zaterdag, december 14, 2002

Niks te doen de komende tijd? Altijd al willen weten hoe dat nou voelt, RSI? Doe mee aan deze wedstrijd: Hold the button. Even warmlopen met het wegklikken van de banners, en dan voor het echie: zo lang mogelijk de muisknop ingedrukt houden.
Grijp je kans! TV-kandidaten gezocht.
Je kunt jezelf ook aanbieden:
- "Ik word nu al vaak herkend en ik wil proberen aan zoveel mogelijk spelletjesprogramma's op t.v. mee te doen. Om mezelf te bewijzen, maar vooral om alle kijkers van mijn kennis en mijn persoonlijkheid te laten genieten."
- "Mijn zuster ( Yvonne en ik Ron ) wij zouden graag in spelprogramma's willen aantreden tegen andere koppels en dan willen kijken of wij zo snucher zijn als dat wij doen voorkomen."
- "Al voor het 4e jaar die-hard fan van Big Brother. Wil alles over BB weten en denk dit ook te kunnen als webmaster van de grootste Big Brother Fansite en de vele uren streamen. Alsmede mijn contacten met vele familieleden en (ex) bewoners maken het dat ik veel weet over en van Big Brother. Ik hou me beschikbaar voor interviews over alles rondom Big Brother en zijn bewoners."

Het gaat volgens mij veel slechter met dit land dan ik dacht.
Stemhok vat verkiezingsprogramma's samen. De kopjes zijn er zelf bijgemaakt, de rest komt onveranderd uit het programma van de partij. De Conservatieven.nl samengevat.
NOS-TT 371 za 14 dec

In het Brabantse riviertje de Dintel is een dolfijn gesignaleerd. Volgens het Dolfinarium is het heel bijzonder dat het dier zo ver de Nederlandse binnenwateren is opgezwommen.
'Dolfijn-watchers' denken dat dezelfde dolfijn vorige week nog in de buurt van het Franse Boulogne rondzwom. Daarna is hij of zij via Duinkerken, Antwerpen en het Schelde-Rijnkanaal ons land binnengekomen.
Als de dolfijn, van het soort tuimelaar, nog lang in zoet water blijft wil de EHBO voor Zeezoogdieren het beest vangen en terugbrengen naar zee.
NOS-TT 371 za 14 dec

Een echtpaar uit de Amerikaanse staat Californië heeft tweemaal op een dag de jackpot gewonnen bij loterijen. Angelo en Maria kochten, ieder afzonderlijk, loten van verschillende loterijen.
De man en vrouw grepen allebei de hoofdprijs. In totaal is het paar meer dan 17 miljoen dollar rijker geworden.
De twee zijn ervaren gokkers en hadden in de loop der jaren dan ook aardig wat geld 'geïnvesteerd'.
Tot nu toe werd 124.000 dollar aan loten gespendeerd. Maria won 126.000 dollar. Angelo krijgt 17 miljoen van de Super Lotta Plus-loterij overgemaakt.
Nog iets opvallends vandaag: ik zag verkiezingsborden die al wèl beposterd waren! Ik kreeg al het idee dat er een soort staking was waar ik niets van af wist - ik zag tot vandaag alleen maar maagdelijke borden. CDA, D'66, GroenLinks en de SP, hun plakkers staken in elk geval niet overal.
Ik gaf vriendje dus een dekbed voor sint. Extra lang, omdat ie zelf lang is, en als je dan languit ligt, is het fijn als je helemaal onder zo'n dekbed past. Inmiddels is er een probleem opgedoken.
Vriendje is zo iemand van: de wekker gaat, hop, bed uit, vief en vrolijk aan de dag beginnen.
Ik ben meer het type: de wekker gaat, dat kàn helemaal niet, ik slaap pas 5 minuten, aaargh, ik moet er toch uit.
Vriendje betrapt zichzelf nu op: de wekker gaat, dekbed over het hoofd trekken, wekker is niet meer te horen, rustig doorslapen. Dat was met het oude dekbed niet mogelijk, dat was niet lang genoeg - dus of hij hoorde de wekker, of zijn voeten werden koud, of hij moest zo nadenken over hoe hij ging liggen, dat hij toch wel wakker was.
Als vriendje niet oppast, is ie straks geen ochtendmens meer ;-)
He / she's back!
Sprinkhaan of -kip. Hopste naar een plekje onder de verwarming, en is daar blijven zitten.
Ik ben nu panisch dat ik er morgen in een onbewaakt moment op ga staan. Ik hoop maar dat hij/ zij rustig in een hoekje blijft zitten. Tot het lente is of zo, en ik het over m'n hart kan verkrijgen Sprink buiten te zetten.
Het is hier behoorlijk glad aan het worden. De hele straat glimt en lijkt geglazuurd. Die ene man aan de overkant schaatst stapje voor stapje op huis aan. Op de auto's zitten nu nog losse bultjes ijs, als de neerslag langer aanhoudt, zullen ze morgen met een egale laag ijs bedekt zijn.

vrijdag, december 13, 2002

Woensdag lijkt de wind weer naar het oosten te gaan draaien...
Vandaag alternatieve therapie gedaan: als je allergisch bent voor kerstsfeer, zoek dan een wijk op die van top tot teen volgeplempt is met kerstversieringen. Zaag een kerstboom om. Het helpt ;-) Hars en naalden en zaagsel alom, maar wel erg leuk.
(Het was op verzoek van de eigenaresse van de boom, maak u geen zorgen.)
NOS-TT 108 vr 13 dec

Identificatieplicht vanaf 12 jaar

DEN HAAG Minister Donner van Justitie wil dat in de toekomst iedereen van 12 jaar en ouder een identiteitsbewijs bij zich draagt. Hij maakte vandaag een ontwerpwetsvoorstel van die strekking openbaar.
De politie krijgt de bevoegdheid voor de uitoefening van al haar reguliere taken om identificatie te vragen. Ook ambtenaren die administratief toezicht uitoefenen, krijgen de bevoegdheid.
[Zoals? Aan wat voor ambtenaren moeten we dan denken?]
Wie identificatie weigert, riskeert een gevangenisstraf van 2 maanden of een boete van 2250 euro. Nu geldt de plicht tot identificatie alleen als men voor een strafbaar feit wordt aangehouden.

2250 euro!!! Ik weet dat het huishoudboekje van de overheid niet helemaal in evenwicht is, maar dit is wel erg veel.
En als je altijd met je papieren op zak moet lopen, is de kans op verlies ook groter. Da's dan weer kassa voor de gemeenten.
Ik word zó dwars van dit soort wetten :-(
Nog wat enge feitjes? De pest zou zomaar weer kunnen opduiken. Longpest heeft maar 2 tot 4 dagen nodig, van begin tot eind. Builenpest biedt betere overlevingskansen.
De pest en de pokken zijn niet voor niets nog steeds actuele scheldwoorden - het zijn ook nog steeds reële gevaren.
Meer links op de site van Hardin Meta Directory, de bioterrorisme-site van de Amerikaanse FDA en de site van het CDC.
Waarschuwing: deze sites zijn beslist niet geschikt voor hypochonders.
Wie vroeger ingeënt is tegen pokken, is niet per definitie (nog) resistent.
Er liggen wel 20 miljoen doses vaccins klaar, die gebruikt kunnen worden op het moment dat er een pokkenaanval op ons land gedaan is. Het vaccin ligt op een geheime plek opgeslagen. Na een eventuele aanval zijn er nog maximaal 4 dagen om te enten, wat waarschijnlijk zal gebeuren in de vorm van een ringvaccinatie (dus alleen binnen een straal van een x afstand vanaf het hart van de besmetting).
Probleem met die paar dagen is natuurlijk: wat gebeurt er met de eerste(n) die besmet wordt/worden? Of wordt verondersteld dat de terroristen even melden: we hebben de pokken nu verspreid, u heeft nog 80 uur om te handelen?
Uit ervaring weet ik dat weinig voorkomende ziektes doorgaans pas laat herkend worden. Dus stel: een terrorist verspreidt de boel ergens. Laten we zeggen: Hoog Catharijne. Lekker warm, veel mensen, en een enorme mobiliteit. Geen idee of het virus warmte nodig heeft, maar laten we daar even van uitgaan.
Het duurt 7 tot 17 dagen voor de eersten ziek worden. Pas 2 tot 3 dagen later komen de kenmerkende pokken op - tegen die tijd is het virus waarschijnlijk al herkend. Maar uitgaande van die 7 dagen voor de eerste verschijnselen, en directe diagnose... Enten heeft alleen zin binnen 4 dagen na besmetting. En dan kan het virus inmiddels al overal verspreid zijn, gewoon doordat we kriskras heen en weer reizen en veel onderlinge contacten hebben.
Betrekkelijk voordeel: de sterfte bij pokken is 'slechts' 30 %.
Goh... Ik krijg een uitnodiging voor een enquête, met als subject: "Uitnodiging onderzoek alcoholische dranken". Best - ik drink nauwelijks, maar dat is waarschijnlijk ook 1 van de vragen.
In de mail staat dat een vakbond graag wil weten hoe Nederlanders over hun werk denken.
Huh?

donderdag, december 12, 2002

Knalt het bij u in de omgeving ook al zo?
Bordeel krijgt beursnotering

SYDNEY - Een bordeel in Australië krijgt begin volgend jaar een notering aan de beurs. De directie brengt een kleine achttien miljoen aandelen in omloop die 9 miljoen Australische dollars moeten opbrengen (bijna 5 miljoen euro).
Het bordeel Daily Planet is gevestigd in Melbourne, telt achttien kamers en noemt zichzelf een druk vijfsterrenhotel. In juli besloot de directie om binnen een of twee jaar naar de beurs te gaan. Daar kwamen veel positieve reacties op van potentiële beleggers. Dinsdag begon de inschrijvingstermijn, die in februari afloopt.
Daily Planet heeft een prospectus uitgebracht, waarin behalve financiële gegevens ook een reeks erotische foto's zijn opgenomen. Helemaal uniek is de beursnotering van Daily Planet niet in de seksindustrie. Sinds 1999 heeft het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse een notering aan de effectenbeurs in Frankfurt. Playboy is ook op beurs vertegenwoordigd.
(Bron)

Hoeveel van de prospectusaanvragen zouden van mensen komen die het om het beleggen gaat?
NOS-TT 401 do 12 dec

Een 27-jarige Vlaardinger heeft in de nacht van woensdag op donderdag een gratis ritje door Rotterdam-West gehad, maar niet op een manier die hij zich ooit gewenst had.
De Vlaardinger werd aangereden door een Rotterdammer, die vol gas gaf en er vandoor ging. De Vlaardinger ging achter hem aan en wist hem klem te rijden. Toen hij verhaal wilde halen, gaf de ander weer gas, waardoor de Vlaardinger op de motorkap belandde die hij vastklampte.
Pas vier kilometer verder werd de auto vastgereden door enkele taxi's waarna de chauffeur, die onder invloed was, werd overgedragen aan de politie.
NOS-TT 113 do 12 dec

LPF wil landelijk verbod op bedelen

DEN HAAG De Lijst Pim Fortuyn wil een landelijk verbod op bedelen. Bedelaars moeten via snelrecht een taakstraf krijgen. De gemeente Amsterdam heeft het bedelen onlangs al verboden.
Het tweede Paarse kabinet besloot twee jaar geleden het bedelen niet langer strafbaar te stellen omdat het geen maatschappelijk probleem zou vormen. De LPF vindt echter dat dat wel geval is.
In Nederland hoeft niemand te bedelen, zo stelt de partij. Wie de Nederlandse nationaliteit heeft en een postadres kan een bijstandsuitkering aanvragen. Illegale bedelaars wil de LPF na het uitzitten van hun straf uitwijzen.
Op het RTL4-nieuws een item dat me weer blijer maakt: over de ijsbreker Auke, met als schipper een man die notabene Kapitein heet ;-) Waarschijnlijk is de familie al generaties lang aan het varen. Die ijsbrokken zien er wel spectaculair uit.
NOS-TT 107 do 12 dec

Korthals treedt af na rapport-Vos

DEN HAAG Minister Korthals van Defensie treedt naar aanleiding van het rapport over de bouwfraude af. De commissie-Vos is van oordeel dat hij als minister van Justitie de Kamer onjuist geïnformeerd heeft over de aanstaande schikking rond de aanleg van de Schipholspoortunnel.
Korthals (VVD) verzekerde de Kamer in november 2001 dat hij niet wist dat de fraudezaak rond de tunnel geschikt zou worden. Uit de openbare verhoren bleek dat hij in juli al op de hoogte was.
Behalve de tunnelaffaire ligt Korthals, samen met ex-minister De Vries (BiZa) ook onder vuur in de discussie rond de beveiliging van Pim Fortuyn.

Het gaat steeds beter met dit demissionaire kabinet. Leugens en bedrog, en wat er nog zit, blijft arrogant zitten.
Uiteraard is dit maar een rituele mening die ik heel anders bedoel en niet zo gezegd heb.
Maak je je zorgen over wat dit (en een volgend kabinet) voor invloed hebben op het milieu? Kijk dan hier voor de noodcampagne van Milieudefensie.
Bernard Hulshof heeft een site met weerfoto's, bliksem, seizoenen, wolken, tornado's, regenbogen, lichtende nachtwolken... Heel mooi.
Wanneer krijg je nou sneeuw, hagel of ijzel? Waarom is het de ene keer ijzel en de andere keer hagel?
Een duidelijke uitleg is te vinden op de ijzelpagina van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie.
NOS-TT 192 do 12 dec

Roep om 1-euro-biljet wordt luider

FRANKFURT Het begon met Griekenland en Italië, maar langzaamaan wordt de roep luider om de 1 euro-munt te vervangen door een biljet. Ook de bankpresidenten van België en Oostenrijk hebben zich nu uitgesproken voor een biljet, meldt de Duitse uitgave van de Financial Times.
Grieken en Italianen hebben het niet op munten. Decennia lang hebben ze met een nationale munt geleefd die niets waard was. Nu is er eindelijk de harde euro, maar die zou daar veel meer status hebben in de vorm van een bankbiljet.
België en Oostenrijk trekken een parallel met de Amerikaanse dollar. Het groene biljet is immers wereldberoemd.

Ik vind die 1-euromunten wel handig, maar die 2-euromunt mag van mij wel een biljet worden. Mijn portemonnee barst soms bijna uit z'n voegen - ook omdat ik nog steeds geneigd ben eerder met een biljet te betalen dan om die munten uit te zoeken. En dan heb je ineens 23 euro kleingeld in je portemonnee zitten - da's niet praktisch.
Vriendje is gaan schaatsen. Ik heb voor het laatst geschaatst in '85/'86 of zo, na aandringen van een vriend die stelde dat als ik het ooit gekund had, ik het zo weer op zou pikken. Daar stond ik op het ijs, met dubbelklappende enkels, hopeloos wachtend totdat weer iemand zo vriendelijk zou zijn me een stukje voort te trekken. Dus vriendje schaatst met een huisgenoot, en ik heb eendjes gevoerd bij het enige wak hier in de buurt. Ze deden erg uitgehongerd, maar dat doen ze altijd, dus dat zegt weinig. Verderop liep een reiger, af en toe pikkend in het ijs, volgens mij snapte ie er niks van. Er zat ook een grote gele kwikstaart - met dit weer zie je toch meer vogels, omdat voedsel- en drinkplekken schaarser worden.
De straten hier zien al roze van het strooizout, maar hoewel het de hele dag al bewolkt is, is er nog geen neerslag geweest. Ik zit nog steeds te hopen op sneeuw ;-)

woensdag, december 11, 2002

Een zesjarig meisje heeft van haar vader, een rijke zakenman uit St. Petersburg, een heuse Ferrari gekregen. Het meisje vroeg een "echte" wagen als verjaardagscadeau en haar vader liet een Ferrari nabouwen. De wagen werd op maat van de dochter gebouwd en kost 12.000 dollar. Hij haalt een topsnelheid van 60 km/u in 40 seconden.
Zeven maanden lang werkten verschillende techniekers aan het verjaardagsgeschenk. De auto is 3 meter lang en lijkt als twee druppels water op het F50 model dat Ferrari voor zijn 50jarig bestaan in 1997 bouwde. Dochter Maria rijdt alvast elke dag met haar wagen rond.
(Via)
Pardon?
En dit zit bij hetzelfde kantoor in.
Maillijst voor en door loggende vrouwen. Ervaren logsters, vrouwen die met het idee spelen een log te beginnen en dames daar tussenin: u bent van harte welkom!
Duitse man eet vriend op

KASSEL (ANP) - De Duitse politie heeft een man gearresteerd die zegt zijn vriend te hebben vermoord en opgegeten, mét diens toestemming. De moord zou in 2000 zijn gepleegd, zei een woordvoerder van justitie woensdag.
De 41 jaar oude verdachte vertelde een video te hebben gemaakt van hoe hij de een jaar oudere man ombracht, in stukken sneed en gedeeltelijk nuttigde. De macabere geschiedenis begon met een advertentie op het internet. Beide mannen zouden een voorliefde hebben gehad voor verminking en kannibalisme. Met toestemming van zijn slachtoffer zou hij hem hebben gecastreerd, waarna ze samen de afgesneden genitaliën opaten, zei de man tegen de politie in Hessen.
Vervolgens stak hij zijn slachtoffer dood en sneed het lijk in stukken. Hij zou het vlees hebben ingevroren en vervolgens het grootste deel hebben opgegeten. De delen die hij niet verorberde, begroef hij.
De politie zegt de man op het spoor te zijn gekomen toen hij opnieuw een advertentie plaatste waarin hij vroeg om een slachtoffer, die bereid was zichzelf door hem te laten vermoorden en opeten. Naar aanleiding van de advertentie doorzocht de politie het huis van de dader en vond daar ingevroren menselijk vlees, botresten en de betreffende videobanden.
(Bron)
Kopje koffie, buurman?
Mijn koffiekopjes zien er toch wat anders uit...

Huismannen
Leuk nieuw log: Zeppo.
Varkentje
Japanse dierenwinkels hebben sindskort een bestseller: het mini-varken. Steeds meer Japanners nemen een mini-varken als huisdier. Het varkentje, oorspronkelijk gekweekt voor gebruik in laboratoria, is vijf tot tien keer zo klein als een gewoon varken. De beestjes zijn populair vanwege hun zachte, ronde vormen.
(Bron)
NOS-TT 401 wo 11 dec

Hoe krijgt de kerstman op tijd alle cadeaus bij miljoenen kinderen thuis?
Dominee Lee Rayfield uit het Britse Maidenhead zou het de gelovige kinders wel eventjes uitleggen.
De kerstman zou met een vaartje van 3000 keer de snelheid van het geluid moeten sleëen om in een etmaal tijd 91,8 miljoen huishoudens wereldwijd te bezoeken. Hij had ongevraagd uitgerekend dat het onmogelijk is om binnen die tijd de 378 miljoen pakjes te bezorgen.
Het resultaat:een heleboel huilende kinderen, beroofd van hun geloof in de kerstman. Lee heeft, voor wat het waard is, later wel spijt betuigd.
Man slaat collega dood met stuk hout

WENEN - Een 26-jarige Nederlander is tijdens een reisje met collega's naar Wenen dinsdag met een stuk hout doodgeslagen door zeker één collega.
De Weense politie tast volgens het dagblad Der Standard in het duister over het motief. De 25-jarige vermoedelijke hoofddader is een collega en vriend van het slachtoffer.
De vier mannen die voor de kerst een uitstapje maakten in Wenen, werkten in Nederland bij een fastfoodketen. Ze verlieten waarschijnlijk dronken een café in de nacht van maandag op dinsdag vlakbij een kerstmarkt in de wijk Alsergrund. Kort daarna kregen de vier ruzie, vooral de dader met zijn slachtoffer. Hij sloeg de man met een lang stuk hout tot de 26-jarige niet meer bewoog. De drie Nederlanders namen vervolgens de benen. Ze zijn alle drie gearresteerd in verband met het onderzoek naar de doodslag.
(Bron)
NOS-TT 401 wo 11 dec

Een Gambiaan, nog niet helemaal gewend aan het winterse klimaat in Duitsland, werd onlangs wakker en ontdekte dat z'n donkerblauwe auto 's nachts witgespoten was. In alle staten belde hij de politie en deed zijn beklag. De man werd pas kalm toen hem uitgelegd was dat er een dun laagje sneeuw op zijn bolide lag.
Soms voel je je te beroerd om te slapen. Ik ben hartstikke moe, maar kan niet rustig in mijn bed liggen. Dus de cv staat weer hoog, comp weer aan, en ik wissel computer en plee gezellig af. Het is warm, maar ik heb het koud - dacht al dat ik de cv wel uit kon laten, maar dan krijg ik het kouder ;-)
Buiten vriest het acht graden, binnen zit een balende Hippo.
Een pagina over het Hippohumeur. Dat u het maar weet...

dinsdag, december 10, 2002

Scamorama maakt een dagtaak van de Nigeriaanse oplichters.
En wat als ie nou over drie weken weer zo'n opmerking maakt?
En wat zou er gebeurd zijn als laten we zeggen een imam uit Rotterdam die opmerking had gemaakt?
Windwakken. Het woord is alweer gevallen ;-)
Niet alleen in Nederland liet de vrieskou zich voelen. In de Harz in Duitsland daalde de temperatuur tot min 17,5 graden, een nieuw record. Een snijdende wind vanaf de Russische steppen deed de gevoelstemperatuur in veel gebieden uitkomen op min 25.
Siberië verheugde zich juist in oplopende temperaturen. Na dagenlange extreme kou steeg het kwik van bijna 60 graden onder nul naar 'slechts' min 43 graden.
(Bron)
Ik had trouwens sterk de indruk dat Jan-Peter Hilbrand gisteravond les 1 in Staatsinrichting heeft gegeven. Hij sprak ineens keurige zinnetjes over de Kamer en het Parlement, zó uit het boekje.
Hoe kan het nou toch dat een demissionair minister die elke paar weken verschrikkelijke taal uitslaat en diep in de problemen komt, zelfs een motie van wantrouwen aan de broek krijgt, er nog stééds zit??
RTL Boulevard had een stuk over de Kijkwijzer, die iconen voor geweld, sex, drugs etc.
Vriendje en ik hadden net het nieuws gezien over Hilbrand N., en we bedachten wat nieuwe iconen.
Een kerkje: stichtelijke programma's.
Bungelend mannetje in strop: debat met Hilbrand N.
Ratelslang: Emile Ratelband.
Mannetje met drie slangentongen: Hilbrand N. in beeld.

maandag, december 09, 2002

Die kou is tot daaraan toe. Om kwart over vijf opstaan ook. Fietsen in het donker ook.
Om tien voor zes door de bijtende kou in het stikdonker naar het station fietsen, recht uit je warme bed, is verschrikkelijk.
Maar het ergste is dat de planner vanmiddag belde, of ik die komende drie diensten niet vrij wilde, aansluitend op m'n vakantie, want ze had teveel mensen. En dat ik zelf, heel verstandig maar ook heel jammer, zei dat ik dan liever die drie dagen wèl kwam, om me in te werken op een andere plek.
Ik heb spijt. En morgenvroeg als de wekker gaat, heb ik meer spijt. Eenmaal op de fiets zal het spijtgevoel nauwelijks meer te torsen zijn.
Gelukkig duurt dat maar drie dagen.
Elfstedentocht-koorts neemt toe

LEEUWARDEN - De Vereniging De Friesche Elfsteden heeft maandagochtend bijna honderd telefoontjes gehad van leden die nog niet weten of ze kunnen starten bij een eventuele Elfstedentocht.
17.000 Leden met startkans zijn nog in het ongewisse. "Ieder jaar krijgen de leden rond deze tijd bericht, maar het begint te kriebelen nu een vorstperiode voorspeld wordt", verklaarde J. de Jong van de vereniging. Volgens De Jong krijgen de leden de brief deze week in de bus.
(Bron)
Europeanen: liever geen seks dan stoppen met roken

LONDEN - De meeste rokers in Europa vinden het makkelijker om een maand geen seks te hebben dan om te stoppen met sigaretten. Velen zouden zelfs liever bungeejumpen en parachutespringen dan een maand niet roken.
Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek onder ruim 2000 rokers in zes Europese landen. Bijna 70 procent van de Nederlandse rokers, 80 procent van de Britse, Franse en Duitse rokers en ruim de helft van de Belgische en Spaanse zegt liever een maand geen seks te hebben dan die tijd zonder sigaretten door te moeten komen.
Eén op de drie Europese rokers heeft nog nooit een stoppoging gewaagd. Wel zegt 60 procent te stoppen als hun liefdesleven eronder gaat lijden.
Belangrijkste reden om te stoppen is de gezondheid, gevolgd door bezorgdheid voor familie en de prijs van sigaretten. Ruim 60 procent van de rokers die ermee stopten, begon echter binnen een maand alweer. Nog geen kwart van alle rokers gaat naar de huisarts voor hulp bij het stoppen, ondanks alle beschikbare hulpmiddelen en praatgroepen.
De resultaten zijn maandag bekendgemaakt in Londen door Scape, een groepering die zich sterk maakt voor het stoppen met roken. Ook in 2001 is een grootschalig onderzoek uitgevoerd.
(Bron)
Bij dit soort weer (en zeker met dit soort wind erbij), ga ik toch weer twijfelen of ik niet enorme flaporen heb. Ik zet maar gelijk m'n capuchon op als ik buiten kom, want als ik nu een stuk fiets zonder iets over m'n oren, dan vallen ze eraf denk ik.
Brrr.
Opvallend trouwens - de verkiezingsborden zijn normaliter direct dichtgeplakt en begraffitti'd, maar deze keer staan ze er hier in de omgeving nog maagdelijk bij. Steeds als ik die mooie planken vol kwasten zie, voel ik mijn handen jeuken. Daar moet iets van te maken zijn, iets wat ik vast heel hard nodig heb.
Ratelband is een heel slecht verliezer.
En zullen we Leefbaar Nederland niet gewoon omdopen in de Van Der Linde-Partij? Wibo, Kaj, Haitske.
Er liggen hier al sloten helemaal dicht. Toch heb ik liever koud weer met zon, dan dat nevelige weer van de afgelopen tijd.