zaterdag, juli 13, 2002

Virus-waarschuwing!


Als u een emailtje ontvangt met de titel 'Virus-waarschuwing!' moet u het volgende maar eens goed lezen:
Het betreft hier een virus dat niet alleen uw harde schijf wist, maar ook alle schijven binnen een straal van 30 meter rond uw computer. Het demagnetiseert de magneetstrips op al uw creditcards en bankpassen, wijzigt uw PIN-code, verandert de instellingen van uw videorecorder zodat u nooit meer fatsoenlijk een programma kunt opnemen en gebruikt "sub field harmonics" om elke CD die u probeert af te spelen in uw stereo te bekrassen. Het stelt uw koelkast opnieuw in zodat uw melk zuur wordt en uw diepvriezer ontdooit. Het herprogrammeert uw telefoon zodat u alleen nog maar 0900-sexlijnen kunt bellen. Het virus zal antivries in uw aquarium gooien en al uw bier opdrinken. Als u nog thuis woont zal het virus uw moeder vertellen waar u uw vieze boekjes heeft verstopt. Het laat vuile sokken op tafel liggen als u bezoek verwacht. Het zal uw shampoo vervangen door ontharingscreme, terwijl het er achter uw rug om met uw vriendin/vriend vandoor gaat, en de hotelrekening van hun ontmoetingen van uw rekening laat afschrijven.
Het zal er voor zorgen dat u rond gaat rennen met een schaar en met dingen gaat gooien op een manier die alleen vermakelijk is totdat iemand een oog verliest. Het zal al uw backup-files herschrijven zodat alle werkwoorden worden vervangen door bijvoeglijke naamwoorden en vice versa, zodanig dat dit niet op te sporen veranderingen in de tekst tot gevolg heeft. Wanneer "Virus-waarschuwing!" in een Windows-omgeving wordt geopend, zal het de WC-bril omhoog laten staan en uw föhn laten slingeren gevaarlijk dicht in de buurt van het bad. Het zal zich vestigen in uw spoelbak en daar blijven totdat iemand als uw baas of vriendin gebruik maakt van het toilet en zal dan zorgen dat het toilet overloopt. Het verandert de moleculaire structuur van uw parfum zodat u naar bedorven augurken gaat ruiken.
Stuur dit bericht aub door aan ieder die u kent!
Veel bierdrinken kan je leven redden. Een bouwvakker uit Engeland heeft een aanval met een cirkelzaag overleefd door zijn enorme bierbuik. Overvallers gingen de bouwvakker met een cirkelzaag te lijf maar ze kwamen niet verder dan het vet van zijn buik.
(Bron: Nu.nl)
Slimme suggestie van een vriendin: een tuinafscheiding van bouwstaalmatten (betonijzer). Palen slaan, matten er tegenaan schroeven, klimplanten neerzetten, betsaande struiken er doorheen weven - for the time being van die strandmatjes aan de binnenkant ophangen. En klaar is Kees. Want de goedkoopste oplossing is de tuin goed bijhouden - maar ik baal een beetje van de inkijk. De goedkoopste afscheiding is gaas, maar dat gaat snel slap hangen, is niet sloopbestendig, en dan moeten we twee keer zoveel palen slaan om het degelijk te kunnen spannen.
Dus volgend weekend maar eens kijken naar bouwstaalmatten, palen, krammen, betonschaar en een houten hamer...

vrijdag, juli 12, 2002

Chipolata heeft de zetelverdeling geüpdate...
Zo kan werken ook zijn: er gaat iets mis, je bent een tijd bezig om van alles te regelen, en als je klaar bent, heeft het probleem zich opgelost...

donderdag, juli 11, 2002

NOS-TT 105 do 11 jul 21:11:01

Zetelverdeling kabinet-Balkenende

CDA-ministers: Algemene Zaken, Justitie, Onderwijs, Sociale Zaken, Buitenlandse Zaken, Landbouw.
Staatssecretarissen: Ontwikkelingssamenwerking, Economische Zaken, VWS, VROM, Defensie.

LPF-ministers: Economische Zaken, VWS, Vreemdelingenbeleid & Integratie, Verkeer & Waterstaat.
Staatssecretarissen: Cultuur & Media, Financiën, Landbouw, Emancipatie, Openbare Orde.

VVD-ministers: Financiën, Binnenlandse Zaken, VROM, Defensie.
Staatssecretarissen: Verkeer, Europese Zaken, Onderwijs en Sociale Zaken.

De personele invulling is nog niet rond.
Veel suggesties voor het tuinprobleem: geraniums, begonia's en afrikaantjes, tuinkabouters, een Laaf, pergola's. Daarbij misstaat een partytent niet, en natuurlijk schaffen we dan ook nepeenden en een nepcamera aan.
NOS-TT 371 do 11 jul

Een Duitse helderziende voorspelt de toekomst op een wel heel eigenzinnige manier, namelijk door het bevoelen van de blote billen van zijn cliënten.
Ulf Buck beweert dat billen dezelfde lijnen hebben als handen, die ook vaak gebruikt worden om de toekomst te voorspellen. De 39-jarige man is blind sinds zijn derde jaar en vindt billen meer "intens" dan handen.
Buck heeft zeer uiteenlopende mensen mogen behandelen, waaronder een actrice en een effectenmakelaar. Hij zegt niet opgewonden te worden van het bevoelen van billen. Hij is gelukkig getrouwd.
Een heel klein ietsepietsebeetje voorspelbaar:

NOS-TT 104 do 11 jul

Fractie LPF verwerpt akkoord

DEN HAAG De LPF-fractie is niet akkoord met de verdeling van de portefeuilles in het nieuwe kabinet. In het voorstel van formateur Balkenende zou de partij 5 staatssecretarissen en de ministers voor Immigratie en Integratie, Verkeer, VWS en Economische Zaken leveren.
Vanmorgen heeft de LPF-fractie urenlang over de portefeuilleverdeling overlegd. Het ongenoegen over de als te licht ervaren posten bleek zo groot, dat er een amendementsvoorstel werd ingediend.
Volgens LPF-Kamerlid Van den Brink eist de partij nu Binnenlandse Zaken of Financiën op. LPF-leider Herben spreekt met formateur Balkenende.
Publishing unavailable: server went boom.
O jee. Is die 'maintanence' van vrijdag toch niet helemaal goed gegaan zeker...
Eenmaal thuis: brief van de woningbouw, geadresseerd aan dit adres in Utrech, zonder t. Sja.
"Bij controle hebben wij geconstateerd dat u uw tuin niet naar behoren onderhoudt. Het onkruid in de achtertuin dient verwijdert te worden en de struiken gesnoeid verder dient de tuin in de toekomst te onderhouden.
Wij verzoeken u en voor zover nodig sommeren wij u om uw tuin voor 16 augustus 2002 op te ruimen. Wanneer u op deze datum niet aan ons verzoek heeft voldaan zullen wij helaas genoodzaakt zijn juridische stappen te ondernemen om u via deze weg te doen dwingen uw tuin te onderhouden. De hieruit voortvloeiende kosten zullen geheel voor uw rekening komen."
Hm. Misschien toch tijd me op te geven bij Nico en consorten, Eigen huis en tuin of zo.
Ik heb de meneer die de brief tekende gebeld. Wat er met het onkruid bedoeld werd? Ja, ja, nou dat wist ie niet zo, maar ja, het zag er wel eh... een beetje onverzorgd uit. Ik uitleggen: het gras staat te hoog, klopt. Maar dat ziet er naar mijn smaak beter uit dan de woekerende berenklauwtuinen elders. Er staan brandnetels, klopt. Waardplanten voor vlinders, en ik let er op dat ze niet doorwoekeren naar buurvrouws keurige tuin. Er staan struiken langs het pad, die ik bijhoud aan de padkant om te zorgen dat mensen er langs kunnen. De een na laatste keer dat ik de tuin maaide, had ik even later mij volstrekt onbekende picknickers in de tuin. Man aan het lachen. Ik: en daar helpen brandnetels ook heel goed tegen. Man: maar heeft u geen hekje dan? Ik *flits*: Nee. En stel nou dat ik een schutting heb? Man: Ja, ja, wat we niet zien, dat zien we niet hè?

Waarmee de beslissing genomen is - we wilden palen slaan en gaas spannen, maar ineens lijkt het me beter toch maar voor de ouderwetse schutting te gaan. Gamma of Praxis, here we come.

woensdag, juli 10, 2002

Iemand attendeerde me op een fantastische URL, die ik het niet kan aandoen om 'm onder een link te verstoppen:

http://www.bauknecht.nl/scripts/ndisapi.dll/bauknecht/frMaster?Main=pgSPG&spg=WASHINGFSWASHDRYER&sg=WASH&parent=pgMPG&mpg=washmach&
highlight=pgSPG&spg=WASHINGFSWASHDRYER&brand=BK&country=THE+NETHERLANDS&
SPIDERSESSION=%3f%3f%3f%3f%3f%5f%3f%3f%3f%40%5b%3f%3f%3f%3fBOs%5cH%3f%3f
%3f%3f%3f%3f%3f%3f%3fMztW%7dFRUdxR%5co%3f%3f%3f%5ewspVX%5bOm%7en%5cdpK
MooJaBrnZ%3fGOBaM%5fG%5bCWIOKvGgwme%3fTq%5cdpMzraIDRPl%3fbrnR%5d%7cuVD%
5fqMWCdaBk%7c%3fQ%7ca%5f%40yAMRgRNqQ%40HwsVIVX%5bRMtKevX%5bNp%5fHnp%7
em%5cdC%7eCoI%7bFzsdEVX%5bO%5d%7b%5dzvX%5bDRGivAnAFB%40u%5cFv%5cIx%5fQ
Yd%60m%5d%5ctxucxqEA%5fhheJZUEgVJba%7eMHsWMT%5fKAWCb%60%5fGtDRdK%60bi
%7bCqxuVCrnRM%7cuV%3fO%7cGisjra%5fkCVGa%5fQUJHQ%5fXIr%7d%7cIhgZCp%5fxJwOx
oPO%7c%5cDpKzsqF%3fdoD%3fqyHQ%5d%7cvVFX%5dAm%5cK%60fX%5bCRO%5f%60aQ%
7b%5cdTuVCRnMGWPLAWZYiGjzuOkDq%7bceFEA%40blj%3fbrnHGGVNp%5biWiC%7baAGr
HBKzaOM%40%3frC%5cKaeYJXpWNfX%5dRM%7cKb%40wg%40bsjxsrn%5cdtuVCqIGWgWN
RkKAw%5f%7bxvXM%3fRs%7esanHEqpuVqEFJw%5bZNVx%5bPM%7cKfpD%5bDr%7bc%5fa
QWDq%7bzNR%7d%5cIm%7cj%3f%5fKp%3fwDaepKmUBwlfBmHHBK%5dICqKIXg%5cKfX%5
cRM%7cKzvX%5d%40BKgnqnpIAoBKOM%40WhgTID%5f%7dJXozaQOrFa%60KbAeYFRHuVS
rnRM%7cuV%60gYNgGw%7ea%5fs%3f%60Gla%60%7dMErd%7dVDznRGGRV%40K%7eHGC
fbP%5bhDq%7bwgbyZUBgPVCq%5bRggCVB%5bN%40J%60Gzvx%5bCrGwfQvn%5bApoJAnnP
M%7cuVB%5dw%40%3f%7b
School is 'blote' scholieren zat

LEIDEN - De schoolleiding van het Bonaventuracollege in Leiden ziet in de toekomst graag wat minder bloot in de klaslokalen. Het verbieden van blote en strakke kledingstukken gaat de leiding te ver. Daarom stelt het bestuur de weinig verhullende zomerkleding in haar schoolorgaan ter discussie.
In het maandelijkse informatieblad voor ouders beschrijft de schoolleiding wat ze van het steeds bloter wordende modebeeld vindt. Ze spreekt leerlingen en ouders aan op kledingvoorschriften.
De schrijver van het artikel, een vertrouwenspersoon van de scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en VMBO, vraagt zich onder meer af of de huidige zomerkleding niet onnodig onrust veroorzaakt. "De hormonen kunnen ook zonder dit soort uitdagingen al zo tekeer gaan."
(Bron: Nu.nl)

Hoe zit het met de hormonen van de docenten?

dinsdag, juli 09, 2002

NOS-TT 401 di 09 jul

Een populaire koffieketen in Hongkong heeft haar excuses aangeboden voor het gebruik van een uitspraak van de Duitse dictator Adolf Hitler.
Elke ochtend begroet het bedrijf haar klanten met een 'spreuk van de dag' op een groot wit krijtbord. Vorige week was daarop te lezen: 'De overwinnaar wordt nooit gevraagd of hij de waarheid wel vertelde - Adolf Hitler'.
Een storm van verontwaardige reacties was het gevolg. Aanvankelijk wees het bedrijf de kritiek van de hand, maar men ging later door de knieën. "De spreuken moeten leerzaam en vermakelijk zijn en dat was deze niet", aldus de directeur.
CDA:

- Algemene Zaken
- Justitie
- Sociale Zaken
- Buitenlandse Zaken
- Onderwijs
- Landbouw

VVD:

- Financiën
- Binnenlandse Zaken
- VROM
- Defensie

LPF:

- Economische Zaken
- VWS
- Verkeer en Waterstaat
- Migratie en Integratie
De eerste minister lijkt trouwens bekend te zijn!
Niet verdronken, het is hier weer licht, en veel koeler, fris zelfs. En het regent niet meer.
Als jullie hierna niets meer van me horen, ben ik verzopen in die enorme bak water die naar beneden gekomen is en nog komt... Je kunt er nog geen tien meter ver doorheen kijken. Het knalt niet meer maar rommelt nog wel, het is een stuk lichter, maar de straten staan inmiddels allang blank.
Ik heb een vermoeden dat ik niet erg lang online ga blijven.
Hele dag goed weer, net onder de wolken naar de super gefietst, eenmaal weer thuis: steeds donkerder, steeds rommeliger. Het flitst nog niet, maar het regent al wel. Volgens mij gaat het straks nog veel harder knallen. Overal zie je lampen aangaan. De mensen die dachten: we gaan straks wel de deur uit hebben nu spijt.
Ik kan niet ontdekken of het onweer zich aan het opbouwen is of dat we hier onder een randje van een heftige bui zitten. Aan de spanning in de lucht te voelen, de doodse stilte van de vogels en de druk op mijn oren vrees ik voor het eerste.
Nederlandse bedrijven spuiten rundvleeseiwit in Britse kip

LONDEN - De Britten blijken al jaren kip te eten die in Nederland is ingespoten met rundvleeseiwitten. De Ierse keuringsdienst van waren heeft dat ontdekt en waarschuwt voor het risico op BSE. Ierland heeft de consumptie van de kip al verboden. Dit onthult de Britse krant The Guardian op maandag.
De kippen zelf zijn afkomstig uit Brazilië en Thailand. In Nederland krijgt het pluimvee een speciale eiwitbehandeling waardoor ze meer water opnemen en malser worden. Vervolgens gaan ze diepgevroren naar Groot-Brittannië.
(Bron: Nu.nl)

Je zal maar geen rund willen eten en dan uitgeweken zijn naar kip (en/of McDonaldsfrietjes)...
LOL. De foto is al leuk, maar het gaat om de tekst, misschien moet je daarvoor even naar beneden scrollen.
Sinds een tijdje heb ik een magnetron. Die staat op de koelkast, en naar mijn smaak te laag. Dat is niet altijd handig, maar vandaag was ik er blij mee. Ik warmde namelijk iets op in de magnetron. Volgens de gebruiksaanwijzingen in een afgedekt bakje, halverwege roeren. Magnetron halverwege open, dekseltje eraf, lepeltje erin: PLOF!!! Er hoorde saus bij, die zit nu op de magnetron, allover op mijn t-shirt (ja, dat was de recordpoging 'hoe snel trek ik mijn t-shirt uit'), en zoals ik iets later ontdekte, ook op mijn linkerpols en een paar vingers. Na lang koelen blijken er toch een paar blaren te zitten. En ik ben heel blij dat ik mijn magnetron niet zoals sommigen op ooghoogte heb.
Daarna heb ik toch maar dat oude brood waar ik geen zin in had, opgegeten.

maandag, juli 08, 2002