vrijdag, oktober 19, 2001

Damien Hirst is een Britse kunstenaar. Onlangs werd een van zijn kunstwerken weggegooid in een galerie. De schoonmaker dacht dat het vuilnis was. De waarde van het kunstwerk was f 20000,-. Gelukkig hadden de galerie-eigenaars er foto's van, zodat het herbouwd is. De kunstenaar schijnt er smakelijk om gelachen te hebben.
Hierbij een foto van een ander kunstwerk van Hirst, Home sweet home:



De goden verzoeken is ook een vak: Paula Perry uit Vermont heeft voor 60 dollar een persoonlijke nummerplaat laten maken. Er staat op: 'shthpns', oftewel: shit happens.
Helaas vindt de rechter dat dat vloeken is, en kan ze het nummerbord dus niet gebruiken. Dat krijg je er van.
In Rio de Janeiro heeft een dierenwinkelier een nieuw gat in de hondenmarkt gevonden. Ricardo Brito begint in een achterkamertje van zijn dierenwinkel in Rio een hondenbordeel. Vijf teefjes zijn daar aanwezig om de heren te behagen.
De gesteriliseerde dames worden van rode nagellak voorzien om hun beroep tot uitdrukking te brengen. Maximaal drie keer per dag krijgen ze een klant.
Ook over de werktijden heeft Ricardo nagedacht: twee keer per jaar gedurende twee weken. De dierenpooier denkt dat zijn service een kalmerend effect zal hebben op wilde en onrustige reuen.
Waarbij ik me dan weer afvraag of hij die smoes zelf ook gebruikt...

woensdag, oktober 17, 2001

Het is weer feest:

" NOS-TT 106 wo 17 okt

Geen treinverkeer rond Amsterdam

UTRECHT Het treinverkeer rond Amsterdam ligt sinds 20.00 uur plat. De NS kampt met logistieke problemen na een ongeluk bij station Amsterdam Sloterdijk en een stroomstoring bij Alkmaar.
De verkeersleiding wist niet meer waar alle treinen die op weg naar Amsterdam waren, terecht konden en besloot hierop het treinverkeer maar helemaal stil te leggen.
De verkeersleiding hoopt in de loop van de avond de treinen weer in beweging te krijgen, maar sluit uit dat ze volgens dienstregeling gaan rijden. Treinen naar Amsterdam rijden zo ver mogelijk door naar de hoofdstad en rijden dan terug."

Teletekst meldt verder een minimale vertraging van een uur.
NS-verkeersleider, het lijkt me echt een rampzalig beroep: mensen horen alleen van je als er iets dramatisch mis gaat.

dinsdag, oktober 16, 2001

Emancipatie, wat was dat ook al weer?
Knipje van nu.nl:

"AMSTERDAM - Het zijn niet de junks of alcoholisten die de meeste overlast veroorzaken in Amsterdam, maar alleenstaande Nederlandse mannen van 50 jaar en ouder. Dit blijkt uit het jaarverslag 1999-2000 van de afdeling Vangnet en Advies van de Amsterdamse GG&GD.
De afdeling kreeg de afgelopen twee jaar 53 procent meer hulpvragen binnen ten opzichte van 1998. Ook het aantal cliënten steeg. De meerderheid, bijna 65 procent, betrof overlast door vervuiling. Het grootste gedeelte van deze cliënten is de wat oudere Nederlandse man die geen partner heeft om de troep op te ruimen." (Cursivering van mij)
Zielig hè, die wat oudere heren. Nooit geleerd om op te ruimen, en blijkbaar ook nooit een dame genoeg kunnen interesseren om te zorgen dat ze zijn troep opruimde...
Hallo GG&GD!! Word eens wakker! We zitten in 2001, niet in de jaren '50!
Met de kapotte tong en een zeerdoend lijf nog maar een dag thuisgebleven. Toen de controleur langskwam om te vragen wat er aan scheelde, heb ik mijn tong naar hem uitgestoken, dat leek me de snelste manier. Hij deinsde achteruit en stamelde dat hij geen dokter was ;-)
Nu dus op halve kracht door het huis aan het darren, gordijnen halfdicht want ik kan zoveel licht niet hebben. Net wel met mijn ogen dicht buiten gestaan, en gefantaseerd dat het mei is, dat de zomer nog moet komen.
Ik ben nog niet helemaal okee, want ik heb inmiddels mijn hoofd gemeen opengehaald aan de raamsluiting (buurkat zat op de vensterbank om aandacht te mauwen), een glas uit mijn handen laten vallen en ik struikelde over m'n eigen voeten.
Post is niet gekomen, hoewel ik op dinsdag altijd een hele lading krijg: heeft waarschijnlijk te maken met de pakjespaniek die gisteren in het verdeelcentrum hier vlakbij uitbrak.
Inmiddels mag ik zowaar weer online, dus kan ik dit gebazel posten. Ik begrijp niet waarom die server er steeds uitknalt...

maandag, oktober 15, 2001

Vannacht weer een epileptische aanval gekregen. Nu bonkt mijn hoofd, en ligt mijn tong aan flarden. En ineens moet ik denken aan vroeger op school, dat mensen vaak maar op één manier hun tong kunnen buigen: of in de breedte, of in de lengte. Ik kon het alleen in de breedte, maar na veel oefenen kon ik het ook in de lengte, zo'n keurig buisje van mijn tong maken.
Nu kan ik er even niks mee. Hele zachte dingen eten, veel slokjes water omdat het slijmvlies stuk is, en ik pjjjjaaat een beetje moeij-juk. Vooral de klanken waarbij de tongpunt tegen de tanden moet of de tong flexibel moet zijn, gaan niet: c, j, l, r, s. Zo'n spraakgebrek geeft nare bij-effecten in winkels: vraag iets en je wordt volautomatisch als laagfunctionerende idioot behandeld. Mensen gaan HARD en dui-de-lijk tegen je terug praten. Het ergste is dat je dan niet eens een vinnige opmerking terug kunt maken, want ze horen alleen wat je niet goed kunt zeggen :-(
Vanaf deze link is iemand op mijn pagina gekomen.
Mocht het de komende tijd stil worden op deze pagina, informeer eens bij de FBI - misschien ben ik dan afgevoerd naar Amerika.

zondag, oktober 14, 2001

Loes Modderman verzamelt zand. Ze zet microscoopfoto's van dat zand online: geel zand, zwart zand, allerlei kleuren en vormen. Ze wil ook graag zand ruilen, en als je haar een fotokokertje vakantielandzand opstuurt, krijg je de foto thuisgestuurd.
Als voorbeeld een foto van Toscaans zand:


Eh... sorry. Ik kon het niet helpen. Ik zal het niet meer doen. Het was sterker dan ik. Het spijt me echt. Ik ben er allergisch voor. Ik heb het niet gedaan.
Kom je niet verder dan dit soort excuses, kijk dan eens op excuses.co.uk. Creatieve smoezen voor allerhande situaties - van het gras te lang laten groeien tot niet willen trouwen, van een telefoongesprek afkappen tot porno lezen. Doe er je voordeel mee...
Anthrax, de band, wordt toch wat nerveus:
"In the twenty years we've been known as "Anthrax", we never thought the day would come that our name would actually mean what it really means."
"Most people associated the name Anthrax with the band, not the germ. Now in the wake of those events, our name symbolizes fear, paranoia and death. Suddenly our name is not so cool. To be associated with these things we are against is a strange and stressful situation. To us, and to millions of people, it is just a name. We don't want to change the name of the band, not because it would be a pain in the ass, but because we hope that no further negative events will happen and it won't be necessary. We hope and pray that this problem goes away quietly and we all grow old and fat together."
Als ik zo 's nachts zit te surfen, word ik regelmatig opgeschrikt door allerlei knarsende, sissende en knerpende geluidjes. Ik was er vrij snel achter dat ze uit de fluitketel kwamen, maar ik vroeg me wel af waarom ie soms pas twee dagen na gebruik geluid ging maken. En wat het was, want tikken kan ik wel verklaren, maar het gepiep niet.
Zolang er geen betere uitleg is, ga ik toch maar uit van de spooktik.


Waarom wordt er tegenwoordig in popprogramma's op tv geplaybackt met een hoofdmicrofoontje??
Vroeger werd er keurig gefaket voor een microfoon, en als de zingerd danste, deed hij/zij het zonder.
Klinkt misschien wel erg als: vroeger was het beter.
Maar het is wel wennen als je de 'jeugd' ineens helemaal loos ziet gaan met mode en kleding die je toen al niks vond.
Nu.nl meldde ook dat de last minutes zo goedkoop worden. Even getest met een vlucht naar Nieuw-Zeeland, op Happytravel.
De goedkoopste gaat via Singapore voor ruim 2600 gulden, de duurste in dezelfde economy-klasse gaat via Tokyo of LA, voor ruim 13000 gulden. Wat zou je voor die tienduizend piek meer krijgen? Een uitgebreidere demonstratie van de zwemvesten? Luxere spuugzakjes? Eten dat wel lekker is?

Intussen is ook al-Qaeda weer bezig: woordvoerder Sulaiman Bu Ghaith heeft zondag voor het Arabische televisiestation al-Jazeera gezegd dat de aanvallen op Afghanistan vergolden zullen worden met aanvallen op Amerikaanse en Britse doelen.
Hij waarschuwde Amerikanen, Britten, vooral moslims, kinderen en "iedereen die zich tegen de Amerikaanse politiek keert", niet "in vliegtuigen te vliegen of in hoge gebouwen te wonen".
Al-Qaeda sommeerde eveneens de Amerikanen, Britten en hun Arabische bondgenoten Saudi-Arabië te verlaten, omdat "het vuur onder hun voeten aangestoken zal worden".
Bron: nu.nl
De hysterie begint nu echt toe te slaan: in Londen zijn 'honderden' mensen geëvacueerd, nadat een aantal mensen onwel waren geworden. Er hing een chemische wolk. De autoriteiten zijn het nog aan het uitzoeken, maar men denkt niet aan een aanslag. Op dit moment is er een prozaïsche verklaring voor de 'chemische wolk': uitlaatgassen van een bus.
Openbaar vervoer was toch goed voor het milieu en zo?