zaterdag, mei 17, 2003

Ik geloof dat ik een bekeerling heb. Buurman ziet me altijd maar achter die computer zitten en is nu wel erg geïnteresseerd. Als ie dat blijft, moest ie zich maar ontfermen over vriendjes oude bakje. En dan moet ik 'm uitleggen hoe dat allemaal werkt. Arme buurman ;-)
The Jam ook al als reclamemuziekje :-(
TT 120

HUNSEL In het Limburgse Hunsel hebben actievoerders bij een slachthuis enkele tientallen vrachtwagens met geruimd pluimvee tegengehouden. Ze zijn tegen het ruimen van hobbydieren en riepen op de bio-industrie te boycotten.Er is een arrestatie verricht.

Maar dat geruimde spul werd toch vergast? Doen ze dat dan in het slachthuis? Was het al geruimd toen het naar het slachthuis ging, of kwam het er geruimd uit? Ik snap er niet veel van.
Het is geschied: bijna de helft van m'n haar eraf! Dat oogt wel iets beter moet ik zeggen. Ik merk nu dat ik vaak al peinzend in m'n haar zat te rommelen - want ik grijp steeds in de lucht, er zit geen haar meer op die hoogte ;-)
TT 125 Country-ikoon Carter Cash overleden

NASHVILLE Country-zangeres June Carter Cash is op 73-jarige leeftijd in Nashville overleden. Carter Cash, dochter van country-pionier Maybelle Carter, was sinds 1968 getrouwd met Johnny Cash.
Met haar man schreef Carter in 1963 de veel-gecoverde country-klassieker Ring of Fire. Voor hun vertolkingen van de hits Jackson en If I were a carpenter kreeg het echtpaar Grammy-awards. In 2000 ontving zij nog een Grammy voor haar solo-album Press On.
Carter en Cash hebben ruim 40 jaar door de VS getoerd en ontwikkelden zich tot ikonen van de country-muziek. Carter stierf met Cash aan haar zijde.
TT 120

DEN HAAG Premier Balkenende krijgt een eigen postzegel. De zegel is onderdeel van een serie met bekende Nederlanders. Balkenende is niet de eerste premier op een zegel. Drees sr. ging hem voor.

Voor ik toch aan Balkenende ga likken! Ik word een principele B-zegelweigeraar. Doet u mee? (Zelfs al wordt het zo'n zelfklever, dan nog wil ik ze niet.)
TT 120

UTRECHT Transplantatie van een gezicht van een overledene naar een verminkt persoon is technisch mogelijk in het UMCU in Utrecht. De patiënten moeten wel pillen blijven slikken met ernstige bijwerkingen. De medici willen daarom eerst een brede discussie voeren.

Ik denk dat het ook zin heeft een discussie te voeren over de effecten - hoeveel mensen zullen hun gezicht willen doneren? Wat zijn de gevolgen voor de nabestaanden? Lopen die het risico om het gezicht van hun overleden geliefde ineens terug te zien op een ander hoofd? Is de ontvangende partij wel in staat met een 'ander' gezicht te leven? Als je organen afstaat, ziet de familie dat niet bij het afscheid nemen; een gezicht wegnemen kun je niet maskeren lijkt me. En dan ook nog die bijwerkingen bij de ontvanger.

vrijdag, mei 16, 2003

Nog een update: maandag om twee uur sollicitatiegesprek.
Bibber.
Hierbij een duimverzoek...
Overigens heb ik vannacht geslapen. Ik werd om half drie wakker, zag dat het helder was en voelde dat ik Moe was. Dus ik heb me lekker omgedraaid en werd om half tien wakker ;-)
Vandaag bij Chipo op bezoek geweest! Ik had alle reacties op haar post over de opname al aan haar voorgelezen, en ze kan niet wachten om zelf weer aan het loggen te slaan en vooral: om weer thuis te zijn bij haar beesten.
Misschien mag ze morgen al weg, anders zondag. Dus houd haar log in de gaten :-)

donderdag, mei 15, 2003

Ik heb een schutting en twee katten. De schutting heeft een deur met aan weerszijden iets te lange palen die ik nog op lengte moet afzagen. De katten vinden elkaar niet altijd aardig.
Dus: aan elke kant van de deur een kat, voorpootjes op de paal als symbolische territoriumgrens, en maar brommen, en maar naar elkaar harken.
En ik maar m'n hart vasthouden, en maar hopen dat ze er niet af flikkeren, of op elkaar afvliegen om er vervolgens in een krijsende vechtende bol af te vallen.
Inmiddels zijn de dame en heer weer binnen en wordt er gebromd, gekrijst, geblazen. Ze verwonden elkaar niet, maar happen wel en slaan ook naar elkaar.
Als ik pech heb, slaap ik sowieso niet vannacht.
Planning: zometeen naar bed; om vier uur opstaan en kijken of het onbewolkt is; om half twaalf op pad voor ziekenbezoek.
Als het nou vannacht bewolkt is, kan ik weer m'n bed in. Als het onbewolkt is, ben ik tot het licht wordt aan het maangluren. Dan zou ik van pakweg zes tot tien uur verder kunnen slapen.
En anders val ik misschien in de trein in slaap en word ik wakker in Maastricht ;-)
Sneu: de weerman op het nieuws horen zeggen dat de buien nu echt voorbij zijn, terwijl buiten een grote hoeveelheid regen-hagelmix naar beneden komt.
Tis weer perfect tuinweer. De spontaan opgekomen anijs bloeit vrolijk verder, en tot m'n grote vreugde blijken die vage groene kronkeltjes ineens in bloei te zijn geschoten: de vogelmelk die het vorig jaar absoluut vertikte om ook maar iets te doen, staat nu indrukwekkend te bloeien.
Zonder echte planning volgen de bloeiers elkaar netjes op - winterakonieten, krokussen, narcissen, tulpen, vogelmelk. Intussen is de sering uitgebloeid en zijn de paardebloemen fanatiek aan een tweede ronde begonnen. Ook de brandnetels bloeien, en ik zie er verdacht veel vlinders omheen fladderen.
De muurleeuwenbek heeft het stadium 'woekeren' bereikt, guldenroede en wilgenroos willen o zo graag de rest van de tuin begroeien.
Dan hèb je planten en loop je ze steeds overal uit te rukken ;-)
In diverse bakken binnen staan nog hordes zaaisels te wachten op uitplanten.
De katten doen buiten kruipdoorsluipdoor onder, in en door alle groen. De junglestijl lijkt ze heel goed te bevallen. Ze raken wel elke keer op tilt als er een spreeuw komt aanvliegen die onder het dak (drie verdiepingen hoger) een nest heeft. Zodra pa of ma er aankomt, beginnen de jongen te piepen, en ben ik blij dat katten niet tegen de muur kunnen opklimmen.
'Dierenliefhebbers moeten bio-industrie boycotten'

SOEST - De Nederlandse Belangenvereniging van HobbyDierhouders (NBvH) heeft woensdag alle dierenliefhebbers in Nederland opgeroepen de bio-industrie en producten uit deze legbatterijen en opfokbedrijven te boycotten.
In een woensdag verspreide oproep stelt de vereniging, die naar eigen zeggen zo'n achtduizend leden heeft, dat "de op hol geslagen overheid meent de exportbelangen van een kleine groep te moeten laten prevaleren boven de belangen van honderdduizenden dierenliefhebbers".
(Bron)

Dat ze daar nú pas achter komen, dat is toch wel erg triest.
Een hele kleine selectie om ze verder te helpen:

Animal freedom
Stop dierenleed
Wakker dier
Varkens in nood
Partij voor de dieren
Dierenleed.startkabel.nl
Compassion in world farming
En een flinke hoeveelheid links op : Animal frontline.
'Kattenhaatster' (87) verdrinkt in sloot

WIJNJEWOUDE - Een 87-jarige vrouw uit Wijnjewoude (Friesland) is woensdag in haar woonplaats verdronken. Een voorbijganger zag haar lichaam in een sloot drijven.
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat ze waarschijnlijk drie jonge katjes wilde verdrinken. Vermoedelijk is ze onwel geworden en uitgegleden. De politie heeft dat donderdag gemeld.
(Bron)
TT 104 D66 heeft meeste moeite met akkoord

DEN HAAG D66 heeft op de punten milieu, onderwijs en openbaar vervoer moeite met het ontwerp-regeerakkoord. Ook CDA en VVD hebben opmerkingen, maar die fracties gaan in hoofdlijnen akkoord.
De onderhandelaars bespreken de wensen van de fractie nu met de informateurs.
Zondag houdt D66 een bijzonder congres waarin de leden zich kunnen uitspreken over regeringsdeelname.
De Tweede Kamer debatteert dinsdag over het regeerakkoord. De coalitie wilde dat dat maandag zou gebeuren. De oppositie koos voor dinsdag om de tekst beter te kunnen bestuderen. Terwille van de sfeer gingen CDA, VVD en D66 overstag.

"Terwille van de sfeer"??? Als dat argument nú al gebruikt wordt, ga ik vast eens kijken wanneer de volgende verkiezingen kunnen worden gehouden. Vooral als de D66-leden ook nu al morren.
Opgegraven Romeins schip bij Leidsche Rijn blijkt uniek

UTRECHT - Het Romeinse schip, dat de afgelopen maanden is blootgelegd in het nieuwe Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn, is het meest complete exemplaar dat ooit is gevonden ten noorden van de Alpen.
(Bron en meer)
Krokodillen verslinden Ethiopiërs na overstroming

ADDIS ABEBA - Overstromingen in het oosten van Ethiopië hebben al aan 117 mensen het leven gekost, vooral als gevolg van ziekte of aanvallen door krokodillen. Meer dan 100.000 mensen zijn dakloos geworden door het slechte weer. Dat meldde het VN-kinderfonds Unicef donderdag.
Door zware regenval zijn huizen en wegen weggespoeld. Door de overstromingen verloopt de hulpverlening moeizaam. Volgens een medewerker van Unicef sterven veel daklozen, die zijn verzwakt na jaren van droogte, aan "diarree, infecties aan de luchtwegen, malaria, ondervoeding of worden ze verslonden door krokodillen die het gebied teisteren".
(Bron)
TT 718 MAANSVERDUISTERING

Vrijdagochtend is er een maansverduistering te zien. Om 4.03 uur raakt de schaduw van de aarde de maan. Vanaf 5.14 uur is de maan in z'n geheel verduisterd en wordt hij rood van kleur. Om 5.53 gaat hij onder, nog steeds verduisterd.
TT 401

Volgende week verschijnt de debuut-cd Rock My Soul van de Beierse rockband Feedback, met op leadgitaar de virtuoze Notker Wolf. Nooit van gehoord zeker, hè?
Wolf (62) is geen fulltime hardrocker. In het 'echt' is hij het hoofd van de Benedictijner kloosterorde. Wolf staat aan het hoofd van ruim 25.000 nonnen en monniken.
De Katholieke Kerk maakt geen bezwaar tegen de muzikale escapades van Broeder Notke, die bijna iedere vrije minuut op zijn gitaar zit te raggen. En de overige bandleden vinden het wel geinig dat ze een man van God in hun midden hebben.
TT 401

Cyriel Alens, een 52-jarige Belg uit Kallo, had na een avondje stappen niet veel zin meer om helemaal naar huis te fietsen. Maar ja, wat moet, dat moet, dus stapte Cyriel toch maar op z'n stalen ros om de lange tocht van Vrasene naar Kallo te aanvaarden.
Niet veel later werd de politie gebeld door een verontruste automobilist die een dronken fietser op de E413 had zien slingeren. Cyriel werd aangehouden en gedwongen zijn fiets achter te laten.
De volgende dag werd Cyriel wakker met een barstende hoofdpijn, een woedende vrouw en een lege portemonnee. En zijn fiets? Die was de volgende dag weg.

Toch mag je in België op sommige plekken op de snelweg fietsen. Vriendje en ik fietsten een keer 's nachts van ik meen Diksmuide af naar Antwerpen. Het was erg warm, rond de 33 graden overdag, en het leek ons prettiger fietsen in de nacht. Dan fiets je dus op de snelweg, naast de rijbanen, min of meer op de vluchtstrook. Om en om was er een lamp uitgedaan, dus je fietste van licht naar donker naar licht. Voor iemand als ik, hartstikke nachtblind, een ramp. Want de afstand tussen de palen is voor een fietser net goed om niks te zien in het donker en verblind te worden in het licht. Daarnaast kwam er af en toe een vrachtwagen achterop, de chauffeurs waren duidelijk niet gewend aan fietsers op die fietsstrook.
Ook leuk: ergens door een lintdorp rijden, waar bij het plaatselijke bordeel iedereen lekker buiten zat te genieten van de koelte van 25 graden. De opmerkingen waren minder leuk, maar goed, hoe vaak zullen ze 's nachts een stel zwaarbepakte fietsers voorbij zien komen ;-)
We kwamen om een uur of half acht aan in Antwerpen. Toen was het al over de 30 graden. Vriendje kocht bonbons, maar 500 gram bleek rijkelijk veel en het weer was niet bonbonvriendelijk. We gingen misselijk op zoek naar de fietserstunnel onder de Schelde door, wat uren duurde omdat die nergens aangegeven staat behalve op die plekken waar je als fietser niet kunt komen (een weg uitsluitend voor auto's).
Uiteindelijk kwamen we geloof ik om half twee aan op de camping op de andere oever, waar ik na het opzetten van de tent vriendje naar de douches sleepte - hij klaagde over de warmte, werd steeds warriger en zocht de schaduw op. Dat was op zich een slimme zet, maar het was minder goed doordacht dat die schaduw in de tent onder de slaapzak was. Na een koele douche knapte hij iets op, en koffie deed de rest. Een typisch geval van uitdroging en oververhitting.
De volgende dag fietsten we naar Bergen op Zoom en treinden van daar af terug naar huis, in een bagagewagon met de deuren open om een beetje wind te vangen. De trein reed stapvoets omdat door de hitte seinen en wissels volledig van slag waren. Dus misschien waren we fietsend net zo snel thuis gekomen, maar op de een of andere manier hadden we niet zo'n puf meer.
TT 123 Londen beslist 9 juni over euro

LONDEN De Britse regering zal op 9 juni bekendmaken of zij vindt dat de euro moet worden ingevoerd. Als Londen dat "in 's lands belang acht" komt er nog vóór de algemene verkiezingen een referendum over de euro.
Volgens waarnemers zal de regering nog niet voor de euro kiezen. De BBC meldde gisteren dat minister van Financiën Gordon Brown negatief over de invoering heeft geadviseerd aan premier Blair. Aan de vijf voorwaarden voor de invoering zou nog niet zijn voldaan.
De Conservatieven zien in de aarzeling van de regering over de euro een teken van verdeeldheid binnen het kabinet.
Hoera: de gemeenteraadsvergadering is live op tv. Scheelt een hele lange zit ter plekke (van 14 tot 18 uur en van 19 tot ? uur). En het volledige verslag komt op de gemeentesite. Er was na drie minuten al twee keer ingegrepen door de burgemeester wegens een te lawaaierige publieke tribune, dus ik ben benieuwd.

woensdag, mei 14, 2003

Over dat inkomen: ik kreeg vandaag de brief waaruit blijkt dat de ontbrekende 85 euro van mijn voorschot is overgemaakt. Inmiddels heb ik dus mijn uitkering van 4-16 maart binnen.
U bent niet gek, het is nu inderdaad 14 mei. Dus ik heb recht op een uitkering, er is bepaald hoeveel (herstel: hoe weinig) die uitkering bedraagt, alleen - ik heb voor de afgelopen 10 weken dus 400 euro gekregen en 1650 tegoed. Wanneer dat tegoed betaald gaat worden, weet niemand, zoals ook niemand weet waarom niemand weet waarom het nog niet gebeurd is en waarom niemand weet waarom niemand dat weet.
Zorg dat u nooit in handen valt van het GAK. Werkloos zijn is een vermoeiender taak dan een fulltime baan.
Als ik weer een baan heb (oftewel: een beter inkomen dan dat ik nu tegoed heb), ga ik vriendje een keer meeslepen. Er zijn twee steden die ik graag nog eens zou bezoeken, maar dan samen. Dan gaat hij sputteren dat ie de taal niet spreekt, maar dat deed ie ook toen we jaren geleden naar Parijs gingen. Ik had Frans gehad op school, en was er erg goed in. Had nog een redelijke woordenschat, kon zelfs snel Frans volgen (meestal het grootste probleem), en ik klapte volledig dicht. Vriendje - één jaar Frans op zijn 12e of zo - moest het woord doen.
Erg: ik wist best wat ie zeggen moest.
Ergst: ik zei dan achteraf tegen 'm wat ie beter had kunnen zeggen ;-)
Toch was het een ontspannen uitje. Dus die andere steden moeten ook lukken. In beide kon ik me redden in wat zinnetjes, en vooral veel Engels. Vriendje spreekt ook Engels, dus geen probleem.
Berlusconi verveelt zich blijkbaar:

TT 401 De Italiaanse premier Berlusconi pikt het niet langer als hij of zijn ambt wordt uitgescholden. De bewindsman heeft aangekondigd dat iedereen die onaardig tegen hem doet terwijl hij in functie is, een rechtszaak tegemoet kan zien.
Berlusconi zei dat tijdens een bezoek aan de Italiaanse stad Bari, waar hij werd uitgescholden voor hansworst.

En wat gebeurt er als de rechter besluit dat dat geen belediging maar een objectieve vaststelling is?
Ook Utrecht stapt over op preventief fouilleren. Binnen een begrensd gebied kan vanaf 15 mei ('En die datum is niet voor niets gekozen,' wordt er omineus bijgemeld) zonder aanzien des persoons gefouilleerd worden - op straat en in horecagelegenheden.
Ik zat eens te denken: ik heb altijd een zakmes in mijn rugzak. Je kan er niets mee snijden wegens verregaande botheid, maar er zitten wat andere handige dingetjes op (schroevendraaier en zo). En onlangs liep ik met een flink keukenmes rond - vlijmscherp en levensgevaarlijk. Vers gekocht, nu in de bestekla.
Daarnaast heb ik altijd naalden bij me - want ik ben van het type waarbij altijd knopen losgaan. Een losse knoop zet ik fluks weer aan, want anders ben ik 'm kwijt. Maar misschien wordt een naaisetje ook wel als wapen gezien, je weet het niet.
TT 108 Gemeentehulp bijstandsmoeders faalt

DEN HAAG Gemeenten doen niet genoeg om bijstandsmoeders aan een betaalde baan te helpen. De Algemene Rekenkamer meldt
dit in een rapport. Of een wetsvoorstel van staatssecretaris Rutte leidt tot verbetering, betwijfelt de Rekenkamer.
Een kwart van de bijstandsgerechtigden is bijstandsmoeder. Uit onderzoek bij 18 gemeenten blijkt dat zij ook vaker een ontheffing krijgen om betaald werk te zoeken dan andere bijstandsontvangers.
Rutte wil dat bijstandsgerechtigden per 1 januari allemaal verplicht worden een baan te accepteren. Ook pleit hij ervoor dat gemeenten een eigen budget krijgen om de bijstandsuitkeringen te betalen.

Ik neem aan dat Rutte dan ook zorgt voor kinderopvang voor de groep moeders die nu nog niet aan de slag moet? Zodat ze niet uiteindelijk minder geld overhouden omdat ze zich blauw betalen aan die opvang? En zodat ze niet op een wachtlijst hoeven?
En regelt ie ook even dat er werk voor ze is?
Want als je naar de arbeidsmarkt kijkt, zie je duidelijk het 'afzakeffect' terugkomen. Hoogopgeleiden accepteren 'banen op lager niveau; op lager niveau komen de gemiddeld opgeleiden terecht; laagopgeleiden worden aan de onderkant weggedrukt.
Dus degenen met weinig opleiding of zonder recente werkervaring, hebben het het moeilijkst. Daar doet ie wel wat aan, denk ik?
Okee, misschien vraag ik teveel. Een béétje droger, zou dat misschien kunnen?
Kwildattutdróóóógwordt!

dinsdag, mei 13, 2003

Misschien kunnen de gemeenteraadsleden overtuigd worden van de desastreuse effecten van klepelen als er in hun tuinen een demonstratie klepelen plaatsvindt?
En als ik dan toch fotootjes aan het uploaden ben: nog een leuke stadsfoto ;-)



Dit is een park in Utrecht, waar veel gedaan is aan ecologisch beheer. De gemeente zit krap, en heeft nu bedacht dat dat beheer toch wel veel geld kost. (Zou het duurder zijn dan lobbyen om de Tour hier te laten starten? Duurder dan het subsidiëren van FC Utrecht?) Donderdagavond vergadert de raad over het toekomstige beleid, en het is duidelijk dat ze naar een 'gewoon' maaibeleid willen.
Dat betekent dat de hooilanden, die nu twee keer per jaar gemaaid worden, voortaan gewoon als grasveld behandeld worden - regelmatig klepelen. Klepelen is een maaimanier waarbij het te maaien groen gehakseld wordt (inclusief de beesten die er eventueel in zitten; die hebben bij maaien de kans om weg te komen) en het maaisel blijft liggen.
Wat er dan gebeurt, heet verruiging. De velden die nu vol bijzondere planten staan, worden op termijn velden brandnetel en berenklauw. En fluitenkruid, wat je ook op deze foto ziet. Alleen staat op deze plek meer dan fluitenkruid, en dat zal verdwijnen als de gemeente haar zin krijgt.
De gemeente heeft wilde bezuinigingsplannen. Als ze allemaal doorgaan, sluiten er straks drie kinderboerderijen, en verdwijnen veel bijzondere planten.
En: als deze plannen allemaal doorgaan, voorzie ik het een en ander aan juridische procedures voor de gemeente.
Utrecht is best een leuke stad, maar soms een beetje erg dom.
Ook van de eerder genoemde site:

TT 111 CDA, VVD, D66 eens over hypotheekplan

DEN HAAG CDA,VVD en D66 zijn het bij de kabinetsformatie in grote lijnen eens geworden over een beperking van de hypotheekrente-aftrek. Wie zijn huis met winst verkoopt, moet die winst in een nieuwe woning steken. Anders mag men de rente niet meer helemaal aftrekken.
De maatregel zou zo'n half miljard euro moeten opbrengen. CDA en VVD waren tot dusver fel gekant tegen het 'morrelen' aan de aftrek van hypotheekrente.
De PvdA noemt het "verstandig". Bij de onderhandelingen tussen PvdA en CDA was aanpassing van de hypotheekrenteaftrek voor het CDA nog onbespreekbaar. Banken en hypotheekadviseurs zijn negatief.

Straks krijgen we nog het effect dat zowel 'links' als 'rechts' eensgezind tegen de regering zijn. Meestal is het maar één van beide.
TT 108 Regels opslag vuurwerk ontdoken

DEN HAAG Vuurwerkhandelaren lijken een nieuwe manier te hebben gevonden om de verscherpte regels voor de opslag van vuurwerk te omzeilen. De Inspectie voor Verkeer en Waterstaat (IVW) constateert dat de ondernemers constant rondrijden met vrachtwagens vol vuurwerk.
Door deze rijdende opslag vallen de partijen vuurwerk niet onder wetgeving voor opslag, maar onder vervoersregels, aldus de IVW in haar jaarverslag over het afgelopen jaar.
De dienst spreekt van "zorgwekkende signalen". De organisatie kan overigens niet zeggen hoe vaak de wet omzeild wordt met de rijdende vuurwerkopslag.
LOL, Jeanne piekert over een koelkastmagneet met subtiele tekst, en verwijst naar een site met meer subtiliteiten, in de categorie Man Bashing:

What do you do if your boyfriend walks out?
Close the door.

How many men does it take to wallpaper a bathroom?
Three, if you slice them very thinly.

Why do men get married?
So they don't have to hold their stomachs in anymore.

How do you get a man to do sit-ups?
Put the remote control between his toes.

What did God say after creating man?
I must be able to do better than that.

Why do men buy electric lawn mowers?
So they can find their way back to the house.

Why are married women heavier than single women?
Single women come home, see what's in the fridge and go to bed. Married women come home, see what's in bed and go to the fridge.

Why did Moses wander the desert for 40 years?
He wouldn't ask for directions.
Elf dode katten opgevist uit Oude Rijn

LANGERAAR - De Dierenbescherming heeft het afgelopen weekeinde elf dode katten uit het water van de Oude Rijn tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn gevist. Ze heeft bij de politie aangifte van de vondst van de katten gedaan.
Afgaande op de stroming van het water en het gegeven dat een van de katten zeker uit Bodegraven komt, gaat de Dierenbescherming ervan uit dat degene die de dieren om het leven heeft gebracht ook daar is te vinden.
Eind 2001 werden twaalf dode katten in het water van de Langeraarse Plassen aangetroffen. De katten die nu in de Oude Rijn zijn gevonden, zijn op dezelfde manier om het leven gebracht: met een touw en steen om de nek. Een verband tussen beide zaken legt de Dierenbescherming vooralsnog niet. Zowel de politie als de Dierenbescherming hield in 2001 de omgeving lange tijd scherp in de gaten. Een dader werd nooit gepakt.
(Bron)
Hoeveel bedrijven liegen eigenlijk in hun advertenties? Ruime carrièremogelijkheden; meedenken wordt op prijs gesteld; we zoeken mensen met karakter; we waarderen je inzet...
TT 192 Kwart sollicitanten liegt in brief

ALMERE Een kwart van de sollicitanten liegt in hun sollicitatiebrief of cv, of verzwijgt belangrijke gebeurtenissen.
Een bedrijfsrecherchebureau uit Almere meldt dat na onderzoek. Gebleken is ook dat bijna een kwart van de oplichters een leidinggevende functie heeft.
Het bureau stelt dat de brutaliteit van de fraudeurs toeneemt. Zo schromen sommigen niet diploma's te vervalsen: "Even scannen, bewerken, zo mogelijk bij de baas door de kleurenprinter en een opleiding is met glans voltooid."
De gemiddelde fraudeur is 35 tot 40 jaar oud en werkt bij een middelgroot bedrijf, stelt het bureau.
TT 130

LONDEN Noel Redding (57), de voormalige bassist van de Jimi Hendrix Experience, is zondag overleden. Zijn manager heeft dat bekendgemaakt. Hendrix, Mitchell en Redding vormden The Experience in 1967.
Al snel volgde de grote hit 'Hey Joe'.
TT 106 Tussentijdse verhoging AWBZ-premie

DEN HAAG De premie voor de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) gaat op 1 juli met 0,5 procent omhoog. Minister De Geus en staatssecretaris Ross van Volksgezondheid willen de zorg ook een efficiencykorting opleggen van 0,8%.
De kosten in de zorg stijgen sterk. Voor dit jaar is een budgetoverschrijding van 2 miljard euro voorzien. Daarom zijn er nu maatregelen nodig, vinden de twee bewindslieden. De hogere AWBZ-premie zal dit jaar 0,5 miljard euro opleveren. In het komende jaar wordt dat 1,1 miljard.
De efficiencykorting levert 250 miljoen euro op. De AWBZ-premie gaat volgens het voorstel van 12,05 naar 12,55 procent.

Nog even en ik moet naar de psychiater wegens een schuldsyndroom - ik heb een aantal chronische ziektes en ik werk nogal wat medicijnen weg, doe een groter beroep dan gemiddeld op de gezondheidszorg. Maar als ik dan met mijn schuldsyndroom hulp inroep, word ik nog duurder, en voel ik nog meer schuld, en...
TT 104 Patiënt mag naar poli in buitenland

BRUSSEL Ziekenfondspatiënten mogen hun toevlucht nemen tot poliklinieken in het buitenland, zonder toestemming van hun ziekenfonds. Het Europese Hof heeft geoordeeld dat fondsen de kosten zonder meer moeten vergoeden. Dergelijke zorg valt onder het vrije verkeer in de EU.
Dat geldt niet voor langere opnames in buitenlandse ziekenhuizen. Anders dan bij de poli-behandelingen komt daarbij "de balans in het stelsel van sociale voorzieningen in gevaar", aldus het Hof.
Het EU-Hof deed de uitspraak in de zaak van een Nederlandse vrouw die in 1994 naar Duitsland was gegaan om zes kronen en een frameprothese te laten plaatsen.
Sja.
Dankzij een wilde spin de hele tekst:

Ontwaakt! verworpenen der Aarde
Ontwaakt! verdoemd in hong'ren sfeer
Reed'lijk willen stroomt over de Aarde
en die stroom rijst al meer en meer
Sterft, gij oude vormen en gedachten
Slaaf geboor'nen, ontwaakt! ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten
begeerte heeft ons aangeraakt

Refrein

Makkers! ten laatste male
tot de strijd ons geschaart
en de Internationale
zal morgen heersen op Aard'
(2x)

Couplet 2

De staat verdrukt; de wet is logen
de rijkaard leeft zelfzuchtig voort
Tot 't merg wordt d'arme uitgezogen
en zijn recht is een ijdel woord
Wij zijn 't moe naar and'rer wil te leven
Broeders! hoort hoe gelijkheid spreekt:
Geen recht waar plicht is opgeheven
geen plicht leert zij waar recht ontbreekt

Refrein

Makkers! ten laatste male
tot de strijd ons geschaart
en de Internationale
zal morgen heersen op Aard'
(2x)

Couplet 3

De heersers door duivelse listen
bedwelmen ons met bloed'gen damp
Broeders! strijdt niet meer voor and'rer twisten
breekt de rijen hier is uw kamp
Gij die ons tot helden wilt maken
o! Barbaren denkt wat gij doet
Wij hebben waap'nen hen te raken,
die dorstig schijnen naar ons bloed

Refrein

Makkers! ten laatste male
tot de strijd ons geschaart
en de Internationale
zal morgen heersen op Aard'
RTL-4-nieuws: advocaat haalt André de V. op na zijn vrijlating. De auto zoeft weg, een persoon rent erachter aan. Wat is daar nou de zin van? Lopend een auto achtervolgen? Was het een journalist die dacht dat ze (het leek me een vrouw) op die manier nog iets schokkends kon opvangen? Of was het een vergeten medepassagier? In dat geval zit er nog wel enige logica in het rennen - dan zien ze je misschien nog.
En wat is de logica van nadenken over dit soort vragen?

maandag, mei 12, 2003

Kabinet bereidt keiharde maatregelen voor

DEN HAAG - CDA, VVD en D66 bereiden keiharde maatregelen voor in de sociale zekerheid en de gezondheidszorg. Volgens betrokkenen zijn het ingrepen "waar de honden geen brood van lusten". Alle Nederlanders krijgen het de komende jaren zeer zwaar voor de kiezen. Maar de draconische maatregelen zouden bittere noodzaak zijn om de economie uit het slop te halen, de gezondheidszorg betaalbaar te houden en grote begrotingstekorten te vermijden.

Balkenende (CDA), Zalm (VVD) en Dittrich (D66) onderhandelen dinsdag over die ingrepen, die het 'zure' hart van het nieuwe regeerakkoord zullen vormen. Enkele weken geleden werd al duidelijk dat met name in de gezondheidszorg, sociale zekerheid en bureaucratie fors gesneden gaat worden, maar nu gaan de partijen meer in detail uitwerken hoe groot de klappen voor individuele burgers zullen zijn. Dat iedereen rekening moet houden met een kleinere beurs staat zo goed als vast. "Behoud van koopkracht wordt niet gegarandeerd", aldus een ingewijde.

Om de kostenexplosie op te vangen, wordt de gezondheidszorg voor iedereen duurder en met name voor mensen die er veel gebruik van maken. Bezoek aan de huisarts, tandarts, ingrepen in het ziekenhuis en veel medicijnen worden niet meer helemaal vergoed. Patiënten zullen een zogenoemde eigen bijdrage moeten gaan bijdragen of krijgen te maken met een eigen risico. In het strategisch akkoord is al een eigen risico van 90 euro opgenomen. CDA, VVD en D66 studeren op de vraag met hoeveel dat verhoogd kan worden.
Daarnaast wordt het basispakket voor ziekenfondsverzekerden en de AWBZ (hulp Algemene wet bijzonder ziektekosten) verkleind. Onder meer fysiotherapie, ingewikkelde tandheelkundige ingrepen en (taxi)vervoer naar huisarts of ziekenhuis staan op de nominatie te worden geschrapt. De premie zal zeer waarschijnlijk niet nog verder omhoog gaan omdat dat koopkrachtverlies betekent en bovendien de loonkosten voor bedrijven omhoog stuwt. Dat is slecht voor de werkgelegenheid.

Het mes gaat ook in de WW en de bijstand. Het recht op WW wordt teruggebracht naar maximaal 1,5 of 2 jaar, waarna de werkloze in de bijstand belandt. Op die bijstand zal worden bezuinigd om mensen te stimuleren een baan te zoeken. Verder gaat ook de WAO fors op de schop. Met bijna een miljoen werklozen zijn de kosten van de arbeidsongeschiktheid opgelopen tot astronomische hoogte.
De WAO is over enkele jaren alleen nog maar toegankelijk voor volledig arbeidsongeschikten. Niet uitgesloten is dat de zogenoemde referte-eis wordt ingevoerd, een VVD-wens die tot voor kort onbespreekbaar was voor het CDA. Dit betekent dat mensen van de laatste vijf jaar minstens vier moeten hebben gewerkt, anders wacht in plaats van de WAO-uitkering de veel lagere bijstand.
Als gevolg van de maatregelen valt er voor het kabinet-Balkenende II weinig eer te behalen. "De komende twee jaar valt er eigenlijk niet te regeren", verzucht een ingewijde. De positieve effecten van de rigoreuze [sic] snoeiplannen zijn waarschijnlijk pas aan het eind van de kabinetsperiode zichtbaar.
Vooralsnog zal de economie blijven haperen, de werkgelenheid [sic] nauwelijks groeien en de inflatie ongewenst hoog blijven. Ook woensdag en donderdag kunnen de onderhandelaars nog gebruiken om het financieel- en sociaal-economisch beleid af te ronden. Daarna buigen de Tweede-Kamerfracties van CDA, VVD en D66 zich over het conceptregeerakkoord, dat op de onderdelen onderwijs, veilgheid, immigratie en integratie, bestuurlijk vernieuwing, verkeer, landbouw, ruimtelijke ordening en internationaal beleid al bijna af is.
(Bron)

Dus als je pech hebt, kom je in de WW omdat je te vaak ziek bent. En als je dan niet snel een andere baan vindt, heb je pas echt een probleem. Geen geld meer voor de tandarts en voor je medicijnen.
Terug naar vroegere tijden, toen je aan het gebit van iemand kon zien dat ie geen geld had.
Even oefenen:
Ontwááááákt, verworpenen der ááárde...
Hardnekkige koffieklant krijgt mogelijk tbs

BREDA - Een 24-jarige man uit Dongen hangt tbs met dwangverpleging boven het hoofd omdat hij het personeel van een plaatselijke supermarkt tot wanhoop drijft. De man, D.A. kwam in februari en maart vrijwel dagelijks koffiedrinken bij een filiaal van de Konmar. Ook kwam hij op plekken in de supermarkt die voor klanten zijn verboden.
De man werd een winkelverbod opgelegd. Dat kon hem echter niet van zijn gewoonte afhouden. "Ik heb toch net als iedereen het recht om daar een kopje koffie te drinken", verklaarde hij maandagmiddag bij de rechtbank in Breda, waar hij terecht stond voor meervoudige huisvredebreuk.
De Dongenaar wordt ook beschuldigd van diefstal van een amandelbroodje en het vernielen van een koffiebekerhouder in dezelfde supermarkt. Ook betrad hij ruimtes in de supermarkt waar hij niet mocht komen. Verder bedreigde hij bij zijn aanhouding een agente in Breda.
"Gezien de ernst van de feiten lijkt het misschien vreemd om tbs met verpleging te eisen", gaf officier van justitie D. Jeras toe. Maar hij verwees naar een psychiatrisch rapport waaruit blijkt dat de Dongenaar zonder langdurige behandeling zo goed als zeker door zal gaan met zijn gewoonte. De kans dat de man zal meewerken aan een vrijwillige behandeling is klein, want hij vindt zelf dat hij niet ziek is.
De advocaat van de verdachte, G. Woodrow, vindt tbs met verpleging een te drastisch middel en pleitte voor een behandeling op vrijwillige basis.
(Bron)
Vriendje had zitten schuimbekken bij het NOS-journaal van zes uur. Het ging over de verdachte in de vuurwerkrampzaak. Het journaal meldde netjes dat verdachte De V. blablabla, en dat zijn broer, meneer De [naam voluit] blablabla.
Dus iets als: Piet J. is vrijgesproken, zijn broer Jan Janssen is erg blij.
Maar misschien is het wel in overleg met De V. - dat hoop ik tenminste. Anders is het wel erg suf.
TT 120

APELDOORN Een onbekende heeft vanavond in Apeldoorn vijf mensen, onder wie drie kinderen, neergestoken. Het is nog niet duidelijk hoe de slachtoffers er aan toe zijn en wat het motief van de dader was. Er wordt met man en macht in het centrum naar hem gezocht.
Kat 2 heeft de nieuwe bank nu ook goedgekeurd.
Toch jammer ;-)
Deze blijft ook leuk - wandelen op de levensweg.
Ben je er blij mee als je van iemand een verkoudheid, zere keel, maagklachten of griep krijgt?
Dat hangt er maar vanaf. Deze vier ziekteverwekkers zijn zelfs lief.

zondag, mei 11, 2003

Tip van een vriendin:

Op 12 mei is het bij Ben & Jerry's Free Cone Day. Ze trakteren dan al hun fans op gratis Ben & Jerry's ijsjes. Natuurlijk hoef je niet perse fan te zijn om een ijsje te komen halen. Je kan ook gewoon naar de Scoopshops komen om het warmste ijs van de wereld een keer gratis te proberen.
Kijk ook even op www.benjerry.nl voor de locaties van Scoopshops van Ben & Jerry's en de filialen waar je een gratis Cone kan halen.
TT 401

De prijs van sperziebonen in Cambodja is de laatste weken omhoog geschoten. Cambodjanen slurpen tegenwoordig een grote hoeveelheid aan sperziebonensoep naar binnen.
Het gerucht gaat dat deze brij het SARS-virus afwendt. Het straatarme land in Zuidoost-Azië bleef tot nu toe gevrijwaard van het gevaarlijke virus.
Het nieuws over de soep verspreidde zich zo snel dat de telefoonlijnen in Cambodja overbelast raakten door mensen die elkaar op de hoogte brachten. Meteen sloeg iedereen aan het koken.
Ik heb nog een 'lichtgerookte haringfilet'. Die moet op. En nu ligt er op de bank links van me iets in slaaphouding ('Dan valt het niet zo op.'), met hele grote ogen ;-)
Tis trouwens allemaal gelukt met de bank. Als het goed is, is vriendin inmiddels weer thuis gearriveerd.
De bank zit veel lekkerder dan de oude. Eén poes vindt dat ook, die ligt er languit op te slapen. De ander is nog in de snuffelfase, en slaapt op de oude bank ;-)
Drankje tegen computermoeheid

AMSTERDAM - Noord-Korea heeft een drankje uitgevonden tegen computermoeheid. Dat berichtte vrijdag het staatspersbureau KCNA. De drank is gebaseerd op extracten van "boomvruchten" en heeft een zoetzure smaak.
Waarom het straatarme communistische land het drankje heeft ontwikkeld, is eigenlijk een raadsel. Computers zijn er een zeldzaamheid en internetverbindingen bestaan alleen in een paar hotels in de hoofdstad Pyongyang.
KCNA meldde desalniettemin dat het drankje getest is op computergebruikers en dat de resultaten uitwijzen dat "de druk op de ogen en de hersenen aanzienlijk afneemt".
(Bron)