zaterdag, juli 05, 2003

Handige link voor mensen zoals ik, die op dinsdag de nieuwe tv-gids krijgen, die op donderdag kwijt zijn en 'm op maandag pas weer terugvinden: FilmsopTV heeft ook gewoon een overzicht van alle programma's per zender.
TT 104 Minister: rond 2010 kilometerheffing

HILVERSUM Volgens minister Peijs van Verkeer valt er niet te ontkomen aan de kilometerheffing voor automobilisten. De bewindsvrouw denkt dat die rond 2010 zal worden ingevoerd. Ze kondigde in een interview met het Radio 1 Journaal aan in deze kabinetsperiode al te beginnen met de voorbereidingen.
Peijs geeft de komende jaren de hoogste prioriteit aan het onderhoud van wegen en het spoor. Ze is erg geschrokken van de slechte staat waarin die verkeren.
Rond 2010 biedt de trein een uitstekend alternatief voor automobilisten. Veel vertragingen behoren volgens haar dan tot het verleden.
Gezien in dat Blogspotblokje? Ads by Google? Nu staat er: "Related Searches: • hippo • hippos • je • hippopotamus".
Maar ik zag ook al een respectabel log met als related searches een hoopje schuttingtaal...
Merkwaardig: als ik bij Google zoek op 'related sites' voor dit log, krijg ik als tweede link Unilever. Helaas laadt de cache niet, dus ik weet niet waarom die link gelegd wordt.
Ook verrassend: Tuincentrum Overvecht; Loesje; Pivot, Brandbrieven.
We aten iets met kip vanavond. Met natuurlijk vier ogen strak op ons gericht, gecombineerd met een zeer hoge bek-aflik-frequentie. Eerst hielden we ze zoet met erwtjes, later kregen ze een stukje kip.
Zodra we klaar waren met eten, stoven beide katten naar buiten - als het eten op is, zijn we een stuk minder interessant.
Toen ik achter de computer kroop, borden nog op tafel, kwam kater weer binnen sluipen. Drie seconden later deed ik moeite om mijn lachen in te houden en ook om net te doen alsof ik dat 'likliklik'niet hoorde.
Ik hoef geen afwasmachine. Ik heb er al twee.

vrijdag, juli 04, 2003

Kerk getroffen door bliksem na gebed om 'teken'

FOREST - Een dominee in de baptistenkerk van de Amerikaanse plaats Forest zag zijn opzwepende gebed om een goddelijk teken donderdag direct beloond, toen nog voor het 'amen' de bliksem insloeg. De dominee preekte over boetedoening en vroeg om een teken van God, toen de bliksem in de kerktoren sloeg en via de electrische bedrading de dominee bereikte. Die bleef ongedeerd.
De kerkgangers waren diep onder de indruk van wat zij als directe beantwoording van hun gebed zagen. Hoewel het geluidssysteem was uitgevallen, ging de dienst nog twintig minuten door voordat de gelovigen ontdekten dat hun kerk in brand stond. De schade aan het godshuis bedraagt ongeveer 18.000 euro, meldde de krant Findlay Courier.
(Bron)
Buurman Bert wilde ook graag op de foto :-)
Ik oefen vrolijk verder met de camera, en met de software om de boel te bewerken. Pfft.
Zucht.

donderdag, juli 03, 2003

Dit is een geweldige foto van een haantje-de-voorste, gemaakt door Amirhosein.
Weer zo'n zinvol gesprek bij het CWI. De dame met wie ik de afspraak had en die zelf de afspraak een kwartier vervroegde, bleek geen tijd te hebben. Na een klein kwartier heb ik eens aan de balie gemeld dat er of nu iemand moest komen, of dat ze me konden mailen voor een nieuwe afspraak, en toen was er spontaan een andere dame beschikbaar.
Ik ben wel werkloos, maar dat betekent niet dat ik graag voor Piet Snot zit te wachten.
Wat vacatures doorgenomen, en iets ontdekt.
Ik vind mezelf niet representatief: ik ben niet elegant, heb afgeknauwde nagels, en als je mij in nette kleren hijst, zit er gegarandeerd 5 minuten later een vlek op of een winkelhaak in.
Dame zag een vacature in de comp. Las de eisen voor: representatief. "Nee, da's niks voor jou" - monsterende blik - "daar heb je een te oude bril voor."
Huh? Ja, tegenwoordig moet je een kleine bril hebben, en ik heb zo'n héle grote (vind ik best meevallen, eigenlijk), en ik ben er erg tevreden mee. Ook maar even gemeld dat het GAK helaas niet voorziet in een extra kledingtoelage, dus dat ik het moet doen met wat ik heb, en dat ik geen nieuwe bril ga kopen omdat zij vindt dat ie 'oud' is.
Waarna we ook nog te spreken kwamen over de site van het CWI en wat ik daarvan vind. En zij erg schrok van die ene vacature die ik weleens eerder vermeld heb: die van dat bordeel. Samen geconcludeerd dat het begrip 'passende arbeid' wel vervallen is, maar dat het met deze regering toch niet erg waarschijnlijk is dat je verplicht dit soort werk moet aannemen.
Nieuwe afspraak voor over drie weken - en hopelijk zit er dan niet weer iemand naast ons haar hele ellende op supervolume te spuien ("Ja, maar hij zit nog vast, en nou moet ik betalen wat hij gefraudeerd heb, 30000 euro, dat ken toch niet?")
Vuilnismannen storten berg vuil op markt Haarlem

HAARLEM - Een groep vuilnismannen heeft woensdagmiddag een berg vuilnis gestort op de Grote Markt in Haarlem. Personeel van de gemeentelijke reinigingsdienst voert op die manier actie tegen het ontslag van de directeur en tegen de voorgenomen fusie met afvalbedrijf De Meerlanden in Haarlemmermeer.
De actievoerders vinden het schandelijk dat interim-directeur B. Fabel van de reiniging tijdens zijn vakantie een brief van de gemeente Haarlem heeft gekregen dat zijn contract niet wordt verlengd. "Zo ga je toch niet met mensen om", zegt actievoerder R. van Klaveren boos.
Samen met collega's stortte hij een grote afvalberg op de markt. "We willen de inwoners van Haarlem niet benadelen door geen huisvuil op te halen. Daarom doen we het op deze manier."
De personeelsleden zijn bang voor hun positie als de fusie met het afvalbedrijf in Haarlemmermeer doorgaat. "Als die fusie er door komt dan word ik straks uitgeleend aan Hoofddorp. Dan kan ik daar vuilnis ophalen", aldus actievoerder H. van Vliet. Volgens hem garandeert de gemeente Haarlem wel dat de banen van het personeel behouden blijven maar niet waar men moet gaan werken. Eerder voerden de Haarlemse reinigingsmensen al actie door het huisvuil niet op te halen in de binnenstad.
Het college van Haarlem besloot recent dat de gemeentereiniging moet fuseren met De Meerlanden. De gemeenteraad gaat hiermee akkoord als uit financieel onderzoek blijkt dat dit de beste oplossing is.
(Bron)
Sekslustige zoekt warmte in erotische cafés

RIJSWIJK - Sinds het bordeelverbod in oktober 2000 is opgeheven, groeit het aantal erotische cafés naar voorbeeld van de parenclubs. Het is vooral het entertaiment dat veel mensen aantrekt tot dit nieuwe clubverband, een marktplaats van mensen waar vrijelijk seks kan worden bedreven: tegen betaling, op de dansvloer tussen de gasten of apart in een kamertje boven de bar.
Mariska Majoor, oprichtster van het Prostitutie Informatiecentrum Centrum (PIC) Amsterdam en hoofdredacteur van de Rode Lantaarn, vindt het opvallend dat de toename van erotische cafés is ontstaan na de opheffing van het bordeelverbod. Die groei heeft volgens haar alles te maken met de jonge regelgeving die de prostitutie heeft gelegaliseerd. Een prostituee kan kiezen: in loondienst of zelfstandige blijven en een kamer bij een bordeelhouder huren.
"De meeste seksclubeigenaren willen dat prostituees zelfstandig blijven, omdat er veel onzekerheden zijn over onder meer beroepsziekten en verzekeringen. Bovendien willen veel instellingen, zoals banken en verzekeraars liever geen polissen afsluiten met prostituees, omdat ze niet met die branche geassocieerd willen worden", verzekert Majoor.
Aan de andere kant stelt ze dat door de nieuwe regelgeving naar allerlei nieuwe wegen wordt gezocht en specifiek naar manieren om gezagsverhoudingen tussen prostituees en bordeelhouder te mijden.
"Het erotische café is niet verkeerd. Het is in principe alles door elkaar. Sommige prostituees die op deze manier werken, zeggen dat ze nu veel meer verdienen. Ze hebben geen vaste kosten, betalen enkel een kamer voor een half uur. Aan de andere kant gaan ook klanten uit hun dak, want de illusie wordt in stand gehouden dat hij een vriendinnetje heeft en geen betaalde liefde. Ik denk dat veel bordeelhouders op deze trend zullen inspelen."
Voor directeur André van Dorst van de Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven wordt de populariteit van het erotische café vooral veroorzaakt, omdat er meer entertainment is. De oude seksclub is niet populair meer. "Daar zit alleen nog het oude vieze mannetje. Veel mensen hebben een andere seksbeleving, ze willen veel meer worden vermaakt. Het antwoord daarop wordt gegeven in de erotische cafés."
Gasten kunnen ook zelf meedoen met het kooi- en paaldansen. "Je kunt er heen voor een pilsje, maar je kunt er ook seks hebben of de champagnekoning spelen", zegt Van Dorst.
Ook de Mr. A. de Graaf Stichting, voor prostitutievraagstukken, constateert een toenemende belangstelling voor erotische cafés. Een woordvoerster zegt echter geen oorzakelijk verband te zien met de opheffing van het bordeelverbod. Cijfers over het aantal erotische cafés zijn haar niet bekend. Van Dorst kent ook geen aantallen, maar denkt dat het aantal cafés een grote vlucht zal nemen: "Het is voor veel ondernemers, café-eigenaar of bordeelhouder, interessant om op gezette tijdens de deur open te gooien onder de naam erotische café."
Gemeenten worstelen echter met het afgeven van een zogeheten vergunning voor seksinrichting. Horecaondernemers denken met het runnen van een café dat een of twee keer per week opengaat als erotische café, voldoende te hebben aan een horecavergunning.
Zowel aanvrager als gemeentebestuur geven een andere interpretatie aan de vergunning voor een seksinrichting. Dat is een voor publiek besloten ruimte waar bedrijfsmatig seksuele handelingen worden verricht. Kortom, hoe bedrijfsmatig is het erotische café?
Eigenaar Ger Loman van de Schiphol Love Club in Oude Meer zegt al veel narigheid met de buren over zijn vergunning te hebben gehad. Er loopt nog steeds een zaak tegen de gemeente Haarlemmermeer. Daarom wil hij tot dan niets zeggen. In Zandvoort draait Queens tegen de zin van de gemeente onder een gewone horecavergunning. De eigenaar heeft inmiddels een vergunning voor een seksinrichting aangevraagd, maar draait ondertussen als erotische café.
De foto's van de feestjes in Queens schitteren op de internetsite en waar de bezoekers soms ver gaan, worden de gezichten onherkenbaar gemaakt. Manager André de Jong praat over een ongedwongen sfeer in Queens. Het valt hem vooral op dat er veel jongeren in de leeftijd van 25 tot 30 jaar afkomen op het fenomeen erotisch café. "Aan de Eendrachtsweg in Rotterdam hebben we er ook een", zegt De Jong, "maar die is nu even gesloten." Oorzaak: problemen over de vergunning met het gemeentebestuur.
(Bron)
Kon je met een liedje maar
De honger doen stoppen
De armoe doen verdwijnen
Voor eens en voor altijd
Kon je met een liedje maar
De wapens laten droppen
De zon weer laten schijnen
Dan deed ik dat geheid

Kon je met een liedje maar
Het wereldleed oplossen
Een eind maken aan oorlog
Aan haat en aan geweld
Dat je met een liedje weer
Woestijnen kon bebossen
Dat de oceaan weer schoon werd
De ozonlaag hersteld

Dat zou mooi zijn
Dat zou mooi zijn
Dat werd een prachtig lied
Met een prachtcouplet
En een prachtrefrein
Maar zo mooi maak ik ze niet

Kon je met een liedje maar
Godwonderen verrichten
De lammen laten lopen
De blinden laten zien
Kon je met een liedje maar
Voor altijd vrede stichten
En al die kerken slopen
Dan maakte ik er tien
Dat zou mooi zijn
Dat zou mooi zijn
Dat werd een prachtig lied
Met een prachtcouplet
En een prachtrefrein
Maar zo mooi maak ik ze niet
(Huub van der Lubbe)
Kater met heimwee loopt 33 keer terug naar oude huis

DES MOINES - Een kater met heimwee in de Amerikaanse staat Iowa is de afgelopen twee jaar liefst 33 keer teruggetrippeld naar zijn oude woning. Rusty laat zich door niets en niemand weerhouden om de vijf kilometer door weer en wind af te leggen, aldus Amerikaanse media woensdag.
De kat brak zelfs door een raam om te kunnen terugkeren naar zijn oude stekkie. Daar werd hij dan tevreden snorrend in de straat aangetroffen.
(Bron)
Deurwaarders door recessie overbelast

AMSTERDAM - Als gevolg van de economische malaise in Nederland blijkt dat het aantal wanbetalers in korte tijd fors is gestegen. Nederlandse deurwaarders kunnen daardoor de hoeveelheid werk niet meer aan. Dit meldt De Telegraaf woensdag.
De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG), waarbij alle 750 deurwaarders in ons land zijn aangesloten, spreekt van een toename van 50 procent in dagvaardingen, beslagleggingen, ontruimingen en procedures in vergelijking met vorig jaar.
Eerder werd al bekend dat steeds meer Nederlanders rood staan. Uit recent onderzoek in opdracht van branche-organisatie Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland (GGN), een franchiseketen met 30 kantoren, blijkt dat eenderde van de Nederlanders kampt met een dalend inkomen. De helft daarvan verwacht binnenkort in problemen te komen.
(Bron)
TT 401 Je kent ze wel: die marketingbureaus die je tijdens het eten bellen om je wat te vragen over het een of ander. Het is vast heel nuttig, maar soms wel erg hinderlijk. Een man uit Minnesota was dit gebel laatst spuugzat.
Drie keer per dag werd de man door een belteam van een autoruitspecialist gebeld. Hij liet de telefonisten weten op een 'niet meer bellen-lijst' gezet te willen worden. Ondanks zijn verzoek werd de man nog steeds plat gebeld.
Tijd voor een ludieke actie. Twee dagen lang belde de Amerikaan het bedrijf elke vijf minuten op met de mededeling dat hij geen barst in zijn ruit had.

Vraag ik me wel af of dit gewerkt heeft?
TT 401 Een verliefd Chinees koppel had zich hun huwelijksreceptie heel anders voorgesteld. Met hun armen verstrengeld wilden ze een slokje van hun champagne nemen toen het liedje You took away my Woman uit de boxen schalde.
Enigszins ontdaan vervolgde het stel de feestelijkheid totdat ze de taart aan wilde snijden. Op dat moment speelde de hifiset het nummer Why do you love someone else secretly.
Het kersverse setje was zwaar over de zeik en klaagde stevig bij de leiding van het restaurant. De bazen schaamden zich dood en gaven de pasgetrouwden tachtig procent korting op de rekening.
TT 123 Berlijn roept ambassadeur op matje

BERLIJN De Duitse regering heeft de Italiaanse ambassadeur in Berlijn op het matje geroepen. Berlijn vindt de uitspraken van premier Berlusconi over de Duitse Europarlementariër Schulz "onacceptabel". Tegelijk is in Rome de Duitse ambassadeur ontboden. Daar vindt men Schulz' aanval "onaanvaardbaar".
Volgens Rome heeft de Duitser met zijn opmerkingen Berlusconi geprovoceerd, en hem in zijn waardigheid aangetast.
Later gaf het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring uit waarin wordt betreurd dat de uitlating van Berlusconi de gevoelens van het Duitse volk onbedoeld heeft gekrenkt.
TT 122 Berlusconi wekt woede Europarlement

STRAATSBURG Premier Berlusconi van Italië heeft een rel veroorzaakt in het Europees Parlement. De nieuwe voorzitter van de EU zei tegen de Duitser Schulz (SPD) dat die perfect een commandant in een film over een nazi-kamp kan spelen.
Schulz had eerder gesuggereerd dat de politieke functie van Berlusconi botst met diens grote belangen in de media.
Het EP reageerde woedend. De voorzitter vroeg of Berlusconi diens naar eigen zeggen "ironische" opmerking wilde intrekken, maar die weigerde dat. Achter gesloten deuren bood de premier later echter zijn excuses aan aan het Duitse volk, melden parlementariërs van de EVP.
TT 107 Actiebereidheid Nederlanders groot

HILVERSUM De actiebereidheid tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet is groot. Uit een onderzoek van NOVA en het Financieele Dagblad blijkt dat 73% van de beroepsbevolking bereid is om mee te doen aan demonstraties van de vakbond. De helft wil zelfs het werk neerleggen voor behoud van eigen werkgelegenheid, vervroegd pensioen of koopkracht. Het merendeel van de ondervraagden verwacht een turbulente herfst met veel acties.
Maar de werkenden willen ook concessies doen. Driekwart wil voor behoud van de eigen baan wel een uur langer per week werken. Voor datzelfde doel wil de helft van de Nederlanders 5% loon inleveren.

woensdag, juli 02, 2003

Ik hou van zalm.
Gefileerd, gerookt, of als salade.
1) Hij is er
2) Hij werkt
3) Ik snap er iets van
4) Kijk maar
TT 192 Humor kan herstel zieken schaden

HILVERSUM Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat patiënten in ziekenhuizen maar zeer ten dele zijn gebaat bij een beleid om ze veel te laten lachen. Met name mensen met pijn, zorgen of een depressie waren daar niet van gediend.
In een ziekenhuis in Oklahoma City werd een revalidatie-afdeling voor 20 mensen een strak humorregime opgelegd: cartoons op de muren, leuke spreuken op deuren en Clini Clowns die telkens aan ieder bed een kwinkslag ten beste gaven. De conclusie was dat alleen grappen die toevallig ontstonden als prettig werden ervaren en dat het-lach-of-ik-schiet-regime voor velen een kwelling was.
TT 124 VS stopt militaire hulp 35 landen

NEW YORK De VS stopt de militaire hulp aan 35 landen die het Internationale Strafhof steunen. De opvallendste op die lijst zijn zes NAVO-kandidaatleden uit het voormalige Oostblok en Colombia. Ook circa tien landen die nog geen steun kregen, zijn op de lijst gezet.
De VS is tegen het Strafhof omdat het land niet wil dat zijn militairen in het buitenland vervolgd worden. Daarom zet de VS landen onder druk een verdrag te tekenen waarin de Amerikanen worden gevrijwaard van uitlevering.
In totaal hebben 44 landen het verdrag getekend. Met zeven andere landen zou een geheim verdrag zijn overeengekomen.
TT 120 UTRECHT De Oost-Europese steur rukt op in de Nederlandse binnenwateren. De vis lijkt op een haai, kan twee meter lang worden en ziet er prehistorisch uit. Hij verstoort het biologisch evenwicht.

En hoe komt ie hier? Is ie aan het migreren, of zijn het gedumpte voormalige huisdieren?
TT 109 Máxima moet deel schade betalen

DEN HAAG De rechtbank in Den Haag heeft prinses Máxima veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding in verband met de aanrijding waarbij ze in oktober 2001 was betrokken.
De prinses moet een kwart betalen van de schade die vleeshandelaar Van der Bent leed bij de aanrijding. De man, die zijn been brak en enkele weken niet kon werken, draait zelf voor de rest op.
Volgens de rechter is de Wassenaarder Van der Bent de hoofdschuldige. Hij reed te hard op een weg waar hij niet mocht komen. Prinses Máxima had echter wel voorrang moeten geven toen ze de uitrit van paleis Huis ten Bosch verliet.
TT 108 "Extra bezuiniging van 3 miljard"

HILVERSUM Het kabinet moet vanaf 2004 2,5 miljard tot 3 miljard euro meer bezuinigen. Dat staat volgens ingewijden in een brief die minister Zalm aan de andere ministers heeft geschreven en die het kabinet vandaag bespreekt.
[Het was een vertrouwelijke brief die in de Telegraaf staat, begreep ik. Daar stuur ik mijn vertrouwelijke brieven ook altijd heen.]
De extra bezuiniging komt bovenop de al afgesproken besparing van 13 miljard in het regeerakkoord. Zalm stelt dat extra bezuinigingen nodig zijn door de almaar verslechterende economie in Nederland.
Vorige week bleek uit cijfers van het Centraal Planbureau dat de economie dit jaar niet groeit en volgend jaar maar heel weinig. Het begrotingstekort loopt daardoor meer op dan verwacht.

dinsdag, juli 01, 2003

Er hangt hier nu een verdacht, bijna oranje licht. Net was het even schoongewaaid, je zag blauwe lucht en zon. Nu komen er weer loodkleurige wolken over, waar de zon doorheen piept. De lichtste wolken krijgen al een goudroze goed.
Erg mooi, maar geen weer om even lekker naar buiten te gaan. Meer het soort weer waardoor je nog even controleert of alles buiten goed vastzit en of dingen die niet waterdicht zijn, wel droogstaan.
De camera is verzonden, en zou morgen of overmorgen moeten arriveren...
Wij zijn allemaal gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen...

Wassenaar akkoord met foto- en filmverbod

WASSENAAR - De gemeenteraad van Wassenaar is maandag zonder noemenswaardige discussie akkoord gegaan met een verbod op het fotograferen en filmen door de afrastering rondom villa Eikenhorst, waar prins Willem-Alexander en prinses Máxima zich op zeer korte termijn zullen vestigen. Alleen de PvdA stemde tegen.
Wie de strafverordening overtreedt, kan in de cel belanden. De verordening wekte eerder de woede van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), die vindt dat de persvrijheid in het geding is.
Wassenaar stelde de verordening op verzoek van het Koninklijk Huis en zijn beveiliging op. Willem-Alexander en Máxima hopen zo hun privacy beter te waarborgen. De Gemeentewet maakt een en ander mogelijk.
(Bron)
Slachtoffer ongeluk drie dagen met doden in auto

WELLINGTON - Een zwaargewonde man heeft in Nieuw-Zeeland drie nachten vastgezeten in zijn auto met daarin de lichamen van drie vrienden. De auto was op het zuidelijke eiland van de weg geraakt en niemand had het ongeluk bemerkt. Dat heeft de politie dinsdag gezegd.
Familieleden van de twee vrouwen en twee mannen, allen uit Zuid-Korea, waarschuwden de politie toen zij niet thuiskwamen. Die vond het autowrak met daarin de drie doden en de zwaargewonde. De man was half bewusteloos en kon niet meer praten. De politie noemde het een wonder dat hij nog leefde, ook al omdat het in het betrokken gebied sneeuwt.
(Bron)
TT 718 De planeet Mars komt rond 01.00 uur boven de zuidoostelijke horizon. Mars is nu vrij helder en oranje van kleur. De planeet is tot aan de ochtendstemming te volgen.

Ochtendstemming?
TT 126 Brits Lagerhuis tegen vossenjacht

LONDEN Het Britse Lagerhuis heeft een wetsvoorstel aangenomen dat voorziet in een algeheel verbod op vossenjacht met honden. Voor het compromisvoorstel van de regering om de jacht voortaan streng te controleren, was geen meerderheid.
De stemuitslag betekent dat de jachtwet terug moet naar een parlementscommissie en daarna naar het Hogerhuis, dat de wet vrijwel zeker niet zal goedkeuren. De regering-Blair kan de wet dan alsnog doordrukken via een noodprocedure, maar dit levert allemaal veel vertraging op.
De uitslag is een pijnlijke nederlaag voor Blair, omdat ook een deel van zijn eigen Labourfractie voor de wet stemde.
TT 120 VEENDAM De voorzitter van de Stichting Kabelnet Veendam, Tillema, wordt bedreigd omdat hij de HMG-zenders RTL-4 en -5 en Yorin van de kabel heeft gehaald. De politie bewaakt daarom zijn huis.
TT 109 V.d.G.: ik zou het niet weer doen

AMSTERDAM "Ik zou het niet weer doen", heeft Volkert van der G. gezegd op de eerste dag van het hoger beroep in de moordzaak-Fortuyn. Op de vraag of hij de moord als een fout ziet, antwoordde hij dat hij daar nog niet over uit is.
Van der G. verwijt zichzelf onvoldoende te hebben nagedacht over de gevolgen voor de nabestaanden van Fortuyn en de samenleving. Ook herhaalde Volkert dat hij in Pim Fortuyn een gevaar zag voor de zwakkeren in de maatschappij.
In april kreeg Van der G. 18 jaar voor de moord op Fortuyn. Er was levenslang geëist. De rechter achtte de kans klein dat hij in herhaling zou vallen.

En ze gaan nu ook kijken of ie Asperger heeft. Als nu maar niet iedereen gaat denken dat mensen met Asperger dus killers zijn.
TT 108 Deventer moordzaak heropend

DEN HAAG De Deventer moordzaak moet over. De Hoge Raad heeft het vonnis van het gerechtshof in Arnhem in deze zaak vernietigd. Het gerechtshof veroordeelde belastingadviseur Ernest L. in 2000 tot 12 jaar gevangenisstraf voor de moord op de Deventer weduwe Wittenberg (60).
Uit recent DNA-onderzoek blijkt dat op het vermeende moordwapen, een mes, geen sporen van het slachtoffer zaten. Dit feit zou volgens de Hoge Raad tot vrijspraak van Ernest L. hebben geleid. Het OM lijkt nu af te stevenen op een blamage à la de Puttense moordzaak. De verdachte is in afwachting van het nieuwe proces op vrije voeten gesteld.
TT 105 Tekort aan plaatsen vrouwenopvang

UTRECHT Instellingen voor de noodopvang van vrouwen kampen met een chronisch plaatstekort. Honderden vrouwen per jaar worden aan de poort weggestuurd vanwege het gebrek aan opvangplaatsen, zo meldt het Trimbos-instituut na onderzoek.
Hoe groot het tekort precies is, kunnen de onderzoekers niet zeggen. Verzoeken om hulp worden namelijk vaak dubbel geregistreerd, omdat hulpverleners en vrouwen doorgaans meerdere opvanghuizen af moeten bellen om een plek te vinden.
De vrouwenopvang krijgt jaarlijks zo'n 17.500 hulpverzoeken. Dat zijn steeds vaker vrouwen met ernstige problemen. Het aantal allochtonen neemt toe.
TT 104 Flat ontruimd vanwege bouwfouten

HELLEVOETSLUIS Een appartementencomplex in Hellevoetsluis is ontruimd nadat er scheuren waren ontstaan in de gevel. De tientallen oudere bewoners van de flat zijn elders ondergebracht, omdat een bouwkundig bureau bouwfouten in de vloeren heeft geconstateerd.
Volgens het bureau zijn de vloeren niet voldoende gewapend, waardoor de vloer in de middelste appartementen doorbuigt. De veiligheid van de bewoners kan daarom niet meer worden gegarandeerd, verklaart Het bedrijf denkt uiterlijk volgende week te weten wanneer de bewoners naar de 4 jaar oude flat kunnen terugkeren.

Want? Dan hebben ze even een stut in de kamer gezet of zo?
TT 103 UWV schrapt 6300 arbeidsplaatsen

AMSTERDAM De uitkeringsinstantie UWV schrapt de komende vier jaar ruim 6300 van de huidige 22.000 arbeidsplaatsen. De sanering moet leiden tot betere efficiency bij de verstrekking van uitkeringen, zo verklaart UWV.
UWV is op 1 januari 2002 ontstaan uit een fusie van Cadans, Gak, Guo, Sfb en USZO en voormalig opdrachtgever Lisv. In 2006 draagt UWV de premie-inning over aan de Belastingdienst. Dat betekent een reductie van 2900 banen. Daarvan gaan er 800 over naar de Belastingdienst.
Door de fusie en samenwerking kan UWV veel functies schrappen op het gebied van management,staf en ondersteuning.

Denkt u ook ineens aan kersenhout en marmer?

maandag, juni 30, 2003

Lief: telrijmpjes.
Gaarne als nationaal cadeau voor het huwelijk van prins F. van O. en M. W. S. een logopediste die hen ABN kan leren spreken.
Cameraproducent Leica lanceert digitale achterwand

AMSTERDAM - Digitale foto's maken met analoge camera's. Medio 2004 zal Leica een digitale camera-achterwand presenteren voor analoge 35-mm toestellen. De achterwand maakt van een 35-mm camera een volwaardige 10 megapixel digitale camera. De Duitse cameraproducent presenteerde de plannen vorige week tijdens een persconferentie.
De achterwand, vooral gemaakt voor spiegelreflexcamera's, kan te allen tijde gewisseld worden tussen analoog of digitaal. De digitale wand werkt met gewone geheugenkaartjes.
(Bron)
Winkeliers willen 'digitale diefstal' keren

TOKIO - Japanse uitgevers lanceren deze week een uitgebreide campagne om 'digitale winkeldiefstal' te keren. Bladenmakers maken zich grote zorgen over het toegenomen aantal Japanners dat in winkels met hun mobiele telefoon plaatjes schiet van tijdschriften om de bladen vervolgens laat liggen.
Volgens een woordvoerder van het Japanse Verbond van Tijdschriftuitgevers is dit een groeiend fenomeen, nu steeds meer mobiele telefoons zijn uitgerust met cameraatjes en de kwaliteit van de hippe speeltjes zienderogen verbetert. De organisatie heeft daarom 30.000 posters gedrukt die deze week worden verspreid onder alle 20.000 Japanse boekhandels en telefoonwinkels.
"Gegeven de enorme snelheid waarmee bedrijven sluiten, kunnen we deze ontduiking met telefoons niet over het hoofd zien", aldus de zegsman maandag. Jaarlijks sluiten honderden Japanse boekhandels de deuren. Hij zei niet te weten of het kopiëren ook strafbaar is, omdat de Japanse auteurswetgeving alleen het commercieel uitbaten van informatie verbiedt.
Japan loopt wereldwijd voorop met de ontwikkeling van mobiele telefoons met de meest moderne toepassingen als camera's, internetaansluiting en e-mail.
Dat niet alleen de bladenverkopers voor problemen stelt, bewijst de meest recente campagne van de samenwerkende telecomaanbieders. In krantenadvertenties riepen zij de Japanners zondag op om tijdens het lopen geen e-mails meer te schrijven.
(Bron)
TT 401 In de rechtbank in de Chinese stad Chaoyang draaien ze tegenwoordig muziek van Richard Clayderman. De zoete muzak van de blondgelokte pianist moet de spanning tijdens rechtszaken een beetje wegnemen. De 49-jarige Fransman verdient er zelf ook nog aan: het hof betaalde 200 yuan aan kopijrechten, omgerekend zo'n 24 euro.
TT 425 De zondag overleden actrice Katharine Hepburn stond bekend om haar humor, haar intelligentie, kracht en charme. Ze stak haar vaak uitgesproken meningen nooit onder stoelen of banken en gedroeg zich voor een filmster erg onconventioneel. Zo ging ze meestal gekleed in een broek met een ruime sweater, haar haar in een nonchalente knot. Het huwelijk vond ze maar niks: "Het is vrijwel ondoenlijk om lief te hebben, te eren en te gehoorzamen. Als dat niet zo was, zou je ook geen contract hoeven ondertekenen".
Na een kortstondig huwelijk, ontmoette ze in 1941 acteur Spencer Tracy op de filmset van 'Woman of the Year'. Spencer Tracy was de grote liefde van haar leven. Hun omstreden relatie - Tracy was getrouwd en weigerde als streng katholiek om te scheiden - duurde tot Tracy's dood in 1967.
De carrière van de filmlegende omspande 60 jaar waarin ze niet alleen in ruim 50 films speelde, maar ook regelmatig op de planken stond in toneelstukken en musicals. Haar laatste rol speelde ze in 1994 in de film 'Love Affair'.
De actrice tobde de laatste jaren met haar gezondheid. Bang voor de dood was ze echter niet: "Ik ben niet bang voor de hel en niet op zoek naar de hemel".
TT 103 Vrijspraak in gifstortzaak Mellery

ANTWERPEN De verdachten van de illegale gifstort in het Belgische Mellery zijn in hoger beroep vrijgesproken, omdat de zaak sinds 28 mei is verjaard. Zo komt een eind aan een slepend proces rond de stort van een half miljoen ton giftig afval in de jaren tachtig, grotendeels afkomstig uit Nederland.
De organisator van de giftransporten en de eigenaar van de stort kregen eerder vijf en vier jaar cel, de transporteur twee jaar. Hun beroep sleepte zich acht jaar voort, waardoor ze nu vrij zijn.
Een deskundige overleed, de gegevens gingen door brand verloren en enkele rechters namen tussentijds ontslag.
Shock! Ik zet de tv aan en val in 'Tell it all about boys' van de Dolly Dots, uit 1982.
Mja. Da's toch wel erg lang geleden ;-)

zondag, juni 29, 2003

Hele middag op Loosdrecht rondgeroeid. Nee, niet 'ik heb geroeid', maar: 'ik ben geroeid'. Heerlijk, maar ondanks het niksdoen toch vermoeiend.
Het begon er mee dat ik vannacht niet sliep, vervolgens in slaap viel en vrij snel daarna de deurbel ging: de vrienden met wie we hadden afgesproken stonden voor de deur, veel te vroeg maar welkom.
Gelukkig had ik gisteren al ingepakt en dingen klaargemaakt, dus ik heb me aangekleed en ben langzaam wakker geworden. Vriendje gebeld, koffie gedronken, op pad.
In Loosdrecht hadden we de laatste roeiboot die er was, en zoals altijd: het instappen was lastig.
Vriendje en vriend roeiden, vriendin en ik keken rond, moedigden aan, genoten van de zon en alles dat er te zien was.
Ik kan een lang verhaal houden over grote boterbloem, galigaan, purperreigers, nesten buizerds en kiekendieven, wateraardbei en bruine korenbout - maar het was gewoon mooi, fijn, heerlijk.
En omdat ik heel erg moe ben, duik ik nu m'n bed in ;-)
Massale voedselvergiftiging bij barbecue

Circa 85 deelnemers aan een Filipijnse barbecue in Hoofddorp hebben voedselvergiftiging opgelopen. Zo'n 35 mensen zijn naar ziekenhuizen gebracht, maar niemand verkeert in levensgevaar.
Wat de vergiftiging heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. De barbecue vond plaats in het Haarlemmermeerse bos en was georganiseerd door een Filipijnse kerk. Er waren ongeveer 100 bezoekers.
De barbecuegasten hadden hun eigen eten meegebracht. De eerste mensen werden rond vier uur 's middags ziek, waarop de barbecue onmiddellijk werd afgebroken. De meeste zieken werden opgevangen in de brandweerkazerne van Hoofddorp.
(Bron)
De standaardprocedure: vriendje en Hippo willen uit eten, plannen een dag, en gaan dan niet. Of een van ons is moe of ziek, of er is iets anders dat de lol vergalt. Zoals in dit geval een vermoedelijk overlijdend modem bij vriendje thuis. Als je 'm uitzet en na een hele tijd weer aanzet, kun je wel drie minuten online (op een heel slome manier). Daarna rookt het modem zo ongeveer, is bloedheet, verspreidt een duidelijke 'warme kunststof'-geur en geeft het op. Lijkt op een soort slow motion kortsluiting.
Extra lastig is dat de netwerktechneut een half jaar in het buitenland zit, en dat de enige die bij alle papieren kan twee weken in de wildernis zit.
Vriendje kan veel hebben, maar een compprobleem dat ie niet zomaar op kan lossen gaat hem te ver. Dus het werd weer eens diepvriespizza.
Ik denk dat ie vannacht gaat dromen over smeulende modems, en nog drie keer wakker wordt om te controleren of de stekker er echt wel uit is.