zaterdag, juni 22, 2002

Welterusten.
Duimt u morgen dat ik examen kan doen, en dat ik dat ook haal?

vrijdag, juni 21, 2002

Toch is geloofwaardig net-echt zijn een vak apart. Misschien moest ik dat neplog toch maar wel gaan loslaten, eens kijken of ik net zo snel door de mand val als de anderen. Er natuurlijk vanuit gaande dat ik dat neplog niet allang heb losgelaten :)
Okee, mijn moeder was wat paranoïde aangelegd. Maar ik ben afgericht op: zorg dat er niks in je zakken zit, laat je tas niet slingeren, let op. Ik ben zo iemand die een jas alleen in de garderobe hangt (niemand jat 'm want iedereen behalve ik verzuipt er in) als ik de zakken heb leeggehaald. Ik ben zo iemand die in een restaurant met haar voeten rond de tas zit, en dan ook nog weet wat er in die tas aan welke kant zit, en dat er niks jatbaars in zit. Paranoïa zou best eens aanstekelijk kunnen zijn, wat u zegt.
Stel nou dat je voor een bedrijf op pad bent met een envelopje. Onderweg wil je wat eten, en je gaat ook wat eten - in een wegrestaurant. Je hangt je jas over de stoel. Laat je dan dat envelopje in je jas zitten? En als het antwoord ja is: laat je het envelopje ook in je jas zitten als je weet dat er € 33000,- in zit?
Ergens buiten dat wegrestaurant heeft die zakkenroller zitten twijfelen tussen in hysterisch lachen uitbarsten, of het geld weggooien omdat het weleens vals zou kunnen zijn. Ik heb het niet op zakkenrollers, maar in dit geval...
En hoe heeft die man zich gevoeld toen hij ontdekte dat het weg was?
Zielig...
Toch maar thuis gebleven vandaag. Als ik opsta, ga ik al hijgen; ik hoest mijn eigen oren doof; ik ben hesig - dingen die niet kunnen in mijn vak. Of op z'n minst een merkwaardig effect sorteren. Dus vandaag nog thuis, in de hoop dat ik dan het weekend weer gewoon bij stem en adem ben.
Heeft u ook zo'n hekel aan kinderveilige sluitingen?
SouthWest Airlines gaat grote (=dikke en/of lange) passagiers extra rekenen. Dat mag feitelijk al sinds 1980, en op zich is het ook wel reëel om te betalen voor de stoelen die je gebruikt. Alleen moeten ze dan eerst maar eens de stoelen aanpassen (want de gemiddelde Amerikaan is toch echt iets dikker en langer geworden de afgelopen tijd), en misschien maar eens een soort loveseats maken, van die anderhalfpersoons-stoelen. Een nieuw systeem misschien, met proefzitten bij het boeken: in welke stoel pas je, de S, de M, de L of de XL? S-jes krijgen korting, XL's moeten bijbetalen. In ruil daarvoor krijgen ze ook aangepaste stoelen.
Het viel mij, als dik èn lang mens, op bij het in gebruik nemen van de nieuwe stadsbussen hier: de stoelen waren kleiner! Nee, ik was niet in een paar dagen ineens heel veel gegroeid. Ik zat klem in de breedte, maar ook in de lengte: als ik op een tweepersoonsbankje zit, kan er best nog iemand naast me (toegegeven: zolang die niet dik is, anders wordt het te krap), maar dan zit de rugleuning van de stoelen voor me ongeveer daar waar mijn knie begint, en niet zoals de bedoeling is, waar mijn knie eindigt. Dus om comfortabel te zitten, moet ik sowieso scheef zitten - en gebruik ik al twee plekken, terwijl dat niet echt nodig is.
Dus ik wil best dubbel betalen, maar dan verwacht ik daarvoor ook een plek waar mijn zowel brede als lange lijf zich kan schikken zonder verplicht opvouwen, kuitkramp, benen dubbelklappen, knie-aan-oor-houding. Als ik meer betaal, wil ik ook waar voor mijn geld.

donderdag, juni 20, 2002

Frans attendeerde mij op deze site. Uiteraard heb ik 'm uitgeprobeerd met diverse minder favoriete personen / bedrijven / sites ;-)
Hapje pizza van vriendje afgetroggeld, ijs gegeten onder het mom van 'goed voor de keel'. Veel dropjes, af en toe een klein stukje nicotinekauwgom, veel water. Slok hoestdrank (ja, nog steeds smerig). Uche.
Waar ik gisteren om deze tijd al stevig koorts had, en bijna stikte in het hoesten, heb ik nu alleen maar trek, pijn in mijn ribben, nek- en koppijn en af en toe een heftige hoest. Maar ik zit drie graden lager dan gisteren, en dat beschouw ik maar als teken dat mijn lijf weer gewonnen heeft van de beestjes/plantjes/whatevers.
Was het bij u ook zo gezellig vanochtend? Ik zat me de halve nacht druk te maken over geluidsoverlast voor de buren. Wekkerradio zachtjes aan op de middengolf, waar ik aan het kraken al hoorde dat het er aan zat te komen.
Het flitste een tijdje zonder herrie, daarna wat mak gerommel, maar pal dáárna brak het los. Het duurde niet lang, maar ik vermoed dat de hele omgeving naast het bed stond. En ik kon even rustig hoesten zonder bang te zijn iemand wakker te maken ;-)
Het leek een paar keer over te gaan voor het echt over was. En blijkbaar hebben we hier niet het ergste gehad, want iets later kwamen op de radio de meldingen door uit het Oosten, van wateroverlast en blikseminslagen.
Intussen ben ik aan de drank gegaan. Die zou naar frambozen moeten smaken en doet dat misschien ook, maar met mijn verkouden hoofd proef ik vooral bitter!!! BITTER!!! BAH!!!
Driemaal daags 20 milliliter; kan het reactievermogen beïnvloeden; zweten, duizeligheid en maagklachten kunnen voorkomen.
Alcoholpercentage 3%, dat zou ik toch moeten kunnen hebben, hoewel: nu al twee dagen niets langer binnen gehouden dan een half uur, dus misschien komt het dan harder aan. Als ik ga lallen, ligt het dus aan de hoestdrank ;-)
"Beste Mister Mail-abonnee,

Omdat er de laatste tijd nogal wat discussie is ontstaan over de kwestie gevraagde en ongevraagde (commerciële) e-mail, oftewel spam, willen wij u nogmaals informeren over de werkwijze van Mister Mail.
Mister Mail maakt sinds 1998 diverse e-zines en verzorgt ook de distributie ervan. Dat doen wij al die tijd al met veel plezier voor onze 110.000 abonnees. U zult begrijpen dat het maken en versturen van de e-zines, en het beheren van de databases aanmelden / afmelden, de website) de nodige kosten met zich mee brengt. Deze kosten willen wij niet verhalen op onze abonnees. Ons streven is erop gericht om deze diensten gratis te blijven aanbieden aan u. Ter compensatie van deze gratis services bestaat de mogelijkheid dat u maximaal 1 maal per maand per gekozen Topzine (zoals Autoreport, Er-op-uit, Internetreport etc) een informatieve/commerciele e-mail ontvangt. Dit is dus geen spam, maar een verplichting die hoort bij het gratis lidmaatschap van Mister Mail. Voor alle duidelijkheid: het is Mister Mail die de informatieve/commerciele mail zal verzenden; wij geven nooit en te nimmer uw e-mailadres aan een derde partij! Indien u bovengenoemde informatieve/commerciele mail NIET wenst te ontvangen, zeg dan uw abonnement(en) zo spoedig mogelijk op."

Het is geen spam omdat het aangekondigd wordt of zo? Maar ik zit niet op die mail te wachten. Dan doen we het voortaan maar zonder Internet Report. Scheelt ook weer ergernis over de spel- en stijlfouten.

woensdag, juni 19, 2002

Ben weer even snel bijgelezen, en kruip nu mijn bed weer in.
U hoort wel weer van mij.
Is Puck op wit gegaan of is er iets mis?
Voorbeeldje van onsportief gedrag:

Koreaan Ahn niet meer welkom bij Perugia

DAEJEON - De Zuid-Koreaan Jung-Hwan Ahn heeft met zijn gouden doelpunt tegen Italië zijn baan verspeeld. De Italiaanse Serie A-club Perugia wil de 26-jarige middenvelder niet meer terugzien. "Wie Italië elimineert, komt er bij ons niet meer in", verklaarde voorzitter Luciano Gaucci.
(Bron: Nu.nl)

Hij mag wel doelpunten maken, maar niet voor eigen land? En is een doelpunt alleen toe te schrijven aan de maker, of ook aan de keeper?
Toekomst AudioGalaxy onzeker

AMSTERDAM - AudioGalaxy heeft afgelopen maandag het merendeel van de te downloaden muziekbestanden verwijderd. De online-muziekuitwisseldienst is gezwicht onder druk van de grote platenmaatschappijen.
(Bron: Nu.nl)

Dan ben ik toch blij dat ik daar al bijna 4 Gb had gedownload. Ja, dat vind ik nog mogen ook. Want of het ging om liedjes die verder nergens te krijgen waren, of het waren 'eens kijken of ik dat leuk vind'-liedjes, die vaak uitliepen in aanschaf van de CD. Dus voor mij persoonlijk geldt dat AudioGalaxy mij meer geld aan muziek heeft laten uitgeven, maar dat zal niet voor iedereen gelden.
AG had anders dan Napster ook nog hier en daar muziek volkomen legaal in de aanbieding. Ik moet me nu afvragen: ga ik op zoek naar een andere dienst, of is het niet de moeite waard voor de tijd dat zo'n andere dienst nog zal bestaan? Want op termijn zal dit of helemaal ophouden, of op een heel andere manier moeten worden gedaan.
Keelkriebel is omgeslagen in hoestkramp. Niks eten (anders komt het er toch weer uit), alleen water drinken, nicotinevoorziening via kauwgom. Straks ga ik testen of ik helemaal naar de supermakt kan komen -> daar verkopen ze ook hoestdrank.
Er helpt niks tegen zere ribben.
Domain Name (Not found)
IP Address 217.17.233.#
Language Setting English
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Win 9x 4.90)
Time of Visit Jun 19 2002 8:39:34 am
Referring URL http://www.google.co...F8&oe=UTF8&hl=ar&lr=
Search Words: drambuie fisting
Visit Entry Page http://linkesoep.blo...nkesoep_archive.html
Visit Exit Page http://linkesoep.blo...nkesoep_archive.html
Time Zone UTC+2:00
EET - Eastern Europe Time
Russian Federation Zone 1
Visitor's Time Jun 19 2002 9:39:34 am
Die dropjes met zo'n poederige buitenkant (dit zijn salmiakballetjes of zo) zijn trouwens half gesmolten en vormen nu een plakkerige zooi in mijn dropblik. Volgende keer eerst het weerbericht checken voor ik drop koop.
De keelpijn van mijn collega bleef bij mij één dag, maar heeft een irriterende kriebel achtergelaten. Zo'n kuchje waar geen anti-hoest, honing, drop, thee, sap tegenop kan. Compleet met een opgezette lymfeklier, maar gelukkig niet met de ontsteking en koorts die de collega wel heeft.

dinsdag, juni 18, 2002

Het nadeel van onregelmatig werken slaat ook weer toe: op je computer moeten kijken welke dag het is.
Ehm...
Search Words: "tineke netelenbos" sex
Op weg naar de 10000. Nog 14 te gaan nu.
Dacht die Hercules dat ie een vogel was en moest gaan klapwieken?
Holy pieieieieppp :-(
Het ergste lijkt (tijdelijk) voorbij. Als ik rechts uit het raam kijk, zie ik blauwe lucht; als ik links uit het raam kijk, een donkergrijze kolkende massa. Het knalt nog wel, maar flitst nog maar af en toe. Regen wisselt van geen via flinke regen naar hozen.
Buiten is het donkergroen, en oorverdovend.
Buitenthermometer geeft plots nog maar 23 graden aan, en het rommelt akelig.
Geachte lezers en lezeressen, en vooral diegenen die om dates vragen:

Ik ben al voorzien. Al heel lang zelfs. Ik wil er geen verkering bij of naast of na of tussen. Ik vind het leuk om mensen te leren kennen, maar ik ben niet geïnteresseerd als u mailt dat u zo goed bent in bed, of dat mijn relatie niet serieus is omdat ik mijn partner consequent 'vriendje' noem. Vriendje en ik zijn erg serieus, vieren volgende week ons veeljarig jubileum, en ik hoef geen ander, dank u.
Misschien is een dating-site iets voor u?
Bovendien: u weet niet wie ik ben. Misschien doe ik me anders voor dan ik ben. Misschien bèn ik wel anders dan ik ben.
Volgens mij ligt iedereen te bakken in de zon of te stoven in de schaduw.
Ik sudder binnen, met de ramen dicht totdat ik de indruk heb dat het buiten niet meer boven de 25 graden is.
Hiddink laat het zijn team weer flikken :-)
Ergste moment van de dag: vanochtend om kwart voor zes de deur uit. Huis was koel, buiten was, sja, een soort natte warme klamme vieze plakkerige lap. Bah.
Het wordt hier steeds grijzer en benauwder trouwens. Lokale temperatuur 30 graden.

maandag, juni 17, 2002

Eigenlijk zou ik nu naar bed willen. Douchen, afdrogen, tanden poetsen, medicijnen naar binnen werken, wekker zetten, in bed nog even lezen, omdraaien, zweeffff.
Maar het is mooi weer, nu de zon grotendeels uit de tuin is moet het uit te houden zijn, en ik vind dat ik daarvan moet profiteren. Ik ben er alleen te moe voor. Gisteren lag ik ook erg vroeg in bed, buiten was het nog licht en ik hoorde een buurvrouw steeds lachen - af en toe uit echte lol, af en toe met zo'n 'ik lach er heel hard om, want ik wil laten merken dat ik je poging tot een grapje waardeer, hoewel die poging volledig mislukt is'-lach. Kinderen spelen op het grasveld schuin achter m'n huis, honden blaffen, vogels zingen. Het is een fout woord, maar het enige dat ik me op komt: in bed liggen uit vrije wil terwijl de rest van de wereld gewoon door gaat met het dagelijks leven voelt knus.
Ander probleem: als ik de tuin inga, word ik er nogal mee geconfronteerd dat het gras allang gemaaid had moeten worden. Dat valt nog wel goed te praten met 'tis veel te warm om te maaien, zowel voor het gras als voor mij', maar erg rustig zit je dan niet.
Laatste maar: als ik nu ga slapen zou het zomaar kunnen dat ik om één uur wakker word en pas weer kan slapen tegen de tijd dat ik er uit moet.
Vriendje stelt bij hak-op-de-tak-geblaat altijd vast dat ik erg moe ben, mij valt op dat ik bij moeheid nog meer beren op de weg zie dan anders.
Hoe dan ook: na morgen heb ik twee dagen vrij - weliswaar om te leren, maar toch.
Intussen heb ik twee verjaardagen en twee feestjes afgezegd, loop ik slechts 500 mails achter, heb ik nog een correctieklus liggen en verslonst het huis.
Vriendje belde me vanochtend vroeg op, vlak voor ik de deur uit ging naar mijn vroege dienst, en meldde klaaglijk dat ie gedroomd had dat hij wiskundetentamen had. Het ergste was dat ie niet kon nadenken omdat hij vergeten was van te voren iets te eten. Hij sloot af met een triomfantelijk: nou ga ik eerst iets eten en dan weer naar bed.
Vaderdagcadeau kost vier levens

VERSAILLES - Een 43-jarige vader in Frankrijk heeft zijn vaderdagcadeau niet overleefd. Van zijn vrouw kreeg hij een vlucht met een eenmotorig toestel cadeau. Het vliegtuig stortte echter kort na de start neer. Behalve de vader, kwamen ook zijn 32-jarige vrouw, vijfjarig dochtertje en de 62-jarige piloot om het leven.
Volgens de brandweer viel het vliegtuigje bij Noisy-le-Roi, nabij Versailles, plotseling uit de lucht. "Het toestel vloog niet hoog, steeg ineens snel op en viel vervolgens als een baksteen naar beneden", aldus een brandweerman. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.
(Bron: Nu.nl)
Warm.

zondag, juni 16, 2002

This train don't stop here anymore. Station man. Southbound train. Mystery train. Midnight train to Georgia. A train lady. Train of thought. Op een klein stationnetje. Train bound for glory. Train in vain. Train lovers. Station to station. Treni di tozeur. Trains and boats and planes. Two trains. I'm a train. Long train running. The station cook. Waiting for a train.
Vanochtend floepte alles er zomaar uit (zie vorige postje), en bij die storing waardoor alle nummertjes ineens 00000 waren geworden op de comp, wist ik zowaar wat wat was.
Twee dagen werken, twee vrij, drie werken, en op de derde dag examen. U mag volgende week zondag aan mij denken ;-)