zaterdag, februari 09, 2002

Ook wel eens aan het piekeren wat die muziek bij een bepaalde reclame nou is?
Op Ster.nl staan er 225 genoemd.
Je kunt zoeken (op product, muziek, etc.), muziek aanvragen (door op een formulier de gegevens van de spot waarvan je de muziek wilt weten, in te vullen), en je kunt muziek doorgeven.
NOS-TT 371 za 09 feb

Een hoge Britse politiefunctionaris is opgestapt, omdat hij tijdens een bezoek aan Litouwen zijn boekje te buiten is gegaan.
Bewakingscamera's legden vast hoe de hoofdinspecteur stond te urineren tegen de muur van het presidentieel paleis.
De wildplasser werd voor dit vergrijp beboet door Litouwse collega's.
De beelden van de plassende Chief Superintendent Kevin Pitt (49) zijn al diverse keren uitgezonden op de Litouwse staats-tv. Litouwers die in Engeland wonen is gevraagd om ook eens tegen Buckingham Palace aan te sassen.

Het leukste is natuurlijk dat de man in in Litouwen was om een cursus ethiek te geven...
NOS-TT 401

Gemalen kakkerlakken, opgelost in een glaasje cola light. Dat klinkt niet erg smakelijk, maar het schijnt wel goed te helpen bij rugklachten.
De Australische freestyle skister, Jacqui Cooper, kan het weten, want zij dronk dit goedje dagelijks nadat ze haar ruggewervel brak bij een ongeluk.
"Het is verschrikkelijk slecht voor je maag, maar het helpt uitstekend voor je rug", aldus Cooper. Volgens haar hielp het smerige drankje het "verontreinigde bloed" uit haar wond te halen. Drie weken na het ongeval deed ze, dankzij de hulp van haar kleine insectenvriendjes, alweer push-ups.
Een vriendin mailde trouwens dat ze in een carnavalsoptocht een Rat van Fortuyn had gezien:
"Een kind verkleed als rat aan een loopriem, daarachter een man verkleed als Fortuyn."
:-)
Mooi dat Pim zich niet goed kon houden tot ná de verkiezingen. Nu is gelijk weer duidelijk waar hij voor staat. Misschien wil hij terug naar de oude Griekse samenleving, waar mannen de baas waren (behalve op die plekken waar ze verjaagd waren), en de volwassen mannen de jonge knullen mochten inwijden?
Nedstat houdt een keurig lijstje bij van met welke zoekwoorden mensen hier terecht komen.
1. OR 11
2. petten 6
3. kernreactor 6
4. soep 5
5. screensaver 2
6. AND 2
7. van 2
8. maxima 2
9. rijtoer 2
10. willem 1
11. antiglobalisme 1
12. book 1
13. zwangerschap 1
14. Petten 1
15. eieren 1
16. spinnen 1
17. orange 1
18. voor 1
19. ferret 1
20. verfbom 1
21. archieven 1
22. monarchie 1
23. foto 1
24. ether 1
25. kleptocratentaks 1
De rest 37
Totaal 91
Je moet er toch niet aan denken dat iedereen die met AND of OR zoekt, hier terecht komt ;-)
Merels verhaal deed me ergens aan denken. Aan een juninacht in Amsterdam, halverwege jaren tachtig.
Een conflict met een frauderende woningbouwmaatschappij gecombineerd met een bordentic leidde er toe dat vriendje en ik midden in de nacht aan het naambord van die wbv stonden te schroeven. Vier schroeven, maar ze zaten stevig vast. Wbv-kantoor stond op een hoek, rechts een straat, links een bruggetje. En op een bepaald moment: rechts een golfje. Oftewel: een politie-auto. Meestal is het dan slim om te vertrekken. Maar de auto hield merkwaardigerwijs afstand. Hij stond daar, met twee agenten, heel stilletjes aan de andere kant van de straat. Na een tijdje kwam ie heel langzaam dichterbij. Vriendje schroefde ondanks mijn gesis door. Toen alle schroeven los waren, stapten we weer op de fiets, zoef over het bruggetje, en weg waren we.
Pas later beseften we dat ze zaten te wachten tot we iets zouden doen (inbreken? leuzen schilderen? iets anders?), en niet door hadden dat het ons alleen om dat bordje ging.
Het bord hebben we nog steeds.

vrijdag, februari 08, 2002

NOS-TT 401 vr 08 feb

Bij een brand in een loods in Zwitserland zijn tussen de 3,5 en 4 miljoen paashazen op jammerlijke wijze aan hun einde gekomen.
Gelukkig waren de hazen niet van vlees en bloed: ze waren van chocola. In de loods lag de voorraad die de Zwitserse winkelketen Migros nodig had voor zijn paasverkoop. De voorraad was niet tegen het vuur bestand: alle paashazen zijn gesmolten.
De fabrieken waar de hazen worden gemaakt hebben nu toegezegd om tot aan Pasen zeven dagen per week, 24 uur per dag te gaan draaien om op tijd genoeg hazen op de markt te kunnen brengen.
NOS-TT 120 vr 08 feb

DEN HAAG Minister Brinkhorst (Landbouw) gaat morgen definitief niet naar Cuba met een handelsmissie. Cuba weigert een visum aan CNV-voorzitter Terpstra te geven, omdat hij contact heeft gehad met een illegale vakbond op het eiland.
Percy zag iets dat haar opviel op de pagina tuingereedschap van de Airmilessite:

Gardena Slangenwagen
Gardena Heggenschaar
Gardena Takkenschaar
Gardena Snoeischaar
Weber One Touch Silver Burgundy 47cm
Rowenta Ladyshave Lissea
Gardena Accu-buxusschaar
Gardena Grasmaaier

Doet me denken aan die schooltestjes van vroeger: wat hoort hier niet bij?
(De barbecue, natuurlijk!)
Ik kan altijd moeilijk keuzes maken, en ik was even bang dat ik ook zou moeten stemmen voor de verkiezingen in mijn geboorteland dit jaar. Sommige landen hebben een verkiezingsplicht voor iedereen met de nationaliteit van dat land. Het zou kunnen dat het verschil maakte dat ik sinds kort een tweede paspoort heb (hoewel ik de dubbele nationaliteit al sinds mijn geboorte heb).
Maar nee, je kunt je alleen inschrijven in het kiesregister (sowieso al vrijwillig dus) als :
- you are 18 years old or older, and
- you are a New Zealand citizen or permanent resident, and
- you have lived in New Zealand for one year or more without leaving the country
Die laatste voorwaarde gaat niet op voor mij, dus ik hoef me ook niet al te erg te verdiepen in de diverse partijstandpunten.
Nu hoef ik alleen maar te piekeren over de verkiezingen hier.

donderdag, februari 07, 2002

Aansluitend op het vorige: de anti-diefstalstickers van het Algemeen Dagblad.
Daar kun je ook De Kus kopen. Nee, geen replica van het kunstwerk van Jeroen Henneman (zie foto), maar een 59,4 x 42 cm grote poster van de toch wat houterig uitziende Wim-en-Máx-kus op het balkon. Slechts € 9,95.


Het onderzoek van vorig jaar is intussen online gezet: wat is een goed fietsslot? Gevraagd aan de echte specialisten. Op de pagina vind je ook een link naar de mailactie van de Fietsersbond, waarmee de minister gestimuleerd moet worden iets te doen aan fietsendiefstal. Eerlijk gezegd lijkt de enige echte anti-fietsendiefstal-optie mij het aan iedereen verschaffen van een goed slot, een goede ketting of beugel, en het neerzetten van veel meer paaltjes om je fiets aan vast te zetten. En laat de minister dan gelijk een opdracht verstrekken aan techneuten: ontwerp onsloopbare fietslampen.
Natuurlijk worden er minder fietsen gejat als er minder verkocht worden, maar ja... Ik werd ooit aangesproken door een junk die me een mountainbike aanbood voor 25 gulden. Ik was niet geïnteresseerd, waarop hij de prijs verlaagde naar een tientje.
Ik rijd nog steeds op mijn ouwe fiets, waarvan we eigenhandig het slot gesloopt hebben toen ie ruim een jaar lang tegenover mijn huis had gestaan zonder dat ie verplaatst was. Eigenlijk dus een adoptiefiets ;-)
De nieuwste Windows. Ik bleef lachen. Ook erg aan te raden voor mensen zonder Windows-ervaring - die snappen ineens waar het gemopper vandaan komt. En ach, die Clippy...
En het muziekje is volgens mij het muziekje van het apenorkest bij de C&A en dergelijke. Die aapjes in die bak waar je moeder je voor zette met alle tassen als de zomergarderobe was aangeschaft en ze nog spullen voor zichzelf ging uitzoeken.

woensdag, februari 06, 2002

Wanadoo is met onderhoud bezig - dus de verbinding valt steeds weg. Heel irritant.
Nu.nl:

'Al-Qaeda saboteerde Windows XP'

AMSTERDAM - Een lid van het al-Qaeda-terroristennetwerk beweert al enige tijd geleden te zijn geïnfiltreerd in softwareconcern Microsoft. Daar zou hij Windows XP gesaboteerd hebben, zo meldt onder meer de nieuwsdienst Newsbytes.
De 25-jarige Afroze Abdul Razzak werd begin oktober in Bombay opgepakt omdat hij verdacht werd van het onderhouden van contacten met al-Qaeda. Tijdens het verhoor gaf de man toe lid te zijn van het terroristennetwerk van Osama bin Laden, en tevens vertelde hij dat hij bij Microsoft is geïnfiltreerd.
Hij zou betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem XP. Volgens een telecommunicatieconsultant Prasad uit New Delhi heeft hij geprobeerd om diverse 'achterdeuren', bugs en trojaanse paarden in XP in te bouwen.
Prasad wordt beschouwd als een redelijk betrouwbare bron aangezien hij in India een nieuwsgroep over computerbeveiliging beheert. Microsoft zegt in een eerste reactie dat het onmogelijk is dat iemand dergelijke fouten in de software integreert. Het besturingsprogramma is eind oktober in de winkels verschenen en sindsdien zijn er geen grote fouten geconstateerd.
Hier schijnt mijn oorsprong te liggen, als je ver genoeg teruggaat (einde 19e eeuw):







Shetland.

dinsdag, februari 05, 2002

Sommige dingen kun je maar beter niet weten:Wat zit er op de Londense metrozittingen?
Als je een (replica van een) vulkaan of een berg wilt kopen, kijk hier eens: Art volcano. De site spettert niet echt, en de navigatie is ook niet heel helder. Eén vulkaan kost $ 14,95, en de porto zou $ 2,50 zijn. Ik denk niet dat je daarvoor zelfs maar een heel klein replicaatje verstuurd krijgt, maar goed.
Nog eentje: Test: ben jij klaar voor kinderen?
Stuffucanuse heeft meer eigenaardige dingen, zoals de feiten die je waarschijnlijk nog niet kende:

There are only 500 crematoriums in the whole of the USA. As opposed to 550 in Great Britain.
A gorilla can fart ten times louder than a human being.
An ant will always fall over on it's right hand side when drunk.
A rat can last longer without water than a camel.
A female ferret will die if it goes into heat and cannot find a mate.
A duck's quack doesn't echo. No one knows why.
A 2 X 4 is really 1-1/2 by 3-1/2.
There are no words in the dictionary that rhyme with orange, purple, and silver.
The name Wendy was made up for the book "Peter Pan". There was never a recorded Wendy before.
The original name for butterfly was flutterby.
The phrase "rule of thumb" is derived from an old English law which stated that you couldn't beat your wife with anything wider than your thumb. (Vraag je je wel af waarom de uitdrukking bij ons 'vuistregel' is...)
Celery has negative calories. It takes more calories to eat a piece of celery than the celery has in it to begin with.
The Guinness Book of Records holds the record for being the book most often stolen from Public Libraries.
The longest chicken-flight ever recorded was 13 seconds.
A king size waterbed holds enough water to fill a 2000 sq. foot house 4 inches deep.
A 3 year old's voice is louder than 200 adults' in a crowded restaurant.
Windows for Australians.

maandag, februari 04, 2002

Bizarre link op Webgemms: Junkiebikes. Daar hebben ze het over pre-owned bikes. Het is allemaal een kwestie van definitie, nietwaar?
Referstat-knipje: 4 februari 16:37 Nederland (nucletron.nl)
In Petten zoeken ze via Ilse uit waar ze allemaal genoemd worden.
Dus als ik nogmaals Petten - kernreactor - scheur opsom, komen ze weer op bezoek.
Hallo daar! Passen jullie een beetje op?
En deze is leuk voor de thuisknoeiers: Bizarre stuff you can make in your kitchen. Zoals een vulkaan, een 'shrunken head', dansende mottenballen en rozijnen, en trucs met eieren zoals het ei in de fles, en eieren om geheime boodschappen over te brengen.
Misschien bookmarken voor de voorjaarsvakantie?
Nog meer maf gedoe: Spider & Bunbun. Met wegklik-link voor degene die het teveel wordt, dan word je keurig naar de Disneysite geleid.
Fun guide to autopsy, en hier kun je de benodigde spullen aanschaffen. De dhz-kit wordt aanbevolen met: "How often has this happened to you? You're enjoying a quiet evening with friends and family when suddenly somebody dies and the medical examiner's office is closed for the weekend."
Heel merkwaardig: Please delete me zou helpen tegen spam. Jaja...
Een andere blik op zaterdag: Indymedia.
Teletekst pagina 371:

Een Australier krijgt sinds enige tijd raadselachtige ansichtkaarten thuis gestuurd. De kaarten zijn afkomstig van Chucky, zijn voortvluchtige pitbull.
Chucky werd vorig jaar door de politie tijdens een inval neergeschoten. De hond werd in een dierenhospitaal weer opgelapt. Sinds zijn herstel is Chucky, die gezocht wordt, spoorloos.
De ansichten die het baasje ontvangt zijn afkomstig uit de meest exotische oorden. Chucky is o.a. met zonnebril op het strand afgebeeld. Zijn eigenaar heeft geen idee waar de hond is, of wie hem heeft meegenomen.

zondag, februari 03, 2002

NOS-TT 109 zo 03 feb 18:13:36

NRC legt kernreactor nog niet stil

DEN HAAG De directie van het nucleaire onderzoekscentrum NRC in Petten wil de reactor nog niet stilleggen. Minister Pronk van VROM heeft daartoe opdracht gegeven. Volgens de directie is er geen reden de reactor stil te leggen omdat de veiligheid niet in gevaar zou zijn.
De directie wil eerst het rapport van de kernfysische dienst van VROM lezen over de veiligheidssituatie. Dat moet morgen klaar zijn. De NRC wil dan pas een besluit nemen en is verbaasd dat Pronk al op het rapport vooruitloopt.
Pronk reageert niet alleen op de scheur die in het reactorvat zit. Het gaat hem vooral om de werkmethodes in Petten.