vrijdag, september 29, 2006

Zo snel kun je een naam krijgen. Collega heeft haperende comp, en ik doe wat ik wel vaker doe: ik zeg grappend dat ik toch iets blauws aanheb en dat ik de comp wel even instraal. Om vervolgens rare bewegingen met mijn armen te maken en te zeggen: "Instraaaaal... instraaaaal..." - en de comp deed het weer. Toeval.
Even later, andere comp doet vreemd. Ik weer dezelfde act opgevoerd, en verdomd: comp deed weer normaal.
Dag later: monitor lijkt op punt van overlijden te staan. Collega zegt: effe instralen. Dus ik zeg: sja, ik heb nu niets blauws aan, maar vooruit. Ik doe hetzelfde, en ja.
Vandaag: weer een comp met een probleem, een probleem dat de rondlopende IT-er diagnosticeerde als 'Doe je niks meer aan'. Collega komt me halen: 'Kom 'm eens instralen.' Zo snel gaat dat dus.
En na hetzelfde toneelstukje zegt de comp KGGGGGG en start spontaan opnieuw op, wat ie daarvoor dus categorisch weigerde, ook na alle noodingrepen.
Ik ben nu dus bang dat ik maandag van m'n werkplek gehaald word en in de hoek gezet word, de hoek waar alle dode comps en schermen staan/liggen...
En nee, ik ben me niet van Jomandakwaliteiten bewust. Ja, als ik heel erg boos/emotioneel ben gebeurt het me weleens dat lampen spontaan aan of uit gaan. In extreme gevallen ploft zo'n lamp zelfs. Maar: in de puberteit was het veel erger, tegenwoordig is het zeldzaam en ik heb het nooit kunnen sturen.
Man aan de lijn met een niet te volgen accent. Hij gaat over in Engels, iets beter te begrijpen. Hij geeft zijn naam en ik vraag of hij Zweeds is. Dat bevestigt hij, waarna ie in redelijk goed Nederlands zegt dat ik best mag lachen - hij is kok, een Zweedse kok, maar beter dan die van de Muppets zegt ie ;-) Blijkbaar had hij daar al erg vaak grapjes over gehoord...
Zo, weekend. Tijd. Tijd voor de was en de afwas en het verschonen van de kattenbak en een beetje opruimen Hippostyle (bergen rondschuiven) en ik wou dat kleed ook nog wassen en niet vergeten die knallende fluweelboom op de foto te zetten en oh ja, ik zou voor iemand nog een foto maken en oh verrek, ik moet die papieren nog bij elkaar zoeken (waar zijn ze?) voor dat ene formulier en ja die bollen moeten de grond in en dat onkruid moet de grond uit en dat achterste stukkie tuin moet ingezaaid en relaxt douchen en lekker uitslapen en een hele fijne afspraak morgen en als dit allemaal gedaan is is het donderdag denk ik. Maar m'n weekend duurt maar twee dagen.

donderdag, september 28, 2006

Tis net of ik het drukker heb dan een tijdje terug, geen idee waar dat aan ligt ;-)

dinsdag, september 26, 2006

TT 120 In Amsterdam zijn twee mannen er in een Wegenwachtauto van de ANWB vandoor gegaan, toen de monteur aan een defecte auto sleutelde. Het kenteken van de gele Volkswagen Polo is 52-VB-GH.
Huis - werk, krappe drie kilometer. Met drukke oversteken, kruisingen met op- en afrit van de autoweg, drie bruggen en een hele kudde stoplichten.
Snelheid op de stukken waar ik door kan fietsen gemiddeld 15 km/uur, in totaal doe ik er 20 minuten over. Want ik stop braaf bij stoplichten. Veel fietsers suizen me dan voorbij, en altijd kom ik ze bij de volgende kruising weer tegen, waar het te druk is om door te rood te karren. Voordeel voor mij: dan staan ze er soms al zo lang dat het licht groen is tegen de tijd dat ik er ben ;-)
Man ernstig gewond door 'agressief' matras

GRONINGEN - Een 55-jarige man uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt na een aanvaring met een matras. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.
Als medewerker van een woningbouwvereniging gooide de man een matras in een afvalcontainer. De matras veerde echter terug en sloeg de man van de container af. Hij viel vervolgens twee meter omlaag. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn rug. Hij moest per traumaheli naar het ziekenhuis worden afgevoerd.
(Bron)
Uitnodiging ijsgala veroorzaakt onrust op ministerie

DEN HAAG - Een uitnodiging voor een ijsgala heeft dinsdagochtend opschudding veroorzaakt in het gebouw van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag.
De politie sloot na de vondst van een verdacht pakketje op de derde verdieping van het gebouw aan de Schedeldoekshaven enige tijd de straat af. Een ontruiming van het gebouw bleek uiteindelijk niet nodig.
Experts constateerden dat het 'verdachte' voorwerp een uitnodiging bevatte voor een ijsgala, begeleid met wat stikstof voor het 'kou-effect', aldus een woordvoerder.
(Bron)
Fantast ontketent luizenrel

HUISSEN - Ouders van de rooms-katholieke Jozefschool in Huissen voelen zich opgelicht door de vader van twee leerlingen van de school. Deze vader verkocht aan tientallen ouders peperdure shampoo tegen hoofdluizen, nadat hij met een speciaal apparaat geconstateerd zou hebben dat de beestjes op het hoofd van een op de vier kinderen van de school zaten.
Een paar dagen later stelde de GGD vast dat er helemaal geen sprake was van een luizenexplosie op de Huissense school, bevestigde schooldirecteur Ben Hollander dinsdag. Hij gaat ervan uit dat de vader alleen maar wilde helpen. Hollander wist niet dat de man al eerder door zijn eigen verzinsels in opspraak is geraakt, zei hij desgevraagd.
De vader, die een beautysalon in Huissen heeft, bood vorige week op school aan de hoofden van alle kinderen te bekijken met een digitale huidscanner. Zo'n camera vergroot tot vijftig maal. Met de scanner vond hij bij honderd kinderen luizen. "Twee moeders die samen met mij de camera hebben gebruikt, hebben het ook gezien", stelde de vader dinsdag. Direct na zijn alarmerende vondst kochten veel ouders in zijn salon een speciale, dure antiluizenshampoo.
Schooldirecteur Hollander schrok van de explosie en vroeg bij de GGD of hij zijn school mogelijk moest ontsmetten. Daarop kwam de dienst zelf controleren en vond slechts bij zeven kinderen hoofdluis. "Onnodige paniek dus, maar het is achter de rug", zegt Hollander. Volgens de vader heeft de GGD veel luizengevallen gemist, omdat zij geen sterk vergrotend apparaat hebben gebruikt.
De Huissende vader kwam enkele jaren geleden ook al in de publiciteit, doordat hij ex-Vitessepreses Karel Aalbers voorspiegelde dat hij optrad namens de Britse bank HSBC, die 100 miljoen euro in de noodlijdende Arnhemse voetbalclub en stadion Gelredome in de Gelderse provinciehoofdstad zou willen steken. De bank zou diep onder de indruk zijn van Aalbers' ondernemerslust.
Aalbers en de man reisden in 2000 en 2001 onder meer naar Japan, Hongkong en Thailand, totdat HSBC de verzinsels ontdekte en liet weten dat zij geen enkel contact met de nu in Huissen wonende zakenman onderhielden. Eerder zou de beautysalonhouder al betrokken zijn geweest bij de bouw van een superstadion in Thailand, dat echter nooit van de grond is gekomen.
(Bron)
Langzaam meer vrouwelijke hoogleraren

AMSTERDAM - Het aantal vrouwen dat weet door te dringen tot de wetenschap is sinds 1990 langzaam aan het stijgen. Van de promovendi is nu 40 procent vrouw. Ook zijn er steeds meer vrouwelijke universitaire (hoofd)docenten en hoogleraren.
Dat blijkt uit de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2006 van de Stichting De Beauvoir, die zich inzet voor de positie van de vrouw in de wetenschap. Maar nog steeds geldt dat het aantal vrouwen afneemt naarmate de wetenschappelijke rang hoger wordt.
Het glazen plafond waar vrouwen in de wetenschap hun neus aan stoten, bevindt zich tussen de rangen universitair docent en universitair hoofddocent. Vrouwelijke wetenschappers krijgen ook nog eens minder betaald.
De traditionele verschillen tussen studiekeuzes van mannen en vrouwen zijn ook terug te vinden op het niveau van leerstoelen. Van de hoogleraren op het terrein van taal en cultuur is 17 procent vrouw, terwijl maar 3 procent van de technische professoren van het vrouwelijk geslacht is.
Met nog geen 10 procent vrouwen in de wetenschappelijke topfuncties, ligt Nederland in Europa achter, stelt Stichting De Beauvoir. De stijgende trend die zij constateert, is niet steil genoeg om de doelstelling van minister Maria van der Hoeven (Wetenschap) te halen: 15 procent vrouwelijke hoogleraren in 2010.
(Bron)
Koffertje legt treinverkeer Den Haag plat

DEN HAAG - Het treinverkeer tussen Den Haag Mariahoeve en Den Haag Hollands Spoor en tussen Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor heeft dinsdagmiddag ruim een uur stilgelegen wegens een koffertje op het spoor. De politie onderzocht of het koffertje, dat ter hoogte van de Binckhorstlaan lag, explosieven bevatte. Dat bleek niet zo te zijn.
Volgens spoorbeheerder ProRail hadden reizigers tussen Rotterdam en Leiden te kampen met een vertraging van meer dan een uur. Om ongeveer 17.00 uur sloot de politie de sporen af. Een half uur later gaf zij station Hollands Spoor vrij. Het traject tussen HS en Centraal bleef afgesloten. Even na zes uur kwam het treinverkeer weer op gang.
(Bron)
Voortvluchtige overvaller verbleef in woning skinheads

ROTTERDAM - De 35-jarige voortvluchtige en gevaarlijke overvaller E.J. Q., die in 2001 ontsnapte uit gevangenis De Schie in Rotterdam, heeft zich schuil gehouden in de woning van twee rechts-extremisten in de Boelstraat. Het Landelijk Parket deed daar vorige week een inval, nadat de twee een man van allochtone afkomst op straat hadden bedreigd. [knip]
Q. zat vast voor gewelddadige overvallen op grenswisselkantoren in Hoek van Holland en Rotterdam. Bij de overval op het GWK in Rotterdam schoot hij meermalen op de politie. De rechtbank had hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar.
De zaak kwam vorige week maandag aan het rollen nadat de twee skinheads, een 22-jarige bewoner en een 19-jarige vrouw, in de vroege avond de voorbijganger hadden bedreigd met een pistool, een boksbeugel en een mes. Daarop hield de politie het stel aan. Ze trof vervolgens in de portiekwoning aan de Boelstraat behalve wapens en grondstoffen ook rechts-extremistische documenten, boeken en andere racistische uitingen aan. Het hele huis werd door politie en justitie leeggehaald.
(Bron)

Je bent extreem-rechts, je hebt wapens in huis, je hebt een gewelddadige voortvluchtige overvaller in huis, dus wat doe je? Dan ga je op straat iemand bedreigen, dan val je lekker op.
'Pro-anorexia sites zijn gevaarlijk'

AMSTERDAM - Pro-anorexia websites zorgen ervoor dat vrouwen met de eetstoornis vaker wegens ondervoeding in het ziekenhuis belanden dan vrouwen met anorexia die de sites niet bezoeken.
Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat maandagavond wordt onthuld in Nova door Eric van Furth, klinisch psycholoog en directeur behandelzaken aan het Centrum Eetstoornissen Ursula. Hij stelt dat de resultaten ook gelden voor Nederlandse vrouwen.
Op de sites moedigen bezoekers elkaar aan om zo min mogelijk te eten. De psycholoog wijst erop dat het onderzoek voor het eerst aantoont dat de sites een gevaarlijk effect hebben.
In het onderzoek werden vijftig patiënten ondervraagd, onder hen bezocht veertig procent de pro-anorexia sites regelmatig, vijfendertig procent deed dat niet.
De bezoekers zijn in de meeste gevallen jonge vrouwen die aan de eetstoornis anorexia nervosa lijden, maar die niet als een psychische aandoening zien. Op de sites wordt de psychische aandoening voorgesteld als een positieve levensstijl.
In Nederland zijn naar schatting veertigduizend mensen met een eetstoornis, die officieel als anorexia of boulimia nervosa-patiënt te boek staan. Ongeveer honderdtwintigduizend mensen hebben een serieus eetprobleem.
(Bron)

Misschien dat 'zwaardere' patiënten (no pun intended) ook meer gericht zijn op het bezoeken van zulke sites?
Driejarig jongetje koopt auto op eBay

AMSTERDAM - Een Brits jongetje van drie heeft via de computer van zijn ouders een auto gekocht op eBay. Het joch, Jack Neal, zag de barbieroze Nissan Figaro van 9000 pond (13.400 euro) wel zitten en deed een succesvol bod, zo meldt The Sun.
De ouders van Jack ontdekten de koop toen zij een e-mail ontvingen van de veilingsite waarin ze gefeliciteerd werden met de nieuwe aankoop. "Aangezien we niets gekocht hadden begrepen we er niets van", aldus moeder Rachel Neal. "Toen we op eBay gingen kijken bleek dat we een barbieroze auto hadden gekocht voor 9000 pond."
De koop was niet echt een ongeluk. Toen Jack de volgende ochtend wakker werd vertelde hij aan zijn ouders dat hij een auto had gekocht. Rachel denkt dat ze haar eBay-wachtwoord in de computer heeft laten staan, zodat er automatisch ingelogd kon worden. "Jack is een echte whizzkid, hij kon al inloggen toen hij twee was", aldus zijn moeder.
Het internetavontuur van Jack heeft verder geen financiële gevolgen gehad voor de familie Neal. Na een telefoontje met de verkoper kon het misverstand worden opgelost.
(Bron)
'No-claim kan wel volgend jaar afgeschaft'

DEN HAAG - Het is nog niet te laat om de no-claim volgend jaar af te schaffen, maar dan moet de politiek daar wel voor 10 oktober een besluit over nemen. Dat stelde koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland dinsdag. Het is volgens ZN wel te laat om in 2007 een alternatief systeem van eigen betalingen in te voeren.
Minister Hans Laagst (Volksgezondheid) stelde eerder op de dag in een brief aan de Tweede Kamer dat het niet meer mogelijk is de regeling volgend jaar af te schaffen. Volgens hem zouden ook de verzekeraars daardoor in de problemen komen. Maar tijdens een ledenvergadering van ZN bleek dinsdag dat dat wel meevalt.
Verzekeraars die al folders of polissen bij een drukker hebben liggen, kunnen daar nog wel een inlegvel bij laten maken, zei een woordvoerder.
Bij de no-claimregeling krijgt iedereen die weinig zorg gebruikt, tot een bedrag van maximaal 255 euro per jaar terug van de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraars zijn van meet af aan tegenstander geweest van de regeling, omdat het hun een hoop administratieve rompslomp oplevert.
(Bron)

Oftewewel: hij liegt wéér. Dus dan maar Allerlaagst voortaan.
Nieuws!!!!!

Premier scoort slecht op sexappeal en charisma

DEN HAAG - Premier Jan Peter Balkenende ontbreekt het volgens hoogopgeleiden tussen 25 en 40 jaar aan sexappeal en charisma. Hij blijft steken op "rapportcijfers" van respectievelijk 2,4 en 4,1.
Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim vijfduizend lezers van het carrièreblad Volkskrant Banen en bureau GITP, dat maandag is gepubliceerd.
Ook op andere persoonlijke eigenschappen als durf, besluitvaardigheid, integriteit en leiderschap, waarop volgens GITP topmensen uit bedrijfsleven en overheid worden beoordeeld, houdt het niet over voor de CDA-lijsttrekker.
Vorige week werd bekend dat in hetzelfde onderzoek Balkenende van de acht onderzochte lijsttrekkers, het laagste gemiddelde scoort, met een 5,9. SP-voorman Jan Marijnissen kwam met een 7,2 als winnaar uit de bus. Op de zogeheten charismameter presteert de premier zeer laag.
Hij laat alleen Geert Wilders achter zich. Balkenende straalt weinig gezag (4,8) uit, roept weinig bewondering (4,7) op, om over humor maar te zwijgen (4,6). Op sexappeal geven vrouwelijke lezers hem slechts een 2,3.
Desondanks blijven het CDA en Balkenende het in verkiezingspeilingen relatief goed doen. "Gelukkig voor Balkenende lijkt het erop dat de Nederlandse kiezers meer belang hechten aan de eigen portemonnee ('het zoet') en liever een saaie premier hebben dan een charismatische leider als PvdA-voorman Wouter Bos die ze als premier niet kennen", concludeert GITP-projectleider Anton van der Horst.
(Bron)
'No-claim kan wel volgend jaar afgeschaft'

DEN HAAG - Het is nog niet te laat om de no-claim volgend jaar af te schaffen, maar dan moet de politiek daar wel voor 10 oktober een besluit over nemen. Dat stelde koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland dinsdag. Het is volgens ZN wel te laat om in 2007 een alternatief systeem van eigen betalingen in te voeren.
Minister Hans Laagst (Volksgezondheid) stelde eerder op de dag in een brief aan de Tweede Kamer dat het niet meer mogelijk is de regeling volgend jaar af te schaffen. Volgens hem zouden ook de verzekeraars daardoor in de problemen komen. Maar tijdens een ledenvergadering van ZN bleek dinsdag dat dat wel meevalt.
Verzekeraars die al folders of polissen bij een drukker hebben liggen, kunnen daar nog wel een inlegvel bij laten maken, zei een woordvoerder.
Bij de no-claimregeling krijgt iedereen die weinig zorg gebruikt, tot een bedrag van maximaal 255 euro per jaar terug van de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraars zijn van meet af aan tegenstander geweest van de regeling, omdat het hun een hoop administratieve rompslomp oplevert.
(Bron)

Oftewewel: hij liegt wéér. Dus dan maar Allerlaagst voortaan.

maandag, september 25, 2006

Help!

Dit kan er gebeuren in omgeving Utrecht

Bij een ramp door een grote brand
Bij een ramp door overstroming.
Bij een ramp door gevaarlijke stoffen.
Bij een ramp door een terroristische aanslag.
Bij een ramp door uitval van stroom, gas, water of telefoon.

Een lijst van spullen waarvan het verstandig is om ze altijd in huis te hebben.

* Draagbare radio, afgestemd op de rampenzender, met extra batterijen
* Zaklamp met extra batterijen
* Eerste Hulp doos met eerste hulp handboekje
* Voorraadje van de medicijnen die u gebruikt op doktersvoorschrift
* Contant geld en kopieën van identiteitsbewijzen en verzekeringspapieren
* Reservesleutels van huis en auto
* Lucifers in waterdichte verpakking
* Plattegrond van de omgeving en een autokaart en een lijstje met de telefoonnummers en adressen van mogelijke schuiladressen
* Gereedschapsset

Voedsel en verzorging

* Vier liter water per dag per persoon, voor minstens drie dagen
* Voorraad houdbaar eten voor minstens drie dagen (plus blikopener indien het eten in blik zit)
* Voorraad verzorgingsartikelen: WC-papier, vochtige doekjes, zeep, wasmiddel,
maandverband, tandpasta, tandenborstels -


De ramp is al geschied. Ik heb een zaklamp, eten, blikopeners. En daar houdt het wel
mee op. Moet ik een nooddoos maken, zoals vroeger die legergroene kist op zolder? Met ook kattenvoer en oude kranten en grit en vuilniszakken en een toilettas en water
(houdbaarheidsdatum noteren en verversen indien nodig).
Denkvooruitcrisis, dat dekt de lading wel ja. Hippo wordt ineens een beetje hysterisch...
Op sommige dagen ben ik ineens heel blij dat ik niet meer als omroeper bij ProRail werk...

zondag, september 24, 2006

Oh ja, het is gemeen. Maar toch. Draai een pot olijven open, en je wordt bijna besprongen door kwijlende katten. Eerst je eigen olijven reserveren, dan beide katten een olijf uit de hand voeren (pas op je vingers), vervolgens voor beide nog een olijf neerleggen. Op de gladde vloer. Erg komisch, hoe ze dan al likkend aan de olijf een hele route afleggen, omdat die olijf zich nou eenmaal niet op laat likken. Het likken gaat over in hockeyen dat ook niet erg effectief is, tot de olijf ergens tegenaan rolt en zo opgeschrokt kan worden. Dan rennen beide katten terug naar de keuken, maar inmiddels is de pot weer opgeborgen.
Sinds die nieuwe zenderindeling kijk ik minder tv (ik snap die indeling nog niet: Kassa bijvoorbeeld is ineens Nederland 1, en in de herhaling Nederland 2 - is Ned. 2 de herhaalzender?).
En dan wíl je eens kijken: grijze ruis.
"Op dit moment is er een stroomstoring in een deel van Utrecht.
Hierdoor kunnen wij tijdelijk geen Radio & Televisie, Internet en Casema Telefonie doorgeven via de kabel van Casema.
Het energieberijf [sic] is bezig de storing zo spoedig mogelijk te verhelpen.
De verwachting is dat deze storing om 22:00 uur verholpen zal zijn.
Onze excuses voor het ongemak."

Ach, het geeft wel rust.
TT 120 In Heemskerk heeft een 10 maanden oude baby een val van de vierde etage van een flat overleefd. Het jongetje had alleen schaafwonden. Hij is uit een raam gevallen en in de struiken beland.
Hé, dat wist ik niet. Bij park De hoge Veluwe kun je ook wildbraad afhalen: stoofpotje roodwild (edelhert), zwartwild (wild zwijn), moeflon; pakketten rood- of zwartwild; hertenbiefstuk. Er loopt dus genoeg.
'Meer terrorisme en radicalisme door oorlog Irak'

WASHINGTON - De oorlog in Irak heeft geleid tot het ontstaan van een nieuwe generatie radicale moslims. Mede als gevolg daarvan is de dreiging van het terrorisme sinds de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001 alleen maar groter geworden.
Dat staat in een Amerikaans inlichtingenrapport, berichtte het dagblad The New York Times zondag. Het geheime rapport, dat in april van dit jaar is voltooid, is opgesteld door zestien verschillende geheime diensten binnen de Amerikaanse overheid.
Zij concluderen dat het islamitisch terrorisme niet op zijn retour is, zoals president George Bush en zijn regering willen doen geloven, maar juist in omvang is toegenomen en zich over de gehele wereld heeft verspreid.
The New York Times sprak met verscheidene functionarissen, zowel voor- als tegenstanders van de regering-Bush, die het rapport hebben gelezen of eraan hebben meegewerkt. Het verslag geldt als de eerste poging om de ontwikkelingen in het internationale terrorisme te schetsen sinds de door de Amerikanen geleide invasie in Irak in maart 2003.
Het Witte Huis bracht rond de herdenking van '11 september' documenten in de openbaarheid waarin gesteld werd dat de VS en hun bondgenoten nu veiliger zijn dan vijf jaar geleden. Daarbij werd slechts zijdelings ingegaan op het effect van de strijd in Irak op het islamitisch radicalisme. De regering stelde alleen dat terroristen de 'vrijheidsstrijd' in Irak misbruiken als propaganda.
De inlichtingendiensten begonnen al in 2004 aan het rapport waarover The New York Times berichtte, maar het werd pas dit jaar voltooid. Dat komt volgens de krant omdat sommige regeringsfunctionarissen ontevreden waren over de opbouw en de invalshoek van eerdere versies. De inhoud zou echter niet om politieke redenen zijn verzacht of herschreven.
Het is niet duidelijk of het rapport directe kritiek levert op het beleid van de Amerikaanse regering. Wel bevatten eerdere kladversies voorbeelden van Amerikaans gedrag dat islamitisch radicalisme zou voeden, zoals de detentie van terreurverdachten op de basis Guantánamo Bay en het mishandelingsschandaal in de Abu Ghraib-gevangenis bij de Iraakse hoofdstad Bagdad.
(Bron)

Ja, de wereld is echt veiliger geworden, en een prettiger plaats om te leven - vooral als je een burger in Irak bent.
Belgische auto bij Buitenhof vernield

AMSTERDAM - Enkele met bivakmutsen getooide personen hebben zondagochtend in Amsterdam een auto met Belgisch kenteken vernield.
Het voertuig stond voor de deur van mediacafé Plantage waar opnames plaatsvinden van het tv-programma Buitenhof met als gast Filip Dewinter, voorman van het Vlaams Belang.
De auto bleek echter niet van hem, aldus de politie. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Voor het café waren verder geen actievoerders aanwezig.
(Bron)

Pietsje lomp.