vrijdag, april 06, 2007

Automobilist rijdt in op voetgangers

ASSEN - Een nog onbekende automobilist is vrijdagavond op de Mr. Groen van Prinstererlaan in Assen ingereden op een groepje voetgangers. De bestuurder reed vervolgens door.
In elk geval een moeder en haar dochter zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Dat meldde een politiewoordvoerder.
Het kenteken van de auto is volgens de woordvoerder bij de politie bekend, de bestuurder wordt opgespoord. Hij vloog rond kwart over zeven door nog onbekende oorzaak uit de bocht en reed in op een groepje dat onderweg was naar een sporttoernooi.
Voor de opvang van de overige groepsleden en getuigen is een crisisteam geformeerd. Ze worden in een school opgevangen.
(Bron)
Tijger zit op de vensterbank. Tom ligt opgerold te slapen in de varenbak onderaan de andere kant van de vensterbank.
Ineens verstrakt Tijger, en gaat er vandoor. Aan de rand van de tuin bevindt zich een allerliefst uitziend zwartwit poezebeest, dat met grote ogen naar Tijger kijkt. Tijger springt stoer op een tafeltje zodat ze zeer boven de indringerpoes uittorent, en produceert een angstaanjagend gejammer. Poes kijkt alsof ze er niets van begrijpt, maar dat kan ook aan haar grote ogen liggen.
Door Tijgers gebrul wordt Tom wakker. Die rekt zich eens uit, kijkt eens rond, en stiefelt op het probleem af. Nog meer gebrul, en Tom kan harder dan Tijger.
Met de steun van Tom durft Tijger ineens extra stoer te doen, en ze springt van de tafel af, zowat bovenop de poes. Poes zoeft weg, Tijger poetst een pootje, Tom kijkt nog eens rond, loopt terug naar de varenbak, rolt zich weer op en slaapt verder.
Zondag staat het gepland: de reparatie van de schutting. Daarvoor was alleen nog een sleg nodig, zo'n houten hamer om palen mee te slaan. Zie hier. Maar de lokale DHZ-winkel heeft ervaren dat houten hamers niet lang meegaan in de verhuur, en biedt alleen metalen exemplaren. Zoiets als waarmee deze meneer in actie is. Kwestie van wat voorzichtiger hanteren, anders heb je geen paal maar een hoop spaanders.
Hoe dan ook, met sleg weer terug naar huis. Waar ik halverwege de eendjes signaleerde. Zit je dan, op je hurken te loeren naar een klont eendjes, met een merkwaardig accessoire...
Daarna passeerde ik de Appie. Mja, ik kon naar huis, sleg dumpen, en doorfietsen naar m'n lokale super, of ik kon doen of ik gek was en gewoon deze Appie binnenwandelen.
Blijkbaar oog ik erg ongevaarlijk. "De week doormidden zagen ken ik wel, maar ga jij het weekend stukslaan?"
Weer wat verderop passeerde ik het CWI. Daar heb ik nog een appeltje mee te schillen. Maar op de een of andere manier leek het me toch niet raadzaam om 'bewapend' binnen te wandelen en het gesprek aan te gaan. Zoet verder gefietst, intussen denkend: ach, anders hadden ze me na 10 minuten toch niet meer verstaan. Als ik weer een gewone stem heb, ga ik daar nog wel eens langs.
Hm. Die ganzen had ik er wel bij willen hebben, zonder ze te onthoofden:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Een knipje dan maar. De beweeglijke, pluizige duckies zijn niet scherp:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Even later was ma alweer het water op, met het grootste deel van haar kroost. Maar één duckie was nieuwsgierig wat ik daar nou toch uitspookte. Even later dook z/hij ook het water in:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Al maanden is een deel van Hoograven een bouwput. Die bouwput is keurig omheind met hekken. Dat ging goed tot december, toen ontdekten mensen dat ze, o wat leuk, die hekken konden omduwen! Dus na elk weekend lagen die hekken om. Uiteindelijk is er iets op verzonnen: dwarshekken.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kraai aan het nestbouwen, zoekplaatje:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pensioenfonds stopt met belegging in landmijnen

AMSTERDAM - Pensioenfonds ABP is gestopt met beleggen in vier bedrijven die landmijnen maken. Dat heeft directeur vermogensbeheer Roderick Munsters vrijdag gezegd in een vraaggesprek met de Volkskrant.
Fabrikanten van clusterbommen blijven wel in de beleggingsportefeuille van ABP.
Onder meer ABP en PGGM kwamen half maart in opspraak toen uit een uitzending van Zembla bleek dat ze belegden in bedrijven die landmijnen en clusterbommen maken.
"Tegen landmijnen bestaat een internationaal verdrag dat door Nederland is ondertekend. Tegen clustermunitie - hoe verwerpelijk ook - bestaat geen verdrag", aldus Munsters.
Bovendien gaat het volgens hem in het laatste geval om bedrijven waar de Nederlandse overheid ook zaken mee doet.
(Bron)

Dus dat het verwerpelijk is, is niet voldoende. 'Hullie doen het ook' - nou, da's wel een erg degelijk argument inderdaad. Ik heb weleens verhalen gehoord van mensen die bedrijven afpersten. Als ik de redenatie volg van meneer Munsters, kan hij er dus geen bezwaar tegen hebben als ik zijn bedrijf afpers: anderen doen het toch ook?
Urinerende tandarts kan fluiten naar baan

AMSTERDAM - Een Britse tandarts kan een andere baan gaan zoeken nadat bekend werd dat hij in zijn praktijk regelmatig in de spoelbak van zijn patiënten urineerde.
Verder maakte de man zijn nagels en oren schoon met tandartsapparatuur, meldt Reuters. Een medisch tribunaal besloot dat het na 28 jaar onhygiënische diensttijd - Alan Hutchinson droeg zelden handschoenen en waste zijn handen amper - genoeg was geweest met de 51-jarige Brit.
Een tandartsassistente getuigde voor het tribunaal dat zij haar leidinggevende meerdere malen heeft betrapt.
(Bron)

Arme man, hoe moet ie nou zijn oren schoonhouden?
Industrie moet zoutpot wegzetten

WAGENINGEN - De levensmiddelenindustrie is druk op zoek naar vervangers voor zout in voedingsmiddelen. Dat is nodig omdat mensen veel te veel zout eten. Ongeveer 80 procent van dat zout krijgen ze ongemerkt binnen via voedingsmiddelen als vleeswaren, brood en kaas.
Dat heeft Frans Kok, hoogleraar Voeding en Gezondheid van de Wageningen Universiteit, vrijdag gezegd. Kok is nauw betrokken geweest bij het opstellen van de nieuwe richtlijnen Goede Voeding.
Volgens hem overlijden jaarlijks duizenden mensen aan hart- en herseninfarcten die veroorzaakt zijn door te grote zoutconsumptie. Het menselijk lichaam heeft per dag 1 tot 2 gram zout nodig.
Gemiddeld krijgen mensen echter zo'n 11 gram per dag binnen. Die hoeveelheid moet volgens Kok drastisch dalen, minimaal naar minder dan 6 gram per dag. "In het beperken van zoutgebruik is een enorme gezondheidswinst te behalen", stelt de hoogleraar.
Probleem voor de industrie is dat zout een zeer belangrijke smaakmaker is. In veel snacks, diepvriespizza's en kant-en-klaarmaaltijden is zout zelfs bepalend voor de smaakbeleving.
De meeste fabrikanten willen het zoutgebruik daarom geleidelijk afbouwen. Ook lopen er onderzoeken naar het gebruik van een ander type zout en het toevoegen van meer kruiden in producten.
"En gelukkig zijn in zout geconserveerde groenten zoals zoute snijbonen onderhand echt verdwenen", aldus Kok.
(Bron)

Daarnaast mogen mensen zelf ook leren denken: standaard een pak zout over je eten strooien zonder zelfs maar te proeven - dan maakt minder of ander zout in de chips niet veel meer uit.
Maar minder zoute maaltijden en maaltijdcomponenten: graag!
Jongens (9) plassen tegen politieauto

AMSTERDAM - Twee jongens van 9 jaar zijn donderdag door de politie bestraffend toegesproken omdat zij tegen een politieauto stonden te plassen. Agenten vermoedden aanvankelijk dat ze de auto bewonderden, meldt de politie vrijdag.
De jongens plasten rond 18.00 uur tegen een surveillanceauto die geparkeerd stond achter een politiebureau aan de De Heemstraat in Den Haag.
De kinderen zijn na een vermanend gesprek teruggebracht naar hun ouders.
(Bron)

Bewonderen. Jaja. En dan pas nattigheid voelen.
'Promotiestunt Nine Inch Nails is piraterij'

AMSTERDAM - De band Nine Inch Nails dacht met een speurtocht naar enkele mp3'tjes van zijn nieuwe album een succesvolle promotiecampagne te lanceren, maar de belangenvereniging van de Amerikaanse platenindustrie (RIAA) beschouwt de stunt als piraterij.
Fans van de band ontdekten dat bepaalde gemarkeerde letters op een tourshirt van de band een webadres vormden, waar een nummer van het nieuwe album Year Zero gedownload kon worden. En tijdens een concert in Lissabon vonden bezoekers een usb-stick met een mp3'tje op het toilet.
De bedoeling is dat fans van Nine Inch Nails de muziek zouden uitwisselen, om zo aandacht voor het nieuwe album te trekken, dat in april verschijnt.
Volgens The Inquirer kan de stunt echter niet de goedkeuring wegdragen van de RIAA, de belangenvereniging van de Amerikaanse muziekindustrie. Die stuurde verschillende fans e-mails om ze op te dragen de liedjes offline te halen. Ook werden de fans rechtszaken en schadeclaims in het vooruitzicht gesteld.
(Bron)
Treinvertraging Randstad door wisselstoring

UTRECHT - Door een wisselstoring bij Gouda Goverwelle moeten treinreizigers tussen Den Haag en Utrecht en tussen Rotterdam en Utrecht rekening houden met een vertraging van meer dan 60 minuten.
Dit maakte Prorail vrijdag bekend. De storing ontstond rond 15.05 uur en daardoor is slechts zeer beperkt treinverkeer mogelijk.
Het is nog niet bekend wanneer de storing is verholpen. [17.47]
(Bron)

donderdag, april 05, 2007

Leger bevrijdt ministers uit lift

DUBLIN - Zes Ierse ministers hebben het leger ingeschakeld om hen uit een lift te bevrijden. De bewindslieden besloten de strijdkrachten te bellen nadat ze al een half uur vastzaten in een lift in een regeringsgebouw in de Ierse hoofdstad Dublin.
Onder de zes gedupeerden was minister Dermot Ahern van Buitenlandse Zaken, meldden Ierse media woensdag. De alarmknop deed het niet en na twintig minuten was het in de krappe ruimte tamelijk warm geworden, aldus Ahern.
Aanvankelijk was overwogen om de minister van Defensie te bellen. Hij had niet meer meegekund in de lift. Maar de zes besloten toen maar meteen het leger te hulp te roepen.
(Bron)
Groei aantal weblogs neemt af

SAN FRANCISCO - In twee jaar tijd zijn er 64 miljoen weblogs bijgekomen. In maart 2005 waren er acht miljoen weblogs, vorige maand 72 miljoen.
De snelheid waarmee het aantal blogs zich verdubbeld is echter wel vertraagd van eens in de zes maanden tot eens in het jaar. Dit meldde de weblogzoekmachine Technorati donderdag.
Het aantal berichten dat dagelijks gepost wordt, steeg in twee jaar tijd van vijfhonderdduizend naar 1,4 miljoen per dag. Dat betekent dat op dit moment ongeveer 58 duizend berichten per uur worden gepost.
Dagelijks worden 120 duizend nieuwe weblogs aangemaakt, in maart 2005 waren dat er circa 25 duizend.
Japanners zijn de fanatiekste bloggers en lopen voor op de Engelstalige en Chinese bloggers. Bijna 40 procent van alle geposte blogs zijn in het Japans.
Ook in landen met een repressieve regering schieten weblogs als paddenstoelen uit de grond. Het aantal Iraanse weblogs groeit bijvoorbeeld enorm. Het Iraanse Farsi staat op de tiende plek van de populairste talen voor weblogs.
(Bron)
Artsen verwijderen verkeerde testikel

AMSTERDAM - Een luchtmachtveteraan uit de VS is van plan een ziekenhuis in Los Angeles aan te klagen, omdat artsen aldaar per ongeluk zijn gezonde testikel hebben verwijderd. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
De man moest onder het mes om zijn linkerbal te laten verwijderen, omdat de kans aanwezig was dat er kankercellen in zaten. De artsen verwijderden echter per abuis zijn rechterbal.
"Eerst dacht ik dat het een grapje was", aldus de 47-jarige veteraan in de Los Angeles Times. "Daarna was ik zwaar geshockeerd. Hoe kan men zo'n stomme fout maken?"
De betrokken artsen hebben inmiddels hun excuses aangeboden, maar daar neemt de veteraan geen genoegen mee. Hij is van plan het ziekenhuis aan te klagen en hoopt op 200.000 dollar (zo'n 150.000 euro) schadevergoeding.
(Bron)
Oprichters en topman Google krijgen 1 dollar loon

MOUNTAIN VIEW - Sergey Brin en Larry Page, de oprichters van de populaire internetzoekmachine Google, ontvingen vorig jaar voor het derde jaar op rij het symbolische salaris van een dollar en een vakantiebonus van 1723 dollar per persoon.
Dat blijkt uit documenten die woensdagavond werden ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.
De bestuursvoorzitter van Google, Eric Schmidt, werd ook een dollar loon betaald over heel 2006. Daarnaast kreeg hij meer dan half miljoen dollar op zijn rekening gestort om de kosten van zijn persoonlijke beveiliging te dekken.
De drie zijn al multimiljardairs door hun belangen in Google. Brin bezit een pakket aandelen Google ter waarde van meer dan 28 miljard dollar en Page heeft meer dan 29 miljard dollar aan aandelen.
Schmidt, die in 2001 bij Google kwam werken, bezit voor meer dan tien miljard dollar aan Google-aandelen. De beurswaarde van Google bedraagt ongeveer 150 miljard dollar.
(Bron)
Postbodes bedreigd om reclamefolder

ARNHEM - Twee postbodes die in de Arnhemse wijk Geitenkamp aan het werk waren, moesten woensdagmiddag de hulp van de politie inroepen omdat een 49-jarige wijkbewoner hen met de dood bedreigde. De man was woedend omdat bij hem geen reclamefolder was bezorgd, aldus de politie.
De Arnhemmer achtervolgde de postbezorgers toen hij merkte dat hij geen folder had gekregen. Een buurtgenoot wist hem vast te grijpen. Bij zijn aanhouding bleek dat de man gedronken had. Hij moet voor de rechter verschijnen.
(Bron)

woensdag, april 04, 2007

Waarom heb ik nou al 5 keer een wesp binnengehad? En waarom gaat Tijger, vorig jaar zo duidelijk onderscheid makend tussen steekbeesten en vliegbeesten, ineens achter wespen aan?
Instelling haalt gehandicapten terug uit woonwijken

ENSCHEDE - De Twentse Zorgcentra halen ongeveer honderd verstandelijk gehandicapten die tien jaar geleden werden gedwongen in gewone wijken te gaan wonen, terug naar grotere terreinen.
Op die terreinen voelen zij zich veiliger en beschermder dan in een huis hartje stad naast 'gewone' mensen, zegt directeur Hans van der Molen van de Twentse Zorgcentra. "Je moet de omgeving aanpassen aan de gehandicapten en niet andersom."
Van der Molen bevestigt berichtgeving daarover in de Volkskrant.
Hij keert zich tegen het overheidsbeleid, dat juist ernaar streeft dat verstandelijk gehandicapten niet meer op grote terreinen in de bossen wonen, maar midden in de stad. Zo zouden ze beter integreren in de samenleving.
In de praktijk blijken de gehandicapten zich vaak eenzaam en ongelukkig te voelen in de woonwijken. Zij kunnen er niet hun eigen leven leiden. Zo kunnen ze op een groot terrein op hun eigen fiets rondrijden, maar is dat in het drukke stadsverkeer onmogelijk.
Bovendien staan 'gewone' Nederlanders soms vijandig tegenover hun verstandelijk gehandicapte buren. Zij hadden "vriendelijk lachende mongolen", zoals Van der Molen het noemt, als buur verwacht, maar merken dat veel verstandelijk gehandicapten geheel ander gedrag vertonen. Van integratie komt in zo'n situatie niets terecht.
De voorstanders van integratie zeggen dan dat de verzorgers en de instellingen zich meer moeten inspannen om een betere relatie op te bouwen, maar daarmee worden die overvraagd, aldus Van der Molen.
De honderd bewoners van de Twentse Zorgcentra zullen in fasen naar de grotere terreinen worden overgebracht. Het ministerie van Volksgezondheid heeft, volgens de instelling, namelijk de laatste jaren geen toestemming gegeven voor uitbreiding van de woonvoorzieningen op de terreinen.Van der Molen verwacht nog veel strijd om zijn plan te verwezenlijken.
Volgens de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), een koepelorganisatie van instellingen in de gehandicaptenzorg, is het belangrijk om te kijken naar de woonwensen van de cliënt: Bewoners mogen nooit gedwongen worden om ergens te gaan wonen, aldus de VGN.
Ook het ministerie van Volksgezondheid vindt dat in de uitvoering van beleid de wens van een verstandelijk gehandicapte en zijn familie centraal moet staan.
(Bron)
Opnamestop patiënten borstreconstructie

ROTTERDAM - Het Erasmus Medisch Centrum stopt voorlopig met het aannemen van patiënten die een borstreconstructie nodig hebben.
Het Rotterdamse ziekenhuis lijdt verlies op de operaties omdat ze maar ten dele worden vergoed door de zorgverzekeraars. Dat heeft het Erasmus Medisch Centrum woensdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het AD.
Het gaat om borstreconstructies met eigen buikweefsel. Ze worden gedaan bij vrouwen die wegens kanker een borstamputatie ondergingen. De resultaten van deze borstreconstructies zijn veel beter dan bij het plaatsen van borstprotheses.
Op de lijst van het ziekenhuis staan op dit moment nog honderd vrouwen. Deze vrouwen worden nog wel geopereerd. Behandeling van deze groep zal nog zeker twee jaar duren, omdat het een zeer specialistische ingreep betreft.
Een operatie kost veel tijd en voorbereiding. In het hele land wachten ongeveer driehonderd vrouwen op een borstreconstructie.
(Bron)
Racende wethouder raakt rijbewijs kwijt

PURMEREND - Wethouder Berent Daan van Purmerend is vrijdag 9 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De politie had hem betrapt terwijl hij op zijn motorfiets met 100 kilometer per uur over de Purmerdijk reed. Op de dijk mag maximaal 30 kilometer per uur worden gereden.
Een woordvoerder van de gemeente Purmerend bevestigde woensdag een bericht hierover in het Noordhollands Dagblad.
Daan, die onder meer onderwijs in zijn pakket heeft, was volgens de woordvoerder op weg naar zijn werk waar hij een afspraak had. De wethouder betreurt het incident ten zeerste, aldus de woordvoerder.
Hij verwacht voorlopig echter niet dat het voorval gevolgen krijgt voor het functioneren van de wethouder.
(Bron)

Wat een sukkel.
Thailand blokkeert Youtube om filmpje over koning

AMSTERDAM - Thailand heeft de toegang tot Youtube geblokkeerd. Eigenaar Google van de videosite weigert een filmpje te verwijderen, waarinde Thaise koning Bhumibol Adulyadej wordt bespot.
In het filmpje wordt het portret van de koning onder meer voorzien van een clownsneus. Ook worden de blote voeten van een vrouw over zijn gezicht geprojecteerd, wat door veel Thai als zeer beledigend wordt ervaren.
Sinds een staatsgreep in 2006 wordt Thailand geregeerd door militairen. De koning, het langst zittende staashoofd ter wereld, bleef echter op de troon. Hij is al sinds 1946 aan de macht, en zijn portret is in het Aziatische land alom aanwezig.
Belediging van koning Bhumibol Adulyadej is in Thailand strafbaar. Er staat maximaal vijftien jaar cel op.
De Thaise minister van Communicatie heeft laten weten de blokkade pas te zullen opheffen als het filmpje is verwijderd.
(Bron)
Brandweer bevrijdt vrouw (318 kilo) uit badkamer

PHILADELPHIA - Amerikaanse brandweermannen zijn uren bezig geweest om een 318 kilo zware vrouw uit haar badkamer te bevrijden. Zij braken een deel van een buitenmuur weg en verwijderden een raam voor ze de vrouw uit de tweede verdieping van haar huis in de staat New Jersey hadden getakeld.
De vrouw belde de hulpdiensten nadat ze in de badkamer was gevallen en niet meer overeind kon komen. Ambulancepersoneel kreeg haar niet op de been zodat er uiteindelijk 25 brandweerlieden aan te pas moesten komen.
Zij hadden vijf uur nodig om, behalve de muur en het raam, ook het toilet en de verwarming te verwijderen en de vrouw in een speciaal aangepaste ambulance te krijgen.
(Bron)
Witte stof bestaat uit aluminiumoxide

DEN HAAG - Het witte poeder dat woensdag in Spijkenisse neerkwam, bevat onder andere aluminiumoxide. Dat meldde een woordvoerder van Shell woensdag. Deze stof kan bij aanraking en inademing irritaties veroorzaken maar is verder niet gevaarlijk.
Uit onderzoek van de milieudienst DCMR is gebleken dat het poeder voornamelijk uit zand bestaat. Volgens de zegsman van Shell wordt de stof gebruikt als zogenoemde katalisator waarmee bepaalde chemische processen worden versneld.
Doordat woensdagochtend de stroom uitviel, kwamen enkele fabrieken van Shell Nederland Raffinaderij in het industriegebied Vondelingenplaat stil te liggen. De fabrieken werden snel daarna weer opgestart. Of de stof is vrijgekomen bij het stilvallen of het opstarten is volgens de woordvoerder niet bekend.
Shell zal de eventuele kosten vergoeden voor het schoonmaken van de plaatsen in Spijkenisse waar het stof neerkwam, aldus de zegsman. "Wij nemen onze verantwoordelijkheid." Hij noemt het vervelend dat er zoveel onrust is ontstaan doordat in de eerste berichten "iemand het woord kankerverwekkend heeft gebruikt."
De politie meldde dat enkele mensen met geïrriteerde ogen zich bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis hebben gemeld. De hulpdiensten adviseren om, in geval van aanraking met de stof, de huid te wassen. Ook kleding die met de stof in aanraking is geweest, moet worden gewassen en niet worden uitgeklopt.
De hulpdiensten raden auto-eigenaren aan hun auto's die bedekt zijn met een dun laagje van de substantie nog niet schoon te maken. "Het onderzoek van DCMR naar de stof moet eerst definitief zijn afgerond, voordat duidelijk is hoe alles moet worden schoongemaakt."
De hulpdiensten kwamen woensdag pas in actie toen bewoners uit Spijkenisse-Noord alarm sloegen over een hoeveelheid stof die zij op straat en op auto's aantroffen. In eerste instantie repten de politie en brandweer dat het om een giftige substantie zou gaan en gaven het advies ramen en deuren te sluiten. De politie noemde eerdere berichten dat het om een kankerverwekkende stof zou gaan, zeer voorbarig.
(Bron)

Zolang onduidelijk is wat het wèl is, kun je maar beter erg voorzichtig zijn. Het is zo lullig als je eerst zegt dat het geen probleem is, en later blijkt van wel.
Scholieren delen donuts met laxeerpillen uit

AMSTERDAM - Vijf scholieren uit het Amerikaanse Holtsville zijn gearresteerd nadat ze donuts met laxeermiddelen hadden uitgedeeld aan mede-leerlingen.
De jongens verstopten laxeerpillen met chocoladesmaak in donuts, een grapje dat ze eerder op een MTV-serie hadden gezien. Negentien scholieren en een docent aten de donuts.
Hulpdiensten werden uit voorzorg naar de school gehaald, nadat enkele leerlingen pijn in hun maag hadden gekregen. Niemand van hen hoefde naar het ziekenhuis.
De vijf jongens, in de leeftijd van 13 tot 14 jaar, zijn opgepakt door de politie. "Dit is geen leuke grap", aldus een woordvoerder van de betrokken school. "Ze hebben leerlingen in gevaar gebracht." Welke straf er op de 'grap' staat is nog niet bekend.
(Bron)
Brand in stoptrein op station Eindhoven

EINDHOVEN - Op het station van Eindhoven heeft woensdagochtend een brandje gewoed in de tractiemotor onder een stoptrein. Volgens politie en ProRail hebben de reizigers de trein veilig kunnen verlaten en is geen sprake van letsel.
Wel veroorzaakte de brand flinke rookontwikkeling. De brandweer zegt dat oververhitting vermoedelijk de oorzaak is geweest.
De spanning werd van de bovenleiding gehaald en het treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond stilgelegd. Om even voor 11.00 uur was de situatie onder controle. De brand was geblust en het treinstel naar een rangeerterrein gesleept zodat het treinverkeer kon worden hervat.
(Bron)
Ziekten uitgebroken onder slachtoffers tsunami

GIZO - Onder de grote groep slachtoffers van de tsunami op de Salomonseilanden zijn besmettelijke ziekten en andere aandoeningen geconstateerd.
Volgens hulpverleners is er dringend behoefte aan water, tenten en medicijnen. Hulporganisaties zeiden woensdag tegen Australische media dat de hulpverlening weliswaar op gang is gekomen, maar dat over de omvang van de schade op alle eilanden nog geen duidelijkheid is.
De grootste zorgen gaan nu uit naar diarree bij kinderen in opvangkampen. Door gebrek aan goed drinkwater en goede hygiënische omstandigheden kunnen er levensbedreigende situaties ontstaan.
Zowel Australische als Nieuw-Zeelandse militairen verlenen al hulp. Frankrijk heeft een vliegtuig vol hulpgoederen op pad gestuurd. Het voorlopige dodental door de vloedgolf, het gevolg van een zeebeving, staat vooralsnog op 34.
De verwachting is dat het aantal verder oploopt. Vele tientallen mensen gelden nog als vermist, aldus een persbericht van de Verenigde Naties.
De hulpverlening op de honderden eilanden wordt sterk gehinderd door nabevingen in de regio. Australische media maakten vrijdag melding van geregelde nabevingen tot een kracht van circa 6 op de schaal van Richter. Er is een tekort aan vaartuigen. Veel boten zijn door de tsunami verwoest.
(Bron)
'Gebruik andermans DigiD' was verkeerd advies

DEN HAAG - Mensen die via internet belastingaangifte wilden doen maar hun digitale handtekening kwijt waren, kregen de afgelopen tijd het advies de DigiD van iemand anders te gebruiken.
Dat had niet gemogen, zei een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag.
Ze reageerde daarmee op berichtgeving hierover in nrc.next. De DigiD (digitale identiteit), die uit een inlognaam en wachtwoord bestaat, vervangt sinds dit jaar de elektronische handtekening waarmee belastingplichtigen hun online aangifte altijd moesten ondertekenen.
Wie de inlogcodes kwijt is of de DigiD niet op tijd heeft geactiveerd, moet echter een nieuwe aanvragen. Daar gaan maximaal vijf werkdagen overheen. Om die wachttijd te omzeilen, hebben hulplijnen van DigiD geadviseerd andermans codes te gebruiken.
Dat gebeurt nu niet meer, omdat de codes strikt persoonlijk zijn, aldus de woordvoerster. De overheid roept gebruikers van DigiD in een begeleidende brief ook op de gegevens niet aan anderen te verstrekken.
Om mensen toch een beetje tegemoet te komen, krijgen ze nog wel het advies desnoods aan iemand anders te vragen om hun aangifte te versturen zonder dat ze inzage krijgen in de codes van de ander.
Dat advies geldt alleen dit jaar nog, benadrukte de woordvoerster, omdat het nu voor het eerst is dat de elektronische aangifte met DigiD moet worden ondertekend. Het ministerie gaat ondertussen op zoek naar een oplossing voor het probleem.
Dankzij de recente stakingsacties bij de fiscus kunnen particulieren dit keer tot 6 april hun aangifte inkomstenbelasting indienen. Dat is vijf dagen later dan gebruikelijk.
(Bron)
Geneeskundig gras blijkt hennep

DEN HAAG - Een man die er naar eigen zeggen van overtuigd was dat hij water gaf aan 'geneeskundig gras' is dinsdag in Den Haag aangehouden voor het onderhouden van een hennepkwekerij. Dat meldt de politie.
In een woning in het Haagse Zeeheldenkwartier werden 739 hennepplanten aangetroffen.
Surveillerende agenten zagen bij het pand twee mannen uitstappen. Omdat er in de woning in de Witte de Withstraat eerder sprake was van prostitutie en illegale bewoning, besloten de agenten de mannen te controleren.
Ze kregen toestemming om de woning binnen te gaan. Het aangetroffen 'gras' blijkt de basis te zijn voor ongezonde wiet. De tweede man is ook aangehouden.
(Bron)

Ze noemen het toch ook wel grass?
'Treinen rijden vaker op tijd'

AMSTERDAM - De treinen reden in de eerste maanden van dit jaar vaker op tijd. De punctualiteit zal over het eerste kwartaal uitkomen op ongeveer 86,9 procent, verwacht de website treinreiziger.nl.
Treinreiziger.nl maakt zelf een prognose op basis van cijfers van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Vorig jaar reed 84,8 procent van de treinen op tijd.
De treinen zouden sinds 2000 niet meer zo vaak op tijd hebben gereden. Vanwege computerstoringen bij spoorbeheerder Prorail, storm en sneeuwval verwachtte treinreiziger.nl dat de jaardoelstelling van 87 procent de eerste maanden bij lange na niet zou worden gehaald.
Afgelopen maand reden de treinen boven verwachting goed op tijd, stelt de site, waardoor de punctualiteit toch bijna de 87 procent zal halen.
Begin januari meldde de NS dat vorig jaar de doelstelling voor punctualiteit voor het tweede achtereenvolgende jaar niet was gehaald. Toen reed 84,8 procent van de treinen op tijd, met een marge van drie minuten, terwijl dit 86 procent had moeten zijn. Twee jaar geleden reed 84,7 procent van de treinen volgens het boekje.
(Bron)

Tis toch echt al vier april...
Chinees biedt geld voor dode vliegen

PEKING - Een gepensioneerde restauranteigenaar in Peking koopt dode vliegen op voor 19 eurocent per stuk. Guo Zhanqi wil op deze manier zijn stad schoon krijgen voor de Olympische Spelen volgend jaar.
"Rond de ingang van mijn restaurant hing altijd een grote zwerm vliegen", zei de 60-jarige woensdag tegen de lokale media. "Dat was uitermate walgelijk."
Peking heeft op weg naar 2008 campagnes gelanceerd tegen onder meer spugen, zwerfafval en voordringen in wachtrijen. Guo wil met zijn campagne ook een bijdrage leveren om de stad van viezigheid te ontdoen. "Vliegen kopen is niet mijn uiteindelijke doel. Ik wil dat iedereen vliegen gaat doden."
Het idee van Guo borduurt voort op de 'Vier Kwaden'-campagne van Mao Zedong in de jaren vijftig. De communistische leider instrueerde burgers vliegen, muggen, ratten en mussen te doden.
(Bron)
Fluitekruid met wat meer achtergrond:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Hipposchaduw in een drabbige sloot:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Het eerste bloeiende fluitekruid gesignaleerd:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

dinsdag, april 03, 2007

Indiase buffel is zeven kinderen waard

NEW DELHI - Mensenhandelaren verkopen in India kinderen voor bedragen die ver onder de prijs van dieren liggen. De menselijke handelswaar wordt vaak gebruikt voor kinderarbeid of in de seksindustrie, zeiden activisten dinsdag.
"Kinderen worden verhandeld als buffels", aldus een woordvoerder van de beweging Red de Jeugd. "Terwijl buffels (omgerekend) 260 euro kunnen kosten, worden kinderen verkocht voor prijzen tussen de 9 en 35 euro."
Volgens de activisten is bijna de helft van de slachtoffers van mensenhandel in het land minderjarig. Veelal werkt de politie mee en geeft de handelaars de kans kinderen te ronselen of kinderen die eerder uit bordelen werden bevrijd, opnieuw mee te nemen.
(Bron)
Verminkte bruinvissen aangespoeld

AMSTERDAM - Verminkte en in stukken gesneden bruinvissen zijn de afgelopen week aangespoeld op Nederlandse stranden. Dat meldt Stichting De Noordzee dinsdag. De stichting spreekt van een schokkende ontwikkeling. De bruinvis is een beschermde diersoort.
De stichting weet niet wat er precies met de bruinvissen is gebeurd, maar weet zeker dat de dieren door mensen zijn verminkt, vermoedelijk door 'enkele vissers'.
Directeur Floris Groenendijk noemt de praktijken op de Noordzee 'buitengewoon'. "Dit moet niet de gehele visserij worden aangerekend. Maar de daders moeten wel worden gevonden, want dit kan gewoon niet. Wie doet dit en waarom?"
Bruinvissen worden vaak bijgevangen in visnetten, zo bleek vorig jaar uit een rapport van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (Nioz) en onderzoeksinstituut Imares.
Na de publicatie is volgens de stichting afgesproken dat vissers bijgevangen bruinvissen afgeven voor onderzoek. De stichting wil overleg met de visserijsector over de dieren.
Onderzoekers van Imares en het Nioz hebben de aangespoelde bruinvissen verzameld voor nader onderzoek.
(Bron)
Treinverkeer Brabant ernstig gehinderd

UTRECHT - Het treinverkeer in Noord-Brabant is dinsdagochtend ontregeld geweest wegens een sein- en wisselstoring op het traject van Breda naar Den Bosch. Hierdoor was er rond Tilburg vanaf het begin van de dienstregeling geen treinverkeer mogelijk. Rond 09.00 uur was de storing verholpen.
Reizigers tussen Eindhoven en Rotterdam kregen het advies om via Utrecht te reizen. Reizigers tussen Breda en Utrecht moesten omrijden via Rotterdam. In Tilburg, waarvoor een negatief reisadvies gold, werden bussen ingezet. Honderden reizigers waren daar gestrand.
Volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail is de storing vermoedelijk veroorzaakt door problemen met de software.
Het is al de derde grote computerstoring op het spoor in anderhalve maand tijd. Op 22 februari lag het treinverkeer rond Utrecht stil door een falende computer. Een week later was dat het geval in Amsterdam wegens een defecte harde schijf.
Reizigersvereniging Rover liet in een reactie weten dat Prorail moet stoppen met werkzaamheden aan computers die de treinenloop regelen. "Als ProRail niet in staat is de werkzaamheden goed te verrichten en vooral storingsvrij te maken, dan moet het onderhoud stil worden gelegd. Dan is het misschien niet up-to-date, maar alles werkt wel."
Rover overweegt een brief naar minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) te sturen. "ProRail moet uitgeknutseld zijn. Iets is pas af als het werkt. ProRail maakt duidelijk dat dit niet lukt."
Ook spoorvervoerder Railion zegt de storingen zat te zijn. Door de problemen van dinsdagochtend hebben zo'n zestig tot tachtig goederentreinen vertraging opgelopen bij Tilburg. Volgens een woordvoerder duurt het een paar dagen voordat het goederenvervoer weer helemaal op orde is.
De vervoerder verwacht schadeclaims van klanten en is van plan deze door te sturen aan ProRail.
(Bron)
ProRail pareert kritiek

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail wijst de kritiek van de hand dat het de spuigaten uit zou lopen met problemen op het spoor.
"Iedere storing is er een teveel, maar we moeten niet uit het oog verliezen dat de beschikbaarheid van het Nederlandse spoor 99 procent is", stelde een woordvoerster van ProRail.
"Alleen Zwitserland doet het in Europa beter, maar daar geven ze drie keer zoveel geld uit aan spoorinfrastructuur."
Ze wijst er verder op dat Nederland het drukst bereden spoor heeft en dat het moeilijk is om tijd te vinden voor noodzakelijke (onderhouds)werkzaamheden: "Overdag moet het spoor beschikbaar zijn voor personenvervoer, in de nacht voor het goederentransport".
Het versneld aanpakken van problemen op het spoor is volgens de ProRail-zegsvrouw alleen mogelijk als de politiek andere prioriteiten stelt. Onderhoud kan bijvoorbeeld sneller worden uitgevoerd door het treinverkeer langer dan nu gebruikelijk is volledig stil te leggen.
Dat heeft echter weer nadelige gevolgen voor treinreizigers en is dus geen waarschijnlijke optie.
(Bron)

maandag, april 02, 2007

Een op de negen bijstandsgerechtigden is 27 of jonger

VOORBURG - Een op de negen bijstandsuitkeringen gaat naar mensen van 27 jaar of jonger. Bijna een derde van alle jonge bijstandsontvangers zijn alleenstaande ouders, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.
Begin dit jaar telde Nederland 300.000 mensen met een bijstandsuitkering. Het afgelopen jaar daalde het aantal met 8 procent. De daling onder de 27-minners was met 24 procent bijna drie maal zo groot.
(Bron)
Jongeren blijven drinken na negatieve drankervaringen

UTRECHT - De meeste jongeren gaan niet minder alcohol drinken na negatieve ervaringen met drank. Veel jongeren noemen deze ervaringen zelfs 'cool' of 'grappig'.
Dat blijkt maandag uit onderzoek uitgevoerd onder jongeren van vijftien en zestien jaar door de Universiteit Twente in opdracht van de Stichting Alcoholpreventie (STAP).
Bij 65 procent van de incidenten leidde een negatieve ervaring met drank niet tot een voornemen om minder te drinken. Ook bij een ongeluk of een ziekenhuisopname, veroorzaakt door incidenten met alcohol, pasten de meeste jongeren hun drinkgedrag niet aan.
Slechts een kwart ging minder of voorzichtiger drinken. Ziek worden van drank motiveerde het meest om minder te gaan drinken. Een ongeluk of letsel door alcohol leidde zelden of nooit tot stoppen met drinken of tot minder drankgebruik.
Ziek worden van drank of het vertonen van roekeloos gedrag door alcoholgebruik, wordt door jongeren achteraf als een positieve belevenis beschouwd. Zij omschrijven dit vaak als 'cool' of 'grappig'. Zelfs letsel door teveel drinken werd in 88 procent van de gevallen als positief ervaren.
De meeste jongeren vertellen niets of bijna niets aan hun ouders over hun negatieve ervaringen met drank. Ouders die het wel horen, keuren het gedrag in 60 procent van de gevallen goed of zeggen er niets over.
(Bron)
Vrouw vindt prehistorische vuistbijl op straat

ASSEN - Het Drents Museum in Assen is voor de tweede keer in een half jaar in het bezit gekomen van een neanderthaler vuistbijl.
Het museum kreeg de bijl van een vrouw uit Meppel die het gereedschap op een merkwaardige wijze heeft gevonden, namelijk op straat voor de supermarkt. Dat heeft het museum maandag bekendgemaakt.
De vrouw vond de vuistbijl bij bestratingswerkzaamheden. Daarbij werd zand uit een zandzuigerij in de buurt van Meppel aangevoerd.
Stratenmakers hebben de bijl vermoedelijk uit het zand gehaald en weggegooid. De 80.000 tot 55.000 jaar oude bijl brak daarbij in tweeën. De Meppelse herkende de steen als vuistbijl en nam deze mee naar huis.
Al is de bijl gebroken, volgens het Drents Museum gaat het om een van de mooiste exemplaren van Noord-Nederland. De nieuwe aanwinst is vanaf dinsdag te zien in het museum.
(Bron)
Zwitsers skioord gratis aangeboden

GENEVE/LONDEN - Skioord Erner Galen in de Zwitserse Alpen wordt gratis aangeboden aan eenieder die het in bedrijf kan houden. Dit meldde de Britse krant The Times maandag.
Het kanton Erner kan de kosten voor nieuwe veiligheidsvoorzieningen in het gebied niet meer dragen en heeft daarom een advertentie geplaatst in Zwitserse kranten.
Potentiële nieuwe eigenaren moeten bereid zijn de contracten van de twaalf werknemers te verlengen. Bovendien moeten ze in staat zijn bijna 900.000 euro te investeren om het oord draaiende te houden.
Erner Galen, vlakbij de Italiaanse grens, beslaat 20 kilometer piste.
(Bron)
Doden en verwoestingen op Salomons door tsunami

WELLINGTON - Een tsunami heeft maandagochtend (plaatselijke tijd) in het westen van de Salomonseilanden hele dorpen weggespoeld. De autoriteiten op de eilandengroep in de Stille Oceaan lieten weten dat zeker vijftien mensen om het leven zijn gekomen. Ze verwachten dat het dodental verder zal oplopen.
De tsunami volgde na een onderzeese aardbeving met een kracht van 8,0 op de schaal van Richter. Het water zette Gizo, de belangrijkste stad van het westen van de Salomonseilanden, onder water. Functionarissen in Gizo, ruim 40 kilometer van het epicentrum, van de aardschok, lieten weten dat mensen naar de zee werden gesleurd en dat tientallen gebouwen werden verwoest.
Volgens de plaatselijke autoriteiten is alleen al in en rond Gizo voor miljoenen euro's aan schade ontstaan. Gizo is wegens de ongerepte stranden en duiklocaties populair bij toeristen, vooral uit Australië en Nieuw-Zeeland.
De autoriteiten in de hoofdstad Honiara kunnen maar moeizaam contact leggen met het rampgebied, dat bestaat uit talloze afgelegen eilandjes. Uit een van de gebieden kwamen meldingen dat vele lichamen "in de zee dobberden", aldus een lokale journalist. Op de eilandjes Taro en Lofung overstroomden de politiebureaus.
Danny Kennedy, politicus en eigenaar van een winkel in duikartikelen in Gizo, zei tegen de krant New Zeeland Herald dat de golven in sommige dorpen 10 meter hoog waren. Verder repte hij van weggevaagde dorpen langs de kust.
Voor het gebied van de Stille Oceaan werd een tsunamiwaarschuwing afgegeven, maar die werd later weer ingetrokken. De verwoestende vloedgolven bleven beperkt tot het afgelegen westen van de Salomonseilanden, maar de angst voor een tsunami gonsde urenlang door de hele regio.
Australië nam langs de gehele oostkust voorzorgsmaatregelen. De autoriteiten raadden zwemmers in het Great Barrier Reef aan niet in het water te gaan.
Zij sloten tijdelijk stranden bij Sydney en namen veerboten in de metropool urenlang uit de vaart. Ook bleven er scholen dicht. De gouverneur van de Westelijke Provincie van de Salomons, Alex Lokopio, riep op noodhulp te sturen naar het getroffen gebied. "Wat we nu dringend nodig hebben zijn water, tenten en voedsel omdat er nu bijna 3000 tot 4000 mensen leven op de heuvel bij Gizo."
Internationale hulporganisaties hebben maandag opgeroepen om water, voedsel en onderdak in gereedheid te brengen om hulp te kunnen bieden aan de Salomonseilanden. Het VN-kinderfonds Unicef heeft medische hulpgoederen voor 10.000 mensen klaarstaan.
De regering op de eilanden, die na een zware aardbeving door een tsunami zijn getroffen, zal naar verwachting vragen om internationale hulp. Dat meldde de VN-organisatie voor rampenorganisatie OCHA.
Australië heeft vliegtuigen beschikbaar gesteld voor het opnemen van de omvang van de schade door het natuurgeweld en voor de hulpverlening. Ook Nieuw-Zeeland heeft materiaal beschikbaar gesteld.
Aardbevingen doen zich geregeld voor op de Salomonseilanden, een eilandengroep ten oosten van Papoea-Nieuw-Guinea. De archipel ligt in de zogenoemde Ring van Vuur, waar continentale platen rond de Grote Oceaan op elkaar botsen.
Eind december 2004 werden landen aan de Indische Oceaan getroffen door een beving met een kracht van circa 9 op de schaal van Richter. Deze veroorzaakt een serie vloedgolven of tsunami's waardoor ruim 230.000 doden vielen.
(Bron)
Nederlanders roken meer

VOORBURG - Nederlanders zijn vorig jaar meer gaan roken ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee is een einde gekomen aan de dalende trend van de afgelopen vijfentwintig jaar.
In 2006 rookten Nederlanders gezamenlijk ongeveer 25 miljard sigaretten en shagjes, een groei van 1,5 procent. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag gemeld.
Per hoofd van de bevolking gaat het om 864 sigaretten per jaar. Dat is ruim 4 procent meer dan in 2005.
De consumptie van shag nam af met bijna 2 procent tot 667 shagjes. Het aantal rokers bleef vorig jaar vrijwel gelijk.
(Bron)

Werkt goed, die prijsverhogingen...
'Autobom' blijkt motorprobleem te zijn

BODEGRAVEN - Een 48-jarige automobilist uit Bodegraven kreeg zondag de schrik van zijn leven toen hij een tikkend geluid hoorde in zijn auto. Bovendien zag hij draden hangen, en dat terwijl hij zijn wagen een aantal dagen niet had gebruikt. De link met een bom was snel gelegd.
De politie besloot uit veiligheidsoverwegingen een deel van de Europaweg in Bodegraven af te sluiten, zo meldde een woordvoerder maandag. Een specialist van de politie stelde met een medewerker van de ANWB vast dat het ging om bedrading van een startonderbreker.
Hoe de draden in de passagiersruimte terecht zijn gekomen, is nog niet duidelijk. Het tikkende geluid bleek uit de motor te komen. Nadat de man gerustgesteld was, werd de weg na ruim een uur weer vrijgegeven.
(Bron)
Turkse baby ontsnapt aan preventieve explosie

ISTANBUL - Een Turkse baby is aan de dood ontsnapt toen de politie haar dreigde op te blazen.
De politie trof in een moskee een verlaten tas aan en vermoedde dat er een bom inzat. Toen alle voorbereidingen getroffen waren om het ding preventief en gecontroleerd tot ontploffing te brengen, hoorden ze plotseling gehuil. In de tas bleek een zes dagen oud meisje te zitten.
Het vondelingetje werd naar een ziekenhuis in de stad Mugla in het zuidwesten van Turkije gebracht. De politie is nog op zoek naar de moeder.
(Bron)
Storing bij pinnen in winkels

UTRECHT - Een technische storing heeft maandag tot problemen geleid rondom het pinnen in veel winkels. Dat heeft een woordvoerder van Equens, dat het betalingsverkeer in Nederland regelt, bevestigd. De problemen deden zich voor bij bankpasjes van de Postbank.
In de nacht van zondag op maandag deed zich een incident voor tijdens onderhoudswerkzaamheden. Bij winkeliers en eigenaren van tankstations die vervolgens hun betaalautomaat tussen vier uur 's nachts en half negen 's ochtends aanmeldden, deden zich problemen voor. Mensen met een Postbankpas konden niet betalen.
Een zegsvrouw van Equens liet weten dat winkeliers het probleem kunnen oplossen door hun betaalautomaat af te melden en zich vervolgens weer aan te melden. Niet bekend is hoe groot het aantal gedupeerde winkeliers is. Equens, het voormalige Interpay, heeft banken geïnformeerd over hoe zij winkeliers kunnen helpen.
Namens winkeliers gaat de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) aan Equens enkele kritische vragen stellen. "We zullen ze per brief vragen of ze onderzoek willen doen naar de oorzaak, zodat we zeker weten dat het niet nog eens gebeurt",aldus een woordvoerder.
Een eventuele eis tot schadevergoeding noemt de RND "een zaak van de ondernemers zelf". "Maar als er massaal schade is geleden, kunnen we altijd zien wat de mogelijkheden zijn", aldus de zegsman. Over het algemeen vindt de RND wel dat betalingen via pin betrouwbaar zijn.
(Bron)
Wegens stemloos en geen andere mogelijke klus dan telefoonwerk, een dag thuis. Niet zo erg met dit weer, maar je voelt je wel een beetje schuldig als je verder niet ziek bent.
In elk geval m'n goeie daad voor vandaag weer gedaan: Tijger zat een kikker achterna die ongeveer anderhalf keer zo groot was als haar eigen koppie. Z/hij was groen (de kikker dus), maar vraag me niet welke soort het precies was. Ik heb 'm maar opgepakt en weer bij de vijver gezet, met een gaashekje er omheen tegen de overmatige interesse van de katten.
Bruine kikkers, groene kikkers, padden - ze hebben het duidelijk wel naar hun zin in de tuin. Afgezien van die katten dan. Die hebben inmiddels wel geleerd dat ze van padden af moeten blijven, maar het verschil tussen padden en kikkers is ze maar al te duidelijk. Padden zijn vies en eng, kikkers zijn leuk om mee te spelen en om pootjes af te bijten :-(

zondag, april 01, 2007

Waar zou dat vuurwerk nou toch voor zijn?
En toch, en toch. Na een strijd met brandnetel (valt wel mee), zuring (grrr), clematis, roos (ik dacht dat de vogels die bottels niet aten, maar die hondsroos duikt nu wel overal op!), kleefkruid en guldenroede - en vooral, nadat je uren bezig bent geweest en het verschil niet eens goed ziet, ga je toch een pietsje fantaseren over afgraven, ontbladeringsmiddel, en meer van zulke dingen...
Het is buiten trouwens warmer dan binnen...
Wie in mijn tuin kijkt, vraagt zich af waarom er in vredesnaam een stoeltje half verscholen in de struiken staat. Nu valt het nog mee, maar als alles weer flink aan de groei is, zie je het haast niet meer. Dat is Toms stoel ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Een ereprijs, Veronica, maar welke? Persica, grote ereprijs?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket