zaterdag, september 09, 2006

Wat is The last night of the Proms toch leuk!
Verraderlijk: het is nu prachtig weer, maar uit diverse richtingen hoor ik toch angstaanjagend gehoest. In de winkel liggen de diverse verkoudheidsmiddeltjes alweer klaar. En ook een zeker teken: Tom slaapt 's nachts weer binnen, blijkbaar vindt ie het te koud buiten. In de winter blijft hij soms bij 3 graden nog vrolijk buiten, maar nu is hij duidelijk nog niet gewend aan 7 graden.
Ik hoop toch dat we weer zo'n hittegolfje krijgen in oktober. Van mij mag het nog een tijdje zomeren voor het weer somber en donker wordt...
'Nederlandse neonazi's trainden in België'

AMSTERDAM - Nederlandse neonazi's namen in de Belgische Ardennen deel aan paramilitaire trainingen van de extreemrechtse beweging die in verband wordt gebracht met de verijdelde aanslag in België. Dat meldt De Telegraaf zaterdag op basis van anonieme bronnen.
De groepering Bloed Bodem Eer Trouw, die de oefeningen organiseerde, heeft banden met kopstukken van extreemrechts in Nederland.
Tot de deelnemers aan de trainingskampen behoorde volgens de krant ook de 27-jarige Rotterdamse medeoprichter en voormalig secretaris van de omstreden extreemrechtse partij Nationale Alliantie. De hoofdverdachte in het Belgische terreurcomplot, militair Thomas B., is lid van de Belgische groepering en onderhield contacten met de Nationale Alliantie.
Donderdag werden in België tien militairen en zeven burgers aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terreuraanslagen. Op twintig plaatsen werden invallen gedaan, waaronder in enkele kazernes.
Daarbij zijn onder meer wapens en explosieven in beslag genomen. Ook trof de politie een zelfgemaakte bom met ontsteker en een model van een opeisingsbrief aan. Wat de doelen moesten worden van de aanslagen is niet duidelijk.
(Bron)
Oud-president Iran noemt Holocaust 'historisch feit'

NEW YORK - De voormalige president van Iran, Mohammed Khatami, beschouwt de Holocaust als "een historisch feit". De hervormingsgezinde Khatami zei dit in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Time, dat vrijdag is gepubliceerd.
Met zijn opmerking over de Holocaust maakte Khatami duidelijk dat hij niet de opvatting deelt van Mahmoud Ahmadinejad, de huidige president van Iran. Ahmadinejad veroorzaakte vorig jaar internationaal veel opschudding door de Holocaust als "een mythe" te bestempelen.
Khatami zei tegen Time dat hij persoonlijk niet denkt dat Ahmadinejad het bestaan van de Holocaust ontkende. Verder zei Khatami dat de massavernietiging van de joden in de Tweede Wereldoorlog geen excuus kan zijn om de Palestijnse rechten te onderdrukken.
Khatami sprak met Time ook over de gijzelingskwestie uit 1979. Radicale Iraanse studenten namen toen bezit van de Amerikaanse ambassade in Teheran. De actievoerders hielden daarna 52 Amerikanen 444 dagen in gijzeling. "Ik betreur de gijzelingscrisis", aldus Khatami. "Maar het was een revolutionaire reactie op een halve eeuw waarin de Verenigde Staten Iran in gijzeling hielden."
Khatami maakt een reis door de Verenigde Staten. Hij bezoekt onder meer een aantal universiteiten.
(Bron)
5000 Ivorianen ziek door gifschandaal

ABIDJAN - Het aantal zieken als gevolg van het gifschandaal in Ivoorkust is opgelopen tot meer dan 5000. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid van het West-Afrikaanse land zaterdag bekendgemaakt. Eerder spraken de autoriteiten nog van 1500 zieken. Het dodental staat nog steeds op drie.
De slachtoffers hadden giftige dampen ingeademd, die afkomstig waren van illegaal gestort afval van een olietanker. Het schip, de Probo Koala, was ingehuurd door het bedrijf Trafigura Beheer, dat zijn administratie voert vanuit Nederland.
(Bron)
Augustus was nat, natter, natst

DE BILT - Augustus 2006 is nu ook officieel de natste oogstmaand in zeker honderd jaar. Met 184 millimeter neerslag gemiddeld over het land is het oude record (152 mm) uit augustus 1969 gebroken. Dat heeft een woordvoerder van het KNMI vrijdag laten weten. Het gemiddelde voor augustus is 62 mm.
De definitieve waarden konden pas vrijdag worden vastgesteld, omdat eerst alle gegevens van het netwerk van neerslagstations moesten worden gecontroleerd en bewerkt.
Deze zomer telde in totaal dertien dagen waarop ergens in Nederland binnen een etmaal meer dan 50 mm neerslag viel. "Dat is een record dat goed in het beeld past van het toekomstige zomerklimaat, evenals de extreme hitte en droogte in juni en juli, inclusief de uitschieters in temperatuur."
De zegsman kijkt ook nog even vooruit. "September rekenen we meteorologisch gezien al tot de nazomer, maar er staan ons komende week nog enkele fraaie dagen te wachten. Astronomisch duurt de zomer tot 23 september en daardoor lijkt de sterrenkundige seizoensindeling beter aan te sluiten bij het werkelijke weer", aldus de woordvoerder.
"Ook vorig jaar was dat het geval en vanaf 4 september 2005 noteerde het KNMI zelfs een reeks van zeven zomerse dagen met een maximumtemperatuur van 25 graden of meer. Normaal telt deze maand in De Bilt één zomerse dag en in het zuiden van het land twee zomerse dagen."
(Bron)

vrijdag, september 08, 2006

Heel voorzichtig gegeten, zo'n zin in iets pittigs. Soort nasi gemaakt, diepvriessaté opgewarmd, sla die ik nog had gesneden. Okee, rare combi misschien, maar het smaakte goed. Tijger en Tom hebben de saté ook goedgekeurd :-)
Buddy Holly zou vandaag 70 geworden kunnen zijn.
Greenpeace waarschuwt voor schadelijke seksspeeltjes

AMSTERDAM - Seksspeeltjes bevatten zeer hoge concentraties schadelijke weekmakers. Het zijn dezelfde giftige stoffen als die in kinderspeelgoed, waarop de Europese Unie in 2005 een verbod heeft afgekondigd.
Dit stelt althans Greenpeace, dat TNO acht verschillende seksspeeltjes zoals dildo's en vibrators heeft laten onderzoeken op de aanwezigheid van ftalaten (weekmakers). Zeven van de acht producten blijken ftalaten te bevatten, variërend van 24 tot 51 procent.
Kenmerken van deze stoffen zijn dat ze moeilijk afbreken in het milieu en al in kleine hoeveelheden schadelijk kunnen zijn. Een van de aangetoonde ftalaten, DEHP, is vorig jaar door de Europese Unie verboden in kinderspeelgoed wegens de schadelijke effecten op jonge kinderen. De speelgoedindustrie heeft daarop alternatieven ontwikkeld.
"Het is ongelofelijk dat zo'n giftige stof nog wel gebruikt mag worden in speelgoed voor volwassenen", stelt Bart van Opzeeland van Greenpeace Nederland. Volgens Van Opzeeland heeft Greenpeace nog niet eerder zulke hoge concentraties aangetroffen in geteste producten.
Weekmakers worden gebruikt om PVC zacht en buigzaam te maken. Onderzoek bij mens en dier heeft echter aangetoond dat blootstelling aan de stoffen de hormoonhuishouding kan verstoren, lever- en nierafwijkingen kan veroorzaken en schadelijk is voor de voortplanting, aldus Greenpeace. De organisatie pleit voor wetgeving waarin dergelijke schadelijke stoffen worden verboden.
Volgens The 2005 Global Sex Survey van Durex hebben drie miljoen Nederlanders seksspeeltjes in huis en staat 85 procent niet negatief tegen een aankoop. Jaarlijks worden er in Nederland 1 miljoen sekspeeltjes verkocht.
(Bron)
Brit duikt op na stiekem uitstapje

LONDEN - Een vermiste duiker die na een dagenlange zoektocht 'bewusteloos' werd gevonden aan de kust van het Britse eiland Guernsey, blijkt met een omslachtige smoes een stiekem uitstapje te hebben willen verhullen.
De 35-jarige Matthew Harvey raakte zaterdag vermist nadat hij naar eigen zeggen was gaan duiken. Twee dagen later werd hij door een jachtschip aangetroffen in het water van de Atlantische Oceaan.
Hij beweerde dat hij was aangevaren door een boot en twee dagen lang op een rots had gelegen. Zijn wonderbaarlijke redding was belangrijk nieuws in Groot-Brittannië.
In werkelijkheid was Harvey in het geheim een weekeindje naar het Engelse vasteland gegaan. Na zijn terugkeer op maandag ging hij naar de kust, liet zich in duikkleding in het water zakken en werd nog geen half uur later 'gered' door het jachtschip.
Bij de vergeefse zoektocht naar Harvey waren honderden mensen betrokken. De operatie kostte naar schatting 15.000 euro, zei een politiewoordvoerder tegen de BBC.
(Bron)
Veel dodelijke paddenstoelen door wisselvallig weer

GRONINGEN - Door het relatief warme en vochtige weer in de maand augustus wemelt het in Nederland van de zeer giftige groene knolamanieten. Het eten van deze paddenstoelen leidt onherroepelijk tot de dood, waarschuwt de Groningse emeritus-hoogleraar plantenfysiologie Piet Kuiper vrijdag.
De olijfgroene paddenstoel komt met name veel voor op de Veluwe en in Noord-Brabant. In de binnenduinranden in de buurt van Haarlem en Alkmaar staan ze soms bij honderden of duizenden tegelijk. In Drenthe daarentegen is de paddenstoel juist erg zeldzaam, voegt de Kuiper eraan toe.
De amaniet, die maximaal zo'n 15 centimeter groot wordt, is volgens Kuiper zeer giftig. "Na het eten ervan word je de eerste dag doodziek. De tweede dag lijk je weer beter te zijn en de derde dag ben je dood", vat de hoogleraar het ziekteverloop samen. Alleen een levertransplantatie zou nog redding kunnen betekenen. "Maar vind in één dag maar eens een lever."
Vooral mensen uit Zuidoost-Azië moeten uitkijken dat ze niet per ongeluk een amaniet aanzien voor een niet-giftige variant. "In de rijstvelden in Azië komt een heel smakelijke paddenstoel voor die er net zo uitziet als de amaniet." De verwarring tussen beide paddenstoelen leidde twee jaar geleden in het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) nog tot de dood van een 4-jarig Chinees jongetje.
Maar ook autochtonen moeten opletten, waarschuwt Kuiper. "Het is een trend om eten te serveren dat rechtsreeks van het boerenland komt. Bij dat 'natuurlijk eten' hoort ook het eten van paddenstoelen."
Hoe vaak er in Nederland een vergiftiging door de groene knolamaniet voorkomt, durft de Groningse professor niet te zeggen. "Maar bij het Centraal meldpunt Vergiftiging komen jaarlijks zeker honderd vragen van huisartsen binnen over vergiftiging door paddenstoelen", zegt hij.
(Bron)

Natuurlijk eten is prima - mits je weet wat je doet. Ik heb een minimale kennis van paddestoelen (met of zonder tussen-n), dus ik weet dat ik het verschil tussen een lekkere champignon en zijn giftige lookalikes niet kan vaststellen. Ik eet alleen paddestoelen uit de supermarkt - gewoon, voor de zekerheid.

donderdag, september 07, 2006

Vanochtend vroeg wakker, met Tijger waakzaam op het voeteneind. Jawel: een stuip. Dan sta je even later tollend te proberen overeind te blijven en zeg je de openingszinnetjes van je werk op: ben je nog verstaanbaar? Meestal ben ik dat niet na een stuip, maar deze keer wel, gelukkig. De l en de r zijn wat 'dikker' dan gewoonlijk, maar nog goed te horen. Doorgaans is m'n tong ook gerafeld aan de rechterkant, nu is ie "alleen maar" donkerpaars, ziet er heel eng uit.
Wassen, bed verschonen, terug naar bed, wekker gezet, en dat met m'n duffe kop niet goed gedaan. Ik werd tien minuten voor ik weg moest wakker, dus snel aankleden en zoefff.
Na thuiskomst direct weer even gaan slapen, en daarna een hoop vla geslobberd.
Maandag weer aan het werk.
Belgische militairen wilden "aanslagen plegen"

BRUSSEL - De Belgische politie heeft donderdag zeventien mensen aangehouden onder wie een aantal militairen die aanslagen wilden plegen op de basisstructuren van het land om het zo te ontwrichten. Dat heeft de Belgische justitie meegedeeld. De politie nam onder meer wapens en explosieven in beslag.
De politie heeft eerder op de dag huiszoekingen gedaan in vijf kazernes en op achttien privéadressen in Vlaanderen in het kader van een onderzoek naar extreem rechts en terrorisme. De arrestanten zijn voornamelijk militairen en personen uit het extreem rechtse milieu. Er zijn volgens de openbare aanklager banden met een Nederlandse extreem rechtse groepering, de Nationale Alliantie.
Naast vuurwapens vond de politie een grote hoeveelheid munitie, explosieven, ontstekers voor landmijnen en een zelfgemaakte bom met ontsteker.
De hoofdverdachte is een militair uit de kazerne in Leopoldsburg, even ten zuiden van Eindhoven. De man is lid van de beweging Bloed-Bodem-Eer-Trouw, een afscheuring van de Vlaamse groep Blood and Honour.
Volgens de federaal procureur koesterden de verdachten het gedachtegoed van "racisme, xenofobie, negationisme (ontkenning van de Holocaust), atisemitisme en neonazisme".
De hoofdverdachte organiseerde paramilitaire oefeningen en had ook een geheime handel in wapens opgezet. Hoewel ook een brief is gevonden waarin een onbenoemde aanslag wordt opgeëist, heeft de politie geen aanwijzingen gevonden voor een concrete aanslag, aldus een verklaring van justitie.
Volgens een nieuwe Belgische wet op het terrorisme volstaat het lidmaatschap van een antidemocratische organisatie om te worden veroordeeld. Het onderzoek is twee jaar geleden begonnen door justitie in Dendermonde. De verdachten worden momenteel verhoord en zullen nog in de loop van donderdag en vrijdag voor de onderzoeksrechter verschijnen.
(Bron)

Zo zie je maar weer: het zijn alleen buitenlanders en moslims die gevaarlijk zijn.

woensdag, september 06, 2006

TT 127 Bush geeft CIA-gevangenissen toe

Voor het eerst heeft de Amerikaanse president Bush het bestaan van geheime CIA-gevangenissen toegegeven. Bush zei dat terreurverdachten overgebracht zullen worden naar Guantanamo Bay, het militaire gevangenenkamp in Cuba. Bush erkent daarmee dat de CIA mensen zonder enige vorm van proces vasthoudt.
Onder de gevangenen zijn kopstukken van al-Qaida, die betrokken waren bij de voorbereidingen voor de aanslagen op 11 september.
Op Guantanamo Bay zullen de gevangenen door een militair tribunaal berecht worden. Ze vallen dan onder de regels van de Conventies van Génève.
74 partijen zijn er geregistreerd voor de verkiezingen. Daar zullen er nog wel een aantal van afvallen - 570 handtekeningen, 11250 euro borg, dat lukt niet alle partijen. Bieslog lanceert een perfect idee: "Om op 22 november een verantwoorde keuze te kunnen maken, wil ik nu graag alle voor- en achtertuinen of balkons van alle lijsttrekkers zien.
Ook hun huis-, werk-, slaap- en badkamers. En hun auto('s) en fiets(en)."
Over vlees gesproken...
Broodjes opensnijden, beetje ketchup, mosterd en slasaus mengen en op de broodjes smeren, flinke laag sla erop, plakje ham, plakje kaas, smachtende katten negeren, romaatjes doormidden snijden en bij het beleg persen, kattenpoot op je knie negeren, broodje proberen dicht te vouwen, HAP!
En sja, vroeger bedelden beide katten. Toen Tom op het blaasgruisdieet ging, stopte hij met bedelen tenzij bij zeer speciale etenswaren (lees: kip, olijf, feta, vis). Maar de laatste dagen komt ie toch weer altijd kijken als ik eet. En lust ie ook best weer een piezeltje ham. Komisch: twee stukjes ham, voor twee katten, en dan heel gemeen Tom het eerste stukje geven. Dan wordt Tijger gek, in een soort verwarde kruising van verbijstering (slaat ze MIJ nou over?!?!), boosheid (hoe durft ze!!) en een soort angst (zie je me niet? hallo? hallo? ben ik nog in beeld?!). In tijd van een paar seconden zie je al die dingen voorbij komen.
Inmiddels hebben ze allebei twee stukjes gehad en zitten ze zich zeer uitgebreid te wassen :-)
Bedorven Duits vlees in Nederland geleverd

BRUSSEL - Bedorven vlees uit Beieren is geleverd aan Nederland en zeven andere EU-landen. Een woordvoerder van Europees Commissaris Markos Kyprianou (Gezondheid) heeft dat woensdag gezegd.
Controleurs hadden vrijdag in de Duitse deelstaat Beieren 90 ton oud vlees aangetroffen. De handelaar had gefraudeerd met de houdbaarheidsdatum van het vlees. De producten waren vooral bestemd voor shoarmazaken en Aziatische restaurants.
Onderzoek van de boekhouding heeft transporten naar Nederland aan het licht gebracht. Daarnaast is vleesvervoer ontdekt naar Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, België, Luxemburg en Italië.
De Europese Commissie heeft de inspectiediensten van de betrokken landen gewaarschuwd.
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) kon donderdag nog niet aangeven of het vlees al is getraceerd, maar de VWA-zegsman verwacht dat later deze week wel te kunnen. "Er is een heel klein deel van de bewuste partij in ons land terechtgekomen. Het gaat overigens om een kwaliteitsprobleem en niet om een veiligheidsprobleem, maar we zitten erbovenop."
De vleeshandelaar heeft woensdag zelfmoord gepleegd, aldus de politie van München. De 74-jarige man zou volgens de politie niet bestand zijn geweest tegen de aanklachten en de mediadruk. Hij had nog geen verklaring afgelegd en zou ook geen afscheidsbrief hebben achtergelaten.
De politie van München heeft overigens nog eens 60 ton bedorven vlees en 40 ton bedorven groenten in een bedrijf van de handelaar gevonden.
(Bron)

Groen vlees, je zou zeggen dat dat opvalt. En je mag toch hopen dat bedrijven er niet op uit zijn om hun klanten uit te roeien.

dinsdag, september 05, 2006

Categorie briljant:

Mislukte overval blijkt geen grap

LEMMER - Twee personen die de gokhal in Lemmer wilden overvallen kwamen van een koude kermis thuis omdat de bedreigde eigenaresse dacht aan een grap. Dat meldde de politie dinsdag.
Het duo kwam gemaskerd de gokhal binnen en eiste geld. De eigenaresse moest lachen om het dreigement, waarna de twee afdropen. "Het was in die periode kermis in Lemmer, legt de politiezegsman uit. Pas later realiseerde de eigenaresse dat de poging tot overval toch serieus zou kunnen zijn geweest. De politie neemt de zaak zo serieus dat het dinsdagavond beelden van de overvallers op de regionale televisie laat zien.
Het duo heeft door de laconieke houding van de eigenaresse geen euro buit weten te maken.
(Bron)

Ze zal achteraf wel alsnog geschrokken zijn, maar intussen waren die idioten mooi al weg :-)
Agressie tegen hulpverleners zwaarder bestraft

DEN HAAG - Mensen die zich agressief gedragen tegenover ambtsdragers en hulpverleners kunnen een hogere straf aan hun broek krijgen. Het Openbaar Ministerie (OM) is bezig een richtlijn hiertoe aan te passen, zoals de Tweede Kamer onlangs had gevraagd.
Dat zei minister Piet Hein Donner (Justitie) dinsdag in de Tweede Kamer. Hij is net als de hele Tweede Kamer bezorgd over het toenemende geweld tegen bijvoorbeeld ambulancepersoneel. De vakbond CNV sloeg hierover eerder al alarm. Dit voorjaar heeft Donner een plan van aanpak gemaakt om dit tegen te gaan en aan te kunnen pakken.
Opnieuw een hogere strafmaat invoeren, wat LPF-Tweede Kamerlid Joost Eerdmans bepleit, biedt volgens Donner echter geen oplossing. Ook de andere partijen zien hier nu niet veel in.
De LPF'er wil dat mensen die ambulancepersoneel uitschelden, een boete krijgen van 500 euro. Slaan of schoppen moet volgens hem standaard leiden tot een strafeis door het OM van één jaar. Donner wees erop dat een hogere strafmaat niet automatisch betekent dat mensen niet in de fout gaan.
Meer heil ziet hij in andere maatregelen, zoals het stimuleren om aangifte te doen. Met enkele ziekenhuizen zijn afspraken gemaakt dat personeel dat anoniem kan doen, zodat de namen en adressen van betrokkenen niet bekend worden. Veel slachtoffers zien er nu vanaf de incidenten te melden uit angst voor represailles. De Kamer steunt deze mogelijkheden en wil dat meer instellingen de aangiften overnemen van hun personeel.
Minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) komt nog met een brief over de aanpak van verbaal en fysiek geweld tegen diverse beroepsgroepen zoals agenten en ambtenaren.
(Bron)

Het is natuurlijk een mentaliteitsprobleem: je ramt iemand in elkaar en uiteraard mag ie dan niet afgevoerd worden. Je hebt 'm niet voor niks gesloopt, toch?
Of een familielid is ziek en dus _moet_ ie afgevoerd worden. En sja, dat ambulancepersoneel is volstrekt onwetend op (para-)medisch gebied, dus als die zeggen dat je familielid het met een dokter afkan en niet direct naar de EHBO moet, dan kan je niks anders dan ze zolang bedreigen tot ze die persoon toch meenemen.
Ik EIS iets en men heeft mij maar te gehoorzamen. Terugval naar de kleutertijd?

maandag, september 04, 2006

Politie arresteert dominee wegens valse bommelding

AMSTERDAM - De politie heeft zondagavond in een niet nader genoemde plaats in de regio Gelderland-Zuid een 63-jarige dominee aangehouden op verdenking van het doen van een valse bommelding. De man zou enkele uren eerder telefonisch hebben laten weten dat er in Amsterdam een bom zou ontploffen.
Bij verhoor kwam de politie er tot haar stomme verbazing achter dat de arrestant een geestelijke is, liet ze maandag weten.
De melding bleek vals en de Amsterdamse recherche had de verdachte al snel in het vizier. De politie wilde niet zeggen waar de bom volgens de melding had kunnen liggen. Over de motieven van de dominee is ook nog niks bekend. Een politiewoordvoerder kon evenmin zeggen waar de man vandaan komt, om zijn anonimiteit te waarborgen. Hij zit nog vast.
Of de valse bommelding iets te maken heeft met het concert van Madonna dat zondagavond in Amsterdam plaatsvond, is onduidelijk. De politie regio Amsterdam wil daar niets over zeggen.
(Bron)

Dit snap ik niet: "Bij verhoor kwam de politie er tot haar stomme verbazing achter dat de arrestant een geestelijke is" - zijn geestelijken per definitie gevrijwaard van gekte?
Computerexperts uiten kritiek op Browzar

AMSTERDAM - Computerexperts hebben dit weekend hevige kritiek geuit op Browzar, de nieuwe browser die uit privacy-overwegingen claimt geen sporen na te laten. Experts betitelen Browzar als 'adware', aangezien de browser bij zoekopdrachten naar online advertenties verwijst.
Ook zou de browser niet naar behoren werken. Zo zou het na installatie niet meer mogelijk zijn om Google te gebruiken.
De ontwikkelaars van Browzar zeggen de klachten in onderzoek te hebben, maar ontkennen stellig dat Browzar adware is. Adware is een stukje software die computergebruikers opzadelt met reclame. Browzar belooft op zijn website dat gebruikers niet opgezadeld zullen worden met kwaadaardige software.
Ajaz Ahmed, de man achter Browzar, zegt tegen de BBC dat gebruikers het woord adware niet goed gebruiken. "Browzar is absoluut geen adware. Net zoals elke zoekmachine toont ook Browzar gesponsorde advertenties.
Browzar werd vorige week gelanceerd. De browser is gratis te downloaden en bevindt zich momenteel nog in de testfase. Browzar verwijdert na elke surfsessie automatisch de cookies en houdt geen browsergeschiedenis bij. Gegevens over de gebruiker worden niet opgeslagen.
Browzar is geen zelfstandig programma. Wie de browser wil gebruiken moet eerst Internet Explorer installeren, aangezien het daar overheen werkt.
(Bron)
'Crocodile Hunter' Steve Irwin dood

SYDNEY - De wereldberoemde 'krokodillenjager' Steve Irwin is dood. De 44-jarige Irwin - bekend door zijn tv-programma's over dieren - stierf maandagmiddag (plaatselijke tijd) nadat hij tijdens het duiken voor de Australische noordoostkust bij Port Douglas in zijn borstkas werd gestoken door een giftige pijlstaartrog.
Irwin was bezig met het maken van een onderwaterdocumentaire toen het ongeluk gebeurde. Kort nadat de pijlstaartrog hem had aangevallen, arriveerde een helikopter met medische hulp, maar het was te laat, meldde de nieuwszender ABC. Irwins vrouw Terri, die vaak te zien was in zijn programma's, maakt momenteel een trektocht door afgelegen bergachtig gebied in Tasmanië.
Irwin werd wereldberoemd met zijn programma Crocodile Hunter, waar hij op eigentijdse en avontuurlijke wijze contact zocht met dieren. In 1992 werd het programma voor het eerst uitgezonden via Discovery Channel.
Nadat het programma op de Amerikaanse televisie was verschenen, werd hij beroemd in de hele wereld. Zijn fans roemen zijn enthousiaste en vaak ook wel roekeloos lijkende benadering van roofdieren, zelfs de gevaarlijkste. Zijn uitroep 'Crikey' maakte het Australische dialect populair.
Irwin, die in 1962 in de Australische provincie Victoria werd geboren, kreeg de liefde voor reptielen mee van zijn vader Bob. Die opende in 1970 een reptielenpark in Queensland. Irwin nam dat in 1991 over en ontwikkelde het tot Australia Zoo.
Behalve zijn vrouw Terri waren ook zijn kinderen - de nu acht jaar oude Bindi en de bijna drie jaar oude Bob - te zien in Irwins tv-programma's. In 2004 kreeg hij kritiek van zelfs zijn ferventste aanhangers toen hij zijn een maand oude zoontje Bob op de arm had terwijl hij een krokodil in zijn dierenpark voederde. Het feit dat hij daarvoor zijn excuses maakte op Amerikaanse nieuwszenders was een bewijs van zijn internationale populariteit.
(Bron)
Provider wil geen bejaarde klanten aansluiten

AMSTERDAM - De Britse telecomprovider Carphone Warehouse heeft geweigerd een 75-jarige vrouw aan te sluiten, omdat zij te oud zou zijn. De vrouw, Shirley Greening-Jackson, zou door haar hoge leeftijd het verkoopcontract niet begrijpen, zo melden Britse media maandag.
Greening-Jackson wilde graag een gecombineerd telefoon- en internetpakket afsluiten, maar de verkoper stuurde haar weg omdat ze ouder was dan zeventig. Wanneer Greening-Jackson zich zou laten vergezellen van een jonger familielid, zodat deze het contract uit kon leggen, zou het wel mogelijk zijn een abonnement af te sluiten.
Greening-Jackson besloot het er niet bij te laten zitten en stapte met haar verhaal naar de Britse media. "Ik ben verschrikkelijk boos. Ik heb zojuist de meest ingewikkelde papieren ingevuld om een visum voor Rusland aan te vragen. Vorig jaar heb ik nog over de Chinese muur gelopen. En nu ben ik schijnbaar te oud om een formulier in te vullen? Pure discriminatie", zo laat Greening-Jackson weten aan de pers.
Carphone Warehouse laat in een reactie weten dat het 70-plussers-beleid is ingevoerd om ouderen te beschermen. Het bedrijf kreeg in het verleden veel klachten van ouderen die beweerden dat de verkopers hen verkeerde producten hadden aangesmeerd.
(Bron)

Ach ja, op het moment dat je zeventig wordt, word je acuut dement en/of achterlijk, dat weet iedereen. En het ligt dan aan de ouderen, niet aan de verkopers. Ook heel logisch.