zaterdag, december 07, 2002

Jawel: Linke soep in het ehm... Het zou Engels moeten zijn.
'Laborant erkent fout fotorolletje' wordt: 'Worker approved mistaken fotorolletje'.
'Grappig: er was keuze uit erg veel sintpapiertjes, maar we hebben allebei hetzelfde gekozen.' wordt: 'funny yonder wax option out of very very many sintpapiertjes, solely we have both the same elected.'
Bieslog wordt vertaald als Chive (okee, het woord lijkt een beetje op bieslook).
Bij de wilde spinnen af: Towards the was willing spin ready
Suffie serveert: Doze dumbwaiter
Maar ja, Hippo wordt ook Hippy.
De Almelose Miss Turkije is bij de Nigeriaanse Miss World-verkiezingen in Engeland tot Miss World gekroond.
Wie had het daar over globalisering?
Het natte-hagelsneeuwt hier!

vrijdag, december 06, 2002

NOS-TT 109 vr 06 dec

Laborant erkent fout fotorolletje

DEN HAAG Getuige Boetzelaer heeft voor de commissie-Bakker de schuld op zich genomen van de mislukking van de foto's die luitenant Rutten in Srebrenica van oorlogsmisdaden heeft genomen.
Boetzelaer ontwikkelde het fotorolletje in juli 1995 voor Defensie. Zoals bekend maakte hij een fout bij het aanvullen van chemicaliën, waardoor het rolletje mislukte. Hij weet dat aan de geboden haast, en het gedempte licht in de doka.
Kapitein Rutten, die de zaak in '95 voor de marechaussee onderzocht, constateerde daarbij geen opzet. Desondanks vindt hij de hele gang van zaken vandaag de dag nog steeds "ongelooflijk".

Ach ja. Er zou een wet moeten zijn waardoor doka's voortaan goed verlicht moeten worden.
NOS-TT 126 vr 06 dec

België sluit alle kerncentrales

BRUSSEL De Belgische Tweede Kamer heeft besloten dat alle kerncentrales worden gesloten. De oudste centrales sluiten over 15 jaar, de andere over 25 jaar. Het gaat om 4 centrales in Doel (Antwerpen) en 3 centrales in Tihange bij Luik.
In België is tweederde van de stroom afkomstig van kernenergie. Aan het besluit is een maandenlange discussie in het parlement vooraf gegaan.
De twee groene partijen in de regering van premier Verhofstadt hadden sluiting beloofd in hun verkiezingscampagnes. Het besluit moet nog worden goedgekeurd door de Senaat. De energiesector in België betreurt het besluit.

donderdag, december 05, 2002

Nog een sintcadeautje: Jeanne, van de leuke winkel, kon het niet laten:
Jeanne's Weblog.
Grappig: er was keuze uit erg veel sintpapiertjes, maar we hebben allebei hetzelfde gekozen.
Tijdens het uitpakken stond er trouwens nog een bezorger voor de deur met een ander pakje. Merkwaardig, zo op 5 december.
Sinterklaas heeft mij gelukkig gemaakt met een knuffelbeest, een Kikkerkalender (waar ik zelf nog mee in mijn handen heb gestaan vorige week, maar ik liet 'm nog even liggen omdat ik ook al een boek had gekocht), een chocoletter en een zelfgemaakte IKEA-tegoedbon voor een verdacht zelfbouwpakketje :-)
Vriendje kreeg een nieuw dekbed, met hoes, een chocoletter, een gedicht, een suikerbeest, en het The Action Hero's Handbook - wat te doen als je onschuldig in de bak belandt, hoe te communiceren met aliens, the Vulcan nerve pitch, en meer van die filmdingen die je graag zelf ook zou kunnen en kennen ;-)
Verdachte pakketjes staan opgesteld in een hoek van de kamer. Pepernoten ontbreken wegens uitverkocht. Gedicht is uitgeprint.
Ik hoop dat een en ander in de smaak valt ;-)
Trouwens: zon!
(Okee, met steeds meer wolken, maar toch, dit is een fijne afwisseling na al die nevel.)
Vriendje vertelde dat elke krekel een sprinkhaan is maar niet elke sprinkhaan een krekel. Dus als sprinkhaan een krekel blijkt, zit ik toch goed ;-)
Ik denk dat ik hem (of haar) zolang maar Japie noem. Op het werk loopt namelijk iemand rond met een mechanische krekel, die Japie heet. Als B dienst heeft, hoor je uit alle speakers krekels snerpen. En soms ook als ie geen dienst heeft: hij heeft het geluid ook opgenomen in het omroepsysteem.
In mijn oude huis woonde ooit een winter lang een krekel. Dat huis was erg warm dankzij een slecht geïsoleerde blokverwarmingsketel aan het eind van de gang, en krekel heeft de hele winter doorgesnerpt, alsof het hoogzomer was. De Japie die nu hier zit, is stil. Misschien is het een ander merk, of is het niet warm genoeg, of is ie van het verkeerde geslacht (vooropgesteld dat het ene geslacht wel en het andere geen geluid maakt natuurlijk, geen idee of dat zo is bij sprinkhanen - of is het dan een sprinkkip?).
NOS-TT 401 do 05 dec

Britse vrouwen hebben de neiging om te jokken. Uit een onderzoek van het blad That's Life! dat woensdag werd gepubliceerd, blijkt dat 98 procent van de vrouwen zich wel eens schuldig maakt aan een klein leugentje.
Driekwart van de Britse vrouwen vertelt ook zonder schroom grote onwaarheden.
Favoriete leugens zijn "je bent keigoed in bed" en "deze schoenen kostten maar 15 euro".
Voor het onderzoek zijn alleen Britse vrouwen ondervraagd, met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar. Rest de prangende vraag hoe vaak Britse mannen liegen en vooral waarover!
Ik ontdek plotseling een huisdier! Nu zit ik met de vraag wat ik er mee moet - een sprinkhaan buiten zetten als het gaat vriezen is niet zo diervriendelijk, maar wat moet dat beest in mijn gang? Wat eten sprinkhanen? En is ie wel veilig bij die spinnen die daar ook wonen?
Foto van het verdachte IKEA-pakketje.
(Via)
Toch snap ik nog steeds niet wat de maker van een site bezielt om een cookie te bakken met een geldigheidsduur van ruim 30 jaar. Dat is een heel gewone periode. Blijkbaar vertrouwen ze er niet op dat je de site in de tussenliggende jaren bezoekt of zo?
Scholieren zien lijk voor kunstwerk aan

AMSTERDAM - Een 25-jarige vrouw heeft vorige week zelfmoord gepleegd door vanaf de vijfde verdieping van het kunstcentrum Tacheles in Berlijn naar beneden te springen. Een groep buitenlandse scholieren dacht dat het om een performance ging en maakte uitgebreid foto's van het lichaam. Een jongen van twaalf was de eerste die in de gaten kreeg dat het om een echt lijk ging.
(Bron)

woensdag, december 04, 2002

RTL-nieuws meldt dat het om afpersing zou gaan, die bomm(elding)en bij IKEA.
Er wordt gepleit voor een inburgeringscursus voor 'oude' allochtonen.
U heeft geen idee hoe ik me daar op verheug! Eindelijk inburgeren!
NOS-TT 113 wo 04 dec

Nawijn dubt over lijsttrekkerschap

DEN HAAG Minister Nawijn is 'voorlopig' nog beschikbaar om lijsttrekker van de LPF te worden, maar hij sluit niet uit dat hij voor het partijcongres van zaterdag alsnog afhaakt. Zaterdag stelt de LPF de kandidatenlijst vast.
Nawijn zegt zich te ergeren aan enkele persoonlijke verdachtmakingen. In een krant werd hij ervan beschuldigd dat hij als voorzitter van een voetbalclub betrokken was bij belastingfraude.
Dinsdag zeiden hoogleraar Beunders en journalist Oltmans staatssecretaris Van Eijck (Financiën) geschikter te vinden als lijsttrekker dan Nawijn. De twee zijn lid van de kandidatencommissie.
NOS-TT 151 wo 04 dec

2 VANDAAG NIPO

Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zouden de VVD en het CDA met 77 zetels een kleine meerderheid halen.
Het CDA komt in een NIPO-peiling van 2Vandaag uit op 49 zetels, een winst van zes.
De VVD wint 4 zetels en komt op 28.
De Socialistische Partij haalt nu 19 zetels. De SP daalt voor het eerst in de recente peilingen. Vorige week kwam de partij op 22 zetels.
Verder is opvallend dat Leefbaar Nederland in deze peiling zijn beide Kamerzetels kwijtraakt.
De PvdA krijgt er ten opzichte van de vorige peiling een zetel bij en komt op 29 zetels, een winst van zes.
De LPF verliest 21 zetels en komt uit op vijf.
Vandaag bleek wel dat je maar een paar mensen nodig hebt om het land plat te leggen: veel bommeldingen tegelijkertijd, liefst op plekken die langs verkeersknooppunten liggen, en alles loopt urenlang vast.
Het zal het nieuws niet halen, maar ook hier in het lokale winkelcentrum is explosiegevaar geweest.
Pakje afgeven bij het postkantoor. Nee, niet zó'n pakje, gewoon een doosje met een modem en transformator. Je zult er ongetwijfeld iets van kunnen maken, maar in principe is het gewoon een pakje. Meer niet.
Vier mensen voor me. Een dame met een kind dat eerst een kaartenstandaard omgooide, vervolgens heen en weer ging rennen en het daarna op een schreeuwen zette. Dame leverde een boek in. O, kon ze dat niet hier afrekenen? Ja, maar het was zo druk bij de kassa. Postmeneer legde nog eens uit dat hoewel het postkantoor bij de Bruna inzit, de verkoop gescheiden is. Verkocht haar een postzegel en meldde zuchtend dat hij echt niet zonder afhaalbewijs dat pakje aan haar mee zou geven, ook al kon ze het zo aanwijzen. Dame beledigd af.
Nog drie mensen voor me. Een meneer met een ingewikkeld pakje, vol stickers en etiketjes en gedoe. Uiteindelijk stapte hij opzij om alle administratie af te handelen en schoof de rij door.
Nog twee mensen voor me. Achter me iemand met een hond die steeds tegen me aan ging zitten, en die dan zo ongeveer gewurgd werd door zijn eigenaar.
Degene voor me wilde 1 postzegel, 1 strippenkaart, hoezo zijn die op?, twee briefkaarten en een velletje decemberzegels. En schopte een scene omdat ie niet die agenda kreeg die je bij 3 velletjes krijgt. Postmeneer spendeerde minuten aan de uitleg van het verschil tussen 1 en 3.
Uiteindelijk was ik aan de beurt. Hoera. Doosje overhandigd, werd zo aangepakt dat de pakbon scheurde. Nee, dat kon zo niet verzonden worden, dat moest allemaal vastzitten. Ik suggereerde dat de boel met wat plakband wel te repareren was, en werd aangestaard alsof ik een oneerbaar voorstel deed. Kortom: ik kon opnieuw beginnen met het invullen van alle papieren, er werd een nieuwe pakbon bovenop de oude geplakt, en ik mocht het pakje afgeven.
Nou ja, en daarna moest ik nog twee winkels af, waar het ongeveer net zo ging. Natuurlijk ontdekte degene voor me net te laat dat de pot jam open was gegaan, en in de andere winkel probeerde iemand met drie verschillende passen te pinnen, voordat ze het opgaf.
Eigenlijk moest ik naar nog een winkel, maar dat leek me onverstandig. Als iemand boe tegen me gezegd had, was ik ontploft.
Tis een axie tegen kinderarbeid.
Het is een protest tegen globalisering.
Het is een kommunisties 'Tegen!'
Het anti-katholiek kommando zit erachter.
Het zijn die Engelse scholieren met hun wetenschapspakketjes.
Het is een gebaar tegen de hebberigheid.
Het is een dreigement van het ballenbevrijdingsfront.
Het zijn de Pieten die opslag willen.
(Naar eigen inzicht aan te vullen)
Maarre, die bommen / pakjes / meldingen...
Pakjes horen nu her en der op te duiken, maar niet op deze manier. Een bommelding wordt door iemand gedáán. En het is vast reuzeleuk om paniek te zaaien, maar doe je dat dan op deze schaal?
Vriendje, wantrouwig aangelegd, zegt: 'Het is vast een afleidingsmanoeuvre'. Ik hoop dat ie ongelijk heeft.
NOS-TT 120 wo 04 dec

KAMPALA De ambassades van Nederland en België in Oeganda zijn ruim twee uur ontruimd geweest na een bommelding. De gebouwen zijn doorzocht, maar er is niets gevonden. Het dreigement zou tegen een Britse organisatie gericht zijn geweest.
NOS-TT 106 wo 04 dec 14:25:50

Geen bom gevonden bij ANP Rijswijk

RIJSWIJK Het hoofdkantoor van het ANP in Rijswijk en naburige kantoren zijn op last van de politie ontruimd na een bommelding. Bomspecialisten kamden het pand uit maar vonden niets. Toch mag het ANP-personeel nog niet naar binnen.
Het ANP zet de berichtgeving vanuit de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam voort. De binnenlandse berichtgeving loopt op hoofdlijnen geen gevaar.
Het duurde geruime tijd voordat het ANP-pand doorzocht kon worden. Eerst moesten de bomspecialisten onderzoek doen bij IKEA in Delft. Dat kostte veel tijd, mede doordat de ballenbak grondig doorzocht moest worden.
VN waarschuwt voor grootste hongersnood ooit

AMSTERDAM - Afrika staat een ongekende hongersnood te wachten, 38 miljoen mensen dreigen te verhongeren, zo waarschuwt de voorzitter van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, James Morris.
Morris vertelde de Veiligheidsraad dinsdag dat het enige obstakel om morgen een eind te maken aan de honger politieke onwil is. In plaats van politieke beslissingen te nemen en geld opzij te leggen om de honger te bestrijden hebben de VN-lidstaten onbewust een beleid geadopteerd dat het idee om de honger te doen verdwijnen tot een fantasie heeft herleid.
Er is niet genoeg geld om de mensen die vandaag verhongeren te helpen, en het nationale en internationale handels- en economisch beleid maken het onwaarschijnlijk dat ze in de toekomst gevoed zullen worden, zei hij. Nergens is dit tegenwoordig duidelijker dan in Afrika. Politieke beslissingen door een aantal Afrikaanse regeringen, en regeringen uit de westerse wereld, hebben het voor het continent moeilijk gemaakt om voor zichzelf te zorgen, zei Morris. Wij zien ons nu geconfronteerd met de mogelijkheid van massaverhongering in verschillende delen van Afrika: een zestal landen in het zuiden, in de Hoorn van Afrika en in delen van de Sahel.
(Bron)
Concorde verliest staart tijdens vlucht naar New York

LONDEN - Een Concorde van British Airways heeft tijdens een vlucht van Londen naar New York een deel van het staartroer verloren, zo is woensdag bekendgemaakt.
De piloten voelden een trilling vlak voor de landing in New York, maar konden het toestel normaal aan de grond zetten. Geen van de 105 inzittenden is gewond geraakt.
(Bron)
Hoofdkantoor persbureau ANP ontruimd

AMSTERDAM - Het hoofdkantoor van het Algemeen Nederlands Persbureau in Rijswijk is woensdagochtend omstreeks 8.45 uur ontruimd na een bommelding. Ook gebouwen in de omgeving zijn op gezag van de politie ontruimd. Of de ontruiming verband houdt met de bommeldingen bij de IKEA-vestigingen is niet duidelijk.
Rond 13.00 uur werd het duidelijk dat er geen verdachte voorwerpen zijn gevonden op het hoofdbureau van het ANP.

Omgeving rond NAM-gebouw afgezet

In Assen is woensdag na een melding het gebied rond het gebouw van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) afgezet. Niemand wordt tot het terrein toegelaten maar er wordt wel doorgewerkt. Of de afzetting in relatie staat tot de bommeldingen in de IKEA-winkels en het ANP, is niet bekend.

Ambassade

Ook in het buitenland was er bomalarm. Bij de Nederlandse ambassade in Oeganda kwam een bommelding binnen. Dat meldden woensdag de inlichtingendiensten in de Oegandese hoofdstad Kampala. Het gebouw is inmiddels ontruimd.
Ook bij de ambassade van België, kantoren van de Europese Unie, Wereldbank en een vestiging van het Britse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking zijn bommeldingen binnengekomen. Ook deze gebouwen zijn ontruimd.
(Bron)
IKEA dicht door bomalarm

AMSTERDAM - Het meubelconcern IKEA houdt woensdag alle vestigingen in Nederland gesloten na verschillende bommeldingen. Op een parkeerterrein nabij de IKEA-vestiging in Utrecht heeft het EOC het eerder gevonden pakket tot ontploffing gebracht. Voor zover bekend hebben zich daarbij geen problemen voorgedaan.
[knip]
De vestiging in Utrecht wordt de komende uren nader onderzocht. De politie in Utrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur ingelicht door de Amsterdamse collega's. De politie is direct poolshoogte gaan nemen rond de IKEA-vestiging. Tijdens hun verkenning ging een zogenoemd storingsalarm af, wat volgens de politie reden was om de melding serieus te nemen.
In de IKEA-vestigingen in Heerlen, Barendrecht en Sliedrecht heeft de politie niets verdachts aangetroffen. In de overige vestigingen van IKEA in Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Utrecht en Amsterdam vindt nog uitgebreid onderzoek plaats.
De sluiting van de IKEA-vestigingen houdt verband met de vondst van twee explosieven, dinsdagavond in Sliedrecht en Amsterdam. Woensdagochtend werd er een bom gevonden in Utrecht.
De politie doorzoekt alle tien de vestigingen. "IKEA Nederland neemt deze drastische maatregelen uit veiligheidsoverwegingen voor haar medewerkers, klanten, en toeleveranciers", aldus het concern in een persbericht.

'Geen terreuraanslagen'

De bomincidenten kunnen volgens het OM niet worden gekwalificeerd als terreuraanslagen. "Daar zijn geen aanwijzingen voor", aldus de Amsterdamse persofficier van justitie M. Bloos. "Wij willen dat beeld dan ook met nadruk ontzenuwen."
"Er zijn geen aanwijzingen voor een terroristische actie", meldt het jongste persbericht van de politie over de zoekactie naar een explosief bij de IKEA-vestiging in Utrecht. Dit bericht, verspreid kort voor half elf, meldt tevens dat alle IKEA-vestigingen vooralsnog gesloten blijven.
Hoe de incidenten dan wel moeten worden ingeschat kan persofficier Bloos, vooral in belang van het onderzoek, op dit moment nog niet aangeven. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verwijst voor informatie over de ontstane situatie naar het OM in Amsterdam.

Scheepvaart

Het scheepvaartverkeer in het Amsterdam-Rijnkanaal is voor vervoerders van gevaarlijke stoffen stilgelegd. De maatregel is onderdeel van de afsluiting van de omgeving van het IKEA-filiaal.
De politie verwachtte om 08.30 uur dat de maatregel nog een half uur tot drie kwartier zou duren. In eerste instantie mochten alleen schepen met gevaarlijke stoffen niet in de buurt van de vestiging varen.

Verkeer

In verband met de vondst van een explosief in de vestiging van IKEA in Utrecht, is de A12 tussen tot 10.30 uur afgesloten geweest in beide richtingen tussen de knooppunten Lunetten en Oudenrijn.
Rondom Utrecht ontstonden grote verkeersproblemen. Op de A27 ontstond een file van zo'n 20 kilometer. Toen daarna de A12 geheel werd afgesloten liep het totale aantal kilometers file in de regio op tot bijna 70 kilometer.

Explosieven

Dinsdagavond werden er zowel in Sliedrecht als in Amsterdam explosieven gevonden door de politie. De Amsterdamse politie wil niet zeggen waar de explosieven zijn aangetroffen, maar erkent dat er een verband bestaat met de bomdreiging bij het meubelconcern.
"Het aantreffen van de explosieven gaf redenen om alle IKEA-vestigingen te onderzoeken", aldus de woordvoerster van de politie Amsterdam. "De directie van IKEA heeft in overleg met de politie besloten alle vestigingen gesloten te houden."
Bij een poging de explosieven onschadelijk te maken op het politiebureau van Sliedrecht, raakten twee medewerkers van het Explosieven Opruimingscommando gewond toen het explosief ontplofte. Een 42-jarige medewerker raakte lichtgewond, zijn 47-jarige collega liep oogletsel op. Het tweede explosief, dat in Amsterdam werd aangetroffen, kon in een politiebureau worden ontmanteld.
(Bron)
Doet ie het weer?
Ja dus. Gelukkig.
Webkim over boerenkool...
Ik was een moeilijke groente-eter, maar op mijn verjaardag mocht ik altijd zelf kiezen wat we aten. En altijd werd dat boerenkoolstamppot. Half september, meestal lekker buiten in de tuin in de zon, boerenkool eten.
Misschien moeten we een boerenkoolmeeting organiseren :-)
En jawel, die template server moet weer gereanimeerd worden.
Tenzij we natuurlijk allemaal even op Pro overstappen, daar hebben ze schijnbaar nooit technische problemen.
4 december, toch heeft die datum iets.
5 december was het hele huis in nerveuze opwinding, er werd gezwoegd op laatste gedichten, getierd op uit elkaar vallende surprises, gepaniekt over cadeautjes... 4 december had je en de opwinding van het komende avondje, en het idee dat je nog tijd genoeg had om te doen wat er gedaan moest worden.

dinsdag, december 03, 2002

Naar In the line of fire gekeken, beetje rondgesurfd, mezelf een krant cadeau gedaan tijdens de feestdagen, vriendje lastiggevallen met van alles en nog wat, vriendinnen gemaild, broodje gegeten, en mijn humeur is wat opgeknapt :-)
NOS-TT 192 di 03 dec

'Emigrant' na 44 jaar dood gevonden

LUCCA De Italiaan Nemo Cianelli, die in 1958 afscheid nam om naar Amerika te emigreren, is nu dood gevonden tussen de keldermuren van zijn huis in Lucca in Toscane. Zelfmoord na zelfinmetseling.
Bij de resten van de man stonden twee volle koffers, een troffel, een verroest geweer en een fles met een brief. Daarin schreef hij dat hij ongeneeslijk ziek was en zijn emigratie verzonnen had om zijn familie te ontzien.
Het plotselinge vertrek van Cianelli leidde in Lucca en omstreken tot hevige speculaties. Men nam echter aan dat hij was vertrokken naar Amerika en liet het verhaal uit het geheugen verdwijnen.
Ik heb een Bui. Zo'n Bui waarin ik me aan alles en iedereen Erger. Aan 'ze hebben zich uit de markt geprezen' en 'zij reiken handvaten aan' in het nieuws, bijvoorbeeld. En aan het feit dat ik me daar over opwind. Dat het gaat vriezen. Dat het mistig is. Dat ik een cd dubbel blijk te hebben. Dat mijn mail andersom binnenkomt. Dat ik geen puf heb om naar de winkel te gaan en geen zin heb in wat ik nog in huis heb. Dat ik mezelf een zeikerd vind op dit soort momenten (op andere momenten valt het wel mee, heus).
Nadat de template server weer tot leven gewekt was, kregen we nog dit:
Error 506: Unable to contact view generation service
Error 104: java.lang.NullPointerException
Maar nu lijkt alles het weer te doen.
UPC vraagt uitstel van betaling aan

AMSTERDAM - Het kabelbedrijf UPC heeft uitstel van betaling aangevraagd in zowel de Verenigde Staten als Nederland. De rechtbank in Amsterdam heeft het bedrijf ook uitstel verleend, zo heeft UPC dinsdag bekendgemaakt.
(Bron)
"Trouble with a template server". Op een ander log is _altijd_ trouble with a template server. Maar als ik net doe of ik gek ben en alles twee keer publish en één keer delete, staat het er toch. Rara.
Nou ja, we wachten zoet af tot de boel weer loopt.
Sinterklaas was vroeg dicht jaar: er werd aangebeld, en er was niemand - maar er lag wel een dik boek op de mat. Bijna 1300 pagina's.
De schimmel is vervangen door een rood bestelautootje, en de Pieten door een meneer in uniform, maar toch.
Het nieuwe telefoonboek is weer binnen.
In Rotterdam zit een speciaalzaak in prikkelende cadeau's...
Als je echt omhoog zit: de gedichtengenerator. Vul een naam in, en het cadeau, en even later heb je een compleet gedicht.
December begint toe te slaan: Merry Christmas van The Ramones, Silent night van The Dickies, en vooruit, December will be magic again van Kate Bush. Ik geef toe dat die eerste twee vooral geschikt zijn om winkelcentra binnen vijf minuten ontruimd te krijgen, maar toch: tis kerstmuziek.

maandag, december 02, 2002

Uitdaging voor techneuten: ontwikkel een sok voor de tong. Of een pleister.
Als er iets gemaakt wordt zonder smaakje, dat rauwe plekken op de tong kan afdekken zonder nieuwe wonden te maken bij het verwijderen, en dat dat akelige tong-kleeft-aan-alles-vast-effect kan doen afnemen, word ik een trouwe klant.
Oeps... Dan moet je die mail waarin je uitgebreid iets beschrijft dat vriendje gaat krijgen naast het dekbed, natuurlijk wèl naar degene sturen voor wie het bestemd is. En niet per ongeluk naar vriendje ;-)
Nederlanders blijven zuinig tijdens feestdagen

AMSTERDAM - Nederlanders geven tijdens de feestdagen veel minder geld uit aan cadeaus dan andere Europeanen. Gemiddeld trekken de Nederlanders 23 euro uit voor een geschenk, tegenover 48 euro in de rest van Europa. Wel koopt de Nederlandse consument meer cadeautjes dan zijn mede-Europeaan.
Dat blijkt uit een onderzoek van Deloitte & Touche dat maandag is gepubliceerd. De totale bestedingen in december, bijvoorbeeld aan eten en kleding, liggen in Nederland ook lager dan in andere Europese landen, zo is de inschatting. Het gemiddelde in ons land bedraagt 766 euro, tegenover 900 euro in heel Europa.
Toch geven Nederlanders dit jaar aanzienlijk meer geld uit aan cadeaus dan vorig jaar. Toen rolde er per consument gemiddeld 161 euro over de toonbank, nu wordt dat 236 euro. Vooral de Kerstuitgaven trekken een grote wissel op de financiën. Van de Nederlanders viert 83 procent Kerst en 46 procent Sinterklaas.
Verder blijken inwoners van de provincie Groningen koopjesjagers te zijn, terwijl Zeeuwen nauwelijks Sinterklaas vieren.
Noord-Hollanders kopen veel drank en levensmiddelen en van alle Nederlanders schaffen Brabanders de meeste cadeaus aan. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat mannen bijna twee keer zoveel als vrouwen uitgeven om zichzelf tijdens de feestdagen eens flink te verwennen.
(Bron)
Britten steunen ontwikkeling regenmachine

LONDEN - De Britse regering heeft geld uitgetrokken voor de ontwikkeling van de eerste regenmachine ter wereld. Londen verleent 160.000 euro subsidie aan een onderzoek van de universiteit van Edinburgh.
Wetenschapper Stephen Salter ontwierp een windturbine van ongeveer zestig meter hoogte in de vorm van een eierklutser, meldt de Britse krant The Times maandag. Geplaatst op een catamaran moet het draaiende gevaarte water uit zee opzuigen. Het water wordt verneveld om op die manier wolken te laten ontstaan.
Volgens hoogleraar Salter kan zijn machine tegen minimale kosten een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen de droogte leveren. De regenmaker in spe hoopt dat zijn uitvinding uiteindelijk ook leidt tot vrede in het Midden-Oosten.
Hij wijst erop dat Israël de Westelijke Jordaanoever bezet houdt omdat het gebied in 40 procent van de Israëlische waterbehoefte voorziet.
(Bron)
Nieuwe lidstaten passen niet op euromunt

BRUSSEL - De uitbreiding van de Europese Unie met tien nieuwe lidstaten zorgt voor een netelig monetair probleem. Op de voorkant van de splinternieuwe euromuntjes staat immers een kaartje van Europa, maar de landen die in 2004 lid worden, passen er niet op.
(Bron)

Je kunt moeilijk Oost-Euro's en West-Euro's maken...
NOS-TT 371 ma 02 dec

Een voormalige werknemer van een eetcafe uit Equador heeft bekend dat zijn baas een schedel gebruikte bij de bereiding van diverse gerechten.
De man gaf zijn werkgever aan nadat hij was ontslagen bij het Mar Brava-eetcafe in Quito. De baas heeft inmiddels bekend dat hij schedelschraapsel in diverse maaltijden heeft verwerkt. Schedel zou volgens de man geluk brengen. Bovendien schaadt het de gezondheid niet.
Volgens de gezondheidsinspectie vormde de verrotte schedel wel degelijk een groot gevaar voor de gezondheid. De toko is dan ook voorgoed gesloten.
NOS-TT 106 ma 02 dec

Miljoenenroof diamanten uit Museon

DEN HAAG Dieven hebben afgelopen nacht diamenten en juwelen ter waarde van ongeveer 5 miljoen euro gestolen uit het Museon in Den Haag. Het gaat om topstukken uit een tentoonstelling die sinds 5 oktober te zien is.
Volgens de directie hebben de dieven ingebroken en wisten ze precies waar ze moesten zijn. Ze hebben zich alleen op de kostbare stukken gericht, aldus de directie. Het is nog niet duidelijk hoe ze ongemerkt binnen konden komen.
Politie, verzekeraars en bruikleengevers hebben de beveiliging van de expositie goedgekeurd, meldt het Museon. Camera's bewaken de expositie 24 uur per dag.
NOS-TT 406 ma 02 dec

De Rolling Stones komen in de zomer van 2003 naar Europa met hun Licks World Tour en doen half augustus ons land aan met vier concerten. Ze hebben meer dan 130 tracks gerepeteerd voor deze tour zodat ze op elke locatie een ander concert kunnen geven.
De Rolling Stones zijn de houders van het record voor de drie best bezochte toernees aller tijden: Steel Wheels, Bridges to Babylon en Voodoo Lounge.
De nieuwe verzamel-cd Forty Licks heeft wereldwijd de multi-platina status bereikt. De band trad in 1999 voor het laatst in Nederland op. 7 december start de kaartverkoop voor de concerten.

NOS-TT 408 ma 02 dec

ROLLING STONES kaartverk.start 7 dec.
ma 11/08 Feijenoord Stadion, Rotterdam
vr 15/08 Ahoy', Rotterdam
za 16/08 Vredenburg, Utrecht
vierde concert nog onbekend.
Wereld-AIDS-dag is voorbij, AIDS helaas nog niet.
Dus jat ik een link van Misdruk: HIV & AIDS quiz.

zondag, december 01, 2002

Overigens staan de borden hier alweer klaar om beplakt te worden met verkiezingsaffiches.
Ratelband meest impopulaire kandidaat-lijsttrekker ooit

DEN HAAG - Emile Ratelband, de kandidaat-lijsttrekker voor Leefbaar Nederland, scoort een 1,7 in het jongste opinie-onderzoek van Maurice de Hond voor het SBS-programma Stem van Nederland. Ruim duizend mensen werden voor deze peiling ondervraagd.
Naast de namen van de lijsttrekkers van de grotere partijen heeft De Hond deze week ook fractievoorzitter Fred Teeven en Ratelband meegenomen in de peiling naar het vertrouwen in specifieke politici. De score van Ratelband is de laagste ooit gemeten, Teeven krijgt een 4,2 van de kiezers.
De meeste politici scoren tussen de 5 en 6,3 (Balkenende), de LPF'ers Nawijn en Herben zitten rond de 4. Ook de antwoorden op andere vragen geven aan dat Ratelband nauwelijks aanspreekt bij de kiezers. Van de ondervraagden was 70 procent van mening dat Teeven lijsttrekker van LN moet blijven en slechts 8 procent dat Ratelband zijn plaats moet innemen. Daarnaast vindt 82 procent het verstandig van de districtsvoorzitters van de partij om Ratelband af te wijzen.
Uit de enquête blijkt dat de afgelopen week 38 procent van de kiezers negatiever is gaan denken over Ratelband en slechts 9 procent positiever. Over Teeven denkt 48 procent ineens veel positiever en slechts 8 procent negatiever. De Hond voorspelt niet meer dan twee zetels voor Leefbaar Nederland met Teeven als lijsttrekker en één met Ratelband bovenaan de kieslijst.
(Bron)
Hoera! Het sintcadeau is geregeld. Hij bedacht ineens dat ie wel een nieuw dekbed kon gebruiken :-) Dat gaf wel onmiddellijk een nieuw probleem: de hoes. Het valt niet mee een hoes te vinden zonder blommen, strikjes, fotoprints, logo's, tekeningen, ruitjes-in-pasteltinten. Maar het is gelukt, u hoort donderdag of het in de smaak valt.
Nu mag vriendje er op uit om een kastje voor mij te regelen. Maar dat zal vermoedelijk niet voor donderdag lukken, dus dat wordt een klassieker: de tegoedbon. Ik heb nog wat van die bonnen liggen, omdat ze te mooi zijn om in te ruilen - een hoogstpersoonlijk ontworpen en gemaakte bon is toch specialer dan een koopbon.
De teller is over de 20000 heen.
Creatief met knijpers... Blijkbaar kunnen heren geen knijpers aan?