleid.
(Bron)
Milieubeschermers seksen live op festivalpodium

Het publiek op het rockfestival Quart in Noorwegen wist niet wat ze zag toen een koppel tijdens het optreden van de rockgroep Cumshots plots live begon te seksen op het podium. En dat deden ze naar eigen zeggen om het regenwoud te redden.
De groep met de toepasselijke naam Cumshots was in het midden van hun set toen plots een koppel van in de twintig op het podium verscheen. Alles was opgezet spel want de twee werden niet weggejaagd en trokken spontaan elkaars kleren uit. Daarna begonnen ze live te seksen op het podium. Tegelijkertijd verscheen er een spandoek waarop stond dat de twee van bil gingen om het regenwoud te redden.
Tijdens de seks zorgde Cumshots voor de gepaste achtergrondmuziek. Het publiek vond het te gek en begon luid het koppel aan te moedigen. Na de daad kregen ze minuten lang applaus, waarna het koppel afdroop.
De twee, de 28-jarige Tommy Hol Ellingsen en zijn vriendin Leona Johansson (21), zijn de oprichters van de bizarre milieuorganisatie 'Fuck for forest'. Via seks willen ze de aandacht vestigen op de vernietiging van het regenwoud. Al eerder konden ze via hun erotische website 13.000 euro inzamelen voor de milieubescherming. Geen enkele milieuorganisatie wou toen het geld aanvaarden.
De organisatie van het muziekfestival distantieerde zich van de bizarre actie. "Als we van de stunt afwisten, hadden we het de band zeker afgeraden," zei organisator tegen de Noorse televisie. De leden van Cumshots en het koppel zijn intussen ondervraagd door de politie en worden waarschijnlijk gerechtelijk vervolgd.
(Bron)
Iets anders: Fortis maakt een op zich aardig filmpje met Ruud Gullit. Maar waarom heeft ie zijn gordel niet om?!
Sinds wanneer heeft het NOS-journaal nog een 'leuk itempje' na het weerbericht? Ik ben nog afgericht op 'als ze na het weerbericht doorgaan, is er Groot Nieuws'...
'Virtueel vreemdgaan bedreigt relatie'

HOOFDDORP - Seks via het internet of via de telefoon. Veel vrouwen beschouwen dit als vreemdgaan en zien het als een belangrijke bedreiging voor hun relatie als hun partner via de virtuele snelweg of telefoon erotisch contact zoekt met andere dames. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek onder 1400 lezeressen van weekblad Margriet, dat volgende week uitkomt.
Ruim tweederde van de ondervraagden vindt het 'zeer onaangenaam' als haar man zou chatten met een vreemde vrouw. Bijna alle vrouwen (91 procent) moeten er niet aan denken dat hun partner aan telefoonseks zou doen. De lezeressen staan ruimdenkender tegenover het bekijken van een pornofilm. Slechts 29 procent heeft daar problemen mee.
Verder blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen binnen een vaste relatie wel eens fantaseert over seks met iemand anders. Eenderde is wel eens verliefd geworden op een ander persoon en 17 procent ging vreemd terwijl ze een relatie had. Overigens vertelt slechts de helft van de vrouwen hun partner over deze 'buitenechtelijke uitstapjes'.
Vrouwen hebben wat minder seks dan tien jaar geleden, blijkt uit het onderzoek. Destijds ging bijna de helft vaker dan een keer per week met haar partner naar bed, nu is dat 39 procent. Vermoedelijk komt dat omdat vrouwen van tegenwoordig vaak een betaalde baan buitenshuis hebben.
Van de werkende vrouwen (ruim driekwart van alle ondervraagden) geeft eenderde aan dat ze meestal te moe zijn voor seks. 7 procent zegt zelfs dat ze het zo druk hebben dat het er vaak niet van komt.
(Bron)
Zeeland frituurt het minst verantwoord

WOERDEN - Snackbars en cafetaria's in de provincie Zeeland maken het minst gebruik van het gezondere vloeibare frituurvet (6 procent). In de provincies Friesland en Zuid-Holland is de kans op een verantwoord patatje het grootst. Hier gebruikt 16 procent van de ondernemers vloeibaar vet. Steeds minder snackbars gebruiken het ongezondere vaste frituurvet.
Dat heeft het voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën (MVO) woensdag laten weten. Vloeibaar frituurvet is gezonder dan de vaste variant, omdat de onverzadigde vetten in vloeibaar vet het cholesterolgehalte in het bloed verlagen.
Sinds maart voert het MVO samen met Koninklijke Horeca Nederland de campagne Verantwoord Frituren om het gebruik van vloeibaar frituurvet te stimuleren. Ruim zevenhonderd snackbars en fastfoodrestaurants (12 procent) waaronder Burger King, McDonald's en Febo frituren hun snacks uitsluitend nog in vloeibaar vet.
Sommige ondernemers schakelen moeiteloos over op vloeibaar vet, terwijl anderen er nog wat onwennig tegenover staan. "De keuze voor vast frituurvet is vaak een gewoonte. Overstappen naar een ander vet levert een andere geur of smaak op. Overstappen naar vloeibaar frituurvet is daarom vaak even wennen", aldus woordvoerster C. Oomen van het MVO.
(Bron)
Hongerige kangoeroes vallen mensen aan

AMSTERDAM - Hongerige kangoeroes maken de straten van de Australische hoofdstad Canberra onveilig. De milieudienst van de stad heeft inwoners woensdag opgeroepen de dieren met rust te laten om te voorkomen dat er gewonden vallen. De kangoeroes, die leven van gras, trekken vanuit het uitgedroogde platteland de stad in, waar in parken dankzij bewateringssystemen nog wel groenvoer te vinden is.
Vorige week berichtten de kranten over twee vrouwen die in een park door een kangoeroe waren aangevallen. Een van de twee vertelde dat het buideldier haar hond had verdronken in een vijver. De hond was daarin aan het zwemmen toen de kangoeroe te voorschijn kwam en de hond met zijn achterpoten onder water hield "terwijl wij machteloos toekeken", aldus de vrouw tegen The Canberra Times.
Het is niet gebruikelijk dat kangoeroes mensen aanvallen. Volgens onderzoeker Guy Ballard is het aantal kangoeroe-aanvallen van vorig jaar op een hand te tellen. "Maar een mannetjeskangoeroe kan zo groot worden als een gemiddelde man dus als er een conflict is, kan het gebeuren dat mensen gewond raken", aldus Ballard.
(Bron)
Boze boer rijdt in op groep zwanen

SOPSUM - Een 28-jarige boer uit Achlum in Friesland is met zijn auto op een groepje knobbelzwanen ingereden. De politie en Algemene Inspectie Dienst (AID) hebben tegen de man proces-verbaal opgemaakt, liet een politiewoordvoerder woensdag weten.
De man wilde de zwanen verjagen uit zijn weiland bij Sopsum in de gemeente Franekerdeel. Hij irriteerde zich aan de knobbelzwanen, omdat ze in het weiland poepten. Daardoor wilden zijn koeien het gras niet meer eten, liet de boer de politie weten.
(Bron)
Plassende automobilist veroorzaakt ongeluk

EINDHOVEN - Een 62-jarige automobilist uit Eindhoven heeft dinsdagavond een bijna fataal plasje gepleegd. De man reed op de Rijksweg A2 in Vught toen hij hoge nood kreeg. Hij moest zo nodig plassen dat hij zijn auto, met daarin zijn vriendin, op de rechterrijstrook stil zette en in de berm zijn ding ging doen.
Plots hoorde de man een harde klap achter zich. Een 41-jarige man uit Gorinchem was met zijn auto bovenop de auto van de Eindhovenaar geklapt. Diens vriendin kreeg door de klap last van ademnood en is naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de plasser is proces-verbaal opgemaakt.
(Bron)
Ik wist al dat er veel padden en bruine kikkers in de tuin zaten. Vanmiddag zag ik voor het eerst twee groene kikkers, lekker in de zon.
Tweeverdieners sturen kinderen vaker naar internaat

AMSTERDAM - Kinderen van tweeverdieners komen in toenemende mate in een internaat terecht, omdat hun ouders het zelf te druk hebben voor de opvoeding. Dat schrijft Algemeen Dagblad. Het zijn niet langer alleen ouders die in het buitenland zijn die hun kinderen voor twintigduizend euro per jaar naar een internaat sturen, aldus de krant.
Volgens Kees Kassenberg van internaat Bouwlust in Oegstgeest hebben tweeverdieners het vaak zo druk met hun werk, dat ze nauwelijks nog oog hebben voor hun kinderen. "Die kinderen krijgen op hun achtste een mobieltje in plaats van persoonlijke aandacht."
Ouders zien een internaat steeds vaker als een goed alternatief voor opvoeding en om hun kinderen uit de problemen te houden. Paul van den Broek, directeur van internaat De Vliethoeve in Kortgene: "De laatste jaren zie ik veel ouders preventief handelen. Ze willen niet dat het kind onder hun stress lijdt en besluiten hem of haar daarom naar een internaat te laten gaan."
(Bron)

Tis maar waar je je prioriteiten legt.
Senaat stemt toe met meer gevangenen in een cel

DEN HAAG - De Eerste Kamer heeft dinsdagavond laat definitief het licht op groen gezet voor de invoering van meerpersoonscellen in de gevangenissen. Minister Donner (Justitie) wil dat alle huizen van bewaring vanaf 1 september afdelingen inrichten voor duocellen.
Gedetineerden kunnen worden verplicht hun cel te delen tenzij er contra-indicaties zijn zoals psychische stoornissen.
[En dat men zich nu al niet aan die stelregel houdt doet er niet toe?]
Tegelijk zei Donner dat hij in beginsel niet tegen de plaatsing van drie of meer gevangenen in een cel is.
PvdA, GroenLinks en de SP stemden tegen het wetsvoorstel, vooral vanwege de manier waarop de duocellen op dit moment worden doorgevoerd. De fracties zijn ernstig bezorgd over de knelpunten die staan in een evaluatierapport over de experimentele fase van duocellen in zeven gevangenissen.
Ook vrezen ze dat de problemen toenemen als de vrijwilligheid, die tot nu toe geldt, verdwijnt. In de Tweede Kamer ging de PvdA in december wel akkoord met het wetsvoorstel. Toen was de evaluatie er nog niet. Eerste-Kamerlid Tan van de PvdA wilde uitstel van invoering, wat Donner weigerde.
De minister wil snel het tekort aan celruimte aanpakken. Bovendien heeft hij haast, omdat hij wil voorkomen dat bewakers door reorganisaties uitvloeien. Voor de duocellen is juist weer meer gevangenispersoneel nodig.
Vooralsnog worden de duocellen ingevlochten in de bestaande voorzieningen. De minister zei dat hij niet tegen grotere cellen met drie of vier personen is, maar dat is in de huidige gevangenissen niet mogelijk.
[Haal gewoon alle tussenmuren weg, ben je in één keer klaar.]
Bij nieuwbouw kan er wel rekening mee worden gehouden om eventueel tussenmuren weg te nemen. CDA, VVD en LPF in de Tweede Kamer hebben al gezegd ook niets te hebben tegen meer dan twee personen in een cel.
Donner zei dat hij de Tweede Kamer tijdig zal inlichten over de voortgang en dat er ook na 1 september nog gelegenheid is om in te gaan op de gang van zaken. "Er zullen niet vanaf dag één overal duocellen zijn. Het gaat om een overgangsperiode", aldus Donner. De bewindsman zei dat ook bij hem de veiligheid van het personeel en de gedetineerden voorop staat.
Het loslaten van de vrijblijvendheid is volgens hem echter van belang, omdat het gedetineerden over de drempel heen helpt hun cel te delen.
[O, het is alleen maar een aanmoediging, dat verplicht stellen?]
In de evaluatie worden ruim driehonderd klachten gemeld, maar volgens Donner is dat niet meer dan er normaal wordt geklaagd door gevangenen.
De negentien sociaal-democraten in de Eerste Kamer hadden uiteindelijk toch te weinig vertrouwen in de zorgvuldigheid, veiligheid en humaniteit.
(Bron)
Bisdom failliet door seksschandalen

LOS ANGELES - Het aartsbisdom Portland in de Amerikaanse staat Oregon zal zich formeel failliet laten verklaren. De maatregel, de eerste in zijn soort in de VS, is volgens de aartsbisschop noodzakelijk gezien de miljoenen die er uitgekeerd zijn en nog moeten worden aan slachtoffers van seksueel misbruik door priesters.
Aartsbisschop John Vlazny heeft tegen Amerikaanse media verklaard dat het aanvragen van het faillissement niet betekent dat de rooms-katholieke kerk zijn verantwoordelijkheden zal ontlopen.
Het aartsbisdom heeft al met 130 mensen schikkingen getroffen voor een bedrag van 53 miljoen dollar. Dinsdag zou er een nieuwe rechtszaak beginnen waarin een schadebedrag van zeker 150 miljoen werd geclaimd door tientallen slachtoffers van misbruik.
"Dit soort claims hebben niets meer met een financiële compensatie te maken en de bodem van de schatkist is al in zicht. Dit is de enige manier waarop ik ook in de toekomst kan verzekeren dat er een financiële tegemoetkoming uitgekeerd kan worden", aldus Vlazny. Tegen het aartsbisdom lopen nog ongeveer zestig andere rechtszaken wegens seksueel misbruik.
Een collega van Vlazny in Tuscon (Arizona) overweegt zijn bisdom ook bankroet te laten verklaren. Het aartsbisdom Santa Fé in New Mexico heeft al zijn spaartegoeden moeten aanspreken.
De Amerikaanse rooms-katholieke kerk heeft tot dusver in totaal al ongeveer 650 miljoen dollar uitgekeerd als gevolg van het omvangrijke seksschandaal dat de Amerikaanse kerk al enkele jaren in de greep houdt.
(Bron)
Geen diploma, toch hoger onderwijs

DEN HAAG - Jongeren zonder vwo-diploma kunnen mogelijk toch terecht op een universiteit. Het kabinet geeft vrijdag waarschijnlijk groen licht voor experimenten bij toelating tot hoger onderwijs.
De inmiddels afgetreden staatssecretaris Nijs had een voorstel hiertoe al opgenomen in haar Nota Ruimte voor Talent, die is aanvaard door de Tweede Kamer. Staatssecretaris Rutte stelt vrijdag in de ministeraad aan de orde hoe die plannen een wettelijke basis kunnen krijgen.
Nu kunnen mensen vanaf 21 jaar onder bepaalde voorwaarden zonder het vereiste diploma terecht in het hoger onderwijs. Als dat ook voor jongeren gaat gelden, is dat onder meer van belang voor verpleegkundigen met een opleiding op mbo-niveau.
(Bron)
'VS martelen terreurverdachte in Egypte'

SYDNEY - Een Australische terreurverdachte die al twee jaar vastzit op de Amerikaanse basis Guantanamo Bay, is door de Verenigde Staten een halfjaar lang voor ondervraging vastgehouden in Egypte. De 48-jarige Mahdouh Habib werd daar zo erg gemarteld dat hij er bijna aan overleed.
Dat heeft een voormalig minister van Justitie van de golfstaat Qatar gezegd in een woensdag uitgezonden programma van de Australische televisiezender SBS. Ondervragers zouden Habib in Egypte elektrische schokken hebben toegediend, geregeld hebben geslagen en geïnjecteerd met verdovende middelen, aldus zijn advocaten.
De inwoner van Sydney werd een maand na de aanslagen van 11 september 2001 opgepakt in Pakistan omdat hij geen visum bij zich had. De Pakistaanse overheid droeg hem vervolgens over aan de Verenigde Staten die hem voor ondervanging overbrachten naar Egypte.
De Amerikaanse advocaat Steve Watts van het Centrum voor Constitutioneel Recht in New York zei in de uitzending dat de Verenigde Staten terreurverdachten geregeld meenemen naar landen als Egypte waar marteling een veelgebruikte ondervragingstechniek is. Volgens Watts is dit ook Habib, een vermeende moslimfundamentalist, overkomen.
De advocaten van Habib willen de Australische staat aanklagen wegens schending van de mensenrechten. Functionarissen wisten van zijn transport naar Egypte en hadden moeten ingrijpen, zo menen zij.
Habib zit samen met een andere Australiër, de tot de islam bekeerde David Hicks, vast op Guantanamo. Hicks is een van de eerste gevangen op Guantanamo Bay die zal worden voorgeleid voor een Amerikaans militair tribunaal.
(Bron)
Dronken bestuurder zonder rijbewijs in gestolen auto

OSS - Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats maakte het in de nacht van dinsdag op woensdag in Oss wel erg bont.
Toen de politie hem controleerde, bleek dat hij te veel had gedronken, niet in het bezit was van een rijbewijs en bovendien in een gestolen wagen reed. Hij is ingesloten voor verder onderzoek, aldus een woordvoerder van de politie.
(Bron)

dinsdag, juli 06, 2004

Shell en Toyota beproeven 'schone' brandstof

LONDEN - Olieconcern Shell en autofabrikant Toyota gaan proefrijden met een 'schone' brandstof voor auto's. Shell ontwikkelde de brandstof uit vloeibaar gemaakt aardgas. Toyota stelt tien auto's van het type Avensis beschikbaar die gedurende drie maanden gaan rondrijden in Londen.
De auto's zijn uitgerust met een systeem dat de Japanse autofabrikant ontwikkelde om de uitstoot van schadelijke stoffen te reduceren bij het gebruik van diesel als autobrandstof. Dat systeem hoeft niet te worden aangepast voor Shells brandstof GTL (Gas to Liquids).
De proef is onderdeel van het onderzoeksprogramma van beide bedrijven om auto's schoner te laten rijden en nieuwe auto- en brandstoftechnologiën te ontwikkelen.
(Bron)
TT 192 Behulpzame man veroorzaakt commotie

HILVERSUM Een Nederlandse huisvader heeft op de luchthaven van Düsseldorf commotie veroorzaakt. Vlak voordat een toestel naar Turkije zou vertrekken, vroeg de man of hij er nog uit mocht.
Hij bleek alleen te zijn ingestapt om zijn vrouw, die last had van haar arm, en zijn twee kinderen aan boord te helpen. Hij had geen ticket, en wilde zelf niet mee naar Turkije, maar was nergens bij de controles tegengehouden.
De bemanning vertrouwde het niet en liet het toestel met honden doorzoeken op explosieven. Toen het verhaal van de man waar bleek, vertrok het vliegtuig alsnog, met ruim drie uur vertraging.
TT 192 Behulpzame man veroorzaakt commotie

HILVERSUM Een Nederlandse huisvader heeft op de luchthaven van Düsseldorf commotie veroorzaakt. Vlak voordat een toestel naar Turkije zou vertrekken, vroeg de man of hij er nog uit mocht.
Hij bleek alleen te zijn ingestapt om zijn vrouw, die last had van haar arm, en zijn twee kinderen aan boord te helpen. Hij had geen ticket, en wilde zelf niet mee naar Turkije, maar was nergens bij de controles tegengehouden.
De bemanning vertrouwde het niet en liet het toestel met honden doorzoeken op explosieven. Toen het verhaal van de man waar bleek, vertrok het vliegtuig alsnog, met ruim drie uur vertraging.
Nieuw: bananen met aardbeiensmaak

Bananen met aardbeiensmaak. Binnenkort is het waarheid, want de Amerikaanse bananenleverancier Chiquita International gaat bananen de aparte smaak geven. Hoe het bedrijf de bananen zo maakt wil het niet kwijt, maar genetische manipulatie wordt uitgesloten. "Ik heb zelf al vijf bananen gegeten met ieder een andere smaak. Nu komt het erop aan uit te zoeken of de consument er wel iets voor voelt en er voor wil betalen", zo zegt directeur Fernando Aguirre van Chiquita.
Naast de aardbeiensmaak komen er nog andere smaken bananen in de winkel. Hiermee wil Chiquita de banaan 'een nieuwe impuls' geven en nieuwe markten aanboren. Volgend jaar worden de nieuwe bananen getest in de Verenigde Staten en Europa.
(Bron)

Daar zat ik op te wachten. Doe mij maar chocoladesmaak ;-)
HCC wint rechtszaak tegen Dell

AMSTERDAM - In de strijd rond de algemene voorwaarden van Dell, heeft HCC als belangenorganisatie voor computergebruikers de eerste slag gewonnen. Het Hof in Den Haag deed in een kort gedingprocedure de uitspraak dat de consumenten die iets kopen bij Dell hooguit 50 procent vooruit hoeven te betalen.
Tot nu toe verlangde 's werelds grootste computerleverancier van consumenten volledige vooruitbetaling voordat werd geleverd.
HCC-directeur Ronald van Rooden is tevreden over de uitspraak. "Het verbod is gunstig. Niet alleen voor onze eigen leden, maar voor alle consumenten. En dat in de breedst mogelijke zin, want of het nu gaat om computers of om bijvoorbeeld bankstellen maakt niets uit. De uitspraak dat de verkoper in de fout gaat als hij meer dan de helft van het koopbedrag als aanbetaling vraagt, geldt voor alle branches."
(Bron)
CNV: voorstellen VNO-NCW uit de tijd

RIJSWIJK - De voorstellen van VNO-NCW om Nederland concurrerender te maken "zijn uit de tijd en op onderdelen asociaal", zei CNV-bestuurder R. van Splunder dinsdag. De grootste werkgeversorganisatie presenteerde maandag in haar nota 'Nederland moet actiever' vijftig aanbevelingen om de deelname aan arbeid de komende zes jaar te bevorderen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om aanpassingen in de WW en het minimumloon.
De christelijke vakbond CNV is vooral boos omdat VNO-NCW diverse aanpassingen verwacht van werknemers en overheid, maar zelf niets zou willen doen. "Dit is egoïstisch", zegt Van Splunder.
Volgens VNO-NCW is het dringend noodzakelijk dat de concurrentiepositie van Nederland verbetert. Nederland is weggezakt van een wereldwijde topnotering naar de staartgroep van Europa, aldus de voorzitter van VNO-NCW, J. Schraven. De loonkosten zijn te hoog, Nederlanders werken niet lang genoeg, de productiviteit blijft achter en door de vergrijzing en ontgroening groeit het aantal mensen dat op de arbeidsmarkt komt niet of nauwelijks meer.
Werknemers moeten weer veertig uur per week gaan werken, stelt VNO-NCW. De werkgeversorganisatie pleit verder voor een verlaging van het minimumloon, vermindering van de belastingen en een lagere ontslagvergoeding.
Werknemers ouder dan 65 jaar moeten kunnen doorwerken als ze dat willen. Dit is interessant voor werknemers, omdat ze minder premies afdragen en AOW ontvangen.
(Bron)
Stel stopte geadopteerde neefjes dagelijks in kooi

OTTAWA - Een Canadees stel dat hun twee geadopteerde zoons geregeld in een kooi opsloot, is veroordeeld tot negen maanden celstraf. De 42-jarige vrouw en haar 51-jarige man bekenden maandag voor de rechtbank schuld aan de aanklachten van wederrechtelijke vrijheidsberoving, verwaarlozing en gewapend geweld.
De twee jongens woonden van jongs af aan bij hun oom en tante in een klein boerendorp ten noordoosten van Toronto. In het begin werden ze dagelijks uren aaneen opgesloten in wiegjes die met gaas waren dichtgemaakt, later kwamen ze in kooien terecht.
De mishandelingen duurden dertien jaar, totdat de jongens na een tip in 2001 werden ontdekt. Ze zijn nu 17 en 18 jaar oud. Een van de jongens zei de uitspraak van de rechtbank teleurstellend te vinden.
(Bron)
UPC-medewerker leverde modems e-mailoplichters

AMSTERDAM - Een medewerker van het kabelbedrijf UPC heeft een groep Nigeriaanse e-mailoplichters voorzien van ongeregistreerde modems en accounts, zo meldt ZDnet. Hierdoor kon de groep lange tijd uit de handen van de politie blijven. De groep verstuurde massaal e-mails uit naam van 'belangrijke' personen met de vraag of de onschuldige internetter op miljoenen dollars wil passen.
De UPC-medewerker werd in 2003 ontmaskerd en aangehouden. De groep opereerde vanuit een woning in Amsterdam Zuid-Oost.
(Bron)
NMa doet inval bij vier energiebedrijven

AMSTERDAM - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft dinsdag een inval gedaan in de kantoren van de energiebedrijven Nuon, Essent, Delta en Eneco. De NMa heeft een redelijk vermoeden dat de energiebedrijven de mededingingswet ovetreden, zo heeft de toezichthouder dinsdag laten weten.
Bij Essent richt het onderzoek zich op het hoofdkantoor van de energiedivisie in Den Bosch en bij Nuon op het hoofdkantoor in Amsterdam. Het is onbekend welke onderdelen van Eneco en Delta bezoek van de NMa hebben gehad.
De NMa wil niet zeggen of het onderzoek verband houdt met de liberalisering van de energiemarkt voor consumenten en kleinzakelijke gebruikers per 1 juli. "Maar het is niet voor niets dat de NMa pas na 1 juli is binnengevallen," aldus woordvoerster S. Bierling. "Misstanden in die markt kunnen nu ook in ons onderzoek worden meegenomen."
De energiebedrijven hebben laten weten alle medewerking te verlenen aan de NMa. Woordvoerder J. Veenstra van Essent denkt niet dat het onderzoek zich uitsluitend toespitst op de energiedivisie. "Ik denk dat het een breder verhaal is." De energiebedrijven willen geen verdere details kwijt over het onderzoek van de mededingingsautoriteit.
(Bron)
'CIA hield informatie achter voor Bush'

WASHINGTON - De Amerikaanse inlichtingendienst CIA wist al voor de oorlog tegen Irak dat Bagdad geen programma meer had voor de ontwikkeling van massavernietigingswapens. De dienst gaf deze informatie, gebaseerd op ondervragingen van familieleden van Iraakse wetenschappers, evenwel niet door aan president Bush. Die maakte in die tijd juist gewag van het grote gevaar van de Iraakse wapens.
Volgens de dinsdageditie van The New York Times heeft een commissie van de Amerikaanse Senaat achterhaald dat de CIA voorafgaand aan de oorlog in het geheim familieleden van Iraakse wetenschappers aan de tand voelde.
De senaatscommissie, die onderzoek doet naar de wijze waarop de regering-Bush omging met inlichtingen over de Iraakse wapens, komt deze week met een tussenrapportage.
Functionarissen van de CIA hebben tegen de commissie verklaard dat uit de ondervragingen weliswaar was gebleken dat Irak geen wapenprogramma meer had, maar dat het aantal mensen dat dit heeft verklaard relatief gering was.
Volgens de krant zal de commissie hard oordelen over de CIA. De dienst zou onbetrouwbare gegevens voor waar hebben aangenomen en informanten, veelal Iraakse bannelingen, hebben geraadpleegd die van toeten noch blazen wisten over de actuele stand van zaken in hun vaderland.
(Bron)
Insectenlolly's

Insectenlolly's kunnen zeer populair worden. In de lolly's zijn schorpioenen, mieren en krekels met currysmaak verwerkt. Het extreme snoep komt uit Engeland en is sinds afgelopen week in Groningen te koop. De schorpioen bevindt zich binnenin een doorzichtige lolly. Het giftige beest kan worden opgegeten, als men het omhulsel heeft weggelikt. De angel waar het gif in zit is namelijk weggehaald.
(Bron)

Ach, wat scheelt het met een hamburger, een haring, een lamsbout?
Op naar de gebakken kat, gefrituurde hondenpootjes, parkietensaté.
De klassieke Tom-houding:

Samen op de bank, hopend dat het raam weer opengaat:

'Duitse vader aan de honden gevoerd'

BERLIJN - Justitie in Duitsland beschuldigt een 49-jarige vrouw ervan samen met haar twee dochters en aanstaande schoonzoon haar echtgenoot te hebben vermoord. Het viertal zou het slachtoffer aan de honden hebben gevoerd, zo maakte de Duitse politie maandag bekend.
De familie gaf de 52-jarige man in oktober 2001 op als vermist. Volgens justitie is de man echter doodgeslagen tijdens een ruzie. De verloofde van een van de dochters heeft al bekend de man te hebben geslagen met een plank. Hij zegt het lichaam daarna in stukken te hebben gesneden en aan de zeven honden van de familie te hebben gevoerd.
De politie zegt over aanwijzingen maar niet over harde bewijzen te beschikken dat het slachtoffer ook daadwerkelijk door de viervoeters is opgegeten.
(Bron)

maandag, juli 05, 2004

Zucht, nu heeft ie een tijd buiten rondgesprongen, en nu is de wond weer wat open. Niet meer dat gat dat het was, maar meer wat wijkende wondranden.
Vanavond maar weer een beetje zalf op smeren, en met kap weer de badkamer in :-(
Hij is nu héél nijdig dat het raam weer dicht is.
TT 115 Defensiepersoneel het onderwijs in

DEN HAAG Defensiepersoneel dat vanwege de bezuinigingen bij Defensie op straat komt te staan, kan in het onderwijs aan de slag. Minister Van der Hoeven van Onderwijs schrijft de Kamer dat ze in eerste instantie als onderwijsassistent of instructeur zullen worden ingezet.
Omdat de betrokkenen niet hoog opgeleid zijn, moeten ze volgens haar onderaan de ladder beginnen. Ze krijgen wel de kans om door te groeien tot leerkracht.
De defensiemedewerkers worden vooral ingezet in het vmbo en het mbo. Door de bezuinigingen bij Defensie verdwijnen duizenden banen. Onderwijs en Defensie hebben overlegd over de banenwisseling.

Vandaar dat ze alle huidige assistenten eruit geschopt hebben.
Na overleg met de dierenarts, Toms kap verwijderd. Daar was ie errug blij mee. Hij ging gelijk op alle plekjes kijken waar ie met kap niet bijkon: achter de plee, achter de wasmachine, onder een kastje ;-)
Ik heb hem nog even in de badkamer gelaten om te kijken hoe het ging.
Ben later gaan kijken - hij had wel aan de wond gelikt, maar ik kan niet inschatten of ie dat heeft gedaan om de boel verder schoon te poetsen (zat nog wat olie van het wegpoetsen van zalfrestjes) of uit irritatie.
Met de kap maakte hij geen aanstalten om er aan te likken, dus ik weet het niet. Ik zag wel dat een randje wat rauw was, maar ik heb hem toch naar buiten laten gaan.
Straks als ie weer binnenkomt maar kijken hoe de wond er uitziet.
Desnoods moet de kap weer om :/
Na overleg met de dierenarts, Toms kap verwijderd. Daar was ie errug blij mee. Hij ging gelijk op alle plekjes kijken waar ie met kap niet bijkon: achter de plee, achter de wasmachine, onder een kastje ;-)
Ik heb hem nog even in de badkamer gelaten om te kijken hoe het ging.
Ben later gaan kijken - hij had wel aan de wond gelikt, maar ik kan niet inschatten of ie dat heeft gedaan om de boel verder schoon te poetsen (zat nog wat olie van het wegpoetsen van zalfrestjes) of uit irritatie.
Met de kap maakte hij geen aanstalten om er aan te likken, dus ik weet het niet. Ik zag wel dat een randje wat rauw was, maar ik heb hem toch naar buiten laten gaan.
Straks als ie weer binnenkomt maar kijken hoe de wond er uitziet.
Desnoods moet de kap weer om :/
TT 401 Een vervelende verrassing wachtte kerkgangers uit Ridderkerk afgelopen zondagochtend. Rond negen uur wilden ze hun kerk in de Oranjestraat in, maar aan de hekken hingen grote kettingsloten. De sloten waren zelfs volgespoten met kit.
Op de kerkdeuren waren twee spandoeken opgehangen met de teksten "Bidden ok, bellen nee!" en "Stop zinloos gebel". Volgens de dominee was het een protest van buurtbewoners tegen het gebeier van de klokken op de vroege zondagmorgen.
Uiteindelijk kon één slot verwijderd worden, waarna de kerkdienst van start ging. De actie had wel effect: voortaan zal de klok nog maar één keer luiden.
TT 121 Elzas opgeschrikt door lustmoorden

STRAATSBURG In de Franse Elzas is mogelijk een seriemoordenaar actief. De afgelopen dagen zijn in beekjes de lichamen van twee meisjes van 11 en 13 en van een 38-jarige vrouw gevonden.
In alle drie de gevallen zou het gaan om lustmoord. Van het 11-jarig meisje zijn bloedsporen gevonden in de auto van een 56-jarige man. Die werd vorige week aangehouden. DNA-onderzoek moet uitwijzen of hij de dader is. De Franse politie heeft aanwijzingen dat hij bij alle drie de moorden betrokken is.
Wegens verkrachtingen en moordpogingen heeft hij al 35 jaar in gevangenissen en psychiatrische klinieken gezeten.
TT 110 Zandschip zinkt in sluis IJmuiden

IJMUIDEN Bij de sluizen in IJmuiden is een groot binnenvaartschip doormidden gebroken. Het 110 meter lange schip was geladen met zand. Het middelste deel van het schip is gezonken. De voorplecht en achtersteven steken boven water uit.
Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het ongeluk. Het was een nieuwe boot, die pas aan zijn derde tocht bezig was, meldt Radio/TV Noord-Holland.
Het schip blokkeert een van de sluizen. De brandweer is begonnen het zand uit het ruim te zuigen. Hoe lang dat gaat duren is onbekend. De scheepvaart maakt gebruik van andere sluizen. De schade loopt waarschijnlijk in de miljoenen.
Speciale vakantie-arrangementen voor rokers

AMSTERDAM - Veel fervente rokers willen graag op vakantie maar kunnen niet omdat ze in de bus en het hotel niet mogen roken. Voor hen komt dit najaar aangepast vervoer. De reisorganisatie Kras Stervakanties gaat speciale rokersarrangementen aanbieden. Vakantiegangers mogen tijdens die reizen gewoon roken.
Zowel in het hotel als in de bus mag gewoon gerookt worden. De organisatie gaat volgens het Algemeen Dagblad proberen om buschauffeurs voor die reizen in te roosteren die zelf ook graag roken tijdens het werk. Zo wordt de tabakswet die 1 januari ingegaan is, waardoor roken op de werkvloer verboden is, omzeild.
De bestemmingen van het rokersarrangement zijn vooralsnog Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Wanneer de reizen een succes blijken te zijn, wordt het aantal bestemmingen wellicht uitgebreid.
(Bron)
Twee verdachten steekpartij Rock Werchter opgepakt

LEUVEN - De Belgische politie heeft twee mannen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij op het kampeerterrein van Rock Werchter , waardoor zaterdag een 30-jarige Nederlander zwaargewond raakte. De namen van de twee waren naar voren gekomen als verdachten in de verhoren van de negen mensen die na de steekpartij waren aangehouden.
De arrestanten zijn een 38-jarige man uit Genk en een 34-jarige man uit Houthalen. Volgens getuigen waren zij kort na het incident gevlucht. Het duo moet maandag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De negen mensen die zondag werden opgepakt, zijn inmiddels allen weer op vrije voeten.
Aanleiding voor het incident was een klacht van de Nederlander over nachtelijke lawaaihinder van een muziekinstallatie. Even later sleurden enkele mensen hem een bestelwagen in en staken hem in de halsslagader. Dankzij snel ingrijpen van vrienden overleefde de man de steek. Hij ligt in een ziekenhuis en zijn toestand is momenteel stabiel.
(Bron)
Noorse hoort pas van haar huwelijk na echtscheiding

OSLO - Een 22-jarige Noorse vrouw is zonder het te weten een jaar lang getrouwd geweest met een haar volstrekt onbekende Pakistaan. Pas nadat er bij haar echtscheidingspapieren op de mat waren gevallen, kwam het huwelijk uit, meldde de Noorse krant Verdens Gang maandag.
De vrouw had enkele jaren geleden haar portemonnee met identiteitskaart verloren. De papieren zouden vervolgens zijn gebruikt om haar met een volslagen vreemde in de echt te verbinden.
Volgens de Noorse heeft vermoedelijk een andere vrouw haar papieren gebruikt om te trouwen. Ze probeert het huwelijk nu ongeldig te laten verklaren en heeft bij de politie aangifte gedaan van fraude. De autoriteiten hebben de zaak echter gesloten omdat de echtgenoot in kwestie spoorloos is.
(Bron)
IND laat asielzoekers wachten op verblijfspas

DEN HAAG - Duizenden asielzoekers en arbeidsmigranten hebben de afgelopen maanden geen verblijfsdocumenten ontvangen door problemen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De dienst is overgeschakeld op een nieuw computersysteem waardoor er lange wachtlijsten zijn ontstaan bij het drukken van de verblijfsvergunningen.
Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie maandag bevestigd. De betrokkenen konden gedupeerd raken doordat zij zonder geldig document geen werk, stages of woningen konden krijgen. Ook konden zij geen sociale voorzieningen aanvragen, zoals kinderbijslag en huursubsidie.
In de tussentijd heeft de IND hen inwilligingsdocumenten gestuurd, zodat zij zich daarmee tijdelijk konden behelpen. Het ging volgens de woordvoerder vooral om mensen die een regulier verblijfsdocument nodig hadden of wilden verlengen. Omdat veel betrokkenen massaal de IND probeerden te bellen om te klagen, was de dienst slecht telefonisch bereikbaar. Inmiddels is een extern call center ingeschakeld zodat de bereikbaarheid volgens de IND-woordvoerder weer op orde is.
De computerproblemen bij de IND zijn inmiddels opgelost maar door de beperkte capaciteit bij de SDU, die de documenten drukt, bestaat er nog steeds een achterstand in het aantal aanvragen. Die wordt nu langzaam ingelopen.
(Bron)

Maar als een asielzoeker vertraging heeft bij het een of ander, heeft ie pech...

zondag, juli 04, 2004

BMG brengt 'antipiratij-cd' uit

HAMBURG - Het Duitse mediaconcern Bertelsmann Music Group (BMG) brengt een "antipiraterij-cd'' op de markt. De platenmaatschappij gaat goedkopere cd's van 9,99 euro uitbrengen die net als illegaal gekopieerde exemplaren geen orginele cover hebben. De informatie over de muziek staat alleen op het schijfje gedrukt.
Dat heeft BMG-manager Maarten Steinkamp gezegd in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel, dat maandag in de kiosken ligt. In de strijd tegen muziekpiraterij op internet maakt de platenmaatschappij ook de normale uitgaven van cd's goedkoper. Deze moeten voortaan 12,99 euro gaan kosten. Daarnaast komt het bedrijf met luxe-uitgaven voor 17,99 euro, die bijvoorbeeld ook als DVD afgespeeld kunnen worden.
De platenmaatschappij gaat in augustus beginnen te werken volgens dit zogenoemde drie-klasse-systeem. Dan worden tevens de oudere cd-uitgaven die nu nog minstens 16,99 euro kosten, afgeprijsd naar 12,99 euro. BMG verwacht dat door de veranderingen de verkopen met een kwart zullen stijgen.
(Bron)
Ik zou nu wel in Griekenland willen zitten :-)
Nederlander de keel doorgesneden in België

LEUVEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft een nog onbekende man een Nederlandse campinggast in het Belgische Werchter de keel doorgesneden. Het voorval deed zich rond twee uur 's nachts voor, meldde het parket in Leuven.
Vrienden van de Nederlander brachten het slachtoffer naar de Rode Kruispost in Werchter vanwaar hij in allerijl naar een ziekenhuis in Leuven werd gebracht. Zijn toestand was zondagmiddag stabiel. "Gelukkig hebben zijn vrienden hem snel kunnen bevrijden, anders was hij wellicht ter plaatse overleden", aldus persrechter Vits in Leuven.
Het slachtoffer had zich bij zijn buren op de camping beklaagd dat er te veel lawaai was. Even later sleurden onbekenden de man in een bestelwagen, waar men hem de keel doorsneed. De politie heeft in verband met de zaak tien verdachten opgepakt.
(Bron)
Vrouw mishandelt agent bij alcoholcontrole

ARNHEM - Een 49-jarige inwoonster van Arnhem heeft zaterdag een agent gekrabd en met haar handtas geslagen. De agent raakte daardoor lichtgewond. De Arnhemse wilde voorkomen dat haar 50-jarige vriendin een alcoholcontrole moest ondergaan.
Surveillerende agenten zagen de vrouwen zonder verlichting rijden. Ze lieten de auto stoppen en roken een alcohollucht. Toen zij de 50-jarige bestuurster wilden aanhouden bemoeide de 49-jarige zich ermee, aldus de politie. De twee vrouwen zijn aangehouden en hebben een proces-verbaal gekregen.
Bij drankcontroles in Arnhem-Zuid heeft de politie dit weekeinde negentien bonnen uitgedeeld aan drankrijders. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij ver boven het toegestane maximum aan drank zaten. In totaal zijn 1700 automobilisten gecontroleerd. Aan de actie deden behalve de politie de marechaussee en het Openbaar Ministerie mee.
(Bron)
Iemand vroeg me in verband met de kat: 'Heb je niks rustgevends?'. Waardoor ik plotseling bedacht: ik kocht ooit van die relaxpillen voor ze, voor oud en nieuw. Het bleek niet echt nodig toen, dus ik had ze nog, en nog lang niet over de datum.
Dus bij Tom zo'n pil naar binnen gewurmd, en een tijd bij 'm blijven zitten in de badkamer.
Na een tijdje kalmeerde hij inderdaad, wilde aangehaald worden, kwam op schoot zitten, en - doet ie meestal na een uitgebreide kroelpartij - ging ie daarna uitgebreid eten èn drinken.
Waarna ie naar de doos met grit banjerde, poepte, pieste (niet veel, maar in elk geval kan ie gewoon piesen, dat lucht op), en daarna ging hij lekker liggen slapen.
Toen was het vier uur of zo, en ben ik ook naar bed gegaan. En ik kom er net uit ;-)
Dus vannacht nog een keer zo, en morgen even met de dierenarts overleggen of die kap nog lang om moet. Als ie afkan, kan Tom als ie daar weer aan gewend is, gewoon weer naar buiten.
Nu zit ie beledigd op de bankleuning, omdat ie weet dat Tijger wel naar buiten is, en omdat ie nu zo langzamerhand ook wel begint te begrijpen dat mauwen niet zo gek veel zin heeft. De deuren naar de badkamer staan open, dus hij kan gebruik maken van zijn 'eigen' bak.
Ik hoop maar dat ie gewoon snel weer naar buiten kan, want het is toch wel errug zielig.
Tom zit nu in de badkamer opgesloten, met een doos met vers grit, een schotel voer, een bak water, zijn vaste dekentje. Hij verrekt het op de bak te gaan, maar ik zag 'm al wel rondscharrelen, met blik op de bank, blik op mij, blik op de bank. Ik wil niet dat ie weer de bank volpist.
Als ie het straks niet meer op kan houden en de badkamer onderpiest, is dat best.
Hij mauwt en jankt en krabt aan de deur, maar hij kan er niet uit. Zal wat moeite geven als ikzelf naar de plee moet, maar dat is dan pech. Ik hoop alleen dat bovenbuuv er niet is...
Goed nieuws: de wond is dicht. De bult zit er nog, harde bobbel, maar minder groot dan eerst. Maar even aankijken hoe dat verder gaat.