zaterdag, augustus 16, 2003

Als er nu nog twee mensen komen, staat de teller ook netjes op 50000...
Volgens mij is het Cruler.nl :-)
De Hetnetter die zojuist arriveerde via de Loglijst is nummer 50000.
U heeft een virtuele fles bubbels gewonnen: ººº
Nog 2...
Nog 5 te gaan...
TT 126 Microsoft slaat virusaanval af

UTRECHT Software-gigant Microsoft lijkt de aanval via besmette computers op de eigen site te hebben afgeslagen. Het bedrijf had tegenmaatregelen genomen en ook hadden de hackers een fout gemaakt.
Het MSBlast-virus heeft sinds begin deze week honderdduizenden computers besmet. Die hadden vandaag om 12.00 uur de aanval op de Microsoft-website moeten openen, daarbij gebruikmakend van een lek in de software van Microsoft.
Het virus richtte de aanval echter op het verkeerde adres. Uit voorzorg had Microsoft bovendien de link naar het goede adres verwijderd en de capaciteit van de server vergroot.
Er zocht iemand op: copulerende foto.
Dan vraag ik me gelijk af: krijg je daar kleine thumbnailtjes van?
Leuk idee: de linkpiramide. Mèt waarschuwing: 'Bij deelname aan dit systeem kunnen er grote bezoekersaantallen naar uw site komen!'
Ik ben benieuwd ;-)
Borsten van de zaak

WASHINGTON - Een vrouwelijke sergeant in het Amerikaanse korps mariniers is veroordeeld tot een celstraf van veertien maanden en een flinke boete omdat zij op kosten van haar werkgever haar borsten heeft laten vergroten. Dat maakte een woordvoerster van het Pentagon vrijdag bekend.
De vrouw had de beschikking over een creditcard van het leger, en spendeerde daarmee in een jaar tijd ruim 129.000 dollar aan persoonlijke aankopen. Zij bekostigde met het betaalpasje, behalve haar 'boob job', onder meer een motorfiets, een auto en meubilair.
Volgens een rapport van de inspecteur-generaal van het Pentagon kost misbruik van overheidsgeld door defensiemedewerkers de Amerikaanse krijgsmacht jaarlijks rond de vijf miljoen dollar.
(Bron)
Lijkkist valt op rijbaan

AMSTERDAM - Ook een week later zijn de medewerkers van PC Uitvaartzorg nog altijd onder de indruk. Dat een busje, dat een stoffelijk overschot van het ene uitvaartcentrum naar het andere bracht, op weg de kist verloor, wordt ervaren als een absolute blamage.
Het gebeurde op de Ookmeerweg in Amsterdam-Osdorp, vorige week vrijdag. Het busje verloor in een bocht de kist en terwijl de nietsvermoedende bestuurder doorreed, bleef de kist op de kruising achter.
In de zeventig jaar dat het bedrijf bestaat, gebeurde dit niet eerder, zegt Erik Meijer van PC. ''In ons vak loopt respect voor de overledene als een rode draad door alles heen. De persoon in kwestie wordt aan ons toevertrouwd; zoiets als dit is echt het laatste dat je aan een familie wilt vertellen.''
Een chauffeur van het GVB, die het incident zag gebeuren, parkeerde direct zijn bus en tilde de kist naar binnen. Een toevallig passerende medewerker van PC waarschuwde zijn collega op zijn mobiele telefoon. Vervolgens hevelde hij, met de GVB'er, het stoffelijk overschot vanuit de streekbus over naar zijn rouwauto.
''De chauffeur in kwestie is na dat telefoontje natuurlijk direct teruggereden.'' vertelt Meijer. ''Hij vindt het verschrikkelijk dat dit heeft kunnen gebeuren. Het verwerkingsproces zal nog wel even duren.'' Van schrik hebben de chauffeur en zijn bijrijder die dag niet meer gewerkt.
Dat de bestuurder niets merkte is niet zo vreemd, denkt Meijer. ''Hij hoorde wel wat getoeter, maar dat hoor je natuurlijk vaker op de weg.'' Vooralsnog is niet bekend hoe de deuren van de auto open konden gaan. Het bedrijf onderzoekt dat nog.
Het inlichten van de familie was heel erg zwaar, zegt Meijer. ''Dit is natuurlijk afschuwelijk, maar we hebben volledig open kaart gespeeld. Voor de uitvaartleider, die de boodschap overbracht, was het 'de moeilijkste taak uit zijn carrière'. De familie reageerde volgens Meijer 'zeer coulant'.
Het stoffelijk overschot raakte bij de val overigens niet beschadigd. Ook hoefde de uitvaart niet te worden uitgesteld.
(Bron)
Vibrerende beha verraadt gsm-dief

Een Taiwanese vrouw is donderdag in Taipei op heterdaad betrapt toen op de mobiele telefoon die ze net gestolen en in haar beha verstopt had, plots een oproep binnenliep.
De 52-jarige mevrouw Chang sloeg in paniek toen haar boezem begonnen te flikkeren en te vibreren in het bijzijn van verschillende klanten. Het voorval deed zich voor in een drukbezochte ondergoedwinkel in de hoofdstad.
"Ze probeerde haar borsten te bedekken met haar handtas en liep de winkel uit, maar werd aan de uitgang tegengehouden door de eigenares, die op zoek was naar haar gsm", aldus een politiewoordvoerder.
Een verborgen camera nam de diefstal op video op. Chang was net een beha aan het kopen toen ze zag dat de eigenares van de winkel haar gsm op de balie had laten liggen. Ze griste hem weg en stak hem in haar beha. De eigenares van de winkel kreeg net op dat moment een telefoontje van haar man.
(Bron)
Ik schijn nu helemaal niet meer te mogen stemmen voor de Blog Top 40. Ik krijg nu al twee dagen de reactie: Je hebt al gestemd vandaag.

TT 111 Marokkanen betogen tegen dood Arbib

AMSTERDAM Op het Mercatorplein in Amsterdam wordt vanmiddag betoogd tegen de dood van Driss Arbib. De 33-jarige Marokkaan werd anderhalve week geleden door een politieman doodgeschoten toen hij die met een mes belaagde.
De demonstratie is georganiseerd door het Comité tegen zinloos politiegeweld en discriminatie. De Arabisch Europese Liga (AEL) ondersteunt de betoging, maar Marokkaanse groeperingen in Amsterdam hebben er afstand van genomen.
Het comité heeft een eigen ordedienst geformeerd van zo'n 80 man. De politie houdt zich op afstand. De meeste winkels op het plein zijn gewoon geopend.

Ik begrijp het nog steeds niet helemaal. Driss was zo'n 'aardige jongen', maar ging naar huis om een mes van 20 centimeter te halen om een ruzie te beslechten. Ik vind het niet normaal als je zoiets doet. En als je met zo'n mes een politieagent bedreigt, kun je er donder op zeggen dat je diep in de problemen zit.
Bieslog linkt een publiciteitsfoto die Arnie deze keer vermoedelijk niet gaat gebruiken...
Stom gedoe. Ik heb regelmatig 'vluchtdromen', waarbij ik moet maken dat ik wegkom, soms alleen, soms met de verantwoordelijkheid voor een groep mensen. Niet leuk in elk geval.
Vannacht droomde ik dat ik een soort kist moest inpakken (in mijn oude slaapkamer thuis bij mijn ouders, maar dan wel een erg lege variant), want ik moest weg, naar Twente. Daar was het veiliger. Strenge selectie gemaakt van wat er mee kon, kist volgestampt, er kon nog wel wat bij. Vooral veel warme kleren, want het zou koud zijn in Twente.
Vervolgens werd ik wakker, net toen ik die kist optilde en die veel lichter bleek te zijn dan ik verwacht had. Ik wilde er meer in doen, maar daar was geen tijd meer voor.
Ik werd dus wakker in een verwarrende combi van angst, gejaagdheid, verbazing, verdriet.
En soms blijft zoiets zo hangen :-(
TT 125 Dagelijks leven New York op gang

NEW YORK Na de grootste stroomstoring in de Amerikaanse geschiedenis, herneemt het dagelijkse leven zich weer. Sinds afgelopen nacht hebben alle huishoudens in New York weer stroom, en vanochtend begon ook de metro weer te rijden.
In de steden Detroit en Michigan en ook in Canada zitten echter nog miljoenen mensen zonder elektriciteit. Het kan tot na het weekend duren voor de situatie daar weer normaal is. Ook zijn er nog problemen met de watervoorziening, en kampen benzinestations met tekorten.
Inmiddels is een Canadees-Amerikaanse commissie begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de stroomstoring.
TT 110 Rijn zakt morgen naar recordlaagte

HILVERSUM De Rijn zal morgen de laagste stand ooit bereiken, is de verwachting. Het Infocentrum Binnenwateren voorspelt bij Lobith een stand van 7,20 meter boven NAP. Dat is twee centimeter lager dan het record van 13 september 1991.
Bij Düsseldorf bereikt de Rijn eerder vandaag al een recordlaagte van 74 cm, één centimeter lager dan in 1991. Sinds gisteren is het water daar maar liefst vijf centimeter gedaald. Bij Lobith was het peil vanochtend 7,25 cm boven NAP.
Het Infocentrum Binnenwateren denkt dat het waterpeil maandag weer een beetje stijgt, omdat er de afgelopen dag in het zuiden van Duitsland regen is gevallen.
TT 108 'Medicijnknaak' mogelijk weer terug

DEN HAAG Ziekenfondsverzekerden moeten mogelijk per 1 januari weer een eigen bijdrage betalen per doktersrecept. Minister Hoogervorst (VVD) heeft in het kabinet een bijdrage voorgesteld van 1,50 euro, zo melden Haagse bronnen. [F 3,305565 - H.]
De 140 miljoen recepten moeten zo'n 200 miljoen euro opleveren. Deskundigen twijfelen aan die opbrengst vanwege de uitvoeringskosten en de mogelijkheden om de maatregel te ontduiken.
Tussen 1983 en 1990 moesten patiënten per recept f.2,50 betalen. De bijdrage, de 'medicijnknaak', stuitte toen op veel maatschappelijk verzet. Uiteindelijk werd die afgeschaft.

vrijdag, augustus 15, 2003

Tis hier nog maar 14 graden. Hiep hiep hoera.
Minister wil niet betalen voor schade door droogte

DEN HAAG - De schade die de boeren ondervinden van de droogte is "in beginsel ondernemersrisico", vindt minister Veerman van Landbouw. "De Staat is niet verantwoordelijk", zei de bewindsman vrijdag na afloop van de ministerraad.
De verantwoordelijke bewindslieden van Economische Zaken, Landbouw en Waterstaat waren vrijdag voor de ministerraad bijeengekomen voor speciaal overleg over de droogte. Deze bijeenkomsten zullen vaker worden gehouden, zolang de droogte aanhoudt.
Volgens Veerman is vrijdag nog niet gesproken over de schade die bijvoorbeeld de inlaat van brak water veroorzaakt. "Dat is nog niet aan de orde." Als het wel aan de orde komt, dan is het niet vanzelfsprekend dat Veerman zijn beurs trekt. "Het is niet de Staat die het niet laat regenen", zei hij.
De inlaat van brak water is een zaak van "algemeen maatschappelijk belang", zei hij. Die beslissing staat dan ook niet ter discussie. Dat niet is voorzien dat het zo lang droog zou blijven, valt ook niemand te verwijten. "De weersomstandigheden wisselen nu eenmaal heel sterk. Daar kun je moeilijk op anticiperen."
Premier Balkenende noemde de droogte "een punt van grote zorg". De afweging om licht verzilt water in te laten was een hele lastige, maar hij wilde nog niet spreken van een crisis.
Zowel Balkenende als Veerman ziet in de problemen een goede aanleiding om de discussie over het water nieuw leven in te blazen. Daarbij moet dan niet alleen worden gekeken naar overlast van te veel water maar ook naar droogte.
(Bron)

"Het is niet de Staat die het niet laat regenen." Zo kunnen we nog wel een tijdje vooruit.
Boze reacties op onbeperkt drinken in Groningen

GRONINGEN - Voor 15 euro onbeperkt alcohol drinken. Dat is de aanbieding waar drie kroegen in de stad Groningen tijdens de introductieweek eerstejaars studenten mee proberen te lokken.
De actie druist in alle opzichten in tegen het convenant dat de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en de gemeente een paar jaar geleden met introductiecommissies en de Groninger horeca hebben afgesloten. In de overeenkomst werd opgeroepen tot matiging van het drankgebruik tijdens introductieweken. Hiertoe werd besloten nadat in 1997 tijdens de ontgroening bij het Groninger studentencorps Vindicat een dode en een paar gewonden waren gevallen.
De RuG en de gemeente reageren furieus over de actie. "We hameren er nu al vijf jaar met veel succes op alcohol minstens even duur aan te bieden als sapjes of cola", verzucht voorzitter Uges van de Adviescommissie Introductietijden (ACI). "Maar blijkbaar is het voor die paar kroegen belangrijker weer een paar zieltjes te winnen. Op deze manier is het aftellen naar de volgende excessen."
Uges betreurt het vooral dat op deze manier veel studenten worden aangesproken die niet lid worden van een vereniging. "Binnen de studentenvereniging steunt iedereen het convenant. Maar vooral de studenten die niet bewust worden gestimuleerd minder te drinken, worden op deze manier vogelvrij verklaard."
De gemeente kan in principe niets tegen de kortingsactie ondernemen. "Deze kroegen handelen in strijd met de geest van het convenant", erkent een woordvoerder. "Maar dat is door een aantal cafés niet getekend, waaronder deze drie. Wetten overtreden ze niet door alcohol tegen deze prijs aan te bieden. We kunnen als overheid de ondernemer aanspreken op zijn verantwoordelijkheid, maar of hij die vervolgens ook neemt is uiteindelijk zijn eigen zaak."
Ook een gesprek dat de gemeente vrijdag voerde met de Koninklijke Horeca Nederland leverde maar weinig op. "We hebben als Horeca Nederland een zelfreguleringsysteem", legt woordvoerder H. Singelenberg uit. "Maar ook die overtreden deze acties niet. In heel Nederland doen kroegen hun best de scherpste kortingen aan te bieden om klanten te werven. Ik geloof in dit geval zeker dat de actie zijn effect niet zal missen."
(Bron)
Broadway alweer hel verlicht

NEW YORK - Ondanks verzoeken van het Newyorkse stadsbestuur om zuinig aan te doen met energie in de nasleep van de grootste stroomstoring in de Amerikaanse geschiedenis draaien de neonreclames op Times Square alweer overuren. Ook de gigantische televisieschermen geven weer beeld terwijl de helft van de stad op vrijdagavond nog geen stroom had.
Bars, winkels en restaurants openden vrijdagavond weer hun deuren. Op Broadway stonden mensen in de rij om hun geld voor afgelaste shows terug te krijgen. Ongeveer de helft van de 3,1 miljoen klanten van het Consolidated Edison energiebedrijf beschikte weer over stroom.
In de straten van Manhattan stinkt het vrijdag naar urine en uitwerpselen. De tienduizenden New Yorkers die door de stroomstoring waren gedwongen op straat te slapen, moesten ook ergens hun behoefte doen en openbare toiletten zijn een zeldzaamheid in de stad. Dat is mede door de zomerse temperaturen goed te ruiken.
Door de stroomuitval hebben veel bars en restaurants hun deuren moeten sluiten, terwijl kantoren en hotels om veiligheidsredenen dicht zijn. Rond de grote stations waar duizenden forenzen zijn gestrand, is het sanitaire probleem dan ook nijpend. "Als ik u binnenlaat, moet ik ook honderden anderen binnenlaten", legde een portier van het hotel Grand Hyatt uit aan een vrouw met hoge nood.
Voor zo'n grote drukke stad heeft New York bijzonder weinig openbare toiletten. De meeste bevinden zich in parken of in stations van het openbaar vervoer, maar die zijn sinds donderdagmiddag gesloten.
(Bron)
TT 111 Massale vogelsterfte in Flevoland

DEN HAAG In de Oostvaardersplassen is sprake van een massale vogelsterfte. Al twee weken stierven er dagelijks 50 vogels aan de gevolgen van blauwalg. Het waren vooral eenden en ganzen.
Gisteren werden echter 500 dieren dood gevonden en dat aantal liep vandaag op tot 600. Daaronder zijn ook lepelaars en steltlopers, wat duidt op een andere doodsoorzaak. Volgens Staatsbosbeheer is mogelijk sprake van andere blauwalgen.
De dieren verlammen en sterven een langzame dood. Staatsbosbeheer zet extra mensen in om alle vogels op te ruimen.
De vrees bestaat dat de vogelsterfte pas ophoudt als er veel regen valt.
Politie houdt stenengooier snelweg aan

ZETTEN - De politie heeft donderdagavond een 26-jarige inwoner van Zetten aangehouden, die sinds februari regelmatig vanaf een viaduct over de snelweg A15 stenen en brokken beton naar automobilisten gooide. De politie verwijt de Zettenaar poging tot doodslag.
De politie kreeg vanaf februari veertien keer meldingen binnen van automobilisten, die schade hadden opgelopen door de stenengooierij. Dat gebeurde telkens bij een viaduct over de snelweg Rotterdam - Ewijk ter hoogte van Dodewaard. Er deden zich voor zover bekend geen persoonlijke ongelukken voor, hoewel dat makkelijk had kunnen gebeuren.
De politie postte vervolgens met een team enige tijd in de buurt van het viaduct en hield een buurtonderzoek. Dat leverde het kenteken van de brommer van de Zettenaar op. De man is vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie in Arnhem.
(Bron)
TT 108 Binnenschippers helpen tuinders

RIJSWIJK Binnenschippers gaan volgende week zoet water uit het IJsselmeer naar de verzilte gebieden in het westen van het land varen. Op die manier willen ze de tuinders helpen, wier gewassen door de inlaat van zout water gevaar lopen.
Het Bureau Voorlichting Binnenvaart wil dagelijks 60.000 tot 100.000 kubieke meter IJsselmeerwater in de wateren in Zuid-Holland lozen. Op die manier wordt het fatale verziltingsproces vertraagd.
De tuinders moeten wel een vergoeding betalen voor het water. WLTO, de land- en tuinbouworganisatie is enthousiast over het plan. De schippers besluiten na het weekeinde definitief of het doorgaat.
Christelijke scholen doen biologieboek in de ban

AMSTERDAM - Schoolboekenuitgeverij Wolters Noordhoff moet 5000 biologieboeken van de onderwijsmethode Nectar overdrukken, omdat een aantal reformatorische middelbare scholen heeft geëist dat de hoofdstukken waarin de menselijke seksualiteit wordt behandeld, direct geschrapt worden. De afbeeldingen zouden te aanstootgevend zijn, zo bericht De Telegraaf.
De reformatorische scholen in de regio Apeldoorn, Kampen en Amersfoort willen een gekuiste versie van het biologieboek. De afbeeldingen in de originele druk zou te confronterend zijn voor de leerlingen van de onderbouw. Een scholengemeenschap in Kampen is bezig eigenhandig de hoofdstukken over voortplanting en seksualiteit te herschrijven.
Volgens de scholen moet de inhoud van het boek de toets van Gods woord doorstaan. Wolters Kluwer heeft echter laten weten dat de scholen zelf voor de kosten van de herdruk opdraaien.
(Bron)

De foto's moeten vervangen worden door tekeningen, en de tekst mag niet in de 'je-vorm' zijn.
Mja.
Bomen laten de blaadjes vallen

DRIEBERGEN - In grote delen van het land staan de bossen er bij alsof de herfst al begonnen is. Bladeren zijn rood, bruin en geel verkleurd. Eikels vallen volop uit de bomen en sommige boomsoorten hebben zelfs al kale kruinen.
Volgens Staatsbosbeheer zijn de bomen door de aanhoudende droogte vier tot zes weken eerder aan de winterrust begonnen. Zodra de bomen niet meer voldoende water kunnen opnemen gaan ze in rust. Dat doen ze door rijpe vruchten, bast en blaadjes te laten vallen. De grondwaterstand is door de droogte zover gezakt dat het voor de natuur lijkt alsof het herfstseizoen is begonnen.
Een woordvoerder van Staatsbosbeheer benadrukte vrijdag dat de vroege herfst geen probleem is. Volgens hem loopt de natuur in heel Europa door de hitte en de droogte zeker een maand voor op normale jaren. De bomen zijn niet dood maar lopen volgend jaar gewoon weer uit.
"De bossen verzwakken wel iets door deze vroege herfst, maar het is niet dramatisch. Het zou veel erger zijn als de bomen geen bladval vertoonden. Dan zouden ze maar water naar de blaadjes blijven sturen en van binnen uitdrogen. En dan gaat een boom dood", aldus H. Hekhuis, hoofd afdeling terreinbeheer van Staatsbosbeheer.
Hekhuis denkt dat vooral laanbomen als beuken echt problemen kunnen krijgen door de vroege bladval in combinatie met de warmte. Beuken kunnen slecht tegen zon op hun bast. Dan krijgen ze last van schorsbrand.
Nu het beschermende blad al valt zouden beuken door zonnebrand dood kunnen gaan. Staatsbosbeheer adviseert gemeenten dan ook om laanbomen wel wat extra water te geven, evenals echte stedelijke bosschages. In natuurgebieden is dat niet nodig en ook ondoenlijk, aldus de terreinbeheerder.
Overigens is volgens Staatsbosbeheer niet in heel Nederland sprake van herfstbossen. In de Achterhoek en Twente, waar vorige maand nog wat regen is gevallen, valt de toestand nog mee. Hoge zandgronden als de Veluwe en Brabant hebben veel meer last. De bomen worden wel steeds gevoeliger voor bosbrand nu de sapstroom tot stilstand komt.
(Bron)
Kat kwijt. Ze kan niet buiten zijn, ze is niet in de huiskamer, niet in de gang, niet in de slaapkamer.
Dan zie ik de badkamerdeur op een kiertje staan - terwijl ik 'm dicht had gedaan.
Daar ligt ze, prinsesheerlijk opgerold, diep in slaap. In de wasbak.
Ze blijft me verbijsteren.
TT 120 BUNNIK Vrumona haalt de glazen flesjes Sourcy Cassis van 20 cl terug. Door een productiefout kunnen de flesjes, alleen verkrijgbaar in de horeca, exploderen. De frisdrankenfabrikant roept klanten op te bellen met 0800-0246642 waarna een medewerker de flesjes komt ophalen.
TT 401 Een moeder en haar dochter hadden na een middagje winkelen in Zandvoort nog wat euro's over (op zich al uniek). Ze stappen het casino binnen, wierpen het geld in de éénarmige bandiet en trokken binnen de kortste keren de superjackpot uit de muur. De moeder zegt van het geld (drie ton) een huisje te willen kopen.
TT 401 Het jaarlijkse Wereldkampioenschap Black Pudding-gooien in het Engelse Lancashire is van ondergang gered. Er is op de valreep een nieuwe locatie voor het festijn gevonden.
De Black Pudding-wedstrijd dateert uit de Rozenoorlog. Tijdens een veldslag kwamen de vechtende partijen zonder ammunitie te zitten en begonnen elkaar dan maar met etenswaren te bekogelen.
De slag typeert de rivaliteit tussen de bewoners van Lancashire en Yorkshire, die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
Voor de smulpapen: Black Pudding is een lekkernij die bestaat uit bloed, vet, beschuit en lekker veel ingewanden.
TT 128 Storing leidt niet tot plunderingen

NEW YORK De stroomstoring in de VS en Canada heeft maar op zeer beperkte schaal geleid tot plunderingen. Alleen in Ottawa maakte de politie melding van het leeghalen van enkele winkels. In New York bleef het rustig.
Bij de grote 'black out' in 1977 in New York verrichtte de politie duizenden arrestaties omdat onverlaten massaal de storing aangrepen om hun slag te slaan. Ook bij de eerste complete stroomuitval in de stad, in 1965, braken rellen uit.
De autoriteiten hebben berekend dat 50 miljoen mensen zonder elektriciteit hebben gezeten. In New York en Ontario is de noodtoestand nog van kracht.

Ik zag net beelden van feestende mensen op de nachtelijke straat, muzikanten, dansen, knus en erg 'samen'. Het is er nu weer licht, dus het zal nu wel anders voelen - maar de stroom drupt langzaam terug in het leven.
Heeft u nog lege frisflessen staan? Wilt u die dan zsm inleveren? De industrie komt tekort ;-)
TT 127 VS en Canada geven elkaar de schuld

WASHINGTON Hoewel de oorzaak van de massale stroomuitval in het noordoosten van de VS en het zuidoosten van Canada nog moet worden vastgesteld, is het zwartepieten over de schuldvraag tussen de VS en Canada al begonnen.
Van Canadese zijde is al geopperd dat de 'black out' het gevolg is van een blikseminslag in de Niagara-Mohawk-energiecentrale aan de Amerikaanse kant van de grens. Ook zou brand in een kerncentrale in de staat Pennsylvania de oorzaak kunnen zijn.
De Amerikanen op hun beurt zoeken de oorzaak in storingen bij de doorgifte van stroom in Canada.

En zij tasten in het duister...
Overigens schijnt er ook al ergens de watervoorziening te zijn uitgevallen. Als je geen airco hebt èn geen water, bij die temperaturen, wordt het toch wel eng.

donderdag, augustus 14, 2003

Net 5 zendt een film uit die het verhaal vertelt van de pokkenuitbraak in 2002, waarbij 60 miljoen doden vielen. Een angstaanjagende nep-documentaire, die erg geloofwaardig en waarschijnlijk overkomt. _Als_ het gebeurt, zou het zo kunnen gaan. Heel, héél eng.
Tennet brengt morgen vast een persbericht uit dat dit nou precies was waar ze bang voor waren.
Hitte fataal voor twee Duitse postbodes

MANNHEIM - De uitzonderlijke hitte van de voorbije week is in Duitsland twee postbodes fataal geworden. Deutsche Post heeft dat donderdag gemeld.
In Mannheim bezweek afgelopen dinsdag een 51-jarige postbesteller. Hij nam deel aan een proef waarbij de postbodes de hele dag op straat doorbrengen en het sorteren aan anderen overlaten. De proef, die nog maar één dag aan de gang was, is direct stopgezet. Afgelopen vrijdag overleed een postbode van begin 40 in Gelsenkirchen tijdens zijn ronde. In beide gevallen is de hitte hoogstwaarschijnlijk de hoofdoorzaak van het overlijden, zei Deutsche Post-woordvoerster Monika Siebert.
De temperatuur in Duitsland bereikt afgelopen week recordwaarden van boven de 40 graden Celsius.
(Bron)

Dit snap ik niet. Je voelt toch wanneer de hitte je teveel wordt? En dan loop je toch niet dóór? Dan ga je zitten, zoek je wat koelte op, en water. Of je belt ergens aan om water te vragen. Moet je wel hopen dat je niet bij het slag mensen aanbelt dat laatst (in Amsterdam?) weigerde een ernstig verbrande man in hun douche toe te laten. Maar ik denk dat dat soort 'mens' vrij zeldzaam is.
Wat ik ook niet snap: waarom begint zo'n proef op het moment dat de mussen niet eens dood van het dak vallen, maar compleet gebakken van het dak vallen?
Rond welke tijd wordt het donker in het noordoosten van de VS?
Thousands of people could be seen leaving buildings and walking into the streets. New York subways were reported stopped and people were trapped in the cars.
"We are going to have a situation where people are going to have to walk a long distance. They need to be careful," Bloomberg [burgemeester van New York, H] said. "Our advice is to go home, open up your windows, drink a lot of liquids."
(Bron)
Voorspelling: in mei geboortegolven in Twente, misschien in Eindhoven, zeker in NY en al die andere steden :-)
Bizar gezicht, New York is plots aan de wandel.
TT 128 Paniek na stroomuitval VS en Canada

NEW YORK In verscheidene steden in de VS en Canada is rond 16.00 uur lokale tijd de stroom uitgevallen. In New York is alle vlieg-, metro- en treinverkeer tot stilstand gekomen. Burgemeester Bloomberg zegt dat het niet gaat om een aanslag. Het hoogspanningsnet van de stad is overbelast geraakt, maar is niet beschadigd.
Duizenden mensen zitten vast in liften, metro's en treinen. Honderdduizenden mensen zijn de straat opgegaan.
De stroomuitval begon in New York en verplaatste zich daarna naar andere steden, waaronder Detroit en Cleveland en Toronto en Ottawa in Canada.
Google blijft inspireren. Kijk vooral even naar die doubles :-)
(Via)
Over huisdieren gesproken: ik fiets net zowat tegen een groepje kinderen aan, die geboeid waren door een kleine zwarte pup. Schattig beestje, maar wel een verkeerd merk (alhoewel een pitbull geen merk is). De kinderen waren ongerust, want de pup hopste zomaar met ze mee, en waar hij thuishoorde was ze niet duidelijk. Maar hij had een ketting om (als halsband), en hij zag er verzorgd uit, dus het leek me geen zwerver.
Toen het beest zomaar de weg overstak, ging een jongetje er achteraan. Aan de overkant liep een meneer zijn peuter uit te laten, en hij wist wel waar de hond thuishoorde. Het gevolg was dat het jongetje zeer snel terugrende naar het groepje kinderen en schreeuwde: 'Wegwezen, hij is gevaarlijk, hij is van de kampers!'
Nou zal zo'n hond beslist lelijk kunnen happen. En een aantal van de kampers zijn beslist niet fris. Maar dit was nog een minipupje. Blijkbaar wordt de kinderen hier goed duidelijk gemaakt dat ze zich beter niet teveel kunnen bemoeien met de mensen van het kamp.
Wat mij het meeste verbaasde: dat ze zo'n jong beest los door de wijk laten waren.
De hele foute barbecue-reclame is weer terug. Die met Una paloma blanca als muziekje, en die buurman die zijn duiven roept.
Ik vind 'm erg grappig (maar ik zou het niet willen meemaken...).
Het heerst:

TT 120 AMSTERDAM Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum zijn enkele uren gesloten geweest door een stroomstoring. Er was een defect in een transformatorhuisje op het Museumplein. De ontruiming van de musea verliep rustig.
Ook groothandel stopt met legbatterij-eieren

AMSTERDAM - Na de supermarkten stoppen binnenkort ook drie van de vijf grote horecagroothandels met de verkoop van legbatterij-eieren. Dat heeft de stichting Wakker Dier donderdag bekendgemaakt. Het gaat om de bedrijven Makro, Sligro en Lucas Klamer.
Volgens Wakker Dier wordt uit eten gaan diervriendelijker omdat veel restaurants hun eieren bij de groothandel kopen. De drie groothandelbedrijven die nu overstappen op scharreleieren, verkopen jaarlijks een miljard eieren, afkomstig van 4 miljoen kippen.
Eerder dit jaar besloten de supermarkten al vanaf volgend jaar geen legbatterij-eieren meer te verkopen. Alleen bedrijven die eieren verwerken voor cake, koekjes of andere producten, gebruiken ze nu nog massaal. Hier gaat het om 3 miljard eieren. In totaal produceren 39 miljoen legkippen in Nederland jaarlijks 10 miljard eieren.
(Bron)
Op leeftijd
Dat bankovervallers op alle leeftijden kunnen opereren, bewijst een 91-jarige man uit Texas. Hij werd ingerekend door de politie nadat hij een bank had overvallen en ervandoor was gegaan met een buit van 2000 dollar. Hij bleek een ervaren bankovervaller en wordt voorgeleid. De man hoopt op een milde straf.
(Bron)
Foldertje in de bus, met prachtige aanbiedingen.
Onder andere 'Eurotrim Diet': "Tot 50% van het overtollige vet verdwijnt in slechts 14 dagen!" Da's alsof de weerman elke dag zegt: 'Het wordt vandaag niet warmer dan 40 graden, en het gaat niet harder vriezen dan 40 graden.' Het woordje 'tot' doet het hem. Eén procent is ook 'tot 50%', tenslotte.
Maar het bedrijf biedt onder andere een 'ultraradicale kuur' waarmee je 22-30 kilo zou afvallen. Je neemt 's ochtends een tabletje en de vetverbranding start. Je mag alles eten wat je wilt, hoewel er gezegd wordt dat de trek vermindert.
Uiteraard staat er een fotootje bij van een meneer in witte jas, met stethoscoop om z'n nek (om te luisteren naar die vlammetjes die het vet wegslorpen?).
Als verklaring staat erbij dat het vet oplost en in water omgezet wordt. Dus water als verbrandingsproduct.
Stel nou dat dit middel zou werken, en dat je inderdaad al je 'overtollige' vet als water gaat uitplassen - in eerste instantie 1 kilo per dag, later afzwakkend naar 20 kilo per maand. Dan mag die dokter mij uitleggen waar je lijf alle rotzooi laat die ook in dat vet opgeslagen zat.

Ik kan niet geloven dat mensen hier in trappen. Neem dan gewoon zo'n vochtafdrijvende thee, dat heeft waarschijnlijk hetzelfde effect. En als je echt graag op bovenstaande manier wilt afvallen, ga dan aan de speed of zo - dat is effectiever en misschien niet eens ongezonder...
(Overigens mag je het pakket binnen 30 dagen terugsturen als je niet tevreden bent met het resultaat. Dus gratis uitproberen. Daar zal ook nog wel een juridisch haakje aan vastzitten.)
Hele spannende site :-)
(Via)
TT 106 Grootste krimp economie in 20 jaar

VOORBURG De economie in Nederland is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,9 procent gekrompen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
De laatste twintig jaar is het niet meer voorgekomen dat de economie met een dergelijk percentage gekrompen is.
Nederlandse huishoudens consumeerden in de maanden april, mei en juni minder dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. Volgens het CBS is de teruggang ook te wijten aan de volumedaling van de in- en uitvoer en de verdere afname van investeringen. Het bruto binnenlands product (bbp) is met 0,4% teruggelopen.
Flashmob-voorstel: nu het minder warm is kunt u best zonder die ijsblokjes. Laten we met z'n allen zaterdag om 12 uur op een brug over een grote rivier gaan staan (welke doet er niet toe), en een voor een al onze ijsblokjes in de rivier gooien.
Tis zoet water, tis meer water, tis koel.
TT 104 Rijnland laat zilt water binnen

GOUDA Sinds gisteravond stroomt in het westen van het land zilt water binnen. Het Hoogheemraadschap Rijnland heeft dit bekendgemaakt. In het gebied tussen Amsterdam, Gouda en Rotterdam, waar het grondwaterpeil erg laag is, wordt water uit de Hollandse IJssel binnengelaten.
Het zilte water heeft nadelige gevolgen voor de landbouw en de natuur. Gewassen kunnen voorlopig niet worden besproeid, bomen kunnen slecht tegen het zilte water. Het zout blijft zeker een aantal weken in de bodem aanwezig.
De drastische maatregel wordt genomen om te voorkomen dat er onherstelbare verzakkingen in de bodem ontstaan.
TT 103 Temperatuur Rijn bij Lobith daalt

LELYSTAD De temperatuur van de Rijn bij Lobith is gedaald naar 26,4 graden Celsius. Het water bereikte dinsdag een recordtemperatuur van 28,2º C door de aanhoudende hitte.
Elektriciteitsproducenten ondervinden problemen door het warme rivierwater, omdat het koelwater van de centrales te warm wordt. Op tal van plaatsen is in het zwemwater blauwalg ontstaan, waarna zwemverboden zijn uitgevaardigd.
Overigens blijft de waterstand van de Rijn dalen. Vermoedelijk is zaterdag een stand van 7,25 m. boven NAP bereikt. Dat is 3 cm. hoger dan de laagste stand die ooit is gemeten, op 13 september 1991.
Apenpokken - zou dat de nieuwste verwensing worden?
Vanmiddag nog een verrassing gehad: deze wijk is vrij groen, relatief dichtbij velden en bossige gebieden. Maar het is vooral een wijk vol huizen (jaja). Dus als je tussen die huizen doorfietst, is het een verrassing als er plots een buizerd boven je cirkelt. Zwevend, biddend, klapwiekend. Muizen genoeg hier, dus slim is het op zich wel - alleen weet ik niet of het makkelijk jaagt tussen die bebouwing. Hoewel, ik had een tijdje terug ook een sperwer die een meter van mijn neus op de schutting landde.
Ben benieuwd wat de volgende uitzonderlijke vogel gaat worden. Het meeste kleine spul is bekend; ik ben een keer bijna aangevlogen door een bosuil (wat me zowat mijn leven kostte - niet door die uil maar door mijn schrik, je hoort niets en ineens valt er van achteren een enorme, suizende schaduw over je heen...); in de winter duikt hier altijd een grote zaagbek op.
"Dit account is verwijderd

Reden: De beheerder van Topstat XL heeft dit account verwijderd omdat de eigenaar hiervan zich meerdere malen niet aan de Algemene Voorwaarden heeft gehouden."

Hm. Ik zie die reden persoonlijk niet - het gaat om Reservesoep, dus ook niet zo belangrijk. Ik ging kijken of die account wel werkte, omdat de Topstataccount voor Linke soep al een dag niet werkt.
Ben benieuwd of ik antwoord krijg om mijn vraag om uitleg.
Tis niet erg helder, jammer. Want een wazige lucht en een volle maan zorgen dat alleen de allerhelderste Perseïden te zien zullen zijn :-(
Stem, stem, stem :-)

woensdag, augustus 13, 2003

Ik ontdekte ineens dat ik m'n ring kwijt ben. Ik draag er twee, en de kleinste is onopgemerkt van mijn vinger geschoven. Dus ik ben nu alles aan het omkeren, en ik hoop maar dat ik 'm hier thuis verloren ben, en niet ergens in de stad of in de winkel :-/
TT 130 ROME In de Italiaanse lotto is de tot nu toe grootste jackpot in Europa ooit gevallen. Na een halfjaar zonder winnaar, ging de jackpot van 66 miljoen euro er uit. De winnaar heeft de zes goede cijfers ingevuld in een bar in Veduggio con Colzano bij Milaan.
TT 112 Drastische ingrepen droogte nabij

DEN HAAG Er zijn meer maatregelen nodig in verband met het lage en warme water. Staatssecretaris Schultz van Haegen denkt daarbij onder meer aan grotere beperkingen voor de scheepvaart.
Als de problemen aanhouden, moet over een week een besluit vallen om zeewater in het westen van het land binnen te laten. Door het lage waterpeil dreigt de bodem te verzakken in een groot deel van Zuid-Holland. Het inlaten van zout water heeft echter negatieve gevolgen voor de landbouw en de natuur.
Rijkswaterstaat houdt de schuiven in de Afsluitdijk dicht om zo veel mogelijk water vast te houden in het IJsselmeer.
Rob Verlinden in Vara-tv-magazine: "Alles wat ik verzin heb ik zelf bedacht."
Denk daar maar eens over na...
Heeft u al gestemd? ;-)
Als het zo doorgaat, komt over drie dagen bezoeker nummer 50000 langs.
Wordt u ook zo moe van die ventilator? Alsof je de hele dag tegen de wind in hebt staan kijken - terwijl de lucht van de ventilator niet eens rechtstreeks langs mijn gezicht strijkt.
Ik ben geen mens dat veel vrienden heeft. Veel kennissen ja - maar waar ligt de grens tussen een vriend en een kennis? Binnen die kennissenkring zijn veel gradaties: mensen die altijd welkom zijn, mensen die ik liever alleen op afspraak zie, mensen die ik eigenlijk helemaal niet zo graag zie. En natuurlijk ook mensen die ik graag vaker zou zien, maar die ik dat niet vertel, bang me op te dringen.
Ik ben ook bekend met het type mens dat denkt mijn vriend(in) te zijn. Meestal had dat een reden die me wel duidelijk was - mensen dachten dat ik wel een leuke bedpartner was, of dat ik wel iets voor ze kon regelen in welke zin dan ook, of men dacht via mij bepaalde anderen te leren kennen.
Het is geheel nieuw voor mij dat iemand die ik op zich best leuk vind, zichzelf steeds probeert uit te nodigen, en mij steeds uitnodigt. Want ik heb niet de indruk dat er iets achter zit - dus waarom? Zo aardig ben ik niet. En zo aardig vind ik die ander nou ook weer niet. Maar wel te aardig om te willen verliezen als kennis.
Lastig.
(En nee, u bent het niet - want degene om wie dit gaat is geen loglezer.)
Ehm... Mja. Ik ben opgevoed door een moeder die uit de Haagse Schilderswijk kwam, maar wier vader - mèt accent - dreigde haar iets aan te doen als ze het verkeerde Haags zou spreken. Dus is deze wepzoekurt voor mij niet echt praktisch ;-)
(Nog veel meer)
Had u Hitchcock al ontdekt?
TT 103 Delen van Eindhoven zonder stroom

EINDHOVEN Grote delen van Eindhoven en heel Veldhoven zijn getroffen door een stroomstoring. De uitval is het gevolg van een kortsluiting in een station van energiemaatschappij Essent. De storing houdt geen verband met de hittegolf.
Het is de derde grote storing binnen 48 uur in Nederland. Gisteren viel eerst in Groningen en later in Twente de stroom uit. Die laatste storing had deels wel met koelproblemen te maken.

(Overigens is de stroom in het centrum van Groningen wéér uitgevallen.)
Egyptenaren verdrinken in bad van bloed

AMMAN - Zeven Egyptenaren die werkten in een slachthuis in de buurt van de Jordaanse havenstad Aqaba, zijn dinsdag verdronken in een reservoir gevuld met bloed. De mannen verdronken bij pogingen om collega's uit de bak te redden, aldus de krant Jordan Times woensdag.
Eén van de omgekomen mannen struikelde en viel in het reservoir van twee meter breed en drie meter diep. Een tweede werknemer kwam de man te hulp, maar ook hij verdronk. De anderen probeerden vervolgens één voor één hun collega's te hulp te komen. Zij verdronken allen bij hun reddingspogingen.
Volgens een regeringsfunctionaris was het bloed dik en stroperig. Hierdoor was het moeilijk om erin te zwemmen en konden de mannen verdrinken. Het bad is een opvangpunt voor het bloed van geslachte dieren. Het opslagreservoir was op de dag van het ongeluk helemaal gevuld.
(Bron)
Accijns sigaretten fors hoger

AMSTERDAM - De overheid dreigt een pakje sigaretten volgend jaar flink duurder te maken. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag op basis van 'bronnen rond het kabinet'. De verhoging van de accijns met 50 eurocent zou de schatkist per jaar ongeveer een half miljard euro extra opleveren. Mogelijk kan de prijsverhoging per pakje zelfs 1 euro bedragen. Minister Gerrit Zalm van Financiën zou hiermee extra willen bezuinigen wegens de tegenvallende economie.
Er zou ook overwogen worden om de alcoholaccijnzen op te hogen. De komende weken zou hier uitsluitsel over gegeven moeten worden. Op Prinsjesdag zou de exacte verhoging van de accijns bekend worden. Een pakje van 25 sigaretten kost 3,80 euro. Het deel aan accijns hiervan levert de regering per jaar 1,8 miljard euro op.
(Bron)

Toch raar: de overheid vindt dat er niet gerookt zou moeten worden - maar ze verdient er dik aan.
'Ontslag dreigt voor 3000 medewerkers in zorg'

UTRECHT - De bezuinigingsplannen van het ministerie van VWS kosten 3000 medewerkers van verpleeghuizen, thuiszorg en gehandicaptenzorg hun baan. Dit heeft voorzitter P. Bottelier van de overkoepelende organisatie BOZ, Branche-organisaties Zorg, gezegd.
De organisatie kondigde dinsdag aan naar de rechter te stappen om minister Hoogervorst van Volksgezondheid te dwingen zijn plannen te herzien. Het kort geding dient naar verwachting binnen enkele weken in Den Haag.
Het ministerie legt alle instellingen in de zorg een zogenoemde efficiencykorting op van 0,8 procent. Voor de verpleeghuizen, thuis- en gehandicaptenzorg komt dit, volgens Bottelier, neer op een bezuiniging van 250 miljoen euro.
(Bron)

Ik heb er geen woorden voor.
Hiphop-condoom
Een Amerikaanse zakenman brengt hiphop-condooms op de markt. Met deze vondst wil hij Amerikaanse jongeren ertoe bewegen dat ze veilig gaan vrijen. Ze worden verpakt in een doosje met een graffiti uiterlijk. De condooms zullen begin 2004 op de markt komen en zijn verkrijgbaar in drie soorten. Zo is er de XL Great Dane, een extra groot condoom.
(Bron)
TT 122 Vroegste Franse wijnoogst na 1893

BORDEAUX Franse wijnboeren in de streek Bordeaux zijn vanwege de extreme hitte al begonnen met de oogst. Dat is ruim vier weken eerder dan vorig jaar en de vroegste oogst sinds 1893. Deskundigen verwachten een uitstekend wijnjaar.
De hitte leidde in het Franse Orange tot een warmterecord voor 2003 van 42,6 graden. Het historisch record werd in Toulouse in 1923 gemeten met 44 graden.
TT 103 Stroomreserves vandaag nog kleiner

ARNHEM De stroomreserves zullen vandaag nog verder slinken dan gisteren. Maar volgens deskundigen zal nergens de stroomvoorziening in gevaar komen. De vraag naar stroom zal vanwege de lagere temperatuur waarschijnlijk afnemen.
De reservecapaciteit bereikt echter toch niet het gewenste niveau omdat er nog problemen zijn met een centrale.In geval van nood kan een paar honderd megawatt noodvermogen worden benut.
Doordat de stroombedrijven minder koelwater in rivieren mogen lozen, is er minder productie mogelijk. Vandaag is weer Code Rood van kracht. Consumenten wordt gevraagd extra zuinig te doen.

U doet wel netjes mee hè? Zuinig aan doen, zodat de bedrijven gewoon door kunnen vreten, en, nog belangrijker: de stroomexport niet in gevaar komt.
TT 120 DENEKAMP Een deel van Twente heeft al sinds zes uur gisteravond geen stroom. Het gaat om circa 5000 huishoudens in onder meer Denekamp en Lattrop. Volgens het energiebedrijf is de storing deels te wijten aan de hitte. Essent verwacht dat de storing tot vanmiddag duurt.

dinsdag, augustus 12, 2003

Er zijn weer nieuwe foto's, niet schrikken.
'Hitte jaagt internetter achter pc vandaan'
Dinsdag, 12 augustus 2003 - In de periode van mei tot en met juli is het bezoek aan de honderd grootste Nederlandse websites met 2 procent gedaald. Oorzaak is de hitte.
Dit constateert bureau Multiscope uit onderzoek onder 1.500 internetgebruikers. Multiscope noemt de daling opmerkelijk omdat niet eerder een daling werd geconstateerd.
Volgens de onderzoekers is vakantie niet de oorzaak omdat de gegevens zijn gebaseerd op maandstatistieken en maar weinig mensen vier weken of langer op vakantie zijn. De aanhoudende warmte wordt daarom als boosdoener gezien.
Hoewel veel populaire sites het aantal bezoekers hebben zien dalen, zijn er enkele die wel populairder zijn geworden. Vooral financiële sites zoals Geldbutler.nl, Geldkaart.nl, Krapbijkas.nl en Lenen.nl werden goed gezocht. Multiscope concludeert hieruit 'dat er blijkbaar behoefte is aan het afsluiten van een lening'.
Ook vakantie- en reissites trokken veel bezoekers in deze vakantieperiode. Tot slot werden ook enkele (buitenlandse) goksites vaker bezocht.
(Bron)

Tis hier alleen maar drukker geworden, en ik bied geen leningen of gokacties aan. Met deze hitte blijf ik juist achter mijn pc plakken, ik ga echt niet naar buiten. Dat zou best eens voor meer mensen op kunnen gaan.
Jakkes.
Duitse vestigt wereldrecord aardappels schillen

NORDEN (ANP) - De Duitse Linda Thomsen heeft zaterdag in Norden het wereldrecord aardappels schillen gevestigd. Ze verdient daarmee een vermelding in het Guinness Book of Records.
De 28-jarige kokkin kreeg het voor elkaar om in tien minuten ruim tien kilo piepers te schillen, zonder pitjes. Dat was bijna de dubbele hoeveelheid van het oude record. Ruim vijftig aardappelschillers deden in de verzengende hitte in het centrum van Norden mee aan de recordpoging.
(Bron)
Aap stapt bus binnen

GEERTRUIDENBERG - Een buschauffeur van de BBA keek maandag vreemd op toen een aap zijn bus instapte.
Dat gebeurde op een bushalte aan de Heikantlaan in Tilburg-Noord. De aap, die geen begeleider had, ging op een van de stoelen zitten. Daarna slingerde hij van handgreep naar handgreep.
Het ging om een Makaak, die mogelijk door iemand illegaal thuis werd gehouden. Dierenpark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek ving het dier op.
(Bron
Bevroren tenen door airco

LONDEN - Een 46-jarige Engelsman kwam er maandag achter dat zijn Jaguar sportwagen is uitgerust met een uitstekende airconditioning. Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen omdat zijn tenen bevroren waren, zo meldde het dagblad Guardian dinsdag.
De man uit Manchester liet tijdens een rit van ruim vierhonderd kilometer zijn airconditioning op volle toeren draaien. Hij richtte de luchtstroom op zijn ontblote linkervoet. Hij had daar last van een muggenbeet, een verwonding die meer in de lijn der verwachting ligt tijdens een hittegolf.
Toen zijn tenen de volgende dag, in plaats van gezond roze, blauw en zwart begonnen te zien, besloot de man zijn huisarts te raadplegen. Deze constateerde bevriezingsverschijnselen. De man moet zijn tenen voorlopig goed warm houden. Dan zou hij over een week van zijn ongemak verlost moeten zijn.
Het had overigens een stuk slechter af kunnen lopen. Bevriezing kan leiden tot het verlies van ledematen.
(Bron)
Politie achtervolgt paard en wagen op snelweg

Een ongewone taak voor de politie in Friesland gisteren. Zij moesten in actie komen om een 65-jarige man, die met paard en wagen op de vluchtstrook van de rijksweg A7 reed, van de weg te halen. En dat ging niet zonder slag of stoot.
De oude baas negeerde de stoptekens van de politieagenten, waarop die hem met hun wagen de berm in wilde drukken. De menner reed met opzet tegen de politieauto aan. De agenten probeerden hem daarop de doorgang te versperren. Toen de man langs de auto wilde glippen kwamen de rechterwielen van de wagen in de sloot, de man en zijn paard met zich meetrekkend.
De man uit Tijnje raakte bij het ongeval gewond, maar kon toch pas worden aangehouden na een worsteling op de wal, waarbij de agenten lichtgewond raakten. Het paard hield niets aan het avontuur over, zijn baasje liep enkele gekneusde ribben op en zit nog vast.
(Bron )
TT 751 S P O O R W E G E N actueel

16:20 uur

Amersfoort-Zwolle v.v.

Door een bosbrand rijden er tussen Zwolle en 't Harde geen treinen.
Houdt u rekening met een vertraging van meer dan 60 minuten.
TT 192 Dreigende staking voor korte broek

BESANÇON Oververhitte buschauffeurs van de lokale busonderneming in de Franse plaats Besançon hebben gedreigd in staking te gaan als ze niet in korte broek achter het stuur mogen zitten of als ze geen airconditioning krijgen.
"De situatie in het openbaar vervoer wordt catastrofaal met temperaturen die de 48 graden Celsius halen," zei een woordvoerder van de vakbond CGT.
De directie van het busbedrijf zei niet onwelwillend tegenover het verzoek te staan, maar wil eerst enkele problemen opgelost hebben. "Eerst moeten we het eens worden over de lengte van de Bermuda's en die van de sokken."

Klassieke oplossing. En als ze daar uit zijn, gaan ze nadenken oover of patronen toegestaan zijn, en als ze daar uit zijn, is de zomer voorbij. Intussen moet je maar hopen dat de oververhitting de concentratie niet aantast. Een korte broek zal niet helpen (zoals je bij heet weer ook beter je kleren aan kunt houden dan uit kunt doen), maar airco wel.
Related Searches: • hippo • lek
Zo erg is het nou ook weer niet.
TT 103 Stroomreserve grotendeels verbruikt

ARNHEM Tennet, landelijk beheerder van het stroomnet, heeft rond het middaguur het grootste deel van de reserves aan elektriciteit ingezet. Gisteren sprak Tennet de verwachting uit dat het niet nodig zou zijn de reserves te benutten.
Om aan de vraag te voldoen is 390 van de 490 megawatt gebruikt. Er is nog 100 megawatt over, wat overeenkomt met het verbruik van 100.000 huishoudens. Het stroomtekort hangt samen met de hitte.
Centrales mogen hun koelwater niet meer lozen in rivieren, omdat het water dan te warm wordt voor veel vissen. Zonder de waterkoeling wordt er minder stroom geproduceerd.
Daar heb ik nou een grondige hekel aan: een vastloper die alles in de war gooit.
Ik heb een vaste volgorde: mail, verkenner, soep, editscherm voor soep, Teletekst, blanco pagina.
Na een vastloper is het bijvoorbeeld: Teletekst, editscherm, blanco, soep, verkenner, mail.
Niet zo dramatisch, maar dan ben ik de weg kwijt. Wil ik nieuwe mail lezen, open ik Teletekst. Meestal sluit ik dan maar alles, om opnieuw te beginnen. Maar het zou niet mosten maggen.
Binnen vijf jaar anticonceptiepil voor mannen

AMSTERDAM - Binnen vijf jaar wordt een anticonceptiepil voor mannen op de markt gebracht. Dat meldt Trouw op basis van het nieuw boek 'The Mall Pill. A Biography of a Technology in the Making' van hoogleraar gender en technologie van de Universiteit van Twente Nelly Oudshoorn.
In het boek doet Oudshoorn verslag van haar onderzoek naar het uitblijven van de mannenpil. Vanaf 1998 kwam de ontwikkeling van de pil in een stroomversnelling. Onder andere farmaceutische bedrijven als Organon en Schering hebben al diverse tests gedaan bij proefpersonen.
De nieuw op de markt te komen 'pil' kan waarschijnlijk niet worden geslikt. "Het middel bestaat uit de hormonen testosteron en progesteron. Testosteron wordt afgebroken in de maag, dat kan het beste worden toegediend via een staafje onder de huid, dat elke dag een beetje stof afgeeft."
(Bron)
Hongkongs bedrijf haalt nazi-kledinglijn uit zijn winkels

HONG KONG - Een Hongkongs kledingbedrijf dat de woede had gewekt van Israël en Duitsland door hakenkruisen en andere nazi-symbolen te gebruiken voor een nieuwe kledinglijn, heeft besloten deze kleding uit zijn winkels te halen.
Het kledingbedrijf, dat zichzelf http://www.izzue.com noemt, liet dinsdag weten niet de bedoeling te hebben gehad om mensen te shockeren. We zijn een beetje politiek ongevoelig geweest, aldus marketing manager Deborah Cheng.
Het bedrijf had T-shirts en broeken te koop met nazi-tekens. Op een van de shirts staat een portret van Adolf Hitler afgebeeld. Ook hingen in de veertien winkels van de winkelketen rode vlaggen met witte hakenkruisen met de adelaar, symbool van het Derde Rijk. In een van de winkels werden propagandafilms van de nazi's op de muur geprojecteerd.
Totaal ongepast, zei de Duitse consul-generaal Heinrich Beuth. De nazi-symbolen staan immers voor wreedheid en misdaden tegen de menselijkheid, aldus Beuth. Deze symbolen veroorzaakten niet alleen in Europa veel leed, maar in de hele wereld. Het is zeker geen manier om reclame te maken voor kleren.
De Israëlische consul-generaal Eli Avidar zei tientallen klachten te hebben ontvangen over de uitgestalde nazi-artikelen. Onvoorstelbaar dat iemand een reclamecampagne kan bedenken die de dood van miljoenen mensen ontheiligt, zei Avidar in de krant South China Morning Post.
Na de felle kritiek besloot het bedrijf al het nazi-decoratiemateriaal uit de winkels te verwijderen. Omdat de kritiek aanhield, werd dinsdag besloten ook de kleding weg te halen.
(Bron)

Categorie: beetje dom.
Rel tussen Fortuyn-aanhangers in Rotterdam

ROTTERDAM - In Rotterdam is een politieke rel ontstaan tussen Fortuyn-aanhangers Ronald Sörensen en Harry Maronier. Ex-Leefbaar Rotterdam-raadslid Maronier wil onder de naam LPF Rotterdam meedoen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Sörensen, fractieleider van Leefbaar Rotterdam, vindt dat Maronier zo de naam van Pim Fortuyn misbruikt.
Om de plannen van Maronier te verijdelen heeft Sörensen zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de LPF Rotterdam. Na de dood van Fortuyn vorig jaar richtten de twee samen deze partij op om te voorkomen dat anderen de naam van de vermoorde politicus zouden gebruiken. De LPF Rotterdam bestond alleen op papier, maar Maronier wil de partij nu nieuw leven inblazen.
De oud-zakenman stapte in mei uit Leefbaar Rotterdam en ging in zijn eentje verder. Maronier wil nu onder de naam LPF "binnen drie jaar in de raad zitten en een behoorlijk deuntje meezingen". Hij zegt daarover te hebben gesproken met de landelijke LPF-kopstukken Herben, Nawijn en Maas.
(Bron)

Ik stel voor dat ze Paul Groot als lijsttrekker vragen.
Franse familie opgepakt na mishandeling kind

STRAATSBURG - De Franse politie heeft de familie opgepakt van een 9-jarige jongen die zaterdag in Straatsburg overleed. Zijn ouders, een oom en een grootmoeder zouden het kind hebben mishandeld. Van bronnen bij de politie is vernomen dat de familieleden in de nacht van maandag op dinsdag zijn vastgezet.
Volgens justitie hebben de ouders, oma en oom de 9-jarige Nicolas van donderdag tot zaterdag zwaar misbruikt in een kleine, vervuilde flat waar ze allemaal woonden met de drie zusjes van de jongen, zeven katten en een hond. De vier zijn aangeklaagd wegens marteling, doodslag en barbaars handelen tegen een minderjarige.
Zaterdag belden de ouders het ziekenhuis omdat hun zoon bewusteloos was geraakt. Ze vertelden de artsen dat hij van de trap was gevallen, maar al snel bleek dat de zaak heel anders lag. Het kind was vastgebonden aan een bed en meubels en is herhaaldelijk geslagen door enkele familieleden. De jongen overleed in het ziekenhuis.
De 31-jarige moeder zei dat Nicolas was vastgebonden om te bereiken dat hij niets meer kon drinken. De familie probeerde hem zindelijk te krijgen, maar Nicolas bleef nog vaak in bed plassen. Wel gaf de vrouw toe dat haar zoon in elkaar is geslagen.
(Bron)

Dan moesten we die familie maar doodslaan, om te voorkomen dat ze het nog eens doen. Net zo effectief als hun eigen opvoedingsmethodes.
Nederlanders hebben relatief weinig vakantiedagen

LONDEN - Wat vakantiedagen betreft komen Nederlanders er vergeleken met de rest van de Europese Unie bekaaid af. De gemiddelde werknemer heeft in ons land 28 vrije dagen, het laagste aantal van heel de EU. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van het bureau Mercer Human Resource.
Finland spant de kroon met gemiddeld 39 vrije dagen. Dat land heeft vooral veel officiële feestdagen. Ook Oostenrijk, Griekenland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Zweden zijn voor vakantieliefhebbers goede landen om in te wonen.
Nederland is niet het enige land dat slechts 28 vrije dagen kent. Werknemers in Groot-Brittannië kunnen op hetzelfde aantal rekenen. Mercer heeft het onderzoek gebaseerd op werknemers die zeker tien jaar in dienst zijn en vijf dagen per week werken.
(Bron)
BBI proudly introduces the latest issue in its Elite Force series of authentic military 12- inch figures, President George W. Bush in naval aviator flight uniform. Exacting in detail and fully equipped with authentic gear, this limited-edition action figure is a meticulous 1:6 scale recreation of the Commander-in-Chief's appearance during his historic Aircraft Carrier landing. On May 1, 2003, President Bush landed on the USS Abraham Lincoln (CVN-72) in the Pacific Ocean, and officially declared the end to major combat in Iraq. While at the controls of an S-3B Viking aircraft from the "Blue Sea Wolves" of Sea Control Squadron Three Five (VS-35), designated "Navy 1," he overflew the carrier before handing it over to the pilot for landing. Attired in full naval aviator flight equipment, the President then took the salute on the deck of the carrier.
This fully poseable figure features a realistic head sculpt, fully detailed cloth flight suit, helmet with oxygen mask, survival vest, g-pants, parachute harness and much more. The realism and exacting attention to detail demanded by today's 12-inch action figure enthusiast are met and exceeded with this action figure. This incredibly detailed figure is a fitting addition to the collection of those interested in U.S. history, military memorabilia and toy action figures. Actual figure may vary slightly from item shown.

Slechts 39,99.
TT 105 Harde aanpak muziekruil op internet

AMSTERDAM De stichting Brein wil vanaf dit najaar het illegaal uitwisselen van muziek, films en software via internet hard aanpakken. Dat heeft de directeur van de stichting, die de auteursrechten van artiesten bewaakt, aangekondigd.
Brein wil zich richten op de grootste particuliere aanbieders. Nederland zal daarmee de harde lijn volgen van landen als de VS en Italië. Daar hebben veel consumenten de keuze gekregen tussen een schikking of juridische vervolging. De muziekindustrie zegt grote schade te lijden door uitwisseling met software als Kazaa en Gnutella. Fabrikanten en artiesten lopen zo hun rechten mis.

maandag, augustus 11, 2003

Een van mijn buren heeft last van gekte. Die is een tuinpad aan het aanleggen, met dit weer...
Schooljuffen op het nieuws melden dat kinderen minder geconcentreerd zijn met dit weer. Maar door indamping wordt alles toch juist méér geconcentreerd?
Vriendjes beurt om te koken: bosvruchtenijs van de Appie (mix van roomijs, bosvruchtensorbetijs en bosvruchten die behalve de zuuuure aalbessen nergens naar smaakten); afgebakken stokbroodje met ijskoude aardappelsalade.
Heerlijk.
Doden door bosbrand Catalonië

BARCELONA - Een nieuwe bosbrand nabij de Noord-Spaanse plaats Sant Llorenc Savall, 60 kilometer ten noorden van Barcelona, heeft aan vijf mensen het leven gekost. Zij stierven door verstikking. Dat heeft een hoge functionaris van de regionale regering van Catalonië maandag gemeld.
De autoriteiten vermoeden dat de slachtoffers, vijf leden van één gezin, hun woning hebben verlaten om te ontkomen aan de enorme vuurzee. Zij kwamen terecht in een grote rookwolk en stikten. De brandweer vond hun lichamen op slechts 100 meter afstand van hun huis, dat overigens intact is gebleven.
(Bron en meer)
Update busongeluk: Er zijn een paar lichtgewonden, de buschauffeuse zit nog bekneld.
TT 120 GRONINGEN Een deel van de Groningse binnenstad zit sinds half twee zonder stroom. Volgens de leverancier Essent gaat het om 1000 tot 2000 huishoudens.
Essent zoekt nog naar de oorzaak van de storing, die naar verwachting niet voor de avond kan worden verholpen.
Zeker 12 gewonden bij ernstige aanrijding Bunnik

Bunnik - Bij een aanrijding in Bunnik op de Schoudermantel is maandagmiddag een streekbus van Connexxion (lijn 41) een woonhuis binnengereden. Dit gebeurde bij de afrit van de A12.
De ravage is enorm, er zijn meerdere ambulances ingezet. Ook de traumahelicopter is ter plaatse. De wegen rond het ongeval zijn door de politie afgesloten.
Er zijn zeker twaalf gewonden, de toestand van de buschauffeur is nog onbekend.
(Bron)
Het is hier ouderwets aan het dichttrekken...
'Drankje na het werk goed voor carrière'

LONDEN (ANP) - Mensen die geen alcohol drinken, kunnen een leuke carrière en opslag wel vergeten. Drankjes na het werk zijn een voorwaarde voor promotie en een goed salaris, zo blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van het Schotse Stirling.
Mensen die regelmatig na het werk met collega's het café bezoeken en daar alcoholische versnaperingen tot zich nemen, verdienen gemiddeld 17 procent meer dan geheelonthouders. Dat gaat dan alleen op voor matige drinkers, dat wil zeggen mannen die niet meer dan 50 'eenheden' per week drinken en vrouwen die maximaal 35 eenheden innemen. Zelfs zwaardere drinkers hebben volgens het onderzoek nog een salaris dat 5 procent hoger ligt dan dat van niet-drinkers, meldde de Britse krant The Times maandag.
Volgens de Britse hoogleraar Bell is het waarschijnlijk dat werknemers die gezellig doen en de kroeg induiken met hun collega's, er meer 'bijhoren' en zo makkelijker carrière maken.
Het onderzoek in Stirling is gebaseerd op statistieken die zijn bijgehouden voor 17.000 mensen die in 1958 in Groot-Brittannië zijn geboren.
(Bron)
Inbreker valt op bank in slaap

AMSTERDAM - Een oververmoeide inbreker is afgelopen weekeinde tijdens een insluiping in een woning in Amsterdam op de bank in slaap gevallen. De bewoonster van het pand trof de man 's ochtends snurkend aan en waarschuwde onmiddellijk de politie die de inbreker inrekende, zo is maandag door de politie bekendgemaakt.
Voor de arrestatie moest de man nog wel worden wakker gemaakt. Hij bleek bankpasjes en sieraden bij zich te hebben die afkomstig waren uit het huis waar hij lag te slapen. De verdachte heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.
(Bron)
Verlaten
Een hond heeft vorige week een pasgeboren baby gered. De baby lag op een afgelegen veld in Roemenië. De hond, een bobtail, pakte het kind op en liep ermee 5 kilometer naar z'n baasje Elena: "'s nachts hoorde ik geblaf. Toen ik ging kijken, zag ik mijn hond met een soort tas in zijn mond. Ik maakte de tas open en daar zat een baby in. De baby zag eruit alsof het [sic] net was geboren." De baby is meteen naar het ziekenhuis gebracht. Van de moeder ontbreekt elk spoor.
(Bron)
TT 103 Temperatuur rivierwater daalt iets

ARNHEM De temperatuur van het water in de grote rivieren is dit weekeinde iets gedaald. Het Rijnwater bij Lobith is nu 26,8-C. Dat is ruim een graad minder dan het hoogtepunt van vrijdag.
Omdat stroombedrijven minder koelwater op de rivier mogen lozen, kan minder stroom geproduceerd worden. De beheerder van het elektriciteitsnet TenneT stelde gisteren alarmfase Code Rood in vanwege een dreigend stroomtekort.
De stroom is nog nergens uitgevallen, maar het alarm blijft voorlopig gelden. Luchthaven Schiphol is zoveel mogelijk op noodaggregaten overgeschakeld om het elektriciteitsnet te ontlasten.
Hé! Hij geeft een foutmelding, maar doet het wel. Heel raar.
Current Status: There Were Errors in Publishing.
550 Could not open: No space left on device
De server heeft even geen ruimte meer. Praktisch. 'Wordt aan gewerkt'.
17 van de 20. Lastig.
Niet vergeten: u mag stemmen.

zondag, augustus 10, 2003

Tis weer walgelijk benauwd buiten. Klefklefklef, bah.
Mensen die van stroom afhankelijk zijn moeten een noodaggregaat hebben.
Ben benieuwd of die morgen dan ook uitverkocht zijn.
En ik krijg bijna de neiging om morgenochtend om half negen alle stroomvreters hier in huis aan te zetten.
Absoluut irritant spelletje.
Doe mij dan deze maar.
Weer geen winnaar Italiaanse megajackpot

ROME - De grootste jackpot in de Europese loterijgeschiedenis is zaterdag opnieuw niet gevallen. De prijs is inmiddels opgelopen tot 63 miljoen euro, maar geen enkele deelnemer had alle zes cijfers goed.
De enorme jackpot heeft inmiddels geleid tot een ware ’lotto-koorts’, niet alleen onder Italianen, maar ook onder inwoners van buurlanden zoals Slovenië, Oostenrijk en Kroatië, die massaal de grens oversteken om een lot te kopen.
Volgens de krant Corriere della Sera hadden voor zaterdag in totaal 17,6 miljoen mensen cijfercombinaties ingevuld, dat is een kwart meer dan vorige week. Bij de volgende trekking, volgende week, stijgt de jackpot tot 66 miljoen euro.
(Bron)
Bevalling
Een Nederlandse vrouw is bevallen, terwijl zij samen met haar vriend in het meer van Robertville (België) aan het zwemmen was. Ondanks dat de vrouw lichte weeën had, dachten de twee gerust nog een boottochtje te kunnen maken. Echter, toen de vrouw de kano verliet om een stukje te gaan zwemmen, braken haar vliezen. Haar vriend peddelde zo snel mogelijk terug naar de waterkant. Daar kwam de baby binnen enkele minuten ter wereld, terwijl hun gynaecoloog telefonisch instructies gaf.
(Bron)
Donderdag en vrijdag nog maar 22 graden. Heerlijk!
TT 401 In Engeland zijn ze ook wat van slag, althans, de dierenliefhebbers. Prins William heeft tijdens zijn vakantie in Kenia 'n antilope met een speer gedood. "Zijn moeder zou het 'ook' niet hebben goedgekeurd," zei een dierenactiviste.

Je bent pas koninklijk als je dit soort zielige acties nodig hebt blijkbaar. Willde zwijnen, olifanten, antilopes... Kneuzerig.
TT 192 Russisch ja-woord in de ruimte

HOUSTON De Amerikanen waren dan wel als eerste op de maan, andere primeurs waren Russisch. De Russen hadden de eerste hond, de eerste mens, de eerste vrouw en de eerste toerist in de ruimte. En sinds vandaag het eerste ruimtehuwelijk.
Vanuit het internationale ruimtestation ISS geeft kosmonaut Joeri Malesjenko vandaag het jawoord aan zijn bruid Jekaterina Dmitriev. De Amerikaanse zit echter in het NASA-centrum in Houston.
De Russen willen geen gewoonte maken van ruimtehuwelijken. De ceremonie had heel wat voeten in de aarde. Zo werd Joeri's trouwpak samen met de ring per raket naar het ISS-station gestuurd.
TT 130 KHARTOEM Het wassende water van de Blauwe Nijl bedreigt een miljoen mensen in de Sudanese stad Khartoem, meldden hulporganisaties. Het water komt uit Eritrea, waar het al dagen hard regent.
TT 130 LONDEN In Engeland is vandaag het warmterecord gebroken. Op de Londense luchthaven Heathrow werd het 37,4 gr. Celsius. Het vorige record stond op 37,1 graden. Dat werd in 1990 in Cheltenham in het midden van Engeland gemeten.
TT 130 BAGDAD Door de hitte in Irak is een Amerikaanse militair omgekomen. Hij reed bij 50 graden mee in een konvooi. Het is voor het eerst dat een Amerikaanse soldaat in Irak aan de hitte bezwijkt.

Dan zullen de Amerikanen wel nog wat enthousiaster worden over de 'missie'...

TT 105 Dreigend stroomtekort: 'Code Rood'

ARNHEM De stroomleverantie in Nederland komt als gevolg van de hitte in gevaar. Elektriciteitsnetbeheerder TenneT heeft Code Rood gegeven, omdat de produktie de kritieke ondergrens heeft bereikt.
De stroomproduktie moet omlaag, omdat het koelwater dat daarvoor nodig is, niet meer op de rivieren geloosd mag worden. De rivieren mogen niet te warm worden om milieuschade te voorkomen.
Een woordvoerder van TenneT noemt de situatie "precair". Morgenochtend kan een stroomtekort ontstaan, omdat veel mensen dan weer aan het werk gaan.
TenneT roept iedereen op het verbruik morgen zoveel mogelijk te beperken.

Compjes uitlaten dus ;-)

Update: vriendje heeft DE oplossing: hij zet zijn wekker uit.
Bezoek!

Bzzzzzzzzzzzzzzzz :-((