zaterdag, oktober 27, 2001

Voor wie plannen heeft om naar Japan te gaan: hier de instructie hoe je een Japans toilet gebruikt...
Leuke Amerikaanse recepten voor nepbloed, suikerglas, doe-het-zelfvulkanen en zelfmaaksneeuwstormen.
Op Bij de wilde spinnen af staat een initiatief gelogd.
Hollandse handelsgeest zullen we maar zeggen.
Bizar bericht op nu.nl:

Politie slaat 'prostitutieschool' kort en klein

TAIPEI - De politie heeft het grootste gigolo-trainingscentrum in Taiwan vernield. Zeker 417 mannen volgden hier een opleiding tot prostitué.
Bij de razzia heeft de politie de eigenaar van de school, Tsao Wei-yu, en tien medewerkers gearresteerd. Het trainingscentrum gaf zichzelf uit voor dansschool. Er werd les gegeven in striptease-dansen en de 'leerlingen' kregen onderricht in het 'inpakken' van klanten. De school onderhield ook nauwe banden met de seksindustrie.
De politie heeft te kennen gegeven prostitués te zullen opsporen die bij het trainingscentrum stonden ingeschreven.
Vannacht is weer een leuke nacht: de maan komt om 2:38 op, en gaat om 2:46 onder...
Vandaag gaat de zon onder om 18:20, morgen om 17:18 :-(
Ik heb het niet zo op die wintertijd. Okee, het weekend is een uur langer, maar vanaf nu is het al donker als ik van mijn werk kom. Daar word ik altijd somber van.
Vroeger werd ik echt winterdepressief, het liefst ging ik na de herfststormen mijn bed in om er uit te komen als het lente werd. Eventueel hadden ze me wel wakker mogen mogen maken als het sneeuwde (voelt altijd als een cadeautje, omdat het niet na te maken is en vanwege de onvoorspelbaarheid) of bij flinke vorst (omdat het dan meestal zonnig is).
Sinds een paar jaar lukt het me om te zien dat ook in de winter al veel naar de lente wijst: knoppen die zwellen, de dag die vanaf kerst alweer langer wordt, winterbloeiers. En naarmate ik ouder word (jaja, ik ben al wel 34...) gaat de tijd sneller en is de winter sneller om. Helaas geldt dat ook voor de andere seizoenen, maar in de winter geeft het me wat houvast.
Het plaatje onder de vorige posting komt van Stammer text, waar je nog veel meer stress kunt oplopen met allerlei woordgrapjes, zoals:

Wat was was eer was was was? Eer was was was was was stuifmeel.

De meid snijdt recht en de knecht snijdt scheef.
Er is een onderzoek gedaan naar onze tijdsbesteding.
Heel kort samengevat: van de 168 uren in een week brengen de Nederlanders er 77 door met slapen en eten, 44 met verplichte bezigheden als werk, school en huishouden, 45 met vrije tijd en 3 met andere zaken.
Dat lucht op: ik heb dus maar vier uur per week voor mijn huishouden. Geen wonder dat dat niet zo geweldig loopt.
En wat zijn die 'andere zaken'?
Op de gelinkte site kun je trouwens ook zelf tabellen maken.


vrijdag, oktober 26, 2001

De identificatieplicht wordt 'beperkt uitgebreid'. Is dat geen contradictio in terminis (als ik dat goed spel)?
Ineens lees ik her en der dat er een identificatieplicht zou gelden in het openbaar vervoer. Ik dacht dat dat alleen was als je zwart reist? Kan het ook niet zo rijmen met de regelmatige trein- en stationsomroepberichten die waarschuwen tegen zakkenrollers.
Dat is dan wel weer het voordeel van reizen in de spits in de tweede klas: geen zakkenroller die de kans krijgt in die tijd - daar is geen ruimte voor.
Knip van nu.nl, zonder commentaar:

"Jomanda bundelt 'postume gesprekken' met Millecam

HILVERSUM - Het 'genezend medium' Jomanda gaat een boekje uitgeven met transcripties van gesprekken die zij zegt te hebben gevoerd met Sylvia Millecam nadat deze actrice was overleden. Dat heeft Jomanda vrijdag gezegd in de radio-uitzending van het BNN-mediaprogramma Storing.
Millecam overleed half augustus aan borstkanker. Jomanda zou haar hebben gezegd dat zij helemaal geen kanker had. De Inspectie voor de Gezondheidszorg begon daarop een vooronderzoek naar Jomanda's praktijken.
Als er een verband bestaat tussen haar werk en gezondheidsschade bij haar patiënten wordt het Openbaar Ministerie ingeschakeld. Dat is volgens een woordvoerster van het OM in Arnhem nog niet gebeurd. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zei vrijdag dat het onderzoek van de inspectie nog in volle gang is.
Jomanda zegt nog regelmatig contact te hebben met Millecam. Zij beweert dat de actrice de ontstane commotie rond haar dood en de suggesties over de rol van Jomanda daarin betreurt. Middels haar boekje zou Millecam haar visie willen geven op de gebeurtenissen rond haar dood. "Dit is haar eigen waarheid", aldus Jomanda tegen Storing-presentator Jeroen Pauw.
Jomanda zegt rekening te houden met de gevoelens van de nabestaanden van Sylvia Millecam. Ze zou toestemming voor de publicatie hebben van Millecams moeder en van de levenspartner van de actrice. Het is nog onduidelijk wanneer het boekje in de winkelschappen ligt.
Vrijdagavond zendt BNN een deel van het gesprek met Jomanda opnieuw uit in de televisie-editie van Storing."

donderdag, oktober 25, 2001

Ik hoef niet op survival; ik reis elke dag met de trein.




Christina Aguilera vertelde op MTV dat ze binnenkort nog véél sexier wordt. Maar ze vindt het sexier om haar buik te laten zien dan haar borsten.
Op zoek naar een leuke foto van Chrisje om dit te illustreren, stuitte ik op Fat Lane online, waar ze nogal wat blijken te weten van fotobewerkingsprogramma's.
Bijgaand een charmante Christinafoto.


woensdag, oktober 24, 2001

Ik heb het uit de Spits, en die heeft het van Ananova:
Vrouwen verkiezen winkelen boven seks.
Meer dan de helft van de Britse vrouwen geeft de voorkeur aan winkelen. Ruim 93% van de mannen verkiest seks boven winkelen.
Wie zei ook alweer dat er zo vaak dingen worden onderzocht die we allang weten?

dinsdag, oktober 23, 2001

Er zijn zoveel zoekmachines op het web dat sommige mensen er een beetje van in de war raken. Gelukkig is er ook nog de Verdwaalsite.
Mensen die aan hun betrouwbaarheid twijfelen, overtuigen ze met:
'Mocht u nog steeds twijfelen aan onze betrouwbaarheid. Tel dan het volgende even op uw vingers na: Eerst komt de luim, dan de lijslinger, vervolgens de liddellinger, na deze de linglinger en tot slot de link....en zie je nu wel dat wij niets anders dan de waarheid spreken.'
Ik heb me ermee geamuseerd ;-)
Dit jaar maar geen poedersuiker op de oliebollen?

zondag, oktober 21, 2001

Buiten was het 21 graden en scheen de zon. Binnen zaten we te bladeren in sinterklaasfolders, zapten we langs oudejaarsloterijreclames en stapelden we de moeilijke, dus vroeg ingeslagen chocoladeletters nog maar eens op.
Zou er een Elfstedentocht komen deze winter?
Groot nieuws: gebruikers van Office XP, Windows XP, versie 5 en 6 van Internet Explorer die gebruik maken van de mogelijkheid om een foutmeldingsrapport naar Microsoft te sturen, lopen het risico dat er met dat rapport 'gevoelige' informatie wordt meegestuurd.
De Computer Incident Advisory Capability van het Amerikaanse Ministerie van Energie waarschuwt hiervoor in een information bulletin.
Microsoft zegt dat de rapportmogelijkheid in alle nieuwe programma's gaat komen. Beveiligingsexperts adviseren dan ook om die optie uit te schakelen.
Maar wisten we eigenlijk niet al heel lang dat Microsoft niet zoveel aandacht aan privacy besteedt?
Weer een geval van miltvuur in de VS, en weer de ingeademde variant.
Als dit zo doorgaat, moet post straks persoonlijk opgehaald en afgegeven worden, compleet met legitimatie, handschoenen en gasmasker.
Ik zou niet graag postsorteerder zijn nu.
United States Postal Services heeft een informatiepagina, ABCNews heeft een Q & A gemaakt compleet met een onprettige foto van een miltvuurbesmetting op een babyhuid.
Je bent een rund als je nu met postpakketjes stunt:
De Duitse minister van Defensie Rudolf Scharping heeft de aandacht van de media weer volledig weten te richten op zijn buitenechtelijke affaire, die na de aanslagen van 11 september enigszins uit de belangstelling was geraakt.
Scharping heeft een doos wijn bij zijn minnares laten bezorgen, die dat gezien de toestand in de wereld maar een eng postpakket vond en groot alarm sloeg. De wijn werd tenslotte opengemaakt door de explosievenopruimingsdienst.
De roep om het aftreden van de man, die zich met Defensie-vliegtuigen naar zijn liefje liet vervoeren, was na 11-9 wat verstomd. Nu is iedereen weer wakker.
Iemand nog een glaasje?