zaterdag, juni 21, 2003

Wizzejullliedassjampanjebeswellhardaankomtasjeseldedjinktenheelmoeibent?
TT 401 Kijkers van een documentaire op de Duitse tv over het menselijk lichaam kregen meer dan waar ze op gerekend hadden. Het programma werd plotseling onderbroken door scènes uit een harde pornofilm. Het kabelbedrijf bleek de doorgiften van de programma's te hebben verwisseld. Het commentaar van de docu ging tijdens de hp wel gewoon door.
TT 120 VOORBURG De Nederlandse afvalproductie lijkt zijn top te hebben bereikt. De gemeenten zamelden in 2002 bijna 9,1 miljard kilo vuilnis in. Dat is slechts een fractie meer dan de jaren daarvoor.

Misschien is dat ook een economie-indicator?

vrijdag, juni 20, 2003

Net gelezen, ik kende 'm nog niet:
You can take our spell checkers - But you can never take our FREEEDUMMM
Vriendje voelt zich bekocht: in Driebergen fikt een sporthal, en er wordt gemeld dat de rook tot in Utrecht te zien is. Vriendje ziet geen rook.
Ik heb 'm geadviseerd eens aan de rand van Utrecht te gaan kijken ;-)
Vrouwen schamen zich voor geliefde in zwembroek

Voor mannen mag het strand dan een paradijs zijn vol mooie vrouwen die in bikini langs de vloedlijn huppelen, voor vrouwen is het een ander verhaal. Vrouwen vinden de vaak onbeschaamd uitgestalde mannelijke bierbuiken, inclusief die van hun eigen geliefde, afstotelijk, zo blijkt uit een enquete van de Britse reisorganisatie Thomson.
De helft van de vrouwelijke ondervraagden (in totaal deden er duizend mensen mee aan de enquete) geeft aan zich te schamen voor de aanblik van de eigen man of vriend in zwembroek. Vooral dikke buiken zijn een bron van gene, maar ook enorme dijen, onderkinnen, dikke konten en blubberarmen jagen bij de vrouwen het schaamrood naar de kaken.
Onder de deelnemers aan de enquete was slechts hier en daar een mannelijke zonderling te vinden die het nodig vond om wat aan zijn lichaam te doen alvorens het strand te betreden. Van de vrouwen gaf bijna zestig procent aan te trainen voor het zomerseizoen begint, met het doel goed voor de dag te komen in bikini. De meeste vrouwen zouden het volgens het onderzoek erg prettig vinden als manlief hun voorbeeld zou volgen, zodat hij wat meer het lichaam van een voetballer zou krijgen, in plaats van dat van een couch potato.
(Bron)
Jongen verliest leven door spelletje met kaaimannen

TAVARES - Een 12-jarige Amerikaanse jongen heeft een spelletje met kaaimannen met zijn leven moeten bekopen. De jongen zwom woensdag met wat vriendjes in de Dead River in Florida, toen een kaaiman van ongeveer 3 meter hem aanviel en onder water trok. Na twintig minuten slaagde de politie erin de jongen uit het water te halen, maar in het ziekenhuis bleek hij te zijn overleden.
De groep jongens zwom al de hele dag in de rivier in Lake County. "We zagen de hele dag al kaaimannen", vertelde een van hen in de krant Orlando Sentinel. "Elke keer als we er een zagen, gingen we uit het water." De laatste keer reageerde de jongen echter niet toen zijn vrienden hem waarschuwden, waarop de kaaiman hem aanviel.
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag zoveel mogelijk kaaimannen in het gebied doodgeschoten. Een laboratorium in Gainesville moet vaststellen welke kaaiman verantwoordelijk is voor de dood van de jongen.
(Bron)

Lijkt me slimmer de kinderen in zo'n gebied duidelijker te maken wat de risico's zijn. Waarschijnlijk weten ze dat nu ook, maar dan op de hardhandigste manier.
En wat is de zin van 'zoveel mogelijk kaaimannen doodschieten' eigenlijk?
Liefde voor jongens centraal op Boy Love Day

ROTTERDAM - Op een geheime locatie in Nederland wordt zaterdag 21 juni de International Boy Love Day (IBLD) gehouden, de samenkomst van pedofielen uit Nederland en België. Ruim veertig pedo's worden er verwacht. De belangstelling voor deze bijeenkomsten groeit omdat pedofielen, door verscheidene affaires de afgelopen jaren, zich steeds meer de paria in de samenleving voelen, stellen Pieter (35) en Roel (26).
Beiden voelen de hete adem van de samenleving in de nek, omdat seksueel contact met minderjarigen wettelijk is verboden. Ze zeggen geen seksueel contact met jongens te hebben, maar willen in geen geval hun echte namen op papier terugzien. Pieter organiseert de Boy Love Day en Roel is een van de vaste bezoekers van de bijeenkomsten die zijn bedoeld om jongens tussen de 6 en 15 jaar te eren en "samen te praten over onze liefde voor hen".
[knip]
"Het gaat om de esthetiek van een kind, de schoonheid, het verwonderlijke en het enthousiasme", zegt Pieter. "Maar dat mag ook weer geen dekmantel zijn voor de seksuele gevoelens die we toch ook voor jongens hebben", geeft Roel toe.
(Bron en meer)

In de vierde klas lagere school had ik een leraar die 'zo' was. (Zo heette dat toen.) Jongetjes uit de klas mochten op zaterdag bij hem thuis met zijn treintjes spelen. Hij raakte ze niet aan, maar ze mochten alleen komen als ze hun kleren uitdeden. Sommige jongetjes kon dat niets schelen, en die gingen dus ook. Dat zal ze misschien geen schade toebrengen - of pas achteraf, als ze dan vinden dat het niet had mogen gebeuren.
Maar het idee dat iemand die niet gelijkwaardig is aan jezelf zijn of haar opwinding vindt in het zien van jouw blote lijf, staat mij persoonlijk niet aan. Als iemand naaktmodel wil zijn of zo, prima, maar dan wel pas als hij/zij de consequenties ervan kan overzien.
Ik denk dat het niet voor niks is dat kinderen wel aan elkaar frummelen, maar dat niet zomaar bij 'grote mensen' doen. Ontdekken is niet hetzelfde als gebruiken, en die smaak heeft het kijken van de pedofiel wel een beetje voor me.
Man gooit emmers zout in singel tegen kikkergekwaak

VIERPOLDERS - Een inwoner van het Zuid-Hollandse Vierpolders heeft deze week een aantal emmers met strooizout in de gemeentelijke singel gegooid om een einde te maken aan het gekwaak van kikkers. Hij deed dat op verzoek van zijn vrouw die 's nachts niet kon slapen van het lawaai.
De politie maakte vrijdag bekend dat de man een proces-verbaal krijgt wegens overtreding van de Flora- en Faunawet. De vrouw verklaarde tegen de politie dat ze zelfs met de ramen potdicht en doppen in de oren het overstelpende geluid bleef horen. Ze slaapt inmiddels weer goed omdat of de kikkers het leven hebben gelaten, of omdat ze de wijk hebben genomen.
Een onderzoek in de singel leverde een ruim tweemaal hoger zoutgehalte op dan in aangrenzend water. Slechts twee kikkers werden nog aangetroffen. Dode exemplaren waren er niet. Verder was het gras aan de waterkant verkleurd en op riet- en waterleliebladeren lagen zoutresten.
(Bron)

Als ik naast die mensen woon, en ik vind ze lawaaierig, of ik vind hun huis lelijk, mag ik ze dan wegpesten? Ook als dat schade aan de rest van de straat toebrengt? En mag ik dan de hele avond naar rustgevende cd's met gekwaak luisteren?
Er rijdt hier vaak een aardbeienboer. Tenminste, hij roept alleen aardbeien om (meestal heeft ie meer soorten fruit). Op een vre-se-lijk mo-no-to-ne toon "Aaaardbeien, aaaardbeien, verse aarrebeieieien, 2,50 een kilo. Aaaardbeien, aaaardbeien, verse aarrebeieieien, 2,50 een kilo." Nu heeft ie ineens een variant: "Aaaardbeien, aaaardbeien, verse aarrebeieieien, 2,50 een kilo. Aaaardbeien, aaaardbeien, verse aarrebeieieien dames, 2,50 een kilo. Lekkere aaaarebeien, aaaardbeien, aaaardbeien, verse aarrebeieieien dames, 2,50 een kilo."
Even uithijgen. De helft van de tuin is nu ontbrandneteld (voor zolang als het duurt). Ik geef toe dat het voor de grootste deel een brandnetelarm deel was, maar in het achterste stuk mogen er ook wat blijven staan. De rupsen die ik tegenkwam heb ik in de brandnetels daar gezet, in de hoop dat ze geen of maar weinig schade ondervinden van deze gedwongen verhuizing.
Ik kom veel slakken tegen, en veel kinderspeelgoed - dat laatste te wijten aan kindertjes op de bovenverdiepingen, die wel graag over balkons hangen en handjes door hekken steken, maar die het principe van de zwaartekracht nog niet helemaal doorhebben.
Als ik alles nu in de groenbak gooi, zit die gelijk vol. Eerst maar even een beetje laten drogen. Ik blijf het raar vinden dat de meeste planten bij drogen lichter van kleur worden maar brandnetels niet, die worden zwart.
Dan de resten in de bak, het gras verder maaien, harken, en sproeien.
TT 130 WASHINGTON Een uit Pakistan afkomstige Amerikaan heeft gezegd in dienst te staan van al-Qaeda. Voor een rechtbank verklaarde hij dat hij de opdracht had nieuwe aanslagen voor te bereiden. Hij had naar de mogelijkheden gekeken om de Brooklyn-bridge te laten instorten.

Eerste gedachte: was dat wel zo? Of krijgen we nu de dwazen die van alles bekennen? Een brug opblazen is slim als je het verkeer in het honderd wil laten lopen, maar het is wat klunzig als je er vanaf ziet omdat het 'door de architectuur van de brug te ingewikkeld zou zijn', zoals het nieuws meldde.
TT 125 Turkije stemt voor hervormingsplan

ANKARA Het Turkse parlement heeft een pakket hervormingen op het gebied van de mensenrechten aangenomen. Daarmee zet het land een nieuwe stap in de richting van het lidmaatschap van de EU.
Commerciële radio- en tv-zenders mogen nu ook in het Koerdisch uitzenden, er komt een einde aan de verplichting een militair te benoemen in de mediaraad en 'artikel 8' wordt uit de antiterreurwet geschrapt, een beruchte passage die de vrijheid van meningsuiting beperkt.
Het pakket is aangenomen ondanks grote bezwaren van het leger, de zelfbenoemde 'hoeder van de seculiere staat', dat nieuw Koerdisch separatisme vreest.
TT 103 Kamer: Zorreguieta mag naar doop

DEN HAAG Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima die destijds behoorde tot het Videla-bewind in Argentinië, mag van de Tweede Kamer gerust bij de doop van zijn kleinkind zijn. Gisteren werd bekend dat de prinses zwanger is.
De Tweede Kamer vindt de doop van de prinselijke baby een puur kerkelijke aangelegenheid en een privé-zaak.
Toen ex-premier Kok zich destijds met de zaak bezighield, zei hij dat Jorge Zorreguieta geen persona non grata in Nederland is. Hem is niet verboden om op familiebezoek te komen. Zorreguieta was niet bij het huwelijk aanwezig, vanwege de emoties in Nederland.

Wat ik dus niet snap, is waarom een huwelijk geen en een doop wel een privé-aangelegenheid is. Ik snap wel dat een doop kleinschaliger is en dus makkelijker te beheersen dan een trouwerij-met-rondrit.
Maar die doop tzt is wel de doop van de volgende kroonling van NL. En ja, ik zal wel een zeikerd zijn, maar als ik daarvoor betaal, wil ik er ook wat over te zeggen hebben. Ik kan het toch niet tegenhouden, maar mijn recht op protesteren neemt niemand me af.
Ook al gehoord: (o)pa mag de doop doen, die is goed in mensen en water.
Goh, alles lijkt het weer te doen...

donderdag, juni 19, 2003

Slaap! Na 12 uur slapen-wakker-slapen, vier uur wakker, vijf uur slapen en nu weer 18 uur wakker.
Truste allemaal...
Leuke banner: "reageer voor 1-3-2003". Heel gek, hij doet het niet meer.
Het wordt hier steeds lichter. Sinds het motregent.
Aantal asieldieren stijgt enorm

DEN HAAG - Het aantal dieren in Nederlandse asiels is explosief gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Dierenbescherming die donderdag zijn uitgebracht. Volgens de organisatie gaat het vooral om katten.
Omdat deze dieren nergens staan geregistreerd, is het moeilijk de eigenaren van deze beesten terug te vinden. In 2002 nam het aantal asieldieren met 7 procent toe in vergelijking met 2001. Het is voor het eerst sinds jaren dat het aantal opgenomen beesten stijgt.
In totaal werden er vorig jaar ruim 78.000 honden en katten opgevangen. In 2001 waren dat er nog 73.034. Met name het aantal katten dat in de dierenasielen terechtkomt is aanzienlijk gestegen, van 45.216 in 2001 naar 49.625 in 2002.
Volgens de Dierenbescherming is er een grote toename van het aantal zwerfkatten. In tegenstelling tot weggelopen honden worden deze huisdieren vaak niet meer opgehaald door hun baasjes. Zo wordt 67 procent van de weggelopen honden herenigd met de eigenaar terwijl slechts 12 procent van de katten wordt opgehaald.
(Bron)

Goddomme, neem dan geen beest. En als je er niet meer voor kunt zorgen, zorg dan voor een goed tehuis - zoals ik dat probeer te zijn voor de twee katten van een vriendin die ze niet meer kon houden. Zij hield (en houdt nog) van haar beesten, en gunde ze dus ook een nieuwe plek.
Denk na vóór je een beest neemt. Want het betekent ook uitlaten of bak verschonen, elke dag eten en water geven, af en toe een ongelukje, een eigen karakter. (Zo verbaas ik me nog steeds over mijn katten: broer en zus, waarbij broer buiten is of op schoot wil, of op schoot, of desnoods als het echt niet anders kan op schoot, en zus buitenwandelt en om de haverklap binnenkomt en aandacht wil en tegen je mauwt, maar til haar niet op - dat haat ze.)
Brussel wil verbod op gladde verkooppraatjes

BRUSSEL - Misleidende en aggressieve verkooptechnieken worden binnenkort verboden, als het aan de Europese Commissie ligt. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie heeft woensdag voorgesteld een lijst aan te leggen met verboden trucs.
Zo mag een winkelier niet van een opheffingsuitverkoop reppen, als hij niet werkelijk van plan is zijn zaak te stoppen. Ook mag hij niet adverteren met producten die hij niet in voorraad heeft, ongewenst per telefoon of e-mail aanbiedingen doen en claimen dat hij zich aan gedragscodes houdt, als hij dat niet doet. Bij advertenties die op kinderen gericht zijn, mogen bedrijven niet suggereren dat ze geen vriendjes krijgen, tenzij ze een bepaald product aanschaffen.
De Commissie denkt dat het grensoverschrijdend winkelen, dat nog maar nauwelijks van de grond komt, onder meer wordt gehinderd door gebrek aan Europese regels over wat een verkoper wel en niet mag. Het Europees parlement en de Europese ministers moeten zich nog over het voorstel uitspreken.
Opmerkelijk is dat, als het aan de Commissie ligt, bestaande nationale verboden op verkooptrucs niet voor internationale verkopers gelden. Bij handel via bijvoorbeeld internet hoeft de verkoper zich alleen te houden aan de EU-regels en aan de regels in zijn eigen land, maar niet aan regels in het land van de koper.
(Bron)

Mogen producten voor volwassenen wel verkocht worden met 'koop dit, dan krijgt u vrienden'? En politici met 'stem mij, dan krijgt u x'?
Werkloosheid loopt snel op
Aantal vacatures blijft dalen

Het is bewolkt
Er schijnt geen zon.
Droomhuis digitaal ontwerpen en dan in Almere bouwen

ALMERE - Een koper ontwerpt zijn eigen nieuwbouwhuis in virtual reality en dat droomhuis wordt vervolgens echt gebouwd. Een architectenbureau, ontwerpbureau en TNO Bouw maken dit via internet mogelijk met iBUILD. De gemeente Almere is zo enthousiast over het nieuwe project, dat ze er als eerste Nederlandse gemeente een proef mee gaat houden in een nog te bouwen wijk.
Willems van den Brink Architecten, European Design Center en TNO Bouw presenteren iBUILD woensdag in Utrecht. Het is net een computerspel waarmee de speler zijn eigen huis kan ontwikkelen, maar heeft veel meer mogelijkheden. Zo geeft het programma aan, wat het ontwerp gaat kosten en wat de energieprestaties zijn. Ook kan de koper veel meer zijn woning inrichten dan bij standaardnieuwbouw mogelijk is.
Hij kan bijvoorbeeld kleuren voor de verf kiezen, een extra uitbouw aanbrengen, een muur verplaatsen of een verdieping boven op zijn huis zetten. Ook het aantal kamers is zelf te bepalen, net als de soort badkamertegels, deuren en klinken. De woning alvast helemaal inrichten met meubilair kan ook. "iBUILD heeft een hoog spelletjesgehalte", vindt een woordvoerder van TNO.
Volgens hem is iBUILD uniek. Zo kunnen de bouwers direct aan de slag met het ontwerp, dat al is voorzien van technische specificaties. Juist alles wat kopers laten veranderen aan hun gewone nieuwbouwwoningen, kost veel geld. De bouwers moeten namelijk steeds zelf hun technische ontwerpen aanpassen. Bij iBUILD gebeurt dat automatisch, dus kan er goedkoper worden gebouwd, beweert de woordvoerder van TNO.
iBUILD geeft direct aan of een wens technisch en volgens de voorschriften is uit te voeren. De ontwerper kan steeds virtueel door zijn huis lopen en dat van alle kanten en ook aan de buitenkant en in zijn omgeving bekijken. Daar komen gemeenten om de hoek kijken. Zij kunnen plannen waar bijvoorbeeld een school komt. "Een gemeente kan zo een hele wijk of stadsdeel inrichten", aldus de zegsman.
De gemeente Almere begint "in de nabije toekomst" met het pilotproject. Bij de uitgifte van een nog aan te wijzen bouwlocatie wordt het gebruik van iBUILD als extra eis gesteld. De gemeente wil, net als de bedenkers van iBUILD, meer tegemoet komen aan de wensen van de woonconsument met een dunnere portemonnee.
(Bron

Zit er een ingebouwde welstandscommissie in?
'Uitkeringen en vakbonden zorgen voor werkloosheid'

DEN HAAG - De werkloosheid in Europa kan worden teruggedrongen door de uitkeringen te verlagen. Werknemers zijn dan namelijk beter bereid tot loonsverlaging, waardoor meer mensen aan het werk zouden kunnen komen. Dat staat in een discussienota van het Centraal Planbureau (CPB) die donderdag is uitgekomen.
"De goede sociale voorzieningen in Europa beperken het risico van terugval in inkomen. Hierdoor wegen werknemers het ontslagrisico minder zwaar mee bij hun looneisen, en kiezen vakbonden in de loononderhandelingen eerder voor hoge lonen dan voor lage werkloosheid", aldus onderzoeker A. van der Horst.
Naast de sociale voorzieningen zorgen ook de hoge collectieve lasten in Europa voor relatief hoge looneisen. "Beide factoren belemmeren de loonmatiging die nodig is om de arbeidsvraag te stimuleren en houden zo de werkloosheid in stand."
D. Terpstra, voorzitter van vakcentrale CNV, noemt de uitlatingen van het CPB "een absoluut onacceptabele veroordeling. Werkgeversorganisatie MKB-Nederland heeft deze week nog gezegd dat de vakbonden zich de afgelopen jaren beter hebben gehouden aan loonmatiging dan de ondernemers."
Terpstra hekelt vooral de politieke toon in de discussienota. "We hebben in Nederland politieke partijen. Zij moeten politieke uitspraken doen, niet de economen van het Centraal Plan Bureau. Laat ze teruggaan in hun eigen hok."
(Bron)

Uitkeringen gewoon afschaffen leidt tot werknemers die alles doen voor hun werkgever. Krijg ik nu de Nobelprijs voor economie?
(Bovendien: het geld dat uitgespaard wordt op de sociale voorzieningen zet je dan deels in op veiligheid, kost ook wel wat, maar als je het gevangeniswezen wat minder luxe maakt scheelt dat ook weer.)
TT 130 HELSINKI De Finse premier Jäätteenmäki is afgetreden. Tijdens de verkiezingen in maart gebruikte zij uitgelekte, geheime informatie over het conflict in Irak, die niet waar bleek te zijn.

Beetje dom?
LOL, ik vertel vriendje dat ik pedofiel ben en waarom, en vriendje zegt: dan moet je de politie bellen, en zeggen dat er een enge man in de bosjes staat, mèt een bloot kind :-)
Bekentenis: ik ben een pedofiel. Die diagnose is net gemaakt door een mij onbekende man. Ik fietste, keurig op het fietspad. Aangezien er een kruisende weg aankwam waar aan een kant slecht zicht op is, tuurde ik netjes rechts-links-rechts, en weer voor me uit.
"Pedofiele ****!! Gore vette smerige pedofiele ****!!! Kijk **** vóór je!"
Dat deed ik dus al, en als die man niet zo tekeer was gegaan, had ik niet eens gezien dat hij daar zijn zoontje uitliet, of hoe noem je dat als je een kind in de tuin van iemand laat piesen.
Vóór me kijken hield ook in dat meneer dacht dat ik bleef gluren, tot ik de hoek om ging.
Als je je zoontje in het openbaar laat plassen, doe dat dan achter een struikje als je denkt dat elke voorbijganger een pedofiel is.
Trouwens: uitgeslapen en wel. Ik ben wel heel erg moe, maar dat is altijd na zo'n dag en nacht tegen een aanval knokken, is geen slaapgebrekmoe, maar een soort rare vermoeidheid, een post-vergadermoeheid, zoiets.
Bij Rob Stenders vanochtend naamssuggesties voor u-weet-wel:
- Mohammed Alex
- Appeltje
- Kong
- The baby formerly known as Prince

En wat andere opmerkingen die ik al meerdere keren hoorde:
- Máxima wordt een Dwaze Moeder
- Amper 2 jaar getrouwd en ze heeft haar buik al van 'm vol

En natuurlijk de vraag waar we nu weer van mogen wakker liggen: komt pa bij de doop?

woensdag, juni 18, 2003

Waarschuwing voor kiwi-allergie

LONDEN - Kinderen kunnen ernstige allergische reacties krijgen van het eten van kiwi's. Dat blijkt volgens de Britse ochtendkrant The Times uit nieuw onderzoek van een ziekenhuis in Southampton. Specialist Jane Lucas onderzocht 300 mensen, onder wie 80 kinderen. Allergische reacties, waaronder ook shocks, kwamen vooral voor bij kinderen onder de vijf.
De Britse voedingsautoriteiten, de Food Standards Agency, hebben ouders intussen gevraagd alert te zijn. Lucas tekent in de krant aan "dat de meeste kinderen geen problemen zullen hebben na het eten van de vrucht". "Het is zoiets als met een pinda-allergie. Je moet er gewoon bedacht op zijn."
(Bron)

Vroeger kreeg ik in het seizoen elke ochtend een verse kiwi, geplukt van de struik naast de keukendeur. Je schijnt ze in NL ook te kunnen kweken, maar ik heb geen idee hoe goed de kiwi's zijn die eraan komen.
Torentjesoverleg is terug

DEN HAAG - Het Torentjesoverleg is terug. Elke maandag komen minister-president Balkenende en de vice-premiers Zalm (VVD) en De Graaf (D66) bij elkaar. "Dit gaan we wekelijks doen om de klokken gelijk te zetten", schrijft Zalm dinsdag in zijn internetdagboek.
Onder de noemer 'nieuwe politiek' kwam er vorig jaar een einde aan het wekelijkse overleg in het Torentje van de minister-president aan de Haagse Binnenhofvijver om de plooien in de regeringscoalitie glad te strijken. De partijleiders van CDA, VVD en D66 bezwoeren onlangs nog dat deze vorm van 'achterkamertjespolitiek' definitief ten einde is, omdat dit in strijd is met dualisme tussen kabinet en Tweede Kamer.
Het vroegere Torentjesoverleg had wel een heel ander karakter. De fractievoorzitters van de regeringspartijen overlegden toen op woensdag met de premier en zijn vice-premiers over de grootste politieke angels en voetklemmen. Bij het nieuwe 'Torentjesoverleg' zijn geen fractieleiders aanwezig.
(Bron)
'Inscriptie op beenderkist broer Jezus is nep'

JERUZALEM - De inscriptie op een in Israël gevonden beenderkist, die een bewijs zou zijn voor het bestaan van Jezus, is een vervalsing. Dat hebben Israëlische archeologen woensdag in Jeruzalem gezegd. Het zogeheten ossuarium uit 63 na Christus draagt in het Aramees de inscriptie 'Jacobus, zoon van Jozef, broer van Jezus'.
Jacobus, een broer van Jezus, komt in het Nieuwe Testament voor als leider van de eerste christelijke gemeente in Jeruzalem. De Franse paleograaf André Lemaire van de Sorbonne-universiteit in Parijs, die het kalkstenen object voor het eerst heeft bestudeerd, gelooft dat de inscriptie verwijst naar de bijbelse Jezus.
Maar volgens de directeur van het Israëlische staatsorgaan voor de archeologie, Shuka Dorfman, is daarvan geen sprake. "Het ossuarium is echt. Maar de inscriptie is vals", zei hij. Dat betekent volgens Dorfman dat iemand een echt kistje heeft gebruikt en er een nagemaakt opschrift op heeft gezet, waarschijnlijk om er een religieuze betekenis aan te geven.
(Bron)

Deze vervalser is in elk geval slimmer dan diegene die ooit eens ergens op zette: zoveel jaar voor Christus.
Huwelijksreis
Twee gedetineerden in de Amerikaanse staat Texas, die elkaar tot dusver nog nooit hadden ontmoet, stapten dinsdag in het huwelijksbootje. De huwelijksreis zal echter noodgedwongen tot zeker 2036 op zich laten wachten. De 27-jarige Steven Mora werd verliefd op de 25-jarige Diana Zamora toen hij haar op televisie zag. De twee begonnen elkaar daarna geregeld te schrijven, met het huwelijk als resultaat.
(Bron)

Wat wel scheelt, is dat je zo ook minder kans hebt op ruzie ;-)
Het vervelendste aan wat ik nu heb, en wat officieel heet 'subklinische aanvallen': je raakt een beetje weg, alsof je opgeslokt wordt door je eigen hoofd. Afhankelijk van hoe erg het is, merk ik nog wel iets van de buitenwereld of raak ik even helemaal weg, verzuipend in iets dat op een herinnering aan iets angstaanjagends lijkt. Alleen is het geen herinnering, maar gewoon een doodsangstgevoel dat gegenereerd wordt door de plek waar de bron van alle ellende is. Van Tsjechov is bekend dat hij dezelfde vlagen had, maar dan vanuit een andere plek in de hersenen - hij kreeg aanvallen van totale gelukzaligheid.
Als de aanval minder wordt, voelt het alsof ik weer boven water kom. Naverschijnselen: oververhit lijf met binnenin een ijsklont. Dus ik druipzweet en tril, heb het warm en koud tegelijk. Vaak ben ik aan het klappertanden.
Soms is het moeilijk in te schatten of de subklinische aanval zal gaan doorzetten in een klinische aanval, dus een echte stuip.
Vanmiddag werd het me te erg, dus ik heb braaf mijn medicijnen gebruikt. Die zorgen voor een demping van de hersengolven, een afvlakking - zodat de kans op een stuip veel kleiner wordt.
Zware vlagen leiden net als een echte aanval tot misselijkheid en hoofdpijn. Lichtere vlagen alleen tot misselijkheid. Daarom heb ik al de hele dag niet gegeten - en dat voor een eetverslaafde! Dus misschien zitten er ook wel ontwenningsverschijnselen bij ;-)
TT 401 Het is algemeen bekend dat je high kan worden na het roken van een joint. Een Australische man probeerde het op een andere manier. Om zijn tripje te krijgen inhaleerde hij butagas.
De man kreeg inderdaad wat hij wilde, maar deed vervolgens wat hij in een nuchtere toestand nooit zou doen: hij sneed zijn tenen eraf... omdat hij zo'n honger had! Hij frituurde ze en at ze tussen twee sneden brood op.
De zus van de 35-jarige schrok zich rot toen ze hem zijn tenen zag opeten. Ze belde onmiddellijk de ambulance. "Ik heb teveel tenen en vind het niet erg dat ik er een paar mis", dus de snuiter.
TT 192 Vriesdrogen concurrent crematie

ALMERE Uitvaartverzekeraar Yarden wil weten of het haalbaar is om lichamen van overledenen te vriesdrogen. Dat zou een milieuvriendelijk alternatief zijn voor cremeren. Bij de methode wordt het lichaam diepgevroren, vermalen en van vocht ontdaan. Het poeder dat resteert kan worden uitgestrooid of bewaard.
De techniek wordt momenteel getest in Zweden. Yarden verwacht over een aantal jaar te weten of vriesdrogen toekomst heeft in Nederland. Overigens moet dan wel de wet worden aangepast.
Nieuwe technieken zijn nodig omdat de milieu-eisen strenger worden. Bovendien is er minder plek voor kerkhoven.

Ik wil al niet gecemeerd worden omdat ik dat verbrandingsidee naar vind, maar vriesdrogen en vermalen klinkt ook niet echt lekker. En ja, ik wéét dat ik er hoogstwaarschijnlijk weinig van mee zal krijgen. Ja, ik weet dat je bij begraven worden gewoon langzaam verrot. En toch lijkt dat me prettiger. Natuurlijker ook.
Ha!

TT 127 Japan vangt bot op IWC-congres

BERLIJN Japan krijgt geen toestemming om jaarlijks 150 Bryde-walvissen te vangen voor commerciële doeleinden. Een grote meerderheid van de internationale walvisconferentie in Berlijn heeft een Japans verzoek daartoe afgewezen.
Tokio trekt zich weinig aan van het verbod op handel in walvisvlees uit 1986. Per jaar doodt het land, onder het mom van wetenschappelijk onderzoek, honderden dwergvinvissen.
Het verbod is een zware tegenslag voor de landen die ijveren voor herinvoering van de commerciële walvisvangst. Naast Japan zijn dat Noorwegen en een aantal landen uit het Caraïbisch gebied.
TT 123 Microsoft klaagt 'spammers' aan

WASHINGTON Softwarefabrikant Microsoft heeft vijftien aanklachten ingediend tegen afzenders van ongevraagde reclame via e-mail (spam). In totaal hebben de 15 afzenders ruim twee miljard e-mails gestuurd naar gebruikers van de gratis Microsoftdiensten Hotmail en MSN.
Spam is hinderlijk voor internetters en leidt tot hoge kosten voor providers. Dit jaar bestaat volgens schattingen 45 procent van alle e-mailverkeer uit ongevraagde reclameboodschappen. Dat kost de branche ruim 10 miljard dollar.
Microsoft stelt zich agressief op omdat het bedrijf vreest dat veel abonnees hun e-mailaccount opzeggen wegens spam.
TT 110 Kamer tegen ondergronds kernafval

DEN HAAG De Tweede Kamer heeft zich in een debat met staatssecretaris Van Geel (Milieu) tegen de ondergrondse opslag van kernafval uitgesproken. De Kamer steunt daarmee het kabinetsstandpunt.
Nederland keert zich tegen een plan van de Europese Commissie (EC). Die wil dat alle EU-landen vanaf 2008 ondergrondse opslagplaatsen beschikbaar stellen voor kernafval. In Nederland zouden daarvoor zoutkoepels in Groningen en Drenthe in aanmerking komen.
Nederland is tegen ondergrondse opslag, omdat de risico's daarvan onduidelijk zijn. De EC kan Nederland overigens niet dwingen afval ondergronds op te slaan.

Waar blijft het nu dan?
Hele dag in bed gelegen met een op de loer liggende stuip.
Kom ik eruit, nieuwstijd, tv aan - wat is het belangrijkste nieuws? Máxima is zwanger.
Poepoe. Nog meer om belasting voor te betalen.

dinsdag, juni 17, 2003

C1000. Meestal geen dure super.
Zomer. Veel fruit dat ik lekker vind.
Watermeloentjes. 5,99 per stuk.
Toch maar niet.
Het hoost hier!
Brit leidt jarenlang dubbelleven in zelfde buurt

LONDEN - Een Britse man heeft achttien jaar lang in twee gezinnen geleefd, zonder dat zijn echtgenote daarvan wist. Beide gezinnen woonden nog geen 800 meter van elkaar. De vrouw dacht al die tijd dat haar man op kantoor zat. Dat meldde dinsdag The Telegraph.
De inmiddels 58-jarige man heeft drie kinderen in zijn eerste gezin en twee met zijn vriendin. De zaak kwam aan het licht toen de echtgenote een briefje vond van de vriendin. Inmiddels zit de man vast omdat hij op verzekeringspapieren de handtekening van zijn vrouw heeft vervalst.
(Bron)
Buiten is het grijs, binnen zit ik met blauwe lippen en paarse vingertoppen.
Best een goed idee om de fruitafdeling te plunderen voor het diner, maar vriendje schrikt zich straks een hoedje ;-)
Extreme avondmensen hebben gendefect

EDE - Mensen die 's avonds maar niet in slaap kunnen komen en die 's morgens moeite hebben om op gang te komen, kunnen daar niets aan doen. Uit onderzoek is gebleken dat zij een gendefect hebben. Zij missen een stukje van een gen dat de biologische klok bij mensen bepaalt.
Dat heeft neuroloog dr. M. Smits van de polikliniek voor slaap-waakstoornissen en chronobiologie in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede dinsdag bekend gemaakt. De Edese polikliniek is een van de drie onderzoekscentra op dit gebied in Nederland en werkt samen met de universiteit van Surrey (GB) en het St. Thomas' Hospital in Londen.
(Bron)

Kijk. Ik kan er dus niks aan doen dat ik mijn ouders tot wanhoop dreef omdat ik pas echt opleefde op het moment dat zij wilden gaan slapen. Ik kan er dus niks aan doen dat ik minimaal anderhalf uur lig te woelen voor ik in slaap val (intussen vriendje - ochtendmens - wakker houdend). Ik kan er dus niks aan doen dat ik meestal beslist niet handtam ben als ik net wakker ben. Ik kan er dus niks aan doen dat mijn eigen, natuurlijke ritme, gewoon leidt tot: rond een uur of acht naar bed, rond een uur of twee wakker. (Als ik verplicht om elf uur naar bed moet, red ik het niet met zes uur slaap. Acht uur is dan een minimumeis.)
Tis gewoon een gendefect.
Volgende vraag: wat doen we eraan?
O jee:

'Database Google zit vol'

AMSTERDAM - Al een tijdje circuleren geruchten rond op het internet dat de database van Google vol zou zitten. Anonieme experts en rekenwonders voorspellen Google een weinig florissante toekomst, aldus ZDnet.
Er zouden 'maar' 4.294.967.296 pagina's in de database passen en deze grens lijkt bereikt. Iedere link in de Google-database heeft maximaal 4 bytes tot zijn beschikking. Een keer per maand wordt de zogenoemde 'Google-dance' uitgevoerd, dit is de score die de zoekmachine aan pagina's toekent. Dit proces duurt ongeveer vier dagen.
Bij de laatste 'Google-dance' bleken veel pagina's op een niet logische, onverklaarbaar lage, positie terecht te zijn gekomen.
Het bedrijf wilde niet reageren op de geruchten.
(Bron)
Amsterdam geeft scholieren gratis computer

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam geeft dit jaar 1500 computers met internetaansluiting aan scholieren die opgroeien in minimahuishoudens. Hiermee wil zij gelijke kansen bieden aan alle leerlingen in het voorgezet onderwijs, zo werd dinsdag bekend. Op de meeste scholen is het gebruik van een pc inmiddels onontbeerlijk.
Alleen kinderen die na de zomer de overstap naar het voortgezet onderwijs maken, komen voor een gratis computer in aanmerking. De gemeente heeft circa 1600 huishoudens met een minimuminkomen geselecteerd. De scholieren moeten wel een cursus computeren volgen en een 'pc-vaardigheidsbewijs' halen.
De gemeente onderzoekt nog hoeveel uur per dag de kinderen gratis mogen internetten. Tot en met 2006 deelt Amsterdam elk jaar 1500 pc's uit.
(Bron)
TT 718 ENVISAT

De milieusatelliet Envisat trekt vanavond als een vrij heldere bewegende 'ster' over ons land van zuidoost naar noordwest tussen 22.57 en 23.07 uur. Hij klimt tot 80 graden hoogte.
TT 192 Barbecuers slopen Berlijnse parken

BERLIJN Stadsbestuurders in de Duitse hoofdstad Berlijn willen het barbecuen in parken voortaan verbieden. De schade die tienduizenden grillende Berlijners 's zomers aan de parken toebrengen, is veel te groot, vindt de gemeente.
Elk zonnig weekeinde stromen de parken in Berlijn vol met picknickende burgers die enorme bergen afval achterlaten. In het grootste park, Tiergarten, worden zelfs gaten gegraven om daarin hele varkens, geiten en schapen te grillen.
De kwestie ligt politiek gevoelig, omdat de meeste boosdoeners deel uitmaken van de 180.000 leden tellende Turkse gemeenschap van Berlijn.
TT 130 PHOENIX De bisschop van de Amerikaanse stad Phoenix is aangehouden omdat hij na het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk doorreed. De 67-jarige is op borgtocht ($ 45.000) vrijgelaten.
Hij dacht dat hij een hond had geraakt.

Mag je dan wel doorrijden?
TT 120 DEN HAAG Vleeskuikenhouders zagen hun inkomsten in 2002 sterker dalen dan andere agrariërs. Gemiddeld verloren ze 35.000 euro. Door de vogelpest is hun situatie dit jaar nog verslechterd.

Een inkomensdáling van 35000 euro? Wat verdienen die lui dan?
TT 111 Toename van aantal banen verwacht

HILVERSUM De werkgelegenheid zal het derde kwartaal naar verwachting licht toenemen. Dat stelt topman Vink van het uitzendconcern Manpower op basis van een onderzoek onder 802 bedrijven in ons land. In de particuliere sector nam de werkgelegenheid de laatste tijd af.
Van de ondervraagde instellingen gaf 8% aan dat zij waarschijnlijk meer mensen in dienst moeten nemen. Daarentegen verwacht 3% te moeten inkrimpen.
De verwachtingen verschillen per sector en regio. Goede vooruitzichten zijn er in de bouwnijverheid, communicatie en zakelijke dienstverlening. In het westen gaat het beter dan in het noorden.
TT 109 Zalm: belastingaangifte elektronisch

AMSTERDAM Minister Zalm van Financiën wil bedrijven binnen één tot twee jaar verplichten de belastingaangifte via de elektronische weg te doen. "Bedrijven hebben immers al een boekhouder met een computer", zegt hij in de Volkskrant.
Op termijn wil hij ook particulieren verplicht stellen om de aangifte via de computer te doen. Dat werkt efficiënter voor de Belastingdienst, die volgens hem al heel ver is met de invoering van it- oplossingen: "We hebben zelfs mondiaal een goede naam op dat gebied."
Voor de aangifte over 2002 maakte driekwart van de belastingplichtigen al gebruik van een floppy of modem.

Dus die driekwart hoef je niet meer te verplichten. Lijkt me zinvol uit te zoeken waarom de andere kwart het niet doet: geen comp? Eng? Moeilijk? Gewend het op papier te doen? Voor je mensen gaat dwingen, moet je denk ik eerst eens luisteren naar hun motieven om het anders te doen.
TT 105 Vliegtuig van de baan op Eelde

EELDE Op Groningen Airport Eelde is een toestel van het Turkse Onur Air bij het opstijgen onvoldoende van de grond gekomen en naast de baan beland. Onder de 148 inzittenden zijn 4 gewonden. De autoriteiten stellen een onderzoek in.
Het toestel, een MD88, zou via Maastricht naar Dalaman in Turkije vliegen. Volgens ooggetuigen had het ook bij aankomst problemen. Directeur Meulendijks van het vliegveld wil daarover niets kwijt.
De passagiers worden met de bus naar Maastricht gebracht. Vliegveld Eelde is afgesloten van de buitenwereld. De drie andere vluchten van vandaag gaan nu via Schiphol.

Dat "afgesloten van de buitenwereld" klinkt wel heel eng.
Metallica verklaart opnieuw oorlog aan downloaders

AMSTERDAM - De Amerikaanse hardrockformatie Metallica is nog steeds boos op muziekuitwissel-programma's zoals Kazaa. In 2000 sleepten de stoere rockers Napster voor de rechter omdat ze genoeg hadden van de vele illegale Metallica-MP3'tjes die over het web werden verspreid.
De metalband heeft inmiddels vele muziekuitwisselprogramma's volgestopt met nieuwe tracks van hun laatste cd "ST. Anger". Liefdadigheid? Nee, het lijkt of Metallica opnieuw de downloaders de oorlog heeft verklaard om illegale Metallica-MP3'tjes een halt toe te roepen.
Downloaders die de tracks binnenhalen krijgen niet volledige nummers of nog erger; John Denver. En dat is natuurlijk verschrikkelijk voor de die-hard rockfan.
(Bron)

Nu maar wachten tot de Erven Denver boos worden ;-)
Infofilter blokkeert ongewenste telefoontjes

AMSTERDAM - Even afmelden op internet en de telefoon zal niet meer rinkelen tijdens het eten. Het zogenoemde infofilter stopt ongevraagde telefoontjes van marktonderzoekbureaus, voor veel mensen een bron van irritatie. Het initiatief komt van de Markt Onderzoek Associatie (MOA), samen met de Stichting Zelfregulering Direct Marketing (SZDM), zo meldde de MOA maandag.
Als mensen helemaal niet lastig gevallen willen worden, dan kunnen ze dat vanaf 1 juli laten weten via de internetpagina uwmeningtelt.nl. Kiezen voor een gedeeltelijke blokkade kan ook. "Consumenten kunnen aangeven dat ze alleen niet tijdens etenstijd gebeld willen worden", zegt MOA-directeur W. van Slooten. Het filter werkt alleen op vaste lijnen en niet bij mobiele telefoontjes.
Met het filter worden alleen telefoontjes van marktonderzoek bedrijven tegengehouden. Het blokkeren van 'direct marketing' kon al langer. Doordat de MOA en SZDM samenwerken, kunnen beide telefoondiensten op www.infofilter.nl worden afgemeld.
(Bron)

Een geheim nummer helpt ook heel goed. Dan word je alleen gebeld door bedrijven die een hele range van nummers afbellen, of dat nou aangesloten nummerz zijn of niet. Blijkbaar gebeurt dat niet vaan, ik ben in de afgelopen drie jaar twee keer gebeld. En dat vind ik helemaal niet erg.
Webloggers kraken Airmilespas

AMSTERDAM - Het Airmilesnummer, iemands geboortedatum en de handige optie 'wachtwoord vergeten' op de Airmilessite , dat is alles wat je nodig hebt om een Airmilespas te kraken, zo ontdekte de weblog Geenstijl.nl.
De makers van de weblog Geenstijl.nl raakten geïnspireerd door radio 3fm-dj Patrick Kicken. De disc-jockey had een kassabon op zijn site gezet met de volgende mededeling: "Er is een reden dat ik dit hier neer zet. Alleen ben ik die even kwijt. Owja, ik vroeg me af of je met iemands airmiles nr het privé adres van diegene kunt achterhalen." En ja, dat kan dus.
"Niet zo handig van de presentator om dat nummer op je site te zetten, zeker niet als je geboortedatum vrij makkelijk met Google te vinden is. Nadat hij de op zijn site genoemde boodschappen bij Albert Heijn deed, heeft hij op 7 juni alleen nog Airmiles gescoord bij een Shell bezinepomp: voor 41 euro benzine, plus 4 euro in de shop. Vriendelijk als we zijn hebben we Kicken per e-mail zijn nieuwe wachtwoord toegestuurd en uiteraard geen Airmiles uitgegeven," aldus de makers van de weblog.
Geenstijl.nl wordt gemaakt door zes personen, waarvan 1 vormgever: "Vijf mensen plaatsen dagelijks verse eigenwijze nieuwtjes," aldus Geenstijler Rombo. De weblog is pas 3 maanden in de lucht en ze hebben al dagelijks rond de 5000 pageviews. "We zijn erg kritisch op elkaar en letten erop dat de nieuwtjes goed zijn geschreven. We krijgen ook veel complimentjes over onze vormgeving. Ik denk dat daarom veel mensen elke dag terugkomen."
(Bron)
Blair was niet blij met de hacker(s) van de Laboursite...
Er stond toch een leuk plaatje bij.

maandag, juni 16, 2003

De grastrimmer is heel handig. In de gebruiksaanwijzing staan veel waarschuwingen, over het lawaai (valt me erg mee), en over dat je je vingers kunt kwijtraken als je aan het snijmechanisme gaat klooien voor alles stilstaat.
Alleen jammer dat ie geen brandnetels aankan.
Puzzelpuzzel. Oriëntatie op een digitale camera, en het duizelt me helemaal...

zondag, juni 15, 2003

Komende week AH-bonusfestival.
Twee klappen voor één biertje.
Ai...
Heeft u al bedacht dat vanaf zaterdag de dagen alweer korter worden? De echte zomermaanden komen nog, maar het licht wordt al minder. En over een half jaar is het al bijna kerst ;-)
TT 405

Je zegt: ik hield van je,
maar kies toch voor hem
lijkt me veiliger, vertrouwder
dan een jongen te kiezen
zonder ervaring met een
gezinsleven.

Misschien heeft ze gelijk,
zelfs ik twijfel,
kan ik zelf de liefde geven,
die ik niet ken.

Rhoman
Weer zo'n mooie maan...
Dat was een leuk feest :-)