zaterdag, april 30, 2011

'Nauwkeurige navigatie van bultrug is onverklaarbaar'

AMSTERDAM – Bultruggen navigeren zo goed tijdens hun migratietochten dat wetenschappers dat vermogen niet kunnen verklaren met bestaande theorieën, zo blijkt uit een nieuwe studie.
Tijdens hun reizen door de oceanen wijken bultruggen nooit meer dan vijf graden af van hun migratiekoers, ondanks stormen, sterke stromingen en andere afleidingen die ze tegenkomen.
Dat vermogen is niet te verklaren met bestaande theorieën over navigatiemechanismen van dieren. Mogelijk gebruiken walvissen een combinatie van verschillende mechanismen en bepalen ze daarnaast hun koers op basis van de stand van de maan en de sterren.
Onderzoekers van de Universiteit van Canterbury komen tot die conclusie in het wetenschappelijk tijdschrift Biology Letters.
“Deze walvissen doorkruisen sommige van de meest turbulente zeeën ter wereld en toch blijven ze in een rechte lijn zwemmen”, verklaart hoofdonderzoeker Travis Horton op Wired News. “Ze gebruiken waarschijnlijk geen intern systeem, maar baseren zich op iets dat buiten henzelf ligt.”
De onderzoekers kwamen tot hun bevindingen door acht jaar lang de migratieroutes van zestien bultruggen te volgen met behulp van satellieten. Op het lichaam van de dieren werden GPS-chips bevestigd.
Bultruggen voeden zich in de zomer in de buurt van de Noord- en Zuidpool. In de winter migreren ze naar tropische oceanen.
Uit het onderzoek blijkt dat de kaarsrechte migratielijnen van de dieren niet kunnen worden verklaard met navigatie op basis van het aardmagnetisch veld. Dit mechanisme leidt normaal gesproken tot veel minder nauwkeurige routes.
Het is ook onwaarschijnlijk dat de dieren de zon als navigatiebron gebruiken, omdat er onderwater nauwelijks referentiepunten zijn.
Met een vervolgonderzoek hopen de wetenschappers er achter te komen op welke manier de bultruggen hun koers dan wel bepalen.
(Bron)
Tatoeage leidt tot veroordeling moordenaar

LOS ANGELES - Een getatoeëerde moordscene op de borst van een Amerikaans bendelid heeft zeven jaar na dato alsnog geleid tot de veroordeling van de moordenaar.
De nu 25-jarige man schoot in 2004 een rivaliserend bendelid dood in de plaats Pico Rivera in Californië. In de loop der jaren liet hij de moord tot in detail op zijn lijf zetten.
Een rechercheur die door foto's van getatoeëerde bendeleden bladerde herkende echter de nooit opgeloste moord in het beeldverhaal.
De man werd opgepakt en in de cel wist een undercoveragent een bekentenis los te peuteren. Deze opgenomen bekentenis gold als cruciaal bewijs in de rechtszaak. De verdachte werd deze week schuldig bevonden. Welke straf hij krijgt is nog niet bekend.
(Bron)
Neushoorns profiteren van vrede in Nepal

KATHMANDU - Het aantal neushoorns in Nepal is fors toegenomen in de afgelopen jaren, na een dramatische afname ten tijde van de burgeroorlog (1996-2006) in het Aziatische land.
Op dit moment leven zeker 534 van deze bedreigde dieren in de zuidelijke junglegebieden van Nepal tegen 433 in 2008, zo maakten de Nepalese autoriteiten zondag bekend.
Ten tijde van de oorlog in Nepal werden de neushoorns op grote schaal afgeschoten door stropers. Die profiteerden van een gebrek aan toezicht in de natuurgebieden.
Ooit liepen duizenden eenhoornige neushoorns rond het noorden van India en in het zuiden van Nepal. In de afgelopen eeuw nam hun aantal drastisch af.
Een enkele hoorn is nu op de zwarte markt goed voor een opbrengst van omgerekend tienduizenden euro's. In China en in andere Aziatische landen is het hoornmateriaal een essentieel ingrediënt van drankjes met een vermeende medicinale werking.
(Bron)
Kamperfoelie, liguster en de vroege pioen staan volop in knop. Een daslook bloeit, de klimroos woekert vrolijk voort in de krulwilg, de eerste ronde paardenbloemen is uitgebloeid.
De tuin waait steeds vol iepenzaadjes van een boom verderop, wat dat betreft is het goed dat het zo droog is, want als die allemaal zouden kiemen, dan heb ik een bos.
Maar ik heb ook wat zaaigoed uitgeplant, met het nodige water, dus wat mij betreft vanaf nu elke nacht een mals buitje alstublieft...
'Mannelijke honden makkelijker voor de gek te houden'

AMSTERDAM - Mannelijke honden hebben minder oog voor hun omgeving dan vrouwtjeshonden en zijn daardoor gemakkelijker voor de gek te houden. Dat blijkt uit een onderzoek van Oostenrijkse wetenschappers.
Als een mannelijke hond met een bal speelt die op een onverklaarbare manier groter of kleiner wordt, heeft het dier dat vaak nauwelijks door.
Vrouwelijke honden hebben een dergelijke verandering wel snel in de gaten. Mogelijk gebruiken teefjes hun ogen beter en vertrouwen reuen meer op hun neus.
Dat meldt nieuwssite Sciencemag.com op basis van wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Wenen.
De onderzoekers confronteerden 25 mannelijke en 25 vrouwelijke honden met een tennisbal die achter een scherm langs rolde. De wetenschappers verwisselden de tennisbal achter het scherm soms voor een bal met hetzelfde uiterlijk, maar een veel groter formaat.
Uit het onderzoek bleek dat teefjes daarna vaak langer naar bal keken. De reuen leken niet op te merken dat de bal van grootte was veranderd. Zij keken niet langer naar de nieuwe bal.
De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Biology Letters.
"We waren erg verrast", verklaart hoofdonderzoeker Corsin Müller. De Oostenrijkse onderzoekers hebben geen verklaring voor het verschil in visuele capaciteiten tussen mannelijke en vrouwelijke honden.
Andere wetenschappers vermoeden dat teefjes meer op hun ogen vertrouwen dan reuen, omdat ze hun aandacht moeten richten op hun jongen die in de beginfase van hun leven allemaal nog min of meer dezelfde geur hebben.
(Bron)
Vrouw Zoetermeer gewond na tuinstoel op rug

AMSTERDAM - Een 48-jarige vrouw uit Zoetermeer is donderdag gewond geraakt, nadat haar 40-jarige bovenbuurman een tuinstoel vanaf zijn balkon naar beneden gooide die op haar rug terechtkwam. Dat meldt de politie vrijdag.
De vrouw was haar tuin aan het schoon spuiten, toen de buurman vanaf zijn balkon in haar tuin spuugde. Toen de man een tweede keer naar beneden spuugde, richtte de vrouw de tuinslang naar boven en spoot water richting de man.
De man werd boos en gooide een kunststof tuinstoel naar beneden. Vanaf een hoogte van acht meter kwam de stoel op de rug van de vrouw terecht. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.
De man is aangehouden en wordt verhoord.
(Bron)
Verdachte gifbonbons deed poging tot moord

DEN BOSCH - De 43-jarige vrouw uit Veghel die is aangehouden voor het verspreiden van drie dozen met bonbons met rattengif wordt beschuldigd van poging tot moord.
Ze blijft nog zeker twee weken in voorlopige hechtenis. Dat hebben de rechtbank en het Openbaar Ministerie in Den Bosch vrijdag laten weten.
Na de aanhouding van de Veghelse donderdag vond de politie in haar woning rattengif dat mogelijk in de bonbons zou zijn verwerkt. De vrouw kent alle drie de slachtoffers, maar haar motief is nog niet bekend.
De bonbons werden bezorgd op adressen in Uden, Veghel en Horn in Limburg. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de inhoud van de snoepwaar.
(Bron)
Ruim 5000 dieren dood in Fochteloërveen

BOVENSMILDE - Naar schatting ruim vijfduizend dieren zijn omgekomen door de brand die op paasmaandag uitbrak in het natuurgebied Fochteloërveen bij Bovensmilde (Drenthe). Het gaat om ruim vierduizend hagedissen en duizend slangen, meldde de natuurorganisatie Ravon vrijdag.
Volgens een woordvoerder van Ravon, dat onderzoek doet naar reptielen, vissen en amfibieën, zijn de meeste dieren verbrand doordat ze niet snel genoeg konden wegkomen.
Anderen verschroeiden in hun ondergrondse holen in het droge veen. Enkele dieren wisten aan de vlammenzee te ontkomen door hun toevlucht te zoeken in sloten en vennetjes.
Ravon vermoedt dat ruim 80 procent van de reptielen- en slangenstand in het afgebrande gebied, ongeveer 100 hectare groot, is omgekomen.
(Bron)
Vijf loverboys aangehouden uit Purmerend

PURMEREND - De politie heeft na lang onderzoek vijf vermeende loverboys uit Purmerend aangehouden. Ze worden ervan verdacht jonge vrouwen te hebben uitgebuit, mishandeld, verkracht en bedreigd. Ze zitten allemaal nog vast. Dat heeft de politie vrijdag laten weten.
Het gaat om vijf vrienden van tussen de 23 en 38 jaar. Het onderzoek begon in juli vorig jaar nadat een 20-jarige vrouw uit Zoetermeer aangifte deed van onder meer bedreiging en verkrachting.
Ze raakte, na een ontmoeting via internet, in de ban van een 22-jarige man en werd tegen haar wil vastgehouden en verkracht. De vrouw wist, na een mislukte poging, uiteindelijk echt te ontsnappen.
De politie kwam nog vier vrouwelijke slachtoffers op het spoor, tussen de 20 en 25 jaar, en ook bleken er meer mannen bij betrokken te zijn.
Volgens de recherche waren de vrouwen allemaal doodsbang voor de mannen en waren ze geestelijk afhankelijk gemaakt. De vrouwen is hulp aangeboden om er weer bovenop te komen.
(Bron)

In andere media worden deze types 'pooierboys' genoemd, dat vind ik een veel betere term.
Celstraf dreigt na pinnen met 'wonderpas'

BREDA - Een door de gemeente verstrekte betaalpas met een limiet van 582,55 euro per maand, die door een fout van de bank onbeperkt geld geeft. Zo'n pas vond de politie op het nachtkastje van de 25-jarige ex-gevangene Danny R. uit Tilburg, die vrijdag voor de rechtbank in Breda verscheen.
Volgens de officier van justitie heeft R. in september 2010 liefst 473.680 euro opgenomen met de zogenoemde prepaid pas. Hij kreeg die op 5 augustus, drie dagen nadat hij was vrijgelaten uit de gevangenis.
Wederrechtelijke toe-eigening, waarvoor de Tilburger twee jaar cel verdient, vindt Koning. Onzin, meent R.'s advocaat Jan-Hein Kuijpers.
''Mensen die per ongeluk ineens een enorm bedrag op hun rekening gestort krijgen en dat vergokken in het casino, worden ook niet vervolgd.''
Volgens Kuijpers kan de officier niet bewijzen dat zijn cliënt met de pas heeft gepind. Het zou net zo goed zijn vriendin kunnen zijn geweest. Er zijn geen camerabeelden van een geslaagde pintransactie of gsm-gegevens die zijn te koppelen aan plaatsen waar geld is opgenomen.
De aanklager vindt juist dat er heel veel bewijs is. Hij wijst op de honderden transacties die met de pas zijn gedaan, de camerabeelden van een mislukte geldopname waarop R. te zien is en de dure schoenen en kleding die in het huis van de Tilburger en zijn vriendin zijn gevonden.
Ook kocht de 25-jarige man samen met zijn moeder een Mercedes die contant werd afgerekend. R. kreeg de pas van de gemeente, nadat hem een uitkering was toegewezen in het kader van de WIJ (Wet investering jongeren).
Inmiddels zit hij bijna honderd dagen vast. Tot nu toe heeft hij zich beroepen op zijn zwijgrecht.
(Bron)

vrijdag, april 29, 2011

Van de spuiten af. "Niet wegdoen hoor!", waarschuwde de trombosedienstdame.

donderdag, april 28, 2011

'Brein kan slapen als mensen wakker zijn'

AMSTERDAM - Sommige hersengebieden kunnen mogelijk in slaap vallen als de rest van het menselijk brein nog alert is. Dat blijkt uit een experiment van Amerikaanse wetenschappers.
Wanneer ratten oververmoeid raken, schakelen bepaalde delen van hun brein over op een soort slaapmodus, terwijl de dieren nog wakker zijn.
Waarschijnlijk komt deze gedeeltelijke slaap van de hersenen ook voor bij mensen die een slaaptekort hebben opgebouwd. Dat meldt National Geographic News op basis van onderzoek aan de Universiteit van Wisconsin.
“Dit is niet zomaar een observatie”, verklaart hoofdonderzoeker Giulio Tononi. “Dit fenomeen beïnvloedt het gedrag. Je maakt meer fouten als je hersenen slapen.”
De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door de hersenactiviteit van ratten te meten met sensoren die op hun kop werden geplaatst. Als de dieren wakker waren, gaven de zenuwcellen in hun brein vaak en zeer onregelmatig signalen af.
Wanneer de dieren sliepen veranderde de hersenactiviteit. De zenuwcellen in het brein ‘vuurden’ minder vaak en in een regelmatig patroon.
Uiteindelijk hielden de wetenschappers de dieren extra lang wakker om te zien welk effect een slaaptekort op de activiteit van hun brein had.
Uit de metingen bleek dat de hersenactiviteit in de hersenschors van oververmoeide ratten overeenkomsten vertoonde met het patroon van activiteit dat het brein van de dieren tijdens slaap aannam. Kortom: de hersenen leken gedeeltelijk over te schakelen op de slaapmodus, ook al waren de ratten nog wakker.
De hersenschors is overigens een deel van het brein dat is betrokken bij probleemoplossend denken. “De zenuwcellen in dit gebied nemen rust, terwijl ze dat eigenlijk niet zouden moeten doen”, verklaart hoofdonderzoeker Tononi.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature. Volgens Tononi suggereren zijn bevindingen dat een slaapgebrek grote gevolgen kan hebben, ook bij mensen.
“Je hoeft je niet slaperig te voelen om grote fouten te maken”, aldus de wetenschapper. “Zelfs als je het gevoel hebt dat je nog best fit bent, kunnen sommige delen van je brein moe zijn. En dit zijn nou net de delen die je nodig hebt voor het nemen van beslissingen.”
(Bron)
Jaloerse Belg rijdt verkeerde paar van de weg

BRUSSEL - Een 25-jarige Belg heeft het verkeerde koppeltje van de weg gereden. Hij meende zaterdag in Zelzate, vlak bij de Nederlandse grens, zijn overspelige vriendin en een andere man een zebrapad over te zien steken en gaf gas.
Het betrof echter een hem onbekend tweetal. Deze twee raakten beiden gewond.
De jaloerse chauffeur ging er vandoor, maar meldde zich later alsnog bij de politie. Hij bleek gedronken te hebben. Het parket van Gent is een onderzoek gestart, zo werd zondag bekendgemaakt.
(Bron)
Dodental tornado's VS bijna 260

WASHINGTON - Het dodental als gevolg van de tornado's in de VS is opgelopen tot zeker 258. Dit is donderdag van officiële Amerikaanse bronnen vernomen.
Waarnemers verwachten dat in het puin nog meer slachtoffers zullen worden gevonden. Alleen al in de staat Alabama kwamen zeker 162 mensen om het leven.
Het Witte Huis maakte bekend dat president Barack Obama vrijdag een bezoek brengt aan de zwaar getroffen staat.
''We leven mee met al degenen die geraakt worden door deze verwoesting. We prijzen de heldhaftige acties van de hulpverleners bij deze ramp'', verklaarde Obama.
De tornado's richtten schade aan van Texas tot New York. ''De tornado leek wel een mijl breed'', beschreef burgemeester William Bell voor omroep CNN de windhoos in zijn stad Birmingham in Alabama. Honderden mensen raakten gewond.
Volgens het plaatselijke Rode Kruis zijn de straten vol met ambulances: ''Het lijken wel taxi's in New York. Ze rijden alsmaar heen en weer naar de ziekenhuizen.'
(Bron)
Droogte leidt tot minder bladeren aan bomen

WAGENINGEN - De huidige periode van droogte heeft tot gevolg dat het bladeroppervlak van bomen dit seizoen kleiner blijft.
Dat zei dinsdag hoogleraar milieusysteemanalyse Rik Leemans van de universiteit van Wageningen.
''In deze tijd van het jaar vindt de bladontplooiing plaats en beginnen de bladeren te groeien. Daar hebben ze veel water voor nodig. Omdat dat er niet is, blijf je dat het hele seizoen voelen. Bomen ontwikkelen minder bladeren dan normaal'', aldus Leemans.
Ook voor dieren heeft deze droogte gevolgen. ''Ze vinden moeilijker water. Ook staan veel sloten droog, daar lijden vissen en kikkers onder.''
Voor veel insecten, zoals muggen, wespen, libellen en vlinders, is het extreme voorjaar juist positief. Door de droogte en de hoge temperaturen kruipen ze eerder uit hun nesten en overleven ze ook makkelijker.
Maar de droogte moet niet te lang gaan duren, zei insectendeskundige Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit dinsdag, want dan verdrogen de kruiden en bloemen en hebben de kruipende en vliegende beesten geen voedsel meer.
Insectenwaarnemers onderschrijven wat veel mensen merken: er zijn op dit moment veel beestjes. ''Het is echter een beetje tegenstrijdig: een mooi voorjaar doet insecten goed, maar een te mooi voorjaar is zeker een probleem'', aldus Van Vliet.
Daarnaast betekent de droogte dat er brandgevaar is in de natuur. Zo woedden tijdens het paasweekeinde branden in verscheidene natuurgebieden. Het is nu zo droog omdat er in de maanden maart en april weinig neerslag is gevallen. Bovendien is het warm en zonnig, waardoor er ook nog veel water verdampt.
De problemen zijn niet meteen verholpen als het weer gaat regenen. Er is heel wat regen nodig om het water weer op peil te krijgen. ''We hebben zo'n 50 tot 100 millimeter nodig, dat wil zeggen zo'n vijf tot tien emmers water per vierkante meter. Dat is best wat. Bedenk maar wat dat wil zeggen als je dat in je keuken leeggooit. Dan moet je flink dweilen'', aldus Leemans.
(Bron)
Vrachtwagenchauffeur poept op stoep politie

HULST - Een vrachtwagenchauffeur was woensdagochtend vrij ongelukkig met zijn keuze voor een plaats om te poepen. Hij deed zijn behoefte in de Zeeuwse stad Hulst op de stoep voor het politiebureau.
Agenten dachten eerst dat de man met een reparatie bezig was tussen de truck en de oplegger, maar niets bleek minder waar.
De 44-jarige trucker uit het Noord-Hollandse Obdam kreeg direct een boete van 100 euro voor wildpoepen, aldus de politie.
(Bron)
Wit-Rusland verbiedt onafhankelijke kranten

MINSK - Wit-Rusland heeft twee belangrijke onafhankelijke kranten verboden, Nasja Niva en Narodnaja Volja. Dit meldden beide publicaties donderdag op hun website.
Beide kranten zitten aan het maximumaantal waarschuwingen dat een publicatie binnen een jaar mag krijgen, aldus de autoriteiten.
De twee kranten hadden onder meer kritisch geschreven over het staatshoofd en de Wit-Russische geheime dienst. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) heeft de sluiting van de twee kranten donderdag veroordeeld als onaanvaardbaar.
De repressie in Wit-Rusland is opgevoerd na de omstreden herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko vorig jaar. Loekasjenko wordt wel de laatste dictator van Europa genoemd.
Wit-Rusland is donderdag nog genoemd in een spionagezaak, waarbij een Nederlandse F16-piloot geheimen zou hebben gelekt.
(Bron)
'Stadsvogels hebben groter brein'

AMSTERDAM - Vogelsoorten die veel voorkomen in steden hebben een relatief groot brein ten opzichte van de rest van hun lichaam. Dat blijkt uit onderzoek van Europese wetenschappers.
Een groot brein zorgt er waarschijnlijk voor dat sommige vogelsoorten zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de wisselende omstandigheden in steden dan concurrerende soorten met minder grote hersenen.
Met name roodborstjes, kraaien en boomklevers zijn in een stadse omgeving waarschijnlijk in het voordeel door het formaat van hun brein. Dat meldt BBC News op basis van onderzoek van de Universiteit van Uppsala in Zweden.
De wetenschappers hebben de stamboom van 82 vogelsoorten bestudeerd die voorkomen in 12 steden in Frankrijk en Zwitserland. Uit hun analyse bleek dat de soorten die het meest dominant waren in de stadse omgevingen relatief grote hersenen hadden.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Biology Letters.
Eerdere studies hebben al uitgewezen dat dieren met een groot brein zich over het algemeen makkelijker kunnen aanpassen aan nieuwe omgevingen. Het is voor het eerst dat het formaat van hersenen door wetenschappers rechtstreeks wordt gekoppeld aan de overlevingskansen van soorten in de stad.
“Het centrum van een stad is een nieuwe en onherbergzame omgeving voor de meeste vogels”, verklaart onderzoeker Alexei Maklakov. “Het is belangrijk dat ze het vermogen hebben om nieuwe technieken te ontwikkelen voor de jacht, het verzamelen van voedsel en het bouwen van nesten.”
Volgens de wetenschappers kunnen hun bevindingen worden gebruikt om te voorkomen dat bepaalde vogels uitsterven in stedelijke gebieden.
“De studie suggereert dat sommige vogelsoorten zich niet snel zullen aanpassen aan veranderende omstandigheden”, aldus Maklalov. “Als we deze vogels in de stad willen zien, moeten we hun natuurlijke omgeving nabootsen.”
(Bron)
Kamp blijft bij verbod op Roemenen

AMSTERDAM - Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) houdt vast aan zijn plan om in principe geen werkvergunningen meer te geven voor Roemeense en Bulgaarse werknemers in de tuinbouw. Dat bleek donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.
De Kamer heeft bezwaren tegen het feit dat de regels tijdens het seizoen worden veranderd.
Kamp moet tuinders ontzien als zij nu in problemen komen met hun oogst, doordat werkvergunningen voor bijvoorbeeld Roemeense seizoensarbeiders minder makkelijk worden verstrekt.
In de Tweede Kamer heeft zich donderdag een nipte meerderheid afgetekend voor een motie hiertoe van het CDA. Aardbeientelers zeggen in de problemen te komen, doordat de aardbeienpluk nu zou moeten beginnen.
Volgens Kamp worden de regels niet veranderd, maar alleen strenger nageleefd. Dat houdt in dat Roemenen en Bulgaren alleen mogen worden ingehuurd als er echt niemand anders te vinden is.
Kamp zei niet te geloven dat dat het geval is. Mensen uit de andere 25 EU-landen mogen gewoon in dienst worden genomen. Vanaf 2014 mogen Bulgaren en Roemenen overigens ook in Nederland zonder vergunning werken.
Kamp wil dat Nederlanders met een uitkering aan de slag gaan in de tuinbouw. Mensen die dat weigeren, krijgen geen uitkering meer, zei hij. Gemeenten en het UWV worden op de 'kortst mogelijke termijn' ingelicht dat dit het beleid is.
De minister gaat tuinders intensiever helpen om om zich aan de algemeen geldende regels te houden bij het vinden van personeel.
CDA'er Eddy van Hijum diende eerder met steun van regeringspartner VVD en oppositiepartijen D66 en ChristenUnie zijn motie in om tuinders tot 1 juli te ontzien bij het strengere beleid van Kamp. Donderdagavond zei GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver na fractieberaad dat ook zijn partij de motie steunt.
Klaver wil ook dat tuinders die misbruik maken van arbeidsmigranten, beter worden aangepakt. In een motie vraagt hij dat de Arbeidsinspectie samen met vakbonden en werkgevers in de land- en tuinbouw uitbuiting gaat aanpakken.
(Bron)

En de werkgevers gaan als ze toch Bulgaren en Roemenen inhuren, die ook volgens dezelfde normen belonen en behandelen?
Overigens: met een uitkering aan het werk zal niet gaan, of je werkt en krijgt fatsoenlijk betaald, of je hebt een uitkering omdat je niet kunt werken. Er kan niet gezegd worden: je hebt een uitkering dus je gaat maar aardbeien plukken - dan heb je ook te zorgen dat mensen een behoorlijk loon betaald krijgen.
Verdachte ontsnapt geboeid aan stoel

AMSTERDAM - Een verdachte van een overval is - terwijl hij met handboeien aan een stoel vastzat - via de achterdeur uit een politiebureau in de Amerikaanse stad Buffalo ontsnapt.
De autoriteiten hebben een zoektocht naar de man op touw gezet.
De 58-jarige John Caesar was dinsdag in hechtenis genomen om te worden verhoord over zijn betrokkenheid bij een overval op de Anchor Bar, het restaurant dat de meest befaamde chickenwings van Buffalo serveert.
Caesar vluchtte in de middag. De politie zegt dat ook de stoel weg is en dat het goed mogelijk is dat Caesar nog aan het meubel vastzit.
(Bron)

Wordt ie nu ook gezocht wegens diefstal van een stoel?

woensdag, april 27, 2011

Vervelend: na 8 dagen spuiten met heparine doorgaan met spuiten, ondanks ook slikken van antistolling. Da's op zich niet zo erg, behalve dat de prikplek na het prikken enorm gaat jeuken terwijl je niet mag krabben.
Nu dus 9 keer geprikt, 1 plek is alleen echt een prikgaatje, 1 plek is een rood vlekje van ongeveer 1 cm doorsnee geworden, de rest vormt eerst een rode vlek van pakweg 5 cm doorsnee, daarna een bult en daarna wordt het een spectaculaire blauwpaarse plek.
Morgen weer de INR bepalen en kijken of ik door moet gaan met spuiten.

dinsdag, april 26, 2011

Pfft. "Even naar de internist', 4,5 uur van huis.
Cynisch genoeg moeten we nu hopen dat m'n schildklier niet goed werkt (zou iets kunnen verklaren, maar ja, verder geen verschijnselen in die richting), een andere optie is lekkende nieren (eiwitlekkage), dan kan ook iets verklaren alleen zou dat wel een erg nare reden zijn.
Komt er niks uit de onderzoeken van vandaag, sja, dan is het een zogeheten "onverklaarde tweede trombose" en dan kan ik me opmaken voor levenslang stollingsremmers.

zondag, april 24, 2011

TT 122 Voorbijgangers hebben in een glasbak in Oude Pekela een jong katje gevonden waarvan de bek was afgeplakt en de achterpoten waren vastgebonden. De kat, die gewond was door het glas, wist met zijn gekerm de aandacht te trekken. Een lokale website geeft een beloning voor tips die leiden naar de dader.
Vrijgelaten arrestant steelt fiets bij bureau

BREDA - Een 28-jarige man uit Etten-Leur heeft zondagochtend nadat hij uit de cel van het politiebureau in Breda was vrijgelaten, een fiets gestolen op het terrein van het bureau. Dat heeft de politie gemeld.
Een politieman zag de verdachte wegfietsen en waarschuwde zijn collega's die hem aanhielden.
De man zei dat hij de fiets had meegenomen, omdat hij dacht dat het om een gevonden rijwiel ging. Hij is opnieuw ingesloten.
De man zat in de cel omdat hij in de woning van zijn ex-vriendin huisvredebreuk zou hebben gepleegd. Ook deed zij aangifte van de diefstal van de hond.
De verdachte ontkende die diefstal, hij vertelde dat hij de hond alleen maar had willen uitlaten.
(Bron)
Hogere straf voor seks met 'stagehoeren'

LEEUWARDEN - Het gerechtshof in Leeuwarden heeft vrijdag de 35-jarige man die seks zou hebben gehad met twee minderjarige 'stagehoeren' veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en vier maanden.
De meisjes van 14 en 15 jaar wilden in de zomer van vorig jaar voor de grap een maatschappelijke stage lopen op de Weaze, de Leeuwarder hoerenbuurt.
De school wist niets van de plannen af. Op de Weaze liepen de meiden de man uit Leeuwarden tegen het lijf. Hij kon de twee werk bieden, maar daarvoor moesten ze eerst meewerken aan een testvrijpartij.
De rechtbank veroordeelde de man in december tot twee jaar cel voor seks met minderjarigen. Volgens het hof is er ook sprake van een poging tot mensenhandel.
Een schadevergoeding van 750 euro voor de meisjes, die de rechtbank eerder toewees, heeft het hof verworpen.
(Bron)
Automobilist rijdt meisje dood en rijdt door

BREDA - Een 17-jarige fietsster uit Breda is zondagochtend vroeg door een ongeval in haar woonplaats om het leven gekomen. De automobilist die het meisje aanreed, reed door. De politie kon al snel een 21-jarige man uit Oosterhout aanhouden als verdachte.
Het meisje werd iets voor half zes geschept op de kruising van de Crogtdijk en de Terheijdenseweg. De auto reed door in de richting van Prinsenbeek.
Het kenteken was bij de politie bekend, waardoor de verdachte snel kon worden opgepakt. Ook is de auto met schade aangetroffen.
(Bron)
Medewerker helpdesk promoot Jezus

BERLIJN - Een Duitse helpdeskmedewerker die er een gewoonte van had gemaakt gesprekken te beëindigen met de woorden ''Jesus hat Sie lieb'' (Jezus houdt van u), is terecht op staande voet ontslagen. Dat heeft een rechtbank in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen woensdag bepaald.
De diepgelovige telefonist van postorderbedrijf QVC was begin vorig jaar op straat gezet. De 29-jarige man stapte daarop naar de rechtbank, omdat hij vond dat zijn vrijheid van godsdienst en meningsuiting was ingeperkt.
De rechters stelden de man aanvankelijk in het gelijk, maar de werkgever ging met succes in beroep. De rechtbank oordeelde woensdag dat de man niet in gewetensnood zou zijn gekomen als hij zijn vrome afscheidsgroet had weggelaten.
(Bron)
Kat redt krijsend leven van baasjes

DILLINGEN - Een kat in de West-Duitse stad Dillingen heeft miauwend zijn baasjes gered van de verstikkingsdood door koolstofmonoxide. Dat hebben Duitse media woensdag gemeld.
Midden in de nacht begon de grijswitte kat luid te krijsen en wekte daarmee de vader van het gezin. Die rook onraad en bracht zijn vrouw en twee kinderen in veiligheid.
In het huis in Dillingen werd een hoge concentratie koolstofmonoxide gevonden, die uit een kapotte kachel was gelekt. Bij de twee kinderen van 9 en 16 jaar zijn tekenen van koolstofmonoxidevergiftiging geconstateerd.
(Bron)
Tijger blieft het aangevulde water in de tuin best, èn ze drinkt uit een vers gevulde bak met alleen schoon water buiten - alles als ze maar niet het idee heeft dat het er voor haar staat, geloof ik.
De merels maakten ook druk en dankbaar gebruik van de diepste waterbak, de spetters vlogen alle kanten op. Een prachtig gezicht in het tegenlicht.