zaterdag, april 22, 2006

PvdA overweegt motie van wantrouwen tegen Verdonkeremanen

DEN HAAG - Oppositiepartij PvdA overweegt het vertrouwen op te zeggen in minister Verdonkeremanen (Vreemdelingenzaken) om de verdwijning van 125 alleenstaande minderjarige asielzoekers sinds oktober 2004.
Dinsdag houdt de Tweede Kamer een debat over de zaak, waarin recent zeven mensen zijn aangehouden in een onderzoek naar mensensmokkel. In het radioprogramma Tros Kamerbreed zei PvdA-Kamerlid Dijsselbloem zaterdag dat "diensten jarenlang hebben zitten slapen".
Er zit volgens hem bovendien "een groot gat" tussen de brief van Verdonkeremanen afgelopen donderdag over de zaak en een onderliggend geheim rapport van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De inhoud van dat rapport maakt de zaak nog ernstiger, aldus Dijsselbloem. "We overwegen zeker een motie van wantrouwen."
Dijsselbloem werd in het radioprogramma hard aangevallen door de ook aanwezige VVD-staatssecretaris Rutte (Onderwijs). Die noemde het "alle regels van fatsoen schendend" en "fundamenteel onjuist" dat het PvdA-Kamerlid publiekelijk sprak over de inhoud van een vertrouwelijk rapport. Volgens Rutte wordt daarmee de vertrouwensrelatie tussen kabinet en parlement geschaad.
Dijsselbloem vond de kritiek van Rutte "allemaal mooi demagogisch gepraat". Hij vond dat hij het aan de orde mag stellen als een minister de Kamer niet correct informeert.
(Bron)

Ze zal er wel mee weg komen, dat gebeurde tot nu toe steeds.
Bizar verhaal:

Hondenbezitters verminken man met hakmes

LONDEN - De Britse politie is op zoek naar twee hondenbezitters die een man hebben aangevallen met een hakmes. Het slachtoffer had zich beklaagd over het gedrag van hun viervoeters, waarna zij de honden op hem loslieten en vervolgens met het mes drie van zijn vingers afhakten.
De man verloor ook bijna zijn arm en hij liep verwondingen op aan het hoofd. "Hij heeft geluk dat hij nog leeft. Hoewel zijn verwondingen afschuwelijk zijn, had het veel erger gekund", zei een politiewoordvoerder vrijdag. De politie behandelt de zaak als een poging tot moord.
(Bron)

Heb je standaard een hakmes op zak? Of neem je dat alleen mee als je de hond gaat uitlaten?
Brrrrr! Dat is toch weer even schrikken na gisteren. Toen ik vanochtend buiten kwam was het ruim 10 graden frisser dan gisteren. Het zou maar 1 dag duren, dit dipje. Dat hopen we dan maar.

vrijdag, april 21, 2006

Ik zoek een winkel in Hoog Catharijne. HC heeft een site, hoera, met een plattegrond. Waarop je een deel van de winkels kunt vinden, want de plattegrond vertoont gaten. En na wat beter kijken blijkt alles ook erg actueel, met dit soort mededelingen: "Per 1 juni 2004 wordt het politiebureau Hoog Catharijne, Radboudkwartier 195, gesloten."
Disclaimer: "Hoewel Corio Nederland Retail ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan CNR niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt." © 2002 Corio Nederland Retail
Daar heb je wat aan.
Trouwens: binnen is het behoorlijk frisjes, oncomfortabel fris zelfs. 18,5 graad binnen.
Dit is een narcis die bedwelmend lekker ruikt - zelfs met mijn verstopte neus ruik ik 'm:

Image hosting by Photobucket
Een deel is ontzuringd, ontclematist, ontneteld. Halverwege kwam ik iets nog veel ergers tegen. Ik weet dat guldenroede wandelt en oprukt. Wat ik niet wist, is dat het een wortelmat maakt, heel sterk en zeer dicht geweven. Pfff.

Image hosting by Photobucket
Lenteklokje:

Image hosting by Photobucket
Het lijk:

Image hosting by Photobucket
Zo. Het is 17 graden, het is niet onbewolkt maar je voelt de zon wel, ik heb ongeveer 1/5 deel van de grond die verzuringd was aangepakt. Elke vierkante millimeter grond waar geen zuring, hondsdraf of schijnaardbei staat, bevat een clematiskiempje. Dus graven om de zuring weg te halen, steken tegen de aardbei, woelen tegen het hondsdraf en de hele bovenlaag doorhakken en afvoeren tegen die clematis. Hopelijk werkt dat. Ik vrees dat ik binnenkort moet melden dat heel veel planten triomfantelijk bovenkomen nu er genoeg ruimte voor ze is...
Ook het aangevreten maar niet opgevreten mussenlijkje verwijderd, gezien dat het koninginnekruid dat ik opgegeven had toch een aantal uitschieters heeft gemaakt, en de eerste gifgroene rups ontdekt waarvan ik nog steeds niet weet welke soort het is - ik denk het Klein geaderd witje maar ik weet het dus niet zeker. Ik vind ze altijd bij brandnetels, deze was vroeg (of misschien was ik vroeg met rommelen in dat stuk tuin) - echt gifgroen, met wat blekere stukjes, tot 4 cm lang en dikkig. Als ze zich bij verstoring oprollen zijn het net kralen.
En als ik straks weer uitgepuft ben, ga ik maar weer verder met zuringslopen.

donderdag, april 20, 2006

Jaaaaa! Loop je om tien uur 's avonds buiten, is het nog uitermate comfortabel. Zie (en hoor) je de studenten aan de overkant alweer bier drinken op hun balkon.
En het wordt warmer :-)

woensdag, april 19, 2006

Tijger wil ineens dringend naar buiten. Dat is niet erg gewoon, maar ach, het wordt steeds lichter buiten, en ze houdt van zon.
Ze rent niet direct door, maar gaat vreemd zitten doen op de vensterbank. Dus ik hang naar buiten, ah ja, Tom zit recht onder het raam gras te eten, dus Tijger kan niet naar beneden springen.
Terwijl ik naar buiten hang, zie ik aardhommels (denk ik, witkontjes) heen en weer vliegen, de spouw in en uit. En hé, Tom zit helemaal geen gras te eten. Gras is niet bruin en probeert niet weg te komen. Het blijkt ook geen muis te zijn - Tom heeft zowaar een mus gevangen. En die mus doet het nog een beetje. Dat verklaart ook Tijgers opvallende interesse.
Dat katten beesten vangen weet ik, dat vind ik ook niet zo erg. Maar dat gespeel als die beesten nog leven, brr...
Trage overheid zorgt voor financiële problemen

AMSTERDAM - Veel Nederlanders raken in financiële nood doordat de overheid traag is met de behandeling van aanvragen voor uitkeringen, subsidies en vergunningen. Veelal treft dit mensen die al in een moeilijke situatie verkeren. Dat is de conclusie van De Maakbare Overheid, het jaarlijkse verslag van de Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer.
Het jaarverslag over 2005 werd woensdag overhandigd aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Frans Weisglas (VVD).
De centrale vraag die Brenninkmeijer in het stuk probeert te beantwoorden is of de overheid hier zich wel voldoende van bewust is. Ook vraagt de ombudsman zich in het verslag af of bijvoorbeeld de Belastingdienst, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst wel voldoende waren voorbereid op veranderde wetgeving.
Het aantal mensen dat contact zoekt met de ombudsman is ook vorig jaar gestegen. Twaalfduizend mensen dienden schriftelijk een klacht in en ruim 24 duizend mensen zochten telefonisch contact. Bij elkaar betekent dat een stijging van tien procent ten opzichte van 2004.
Veel mensen klaagden over de trage toekenning van huursubsidie en uitkeringen en het uitblijven van betalingen op grond van de ziektewet. Daar zijn klachten over de toekenning van de huur- en zorgtoeslag bij gekomen.
De ombudsman benadrukt in zijn verslag dat de overheid er is voor de burger. Dat zou volgens hem het uitgangspunt moeten zijn bij grote veranderingen in de wetgeving. Organisaties als het UWV en de Belastingdienst moeten volgens Brenninkmeijer dan ook meer tijd krijgen zich voor te bereiden op nieuwe wetten, om de burger beter van dienst te kunnen zijn.
De fracties van PvdA en VVD werken aan een wetsvoorstel dat burgers de kans biedt een dwangsom op te leggen als wapen tegen trage besluitvorming. Het wetsvoorstel wordt Kamerbreed ondersteund.
(Bron)

*Holle lach*
"Op woensdag 19 april 2006 wordt een glasvezelkabel in en om uw woning aangelegd. Het is zeer belangrijk dat onze monteurs op de geplande datum toegang krijgen tot uw woning, omdat van daaruit de kabel wordt doorgetrokken naar de bovenste verdiepingen.
Wij verzoeken u tussen 8 en 18 uur thuis te zijn om de monteur in uw woning toe te laten. Indien u verhinderd bent, kunt u desgewenst uw buurman of een kennis vragen ons toegang tot uw woning te verlenen."

Met overigens veel nadruk op het feit dat dit voorbereidende werkzaamheden zijn en dat we te zijner tijd een abonnement kùnnen nemen (50 euro, foon, net, tv) als we dat willen, maar dat dat niet verplicht is.
Dus. Om acht uur keurig gepoetst, gewassen, en inderdaad: niemand.
Als ik nog in bed gelegen had, waren ze er al geweest waarschijnlijk.
En het is niet eens lekker weer, en waarom moet je prompt poepen als elk moment de bel kan gaan?

dinsdag, april 18, 2006

TT 118 CDA-top praat over koopkracht

Premier Balkenende overlegt op het ministerie van Algemene Zaken met CDA-fractieleider Verhagen en CDA-minister De Geus over de koopkracht. Het CDA wil de burger graag wat extra's geven in verband met de gestegen zorgkosten, maar minister Zalm verzet zich daar tegen.
Vorige week is De Geus daarom boos uit de ministerraad weggelopen. Het CDA staat door de slechte uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en door de slechte peilingen onder grote druk. Een deel van de achterban vindt dat het CDA nu zijn sociale gezicht moet tonen.

Stemmen kopen heet dat. En als ik lees 'CDA praat over koopkracht', dan is mijn eerste gedachte: o help, we gaan nòg verder achteruit.
Kent u de chilisaus? Die sambal met heel veel water en suiker en verdikkingsmiddel? Zoetig, maar toch nog wel pittig.
Ik at iets met een beetje van die saus. Een restje saus bleef op het bord achter. Ik was even weg. Toen ik terugkwam was het bord schoon.
Ik weet dat Tijger van pittig houdt, maar dit vind ik toch weer verrassend...
Pasen is net achter de rug, maar de pinksterbloemen staan al in bloei. De slootkanten kleuren weer lila :-)

maandag, april 17, 2006

Maar ja... Hier stonden vorig jaar de erwten, er moet nu van alles anders komen, maar dan moet ik eerst die zuringzooi uitsteken. Ik vraag me af of afgraven niet makkelijker is :-(
De dorre stelen zijn verwijderde guldenroederesten (en die planten moet ik ook verplaatsen, want die wandelen de tuin door.)

Image hosting by Photobucket
Wolfsmelk (characias geloof ik):

Image hosting by Photobucket
Het speenkruid knalt je tegemoet:

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket
Longkruid is een vreemde bloeier: hij verkleurt al bloeiende. Het kleine fotootje was niet scherp, maar het blad is goed te zien, met de kenmerkende spikkeltjes:

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket
Er was een goede reden voor dat hekje om de dotterbak - maar die ben ik vergeten. De dotter zelf heeft er duidelijk geen last van:

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket