zaterdag, januari 25, 2003

Waarom krijg ik bij refreshen minder entry's te zien in plaats van meer? Alle zaterdagentry's vallen weg. Raar.
180 miljoen werklozen wereldwijd

GENEVE - De werkloosheid is het afgelopen jaar wereldwijd drastisch toegenomen als gevolg van de economische neergang. De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) telde eind 2002 circa 180 miljoen werklozen, 20 miljoen meer dan begin 2001.
Een dergelijk aantal is nog niet eerder te zien geweest, aldus een vrijdag gepubliceerd rapport van de ILO. Vooral werkende vrouwen en jongeren zijn het slachtoffer geworden van de ontslaggolf.
In 1990 bedroeg het aantal werklozen nog 100 miljoen. Volgens de arbeidsorganisatie is de huidige situatie op de arbeidsmarkt alarmerend en dreigt er als gevolg van de verslechterde perspectieven meer sociale instabiliteit.
In totaal verdienen circa 730 miljoen mensen 1 dollar of minder per dag. Zij zijn voor het merendeel werkzaam in de informele economie, waar in het algemeen ook sprake is van slechte arbeidsomstandigheden.
(Bron)
Deense politie doorzeeft teddybeer

KOPENHAGEN - De explosievenopruimingsdienst van de Deense politie heeft donderdagavond een verdachte teddybeer aan flarden geschoten. Het beest zat voor de deur van een pand van Jehova's Getuigen en had een briefje bij zich met de tekst: "Als je me aanraakt explodeer ik. Ik ben een bom", zo maakte de politie bekend.
Het bleek achteraf vals alarm te zijn, aldus een woordvoerder. "Er was niets dat er op wees dat het inderdaad om een bom ging." Uit voorzorg ontruimde de politie het pand in een voorstad van Kopenhagen. Zo'n tachtig Jehova's Getuigen moesten het gebouw verlaten voordat de explosievenopruimingsdienst het vuur opende.
(Bron)
Sneeuw op komst. Hoera. Ik duim voor een halve meter :-)
Amerika's milieubeweging op tilt: wie een SUV rijdt, is schuldig aan terrorisme.
Want die dingen zuipen brandstof, en die brandstof komt uit het Midden-Oosten, dus steunen benzineverbruikers de fouteriken die uit het Midden-Oosten komen. (Er zijn geen Amerikaanse fouteriken.)
Vroeger maakte de milieubeweging zich druk om auto's vanwege het milieu, nu dus vanwege de veiligheid, en niet eens zozeer die op de weg en off the road.
Is het nou raar dat ik helemaal geen puf meer heb om nog gezellig te gaan werken? Niet dat het werk nu ineens minder leuk is, maar juist omdat het leuk is en ik het straks niet meer mag doen. En omdat mijn collega's daar over gaan praten en ik dan waarschijnlijk ga janken.
TT 401
Het gaat wat ver de padvinderij een crypto-fascistoïde organisatie te noemen. Maar aan de andere kant, wat een Deense padvindersclub onlangs flikte, gaat ook wel erg ver.
Tijdens een scoutingweekeinde moesten de padvindertjes, verkleed als joden met Davidster, tikkertje spelen met als nazi's verklede volwassenen.
De speelplaats was voor de gelegenheid omgetoverd tot een concentratiekamp, met hakenkruizen en een enorm bord waarop 'Arbeit Macht Frei' stond. De ouders van de 160 padvinders reageerden geschokt, maar de leiding vond het niet nodig zich te verontschuldigen.
TT 130
WASHINGTON Het internetverkeer in met name Azië ondervindt sinds vanochtend problemen als gevolg van een nieuw virus. De 'worm' maakt gebruik van een veiligheidslek in servers van Windows, die gebruikt worden door bedrijven.

vrijdag, januari 24, 2003

Hoeveel katten zouden er zijn die niet dol zijn op vis?
Ik fietste over de Herengracht in Amsterdam, richting Loosduinseweg. Ik was op weg naar een tuincentrum, dat eigenlijk bestond uit een tuin waar het altijd het uur voor zonsondergang op een mooie warme zomerdag was, zodat alles heerlijk rook en het licht prachtig was. En nog eigenlijker was ik op weg naar een reggaefestival op het strand van Ockenburg.
Nog op de Herengracht kreeg ik een lekke band, maar ik had het nieuwste van het nieuwste bij me: een setje waarmee je je lekke band met water in twee slagen weer opgepompt had. Het lukte me zowaar om het ingewikkelde setje in één keer in elkaar te zetten, ik pompte de band weer op en fietste samen met mijn ex-collega J. verder naar het strand, aan het einde van de Loosduinseweg, in het verlengde van de Herengracht.
Waarna mijn vriendje me wakker belde en ik weer eens verbaasd was over de rare mixen die je hoofd in elkaar kan zetten.
Twee merels, een koolmees, een pimpelmees en een roodborst, samen op twee vierkante meter. Dat geeft een hoop herrie en een opgewonden kat die nog niet helemaal doorheeft hoe dat precies zit met zo'n raam.
Altijd weer leuk: makelaarsjargon. Met filmpje van de Radar-uitzending van 9 december over dit onderwerp.
authentiek = vervallen
origineel = aan vervanging toe
toplocatie = geen achterbuurt
the place to be = recent geen achterbuurt meer
redelijke buurt = achterbuurt
levendig = druk en onveilig
functionele badkamer = douchegordijn
besloten achtertuin = opgesloten tussen hoge gebouwen
groene oase = tuintje omringd door bebouwing
een praktische plaats = u kunt achter de woning uw vuilniszak kwijt
een royale plaats = u kunt naast de vuilniszak óók een klapstoeltje kwijt
royale tuin = u kunt naast de vuilniszak en het klapstoeltje óók nog een tafeltje kwijt
gemeenschappelijke tuin = gemeentelijke groenvoorziening
onderhoudsvrije tuin = volledig bestrate tuin
fraai aangelegde vijverpartij = ingegraven badkuip
fraai aangelegde tuin = ooit leuk aangelegd, door het onkruid nu een hoge tuin geworden
veel originele details = sinds oplevering niet onderhouden

donderdag, januari 23, 2003

Helga weervrouw, zegt nu echt elke dag: 'En dat heeft te maken met [tromgeroffel]... de drukverdeling!' Elke dag weer. Misschien moet ze op een nieuw onderwerp overstappen, want dat van die drukverdeling weten we nu wel.
En Wendy-filenieuws op de radio - erg Rotturdams, en erg veel moeite met andere plaatsen. Nu weet ik wel dat Werkhoven niet groot is, maar dan nog kunnen de meeste mensen wel bedenken dat het niet Werkhóven is, maar Wèrkhoven.
Maar gelijk eens rondgesnuffeld. VIAA, de Metavacaturebank. Met banen in de gezondheidszorg in de provincie Utrecht als: 'bedrijfsleider deurenfabriek Sittard'. Webmaster in Utrecht? Postkamermedewerker in Mierlo! Onderwijs in Utrecht? Billing specialist in Amsterdam!
Volgens mij kan ik wel solliciteren bij die vacaturebank zelf, om het bestand eens op orde te brengen...
TT 371

Het elektronicabedrijf Samsung heeft een nieuwe, super hightech stofzuiger ontwikkeld. Het apparaat kwijt zich geheel zelfstandig en zonder morren van zijn huishoudelijke taak.
De robotstofzuiger heeft een zelfde navigatiesysteem aan boord als een kruisraket. De computer vergelijkt verse beelden met eerder opgenomen materiaal en weet precies de nieuwste stoffige plekjes te lokaliseren.
Omdat de stofzuiger is uitgerust met een infrarood camera kan hij ook 's nachts door de woning. Het apparaat is nog niet in de winkel verkrijgbaar.

Als ie 's nachts moet stofzuigen, zal ie hopelijk weinig lawaai maken...
TT 106
Zalm: CDA moet geen tijd verspillen

DEN HAAG VVD-leider Zalm spoort het CDA aan snel een stabiel kabinet te smeden. De partij ziet niets in een informateur die eerst de zaak gaat 'verkennen', zoals het CDA voorstelt.
Zalm, vanochtend unaniem herkozen als fractievoorzitter, denkt dat het voor de hand ligt dat CDA en PvdA eerst een poging wagen. Hij wil niet speculeren over een coalitie van drie partijen.
De LPF laat zich niet zo makkelijk in een kabinet lijmen. Fractievoorzitter Herben stelt dat het CDA de LPF heeft beledigd door een eventuele hernieuwde samenwerking ongeloofwaardig te noemen. "Wij vergeten dit niet zomaar."
TT 113
Minder extreemrechtse incidenten

AMSTERDAM Het aantal racistische en extreemrechtse incidenten in Nederland is in 2001 sterk gedaald ten opzichte van de jaren ervoor, zeggen onderzoekers van de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting in de Monitor Racisme.
De onderzoekers zijn verbaasd over de uitslag, omdat 2001 ook het jaar was van de aanslagen in New York. Het aantal incidenten nam voor het eerst in jaren af. Zo daalde het aantal mishandelingen van 83 in 2000 naar 46.
De onderzoekers uiten verder kritiek op justitie. Inzake discriminatie wordt te vaak (22%) geseponeerd en het OM doet te weinig aan racisme op het internet.
Zo'n dag. Het mottert, het CDA is de grootste partij gebleven, en ik krijg geen nieuw contract wegens te vaak ziek want epilepsie.
Wie heeft er met ingang van 4 maart een baan voor me?

woensdag, januari 22, 2003

Het stomme van die stuipen is dat ze op zich maar heel even duren, dat meestal de schade aan de tong (en dus aan je spraak, je verstaanbaarheid) het ergst is.
Deze keer viel die schade nog wel mee, en ben ik dus de volgende dag gelijk weer gaan werken. Gevolg: ik kon alleen nog maar aan m'n bed denken. En nu, na toch veel meer slapen dan anders, zou ik eigenlijk vooral gewoon m'n bed in willen en er pas weer uit willen komen als ik daar aan toe ben.
Het is niet die gewone moeheid, dat lomerige dat wel prettig kan zijn. Dit is gewoon moeheid als in: 'help, ik moet straks he-le-maal naar de wc lopen, red ik dat wel?' en als in: 'even niks te doen? dan maar dat krantje nog eens lezen, anders val je in slaap'. Straf voor het niet luisteren naar je lijf en voor het dóórdouwen.
Nou ja, ik heb gewerkt, ik heb boodschappen gedaan, ik heb gestemd, ik hoef voorlopig even niks en kan me lekker zitten ergeren bij de TV.
Slaaaapennn...

dinsdag, januari 21, 2003

TT 401
Tientallen inwoners van het Gelderse Wamel vonden de afgelopen dagen een cadeautje van het parochiebestuur in hun brievenbus: een videoband van het plaatselijke kerkkoor Con Brio.
Het lijkt leuk, maar de attentie kon bij de gemiddelde parochiaan op iets minder sympathie rekenen. Bij het afspelen van de band bleek het om een onverbloemd harde pornofilm te gaan.
Dhr.Vermaazen, pastoor in het Wamelse, denkt aan een misplaatste grap. "Waarschijnlijk heeft iemand een partij vuiligheid op de kop getikt en de stickers van de tapes verwisseld." Er is inmiddels aangifte gedaan.
Gisterochtend om een uur of acht weer eens een stuip gehad. Vandaag toch gewerkt wegens wel enigszins verstaanbaar, maar na het werk ben ik weer uitgeput mijn bed in gerold.
Ben nu weer even wakker, maar dat voelt niet alsof ik dat lang ga volhouden.

maandag, januari 20, 2003

TT 192
Ratelband claimt aanslag op leven

HILVERSUM Emile Ratelband beweert dat er vannacht in Amsterdam een aanslag op zijn leven is gepleegd. Het incident vond plaats tijdens een bijeenkomst van BNN's lijst 0 in Hotel Arena.
Het hotel zegt echter van niets te weten. Volgens de politie in Amsterdam is er geen aangifte gedaan.
Volgens een persbericht van Ratelband probeerde een man met een capuchon over het hoofd door de bewaking te dringen. De bewakers konden de man overmeesteren en verwijderden hem uit het gebouw. Toen ze de man fouilleerden troffen zij geen wapen aan. Daarom heeft Ratelband geen aangifte gedaan.

Tsjongejonge... Een man met een CAPUCHON!!!! Da's inderdaad heel gevaarlijk.
En sinds wanneer mag je zomaar gefouilleerd worden trouwens?
Nog een statistiekje: peiling van Maurice de Hond van vandaag.

zondag, januari 19, 2003

Ohm heeft iets moois gevonden: de Hit Wizard. Ik neem aan dat Clippie daar Clippa heet ;-)
Ik zap langs Net 5, een programma over 1982, item: Rubiks kubus.
Ik haatte dat ding. Ik had een ronde, die nooit meer goed gekomen is. Later kocht ik een 'gewone', maar ik kwam nooit verder dan de bovenkant en de eerste twee lagen.
De Nederlands-recordhouder deed er 36 seconden over.
Ik heb op een bepaald moment de stickertjes verplaatst.
Bezoekersstatistiek van deze week:

Vier oogjes, twee bekken die afgelikt worden, twee lijven die elk moment kunnen toeschieten...
Ach ja, er staat tenslotte maar 1 (bijna volle) bak brokken, maar wie weet wat de baas eet: kaas? olijven? iets nòg lekkerders? Maar een boterham met kaas en mosterd zal ze denk ik niet bekoren...
En jawel, de PvdA krijgt de poppetjes weer op één lijn:

TT105
CDA, VVD en LPF bekritiseren Cohen

HILVERSUM CDA-lijsttrekker Balkenende is blij met de duidelijkheid omtrent de premierkandidaat van de PvdA: "Nu nog duidelijkheid over zijn ideëen voor de toekomst van Nederland. Daarom is het vreemd dat Cohen niet wil ingaan op onze uitnodiging voor een debat."
VVD-minister Hoogervorst verwijt Cohen dat hij "geen weet heeft van economie en integratie". Ook hekelt Hoogervorst de "softe lijn" op integratiegebied.
LPF-leider Herben stelt uit Provesano, waar hij bij het graf van Pim Fortuyn is, dat de PvdA weer terug bij af is. Hij hekelt Cohens "Amsterdamse model": "zachte heelmeesters, stinkende wonden".
Arm kind van Duijvestein:
"Wanneer ben je geboren?"
"Op de dag dat de PvdA de premierkandidaat bekend maakte."
Job Cohen. Hm.
Altijd weer een leuke test in verkiezingstijd: mailtje sturen naar (bijna) alle politieke partijen, met een serieuze, maar makkelijk te beantwoorden vraag.
Resultaat tot nu toe: oorverdovende stilte. Geen enkele reactie.