zaterdag, december 22, 2001

Zou dit nou helpen?
Bericht op Teletekst pagina 371:
"Veel mensen kruipen tussen oud en nieuw met een glaasje teveel op, toch achter het stuur. Een begrafenisondernemer uit Wisconsin biedt automobilisten, die zichzelf hierdoor te pletter rijden, een gratis begrafenis aan.
Doug Seefeld zegt de actie te hebben ondernomen om mensen zich ervan bewust te maken hoe gevaarlijk het is om dronken achter het stuur te zitten.
Mensen die voor de gratis begrafenis in aanmerking willen komen, moeten eerst een brief ondertekenen, waarin ze zeggen zich te realiseren dat zij hun leven en dat van anderen in gevaar brengen."
Even Apeldoorn bellen?
Bericht van het ANP:

"Een 15-jarige jongen uit Wassenaar is vrijdag samen met zijn 16-jarige vriend gewond geraakt toen hij een ritje in de Jaguar van zijn vader maakte. Bij een snelheid van 80 kilometer per uur verloor de jongen de macht over het stuur en botste tegen drie bomen. Beide jongens zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht."

Drie bomen nog wel. Hoe is het daarmee?
Meer euronieuws: de officiële bijnamen zijn bekend. Nu is de vraag of die namen niet gewoon in het dagelijks leven zouden moeten ontstaan, maar vooruit.
1 cent: fluitje
2 cent: duocent
5 cent: handje
10 cent: deuppie (ik verzin ze niet zelf)
20 cent: dubbelduppie
50 cent: halfom
1 euro: gouwering
2 euro: daalder

Even adem halen. Gaan we zo verder met de biljetten.
Kan ie?
5 euro: kleb (= kleinste eurobiljet)
10 euro: eurojoet
20 euro: blauwtje
50 euro: brammetje
100 euro: hulk
200 euro: dubbeldekker
500 euro: eurotop

Wat wonen er toch een creatieve mensen in dit land.
Het Utrechts Nieuwsblad meldt een ontdekking van Dinand Berkel uit Apeldoorn: hij hing een schilderij op en liet zijn klauwhamer vallen. Bovenop een muntstuk van 1 euro. Nu heeft ie een tweedelig muntje ;-)
Heeft u toevallig een fles "Tafelwater" in uw kerstpakket gehad? Er zijn 50000 flessen verspreid, hoofdzakelijk in kerstpakketten. Geadviseerd wordt het water door de wc te spoelen. Het kan misselijkheid en maagklachten veroorzaken...

vrijdag, december 21, 2001

Waarom verbaast dit me nou niet:

"AMSTERDAM (DFT) - In het Microsoft-programma Windows XP, geafficheerd als het meest veilige ooit, blijkt een aantal grote fouten te zitten. Hierdoor kunnen hackers via internet databestanden stelen of vernietigen, of vijandige software installeren. Het bedrijf bracht donderdag gratis een oplossing voor het probleem op de markt. Volgens een Microsoft-functionaris hebben gebruikers nog nooit eerder zo'n groot risico gelopen. De fouten staan hackers namelijk toe om de macht over alle software van het besturingssysteem van Windows XP over te nemen zodra de computergebruiker het internet opgaat. Het grootste probleem wordt veroorzaakt door een nog weinig gebruikte toepassing, die gebruikers uiteindelijk in staat moet stellen hun huishoudelijke apparatuur via de computer te besturen. Deze toepassing, "Universal plug and play", is automatisch actief zodra Windows XP is geïnstalleerd en kan handmatig aan Windows ME-software worden toegevoegd.
Donderdag stelde Microsoft via zijn website gratis een oplossing voor het probleem beschikbaar, zowel voor thuis- als zakelijke gebruikers. Het softwarebedrijf zei er nadrukkelijk bij dat het programma direct moest worden geïnstalleerd. De fouten werden vijf weken geleden ontdekt door onafhankelijke veiligheidsonderzoekers en bedreigen nu de verdere verspreiding van Windows XP, waarvan gehoopt werd dat het een opleving voor de technologiesector teweeg zou brengen.
In de twee weken nadat Windows XP in de winkels lag, werden er al 7 miljoen exemplaren van verkocht.
De Artisijsberen Katrien en Boris hebben weer een baby! Nu maar hopen dat het met dit exemplaar beter afloopt dat met zijn/haar twee voorgangers: die overleden heel snel. Over een paar maanden hopen de verzorgers te kunnen ontdekken of het een hij of een zij is. Dat kan nu nog niet.
Merkwaardig genoeg meldt de Artissite de geboorte nog niet.
Het principe van een self-fulfilling prophecy:

Sommige Chinezen en Japanners zijn bang voor het cijfer 4. In veel dialecten klinkt 'vier' bijna hetzelfde als 'dood'. Ziekenhuizen in China en Japan hebben daarom vaak geen 4de verdieping.
De bijgelovige angst voor de '4' is niet zonder gevaar, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië. Op de vierde van iedere maand overlijden er verhoudingsgewijs veel meer Chinezen en Japanners dan op andere dagen.
Alleen al het idee dat het weer de 4de van de maand is, zorgt voor zo veel extra stress dat er een hoop mensen aan een hartinfarct overlijden.
(Bron: Teletekst pagina 371)

donderdag, december 20, 2001

De Meteonet-strandcampagina blijft leuk.
Er staat vrolijk bij dat de meeste plaatjes elke vijf minuten ververst worden. Ik vermoed toch dat dat niet zo is.
Ik zit in midden-Nederland. Het is hier donker. En vrij koud. Er wordt sneeuw voorspeld, en nachtvorst.
Op de Meteonet-strandcams is het op sommige plekken nog volop dag, en in Egmond was het op 20 oktober 12 graden...

woensdag, december 19, 2001

Nog iets over Harrods: in de UK vliegen de Euro's de winkel uit. De chocolade-Euro's wel te verstaan. Alleen Harrods verkoopt ze niet, die houdt het bij choco-Ponden.
Stel: je bent boos op iemand. Maar je zou het zo graag welbespraakt willen uiten. Dat kan via deze site, Shakespearean Insult.
Voorbeeld: Thou loggerheaded dread-bolted pignut.
Dit is nou een heerlijke site voor mensen zoals ik, die niks zien in die vage 3-d-dingen...

dinsdag, december 18, 2001

Heel sneu: eenden die op het afbrokkelende ijs proberen te klimmen...
Ga vooral even op Bieslog kijken naar de kerstboomfoto die hij vond, en zijn voorstel voor het kabinet Leefbaar Nederland...
En nog even de afmetingen van de biljetten:
EUR 5 (120x62 mm)
EUR 10 (127x67 mm)
EUR 20 (133x72 mm)
EUR 50 (140x77 mm)
EUR 100 (147x82 mm)
EUR 200 (153x82 mm)
EUR 500 (160x82 mm)
Wist u dit al:

Welke architectonische perioden zijn op de bankbiljetten afgebeeld?

EUR 5 Klassiek
EUR 10 Romaans
EUR 20 Gotisch
EUR 50 Renaissance
EUR 100 Barok-rococo
EUR 200 De ijzer- en glasarchitectuur
EUR 500 De moderne twintigste-eeuwse architectuur
Op de site van de Nederlandsche Bank kun je ze nog een keer bekijken...
De echtheidskenmerken van de eurobiljetten vind je hier. Voelen, kijken, kantelen, controleren - en sla geen stap over. Het maakt mij niet zoveel uit als iemand me een vals eurobiljet in mijn handen duwt - als ik het ook maar weer kwijt kan. Waarschijnlijk valt het me niet eens op.
Wat me wel opviel: zijn die munten niet dikker dan wat we gewend zijn? De biljetten worden groter, maar omdat ik die dingen altijd opvouw, is dat geen probleem voor me. Maar ik vrees dat mijn ouwe trouwe huishoudknip het niet trekt als ik de standaardhoeveelheid munten bij me heb :-(
De Bijenkorf tipt ook nog een leuk kunstkerstboompje, 210 cm hoog en versierd met bijna 600 kerstballen, slingers en verlichting. Hij kost f 3338,62/ € 1515,-, maar voor dat bedrag wordt ie ook nog gratis thuisbezorgd.


Koopjunks die in Nederland hun slag willen slaan kunnen op 27 en 28 december naar de Bijenkorfveiling. Bij afslag, via het net. "Wat u kunt verwachten? Vooruit, een tipje van de sluier wordt vast opgelicht. Gesigneerde cd's van andrea Bocelli en Anastacia, Playstations, Gameboys, Sieraden, Kunst, eau de toilette sets, complete Wedgwood serviezen. Kortom teveel om op te noemen."
(Ja, de spelfouten staan er zo in.)
Harrods kan natuurlijk eigenlijk sowieso niet: bont, toys for boys met leuke krokoleren schoenendozen, shabby chic met o zo leuke kussentjes voor slechts 41 pond...
Harrods heeft de kerstman ontslagen! Na werktijd had ie zich laten fotograferen door een vrouw. Op zich geen punt. Het probleem was dat ie zijn blote kont op de gevoelige plaat liet zetten, en dat kan niet in zo'n net warenhuis. Maar nu Santa en fotografe zijn ontslagen, komt het toch in de publiciteit - dat zal wel niet helemaal de bedoeling zijn geweest.
Yohooo!
Hier vind je een interview met Father Christmas. Hij blijkt netjes getrouwd te zijn, en hij krijgt voor kerst zelf een trui en een nieuwe muts, omdat hij die mutsen vaak kwijtraakt tijdens zijn reizen. Misschien moet mevrouw Kerstman deze keer ook maar een broek in Santa's Christmas stocking doen...
In Miami is een ex-politieagente gearresteerd. De buren hadden geklaagd over stank, en toen het huis doorzocht werd, bleek de vrouw een hond te hebben en 91 katten, waarvan er 67 in de vriezer lagen. De vrouw had bij de dierenambulance gewerkt en men denkt dat ze alle in de steek gelaten katten mee naar huis nam...