zaterdag, oktober 17, 2009

Binnenvaartschip vaart over bootje heen

DEN BOSCH - Een binnenvaartschip heeft zaterdagochtend op de Maas bij de Bokhovense Maasdijk in Den Bosch een roeiboot met twee vissers overvaren.
De twee opvarenden (29 en 55 jaar oud) kwamen in het water terecht.
De jongste wist op eigen kracht de wal te bereiken, de oudste sportvisser ging kopje onder. Hij werd gered door zijn maat, aldus de politie.
Volgens de politie zag de 60-jarige schipper van het binnenvaartschip het vissersbootje over het hoofd toen hij vanaf het Henriëttekanaal de Maas opvoer. Het vrachtschip voer over de roeiboot heen waardoor de twee mannen uit Kerkdriel genoodzaakt waren overboord te springen.
Omstanders hebben de 55-jarige gereanimeerd. Hij had drie minuten onder water gelegen. De man is daarna naar het ziekenhuis gebracht. De waterpolitie het Korps Landelijke Politiediensten onderzoekt de toedracht.
(Bron)
Tennisballen met drugs over gevangenismuur

NEW ORLEANS - De politie heeft zes mensen opgepakt voor een wel heel vindingrijke smokkeloperatie.
De groep gooide tennisballen met daarin mobiele telefoons en wiet over de gevangenismuren naar de veroordeelden in New Orleans (Louisiana), berichtten Amerikaanse media vrijdag.
Zes personen van buiten de gevangenis zijn gearresteerd en zeven gedetineerden krijgen waarschijnlijk zwaardere straffen opgelegd.
De politie bevestigde extra netten rondom de gevangenis om voorwerpen met smokkelwaar in de toekomst te kunnen weren.
Door werkzaamheden kunnen handlangers van de gedetineerden dichterbij de gevangenistuin komen dan normaal. ''Ze snijden de ballen open en stoppen er drugs, pillen etc. in'', legde de lokale sheriff uit.
Veroordeelden bellen voor ze naar het recreatiegebied gaan naar een handlanger buiten het detentiecentrum om te zeggen dat ze eraan komen.
De autoriteiten zetten extra beveiligers in rondom het cellencomplex tot de verbouwing klaar is.
(Bron)

Mobiele telefoons en wiet, en drugs en pillen. Tis wat.
Obama en Bush prijzen vrijwilligerswerk

WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama en de voormalige president Georg Bush senior hebben zich vrijdag tijdens een gezamenlijk optreden in Texas vrijwilligers geprezen.
Tevens deden ze een oproep tot nog meer sociale betrokkenheid, meldden Amerikaanse media zaterdag.
De 85-jarige Bush prees Obama als iemand die ''oprecht anderen wil helpen''. De 48-jarige Obama noemde Bush ''een burger wiens leven uit die ethiek bestond''.
Bush riep twintig jaar geleden de Amerikanen tijdens zijn inaugurele rede op om zich meer in te zetten voor de maatschappij. In 1990 werd de eerste overheidsdienst opgericht die gewijd was aan vrijwilligerswerk, het Points of Light Institute.
Deze maand begint in Amerika de campagne I Participate (Ik doe mee). In meer dan negentig tv-programma's wordt aandacht aan het project besteed om de aandacht te vestigen op vrijwilligerswerk. Obama hoopt het inzetten voor de gemeenschap tot een van de pijlers van zijn presidentschap te maken.
(Bron)

Werklozen genoeg om te vrijwilligen.
Wapens te winnen in Somalische quiz

KISMAYO - De winnaar van een op de radio uitgezonden quiz in Somalië heeft geen magnetron, maar wapens gewonnen. De 17-jarige jongen kreeg vrijdagavond een AK-47 machinegeweer, handgranaten, een antitanklandmijn en een computer ter waarde van omgerekend 670 euro uitgereikt in de havenstad Kismayo.
De radicaalislamitische al-Shabaab-beweging, die het al ruim een jaar voor het zeggen heeft in het zuiden van Somalië, had de quiz georganiseerd om jongeren aan te moedigen mee te doen met de heilige oorlog tegen vijanden van Allah in Somalië.
De jongeren in de leeftijd van tien tot 25 jaar worstelden zich door vragen over cultuur, wetenschap en de Koran. Onder de verliezers werd één AK-47 met munitie verloot.
Tijdens de prijsuitreiking moedigden de rebellen ouders aan om hun kinderen met wapens te laten oefenen en om ze te laten vechten tegen de vijand.
Al-Shabaab heeft een rigide variant van de sharia ingevoerd en probeert gewapenderhand heel Somalië in handen te krijgen. Westerse inlichtingendiensten gaan ervan uit dat de beweging banden onderhoudt met het terreurnetwerk al-Qaeda.
(Bron)

Stoer hoor.
Zwemmers mogelijk ziek door opzet

KATWIJK AAN ZEE - Mogelijk hebben onbekenden er met opzet voor gezorgd dat tientallen mensen vrijdagavond in zwembad Aquamar in Katwijk aan Zee ziek zijn geworden.
Dat heeft een woordvoerster van de gemeente zaterdag gezegd. De politie en de brandweer doen onderzoek naar wat er precies is gebeurd.
Een woordvoerder van de politie bevestigt het vermoeden van opzet. ''Normaal gesproken is er bij soortgelijke incidenten iets mis met de installaties, maar dat is nu niet waarschijnlijk. Daarom zijn we met een onderzoek begonnen.''
Ruim dertig bezoekers van het zwembad werden met klachten naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Ze kregen last van rode ogen, hoesten, braakneigingen en een geprikkelde keel.
Enkele bezoekers gingen zelf naar een huisartsenpost. Het zwembad, waar op dat moment ongeveer tweehonderd bezoekers en tien personeelsleden waren, werd ontruimd. Alle bezoekers zijn inmiddels weer thuis.
(Bron)
'Lek bij Just-Eat was al een jaar bekend'

AMSTERDAM – De fout in het betalingssysteem van de website Just-Eat.nl is al een jaar geleden gemeld door de toenmalige ontdekker. “Het is nooit gecontroleerd”, vertelt hij tegen Webwereld.nl. “Simpel gezegd: het is verwaarloosd”, aldus securityconsultant Stan Pluymen.
In juli 2008 kwam hij er al achter dat je bij Just-Eat.nl door een fout voor één cent pizza’s kon bestellen. “Ik heb het in augustus uitgebreid besproken en ook gemeld aan Laurens Groenendijk, de directeur van Just-Eat.”
Groenendijk bevestigt het verhaal nu tegenover Webwereld.nl: “Ik heb het toen naar onze developers doorgestuurd en toen is het naar ons weten opgelost. Totdat we zo’n anderhalve maand geleden ontdekten dat het gat niet is gedicht.”
Later werd het nog steeds bestaande lek ontdekt door een aantal studenten die voor slechts een paar cent eten konden bestellen. Vooral studentenclubjes uit Groningen, Breukelen en Utrecht hebben misbruik gemaakt van het lek. De schade loopt mogelijk op tot 30.000 euro.
Groenendijk wil dat de studenten alsnog voor hun bestelling betalen. Hij laat weten dat er momenteel "met man en macht" gewerkt wordt aan de beveiliging van Justeat.nl. Het is nog niet bekend waar het precies fout gaat.
Het gat is inmiddels wel gedicht. “Je kan de prijs nog wel aanpassen, maar er komt geen bestelling meer door.” Groenendijk verzekert dat het probleem woensdag is opgelost.
(Bron)
Lijk dagenlang voor Halloweenpop aangezien

LOS ANGELES - Bewoners van een appartementencomplex in Los Angeles hebben dagen gedacht dat een lijk op een balkon een Halloweendecoratie was.
Het lijk van de 75-jarige Mostafa Mahmoud Zayed zat al sinds maandag op een stoel op het balkon, maar pas donderdag werd de politie ingelicht, berichtte de Los Angeles Times zaterdag.
De politie gaat uit van zelfmoord. Er is een kogelwond bij een oog aangetroffen. De feestdag Halloween wordt jaarlijks op 31 oktober gevierd. Al weken van tevoren worden huizen versierd met uitgeholde pompoenen en bloederige items.
(Bron)
Rustigste plek op aarde in Antarctica

LONDEN - De rustigste plek op aarde is niet een tropisch eilandje, maar een uitgestrekt ijsplateau in het midden van Antarctica. Ridge A ligt op 4000 meter hoogte.
Van orkanen, stofstormen, aardbevingen of onweer is nooit sprake en een zuchtje wind of een wolk is er een zeldzaamheid. Dat berichtte de Britse krant The Times zaterdag.
Wel is het op Ridge A in de winter gemiddeld 70 graden Celsius onder nul en is de lucht er honderd keer droger dan in de Sahara, waardoor het tevens de droogste en koudste plaats ter wereld is.
Daardoor is er geen broeikaseffect merkbaar en is de atmosfeer er zo stil, dat de sterren erboven niet fonkelen, maar stralen. De hevige sneeuwstormen waar het continent om bekendstaat, vinden vooral in de lager gelegen gebieden plaats.
Australische en Amerikaanse wetenschappers vonden de plek in hun zoektocht naar de beste plaats ter wereld voor een telescoop. In het tijdschrift Publications of the Astronomical Society of the Pacific schreven ze, dat een telescoop van middelbare grootte op Ridge A bijna dezelfde kwaliteit foto's kan nemen als de ruimtetelescoop Hubble.
De grootste uitdaging van een telescoop op die plek is echter het uitvoeren van een reparatie tijdens de zes maanden durende duisternis in de winter.
(Bron)

vrijdag, oktober 16, 2009

Carillon Domtoren speelt muziek uit Star Trek

De beiaardier van de Utrechtse Domtoren speelt zaterdag muziek uit Star Trek. Dat meldt de Star Trek-fanclub donderdag op zijn website.
Fanclub The Flying Dutch bestaat 25 jaar en heeft met beiaardier Arie Abbenes kunnen regelen dat ter ere van het jubileum de favoriete muziek van de fans wordt gespeeld. De jubileum-fanclubdag is een week later in Nieuwegein.
Het is volgens de fanclub de eerste keer dat de klanken van de sciencefictionserie gespeeld door een carillon te horen zijn.
(Bron)
Amerikaans leger test op afstand bestuurbaar insect

AMSTERDAM – Amerikaanse wetenschappers hebben in opdracht van het Pentagon enkele kevers zo gemodificeerd dat de insecten op afstand zijn te besturen door mensen.
De onderzoekers van de universiteit van Californie implanteerden een microbatterij in het lichaam van de insecten met een elektronisch systeem dat de zenuwen en spieren via het brein kon aansturen.
Vervolgens slaagden de wetenschappers er in om de kevers te laten opstijgen, vliegen en landen met behulp van een laptop of joystick (zie filmpje hieronder). Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Physorg.com.
Bij het experiment werden kevers uit Kameroen gebruikt, die in sommige gevallen meer dan 20 centimeter lang waren.
Het project wordt gesponsord door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Volgens hoofdonderzoeker Hirotaka Sato is het voor het eerst dat een vliegend insect op afstand kan worden bestuurd door mensen.
Hij hoopt dat de gemodificeerde kevers in de toekomst kunnen worden gebruikt om moeilijk bereikbare gebieden te verkennen bij legeroperaties.
De Britse professor in de robotica Noel Sharkley spreekt op BBC News echter de verwachting uit dat het nog wel even zal duren voordat op afstand bestuurbare kevers kunnen worden ingezet als spionagemiddel. De insecten zouden dan nog meer elektronica met zich mee moeten dragen.
“Zelfs bij deze grote kevers kun je alleen de elektronica implanteren om ze te besturen”, aldus Sharkley. “Om van nut te zijn voor militaire doeleinden moet je ze ook uitrusten met bijvoorbeeld een GPS-chip, maar daar is nu gewoon geen ruimte voor.”
In theorie is het volgens de Britse deskundige wel mogelijk om de insecten om te bouwen tot moordwapens. “Je zou het insect kunnen voorzien van chemische of biologische wapens, zodat je er iemand mee kunt vermoorden”, aldus Sharkley. “Maar dat zou onder de huidige oorlogswetten illegaal zijn.”
(Bron)

En iedereen weet dat oorlogsvoerenden zich strikt aan alle wetten houden.
Nederlandse man sekst gemiddeld ruim 6 minuten

AMSTERDAM – Nederlandse mannen bereiken door de bank genomen binnen 6,5 minuut een orgasme, gemeten vanaf het moment dat daadwerkelijke coïtus plaatsvindt. Zij presteren hiermee gemiddeld.
Dat is gebleken uit een studie van professor en neuropsychiater Marcel Waldìnger, verbonden de Universiteit van Utrecht. Waldinger onderzocht hiervoor het klaarkomgedrag van mannen uit vijf verschillende landen.
Van de onderzochte nationaliteiten bleken Britten tussen de lakens de langste adem te hebben, met een gemiddelde van 10 minuten laat een orgasme bij hen het langst op zich wachten.
Turken hebben de meeste haast: gemiddeld breien zij er binnen 4,4 minuten een einde aan. Zijn doen het daarmee iets slechter dan de Spanjaarden, die met een kleine 5 minuten ook niet over een bijzonder lang uithoudingsvermogen beschikken.
Tot slot werden de Amerikanen geklokt, die gemiddeld 8 minuten zoet zijn met vrijen. Nederland vormt met 6,5 minuut dus de middenmoot.
Het snelste hoogtepunt van alle deelnemers werd geklokt op zes seconden. Wie deze twijfelachtige eer toekomt is niet bekend gemaakt. Ook is onbekend van welke nationaliteit deze man is.
Het is voor het eerst dat de bijna 500 deelnemers aan het onderzoek gebruik maakten van een stopwatch waarop zij zelf geen gegevens konden aflezen. Bij een soortgelijk eerder onderzoek, dat werd uitgevoerd in 2005, was dat nog niet het geval. Gemiddeld werd toen een klaarkomtijd van iets boven de vijf minuten gemeten.
De resultaten van het onderzoek zijn deze week opgenomen in de Journal of Sexual Medicine.
(Bron)
‘Placebo-effect zit niet alleen tussen oren’

AMSTERDAM – Mensen die het placebo-effect ervaren, voelen minder pijn omdat pijnsignalen in hun ruggenmerg worden geblokkeerd. Dat blijkt uit een onderzoek van Duitse wetenschappers.
De onderzoekers van het universitair medisch centrum Hamburg-Eppendorf stelden vijftien proefpersonen bloot aan lichte pijnprikkels door met een laser op hun handen te schijnen.
De deelnemers hadden van tevoren hun handen ingesmeerd met zalf. Op de ene hand zat een ‘controlezalf’ die geen effect had. Op hun andere hand hadden ze een zalf aangebracht, die zogenaamd pijnverlichtend was, maar in werkelijkheid ook geen werkzame ingrediënten bevatte.
Toch gaven de proefpersonen aan dat ze gemiddeld 25 procent minder pijn voelden in de hand die was ingesmeerd met de 'pijnstillende' zalf.
Het placebo-effect zat niet alleen in hun hoofd, zo bleek uit MRI-scans van hun lichaam. Bij de proefpersonen die minder pijn rapporteerden, bleek de zogenaamde dorsale hoorn van het ruggenmerg veel minder actief.
De dorsale hoorn geeft pijnsignalen uit het ruggenmerg door aan de hersenen. Een afname van activiteit leidt dus tot minder pijn.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
“Hiermee hebben we aangetoond dat psychologische factoren het ontstaan van pijn kunnen beïnvloeden in de vroegste fases in het centraal zenuwstelsel”, aldus hoofdonderzoeker Falk Eippert in de Britse krant The Times.
De ontdekking kan volgens de wetenschappers mogelijk worden gebruikt om nieuwe behandelingen te ontwikkelen voor mensen met chronische pijn. Er zijn al websites waarop speciale placebo-pillen met de naam obecalp zijn te bestellen voor kinderen.
(Bron)

Een placebokusje van pappa en/of mamma helpt vaak ook goed :-)
Californië opent super-de-luxe hondenhotel

AMSTERDAM – Gasten van het Canyon View Ranch Resort moeten niet alleen in het bezit zijn van vier poten en een staart, maar ook een welvarend baasje hebben. Erg goedkoop is het hondenhotel namelijk niet.
Baasjes die de 50 dollar per hond per nacht ophoesten, krijgen wel waar voor hun geld. Alleen het wandelgebied van het vijfsterren resort telt al vijf hectare en is voorzien van fonteinen, watervallen, hangmatten en een zwembad in de vorm van een hondenkluif.
Daarnaast kunnen de bevoorrechte logees 24 uur per dag een beroep doen op aanwezige koks die gespecialiseerd zijn in hondenhapjes. Vanzelfsprekend wordt hierbij met speciale dieetwensen rekening gehouden.
Hondjes die zich het eten te goed laten smaken, kunnen met behulp van trainers hun vet-overschot weer kwijtraken.
Uitrusten van alle commotie doen de hondjes in de luxe privékamers van het hotel, aldus The Sun vrijdag, maar wie denkt dat er eindeloos uitgeslapen kan worden komt bedrogen uit: alle hondjes worden stipt op half zeven gewekt en worden om half acht aan het ontbijt verwacht.
Beestjes die moeite hebben met dit strakke ochtendschema, worden echter niet vergeten: direct na het ontbijt staat een dutje ingepland.
Het hondenhotel gokt wat betreft klandizie met name op viervoetertjes van rijke Hollywoodsterren.
(Bron)
Nederlanders voelen zich schuldig over weggegooid eten

AMSTERDAM – Een op de drie Nederlanders gooit een paar keer per week eten weg (34 procent), nog eens een kwart (27 procent) doet dat enkele keren per twee weken. Dat is gebleken uit onderzoek van Ruigrok Netpanel, in opdracht van Unilever.
Het onderzoek werd gehouden ter gelegenheid van de Nationale Soepdag en richtte zich met name op de kennis en mening van Nederlanders over voedsel en voedselproblematiek. Het weggooien van eten wordt in die zin steeds meer gezien als een belangrijke bijdrage aan het mondiale voedseltekort.
Ondanks dat veel Nederlanders geregeld eten weggooien doet men dat niet gevoelloos. Ruim de helft (59 procent) van de mensen zegt last te hebben van schuldgevoelens wanneer de restjes in de prullenbak belanden. Nog eens een op de drie (36 procent) geeft aan dat zij meer eten weggooien dan zij zouden willen.
Volgens de onderzoekers zou het chronische eetoverschot te maken hebben met een gevoel van goed gastheerschap, want voor het leeuwendeel van de ondervraagden (81 procent) gaat dit eerder samen met te veel dan met te weinig eten.
De meerderheid (57 procent) heeft ’t liefst ook altijd iets te eten in huis voor onverwachte gasten. Bijna vier op de tien Nederlanders (38 procent) laten zich sowieso verleiden om meer eten te kopen dan men van tevoren had gepland. Dit geldt echter sterker voor vrouwen (45 procent) dan voor mannen (32 procent).
Ruigrok Netpanel voerde het onderzoek uit onder 881 respondenten tussen 18 en 65 jaar. De steekproef is na weging representatief voor de doelgroep wat betreft geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.
(Bron)
Berlijnse rosse buurt beloont 'groene' klanten

AMSTERDAM - Een bordeel in de rosse buurt van Berlijn gaat voor groen. Door de dalende vraag ten gevolge van de economische recessie biedt het bordeel Maison d'Envie zijn klanten een korting als zij met milieuvriendelijk vervoer een bezoek komen brengen.
Klanten krijgen sinds juli vijf euro korting als zij te fiets of met het openbaar vervoer komen.
"Het is moeilijk om hier een parkeerplaats te vinden", aldus Thomas Götz, eigenaar van het bordeel. "Deze optie is beter voor het milieu." En ook beter voor Maison d'Envie, want sinds het nieuwe beleid is de stroom klanten weer gegroeid.
Om voor de korting in aanmerking te komen moet een bordeelganger een fietssleuteltje laten zien of bewijzen dat hij met het openbaar vervoer is gekomen.
Mensen die te voet komen hebben pech, omdat 'we nog geen manier hebben gevonden waarmee ze kunnen bewijzen dat ze hierheen zijn gelopen', aldus Götz.
(Bron)

Dan is het niet meer 'Psst... Fiets kopen?', maar 'Psst... Fietssleuteltje kopen?'.
Baby overleeft botsing met trein

MELBOURNE - Een zes maanden oude baby in Australië heeft al veel geluk gehad in zijn korte bestaan. Het kind werd aangereden door een trein, maar kwam er met een snee in zijn voorhoofd van af.
De kinderwagen waar de baby in zat, viel door onduidelijke oorzaak van het perron op het spoor toen er net een trein aankwam, berichtten Australische media vrijdag.
De machinist trapte zo hard hij kon op de remmen. Gelukkig was de snelheid van de trein al verminderd doordat hij zou stoppen op het station in Melbourne. Het treintoestel sleepte de kinderwagen ongeveer dertig meter mee.
''Gelukkig zat hij vastgesnoerd in de kinderwagen, wat waarschijnlijk zijn leven heeft gered'', aldus een toegesnelde ambulancebroeder.
Het ongeluk gebeurde één dag na de lancering van een campagne van de spoorwegmaatschappij, waarin ouders werd aangeraden hun dreumesen vast te snoeren in kinderwagens op de perrons.
(Bron)
Brussel waarschuwt voor kabeljauw

BRUSSEL - Het gaat weer slecht met de kabeljauw, na enkele jaren van verbetering. Omdat er weinig oudere exemplaren zijn voor de voortplanting, moeten vissers komend jaar circa een kwart minder van deze populaire vissen vangen.
Dat heeft de Europese Commissie vrijdag voorgesteld aan de ministers van Visserij van de EU-landen. Die beslissen hierover half december.
Beter gaat het met de tong. Vissers zouden 1 procent meer kunnen vangen in de Noordzee. Voor de vangst van schol en haring in veel zeegebieden doet de Europese Commissie nog geen voorstel; daarvoor onderhandelt de Europese Commissie nog met Noorwegen.
Het visbestand in Europese wateren is sinds 2005 verbeterd, ook al gaat het langzaam. Het aantal soorten dat is overbevist neemt iets af, stelde EU-commissaris Joe Borg (Visserij).
(Bron)
Zeilen Batavia pas over 9 jaar klaar

LELYSTAD - De Bataviawerf in Lelystad heeft pas over negen jaar weer alle zeilen compleet voor de replica van het VOC-schip de Batavia. Dat zei een woordvoerder van de werf vrijdag.
De oude zeilen gingen vorig jaar verloren bij een grote brand op de werf.
Door de brand ging vele jaren aan handwerk verloren. Inmiddels is het verzekeringsgeld binnen en kan aan het karwei worden begonnen.
Vijftig vrijwilligers gaven gehoor aan de oproep van de Bataviawerf en deden auditie om aan de zeilen te mogen werken.
Er is een zeilmakersgroep geformeerd die een speciale cursus volgde. Hoeveel mensen er precies aan het werk gaan is niet bekend. ''Er zijn mensen afgevallen en bijgekomen. We krijgen nog dagelijks aanmeldingen binnen",' aldus de zegsman.
In totaal moeten er tien nieuwe zeilen worden gemaakt. ''Voordat alles weer klaar is, zijn we negen jaar verder.''
(Bron)
Hackers bestellen pizza's voor een cent

AMSTERDAM - Honderden studenten hebben maandenlang bijna gratis pizza's kunnen bestellen via de website Justeat.nl. Studenten hadden de site van de thuisbezorgdienst gekraakt, zodat ze per keer slechts één of vijf cent hoefden af te rekenen.
"Het zijn waarschijnlijk de slimste jongetjes van de klas geweest die het lek in ons systeem ontdekt hebben", zo zegt directeur Laurens Groenendijk van Just-Eat vrijdag in De Telegraaf.
"Zodra ze een bestelling plaatsen en de betaling regelen, verhuizen ze naar een andere pagina op de website en zetten ze de eindafrekening op een stuiver. Dat bedrag wordt vervolgens door de bank bij de besteller afgeschreven", aldus Groenendijk.
Anders dan hij eerder beweerde, ging het niet om een lek in betaaldienst iDeal, maar om een fout in de website van de bezorgdienst zelf.
Vooral studentenclubjes uit Groningen, Breukelen en Utrecht hebben misbruik gemaakt van het lek. De schade loopt mogelijk op tot 30.000 euro. De directeur van Just-Eat wil dat de studenten alsnog voor hun bestelling betalen.
Groenendijk laat weten dat er momenteel "met man en macht" gewerkt wordt aan de beveiliging van Justeat.nl.
(Bron)
Oma snurkt even hard als straaljager

AMSTERDAM – Jenny Chapman uit Groot Brittannië snurkt zo luid, dat het niveau vergelijkbaar is met een F16-straaljager. Dat meldt een Britse nieuwssite.
Het snurken van oma Jenny haalt maar liefst 111 decibel. Dit is gelijk aan het geluid van een vliegtuig dat op 90 meter hoogte overvliegt.
Chapmans echtgenoot Colin (62) slaapt daarom maar liefst vijf nachten per week in de logeerkamer. De 60-jarige oma heeft allerlei middeltjes geprobeerd om het luide gesnurk te stoppen. Tot dusver zonder resultaat, zo meldt Daily Mail.
Samen met vijf andere chronische snurkers, heeft Chapman zich onderwerpen aan een onderzoek. Hierbij is vastgesteld dat de vrouw op piekmomenten tot 111,6 decibel produceert.
"Ik ben geschokt", zo meldt ze tegenover de nieuwssite. "Ik weet dat ik luid snurk, maar dat het zo erg zou zijn. Het is een beetje beschamend. Experts zeggen dat het om het luidste gesnurk gaat dat ze ooit hebben gemeten."
De vrouw heeft laten weten dat ze overweegt zich te laten opereren.
(Bron)
Consument weigert meer te betalen voor duurzaam voedsel

GRONINGEN - De Nederlandse consument voelt er weinig voor om meer te betalen voor duurzaam geproduceerd voedsel.
Het marktaandeel van bijvoorbeeld biologische producten blijft daardoor laag. Voor gezonde voeding, zoals light-producten, willen Nederlanders zelfs minder uitgeven.
Dat concluderen twee onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vrijdag.
Consumenten denken dat duurzame producten van mindere kwaliteit zijn en willen er daarom niet meer voor betalen, aldus de onderzoekers van de faculteit Economie en Bedrijfskunde.
Gezonde levensmiddelen, zoals light-producten, zijn volgens consumenten minder smaakvol en dragen niet bij aan een sociaal gevoel dat de hoge prijs kan rechtvaardigen.
Met duurzame producten bedoelen de twee wetenschappers levensmiddelen met een eko-, bio-, of fair-trade-label.
Voor die producten is de consument bereid 6 procent meer te betalen, terwijl het prijsverschil met producten zonder een label nu tussen de 10 en 40 procent ligt. Voor producten met een gezondheidsclaim wil de consument al helemaal niet meer betalen maar juist 5 procent minder.
Verder blijkt uit het onderzoek dat de consument bij de aanschaf van basisproducten zoals yoghurt of rijst een rationele afweging maakt en bij de aanschaf van een luxeproduct zoals chocola vaker een emotionele. Vooral schuldgevoel speelt een rol.
Wie zich schuldig voelt over het kopen van een chocoladereep, kan dat gevoel rechtvaardigen door een fair-trade reep te kiezen. 'Ik geniet, maar doe toch iets goeds' is dan de gedachte.
(Bron)
'Fors meer winkeldiefstallen'

RIJSWIJK - De detailhandel verwacht dit jaar een schadepost ruim 350 miljoen euro door winkeldiefstallen. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. Daar bovenop komen dan ook nog de kosten voor onder meer diefstalpreventie.
Daarmee lopen de totale kosten op tot circa 545 miljoen euro. Dat laat Detailhandel Nederland vrijdag weten.
De organisatie pleit dan ook snel te komen met een aantal landelijke intitiatieven om winkeldiefstal tegen te gaan.
Winkeliers investeren steeds meer om diefstal tegen te gaan. De ondernemers trainen steeds vaker medewerkers, hangen camera's op , beveiligen artikelen en zetten beveiligingsbedrijven in om in de winkels te surveilleren.
Aan het voorkomen van diefstal geeft de detailhandel 130 miljoen euro per jaar uit. Aan afhandelingskosten van diefstal is de middenstand ongeveer 60 miljoen kwijt.
(Bron)
'Ballonjongetje' mogelijk mediastunt

FORT COLLINS - Het verhaal over het Amerikaanse jongetje Falcon Heene, van wie werd gevreesd dat hij in een op drift geraakte heliumballon zat, was mogelijk een mediastunt.
De nieuwszender CNN toonde donderdagavond (lokale tijd) onthullende beelden van een gesprek tussen het jongetje en zijn ouders. ''Jullie zeiden dat we dit deden voor de show,'' zei het jongetje.
De rondvliegende ballon zorgde in de Verenigde Staten voor grote ophef. Helikopters volgden de ballon, terwijl autoriteiten studeerden op een manier om het gevaarte veilig aan de grond te krijgen.
Na een zachte landing op een grasveld werd het jongetje niet aan boord aangetroffen. De beelden gingen de hele wereld over.
Uiteindelijk bleek dat de 6-jarige Falcon zich had verstopt in een doos bij hem thuis in Fort Collins, Colorado. In de CNN-reportage vraagt vader Richard zijn zoon waarom die niet reageerde toen zijn ouders hem riepen.
Aangenomen was dat Falcon op een onbewaakt moment in de ballon was gestapt die lijkt op een vliegende schotel. Het gevaarte raakte los van de verankering bij het huis van de familie Heene.
Boven de staat Colorado bereikte de ballon hoogtes van meer dan 1800 meter. De vlucht duurde meer dan een uur.
Een van Falcons broers had tegen de politie gezegd dat hij Falcon in het apparaat had zien stappen. Het jongetje stond na de commotie verlegen voor de woning met zijn ouders en twee broers van 8 en 10 jaar oud.
De vader bestudeert in zijn vrije tijd stormen, wolken en andere weerpatronen. De ballon gebruikt hij voor het verzamelen van gegevens. De familie Heene figureerde al vaker in de media. Zo deden ze in maart 2009 mee aan het ABC-programma Wife Swap.
Richard Heene proefde verder aan tv-roem door werkzaamheden als weerdeskundige.
(Bron)
Amerikaanse rechter tegen gemengd huwelijk

WASHINGTON - Een rechter in de Amerikaanse staat Louisiana heeft geweigerd een gemengd huwelijk te sluiten tussen een zwarte man en een blanke vrouw. Zijn besluit leidde tot een storm van verontwaardiging.
Volgens rechter Keith Bardwell uit Hammond zijn gemengde huwelijken geen lang leven beschoren. Ook zouden kinderen van een gemengd paar worden gediscrimineerd door zwarten of blanken. ,,Het is verkeerd'', aldus Bardwell in lokale media.
Activisten voor burgerrechten eisen het vertrek van de rechter. Zij beschuldigen hem van discriminatie. Het paar liet zich inmiddels door een rechter in een aangrenzend dorp trouwen.
(Bron)

Die man heeft de ontwikkelingen van de afgelopen vijftig jaar gemist en schendt de wet: opzouten!
Op naar Apprenti, het werkbedrijf waar je terecht komt als je in de bijstand zou komen maar wel kunt werken. Die club zit ergens op nummer 75, maar het is een industrieterrein met veel grote percelen en onduidelijke nummering. 9292OV zei: halte Uraniumweg. Prima.
Gelukkig ben ik zo'n maniak die altijd een bus te vroeg neemt, want de buschauffeur dacht er pas aan me te waarschuwen toen de halte al geweest was. Dus een halte te laat uitgestapt, en volgens de kaart van 9292 moest ik vanaf de goede halte een stukje teruglopen. Nou, dan maar wat verder lopen.
Ik zat na een tijdje ergens bij nummer 51, en daarna kwam nummer 3 of zo. En maar sjokken in de motregen.
Uiteindelijk was het 10 voor elf en ik zag mezelf niet binnen 10 minuten op de juiste plek komen. Dus ik bel Apprenti en meld dat ik later zal komen, en waar zitten ze nou precies? Receptioniste: op nummer 75. Ik: dat weet ik, maar waar is dat, want ik zit duidelijk verkeerd dankzij de reisplanner. Ze kon het me niet vertellen.
Gezegd dat ik de bus zou pakken en dat ik wel zou komen maar niet kon aangeven hoelang dat nog ging duren.
Gewacht op de bus. Chauffeur melddde dat ie nummer 63 wel wist, dat stond ergens groot aangegeven, vijf haltes verderop. Daarna reed ie langzaam verder zodat we de nummers konden bekijken. En zowaar: nummer 75! Als die receptiedame nou gewoon gezegd had: we zitten tegenover Ziggo, dan had ik gelijk geweten waar ik wezen moest.
Man getroffen die me nog van de vorige keer kende, hoop gedoe met contract waarop m'n naam verkeerd gespeld stond, en na correctie was m'n voornaam verkeerd gespeld, en hij moest een kopie van m'n giropas maken maar ik heb zo'n pas met een eigen foto erop en de cijfers zijn er al half afgesleten, allemaal gedoe.
Direct gemeld dat ik dinsdag niet kan komen wegens de katten.
Ze doen het nu wel slimmer: ma-di-wo in de ochtend training en in de middag werken, do-ochtend training en vrij-ochtend werken. Verplicht veiligheidsschoenen aan, dat gaat waarschijnlijk weer een probleem worden, want daar kwam ik toen niet in, en officieel moet je ook een spijkerbroek van het werk aan, nou, ik wens ze succes met mijn maat ;-)
Jammer: ze werken niet meer met de kwekerij, dus geen kans dat ik dichtbij huis kan werken deze locatie is ongeveer zo ver weg als je kunt komen zonder de stad uit te gaan.
Jammer 2: de klerehangers zijn sinds enkele weken weer in het systeem opgenomen. Dus klerehangers sorteren of doosjes vouwen. Maar dan niet de hele dag.
Kwart over twaalf stond ik weer buiten, waar ik zo op de bus kon stappen.
Paar haltes eerder uitgestapt zodat ik m'n gerepareerde fiets kon ophalen. En inmiddels scheen de zon, waardoor ik even op een muurtje ben gaan zitten met een peuk (jaja, slecht, maar die zon hè...).
Iets verderop zit de kapper. Knoop doorgehakt. Nu is m'n haarlengte gehalveerd, dat moest maar weer eens. Nadeel: het echte donkerbruine haar is er nu wel echt af, wat rest is grijs of al flink lichter door grijsbijmenging. Kapster: je hebt wel heel veel haar, en zo lekker dik, en het wordt ook niet grijs maar wit, da's heel mooi.
Eng als je dan ziet hoeveel er af is en op de grond ligt, daar zou je zo een kortharige pruik van kunnen maken.
En nu jeukt het op m'n rug en m'n schouders, de bekende kappersjeuk ;-)

donderdag, oktober 15, 2009

Jongen van 6 alleen op drift in ballon

DENVER - Een Amerikaanse jongetje van zes is donderdag in zijn eentje op drift geraakt met een heliumballon die zijn vader naar verluidt zelf heeft gebouwd. De autoriteiten studeren nog op een manier om de jongen veilig uit de lucht te halen.
De jongen was op een onbewaakt moment in de ballon gestapt die lijkt op een vliegende schotel. Het ufo-achtige gevaarte raakte vervolgens los van de verankering.
Hij heeft boven de staat Colorado hoogtes van meer dan 1800 meter bereikt. Helikopters volgen de ballon.
Amerikaanse tv-stations wijden live-uitzendingen aan het hachelijke avontuur van de jongen, met wie geen contact is.
(Bron)
'Kind moet vader kunnen vinden'

DEN HAAG - Moeders zouden bij de burgerlijke stand minder snel moeten aangeven dat de vader van hun kind onbekend is. Kinderen van alleenstaande moeders moeten gemakkelijker te weten kunnen komen wie hun vader is.
De Tweede Kamer wil dat de regering uitzoekt hoe dit geregeld kan worden. De Kamer schaarde zich donderdag achter de wens van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind om de vader terug te brengen in gezinnen waar deze ontbreekt.
Jongens die zonder vader opgroeien veroorzaken meer problemen op straat en op school, stelt Voordewind.
Het Kamerlid verwijst naar het pleidooi van Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN) voor een vaderschapswet die moet regelen dat kinderen altijd weten wie hun vader is.
Volgens OCaN groeit de helft van de Antilliaanse kinderen op in een eenoudergezin, vaak met een moeder aan het hoofd. Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin zegde eerder toe met het OCaN te gaan praten.
(Bron)

Puur weten wie je vader is leidt nog niet tot opgroeien met een vader. En moeders kunnen het best alleen af als het moet, als je het ze maar mogelijk maakt.
Internet-oprichter verontschuldigt zich voor 'slashes'

AMSTERDAM – De oprichter van het World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de slashes voor webadressen.
Op een symposium over de toekomst van de technologie in Washington, waarover de Times bericht, stelt Berners-Lee dat de schuine strepen eenvoudig achterwege gelaten hadden kunnen worden. "Serieus, als je er over nadenkt, de adressen hadden ook prima zonder gekund."
Hij kon dertig jaar geleden tijdens de ontwikkeling van het internet niet vermoeden dat de twee strepen achter ‘http’ zoveel zouden losmaken.
Zo was vaak onduidelijk of de slash naar boven of naar beneden moest wijzen. Ook werd er vaak een streep vergeten.
Daarnaast zijn er ontelbaar veel mensen met polsblessures door de extra keyboardhandelingen die verricht moeten worden.
Inmiddels is het probleem niet meer zo groot. Browsers voegen tegenwoordig zelf het http-protocol toe aan het webadres.
(Bron)
Kinderen hadden seks in jeugdinstelling

ALMELO - Instelling voor jeugdzorg Commujon in Almelo had te laat door dat minderjarige jongeren in een leefgroep seksueel contact met elkaar hadden. Dat maakte de instelling donderdag bekend.
In september werd ontdekt dat vijftien kinderen tussen de 7 en 11 jaar in twee leefgroepen gedurende een half jaar grensoverschrijdend seksueel gedrag hadden vertoond. Volgens een woordvoerder van Commujon varieerde het gedrag van zoenen tot seks met elkaar.
Naar aanleiding van die bevindingen liet Commujon een onafhankelijk rapport opstellen. De conclusies van de onderzoekers zijn donderdag gepresenteerd.
De onderzoekers vonden geen aanwijzingen van dwang, misbruik of enige betrokkenheid van volwassenen.
Volgens Commujon was er sprake van twee ,,actieve hoofdrolspelers''. Het duo ging planmatig te werk en stond voor elkaar op de uitkijk, aldus de woordvoerder.
De twee zijn overgeplaatst en staan onder individueel toezicht. Beiden komen in een gesloten jeugdzorginstelling terecht.
Commujon bereidt een plan van aanpak voor dat herhaling van dergelijke incidenten moet voorkomen. ,,Als instelling voelen we ons volledig verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. We waren niet alert genoeg'', aldus de woordvoerder.
De jeugdinstelling wil het plan over vier weken klaarhebben.
De onderzoekers constateerden dat de instelling onvoldoende is toegerust om kinderen met obsessief seksueel gedrag de behandeling te geven die ze nodig hebben.
(Bron)
Lichtgewichtvogeltje vliegt 6000 kilometer

GRONINGEN - Vliegen tot je een ons weegt. Het zou kunnen slaan op de drieteenstrandloper. Het is een vogeltje dat nog geen 100 gram weegt maar dat wel in staat is om 6000 kilometer non-stop te vliegen naar een overwinteringsplaats.
''Dat is heel opmerkelijk voor een typische kustvogel'', zegt bioloog Jeroen Reneerkens van de Rijksuniversiteit Groningen.
Biologen van de RuG en van de Universiteit van Accra in Ghana hebben onderzoek gedaan naar de trek van de drieteenstrandloper. Ze gaven de dieren gekleurde pootringen om hun leefwijze en overlevingskansen te onderzoeken.
Op 11 augustus vertrok een exemplaar vanuit Zuid-Noorwegen voor een lange tocht naar warm Afrika. Op 16 augustus zag een Ghanese bioloog het diertje onder de kokospalmen van het strand van Esiama in zijn land.
De vogel had in minder dan vijf dagen de 6000 kilometer afgelegd. ''Hij heeft zo snel gevlogen dat hij onmogelijk om Afrika heen kan zijn gereisd. Hij moet over de Sahara zijn gevlogen'', zegt Reneerkens.
Drieteenstrandlopers zijn van de herfst tot de lente op vrijwel elk zandstrand ter wereld te zien. Ook in Nederland kunnen wandelaars de kleine witte vogels heen en weer zien dribbelen.
Drieteenstrandlopers zijn niet schuw. Soms rennen ze zelfs een tijdje met strandwandelaars mee. Kennis over het vogeltje is nodig voor hun bescherming en die van de gebieden waarvan ze afhankelijk zijn.
(Bron)

Drietenen zijn grappig, zoals ze met de golven meerennnen. Kijk maar:

Tweede Kamer neemt antikraakwet aan

DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft de antikraakwet van CDA, VVD en ChristenUnie donderdag aangenomen. Meteen toen dat duidelijk werd, brak er een enorm tumult los op de publieke tribune.
Kamervoorzitter Gerdi Verbeet schorste de vergadering.
De PVV hielp het voorstel voor een kraakverbod aan een meerderheid. De fractie toonde zich vorige week al voorstander, maar maakte woensdagavond nog een voorbehoud.
Bepaalde amendementen moesten worden afgewezen. Donderdag kon de partij zich dan toch vinden in wat ze ziet als een 'grote overwinning voor het eigendomsrecht'.
De partij was tijdens de eerste behandeling van het plan, enige weken geleden, nog ontevreden over de hoogte van de voorgestelde straffen. De indieners kwamen daarop met de verhoogde maximale straf van een jaar wegens kraken, in plaats van de voorgenomen vier maanden.
Ze verdubbelden tevens de straf voor huisvredebreuk naar een jaar. Ook de straf voor kraken met intimidatie of geweld is verdubbeld tot maximaal twee jaar.
Wanneer krakers in groepsverband opereren én geweld gebruiken, kan de celstraf volgens de indieners oplopen tot twee jaar en acht maanden. Ook kunnen krakers worden aangehouden als ze niet op heterdaad zijn betrapt.
Boze en teleurgestelde krakers hebben donderdagavond de vergadering van de Tweede Kamer verstoord. Toen bleek dat het wetsvoorstel een Kamermeerderheid krijgt, stonden de krakers op de publieke tribune op en scandeerden: ''Kraken gaat door!''
Personeel van de Tweede Kamer en politieagenten dirigeerden de krakers uit het gebouw. De meeste demonstranten verlieten uit eigen beweging de vergaderzaal.
Kamervoorzitter Gerdi Verbeet besloot direct de vergadering te onderbreken. De Tweede Kamerleden vertrokken na een dringend verzoek van Verbeet ook uit de plenaire vergaderzaal.
De Nederlandse Woonbond vindt dat mensen die leegstaande panden bewonen om kraken tegen te gaan (antikraak), meer wettelijke bescherming verdienen. Dat liet de belangenclub voor huurders donderdag weten nadat de antikraakwet werd aangenomen.
Volgens de Woonbond moet er een minimale opzegtermijn komen, en regels die verhinderen dat eigenaars onaangekondigd komen controleren. Ook de gevraagde gebruiksvergoeding moet aan banden worden gelegd, vindt de Woonbond.
(Bron)

Dit is dus een wet die iets verbiedt dat al aangepakt kon worden. En dan hogen ze de straf nog wat op zodat de PVV mee kan doen. Hufterige wet, hufterige manier van doen.
Doden door winterweer Polen

WARSCHAU/PRAAG - Zeker drie inwoners van Polen zijn om het leven gekomen als gevolg van het extreme winterweer. Dat meldden Poolse media donderdag.
Drie sterfgevallen deden zich voor in het hooggebergte in het uiterste zuiden van het land. Daar kampt de bevolking al twee dagen lang met temperaturen tot ver onder nul en hevige sneeuwval.
Onder de doden was een herder. Alle drie de doden kwamen om door bevriezing.
In het noorden van het land verongelukte een automobilist, nadat zijn auto van de weg was geraakt in een zware storm.
Een kwart miljoen Polen zat donderdag zonder stroom. Een dag eerder waren dat er nog drie keer zoveel. In het hele land was het een chaos op de wegen.
In het buurland Tsjechië ontstonden ook problemen met de levering van gas en elektriciteit, nadat leidingen beschadigd waren geraakt door omgevallen bomen.
In het noordoosten van het land zitten tienduizenden mensen daardoor zonder verwarming en verlichting.
In delen van Oostenrijk en Zwitserland en in het zuiden van Duitsland viel ook een dik pak sneeuw. De temperatuurverschillen in Duitsland zijn deze maand extreem, en dan met name in het zuiden en oosten.
Eerder werden nog recordwaarden van 30 graden Celsius geregistreerd. Deze dagen daalt de temperatuur 's nachts tot 8 graden onder nul.
(Bron)
Finnen krijgen recht op snel internet

HELSINKI - Finland is nu al een van de landen met de beste internetverbindingen, maar het gaat met ingang van juli nog een stapje verder: elke burger krijgt dan recht op snel internet. Geen enkel ander land heeft een dergelijke wet.
Dat meldde de nieuwszender CNN donderdag.
Telecommunicatiebedrijven krijgen de verplichting om alle 5,2 miljoen Finnen aan te sluiten op verbindingen van minimaal 1 megabit per seconde. Het is nog maar een tussenstap richting 2015.
Dan wil de Finse overheid dat alle burgers beschikken over verbindingen die 100 megabit per seconde kunnen verwerken.
Op dit moment beschikt 95 procent van de Finnen over een internetaansluiting. Door de nieuwe wet moeten ook ver afgelegen regio's worden aangesloten op het wereldwijde web.
(Bron)
‘Versneller gesaboteerd door tijdreizende deeltjes’

AMSTERDAM – Een Deense en een Japanse wetenschapper hebben de zeer opmerkelijke theorie opgevat dat de grootste deeltjesversneller ter wereld wordt gesaboteerd door tijdreizende Higgs-deeltjes.
De theoretische natuurkundigen Holger Bech Nielsen en Massaao Ninomiya doen hun opmerkelijke verklaring voor de problemen met de Large Hadron Collider uit de doeken in een wetenschappelijke paper.
Hun hypothese richt zich op het Higgs-deeltje, een mysterieus deeltje dat alleen nog in theorie bestaat en andere deeltjes hun massa geeft.
Door met behulp van de deeltjesversneller in Genève protonen op elkaar te laten botsen zou dit deeltje voor het eerst gevonden moeten worden.
Nielsen en Ninomiya suggereren echter dat Higgs-deeltjes in staat zijn om terug in de tijd te reizen en te verhinderen dat de Large Hadron Collider ze zichtbaar maakt.
Het proces zou vergelijkbaar zijn met een tijdreiziger die terug in de tijd gaat om zijn grootvader te doden, zodat hij zelf ook niet meer kan bestaan.
“Het is onze voorspelling dat alle machines die Higgs-deeltjes produceren ongeluk zullen hebben”, zo verklaart Nielsen in de New York Times.
De wetenschapper denkt met zijn theorie zelfs te kunnen aantonen dat er een god bestaat. “Je kunt bijna zeggen dat we een model hebben voor god”, aldus Nielsen. “We vermoeden dat hij Higgs-deeltjes haat en probeert om ze te vermijden.”
De theorie van Nielsen en Ninomiya wordt vooralsnog niet serieus genomen door andere wetenschappers.
De Large Hadron Collider ligt sinds vorig jaar stil, omdat magneten in het apparaat oververhit zijn geraakt. Volgens de planning zal de deeltjesversneller op 4 november weer worden gestart.
(Bron)

Een niet te verifiëren of te falsifiëren stelling, en dus geen theorie.
Diarree doodt 1,5 miljoen kinderen per jaar

AMSTERDAM - Elk jaar overlijden in ontwikkelingslanden 1,5 miljoen kinderen aan diarree, terwijl dit zonder al te veel kosten is te vermijden. Dat zeggen Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties.
Bijna driekwart van alle sterfgevallen onder kinderen tot 5 jaar door diarree doen zich voor in slechts vijftien landen: Afghanistan, Angola, Bangladesh, Burkina Faso, China, Congo, Ethiopië, India, Kenia, Mali, Niger, Nigeria, Pakistan, Tanzania en Uganda.
Acute diarree kan snel tot uitdroging leiden, wat bij jonge kinderen levensbedreigend kan zijn. De buikloop kan relatief eenvoudig worden bestreden, door toediening van vloeistof en innemen van zinktabletten.
Ook is er een actieprogramma om besmetting en verspreiding te voorkomen, zoals inenting tegen mazelen en rotavirus, borstvoeding en toediening van vitamine-A supplementen, handenwassen met zeep, verbeterde watervoorziening en bevorderen van riolering en waterzuivering.
De WHO roept hulporganisaties en regeringen op samen te werken om deze plannen uit te voeren.
(Bron)

Nou ga ik een hele cynische opmerking maken. Stel dat al die kinderen in leven blijven - wie zorgt er dan voor dat ze te eten hebben, later ook toegang hebben tot betaalbare goede zorg, dat ze werk kunnen vinden?
Internet vreet steeds meer stroom

DEN HAAG - Internet is goed voor 2 procent van het totale energieverbruik, ongeveer evenveel als de luchtvaart.
Maar het zogeheten ICT-verbruik groeit razendsnel, blijkt uit een rapport van bureau Tebodin, dat woensdag naar de Tweede kamer is gestuurd.
Van het ICT-verbruik nemen de huishoudens 67 procent voor hun rekening. De infrastructuur, het totaal van de netwerken en de zogeheten datacenters die nodig zijn om de netwerken te laten functioneren, is goed voor 20 procent. Kantoren nemen de rest voor hun rekening.
Het ICT-verbruik in de datacenters is in twee jaar tijd met 52 procent toegenomen. Daar is volgens het rapport veel te besparen door koeling die zuiniger met energie omgaat.
Volgens het rapport zal het elektriciteitsverbruik door ICT in 2020 met 73 procent zijn toegenomen ten opzichte van afgelopen jaar. Door betere koeling en betere apparatuur kan dat beperkt worden tot 26 procent.
(Bron)
Kruidvat had een intrigerende aanbieding:

Kruidvat confectieoven
'Noordpool binnen tien jaar bevaarbaar'

LONDEN - Het ijs op de Noordpool zal in de komende tien jaar zo snel smelten, dat de zee die er ontstaat in de zomer bevaarbaar zal zijn.
Het duurt nog twintig jaar voor al het ijs in de zomermaanden verdwenen zal zijn. Dat heeft een prominente Britse onderzoeker donderdag tegen de BBC gezegd.
Professor Peter Wadhams van de Universiteit van Cambridge baseert zijn uitspraken op recent onderzoek van een expeditie.
Die boorde 1500 gaten in de ijslaag op de Noordpool tijdens een 435 kilometer lange trektocht. Daaruit bleek dat het merendeel van de ijsschotsen bestaat uit ijs dat in één winter is gevormd en dus ook elke zomer weer smelt.
Het is al langer bekend dat de ijskappen smelten, onder meer door opwarming van de aarde. De voorspelling dat de Noordpool al binnen enkele jaren in de zomer bevaarbaar is, is echter nieuw.
Veel landen hebben al aanspraak gemaakt op de toekomstige wateren, waar vermoedelijk veel olie te vinden is. Ook kunnen sommige handelsroutes aanzienlijk verkort worden door via de Noordpool te varen.
Een ander effect is dat de aarde er vanuit de ruimte heel anders uit zal komen te zien. In plaats van het witte noorden dat onze planeet nu kenmerkt, zal de top blauw worden.
(Bron)
Louboutin maakt nog slankere Barbie

AMSTERDAM - De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin gaat drie Barbies ontwerpen om de vijftigste verjaardag van het wereldberoemde blondje te vieren. De popjes zullen wel dunnere benen en enkels hebben, want deze zijn nu volgens de ontwerper ‘te dik’.
(Bron)

Die is stapelgek.
Amerikaanse tiener in brand gestoken wegens computerspel

AMSTERDAM - Een 15-jarige Amerikaanse jongen is afgelopen maandag ernstig mishandeld wegens een openstaande schuld van 43 dollar voor een computerspel.
Een groep jongeren besprenkelde Michael Brewer eerst met terpentine waarna hij in brand werd gestoken.
Volgens de politie stond Michael op maandagavond bij een appartementencomplex te wachten op zijn vrienden toen een groep jongeren hem lastig begonnen te vallen. Volgens een getuige riepen de jongens dingen als, “hij is een dief” en “giet het over hem heen”, waarna de tiener in brand werd gestoken.
De hoofdverdachte stal vervolgens ook nog Brewer’s fiets, maar kon dezelfde avond nog worden ingerekend. De volgende dag werden ook de andere vijf verdachten aangehouden.
“Een aantal van hen moest er gisteravond zelfs nog om lachen”, verklaart brigadier Steve Feeley tegenover CNN. “Een van hen lijkt echter oprecht spijt te hebben.”
De mishandeling heeft ervoor gezorgd dat Brewer nu te lijden heeft onder tweedegraads verbrandingen op tachtig procent van zijn lichaam. “Het was de meest afgrijselijke misdaad die ik ooit heb gezien”, aldus sheriff Al Lamberti uit Florida.
Volgens de politie van deze Amerikaanse staat moest het slachtoffer een van de jongens nog 43 dollar betalen voor een game die hij zou hebben gekocht.
Een bewoner van het appartementencomplex waar Brewer stond te wachten heeft nog een poging gedaan om hem te blussen toen hij in brand stond, waarna hij in een van de omliggende zwembaden is gesprongen. “Het feit dat iemand opzettelijk een kind in de brand steekt is werkelijk onbegrijpelijk”, aldus Lamberti.
De politie hoopt dat het slachtoffer later vandaag in staat is om een verklaring af te leggen.
(Bron)
Mammoeten en hyena's leefden op de Maasvlakte

ROTTERDAM - Bij zandwinning op de Noordzee voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte zijn deze maand mammoetbotten met vraatsporen gevonden.
Onderzoekers stelden donderdag dat het om een unieke vondst gaat, omdat dit bewijst dat hier circa 11.500 jaar geleden hyena's leefden die zich tegoed deden aan de reuzenolifanten.
Wetenschappers vermoedden dat al langere tijd, maar niet eerder was dat zo duidelijk aangetoond. Ook zijn er botten gevonden die door mensen zijn bewerkt. De deskundigen noemen ook dat opmerkelijk, omdat dit aantoont dat mensen in het gebied leefden.
Tijdens verschillende ijstijden bestond de Noordzee niet, maar was het gebied tussen het huidige Nederland en Engeland een steppeachtig landschap. Daar leefden onder andere kudden wolharige mammoeten. Vissers vinden met regelmaat mammoetbotten en -kiezen in hun netten.
De nu gevonden resten komen uit diepere grondlagen, waar door zogenoemde sleephopperzuigers is gebaggerd voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Bovendien is begin oktober een viskotter ingezet om zoveel mogelijk botten te verzamelen.
Tijdens de zoektocht werd een linkerdijbeen van een wolharige mammoeten van 132 centimeter gevonden, waarschijnlijk het langste dijbeen van dit dier dat ooit in Nederland is aangetroffen.
Daarnaast kwamen ook gebeenten van reuzenherten, wilde paarden, rendieren, steppewisenten en edelherten boven water.
(Bron)

woensdag, oktober 14, 2009

Man moet schade aan hamburgers vergoeden

AMSTERDAM - Een man Swansea, Wales, is belast met de strafrechtelijke schade van vijf pond aan twee rundvleeshamburgers. Dat meldt het Britse dagblad Telegraph dinsdag.
De verbouwereerde 31-jarige Stephen Morgan werd in eerste instantie bij zijn woning aangehouden wegens diefstal. Hij zat vervolgens 22 uur vast in het politiebureau van Swansea.
Aanleiding was een meningverschil met een koerier van een afhaalrestaurant. De klant zou daarbij twee hamburgers hebben weggeschopt.
Morgan plaatste eerder op de avond een bestelling bij een fastfoodrestaurant. De levering kwam op tijd, maar was incompleet. De koerier toonde begrip en beloofde zo snel mogelijk terug te komen met de twee ontbrekende hamburgers.
Die nalevering liet echter op zich wachten, waarna de partner van Morgan het restaurant belde en overeenkwam om het geld terug te krijgen voor de inmiddels al betaalde hamburgers.
Een andere koerier arriveerde even later echter met de twee hamburgers. Morgan liet de man van het restaurant weten dat hij het eten niet meer wilde, maar alleen zijn geld terug wilde, zo vertelt hij tegen de Britse krant.
De koerier overhandigde het geld. Daarna schopte de koerier de hamburgers zelf weg, verklaart Morgan.
Later die nacht werd Morgan, tot zijn eigen verbazing, door de politie opgepakt.
De eigenaar van de restaurantketen laat aan de Telegraph weten dat klanten die ontevreden zijn, of niet de juiste bestelling krijgen aangeleverd hun geld altijd terugkrijgen en daarbij gratis eten krijgen.
Hij betwist daarom ook wat er volgens Morgan gebeurd is. Maandag volgt de terechtzitting.
(Bron)
Verbod vermindert aantal abortussen niet

LONDEN - Het verbieden of beperken van abortussen, lijkt geen effect te hebben op het aantal vrouwen dat de zwangerschap wil beëindigen.
Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse Guttmacher Instituut, waarover de BBC dinsdagavond publiceerde.
Abortussen komen relatief net zo vaak voor in landen waar ze verboden zijn als in landen waar het onder zeer beperkte omstandigheden is toegestaan.
''Wettelijke beperkingen houden abortussen niet tegen, ze maken de operatie alleen gevaarlijker'', stelde de voorzitter van de denktank, Sharon Camp, op een persconferentie in Londen. Een onveilige methode is bijvoorbeeld het inbrengen van een zakje arsenicum.
Het wereldwijde aantal abortussen is gedaald van een geschatte 45,5 miljoen in 1995 tot krap 42 miljoen in 2003, terwijl de wereldbevolking is gestegen, zo blijkt uit onderzoek in 197 landen.
Dit is te danken aan het toegenomen gebruik van voorbehoedsmiddelen. Wel sterven elk jaar nog ongeveer 70.000 vrouwen door onveilige abortussen en krijgen vijf miljoen te maken met complicaties.
In de bestudeerde periode van tien jaar, hebben negentien landen hun abortuswetten versoepeld. Drie landen scherpten ze juist aan: Polen, El Salvador en Nicaragua. Ondanks versoepelingen woont 40 procent van de vrouwen in landen waar sterke beperkingen gelden, vooral in Zuid-Amerika en Afrika.
In ontwikkelde landen betekent een abortusverbod dat vrouwen zich in het buitenland laten behandelen, zoals bijvoorbeeld Ierse vrouwen doen. In ontwikkelingslanden zetten vrouwen hun leven op het spel. Investeren in voorbehoedsmiddelen is essentieel, aldus Camp.
De westerse wereld geldt als voorbeeld. Vooral Nederland wordt geroemd met slechts tien abortussen op elke duizend vrouwen, in vergelijking met 29 per duizend wereldwijd. In Nederland gebruiken veel jonge mensen twee vormen van contraceptie.
De Verenigde Staten behoren tot ontwikkelde landen die kampen met hoge aantallen abortussen. Dit heeft deels te maken met onregelmatigheden in het vergoeden van voorbehoedsmiddelen door ziektekostenverzekeringen.
In Oost-Europa is het aantal abortussen de afgelopen tien jaar met de helft gedaald, doordat voorbehoedsmiddelen makkelijker beschikbaar zijn geworden.
(Bron)
Een dikke 2 graden buiten, tis fris. Overdag vond ik het koud, dus trui aan maar wegens de zon ook maar een niet te dikke jas - en zweten in die zon! Dan ben je blij als je de bus mist.
Terug was nog mooier: dat strijklicht op het verkleurende lover, geweldig.
En zoals elk jaar weer die verschillen - sommige bomen zijn al vrijwel kaal, sommige (van dezelfde soort en een paar meter verderop) zijn nog groen.
De krentenboompjes hier verderop zijn al bijna kaal, elders staan de kornoeljes zó rood te zijn dat ze geverfd lijken, fluweelbomen die nog blad hebben staan te schitteren en de gewone esdoorns vertonen alle kleuren van groen tot rood.
Misschien is het juist zo mooi omdat het maar zo kort duurt.
Fraudeur verraadt zichzelf via Facebook

CANCUN - Een gevluchte Amerikaanse fraudeur heeft zijn verblijfplaats verraden via netwerksite Facebook.
De 26-jarige Maxi Sopo, die 200.000 dollar (130.000 euro) aan bankleningen had weten te vergaren, beschreef op zijn Facebook-pagina dat hij zo'n geweldige tijd had in de Mexicaanse badplaats Cancun.
Sopo vertelde dat hij het leven daar helemaal te gek vond en dat hij in het paradijs was, berichtte de BBC woensdag. ''Hij leidde zeker niet het leven dat wij voor ogen hadden, gezien de beschuldigingen tegen hem'', aldus een aanklager.
Sopo verkocht voor de bankfraude rozen in nachtclubs in Seattle. Daar ontmoette hij een voormalige medewerker van het Amerikaanse ministerie van Justitie, die Sopo later als vriend op Facebook toevoegde.
Deze functionaris wist niet dat de rozenverkoper op de vlucht was, maar hielp later op verzoek van de autoriteiten bij het achterhalen van de exacte verblijfplaats in Cancun. Sopo kan tot dertig jaar cel worden veroordeeld.
(Bron)
Mooie brief van het UWV: ´U heeft een WW-uitkering die binnenkort zal aflopen, namelijk per 5 oktober 2009'...
Ik kan me morgen melden bij het bijstandsloket :/

dinsdag, oktober 13, 2009

Werk030, de site van het Werkbedrijf Utrecht, heeft een mooie vacature die vast wel via deze weg ingevuld zal worden:
"Senior scientist/astrophysicist
The successful candidate is expected to create and to conduct his/her own science programme, and is expected to apply for additional funding within The Netherlands and e.g. the EU. LEA offers the opportunity to participate in the definition and preparation of future astrophysical spaceprojects."
Tijger heeft al een tijdje door dat de rust is weergekeerd, en ging dus weer lekker op de bank liggen slapen, half in haar pluchen deken gedraaid.
Nu is het wat kouder, het raam staat op een kiertje, de verwarming staat wel aan, maar mevrouw heeft zich nu bovenop een stapel kratten genesteld: kratten met DHZ-spul, daar bovenop wat blikken verf en een roller, daar bovenop een Ikeatas, zo'n blauwe.
Het geheel bevindt zich wel achter een dwarsstaande boekenkast, dus misschien gaat het haar wel om de frisse lucht via het raam - ze heeft het niet zo op frisse lucht.
Maar ze ligt er nu bij op een manier die mij rugpijn bezorgt.
Hangbuikzwijn moet weg uit Vlaams appartement

BRUSSEL - Flurkje, een hangbuikzwijn van 80 kilo, moet binnen acht dagen weg uit een appartement aan de Varkensstraat in het Vlaamse Mechelen.
Dat eist de verhuurder van het appartement in de sociale sector. De bazin van Flurkje weigert haar huisdier echter de deur te wijzen. Een rechter zal daarom een dezer dagen over het lot van het hangbuikzwijn beslissen, zo meldden Vlaamse media dinsdag.
Volgens zijn bazin plast Flurkje netjes op een potje in de woonkamer van 7 bij 4 meter en poept hij op een krant. Stinken doet het zwijn volgens haar ook niet. Het beest krijgt namelijk elke twee dagen een huidbehandeling met bodylotion.
De verhuurder, sociale huisvestingsmaatschappij MGW, ziet de zaken anders. ''Dat varken moet hier weg want het zorgt voor overlast en geurhinder. En mevrouw zijn we ook liever kwijt omdat ze nu al jarenlang het huishoudelijk reglement overtreedt door zo'n groot dier te houden'', klinkt het daar.
Een buurvrouw zou bovendien 's nacht wakker worden van Flurkje die langs de muur schuurt. Ook merkte ze in de winter dat er varkensurine van een gele ijspegel op haar balkon lekte.
Indien het hangbuikzwijn van de rechter niet in zijn woning mag blijven is er volgens zijn bazin geen ander alternatief dan hem te laten inslapen.
(Bron)
Bejaarde Amerikaan slaapt door woningbrand

PITTSBURGH - Zijn woning stond in brand, het dak stortte in en de straat stond vol brandweerwagens met gillende sirenes, maar de 90-jarige Amerikaan Edward Stefanic kreeg daar niets van mee.
Hij sliep onbekommerd door, meldden media uit zijn woonplaats Pittsburg maandag (lokale tijd).
De brandweer had twee uur nodig om de vuurzee te overmeesteren. Toen ze daarna het huis doorzochten, ontdekten ze de stevige slaper in een kamertje op de eerste verdieping. ''Waarom slaan jullie mijn ramen in?'', was zijn eerste, ietwat verbolgen reactie.
De bewoner is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij rook had ingeademd. Een kat kwam in de vlammen om.
(Bron)
Direct Wonen sleept Amsterdam voor rechter

AMSTERDAM - Huurwoningbemiddelaar Direct Wonen sleept de gemeente Amsterdam voor de rechter. Het bedrijf gaat het besluit van de hoofdstad om de vergunning in te trekken aanvechten. Dat liet directeur Yvonne Swaans dinsdag weten.
Amsterdam maakte vrijdag bekend de vergunning van Direct Wonen in te trekken. Het grootste woningbemiddelingsbureau van Nederland zou allerlei gemeentelijke regels overtreden.
De firma zou onder meer sociale huurwoningen aanbieden die illegaal en met grote winst worden doorverhuurd en in woningen bemiddelen die een hogere huurprijs hebben dan wettelijk is toegestaan.
Swaans herkent zich absoluut niet in de beschuldigingen van de gemeente. Het bedrijf heeft volgens haar wel eens fouten gemaakt, maar dat zouden uitzonderingen zijn.
Overigens loopt er ook al een andere juridische procedure van Direct Wonen tegen de hoofdstad. Daarin vecht het bedrijf de gemeentelijke verordening voor woningbemiddelaars aan. Amsterdam is de enige gemeente met zo'n verordening.
In deze voorschriften staat onder meer dat bemiddelaars erop moeten toezien dat de gevraagde huurprijs voldoet aan de wettelijke regels. Volgens Direct Wonen is de prijs echter een zaak tussen de huurder en de verhuurder. De hoofdstad zou hiermee dan ook buiten haar bevoegdheid treden.
Swaans zei verder dat de afgelopen dagen veel huurders, verhuurders en bemiddelaars contact met haar hebben opgenomen. Die zouden het ook niet eens zijn met de vermeend oneerlijke regels in Amsterdam. Ze zouden samen met Direct Wonen willen optrekken.
(Bron)
Brussel wil energiebesparing verplichten

BRUSSEL - De Europese Commissie overweegt de EU-lidstaten te verplichten tot een energiebesparing van 20 procent in 2020.
Dat blijkt uit een dinsdag uitgelekt conceptvoorstel van het dagelijks bestuur van de Europese Unie (EU).
Tot dusver was er alleen sprake van een reductie van broeikasgassen van 20 procent en van een toename van het gebruik van duurzame energie met hetzelfde percentage. Een energiebesparing van 20 procent was niet meer dan een doelstelling.
In het commissievoorstel wordt verder onder meer voorgesteld de komende jaren 15 miljoen gebouwen in de EU energiezuiniger te maken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook veel banen op.
GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is blij met de conceptplannen, maar vindt de uitwerking nog te vaag.
Onduidelijk is bijvoorbeeld hoe de Europese Commissie lidstaten wil dwingen tot energiebesparing.
(Bron)
Chauffeur dumpt bus uit heimwee

AMSTERDAM – Een Chinese buschauffeur werd tijdens het werk overspoeld door een golf heimwee en vond dat een uitstekende reden om het werk maar helemaal neer te leggen.
De chauffeur reed op het desbetreffende moment door een drukke straat, maar dat weerhield hem er niet van de bus terplekke achter te laten en een taxi naar huis te pakken.
Het verkeer werd door de bus ernstig gestremd en ontstane files losten pas op toen de bus versleept werd.
De chauffeur is inmiddels opgepakt en heeft een boete van 50 euro opgelegd gekregen.
Het Laatste Nieuws meldt verder nog dat de werkgever –verrassend genoeg- niet heel content was met de actie van zijn werknemer. Of de buschauffeur op dit vlak nog consequenties kan verwachten, is niet bekend gemaakt.
(Bron)

Waarom reed ie niet gewoon met z'n bus terug?
Gmail detecteert verkeerde ontvangers

AMSTERDAM - Een nieuwe, experimentele functie in Googles maildienst Gmail moet voorkomen dat gebruikers mailtjes aan de verkeerde ontvanger sturen.
De nieuwe functie maakt deel uit van een pakket foefjes die gênante mailfouten moeten helpen voorkomen, zoals een knop waarmee gebruikers het versturen van een e-mail binnen tien seconden nog ongedaan kunnen maken, en een waarschuwing bij vergeten bijlages.
Ook kan Gmail e-mailers vragen om eerst een som op te lossen voor midden in de nacht een bericht wordt verzonden. Dat moet voorkomen dat mensen met een slok op mailtjes versturen waar ze de volgende dag spijt van hebben.
Dat pakket is sinds dinsdag uitgebreid met 'Got the wrong Bob?' of in het Nederlands, 'De verkeerde Bob te pakken?'. Die melding verschijnt als een gebruiker de verkeerde contactpersoon selecteert uit het lijstje met suggesties dat verschijnt bij het invullen van de ontvangers.
De functie stelt dat vast aan de hand van gebruikelijke combinaties van contactpersonen. Wie regelmatig met drie mensen mailt, en de adressen van de eerste twee correct invoert, wordt gewaarschuwd als de derde ontvanger niet lijkt te kloppen.
De bescherming is, net als de andere experimentele functies, in te schakelen in het onderdeel 'Labs' van het instellingenmenu.
(Bron)

Je kunt ook gewoon niet mailen als je zat bent.
Binnenvetters zijn ongezonder

TILBURG - Patiënten met hartfalen die veel negatieve gedachten hebben en die niet uiten, hebben meer gezondheidsproblemen. Niet alleen de persoonlijkheid van die binnenvetters heeft invloed op hun stemming, ook het karakter van hun partner speelt een grote rol.
Dat is de conclusie van Aline Pelle, die vrijdag aan de Universiteit van Tilburg promoveert op haar onderzoek.
Pelle onderzocht patiënten met een zogenaamde Type D-persoonlijkheid. Deze mensen hebben veel negatieve emoties, maar uiten ze niet uit angst voor afwijzing door anderen.
De promovenda kwam tot de conclusie dat veel negatievelingen bij klachten van hartfalen niet naar een arts of een gespecialiseerde verpleegkundige stappen.
''Hierdoor hadden zij een zes keer grotere kans op een verslechterende gezondheidstoestand dan normale hartpatiënten'', aldus Pelle.
Ze noemt de houding van van de binnenvetters paradoxaal. Ze hebben gezondheidsproblemen en zouden die kunnen laten behandelen, maar ze doen dat niet. Het is mogelijk dat ze zo in een vicieuze cirkel terechtkomen, zegt Pelle. Meer klachten, meer tobben.
''Als ze niet met hun klachten naar de arts gaan, krijgen ze die op den duur dubbel en dwars terug'', voorspelt de onderzoekster.
Opvallende uitkomst van haar onderzoek is de rol van de partner van de patiënt. Vooral de combinatie van persoonlijkheidseigenschappen blijkt van belang.
Type D-personen die een relatie hebben met iemand met een ander persoonlijkheidstype, hebben doorgaans geen best huwelijk. De relatie is zelfs slechter dan die tussen twee Type D-persoonlijkheden.
Overigens is er volgens Pelle geen direct verband tussen de Type D-mens en een grotere kans op overlijden door hartfalen. Ze weerlegt daarmee eerdere onderzoeken die dat wel beweren.
(Bron)
Man veroordeeld voor doodknijpen kanarie

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft een 48-jarige man uit Dokkum veroordeeld tot een geldboete voor het doodknijpen van zijn gele kanarie.
Op 31 oktober vorig jaar bracht de politie een bezoek bij de man, omdat een getuige had gezien dat hij met een keukenmes een autoband te lijf ging.
Aan een bruine houten kist bij zijn woning troffen de agenten een onthoofde gele kanarie aan, die ondersteboven met zijn pootjes was vastgebonden. ''Het schedeltje was eraf en de hersentjes puilden uit'', aldus de rechter.
De man verklaarde tegenover de politie dat de kanarie niet meer goed was. ''Hij vloog niet meer.'' Daarom besloot hij het vogeltje dood te knijpen en daarna te onthoofden. Volgens de officier van justitie was er geen sprake van het uit zijn lijden verlossen. ''Dan hang je hem daarna niet op aan een kist.''
Ook de rechter vond het verhaal dat de kanarie vleugellam was niet overtuigend. Ze legde de man een boete op van 420 euro voor de kanariemoord en voor het leksteken van de autoband.
(Bron)

Volgens mij mag zo iemand ook weleens een bezoekje brengen aan een psychiater...
Les handenarbeid kost scholiere acht vingers

BOSTON - Een school in de Engelse plaats Boston moet een boete van 16.500 pond (17.700 euro) betalen, omdat een destijds 16-jarig meisje tijdens een les handenarbeid acht vingers had verloren. Dat meldden Britse media dinsdag.
Het ongeluk gebeurde ruim twee jaar geleden, maar de school meldde het incident nooit bij de autoriteiten. De zaak kwam pas aan het licht toen een van de artsen die het meisje behandelden, de kwestie aankaartte bij de Britse arbodienst.
De klas had tijdens de les de opdracht gekregen een gipsen beeld van een hand te maken. Het meisje moest eigenlijk klei rond haar hand aanbrengen om een mal te maken, maar in plaats daarvan stak ze haar blote handen in de emmer gips.
Toen het gips hard werd, liep de temperatuur in de emmer door een chemische reactie op tot ongeveer 60 graden. Omstanders slaagden er niet in het gips weg te hakken.
Het meisje verbrandde haar hand. Ondanks twaalf operaties moesten artsen alle vingers van haar linkerhand en drie vingers van haar rechterhand amputeren.
Ook al hield de scholiere zich niet aan de opdracht, toch wordt de school verantwoordelijk gehouden voor het ongeval. ''Het meisje had niet kunnen of moeten weten dat dit rampzalige gevolgen kon hebben'', aldus de aanklager.
(Bron)

Vast als kind nooit met van die gipsknutseldozen gespeeld, anders had ze het geweten.
Acht jaar cel geëist voor omvangrijke mensenhandel

ZWOLLE - Tegen tien verdachten van grootschalige mensenhandel van Nigeriaanse minderjarige asielzoekers zijn dinsdag in de rechtbank in Zwolle straffen tot acht jaar cel geëist.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) maakte een goed georganiseerde bende tientallen slachtoffers.
De twee hoofdverdachten in de zogenoemde Koolviszaak, de 39-jarige Gilbert E. en de 45-jarige Solomon O., hoorden elk acht jaar cel eisen. Tegen de vrouw van Solomon, Vera E.O., is vier jaar gevangenisstraf geëist.
De bende ronselde kwetsbare, minderjarige meisjes in Nigeria. Met gebruik van een voodoo-ritueel beloofden ze een schuld terug te betalen.
De slachtoffers werden vervolgens overgebracht naar Nederland omdat de bende wist dat ze hier in open centra terecht zouden komen, aldus het OM.
Van daaruit werden de meisjes vrij eenvoudig opgepikt en naar Italië en Spanje gebracht, waar ze als prostituee moesten werken.
De bende kwam pas in beeld nadat in 2006 onderzoeken van meerdere regionale korpsen werden samengevoegd tot 'Koolvis'. Gepoogd is 140 slachtoffers te traceren.
De meesten blijven onvindbaar. De angst voor de bendeleden is groot, bleek onder meer deze en vorige week in de rechtszaal. Getuigen werden achter schermen gehoord maar durfden amper hardop te spreken.
Familieleden in Nigeria moesten door hun verklaringen regelmatig vluchten. ''De angst was op hun gezichten af te lezen'', aldus officier van justitie Gert Veurink.
Tijdens eerdere zittingen was veel aandacht voor predikant Moses Alagbe. Hij bad op verzoek van politie en justitie in een Groningse kerk met de mogelijke slachtoffers om hen zo te helpen van de voodoo-vloek af te komen.
''De wil van de meisjes werd door de dreiging met voodoo in zodanige mate beïnvloed dat zij daardoor niet meer in staat waren een keuze voor zichzelf te maken en enige weerstand te bieden'', zei aanklager Lars Stempher.
Advocaten stelden onder meer vragen bij een lijst met potentiële daders die de priester zou hebben opgesteld.
Volgens het OM was de dominee niet gevraagd die aantekeningen te maken en is er in het onderzoek niets mee gedaan.
Mede op basis van tapgesprekken en verklaringen achtte het OM de mensenhandel van 28 personen bewezen.
Tegen de overige verdachten zijn straffen van een, twee en drie jaar geëist. Voor één verdachte is vrijspraak gevraagd. Donderdag komt de verdediging aan het woord.
(Bron)
Vrouw met één hersenhelft verrast wetenschap

FALLS CHURCH - Hoewel een Amerikaanse vrouw al 37 jaar met maar één hersenhelft leeft, leidt ze een zelfstandig leven.
Een dokter ontdekte pas tien jaar geleden dat de Amerikaanse Michelle Mack ongeveer 95 procent van haar linkerhersenhelft mist. Daardoor heeft Michelle Mack de wetenschap versteld doen staan, berichtte de Amerikaanse tv-zender CNN dinsdag.
De linkerhersenhelft zorgt er normaal gesproken voor dat je onder meer kunt bewegen, praten en lezen. Door een beroerte voor haar geboorte is bij Mack dat deel van de hersenen nauwelijks ontwikkeld.
De rechterhersenhelft heeft een groot deel van die functies overgenomen, waardoor de vrouw uit Falls Church in de staat Virginia normaal kan praten en haar opleiding aan de middelbare school met succes kon afronden.
Mack woont bij haar ouders, betaalt huur en doet het grootste deel van het huishouden zelf. Ze is financieel onafhankelijk door haar administratieve baan bij een kerk. Ze wilde haar verhaal naar buiten brengen om duidelijk te maken ,,dat ik normaal ben maar wel speciale behoeften heb.''
De vrouw hoopt dat er op deze manier meer begrip ontstaat voor ,,alle andere mensen die zoals ik zijn''.
(Bron)
Jagers ingezet op golfbaan

AMSTERDAM - De grootste golfbaan van Nederland in Groesbeek heeft jagers ingezet om de greens te bewaken. Zwijnen teisteren de groene zoden door ze om te woelen op zoek naar beestjes.
De zwijnen hebben al zo'n zevenduizend vierkante meter gras verwoest, zegt hoofdgreenkeeper John Bindels in het AD.
De zwijnen zijn een jaarlijks terugkerend probleem bij golfbaan Het Rijk van Nijmegen, maar nog niet eerder richtten ze zoveel schade aan. In een week werd de golfbaan al twee keer vernield. "Toen we zaterdag zagen dat vijf holes onbruikbaar zijn, besloten we jagers in te zetten."
Zondag werden de eerste zwijnen niet geschoten, maar verjaagd. Op zondag mag er niet geschoten worden. "Door in hun handen te klappen hebben ze de dieren weten te verdrijven", licht Bindels toe.
Als ze op andere dagen worden gesignaleerd, worden ze echter wel doodgeschoten. De golfbaan is volgens Bindels een 'nuloptiegebied'.
(Bron)

En als je zwijnen afschiet, komen er uiteindelijk niet minder. Zet gewoon goeie hekken om die baan heen. (Ik geef toe dat ik meer met wilde zwijnen heb dan met golfers.)
Zweeds internet onbereikbaar door fout

AMSTERDAM - Een fout bij onderhoudswerkzaamheden heeft er maandagavond voor gezorgd dat internetverkeer naar en binnen Zweden tenminste een half uur vrijwel onmogelijk is geweest.
Volgens de plaatselijke Engelstalige krant The Local trad de fout op bij onderhoud bij de Stiftelsen för internetinfrastruktur, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van het Zweedse internetdomein .se.
De fout zorgde er voor dat in het DNS, het 'telefoonboek' van internet, een extra '.se' werd toegevoegd achter Zweedse internetadressen, waardoor die niet meer klopten. Websites met een Zweeds adres waren daardoor onbereikbaar, en e-mails kwamen niet aan.
Het probleem werd snel hersteld, maar heeft het internetverkeer naar en binnen Zweden voor zeker een half uur nagenoeg platgelegd. Sommige met name kleinere internetproviders hebben nog uren last gehad van de fout.
(Bron)
Tivoli stopt gesprekken over Muziekpaleis

UTRECHT - Het bestuur van Stichting Tivoli praat niet langer mee over de samenwerking binnen de Stichting Muziekpaleis in Utrecht. De nieuwe muziektempel is de opvolger van Muziekcentrum Vredenburg.
Volgens Poppodium Tivoli werkt de gemeente Utrecht aan een heel andere bestuurlijke structuur van de Stichting Muziekpaleis, dan per contract is vastgelegd.
Daarbij verdwijnt vrijwel de hele inbreng van Tivoli, liet een woordvoerder dinsdag weten. Dit is reden voor het poppodium om uit het overleg te stappen.
In het huidige bestuur van de Stichting Muziekpaleis zitten drie mensen van Tivoli, drie van de gemeente en een van de derde partner, Stichting Jazz Utrecht.
Daarnaast is er een (onafhankelijke) voorzitter. In de omstreden plannen van de gemeente komen voor de drie Tivoli-bestuursleden personen in de plaats die geen enkele relatie met het poppodium hebben.
Tivoli maakt zich zorgen over de financiële onderbouwing van de exploitatie van het Muziekpaleis. Daarover was overeenstemming, maar als de Tivoli-leden uit het bestuur moeten, heeft het poppodium geen zeggenschap meer.
''De gemeente kan nooit van Tivoli verwachten dat het in een fusie stapt, waarbij grote twijfels over de financiën zijn'', zei voorzitter Barry de Vos dinsdag.
De Tivoli-voorzitter zegt dat het poppodium met 300.000 bezoekers per jaar een grote partner is. ''In Vredenburg kwamen 100.000 bezoekers.''
Het Muziekpaleis valt veel duurder uit dan oorspronkelijk was geraamd. De gemeenteraad ging begin juli akkoord met de extra kosten van 34 miljoen euro. De bouw gaat de gemeente in totaal 132,5 miljoen euro kosten. De oospronkelijke raming was 47 miljoen.
(Bron)

Utrecht hè, Utrecht...
Wetenschappers ontdekken vegetarische spin

AMSTERDAM – Amerikaanse wetenschappers hebben een vegetarische spin ontdekt. De Bagheera Kiplingi leeft in Zuid-Amerika en voedt zich met bladeren en knoppen van planten.
Voorzover bekend is de Bagheera Kiplingi als enige van de meer dan 40.000 spinsoorten geen carnivoor. Omdat er geen prooi gevangen hoeft te worden, spint het dier ook geen web. Dat schrijft The Times.
Hoewel er dus geen insecten worden gedood om op te eten, is de Bagheera Kiplingi niet helemaal vredelievend: hij komt vooral aan zijn maaltijd door het groene voer af te pakken van mieren.
Voor onderzoeker Christopher Meehan van de Villanova Universiteit in Pennsylvania is de meest interessante informatie die zijn ontdekking verschaft het feit dat er een spin bestaat die fysiek in staat is om planten te eten.
“We zijn er altijd vanuit gegaan dat spinnen geen vast voedsel tot zich kunnen nemen”, aldus Meehan. Insect-etende spinnen ontleden hun prooi minutieus, maar de Bagheera Kiplingi eet hele bladeren.
(Bron)

En de ontdekker is een fan van The Jungle Book.
Taxichauffeur Leidseplein mishandelde al eerder iemand

AMSTERDAM - De 38-jarige taxichauffeur die in juli een man dodelijk zou hebben mishandeld in Amsterdam, zou in 2007 ook een vrouw hebben mishandeld en bedreigd. Ze was een klant van hem. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.
Sidi Mohamed B. zou op 5 juli bij de taxistandplaats op het Leidseplein na een ruzie de 44-jarige Rob Sitek hebben neergeslagen. Het slachtoffer viel met zijn hoofd op de grond en belandde met een schedelbreuk en hersenletsel in het ziekenhuis. Daar overleed hij later.
Naar nu blijkt zou de chauffeur in november 2007 in Amstelveen ook al eens een vrouw hebben mishandeld. Dat zou zijn gebeurd tijdens een ruzie om geld. B. zou haar hebben toegeschreeuwd: ''Je moet betalen. Ik heb in het verleden vaker vrouwen geslagen en ik ben daar niet vies van.''
Justitie verdenkt de verdachte van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met de dood tot gevolg aan Sitek. Ook is hij volgens het OM schuldig aan het mishandelen en bedreigen van de vrouw.
De verdachte moet woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Dan is er een pro-formazitting, waarin vooral procedurele zaken aan bod komen.
(Bron)
'Voedselproductie moet 70 procent omhoog'

ROME - De voedselproductie moet de komende veertig jaar 70 procent stijgen om aan de vraag van de groeiende wereldbevolking te kunnen voldoen.
Dat stelde directeur Jacques Diouf van de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) op een forum in Rome, berichtte de BBC maandagavond.
De wereldbevolking stijgt naar verwachting van de huidige 6,7 miljard mensen naar 9,1 miljard halverwege deze eeuw.
Als er niet meer land wordt gebruikt voor landbouw, kunnen 370 miljoen mensen in 2050 honger lijden, aldus de FAO.
Voedselproductie krijgt te maken met de effecten van klimaatverandering, zoals hogere temperaturen, grotere veranderlijkheid in regenval, vaker extreme weersomstandigheden.
Klimaatverandering leidt ook tot minder beschikbaarheid van water en een toename van het aantal planten- en dierenplagen en ziektes, waarschuwde de Senegalese diplomaat.
Volgens de FAO moet er vooral meer geld worden geïnvesteerd in landbouw in ontwikkelingslanden, waar toename van de voedselproductie het hardst nodig is. Een jaarlijks bedrag van 56 miljard euro, 50 procent meer dan nu, moet de problemen oplossen.
(Bron)
Marktkooplieden slachtoffer van inbraakgolf

GRONINGEN - Marktkooplieden in Nederland zijn steeds vaker het slachtoffer van huisinbraken op het moment dat zij met hun kraam op de markt staan. In de afgelopen maand werd van zeker tien ondernemers het huis leeggeroofd.
Dat maakte de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) maandag bekend.
Volgens een woordvoerder is er sprake van een landelijke trend. ''De kooplieden worden achtervolgd als ze met hun kraam naar huis rijden'', legt hij uit. ''Als ze vervolgens op een andere dag weer op de markt staan, slaan de inbrekers toe.''
Anderhalf jaar geleden was er volgens de CVAH ook al een dergelijke trend. Destijds stopte de inbraakgolf na een aantal weken zonder duidelijke reden.
De politie en de CVAH adviseren handelaren om hun huis zo goed mogelijk te beveiligen.(Bron)
'Heldere vuurbol zichtbaar boven Nederland'

GRONINGEN - Veel Nederlanders hebben dinsdagavond rond zeven uur een vuurbol in de lucht gezien.
De Groningse sterrenkundige Theo Jurriens bevestigde dat het om een zeer heldere meteoor ging die op een gegeven moment in drie stukken uiteenspatte.
Jurriens zei uit heel Nederland ongeveer honderd meldingen te hebben ontvangen van mensen die de vuurbol hebben gezien.
Het KNMI meldde ook een behoorlijk aantal telefoontjes te hebben ontvangen. ''De vuurbol was bijzonder helder, terwijl het nog niet helemaal donker was'', aldus de sterrenkundige.
Uit het noorden van het land kreeg Jurriens ook meldingen van mensen die gerommel of een knal hoorden op het moment dat de meteoor voorbijkwam. Anderen zeiden het gebouw waar ze zich in bevonden, te voelen trillen.
(Bron)
Die enorme dreun hier was om 20.26. Ben benieuwd.
TT 112 Meteoor te zien boven hele land

Uit heel Nederland komen berichten dat er een meteoor te zien is geweest. In het noorden van het land was een flits te zien en een knal te horen. Het is niet waarschijnlijk dat er op de grond brokstukken terechtgekomen zijn.
Veel mensen belden de kustwacht en de politie. Ook de luchtverkeersleiding van Schiphol is vaak gebeld. Vooral tussen 19.00 en 19.30 uur werd er gebeld.
We gaan echt al richting het einde van het jaar. Zoals altijd rond deze tijd, maken bepaalde mensen dankbaar gebruik van het park (denk ik). Als het een uurtje donker is hoor je af en toe een PLOF en soms - zoals nu - een DREUNNNN waarbij je werkelijk je borstbeen en je ribben voelt meetrillen. En dat park is toch echt een stukkie verderop...
Ze gaan uiteraard nooit lang achter elkaar door. Maar het is wel elke zoveel dagen raak.
XORcist was weer creatief: een mooi DSB-commentaar.

maandag, oktober 12, 2009

Een stel merels voert oorlog met een kraai in de tuin. Geen idee wat er aan de hand is.
Overdag zit hier van alles zoet de cotoneaster leeg te eten (nee, de kraaien niet).
Is u ook opgevallen dat er zovéél bessen zijn? Vroeger zeiden ze dan dat er een strenge winter zou komen... Ik ben benieuwd.
Dierenarts gebeld: Tijgers oog drupt weer. Een waterig oogje met drab die eruit vloeit. Dus kennelijk is/was het geen bacterie en/of heeft de antibiotica niet (genoeg) geholpen. Ik heb nog steeds niet de indruk dat ze er last van heeft, alleen ziet het er sneu uit als ze met zo'n tranig oog naar je kijkt.
Inmiddels afgesproken dat beide katten 20 oktober voor tandsteenverwijdering gaan, en dat de dierenarts dan ook het oog weer nakijkt. Kosten: 189,16, exclusief eventuele medicatie (maar die zijn niet zo duur hoor, zeiden ze erbij - deze kosten zijn dus voor 1 maal oogcontrole, 2 maal narcose en 2 maal gebit schoonmaken).
Eigenlijk moeten de dame en heer wegens de leeftijd ook een 'senior check', bloedtest voor nier- en leverfunctie en glucosecontrole. Als ik dat tegelijkertijd laat doen, komt de totale rekening op 296,56.
Pfoe.
En als er iets uit mocht komen dat niet goed is, lopen de kosten natuurlijk nog verder op. Maar ja, dat moet dan maar. Als ze iets mankeren dat nu nog verborgen is, is het alleen maar goed om dat te ontdekken.
Een vriend vroeg al of T&T voor dit bedrag ook met een taxi worden opgehaald en thuisgebracht - ja, met de fietstaxi ;p
TT 121 De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt voor speelgoed van het merk Indigo. Onderdelen van een houten fruit- en snijsetje kunnen gevaarlijk zijn als kinderen ze inslikken. Het gaat om het puntje van de wortel en de steel van de paddestoel. Kopers krijgen hun geld terug als ze het speelgoed terugbrengen naar de winkel, meldt de VWA.

Hopeloos, eten ze een keer groente, is het weer niet goed...
Man mist geboorte na aanranding verpleegster

Een man uit Bountiful, in de Amerikaanse staat Utah, heeft afgelopen vrijdag de geboorte van zijn kind moeten missen. De man had het namelijk drukker met een mooie verpleegster dan met zijn eigen vrouw.
De dertigjarige Adam Jay Manning bracht afgelopen vrijdag rond theetijd zijn in barensnood verkerende vrouw naar het ziekenhuis. Toen een verpleegster het paar te hulp schoot, werd zij van boven tot onder begluurd door Manning, aldus politiewoordvoerder Loring Draper. Vervolgens gaf hij haar een complimentje over haar uiterlijk.
De zuster negeerde de geile aanstaande vader en ging door met haar werk. De hoogzwangere vrouw zou namelijk net in haar rolstoel naar de verloskamer worden gereden. De man gaf echter niet op en ging verder met zijn versierpoging. "Manning zei dat er iets met haar nek aan de hand was en wilde haar nek masseren. Hierna stak hij zijn hand uit en greep haar borst."
De vepleegster duwde de geile kerel weg en ging aan de andere kant van de rolstoel staan. Hierna schakelde ze de politie in, die de man arresteerde wegens aanranding. De man zit nog steeds vast, en heeft de geboorte van zijn kind moeten missen. De vrouw is namelijk pas na de arrestatie bevallen. "Hij was er overduidelijk niet voor de geboorte van zijn kind", besluit Draper.
(Bron)
Naakte student meegesleurd door trein

Een 22-jarige zwartrijder heeft in Lauenbrück in de Duitse deelstaat Nedersaksen uit protest zijn blote billen tegen een vertrekkende trein aangedrukt. Dat had hij beter niet kunnen doen. De dronken man werd namelijk meegesleurd door de trein.
De student uit de deelstaat Saksen-Anhalt werd in de trein betrapt op zwartrijden. Omdat hij weigerde een kaartje te kopen, moest hij bij de volgende halte uitstappen. Daar trok hij zijn broek van de kont en drukte zijn billen tegen een raam van de vertrekkende trein.
De jongeman werd echter meegesleurd door de snel vaart makende trein. Doordat passagiers aan de noodrem trokken, kwam deze tweehonderd meter verder tot stilstand.
De student heeft geluk gehad dat de trein niet over hem is heengereden. Hij is namelijk slechts met enkele kneuzingen en schaafwonden opgenomen in het ziekenhuis.
(Bron)
'CDA ontwijkt integratiedebat'

DEN HAAG - Het CDA moet zich meer manifesteren op het gebied van integratie en zich harder verzetten tegen politiek die bevolkingsgroepen uitsluit.
Dat stelde prominent CDA-lid Doekle Terpstra maandag in de Steenkamplezing van de regeringspartij. De christendemocraten moeten ''niet alleen schande roepen of verzuchten dat het niet serieus en onuitvoerbaar is''.
Terpstra doelde op verzet tegen de politiek die bijvoorbeeld PVV-leider Geert Wilders bedrijft. ''Een politiek voorman die in de internationale media pleit voor de deportatie van tientallen miljoenen mensen uit Europa, moet concreet weerwoord krijgen'', aldus Terpstra. ''Het veld overlaten aan de sprakelozen ter linkerzijde of de lawaaipapegaaien ter rechterzijde is funest voor Nederland.''
De oud-vakbondsvoorman van het CNV en tegenwoordig voorzitter van de HBO-Raad ergert zich duidelijk aan het integratiedebat van dit moment.
''Feiten worden ontkend. Broodjes aap worden gretig geserveerd en geconsumeerd. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat ook veel CDA'ers liever een blokje om gaan dan het debat over integratie, participatie en tolerantie voluit aan te gaan. Ik begrijp dat wel, ik heb ook de striemen op mijn rug dankzij dat debat.'' Begin vorig jaar kreeg hij heftige reacties op zijn manifest 'Bouwen en benoemen', waarin hij opriep tot een redelijk gesprek over problemen met de multiculturele samenleving.
Volgens Terpstra is het CDA een partij die de hand reikt aan allen die mee willen doen en mee willen werken. ''We hebben hart voor wie zorgt heeft om zijn baan, haar buurt, zijn toekomst, haar gezin. Wij zijn hard tegen respectlozen, de schreeuwers en haatzaaiers.''
De prominente CDA'er stoort zich ook duidelijk aan de discussie over het effect van moslims op de joods-christelijke traditie van Nederland.
''Het CDA moet subiet stoppen te aanvaarden dat de joods-christelijke traditie en de daarop voortbouwende westerse cultuur wordt geclaimd door bepleiters van alles wat vloekt met leer en leven van die rabbie uit Nazareth. Het CDA en alle christelijk geïnspireerde organisaties en burgers roep ik op de naam van het christelijk geloof en dus van Jezus Christus niet langer straffeloos te laten claimen en bezoedelen door predikers van uitsluiting en repressie.''
(Bron)
Meisje neergestoken na wegvallen internet

AMSTERDAM - Een 18-jarige StarCraft-speler uit Zweden heeft een meisje van 15 jaar oud ernstig verwond met messteken. De gamer ging door het lint toen bleek dat zijn internetverbinding verbroken werd tijden het spelen van een potje StarCraft.
Toen de verbinding wegviel ging de jongen naar de keuken om een mes te pakken en liep vervolgens woedend de straat op.
Een 15-jarig meisje dat op weg naar huis was van een feestje kwam als eerste op zijn pad en werd met enkele messteken tegen de grond gewerkt. Ondanks de ernstige verwondingen heeft ze de aanval overleefd.
De rechtbank heeft de jongen, die verder nog niet over een strafblad beschikte, inmiddels veroordeeld tot intensieve psychiatrische hulp. De gedachten van de gamer sloegen volgens de rechter plots om in agressie nadat hij er achter kwam dat hij niet langer StarCraft kon spelen.
De aanklager wilde de jongen veroordelen voor poging tot moord maar de rechtbank zag de aanval als ‘slechts’ een poging tot doodslag. Dit omdat hij niet het huis uit zou zijn gegaan om het meisje te vermoorden.
Het incident vond op 9 augustus plaats maar werd onlangs pas bekend gemaakt nadat de rechtbank een uitspraak in de zaak had gedaan.
(Bron)