zaterdag, november 17, 2007

Zwartrijder eist terugreis

AMERSFOORT - Een opstandige treinreiziger uit Coevorden, die op station Amersfoort in het verkeerde treinstel had plaatsgenomen, eiste woedend dat de machinist de stilstaande trein ’terug zou rijden’.
De 23-jarige Coevordenaar bleef, als enige reiziger in het verder lege treinstel, langdurig zeuren en aandringen op die terugreis.
Uiteindelijk werd de politie gealarmeerd. Toen de agenten op het station arriveerden, was hij juist uit het treinstel gezet.
De man bleef echter zijn beklag doen over ’de domheid van het NS-personeel en de politie, die niets van zijn reisvoorstel begrepen’. Daarop ledigde hij omstandig zijn blaas op het perron.
Navraag van de conducteur leerde dat de man niet eens een treinkaartje had. Daarop werd de woedende passagier bekeurd voor zwartrijden en wildplassen.
(Bron)
Kerk verbiedt Donald Duck op Ark

Donald Duck mag niet meer op de nagebouwde Ark van Noach komen, die op dit moment in Sliedrecht ligt. Dat heeft de kerkenraad van christelijk-gereformeerde gemeente Sliedrecht besloten. Jacky Baken van de ark zegt dat ze akkoord hebben moeten gaan met de eis van de kerkenraad, omdat anders alle vrijwilligers zich terug zouden moeten trekken.
In het bewuste filmpje zijn Donald en Katrien hulpjes van Noach. Ze zorgen er onder andere voor dat van alle dieren een stelletje aan boord komt. Natuurlijk gaat er van alles mis.
Het grootste probleem van de kerkenraad is dat het filmpje geen recht doet aan de waarheid. "We moeten altijd proberen zo dicht mogelijk bij het woord van God te blijven. En zoals de film het verhaal weergeeft, is het nooit gebeurd."
Baken is het niet zo met de kritiek eens en stelt dat het filmpje juist heel geschikt is om het verhaal van de ark aan mensen te laten zien. Het filmpje blijft goed hangen, vooral bij mensen die niet zo bekend zijn met het verhaal, zegt hij. Inmiddels wordt het filmpje echter niet meer op de ark vertoond.
(Bron)

Ho effe! Zoals die ark nu is, is het ook nooit gebeurd! Want wáár staat in de bijbel dat de ark in Sliedrecht lag?
En (stokpaard-alarm) - wat zou er gebeuren als een moskee dit zou zeggen?
Daling uitstoot broeikasgas moet binnen tien jaar

VALENCIA/BILTHOVEN - De mondiale uitstoot van broeikasgassen moet binnen tien jaar gaan dalen. Anders zijn ernstige gevolgen van klimaatverandering niet meer te beperken. Momenteel stijgt de uitstoot nog.
Dat staat in het zaterdag in Valencia verschenen rapport van het VN-klimaatpanel (IPCC). Volgens het rapport moeten de maatregelen tegen de uitstoot wereldwijd worden genomen.
Het rapport noemt in de eerste plaats de VS maar ook de sterk groeiende economieën in ontwikkelingslanden waar de uitstoot omlaag moet. De landen van de Europese Unie lijken daarmee een begin te hebben gemaakt, meldt het Milieu- en Natuurplanbureau (NMP) in Bilthoven.
Het rapport stelt dat een daling van de uitstoot van broeikasgassen met 50 tot 80 procent in 2050 ten opzichte van 2000 vereist is om de gevolgen te beheersen.
Het rapport, dat een samenvatting is van drie eerder dit jaar verschenen rapporten, geeft een overzicht van alle mogelijke gevolgen van een ongeremde groei van de uitstoot van broeikasgassen.
Een verdere toename van de wereldgemiddelde temperatuur, zeespiegelstijging en veranderingen in neerslag en wind zijn daarvan de belangrijkste.
Die leiden op hun beurt tot toename van water- en voedselschaarste voor honderden miljoenen mensen in ontwikkelingslanden, toename van extreme weersomstandigheden als zwaardere tropische cyclonen en het risico van van overstromingen voor miljoenen mensen die in laaggelegen gebieden wonen.
Op zeer lange termijn, na 2100, dreigt het smelten van de ijskap op Groenland en daardoor een zeespiegelstijging van zeven meter.
Het panel verwacht dat het rapport volgende maand een belangrijke rol zal spelen tijdens de klimaatconferentie op Bali. De conferentie moet de weg vrij maken voor onderhandelingen over een nieuwe internationale overeenkomst na het aflopen van het Kyoto protocol in 2012.
De opvattingen van IPCC en milieugoeroe Al Gore hebben aanzienlijk meer gewicht gekregen nadat hen de Nobelprijs voor de vrede is toegekend. De prijs wordt 10 december in Oslo uitgereikt.
Het rapport, waaraan Rob Swart, Bert Metz en Peter Bosch van het NMP meeschreven, concludeert ook dat een groot deel van de mogelijkheden om de vermindering van de uitstoot te verwezenlijken in ontwikkelingslanden ligt.
Daarom wordt gesproken over uitbreiding van de mogelijkheden voor 'vergroening' van de investeringen in energieopwekking, industrie en de gebouwde omgeving in die landen.
(Bron)
'Groot deel wissels onder veiligheidseisen'

UTRECHT - Een groot deel van de wissels op het Nederlandse spoor voldoet niet aan de veiligheidsnormen die spoorbeheerder ProRail heeft vastgesteld.
Van de 6000 wissels komen 1800 wissels niet door de 'APK-keuring', bevestigt een woordvoerster berichtgeving in NRC Handelsblad van zaterdag. Ze benadrukt echter dat dit niet betekent dat de wissels onveilig zijn.
ProRail begon twee jaar geleden aan een inventarisatie van de onderhoudstoestand van de wissels. "Als een wissel niet aan de veiligheidswaarden voldoet, zijn er vier categorieën.
Bij de twee laagste categorieën moeten we onmiddellijk maatregelen nemen, maar daarin valt geen van de wissels. Ze zijn allemaal nog berijdbaar en we hoeven geen snelheidsbeperkingen op te leggen", aldus de zegsvrouw.
Het hoge aantal wissels dat onder de norm valt is volgens haar geen verrassing. "Toen we het programma twee jaar geleden begonnen, lag dat aantal hoger. We hebben drie jaar nodig om alle wissels in kaart te brengen en waar nodig te vervangen. Daarmee zijn we in 2008 klaar."
De Inspectie Verkeer en Waterstaat is bezorgd over de situatie en heeft ProRail meer informatie gevraagd over de maatregelen die het gaat nemen. Ook wil ze weten hoe het nu met de veiligheid is gesteld, aldus een zegsman.
De inspectie maakt zich zorgen omdat ze vorig jaar na een ontsporing in Dordrecht een verbrokkelde wissel had aangetroffen. ProRail kreeg hiervoor een waarschuwing. Maar nadat in oktober opnieuw zo'n defect in Eindhoven was gevonden, dreigt een sanctie voor de spoorbeheerder.
Hoewel ProRail zegt dat de situatie al veel beter is dan twee jaar terug, is de inspectie toch onaangenaam verrast door de omvang van het probleem, zegt de woordvoerder.
(Bron)
Groot deel Veluwe heeft drukjacht niet nodig

AMSTERDAM - Circa 60 procent van de Veluwe heeft de drukjacht niet nodig om het grote aantal wilde zwijnen terug te dringen. De Jagermeester van de koningin en de Faunabeheereenheid Veluwe (FBE) hebben een ontheffing gekregen om deze methode te gebruiken.
Zowel de Jagermeester als een deel van de bij de FBE aangesloten organisaties, waaronder Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, heeft echter aangegeven dat niet te zullen doen.
Dat bleek vrijdag tijdens een door de Faunabescherming aangespannen geding bij de rechtbank in Amsterdam. De organisatie wil voorkomen dat de drukjacht wordt toegepast.
Minister Gerda Verburg (Natuur) besloot onlangs deze manier van jagen eenmalig toe te staan om het aantal zwijnen op de Veluwe te verminderen. In het natuurgebied lopen nu vier- tot zesduizend van deze beesten rond, terwijl achthonderd volgens haar normaal is.
De rechter vroeg zich af of de drukjacht wel nodig is als slechts een minderheid van de grondeigenaren en natuurbeheerders niet genoeg heeft aan de gebruikelijke jachtmethode, waarbij de dieren worden gelokt met voer. "Voor 60 procent van de Veluwe is die blijkbaar wel effectief."
De vertegenwoordigers van de minister en de FBE hadden juist betoogd dat de normale manier van jagen niet voldoende is om het grote aantal zwijnen aan te pakken.
Zij stelden verder dat de duizenden beesten voor veel problemen zorgen. Zo zouden ze dit jaar al 540 aanrijdingen hebben veroorzaakt, tegenover driehonderd in heel 2006.
Volgens de advocaat van de Faunabescherming is de drukjacht "een onethische slachtpartij". Bij deze methode jaagt een helper de zwijnen op en schiet een jager ze vervolgens neer.
Doordat de dieren rennen, zou het moeilijk zijn ze met een schot te doden. "De jagers zullen veel zwijnen onnodige verwondingen toebrengen."
De raadsman stelde verder dat het grote aantal beesten is ontstaan doordat de Faunabeheereenheid te laat is begonnen met de gebruikelijke manier van jagen. Bovendien is volgens hem de aanname dat een aantal van achthonderd zwijnen optimaal is "een slag in de lucht".
De Faunabescherming spande het geding aan om te voorkomen dat de drukjacht zou beginnen voordat een aantal door haar ingediende bezwaarschriften zijn behandeld.
De rechter doet uiterlijk volgende week vrijdag uitspraak. De betrokken partijen zeiden toe tot die tijd niet met de jacht te beginnen.
(Bron)
TT 105 Ontsnapte tbs'er in Breda gepakt

Een tbs'er die op 1 november tijdens een begeleid verlof was ontsnapt, is opgepakt. De man werd in Breda door een kennis herkend. Die waarschuwde de politie. De vluchter werd daarna door een agent op een mountainbike gepakt.
De 43-jarige man ging er op de fiets vandoor tijdens een begeleid verlof. Hij kwam uit de Pompekliniek in Nijmegen.
De politie zond drie keer op televisie een opsporingsbericht uit. De laatste keer werd er 20.000 euro beloning uitgeloofd. Waarvoor de man tbs had, wil de politie niet zeggen. In de jaren '90 zat hij in de cel voor onder meer diefstal, ontvoering en verkrachting.
Justitie-ambtenaren mogen niet meer op Wikipedia

DEN HAAG - Ongeveer 30.000 ambtenaren die onder het ministerie van Justitie vallen, mogen niet meer naar de digitale internetencyclopedie Wikipedia surfen.
Een woordvoerder van het departement bevestigde zaterdag een bericht daarover in Intermediair.
Aanleiding voor het verbod zijn grappen en veranderingen die ambtenaren met hun ambtelijke computer in de artikelen aanbrachten.
Zo werd in het artikel over Theo van Gogh vermeld dat de cineast "met zijn lul uit z'n broek" over de Linneausstraat fietste, op de dag dat hij werd vermoord. De wijzigingen en toevoegingen bleven slechts kort staan.
Het ministerie stelt een intern onderzoek in. Het verbod geldt niet alleen voor ambtenaren op het departement maar ook voor medewerkers van bijvoorbeeld rechtbanken.
(Bron)
Brit pas na dieet welkom in Nieuw-Zeeland

LONDEN - De 35-jarige Brit Richie Trezise heeft een jarenlange ervaring als vervaardiger van kabels voor onderzeeërs. Een bedrijf in Nieuw-Zeeland wilde hem graag in dienst nemen, maar de Nieuw-Zeelandse immigratiedienst stak daar aanvankelijk een stokje voor omdat Trezise te zwaar was.
Trezise stelde in de zaterdageditie van de Britse krant The Independent dat de immigratiedienst hem na het meten van de zogenoemde Body Mass Index (lichaamsgewicht in kilo's gedeeld door lengte in meters in het kwadraat) niet wilde toelaten.
Trezise kwam uit op een score van 42 en werd daarmee geclassificeerd als zo zwaarlijvig dat zijn gezondheid gevaar loopt.
Na een streng dieet was de Brit in september zoveel afgevallen dat hij alsnog naar Nieuw-Zeeland mocht immigreren.
Voorlopig verblijft hij alleen in zijn nieuwe vaderland. Ook zijn vrouw was als te zwaar geclassificeerd. Zij moet nog een aantal kilo's afvallen voordat ze zich bij haar man kan voegen.
(Bron)
Overstromingen na zware regenval Griekenland

ATHENE - In grote delen van Griekenland is zaterdag na zware regenval wateroverlast ontstaan. In het grensgebied met Turkije moesten na overstromingen verscheidene dorpen worden geëvacueerd.
De Griekse radio meldde dat in die dorpen het water bij een aantal huizen bijna tot de daken reikte. Aan zeker driehonderd huizen is zware schade ontstaan.
In de regio Macedonië in het noorden van Griekenland was de stroom gedurende een aantal uren uitgevallen. Verder werd de weg tussen Athene en de havenstad Kalamata gesloten na aardverschuivingen op twee plaatsen.
(Bron)
Drinkwater bedreigd door stijgende zeespiegel

CHICAGO - De stijgende zeespiegel vormt een veel groter gevaar voor het drinkbare grondwater dan tot dusver werd gedacht. Dat stellen wetenschappers van de Ohio State University in de Verenigde Staten in een rapport dat zaterdag bekend werd.
Bij de meeste voorspellingen wordt alleen gekeken hoeveel land er verloren gaat als de zeespiegel blijft stijgen.
Daarbij gaat men ervan uit dat er ongeveer evenveel drinkbaar grondwater verdwijnt als er land verloren gaat.
Volgens de Amerikaanse onderzoekers verdwijnt er echter veel meer drinkwater, doordat het grondwater in aanraking komt met het zoute zeewater. Dat dringt onder de waterspiegel tot ver in het binnenland de bodem binnen.
Zelfs een geringe hoeveelheid zeewater kan grondwater ongeschikt maken voor consumptie. Volgens voorspellingen van de Verenigde Naties is de zeespiegel in 2100 14 tot 44 centimeter gestegen.
(Bron)
Nederlander richt bloedbad aan in Polen

AMSTERDAM - De Nederlandse deejay Humphrey G.M. heeft voor een disco in het Poolse Wroclaw een bloedbad aangericht. Hij trok na bedreigingen en opmerkingen over zijn donkere huidskleur een mes en stak drie Polen neer.
Twee raakten levensgevaarlijk gewond. Van een Nederlandse begeleider zouden uit wraak vrijwel alle vingers zijn afgesneden.
Voor de discotheek aan het marktplein van Wroclaw zouden de Nederlanders door dronken Polen racistische opmerkingen naar hun hoofd geslingerd hebben gekregen. De deejay stak hierop op de Polen in en verwondde hen in gezicht, hals, borst en benen.
De officier van justitie in Wroclaw maakte vrijdag bekend dat de slachtoffers door hun racistische leuzen ook schuld hadden.
De Nederlander vluchtte met zijn begeleider in een taxi. Ze reden later naar een ziekenhuis, waar M., die ook MC King Lover wordt genoemd, werd gearresteerd.
(Bron)

Racisme is fout, maar je bent wel ontzettend dom als je dan mensen gaat neersteken - daarmee geef je sommige racisten alleen maar gelijk. Nog los van hoe stom het sowieso is.
'Heks' staat terecht om slecht huwelijksadvies

AMSTERDAM - Een vrouw uit Cyprus staat terecht voor heksenrij nadat ze een cliënt slechte raad heeft gegeven bij het oplossen van zijn huwelijksproblemen. 'Een ei, een lepel en een nagel in uw broek stoppen', zo luidde het advies.
De 37-jarige 'patiënt' stapte naar de politie toen de Cypriootse het ei in zijn onderbroek brak en vervolgens ook nog eens 8400 euro wilde afrekenen voor het consult. Dat ging de man echt te ver, zo schrijft Het Laatste Nieuws.
Hoewel hekserij op Cyprus verboden is, zijn er veel oude dames te vinden die zich hebben bekwaamd in het leggen van kaarten, het lezen van handpalmen of het koffiedik kijken.
(Bron)
Bijna helft zoogdieren bedreigd of kwetsbaar

ARNHEM - Bijna de helft (42 procent) van de 57 inheemse of ingeburgerde zoogdieren in Nederland wordt in het voortbestaan bedreigd of is kwetsbaar.
Dat concludeert de Zoogdiervereniging VZZ. In 1994 was dat nog 40 procent. De organisatie publiceert zaterdag de herziene Rode Lijst zoogdieren.
De oude lijst dateert van 1994. In vergelijking daarmee werden drie soorten afgevoerd maar werd de lijst aangevuld met zeven soorten waardoor de nieuwe lijst vier soorten langer werd en bij elkaar 24 namen telt.
Onder de dieren die het moeilijk hebben zijn ook soorten als het konijn, hermelijn en wezel waarvan algemeen wordt gedacht dat ze veel voorkomen en het goed hebben.
De situatie van de franjestaart (een vleermuissoort), de gewone grootoorvleermuis en het damhert veranderde zodanig dat ze van de lijst af konden.
De VZZ noemt het een teken aan de wand dat juist dieren die buiten de Ecologisch Hoofdstructuur (EHS) vallen nieuw in de lijst zijn.
"Voor het behoud van de biodiversiteit in Nederland is de constructie van de EHS blijkbaar niet afdoende." De organisatie noemt de nieuwe lijst dan ook een "zware klap" voor de doelstellingen van het kabinet.
(Bron)
Belg wil betalen met 2807 kortingsbonnen

ANTWERPEN - Een man uit Antwerpen heeft geprobeerd bij Blokker 48.500 euro te betalen met louter kortingsbonnen. De man had totaal 2807 kortingsbonnen op zak.
Zijn eerste poging mislukte echter. De caissière in het Blokker-filiaal in het Antwerpse Merksem raakte in paniek en stuurde de man weg. "Daar komt niets van in huis", riep ze tegen Norbert Verswijver (59).
Overigens constateert Verswijver zelf dat zijn poging niet 'mislukt' te noemen is. 'Ik heb mijn bestelling geplaatst in het bijzijn van een deurwaarder, dus dat is helemaal correct gegaan', zegt hij tegen NU.nl. De kortingsbonnen waren allemaal origineel, bij de verschillende Blokker-filialen lagen bonnenboekjes die voor iedereen waren mee te nemen. 'Ik heb mij geamuseerd bij het verzamelen', laat Verswijver weten.
De 'Bonnekesman', zoals hij in Antwerpen wordt genoemd, meent dat hij in zijn recht staat. Hij blijft het proberen en krijgt enige steun van de Vlaamse winkeliersorganisatie Unizo. "Hier is toch reden tot twijfel. Enkele courante clausules zoals 'één bon per klant' of 'niet cumuleerbaar met andere acties' ontbreken op de bon", zei regiodirecteur Peter Aerts van Unizo zaterdag in krant Gazet van Antwerpen.
De Antwerpenaar wil de aankopen weggeven aan armen. Hij wordt in eigen land 'de Robin Hood van de food en non-food' genoemd.
Verswijver vindt deze opgelegde titel wel goed gevonden. 'Ik voel mij er comfortabel bij, dus zal die titel zeker gaan dragen', aldus de Belg.
(Bron)

vrijdag, november 16, 2007

Vrachtwagen rijdt door na dodelijke aanrijding

ROTTERDAM - Een nog onbekende motorrijder is vrijdagmiddag om het leven gekomen door een ongeval op de A20. De man werd volgens de politie overreden door een vrachtwagen, die na de aanrijding doorreed.
De chauffeur meldde zich later alsnog. Dat maakte het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bekend.
De politie tast nog in het duister hoe het ongeval, dat ter hoogte van Capelle aan den IJssel plaatshad, heeft kunnen gebeuren.
Vermoedelijk is de motorrijder gevallen, maar waarom dat gebeurde is nog niet bekend. Het slachtoffer is vrijwel direct overleden.
De vrachtwagenchauffeur verklaarde tegen de politie dat hij toch wel iets had gemerkt. Hij reed terug en zag dat er wat aan de hand was. Vervolgens meldde hij zich vanaf een tankstation.
De identiteit van het slachtoffer en van de chauffeur heeft de politie nog niet bekendgemaakt.
(Bron)
Vrouw treft geliefde dood aan in kattenluikje

AMSTERDAM - Autoriteiten in de Amerikaanse staat Florida onderzoeken een incident waarbij een 32-jarige man overleed toen hij door een kattenluikje probeerde te kruipen.
De onfortuinlijke Charles Tucker wilde het huis van zijn vriendin binnensluipen, enkele uren nadat zij hem na een ruzie had buiten gezet.
Tuckers vriendin belde onmiddelijk het alarmnummer toen ze haar geliefde in een benarde positie aantrof in het kattenluikje, maar toen de hulpdiensten enkele minuten later arriveerden was Tucker al dood.
Een vriend van de man denkt dat Tucker via het kattenluikje de deur van het slot wilde halen. "Charles is erg breed, dus hij zou nooit door het kattendeurtje kunnen."
De autoriteiten hebben laten weten dat dit een van de vreemdste incidenten is die ze ooit hebben meegemaakt.
(Bron)
"Manager zorgt voor cynisme op de werkvloer"


"Cynisme is geen persoonlijkheidskenmerk maar een houding die mensen aannemen als zij de organisatie waar ze werken wantrouwen. Dat gebeurt als ze voor de zoveelste keer worden geconfronteerd met meeslepende plannen waar uiteindelijk niets van terechtkomt." Dat stelt bedrijfskundige Fons Naus waarover het Financieele Dagblad bericht.
Het is volgens Naus een misverstand dat cynisme contraproductief is. "Een zeker beroepscynisme kan de kwaliteit van hun werk verbeteren. De productiviteit van een organisatie hoeft er niet onder te lijden als er veel cynici werken. Dat wil niet zeggen dat zo'n organisatie een ernstig probleem heeft. Dat probleem ontstaat pas als de leiding van bedrijf of instelling niet doet wat zij zegt te zullen doen. Er ontstaat wantrouwen. Die kan worden voorkomen als het management een goed verhaal kan houden. In de praktijk gebeurt dat vaak niet. Mensen voelen zich niet serieus genomen en keren zich af."
Afgelopen jaren is de band met de werkgever zakelijker geworden. "De werkgever zingt nog wel het oude lied van saamhorigheid, maar handelt er niet meer naar. Banen voor het leven worden niet meer vergeven, het gaat nu om flexibilisering. Mensen hebben het gevoel dat principes van rechtvaardigheid, eerlijkheid en waardering voor goed werk niet worden nageleefd. Denk aan de topmanager die spreekt over de organisatie als een familie, maar wiens loon tegelijkertijd veel sneller stijgt dan dat van de overige medewerkers. Dergelijke situaties knagen aan het zelfbeeld en cynisme is dan een manier om met dit spanningsveld om te gaan."
Inmiddels heeft zich een nieuwe generatie werknemers gemeld die geen waarde hecht aan het wij-gevoel dat werkgevers met sleets enthousiasme proberen uit te venten. Zij kiezen voor de leukste baan en het leukste salaris, en als die bij de buurman te vinden is, dan gaan ze naar de buurman. "Die ontwikkeling zou kunnen betekenen dat het cynisme bij organisaties zal afnemen," oppert Naus. "Mensen hebben geen enkele binding met het bedrijf en stappen meteen op als iets ze niet bevalt. In dat scenario wordt het cynisme, dat nu nog een kwalijk fenomeen is, een futiel probleem."
(Bron)
Eurlings wil 4,5 miljard voor spoor

DEN HAAG - Minister Camiel Eurlings van Verkeer denkt in de periode tot 2020 in totaal 4,5 miljard euro extra nodig te hebben om het Actieplan Spoor uit te kunnen voeren.
Dat meldden goed ingevoerde bronnen. Het door Eurlings voorgestelde bedrag komt niet in de buurt van de circa 8 miljard euro die eind augustus werd genoemd door NS-topman Aad Veenman.
Het kabinet praat vrijdag over een plan voor het verbeteren van het spoor in Nederland. De investering is noodzakelijk om de ambitie uit het regeerakkoord van 5 procent groei in het treinverkeer mogelijk te maken. De minister wil maandag een brief naar de Tweede Kamer sturen over het onderwerp.
Volgens Veenman moet het Rijk de komende tien jaar meer geld reserveren voor onder meer het verdubbelen van het spoor op de drukste trajecten, het aanleggen van inhaalsporen en het verlengen van perrons.
De Nederlandse Spoorwegen investeren zelf miljarden euro's in nieuw materieel. Het gaat dan vooral om dubbeldekstreinen. In combinatie met miljardeninvesteringen door het Rijk moet op termijn reizen zonder spoorboekje mogelijk zijn.
Op de belangrijkste tracés in en rondom de Randstad rijden dan zes intercity's en zes stoptreinen per uur, waardoor een metro-achtig systeem ontstaat.
(Bron)

Meer treinen, langere perrons - kun je dan niet beter een soort horizontale roltrap aanleggen op de rails?
Griepprik. Deze keer eens niet massaal, wegens geen tijd op de massa-prikuren.
Gewoon langslopen en mouw opstropen. Bij het massaprikken ben ik gewend aan een soort dartbeweging om die spuit in je arm te zetten. Dus ik was nog aan het wachten toen de assistente depte en pleisterde. Klaar. Niks gevoeld. Ook niet, of in elk geval nog niet, zo'n BULT in m'n arm. Als ik m'n best doe kan ik een heel klein beursig plekje terugvinden.
Andere verschijnselen: m'n arm gloeit, en ik ben verdacht licht in het hoofd.
Goeie reden om effe languit te gaan, lijkt me...
Geen Zuiderzeelijn. Ach ja.
Amsterdam bouwt 4800 jongerenwoningen

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam gaat tot 2010 4800 woningen realiseren voor jongeren. Wethouder Tjeerd Herrema (Volkshuisvesting) presenteerde vrijdag zijn plannen hiervoor. Hij wil zo het tekort aan onderkomens voor de leeftijdscategorie tot 26 jaar aanpakken.
Volgens Herrema is het voor deze groep momenteel zeer moeilijk om een geschikte woning te vinden. Veel jongeren blijven daardoor lang bij hun ouders wonen. Vooral bij grote gezinnen in kleine appartementen of huizen kan dat problemen opleveren.
Uit cijfers van de gemeente blijkt bijvoorbeeld dat gebrek aan goede woonruimte bij een op de vijf jongeren de oorzaak is van schooluitval.
Van de 4800 te bouwen woningen, moeten er 2000 de demografische groei van de groep tot 26 jaar opvangen. De overige 2800 onderkomens zijn bedoeld om het huidige tekort weg te werken.
De komende twee jaar zet de gemeente vooral in op tijdelijke of semipermanente woningen, zoals containerdorpen of omgebouwde kantoorpanden. Daarna moeten er meer structurele oplossingen komen.
Eerder dit jaar maakte Herrema al bekend dat hij tot 2010 7600 nieuwe studentenwoningen wil laten bouwen. De plannen die hij vrijdag presenteerde, staan daar los van.
(Bron)
Duizenden auto's vast in Oostenrijkse sneeuw

WENEN - In het oosten van Oostenrijk hebben duizenden mensen de nacht van donderdag op vrijdag in hun auto moeten doorbrengen wegens onverwacht hevige sneeuwval. Dat meldde het persbureau APA.
Twee snelwegen rond Wenen zaten veertien uur dicht na dat 20 centimeter sneeuw was gevallen. Meer dan 5000 auto's zaten vast.
Pas in de loop van vrijdagmiddag lukte het de autoriteiten de laatste voertuigen op de A1 en A21 te bevrijden.
(Bron)
TT 104 Verdachten wilden vuurwerkbom maken

De explosieven die gisteren in een huis in Honselersdijk werden gevonden, waren bedoeld om vuurwerk te maken. De twee bewoners hebben tegen de politie gezegd dat ze "een mooie knal" wilden maken met de jaarwisseling. De mannen (26 en 31) zitten nog vast.
De explosieven werden toevallig ontdekt door agenten die boetes kwamen innen. Ze vonden waterstofperoxide, aceton en kunstmest in de woning.
Vanwege ontploffingsgevaar werd de buurt geëvacueerd. Meer dan 350 mensen brachten de nacht ergens anders door. De explosieve materialen zijn in een bos gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Vasthouden tot na 1 januari?
Enne, in een bos? Wat is dat voor milieuvervuiling? ;p
Minder gif op groenten en fruit

Afgelopen jaar zijn minder restanten van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit gevonden. Dat blijkt uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).
Over afgelopen jaar zijn ze positief, zo bleek uit de resultaten die de VWA woensdag gepresenteerd heeft. Er is minder gif op groenten en fruit gevonden.
In 2006 werden nog vaak bestrijdingsmiddelen op bijvoorbeeld druiven en mandarijnen gevonden. Wie nu nog in de fout gaat door te veel gif op zijn groenten of fruit achter te laten, wordt op internet vermeld. Volgens Milieudefensie werkt dit preventief.
(Bron)
Urinerende man uit vliegtuig geplukt

AMSTERDAM - Een beschonken Amerikaan is donderdag op Schiphol uit een binnenkomend vliegtuig geplukt. De 40-plusser had tijdens de vlucht staan plassen, een vliegtuigstoel gesloopt en enkele medepassagiers uitgescholden.
Ook betastte hij hen en liet zijn geslachtsdeel zien. De man had naast een paar borrels ook medicijnen ingenomen.
De gezagvoerder van het toestel waarschuwde de marechaussee dat hij een lastige passagier aan boord had. De Amerikaan is opgepakt. Waarschijnlijk krijgt hij een boete.
(Bron)
Dief zwaargewond na val door dak

GRONINGEN - Een 41-jarige dief uit Groningen is donderdagavond zwaargewond geraakt toen hij probeerde koper te stelen van het dak van een bedrijfspand aan het Damsterdiep. Dat meldde de politie vrijdag.
Volgens de politie zakte de man plotseling door het dak waardoor hij een val van vijf meter naar beneden maakte. Toen agenten hem vonden lag hij omringd door zijn buit op de grond.
Hij is met zware verwondingen aan onder andere zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.
(Bron)

Van dat boontje en dat loontje?
Reuzenairbus botst tegen muur

TOULOUSE - Bij een proef met de nieuwe grote Airbus A340-600 is een exemplaar van dit reusachtige toestel tegen een muur gebotst. Negen mensen raakten daarbij donderdag gewond op het terrein van de vliegtuigfabrieken in Toulouse, aldus een woordvoerster vrijdag.
Drie van de gewonden zijn er zeer ernstig aan toe, maar niet in levensgevaar.
Het toestel, dat in de komende dagen aan een Arabische luchtvaartmaatschappij zou worden geleverd, is total loss.
Bij een test met de motoren op het terrein is er iets misgegaan. Waarschijnlijk faalden de remmen. De vliegtuigfabriek doet nader onderzoek.
(Bron)
Bankrovers vast in file

BELGRADO - Een beetje inzicht in verkeerssituaties is ook voor bankrovers nooit weg. Vier bankrovers in Belgrado misten dat inzicht en dat kwam ze duur te staan, zo meldde de Servische Radio B92 donderdag.
Vier mannen hadden in Nieuw Belgrado een gewapende overval gepleegd op een filiaal van de bank Societé Generale en ongeveer 80.000 euro buitgemaakt.
De gealarmeerde politie zag hun vluchtauto richting "Brankov most" rijden, de lange brug over de rivier de Sava, die Nieuw Belgrado met de oude stad verbindt. Het arrestatieteam wist echter iets wat de rovers niet wisten: op de brug stond het verkeer in drie rijen vast.
De politie wachtte tot de vier muurvast op de brug kwamen te staan en kort daarop waren honderden Belgradoërs getuige van een spectaculaire arrestatieactie. Politie én arrestanten moesten vervolgens geduldig wachten tot de brug weer vrij was.
(Bron)
'Klimaatverandering kan onomkeerbaar zijn'

VALENCIA - De consequenties van klimaatverandering door menselijk toedoen kunnen onomkeerbaar zijn. Dat staat in een rapport waaraan het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) vrijdag de laatste hand heeft gelegd.
Het rapport geeft een overzicht van de klimaatveranderingsproblematiek en moet de komende vijf jaar een leidraad zijn voor beleidsmakers, aldus een Frans IPPC-lid vrijdag.
In het rapport is onder meer bewijs van klimaatverandering opgenomen. Ook de huidige en mogelijke effecten ervan en de mogelijkheden om de gevaren van klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken staan erin.
IPPC en de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore hebben de Nobelprijs voor de Vrede 2007 toegekend gekregen voor hun "inspanningen om kennis op te bouwen en te verspreiden over de door de mens gecreëerde klimaatverandering, en het leggen van de fundamenten voor maatregelen die nodig zijn om dergelijke verandering tegen te gaan". Ze mogen de prijs op 10 november in Oslo ophalen.
(Bron)
Razernij vooral gevolg van zinloos vergaderen

AMSTERDAM - Onderzoekers van Canon menen te hebben ontdekt wat de belangrijkste oorzaken zijn van woede-uitbarstingen op het werk: zinloze vergaderingen staan bovenaan lijst van razernijopwekkers, gevolgd door beroerde kantoorinrichting en onvindbare documenten.
Meer dan 80 procent van de kantoorwerkers is volgens Canon wel eens getuige geweest van een collega die witheet werd van de woede. De driftbuien, oftewel 'office rage', worden meestal afgereageerd op bureaus, pennen, nietmachines en apparaten als printers, zo meldt NU Z.
Op de Scandinavische werkvloeren draaien de minste werknemers door. Italianen verliezen volgens het onderzoek het snelst hun zelfbeheersing; 94 procent van de Italiaanse werknemers zegt dit ooit van dichtbij te hebben meegemaakt.
Onbeschoftheid is ook een flinke aanjager van razende werkers, vindt 46 procent. Nederlandse ondervraagden noemden slechte manieren zelfs in 56 procent van de gevallen als oorzaak voor hun woede.
Ook aan 'politieke spelletjes' ergeren Nederlanders meer dan de gemiddelde Europeaan (31 procent).
Een tweederde meerderheid gaf aan zelf wel eens door het lint te zijn gegaan. Aan het Europese onderzoek namen 150 Nederlanders deel.
(Bron)
Rode klaver, vlasleeuwebek, smalle weegbree, witte dovenetel, rolklaver, brandnetel, duizendblad, een gras (nee, ik weet niet welk), een koolachtig iets (herik of zo?), kleine leeuwentand - er bloeide vóór de vorst nog flink in de berm wat als je goed keek. Nu bloeien alleen de brandnetels en het duizendblad nog vrolijk door, de rest is nauwelijks meer terug te vinden tussen het lage gras of de stenen.

donderdag, november 15, 2007

TT 118 Zorg over kliklijn fietsverlichting

De PvdA en D66 zijn niet blij met de nieuwe campagne voor fietsverlichting.
Op een website roept het ministerie van Verkeer jongeren op het telefoonnummer van vrienden die zonder licht fietsen door te geven. De PvdA is bang dat de website wordt gebruikt om te pesten en D66 maakt zich zorgen over de privacy.
Wanneer je een vriend 'verklikt', krijgt hij een e-mail waarin hij op een site wordt gewezen. Als hij op die website klikt wordt hij opgebeld. Hij hoort dan een automatische boodschap over het nut van fietsverlichting.
Ook de Fietsersbond is niet enthousiast over deze overheidscampagne.
Brandweerman geschorst na publicatie in seksblad

DEVENTER - Een brandweerman van het korps in Deventer is geschorst na een naaktreportage in een seksblad. Collega's zijn niet langer bereid met hem de straat op te gaan, meldde de gemeente Deventer donderdag.
De gemeente bevestigde hiermee een bericht van die strekking in regionale krant De Stentor.
De man, in vaste dienst bij de brandweer, legde in de naaktreportage heel duidelijk het verband met zijn werkzaamheden. "Collega's zijn met name bang om op straat in zijn aanwezigheid daarop aangesproken te worden."
De man is momenteel met verplicht verlof. Er wordt nog nagedacht over het treffen van maatregelen. "De man kan berispt worden of voorwaardelijk ontslag krijgen. Definitief ontslag lijkt me een te zwaar middel", aldus de woordvoerder.
(Bron)

En heeft die collega zelf de reportage laten zien? Of hebben andere collega's dat ontdekt? En zo ja, hoe dan? ;-)
Boetes met 20 procent omhoog

DEN HAAG - De boetes gaan met 20 procent omhoog. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) aangekondigd. De verhoging gaat in april in en geldt vooral voor verkeersboetes, zei zijn woordvoerder donderdag.
De nieuwe tarieven zijn het gevolg van de afspraken die de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie eerder dit jaar maakten en een correctie van de inflatie.
Met de verhoging van de boetes wil het kabinet vanaf volgend jaar 90 miljoen euro extra ophalen.
(Bron)

Jaja. Dus als we ons allemaal ineens heel keurig gaan gedragen, gaat voor straf de algemene belasting omhoog omdat het boetegeld niet meer binnenkomt?
Olieramp Rusland breidt zich uit

MOSKOU - Als er niet snel maatregelen genomen worden, raakt via de Straat van Kertsj ook de Zee van Azov ernstig vervuild, aldus een woordvoerder van de Russische milieuorganisatie Rosprirodnadzor donderdag.
Ook dolfijnen zijn inmiddels het slachtoffer van de olieramp die zich zondag voltrok op de Zwarte Zee. (De dolfijn in de Zwarte Zee werd al bedreigd met uitsterven.)
Zeker 50 kilometer strand bij Port Kavkaz is bedekt met een dikke laag olie. Nog zeker 10.000 ton olieachtige smurrie moet opgeruimd worden. Volgens de woordvoerder drijft er nog ongeveer 1500 ton olie op het water. Zeker 30.000 vogels en 9000 vissen zijn al bezweken door de olieramp.
Afgelopen weekeinde zonken zeker vier vrachtschepen en brak een olietanker in tweeën op de Zwarte Zee tijdens een zware storm. Drie zeelieden zijn om het leven gekomen en negentien worden nog vermist.
De Straat van Kertsj scheidt Rusland van de haven van Kersjt op het schiereiland de Krim in Oekraïne. Het gebied is een twistpunt tussen de Russische en Oekraïense autoriteiten, wat bestrijding van de olieramp niet ten goede komt.
Zo probeerden Oekraïense milieudeskundigen Russische reddingswerkers te laten stoppen met het leegpompen van de gedeeltelijk gezonken tanker, aldus de woordvoerder van de Russische milieuorganisatie. Oekraïense autoriteiten sloegen tevens een Russisch voorstel in de wind om de verspreiding van de olie te stoppen.
De onenigheid tussen beide landen is in 2003 ontstaan. Rusland begon toen vanaf zijn deel van de Zwarte Zee-kust aan de bouw van een strekdam naar het eilandje Tuzla. Oekraïne reageerde woedend, omdat het eiland volgens Kiev op legale wijze in de Sovjettijd door Rusland aan Oekraïne is 'overgedaan'.
(Bron)
Treinverkrachter krijgt twee jaar cel en tbs

AMSTERDAM - De 33-jarige Martin V. moet twee jaar de cel in voor een verkrachting in het toilet van een trein. De rechtbank in Amsterdam legde hem donderdag ook tbs met dwangverpleging op.
Hij heeft volgens de rechter op 'zeer ernstige wijze' inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer.
De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie. De verdachte, die al zes jaar in de cel heeft gezeten voor zedendelicten en oplichting, had gesteld dat het slachtoffer, een 25-jarige studente uit de Verenigde Staten, had ingestemd met de seks.
De rechter gelooft hem niet en zei dat V. op geen enkele wijze rekening met het slachtoffer heeft gehouden. Ook is volgens hem het vertrouwen in de veiligheid van het openbaar vervoer ernstig geschonden. Niemand kon de hulproep van het slachtoffer in de lege trein horen.
De verdachte zat op de avond van 13 juni in de trein van Leiden naar Amsterdam en sprak de studente aan. Volgens de rechter drukte hij haar vervolgens met kracht in haar stoel en dreigde hij haar te vermoorden.
Daarna droeg hij haar naar het toilet, waar hij haar volgens de rechtbank seksuele handelingen heeft laten verrichten en haar heeft verkracht. Een maand later werd V. opgepakt. DNA-onderzoek had tot zijn arrestatie geleid.
Twee deskundigen hadden geadviseerd dat tbs moet worden opgelegd, omdat de kans op herhaling groot is en de verdachte in de toekomst nog agressiever te werk zou kunnen gaan. V. zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn en lijden aan een narcistische en antisociale persoonlijkheidsstoornis met theatrale trekken. De rechtbank nam deze analyse over.
De verdachte zei twee weken geleden dat hij zich de gebeurtenis niet goed kon herinneren. "Ik kan heel manipulerend zijn", zei hij. "Als ik echt iets wil, gebeurt het ook." Hij hield echter ook vol onschuldig te zijn.
V. werd ook veroordeeld voor vrijheidsberoving van de vrouw en voor oplichting. Voor dat laatste is hij volgens justitie al vaak veroordeeld.
(Bron)
Ook XS4ALL begint filter voor telefoonspam

AMSTERDAM - Internetprovider XS4ALL introduceert donderdag een filter voor ongewenste belletjes voor klanten van zijn telefoondienst. Nummerblokkering moet bijvoorbeeld telemarketeers helpen tegenhouden.
Klanten kunnen individuele nummers of hele nummerreeksen blokkeren. Zo kunnen binnenkomende gesprekken van stalkers of telefonische verkopers geweerd worden. Dat kan via een website, of door na een ongewenst belletje een bepaalde code in te toetsen op de telefoon. Dat werkt ook bij afgeschermde nummers, die vaak door verkopers en enquêteurs worden gebruikt.
De dienst maakt het ook mogelijk om uitgaande gesprekken te blokkeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 0900-nummers of dure gesprekken met het buitenland tegen te gaan.
Gebruikers kunnen kiezen voor een zwarte lijst van geblokkeerde nummers, of een witte lijst met toegestane gesprekken.
Eerder deze week presenteerde internetprovider Solcon al een vergelijkbare dienst. Die maakt het mogelijk om gesprekken op bepaalde tijdstippen te weren, bijvoorbeeld tijdens het eten. Anders dan bij XS4ALL is het niet mogelijk individuele afgeschermde nummers te blokkeren.
(Bron)
TT 117 Kamer wil borstvoeding stimuleren

De Tweede Kamer vindt dat moeders meer en langer borstvoeding moeten geven. De regeringsfracties van CDA,PvdA en ChristenUnie wijzen op onderzoeken waaruit blijkt dat borstvoeding goed is voor de gezondheid van moeder en kind.
Moedermelk voorkomt ziektes en minder vrouwen die borstvoeding hebben gegeven krijgen borstkanker. Vrouwen geven nu gemiddeld een maand borstvoeding en ze stoppen vaak als ze weer gaan werken.
Minister Klink zou zich er voor moeten inzetten om het percentage vrouwen dat vijf of zes maanden borstvoeding geeft omhoog te krijgen naar veertig procent. Nu is dat nog minder dan 25 procent.

'Moeten geven' nog wel. Alsof het altijd mogelijk is.
Zorg dan ook maar eens voor goede faciliteiten voor zogende moeders.
Buurt in Westland ontruimd wegens verdachte stof

HONSELERSDIJK - De politie heeft donderdag in Honselersdijk, een dorpje in de gemeente Westland, een buurt ontruimd nadat er in een woning "een verdachte substantie" was aangetroffen.
Het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht (EOCKL) is ter plaatse voor onderzoek. Een woordvoerster van de politie kon niet vertellen om wat voor substantie het gaat. "Eerst moet de EOCKL uitzoeken wat het is" ,aldus de zegsvrouw.
De omgeving rond de woning in de Hofstraat werd donderdagmiddag in een straal van honderd meter ontruimd. De evacués zijn ondergebracht in een naburige sporthal.
(Bron)
Schotland klaar voor zelfstandigheid

GLASGOW - Schotland is in 2017 onafhankelijk van Groot-Brittannië. Deze verwachting uitte de Schotse premier Alex Salmond tijdens een bezoek aan de universiteit van de Schotse stad Glasgow.
Het was de eerste keer dat de regeringsleider een tijdstip voor zelfstandigheid noemde, meldden Schotse media woensdag.
Premier Salmond wil nog voor de verkiezingen van 2011 een referendum over afscheiding houden. Op weg naar onafhankelijkheid moet Schotland de komende jaren dezelfde economische groei bereiken als kleine lidstaten van de Europese Unie.
De Schotten kennen al autonomie wat betreft gezondheid, onderwijs, transport en huisvesting. De aankondiging van Salmond komt in een jaar dat Schotland precies driehonderd jaar onder de Britse troon valt.
(Bron)
Twee personen besmet door incident in lab Petten

DEN HAAG - In een laboratorium van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten zijn vorig jaar mei bij werkzaamheden radioactieve stoffen vrijgekomen waardoor twee werknemers besmet zijn geraakt.
Dat staat in de jaarrapportage over ongewone gebeurtenissen in Nederlandse nucleaire installaties van de Kern Fysische Dienst (KFD).
Het rapport is onlangs door het ministerie van VROM naar de Tweede Kamer gestuurd, maar het incident was tot op heden onbekend gebleven. De besmetting ontstond door werkzaamheden met onder meer het radioactieve strontium.
Volgens de dienst waren de gezondheidsrisicos van de besmetting gering, ook op langere termijn. Het bewuste laboratorium bleef sinds het incident buiten gebruik.
(Bron)
Politie onderzoekt vergiftiging zeearend

FINSTERWOLDE - De regiopolitie in Groningen stelt een onderzoek in naar de vergiftiging van een zeearend. De vogel, die in Nederland zeer zeldzaam is, werd zaterdag 3 november dood gevonden in de Carel Coenraadpolder in het Groningse Finsterwolde.
Onderzoek in een laboratorium van het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij heeft inmiddels uitgewezen dat de zeearend door vergiftiging om het leven is gekomen, meldt de politie woensdag.
De zeearend is een roofvogel en met zijn vleugelspanwijdte van 2,5 meter de grootste arend van Europa. De zeearend breidt de laatste jaren zijn broedgebied vanuit Duitsland, Polen en Zweden in westelijke richting uit. De arend leeft bij voorkeur in een uitgestrekt, waterrijk gebied.
De politie heeft naar aanleiding van de vondst een onderzoek ingesteld. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.
(Bron)
Taakstraf Duitse kinderverkrachter in kleuterschool

OSNABRÜCK - Een veroordeelde kinderverkrachter in Duitsland heeft een taakstraf in een kleuterschool moeten verrichten. Op de school in Melle bij Osnabrück viel de man opnieuw kinderen lastig.
Het openbaar ministerie in Osnabrück bevestigde de fout woensdag. Een woordvoerder sprak over een catastrofe.
Tegen de justitiemedewerkster die de man naar de school stuurde, zijn disciplinaire maatregelen getroffen. De maatschappelijk werkster is niet ontslagen, meldden Duitse media.
(Bron)
Pil gedeeltelijk onder eigen risico

DEN HAAG - Het geld dat vrouwen kwijt zijn aan de pil gaat maar gedeeltelijk meetellen voor het eigen risico van 150 euro in de zorgverzekering. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) donderdag gezegd in de Tweede Kamer.
De Kamer had eerder afgedwongen dat er vanaf 2009 voor bepaalde behandelingen of medicijnen maar gedeeltelijk een eigen bijdrage komt in de vorm van een eigen risico.
Klink reageerde met zijn toezegging op de wens van SP-Kamerlid Agnes Kant om de pil, die weer terugkeert in het basispakket, uit te sluiten van het eigen risico dat volgend jaar wordt ingevoerd voor de zorgverzekering. Dat ging de minister te ver, maar met de belofte van een maximale eigen bijdrage denkt de minister de drempel voor het gebruik van de pil nog wat te verlagen.
(Bron)

Logisch - mijn verzekering vergoedt de pil, en straks zit ie in het basispakket en mag ik er dus voor gaan betalen.
Gek genoeg heb ik nu bedacht dat ik in elk geval voor eind december nog maar een nieuwe lading van al mijn medicijnen moet bestellen. Want de chronisch zieken zouden ontzien worden (eerst zien en dan geloven), maar gek genoeg val ik tot nu toe nooit onder dat soort regelingen.
Vrouw bijt man die orale seks weigerde in penis

AMSTERDAM - Een 22-jarige vrouw uit Zweden is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een man, nadat ze hem in zijn penis had gebeten. De Zweedse was woest geworden omdat de man niet in ging op haar voorstel tot orale seks.
Dat meldt de Zweedse nieuwssite The Local woensdag. De vrouw sprak de man, die ze nooit eerder had gezien, aan in een fastfoodrestaurant in Skövde. Ze vroeg het hem verschillende keren maar de man bleef weigeren.
De man kon haar niet op andere ideeën brengen en toen de man het pand verliet, sloeg ze toe. Ze trok zijn broek naar beneden en zette haar tanden in zijn geslachtsdeel. Op de koop toe krabde ze hem in zijn gezicht.
Voor de rechter in Skaraborg gaf ze toe dat ze dronken was. Naar eigen zeggen kon ze zich niet meer herinneren dat ze ook maar een voet in de fastfoodtent gezet had.
Het hof veroordeeelde haar op basis van een getuigenis en foto's van de dokter tot het betalen van 1.256 euro schadevergoeding aan haar slachtoffer.
(Bron)
Onbevoegde chirurg doodt kwart patiënten

ATHENE - Een neparts met valse papieren is in 2000 benoemd als hoofd chirurgie van een ziekenhuis in Athene. Hij maakte zoveel missers dat een kwart van zijn patiënten op de operatietafel overleed.
Een paar jaar later had hij kennelijk wel iets bijgeleerd: het sterftecijfer lag toen op 17 procent. Na een maandenlang onderzoek door het Griekse ministerie van Volksgezondheid is duidelijk geworden dat de neparts de handtekening van de beroemde Londense hartchirurg Magdi Yacoub heeft vervalst. In ondertekende papieren staat dat hij jarenlang de assistent van Yacoub was.
In september is de oplichter ontslagen. Hij wordt vervolgd.
(Bron)

Dat zo iemand zo lang door kan gaan.

woensdag, november 14, 2007

Als je om pakweg 5 uur wakker bent, ben je dat om pakweg 20.30 niet meer...

dinsdag, november 13, 2007

Marokkaans jongetje woont 2,5 jaar in ziekenhuis

BRUSSEL - Een Marokkaans jongetje van zes jaar woont al 2,5 jaar tegen zijn zin in het Universitair Antwerps Ziekenhuis. De jongen is door zijn oma naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij een ernstige darmaandoening heeft.
De oma is inmiddels met de noorderzon vertrokken. De ouders van het jongetje hadden hem, vanwege zijn darmziekte, al in Marokko verstoten. De Vlaamse krant Het Laatste nieuws schrijft dit dinsdag.
Het jongetje Salmane is regelmatig geopereerd en de ziekenhuiskosten zijn inmidddels opgelopen tot ruim 600.000 euro.
Het ziekenhuis is op zoek naar een pleeggezin voor het jongetje. Een Marokkaanse medewerker van het ziekenhuis heeft zich daar al voor gemeld.
Welke instantie ondertussen verantwoordelijk is voor de almaar oplopende rekening, is volgens woordvoerder Tom Meulenbergs van het ziekenhuis nog onduidelijk.
Het kind is naar Antwerpen gehaald na een verzoek van zijn oma om behandeling. Artsen van het UZA hebben vervolgens, na het bekijken van zijn medisch dossier, besloten om hem over te laten komen. Bij aankomst bleken de aandoeningen van de jongen veel ernstiger.
"Normaal gesproken moet een kind met deze aandoening regelmatig in het ziekenhuis verblijven, maar mag het tussendoor wel naar huis. Dat is nu onmogelijk," zegt Meulenbergs.
De jongen staat nu te boek als 'een niet-begeleide-minderjarige', een wettelijke status die de mogelijkheid biedt om een voogd voor de jongen te zoeken.
Het Antwerpse ziekenhuis heeft nog nooit een situatie als deze meegemaakt. Meulenbergs: "Iedereen is erg met deze jongen begaan. Dit is al maanden aan de gang. We hopen dat er nu snel een oplossing voor hem wordt gevonden."
(Bron)
Ambtenaar ontslagen voor chatten op het werk

AMSTERDAM - Een medewerker van de opsporingsdienst FIOD-ECD in Groningen is ontslagen voor chatten tijdens werktijd. De man uit Leeuwarden probeerde vorige week tevergeefs zijn ontslag via de rechtbank ongedaan maken.
Volgens zijn baas en de rechtbank Leeuwarden heeft hij zich schuldig gemaakt aan 'zeer ernstig plichtsverzuim'. De opsporingsambtenaar werd vorig jaar september ontslagen nadat aan het licht was gekomen dat hij tijdens zijn werk gebruikmaakte van het chatprogramma MSN en chatsites bezocht.
Tijdens deze gesprekken en bezoeken zou hij onder meer zijn eigen vrouw en andere vrouwen lastig hebben gevallen met seksueel getinte uitlatingen en toespelingen. Hij maakte daarbij gebruik van een webcam.
De rechter benadrukte in zijn uitspraak dat de oud-ambtenaar niet alleen misbruik had gemaakt van zijn werkcomputer, maar ook de opsporingsdienst in een gevaarlijk positie had gebracht. Door de chatsites met zijn werkcomputer te bezoeken zou gevoelige en vertrouwelijke informatie van de FIOD-ECD toegankelijk zijn geweest voor elke willekeurige bezoeker van de babbelsite. Ontslag was in dit geval volgens de rechter dan ook een gepaste straf.
(Bron)

Vreemd, op mijn werk kan dat niet eens. We kunnen werkgerelateerde sites bezoeken, en daarnaast een nieuwssite, Teletekst, 9292 en de KNMI-actueelpagina.
Feyenoord erft dertigduizend euro van fan

AMSTERDAM - Een 97-jarige vrouw heeft Feyenoord al haar bezittingen nagelaten. De Rotterdamse club erfde dertigduizend euro. De vrouw, een Amersfoortse die in juni overleed, stond bekend als fervent supporter.
Dat meldt Feyenoord op zijn website. Feyenoord kreeg vorige week een brief van de notaris van de vrouw.
De notaris omschreef de fan als een 'kranige, pittige vrouw'. De Amersfoortse liet haar erfenis in het najaar van 1999 regelen. Een paar maanden eerder had Feyenoord voor het eerst in zes jaar het kampioenschap in de wacht gesleept.
(Bron)
Verborgen kosten verdubbelen prijs oorlogen VS

WASHINGTON - De oorlogen in Irak en Afghanistan kosten de Verenigde Staten twee keer zoveel als de Amerikaanse president George W. Bush beweert. Dit meldde de Washington Post dinsdag.
Democraten uit het economisch comité van het Amerikaanse Congres stelden een onderzoek in naar verborgen kosten.
Hun conclusie is dat de oorlogen de VS bijna twee keer zoveel hebben gekost als het door het Witte Huis geschatte bedrag van 804 miljard dollar (ruim 550 miljard euro).
De Democraten komen op een totaalbedrag van 1,5 biljoen dollar. Dit betekent dat de oorlogvoering van Bush een gemiddeld Amerikaans gezin al meer dan 20.000 dollar heeft gekost (bijna 14.000 euro).
De extra uitgaven kunnen volgens het rapport worden verklaard door hogere olieprijzen, verborgen behandelkosten van gewonde veteranen en rente op voor de oorlogen geleend geld.
Volgens de voorzitter van het comité, senator Charles Schumer, maakt het rapport duidelijk dat "de kosten van deze oorlogen - zowel in verloren levens als in dollars - absoluut onacceptabel zijn".
(Bron)
Kritiek Poetin op Nederlands mensenrechtenbeleid

DEN HAAG - De Russische president Vladimir Poetin heeft vorige week in zijn gesprek met premier Jan Peter Balkenende kritiek geuit op Nederland. Volgens hem ligt in de bilaterale betrekkingen de nadruk te veel op mensenrechten en media.
Nederland ondersteunt financieel Russische non-gouvernementele organisaties die zich bezighouden met meningsvorming en mensenrechten, maar Poetin ziet dat geld liever naar cultuur en milieu gaan, aldus een woordvoerder van Balkenende dinsdag.
De Nederlandse premier wil echter het huidige mensenrechtenbeleid overeind houden en het niet ten koste laten gaan van het eventueel aankaarten van thema's als cultuur en milieu.
De non-gouvernementele organisaties krijgen subsidies uit het zogenoemde Matra-programma, waarmee de opbouw van het maatschappelijke middenveld in Midden- en Oost-Europese landen wordt gesteund.
Vorige week bracht Balkenende enkele dagen een werkbezoek aan Rusland.
(Bron)
Vrouw schiet harpoen door haar man

BRUSSEL - Een vrouw in Brussel blijkt een harpoen te hebben afgeschoten op haar man. De enorme pijl doorboorde zijn schedel, maar als door een wonder overleefde de man de moordaanslag.
De 36-jarige vrouw beweerde aanvankelijk dat ze de man zo gewond had aangetroffen in zijn auto. Later bleek dat de vrouw de grote pijl zelf had afgeschoten, samen met haar nieuwe minnaar.
Justitie in Brussel heeft dat maandag bevestigd. Het slachtoffer houdt wel blijvend letsel door de moordpoging. Het echtpaar heeft twee kinderen, van elf en acht jaar oud.
(Bron)
Condoom-haarband verspreidt SOA

In China zijn haarbanden in omloop die gemaakt zijn van gerecyclede condooms. De haarbanden zitten vol bacteriën en virussen en zijn volgens artsen een bedreiging voor de volkskgezondheid.
Dat meldt de krant China Daily vandaag. De rubber haarbanden zijn een rage in diverse Chinese steden, maar nu blijkt dat ze gemaakt zijn van gebruikte condooms. Het recyclen van condooms is verboden in China.
Chinese artsen waarschuwen voor de haarbanden: ze kunnen gemakkelijk geslachtsziekten als genitale wratten en HIV verspreiden. Vrouwen wordt geadviseerd de banden niet te kopen, en in elk geval niet in de mond te nemen tijdens het doen van hun haar. De haarbanden zijn vooral te koop op markten, maar zijn inmiddels ook aangetroffen in beautysalons.
(Bron)

Het klinkt erg onwaarschijnlijk. Hoe zamel je ze in? Hoe verwerk je ze? En gebeurt er tijdens dat verwerkingsproces niets dat de boel ontsmet? Iets als wassen, verhitten, of iets dergelijks? Ze zullen toch een iets andere vorm aan die dingen geven lijkt me?
Geen geld om klachten over politie bij te houden

DEN HAAG - De invoering van een landelijk systeem om klachten over de politie te registreren, stuit op problemen. De politie zegt er geen geld voor te hebben.
Ook in het budget van het ministerie van Binnenlandse Zaken is er geen rekening mee gehouden, omdat de ontwikkeling van het systeem volgens het departement een verantwoordelijkheid is van de politie zelf.
Dat heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer laten weten. Eerder dit jaar gaf ze de Raad van Hoofdcommissarissen en het Korpsbeheerdersberaad opdracht behalve een uniforme klachtenregeling ook een landelijk registratiesysteem voor klachten op te zetten.
Er bestaat al een landelijke modelklachtenregeling, maar de korpsen houden er nog verschillende methodes op na. Ook worden klachten van burgers niet overal op dezelfde manier afgehandeld. De nieuwe voorzieningen moeten aan die verscheidenheid een einde maken.
Ter Horst gaat in overleg met de politie op zoek naar een oplossing voor de financiële problemen. Hoeveel de invoering van een landelijk registratiesysteem kost, wist een woordvoerder van het ministerie niet. De zegsman van de politie was dinsdag niet direct bereikbaar voor commentaar.
(Bron)

Dat komt dan weer mooi uit, zou een cynicus zeggen...
Zoenende homo's in openbaar aanstootgevend

DEN HAAG - Homoseksuele mannen en vrouwen die in het openbaar blijk geven van hun seksuele voorkeur kunnen nog altijd op veel afkeuring rekenen.
Dat is een van de conclusies uit het rapport over de acceptatie van homoseksuelen dat het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dinsdag in Den Haag heeft gepresenteerd.
Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan dat zij er moeite mee hebben als twee mannen in het openbaar zoenen. Ruim 30 procent vindt zoenende vrouwen aanstootgevend. Ter vergelijking: slechts 16 procent van de ondervraagden keurt het af als een heteropaar in het openbaar zoent.
Onder sterk godsdienstige Nederlanders, jongeren, laagopgeleiden, Turken en Marokkanen bestaat relatief veel weerstand tegen homoseksualiteit. Van de strenggelovigen oordeelt 48 procent negatief over homo's. Onder Turken is dat 32 procent, gevolgd door Marokkanen met 26 procent.
(Bron)

Wen er maar aan.

maandag, november 12, 2007

Slobberslobbergloblikslobberglobberdeglob.

De beloning voor het katten een zakje natvoer geven.
En daarna gaan ze uitgebreid poetsen en uitbuiken en voorlopig hoeven ze niks meer van me.
Dat ik mijn plaats weer weet.
Chronische ziekte of handicap kost 2500 euro extra

DEN HAAG - Een chronische ziekte of een handicap kost een patiënt jaarlijks gemiddeld 2500 euro extra. Dat blijkt maandag uit onderzoek van het Nibud in opdracht van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-raad).
Voor het onderzoek zijn meer dan duizend personen met veel voorkomende aandoeningen en beperkingen ondervraagd. Driekwart van de betrokken huishoudens heeft meerkosten als gevolg van de ziekte of handicap.
Maandag overhandigde de CG-Raad een petitie aan de vaste Kamercommissie van Financiën waarin bepleit wordt de fiscale compensatieregeling voor buitengewone uitgaven te behouden.
Het kabinet werkt aan een nieuwe regeling in 2009 omdat de kosten van de huidige fiscale compensatie uit de hand lopen. Omdat er nog veel onduidelijk is, wil de CG-Raad de huidige regeling nog behouden.
(Bron)
Rusland zoekt naar vermisten op Zwarte Zee

MOSKOU - Russische hulpverleners zijn maandag een grootscheepse zoektocht begonnen naar vermiste zeelieden op de Zwarte Zee, waar zeker vier vrachtschepen zonken en een olietanker in tweeën brak door zware storm.
Volgens het Russische persbureau Interfax zijn drie zeelieden om het leven gekomen en worden er nog ongeveer twintig vermist. Meer dan 2000 ton stookolie is in zee gelopen.
Zeker 30.000 vogels zijn al bezweken doordat ze met de olie in aanraking zijn gekomen. De Russen spreken van een milieuramp.
De olie van de tanker Volganeft 139 zal door het koude winterweer naar de bodem van de zee zakken en zich daar verder verspreiden. Het kan jaren duren voor het probleem is opgelost.
De Russische autoriteiten meldden dat schippers waren gewaarschuwd voor de opkomende storm zondag, maar sommigen negeerden de waarschuwing.
(Bron)
Plan voor windpark op zee

DEN HAAG - De onderneming Airtricity wil een windmolenpark op zee bouwen van 350 megawatt, voldoende om 260.000 huishoudens van stroom te voorzien.
De onderneming meldde maandag "exclusiviteit" te hebben verkregen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor de lokatie Breeveertien 2, zo'n 55 kilometer voor de kust in IJmuiden.
Het gaat er nu om de benodigde vergunningen te verkrijgen. Airticity hoopt in 2012 met de bouw te kunnen beginnen. Eerder vroeg deze onderneming al toestemming voor een wat kleiner windpark, 40 kilometer voor de kust van Hoek van Holland. Airtricity hoopt in 2011 te kunnen beginnen met de bouw hiervan.
Tot dusver is er op zee voor de Nederlandse kust een demonstratiepark bij Egmond en is een windmolenpark in aanbouw voor de kust van IJmuiden.
Het kabinet wil in deze regeerperiode komen tot 450 megawatt aan windenergie op zee. Die doelstelling lijkt niet gehaald te kunnen worden.
Inmiddels zijn vier aanvragen voor vergunningen voor windparken op zee afgewezen. Het kabinet bezint zich op de voorwaarden aan de vergunningen.
(Bron)

Demp het hele Nederlandse deel van de Noordzee, polder het in en maak er "natuurgebied" van (dan kun je de huizen die je er neerzet duurder verkopen), en zet de rest vol met windmolens. Oh ja, en plant die wilde zwijnen over. Zet er ook een patéfabriek neer en een boutenfabriek, en klaar ben je - alle problemen opgelost.
Nederlander banger voor water dan voor terrorisme

DEN HAAG - Een op de vijf Nederlanders denkt bij een ramp als eerste aan een watersnoodramp. Die staat daarmee op nummer een van de top tien van rampen.
Een terroristische aanslag in het algemeen staat op vijf en '11 september' in het bijzonder komt niet verder dan een twaalfde plaats. Dit bleek maandag uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van het Nederlandse Rode Kruis.
Jongeren zijn wel banger voor terrorisme en zetten het verschijnsel op drie. Hoogopgeleiden vinden een milieuramp het ergste wat kan gebeuren. Of er doden zijn gevallen is geen graadmeter voor een ramp zegt bijna 80 procent van alle ruim duizend ondervraagden.
Het Rode Kruis is maandag een campagne begonnen om duidelijk te maken wat het doet aan internationale noodhulp.
(Bron)
Aantal armen in Zuid-Afrika verdubbeld

JOHANNESBURG - Het aantal arme mensen in Zuid-Afrika is in tien jaar tijd meer dan twee keer zo groot geworden, ondanks de economische groei. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde onderzoeksresultaten van het Zuid-Afrikaanse Instituut voor Raciale Betrekkingen (SAIRR).
Volgens het onderzoek moesten 4,2 miljoen mensen in 2005 bestaan van minder dan een dollar per dag, tegenover 1,9 miljoen personen in 1996, twee jaar na de val van het apartheidsregime. SAIRR wijst werkloosheid aan als oorzaak van de problemen.
Die stond gemiddeld op ruim 26 procent in die periode. Ook de gevolgen van het hiv-virus en de ziekte aids droegen volgens SAIRR bij aan de toegenomen armoede.
(Bron)
Zenuwcellen mogelijk oorzaak Alzheimer

GRONINGEN - Zenuwcellen blijken de veroorzakers te kunnen zijn van verschillende hersenziekten, zoals de ziekte van Alzheimer of Parkinson.
Dat blijkt uit onderzoek van twee Groningse hoogleraren. Ze schrijven daarover in het wetenschappelijk tijdschrift 'Trends in Neuroscience'.
Veel hersenziekten als Alzheimer, Parkinson en multiple sclerose zijn nog steeds nauwelijks behandelbaar. Zij worden veroorzaakt door- of zijn het gevolg van een heftige ontsteking in het brein. Het immuunsysteem in de hersenen blijkt ook een belangrijke rol te spelen in het dagelijks onderhoud van de hersenen.
Hiervoor heeft het brein een speciale immuuncel, de microglia, die continu zijn omgeving screent en schade kan voorkomen. Naast deze onderhoudsfunctie spelen de microglia echter ook een belangrijke rol bij ernstige storingen van het brein.
Tot nu toe werd de zenuwcel als een passief slachtoffer van microglia beschouwd. Knut Biber en Erik Boddeke, twee hoogleraren medische biologie tonen aan dat dit niet waar is. Zenuwcellen kunnen de ondersteunende, maar ook de schadelijke functies van de microglia overnemen.
Dit betekent dat ze zelf voor hun eigen afbraak kunnen zorgen. De zenuwcel is dus eerder als de initiatiefnemer te beschouwen, dan alleen maar als slachtoffer van schadelijke effecten van andere cellen.
Deze 'revolutionaire' bevinding kan een impuls geven aan nieuw onderzoek naar een effectieve behandeling van hersenziekten, aldus het Universitair Medisch Centrum Groningen.
(Bron)
Gevangene beboet voor vergeten honden

AMSTERDAM - Een 20-jarige gevangene krijgt een proces-verbaal van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) aan zijn broek omdat hij is vergeten verzorging te regelen voor twee honden.
Een van de honden is overleden, de ander is er slecht aan toe, laat de LID maandag weten. De honden waren van een 35-jarige Eindhovenaar die sinds een aantal maanden in de gevangenis zit.
De verzorging van de honden droeg hij over aan de 20-jarige man. Toen die een paar weken geleden ook achter de tralies verdween, vergat hij vervangende verzorging voor de dieren te regelen.
De LID vond de honden bij de woning van de 35-jarige Eindhovenaar. Een staffordshire terriër was overleden aan ondervoeding. Een uitgemergelde dalmatiër is in beslag genomen. Vermoedelijk hebben de honden wekenlang niet of nauwelijks eten gekregen.
(Bron)

Wat een hufter.
Minister onderzoekt hardere aanpak overlastjeugd

AMSTERDAM - Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) staat positief tegenover het voorstel van Amsterdam om overlastveroorzakers jonger en harder aan te pakken.
Dat bleek maandag na een werkbezoek van de bewindsman aan stadsdeel Slotervaart, waar groepjes jongeren veel overlast veroorzaken.
Volgens Hirsch Ballin is de kans op herhaling bij jongeren in Amsterdam veel te hoog. Hij wil daarom kijken naar de mogelijkheid om overlastveroorzakers voor een langere periode uit de roulatie te halen, door ze bijvoorbeeld naast hun straf voor het gepleegde criminele delict verplicht onderwijs te laten volgen.
De minister wil verder onderzoeken of jongeren onder de twaalf jaar, bij wie zichtbaar is dat ze het foute pad opgaan, eerder kunnen worden aangepakt.
Hirsch Ballin vindt de zogeheten ketenaanpak, waarbij diverse instellingen op het gebied van justitie, politie en zorg samenwerken, al een goed begin. "Maar er zijn ook nieuwe bevoegdheden nodig om dit te kunnen realiseren", zei hij.
Volgens burgemeester Job Cohen van Amsterdam moet het mogelijk zijn om jongeren zodra ze crimineel gedrag vertonen, stevig aan te pakken. "Dus niet eerst een lichte straf zoals een maatregel of een boete opleggen, maar een straf in combinatie met zorg. De vrijblijvendheid moet eraf."
De burgemeester wil bovendien een zogeheten 'doorzetmacht' waarbij hij gezinnen en individuen kan aanpakken als ze niet willen meewerken.
Daarbij kan hij volgens stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch bijvoorbeeld een gezin uit huis plaatsen als ze niet bereid zijn iets aan de overlast te doen. De Amsterdamse politici hebben goede hoop dat Hirsch Ballin hierin meegaat.
Tijdens het werkbezoek namen de bewindslieden een kijkje bij onder meer de straatcoaches, de ketenunit en spraken ze met de politie.
De huisbezoeken aan ouders van overlastveroorzakers, die voortvloeien uit het project met de straatcoaches, verlopen over het algemeen goed, aldus de burgemeester. Toch blijkt dat nog twintig van de honderd bezochte gezinnen niet mee wil werken.
(Bron)
Harde kritiek Raad van Europa op terreurlijsten

STRAATSBURG - Het parlement van de Raad van Europa heeft harde kritiek op de zwarte lijsten met vermeende terroristen zoals de Verenigde Naties en de Europese Unie die gebruiken.
De procedures zijn "totaal arbitrair en hebben geen enkele geloofwaardigheid" aldus een resolutie waarmee de justitiecommissie van het parlement van de Raad van Europa maandag instemde.
De Raad van Europa is een organisatie die zich hard maakt voor democratie en mensenrechten. Er zitten 47 Europese landen in.
Het rapport is opgesteld door de Zwitserse senator Dick Marty die eerder felle kritiek had op de illegale CIA-vluchten via Europa en op de illegale gevangenissen in de EU.
De procedures van de VN en de EU zijn dergelijke internationale instellingen "onwaardig", aldus Marty in zijn rapport. De persoon die op een zwarte lijst terechtkomt wordt vaak niet geïnformeerd over de redenen. Ook krijgt hij geen kans zich te verdedigen tegen de beschuldigingen.
Wereldwijd staan er 370 mensen op een zwarte lijst van de Veiligheidsraad van de VN. Hun financiële tegoeden zijn bevroren en ze kunnen niet naar het buitenland reizen. Op de EU-lijst zouden ongeveer zestig personen en groeperingen staan.
(Bron)
VVD wil hulp aan illegalen bestraffen

DEN HAAG - De VVD wil dat de overheid alle illegalen actief opspoort en uitzet. Gemeenten of andere instanties die afgewezen asielzoekers en andere illegalen hulp bieden, moeten worden vervolgd.
Dat stelt VVD-Tweede Kamerlid Henk Kamp voor in een maandag gepubliceerde notitie over het immigratie- en integratiebeleid. Daarin pleit hij er ook voor de komst van asielzoekers en kansarme huwelijksmigranten uit vooral Turkije en Marokko drastisch tegen te gaan.
Ook vindt de VVD de "opdringerige aanwezigheid van de islam in de openbare ruimte" niet gewenst. Daarom wil de partij de oproep tot gebed met geluidsversterking vanuit moskeeën verbieden. Hetzelfde geldt voor alle gezichtsbedekkende kleding, zoals een boerka.
Volgens de VVD zijn er in Nederland naar schatting 75.000 tot 185.000 illegalen. Het uitzetbeleid beperkt zich tot illegalen die overlast veroorzaken of crimineel zijn, maar zelfs daar komt in de praktijk niet veel van terecht, aldus Kamp.
"Zowel illegaal verblijf als het in staat stellen tot illegaal verblijf moet strafbaar worden gesteld", schrijft hij.
Buitenlanders die hierheen komen om te trouwen met een neef of nicht, zijn wat de VVD betreft niet meer welkom. Een verplichte dna-test moet zo'n huwelijk voorkomen. De minimumleeftijd van een huwelijksimmigrant moet omhoog van 21 naar 24 jaar, wat gearrangeerde huwelijken moet tegengaan.
Ook moet de aanvrager een waarborgsom van 7500 euro storten. Dat bedrag wordt na vijf jaar teruggestort als er geen beroep op de sociale dienst is gedaan.
Moslims mogen hun godsdienst in vrijheid belijden. "Maar Nederland is geen islamitisch land en moet dat niet worden", staat in het liberale actieplan.
Pogingen om integratie doelbewust tegen te werken, zijn onaanvaardbaar. Moskeeën en jongerencentra die radicale imams een podium bieden, moeten dicht en de imams moeten worden uitgezet. Als ze de Nederlandse nationaliteit hebben, moet hen die eerst worden afgepakt.
De VVD staat verder een hardere aanpak voor van (allochtone) jongeren die zich op straat misdragen: oppakken en heropvoeden. Als ze nog onder de twaalf zijn, moeten ze "indien en zolang noodzakelijk" naar een gesloten inrichting om daar opnieuw te worden opgevoed.
(Bron)

Oftewel: WWWT. Wij Willen Wilderstemmers Terug!
Video geplette auto moet snelheidsduivel tergen

SYDNEY - Deelnemers aan illegale straatraces in het Australische Sydney moeten vanaf nu rekening houden met een drastische straf: zij krijgen van de politie een video waarop te zien is hoe hun in beslag genomen auto door een schrootpers wordt vernietigd.
De confrontatie met "de verandering van een trots bezit in een hoop schroot is een boodschap aan deze hooligans dat wij het serieus bedoelen als wij levens willen beschermen", aldus minister van Politiezaken David Campbell van de deelstaat New South Wales maandag.
Tot de maatregel is besloten nadat afgelopen weekeinde weer vier auto's in beslag waren genomen bij illegale straatraces.
(Bron)
Passant bevrijdt in bosjes gesleurd meisje

HENGELO - Een 16-jarig meisje dat zaterdagavond in Hengelo door een man de bosjes werd ingesleurd, is door ingrijpen van een voorbijkomende fietser aan haar belager ontkomen.
De politie hield later als verdachte een 36-jarige Hengeloër aan en vermoedt dat hij "vaker verantwoordelijk is geweest voor dergelijke voorvallen". Dat meldde de politie maandag.
Het meisje fietste op de Landmansweg toen ze van haar rijwiel werd gerukt en de bosjes ingetrokken. Een 22-jarige plaatsgenoot die kort daarna de fiets zag liggen, ging af op haar hulpgeroep. Hij zag in de bosjes een man over haar gebogen. Ze was geslagen en haar jas was losgerukt. Volgens de politie heeft de helper in nood met zijn optreden erger voorkomen.
De belager ging er vandoor in een auto. Via het kenteken hield de politie later in een woning de 36-jarige aan.
De zedenafdeling van de politie Twente vraagt vrouwen en meisjes die ook zoiets is overkomen, zich te melden.
(Bron)
Rijkswaterstaat herstelt duinen Vlieland en Ameland

LEEUWARDEN - Rijkswaterstaat gaat vanaf dinsdag de duinen op Vlieland en Ameland herstellen. Dat meldde Rijkswaterstaat maandag.
De duinenrijen op beide Waddeneilanden hebben flink te lijden gehad onder de storm eind vorige week. De duinafslag op Terschelling en Schiermonnikoog valt mee, waardoor daar voorlopig niets hoeft te gebeuren.
Het herstel is niet bedoeld om de eilanden te beschermen tegen de zee. De eerste duinenrijen zijn geen zeewering, de rijen achter de nu beschadigde duinen zijn dat wel. Door de afslag zijn de duinen gevaarlijk geworden.
(Bron)
En daar gaat weer een vlucht ganzen, op naar het zuiden...
Internetspel geeft armen rijst

ROME - Een woordspelletje op internet heeft genoeg rijst opgebracht om 50.000 armen een dag te eten te geven. Dat heeft het Wereldvoedsel Programma van de VN (WFP) maandag in Rome laten weten.
Met elk woord dat een speler goed raadt, doneert het spel FreeRice tien rijstkorrels aan het WFP.
FreeRice is begin oktober online gegaan en heeft na een maand een miljard rijstkorrels verzameld. Freerice is een initiatief van de Amerikaan John Breen, een pionier op het gebied van online fondsenwerving.
FreeRice beoogt de Engelse woordenschat van deelnemers te verbeteren. Daarnaast willen de organisatoren van het woordspel de honger in de wereld bestrijden. Bedrijven die adverteren op de website geven geld aan WFP om de rijst te kopen en te distribueren.
Deelnemers krijgen een woord te zien met vier mogelijke synoniemen. Kiezen ze het juiste synoniem, dan doneren ze tien rijstkorrels en krijgen ze daarna een moeilijkere vraag. Bij een fout antwoord, wordt de volgende vraag makkelijker.
(Bron)
Kerstpakket van 30.000 euro voor verwende Britten

LONDEN - Leuk cadeau-idee voor verwende Britten die alles al hebben: het chique Londense warenhuis Fortnum & Mason verkoopt een kerstpakket ter waarde van bijna 30.000 euro (20.000 pond), binnen Londen bezorgd met paard en wagen.
Het kerstpakket Tercenturian Hamper bevat alles wat rijkelui nodig hebben voor een geslaagde kerst: een blikje Beluga kaviaar, genoeg foie gras voor 25 personen, enorme flessen Château d'Yquem, Château Latour en Châteaux Margaux en twee paar kasjmier sokken.
Het pakket wordt alleen dit jaar verkocht, ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan van Fortnum & Mason.
(Bron)
The Who heeft smaak te pakken

AMSTERDAM - The Who is weer begonnen aan een nieuw studioalbum. Het is het tweede album van de rockband in drie jaar tijd, na een stilte van 24 jaar.
Gitarist en tevens componist Pete Townshend is bezig met een aantal nieuwe nummers. "Ik heb nog niks gehoord, maar hij vertelde me een aantal ideeën die erg intrigerend klonken. Zoals we van Pete mogen verwachten is het nooit saai", aldus zanger Roger Daltrey tegenover The Rock Radio.
De band werd in 1961 opgericht door Daltrey en is sindsdien bijna non-stop actief geweest met verschillende tournees. The Who wordt vaak beschouwd als de meest invloedrijke rockband ter wereld.
(Bron)
Zes van acht beersoorten met uitsterven bedreigd

OSLO - Zes van de in totaal acht beersoorten worden met uitsterven bedreigd, nadat maandag de zonnebeer op de gevarenlijst is toegevoegd. Dit heeft een organisatie voor natuurbescherming, de World Conservation Union (WCU), in Oslo laten weten.
De zonnebeer wordt deels bedreigd door stropers die gal van de dieren in China verkopen als traditioneel medicijn, aldus WCU. Ook wordt het leefgebied van de kleinste berensoort steeds kleiner door ontbossing.
De zonnebeer dankt zijn naam aan een gele, helvemaanvormige vlek op zijn borst. Het dier uit Zuidoost-Azië is ook wel bekend als 'Maleisische beer' of 'honingbeer'. Met een lengte van maximaal anderhalve meter is de zonnebeer de kleinste berensoort.
De bruine beer en de Amerikaanse zwarte beer zijn de enige twee soorten die er nog goed voor staan. Naast de zonnebeer, figureren ook de Aziatische zwarte beer, de lippenbeer, de reuzenpanda, de ijsbeer en de brilbeer op de 'rode lijst' van WCU.
China's reuzenpanda loopt het meeste risico op extinctie.
(Bron)
Goh. Ik probeer te bellen, maar ik krijg direct zo'n tèduduu-toontje. Verkeerd getoetst denk ik. Opnieuw. Tèduduu. Met daarna een vriendelijke dame-op-band die meldt dat mijn verbinding wegens administratieve redenen buiten gebruik is gesteld, en dat ik in noodgevallen nog wel 112 kan bellen.
Vreemd. Ik kan wel online, dus ik controleer voor alle zekerheid mijn rekening: nee, vorige is keurig afgeboekt, nieuwe is nog niet in de maak, dus wat is er dan aan de hand?
De site meldt een betaald klantenservicenummer en een gratis storingennummer. Eens zien of ik met die foon wel 0800-nummers kan bellen - nee.
Dus dan maar met de mobiel het gratis nummer gebeld. Bijna een uur bezig geweest, verhaal talloze malen verteld, en uiteindelijk op de juiste plek gekomen: dame die hoorbaar blozend vaststelt dat ik geen betalingsproblemen heb en dat er een administratieve fout is gemaakt en duizend excuses en het had een ander nummer moeten zijn en nogmaals excuses en over ongeveer een uur kunt u weer gewoon bellen.

Waarom heb ik dat altijd? ;-)

zondag, november 11, 2007

Militair berispt na beledigen Afghanen op weblog

AMSTERDAM - Een Nederlandse militair in Afghanistan moet denigrerende uitspraken over Afghaanse agenten in opleiding van zijn weblog verwijderen. De uitspraken schaden de missie in de Afghaanse provincie Uruzgan, laat het ministerie van Defensie zondag weten.
Of de militair andere sancties te wachten, staan kan de woordvoerder niet zeggen. "Dat is aan de commandant ter plaatse."
Op de weblog heeft de Isaf-instructeur aspirant-agenten omschreven als 'een zootje ongeregeld met jurken en baarden', berichtte De Telegraaf zondag.
"Trots loopt een volwassen leerling met zijn nieuwe tenue naar een collega om zijn outfit te showen. Al snel wordt duidelijk dat hij twee rechterkisten aan heeft, maar dit heeft hij natuurlijk niet in de gaten", stond in het dagboek.
Defensie meldde in maart dat het de internetdagboeken van militairen in Afghanistan zou volgen, nadat duidelijk was geworden dat enkele Nederlandse soldaten de Afghaanse bevolking beledigden. "Wij controleren niet van tevoren wat militairen schrijven", zegt een woordvoerder.
"Wel kijken wij regelmatig of in de dagboeken op internet kwetsende of missiegevoelige informatie is gepubliceerd." Dat komt heel weinig voor, stelt de woordvoerder. Volgens hem gaat het om uitzonderingen.
Volgens het ministerie van Defensie houden tussen veertig en vijftig militairen in Afghanistan een weblog bij.
(Bron)

Zulke opmerkingen zeggen dan wel weer veel over het niveau van de militair.
Ach gossie... Gordon heeft een hernia. En hoe komt het?

De goedlachse krullenbol ging vorige maand door zijn rug toen hij een glas champagne oppakte bij de galapremière van de Nederlandse komediefilm 'Alles is liefde'.
(Bron)

Tja.
Overiegens: ook de winter valt dit jaar vroeg. Komende week lichte nachtvorst en kans op natte sneeuw. Geniet ervan, want als het net zo gaat als eerdere jaren krijgen we pas in maart nog een flinke sneeuwbui, en verder alleen kwakkelweer.
Naakte verwarde man loopt op snelweg

APELDOORN - Een 42-jarige man uit Polen liep zaterdagochtend naakt en verward in de stromende regen over de vluchtstrook op de A1 onder Kootwijk.
De man deed zijn kleding uit nadat hij tegen een lichtmast was gebotst, zo maakte de politie zondag bekend.
De Pool reed op de rijbaan richting Polen en raakte door onbekende oorzaak van de weg. Na het ongeval kleedde hij zich uit en ging aan de wandel. Een vrachtwagenchauffeur zag de verwarde man lopen en ving hem op. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Een Nederlandse kennis verklaarde later tegen de politie dat de man plotseling verward was geraakt en terug wilde naar Polen.
(Bron)
In UItrecht hebben we een nieuwe vorm van straatroof:

Man met handgranaat aangehouden

UTRECHT – De politie heeft vrijdagmiddag op het Zandpad een man aangehouden omdat hij twee handgranaten bij zich had.
Omstreeks 17.25 uur werden agenten op het Zandpad aangesproken door een getuige die aangaf zojuist benaderd te zijn door een man. De man had om de hoed van de getuige gevraagd. Toen de getuige aangaf niet zijn hoed af te staan, toonde de man – vermoedelijk als dreiging - een handgranaat. De agenten zagen de verdachte aan de hand van het opgegeven signalement op het Zandpad lopen. De verdachte – 26 jaar uit Maarssen – werd aangesproken en zijn tas werd doorzocht. In de tas werd een handgranaat aangetroffen. Hij werd direct aangehouden en gefouilleerd. Uit zijn jaszak kwam een tweede handgranaat. De Maarssenaar werd op het bureau ingesloten. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de granaten.
(Bron)

"Vermoedelijk als dreiging" - ach, misschien wilde ie wel ruilen ;-)
Dief verraadt zichzelf op internet

AMSTERDAM - Een dief is door de mand gevallen doordat hij zijn buit op internet direct te koop aanbood. De eigenaar zag zijn fotoapparatuur te koop staan op een veilingsite. Hij maakte een afspraak met de 17-jarige Amsterdammer en lichtte vervolgens de politie in. Die nam de afspraak voor haar rekening.
De tiener had donderdag in de trein tussen Amsterdam en Schiphol professionele fotoapparatuur met een waarde van twaalfduizend euro gestolen.
Nadat de dief vrijdag was opgepakt, kreeg de eigenaar zijn fotoapparatuur terug, meldt het Korps Landelijke Politiediensten.
(Bron)
Russische tanker lekt 2000 ton olie

MOSKOU - Een Russische olietanker is zondag tijdens een storm in tweeën gebroken, waardoor zeker 2000 ton olie in de Zwarte Zee is terechtgekomen, meldden Russische persbureau's zondag.
De tanker met aan boord ongeveer 4000 ton olie bevond zich ten zuiden van Port Kavkaz, aldus een woordvoerder van de minister van Transport.
Het lot van de dertien bemanningsleden is nog onduidelijk. Er zou wel radiocontact zijn met reddingswerkers.
(Bron)

Men dènkt dat het schip niet had mogen uitvaren met deze weerberichten.
Goh.
DREUNNNNNNN!!! Een vreemde, losse dreun. Ramen staan te schudden, ribben trillen mee, iets dat aan het plafond hangt danst zelfs, ik weet weer dat m'n vullingen stevig vastzitten. De katten schrikken net zo hard.
Maar ja: wat is het? Het klinkt als een geluidsbarrièreding, alleen: geen straaljager te bekennen.
Of het is een rare, geïsoleerde onweersdreun, maar ja, geen onweerswolk te bekennen.
Of ergens in de buurt blaast een gek iets op - maar dan wel categorie 'huizenblok weggevaagd', niet in de categorie 'vroeg vuurwerk'.
Aangezien ik ook een tijdje later geen sirenes hoor, houd ik het toch maar op onweer.

Midden van het land opgeschrikt door harde knallen

DEN HAAG - Hilversum en omgeving zijn zondagmiddag opgeschrikt door een of meer harde knallen. Deze werden veroorzaakt door twee F16's die een of meermalen door de geluidsbarrière gingen, zo liet een woordvoerder van Defensie weten.
De F16's waren op verzoek van de NAVO vanuit Leeuwarden uitgerukt om een onbekend vliegtuig dat boven Nederland vloog te onderscheppen. Het desbetreffende vliegtuig had zich niet geïdentificeerd en het lukte niet contact te leggen met het toestel.
Het onbekende vliegtuig bleek later een helikopter, die was opgestegen van Lelystad Airport en richting zuiden des lands vloog. Het lukte de piloot na het verlaten van het controlegebied niet om radiocontact te maken, waarna het protocol in werking trad.
De helikopter is later geland in Bergen op Zoom, waarna de piloot wel contact kon leggen.
Doordat de F-16's harder dan 1000 kilometer per uur vlogen en dus door de geluidsbarrière gingen, ontstond er een zogenaamde sonic boom. In gewone situaties wordt boven Nederland niet zo snel gevlogen.
De politie Flevoland liet weten dat ze "talloze" telefoontjes van verontruste burgers heeft gekregen. Voor zover bekend is er geen sprake van schade.
(Bron)

Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat je de straaljagers zelf niet hoort, maar de dreun wel - maar ja, die dreun is natuurlijk ook een pietsje harder.
Folder van een 'goedkope winkel', met voorop dat ze volgens de Consumentengids november 2007 de beste in groente en fruit zijn. (Gek genoeg hebben ze nooit voorop gezet dat ze zeer dubieus scoorden in diverse koel-onderzoeken: te warm bewaard vlees en dergelijke.)
Hoe dan ook: "Hele kreeft, 6,49". 325 gram staat er ergens los boven. Is dat dat geen klein kreeftje?
Verderop in de folder staat ook een glasvezellamp met chroomkleurige kunststof voet en verschillende kleureffecten. Lang leve de nostalgie?
Wisselend bewolkt, altijd leuk. Licht aan, licht uit. Licht aan, licht uit. Licht aan, licht uit.
Alsof je de zon met je lampknopje bedient: zodra het licht even aan is, breekt de zon weer door. Maar zodra de lamp even uit is, wordt het weer donker...