zaterdag, september 26, 2009

Doortje gaf me een link die ze van Stephen Fry had opgepikt. Liefst full screen bekijken, maar gewoon in het YouTube-formaat kan ook, als je maar wegkijkt als de instructie daartoe komt. Dan gebeuren er rare dingen....
Belgen stoppen kreeften in duikfles

AMSTERDAM - De Algemene Inspectiedienst heeft bij Colijnsplaat twee Belgen beboet voor het stropen van kreeften in de Oosterschelde.
Ze hadden de dieren verstopt in duikflessen, meldt de dienst van het Ministerie van Landbouw.
Aanvankelijk konden de inspecteurs geen kreeften vinden in het bootje van de mannen. Toen ze de duikflessen demonteerden stuitten ze echter op dertien kreeften.
De duikuitrustingen, het bootje en de telefoons van de Belgen zijn in beslag genomen. De kreeften zijn teruggezet.
Omdat er veel wordt gestroopt, is in Zuid-Nederland al enkele jaren een visstroperijteam van de Algemene Inspectiedienst actief.
Wie meerdere malen wordt betrapt, kan uiteindelijk een boete van bijna zeventienduizend euro krijgen.
(Bron)
'Haal tumor altijd weg'

AMSTERDAM - Patiënten met uitgezaaide borstkanker blijven langer in leven als de bron toch nog wordt weggehaald.
Dat blijkt uit een onderzoek dat een chirurg en een arts-assistent van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch uitvoerden.
Assistent Jetske Ruiterkamp en chirurg Miranda Ernst vergeleken 728 vrouwen met borstkanker in een vergevorderd stadium.
Bij vrouwen in zo'n stadium wordt meestal niet geprobeerd de kanker nog weg te krijgen omdat de ziekte toch al overal is verspreid. Toch heeft het volgens de onderzoekers zin om de tumor waar alles mee begon weg te snijden. Bij veertig procent van de 728 vrouwen werd dit gedaan.
Zij bleven gemiddeld nog 31 maanden in leven, twee keer zo lang als de patiënten waarbij dit niet werd gedaan.
Een mogelijke oorzaak is volgens de onderzoekers dat door de verwijdering van de tumor het aantal rondstromende tumorcellen wordt teruggebracht. Ook zou de operatie het immuunsysteem, dat de ziekte bestrijdt, opnieuw kunnen activeren.
"Ook al weten we dat borstkanker in dit stadium ongeneeslijk is, als we de overlevingskans en de kwaliteit van leven kunnen verbeteren, hebben we een grote stap vooruit gemaakt", legt Ruiterkamp uit.
Zij verwacht dat het onderzoek er toe leidt dat patiënten met borstkanker in een vergevorderd stadium in de toekomst anders worden behandeld.
(Bron)
TT 121 De politie heeft in Zevenbergschen Hoek een motorrijder aan de kant gezet die meer dan 100 kilometer per uur te hard reed. De 24-jarige Brabander reed in zijn woonplaats 183 km/u, op een weg met een maximumsnelheid van 80. De man moest zijn motorrijbewijs inleveren.
Opvolger van spaceshuttle op losse schroeven

WASHINGTON - Het is hoogst onzeker of de Amerikaanse nationale ruimtevaartorganisatie NASA een opvolger van de spaceshuttle kan ontwikkelen.
Het project is nauwelijks onderbouwd, concludeert de Amerikaanse rekenkamer, de GAO, in een zaterdag gepubliceerd rapport.
De GAO stelt onder meer dat het ontwerp van de raket Ares I, die de ruimteveren moet vervangen, niet veilig genoeg is.
Zo bestaat het risico dat de raket bij de lancering de lanceertoren raakt, aldus het rapport. Ook is het project onvoldoende gefinancierd, waardoor de NASA jarenlang geld tekort zou komen.
Daardoor hebben de ontwerpers volgens de onderzoekers onvoldoende ruimte om technische risico's op te vangen.
De NASA heeft drie spaceshuttles, maar die vloot gaat in de loop van volgend jaar met pensioen. Rond 2015 zou de nieuwe raket voor het eerst een bemande vlucht moeten maken.
De Ares I zou nieuwe bemande reizen naar de maan moeten uitvoeren, en op den duur ook naar de planeet Mars.
(Bron)
Klopjacht op overvallers Amsterdam

AMSTERDAM - Na een overval op een schoenenzaak aan de Overtoom in Amsterdam heeft de politie vrijdagavond tientallen agenten ingezet om de daders op te sporen.
Een arrestatieteam doorzocht zonder resultaat de schoenenwinkel, een ander bedrijfspand en een woning.
De zaak werd rond 18.30 uur overvallen door twee mannen. Ze bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen. Of de overvallers er met een buit vandoor gingen, is niet bekend.
"Omdat we bericht kregen dat ze zich mogelijk in een naastgelegen gebouw hadden verstopt, hebben we de omliggende panden ook doorzocht", zegt een politiewoordvoerder.
Voor de zoekactie werd onder meer een helikopter ingezet. De Overtoom werd voor een deel afgesloten. De zoektocht werd rond 22.00 uur gestopt. De politie is met een sporenonderzoek begonnen.
(Bron)
Toch geen 3000 euro voor sterrenmeisje

BRUSSEL - Het Belgische meisje dat 56 sterretjes op haar gezicht getatoeëerd kreeg, zal die toch op eigen kosten moeten laten verwijderen.
Eerder deze week beloofde haar tatoeëerder haar 3000 euro te betalen voor de medische ingreep, maar de man is er daar op teruggekomen, aldus de Vlaamse krant Het Nieuwsblad zaterdag.
Volgens de tatoeëerder heeft het meisje zich niet aan de afspraak gehouden om zich publiekelijk te excuseren voor de leugenachtige verklaringen die ze zou hebben afgelegd.
Na het aanbrengen van de tatoeages in juni zei het meisje dat dit tegen haar wil was gebeurd. Ze zou maar een paar sterretjes gewild hebben, maar tijdens het tatoeëren in slaap zijn gevallen. De zaak leidde destijds tot een mediahype.
Het conflict tussen het sterrenmeisje en haar tatoeëerder zal nu alsnog in een rechtszaak moeten worden beslecht.
(Bron)
Demonstratie tegen bonuscultuur bij banken

AMSTERDAM - Enkele honderden demonstranten, onder wie leden van de Internationale Socialisten, hebben zaterdagmiddag in Amsterdam de Nederlandsche Bank omsingeld.
Onder het motto 'Laat de rijken de crisis betalen' liepen de demonstranten vanaf het Beursplein naar het bankgebouw aan het Frederiksplein.
Met sirenes, toeters en megafoons riepen ze op een eind te maken aan de bonuscultuur.
Volgens de actievoerders strijken mensen uit de financiële wereld nog steeds grote bonussen op, ondanks de crisis. Diverse sprekers zeiden dat het kabinet meer moet doen om de 'gewone' burgers te steunen, in plaats van te bezuinigen op zorg, koopkracht en pensioen.
(Bron)
Kunststudenten hebben meeste seks

AMSTERDAM – Techniekstudenten blijken er een rustig liefdesleven op na te houden: bijna de helft is vrijgezel en een op de vijf is nog maagd. Kunststudenten pakken het wat dat betreft heel anders aan. Van de artistiekelingen in opleiding heeft 2 procent nog nooit met iemand het bed gedeeld.
Dat blijkt uit een enquête gehouden door de hogeschoolkrant van Avans, Punt.
Studenten van Kunst en Vormgeving blijken sowieso losbolliger dan studenten van andere studierichtingen. Zo heeft 55 procent van de kunststudenten wel eens een onenightstand gehad, tegenover een gemiddelde van 40 procent.
Het zijn ook de kunststudenten die de meeste bedpartners op hun naam hebben staan: 17 procent heeft er meer dan tien tussen de lakens gehad, tegenover bijvoorbeeld 4 procent van rechtenstudenten. Het gemiddelde van alle opleidingen blijft steken op 8 procent.
Van alle opleidingen flikflooit de overgrote meerderheid (95 procent) uitsluitend met iemand van het andere geslacht, maar zij die op beide seksen vallen worden met name gevonden onder de vrouwen. 6,5 procent staat open voor avontuurtjes met iemand van de eigen sekse, bij mannen is dit 2 procent.
"Vrouwen zijn sneller lichamelijk met andere vrouwen”, verklaart Karim Rezai, docent seksuologie en psychologie. “Ze vinden het bijvoorbeeld geen probleem om een andere vrouw een zoen te geven. Mannen zijn naar andere mannen wat dat betreft veel afstandelijker. Daarnaast zitten jongvolwassenen nog in de ontwikkelingsfase.”
Aan het onderzoek werkten 1050 studenten mee. De volledige resultaten van de enquête vind je hier.
(Bron)
'PVV wordt steeds doller'

AMSTERDAM - De PVV van Geert Wilders wordt steeds doller. Dat heeft integratieminister Eberhard van der Laan (PvdA) in een vraaggesprek met de Volkskrant gezegd, dat zaterdag is gepubliceerd.
Van der Laan is inmiddels tien maanden minister van Integratie en volgens hem zijn er geen tekenen dat er bij de partij van Wilders iets te halen valt dat op communicatie lijkt.
Wilders debatteert niet met de Kamer of het kabinet, vindt de minister, en dat maakt het 'juist zo lastig'. "Hij praat over onze hoofden heen enkel; tegen de mensen die hij wil bereiken. Hij is een marktkoopman die de kijkers thuis tweedracht verkoopt."
De minister zegt nog altijd te hopen dat als het hem toch lukt met Wilders in debat te komen, het hem lukt Wilders ook echt aan het praten te krijgen.
"Dat hij dan niet alleen als een stalinorgel op mij staat te vuren, om over mij heen indruk te maken op zijn volk. Maar zoals het nu gaat, denk ik dat Wilders het probleem-Wilders zelf oplost."
De minister denkt dat dit zal gebeuren door 'implosie'. "Neem het voorstel over de hoofddoekjesbelasting. Het wordt steeds doller."
(Bron)

Ik ben het zelden zo met politici eens.
Auto verongelukt na achtervolging politie

MINDERHOUT - Tijdens een achtervolging door de Nederlandse politie is in België in de nacht van vrijdag op zaterdag ten zuiden van Breda een auto verongelukt.
De beide inzittenden raakten zwaar gewond toen hun voertuig op een parkeerterrein langs de autosnelweg Breda - Antwerpen bij Minderhout over de kop sloeg.
De bestuurder van de auto was op de vlucht geslagen bij een controle in Nederland. Daarbij werden volgens meldingen van de Vlaamse omroep VRT snelheden tot 200 kilometer per uur gereden.
(Bron)
Bankovervallers bedolven

DINANT - Twee overvallers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Belgische Dinant bedolven onder het puin toen ze een geldautomaat poogden te openen met behulp van dynamiet.
Daarbij verwoestten ze wel het pand, maar niet de geldautomaat, zei de burgemeester van Dinant, Richard Fournaux.
Eén van de overvallers is aan zijn verwondingen overleden. De ander moet nog uit het puin bevrijd worden.
(Bron)

Darwin award...
Kabinet Malediven vergadert onder water

MALE - Het kabinet van de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India, gaat binnenkort onder water vergaderen.
Gehuld in duikpakken en gewapend met schoolborden willen de veertien ministers met hun actie klimaatverandering onder de aandacht brengen.
De Malediven liggen slechts anderhalve meter boven zeeniveau. Klimaatverandering kan voor de bewoners van deze eilanden dan ook funest zijn.
Door de uitstoot van broeikasgassen neemt de temperatuur op aarde toe en daardoor stijgt het waterniveau.
De eilandengroep is al aan het sparen zodat de inwoners elders land kunnen kopen om te kunnen overleven als de Malediven onder water verdwijnen.
Er wordt gekeken naar Australië, India en Sri Lanka om de 330.000 inwoners een nieuw thuis te bieden.
De ministers hopen dat in december in Kopenhagen een ambitieus klimaatakkoord wordt gesloten dat klimaatverandering tegengaat. In de Deense hoofdstad moeten meer dan 190 milieuministers overeenstemming bereiken over een verdrag dat het Kyoto-protocol moet opvolgen.
(Bron)
'Mannen dragen deze winter panty's'

AMSTERDAM – In de Middeleeuwen werden ze al veelvuldig gezien aan mannenbenen, maar als het aan het Britse Selfridges ligt komt de panty voor de man weer helemaal terug. Het warenhuis heeft beenmode voor mannen dan ook opgenomen in de collectie.
Dat laat het Algemeen Dagblad vrijdag weten.
Nederlandse mannen die hun handen al vol hebben aan de ‘manscara’ en de ‘manbag’ kunnen hun borst natmaken. Het zou namelijk niet voor het eerst zijn dat Groot-Brittannië ons voorgaat in modetrends.
De nylon kan echter wel op verschillende manieren gedragen worden. Onzichtbaar (onder de broek) om een beter figuur te krijgen of de benen te ontzien tijdens winters weer, maar ook zichtbaar.
“De 'mantyhose' is erg veelzijdig, we denken dat het zal uitgroeien tot een accessoire waarmee je een echt stijlstatement kunt maken", zegt aankoopverantwoordelijke van Selfridges, David Walker-Smith. " We willen dat het een normaal kledingstuk voor alle mannen wordt, dat ze het dragen onder mannenrokken, tunieken of shorts."
Het warenhuis, dat naar eigen zeggen de afgelopen vijf jaar al heel wat vrouwenpanty’s aan mannen heeft versleten, verkoopt de ondoorzichtige kousen voor 80 euro.
(Bron)

Daar zie ik toch een grotere doelgroep voor dan voor die luierbroekjes.
TT 136 De marathontoespraak van de Libische leider Kadhafi die hij woensdag hield voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd zijn eigen tolk te veel. De vertaler riep na 75 minuten door de openstaande microfoon dat hij er "gewoon niet meer tegen kon". Een VN-tolk nam de vertaling daarna over, meldt de krant New York Post.
Bi-Award uitgereikt aan Zij aan Zij

NIJMEGEN - Het lesbische magazine Zij aan Zij krijgt zaterdag de Bi-Award uitgereikt, de prijs waarmee iemand in het zonnetje wordt gezet die zijn of haar biseksualiteit op een positieve manier uitdraagt.
Het blad krijgt de prijs tijdens de Holland BiCon, een driedaagse bijeenkomst voor biseksuelen. Andere genomineerden waren cabaretier Claudia de Breij en schrijfster Karin Spaink.
De jury prijst winnaar Zij aan Zij en haar uitgever Maria van Oosten voor de enorme ontwikkeling die het blad het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. De prijs ging vorige jaar naar SP-parlementariër Krista van Velzen.
De Holland BiCon vindt plaats van 25 tot en met 27 september in Nijmegen. Het is de eerste keer dat Nederlandse biseksuelen hun eigen conferentie organiseren. Het initiatief bestaat al enkele jaren in Groot-Brittannië, waar het een succes is.
(Bron)

Het werd tijd. Hetero's vinden dat bi's 'eigenlijk' homo's zijn die daar niet voor uit durven komen, en homo's vinden dat ook. Terwijl je als bi net zo goed kunt zeggen dat die hetero's en homo's zich toch maar hopeloos beperken ;p
Leopardtanks trekken treinen uit elkaar

BARENDRECHT - Twee Leopardtanks van het leger gaan zaterdagmiddag de restanten van de goederentreinen uit elkaar trekken die donderdagavond bij Barendrecht op elkaar botsten.
Dat hebben woordvoerders van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de politie zaterdagochtend gezegd.
De tanks arriveerden rond acht uur 's ochtends op de plaats van het ongeval. Aanvankelijk werd gedacht dat zij om tien uur met het karwei konden beginnen, maar dat lukt niet.
De verwachting is dat zij om twee uur 's middags aan de slag kunnen gaan. De voorbereidingen zijn wel al in volle gang. De Leopards zijn nodig omdat het uit elkaar halen van de brokstukken niet lukt met hoogwerkers.
De twee goederentreinen kwamen met elkaar in botsing onder een viaduct over de A15. De goederentrein van vervoerder ERS Railways is voor een groot deel total loss, drie wagons zijn helemaal vernield.
De trein vervoerde consumentengoederen, zoals huishoudelijke elektronica apparaten. De andere, van vervoerder DB Schenker Rail, trok tien tankwagons met nafta, een aardolie-derivaat. De wagons zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag leeggepompt.
(Bron)
Baby in Utrecht weer terecht

UTRECHT - De baby die zaterdagochtend in Utrecht samen met een auto werd gestolen is weer terecht.
Het zes maanden oude kind werd drie kwartier na de diefstal van de auto op straat gevonden in Utrecht. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
''De baby is in de Maxicosi gevonden, naast een afvalcontainer'', aldus een woordvoerder van de politie. ''Het kindje had het koud, maar maakt het goed.'' De baby is op het politiebureau met de ouders herenigd.
De eigenaar van de auto had zijn kind in de auto gezet en wilde nog even iets in huis pakken. Toen hij terugkwam was de wagen weg.
De auto werd enkele honderden meters van de vindplek van de baby aangetroffen. Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor.
(Bron)
Klant eist triljard dollar van bank

NEW YORK - Een Amerikaanse klant van Bank of America heeft een claim ingediend bij de rechter voor meer dan een triljard dollar.
Volgens Dalton Chiscolm is hij slecht voorgelicht en heeft hij daarom recht op het astronomisch hoge bedrag.
Een triljard is een 1 met 21 nullen. Chiscolm wil om precies te zijn 1.784.000.000.000.000.000.000 dollar van de bank ontvangen.
Rechter Denny Chin noemde het bedrag ''niet te bevatten''. Volgens de rechter heeft Schiscolm problemen gehad met een Spaans sprekende telefoniste, nadat een aantal van zijn cheques waren afgekeurd wegens ontbrekende gegevens.
Chin besloot Chiscolm nog tot 23 oktober de tijd te geven om zijn eis beter te motiveren. Lukt dat niet, dan wordt de zaak afgewezen.
(Bron)

vrijdag, september 25, 2009

Advocate geschorst na orale seks met cliënt

MILAAN - De orde van advocaten van Milaan heeft een advocate voor een half jaar geschorst omdat zij in de gevangenis orale seks heeft gehad met een cliënt.
Volgens het tuchtcollege heeft zij ''het beroep onteerd''.
Een cipier kwam even poolshoogte nemen om te kijken of de routinebespreking tussen de advocate en haar cliënt ordentelijk verliep.
Door het kijkgat van de deur van de besprekingskamer zag hij het tweetal in een 'ondubbelzinnige' positie, aldus de krant la Repubblica vrijdag op zijn website.
De advocate probeerde het tuchtcollege nog een andere versie van de feiten wijs te maken: ''Ik had een pen onder de tafel laten vallen.'' Maar haar collega's trapten er niet in en hechtten geloof aan het rapport van de cipier.
(Bron)
Lotto zoekt winnaar twee ton

AMSTERDAM - De Lotto is nog steeds op zoek naar iemand die twee ton heeft gewonnen. De geldprijs viel begin augustus op lotnummer 148375, maar de eigenaar heeft zich nog altijd niet gemeld.
Het lot was een dag voor de trekking gekocht bij Primera Brouwer aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam.
Commercieel directeur van de De Lotto Frank Bijman vermoedt dat de winnaar het lot heeft weggegooid of is verloren. Toch vraagt hij alle spelers hun oude loten nog eens te bekijken. "Wellicht heeft de winnaar de uitslag over het hoofd gezien."
(Bron)
Scholieren spotten leraar op homo-pornosite

De prestigieuze Harvey Grammar School in het Engelse Folkestone heeft gisteren een leraar ontslagen. De 25-jarige leraar bleek namelijk in vol ornaat op een pornosite voor homo's te staan.
"Leerlingen zagen de hockeyliefhebbende Sam Handley naakt op een homosite staan. Hij opereerde onder de naam 'Mike'", luidt de verklaring. Op een van de foto's ligt de leraar naakt op bed, met zijn benen uit elkaar.
In een andere foto grijpt hij zijn mannelijkheid beet door met zijn hand in zijn boxer te graaien. "Ik kreeg de link naar de foto's via Facebook", vertelt een geschokte leerling. "Toen ik het opende, viel mijn mond open van verbazing. Binnen een uur zat iedereen via de pc of gsm naar de foto's te kijken."
Nadat de leraar gisteren de zak kreeg, vertelde Handley van niets te weten. "Ik wist niet dat ik voor een pornosite werd gefotografeerd", verdedigde hij. Toen hij werd gewezen op de foto van zijn hand in boxer, antwoordde hij: "Ik hield hem alleen maar vast."
(Bron)

Wat doen die leerlingen op zo'n site? Niet afgeschermd zeker?
Ernstige vorm breekbare bottenziekte erfelijk

De ziekte die breekbare botten veroorzaakt, is erfelijk. De ernstigste vorm van de ziekte wordt veroorzaakt door een gen. Dit hebben Nederlandse onderzoekers van de VU in Amsterdam ontdekt.
Zij onderzochten de oorzaak van osteogenesis imperfecta, de ziekte die gekenmerkt wordt door breekbare botten. Het is een aandoening dat grote verschillen kent in ernst.
Mensen die leidden aan de ziekte lopen in hun leven zoveel botbreuken op dat het lichaam ernstig vergroeid. Fouten in het PPIB-gen blijken de ernstigste vorm van de ziekte te veroorzaken.
Hierbij heeft het kind al in de baarmoeder gebroken botten. Naast breekbare botten zijn een kleine lengte, blauw-grijs oogwit, tandafwijkingen en gehoorverlies kenmerken van de ziekte.
Dankzij de ontdekking kunnen ouders van kinderen met de ziekte bij een volgende zwangerschap in een zeer vroeg stadium onderzoeken of het ongeboren kind de aandoening ook heeft. De kans op herhaling is 25 procent.
Dat de ziekte erfelijk is, was al bekend. De onderzoeksgroep van de VUmc probeert echter alle erfelijke oorzaken van deze aandoening boven water te krijgen.
De onderzoekers publiceren in het oktobernummer van het gezaghebbende tijdschrift American Journal of Human Genetics. Uit verder onderzoek moet nog blijken of het bewuste gen ook betrokken is bij minder ernstige vormen van de ziekte.
(Bron)
PVV boos over kinderprogramma

De PVV eist opheldering van minister Plasterk over het kinderprogramma Het Zandkasteel. In dat programma werd eergisteren aandacht besteed aan het Suikerfeest. Tweede Kamerlid Martin Bosma is van mening dat dat islampropaganda is.
Bosma stoort zich aan het feit dat het Suikerfeest werd neergezet als een feest voor iedereen, in plaats van een feest voor moslims. De PVV'er vraagt zich af "of het klopt dat met Suikerfeest alle kinderen cadeautjes krijgen. Dit geldt toch alleen voor moslims?"
Het Kamerlid eist uitleg van minister Plasterk (media) en minister Van der Laan (integratie). De ministers moeten bovendien uitsluiten dat "er binnenkort ook peuteruitzendingen via de staatsomroep te zien zijn waarin bijvoorbeeld bij de Smurfen Grote Smurf de sharia invoert en Smurfin vervolgens stokslagen krijgt."
(Bron)
Arts: 'Vagina blazen geneest kanker'

Australische artsen die zich bezig houden met kwakzalverij worden binnenkort hard aangepakt. De Australische minister van Volksgezondheid, John Hill, heeft hiervoor een wetsvoorstel ingediend. Hill heeft vandaag bekendgemaakt dat de regering zijn raad om een parlementaire commissie onderzoek te laten verrichten naar de praktijken van ongeregistreerde artsen heeft aangenomen.
Onder deze 'dokters' bevinden zich de vreemdste figuren. Zo is er een arts die beweert kanker te kunnen genezen door gebruik te maken van met koffie gevulde klysma's. De vreemdste kwakzalver is echter wel een dokter die beweert vrouwen van hun kanker af te kunnen helpen door in hun vagina te blazen.
"Deze kleine groep ongeregistreerde artsen maakt misbruik van de ziektes van kwetsbare mensen", vindt Hill. "Deze kwakzalvers buiten de ongeneeslijk zieke mensen financieel, en in tenminste een bekend geval, ook seksueel uit. Deze mensen zijn uitschot. Ik ben vastbesloten om al het mogelijke te doen om deze praktijken een halt toe te roepen."
(Bron)
Piloot stalkt vriendin met vliegtuig

AMSTERDAM - De Amerikaanse politie heeft in het noorden van Californië een man gearresteerd die zijn vriendin stalkte door verschillende keren met zijn vliegtuig laag over haar huis heen te vliegen. Dat heeft de politie donderdag gezegd.
Verschillende omwonenden klaagden woensdag bij de politie omdat er een vliegtuig laag over hun daken vloog. De piloot, Tom Huey, werd gearresteerd nadat hij zijn vliegtuigje aan de grond had gezet.
De politie onderzocht al een jaar meldingen van een laagvliegend vliegtuig in het gebied. De vriendin van Huey vroeg vorig jaar een straatverbod aan, maar kreeg pas woensdag haar zin.
De piloot zit vast op verdenking van stalken.
(Bron)
Twee miljoen afstammelingen van Confucius

PEKING - Ongeveer twee miljoen Chinezen mogen zich officieel afstammeling van de filosoof Confucius noemen. Zij staan op de nieuwe stamboom van de denker, die donderdag is vrijgegeven in zijn geboorteplaats Qufu.
Dat meldden Chinese staatsmedia vrijdag. De stamboom was in 1937 voor het laatst bijgewerkt. Toen stonden er nog ongeveer 560.000 namen op de lijst.
Het overzicht van 83 generaties beslaat nu 43.000 pagina's in tachtig boeken. Voor het eerst worden vrouwen, etnische minderheden en Chinezen in het buitenland erkend als nazaten van Confucius.
Confucius werd bijna 2600 jaar geleden geboren in het noordoosten van China. Zijn ideeën, het confucianisme, hebben de Chinese samenleving sterk beïnvloed. Confucius hamerde vooral op nederigheid, harmonie en gehoorzaamheid aan ouderen.
(Bron)
Ruim 1200 snelheidovertreders geflitst op A6

EMMELOORD - De politie Flevoland heeft vrijdagochtend bij een controle op de A6 bij Emmeloord maar liefst 1204 snelheidsovertreders geflitst. In totaal passeerden er 6400 voertuigen de flitser. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
Tien automobilisten reden meer dan 50 kilometer te hard en lopen het risico dat zij hun rijbewijs moeten inleveren.
De radarsnelheidscontrole werd gehouden bij de splitsing van de A6 met de N50 waar een snelheidsbeperking van 100 kilometer per uur geldt.
De hoogst gemeten snelheid was 178 km. Het ongekend hoge aantal geflitste auto's werd gehaald ondanks dat de snelheidscontrole vooraf via de radio was aangekondigd.
(Bron)
Energie uit de berm in Groningen

GRONINGEN - In de provincie Groningen begint maandag een proef met de opwekking van energie uit bermen langs de weg.
De provincie bekijkt samen met de Wageningen Universiteit of het maaisel van de bermen gebruikt kan worden als energiebron. De meldde de universiteit vrijdag.
Tijdens de proef worden het gemaaide gras en de beplanting samengevoegd met dierlijke mest. Bij het daarop volgende gistingsproces komt uit methaan en koolzuur bestaand biogas vrij. Dat gas kan worden gebruikt voor de opwekking van elektriciteit.
De reststof van de gisting is bruikbaar als mest. Eerdere proeven wezen al uit dat de methode werkt, aldus de onderzoekers.
De provincie Groningen verwerkt het maaisel uit haar bermen nu nog voornamelijk tot compost. Langs de Groningse provinciale wegen groeit jaarlijks 10.000 ton aan gras en andere planten. De resultaten van de proef worden in maart volgend jaar gepresenteerd.
(Bron)
'Niet minder wapens in Bijlmer door fouilleren'

AMSTERDAM - De vele preventieve fouilleeracties die de politie de laatste tijd in Amsterdam-Zuidoost houdt, zijn geen geschikt middel om het illegaal wapenbezit in het stadsdeel tegen te gaan.
Dat stelde onderzoekster Monique Bruinsma van de Universiteit van Tilburg vrijdag naar aanleiding van berichtgeving hierover in Het Parool.
Volgens Bruinsma lopen criminelen in de Bijlmer doorgaans niet met hun wapens op zak, maar halen ze die pas van huis of uit hun auto als er een conflict dreigt. Bij de fouilleeracties onderschept de politie daarom bijna alleen messen en nepwapens, aldus Bruinsma.
''De bezitters van illegale wapens raak je niet met zo'n actie'', zegt de onderzoekster. Wel gaat van het preventief fouilleren volgens de onderzoekster een duidelijk signaal uit naar jongeren.
Meer gerichte huiszoekingen bij verdachten en het duidelijk in kaart brengen van risicogroepen zijn volgens Bruinsma betere middelen. Bruinsma voerde meerdere grootschalige onderzoeken uit naar vuurwapenbezit en criminaliteit, in opdracht van het ministerie van Justitie.
Politie en gemeente doen op verschillende plaatsen in het stadsdeel Zuidoost pogingen om het illegale wapenbezit terug te dringen.
De afgelopen maanden deed zich een groot aantal schietincidenten voor. Bij zeker 22 schietpartijen vielen dit jaar drie doden. De gemeente heeft daarom strenge maatregelen genomen. De preventieve fouilleeracties zijn daar onderdeel van.
Het meest recente slachtoffer was maandag een 19-jarige jongen, die werd doodgeschoten op een speelplaats bij een winkelcentrum in de Bijlmer. Naar aanleiding van zijn dood vindt woensdag een debat over het vuurwapengeweld plaats in de Amsterdamse gemeenteraad.
(Bron)
Schip vaart tegen pijler spoorbrug Roermond

ROERMOND - Op de Maas in Roermond is vrijdagochtend een schip tegen een pijler van een spoorbrug gevaren. Dat meldde de politie.
Het ongeval waarbij het schip de pijler schampte, gebeurde rond kwart over negen. Het lege Belgische binnenvaartschip werd slechts licht beschadigd en kon doorvaren.
De politie te water hoort de schipper om de oorzaak van de aanvaring te achterhalen. Niemand raakte gewond.
Als gevolg van de aanvaring werd het treinverkeer tussen Weert en Roermond uit voorzorg een tijd stilgelegd. Rond tien uur werd het treinverkeer hervat, aldus een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail.
(Bron)
Polen gaat pedofielen chemisch castreren

WARSCHAU - Het Poolse parlement heeft vrijdag met overweldigende meerderheid een wet aangenomen waardoor veroordeelde pedofielen en incestplegers verplicht kunnen worden tot chemische castratie.
De wetgeving leidt tot kritiek van mensenrechtengroepen.
Volgens de nieuwe wet moeten dergelijke seksuele delinquenten de chemische behandeling met pillen ondergaan als ze de gevangenis verlaten.
''Het doel van de behandeling is de geestelijke gezondheid van de veroordeelde te verbeteren, om zijn libido te verlagen en daardoor het risico op een nieuwe misdaad door dezelfde persoon te verminderen'', staat in een verklaring van de regering.
De centrumrechtse premier Donald Tusk heeft pedofielen en incestplegers als gedegenereerd en inhumaan omschreven. ''Daarom denk ik niet dat de bescherming van mensenrechten op hen van toepassing is'', zei hij eerder.
Dat leidde tot woede van mensenrechtengroepen.
(Bron)

Als de misdrijven puur seksueel gemotiveerd zijn, zal het misschien helpen. Helaas speelt er vaak meer mee dan alleen seksuele drift. En dan helpt het dus totaal niet.
Amerikaanse blijkt ‘dubbel zwanger’

AMSTERDAM – Een Amerikaanse vrouw blijkt tijdens haar zwangerschap in verwachting te zijn geraakt van een tweede baby.
De 31-jarige Julia Grovenburg was al tweeënhalve week in verwachting, toen doktoren een tweede, jongere baby in haar buik ontdekten op een echo.
De vrouw blijkt niet in verwachting te zijn van een tweeling. Ze is twee keer vlak achter elkaar zwanger geraakt van haar man Todd Grovenburg. Dat meldt de Britse krant The Times.
De medische naam voor een dubbele zwangerschap is superfecundatie.
“We proberen al drie jaar om kinderen te krijgen”, zo verklaarde Julia Grovenburg. “Maar het lukte steeds niet. We wilden geen vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan, omdat we geen tweeling of drieling wilden. Maar nu lacht god als laatste.”
Grovenburg verwacht eerst een meisje dat waarschijnlijk rond 24 december zal worden geboren. De andere baby zal in de maand januari ter wereld komen.
Volgens doktoren is er echter ook een grote kans dat de twee baby’s tegelijkertijd zullen worden geboren.
Superfecundatie is extreem zeldzaam. Er zijn slechts tot nu toe slechts 10 gevallen beschreven in de medische literatuur.
(Bron)
Wetenschappers vinden 163 nieuwe diersoorten

AMSTERDAM - Wetenschappers hebben langs de rivier Mekong in Zuidoost-Azië 163 nieuwe soorten planten en dieren ontdekt.
Dat heeft het Internationaal Wereldnatuurfonds (WWF) vrijdag bekendgemaakt.
Biologen en andere wetenschappers deden vorig jaar onderzoek in het stroomgebied van de rivier en ontdekten er gemiddeld zo'n drie nieuwe soorten per week.
De ontdekkingen worden bijgeschreven op de lijst met ongeveer duizend nieuwe soorten die tussen 1997 en 2007 al werden aangetroffen in het gebied.
De ontdekkingen die vorig jaar werden gedaan bestaan uit honderd soorten planten, 28 vissen, achttien reptielen, veertien amfibieën, twee zoogdieren en een vogelsoort.
Een van de spectaculairste vondsten is een kikker met snijtanden, die zich voedt met vogeltjes. Die vangt het amfibie door aan de waterkant in hinderlaag te gaan liggen en toe te slaan wanneer zich een geschikte prooi aandient.
De tanden worden volgens het WWF waarschijnlijk vooral gebruikt in gevechten met soortgenoten.
Een andere opvallende ontdekking was een gekko met stippen als van een luipaard over zijn gehele lengte van zijn lijf. Op zoek naar nog een gekkosoort vonden de onderzoekers een onbekende adder, die was gestreept als een tijger.
De reden dat er zo veel nieuwe soorten worden ontdekt in het stroomgebied van de Mekong, is volgens het WWF dat er tegenwoordig gebieden toegankelijk zijn waar wetenschappers vroeger vanwege oorlogen niet konden komen.
Een andere reden is dat regeringen bereid lijken meer geld uit te geven aan onderzoek en behoud van natuur.
(Bron)
Huisartsen moeten wachten op uitbetaling

RIJSWIJK - De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) treedt in overleg met de zorgverzekeraars om te kijken hoe honderden huisartsen hun declaraties uitbetaald moeten krijgen nu het declaratiekantoor LDD failliet is. Hierdoor kunnen declaraties op dit moment niet worden uitbetaald.
Dit meldt een woordvoerder van de LHV vrijdag. Om hoeveel geld het gaat, kan de zegsman niet zeggen. ''Dat wordt nu allemaal uitgezocht.''
Het is niet zo dat de declaraties die de huisartsen nog hebben uitstaan door het faillissement zijn verdampt. Ze worden wel uitbetaald, maar er moet worden bekeken hoe dat gaat gebeuren, aldus de woordvoerder.
(Bron)
Daten met gevangene populair

AMSTERDAM - Daten met een gevangene is populair. Anderhalf jaar geleden werd het initiatief opgezet om gevangenen de mogelijkheid te geven contactadvertenties te plaatsen op de website van BONJO.
Dat is een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor gedetineerden, ex-gedetineerden en hun relaties. Dat was niet zo'n gek idee, want het blijkt een succes.
De 450 gevangenen die een advertentie plaatsten, hebben zo'n 1300 reacties gehad, bevestigde Nico Epskamp van BONJO vrijdag een bericht in het AD.
''Vooral buitenlandse vrouwelijke gevangen zijn in trek. Zij krijgen echt stapels brieven. De Nederlandse man heeft het beste voor met de buitenlandse gedetineerde vrouw'', aldus Epskamp.
Op de site is te lezen dat de gedetineerden op zoek zijn naar ander contact dan dat met medegevangenen. Ze zoeken een luisterend oor, een duw in de rug, een menselijk contact, vriendschap of misschien een relatie.
''Eigenlijk zijn wij een soort postkantoor. Als de gedetineerden e-mail krijgen, dan sturen wij dat via de post naar hen toe.'' Maar waarom zoeken mensen eigenlijk contact met een gedetineerde? ''Dat komt bijvoorbeeld voort uit medemenselijkheid of vrouwen die willen moederen'', stelt Epskamp.
Hij zegt dat het opvallend is dat de gedetineerden onderling ook daten. ''Ze reageren dan op elkaars advertentie. Het praat natuurlijk makkelijker tegen een lotgenoot.'' De organisatie plaatst de oproep namelijk ook in het Bajes Bulletin, dat verspreid wordt via de bibliotheken van gevangenissen.
Het contactbureau ziet zichzelf niet als een datingservice want echt bemiddelen doen ze niet. Maar door de advertenties kunnen wel nieuwe liefdes ontstaan. Zo weet Epskamp dat een aantal mensen nog bij elkaar zijn. ''De hormonen vloeien rijkelijk aan de kant van de tralies maar er zijn ook mensen die gewoon contact willen omdat ze eenzaam zijn.''
(Bron)
'Jongeren de dupe van nieuw belastingplan'

AMSTERDAM – Jongeren dreigen hun kans op een fulltimebaan en het recht op sociale verzekeringen kwijt te raken door een nieuw belastingplan van staatssecretaris De Jager (Financiën). Daarvoor waarschuwt de FNV vrijdag in dagblad Spits.
In het kabinetsplan hoeven werkgevers en jongeren onder de 23 met een zogenaamde ‘kleine baan’ vanaf komend jaar geen sociale premies meer af te staan. Het jaar daarna gaat ook hun loonbelasting naar nul.
“Wij willen dat dit plan onmiddellijk van tafel gaat”, zegt FNV-bestuurder Leo Hartveld in de Spits.
Met de maatregelen wil het kabinet zorgen voor lastenverlichting bij ondernemers. Zij hebben nu relatief veel papierwerk en kosten van werknemers die maar een paar uur per week werken.
“Wij zijn uiteraard voor lastenverlichting, maar dit is echt een schandalig voorstel”, aldus Harteveld. Hij denkt dat werkgevers door deze maatregelen fulltimebanen gaan verknippen in kleinere banen. “Daar hoeven ze immers geen premies meer over te betalen.”
Volgens de FNV-bestuurder krijgen zo vooral laagopgeleide jongeren het moeilijk om een volledige baan te vinden. Hij vindt het bovendien onduidelijk of de parttime werkende jongeren straks nog wel zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid, ziekte en werkloosheid. “Als je geen premie betaalt ben je logischerwijs onverzekerd”, stelt Harteveld.
Het ministerie van Financiën verzekert de FNV dat jongeren gewoon verzekerd blijven, maar Harteveld wil eerst een toelichting van de staatssecretaris voordat hij iets aanneemt.
De bestuurder vraagt zich in de krant hardop af waarom deze maatregel alleen voor jongeren geldt: “Dit is echt onacceptabel en leidt tot een verdere uitholling van hun positie. Jongeren lijken vogelvrij verklaard door dit kabinet, dat eerder ook al hun recht op bijstand afschafte.”
(Bron)
'Snelle verspreiding griep niet per se nadelig'

AMSTERDAM - Het hoeft niet onvoordelig te zijn als de Mexicaanse griep nu snel door Nederland trekt. Dat zegt universitair docent Evolutionaire Epidemiologie Maarten Boerlijst van de Universiteit van Amsterdam.
Volgens hem is het virus nu nog relatief mild, maar als het muteert kan het veel agressiever worden. Bovendien is de kans op verspreiding groter in het griepseizoen tijdens de winter, aldus Boerlijst.
Nederland zit nu nog in het voortraject van het pandemische griepvirus. Het zuidelijk halfrond heeft al te maken met de eerste griepgolf omdat het daar nu winter is.
Boerlijst: ''Die golf wordt hier pas verwacht in de late herfst of winter, het griepseizoen. Dan worden de echte eigenschappen van het virus ook helder.''
De verwachting is dat ongeveer 30 procent van Nederland besmet zal worden met de Mexicaanse griep.
Boerlijst vindt het verstandig om de komende epidemie niet actief tegen te gaan, zodat er immuniteit bij de bevolking kan ontstaan tegen de nieuwe griep.
''Hierbij moeten natuurlijk wel de risicogroepen gevaccineerd worden'', aldus de docent. Hij doelt op baby's, zwakkeren en ouderen.
Een collega van Boerlijst aan de UvA, docent journalistiek Peter Vasterman stelt in een nieuwsbrief van de universiteit dat de Nederlandse media de aandacht voor de Mexicaanse griep hebben overdreven.
''Als lezer, luisteraar en kijker raak je de context kwijt waarin de risico's van de griep staan. Ook de vergelijking met andere virussen blijven zo onderbelicht. De gevaren worden overschat'', aldus Vasterman.
Hij vindt ook dat de media viroloog Ab Osterhaus te weinig kritische vragen hebben gesteld. De nuance kwam pas toen Roel Coutinho van het RIVM aan het woord werd gelaten, meent Vasterman.
(Bron)
Ruim helft vrouwen moet iedere dag iets kopen

AMSTERDAM – Dat vrouwen graag winkelen blijkt een understatement: ruim de helft van de vrouwen (60 procent) krijgt namelijk zo’n kick van shoppen dat ze dagelijks iets móét kopen. Dat blijkt uit Brits onderzoek waarover de Daily Mail vrijdag bericht.
Uit de rondvraag kwam naar voren dat eenderde van de vrouwen wel zou willen stoppen, maar dat ze het niet kunnen helpen. Het feit dat ze het zich misschien niet eens kunnen veroorloven, speelt daarbij geen rol.
Overigens probeert vier op de tien wel angstvallig de uitverkoop te mijden, omdat ze bang zijn dat ze de koopjes niet kunnen weerstaan. Ruim een kwart mag dan van zichzelf het huis niet uit, 15 procent houdt zichzelf om die reden tijdens de lunchpauze binnen.
De pinpas of creditcard buiten bereik stellen, wil voor veel een vijfde van de dames nog wel eens helpen. 16 procent kiest ervoor 'm te vernietigen, 6 procent geeft de kaart aan haar partner of ouders.
"Voor veel vrouwen staat geld uitgeven gelijk aan een adrenalinestoot. Het maakt dat ze zich goed voelen”, zegt onderzoekster Joanna Leah. “Het is echter wel zorgwekkend dat veertig procent vaak te veel geld uitgeeft."
Aan het onderzoek deden 5347 Britse vrouwen mee.

Top-10 van niet-essentiële zaken waar vrouwen wekelijks geld aan uitgeven.
1. Lunch buiten de deur
2. Chocola
3. Eten uit de supermarkt
4. Tijdschriften
5. Eten en drinken uit de automaat op het werk
6. Accessoires
7. Schoonheidsproducten
8. Make-up
9. Goede shampoo en crèmespoeling
10. Speelgoed voor de kinderen.
(Bron)
Dronkaard rijdt achteruit op snelweg

AMSTERDAM - Een dronken Utrechter heeft op een Duitse snelweg voor ophef gezorgd door midden op de weg achteruit te rijden.
De Duitse politie kreeg verschillende meldingen binnen dat de 29-jarige man slingerend achteruit reed op de A31 bij knooppunt Heek.
Een 48-jarige trucker kon de man volgens de politie nog net ontwijken. De Nederlander werd uiteindelijk tegengehouden door andere weggebruikers. Die hebben hem overgedragen aan de politie. Zijn rijbewijs is afgepakt.
(Bron)
Unilever krijgt Sanex in handen

ROTTERDAM - Unilever neemt de persoonlijke verzorgingslijn van branchegenoot Sara Lee over. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.
Met de overname is een bedrag gemoeid van 1,275 miljard euro. Unilever betaalt dit in contanten.
De Nederlands-Britse multinational krijgt op deze manier onder meer de merken Sanex, Zwitsal, Prodent en Zendium in handen, evenals de wasmiddelen Biotex en Neutral. Ook wordt Unilever eigenaar van Radox, marktleider in badproducten in het Verenigd Koninkrijk en van het in Duitsland leidende Duschdas.
Topman Paul Polman van Unilever liet in het persbericht weten dat de transactie ''onze portfolio in West-Europa en Azië verder uitbouwt, een sterk groeipotentieel vertegenwoordigt en uitstekend past in het huidige Unilever''.
''Unilever wil een gedifferentieerd aanbod van producten bieden'', aldus een woordvoerster van het concern. ''De overname versterkt het aanbod van Unilever en bouwt het verder uit. Het gaat om groei en een beetje om synergie''.
Unilever bezit nu onder meer de merken Axe, Dove en Rexona. Op het gebied van voedsel en wasmiddelen heeft het concern onder meer Becel, Bertolli, Knorr, Omo en Cif in het pakket.
In de overname waarover Unilever en Sara Lee het nu eens zijn, zit een fabriek in Amersfoort waar tandpasta wordt geproduceerd. Ook neemt Unilever een onderzoekscentrum in Den Haag over dat zich met de persoonlijke verzorging bezighoudt.
Sara Lee heeft een Europees hoofdkantoor in Utrecht, maar dat valt volgens de woordvoerster van Unilver waarschijnlijk niet onder de transactie. Over het aantal mensen die van Sara Lee overgaat naar Unilever willen beide bedrijven voorlopig geen mededelingen doen.
De merken die Unilever nu overneemt, genereerden bij Sara Lee het afgelopen boekjaar, dat in juni afliep, een omzet van 750 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam neer op 128 miljoen euro.
Sara Lee maakte afgelopen voorjaar bekend de verkoop van zijn internationale activiteiten op het gebied van huishoudelijke producten en persoonlijke verzorging te onderzoeken. Unilever neemt nu alleen een deel van deze takken over.
De overname is nog afhankelijk van goedkeuring door mededingingsautoriteiten en de uitkomst van overleg met bonden.
(Bron)
‘Optimistische mensen hebben meer moeite met afvallen’

AMSTERDAM - Mensen met een positieve instelling hebben over het algemeen meer moeite om gewicht te verliezen. Dat hebben Japanse onderzoekers ontdekt.
Wetenschappers van Kansai Medical University onderwierpen meer dan honderd bezoekers van een obesitaskliniek meerdere malen aan een persoonlijkheidstest.
Ze ontdekten dat de mensen die het meest optimistisch waren aan het begin van hun persoonlijke afvalprogramma er gemiddeld minder vaak in slaagden om gewicht te verliezen.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift BioPsychoSocial Medicine.
Volgens de onderzoekers missen mensen die van nature erg optimistisch zijn vaker de drijfveer die nodig is om flink af te vallen.
“Deze resultaten ondersteunen eerdere bevindingen die erop wijzen dat enige negatieve emoties een positieve uitwerking hebben op gedragsverandering, omdat mensen zich in dat geval meer zorgen maken om hun ziekte”, zo verklaart hoofdonderzoekster Hitomi Saito op de nieuwssite Physorg.com.
Optimisme bleek overigens niet altijd schadelijk voor voornemens om af te vallen. Bijna alle deelnemers aan het Japanse experiment werden gedurende hun afvalprogramma positiever naarmate ze hun gewicht zagen afnemen.
Die langzaam groeiende gevoelens van optimisme hadden volgens de onderzoekers geen negatieve invloed op hun gewicht, maar hielpen de proefpersonen juist om hun gezondere levensstijl vol te houden.
(Bron)
Oudste dinosauriërs met veren ontdekt

AMSTERDAM - Chinese wetenschappers zijn gestuit op twee dinosaurusfossielen met veren die meer dan 150 miljoen jaar oud zijn.
De veren werden aangetroffen bij twee fossielen van de soort Anchiornis, die zijn opgegraven in het noordoosten van China.
De overblijfselen van de dinosaurussen zijn zeker 10 miljoen jaar ouder dan het bekende fossiel van de oervogel Archaeopteryx, dat in de 19e eeuw werd ontdekt in Duitsland. De Archaeopteryx werd tot nu toe beschouwd als de oudste dinosauriër met veren.
De resultaten van het onderzoek op de Chinese fossielen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.
Een van de twee fossielen van de Anchiornis is zo goed bewaard gebleven dat het hele lichaam nog is bedekt met veren.
Volgens de onderzoekers bewijst die vondst definitief dat vogels afstammen van dinosaurussen.
“Het hele lichaam is bedekt met veren”, zo verklaart hoofdonderzoeker Xu Xing op BBC News. “Door dit exemplaar realiseerden we ons dat deze dinosaurussoort veel belangrijker is dan we tot nu toe aannamen, met name voor ons begrip van het ontstaan van vogels en hun vermogen om te vliegen.”
(Bron)
Deense keeper maakt doel stukje kleiner

STOCKHOLM - De Deense keeper Kim Christensen staat mogelijk een straf te wachten omdat hij eigenhandig zijn doel een stukje kleiner heeft gemaakt.
De sluitpost van IFK Göteborg slaagde er woensdag voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Örebro in om met enkele flinke trappen de doelpalen een paar centimeters verder de grond in te krijgen.
De Zweedse voetbalbond heeft een onderzoek ingesteld naar het bizarre incident, dat op film is vastgelegd.
Spelers van Örebro attendeerden de scheidsrechter na een half uur spelen op het in hun ogen verkleinde doel. ''De situatie is nu voorgelegd aan de tuchtcommissie'', aldus een woordvoerder van de bond vrijdag.
De commissie - die wordt geadviseerd door een groep experts - spreekt zich op 1 oktober uit over het incident.
Christensen (30) gaf na de wedstrijd toe dat het niet de eerste keer was dat hij zijn doel eigenhandig wat kleiner maakte. ''Ik zag een andere keeper het enkele jaren geleden doen en sindsdien doe ik ook zo af en toe eens.''
Die onthulling spreekt niet in zijn voordeel, zo meldde de zegsman van de bond. ''Dat maakt het alleen nog maar erger. Zo'n zaak is nog nooit voorgekomen, ik weet dus ook niet welke straf hier voor staat.''
(Bron)
Mammoetresten gevonden in Drenthe

ORVELTE - De Nederlandse Gasunie heeft tijdens werkzaamheden in Orvelte (Drenthe) bij het Oranjekanaal bijzondere mammoetrresten gevonden.
Dat liet het het bedrijf vrijdag weten. Het gaat om twee kiezen en een slagtand van een of meerdere mammoeten en een onderarmbeen van een wolharige neushoorn.
De botten zijn 41.000 jaar oud. Volgens mammoetkenner Anton Verhagen is deze vondst erg bijzonder.
''De meeste botten in Nederland zijn gevonden door vissers in de Noordzee of door baggeraars. Hierdoor is de exacte vindlocatie nooit bekend.''
De mammoet ligt waarschijnlijk in de omgeving waar hij heeft geleefd. Zo kunnen onderzoekers meer te weten komen over het leven in die tijd.
In 1991 werden tijdens werkzaamheden in Orvelte ook al een mammoetresten gevonden. Waarschijnlijk horen deze vondsten bij elkaar. De kaak die in 1991 werd gevonden miste namelijk twee kiezen.
(Bron)
Telefoontje in auto kost anderhalve ton

AMSTERDAM - Een automobilist die donderdagavond door Den Haag reed, pleegde in de auto vermoedelijk zijn duurste telefoontje ooit.
Agenten zagen hem bellen en zetten zijn auto aan de kant. De 54-jarige automobilist bleek bij een controle nog een bedrag van 150 duizend euro te moeten betalen.
De man, die op de Paets van Troostwijkstraat met zijn telefoon in de hand was betrapt, kon het enorme bedrag natuurlijk niet direct voldoen en werd meegenomen naar het bureau. De anderhalve ton is een bedrag dat hem als schadevergoedingsmaatregel was opgelegd.
(Bron)
'Australische stofstorm aangekomen in Nieuw-Zeeland'

AMSTERDAM – De stofstorm die eerder deze week in Sydney voor grote problemen zorgde, heeft vannacht Nieuw-Zeeland bereikt. De storm verplaatste zicht bijna 2200 kilometer en hulde delen van Nieuw-Zeeland vrijdagochtend in een laag stof.
Dat melden verschillende bronnen in Nieuw-Zeeland vrijdag.
“De storm kwam donderdagmiddag al aan, maar het stof werd niet goed zichtbaar door regen en bewolking. Nu de luchten weer blauw zijn is het stof duidelijk te zien”, aldus Meteoroloog Philip Duncan van WeatherWatch.
Volgens inwoners van Taranaki is de stof zo dik dat de hevige regen van gisteren het stof niet weg kon spoelen.
In Nieuw-Zeeland komen vaker stofstormen voor, maar volgens meteorologen is een storm die vanuit Australië komt erg zeldzaam. Dezelfde storm zorgde eerder deze week in Sydney voor verkeersproblemen.
Sommige inwoners kampten bovendien met ademhalingsproblemen. Veel mensen droegen mondkapjes. De autoriteiten raadden kinderen, zwangere vrouwen, mensen met astma en ouderen aan binnen te blijven.
Enkele internationale vluchten met bestemming Sydney werden omgeleid naar Melbourne. De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor een nieuwe stofstorm die de komende vier tot zes weken kan opkomen.
(Bron)
Dode na treinbotsing bij Barendrecht

BARENDRECHT - In Barendrecht zijn donderdagavond drie treinen op elkaar gebotst, twee goederentreinen en een passagierstrein. De machinist van een van de goederentreinen is daarbij om het leven gekomen en er ontstond een enorme ravage.
Het stoffelijk overschot van de machinist die is omgekomen bij de botsing is vrijdagmorgen tegen tien uur uit het wrak gehaald en afgevoerd. Bergingswerkers hadden veel moeite om bij het lichaam in de vernielde locomotief te komen.
Nu het lichaam is geborgen, kan worden begonnen met de opruimwerkzaamheden.
De machinist van de andere trein, die bekneld zat, is gewond geraakt. Verscheidene passagiers raakten lichtgewond.
Het ongeluk begon met een frontale botsing tussen de goederentreinen, zei voorzitter Pieter van Vollenhoven van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Een deel van een van de treinen kwam op een ander spoor terecht.
Bij de botsing tussen de twee goederentreinen zijn twaalf tankwagons betrokken. Daarvan zijn er tien geladen met aardolieconcentraat en twee zijn leeg. Er is geen explosiegevaar, zei een politiewoordvoerder. De wagons staan grotendeels overeind.
Een aantal containerwagons met stukgoed is wel ontspoord. In totaal zijn er 22 wagons met containers bij het ongeval betrokken.
Doordat de machinist van de aanstormende passagierstrein tijdig remde toen hij de ravage op dit spoor naderde, bleven de gevolgen voor de passagiers beperkt. De trein die op weg was naar Brussel reed over een brokstuk heen, waardoor een aantal mensen lichtgewond raakte.
Zij werden ter plaatse behandeld. ''Als hij hier in volle vaart overheen gereden was, waren de gevolgen niet te overzien geweest'', zei Van Vollenhoven.
Behalve de internationale trein die bij het ongeval betrokken was, werd ook een passerende stoptrein geraakt door rondvliegende onderdelen. Ook in die trein raakten mensen lichtgewond, aldus de politie.
Een van de goederentreinen raakte zwaar gehavend. Hij ligt als een harmonica opgerold onder het viaduct waar het ongeval plaatsvond. De andere twee treinen zagen er relatief ongeschonden uit.
Ook het viaduct zelf raakte zwaar beschadigd, maar hulpdiensten zeiden te verwachten dat de snelweg A15 die daar overheen loopt voor de ochtendspits weer open kan.
Het ging om een internationale trein van Amsterdam naar Brussel met 150 mensen aan boord. De machinist van de passagierstrein is met de schrik vrijgekomen. De NS zegt ''enorm geschrokken'' te zijn en betreurt het incident.
De reizigers die met een bus naar Brussel gebracht zouden worden, zijn maar tot Antwerpen gekomen. Daar eindigde de busrit voor een groep van ongeveer zestig mensen, meldden meerdere ontstemde reizigers.
''Ons was beloofd dat we naar Brussel gebracht zouden worden'', zei de 23-jarige Belg Khalid Akharouid. Doordat de bus niet verder reed, liepen de reizigers nog meer vertraging op. Volgens de betrokkenen konden ze de reis om 4.15 uur voortzetten per trein.
Verkeersminister Camiel Eurlings is geschrokken door de treinbotsing in Barendrecht. Zijn eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de omgekomen machinist van de goederentrein.
''Verder wachten we nu de onderzoeken af. Er moet absolute helderheid komen over hoe dit heeft kunnen gebeuren'', stelde Eurlings vrijdag in een eerste reactie op het ongeval.
Behalve de politie doen ook de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid onderzoek naar de botsing van de treinen.
Het gaat nog dagen duren voordat de ravage is opgeruimd.
(Bron)
‘Corrigerende tik maakt kinderen minder intelligent’

AMSTERDAM – Kinderen die regelmatig een corrigerende tik of klap ontvangen, worden daarmee gehinderd in hun intellectuele ontwikkeling. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers in een nieuwe studie.
Onderzoekers van de universiteit van New Hampshire brachten gedurende vier jaar de intellectuele ontwikkeling van 1500 kinderen in kaart.
De deelnemertjes aan het experiment die regelmatig door hun ouders werden gecorrigeerd met een tik of klap bleken na vier jaar minder vooruitgang te hebben geboekt. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite LiveScience.
Kinderen tussen de twee en vier jaar die vaak fysiek werden gestraft, scoorden na vier jaar gemiddeld 5 punten lager bij een IQ-test dan leeftijdsgenootjes die nooit klappen hoefden op te vangen.
Bij de 5 tot 9-jarige proefpersonen scoorden de kinderen die regelmatig werden gecorrigeerd met een klap gemiddeld 2,8 punten lager.
De onderzoekers maakten de resultaten van hun studie bekend op de International Conference on Violence Abuse and Trauma in San Diego.
Volgens de onderzoekers suggereren de resultaten van de studie een duidelijk verband aan tussen fysieke straffen en intelligentie. De invloed van andere factoren zoals de opleiding en het inkomen van de ouders werd ook meegenomen in het onderzoek.
“Zelfs de frequentie waarmee ouders hun kinderen slaan, maakt al verschil”, zo verklaart hoofdonderzoeker Murray Straus in de Britse krant The Daily Telegraph. “Hoe meer er wordt geslagen, hoe langzamer de mentale ontwikkeling van een kind verloopt.”
“Alle ouders willen slimme kinderen”, aldus Straus. “Dit onderzoek laat zien dat het voorkomen van fysieke straffen daarbij kan helpen.”
(Bron)

donderdag, september 24, 2009

VN stemmen tegen verspreiding kernwapens

NEW YORK - De vijftien leden van de VN-Veiligheidsraad hebben donderdag unaniem ingestemd met een resolutie tegen de verspreiding van kernwapens.
De historische bijeenkomst werd geopend door de Amerikaanse president Barack Obama, die als eerste Amerikaanse president ooit een vergadering van de Veiligheidsraad voorzit.
Resolutie 1887 roept staten op die het non-proliferatieverdrag, dat verspreiding van kernwapens tegengaat, nog niet hebben getekend om zich desondanks toch aan alle verplichtingen van het verdrag te houden.
De resolutie roept verder op tot ontwapening en het verminderen van het risico op ''nucleair terrorisme''.
Obama zei in zijn toespraak dat het komende jaar een cruciale periode in de strijd tegen de verspreiding van nucleaire wapens wordt.
''De komende twaalf maanden zijn absoluut kritiek om te zien of deze resolutie en de rest van onze inspanningen voldoende zijn om de verspreiding en het gebruik van nucleaire wapens tegen te gaan. Ondanks dat we een nucleaire nachtmerrie tijdens de Koude Oorlog hebben weten af te wenden, worden we nu geconfronteerd met een uitbreiding met een bereik en een complexiteit die nieuwe strategieën en nieuwe benaderingen vereist'', aldus Obama.
De president gaf meteen na zijn benoeming tot president aan dat het verminderen van de nucleaire dreiging in de wereld een van zijn speerpunten zou worden.
De vergadering vindt plaats op een moment dat het Westen toenemende zorgen heeft over de nucleaire ambities van Iran en Noord-Korea. In de resolutie wordt echter niet rechtstreeks gerefereerd aan het Iraanse en Noord-Koreaanse programma's, maar worden eerdere resoluties van de Veiligheidsraad over nucleaire plannen herbevestigd, aldus de BBC.
Bij de vergadering waren ook de leiders uit China, Rusland, Frankrijk en Groot-Brittannië aanwezig.
(Bron)
Gevangenen maken drank van zeepbellen

AMSTERDAM - Gedetineerden in een gevangenis in het Britse Dorset wassen hun handen noodgedwongen niet meer met alcoholhoudende zeep. Die is onlangs vervangen, toen bleek dat de gevangenen er dronken van werden.
De gedetineerden gebruikten de zeepgel, die was bedoeld om verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan, om er drank mee te maken.
De gel werd gemixt met fruit, water en suiker - wat een gevaarlijk mengsel opleverde, volgens de Britse bond voor gevangenbewaarders.
Voordat deze week het zeepdrankincident aan het licht kwam, raakte de gevangenis in Dorset al in opspraak door berichten over illegale bokswedstrijden.
(Bron)
En zo tegen etenstijd worden er hier altijd twee hoopvol, je kunt niet weten, dus als ik dan beweeg - al is het om m'n camera te pakken - dan wordt dat goed in de gaten gehouden:

Tom en Tijger houden me in de gaten

Tom en Tijger houden me in de gaten
Een tijdje terug zat er een sprinkhaan binnen, die ik ving en buiten op de varens zette. Sprink ging direct druk aan het knagen (en spuugde harde stukjes keurig uit).

Sprinkhaan op varen

Sprinkhaan op varen
Genezen kankerpatiëntje krijgt vaak andere ziekte

AMSTERDAM - Driekwart van kinderen die in hun jeugd genezen zijn van kanker krijgen in hun latere leven gezondheidsproblemen. Een kwart van hen krijgt te maken met vijf verschillende ziektes.
Dat blijkt uit een onderzoek van de epidemiologe Mathilde Claudia Ubbink het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis. Ze promoveert vrijdag op haar werk.
De problemen waar de ex-kankerpatiënten mee te maken krijgen, zijn bijvoorbeeld ernstige hartproblemen, psychische klachten of verminderde vruchtbaarheid. Ook lopen ze verhoogd risico om opnieuw kanker te krijgen.
Vooral kinderen die met radiotherapie zijn behandeld, lopen risico. Van hen heeft 55 procent klachten.
Degenen die geopereerd zijn of een chemokuur hebben gehad, hebben respectievelijk 25 procent en 15 procent kans op nieuwe problemen.
Vooral kinderen die botkanker hebben overleefd, krijgen later andere ziektes. Volgens de onderzoekers gebeurt dat in 64 procent van de gevallen.
Kinderen die een niertumor of leukemie hebben gehad, komen er relatief het beste vanaf. Van deze groepen krijgt later 12 procent problemen.
Promovenda Ubbink pleit ervoor dat artsen de kinderen zeer goed blijven volgen na hun genezing.
Zo kunnen de eventuele ziekten snel worden opgespoord en zo goed mogelijk worden behandeld.
Volgens Ubbink zijn de overlevingskansen voor kinderen met kanker enorm gestegen. Eind jaren zestig van de vorige eeuw bleef ongeveer 30 procent van de kinderen na genezing nog vijf jaar of langer leven.
Tegenwoordig ligt dat percentage bij kinderen tot veertien jaar op 75 procent. Ze verwacht dat de negatieve vervolgeffecten voor de patiënten de komende jaren afnemen, omdat de behandelingen steeds beter van kwaliteit worden.
Zo zijn er veel betere bestralingsmethoden dan vroeger en kan de chemotherapie in lagere doses worden toegediend.
(Bron)
Minderheid werkgevers hecht aan doorwerken

HAARLEM - Ruim een op de vijf werkgevers (22 procent) vindt het voor de personele bezetting belangrijk dat werknemers doorwerken tot hun 65e jaar. Doorwerken na 65 vindt 8 procent van de werkgevers belangrijk.
Dit blijkt uit de eerste Werkgeversenquête arbeid (WEA), die onderzoeksbureau TNO eind 2008 en begin dit jaar heeft uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken.
Vooral werkgevers in de non-profitsector en van grote organisaties hechten belang aan doorwerken tot mensen 65 zijn. Met name in de financiële sector vinden werkgevers doorwerken nadat iemand 65 is geworden belangrijk.
De enquête is gehouden onder 5000 Nederlandse bedrijven en instellingen.
(Bron)
Man (92) vlucht uit angst voor crematie

PEKING - Uit vrees om gecremeerd te worden na zijn dood is een 92-jarige man het huis van zijn kleinkinderen in de plaats Guiyang in de Zuid-Chinese provincie Guizhou ontvlucht. Dat berichtte de Chinese krant China Daily donderdag.
De man was stilletjes vertrokken zonder een woord tegen iemand te zeggen. Lokale ambtenaren gingen op onderzoek uit en troffen de man aan in het dorpje waar hij voorheen met zijn vrouw woonde. De man is teruggestuurd naar zijn kleinkinderen.
(Bron)
AOW-rekening 800 euro per werknemer

UTRECHT - FNV Bondgenoten zal 800 euro per jaar per werknemer eisen van werkgevers die de plannen steunen om de AOW- en de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar. Dat geld wordt gestort in een fonds waaruit het AOW-gat betaald kan worden.
Dat stelt voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten donderdag in een blog op de site van de vakbond.
Hij haalt stevig uit naar de werkgevers in de Sociaal-Economische Raad. Hij verwijt hen dat zij de afspraak om in de SER te werken aan een alternatief voor de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd geleidelijk te verhogen naar 67 jaar, niet nakomen.
''Ze zijn met geen enkel alternatief gekomen. Sterker, nu 1 oktober nadert, roepen zij ijskoud dat de AOW naar 67 moet.''. De SER heeft tot 1 oktober de tijd om met alternatieven te komen.
Boos maakt Van der Kolk zich ook over uitlatingen van werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes die tegelijk met de AOW ook de leeftijd voor het aanvullend pensioen naar 67 wil brengen. Daar komt volgens Van der Kolk de aap uit de mouw. Dat levert de werkgevers een besparing op, en daar is het hen om te doen, daarom willen zij ook de AOW-leeftijd optrekken.
De werkgevers hebben de stekker uit het sociaal akkoord getrokken, aldus Van der Kolk. In dat akkoord maakten werkgevers, vakbeweging en het kabinet dit voorjaar afspraken over onder meer een gematigde loonontwikkeling.
Ook werd toen afgesproken dat de SER tot 1 oktober de tijd had om met alternatieven te komen voor de verhoging van de AOW-leeftijd. Het overleg daarover zit muurvast. De werkgevers en vakcentrale FNV leggen de schuld daarvoor bij elkaar.
De werkgevers krijgen van Van der Kolk de rekening gepresenteerd ''van het AOW-gat dat ze zelf slaan''. ''Dit heeft zeker invloed op het vaststellen van onze looneis later dit jaar.''
De bond wil al op korte termijn peilen wat werkgevers en werkgeversorganisaties vinden van de plannen van werkgeverskoepel VNO-NCW van Wientjes.
Directeur Niek Jan van Kesteren van VNO-NCW is niet onder de indruk van de kritiek van Van der Kolk. ''Het klopt niet wat hij zegt '', aldus Van Kesteren.
Het dreigement om de rekening bij de werkgevers te leggen, neemt hij niet serieus. ''Dat ga je toch niet serieus nemen als je ziet waar we economisch staan.''.
(Bron)
Arrestaties op Schiphol wegens ripdeals

SCHIPHOL - Een speciaal observatieteam van de marechaussee heeft eerder deze week op Schiphol in totaal zeven mannen aangehouden die ripdeals zouden hebben willen plegen.
Dat gebeurde bij twee verschillende incidenten. De verdachten zouden drugssmokkelaars die aankwamen op de luchthaven hebben willen beroven van hun drugs.
Dat liet een woordvoerder donderdag weten.
De eerste drie verdachten werden zondag opgepakt. Ze hadden een man opgevangen die uit Curaçao was aangekomen en brachten hem naar de uitgang van Schiphol. Een van hen bleek een vuurwapen bij zich te hebben.
De vermeende drugssmokkelaar moest in eerste instantie ook mee naar het bureau, maar bleek later geen verdovende middelen bij zich te hebben. Volgens de zegsman komt het vaker voor dat criminelen ten onrechte vermoeden dat een bepaalde passagier een smokkelaar is.
Woensdag arresteerde de marechaussee vier mannen die zich verdacht gedroegen. Twee van hen werden op de luchthaven in de kraag gevat, de andere twee in een treincoupé.
Daar stopte een van hen een vuurwapen in de prullenbak, maar de marechausseemedewerkers zagen dat en visten het er weer uit.
Het observatieteam dat de verdachten heeft opgepakt, maakt sinds dit jaar gebruik van een nieuwe methode om verdachte personen op te sporen. De Israëlische Veiligheidsacademie en de Nederlandse Politieacademie hebben die methode ontwikkeld.
De marechaussee wacht niet meer tot er daadwerkelijk een verdenking van een strafbaar feit is, maar spreekt iedereen aan die afwijkend gedrag vertoont.
Volgens de marechaussee is deze werkwijze succesvol. Het aantal zaken waarbij het team personen oppakte wegens bijvoorbeeld ripdeals of winkeldiefstal was in de eerste acht maanden van vorig jaar 102. In dezelfde periode van dit jaar waren dat er 71.
Deze afname komt doordat het observatieteam mensen nu al aanspreekt voordat ze daadwerkelijk iets gedaan hebben en daarmee misdrijven voorkomt.
(Bron)
Brandbare stof in Amstel gelekt

UITHOORN - Bij een chemicaliënfabriek die gevestigd is aan de rivier de Amstel in Uithoorn is donderdag een lek ontstaan in een container.
Daardoor is een hoeveelheid kunsthars over de aangrenzende weg en in de rivier gestroomd. Dat meldde een woordvoerder van de politie.
Het oplosmiddel , ook bekend onder de naam xyleen, is licht ontvlambaar en bij mensen schadelijk voor de huid. Het bedrijf heeft de plekken waar de stof op de weg gelekt was afgedekt met brandwerend schuim.
Ook de in de Amstel gestroomde oplosmiddel, die op het water bleef drijven, is met een schuimlaag bedekt. Het bedrijf pompt het water weg naar de eigen zuiveringsinstallatie.
Het lek zelf is inmiddels gedicht. Nadat de melding van het lek binnenkwam rukte de brandweer meteen met groot materieel uit, omdat het mogelijk om een gevaarlijke stof zou gaan. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.
(Bron)
'Mens kan naar einde van zichtbare heelal reizen'

AMSTERDAM - Het is in theorie mogelijk om binnen een mensenleven naar het einde van het zichtbare heelal te reizen. Dat heeft een Australische wetenschapper berekend in een nieuwe studie.
Onderzoekster Juliana Kwan van de universiteit van Sydney berekende dat een astronaut in een supergeavanceerde raket slechts 30 jaar nodig heeft om 15 miljard lichtjaar te reizen.
Die afstand wordt beschouwd als de straal van het zichtbare heelal, omdat het universum ongeveer 15 miljard jaar oud is en we dus geen licht kunnen ontvangen van plekken die ouder zijn.
Op aarde zou er tijdens de reis door relativiteit meer dan 70 miljard jaar verstrijken.
De resultaten van de studie worden binnenkort gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Publications of the Astronomical Society of Australia.
Kwan heeft in haar onderzoek de nieuwste gegevens over donkere energie meegenomen. Daardoor komt ze uit op een kortere reistijd dan wetenschappers die eerder hebben berekend hoe lang de theoretische reis naar het einde van het zichtbare heelal zou duren.
Zo concludeerde de Canadese onderzoeker Jeremy Heyl in 2005 nog dat een astronaut 50 jaar over de trip zou doen als hij in een raket zou reizen, die elke seconde met een snelheid van 9 meter per seconde zou accelereren.
De reis naar het einde van het zichtbare heelal zal voorlopig niet in werkelijkheid kunnen plaatsvinden. Vooral de terugreis naar de aarde zou volgens Juliana Kwan erg problematisch worden.
Kleine onzekerheden over de sterkte van donkere energie en de totale dichtheid van alle deeltjes in het heelal maken het bijna onmogelijk om de precieze baan van de raket te berekenen.
De kans dat een astronaut de aarde daardoor op de terugweg per ongeluk voorbij zou vliegen, is erg groot.
“Als je maar een seconde te laat begint met vaart minderen, zou je al voorbij de Melkweg schieten”, aldus Kwan in het Britse tijdschrift New Scientist. "Je zou dan letterlijk verdwalen in de ruimte."
(Bron)

Waarbij de vraag ook nog is of je hier wel terug wilt komen na 70 miljard jaar.
Ruim helft online sekssurfers heeft relatie

SYDNEY - Ruim de helft van de Australiërs die op het internet aan seks gerelateerde websites bezoeken, is getrouwd of heeft een vaste relatie. Sommige van hen zijn wel tien uur per dag op dergelijke websites te vinden. Dat bleek donderdag uit een Australisch onderzoek.
De typische sekssurfer is een keurige man van 41 die liever seksplaatjes bekijkt dan zich bezighoudt met interactieve chats, aldus de Swinburne University of Technology.
De meeste mensen zeiden dat ze de sekswebsites bezoeken om hun eigen seksualiteit te ontdekken in een veilige omgeving.
Sommigen zijn echter verslaafd geraakt aan online seks, zodat het een negatief effect heeft op hun relatie en dagelijkse bezigheden als werk en opleiding.
65 Procent van de deelnemers die met iemand aan cyberseks doet, zei diegene in het echt te willen ontmoeten. Aan het onderzoek deden 1325 mensen mee, van wie 55 procent zei een vaste relatie te hebben.
(Bron)
Doorbraak in onderzoek naar aids

BANGKOK - Wetenschappers zeggen voor het eerst een aidsvaccin te hebben ontwikkeld dat het risico om de ongeneeslijke ziekte op te lopen, beperkt. In een onderzoek, waaraan meer dan 16.000 mensen in Thailand vrijwillig meewerkten, bleek het vaccin het risico met ruim 31 procent te reduceren.
''Voor het eerst is aangetoond dat een vaccin tegen hiv, het virus dat aids veroorzaakt, tegen een infectie kan beschermen'', zei kolonel Jerome Kim van het Amerikaanse militaire hiv-programma in de Thaise hoofdstad Bangkok. Hij sprak van ''zeer belangrijke wetenschappelijke vooruitgang''.
Aan het onderzoek van het Amerikaanse leger en het Thaise ministerie van Gezondheidszorg werkten mannen en vrouwen, in leeftijd variërend van 18 tot 30 jaar, uit twee provincies in Thailand mee. Geen van hen was met hiv besmet. Het vaccin is een combinatie van twee eerdere vaccins die het aantal infecties afzonderlijk niet bleken te verminderen, maar kennelijk wel helpen, als ze worden samengevoegd.
(Bron)
Goudschat uit zevende eeuw gevonden

LONDEN - Een Engelsman die er al achttien jaar met een metaaldetector op uittrekt, heeft een schat van 1500 gouden en zilveren stukken uit de tijd van de Angelsaksen gevonden. Dat heeft de BBC donderdag gemeld.
Archeologen schatten dat de 1500 stukken, die samen 7,5 kilo wegen, uit de zevende eeuw dateren. Het is volgens hen de grootste en meest waardevolle schat uit die tijd die in Engeland is gevonden.
De 55-jarige Terry Herbert spoorde de stukken op in een weiland in het graafschap Staffordshire in het midden van Engeland. Het stuk land is bezit van een vriend van hem. De exacte plek is niet bekendgemaakt.
Het zal meer dan een jaar duren voor de waarde van elk stuk is vastgesteld. Volgens Leslie Webster, oud-conservator van het British Museum, zal de vondst ''onze opvattingen over het Anglosaksische Engeland'' zeker zo radicaal wijzigen als een eerdere vondst, in 1939, dat deed.
Die schat van gouden stukken was met een totaal gewicht van 1,5 kilo veel kleiner.
(Bron)
Nederlandse economie krimpt 5,4 procent

DEN HAAG - De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal sterker gekrompen dan eerder werd aangenomen. Ten opzichte van een jaar eerder ging de economie met 5,4 procent achteruit, dat is 0,3 procentpunt meer dan in augustus werd gemeld.
Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag op basis van een tweede raming.
In vergelijking met het eerste kwartaal ging het bruto binnenlands product (bbp) van Nederland met 1,1 procent achteruit. Bij de eerste raming werd een krimp van 0,9 procent op kwartaalbasis gemeld.
Vooral de zakelijke dienstverlening deed het minder goed dan aanvankelijk werd gedacht.
De Nederlandse arbeidmarkt telde in het tweede kwartaal 72.000 banen minder dan een jaar eerder.
Daarmee lag de werkgelegenheid voor het eerst sinds eind 2004 lager dan in het vorige jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.
In vergelijking met het voorgaande kwartaal nam het aantal banen voor de tweede keer op rij af. In het tweede kwartaal waren er 55.000 banen minder dan in het eerste kwartaal.
In de periode van april tot en met juni waren er in totaal ruim 7,9 miljoen banen, bijna 1 procent minder dan een jaar eerder.
Veruit de grootste daling trad op in de zakelijke dienstverlening waar het aantal banen met 83.000 afnam. De daling bestaat vrijwel geheel uit uitzendbanen.
De uitzendbranche ving daarmee de eerste zware klap op van het banenverlies, stelt het CBS. Hierdoor bleef de daling van het aantal banen in andere bedrijfstakken zoals industrie, bouw, handel, horeca en transport relatief beperkt.
In de collectieve sector (overheid, onderwijs, gezondheidszorg en cultuur) nam het aantal banen nog met 58.000 toe. Dat kwam vooral de groei in de zorg, waar 38.000 banen meer waren dan een jaar eerder.
In vergelijking met het eerste kwartaal daalde het aantal banen met 0,7 procent. Dat is de sterkste krimp die ooit in een kwartaal werd gemeten.
Het banenverlies is wel veel kleiner dan de krimp van de totale Nederlandse economie. Die ging met 1,1 procent achteruit in vergelijking met het voorgaande kwartaal.
De lonen van de werknemers waren in het tweede kwartaal 2,6 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2008. Dat is meer dan in het eerste kwartaal, toen de lonen met 1,7 procent toenamen.
De stijging ligt echter lager dan de toename van 3 procent die gemiddeld in de cao's werd vastgelegd.
De loonkosten per arbeidsjaar, waarin ook de werkgeverspremies zijn opgenomen, stegen eveneens met 2,6 procent.
De werkgeverspremies voor pensioenen gingen omhoog, die voor werkloosheid en de zorgverzekering omlaag.
(Bron)
Schilderij van Magritte gestolen in Brussel

BRUSSEL - Uit een museum in Brussel is donderdag een schilderij van de Belgische surrealistische schilder René Magritte gestolen. Twee dieven bedreigden het personeel en gingen er vandoor met het doek Olympia.
Volgens de Vlaamse publieke omroep heeft het doek een waarde van zo'n 700.000 euro.
De diefstal had plaats in het voormalige woonhuis van Magritte in de Brusselse gemeente Jette, dat als museum is ingericht. Het gaat dus niet om het nieuwe Magritte Museum, dat eerder dit jaar werd geopend in het centrum van Brussel.
(Bron)
Jarenlange nachtmerrie door identiteitsfraude

DEN HAAG - Identiteitsfraude door een drugsverslaafde crimineel heeft ervoor gezorgd dat een man uit Hoofddorp jarenlang in systemen van de overheid geregistreerd stond als crimineel en geen normaal leven kon leiden. De gevolgen voor de man waren ernstig.
Dat concludeert de Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, in een rapport dat donderdag is vrijgegeven.
De ombudsman dringt erop aan dat de naam van de man gezuiverd wordt en biedt bemiddeling aan tussen de minister van Justitie en de man.
Het ministerie van Justitie heeft laten weten zijn excuses aan te willen bieden aan de zakenman uit Hoofddorp.
Ook wil het departement gebruikmaken van het aanbod van de Nationale ombudsman om tussen justitieminister Ernst Hirsch Ballin en de man te bemiddelen over het verzoek om compensatie dat het slachtoffer heeft ingediend.
Dat heeft een woordvoerder van de bewindsman donderdag gezegd nadat ombudsman Alex Brenninkmeijer opnieuw in een rapport had gesteld dat de naam van de gedupeerde moet worden gezuiverd, omdat de identiteitsfraude ernstige gevolgen voor hem heeft gehad.
Het ministerie van Justitie zal op korte termijn een gesprek met de man regelen om excuses aan te bieden, aldus de zegsman.
Het slachtoffer kreeg onder meer problemen met reizen via Schiphol, omdat hij als harddrugsgebruiker in het systeem stond en omdat een crimineel onder zijn naam als ongewenst vreemdeling stond geregistreerd.
Ook viel de FIOD met veel machtsvertoon zijn huis binnen in het bijzijn van zijn twee kinderen, omdat hij geld zou hebben witgewassen.
Volgens een advocaat van Kowsoleea, Tessa van Harten, staat de man positief tegenover de bemiddeling van de ombudsman. Kowsoleea heeft verschillende overheidsinstanties aansprakelijk gesteld, maar er zijn nog geen juridische procedures gestart.
''Het is ingewikkeld, alle zaken staan met elkaar in verband, maar ook weer op zichzelf'', aldus de advocaat. Zij hoopt dat de bemiddeling van de ombudsman tot een snellere oplossing kan leiden.
Kowsoleea, een Nederlandse ondernemer van Surinaamse afkomst, kreeg in de jaren '90 voor het eerst te maken met problemen als gevolg van fraude met zijn identiteit door de verslaafde crimineel.
De overheid slaagde er niet in om de negatieve en belastende registraties die op naam van Kowsoleea waren gekomen op de juiste naam, namelijk die van de dader, te zetten. Zowel het gezinsleven van Kowsoleea als zijn zakelijke activiteiten hebben daaronder ernstig geleden.
(Bron)
VVD pleit voor OV-politie

AMSTERDAM – De VVD vindt het openbaar vervoer veel te onveilig en pleit voor een grotere en flexibelere OV-politiemacht. Dat moet uiteindelijk resulteren in een landelijk werkende OV-politie.
Volgens het voorstel van de VVD zal het combineren van de spoorwegpolitie en andere veiligheidsmedewerkers uitgroeien tot een politiemacht van tussen de 3.000 en 5.000 Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s).
Deze BOA’s zijn dan werkzaam bij zowel treinen, als tram, bus of metro.
Dat zal weinig gevolgen moeten hebben voor de prijs van bijvoorbeeld een treinkaartje, zo zegt Charlie Aptroot van de VVD.
“Dat is een centenkwestie. De huidige budgetten van de spoorwegpolitie en van regionale en stadsvervoerders worden gebundeld. Met een extra investering van enkele miljoenen zal er een groot budget komen voor de OV-politie.”
“De reizigers en medewerkers ervaren veel ellende, er is sprake van verbaal en lichamelijk geweld, grof gedrag en intimidatie. Er zijn mensen, jong en oud, die ’s nachts niet meer met het OV durven te reizen. Dat is onaanvaardbaar,” zegt Aptroot.
Bovendien staan de Service en Veiligheidsteams, die momenteel op 19 NS-stations de orde bewaken, vaak machteloos, zo stelt de VVD.
De 600 werkzame BOA’s van die teams, zijn alleen bevoegd om op de treinstations in te grijpen en niet wanneer er ongeregeldheden zijn bij bijvoorbeeld bushaltes.
Verkeersminister Camiel Eurlings heeft donderdag onderzoek toegezegd naar een VVD-voorstel voor de oprichting van een landelijke politie voor alle openbaar vervoer.
De regeringsfracties CDA en ChristenUnie steunen het idee, bleek donderdag tijdens overleg in de Kamer.
(Bron)
Amerikaanse draagt verkeerd kind

AMSTERDAM - Een Amerikaanse vrouw beweert dat een vruchtbaarheidskliniek het verkeerde embryo bij haar heeft ingebracht waardoor ze nu het kind van andere ouders draagt.
De 40-jarige Carolyn Savage wil het kind ter wereld brengen en dan aan de biologische ouders afdragen.
Savage, woonachtig in de staat Ohio, zal waarschijnlijk binnen een week of twee bevallen. De biologische ouders wonen in de naburige staat Michigan.
De kliniek bracht in februari het verkeerde embryo bij haar binnen. Tien dagen later kreeg ze een telefoontje van een arts die inderdaad aangaf dat ze zwanger was van het kind van een ander.
De Savages hebben inmiddels een advocaat ter hand genomen om ervoor te zorgen dat de kliniek de verantwoordelijkheid voor de fout draagt.
(Bron)
Nederland is dik geworden afgelopen zomer

HAARLEM - Nederlanders hebben zich flink laten gaan afgelopen zomer. Dit blijkt uit een enquête onder 1470 mensen van valtaf.nl en GezondheidsNet.nl. Bijna de helft van de ondervraagden is een aantal kilo's aangekomen. De voornaamste oorzaak hiervan is dat ze tijdens hun vakantie gewoon willen genieten.
De combinatie van vaker uit eten, meer alcoholische drankjes, meer hapjes en snacks, uitgebreidere hoofdmaaltijden, vaker ijsjes en minder regelmaat heeft bij de ondervraagden gezorgd voor 1 tot 5 kilo extra gewicht.
Aan de hoeveelheid beweging lag het niet, 45 procent bewoog evenveel als voor de zomer en een derde bewoog zelfs meer. 97 procent van de ondervraagden is vast besloten om na de zomer iets aan de extra kilo's te doen.
Voor driekwart van de ondervraagden is het aanleren van een gezonde levensstijl de manier om van de overtollige kilo's af te komen. Specifieke dieetmethodes staan met 12 procent op de tweede plaats.
Opvallend is dat van alle ondervraagden maar liefst 72 procent ook voor de zomer al wat kilo's kwijt wilde.
Bij 39 procent is dit gedeeltelijk gelukt, maar de meerderheid hiervan had graag nog een aantal kilo meer willen verliezen.
Maar door de zomer is een groot gedeelte weer een aantal kilo aangekomen, waardoor ze nu het dubbele moeten verliezen.
Slechts een klein deel van de ondervraagden, is niet van plan om iets aan de extra kilo's te doen. Geldgebrek, geen motivatie, blessures en privé-omstandigheden worden hiervoor als reden genoemd.
Ook het feit dat ze eigenlijk wel tevreden zijn met hun lichaam is een belangrijke reden om niets aan de extra kilo's te doen.
(Bron)
‘Evolutie kan niet worden teruggedraaid’

AMSTERDAM – Evolutie is onomkeerbaar. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers die hebben geprobeerd om een eiwit terug te brengen in de staat van 400 miljoen jaar geleden.
De onderzoekers van de Universiteit van Oregon voerden genetische manipulatie uit op de zogenaamde glucocorticoïde receptor, een eiwit dat zich in het menselijk lichaam bindt aan het stresshormoon cortisol.
Het eitwit is door enkele mutaties in de loop van de evolutie voortgekomen uit een 400 miljoen jaar oude receptor, die reageerde op een ander hormoon.
De wetenschappers draaiden die mutaties met moderne technieken terug. Tot hun verbazing brachten ze het eiwit daarmee niet terug in zijn oude staat, maar vielen alle functies van het molecuul uit.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.
“We waren erg verrast dat we een dode receptor zagen, die op geen enkel hormoon reageerde”, aldus hoofdonderzoeker Joe Thornton in het Britse tijdschrift New Scientist. “Het eiwit verkeerde namelijk in precies dezelfde staat als op een moment dat relatief kort geleden is in de evolutie.”
De wetenschappers vonden uiteindelijk een verklaring voor het fenomeen. Vijf mutaties in de structuur van het eiwit zorgden ervoor dat de moleculen niet meer konden worden teruggebracht in de oorspronkelijke staat.
Volgens de onderzoekers suggereert dat principe dat evolutie niet kan worden teruggedraaid.
“In feite verbranden de vijf mutaties de brug die het eiwit doormiddel van evolutie is overgestoken”, aldus Thornton. "Evolutie gaat niet terug in de tijd, maar altijd verder naar volgende fases."
Veel wetenschappers vinden het experiment echter te kunstmatig om met zekerheid te kunnen vaststellen dat evolutie totaal onomkeerbaar is.
“Maar dit onderzoek laat wel zien dat het na een periode van meer dan een miljoen generaties heel moeilijk is om evolutie terug te draaien”, aldus onderzoeker Michael Rose op de Amerikaanse nieuwssite LiveScience. “Hiermee kun je mogelijk verklaren waarom dolfijnen en walvissen geen kieuwen meer krijgen. Het is te lang geleden dat hun voorouders functionele kieuwen hadden.”
(Bron)
Restaurant vervoert gasten met helikopter

AMSTERDAM – Van ‘crisis’ hebben ze bij het Zeeuwse Inter Scaldes nog nooit gehoord. Althans, die indruk wekt het tweesterrenrestaurant met zijn nieuwe service: een helikopterlijndienst die gasten ophaalt en weer thuisbrengt.
Gasten die van de dienst gebruik maken kunnen daarvoor gewoon thuisblijven. De helikopter is niet afhankelijk van landingsplekken, maar landt dankzij de juiste vergunningen gewoon in de tuin. Dat meldt De Standaard donderdag.
“We hebben al enkele jaren een helikopterplatform waar gasten vanuit België en Groot-Brittannië regelmatig gebruik van maken”, vertelt Claudia Brevet van Inter Scaldes. “Toevallig staat er nu een privé-helikopter uit Duitsland.”
Brevet heeft voorzichtige verwachtingen. “Het zal geen luchthaven voor de deur worden, maar de drukte zal wel wat toenemen”, zegt ze. Hoeveel klanten van de service gebruik zullen maken kon ze echter niet zeggen.
Om de dienst mogelijk te maken krijgt Inter Scaldes hulp van Helicon Helicopter Service uit Bergen Op Zoom. Goedkoop transport is het beslist niet: een retourtje vanuit Amsterdam kost zo’n 1200 euro.
(Bron)
'PVV'er deelt klappen uit'

AMSTERDAM - PVV-Kamerlid Hero Brinkman zou dinsdagnacht klappen hebben uitgedeeld aan een barman van Nieuwspoort omdat hij geen drank meer kreeg. Dat meldt De Telegraaf donderdag.
Toen de medewerker Brinkman een bestelling weigerde, werd de PVV'er zo boos dat hij probeerde zelf drank te pakken achter de bar.
Toen de barman liet merken dat hij daar niet van gediend was, werd hij door Brinkman in het gezicht geslagen, meldt De Telegraaf.
Brinkman laat via zijn perswoordvoerder weten "enorme spijt te hebben" van het feit dat hij zich heeft misdragen.
"Daarom heb ik excuses aangeboden aan de barmedewerker van Nieuwspoort die zich door mijn gedrag geïntimideerd heeft gevoeld. " Brinkman ontkent dat hij de barman geslagen heeft. Wat er dan wel is gebeurd, laat hij niet weten.
Het Kamerlid erkent verder dat hij een drankprobleem heeft. ''Ik ga er hard aan werken om dit snel tot het verleden te laten behoren'', schrijft Brinkman.
Brinkman is niet de enige PVV'er die met losse handjes in verband is gebracht. Drie jaar geleden werd Tweede-Kamerlid Dion Graus beschuldigd van mishandeling van zijn hoogzwangere vrouw.
Twee aangiftes tegen Graus, door zijn ex-vrouw en zijn schoonvader, werden door het Openbaar Ministerie in Maastricht wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.
(Bron)
Sporen van water op maan gevonden

HOUSTON - Amerikaanse wetenschappers hebben met drie afzonderlijke onderzoeken sporen van water op de maan gevonden. De bevindingen worden vrijdag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science.
Onderzoekers van de Brown Universiteit hebben gegevens van de Indiase maansatelliet Chandrayaan-1 onderzocht. Ze troffen watermoleculen en hydroxyl - een mengsel van waterstof en zuurstof - aan op de zonzijde van de maan.
Bij de polen van de maan was de hoeveelheid het grootst. ''Maar bij water op de maan praten we niet over meren, oceanen of zelfs maar poelen. Water op de maan betekent moleculen'', benadrukte hoofdonderzoekster Carle Pieters.
De ontdekking werd bevestigd door twee andere onderzoeken, van de Universiteit van Maryland en de US Geological Survey.
Ruimtevaartorganisaties willen in de toekomst bemande stations bouwen op de maan. Om een lang verblijf van de mens mogelijk te maken, is water echter een eerste vereiste.
(Bron)
Op munitie trakterende Belgen niet vervolgd

DEN HELDER - Justitie in België gaat de Belgische soldaten die in mei in Den Helder aan kinderen munitie uitdeelden niet vervolgen.
Dat heeft het Openbaar Ministerie na onderzoek besloten. Eerder zag de gemeente Den Helder al af van aangifte tegen de militairen.
De Belgische soldaten deelden tijdens de militaire oefening Crazy Trip op 14 mei oefenmunitie uit aan kinderen.
Dit was te zien op bewakingsbeelden van een snackbar. Aanvakelijk werd gedacht dat de kinderen de losse flodders op het strand hadden gevonden.
Een woordvoerster van het Belgische ministerie van Defensie noemde enkele dagen later het uitdelen ''compleet ontoelaatbaar en naar onze mening ook strafbaar. Dit zal voor de betrokken militairen niet zonder gevolgen blijven.''
Het OM vindt de zaak niet belangrijk genoeg. Het leger zal de zaak intern behandelen volgens het militair tuchtrecht.
(Bron)
Hogere dosis chemo, grotere kans genezing leukemie

ROTTERDAM - Leukemiepatiënten in de leeftijd van 60 tot 65 jaar hebben bijna twee keer zoveel kans om te genezen als zij een veel hogere dosis chemotherapie krijgen toegediend. Dat stellen onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam donderdag.
Ze publiceerden met wetenschappers uit andere landen hierover in The New England Journal of Medicine.
Het onderzoek heeft betrekking op mensen met acute myeloide leukemie; de meest voorkomende vorm van acute leukemie. Het gros van deze bloedkankerpatiënten is ouder dan zestig.
De artsen verhoogden voor hun onderzoek bij achthonderd oudere patiënten de gebruikelijke dosis chemo, waardoor de leukemie veel krachtiger werd teruggedrongen. Het succes is het grootst bij de groep 60- tot 65-jarigen.
Bijna driekwart van hen herstelde zienderogen, terwijl dit bij de oude dosis bij slechts de helft van de patiënten gebeurde. Hoewel soms de leukemie terugkeerde, nam de kans op blijvende genezing toe van 23 naar 38 procent.
(Bron)
Giraffen en olifanten 'te koop'

HILVARENBEEK - Safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek en Dierenrijk in Nuenen doen per 1 oktober hun dieren 'van de hand'.
Een giraf moet minimaal 1250 euro opbrengen en voor de grootste Afrikaanse olifant in Europa moet minstens 2000 euro worden neergeteld. Dat hebben beide dierenparken donderdag laten weten.
De kopers krijgen de dieren echter niet mee naar huis, maar adopteren de beesten. Beide dierenparken storten de opbrengst van de verkoop in verschillende dier- en natuurbeschermingsprojecten.
De kersverse eigenaren krijgen als tegenprestatie een kijkje achter de schermen van het dierenpark en een mooie foto van hun dier voor op de schoorsteenmantel.
(Bron)
Meiden willen Photoshop-waarschuwing

AMSTERDAM - Meisjes willen graag gewaarschuwd worden als een foto gephotoshopt is. 40 procent van hen geeft aan onzeker te worden van geretoucheerde modellen.
Uit onderzoek onder 900 deelnemers van Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag, is gebleken dat driekwart van de Nederlandse meisjes een keurmerk voor gephotoshopte modellen wil.
70 procent van de meiden denkt dat een photoshop-alarm hun zekerder zou maken over hun eigen lichaam.
Uit het onderzoek bleek verder dat 40 procent van de meisjes onzeker wordt van geretoucheerde modellen. Elf procent van de meisjes zegt zichzelf te dik te vinden, nog eens de helft van de ondervraagden houdt het bij ‘een beetje te dik’.
Eenderde van de meisjes (30 procent) heeft dan ook wel eens een dieet gevolgd.
Het tv-programma legde het keurmerk-voorstel voor aan 450 meisjes en 450 jongens. Dit naar aanleiding van het wetsvoorstel dat Franse parlementariërs onlangs indienden, die daarmee consumenten en de volksgezondheid willen beschermen.
(Bron)

Of slimme merken die melden dat zij niet Photoshoppen. Ik zag laatst lingeriefoto's die duidelijk niet bewerkt waren: meiden met prima maten maar als je goed keek, zag je wel putjes (ja, ook bij maatje 36) en pukkeltjes. En het enige dat ik kon denken was: die meiden zijn echt!